Hårpyntsrea och idéspruta

m

Jag har nog kommit på fem olika affärsidéer sedan jag kom ut från sjukhuset. Men nu är första gången jag faktiskt känner att det kan bli mitt nya the one. Håll tummarna för mig att allt går åt rätt håll nu! Jag saknar mitt entreprenörsliv så himla mycket. Jag måste få vara igång och få skapa, vara kreativ. // Isabella Löwengrip

Isabella ”idésprutan” Löwengrip skriver ett inlägg om alla affärsidéer hon kommit på den senaste tiden, och att hon nu fastnat för en som hon tror är ”the one”.
Jag har ingen aning om vad den kan tänkas handla om, men inlägget påminde mig om alla de mail jag fått från en av hennes skapelser som det inte verkar gå så där superbra för.

Hårpyntföretaget Hermine Hold håller på att rea ut alla sina produkter och jag kan inte tolka det på något annat sätt än att företaget håller på att antingen gå i konkurs igen, eller bara avvecklas.
Hermine Hold skulle bli ett miljardbolag på fem år men gick i konkurs efter åtta månader, och i februari 2020 utlovades en ny, mer hållbar strategi med fler pop up-butiker och planen var att slå föregående års omsättning på 6 miljoner kronor, enligt Breakit.

Bildkälla. Hermine Hold hemsida

Så…
Är du sugen på att – till rabatterat pris –  köp på dig lite hårpynt som Isabella Löwengrip varit med att ta fram, så har du chansen nu.
(Ej i samarbete med HH och inte heller några adlink-länk. Om någon nu trodde det. 🙂

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha drygt inlägg

      Haha dryg kommentar

    Hon är verkligen så totalt ointressant numera. Minns jag slukade allt om henne förut, va hände liksom… ja just det, hon avslöjade sin strategi lite väl många ggr..
    Hade hon bara fortsatt på första krämspåret och dragit ner på provokationerna, så hade hon nog lyckats mycket bättre långsiktigt.

      Som Influencer kanske

      Håller med. Tror också hon hade lyckats med sin ursprungliga hudvårdskollektion. Det var bra produkter och snygg design.

        Jag tycker personligen att Bellas trovärdighet minskar när hon berättar såna här saker öppet. Hon vill väl framstå som en idéspruta när hon berättar om sina fem nya affärsidéer, men för mig låter det som att själva bolagsbyggandet är allra viktigast för henne. Det spelar ingen roll vad det är för business. Det finns liksom ingenting som hon verkar brinna för, bara det finns en idé. Allt känns för spretigt. T.ex. Bianca verkar ju genuint intresserad av sminkprodukter, så det känns mer äkta för mig. Klart det alltid är pengar det handlar om i slutändan, men med Bella ska allting gå så fort och bolaget ska växa och nå rekord och sen… platt fall.

          Vill minnas att någon tråd för länge sedan handlade om att hennes pappa har haft som affärsidé att starta upp bolag och sälja? Kanske indpirerad av honom. Alternativt är det hennes bild av att vara företagare.

            Pappan säljer lagerbolag, det vill säga han skickar in alla handlingar för att registrera ett bolag, så kan folk som snabbt behöver ett färdigt bolag köpa det av honom istället för att själva göra jobbet och sedan vänta någon vecka. Det är helt okontroversiellt och har inget att göra med ”att starta upp bolag och sälja” i den meningen.

            Ja, han säljer skalbolag. Du slipper regga namn etc så du spar tid på att slippa administration. Det finns inget i bolagen.

              Nix, han säljer lagerbolag. Skalbolag är en skattemässig definition och syftar till något helt annat:

              Ett företag som avyttras räknas som skalbolag om summan av marknadsvärdet av företagets likvida tillgångar vid tidpunkten för avyttringen överstiger ett jäm­förelsebelopp.

              Skalbolagsreglerna har bara ett enda syfte: att säkerställa att den svenska dubbelbeskattningen inte kringgås. Med dubbelbeskattning avses att bolaget betalar sin inkomstskatt på vinsten (första ledet i dubbelbeskningen) och att den fysiska personen betalar sin inkomstskatt på det som delas ut från bolaget (andra ledet i dubbelbeskattningen). Skalbolagsreglerna är till för att säkra det första ledet.

          Fast när män startar företag och bolag på det här sättet i vinstsyfte så anklagad de väl YTTERST sällan för att ”inte bry sig nog”….?

            Det handlar väl mest om att jag inte riktigt ser Bella som en affärsguru, utan hon är i grund och botten en bloggerska som vill bli sedd som en erfaren entreprenör. Hon vill sälja saker med hjälp av sitt eget ansikte och persona. Där tycker jag att trovärdigheten kommer in. Nu har hon återigen kommit på nåt nytt som hon kan försöka sälja till sina följare, vilket hon glatt berättar.

            Ingen har väl klagat på att hon startar bolag i vinstsyfte? Det vore ju en absurd anklagelse. Problemet är ju att hon är helt inkompetent, hon har massa mer eller mindre fåniga idéer, och i bästa fall så kan hon ge bolagen litet publicitet. Men hon har ingen som helst koll på hur man driver en affärsverksamhet.

    Fast både flattered och löwengrip beauty går väl ändå bra?

      Löwengrip beaity? De som har konstant rea?

        Kanske är nån bra säljteknik? ? Äh vet inte. Men känns inte som det ska konka. Men vet inte såklart

      Har Flattered (kan inte läsa det utan att tänka på småländska) något med IL att göra eller har haft på länge?
      Jag har för mig att de bröt sina kopplingar för länge sen. Eller minns jag helt galet?

        Hon brukar säga att hon har ett innehav i Flattered fortfarande men det är osäkert hur mycket, om alls. Med tanke på hennes egen utsaga om storslagen och duktig ”entreprenör” så är det mycket märkligt att hon inte har en styrelseplats i något som helst bolag förutom sitt eget och det hon samäger med Hadenius.

          Hon säger i sin blogg att hon är delägare

        Tänkte mer på att det var hon som var ”idésprutan” som det talas om i inlägget och att hon startade företaget.

    Jag tycker ju de har rätt fina grejer så jag passade på att köpa en del! Bra pris nu på rean och har haft några tofsar därifrån jag verkligen gillar.

    Jag har också sjuuukt många bra ideér, hade jag haft den möjligheten hon har hade jag också kört. Tänker att vissa är kanske gjorda för att skapa grunden, sen gör andra det andra jobbet. Nångång så ?

      Ala har bra idéer, det är inte värt något. Det som är svårt är att genomföra dem på ett bra sätt.

    Spelar ingen roll vad hon skapar. Kommer aldrig köpa något som förknippas med hennes namn

    Here we go again! ??‍♀️

    Vad har hon fått för ”snilleblixt” denna gång tro? Ska Pingis vara med på ett hörn, eller har hon hittat en ny stjärna?

    Gissar på något inom Paddel och underklädessegmentet.

      Hon ska säkert optimera någonting som inte behöver optimeras, som ingen har efterfrågat eller knappt en tänkt på. Kläder som man både kan spela golf och paddel i?

        Det känns långsökt med tanken på att Margaux redan har gjort det och de två promenerar tillsammans ibland..

        Det finns redan så hennes idé är i så fall inte ny?

        Som en padelspelande golfare tycker jag att det där låter som en strålande idé ? är trött på alla kläder som bara funkar för en gren, tex inte är tillräckligt stretchiga för padel eller saknar fickor för golf ? sjukt i-landsproblem att ha en garderob per hobby!

    Golfpeggar

    Tonen… ”Hårpyntföretaget”

      Men snälla nån… Ska vi fortsätta sänka ribban för vad som är tillåtet att säga och inte i den här bloggen så får vi snart prenumerera på den i form av en bilderbok i tuggvänlig plast.

        Är den miljövänlig också?

          Den är gjord på återvunna Aliexpress-diadem. 😉

      Genientreprenörsdesignscrunciekoncern?
      Businesswomanföretagsunderdiadem?
      Inventionsstrategscarffirma?

    Padelkjolar

      Varför inte? Vad tycker du det ska heta då?

        Manvän

        Fästman!

          Fästman om de är förlovade. Är dom det?

            Är det först då man blir fästman?

              Ja? Eller har jag missat något?

              Ja, är man inte förlovad är han inte fästman…

                Tack för svaret, jag visste inte. Därav frågan ?

              Ja så klart. Fästman Fästmö, när man är förlovade.

        Gubbvän!

      För att man är ingen pojke när man är 50 bast. Eller 20. Varför då pojkvän?

        Det heter pojkvän i alla fall. Vill du inte säga pojkvän så slipper du.

    OT i dessa pandemitider där affärer vill att man handlar ensam osv. Så har Let’s Feast en utmaning för sin yngsta dotter att ”ta så mycket godis du kan på 120 sekunder”. Så sjuuuukt onödigt. Att dessutom ha barn springandes och pillandes.

    Såg även nån annan influencer lägga upp bild på sig och sin kille kyssandes på Maxi. Folk kommenterade att 1. man ska handla ensam och 2. stanna inte upp och kyssas (och ta bild ?). Minns inte vem det va dock.

      Känns som jag (och min sambo och så du nu också ) är de enda som tänker på det här med att gå in ensam i butiken.

      Driver in flocnvis med ungdomar, familj om tre generationer danskar, osv. Äldre sköter sig men träffar någon de känner och bildar en Berlinmur precis vid kundkorgarna.

      Blir matt…. men rätt gött ändå att få handla i lugn och ro med sambon i bilen ???

        Jag lever ensam, så enkelt för mig haha! Men hade jag haft pojkvän/sambo så hade jag varit hård med det ändå. Har en kompis som åker till shoppingcenter och promenerar runt på med barnet i vagnen så hen kan sova ?

        Jag tycker de äldre i mitt område är bland de värsta. De ställer sig nära, går och pillar på allt och stannar o pratar med många haha. Barn som springer runt förstår jag inte heller. Inte barnens fel, men om man som förälder måste ta med barn (vilket jag självklart förstår) så kan man ju hålla koll på dom. Jag känner mig som en sååå bitter kärring (är 31 ?) som blir sjukt provocerad. Såg en mamma gå med en suuuupersnorig liten i vagn. Ögonen va glansiga, såg riktigt dålig ut. Mamman lallade runt huuur lugn som helst.

        Hahah förstår dig!! ? Hade jag haft sambo hade jag lätt tagit på mig storhandlingen för egentid ?

          Ja du har säkert 100% koll på hur ”den glansiga ögons familj” ser ut. Har en kollega som är ensamstående och som fått lämna 30.000 covidtest som är negativa. Hon har 0 familj och alla tester har varit negativa. Hon lämnar inte så små barn ensamma i bilen. Men ge gärna tips!

            Fast jag är 100% ensamstående, när min dotter är sjuk får hon självklart inte följa med till affären utan jag får lösa det genom att handla online eller beställa mat online som sen bara är att plocka upp i affären.

            L nog förstår du att man inte går ut med ett sjukt barn? Om du eller jag blir smittad att barnet, så händer följande.
            Man känner sig dålig, man får inte gå till jobbet, det blir alltså en sjukskrivning. Man får ringa för att få ett coronatest.
            Vänta på coronatestet ska tas. Sitta i karantän under tiden. Ta testet och vänta på svaret, vilket tar 1 dag eller 2.
            Förstår du nu varför man inte ska gå ut med ett snorigt barn?

              Vad är alternativet tycker du? Lämna barnet ensamt hemma medan du knatar bort till affären eller apoteket? Och nej.. alla kan inte få mat/medicin levererat samma dag.. eller ens samma vecka. Och nej, alla har inte någon som kan komma och vara barnvakt.

            Nä men man behöver inte lalla runt i godan ro. Skriv upp vaddu ska ha, snabba in och ta det du behöver och gå ut.

            Tog du åt dig eller, varför så dryg ?

        Berlinmur vid mjölkdisken hos oss!

    Jag gillar verkligen många av de scarves som de säljer men jag vill verkligen inte bära något som har en anknytning till henne. Jag vet att hon inte längre är inblandad men jag min aversion är så djup att det smittar även hennes föregåtts företag. Har någon tips på scarves i samma stil från något annat företag?

      Jag förstår hur du tänker, men jag ser det mer som att man hjälper de stackars satar hon lämnade i skiten.

      Bellaballou.dk och
      https://fr.inoui-editions.com/collections/carres-soie
      Kan jag rekommendera varmt, bra kvalitet på sidenet t skillnad från hermine hold som bl a har maskinsydda kanter på,scarfsen

        Tack för tipset men deras scarves är ju inte alls i samma stil som Hermine Hold.

          Då får du kolla mer noggrant på inoui, tex – rubriken lavallières – siden kostar 70 euro så dock rätt mycket dyrare än hermine hold på rea
          Bella ballou har några twilly på rea kring 80 dkr

            Jag måste säga att det är ett rätt dåligt tips dock. Någon frågar efter scarves som HH och du länkar till en sida, som enbart är på franska, med scarves som inte ser det minsta ut som HH, det personen efterfrågade. Och sen tycker du personen ska kolla ”mer noggrant”? På en sida på franska som inte verkar finnas engelska ens….

            Men de under lavallières är ju inte heller någonstans i närheten av hur HH:s scarves ser ut? Vet du vad du tipsar om eller vill du bara svänga dig med dina franskakunskaper?

            Vet att jag är typ två dagar sen men jag måste bara säga att de du ”tipsade” om på Bella ballou inte heller ser det minsta ut som Hermine Holds. För allas trevnad, tipsa inte om saker i framtiden tack.

    Bara drygt 20 kommentarer på ett bella-inlägg som legat ute i 1.5 timme!?!?

      Och vet du vad det mest anmärkningsvärda är?
      Att sedan jag införde det nya systemet för kommentarerna så har antalet sidvisningar på bloggen ÖKAT!
      Jag antar att alla som bara var här för att tjafsa, inte var så många trots allt. 🙂

        Kanske för att det blivit trevligare här? jag själv lämnade bloggen i perioder när det var som värst här.

        Intressant! Jag skulle nog ändå gissa på sikt att när det går in att det inte blir ett lite mer, hmm, lättsmält kommentarsfält kommer sidvisningarna ticka neråt. Tror det tar ett tag innan man ser effekt av sånt.

        Alternativt att bloggen utvecklas till lite en annan typ av innehåll, t ex att det blir mindre ”diskussionssökande” inlägg och att det kanske skapat mer intresse för att läsa själva inläggen vs kommentarsfältet.

        Men vi får se! Vilda gissningar.

          ….jag föredrar dock också tonen nu. Men den kanske är mindre beroendeframkallande.

        CamCam, angående sidvisningar. Om jag uppdaterar sidan två-tre gånger, blir det då två, tre fler sidvisningar i statistiken? Jag får nämligen uppdatera flera gånger då bilderna i dina inlägg ”blandas”. T.ex. i detta inlägg syns både bilden på personen du trodde var Alice Stenlöf OCH bilden på KD.

        Tror också att många uppdaterar för att se om det har inkommit fler kommentarer ?

        Kan dock ha att göra med att man ibland måste ladda sidan typ fyra ggr för att kommentarsfältet inte tycker att reCAPTCHA inte är ifyllt…

          Har aldrig hänt mig?

      Ja, men vad innehöll de milslånga trådarna på temat Bella?
      Tjafs om vad som var sant och inte, ältande om samma saker om och om igen. Samt någon som ville häva ur sig sitt agg mot CamCam litet blandat med konspirationsteorier.
      Saknar vi verkligen det?

        Nej jag sa aldrig att jag saknade det milslånga tjafset, det har jag alltid varit emot och fått ta en del skit för. Var bara en reflektion. Bella brukar dra mycket kommentarer. Kan ju vara att hon inte är intressant längre också.

          Så kan det säkert vara. Det var inget emot dig. Har bara sett flera som kommenterat liknande.
          Jag upplever att alla – amen durå… har försvunnit.

    Najs! Ska definitivt handla på mig lite, allt jag har därifrån har hållt kvalitén bra.

      Hållit kvaliten? Har köpt billiga hårsnoddar och spännen på massa olika ställen. Har aldrig upplevt att dom haft dålig kvalitet?

    Hur gick det med hennes framgångs utbildning? Den med han Pärlros eller vad han hette? Slutsåld?

    Antagligen underkläder, har ju hintats en hel del den senaste tiden….. Zzzzz… Tror hon får sluta använda sig själv som reklam för produkterna om de ska ha en chans att lyckas.

    Hej Camilla 🙂 Jag skulle vilja tipsa om att Willma Holmqvist har släppt sin egna hudvårdsserie som just nu säljs på bland annat Lyko.se. Willma har tillsammans med sin bror Emil företaget Hickap och de har nu släppt 5 produkter som alla är tillverkade i Sverige. På hennes Youtube kanal har hon filmat en mini serie på hur det gick till, steg för steg. Att ta fram dessa produkterna under pandemin.

      Har följt dessa två i många år men aldrig hört någon annan göra det, och särskilt inte här inne. Kul!?

        Jefree och Shane gjorde en flera delars ”dokumentär” om när de släppte en palett. Var riktigt intressant att se faktiskt.

          Och sen gick det käpprätt åt faders för båda två…

      Har ingen aning om vem denne Wilma är? Ointressant.

        Bara för att du inte har koll så betyder det inte att det är ointressant. Wilma har hållit på med YouTube längre än Bianca och Alice tillsammans var en av de största under många år. Till skillnad från majoriteten av de influencers som det skrivs om här så är hon driven och vill att fler unga personer ska våga bli entreprenörer. Helt klart en frisk fläkt.

        Då är du förmodligen inte hennes målgrupp.

    Tycker mest synd om de stackare som hon lyckas övertala att gå in med kapital för att hon ska kunna förverkliga sina pinsamma ”uppfinnahjulet” idéer. Efter alla hennes turer och fiaskon borde det inte finnas någon som är så blåögd att de tror att sanden ska bli till guld när hon är delaktig entrepenör.

      Hon kanske har uppfunnit en evighetsmaskin?

      Det är väl inte särskilt synd om någon som är tillräckligt rik för att investera säg 3 millar i en galning som är världsberömd för alla sina misslyckade bolag? Investerar man i henne måste man ju skylla sig själv. Inte för att det kommer drabba någon fattig.

    Hava, Mona ger sina läsare 20% på ida watgprodukter men man får 25% på apotea?

      Hon har noll koll på det mesta utom det hon vet men inte kan berätta? Hennes godtrogna tantföljare är så saliga ändå och tycker att de gör bästa klippet. Dessutom gör mu detta för att hon är så godhjärtad. Wow!

      Ja hahaha jag tänkte också på det, + gratis frakt. Och Apotea är billigare redan innan % dras. Mona zzzzzzzz.

    är det någon som kan tipsa om en bra locktång

      Min är jättegammal så hittar inte vad det är för märke men för mitt superraka hår har det varit absolut bäst att använda en ’ceramic curling wand’, googla, materialet är ceramic (keramik?) och det ska på nåt sätt öppna porerna i håret som gör att lockarna håller längre och tången/staven behöver inte lika mkt värme= sliter mindre på håret. Mina lockar håller flera dagar, med vanlig går lockarna ur på typ en timme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.