Nu kan du dölja likes och views på Instagram + blockera på en helt ny nivå

Äntligen har den här funktionen kommit till instagram. Att se vad andra får för likes är bara stressande. Och att kämpa för att få likes på egna bilder är nog en anledning till psykisk ohälsa för många unga användare. Nu kan vi alla skita i antal likes och fokusera på innehållet istället ❤❤
Bildkälla: Alexander Erwik Facebook

 

 

Hur kan jag dölja eller visa antalet gilla-markeringar och visningar på Instagram? Den här inställningen är inte tillgänglig för alla i nuläget. Du kan ändra huruvida du ser det totala antalet gilla-markeringar och visningar som inlägg har på Instagram. Du kan även dölja eller visa antalet gilla-markeringar och visningar på dina egna inlägg så att de inte är synliga för andra på Instagram. Du kan fortfarande visa det totala antalet gilla-markeringar och visningar på dina inlägg. Så här döljer eller visar du antalet gilla-markeringar och visningar på alla Instagram-inlägg: Tryck på instagram-user-profile eller din profilbild längst ned till höger om du vill gå till din profil. Tryck på och sedan på instagram-settingsInställningar uppe till höger. Tryck på Sekretess och sedan på Inlägg. Tryck på eller bredvid Dölj antal gilla-markeringar och visningar för att aktivera eller inaktivera den här inställningen. Så här döljer eller visar du antalet gilla-markeringar och visningar innan du delar ditt inlägg: Tryck på Avancerade inställningar längst ned innan du delar ett inlägg. Tryck på eller bredvid Dölj antal gilla-markeringar och visningar för att aktivera eller inaktivera den här inställningen. Så här redigerar du inställningen för antal gilla-markeringar och visningar på ett inlägg som du redan har delat: Tryck på ig-three-dots (Android) eller ig-three-dots (iPhone) längst upp till höger i inlägget. Tryck på Dölj antal gilla-markeringar eller Dölj antal gilla-markeringar och visningar för att aktivera den här inställningen. Tryck på Visa antal gilla-markeringar eller Visa antal gilla-markeringar och visningar för att inaktivera den här inställningen.

Äntligen har den här funktionen kommit till instagram. Att se vad andra får för likes är bara stressande. Och att kämpa för att få likes på egna bilder är nog en anledning till psykisk ohälsa för många unga användare. Nu kan vi alla skita i antal likes och fokusera på innehållet istället ❤❤ // Alexander Erwik 

Den här funktionen är än så länge inte tillgänglig för alla Instagramkonton, men den verkar vara på gång. 
Vad tycker ni om den?
Jag tycker det är lysande och håller med Alexander här ovan.
Jag ser ingenting negativt med det här än så länge, inte för gemene man i alla fall. Kanske för företag eller liknande, men det återstår i så fall att se.

Har ni fått ångest eller liknande i jakten på likes och views, eller när ni sett andras siffror?

HÄR har jag skrivit lite om saken tidigare.

Bildkälla: Tiingelinn Instastory

Jag fick även nyss skickat till mig att Tiingelinn skrivit om en annanny funktion, som jag antar är kopplad till själva telefonen.
Det här är VERKLIGEN en efterlängtad funktion av många, tror jag.
Att kunna blocka ett konto och alla nya konton som vederbörande skapar – och det är här jag anar att det gäller alla konton skapade från samma telefon eller liknande.

Grymma funktioner av Instagram, eller hur?!

 

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Superbra & inte en dag försent!
    Nu slipper man stressa ihjäl sig över ”likes”?

      Kan faktiskt inte relatera alls till detta. Stress och ångest borde aldrig orsaka av något så trivialt som likes. Tycker att det låter helt orimligt och faktiskt en aning överdrivet…

        Håller med dig!!

      Om man stressar och får ångest av antalet likes så tänker jag att lösningen inte är att dölja antalet likes….känns som man har massa skit att ta tag i då gällande sitt mående!

    Har aldrig riktigt stressat över likes, är mer orolig att Anna Book ska omblocka mig så att mitt andra konto också blockas ?

      Ja eller hur, hur ska man kunna följa Anna Book?? ?

      Har hon en öppen instagram? I så fall kan du söka via safari ??‍♀️

        Tror inte det…

        Man kan inte kolla på webben längre utan att logga in.

          Jo, det kan man. Gjorde det senast igår ?. Funkar bara på öppna profiler dock.

    Tycker det är superkul att se likes och se något specifikt inlägg bli riktigt populärt. Stressar däremot inte över uteblivna likes och har nog aldrig tänkt tanken att ett inlägg fått för lite. Så jag kommer nog inte att ta bort visningen.

    Hur ska de kunna kontrollera det dock? Är det konton via samma ip nummer? Eller samma e post/telefonnummer? Tänker att de kan ju inte hindra flera konton från samma ip (En familj har ju samma ip…) och man kan ju göra en ny e-post och göra ett nytt konto.
    Det de gör är väl att försvåra en aning, inte förhindra?

      Tror man måste ange sitt mobilnummer när man skapar nytt konto

    på tal om insta, är det någon som vet hur man gör så att bara dom man följer kan skicka dms? får så mycket spam från botar och har googlat men hittar ingenting.

    såg också att dom börjat med en ny funktion där du kan ange ditt pronomen i din profil.. hmm.

      Vad har du för problem med det då, att man kan ange sitt pronomen?

        var skrev jag att jag har ett problem med det? ?

          Jag ser bara att du nämt att de är en ny funktion?

          Efterasom du skrev ”…hmm” kanske?

          Vad menade du med ”..hmm” då?

      Hur menar du? Det har man väl alltid bara kunnat skriva i sin profil om man vill att andra ska veta? Vad är det som är nytt?

      Ps. Ditt sista hmm antyder att du inte är positiv till det.

    Jag: vafan är en annanany-funktion? *säger högt för mig själv för att kanske fatta vad det är*: Änänany function, fan va konstigt namn på en blockeringsgrej ändå

    Men tillsist så föll poletten ner ???

    En nice funktion här på bloggen vore ju att få kommentera…

      Och det fick du ju?

        Måste byta mejladress varje gång!!! Kan inte kommentera två gånger i rad med samma.

          för mig funkar det precis som innan, så jag märker ingen skillnad.

            Jag märker inte heller någon skillnad.

    Det finns ju inget Inlägg att trycka på efter sekretess

    Mår man så dåligt över att någon annan får likes så kanske man inte ska ha instagram??‍♀️

    Tror att majoriteten av de som stressas över likes är i influencers? Fast kanske har fel (ingen aning alltså), mina vänner/de jag följer verkar inte likes-kåta – förutom de kändisar/influencers som ständigt lägger upp nyaste bilden i storyn med texten ”Visa lite kärlek” eller liknande om att ”Då vet jag att ni gillar det”.

    Och jag har väldigt svårt att tro att just de som skriver sånt kommer ta bort den funktionen ?

    Annars bra, om man mår dåligt över antalet likes/visningar.

      Ser ändå inget negativt med det såklart! ? Kollade för skojs skull och funktionen finns på min instagram med ?

    Hej Bloggbevakning och kommentarsfältet!
    Jag tycker det är rätt så underligt att influencers blockar när de ”känner av negativitet”. Ibland är det ifrågasättanden som är neutralt framförda som blir raderade, anser man då att ifrågasättande är något kränkande? Jag tänker att följare/lyssnare/etc är konsumenter som betalar med data och därmed har rätt att framföra konstruktiv kritik till företaget och/eller influencern. Är hatkommentarerna så många att influencern inte har tid att sålla?
    Jag har ingen insyn i hur branschen fungerar, har nog varit naiv angående sociala medier och tänkt att konsumentens möjlighet till påverkan kommer öka. Kanske är det helt fel?

    Har inte sett antal likes på över ett år tror jag, tänker inte alls på det längre.

    Har man känt ångest över likes är det såklart bra att man kan blocka. Hr funktionen på mitt instagram men har inte känt behovet av att dölja.

    Vet att många, särskilt influencers och andra publika figurer blev upprörda när insta först pratade om att helt dölja likes för alla, så jag tycker det är jättebra att man får välja själv hur man vill ha det. Tror det är bra för unga också. För en gångs skull kan nog alla bli nöjda.

    Psykisk ohälsa pga hur många (få) likes man får, är inte det att använda begreppet psykisk ohälsa fel?? Eller är det där ribban för psykisk ohälsa är nu?

      Det ligger ju så klart mer bakom, men i flera år har människor (främst unga?) tagit bort inlägg på diverse sociala medier om det är för ”få” likes. Också hört unga som pratar om antalet likes på ett nedvärderande sätt, som om det värderar andra. ”Haha kolla – hen har bara x antal likes”. Det handlar troligen om att man värderar sig själv och andras värde utifrån hur populär/omtyckt/fin man är. Som på tiden när vissa personer fick beundrarbrev och rosor på alla hjärtans dag i högstadiet ?. Endast antalet likes är inte roten till psykisk ohälsa men grundar sig i hur många jämför sig med andra – både medvetet och omedvetet. Ett högt antal likes är alltså ett bevis på att man duger och är bra. Lätt att jämföra med andra.

    Det dåliga med denna nya funktion är att snart kommer ingen kunna följa Anna Book mer! Alla blir blockade!

      Hur menar du nu?

    Jag hoppas man fortfarande kan göra fler olika konton?
    Endel har ju tex privat konto, offentligt konto, ett konto för företag/föreningen/uppfödning/hobby eller liknande.

      Det hoppas jag också! Jag har flera pga jobb som jag modererar och sedan har jag ett offentligt och ett låst för stallkompisar.

      Men jag är helt för den nya förändringen och känner att den är nödvändig 2021, främst på grund av rådande klimat.

      Du kan fortfarande göra flera konton. Men andra har nu möjlighet att blocka samtliga konton som är skapade av dig.

        Bra (y) ^_^

    Hur ska det gå för alla som har koll på vem som ännu är vänner/tillsammans baserat på vem som gillat vems bilder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.