Triss i Instastory

Tova Helgesson: Ang att en busschaufför nyss stanna MITT I VÄGEN och gick ut och skällde ut mig, skrek något ohörbart och räckte finger?? Utan anledning? När alla va på bussen. Jag gjorde inget fel och även om jag gjort det kanske man kan tuta istället? Tack för panikattacken iaf.
Tova Helgesson Instastory

Jag vet så klart inte vad som hänt här, men jag har extremt svårt att tro att en busschaufför skulle stanna mitt på vägen, kliva av, skrika och visa fingret åt en bilförare för ingenting – oavsett om vederbörande är känd eller inte.
Jag undrar vad Tova gjorde som föranledde den här reaktionen?
Normalt förfaringssätt:
1. Skiter i det.
2. Visar fingret.
3. All of the above.

What did you doooooo, Tova? 😉

Fråga: Kan inte du starta en podd? Svar: Hade ni lyssnat då? Och vad hade ni velat höra mig prata om?
Bildkälla: Niklas Arleryd Instastory

Svar ja!
Niklas är en av få deltagare i Paradise Hotel som faktiskt har extremt mycket vettiga saker att säga.
Jag hade absolut lyssnat på hans podd.
Kanske kan jag till och med få med honom som gäst i min eventuellt kommande podd?

När man ser "stora" konton här på Instagram posta MINA recept, som om det vore deras egna. Alltså rakt av kopierade. Samma jävla ord rakt igenom. Och tjäna pmegar på det. Då blir jag trött. Ledsen. Frustrerad och irriterad. Rätt förbannad också ärligt talat. Det här är varför jag numrera gör/delar färre recept. Jag är LESS på branschen. Jag är less på att jobba arslet av mig och sedan se någon med fler följare än jag tjäna pengar på det jag kreerat. Lagt massa tid och energi på.
Bildkälla: Fanny Roethlisberger Instastory

Jag kan inte säga så mycket annat om det Fanny skriver i sin story här, än att ”jag vet”.
Jag tycker det är svintrist när mindre konton får sina kreationer snodda och utan att bli kreddade, så därför tänkte jag ta tillfället i akt att lyfta fram hennes konto och några av de recept hon postat som mer mer än smaskiga ut.
Kika in på hennes konto – kanske är det ett konto i din smak att börja följa?

Jag kunde inte låta bli att slänga in en liten voffe-bild här på slutet.
Nala är ju huuuuur lik Selma som helst ju…
<3

 

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT – men kom på nu ikväll.. Vad hände med Club House? ? Används det än eller försvann det?

      IL hängde väl där varje kväll? Men inte ett ord om det på ett tag.

        Anty, Edvin och Johanna och många andra med. Men kom på idag att det bara slutade pratas om CH? Haha

      Förutspådde inte Bella och Pärleros att det skulle bli det nya som skulle konkurrera ut alla andra sociala medier? Haha

        Ingen aning. Tycker det är märkligt bara att det inte verkar lika populärt längre ?

      Skönt att hypen dog tycker jag

      När vi ändå är typ inne på ämnet, vad hände/händer med Viktor Frisks ”nya facebook” ?

      Undrar också ? vad hände med frukostrummet som han Alexander Morad höll i, det bara försvann? Och han gick och hypade upp clubhouse som the next big thing som aldrig skulle försvinna utan var IT nu

        Lättare att hålla frukostrum när man jobbet hemifrån gissar jag, men sett ett par andra rum Alexander kör, Clubhouse är fortfarande ?

      Nej men Clubhouse växer så det knakar ju? Svinmycket som händer där ☺️ och nu har Twitter lanserat sin version, och också Telegram. Facebook jobbar på sin. Sen att vissa influensers bara hänger på det som är mest hypat för stunden är väl inget nytt?

    chauffören kanske skrek för att han såg hur snuskig tovas bil ser ut.. uuueh. och varför ligger det ens munskydd i dörrfacket?!?!?! sanitärt.

      Grannen min hänger munskyddet i backspegeln

      Tänk om det redan har använts och därför las där för att slängas??!!?!????! Otrolig tanke.

      Mår man inte bra psykiskt, vilket Tova gör, så är det lätt att alla ställen blir kaos. Så är det för mig när jag har det tufft. Kaos i bilen, kaos i köket, kaos i lägenheten, kaos i mig. Så döm henne inte, hon kan städa, har sett hennes bil städad. Men när man försöker överleva dagen och ens fortsätta sitt liv så är nog inte det första man prioriterar.

    Alexandra Bring är väl proffs på att ta andras recept och kalla dom sina egna?

      Finns en hemmaboende dotter med en världsstjärna till morsa i Märsta som jobbar på samma sätt.

      Hon borde patentera och sedan stämma andra för upphovsRÄTTsintrång.

        Varför har inte fler gillar min kommentar? Fattar ni inte?

        Upphovs-RÄTT-sintrång ! ?

          Du menar stilgreppet att använda VERSALER mitt i ett ord?
          Du kunde lagt till några fler emojis för effekt =)=)=)

            UpphovsRÄTT för matRÄTT! KUL VA 😀

      Ja eller hur? Hon gör bakamedfridas chokladkakor och helt plötsligt blir det Alexandras suupergoda chokladkakor? Tycker det är så fräckt.

        Fast nä, hon har hänvisat till Frida flera gånger både på insta och sin blogg. Sen att andra väljer att kalla det för Alexandras recept, vad ska HON göra åt saken? Rätta folk varje gång de lägger ut nåt om det?

          Fast hon repostar ju jättemånga som skriver ”testat Alexandras recept” osv.
          Om jag hade ett sånt stort konto skulle jag varje gång vara jäkligt tydlig med att jag snott receptet från någon annan. Speciellt eftersom Alexandra förespråkar att backa andra kvinnor.
          Hennes syster har ju till och med skämtat om det i en av hennes youtube-videos.

      Tycker det är så himla konstigt att Frida inte säger ifrån? Det har ju hänt fler än en gång att Alexandra hänvisat till receptet som hennes, medans Frida lever på att skapa recept. Kommer Alexandra undan än en gång för att hon är likeable? ?

    Jag gillar recept på Instagram men det är just det.
    Receptet ska finnas i inlägget på Instagram, inte på bloggen. Orkar inte leta upp receptet på bloggen om jag ser ett X dagar gammalt inlägg på Instagram.

    Kenza har köpt ny lägenhet äntligen!

      Kom att tänka på Kenza idag och hennes bästis från tonåren Nadja (?). Känns inte som de umgås alls längre eller? Påminner om mig och min bästa kompis från tonåren och hur vi gled från varandra ? blir sorgsen när jag tänker på henne.

        Minns Nadja och även de andra två, de var ju en grupp om fyra som alltid hängde ihop. Minns att jag tyckte det verkade så genuint för att de var barndomsvänner och de andra hade inte egna bloggar och försökte ”tjäna” på att Kenza var deras kompis.

        Kenza, Mika och Dilay har alla småbarn nu, de hängde senast igår! Men Nadia är den enda av dem som inte har barn, har sett att de umgåtts någon enstaka gång sådär men kan tänka mig att det kanske inte är så kul för henne när samtliga andra i gänget har bebisar och småbarn och antagligen pratar mest om det

        Minns ni mirre då? ? dom drog ju på Tokyo hotel tillsammans. Sjukt vilket minne man har..

          *Tokio Hotel

    Parkera en buss full att passagerare mitt i vägen för att hoppa av och peka finger skulle jag vilja kalla ytterst tveksamt trafikbeteende. Är det sant så är det fel på chaffisen och inte den som blir utsatt för det.

      Väldigt mycket av busschaufförer i Stockholms beteende är tveksamt. Om nu detta var i Stockholm.

    Älskar Fannys Instagram och blogg. Fint att du lyfter fram henne.

    Vad håller Mogi på med på instastory?? (afashionistasguide) Så pinsamt ? Tar bilder på andras Range Rovers och hus.

      Hej mogi

    Åh jo. Busschaufförer kan vara orimligt arga. Hade en som körde när jag busspendlade. Mailade bussbolaget var och varannan dag då han högt skällde ut passagerare. Allt från att någon betalade med kort i stället för med reskassa, att det blev besvärligt för honom om de skulle på med barnvagn, att en turist talade engelska och inte svenska. Ja.. han var galen.

      Men verkligen. Detta är över 10 år sen nu, men minns en busschaufför som var så jävla arg, hon måste haft extrem pms eller nåt för hon hade kört vår buss innan och brukade vara trevlig. (Ja jag fattar att vad som helst kan ha hänt men hon kändes sådär typiskt pms-arg).
      Körningen var ryckig och hon satt med mobilen och plötsligt tappade hon den ner mot dörren (jag och min kompis satt längst fram så vi såg allt) så hon gjorde världens tvärnit in på första bästa hållplats för att hämta den. Alla på bussen ba ”men vad håller hon på med?!” Så fräste hon till svar ”om i inte gillar hur jag kör kan ni gå av. NU!”
      Vet att några andra kompisar kontaktade bussbolaget, vet inte om de fick svar dock.

    Har jag missat att du ska starta podd? ?

    Bäst av allt är ändå Gertrudes jättekladdiga kladdkaka. Dvs en vanlig kladdkaka. Revolutionerande.

    Anna Book och dottern Felicia plankar ju recept men gör en chillimajo till, och vips är man duktig nog att få göra en egen kokbok.

    Oförskämt att antyda att man stulit receptet. Eller nåt annat man hittat.

    Man kan inte upphovsrättskydda recept. Lägger man ut det online eller i bok är det fritt fram för vem som helst att kopiera det och publicera det förutsatt att de skriver om själva ”storytell” runt receptet.

    Kul att du lyfter Fanny. Så himla härlig tjej med jättebra recept!

    När vet man om man snott någons recept då?
    Menar, jag har ju recept på rätter jag gör men har ingen aning om de finns sen innan eller inte. Vissa recept är säkert uppenbara, men alla är väl inte det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.