Inbrottsförsök och Isabellas nya ”Panic room”

Jag har varit så trött idag. För vårt inbrottslarm gick inatt så mitt i natten kom det hit väktare och gick runt huset. Super-obehagligt. Larmet hade gått från en av våra altandörrar. Dock blev det aldrig något inbrott. På grund av allt jag har varit med om kan vi stänga till så att hela övervåningen med alla sovrum blir som ett panic room. Jag ordnade med det när jag flyttade hit, jag bodde ju själv med barnen då. Att vi är trygga på övervåningen gjorde att det inte blev lika läskigt  när vi väntade på larmföretaget. Nu förstärks dock huset ytterligare efter nattens händelse. Det är lika bra. // Isabella Löwengrip

I sitt förra hus så kunde Isabella Löwengrip låsa in sig i klädkammaren för att skydda sig mot inkräktare och nu verkar hon ha hela övervåningen som ett Panic room.
Efter att Isabella berättat om sitt säkra rum i Skavlan så skrev faktiskt tidningen Byggnadsarbetaren om det och hur man gör för att rent praktiskt bygga ett säkert rum och vad det innebär.
Jag hittade artikeln nu, när jag googlade på ”panic room hemma”. 🙂

Isabella har ju haft en och annan oinbjuden gäst som klampat omkring runt hennes hus likt en influencers på en havreåker, så jag förstår att hon fortfarande inte känner sig helt trygg.
Hon borde skaffa sig en egen Selma.
Där har ni någon som tar jobbet som familjens vakthund på största allvar, även när hon ligger och sover under täcket. Och det egentligen inte finns någonting alls att skälla på. 🙂
Men hellre en gång för mycket, än en för lite.
Så resonerar i alla fall jag och känner mig trygg med det.
Voff.

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förmodligen en katt eller annat djur som utlöst larmet.

    VARFÖR BERÄTTAR HON ÅTERIGEN ATT HON HAR ETT PANIC ROOM OCH VAR DET ÄR?!?!!??!

    alla säkerhetsexperter skriker i kör.

      Både ja och nej. Största orsaken till att ett billarm fungerar är för att tjuven vet att det finns där och om hen har valet att göra inbrott där det finns larm eller där det inte finns väljer tjuven stället utan larm.

      Om man tex vill kidnappa eller skada någon så väljer man hellre någon som inte har ett panik room än en som man vet har ett. Också därför som att klistermärken om att man har hemlarm för alla att se tydligt placerade är nästan viktigare än att du har larmet.

        Först och främst behöver du inte kalla presumtiva biltjuvar för ”hen”. Det är fint med inklusivitet förstås men statistiken ger oss att den förkrossande majoriteten av dessa brottslingar är män.
        Sedan gläder det mig att du även är säkerhetsexpert, känns tryggt att få din input idag också.

        Nej, jag tror inte du vet särskilt mycket om säkerhet, hmm. De allra flesta villor på Lidingö har larm och numera har många även kamerabevakning. Stöldbegärliga bilar har larm. När larmen går här på ön händer ofta ingenting alls, vare sig det gäller villa- eller biltjut. Larmbilarna dyker upp efter tjugo-trettio minuter pga bron, det är inte som att de är ute och patrullerar ön. Få går ur sina villor, inte ens jag efter förton fellarm hos grannar när städerskor inte kan koden och lämnat altandörren öppen.
        Den som vill kidnappa någon har dock långt bättre möjligheter att göra detta vid personens jobb, vid förskolan, skolan, rutinen där han/hon köper kaffe etc etc.
        I IL:s fall känns kidnappningshotet ringa. Brottslingar är inga idioter – även de har räknat ut att det nog inte finns särskilt mycket pengar att hämta där. I så fall skulle hon ha skyddad identitet och det har hon inte. Hon rör sig helt fritt här på ön, i bil eller till fots, ses ofta.

          Sector verisure

          Du får tro vad du vill ang mig samt du tar upp saker som jag inte nämt som exempel.

          Goddag yxskaft!

            Fast du är inte rätt person att reagera på det med tanke på att du gör samma sak.

        Källa på det?

          Elsie:Vad vill du ha källa på? Statistik över villalarm på Lidingö? Hur många som går man ur huse när larmen går? Blir nog svårt, du får lita på mitt ord som bor här och sett hur larmföretagen sålt som galningar, även,paradoxalt nog, knackat dörr vilket är en nonstarter eftersom folk inte gillar främlingar och inte öppnar, hehe. Ang hur man kidnappar är den taktik jag uppger ren allmänbildning, brottslingar går liksom inte bara in och tar någon. De kartlägger vanorna.
          Att IL inte badar i stålar går att se på tillgängliga bolagssajter typ allabolag. Och det faktum att hon aldrig ses på privatebanking-event.

            Det var inte dig jag frågade, utan TRH.

            Fast jag tror att Elsie svarade Hmm.

              Fast hon skrev ju Elise: innan

          Elsie:Vad vill du ha källa på? Statistik över villalarm på Lidingö? Hur många som går man ur huse när larmen går? Blir nog svårt, du får lita på mitt ord som bor här och sett hur larmföretagen sålt som galningar, även,paradoxalt nog, knackat dörr vilket är en nonstarter eftersom folk inte gillar främlingar och inte öppnar, hehe. Ang hur man kidnappar är den taktik jag uppger ren allmänbildning, brottslingar går liksom inte bara in och tar någon. De kartlägger vanorna.
          Att IL inte badar i stålar går att se på tillgängliga bolagssajter typ allabolag. Och det faktum att hon aldrig ses på privatebanking-event.

          Elise: Källa, Sekuritas.

            Låter inte som en trovärdig källa det. Möjligtvis om det var Securitas

              Men sluta. Gud vad onödigt..

        Blir så nyfiken – varför hoppar så många på ”TRH” och är otrevliga? ? Inte bara här, har sett många otrevliga kommentarer mot TRH när hen bara svarar. Och om TRH svarar ”rätt” eller ”bra”, så får hen skit för nåt gammalt hen skrivit..

        Why?

          Hmm är ett universalgeni, hen vet bäst om alla ämnen på planeten.
          Hmm skriver noveller till svar som hen kopierat från google.
          Och Hmm MÅSTE ha sista ordet om hen så ska skriva en miljon inlägg.

            Varför är det så hemskt med någon som tar sig tiden att sprida information? Det sker ju anonymt så jag förstår inte riktigt varför folk tar illa upp när Hmm rättar eller ger sin egen åsikt. Vore obekvämt om Hmm gjorde det hon gjorde på typ kafferasten på jobbet men på en blogg då är det väl bara positivt!
            Håller man med,gilla. Har du en annan åsikt, svara. Hatar du Hmm, släpp det.

            Sen skriver folk ”källa?” hela tiden. Varför är det så dåligt att googla när folk uppenbarligen vill ha källor. Hmms utlåtanden kan strykas med wn googling. Har hon fel, svara. Om du inte klarar av att någon är envis och vill ha sista ordet, låt bli att sätta dig själv i en sådan situation. Förstår mig seriöst inte på folk som hatar Hmm för att hon viöö ha sista ordet men ändå väljer att svara henne? Vart är logiken i det? Om något så gäller eget ansvar online. Att alla hatar Hmm verkar inte bita på människan så en annan taktik är ju att ignorera.

              Ja EXAKT! Jag (som frågade) ställde en fråga en gång i ett ÖS och fick ett svar av TRH som jag tackade för, även om jag inte bett om det. Men på ett trevligt sätt, och TRH va liks vänlig tillbaka.

              Tänker att vissa under vissa nickname är sån som person. Alltså man går i en roll?

              Men ja. Håller fullständigt med dig! Förstår verkligen inte hur man kan störa sig så ?

                Nästan läskigt!

            Men ändå, hur kan man irritera sig så? Känns så fruktansvärt att många svarar hen på så otrevliga sätt – som inte handlar om ämnet.

            @19:08

            Stämmer inte.

            @övriga. ?

              Jag tycker iaf The real hmm verkar klok, trevlig, och tillför ofta både kunskap och intressanta (enligt mig ofta korrekta) synvinklar till inte sällan rätt ensidiga/platta/snäva diskussioner. Men jag är väl också dum i huvudet. :—)

          För att hmm är en besserwisser. Tycker visserligen att personen har tagit en annan ton på senare tid, men jag försöker undvika att hamna i diskussionen med hmm.

          Allt efter att jag i ett ös ställde en helt vanlig enkel fråga om en sak och fick ett långt svar från hmm om saker jag hade stenkoll på. Jag skrev det, att jag visste detta och att jag fortfarande undrade det jag frågade om. Fick aldrig svar på det, istället blev hmm irriterad och kallade mig lite olika saker. Personen tyckte sig kunna läsa in en massa saker mellan raderna som absolut inte ens fanns där. För jag undrade bara en enda liten sak, allt annat i mitt ”problem” visste jag redan.

          Förstår inte heller. Tycker det är synd att cam inte sätter ner foten angående det. Folk hoppar ju på TRH oavsett vad personen skriver. Hoppar på personen för onödiga saker. Sjukt tråkigt.

          Det är ju en anledning varför man varit anonym så länge tidigare. Man vill inte riskera att hamna i samma hackkycklingsfack.

      Jag vet att du gärna vill hugga på exakt allt, och gärna skriker med versaler, så fort det handlar om Bella. Men nu har du fel. Dubbelfel faktiskt eftersom du både har fel i sak och även har fel i att alla säkerhetsexperter skriker i kör.

        Håller med dig ? Om hon nu säger det dessutom – so what.

    Vad är det som hänt i Patricia Vide Lindhs liv? Missade kolla in henne några dagar och nu ska de flytta? Why? (Gillar henne så det är inget skvaller för att vara dryg jag är ute efter).

      Såg också att dom ska flytta igen! Var dom inte så nöjda med den nya lgh och kände ingen stress över att hitta en ny?

      Hon har blivit deprimerad (?!) tror jag. Att allt jobbigt kommit ikapp henne och att hon bara kört på som tåget fram till nu. Hon får hjälp av vården att ta sig igenom det.

      Läste bara lite slarvigt så vill inte säga

        Skickade svaret för tidigt!

        Vill inte säga för mycket eller lägga ord i hennes mun men i stora drag va de typ så!

          Tack för ditt svar!

    Fy fan vad hemskt att vakna till.

    När jag bodde med exet i vårt hus hade vi larm för allt. En natt vaknar jag av inbrottslarmet.
    Min stora starka jägare och brandman till sambo sover som en stock. Jag tappade andan av skräck.
    Fy jävla fan.

    Som tur var var det larmet som inte accepterat inställningen för katt så det var katten som utlöste det. Men ändå.

    Stackars IL. Fattar känslan.

      Visst är det hemskt när den här typen av brott händer i verkligheten.

      Jag vaknade en tidig morgon av att en vakt lös mig i ansiktet med en ficklampa. (Innan vi fick Selma)
      Magnus hade snubblat till i hallen när han skulle ta på sig skorna och lyckats trycka in överfallslarmet på dosan. Jag sover med öronproppar och hade inte hört dörrklockan så vakten låste upp och smög in.
      Jag undrar vem som blev mest rädd egentligen, han eller jag.???

        Holy shit vad obehagligt, hade kissat på mig och tänkt att nu dör jag ?

    Jag tror nog att det här är ett försök för IL att hålla sig aktuell och i publikt ljus.

    Hur många andra kändisar har panic rooms som behövs nu och då? Nä, de lever sina liv.

      Visst fasen är det så.
      Och andra kändisar kanske också har panic rooms, men de skyltar inte med det.

    OT Paow har vaccinerat sig och tror nu att hon inte han smitta andra. Suck.

      Jaha varför har hon fått göra de då? Hon har väl inte åldern inne än och är väl inte i riskgrupp eller?

      Har hon trängt sig före i kön?! Finns ingen annan förklaring. Stockholm har ju bara släppt tiderna upp till 1976 eller 75 nu.

    Borde ju vara bättre att informera om att de har god säkerhet i huset utan att skriva just var panikrummet är. Som hon skriver nu, att larmet utlöstes via altandörren, så avslöjas ju tex att det går att ta sig fram till dörren obemärkt. Och att vill man kidnappa så klättra in på övervåningen direkt, typ.

    Även vanligt folk kan behöva se över sitt skydd tyvärr med tanke på samhällsutvecklingen. Utan att gå in på avslöjande detaljer så hade en bekant en ägodel som en kriminell man fick upp ögonen för. Han skickade sina underhuggare att sno saken mitt i natten från ägaren med obehagliga konsekvenser.

    Hon är inte mer skärrad än att hon gör reklam för fula Lindexkläder, skor från Flattered, kjol från J. Lindeberg, resan till Portugal, färg från Jotun samt hinner posera i sexy outfit vid frukostbordet. Ingen PTSD direkt.

      Hon har världens längsta tår också.

        Längsta tjockaste och manligaste tår

    Har tänkt på en sak.. är inte Bella så in i helvete tråkig? Hon verkar ha en sån intetsägande personlighet och noll fantasi.
    Kolla bara på hennes samarbeten, samma tråkiga bild där hon stirrar på produkten hon försöker sälja på oss.
    Tror det är därför hon inte börjar med youtube (bloggen är ju stendöd nu?) det kommer liksom inte funka alls för henne.

      Håller med! Hon har alltid känts så platt på något vis.

        Hon känns stel som en pinne när hon gör sina samarbeten. Som en zombie helt utan karisma eller charm. Hon känns och ser väldigt osäker ut. ” Världens mäktigaste kvinna??”

      Håller med. Precis som narcissister är

      Bloggen är inte stendöd. Dock håller jag med dig att hon är intetsägande och väldigt tråkig. Bara samma hela tiden.

    Vad ”lämpligt” detta inbrottsförsök kom. ?
    Lagom till att hon börjat som influenser igen.
    Hon är sig lik iaf och excellarket är intakt. Alltid ngt! ?

    Det måste ha varit Paul som drog igång larmet när kom upp från sitt rum i källaren och skulle ta en nattmacka! Hade han inte flyttat dit, el minns jag fel?!

      Han har flyttat dit men till källaren har de inte sagt att han flyttat så du minns nog lite fel.

        Men var ska han annars bo? Hur många rum finns det utöver barnrummen, Bellas sovrum och vardagsrummet?

          Par brukar väl som regel oftast sova i samma sovrum?

    Det räcker nog med larmet. Vill inte uppmana henne att köpa en hund.

    Men varför har hon inte en hög med kameror? Vi har ett antal ute som täcker tomten (som vi själva kollar av) + larm från stort bolag med sensorer på alla dörrar o fönster. I mars hade vi minst 5 intrång på tomten av inbrottstjuvar. Utan kamerorna hade vi missat det. Tack o lov var allt låst men de fick med en cykel. Det är liksom inte specifikt kändisar ligorna ger sig på utan alla som bor i mer eller mindre välmående villaområden råkar ut för det förr eller senare.

      Hon har nog kameror också och säkert sensorer på alla dörrar och fönster. Ja alla kan tyvärr råka ut för inbrott känd som okänd oavsett område, det är obehagligt.

      Hon har nog kameror också och säkert sensorer på alla dörrar och fönster. Ja alla kan råka ut för inbrott tyvärr känd som okänd och oavsett område. Det är obehagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.