Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

458 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Positiv för HPV. Fick hem mitt resultat för HPV test som landstinget skickar ut nu under corona och det var positivt. Jag har sedan dess inte kunnat sova, har dödsångest och tror på riktigt allt det värsta. Inte fan hjälper Google heller eller bristen på info i brevet. Jag har nu bokat cellprov privat då jag vägrar vänta i månader på kallelse. Någon som haft högrisk HPV? Hur gick det för er? Är det något att oroa sig över? Jag har förstått att de flesta går över av sig själva men är jätte orolig ändå.

      Jag hade cellförändringar men inte positivt HPV och är vaccinerad. Dom tog bort det och går på regelbundna kontroller, kändes väldigt dramatiskt först men efter regelbunden kontakt med läkare så känns det inte alls farligt.

      Jag har inte haft cellförändringar eller HPV påvisat i cellprov, men jag jobbar på ett cancercentrum och vill ändå skicka lite pepp till dig. Har du läst pdf-filen från Cancercentrum som kommer upp när man googlar ”HPV högrisk”? Gör det, där är bra info förankrad i vetenskapen. T.ex. framgår att 90% av alla HPV-positiva läker ut viruset inom 2 år! 🙂 Så du har stor chans att läka ut det. Röker du? Sluta med det, genast. 🙂 Det kan försvåra läkning. Försök att ta hand om dig, stressa av, och låt kroppen sköta detta. Det är jättestor chans att allting går hur bra som helst. <3

      jag har haft HPV och fick tredje gradens cellförändringar. Två op senare är jag fri från cellförändringar, har fått ett barn efter det utan komplikationer vid förlossning. Går på regelbundna kontroller bara. det är ingen fara ♡

      Jag fick också det svaret.
      Gick sen till en gynekolog och provsvaret där efter visade ingenting ? jag blev också helt stressad och orolig innan och tänkte de värsta tankarna.

      Jag har haft Hpv-virus sedan 2015. Har gjort 2 joniseringar och nu fått barn. Trots att det inte läkt ut så har jag inte den @farliga” sorten. Kommer gå bra för dig, är jag övertygad om

    Vad heter kontot som det senaste blogginlägget här handlade om?

      Vill också veta.

      @Aktaerfordessa

        Alla män är inte svin, endast 1-2% av männen är det

          Jag misstänker att kontot inte handlar om alla män, utan några av dessa en till två procent. Plus kvinnliga förövare också, om jag förstod det lilla jag läste rätt.

            Det är alla 1-2% som är på den sidan, sen finns det inga fler

              Aha, du ville bara säga att inte alla män är svin. Många män är väl som människor i övrigt. Bra sidor och mindre bra sidor. Och så finns det de som ordnar in sig i nämnda facebookgrupp ?

          Inte alla män, men nästan alltid män.

            Bara 1-2% av männen, resten är bra och snälla killar

              Inte alla män, men nästan alltid män.

                Dra inte alla män över en kant, de flesta män är bra sen finns det ca 1-2% som är svin men dom är inte riktiga män. Bra män är tex min morfar, farfar, pappa, bror, pojkvän, killkompis, kusin, nästkusin och tremänning.

                Nej.

                  ???

                  Läs meningen långsamt och högt för dig själv så förstår du 😉

    Tips på rengöring av ugn?

      Finns ungsrengöringsmedel att köpa överallt. Annars bikarbonat om du är sådan. Men kolla bara vad du har för ugn så det inte är en självrengörande med grafitväggar. Då duckar du bara upp den.

      Jag klär en ugnsplåt med massa aluminiumfolie och ställer längst ned. Du sla bara se hur mycket smuts den fångar upp. Bara att byta ut folien lite då och då. Ugnen är fläckfri. Annars: skrubba skrubba skrubba. En fönsterskrapa hjälper också mycket.

        Såndär i metall, inte gummi.

        Så jäkla bra tips

          Hahah, tack, min stoltaste ”uppfinning”.

      Såpa. Spraya såpvatten i ugnen och sen kör den på 100 grader ca 20-30 min. Sen när det svalnat är det bara att torka av.

      Jag kör ett tunt lager bikarbonat i botten, ringlar över ättikssprit tills det täcker ytan och sen skubbar jag. På ugnsluckan använder jag en sockerbit (ej snabbsocker) doppad i lite vatten, det är det mest effektiva jag testat hittills! Extremt tillfredsställande att se hur den ingrodda smutsen successivt försvinner.

      svinto

    Någon klok som sitter på en teori som kan förklara varför jag, i perioder, tänker tillbaka på en viss människa och typ blir besatt av vad den gör och vart den är nu? Nu senast är det ett visst ex som jag bara måste hitta. Han bor utomlands och har bytt nummer. Även hans vän har bytt nummer så jag når inte fram. Hans namn är väldigt vanligt i Saudi Arabien så det är inte så lätt att leta.
    Blir galen. Känns som att jag saknar honom såååå mycket, men bara i typ 2 dagar var 5 år. Varför? Kan liksom inte lugna ned mig tills jag hittat människan (kan vara vänner, familjemedlemmar,gamla kollegor osv)

      ?

      Du förlitar dig på andra för att känna lycka och är inte tillräckligt trygg i dig själv.

        Ingen gör så mot mig. Ibland kan någon från det förflutna höra av sig men han ja gh idag tänker på 24/7 har aldrig försökt kolla upp mig (jag har ett unikt namn och tel nr bara en googling bort).

        Det är som att jag ger de för mycket..av mig..men ingen gör detsamma.
        Är det att inte känna trygghet i sig själv? Vad kan jag göra?

          Ja av någon anled ING känner du väl att du inte är 100% nöjd med ditt liv som det är och att något fattas och din hjärna har bestämt sig för honom av en oklar anledning. Fundera på vad du är missnöjd med och lägg all energi du har på att bli glad själv, med dig själv och ditt liv.

            Tack. Behöver sätta ord på vad jag känner och du har rätt. När mitt liv är tråkigt då letar jag upp folk från förr.

          Daddy issues?

      Det är inte nostalgiska skov typ? Jag vet inte om jag skulle säga att jag blir besatt men jag kan fastna i att jag vill ta reda på vad olika människor (som varit en del av mitt liv, ex/ex vänner) gör och var de är just nu. Jag vet inte vad jag egentligen får ut av det, mer än att det känns fint att ”se dem igen”, även om det bara är digitalt ?

        Jo exakt. Jag är en supernostalgisk människa som liksom glömmer allt dåligt och tror att alllllllllt var bättre förr. När jag hittar folket jag letar efter då är det tråkigt och typ ett antiklimax. Folk är som de är, väldigt få som överraskar.

      Är det inte nostalgi blandat med nyfikenhet då? Jag kan drömma om folk från 10-20 år tillbaka och vakna i princip kär i personen sen går det en dag eller två så är känslan borta.

        Jo, så är det. Exakt så. Puh, tur att jag är ”normal”.

      Jag skrev lite om det idag efter att jag brottats med snarlika tankar under ett par veckor.

      Om jag skall vara ärlig så tror jag att det är en salig blandning. För mig bottnar det ofta i någonting som ligger och skaver: Ett uppbrott som inte var kanon, dåliga minnen, någonting man önskar att den andra inte hade gjort mot än, något man önskar att man inte gjort mot sig själv. Att det är en viss situation eller del som man inte riktigt funnit frid i på något sätt – som om saknar ett visst avslut när det kommer till händelser eller tankar, även om man accepterat och gått vidare. Det betyder inte att man kanske tänker på det alltid eller att man ens kan sätta fingret på vad det är exakt: Men ibland när det är sensommar eller träden luktar på ett visst sätt så kanske det kommer fram ur ens undermedvetna.

      Jag tror inte det är unikt på något sätt eller att det är någonting man behöver älta: Jag tror liksom alla tänker på gamla ex då och då men alla kanske inte gör slag i sak och faktiskt hör av sig. Det kan, trots allt, finnas fördelar med att både ringa och att låta bli: För du vet aldrig vad du kommer få höra från andra sidan luren eller vad det kan få dig att känna.

        Himla klokt skrivet.
        Jag ringde honom för ca 5 år sedan. Han var glad och vi pratade minnen och skrattade. Men som du säger så saknas ett avslut. Vi gjorde aldrig riktigt slut utan vi insåg att det inte fanns en framtid. Han är för barnslig (snart 32, inget jobb, inen utbildning, bara umgås med kusiner och vänner 24/7, lever på föräldrarnas förmögenhet) medans jag själv var färdigutbildad, jobbade och försörjde mig själv. Jag var redo för familj och barn medans han absolut inte såg det livet (det har gått 10 år snart och han är fortfarande i samma stadie).

        Jag tror att jag är rädd att han gått vidare. Vill kolla upp honom lite då och då för att säkerställa att han fortfarande är som han var. Är rädd att hitta bilder på hans fru och barn.

          Vad var det du fann attraktivt hos denna mansbebis?

          Jo men då är det inte så konstigt att man tänker tillbaka. Någonstans slutade man ju aldrig vara kär, man fixade bara inte ett liv tillsammans: Så då kanske det hade skavt lite om han fixade det med någon annan.
          Det är mänskligt. Vi kan inte vara storsinta jämt.

          Med det sagt, jag tycker inte att du skall vara rädd. Rädsla är en stark känsla och starka känslor skall man vara varse om.

            Tack, så fina och kloka svar!

      Så får jag vid PMS. Sen kommer det sunds förnuftet tillbaka ?

        Grottmänniskan i oss vill bli på smällen haha!

    =/
    Hur mår du? Har tänkt på dig nästan varje ös men gav dig space då du inte ville dela med dig av ditt vändrama. Hur är er relation idag? Är ni fortfaramde vänner?

    Vad säger ni om Olof k gustavsson helt hemsk människa som är totalt kvinnoförnedrande

      Vet inte vem det är..

      Han är helt slut i huvudet.

        Berätta gärna mer ?

          Vad är det man ska berätta ens? Räcker med att lyssna/titta på ett kort klipp så förstår man att han är en bekräftelsesökande mytoman med otroligt skeva värderingar.

            Jo det gör det säkert, jag ville bara slippa det och läsa här istället!

      Väldigt intressant människa. Helt knäpp, men intressant. Han är liksom så oerhört halvt allmänbildad. Han är tillräckligt påläst för att kunna namedroppa saker som får honom att låta kunnig, men han har helt missförstått sammanhanget.

      Vill hemskt gärna ha någon som granskar honom i sömmarna, för det verkar finnas så mycket att gräva i som ingen av de som hittills gett honom utrymme har bemödat sig med att kolla upp.

        Samma här, hoppas att Anjo inte backar ut ur dokumentären. Men med alla som hotas så är ingenting säkert längre.

    Jag har en fråga till er som brukar beställa hem saker. Det är så att jag köpte några produkter från caia för ca 700kr och fick vänta på att det skulle skickas ganska länge. När jag spårar paketet så står det att det redan är levererat till min brevlåda men jag hittar inte paketet där. Jag har frågat mina grannar om det hamnat hos dom men dom vet inget om det och leveransföretaget säger att det lämnades. Jag undrar vad som gäller för mig som konsument? Caia säger att det inte är deras ansvar utan jag ska prata med leveransföretaget och dom säger att jag ska prata med caia. Jag har ju redan betalar för allt men inte fått något ännu. Är det någon som har ansvar i detta och som jag kan få ersättning för eller är det sånt man får räkna med ibland? Har redan suttit och mailat fram och tillbaka i flera dagar så orkar inte lägga hur mycket energi som helst…

      Oj gud vad dåligt. Säkert nån på postnord som snott det

      Det är caia som ska ta tag i det där. Det är iaf vad alla andra företag gör. Har tex beställt från Lumene och de var oerhört hjälpsamma när Dhl slarvade bort mitt paket. Jag behövde inte göra något utan de löste allt med spårning, kontakt och reklamation!

      Har inte koll på vad som gäller. Men kontakta konsumentombudsmannen? Kanske kan du hitta svaret på deras hemsida också.

      När jag fick samma problem ringde jag de som levererar. De sa att de alltid fotar att de leverat paketet, så hon beskrev hur bilden såg ut och det visade sig att en granne fått paketet.

      Tror det är leverantörens ansvar så fprt de tagit över paketet men du har även skyldigheter som kund, tex i fall där du samtycker att de levererar fastän du inte är hemma osv.

      Är det Budbee är du nog körd. De snodde ett paket från oss med motiveringen att de inte hann dela ut det, var inte ens fem minuter bort och gott om tid. Fick inte någon förklaring varför de inte packade om till nästa dag utan bara tomt babbel. Hänvisade till de vi köpt av.

      När det hände mig hotade jag både företaget och Postnord med Konsumentombudsmannen samt stöld. Jag hade dock fått ett väldigt skadat paket där produkter saknades, på en ickevald leveransdag.

        Tack för svar alla! Det verkar ju som att det är upp till företaget och hurvida dom bryr sig om sina kunder eller ej. Ska försöka ta det en gång till med caia men tror tyvärr inte att dom kommer bry sig något… synd då dom tappar mig som kund

          Kommer seriöst inte handla där ever.. är inte första gången jag läser något sånt här. Så himla oprofessionellt av dem

            Nä känner mig dum som gjorde det haha. Ville verkligen ha deras läppennor men aja :/

          Men klart det inte skickar nya packet? Då skulle hur många som helst kunna låsas inte få sina packet och sätta det i system. Som en slags variant på snatteri.

          Beställ inte hemleverans utan alltid till ombud så blir det inga problem.

            Fast ibland hamnar det i brevlådan ändå. Fick ett paket från h&m i min brevlåda idag, jag har inte beställt hemleverans.

      När det hände mig hos apotea så skickade apotea ut nytt paket. Kan ju iofs vara för att jag varit kund i många år och bara klagat en gång.

      Två gånger det senaste året har paket från UK försvunnit på vägen hit och båda gångerna företagen sagt typ ”oj vad tråkigt, vi skickar genast ett nytt paket”. Jag tror de tar det med transportören och kräver ersättning av dem. Så agerar alla seriösa företag.

        Japp samma i USA. Man får ett nytt paket direkt från Sephora t.e.x. eftersom det är en del av deras ansvar att jag är en glad internetkund. Slarvar buden så är det ju upp till företaget att förhandla fram nya säkra leverantörer. Det ska ju inte vara en risk för dig som kund att våga köpa deras produkter på nätet. Känner ofta att Sverige ligger efter på det här området.

      Hände mig en gång när jag beställde från Gina tricot, stod att paketet levererats men fanns inget i brevlådan. Mailade och de skrev att jag skulle höra av mig om en vecka typ (var ett antal dagar man behövde vänta för att de skulle kunna hjälpa) och hade jag inte fått paketet då så skulle de skicka ut ett nytt, vilket de gjorde. Fast typ några veckor efter så hade en granne lagt paketet utanför min dörr och skrivit en lapp om att hon varit borta ett antal veckor och såg att hon fått mitt paket i brevlådan när hon kom tillbaka ?

      Hota med ARN! Det funkar för det mesta. Det skulle vara illa för CAIA att hamna hos ARN.

      Min sambo hade beställt en klocka som var rätt dyr (en Apple Watch). Den skulle levereras med UPS. Det stod att den hade levererats till brevlådan men inget där. Tänkbara scenarion:
      1)Det hade hamnat hos grannen längre bort som också hade 8 som sitt husnummer (många blandade ihop våra hus) och de tog den och sa inget.
      2)Föraren tog den
      3)Någon såg när de la i den och öppnade brevlådan och tog den (minst troligt då den var låst)

      Finns många olika tänkbara scenarios. Helt omöjligt få reda på sanningen tyvärr. Som tur var så skickade företaget en ny. Men ändå, man undrar vem som fick en Apple Watch helt gratis… Tänk att paket bara försvinner årligen och ingen kan göra något. Helt galet ju…

    Är det xlash man ska ha eller nåt annat? Läst att folk här fått ändring av ögonfärg. Några fler bieffekter?

      Ej finns mycket bättre budget. Jag fick mycket längre fransar av maybelines som kostade typ 120kr!

      Jag fick missfärgningar på ögonlocken av det, typ en lila-aktig rand närmast fransarna. Det var många år sen och missfärgningen finns kvar, lätt att sminka över men ändå fult när jag är osminkad

      Mina ögonfransar blev jättefina och långa av Xlash MEN jag fick också en lila missfärgning som idag 8 månader senare är bättre men sitter kvar. Mina ögonlock blev efter ett tags användning även väldigt svullna och kliade mycket på morgonen. Jag fick ont bakom ögonen. Folk kommenterade att jag såg trött då mina ögon var svullna och röda. Jag fattade inte att det var Xlash förrän jag slutade och svullnaden och kliandet försvann. Testade igen efter ett uppehåll men alla biverkningar kom tillbaka. Missfärgningen är som även kvar.
      Det är riktigt starkt. Verkar funka för en del men rekommenderar inte att testa.

    Kan/ska man ha SPF i spädbarns (2 månader) ansikten?

      Hade nog hellre köpt en liten solmössa i mjukt tyg och satsat på parasoll och skugga ?

      Nä, de ska inte vara i solen alls i den åldern helst! Håll er i skuggan och ha alltid solhatt/uv-hatt på den lilles huvud! Om du ändå bestämt vill ha solkräm, välj en som inte går in i huden utan lägger sig utanpå som ett vitt lager

      Ja det ska man väl alltid ha? Uv-strålar finns ju även i skuggan och tar sig igenom fönstren osv

      Man ”ska” nog skydda dom från direkt solljus, så precis som Emelie skrev så är det nog bäst att satsa på skugga och solhatt ???

      Solskydd är ju dessutom kraftigt miljöstörande så det skulle jag inte smörja in på en så liten.

        Och de behöver lite D-vitamin på sommaren också!

          Fast visst får de AD droppar första året just för att man inte har så pass små barn i solen?

      I första hand ska de bara i skuggan men räcker inte det kan man behöva SPF fick vi höra av BVC. Men frågan på apoteket 🙂 (eller BVC, det går man ju också fota till i den åldern)

      Jag tycker inte att spädbarn ska ha Sveriges Pensionärsförening i ansiktet! ?

      ”Barn under ett år ska inte vara i direkt solljus över huvud taget.

      Små barn kan skuggas med till exempel parasoll, soltält eller UV-skydd till barnvagnen i kombination med att barnet har kläder och solhatt.

      Tänk på att endast ett parasoll inte skyddar spädbarnet helt mot UV-strålningen. Den spridda solstrålningen från den blå himlen kan nå in i parasollets skugga.”

    För er som vill är det nu dags för KBT-övning #9. Nämn tre bra grejer med dagen.
    Mina tre punkter;

    1. Det har ploppat upp rosa blommor ur min kaktus, ser ut som att den har en blomsterkrans på sig. Mycket gulligt.

    2. Jag har käkat pannkakor med jordgubbssylt.

    3. Jag skrämde iväg en stor kråka och en skata som pickade på en harunge som sedan skuttade iväg.

    Din tur!

      Oh, vilken tur att kaninen fick skutta vidare ❤️

      1. Jag gick en lång promenad innan jobbet
      2. Jag har rensat och städat ur mina köksskåp.
      3. Kollar just nu på Disney + med min hund tätt intill

        Eller hur! Jag hoppas att den får bli gammal. Har hittat för många avslitna hartassar i mina dar ?

        Vad härligt med frisk luft innan jobbet! Väcker hjärnan en del. Hoppas att din arbetsdag varit bra!

        Tror jag skriver det i varje ÖS men jag älskar att rensa, för gåshud haha. Dina köksskåp måste verkligen stråla nu inombords och ut. Bra jobbat!

        Det låter som att du och din hund har en oerhört mysig kväll. Vad exakt ser ni? Och vad är din hund för ras? Önskar dig en fortsatt fin kväll.

      1. Jag har tagit fram hängmattan och premiär-slappade i den idag.

      2. Min sambo lagar mat till oss i skrivandets stund. Det luktar ljuvligt och jag behöver inte hjälpa till utan slappar i soffan ?

      3. Hade på mig mitt finaste klädesplagg idag och kände mig helt fantastisk hela dagen!

        Fy så gött. Himla mysigt med hängmatta, lite avis! Får jag ingen uteplats i framtiden så blir det att montera upp en inomhus ?

        Underbart! Vad blev det för god mat?

        Hela du strålade säkert! Vad är det för klädesplagg? Färg? Mönster?
        Ett plagg kan ju verkligen bli en del av ens aura. Nästan som en skyddsdräkt – inget kan stoppa en.

          Men vad gullig du är som bryr dig om svaren och frågar vidare!

          Tycker absolut du ska montera en inomhus! Hängmatta är life! Skaffade en förr-förra året och det var första gången jag låg i en sen jag var barn – kommer aldrig kunna va utan nu 😉

          Det blev bolognese! Så gott!

          Tänk en kort, typ Elsa Billgren-puffklänning men färgglad! Rosa!

            Blev oerhört glad av din klänning, mer sådant åt folket! ?
            Mvh hon som är svartklädd för dagen

      1. Jag fick beröm på jobbet av killen jag lär upp, han sa att jag var lugn och bra på att förklara och blanda svenska/engelska så han förstår. (hans modersmål är varken eller)
      2. Jag har ätit god svamppasta till middag och nu äter jag glass!
      3. Jag köpte snus efter jobbet så jag slipper göra det imorgonbitti

        Vad härligt att få bekräftelse när man gör något bra! Viktigt att få höra det ibland. Vad har du för jobb, vad lär du upp honom i?

        Svamppasta lät ljuvligt! Har fått dille på champinjoner just nu så jag har i det i allt.

      Jag har tränat och det gick bra!

      Jag har rensat i trädgården i solen, det var härligt.

      Jag har inte ont någonstans just nu.

      Kram

        Det låter som att du haft en fin och lugn dag! Vad tränar du?

        Vad vackert det är att låta trädgården stråla.

        Må värken hålla sig borta. Kram tillbaka, ta hand om dig!

      jag har fått gjort färdigt skolarbete som ska vara färdigt om 1.5 vecka!! älskar framförhållning men är så dålig på det 😛

      mina barn är nästan sig själva igen efter 1.5 veckas sjukdom

      en vän skrev en otroligt fin sak till mig igår som värmde enda in i själen. Kommer leva på det länge. äntligen har jag fått en vän. en riktigt vän.

        Så bra du är, grattis till att du fått det gjort! Vad handlar arbetet om?
        Själv är jag den som lämnar in grejer 23.59 varje gång efter att ha suttit i två dygn utan sömn typ ?

        Skönt att barnen har tillfrisknat! Hoppas familjen slipper sjukdom på ett tag nu.

        Det låter himla fint du. Vilken fantastisk känsla att veta att någon finns där för en och stöttar en i vått och torrt! Håll hårt i varandra.

      Jag blir så glad av dina poster varje ÖS, har inte skrivit förrän nu men har läst alla. Här kommer mina:

      1. Trots att jag har varit hemma från jobbet idag så är det pga något bra, jag fick första dosen covid-vaccin igår! Riktigt glad för det.
      2. Jag har läst ut en riktigt bra dag medan jag varit hemma. (Odinsbarn av Siri Pettersen).
      3. Katterna och sambon har varit riktigt mysiga idag.

        Åh, kul att der ger någon glädje! Vad fint att du ville delta själv nu ?

        Grattis till första vaccindosen! Hoppas att du mår bra och att du får andra dosen relativt snart. Jag lär få vänta några veckor till men det gör mig inte så mycket.

        Visst är det fantastiskt när man sugs in i en bok? Odinsbarn minns jag som riktigt bra! Det tog ett tag innan jag kom in i den men sedan grep den tag ordentligt. Gillar den mystigputtriga stämningen. Har dock inte läst övriga delar heh. Är himla seg på serier. Vore kul att se den filmatiserad.

        Vilken fin mysbubbla du verkar ha, hoppas att det håller i sig! Ser fram emot framtida punkter från dig.

      1. Tränat med min pojkvän.
      2. Blodpudding till middag?
      3. Handlade äggkoppar på Åhléns (behöver verkligen äggkoppar, hade ingen innan)

        Det låter fint att ha en pojkvän som träningspartner också! Känns som att man kan pusha varandra på ett bra och tryggt vis.

        Team blodpudding här med, fy fasen vad gott! Det, lingonsylt och extrasaltat smör i fin symbios ??

        Härligt med nya grejer i köksskåpen! Brukar tycka att Åhléns har mycket fint.
        Har inga äggkoppar, men glömmer som bort det då jag brukar skiva ägget för att ha på macka.
        Hoppas att du inviger en äggkopp redan imorgon! Önskar dig en fantastisk frukost.

        Har svarat men hamnat i moderering. Kortfattat: team blodpudding här med!

      1. Kände mig väldigt snygg, låter fånigt men fick blickar (från väldigt oattraktiva män men ändå).
      2. Köpte jättemycket grönsaker på torget för 100 kr.
      3. Lagade min favoriträtt tabbouleh till middag, tar så lång tid att skölja och hacka allting så det blir sällan av men det är så gott.

        Härligt att höra att du strålat idag! Låter inte alls fånigt, känn dig hur snygg du bara vill!

        Grönsaksfynd är ??Tror folk glömmer bort hur mycket billigare grönsaker kan vara på torghandel jämfört i butik. Även i billigt i typ all-världens-matbutiker.

        Var tvungen att googla för att se vad det var för något och det lät verkligen jättejättegott! Du har många goda matlådor framöver hoppas jag.

      1. Blivit erbjuden jobb med den lön jag ville och tackat ja!
      2. Köpt lägenhet!
      3. Pappa har köpt sjukaste lägenheten.

      En riktigt bra dag! Mycket väntande och så händer allting plötsligt samtidigt!

        Vilken dag! Vad roligt att du kommer att ha ny lägenhet samtidigt som din pappa. Snacka om att ni kommer prata möblering och väggfärg den närmaste tiden ?!

        Stort stort grattis till jobbet och till nya lägenheten, underbart att ha en dag där allt bara klickar! Hoppas du får många lyckliga dagar i nya boendet ?
        Blir lite nyfiken på den fars lägenhet. Förväntar mig nästan glasfasader och vattenrutschbana mellan de två våningarna ?

      1. Har kommit ut på promenad.
      2. Har ätit glass och plockat blommor med syskonbarnen.
      3. Kollat roliga Youtubeklipp med min kille ?

        Det lät som en väldigt fin och rogivande dag ? vad bidde det för glass?

        Youtube och TikTok kan man verkligen fastna på, så lättscrollat.

        Hoppas du får en fin torsdag!

      Åh, jag har haft en tuff dag idag men desto nyttigare att fundera på bra grejer:
      1. En kollega sa en sak om mig idag som gjorde mig jätteglad. Han karakteriserade mig som en slags person jag gärna vill vara.
      2. Hela familjen åt en god vardagsmiddag tillsammans.
      3. Ett barn jag känner som varit väldigt allvarligt sjuk fick göra en slags rehabgymnastik idag som hen älskade. Jag fick en bild och hen såg strålande glad ut.

        Messer, tack för att du delade med dig trots en dålig dag! Jag hoppas att morgondagen kommer kännas lite bättre och är det något långvarigt så hoppas jag att saker och ting lättar steg för steg. Framtiden ljusnar.

        Det lät som en bra kollega, tycker generellt att kollegor verkar vara rätt dåliga på att liksom lyfta upp bra grejer hos andra? Men ta med det han sade, låt det bli en del av din arbetsgrund!

        Jag håller tummarna för att hen kommer bli 100% återställd ? det är så fint att få se glöden hos andra, hur det kan lysa.
        Just barnhab brukar vara magiskt motiverande och tryggt.

          Tack Violet! Jag hoppas också att det lättar. Jag tror det ska göra det, även om det alltid känns olösligt och evigt när man är mitt uppe i det.

            Må problemen lösas upp likt sockervadd i vatten ?

      1. Fick en ganska sur person i luren på jobbet men när vi pratat igenom problemet en stund så var han på gott humör och tackade för hjälpen. Skönt när det vänder. 🙂
      2. Kollade på The Office och skrattade högt – avsnittet där de får lära sig HLR.
      3. Har skrubbat mig och smörjt in kroppen med satsuma body lotion. Mmm. 🙂

        Vilken bra service du gav! Älskar när man lyckas omvända kunder till det goda ? problemlösningen han fick kommer han säkert minnas länge.

        Är du en The Office US eller UK människa?
        Ska ge det en chans en gång. Var väl för ung när jag testade att se The Office UK första gången, har inte gett serien en riktig chans.

        Härligt att ge sig själv tiden till omvårdnad! Fint av dig.

          Amerikanska serier alla dagar haha! 😉 Jag har otroligt svårt för brittisk torr humor, förstår den inte alls tyvärr…

            Jag tycker brittisk humor kan vara rolig i små doser! Eller typ Monty Python-filmerna. Men The Office US skulle säkert passa mig bättre ?

      1 äntligen fått träffa min familj

      2 solen sken så där varmt och härligt idag i ansiktet

      3 känner mig sådär ’löjligt’ pirrigt förälskad i min sambo just idag. Älskar honom alltid men efter 5 år tillsammans är det mysigt att få känna pirret idag.

        Åh, jag antar att ni fick en fantastisk dag tillsammans! Hoppas att det inte dröjer för länge innan ni ses igen. Sådana energikickar behöver man.

        Det låter underbart med pirrigheten! Allt går ju i vågor men jag hoppas att ni får många, långa och fina år tillsammans. Håll hårt i varandra.

          Tack fina du ❤️ Ha en fin torsdag.

      1. Jag har hunnit vara i solen och njuta.

      2. Spenderat halva dagen med bästa vännen och vi åt en god middag ihop.

      3. Fyndat hutlöst med fina indredningsprylar helt gratis.

      En fin dag helt enkelt! ?✨⭐️

        Vad fint med soltid! Solen kan vara en bra vän ibland, den där D-vitaminboosten man får är ljuvlig.

        Det lät väldigt mysigt med en bästismiddag, särskilt under en vardag ?
        Vad åt ni för gott?

        Och så undrar jag var man kan fynda gratis inredningsprylar? Lät fantastiskt! Kanske någon bra fb-grupp? Ditt hem kommer bli än mer vackert.

        Hoppas resten av veckan fortsätter att bjuda på fina dagar!

      1. Trots en sömnlös natt pga ångest kom jag iväg och tränade efter jobbet. Mår så bra nu.
      2. Låg med min kille och fick komma 2 gånger. Vi brukar sällan ligga i veckorna pga helt trötta av jobb såå wiho! Spontant o nice.
      3. Tog ett bad och lyssnade på Sarah klangs nya album. Så bra!

        Jag hoppas att du får bra sömn kommande nätter och att ångesten håller sig borta! Starkt jobbat med träningen.

        Spontanitet och närhet ??
        Och så ett bad efteråt, låter riktigt fint. Jag har precis upptäckt Sarah Klang så jag har en del att lyssna igenom ?

        Nu blev detta ett sent svar för jag tror att din kommentar hamnade i moderering men jag önskar dig en fin eftermiddag och en bra kommande helg!

      1. Fixat praktik på advokatbyrå. Hela mötet gick bra och det kändes så skönt att inte vara nervös, äga situationen osv. Kände mig vuxen.?
      2. Promenerat långt och ätit nyttigt.
      3. Köpte ett fint smycke

        Grattis till ordnad praktik, du kommer briljera ska du se! Bra jobbat ? stort lycka till.

        Blir väldigt nyfiken på det nyinköpta smycket, hur ser det ut? Bär det med stolthet och låt det ge dig styrka och motivation under kommande praktik!

      Så himla mysig kommentar!

      1. Frölunda har värvat hem Ryan Lasch!
      2. Blev godkänd på en tenta!
      3. Hade ett väldigt roligt videosamtal med min kompis

        Och himla mysigt att du delar med dig Matilda! ?

        Grattis till en bra värvning får man väl säga ? Är inte direkt en hockeytjej men måste tyvärr meddela att mitt hjärta ligger hos FBK hehe.

        Skönt med en godkänd tenta, superbra jobbat! Vad studerar du? Inte långt kvar av terminen om du nu studerar under en längre period. Lycka till med framtida tentor, kommer säkert att gå lika bra ?

          Tack! Haha det kan jag ha överseende med ☺ Jag pluggar personalvetenskap!

      Åh, älskar dessa varje öppet sår, men missade igår så jag skriver gårdagens idag istället (för att klockan är tio i åtta på morgonen och jag har precis gått upp!)

      1. Jag åt årets första jordgubbar
      2. Jag åt ingen choklad trots att jag var så jävla sugen (som jag har kämpat med det i flera månader)
      3. Min sambo lagade mat så jag slapp <3

        Klart jag skrev öppen sår också xD

        Vill tillägga en sak, jag har fått beställa hem lite kläder för att jag slängde allt trasigt i flytten och det var mer än jag räknat med. Fick hem ett paket igår och allt passade. Det händer ju typ aldrig.

          Haha öppet sår, det är ju en klassiker ? det är så kul att du återkommer och delar med dig!

          Jordgubbar är ljuvligt.
          Lär käka lite jordgubbar i helgen, tänkte göra en jordgubbsmilkshake.
          Och starkt jobbat att motarbeta chokladsuget! Kan verkligen tänka mig att det är svårt då jag själv älskar choklad. Stay strong ??

          Vad roligt med nya kläder, piggar ju upp ? tur med storlekarna!

          Ser fram emot att se dig i kommande Öppet Spår. Hoppas dagen varit till belåtenhet!

    Till alla er snusmurikar ni måste prova mango tango loop ”snus” så satans god!

      Åh testa även jalapeño lime! Bästa!!!

    Tror ni att det har minskat med kommentarer här på bloggen a sedan flunssorna (rättvist) anklagade C för allt förra veckan?

      Vad anklagade de C för?

      Det har 100% minskat pga kravet på samma nick och e-post för varje kommentar (annars satt i modd). Det kravet var dock en reaktion på de anklagande som riktades mot c förra veckan, så indirekt; ja.

        Vilka anklagelser?

          Ett jäkla hallabalo kring kommentarsfältet till ett inlägg där en bild på en nyförlöst Bisse visades upp. Kommentarerna var osköna och handlade typ om att hon såg fejk, fixad och tillgjord ut. Sen blev det rundgång i diverse influerares instastorys där de taggade Bisse och sade sig backa henne oc att kvinnor ska backa varandra, inte trycka ned varandra i anonyma kommentarsfält. Kritiken mot C gjorde gällande att hon inte hade tillräckligt med koll på vad som skrevs i kommentarsfältet, och lät vissa elakheter stå kvar. Typ.

            Tack för sammanfattningen. C gjorde bra i att ta tag i kommentarsfältet.

            = störtlöjligt

        Man inser ju hur många svarade på sina egna frågor nu

          Haha verkligen!! Skulle vilja ha ett inlägg med något sådant, där CamCam skulle kunna visa hur många kommentarer en specifik person gett (i en tråd) tex. Utan att hänga ut personen förstås… 🙂

          Kan du ju göra nu med. Jag har 3 olika nick jag varierar mellan, annars går folk bara på ens nick till slut.

            Så du törs inte stå för vad du skriver? Fegt!!

              Säger ”anonym”…. Är ironi ett okänt koncept för dig?

              Läs vad hen sa, handlar inte om det…

    Dela med er av observationer ni samlat på er genom åren. Kan börja:

    – Killen som ”inte känner sig redo för en seriös relation” gifter sig och skaffar barn med nästa tjej han träffar efter dig.

    – Det är farligt att leka terapeut med en kille man ser en framtid med. I värsta fall ser han till slut alla sina fel ”i dig” och vill helst gå vidare till någon som inte känner till hans brister.

    – En man kan vara tillsammans med en tjej som han inte riktigt älskar väldigt länge. Rent generellt kan de tänka sig en framtid med någon de bara gillar. Jag och många andra kvinnor vill gärna älska en människa vi lever med (om inte pengar är drivkraften bakom relationen).

    – Män är superenkla varelser. De beter sig som de känner sig. Är han upphetsad då jagar han. Är han kär då charmar han. Är han ointeresserad då ghostar han.

    Har ni några saker ni samlat på er (utan vetenskapliga belägg!) och vill dela med er av?

      Observation: du har nyligen blivit sårad av en kille.

        Är gift sedan 8 år men ja, jag tänker ibland tillbaka på hur jag var mer dörrmatta än flickvän förr i tiden. Önslar att jag bara kunde åka tillbaka och varna mig själv.

          Varför? ? Undrar genuint alltså. Jagg hade några år nyligen där jag plötsligt levde ut rejält. Ångrar det inte! Inser att det utvecklade mig mer. Tror det gjorde att jag vet mer vadjag vill ha idag ?

            Fast det är också stor skillnad på att vara en ”dörrmatta” och ”leva ut”. Därför ser man nog tillbaka på den tiden på olika sätt.

      Män har 0 procent förmåga att leta efter saker. Det hittar ingenting.

      Totalt egen observation

        Helt rätt. Min man ringer från Hemköp och ber mig guida honom till typ kryddhyllan. Eller som igår ”har du sett mina svarta hörlurar?” Jag berättar att de ligger under hans kudde. 2 min senare ”nääääääää”. Går dit, lyfter på kudden och DÄR LIGGER DEM.

          De*

        Jag är mannen i vår relation dessvärre….

        Eller så frågar de vart något är innan de ens har börjat leta…

      Det mesta av det du säger tyder ju på att killen i den situationen inte är ”into” en. Tycker samma sak, män är jägare och vill de ha någon jagar de.

        Det tragiska är ju att det är olika killar haha!

      Killar som blir riktigt kära och som älskar en är otroligt hängivna. Oavsett vad så känner man sig alltid älskad.

        Japp, håller med. Efter typ 100 killar som inte vill mer med mig så valde jag en snäll kille som verkligen älskar mig (mer än vad jag älskade honom, i början iaf) och vilken skillnad! Jag slipper jaga. Jag slipper höra av mig. Jag slipper undra. Jag slipper känna mig utnyttjad osv.

        Finns jättebra killar där ute, de måste bara bli kära först.

        ”Att älska är en manlig egenskap, att bli älskad är ett kvinnligt privilegium.”

          Haha vilket dravel! Strindberg eller? ?

            Precis! 🙂

      När det är rätt är det enkelt. Om ditt förhållande är fullt med gissande, spel, och tjafs, då är han, eller hon, inte rätt för dig.

      Nu undrar jag på vilket sätt tjejer är annorlunda än de ”kill-egenskaper” du just beskrev?

      Man känner sig inte redo för seriös relation med en kille, men hittar rätt med nästa kille. Vad exakt är konstigt med det?

      Har varit ihop länge utan att ”älska”. Var lite förälskad, trivdes bra, hade kul, han var fin. Har även vänner som inte är mina ”bästa vänner”.

      Leka terapeut? Vad är det ens?

      En upphetsad tjej, jagar hon inte? En kär tjej, charmar inte hon menar du? En ointresserad tjej, ghostar inte hon?

      Jag tror vi kvinnor gör oss en otjänst om vi håller på som du och radar upp alla fel ”killar gör”, tjejer gör precis samma och varför inte acceptera att vi inte är perfekta?

        Du läser in dig för mycket. Ta det med en nypa salt.

        Tror hon menade att kvinnor kanske spelar mer spel än killar, pga att de är rädda för att vara ” för på” ( samhällets förväntningar på kvinnor osv) medan killar inte har behövt spela spel och då är mer rakt på eller av om de är intresserade eller inte.

      – Killen som ”inte känner sig redo för en seriös relation” gifter sig och skaffar barn med nästa tjej han träffar efter dig.
      = ett snällt sätt att göra slut på

      – Det är farligt att leka terapeut med en kille man ser en framtid med. I värsta fall ser han till slut alla sina fel ”i dig” och vill helst gå vidare till någon som inte känner till hans brister.
      = det låter ju dock som om du satt och pekade ut hans fel och brister, vilket jag också skulle störa mig på, man är 2 i en relation och vid problem måste man diskutera lösningar tillsammans

    Jag ställde mig på vågen och såg att jag gått upp i vikt. Fyfan va ruttet det känns.. inte någon kraftig övervikt men BMI har ändå rödlistat mig. Det handlar om typ 3-5 kg men det känns förjävligt! Som att jag gjort något grovt fel.

      Men det kunde varit värre hörru! 3-5 är du av med på tre veckor om du anstränger dig.

        Funkar det så? Äter lchf-inspirerad kost nu, läst att det ska hjälpa jättemycket men får se..

          Öka intag av den mat som ger mest mättnad för få kalorier.

          Protein i form av ägg t ex.
          Broccoli
          Lax
          Tonfisk
          Keso

            Har jag missat något? Broccoli mättar för tusan inte! Kanske om man är späckad med massa chips och pizza men när man håller kalorierna nere så mättar det inte den stackars kroppen med broccoli.

              Broccoli är en bra grönsak som i relation till näringsvärde mättar bra.
              Så klart kan du välja bort grönsaker och frukt helt, men C-vitamin och järn finns i broccoli och det är rätt bra att få i sig lite av. Kyckling broccoli och någon krämfräs är en bra mättande måltid. Till exempel.

      3-5 kg är ju dock lätta att gå ner så ta tag i det nu.

        Ja jag är redan på g… ?

      Du har inte gjort något grovt fel.

      Du har gjort val som har gjort att du gått upp i vikt, förhoppningsvis mumsiga val .

      Du kan välja nya vägar, och det finns alltid en måndag varje vecka att ta nya tag.

      Äsch. 3-5kg försvinner snabbt om du tar bort det du inte behöver i stora mängder, chips, godis osv. Mitt favorit knep när det ska bort några kg är att byta ut kolhydraterna på ett mål om dagen till sallad och annars äta som vanligt. 🙂 Och inte lite sallad, utan tar en 65gr påse och sen gurka, paprika, tomat osv så man ändå är fullt mätt när man ätit.

        Tack för tipset,❤

        Vill du hålla dig mätt så byt ut salladen mot mer fiberrika grönsaker som broccoli, blomkål eller kål tex.

      Varför skulle du gjort nåt ”grovt fel”? Sånt händer.

        Jag antar att det har med min självkänsla att göra. Har alltid haft stora lår och bred höft, stora bröst och rumpa. På det så har jag också haft en liten mage, och jag har alltid hatat det, alltihopa även fast jag ser ut så naturligt. Slutade väga mig för att jag inte ville bli besatt och nu när jag väl gjorde det efter en väldigt stillasittande period iom distansen pga corona så känns det som jag sviker mig själv. Jag kan liksom inte acceptera att det är så här. Känns som jag blir ”dömd” för lilla magen liksom.

      Det är inte mycket alls! Jag slutade röka för några år sedan. Ställde mig på vågen efter några veckor då en klänning satt tight och blev helt chockad när den visade 10 kg plus. Hade inte märkt av det faktiskt… Så var glad du kan agera i god tid. Det är mycket tuffare ju mer man bär på. Personligen tror jag inte på att ”banta” (det har jag gjort nästan hela livet och det håller ej i längden), däremot analysera vad som kan ha orsakat viktuppgången och hur du kan hitta lite sundare vanor. Extra promenader, inte äta bara för att man är uttråkad, och äta medvetet (alltså inte kasta i sig mat framför datorn, utan ta det långsamt) kan hjälpa mycket i längden. Var snäll mot dig själv! Det är inget skamligt i att vikten fluktuerar lite under livets gång.

    Varför stämmer inte ”gemensamma vänner” med de man faktiskt ser? Kollar upp min killes ex, och det står att vi har 13 gemensamma vänner, men när jag klickar får jag bara upp 8.

    Har försökt googla men blir inte klok på det.

      Kan det vara inaktiverade konton?

        Kanske, vet att vi borde ha två sådana gemensamt ?

      Också sett det där, tror det kan handla om begränsningar i vänlistan? Typ att några av de gemensamma valt att ha sin vänlista dold på Facebook och därför inte heller syns i gemensamma vänner, eftersom det skulle visa vilka de är vän med (hängde du med?)

        Ja, jag förstår ? men jag kollade mina inställningar på vänner, och det enda jag kunde göra var att sätta helt dolt, men då syns gemensamma vänner ändå. Jag har den inställningen sedan tidigare men var inne på samma spår som du ?

      Sluta kolla upp din killes ex.

        Hon kom upp som förslag på facebook, blev nyfiken eftersom vi jobbar på samma ställe men aldrig pratat ?

    Tips på bra privat gynekolog i Sthlm?

      Gynekologer Syd i Skärholmen är enkel att få tid hos, jag fick samma dag sist jag ringde.

        Det var ju inte det som stod dock… Skulle inte rekommendera dem.

          Nä förstår vad du menar, jag tänkte att det var underförstått att jag också var nöjd 🙂

            Ah ok, kul för dig iaf! Vem hade du som var bra??

              Tror han hette Adrian, bara varit där en gång men jag fick den hjälp jag förväntade mig iallafall.

                Aha ok. Synd, vill inte gå till en man.

      Gyndoktorerna har jag bara bra erfarenhet av ?

    Lång historia kort: jag har tampats med psykiska problem hela livet och fick diagnoserna adhd och asperger när jag var 10. Nu i vuxen ålder har jag väldiga problem med ångest och depressioner och har krigat mig fram till en tid hos psykiatrin, jag fick ett en timmes videosamtal där de tog bort min aspergerdiagnos (då alla läkare jag träffat inte anser mig ha den). Jag har försökt få till en ny utredning för att ta reda på om det verkligen är adhd jag har eller om det kan vara t.ex bipolaritet eller borderline men de vägrar eftersom jag är ”välfungerande” (det är jag inte).

    Dock har de efter min senaste egenremiss sagt att jag borde be min läkare skriva ut quetiapin till mig. Jag googlade och fick upp att det är en antipsykotisk medicin som främst ges till folk med schizofreni och bipolär sjukdom. Undrar därför om det är någon här som har erfarenhet av att äta det trots att de inte har någon av de diagnoser som sen främst skrivs ut för? Ett flertal läkare har dessutom flera gånger sagt samt skrivit i journalanteckningar att jag inte visar upp några som helst psykotiska tecken så jag är ganska förvirrad. Och jävligt uppgiven över att de hela tiden vill proppa i mig massa tabletter utan att erbjuda mig mer än en vanlig samtalskontakt på vårdcentralen, när jag hade behövt en ordentlig psykolog/terapeut.

    Tacksam för svar ❤️

      Är det kanske lättare att få tid för samtal med psykolog via kry eller nån annan digital tjänst?

        Ja, eller kurator på hälsocentralen eller vuxenhabiliteringen/LSS råd och stöd? Det verkar lite som du skriver, att regionen försöker få till en quick fix istället för att du ska få redskap att må bra och klara av vardagen utan ångest och depressioner.

        Jag har själv ätit SSRI mot depressioner och tvångstankar under många, många år. Fick prova mig fram med olika sorter och olika samtalskontakter innan jag faktiskt började må bättre. Det gäller att orka stå på sig och prova sig fram för att må bättre, och så klart att ta emot den hjälp som finns (tog ett tag för mig).

          Kul att höra att du mår bättre och att det går att få hjälp! ❤️ Jag känner mig som sagt uppgiven och har inget som helst framtidshopp. Jag har mycket att vara tacksam över, jag har helt fantastiskt fina vänner och partner men det känns inte som det har någon mening om jag aldrig kommer komma någonstans i livet. Om det fortsätter såhär känns det som att de kommer lämna mig för eller senare ändå, för om inte jag står ut med mig, hur ska då någon annan kunna göra det?

          Är inne på tredje sortens SSRI och den funkar bättre än vad de tidigare gjort, men ändå inte helt bra liksom. Sömnen t.ex är åt helvete och vad jag förstår är det egentligen bara terapi som kan råda bot på det. Därför så otroligt frustrerande att inte bli erbjuden och hitta rätt sorts terapi.

            Åh precis så kände jag innan det vände. Det var nog rädslan att förlora alla runt omkring som verkligen fick mig att jobba med hjälpen som fanns ? sedan kom insikten att jag också var värd att älska (framförallt av mig själv) även de sidorna, ohälsan och ångesten. Samtidigt som jag är mer än det, är det en (mindre)del av mig!

            Jag känner med dig. Det gäller verkligen att få komma till någon som kan sin sak, och som drar tillbaka en på rätt spår i behandlingen. Jag har suttit med flera samtalskontakter som förmodligen gjorde inköpslista i sitt huvud, medan jag fick sitta och gagga på. Hoppas verkligen att det löser sig för dig snart! Ge dig inte ❤️

      Jag har också fått det! Jag har ”bara” GAD så blev liksom du ganska förvirrad av det där. Men till mig sa dom att det även funkar som ångestdämpande. Hoppas du mår bättre snart ❤️

      Det ges även för att lindra ångest. Har också fått prova det, dock hjälpte de inte mig.

      Jag vill inte vara den som är den MEN en läkare eller vårdpersonal som gör en bedömning kring medicinering gör den baserat på många olika faktorer som vi som lekmän inte alltid kan förstå. Jag har använt just den medicinen, med bipolär 2 sjukdom, dock aldrig varit psykotisk, det har aldrig varit en del av min diagnos. Medicinen fungerade jättebra för mig, och jag fick inga biverkningar. Jag blev också lite rädd när jag läste på innan jag tog den, men lita på läkare <3 och när du använt den så kan du utvärdera! Allt passar inte alla men det kommer bli bra och du kommer hitta rätt medicin. Lycka till!

        Tack så jättemycket för ditt och de andras svar! ❤️ Känner mig mycket lugnare nu. Jag har lite svårt att lita på läkare/annan vårdpersonal då jag aldrig känner mig tagen på allvar tyvärr. Men får testa och se, är benägen att testa i princip vad som helst vid det här laget.

      Min kille äter den. Han har ptsd och ångest. Den fungerat bra för honom.

      Är inte samtalskontakten psykolog eller terapeut då? Utbildad måste ju hen va liksom…

        Min samtalskontakt är mycket riktigt KBT-terapeut, formulerade mig konstigt ? KBT är dock inte rätt terapiform för mig vilket både jag och hon håller med om. Tråkigt då hon är den enda som faktiskt har lyssnat på mig, och det är det enda min vårdcentral kan erbjuda. Därav skickade de remiss till psykiatrin eftersom de själva anser att de inte kan ge mig den hjälp jag behöver, men psykiatrin skickar alltså bara tillbaka mig till vc ändå.

        Är väldigt uppgiven och känner noll hopp om framtiden. Men ska nog testa att få psykologhjälp via kry eller mindler, fast jag allra helst träffar någon ansikte mot ansikte då jag har mycket lättare för att uttrycka mig

          Kan du inte då träffa en samtalskontakt via VC? Många får göra det utan att vänta. Du kan ju som bekant gå till vilken VC du vill i hela landet så om just din inte har någon att erbjuda kan du kanske byta? 🙂

    har helt otippat blivit intresserad av en kille på tiktok som brukar ha en del lives där han svarar på frågor om sitt yrke. men vet inte hur jag ska ta det vidare??? är sjukt blyg! vet dock att han är singel (var obvi inte jag som frågade hehe)

      Det är lite svårt att ge kärlekstips till tolvåringar! Skriv till KP! 🙂

      Har inte tiktok så vet inte hur det fungerar men skicka ett meddelande till honom?
      Du förlorar ju inget på att fråga, håll det casual och fråga om hans yrke eller så.

    Började löpträna i höstas och har sprungit 3 ggr i veckan sedan dess, även hela vintern utomhus.

    Min polare har precis börjat träna och springer redan långt och mycket snabbare än jag. Och det är ju såklart roligt för honom! Han håller ca 5 min/km och jag testade att springa kort idag och springa så fort jag kände att jag skulle orka hela vägen (3 km bara).

    Jag höll 6:11 min/km i medelhastighet och är så sjukt ledsen nu… Känns som jag tragglat på i onödan och vill bara lägga skorna på hyllan… Hur kan jag ännu vara så långsam, trots att det känns som att det går fort?!

      Är du kvinna? Jämför dig isåfall inte med en man på denna front, det är så jäääääkla olika hur kvinno resp manskroppar presterar i löpning (även bland elitidrottare). Låter som att du presterar sjukt bra dock, så försök att inte jämföra dig

      Börja träna intervaller om du vill bli snabbare 🙂

      Om du ständigt håller samma hastighet och sträcka sker ingen utveckling. Variera din träning med korta och längre sträckor samt intervaller.

      Det är jobbigt att öka ”flåset” vilket också gör att (jag i alla fall) många hamnar i en skön hastighet som de hanterar.

      MEN det kanske är vad du vill?
      Eller vill du utvecklas?
      Sök på löpsidor om tips.

        Och som ovan skrev, jämför EJ med män

          Tack ska ni ha! Är så frustrerad över att maken är snabbare än mig! Hälsningar en annan anonym

            Inget illa menat men jag blir väldigt förvånad över att en tränande kvinna tror hon ska vara snabbare än en tränande man. Alltså va?! :O Ni vet väl att en lågt rankad manlig tennisspelare slog både Serena Williams och hennes syster efter att ha intagit en stadig middag med öl dessutom. Att ett gäng femtonåring pojkar slog världens bästa vuxna kvinnliga fotbollslag.

      Hänför sig inte med andra. Fokusera på dina egna resultat och framförallt hur du känner att du utvecklats. Om du vill bli snabbare så är intervaller väldigt utvecklande.

      Ni kan ju också ha olika förutsättningar och grundkondition. Tycker du har fått många bra tips ovan!
      1. Jämför dig inte med andra – men inspireras gärna!
      2. Om du vill bli snabbare; utmana dig själv! Bli trött snabbare.
      3. Intervallträning.
      4. Hur tränar du dina övriga muskler? T.ex. är en stark bål är mycket viktigt för löpare 🙂
      5. Hur ser din teknik ut? Tränar du någon löpteknik? Höga knän, hur du trampar (och skjuter ifrån) med foten, din hållning, etc.

      Jag tycker att det låter som om du har riktigt bra förutsättningar för att bli en ÄNNU bättre löpare. Men det är inte viktigt att vara snabb, beror helt på vad du är ute efter. Om du däremot vill bli snabbare; heja dig! ?‍♀️?‍♂️

        Tack fina ni.

        Är ju såklart rimligt det ni säger, jag har alltid kört kring samma hastighet, bara ökat distansen. Får testa intervaller, Även om det är döjobbigt..! ?

        Känns lite bättre nu, kan även trösta mig med att han är 10 cm längre också ?

          Jag har sprungit mycket och länge, är vältränad i både muskler och kondition men är ändå jävligt långsam. Min man tränar väldigt sällan kondition men skulle typ kunna krypa i mitt löptempo. Lite frustrerande, absolut, men jag springer ju för min egen skull. För att jag tycker att det rensar skallen så bra och för att jag sover bättre. Då kan ju folk leka Usain Bolt bäst de vill, det påverkar ju inte min löprunda 🙂

          Tldr skit i andra.

          Du kan ju inte jämföra dig med en man. De har helt andra fysiska förutsättningar!!
          Jämför dig med dig själv och försök förbättra dina resultat.

            Blir helt paff över jämförelsen faktiskt.

      Jämför dig inte med andra! Speciellt inte män ? jag springer också mycket, men jag är explosiv och snabbt i start och stopp. Jag har tävlat mycket och vunnit många tävlingar, men jag har insett att jag är ingen långdistanslöpare. Jag orkar inte alls att springa lika långt som jag orkar att springa snabbt i kortare sträckor, flera gånger om när jag tävlar. Jag har bara fått inse att långdistanslöpning är inte min grej, jag är inte bra på det ? så jag har anpassat min träning efter vad jag är bra på. Så tycker du ska fortsätta att springa som du har gjort tidigare om det passar dig!! 🙂

    Under inlägget som handlade om KZ och kläderna som hon skulle ge bort skrev någon om bråk i kommentarerna i Sandra Beijers live. Vet någon om det hände, och isåfall vad? Är så nyfiken haha

      Det var jag som frågade där och frågade även här, har fått svar om att jag nog hörde fel 🙂

    Jag är så dålig på blommor. Men vill ha fina blommor i min balkonglåda. Solen ligger på större delen av dagen och jag bor högst upp så har inget tak mot regn och så. Är rätt dålig på att komma ihåg att vattna också…så är det någon som har tips på bra blommor att plantera? ?

      Pelargoner är jättefina och kräver inte överdrivet mycket omtanke ❤️

      Pelargoner. Gillar torrt och soligt. De behöver dock skydd mot störttregn så sätt upp ett parasoll.

      Tack för svar! Kul att ni båda sa pelargoner så det borde ju vara bra då tänker jag 🙂 är det någon speciell pelargon som är bättre eller är alla lika bra?

        Det finns bokstavligen tusentals olika pelargoner och de kan se väldigt olika ut men jag är rätt säker på att alla gillar sol och lite torka.
        Jag älskar laxrosa Mårbacka och de är rätt vanliga. Ser ut som klassiska pelargoner, tänk Carl Larsson! Men om du åker till en trädgårdshandel, något som är bättre än typ Plantagen, så kan du få tips om massa olika pelargoner med olika sorters blommor, färger och blad.

        Jag har haft många olika varianter av pelargoner in mina balkonglådor under åren och tycker att alla varianter är i princip lika tåliga. Det är svårt att ta död på en pelargon och lyckas du med det så har du med allra största sannolikhet vattnat för mycket! Lycka till och önskar dig härliga dagar på din balkong 🙂

      Som andra säger är pelargoner bra. Också margueriter, stäppsalvia och lavendel. Rosor älskar också sol, men är känsligare för torka.

      Jag älskar petunior! Det har jag på min balkong, tillsammans med lobelia. Lättskötta, finns i många färger, växer mycket! De brer ut sig och hänger, tycker det är jättefint.

      Petunior! Så lättskötta och finaaaa!

    Någon som vet vad bråket i kommentarsfältet på Sandra beijers live idag på Instagram handlade om? Hon nämnde att hon inte kunde koncentrera sig för att det bråkades så mkt bland kommentarerna

      Hon sa väl att hon inte kunde koncentrera sig för att hennes kille var inne och kommenterade? Inget bråk, det var han som skrev någon rolig kommentar och peppade henne

        Aha, hörde kanske fel. Liven ligger ju kvar men inga kommentarer syns. Låter verkligen som att hon säger ”kan inte koncentrera mig när ni bråkar” men hon kanske sa något om Björn? Björn bråkar är ju liite likt iaf

          Ja så kan hon nog ha sagt! Jag kollade liven när den sändes och det var absolut inga bråk iaf haha

      Undrar om hennes graviditet syntes.

        Sluta.

          Snarare hon som ska sluta tro att vi är helt dumma i huvudet.

            Men man spekulerar inte i sånt! När ska ni lära er/fatta?!
            Hon har förnekat samt lagt ut när hon dricker vin och sprit… Ljuger hon så pass då är hon faktiskt väldigt oärlig och töntig. Trodde inte det om henne…

              Hon är ett kommunikationsproffs. Genom att vi ska tro att hon är gravid ökar trafiken till hennes blogg vilket ger mer intäkter.

                Men ni som spekulerar i detta är ju paranoida. Efter att ha läst det här ser jag också ”tecken” överallt på hennes blogg, BARA för att folk skrivit om det här, så har jag blivit uppmärksam och noterat det andra noterat. Så om man anstränger sig kan man nog hitta tecken överallt och hos alla… OM hon är det så kommer hon ju oundvikligen att berätta det förr eller senare.

        I början ser man ganska tydligt att skjortan lägger sig liksom ovanpå magen 🙂

          Nej sluta! Inte hon också! ?

    Hjälp mig med tröttsamt killproblem: har skrivit men en skitsnygg supertrevlig man i typ en månad och vi har pratat om att ses. Jag har föreslagit 2 gånger men det har runnit ur sanden. Dom senaste 3 gångerna har jag tagit initiativ till att skriva men han svarar alltid inom 5 minuter och är engagerad i konversationen. Nu har jag inte hört av mig och vi har inte pratat på typ en vecka. Ska jag bara strunta i honom? Jag är verkligen intresserad och tror vi hade funkat skitbra tsm men vet inte hur mycket det är rimligt att ”jaga” utan att framstå som desperat. Vad hade ni gjort?

      Hade han velat träffa dig hade han gjort det

        Ja det är faktiskt sant. Alla killar som varit intresserade på riktigt har alltid varit snabba med att fråga om att ses. De som varit mindre intresserade skriver alltid mindre och mindre på eget initiativ, men skriver alltid när man själv tar tag i det.

          Jo så är det nog. Han jobbar sjukt mycket + har barn varannan vecka så därför har vi inte fått ihop det. Vi planerade 1a dejten 3 veckor framåt men sen rann det ut i sanden och sen dess har jag tagit initiativ 2 gånger. Men jaja orkar ändå inte med män

            Tror en del personer behöver spontanträffas eller så för att det ska funka. Typ om ni tidigt i erat ”förhållande” (brist på annat ord) tog en kaffe på stan efter jobbet tillsammans. Om det vore spontant planerat kvällen innan så kanske det hade varit mer intressant för han. Svårt att förklara men jag vet att min sambo t.ex. tog initiativ att ses ganska snabbt och lite spontant, för han själv sa att killar generellt gillar det mer än om man skulle vagt planera något 3v framåt och ändå inte veta ifall det skulle bli av eller inte.

            Med andra ord; spontanitet kan dra igång killar. Och har han inte tid så har han inte, men då är det lika bra att leta efter nån som har det och som dessutom är intressantare.

      Två alternativ.

      1. Du struntar i honom.
      2. Du ger det ett sista försök, hugger han inte så struntar du i honom

        Han är troligen inte singel.

      Fråga rakt ut om han är intresserad av att ses? Är du säker på att det är han som du skriver med? ?. Han kanske inte är riktigt där att träffa någon och därför drar ut på det. Eller någon annan anledning. Blir det inte av så var det inget för dig. Lycka till!

        Ja det är 100% han och han har skickat röstmeddelanden lägger upp filmer på stories och så vidare. Han var jätteintresserad i början men tror han kanske träffat någon annan? Men är för feg för att fråga så tror jag struntar i honom ett tag så får jag se om han hör av sig

      Han är inte intresserad.

      Skit i honom.

    Hur kan jag hjälpa en vuxen person som inte vill ta emot hjälp från psykiatrin? Hela hans liv styrs av OCD-tvång, han är runt 25 och bor hemma med föräldrarna som vill väl men inte riktigt klarar att hjälpa honom. Jag som storasyster ser honom bli sämre och sämre och känner mig förtvivlad. Kan man göra någon sorts orosanmälan? Ringa psykiatrin? Jag tror det åtminstone snart är på nivån tvångsvård.

      Du kan absolut göra orosanmälan. Svårigheten är att få honom att ta emot hjälp, eftersom det krävs ganska mycket för tvångsvård (som du själv är inne på). Det går även att göra orosanmälan till biståndshandläggare, om han kanske behöver någon form av boendestöd, daglig verksamhet eller kanske en kontaktperson. Även där är det svåra att få honom att ta emot hjälp. Dock kan det ju få kuggarna att börja mala, så att säga. Det kanske sår ett litet frö hos din bror. Det finns ju inte heller någon gräns för hur många gånger man får anmäla sin oro, till slut kanske han landar i att ta emot hjälp.

        Tack för ditt svar <3 vet du till vilken instans man gör orosanmälan? Eller menar du att det går att göra till både psykiatrin och biståndshandläggare isåfall? Jag hoppas att jag gör det, han är en mästare på att förhala och få det att verka som att han snart ska börja ta emot hjälp och våra föräldrar går tyvärr på det. Och så går åren och han får aldrig riktigt börja sitt liv. Det är så hemskt att se :’(

          Jag förstår att det är jättejobbigt för dig som närstående. Både dina föräldrar och din bror mår dåligt och tiden går. Du kan göra en orosanmälan både till psykiatrin, hälsocentralen och biståndshandläggare. Den sista finns i socialtjänsten på kommunen ? hoppas verkligen att det löser sig! Det är inte alls ovanligt att personer som mår så dåligt förhalar, och kanske inte heller förstår hur illa det är. Ohälsan kommer ju ofta smygande och man vänjer sig vid att må så som man gör.

          Oj jag skrev ett svar men det försvann! Du kan göra orosanmälan både till psykiatrin, hälsocentralen och biståndshandläggare. Den sista finns i socialtjänsten på kommunen.

          Jag förstår att det är jättejobbigt för dig att se, när både din bror och dina föräldrar mår dåligt. Och tiden går. Man är inte sällan bra på att förhala hjälp i den situationen. Många kanske inte ser hur illa det är. Ohälsan kommer ofta smygande och man vänjer sig vid att må som man gör. Hoppas verkligen att det löser sig för er ❤️

            Stort tack för dina svar och din omtanke <3 det värmde mer än du anar att läsa. Printscreenar och sparar till den dagen jag orkar ta tag i att försöka hjälpa honom på det sättet. Att vara nära anhörig till någon som mår på det här sättet är verkligen inget jag skulle önska ens min värsta fiende.

              Tack själv för dina snälla ord ? jag kan bara tänka mig hur hemskt det är!

      Dina föräldrar hjälper bäst genom att sparka ut honom, tyvärr. Han behöver lära sig stå på egna ben, bli vuxen. Inte nyttigt för en 25-åring att bo hemma.

        100 % säker på att han skulle ta sitt liv isåfall. Förstår också att det är ett problem men han kan pga OCD-tvången inte sköta sig själv eller sin vardag alls i nuläget. Och mina föräldrar har som sagt inte en aning om hur de ska göra så jag söker inte svar på vad de ska göra utan vad jag som utomstående kan göra.

          Såklart ser jag inte helheten. Men tror ändå det kan vara bra att bli utsparkad. Och på vilket sätt yttrar sig denna ocd?

            Ritualer som tar upp större delen av hans tid, använder bara kläder en gång och sedan slänger dem osv. Klarar inte av att hantera matvaror eftersom han tror att de kommer bli kontaminerade och att vi andra kommer bli förgiftade. Så det är mycket att jobba med där tyvärr :/

              Ibland (tror jag), kan depressioner bli så djupa att det också leder till tvångshandlingar. Kanske blir lättare att komma till rätta med, om han också kommer upp ur en depression. Har själv ätit paroxetin (SSRI) av just den anledningen. Det har funkat (ihop med terapi i början) ?

        Inte nyttigt? Ok fördomsfull.

          Förmodligen inte det svampboob tänker på, men det finns visst forskning som säger att vi backar i utvecklingen om vi inte flyttar hemifrån efter vi fyllt 25 ? nu tror jag inte att det är någon bra idé i just detta fall. Tror att det är bättre att försöka få hjälp i någon annan ände!

            Ja titta på Italien bara. Bor hemma hos mamma tills de är 30-40. Lägst med giftermål/familjskapande i hela Europa och fler dör än föds. Italienare kommer bli utrotningshotade inom en inte alltför avlägsen framtid. 🙁

              Samtidigt: Italienska unga mår psykiskt bättre än sina svenska jämnåriga, många svenska ungdomar äter antidepressiva medan det är ytterst ovanligt i Italien, trots att samhället i Italien är tuffare för unga med hög arbetslöshet etc.
              Så det är inte bara dåligt att ha starka familjeband.

                Absolut! Visst mår man bra hemma hos mamma och hennes hemlagade pasta. Men utvecklar det samhället och individen? Ett mellanting hade varit idealiskt.

                Hög arbetslöshet kan vara i direkt relation till den saknade drivkraften samhället i stort går miste om när individer inte söker sig ut.

          Men va? Vad är det med dig då?

            Säkert någon äldre än 25 som bor hemma och tog åt sig bara.

              Äsch sluta. Alla ser ju att det vore katastrofalt att ”kasta ut” den här personen.

                Den ts skriver om ja. Men kommentaren här syftade på anonym 21.46.

    Jag har precis köpt tapeten Eldblomman (den gråa) från Svenskt Tenn till hallen. Vill byta ut golvet i hallen också, det är ett fult aprikosfärgat 90-tals klinker. Någon med inredningsintresse som kan tipsa om ett snyggt golv som skulle matcha tapeten?!

      åh vad kul! vi har den i sovrummet. Skulle beroende på när huset är byggt antingen köra på rutigt linoleum golv i typ vitbeige och grön / röd eller nytt klinker i rektangelformad fiskbensparketts mönster, vet att bla elin renck har så i sitt kök

      Är själv på tapetjakt nu och var tvungen att googla tapeten. Det skulle inte alls göra dig i det rummet som jag tänker tapetsera men herregud vilken fin tapet!!!! ? Vilken fin hall du måste ha!

    Repig spishäll!

    Hur får man en repig spishäll att se okej ut? Finns det nått man kan göra eller är det kört?

      Glashäll?

    Vet någon här om frotté krymper i tvätten?

    Har köpt ett klädesplagg i frotté som är liiite för stort, tror ni att det krymper vid första tvätten? ?

      Det kan krympa men töjer sig igen när du använder plagget.

    Jag har blivit en riktigt bitter människa. Lite mer för varje år har jag surnat. Tycker att min man har låtit mig dra det större lasset. Men jag har ju också tillåtit det att bli så. Vilket gör mig ännu surare. Jag vill egentligen släppa det och gå vidare. Men jag vet inte hur? Tips?

      Tycker faktiskt inte att du ska bara acceptera det. Är en förändring omöjlig?

        Bra fråga. Känner mig låst i en position med jobb, barn, man, huslån och andras förväntningar. Men egentligen borde, i teorin, förändring vara möjligt.

          Kanske låter jätteklyschigt men du har makten att förändra din situation även om det kanske inte alltid känns så. Klart du kanske inte kan sälja huset och göra vad du vill men börja smått. Hur vill du ha din tillvaro egentligen, hur kan du ta dig dit?
          Är själv en person som lätt faller ner i bitterhet och tycker allt är fel på grund av andra. Men det är viktigt att komma ihåg att man själv är den som gör sina egna val, hur fånigt det än låter.

      Jag helt klart mindre bitter, sur och missunnsam efter att jag gick i terapi för ett gammalt trauma. Nämnde aldrig bitterhet eller liknande i terapin för det var inget jag tänkte på då men jag märkte först efteråt hur bitter och sur jag varit länge. Så att må bra i sig själv och trivas med sin livssituation tror jag är grunden. Sen tror jag också att du har tagit första steget mot förändring genom att inse ditt eget tänkande/beteende, vanligtvis så får man ju runt med ett beteende länge utan att ens förstå det och förändringen startar med att man blir medveten om problemet.

        Fint att höra att du kom ur det. Det känns hoppfullt. För min del känns det som många små och stora besvikelser staplade på varandra under många år. Jag vet knappt i vilken ände jag skulle börja om jag skulle försöka reda ut dem.

          Börja att kolla om du kan få kontakt med kurator på vårdcentral/hälsocentral! Det finns definitivt hjälp att få, du ska inte behöva gå runt och känna så ?

      Fundera på vad som gör dig sur och sedan fundera på en lösning.
      Tex ang att du känner att du drar det större lasset, sätt dig ner med din man och säg att du inte orkar göra allt själv utan behöver hjälp, och dela upp sysslorna, tex att han ska starta diskmaskin varje kväll innan han lägger sig och dammsuga på helgen eller liknande.

    Tips på hudklinik i Stockholm?
    Seriös klinik inte någon influencer sponsrade klinik.

      Iclinik är jättebra!!!

      Doktor K

    Om man bortser från att det är beroendeframkallande – är ångestdämpande farligt för kroppen? Då menar jag starkare mediciner än atarax osv. Sliter det liksom på kroppen?

    Har så mycket ångest och skulle vilja ha något till nödfall. Är det skadligt med intag typ 1-2 ggr i månaden? Jag har redan läst alla biverkningar men jag menar mer allmänt om ni förstår ?

      Jag äter en Xanor per dag och har gjort i många år. Jag har aldrig känt något annat än att jag blir torr i munnen och har heller aldrig fått mer ångest så jag behöver öka dosen.

      Har du eller har du haft några problem med beroende? För skulle verkligen inte rekommendera då.
      Men annars så visst. Det är väl biverkningar du ska vara vaksam på, alltså det är det som kan ”slita på kroppen”. Men om du får svåra biverkningar så är det ju kanske inte rätt medicinering för dig.

    Nu har jag fått en ny behandling mot min endometrios som är ett nässpray jag ska ta två gånger om dagen. Det ska sätta min kropp i ett klimakterium och sänka östrogennivån men det ger fruktansvärda biverkningar. Jag vill verkligen inte börja med det här över huvud taget – jag vill bara hitta något som inte ger mig några biverkningar. Ni som har endometrios vad äter ni? Hur behandlas ni?

      Man vet ju inte innan man prövar om man får biverkningar.

        Jag har fått biverkningar av alla andra hormonpreparat så.

          Ja alltså det är ju preventivmedel eller ”fejkat” klimakterie som är behandlingen oftast? Man får väl avgöra om biverkningarna eller sjukdomen är värst…

            Alltid enkelt att säga från människor som aldrig har de problemen själva och behöver experimenteras med.

              Vem har sagt att jag inte har det??

                Din snorkiga kommentar.

                  Vad var snorkigt? Var verkligen inte min avsikt. Är ju så verkligheten ser ut.

      Enanton va det bästa första gången jag hade det. Tog 12 sprutor (så ett år), blödde inget och mådde ok! I höstas körde jag igång igen, fy fan aldrig mått så dåligt. Blödde 22 av 30 dagar.

      Påbörjade Slinda för det ska vara ”mindre hormoner” i. Mår förjävligt pga blödningarna. Va på gynakuten idag för mina morfin tagit slut pga det.

      Jag mår 100ggr bättre hormonfri tyvärr ?

      Men ja, Enanton va bra. Också klimakteriemedicin. Dock får alla oliks grader av klimakteriebesvär, så testa! Och du bör väl få östrogen i tablett? Så slipper du vallningarna. De va fan hemska ? Jag fryser 24/7 men jag fick lökar ? Dock i typ 5 min, sen la det sig.

      Hoppas det funkar ??

        Vad har brösten att göra med att du fryser?

      Vilka biverkningar har du fått som du tycker är sånt stort problem?
      Tyvärr är enda behandlingen emot endometrios någon form av hormon. Det första steget är väl att ta någon form av preventivmedel som gör att mensen upphör. Men det antar jag att du provat? Så då finns det väl inte så mycket annat val än att prova denna medicin ett tag, ibland blir biverkningarna lättar efter ett tag, och om medicinen inte funkar prata med läkaren och kanske prova en annan medicin?

    Jag kan absolut inget om bubbel men ska köpa till min sambo för att fira när han tar examen. Tips på goda bubbel tack!!

      Langlois
      Bollinger
      Pol Roger
      Moet & Chandon

      Typ

        Tack!

      Kan inte något om bubbel då jag tycker prosecco och cava är godare. Kanske inte lika lyxigt, men ändå ett tips ?

        Någon speciell prosecco eller cava du gillar? Tar gärna tips på det också ?

          Jag blev tvungen att kolla med maken, ingen av oss kommer på favoritsorterna! Får skylla på att vi inte har druckit det sedan förra sommaren ?

        Men vänta nu, bubbel är väl ett ”samlingsnamn” för allt mousserande vin? Och inte en synonym för champagne?

          Ja så kanske det är ? jag vågade dock inte ge tips som om det vore ett ”riktigt bubbel”. Kan ju finnas finsmakare som säger emot!

            Jag skrev bubbel eftersom jag inte ville ha en uppläxning om att bara champagne får kallas champagne eller så. Champagne, cava, prosecco.. same same.. Jag vill ha något gott och festligt bara ?

            Kanske var mousserande vin ett bättre ord men det fanns inte i min hjärna när jag skrev

              Haha ?

      Jag gillar Privat, 100 kr, kanske inte så fancy men gott? 😉

        Gillar också Privat, och Dignitat. Typ samma prislapp.

      Beror på vad ni gillar. Torrt eller halvtorrt?

      Själv föredrar jag riktigt torra viner, så jag rekommenderar Bollinger och Taittinger, Louis Roederer och Chapuy. Bäst: Charles Heidseck.

      Annars fråga på Systemet. De är bra på att rekommendera viner.

      Moet om han gillar att fräsa

    Jag vill så gärna ha fina blommor utomhus i min sommarstuga men vill inte betala en massa pengar för blommor som dör 3 dagar efter att man åkt hem. Har någon tips på tåliga blommor? Det finns mycket skugga på tomten och jag kan enkelt flytta blommorna till ställen där det är skugga hela dagen när jag inte ska vara där på några dagar.

      Problemet är väl att sommarblommor i kruka ofta behöver mycket vatten. Mina måste i alla fall vattnas dagligen sommartid ?

      Bättre att plantera perenner i rabatt, och i inte sommarblommor i krukor. De kommer tyvärr inte att överleva om du lämnar dem ett tag.

      Skulle hellre satsa på en blommande buske som klarar skugga eller perenner.

      Alltså GRÄS!! Älskar! Inte vanligt gräs, utan såna höga, bruna. Haha minns inte vad det heter. Men har en kruka med gräs som stått sen förra sommaren. Lever om igen ?

    Relationsråd till två som är helt disconnected och snarare rumskompisar än ett par? Inne på vårt tredje år så det är väl dags för den första ordentliga dippen men jag har ingen aning hur vi ska ta oss ur den.

      Bo isär en vecka och se hur det känns? Annars, kanske klyschigt eller weird men sex är ju sånt som kan få igång det igen.

    För ett halvår sen skrev jag såhär i Öppet spår: Är det nån här som länge varit utmattad, deprimerad, långtidsarbetslös, sjukskriven etc. och senare fått ett bra liv? Alltså att man haft minst ett år, gärna flera år, som stått still eller varit tunga, men att det vände till slut.. Ville höra från någon på andra sidan, att det liksom löste sig bra för nån. Och idag är jag den personen! Jag kan knappt tro det, efter flera mörka år. Jag började i terapi. Tog hand om mig bättre med sunda vanor och vara snäll mot mig själv. Fick en praktikplats och nu ett jobb som jag trivs så bra med. Är ihop med en jättefin kille. Min självkänsla är så mycket starkare. Jag vill tacka alla som brukar ge stöttande kommentarer till de som har det svårt. Och hoppas att jag kan få nån där ute att känna hopp!

      Så glad för din skull ❤️❤️❤️

      Var typ detta jag behövde höra just nu, tack ❤

      Åh vad roligt att höra ❤️

      Hej fina du (Em), det värmer att höra din resa och ger mig hopp om att livet faktiskt kan vända, till det bättre. Jag vill tro det iallafall.
      Jag själv befinner mig i en dysfunktionell ”relation” och har gjort i över 10 år med någon jag aldrig älskat. Men pga ekonomiska bekymmer har jag tyvärr stannat kvar.
      Också av bekvämligheten. Efter flera depressioner börjar jag komma tillbaka och verkligen är hungrig på livet – vad finns därute? Svårt att förklara. Känns som att jag är fången i någonting jag får skylla mig själv för (pga dåliga val ekonomiskt i tidig ålder KFM).
      Men tack för din upplyftande text.

        Ett sätt att utöva våld är genom ekonomin! Det kanske är det din partner utsätter dig för. Döm dig inte så hårt, vi har inte facit i förväg och när vi väl sitter där vi sitter, har vi faktiskt begränsat handlingsutrymme. Undersök istället dina möjligheter att ändra situationen i den riktningen du önskar. Ta hjälp, exempelvis av socialtjänsten. Det kan bli annorlunda och du har drivet och längtar efter det. Det är jättebra!

      Åh vad fint att höra! Är glad för din skull

      TACK för den kommentaren!
      Blev arbetslös i början på året, och förutom att stressa över det (och att jag aldrig blir kallad på intervjuer trots bra utbildning och 10 års arbetslivserfarenhet), så mår jag kasst över att ha varit singel i 3 år :/
      Tiden bara passerar och jag är 36 och tycker livet är SÅ jobbigt just nu!

      Är himla glad att läsa att livet kan vända, men jag är även otroligt glad över att just DU har kommit på banan igen och mår bra! ❤️ Lycka till med allt och hoppas att livet framöver bjuder på massa solsken för dig!

    Har hormonell akne sedan nästan 1 år tillbaka och det har blivit så illa att jag knappt vill visa mig ute. Tips på cc-/bb-creme med spf eller nåt annat man kan ha i sommar för att slippa se ut som en prickig korv? Eller kan man ens ha sånt på sig ute i solen utan att man får fläckar av solen ifall man täcker ojämnt? ? Antar att jag får låta bli att sola ansiktet också för att inte få hyperpigmentering ?

      Jag har inte akne men för att jämna ut min hudton använder jag Dr Jart Cicapair™ Tiger Grass Color Correcting Treatment från Sephora. Det är spf 30 och krämen skiftar från grönt till beige och neutraliserar det röda i huden.

        Tack för tips! ??

      Ha en separat spf under för skyddet i smink räcker inte. Så slipper du begränsa dig till de med spf också. La roche posay shaka fluid är jättebra!

      Exuviance har en jättefin BB-creme med spf 50. Kommer dock inte ihåg vad den heter men ska finnas på skincity! Något med BB fluid tror jag…

        Eller förresten tror det är en cc! Kommer intr ihåg nu?

    Jag känner hopplöshet, mitt livs kärlek som ja levt med i snart fyra år är inte redo för barn, jag är redo för barn och jag vet inte vad jag ska göra ?
    Vi kom överens att han skulle vara redo i januari, jag väntade nästan två år bara för att få höra att han ännu inte var redo och mitt hjärta krossades.
    Jag vill inte höra, gör slut, jag vet de där, jag vet och jag slåss med dom tankarna varje dag.
    Men samtidigt har jag ingen att prata med, jag är helt ensam i detta och ibland får jag sådan ångest över allt.
    Jag orkar inte vara den enda som kompromissar, jag väntade två år bara för att bli besviken.
    Vad fan ska jag ta mig till!? Ibland vill ja bara bli gravid och sen om han inte vill säga ba fuck off men det är inte heller snällt.

      Förstår dig helt, jag och min sambo har varit tillsammans i snart fem år och han vet fortfarande inte hur han vill göra. Vet inte alls hur man borde hantera situationen. Kanske beror lite på hur gammal man är också, vi är runt 30 så det känns som att han eller jag kommer behöva ta ett svårt beslut relativt snart.

        Det är så otroligt svårt, jag vet inte hur jag ska handskas med de. Jag har vela haft barn länge, så det känns jobbigt att närma sig 30 och veta att jag inte är där. Samtidigt är han mitt livs kärlek, men räcker de hela vägen, jag vet inte, känns som att ett svårt beslut kommer behöva tas.
        Jag kan inte vara den enda som kompromissar känner jag.

          Man ska inte kompromissa alls om barn. Båda måste va med, 100 %.

          Det är svårt det där med att känna sig redo. Jag tror inte att jag helt kände det förrän jag hade min bebis i famnen. Jag är glad för att livet tog mig vidare utan att vänta. I efterhand har jag bara ångrat att jag inte fick barn tidigare.

            Fast man ska ha en längtan iaf, det är det jag tror man menar när man säger så. Och redo att ge upp vissa saker liksom, känna att det vore ok. Det är inget man ska chansa med.

      Man kan ju inte bestämma när man ska vara redo.
      Är han säker på att han vill ha barn alls? Eller säger han så för att han tror att du vill höra det? Viktigt att veta, ha ett ärligt samtal.
      Sen tycler jag sånt beror på hur gamla man är, hur länge man varit ihop och hur ens livssituation är i övrigt. Har man fast bostad, jobb, hunnit göra saker man vill göra som par osv. Ni har inte varit så jättelänge, inget konstigt att inte få barn efter fyra år liksom. Är ni en bit över 30 kan det ju dock kännas lite stressat och man kan behöva fundera på om borde lämna för att hinna skaffa med en ny (eller själv). Bli absolut inte gravid mot hans vilja, det är grymt mot både honom och barnet, kan sluta illa.

        Ja jag börjar fundera på om han ens vill ha barn, på något vis känns de som att han kanske inte vill ha barn, men som du säger han säger de jag vill höra.
        Jag är snart 30, han snart 40, fast bostad, ordnade ekonomier, vi är liksom inge ungdomar längre haha och jag vill ju ändå ha en chans att kanske träffa någon, det är inte vad jag vill men vet inte vad jag ska göra.
        Ne skulle aldrig göra så, det är hjärtlöst, inget någon förtjänar.
        Tack för ditt svar. Känns bra att kunna få ventilera då jag som sagt inte har någon att ventilera med

          Jag levde i en liknande relation. Jag ville jättegärna ha barn, men vi kom under tio år aldrig närmare det, än vi var när vi blev tillsammans. Jag var ledsen och frustrerad. Uppgiven. Efter tio år tog det slut. Jag trodde att det skulle dröja minst tio år till, innan jag skulle vara i närheten av familj. Dock var jag gravid ett år senare! Hade två barn tre år senare ?

          Som sagt, kommunikation… Ja då är han ju lite äldre, kanske för gammal? Känner själv att jag blir mer och mer bekväm i mitt liv och säkrare på att inte vilja ha barn ? Behöver ju inte va så för honom dock.. Eller så är det relationen, att ni inte varit ihop så länge än.

          Du måste nog inse att han inte alls vill ha barn.
          För är han snart 40 så kommer han använda argumentet att han är för gammal att bli pappa.
          Jag lider verkligen med dig och den situation Du har hamnat i.

          Tror du måste göra ett val här.
          Ställa ett ultimatum gällande att skaffa barn eller acceptera att ni inte kommer bli föräldrar tillsammans.
          Det kan låta hårt men tiden går och det kommer inte bli lättare med tiden.

          Önskar dig verkligen lycka till med allt och hoppas jag har fel och han ändrar sig redan ikväll ❤

            Inga ultimatum gällande barn…

              Jomen det går ju om man är sann mot sig själv och går om det inte är ett alternativ för honom. Han behöver ju också vara ärlig och sluta slösa med ts tid, om det aldrig kommer att leda till några barn.

              Jo, i detta fall är det befogat.
              Hur länge tycker du Ts bör vänta på att mannen ska ”Känna sig redo”?

              Han är snart 40 och skulle inte bli förvånad om han har steriliserat sig.

              Ts bör ställa ett ultimatum eller gå vidare i livet med någon som delar hennes längtan efter barn.

              Eller låta bli och ställa ett ultimatum och sedan se åren gå förbi och chansen att bli mamma försvinna.

              För mig är det ett enkelt val/beslut och jag hoppas innerligt att det löser sig för Ts

                Ultimatum betyder för mig ett krav. Han vill ju inte, då lär ju svaret vara nej. Annars ”tvingar ” hon ju in honom i nåt han inte vill, kan sluta illa. Ha ett ärligt, öppet samtal istället och gör sen ditt val. De har heller inte varit tillsammans så länge och har ännu tid på sig.

            Jag håller med här. I en sådan viktig fråga är faktiskt ultimatum rimligt. Man behöver inte ta upp sådant på ett hotfullt eller otrevligt sätt, utan helt enkelt säga att ett riktigt beslut måste fattas för att kunna planera i livet. Vi har alla våra dealbreakers i en relation. Jag ställde själv ett ultimatum till min man för 2 år sedan. Jag sa att han hade ett år på sig att fundera var han står i frågan om att gifta sig. Efter det året skulle han antingen fria till mig eller berätta att äktenskap inte fanns i hans framtid. Idag är vi gifta och han har enbart varit jätteglad över det. 🙂 Han behövde få en push för att lösa sina inre knutar som skapats av föräldrarnas smutsiga skilsmässa för över 20 år sedan. I en relation tror jag på att våga utmana varandras vanor, mönster, tankar, känslor.

              Ja men då hade han valet att säga det iaf. Du sa ju inte ”gift dig eller så är det slut”. Sånt kan bara tvinga fram felaktiga beslut…

                Jo alltså underförstått så sa jag faktiskt det. Jag sa att jag vill gifta mig i detta liv och det kommer jag att göra. Men jag gav honom ett år på sig att fundera på om han kunde ändra sin negativa syn på förhållanden eller ej (jag misstänkte att han kunde komma över sin syn på att gifta sig). Jag hade troligtvis gjort samma gällande att skaffa barn. Betänketid är rimligt att ge varandra, och stöd och möjlighet att bolla tankar.

                Men livet är kort och att ge upp mina drömmar för någon annan hade jag inte gjort faktiskt. Att komma fram till ett ordentligt beslut är även bra för båda parter. Om han då säger att nej barn finns ej i hans framtid alls, då kan hon ”sluta tjata” och sluta hoppas, ELLER gå vidare till en annan partner som vill ha barn. Tydlighet är viktigt helt enkelt. Men så klart får man vara mogen och öppen för att kommunicera ordentligt.

      Ingen av er kommer att komma någonstans av att vänta lite till. Människan är programmerad att styras av kortsiktiga konsekvenser och just nu är det bara positivt för honom att skjuta upp beslutet lite till, han får fortsätta ha det lugnt och skönt bara, inget dåligt händer för honom av att skjuta upp det. Ni behöver ta tag i frågan på något aktivt sätt. Exempel att ni går i parterapi och får hjälp att reda i frågan om vad ni vill, eller att din partner gör det själv, eller att du ställer ett ultimatum – han måste ge dig ett svar inom en månad sedan är det slut.

      Nu är jag fördomsfull och tänker att ts är kvinna och sambon är man. En man har ju den fördelen att de kan vela hur länge som helst medan för en kvinna finns det ett slut och det kan bli försent. Efter 32 år minskar fertiliteten och efter 35 minskar den snabbt. Man får rannsaka sig själv om det är en parrelation eller en familj man vill ha. Fattar partnern att det finns en deadline eller är han bara naiv? Kanske gå i parkerade för att få reda på vad det är som gör att han tror han kommer vara redo sen? Man vet aldrig hur lång tid det tar! (Sorry för runt, men kollade på ”Var fan är storken” på 5:an nu ikväll och tänker att många män borde nog se den bara för att lära sig lite grundläggande biologi)

    Hur mycket leker ni aktivt med era bebisar som är runt 9-12 månader? Jag får dåligt samvete för att jag är så dålig på att leka med min dotter, alltså jag har typ usel fantasi. Är dessutom konstant trött för att hon sover så dåligt både dagtid och nattetid så det bidrar kanske till att jag har lite låg energi. Hon har precis lärt sig att ställa sig upp så hon röjer gärna runt och ställer sig mot allt möjligt och är tillsynes nöjd vissa stunder med att bara utforska omgivningen, och då låter jag henne göra det. Pratar med henne och sjunger lite medan men låter henne roa sig själv. Visst leker jag med henne också – vi sjunger, läser böcker, bygger torn med klossar, tränar på att klappa händerna (jag…), leker tittut, kittlas, går ut och gungar, promenerar med vagnen, hon får leka med lite köksredskap när jag lagar mat osv. Har till och med googlat ”lekar 9 månaders bebis” för att få tips haha, känns som att jag är SÅ tråkig? När hennes pappa är ledig kör han verkligen fullt ös med lek och bus, men jag förstår ju att det beror på att han inte är med henne dagarna i ända (han ska snart vara föräldraledig dock). Men i jämförelse med honom känner jag mig som en USEL förälder för stora delar av dagen hänger hon mest på mig i det jag gör (tvätt, trädgårdsfix, matlagning osv…). Så, hur mycket ska man leka AKTIVT med ett barn i denna ålder? Hur mycket leker ni och hur mycket låter ni barnet haka på i annat?

      När min var lika gammal som din så lekte jag väl inte så jättemycket. Jag kunde gå ut och gunga eller ligga och kittla henne lite då och då under dagen. Köpte mycket aktivitetsleksaker, typ låtsastelefon, låtsasnycklar osv. Allt med ljud och ljus var roligt.
      Men hon hängde på mig mycket när jag, som du, diskade och så. Nu är min dotter fem år och har inte alls blivit påverkad eller vad jag ska säga för att jag inte lekte med henne ständigt. Klandra inte dig själv, barn lär sig också av att leka själva och ditt barn är nog för liten för att förstå att mamma inte leker, hon vet inte ens vad leka betyder. Så länge hon har sin mamma i närheten är hon trygg. Du ska INTE känna sig usel! Du vet ju vad ditt barn mår bra av och jag är rätt säker på att du inte är ensam om att inte leka aktivt jämt och ständigt. Och tänk såhär, om du inte lagade mat, städa osv. Under tiden din man jobbar. Vem skulle då göra det? Barnet måste ju ha mat och tyvärr går de inte att undkomma städningen 🙂 men som sagt, du är inte usel utan jag tror du är en toppenmamma!

        Tack för ditt svar, vad skönt att jag inte låter totalt usel och att du resonerade ungefär likadant i samma ålder. Tack för peppande ord! ?

      Tycker det låter som är du håller igång väldigt bra! Jämför dig inte med din sambo. Vissa har mer fallenhet för ”lek&bus” också. Du gör så gott du kan!! Jag har också en 9 mån men kan inte påstå att jag gör mer än det du beskriver.
      Förr brukade jag lasta fram typ alla leksaker som fanns men har börjar ta fram ett mindre gäng och istället variera lite då o då. Märker att min dotter får nytt/mer intresse för leksakerna och blir lättare underhållen.

        Men tack! Det där med fallenhet för lek och bus var väldigt skönt att läsa för det satte nog ord på det jag känner… Jag tror att jag kommer bli en roligare mamma när vi kan interagera mer i leken. Det kommer liksom inte så naturligt för mig att tjoa och tjimma med ljudeffekter och allt vad min sambo hittar på haha… Så tack för dina tankar!

      Jag har inte barn själv så vet inte varför jag svarar på det här haha ? men jag tänker att kvantiteten är viktigare för så små barn? Att hon får vara med när du är i köket osv, och att det hon behöver absolut mest just nu är just den tryggheten. Tror dessutom att det är sunt att barn kan få roa sig lite själva ibland, men med närvaro från en vuxen såklart? Tänker också att det är toppen om pappan älskar att leka och busa och just nu har mer energi för det, att ni då kompletterar varandra och att hon får det bästa av två världar ? det låter ju verkligen inte som att det går någon nöd på er dotter på något sätt!❤️

        Vilket jättebra svar! Bra att du inte lät bli att skriva bara för att du inte har några egna barn ännu ?

      Jag tror det är jättebra så som du gör! Tror man gör barnen en otjänst om man hela tiden leker och underhåller dem. Det är bra för dem att hänga på i vardagssysslorna eller roa sig själva också! Tror att vi ofta sysselsätter våra barn för mycket nu för tiden vilket leder till att de blir rastlösa och lätt uttråkade.. ?

      Precis sådär kände jag också med första barnet. Men som någon annan skrev, de vet knappt vad leka innebär och det viktigaste för så små är att känna sig trygga och få vara nära mamma. Min äldsta har alltid fått vara med i köket, städa, fixat i trädgården och nu är det en mycket hjälpsam 3-åring här hemma som alltid ska hjälpa till att skära grönsaker, duka, plantera, dammsuga osv. Har läst att barn mår bra av att få hjälpa till med ”vuxensaker” så det som hon får uppleva nu med dig kommer bara gynna henne tror jag. Du är grym!? (Här hemma har det resulterat i att barnen går till pappa för bus och mamma för gos och tröst vilket jag tycker är en väldigt bra fördelning för en icke busperson som jag?)

    Vet någon här hur det är att bo i ett LSS boende? En anhörig till mig har blivit beviljad servicelägenhet och kommer ha egen lägenhet och personal kommer finnas i lägenheten bredvid. Hur är personalen? ”Kontrollerar” dom de boende? Min anhörig har nämligen en flickvän som han såklart vill umgås med ofta, dom väntar även barn i september.

      Jag har ett LSS boende som ligger nära där jag bor och de verkar bli väl omhändertagna där. De är yngre men skötarna tycks ta med sig de små på promenader och så.

        Tack för svaret! Får man fråga vart du bor? Tänker om det kan vara samma ställe. Detta boende ligger iallafall söder om Stockholm.

          Jag bor i Göteborg så kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så! ❤️

      Jag har jobbat på LSS-boende. Personalen finns till för att stötta i vardagen där det behövs, dom har ingen som helst rätt att kontrollera/tvinga. Dom som bor där har lika stor bestämmanderätt över sig själva som du och jag ?

        Hur får man jobb på ett sånt boende?

          Om du själv är intresserad: Kolla din eller närliggande kommuners hemsida efter lediga jobb. Kan stå som ”stödbiträde”, ”stödpedagog”, ”boendestödjare” etc. En utbildning är så klart en fördel. Barnskötare och undersköterskor brukar också gå an. Teckenspråk och teckenstöd kan ofta vara en klar fördel. Om du inte har ’rätt’ utbildning kan du kolla upp specifika boenden och dess enhetschefer och kontakta dem och säga att du är intresserad. Behövs alltid vikarier inom LSS och fungerar man bra finns det jobb som snart kan bli längre vikariat osv.

          Obs: detta jobb är absolut inte för alla. Kan vara både energikrävande och psykiskt påfrestande. Det kan förekomma hotfulla och även våldsamma situationer beroende på typ av boende. Kan vara många olika diagnoser inblandade. MEN: det är också ett FANTASTISKT jobb. Ofta är det riktiga guldklimpar som jobbar och gör ett bra arbete med dessa människor ?

        Okej 🙂 kommer han få ha sitt barn hos sig trots att det är servicelägenhet?

          En annan anonym här (LSS-handläggare). Det beror nog främst på hur hans föräldraförmåga är/bedöms. Har haft personer på boenden som får besök av sina barn/har umgänge med dem. Dock brukar inte personalen på boendet utgöra umgängesstödet (om det behövs ett sådant), det brukar vara någon annan.

          Kanske du som jobbat på boende kan svara bättre ?

      Det är olika beroende på vad det är för typ av boende och hur självgående personen i fråga är. Ingen är inlåst på ett LSS-boende. Om personen har besök är personalen inte i lägenheten, tex. Personen kan besöka vänner och familj och även sova borta. Personalen finns där för att stötta upp personen med sådant som hen behöver hjälp med. Sociala relationer, att sköta hygien, sköta hushåll, laga mat. Se till så personen tar eventuella mediciner, kommer upp på morgonen, stöttar för en sysselsättning. En del personer vill ha jättemycket hjälp/stöttning/kontakt av personalen, en del vill inte ha något av det (men behöver det – annars skulle de inte bo som de gör) och en del accepterar den hjälp/stöttning de får (och behöver) men är i övrigt självgående.

      Hoppas jag kunde besvara några av dina funderingar?

      Är servicelägenheten fristående? Alltså bland ”vanliga” boenden eller tillhör lägenheten ett LSS-boende där flera andra (med liknande behov) bor?

        .. såg i efterhand att du hade skrivit att personal kommer finnas jämte.

        Angående frågan om barnet: barnet kommer absolut att kunna vara där. Jag har aldrig varit med om att barn är inblandade så vet inte hur sådant funkar. Men generellt kommer ju din anhöriga att betala hyra för sin lägenhet så vad han gör torde inte spela större roll än för någon annan 🙂

          Ja lägenheten ligger i ett område med ca 3 större hus. Säg att de är 100 lägenheter där varav 9 är Lss lägenheter plus personalens så då 10.

      Bor flickvännen också på ett sånt boende?

        Nej, hon har ingen diagnos och bor i nuläget i en etta.

      Din anhöriga har beviljats insatsen som hjälp, inte för att stjälpa. De som bor där har samma friheter, rättigheter och skyldigheter som alla vi andra.

      Finns kanske olika former av boenden. Jag har jobbat på gruppboende. Vet inte om det är det son du menar? Alltså där va det ju gemensam middag typ och sällskapsrum. Men det va ju frivilligt att delta. Inne i lgh va man ju så mkt de boende önska, alltså om de behövde hjälp med typ städ eller dusch osv. Va väldigt olika nivåer på de som bodde där. En boende klarade allt i bostaden själv och kom bara och hälsa typ när han ville ha sällskap eller hjälp med till exenpel kontaky med myndigheter. En boende behövde hjälp med det mesta från att torka sig efter toabesök till att handla mat.
      Men det sker liksom inga kontroller i lgh på det sättet och man får ha besök liksom. Kanske inte i coronatider?
      Blir dock lite oroad för hur det ska gå för det där barnet. Min erfarenet är att diagnoser som gör att man ingår i lss personkrets och behöver bostad med särskild service innebär svårigheter i föräldraskapet.

    Är det bara jag som tröttnat lite på Therese Lindgren? Jag får känslan av att hon säger och tycker det andra vill höra och helt ärligt tycker jag hon verkar vara rätt tråkig som person.

      Nja, har inget emot henne som person men har tröttnat på hennes videos. Saknar förr när hon inte clickbaitade så mycket och det kändes som att hon inte riktade sig till 13-åringar.

        Nej har inte heller något emot henne som person. Men du var ju rätt i att nu för tiden stämmer kanske inte alltid överskriften överens med innehållet. Senaste liven ”jag har något att berätta” var ju urdålig.

          Du skrev ju att hon verkar vara tråkig som person, det motsätter jag mig ? Men ja, det känns som att innehållet blivit mindre genuint och som att hon riktar in sig mot en yngre mer ”lättköpt” publik.

            Ja, jag formulerade mig nog lite konstigt noterade jag såhär i efterhand 🙂

            Håller med dig. Jättetråkigt.

      Det känns inte som om hon har så mycket att komma med längre ??‍♀️

      Råttorna.. Aaaaah så äckliga haha klarar inte av att se videos med dom ? Men gillar Therese!

    Intressanta kommentarer på Underbara Claras senaste inlägg. Tidigare har hon modererat hårt och ej tillåtit kommentarer om hur hon väljer att visa upp hur hon struntar i rekommendationerna men nu har de släktträff i stugan och hon låter alla kommentarer om det olämpliga i detta ligga kvar.

      Är det verkligen olämpligt nu när alla släktingar är vaccinerade?

        Lägger mig inte i saken fascineras mest av att hon låter kommentarer ligga kvar.

    TV-serien Boston Public. Minns någon den? Var kan man streama den? Hittar ej och har för mig att den serien var fet.

      Jag minns! Hade sååååå med velat se om den. Åh kommer inte googla om du inte hittat ?

      Mycket sent svar men älskade serien, följde den på tv!
      Tyvärr ser det oerhört mörkt ut, om jag förstått saken rätt släpptes aldrig serien på DVD vilket är ovanligt för en serie från början av 2000-talet. Med andra ord är det lönlöst att försöka googla efter fulstreamslänkar.
      Här kan du läsa mer om saken ifall du är intresserad:
      https://amp.reddit.com/r/television/comments/logreg/boston_public_show_from_2000s/

      Vi får hålla tummarna! Fantastiska karaktärer.

    Mammor – vad äter ni om dagarna??

    Mellan allt stök och bök under föräldraledighet, vad får ni i er i matväg? Upplever att jag aldrig får tillfälle/har möjlighet att ordna mig själv någon mat under dagen när man springer runt med bebis. Har ibland lite frukt tillgängligt och typ knäckebröd haha.
    Hur gör ni andra? Massa färdigmat? En skål fil i farten? Eller gör ni också som jag o ofrivilligt fastar tills sambo är hemma och middag kan styras?

      Godis/annat onyttigt när ungen sover ?

      Inte helt lätt det där. Jag hade ofta drickyoghurt, såna mindre som jag tog till mellis. Nudlar, rester och gröt var något jag tryckte i mig ståendes, ibland sittandes om hon sov 🙂

      Gör matlåda av middagen dagen innan?

      Banan som jag äter stående på en minut när jag kliver ut. Proteinbar eller shake som jag äter gåendes under barnvagsnpromenad. Middag när sambon är hemma.

        Kliver upp*

          ? jag undrade just om det var innan promenaden du tog en banan!

      Gör lite extra mat vid middagen så att du alltid har matlåda till dagen efter?

        Asså nu är jag inte ts utan proteinbarsmamman. Men det är ju självklart att laga flera portioner när man ändå är i farten. Men dt betyder inte att jag kan äta den under dagen..
        Har en bebis som vill vara på mig konstant och kvarvarande smärta från foglossning som gör att ryggen inte riktigt pallar ha bebisen i bärsele. Men visst om man kqn trycka i sig maten med ena handen utan att spilla på bebisen så…

          Hur går du på toaletten om du aldrig kan lägga ner bebisen?

            Babysitter på toa. Sätter barnet i. Barnet skriker ändå direkt men jag är ju där.

          Värm rester från gårdagen och ät medan barnet sover.

            Svårt om man har barn som bara sover på en.

              Allt går att lösa. Om bebisen sover på en, ät med en hand. Är man rädd för att spilla, lägg en handduk/filt över bebisen. Men jag har svårt att tro att det är helt omöjligt att lägga ner bebisen i 5 minuter för att få i sig mat, vare sig den sover eller är vaken. Vissa dagar är tuffare än andra såklart men jag är övertygad om att det går, bara man vill. Skulle bebisen börja skrika, ja men låt den göra det i 5 minuter. Ingen tjänar på att mamman ska gå hungrig och irriterad en hel dag. Och får man då i sig lite energi är det enklare att ta hand om en skrikig liten bebis.?

                Klok kommentar.

                Bebisen skriker inte dock (om den inte läggs ner). Och jag blir inte irriterad av att va hungrig. Klarar mig bra på att bara äta ngn frukt och proteinbar och sen äta under eftermiddagen/ kvällen.

              Kan du inte äta och hålla i en sovande bebis samtidigt? Helt omöjligt? Var inte en sådan martyr.

                Haha asså varför blir folk upprörda?? Jag tycker inte att det är så jobbigt så förstod inte att folk skulle ta det som ngt martyrskap. Klart jag kan äta med en sovande bebis på mig. Ordna maten är väl svårare kanske.
                Men jag svarade helt enkelt bara på ts fråga om vad jag äter under dagen och sen gav jag en förklaring till det.
                Jag tycker mest det är mysigt och är nöjd mestadels. Bebisen är väldigt lätt att ha att göra med om han får va på en hela dagen så finns ingen anledning att klaga.

    Har försökt bli gravid i 6 månader denna månaden. Allting känns så hopplöst…

      Ge inte upp, plötsligt händer det.

      Det är ju väldigt kort tid och inte alls ovanligt! Menar inte elakt men kan hjälpa att se det med distans.

      Jag förstår hur det känns och lider med dig! 6 månader är tortyr, även fast det logiskt sett inte behöver vara något fel. Mitt tips är att gå till en IVF-klinik och göra en utredning. Det kostar ett par tusenlappar men det är det värt. Då vet ni sen om allt är ok och ni bara ska ha tålamod och köra på. Eller om det är nåt ni behöver ha lite hjälp med :).

      Kram och lycka till!

      Hade kunnat vara jag som skrivit den här kommentaren. Jag och min partner har försökt i 5 månader (ja jag vet att det inte är så lång tid, men att folk påpekar det gör inte min situation lättare tyvärr). Just nu är jag i en svacka där det känns så otroligt ledsamt och jag tvivlar på min egen kropp. Det här ska ju vara det mest naturliga i världen och jag klarar inte ens av det? Dessutom ser jag gravidmagar och bebisar överallt och ett sting av avundsjuka går igenom min kropp och så skäms jag över mig själv. Det gör så fruktansvärt ont i hjärtat när mensen dyker upp och hoppet försvinner för ännu en månad. Fan.

      Det jag mest vill få fram med den här kommentaren är att du inte är ensam. Vi är många som känner hopplösheten du känner, men vi får inte ge upp❤️

    Erfarenhet av betakaroten?

      Asbra! Äter ett par månader om året och upplever att brännan håller bättre och längre 🙂 Lyckas även få bättre färg i ansiktet? Mer brun än röd (obs har ganska bra hud – lätt att få färg) men ansiktet brukar ha lite svårare för färg – tills jag upptäckte Betakaroten ?

      Brukar ha ätit 50 mig/dag men är nu lite snål och testar att äta varannan dag för att dryga ut lite 😉

    Någon som vet varför vanessasdesigns förra assistent sa upp sig? Jag är nyfiken ?

    Någon som sett nya Bert-serien på Cmore? Han killen som jobbar i skolans cafeteria, vem är det? Han ser sååå bekant ut men jag hittar ingen info online…

      Galadrius på Tiktok! Folk säger dock att han är lik någon i snabba cash, men har inte sett den så kan ej bekräfta!

      Galadrius?

      Han är känd från tiktok men även lik Salim(?) i snabba cash ?

    Faymee har haft biktstund på sin Instagram och som så många gånger för skriver kvinnor att de ska/har/håller på att lura sina män till barn/fler barn när deras män har sagt nej. Till exempel genom att låtsas ta preventivmedel. Är alltid i chock över detta, är det vanligt?
    Vet att LD gick ut en gång och sa helt rätt, pappan kommer lära sig älska barnet…

    Gör man så mot sin partner?

    Hur gör man för att flytta tjänstepensionen? Vill ha den på ett konto med låga avgifter, tillhör landstinget.

    Jag tvingades låta min hund somna in för två veckor sedan idag, då han plötsligt blev svårt sjuk endast 3 år gammal. De har varit de längsta veckorna i mitt liv och jag är verkligen helt förkrossad. Han var min bästa vän och jag saknar honom så. Kommer man någonsin bli hel igen? Jag är så fruktansvärt ledsen och det känns som att människor i min närhet tycker att jag är patetisk som är så ledsen över en hund…

      Nej, det blir man inte. Jag avlivade min hund för fyra år sedan, akut, han var fem år. Jag börjar gråta bara jag tänker på honom. Världens bästa var han ❤️

      Apan
      Jag förstår precis vad du går igenom ? Låt det ta den tid det tar och försök att inte bry dig om vad vissa människor tycker om din sorg och saknad. Känner verkligen med dig ? ?

    Hej! Jag är nu i valet och kvalet om hur jag ska göra. Jag har en examen i ett vårdyrke. Jag har länge tvekat på denna utbildning men då jag tidigare påbörjat utbildningar utan att slutföra de så ville jag bara bli klar med något för en gångs skull…

    Min plan var att åtminstone testa jobbet innan jag söker något annat men varenda cell i min kropp känner ångest. Att ha denna kontakt med människor kände jag inte var min grej på praktiken och att arbeta med det…känns så stressande. Jag vill inte jobba med människor förutom kollegor.

    Jag vet inte vad jag ska göra! Ska jag testa (fastän jag vet ju lite om jobbet pga praktik) eller göra något annat? Känner bara stress av att ”slösa” min tid på något jag uppenbarligen inte taggar som jag borde göra efter examen ? Samtidigt så vill jag inte ha slösat flera år utan att ge det en ärlig chans då praktik ger ju en helt annan stress pga blir bedömd på ett speciellt sätt…Vad hade ni gjort?

      Hej kände samma när jag va klar ssk. Men du det finns andra saker du kan göra med din utbildning- jag hittade andra vägar där jag använder min utbildning men inom annat än hands on vård. Lycka till!

        Jag är också ssk som inte vill jobba med att ta hand om människor ? Nyfiken på vilka andra vägar du har hittat?

    Vad har hänt med like-knapparna här? Bara jag som istället för likes så står det ”like Button notice (view)”?

      Samma här. Trist.

      Det brukar bli så ibland. Men Camilla fixar det när hon kan. Ge inte upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.