Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

467 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tips på hur jag ska göra för att få en bra bolåneränta hos min bank?

      Har inga tips mer än det att ta absolut inget blancolån eller andra snabblån. Har flera kollegor som har gjort så nu för de vill köpa dyrare objekt än vad de har råd med och jag förstår inte varför.

        För att det blir inte så dyrt om man räknar på vad man tjänat på att äga historiskt. Du tjänar alltså mer på att låna till kontantinsatsen på värdeökning än om du väntar och sparar till kontantinsats och missar den. Men då utgår jag ifrån att man inte redan äger sitt boende.

          Men banken ser ju om man har lån och kan därmed neka att ta bolån då banken kan anse att månadskostnaderna blir för höga?

            Ja men det har ju inte med saken att göra? Bara för att man lånar till kontantinsatsen betyder det inte att man lånar mer än vad man har råd med månadsvis.

          …beroende på var du bor. 🙂

      Tog lån hos Danske Bank och band på ett år (är generellt emot att binda pga flyttar så ofta, men gjorde undantag), fick 1,19% vilket var typ en halv procentenhet lägre än vad andra banker erbjöd. Så det är ett tips!

      Räntorna är generellt extremt låga just nu. Bind på några år skulle jag tipsa om, troligen går det bundna upp snart.

      Annars är tipset att lägga över även sparkonto och lönekonto i den banken. Ett annat tips är väl att ringa runt till olika banker och spela ut dem mot varandra, men jag vet inte om det funkar riktigt nuförtiden. De flesta har ungefär samma gräns tycker jag.

        Funkade för oss när ett av våra lån gick ut. Övervägde att flytta allt och då fick vi lägre ränta för de ville så gärna ha kvar oss.

      Hör dig omkring med olika banker och vad de erbjuder. Deras listor på hemsidorna är bara hum. Allt går att pruta på.
      Swedbank (huvudbank) ville ge oss en ränta på 1,6% och ”tvingade” på oss massa försäkringar för att få rabatterat. Nordea erbjöd 1,15% utan krav. Sa det till Swedbank som tog bort alla försäkringar och gav oss samma ränta. Detta var slutet av 2019. Pga att vår bostad hade en bra energiklass kunde vi få ner räntan ytterligare med 0,1%. Sånt ska du också kolla upp

      Sök hos flera banker och spela ut dem mot varandra. Säg vilken ränta du fick hos den ena till den andra osv.

    Kuggade teorin idag (med en poäng) och hade tur och fick en ny tid nu på måndag. Måste jag ta om fotot eller behövs det inte nu när jag redan tagit ett idag?

      Du behöver inte ta om fotot. Lycka till på måndag!

        Tack ?

    Jag skulle vilja baka nåt med smakerna jordgubb, fläder och lakrits, några ideer? Inte cheesecake.

      gör egengjord sorbet kanske? tre olika smaker? 🙂 Vet inte hur man gör sorbet men…

        Glömde: ingen glass eller sorbet ? Sorry!

      Asså ngn form av pavlova typ. Fläderkräm. Skurna jordgubbar och lakritsmaränger?
      Inte 100% övertygad vad gäller smakkombon. Men prova

        Tycker smakerna låter asgoda ihop ?? men så äter jag ALLT

      Cupcake? Typ göra jordgubbmuffin, fläderfrosting och lakritsströssel?

        Gudars skymning vad gott!! Du är ett geni

      Vit kladdkaka, blanda i smakerna i smeten.

      Jordgubbsmousse med flädersaftmarinerade hackade jordgubbar och dekorerade med lakritsflarn (godis som man smälter i ugn) kanske.
      Eller en rulltårta fylld med flädermousse och jordgubbsbitar och ovanpå ripplad med lakritssås.
      Mums ??

      Pannacotta kanske skulle funka med de smakerna.

      Blir nyfiken på varför? Bara ett sug du fått på just de tre smakerna?

        Ja, bara ett sug efter den smakkombinationen.

      Jag hade gjort det enkelt för mig.. en fläder och lime mousse med färska jordgubbar och lakritsflan.

      Alternativt en lakrits pannacotta med fläderbloms ”sås” och färska jordgubbar..

      Eller en jordgubbspaj med flädergrädde och lakrits sås?

    Var jag än tittar läser jag om den stora expansionen i norr. Är det någon annan som uppmärksammat det?

    Man behöver hundratusen personer i Gällivare, Boden och Skellefteå. Skulle ni som sörlänningar kunna tänka er att flytta? Själv är jag stockholmare men är lite sugen på att prova något nytt. Jag tänker mig lugnare tempo, trevligare människor (kanske en förutfattad mening men stockholmare kan vara så själviska), billigare och tydligare årstider. Hmm, svårt…kanske att man skulle våga…

      Nej aldrig, är för hemmakär, vill ha nära till familjen.

      Nej, googlade nyss men hittar inget. Är förblindad av teoriplugg. Berätta mer! Låter jätteintressant!

        Kolla inslaget i dagens Rapport 19.30.

      Jag såg precis den siffran på Rapport. Och jag tror nog att det finns många som skulle kunna tänka sig att flytta om de hittade fast jobb. Jag själv skulle dock aldrig klara av att lämna Skåne.

      Nää, jag är för fäst vid vänner och familj här nere…

      Jaaaa! Jag hade mer än gärna velat flytta uppåt! Men har barn med en man jag inte bor ihop med så är rätt fast :/

      Bor i Göteborg och är trött på det..pluggade i Umeå 2003-06, trivdes jättebra men inom mitt område fanns det inga jobb där då. Nu har jag pluggat till medicinsk sekreterare och kan tänka mig flytta. Tycker att folk generellt var trevliga och mer hjälpsamma än söderöver.

      Jag planerar att flytta till norrland så snart jag är klar med min utbildning. En livslång dröm jag haft, att flytta ut i ett hus på landet med närhet till skog och med stallbyggnad där jag vill ha minst 4 getter. I december tar jag examen! Har redan börjat kolla på hus till salu. Online alltså. ?
      Norrland here I come!

        I vilken stad kollar du?

          Jag kollar lite olika. Från sundsvall och uppåt i princip. Det ska gärna klaffa med arbete och huset får gärna ha ett överkomligt pris sp jag är inte fäst vid något stagnant mål ännu. Har vackra minnen från östersund och pappa min kommer från skellefteå.
          Har ni förresten provat ost från jämtland? Alltså munorgasmerna har inga gränser. Ex. Skärvångens blå-ädel. Herregud. Har tvingat min coop att beställa hem den (tog 1 år av tjat, bara!). Det är tydligen inte helt lätt med leveransen. Men drömmen vore ju att bo nära skärvångens bymejeri.
          Ser även fram emot att kunna köpa lufttorkad ren och andra svenska skatter vi tyvärr inte har så gott om här i södra delarna av landet

            Kolla hammerdal,rimligt norrländskt avstånd till skärningen, typ bara 7 mil! Det behövs nya ansikten!

              Skärvången ?

                Känner du till skärvången?

        Välkommen upp ?

          Var bor du apan?

            Luleå

        Blev så peppad av att läsa din kommentar, lycka till 😀

        Snälla säg att dina getter ska heta blå, röd, gul och vit!

          Haha jag har inte funderat på namn ännu men som barn hade jag en superhärlig get som hette Bruse, vi hade så kul ihop. Klättrade i berg och gick långa promenader! Han hade riktigt imponerande horn och folk vi mötte var ibland lite skärrade över att en ensam 8åring gick runt med en farlig getabock. Men han var helt harmlös och glad!

      Nej bara för jag hatar vinter och små städer

      Kommer från Boden. Tyvärr har staden blivit rätt så tråkig på senare år tycker jag. Men mycket fin natur, sommaren är LJUVLIG med ljusa nätter. Vintern är lång men norrskenet är fantastiskt.

      Skulle säga att det nästan är ett krav att gilla att vara i naturen (både vinter och sommar) för att trivas där.

      Jag säger kör. I värsta fall flyttar du tillbaka hem igen om du inte trivs. Men så flyttade jag till ett annat land så jag har gjort en stor flytt och det blev väldigt bra. Så jag lever efter devisen att det är alltid bättre att testa något man är sugen på, då slipper man leva med ”tänk om” och som sagt trivs du inte så finns ju alltid tryggheten hemma kvar att komma tillbaka till.

      Ja, det känns verkligen som att det är där det satsas just nu på alla fronter. Spännande!

      Nepp, absolut inte. Vill inte bo där det är kallare eller i mindre städer. Och långt från alla jag känner.

      Jag funderar på att lämna sthlm för norr. Jobbar helt hemifrån och jobbet säger att vi får bo vart vi vill så länge vi har bra uppkoppling.

      Men det är det där med vänner och familj.
      Ändå behöver jag sänka tempot känner jag. Komma närmare naturlivet.

      Vill jättegärna till Piteå.

        Hoppsan
        Piteå är jättefint ? Bor inte där men är ofta dit.

          I vilket fall…välkommen.

      Är stockholmare men har släkt i norra Finland och skulle gärna flytta uppåt för att komma närmare dem. Hade det bara varit jag hade jag flyttat på studs, men med tre barn och sambo finns det lite annat att ta hänsyn till.. så det får väl stanna vid att bara vara en dröm.

      Å vilken rolig fråga! Jag känner mig lite gammal och stelbent, har barn som går i skolan osv men om jag var yngre och kunde få ett bra och roligt jobb tror jag absolut att jag hade nappat.

      För över femton år sedan flyttade jag till Norrland genom en kampanj. Man fick flera hyror betalda om man skaffade arbete och flyttade till en specifik kommun. En av mina bättre idéer. Bor inte där längre på grund av min mans arbete men åker i normaltider dit på semester/besök så ofta det går.

      Oj det här har jag missat helt. Spännande. Prova! Somrarna är jättehärliga och vintrarna likaså eftersom man kan vara aktiv på ett helt annat sätt än här i söder.

      Jag kommer från Jämtland och börjar nog värma upp för att kunna flytta upp igen… men vi får se.

      Skulle kunna tänka mig det, men saknar körkort så tror inte att det skulle funka (får av medicinska skäl inte inneha körkort).

      Du är så välkommen hit upp i norr ? jag tycker nog att det du beskriver finns här!

      Skellefteå är väldigt fint! Testa flytt. Du kan alltid flytta tillbaka om du vill. Vi har härliga årstider här.

        Bor i Luleå men varit ofta i Skellefteå.

      Hej! Jag bor i Kiruna och svarar gärna på frågor om livet i norraste norr?

    Hej!

    Är det någon som har tips på bra elcykel? Jag tänkte börja ta elcykel till jobbet, så behöver en cykel för vardag/city med korg. Alltså ingen som behöver klara terräng osv, endast köras på asfalt. Har en brant backe på vägen. Vet inte hur man ska tänka kring batteri osv.

    Har kikat lite på Stålhästen (endast för att dom är snygga lol). Någon som har en sådan och har åsikt? Eller helt enkelt, vilken är den bästa elcykel för pendling/cykla i stan?

      Använder min elcykel så himla lite ärligt talat. Trodde jag skulle ta den överallt men vanliga cykeln används oftare.
      När det gäller märke så testa dig fram och provcykla.

      Har en crescent Elora, som en klassisk damcykel med korg, använder den mycket är ju ingen sportcykel att pendla långt med men perfekt i stan.

      Ecoride ambassador är väldigt bra tycker jag!

      Har en från biltema och den är toppen! Cyklar till och från jobbet på den, bara asfalt med lite backar och laddar batteriet ca en gång I veckan 🙂

      Hej! Jag letade i en evighet och slog till på Monark. Är otroligt nöjd med min gula ”Karla” elcykel, den är snygg och jag kan lasta alltmöjligt i fram. Är glad efter varje tur! Upplever att batteriet håller länge, just nu 3/5 laddning och då har jag cyklat 4-5mil över en månad sedan sist jag laddade. Köpte elcykel då jag har helt sjuka backar att ta mig uppför. Nu kan jag cykla hela vägen, får fortfarande träning utan att ta ut mig. Kan skjutsa barnet (15kg) uppför utan att det märks. Lycka till! ?

      Har en från Biltema… gick på det billigaste då jag inte riktigt hittade en dyrare modell jag hellre ville ha. Den funkar bra, men har redan varit inne på lagning ( den tålde nog inte riktigt minusgraderna)
      Cyklar 2,6 mil om dagen och då håller batteriet i två dagar om man kör på högsta hastighet.
      Känns inte som den stadigaste cykeln, helst i jämnförelae med en ecoride, men de är ju oxå dubbelt så dyra

    Om två veckor går jag ut tvåan i gymnasiet! Har varit ett väldigt intensivt år så ser fram emot lovet ?

      Åh sommarlov, det var tider det! Hoppas du kan njuta!

      Ah, gammal jag kände mig nu. Om jag räknat rätt var det 13år sen jag gick i tvåan på gymnasiet. ?

        15 år sedan jag gick ut gymnasiet.. herregud vad gammal jag är ?

          Skönt att höra att jag är ett litet barn i jämförelse?? I år är det 10 år sen jag tog studenten och jag har sån panik över att de åren bara sprungit iväg och jag har inte kommit nånstans? jo, jag har kommit 3.5 mil från min hemort, men det är allt.

        18 år sen för mig.

        27 år sen ?

    Någon med erfarenhet av att operera bort äggstockcysta? Efter tidigt VUL igår fick jag besked om missfall samt en 10 cm stor cysta. Ingen återkoppling från Kvinnokliniken idag så börjar bli nojig efter för mycket tid på Google…

      Vad för cysta va det?

        Enrummig cysta med slät, tunn cystvägg. Dock inte helt svart på ultraljudet utan med lite vitt jämt brus.

          Ah okej, nä ingen erfarenhet av såna:/

      Opererat två gånger… kommer inte ihåg exakt vad de kallades.
      Vad undrar du över?!

      Oftast kan man göra en sk laparoskopi/titthålsop under narkos för den typen av cystor, de flesta går hem redan samma dag. Lite info från Danderyds sjukhus, där jag arbetat på avd 14, https://www.ds.se/globalassets/4-patienter-och-narstaende/vardavdelningar-och-mottagningar/kvinnokliniken-operation/dokument/titthal-cysta-patientinfo-.pdf

    Tips på krämiga läppennor? Alla jag köpt det sista sitter som berget nån sekund efter jag målat dit det, jag vill ha någon som jag kan sudda ut in mot läpparna då jag ibland bara kör penna för lite kontur och färg och sen ett lipbalm över och då vill jag inte ha skarpa kanter.

      jag har denna från Isadora och tycker den är väldigt bra och lagom krämig! https://www.apotekhjartat.se/produkt/isadora-sculpting-lipliner-waterproof-33-g/?code=95579

      Tycker mac är bra:)

      Milani har superbra läppennor för ett bra pris, likaså Essence!
      Mac har varit mina favoriter men upplever nu för tiden att de blivit ”hårdare”, vilket stör mig.

      Alltid haft Mac, använder det också för lite naturlig kontur och färg och smetar ut med läppbalsam, Macs är så krämig och bra!

      Provade dock Caias nu senast och den är också härlig i konsistensen, men försvinner mycket fortare, man måste fylla på efter några få timmar (speciellt om du äter och dricker under tiden).

    Nämn 3 rätter du kan sakna från skolmatsalstiden samt ett udda minne därifrån

    Mina är: pyttipannan, köttfärssåsen och..nä saknar bara dessa 2

    En gång när det var pizza och jag och mina kompisar kom bland dem sista till matsalen så var pizzan slut. Istället fick vi varsin piggelin haha inget annat.. typ en macka eller så..

      Fiskpanetter ?

      Inget. Så himla äcklig mat. Pizzerian närmast skolan gjorde till och med en meny med rätter för 10-20kr för att ingen åt skolmaten.

      Potatismos på burgarna, det var fan gott ändå.

      Åt allt utom lapskojs, men potatisbullar, ärtsoppa och pannkakor var några favoriter! Samt drack alltid mjölk till maten, älskade mjölk på den tiden.

      Har ett minne av att vi under en period i lågstadiet alltid åt knäckebröd med massa smör och ett tjockt lager grillkrydda på, vilket jag minns som hur gott som helst! Har ett annat minne av att jag undvek ett visst bord i matsalen för att de var nära ett element där en elev kletat massa snorkråkor. Ganska rimligt ändå 🙂

        Åh grillkrydda på knäcke. Har inte tänkt på det sen jag sluta skolan. Jävlar vad gott det var. Eller var det verkligen det? Kanske bara hade låga krav eller dålig koll på livet och att det finns fler kryddor

          Är ju till och med nämnt i Lalehs Svenska 2.

            Ja men då så

          Trekantsknäcke+smör+aromat

        Det gjorde alla, på alla skolor. Var ju för att maten inte var god och det enda som fanns var knäckebröd och piffikrydda.

        På min skola var det knäcke med smör och aromat på som gällde. Mums.

      Köttfärssås och spagetti (så god!!)
      Stekt fisk
      Pannbiff

      Var väldigt petig med maten dock och ca 1-2 dagar i veckan bestod min lunch av två knäckemackor. Utan smör eller något på. Bra bränsle när man ska lära sig saker ?

        9 år av rivna morötter till lunch här!

        Åt desto med gorbys till mellis när man kom hem.

          Åh skönt att höra att det finns andra som överlevt skoldagarna på torra knäckemackor och rivna morötter!! Blev glad först men så himla ledsen också när jag började tänka tillbaka på alla jobbiga minnen med maten i skolan.
          Köttfärslimpa var dock en favorit! En av få rätter jag kunde äta

      Jag jobbar på skola så äter skolmat varje dag, så finns inget jag saknar! Eller jo, när jag gick i skolan själv kunde vi få tjocka våfflor till efterrätt men det har de slutat med..
      Jag tycker det tack och lov är generellt sett bättre mat idag. När det är riktigt dåligt då så ser kocken till att det finns smoothies, bröd osv (jobbar på en resursskola med enbart 40 elever så är lite annorlunda)

        Varför lagar kocken ”dålig” mat då om den ändå behöver stå och göra smoothies? ?

          Ej ts men… På min grundskola fick vi maten levererad så köksan mest dukade fram och serverade. När hon fick mat levererad som hon visste att knappt någon skulle äta av snodde hon ihop de alternativa lösningarna hon kunde, kokade soppa på en spik så att säga.

          Rimlig fråga! Det är inte han som lagar maten utan han får det levererat från en större grundskola. Man måste dock ha en utbildad kock för att kunna hantera maten. 🙂

      Palt
      Fiskpanetter med den där goda såsen
      Lasagne

      ”Engelsk paj” som det hette men det var vanlig köttfärssås blandat med potatismos och lite krydda på toppen. Samt risgrynsgröten. Båda rätter som ”alla andra” hatade.

      Inte så udda minne kanske men minns alla raffinerade sätt att göra sig av med mat man inte ätit upp. Typ smyga ner det i blomkrukorna, linda in det i papper, hacka i småbitar och sprida ut….

        Jag hade glömt hur mycket jag älskade gröten. <3

        Vi slängde så mycket mat ett tag så de ställde lärare vid soptunnan. Då bar vi ut tallrikarna istället och ställde på gatan utanför matsalen.

          Hahahaha alltså DÅ var det typ helt ”rimliga” saker att göra. Nu bara ”vafan???”

          Vi gjorde dock inte så, men vet att vissa klasskompisar kunde göra lite vad som helst med mat de inte ville äta upp.
          Jag och mina kompisar var dock de där (töntarna?) som sa tack för maten till bambatanterna. De verkade dock uppskatta det.?

          Hahaha. Ungar ändå – så lösningsorienterade. 🙂

      Ungspannkakor med jordgubbssylt och deras pizzapaj. 🙂

      En gång sa min gymnasielärare i matsalen att jag var snygg.

      Frickadellisoppa
      Hamburgare med mos
      Blodpudding, vilket jag egentligen inte kan förstå.

      En gång fick vi gorbys piroger. Alla var helt överlyriska och man fick ta två vilket alla gjorde utom jag. Jag tyckte inte det var någon stor sak för detta hade jag ätit många gånger, så jag tog bara en för att förtydliga detta. Känns ju rimligt så här i efterhand…

      Korvstroganoff!!!

      1. Panerad fisk med kall sås
      2. Knäckebröd med atomat
      3. Flingor

      En gång var panerade fisken slut när vi kom så vi fick kokt torsk. Den dagen gick vi alla till närmaste mataffär och köpte bröd som vi doppade i kebabsås.??

      Jag gick på naturbruksgymnasium där det även fanns en hushållsskola eller lantbruksskola så vi fick alltid grönsaker från gården och sjukt bra och god mat. Höjdpunkten var på torsdagar då det även fanns en enorm ostbricka med alla olika sorters dessertostar som var gjorda på skolan.

        Ryssby?

      1. Pasta och skinksås
      2. Broccolisoppa
      3. Kebabgryta
      Fast egentligen hade jag kunnat skriva hur många rätter som helst- köttfärssås, luddes köttfärsröra (med typ kål och morötter, serverades i pitabröd), fisk och kallsås, potatisbullar, korvstroganoff, cowboysoppa, tomatsoppa och massaaaaa annat. Ja ni hör ju, jag åt nog det mesta, kan knapp komma på något jag inte gillade ?

      Åt inte griskött hemma, men åt tydligen det i skolan, en dag sa jag i matsalen till mattanten att jag ville ha fläskfritt alternativ (i lågstadiet hade vi inte självservering) men då kom min lärare som hade hört mig och skällde ut mig. För det stod faktiskt inte i mina papper.. det blev lite kaos och jag har typ aldrig skämts så mycket ?

        Den där luddes köttfärsröra låter lite som ryssröra!

      Göteborgare, hönsfrikassé… det var nog de två jag kom ihåg

        Vad är Göteborgare för rätt?

          Tror hem menar Göteburgare. Var typ hamburgare med mos eller nåt sånt vill jag minnas..

      På tal om skolmat, var kul också hur många olika namn de hade på en och samma maträtt. Vi kunde t.ex få ”kokt höns” ibland, men det såg ut och smakade exakt som kycklinggryta.

      Italiensk makaronipudding tror jag den kallades ?

      Jag minns att vi under alla år på grundskolan fick ”risotto” vilket var vanlig ärta, morot, paprika blandning i vanligt kokt ris. Och så tror jag det var någon vit sås gjord på fil till det och typ fiskpinnar. Det var inte förens efter gymnasiet som jag insåg vad riktigt risotto var för jag avskydde skolans variant. Riktigt risotto är hur gått som helst. Men HUR kunde de kalla det risotto?

        SKULLE PRECIS SKRIVA EXAKT DETTA.
        VAD var grejjen att jag gick i typ 15 år och trodde att risotto var torrt ris, ärtor och paprika? Med rhoad island-dressing till. Nämen vilken skam för risotto som är så mycket mer än så.

          Oj…jag har också trott det.

    Skulle behöva köpa en riktigt bra mascara! Jag gillar inte när det är för mycket volym, men långa som fasen får dom gärna bli! Vad har ni för tips? Prisklass Max 250.

      Jag ÄLSKAR Yves Rocher – Sexy Pulp Mascara ? Min favvo i många år nu ? (Är 30, lät som jag va 60 ?)

        Sexy pulp?

          Mascaran heter så ?

            Usch vad kommer härnäst? Sexy slinky hemorrhoids – realistic plump red

              Inte jag som döpt den ?

            Näää.. Skulle länka men den säljs inte mer ?

        Haha verkligen fult namn, men ska absolut kolla in! Tack ?

          Den verkar inte finnas kvar ? Men ”Extrem volume” hette den också, så antar att den som finns på hemsidan för 169kr är samma ?

            Crap! Okej, tusen tack! ?

      Maybellines colossal-någonting. Gul. Det enda jag använder nu, har provat alla sorters, skitdyra och typ dollar stores egna. Dessa är absolut bäst, både längd och volym. Och håller bra också, använder inte vattenfast just nu, men den sitter ändå.

        Jag tror jag vet vilken det är, har inte köpt deras mascaror på länge men vill minnas att jag gillade borstarna!

      Testade Sweed lashes mascara nyligen och blev rätt imponerad – väldigt annorlunda borste! Annars är en stor favorit Vertige longueur från Yves Rocher som verkligen inte klumpar utan separerar och ger längd. Men loreals million lashes (bla Feline) och telescopic också är rätt bra om man vill ha lite billigare.

        Tack för många bra tips!

      Alltså jag har testat olika mascaror då min favorit från Benefit (roller lash) kostar lite mer än vad jag egentligen vill lägga (är student) men jag hittar verkligen ingen bättre. Det är min absoluta favorit så jag har slutat slösa pengar på billigare mascaror som bara gör mig besviken för det slutar alltid med att jag går och köper favoriten ändå??? kan verkligen rekommendera den!

        Åh ska kolla in! Haha ja jag vet, jag har gjort samma med foundation men får besviket gå tillbaka till dom dyrare märkena ?

      Loreal Lash Paradise är den bästa mascaran jag någonsin haft. Folk tror att jag har gjort fransförlängning när jag använder den.

    Någon mer ofrivilligt barnlös? Vi har försökt i 1,5år… sökt hjälp via landstinget men de drar på semester nu under sommaren och är tillbaka slutet av augusti. Har fått reda på att killen har slöa spermier och ca 10milj/ml, har därför blivit rekommenderade ivf.. Hur ska man tänka och vad ska man göra nu under sommaren, tar så psykiskt mycket på en! Vi längtar så❤️

      Yes, en till. Och hur svårt det än är – försök släppa det, njut av sommaren, ligg på ändå – kravlöst. Plötsligt kommer hösten och ivf kommer igång. Håller tummarna! (Håll för mig med ?)

        Ja vi har försökt komma överens om att bara leva och må gött under sommaren men så svårt…. håller tummarna för oss båda fina du!!! ❤️

          Ja, jag tror det behövs. Bara njuta, hönder det så händer det under tiden ?? men försöka tänka att vi tar det i höst. Njuta och ha det gott.

      Vi försökte ocnså 1,5 år o blev gravida med hjälp av letrozol. Jag har ingen egen ägglossning…
      De va sjukt jobbig tid i livet. De är så svårt att ge några råd..omge dig med fina människor, försök att hitta på roliga saker i sommar o njut av den. Efter sommaren är de nya tag ❤️ jag håller alla tummarna.

        Har tagit ägglossningstest som gett utslag och mensen kommer på pricken varje månad, då borde man ha ägglossning väl? ? Tack goa du för ditt meddelande, skönt att höra att ni fick bra hjälp och att ni fick barn tillslut ❤️

          Om du fått positivt ägglossningstest borde ägglossningen fungera, men det är inte helt 100. Har du provat att tempa din BBT och stiger tempen efter att testen visat att du haft ägglossning?

            Aldrig tagit tempen vid ägglossning faktiskt, får alltid maximal på ägglossningstestet ungefär samma tidpunkt varje månad också så har aldrig riktigt tänkt på det! Har clearblue fertilitetsmonitor som jag testar med i ca. 10dagar – då ser jag när man går från låg-hög-maximal ❤️

          Nä, för tydligen kan man ha tomma äggblåsor, på så vis luras kroppen att man har ägglossning fast man inte har det (så mensen kommer ändå). Jäkla knepigt det där ? Fast du kanske har det alltså, menade inte så. Men jag har tomma äggblåsor som det blir ”fejkad ägglossning” av. Tyvärr:/

            Om man kör på ”sekret metoden”, kan den visa att ägglossning faktiskt skett? Tänker att sekretet ändå blir mycket rikligare och trådigare pga att äl ändå sker ”på riktigt”. Jag testade med äl test och fick utslag, men blev inte gravid, sen körde jag med sekret metoden och det funkade direkt. Hur som, önskar jag er ALL lycka, alla ni som kämpar för att få barn ❤️

          Ägglossningstest mäter bara om du har nivåer av hormonet som signalerar ägglossning, men kan ej se om du faktiskt har lossat ett ägg som kan bli befruktat. Man kan exempelvis ha avvikelser på äggledarna som gör att kroppen signalerar att du ska ha ägglossning (positivt ägglossningstest) men sen kan ägget ändå inte komma fram p.g.a. typ ärrvävnad, sammansättningar eller cystor typ.

      Så kasst att de stänger!!

        Håller med…. är ju inte direkt så att man kämpar bara vissa delar av året ?

        Semester? Även personal inom vården behöver det.

          Det unnar jag dom till 100%, handlar ingenting om det! Men precis som många andra avdelningar så borde man ha personal som byter av semesterperioderna. Sjukvården ska ha alla pengar och stöd de kan få ?? Men tror inte riktigt folk som varit i denna sitsen själva förstår hur otroligt svårt detta är psykiskt. ❤️

            Så många som behöver hjälp. Förstår att det är psykiskt jobbigt men resurserna räcker inte ens till för att operera människor med smärtsamma åkommor. De får vänta i månader. Ännu värre nu i pandemins fotspår.

              Förstår vad du menar, därför ska sjukvården ha alla pengar och stöd de kan få. Pandemin har ställt till det för många av oss, även mig och andra som kämpar med att bli gravida exempelvis. Hoppas du kan förstå oss också. Skrev inte min kommentar för att det ska bli en diskussion ang. sjukhusets resurser/öppetider etc. ?

                Absolut att jag förstår ? Tycker det är så hemskt att resurserna inte räcker till.

                  Ja, jag hoppas regeringen tänker till efter covid är ”över”, sjukhuspersonal och forskning mm. är så viktigt och värdefullt???

            Det finns ingen personal som ”byter av”. Man drar ner på ALLA platser hela sommaren. Det är BARA akut sjukvård. Vi som slitit i ett år med covid behöver semester, även alla andra somrar. Förstår att det är jobbigt för er men två månader till kan ni väl ändå vänta. Jag själv är infertil så jag vet vad ni går igenom, tycker ändå man ska ha förståelse för omständigheterna.

              Ingen har skrivit att det inte finns förståelse? Man kan ha känslor kring saker och samtidigt ha FÖRSTÅELSE.

              Jag har full förståelse och tycker att ni gör ett så bra jobb oavsett med eller utan covid och självklart ska ni ha semester??? Somsagt, detta var inte någon tråd för att diskutera ang. sjukhusets öppetider och resurser. ?

          Ska även alla mataffärer stänga en månad varje sommar? Akuten? Förlossningen? Sophämtarna? Återvinningsstationerna? Skadereglerats på försäkringsbolag? Bussförarna?

            Men lugn nu, ha lite empati för ts situation.

              Villie
              Bara för att man förstår den krassa verkligheten innebär det inte att man inte har empati. Ha en bra kväll.

            Vad menar du?

              Med att affärer mm ska stänga?

            Det är lättare att få tag på personal till en matbutik jämfört med att få tag på läkare/sköterskor som kan jobba med ivf behandling. Det är liksom inget som vem som helst kan göra…

          Finns ju hur många arbetsplatser som helst man håller igång under sommaren – inte minst inom vården. Min arbetsplats stänger inte heller ner, trots att jag inte jobbar med något akut.

            Bra att ni har personal.

            Finns även många arbetsplatser som går ner och har mindre bemanning eller stänger helt under sommaren.

      Japp! Jag vet inte om det bara är jag, men jag tycker att det eviga väntandet gick långsammast under de första 1-2 åren av försök. Om vår FET misslyckas får vi på grund av de långa köerna tidigast anmäla oss till en ny omgång IVF i oktober och det känns som att oktober är precis bakom hörnet.

      Kämpa på!

        Tack snälla för kommentar ❤️ Håller tummarna på att det lyckas så ni kan andas ut, massa kramar och lyckospark!!

        Får man ”köa om” varje gång? Väntar på att få ställa oss i kö hos landstinget i höst.

          Jag tror att det skiljer sig mellan olika ställen. Här är kön längre till första IVF:en och kön till försök nr. två är något kortare. Innan coronan var det bara kö till första försöket.

      Jag och min sambo gjorde vårt första ivf-försök för ganska exakt 2 år sedan. Det tog sig inte och var sedan tvungen att vänta till hösten för nästa försök. Vill minnas att sommaren ändå gick rätt snabbt men det är så klart en längtan och väntan. Försök att tänka på något annat även om jag vet att det är jättesvårt. Andra försöket gick bra och snart fyller vår dotter 1 år. Jag hoppas och tror att det blir er tur till hösten ? all lycka till er

        Tack snälla för pepp och kommentar! Så glad för er skull att ni äntligen fick ert barn ❤️

      Tipsar om ruvarpodden och IVF-podden. Mig hjälpte det mycket att dels höra från andra i samma situation (ruvarpodden), och dels att lära mig mer kring den rent medicinska processen (IVF-podden). Gruppen IVF Sverige på Facebook är också bra!

      Jag försökte mest acceptera att det var sommarstängt och fokusera lite mindre på barnskaffandet just då, och lite mer på att leva. Men all väntan under processen är hemsk. Önskar er stort lycka till

        Tack snälla för tips och kommentar ❤️

      Tänk inte för mycket på det, överanalysera inte och låt inte hela ert liv kretsa kring det. Vi hade samma problematik. Gjorde 3 ivf:er, blev gravid på den sista, sonen blir 14 år till sommaren. I efterhand är vi glada att vi fortsatte leva som vanligt, gick på behandlingarna men lät inte det ta över vårt liv. Vi pratade igenom vad vi skulle göra efter tre försök om det inte skulle lyckas. Stort lycka till!!

        Tack snälla för din kommentar ❤️ Så glad för eran skull och önskar att det är våran tur snart! Det är så svårt att koppla bort tankarna bara….. vet inte hur man ska tänka bort det riktigt! ? försöker och försöker men så kommer tankarna igen ….

      Fyfan för sommaruppehåll. Hamnat mitt i flera gånger. Mitt tips är typ. Var full. Du kommer ändå inte njuta, och det sista man vill är passa på. Snart är sommaren över och ni är mitt i karusellen! LYCKA TILL! ❤❤❤

        Haha vi får ha en riktig kalajjjsss sommar? vem vet, det kanske funkar ? nej då, ska försöka ta tillvara på sommaren så gott det går, koppla bort negativa tankar och bara leva, sen HOPPAS på att nästa sommar ser annorlunda ut ???? Tack för kommentar ❤️

          En kollega till mig hade helt gett upp. Hon och hennes man for på en långsemester för att trösta sig lite. Några veckor efter hemkomsten började vi tycka att hon var lite…annorlunda. Hon var gravid! Tog en tid innan hon faktiskt förstod detta.

            Tack för kommentar ❤️

      Jag känner med dig! Jag och min man ska göra ivf nu, ska börja med sprutorna den här veckan. Mycket känslor just nu, och mycket oro!

      Stor kram från mig!

        Ja, det är jättetufft. Men man får liksom ta ett steg i taget. Dock är det lättare sagt än gjort ?
        Vi är mitt i IVF-processen här – och idag plockade de ut fyra folliklar ur mig. Endast två av dessa innehöll ägg. Och imorgon kommer de att ringa upp från labbet och meddela om äggen blev befruktade. Jag oroar ihjäl mig. Men försöker att tänka positivt, och ta ett steg i taget.

          Åååh!!! Jag håller mina tummar❤️❤️

          På mig fick de ut 18 ägg. Satte in ett ägg och det var min lilla dotter ❤️ Alla de andra överlevde inte. Så kom ihåg att det behövs faktiskt bara ett.

        Håller mina tummar! Tack snälla och stor kram tillbaka ❤️

        Åh vad jag önskar er ett STORT lycka till✨??!

      Lycka till ❤️ Vi drog på en välbehövlig semester (2019) under sommaren och gjorde IVF när vi var tillbaka. Insättning i oktober och i juni blir min lilla bebis 1 år ☺️

        ❤️❤️ Hoppas det blir samma för oss! Glad för er skull ?

      Yes! En till här??‍♀️ Min man & jag har försökt få barn i drygt fyra år & påbörjade IVF 2019. Dessvärre har vår väg kantats av missfall och många misslyckade insättningar så den här sommaren blir vår tredje som vi får lov att pausa försöken då kliniken alltid stänger de klassiska sommarveckorna (vi hör till Akademiska i Uppsala). Somrarna känns lååånga, det går inte att förneka? Särskilt eftersom vi inte har någon som helst chans att bli gravida på naturlig väg. Önskar jag kunde skriva att det ”räcker” att tänka positivt och acceptera situationen som den är… Försökte med det men jag var tvungen att göra något som tog fokus från barnlängtan. Så gott det går såklart, ofrivillig barnlöshet är ett trauma & en kris & ska absolut inte förminskas❤️ Hur som så har jag sysselsatt mig med följande: tränat till & sprungit ett halvmaraton, lärt mig fota med systemkamera, testat & bakat mig fram till det bästa receptet på mumsiga kardemummabullar? Det har faktiskt hjälpt även om det rullat många tårar på kinderna under löppassen och ner i otaliga bulldegar? Släpp fram känslorna och gör det som gör dig glad, var rädd om dina känslor och ta ingen skit från folk (dvs välmenande tips om hur man ”skaffar” barn, vad man ska göra och inte göra, att du borde tänka positivt osv osv osv). Så gör vad du vill med mina tips haha, ignorera, släng i soporna eller testa, bara du gör det som känns bra för dig❤️ Önskar er ett hejdundrans LYCKA TILL!✨✨✨

    Kommer regna ett tag framåt här och jag hatar att löpträna i regn. Sitter ni på några härliga videos till hiit pass med fokus på ben?

      Brukar köra blogilates ?

        Sett en del videos, men det verkar inte vars hiit utan mer pilates? Eller så har jag kanske missat något haha. Får du upp pulsen?

          Ja, men det får jag faktiskt ? brukar köra en uppvärmningsvideo för hela kroppen och sen mer specifika videos för området jag vill träna ? när man kan dem behöver du ju inte hennes hjälp på samma sätt så du kam göra på i eget tempo ?

            Tack för svar ?? Blev 40 min hopprep ikväll med lite jumping jacks och squatz hopp i intervaller. Nu svettig och go haha.

      Jag kom just in från en löptur i regnet. Sååå härlig! Det motiga är att ta sig ut, men när du väl kommit ut och fått upp ångan så vill man knappt gå in igen. Sedan när man bytt om till tora kläder och satt på en kopp te så är känslan superhärlig. KÖR, låt inte regnet stoppa dig 🙂

        Nej, jag gillar som sagt inte att springa i regn. Som jag skrev i min trådstart. ?

      Kolla in Zanna Van Dijk på youtube! Grymma hiit-videos + massa andra jättebra pass!

      Pamela Reif är bra.
      Popsugar fitness har jätte många olika HIIT pass. 30 min, 45 min, 60 min m.m 🙂

      Älskar att löpträna i regn???

    en rolig sak. jag har fått en mailkompis härinne

      Vad kul! Minns när jag var yngre och hade flera brevkompisar och hur kul det var att få brev, men brevkompis är väl ett ganska utdött begrepp idag kanske? 🙂

        Haha minns jag också. Med glädje.

        Hade jag med och man sökte nya med ”slam” ett häfte som man skrev om sig själv i..

        Min dotter skaffade sig m.brevkompis här om dagen så helt utdött tycks det ej vara.

          Kul. Så spännande att vänta på brevet.

        Jag är 21 och har brevkompis från italien? Vi började skriva för ett år sen och har verkligen bara kontakt genom brev, det är så jävla mysigt!

    Jag tror min mamma är gravt alkoholiserad. För något år sedan drack hon aldeig en droppe men idag (och vid ett flertal gånger tidigare) har hon hivat i sig en hel box med vin och satt sig bakom ratten. Vad fan gör man (förutom ringer polisen)? Bosatt 30 min bort och kan inte bara hoppa över när det krävs. Hur hjälper man någon som inte vill ha hjälp?

      30 MIL inte min

        Det går inte att hjälpa någon som inte vill bli hjälpt. Har tvingat min förälder på behandlingshem många gånger men det hjälpte inte förrän han själv ville.

      Oj har det hänt nåt? Har karln dött? Varför så plötsligt?

      Hade en kollega som körde påverkad. Vi ringde polisen, en körde bakom ochhade kontakt så hen blev påkommen på det viset. 30 mil är rent livsfarligt, inte bara för hennes skull.

      Hoppas det ordnar sig ??

        Eller jag missförstod det med 30 mil ?Sorry!

        Bra att du ringde polisen ?

      Det går inte att hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Hade själv en intervention med en närstående som nyligen separerat efter 10 år tillsammans med sin sambo. Personen i fråga vägrar ta tag i sitt liv och totalförnekar att den har problem med alkoholen. I mitt fall så blev det bäst att bryta kontakten. Denna personen har varit fruktansvärt elak både mot mig och andra personer runt omkring. Nu menar jag inte att du ska säga upp kontakten med din mamma. Men av mina egna personliga erfarenheter så är det ingen idé att lägga ner tid på att försöka hjälpa någon som inte vill ha hjälpen. Det kommer bara suga energi ifrån dig.

        Såklart behöver personen själv vilja ha hjälp för att bli hjälpt av behandling och stöd. Om personen inte är där än så kan det såklart vara svårt att nå fram. Men det är inte omöjligt att jobba med motivation hos en person med beroendeproblematik.
        Är du väldigt orolig så tycker jag att du ska göra en orosanmälan till socialtjänsten i din mammas hemkommun.

      Tror Anonyma alkoholister kanske har någon form av anhörigstöd du kan prata med!

      Det finns jättemycket stöd till anhöriga nu för tiden. Jag tror du kan komma långt bara på typ instagramkonton och sånt, men det finns såklart mer än så.
      Gällande din förälder – gör en orosanmälan till socialtjänsten där hon bor om du är orolig. Det är liksom allt en orosanmälan handlar om, att man är orolig för någon, vilket du verkar vara. Den kan vara anonym. Och kör någon onykter – ring polisen. Man får aldrig låta bli att göra rätt, då finns det alltid risk att man får ångra sig sen.

    Varför börjar killar ghosta en när de inte är intresserade längre? Eller ja, han är 28 år och jag är 27 och han gick från 100 till 0 från ena dagen till den andra. Vi dejtade bara i två månader, varför bryr jag mig?

      Det gör tjejer också så är nog ingen killgrej utan snarare en viss personlighet som gör så. Mvh dejtat fler tjejer än killar i mina dar.

        Ah, sant. Varför inte bara säga att man inte är intresserad?

        För att de är dumma i huvudet.

        Tror det är feghet? Har själv varit en fegis som inte riktigt kunde avsluta på ett schysst sätt. Är inte så alls längre efter en total uppryckning i hur jag för mig dock.

      Dejtade en kille från januari – maj. Han blockade mig istället för att avsluta det ??

        Haha vafan ?? vad är det för fel på människor?

          Bra jävla fråga ???

        Så himla konstigt!

          Ja, känner mig sjukt lurad. Trodde han va en fin genuin kille. Men icke, en stor jävla mespropp ?

        Han kanske inte vågar säga sanningen. Typ otrohet? Var själv otrogen i gymnasiet och det jag valde då var att sluta kommunicera och hoppas på att jag aldrig träffade de igen efter gymnasiet.

          Tror bara han va mesig helt ärligt ? 30 år, kids osv (som jag träffade) och han ville träffa familjerna osv. Haha äh men men, boy bye. Redo för nästa nöt ???

    Studerar till förskollärare och behöver ställa diskussionsfrågor angående hur man kan uppfatta budskapet i en saga. Har helt kört fast, hur formulerar man sig?

      Är det till barn eller vuxna du ska ställa frågorna och vad vill du ta reda på? Av det lilla jag förstår tänker jag spontant att du kan börja med att fråga öppna frågor om vad sagan handlade om och om de ser något tema i sagan.

      Är det till barn frågorna ska rikta sig mot? Kanske försöka ställa frågor om de olika rollerna i en saga – varför någon gjorde på ett visst sätt, varför dök den där personen upp där, vad tror ni sagan handlar om, vad tror ni händer efter sagans slut? Försök få igång tankar hos barnen! ?

      Googla på Chambers 🙂 massa tips. Han har också en bok med öppna frågor.

    Har ni vänner som ibland känns mer som era konkurrenter? Hur tusan tar man sig ur en negativ vänskapsrelation när man bor på liten ort?

      Man säger som det är och hoppas att hen har självinsikt (och du också såklart! Kan ju vara så att kompisen tycker att du är ”problemet”). Antingen löser ni sen eventuella oenigheter eller så väljer ni att inte fortsätta umgås efter det. Inte värt att vara vän med en person som är egoistisk och tar mer energi än hen ger.

      Hade då jag var yngre, men jag tror det var mer hon som såg mig som en konkurrent och la så jävla många konstiga kommentarer om mitt utseende att jag bara slutade umgås med henne, sket i att konfrontera. En hyfsat ”ny kompis” hade känt henne i typ 3 år så var lätt att bara sluta höra av sig.

      Yes, två stycken. Det var bara att klippa, fult gjort kanske men den ena framförallt, var inte så mottaglig för saker man sa så jag orkade helt enkelt inte säga något.

    Testar igen att efterlysa dig som länkade till en skjorta från missguided. Halva skjortan är leo och halva svart. Du var osäker på att beställa från den hemsidan. Jag tyckte att skjortan var snygg och beställde en i storlek 40. Inget fel på storleken men modellen passade mig inte. Vill du ha den så kan du få den för portot det kostar mig att skicka den till dig. Annars åker den på myrorna. Hör av dig här om du är intresserad. Skjortan är fin och bara testad ?

      JA!! Här är jag ? Ska läsa klart din kommentar nu ?

      Ååååh!! JA! Jättegärna ? Gud vad snällt! Haha då slipper jag tullen med ? Hur är materialet? Jag blev så peppad nu haha! Har funderat på den jäkla skjortan länge nu ?

        Alltså vad ska jag säga.. materialet är rätt så styvt, lite tjockare. Typ som ett lite tjockare jeanstyg kanske. Kan kolla mer exakt vad som står i lappen om du väntar en stund.

          Åh så snäll du är! OM du vill skriva på messenger så heter jag Roxanna Lindh ?

            Jag skriver där??

        Hur gör vi? ? Messenger? Kan skriva vad jag heter haha (nej men är så taggad nu!!)..

        Är du säker på att du inte vill ha den själv? ?

      Vilken fin människa du är!! ❤️

        Håller verkligen med! ?

        Jaa det här var så gulligt i sin enkelhet! Både gesten och det extremt entusiastiska mottagandet!

        (Och hur ser skjortan egentligen ut? Nyfiken)

          Sååå snygg! Halva är leo och halva svart ? Ska länka!

          HAHA läste nu om det entusiastiska mottagandet – jag hoppade seriöst ur soffan ? Nej men blev sååå glad! Haft 17 överjävliga dagar nu, detta känns som julafton haha! ? Genuint glad ? Och sååå så så tacksam ??

            Yeey, så glad för din skull nu haha! Hoppas den passar?? /J (om du minns mig)

              TACK, hahah så orimligt glad! ?❤️ Klart jag minns dig, J ? / R ?

                Har aldrig likeat så många kommentarer i rad så snabbt som dessa ovan. Helt underbart! <3

    Vad tror ni Gabriella Joss gjorde för klantigt som gjorde att hon var tvungen att åka in till akuten, som är så skämmigt att hon inte vågar skriva om det på bloggen?

      Inget alls, var nog nåt vanligt som ramlade och bröt armen men content content content.

      Undrar också

      Hon har ju klippkort på akuten, åker in för ett myggbett typ så säkert inget allvarligt alls.

      Hörde en historia om en tjej som försökte onanera med en schampo flaska, och korken fastnade ”där nere”, så hon fick åka in till akuten för att få ut korken. Kanske något sånt som hänt Gabriella Joss?

      *detta är inte seriöst, jag tänkte bara på den sjukaste grejen jag hört någon åka till akuten för*

      Eftersom det stod nåt med slang i näsa och hals tänkte jag att hennes näspiercing kanske fastnat i näsan eller svalget typ. 🙂 Men det var bara en gissning.

    Har ett jobbigt problem..
    min man har hemsk andedräkt. Jag vill knappt vara nära honom för att det luktar så illa ibland när han andas rakt på mig.

    Jag tog upp detta (men superpedagogiskt) för ca 1 år sedan och han blev helt förstörd och tyckte det var jättejobbigt. Sedan dess har han bättrat sin munhygien och varit hos tandhygienisten flera gånger. Han är övertygad om att det är pga orenheter i tänderna som det luktar.

    Men… trots att han nu är ”ren” i munnen så fortsätter det lukta. Värst på morgonen, det känns som ett knytnävsslag när han andas rakt på mig. Det känns som att det kommer djupare än tänderna. Han snarkar mycket pga konstant nästäppa som han säger att han ska söka hjälp för.

    Men just nu tror han att han fixat andedräkten. Jag har inte hjärta att säga att inget ändrats… han kommer bli så sårad. Men jag vill ju heller inte leva med att må illa av min mans närhet? Vad gör jag? Någon som varit med om liknande?

      Kanske låter lite sjukt men jag brukar försöka andas ut samtidigt som den jag pratar med för att slippa känna någon lukt. Synka andningen liksom, särskilt på morgonen.

        Jag gör också detta ?

      Säg bara som det är. Det kanske är fler som känner så. Jag hade inte velat att min man går runt ovetandes om hans andedräkt. Jag och min man är tydliga med det sinsemellan. Det handlar inte om att vara elakt utan det handlar om att hjälpa varandra ju? Jag tar aldrig åt mig av sånt och inte min man heller fastän vi är på varandra om andedräkt, naglar och andra hygienområden.

        Det var precis så jag tänkte när jag tog upp det för ett år sedan. Jag hade hatat om folk gick och tyckte att jag luktade illa, och blivit så besviken på min partner om denne inte sagt något. Men tyvärr verkade inte min man hålla med utan blev bara jätteledsen och vill absolut inte prata om det igen.

      Det här är kanske inte ett jätteseriöst svar, men få honom att använda engångsmunskydd nu i coronatider. Då lär han märka om han luktar illa, i alla fall om han andas via munnen.

      Du menar att du luktar hallon i munnen efter att ha sovit? Vet ingen med bra andedräkt på morgonen. Min sambo snarkar och sover med munnen öppen hela natten, finns inte en chans att han får en puss på morgonen. Då är han ändå supernoga med munhygien och använder munskölj 2ggr/dag.

        Nej jag sa aldrig att jag luktar hallon? Och visst är det värst på morgonen som jag skrev, men det är riktigt illa resten av dagen också.

      https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Tonsillolit

      Vanligt problem som 10% av alla svenskar lider av. Kanske värt att undersöka?

      Oj jag och min sambo brukar bara säga till varandra när den andre har dålig andedräkt. Jag har så jävla tight mellan mina tänder (och liten mun ?) så mat fastnar lätt mellan tänderna så luktar död om jag missar någon dag med tandtråden.

      Du får be honom googla vad mer han kan göra, han verkar inte ha gjort allt han kan än för att förbättra situationen.

      Dricka mer vatten, kolla så att han äter rätt, borsta tänder och använda tungskrapa varje dag… Kolla om han har någon allergi.

      Att läsa detta gjorde mig så nojig att JAG har dålig andedräkt

      Lyssnade på Den som skrattar förlorar-podden häromdagen där soldoktorn var gäst och pratade om osexiga sjukdomar. Då pratade han just om dålig andedräkt, något med magmunnen eller vad det hette. Jag kommer inte ihåg namnet på själva sjukdomen dock… men här är avsnittet, det är en bit in
      https://play.acast.com/s/den-som-skrattar-forlorar-podcast/34.osexigasjukdomarmedsoldoktorn

      Jag skulle ta upp det pga oro för hans hälsa. Om tänderna är bara och sköts kan andedräkten komma ifrån halsen/magen och vara symtom på sjukdom/problem som behöver kollas hos läkaren.

      Har ni testat att byta tandkräm? Min man fick helt plötsligt dålig andedräkt EFTER att han borstat tänderna. Han hade bra andedräkt innan han borstade. Förstod först inte vad det var men efter drygt en vecka insåg vi att det var den nya tandkrämen som helt enkelt inte alls blev bra för honom. Han tog istället tandkrämen från badrummet nere(vi borstar normalt tänderna uppe) och andedräkten blev bra och fräsch efter tandborstningen? Vi är lika förundrade båda två, men just den tandkrämen och hand mun blev helt enkelt inte en bra matchning?

    Någon som har problem med emotionell dysreglering? (bara det, inte hela borderline-diagnosen). Har ni fått hjälp med det? Typ Dbt eller ERGT? Har äntligen fått remiss till psykiatrin och är nyfiken på andras erfarenheter.

      Jag har fått lite olika typer av hjälp genom åren och det är som en lottsedel vad man får. Eller vem man funkar bäst att göra arbetet med. Finns massor av tekniker som kan vara bra om man ger dem en chans och övar på dem. Men en sak som funkat för mig är tanke – känsla – handling triangeln. Känslor har man, de bestämmer man inte över, men de kan vara en produkt av ens handling. Likaså tankar. Ex. Hon sa något som gjorde att jag kände mig avvisad, jag går och äter glass, jag är värdelös som äter glass, men det funkade ju. Jag blev glad en stund. Sen kände jag mig värdelös. Så kompisen som fick dig att känna dig värdelös fick rätt. DU är ju det typ… I stället nästa gång, sätt på en låt, försök må bättre, se vad effekten blir. Kanske blir du mer rustad för vad kompisen sa. En tanke kan också vara: Hon har en dålig dag, det säger mer om henne än dig, du klarar av att skaka av dig det… Osv. jag vet att det är simpelt och inte funkar precis så men det är ett sätt att påverka känslan.

    Men gud… vad lever ni i för förhållanden? Klart du ska säga till, det kan vara inifrån. Han bör tugga tuggummi och dricka mycket vatten. Går det inte över bör han kolla upp sig.

    Hur länge kan man egentligen ha HPV utan att få cellförändringar? Sen undrar jag också om det är någon som gjort sitt cellprov privat och fått svar via brev? Jag gjorde det privat men de säger att de ringer bara om det är något. Skickar de ens iväg proverna eller tar de bara ett prov för att få pengar och sen skiter i det? Fattar att jag är cynisk men är lite orolig.

      Givetvis skickar de provet på analys…

    Hur vet man om någon i ens nära krets har Aspergers? Ni som har syskon eller barn ni misstänkt har det, vad gjorde att ni tyckte något inte stämde?

      Påtaglig stress vid alla förändringar, även förändringar till det bättre.
      Svårt att hålla igång en dialog.
      Svårt att vara med i lekar (som barn då).
      Märktes att det blev en del missförstånd språkligt sett.
      Hade ingen spärr för att säga ”fel” saker, exempelvis fråga värdparet det första man gör när man får gå hem.

      Det personen ovan säger finns allt som oftast med. Kan lägga till att person med autism ofta är ointresserad av sociala tillställningar, har antingen ett specialintresse de kan allt om alternativt är superintresserad av t ex tåg några månader och lär sig allt, för att sedan istället bara ägna sig åt bara sudoku, osv osv.
      Har extremt tydliga rutiner som man absolut inte får ändra något med.
      Svarar bokstavligt på en fråga och förstår inte det underförstådda, eller svarar inte alls för att du råkade säga ett påstående och inte ställa en fråga.

      Du kan läsa på autism.se eller hjärnfonden.se tex om visa likheter när man är autistisk,eller man har AST som visa vill säga, det är ett spektrum och man har ofta inte svårigheter med allt.

    För några dagar sedan var det en diskussion här om kvinnor och vackra kvinnor och hur andra kvinnor behandlar dem. Det var då någon som skrev att hen (eller hon antar jag) ser andra kvinnor som konkurrens. Blev riktigt förvånad då jag inte känner igen det alls och tänker att livet måste bli jävligt jobbigt för en om man håller på så. Ser ni andra kvinnor som konkurrenter? Menar nu inte i jobb och så utan bara det de ”är”?

      Jag ska lägga till att jag verkligen inte gör det och blir bara glad för andra kvinnors skull om de ”har mer”, är mer osv.. speciellt inte så att jag ser en snyggare kvinna som konkurrens alls utan tänker mer good for her, därför jag blev riktigt chockad över att folk ska osunt går runt och tänker ”konkurrens” när de träffar en annan kvinna.

      Nej absolut inte. Vad skulle vi konkurrera om tänker jag? Låter som tonårstjafs.

      Inte så att jag känner konkurrens, men snarare kan jag känna mig ganska nedstämd av att umgås med väldigt vackra kvinnor då jag blir så påmind om att jag själv är ful och får se allt jag går miste om i livet.

        Du kanske tycker att du är ful. Det är inte samma som att du är det. Andra människor kanske ser det du inte ser.

          Ställ dig framför spegeln och se på dig själv med snälla ögon.

    Älskar musiktrådarna, kan ni inte skriva era absoluta favoritlåtar just nu?

      Alltså hela Mollys album Dom ska veta. Lyssnar på det om och om och om igen, älskar!! Brukar inte lyssna jättemycket på svensk musik men detta är ???

      Zitti e bouni!

      I wanna be your slave – måneskin
      For you – måneskin
      Torna a casa – måneskin

      BESATT (av damiano)

        Alltså kajal på killar – ja tack! ❤️?

          Ja mer sånt please. Skulle älska om typ helgon blev en grej igen och killar fattade hur snygga de vore med alternativ stil

            Åh ja! Svart nagellack också! Mer 00- (?) stil! Haha älskade detta på gymnasiet och nu väcks det upp igen (gick estet..?)

            Rent allmänt killar med… stil?! I slutändan att de vågar ~~dekorera~~ sig själv lite. Smycken, örhängen, smink, roliga kläder. Jisses, i naturen är det ju hanarna som är mest extravaganta och utsmyckade medan mänskliga män verkar tycka illasittande jeans, intetsägande t-shirts och Nike-skor är THE SHIT! Finns en anledning att till och med min kompis som verkligen inte dras till alternativa killar också tyckte damiano var A S S E X I G

        Ja men asså kan vi prata om hur förjävla snygg Damiano är

          Ja tack! Varför är han så het?? Tror det är mkt attityden. Sen har han ju typ ett perfekt ansikte iofs? Och rösten ?

            Attityden, kläderna, utstrålningen. Han tar för sig. Han verkar mena det. Han sticker ut – vågar klä sig åt det mer feminina hållet. Visa upp sig. Grrrr. Fruktansvärt het. Därför de vann tror jag ? det är något djuriskt över det. Så många som är som förblindade av honom haha! Och många som absolut inte fattar vad jag menar när jag säger att han typ är det sexigaste jag sett ?

              Ja han är typ ett lejon i mänsklig form??? Så sjukt sexig ?
              Och för att inte nämna det faktum att han pratar italienska!!! Orimligt hett

              Ja alltså det här lite androgyna? Hett!

        Hahahah en till besatt här! ??

      Save me – Gattüso, Violet Days!! Går på repeat heeeela tiden. Relaterar så hårt till texten

      Echo- Armaan Malik Eric Nam, KSHMR
      Don’t- eAeon, RM

    Dagens citat från influenserna Paula. Hon jublar över att vaccineringen är igång och att snart kunna närma sig ett ”normalt” i vardagen igen.
    Hon har i princip levt som vanligt detta år. Följer inte rekommendationerna att inte träffa folk som man ej brukar. Isolerar sig heller inte efter resa. Ironiskt att ha det yrket som jobb och sen skriva på det sättet.
    Trött på alla som inte kan ta sitt ansvar! Nä, jag påpekar gärna när folk skiter i allt!

      I know! Så fräckt det med resan. Att öppet bara skita i de väldigt tydliga rekommendationerna. ?

        Ja sen publicerar man inte kommentarer som undrar.
        För man vågar ju inte stå till svars…. då ser man ju dålig ut i bloggen om folk ser att man inte bryr sig.
        Viktigt att se bra ut på bloggen och tjäna pengar!

    Kan inte komma över mitt ex. Trodde han var lite mer intresserad än han är och vi har setts i ett par veckor spradiskt och bara pratat lite som vänner. Han lämnade mig för ett år sedan ungefär. Men jag har inte kommit någonvart med känslorna, förutom att jag inte har akut panik som förra sommaren när det hände. Hur går man vidare när det enda man vill är att ha honom tillbaks? Helt ointresserad av andra killar. På detta har jag insett att där rök min sista chans till barn. Har heller inte många vänner tyvärr, men det beror på slump mer.

      Du är värd mer än så. Du är värd att vara med någon som vill-VILL- vara med dig. Jag tycker att du ska investera din energi på annat än att älta över någon som inte vill vara med dig.

        Sant. Det brukade vara så att han ville det mer än något annat. Inte träffat någon som fått mig att känna mig så älskad och önskad. Men såklart vill jag inte ha honom om han inte verkligen VILL. Vet bara inte hur jag ska släppa det. Vad jag än gör finns han där i huvudet. Speciellt när jag ens tänker tanken på nån kille. Och fan vad jag saknar närhet. Kan inte ha slentriansex med någon dock.

      Varför var det din sista chans? Du kan ju träffa nån ny eller skaffa själv?

        Träffa någon ny känns mest energikrävande. Är ju typ utbränd. Jag fyller 41 i sommar och är inte typen som skaffar barn själv. Visst finns det chans men det känns lite stressigt. Alla tidigare breakups har känts som att de får ta den tid de tar. Minst 2 år innan jag kan bli seriös med någon annan. Saken är att jag verkligen vill vara med den här människan och han verkigen ville vara med mig länge. Frågan är väl hur fan man egentligen gör när man inte lyckas skaka av sig känslan av att det var ”the one”.

          Ok, förstår.
          Tror inte riktigt på ”the one” utan att det finns flera som skulle passa en. Men förstår hur du menar tror jag, jobbigt att inte kunna släppa. Men rent krasst så är han ju inte the one, han vill ju inte. Menar inte att va taskig men för att gå vidare. Det är ju då inte ”meant to be”.

            Jag vet att du har rätt. Han är inte rätt om han inte vill. Men det är tufft att behöva börja om igen. Jag är lite slut på det området överlag. Har ingen romantisk bild av människan. Vet att jag har velat bryta upp men det var längesedan. Tror mest jag tar väldigt lång tid på mig och vill snabba upp processen. Innan har det tagit mig många år efter ett seriöst uppbrott.

      Sluta träffa honom omedelbart, du drar bara ut på din läkningstid. Ta även bort honom från facebook, instagram etc. Berätta för honom att du måste komma över honom och därför gör allt detta, att han inte ska ta kontakt.

        Ja jag träffade honom lite för att se hur jag själv kände, hur han kände osv. Men han är borta från alla sociala medier och det är mer jag som kontaktat honom. Han vill ha mig i sitt liv men inte ha mig hemma tex. Jag är speciell och värdefull men jag får inte ringa. Jag är hans livs kärlek men han vill inte vara ihop med någon fast han är typ ihop med någon.

          Låter alltså som han träffat någon annan?!
          Ngt han inte är helt säker på, så han vill gärna ha kvar livlinan till dig med.

          Förlåt men, vilken tönt han låter som. Player…

      2,5 år tar det för mig att komma över en kille. Det har jag lärt mig the hard way vid ett par tillfällen. Jag tror inte man kan hålla på att fokusera på att det snart ska gå över. Bara lev med det. Vad har du för val? Du är ju här och lever och nu är livet piss och då är det tyvärr bara att knata på o hänga med. Det kommer kanske alltid kännas som det gör nu (förmodligen inte, men kanske) och då är det bara att vänja sig och göra det bästa av situationen.

    Är hypokondriker. Kan gynekologer se livmoderhalscancer på ultraljud?

      Är också hypokondriker, ingen aning dock. Har du symptom eller är du bara orolig? Googla inte iallafall, värsta du kan göra.

        Alltså Google är ju döden för psyket. Jag har inga symtom men ett positivt HPV prov, har dock undersökts och gynekologen sa att det är jättefint men väntar på cellprov och jag kan seriöst inte sova. Antar ju att hon hade sett om det varit något jätte fel. ???

      Detta är inte svaret du vill ha, men det är svaret du BEHÖVER! Har du symptom så sök vård. Nu vet jag inte om du är en hypokondriker som gärna går till läkaren för att döva ångesten eller om du undviker läkaren av ren panik, men har du riktiga symptom så ska du såklart söka vård för det. Metakognitiv terapi MCT har en otroligt god effekt på hälsoångest/hypokondri. För mig gav det resultat redan efter första sessionen.

      Nej, det görs test på cellförändringar. Svar finns i olika grader. Sen görs kolposkopi (förstoringsglas in i fiffiluren och kollar läget mednån vätska). Sen skär de av en bit o skickar på analys. Därefter vet de grad.

    Hej!
    Någon som har vandrat Jämtlandstriangeln?
    Vill gärna veta hur det var 🙂
    Har varit på Kebnekaise men det är i stort sett allt i vandringsväg. Är sugen på mer vandring än klättring i sten den här gången.

      Hej det är enkel vandring och precis som keb turistiskt. Juli-augusti kommer du möta mängder av människor, vilket kan ju kännas både bra i säkerhet och kanske mindre bra i närheten till naturen. Jag skulle säga att det är något stenigt, som det ofta är på kalfjället. Inte så att jag själv funderat på det innan. Det är en vacker tur och jag tycker den är jättebra som första tur på fler än en etapp.
      Om du vill ha mindre Sten och folk rekommenderar jag att vandra vålådalsfyrkanten istället.
      Lycka till!

        Tack! Ska googla det 🙂

      Måste man kunna läsa en karta för att kunna genomföra en sån här vandring? Hur lång tid tar Jämtlandstriangeln att gå (om man man tänker genomsnitt)? 🙂

    Vissa saker jag läser i öppet spår fastnar. Hur gick det för lilla kaninen som rymt och ägarna inte brydde sig? Som gömt sig under en altan och den som skrev inlägget undrade vad hon skulle göra.
    Och du som var tvungen att säga farväl för evigt till dina två katter. Tänker på dig och din sorg.

      Vad fint att du tänker på dem! ❤️

        Tack ?

    Har bestämt mig för att lämna min sambo. Känns som rätt beslut då han lever sitt egna liv med jobb, intressen och vänner. Barnen och jag kommer i sista hand. Har påtalat detta men ingen skillnad, och har dessutom kommit på honom med att skriva med andra. Kärleken dog där och då! Det som är läskigt är ensamheten?! Låter dumt men jag vill gärna hitta ny kärlek då jag knappt är 30, vill inte leva resten av livet som singel. Finns det någon härlig man som vill leva med en som redan har barn? Kanske dum fråga haha. Var så länge sen jag var singel, och har levt småbarnsliv senaste åren. Behöver lite pepp att ta steget och våga lita på att jag kan bli kär igen! ❤️ Tänker att jag ska hitta ett eget boende för mig och barnen, landa lite. Men så småningom våga dejta och förhoppningsvis få uppskattning och må bättre igen. Söker därför solskenshistorier efter separation med barn! ☀️

      Vi sitter i liknande sits! Jag ska ta mitt pick och pack och flytta med min lilla snart. Känner mig otroligt rädd och ensam i allting, men jag peppar mig själv genom att följa tjejer som Julia Berglund etc. som faktiskt hittat kärleken i någon annan igen.

        Tack för svar!! Modig du är ❤️ Har du fixat boende? Vad fick dig att ta steget? Bra tips med Julia, ska följa!

      Jag tycker att Jennie Hammars historia är en solskenshistoria. Skilde sig med två små barn, träffade en ny man (som verkar underbar) och har nu fått en bebis med honom. De verkar så fina ihop!

      Jag separerade för 2 år sedan. Jag och min dotter har det fantastiskt, vi klarar oss så bra!
      Det är kämpigt i början att behöva ”dela” på barnet/barnen. Och det blir inte lättare, men man lär sig hantera det. Och just pga det, känns de svårt att hitta någon och släppa in någon! Men för 7 månader sedan tog jag mod till mig och skrev ett sms till en kille jag kände när jag var 15-16! Lika snygg nu som då är han. På den tiden var han med en kompis till mig och jag med en kompis till han. Men nu träffas vi, och har det toppen! Han har ett enormt tålamod och jag har ej släppt in han i min dotters liv än. Vi har hälsat på han på jobbet och köpt glass och pratat med honom, det är allt än så länge.
      Jag är 34 och han är 36. Han har inga barn!
      Allt känns bra och jag hoppas det blir något av detta, verkligen! ?

        Honom!

          Han släppte in mig, jag släppte in honom. Han där det skulle varit jag i en mening, honom där det skulle varit mig.

            Men bad hon om grammatikhjälp kanske?
            Låt folk va.

        Åh vad spännande och härligt det låter! Håller tummarna för dig och killen ❤️ Ang dela på barnen är såklart det som jag tycker är värst. Samtidigt som att jag har svårt att se att deras pappa skulle ha tid för dom varannan vecka? Tror faktiskt inte det, och tror helt ärligt inte han ”vill” ha dom så mycket. Sorgligt men sant!

      Återkom med hur det går! Älskar att läsa om när människor tar steget att göra en förändring, speciellt när det kommer till att inte acceptera manbebisar till partners och helt sonika säga ”Enough is enough. Heppåre!”

    Resa i sommar!?
    Tips på fina resemål i Sverige? Helst i södra delen av landet. Vi kommer vara på Orust en vecka o sedan åka vidare en vecka innan vi åker hemåt igen.. Alla tips mottages tacksamt! ?

      Halland! Min favoritplats på jorden är strax utanför Halmstad, men hela hallandskusten är magisk.❤

    Har äntligen tagit mig modet att gå till öppna förskolan och har fått nya bekantskaper på köpet. Känns så himla roligt då jag glidit isär med i princip alla mina vänner. Är riktigt glad ?

    Är det nån tjej härinne som nånsin slagit sin kille, om än en liten puff på axeln typ?

      När jag var yngre, kanske 17 år. Men aldrig sen dess. Ångrar mig djupt.

        Jag ångrar inga av mina gånger och önskar att jag slagit till ett par gånger till. Finns inget annat som hade förmedlat på ett sätt som gått fram det jag tyckte om deras agerande.

        Varför ångrar du dig? Jag gissar på att du som tjej inte borde göra det.

          Var det självförsvar eller? Annars är det inte ok…

            För att det står sin kille. Inte nåt svin som tafsar, utan ens pojkvän.

              Varför får man inte svara nåt helt normalt helt plötsligt?

                Ok nu så…

              Såg faktiskt inte att det stod ”sin kille”. Läste en kille.

              Men det kvittar lite för mig ang mina exempel som jag gett om det vore så att jag varit ihop med killen. Särskilt den som jag slog tillbaka på med knytnäven som slog mig först eller om det vore för den helt orimliga kommentaren jag fick.

              Hade jag dock varit ihop med en kvinna som behandlade mig så hade jag inte varit lika snabb att fysiskt ta till självförsvar. Där hade jag utgått från att jag lättare verbalt kunde försvara mig.

                Ja klart man kan och får slå en som slår en. Men slå sin kille för en kommentar?! Inte ok…

                  Beror väl på vad han säger? Eller?

                    Nej?! Man slår inte sin partner! (Förutom självförsvar).

            Så här. Om jag skulle kunnat med bara min tyngd kunnat visa min dominans genom att hålla ner och hålla på plats så hade jag gjort det. Men som tunn tjej så finns inte den möjligheten.

            Men för vissa killar så är fysik markering det enda som fungerar. Och tex kommentaren som fälldes hade aldrig gjort mellan kille och kille utan en förväntan att bli slagen på käften. Men eftersom att tjej är svagare så sägs mycket grövre saker. Och det går inte att resonera om detta. Vissa förstår bara en fysik markering.

            Jag tror inte på barnaga. Jag tror inte på att en förälder ska fysiskt straffa sitt barn. Men vissa killar i tonåren behöver att någon lyfter dem i örat, nackskinnet eller kragen för att bli satta på plats och trappa ner på sin egoistiska, självgoda, respektlösa övertro till sig själva och deras egen förträfflighet och plats i samhället. Det behövs en snabb markering och sedan ett samtal.

            Om jag bara hade sagt ifrån, försökt resonera mig fram, så hade de bara ryckt på axlarna och skrattar bort det. Ett slag markerar på ett helt annat sätt att de ska passa sig och att det de säger och gör doesn’t fly.

            Inte för att jag vill, men vi behöver inse att dominans ibland måste användas mot vissa personer för att vi ska få ett trygg och lugnt samhälle. Och jag som kvinna har inte mycket att sätta emot eller ta till i dessa lägen.

              Vilket blaj! Gå därifrån istället.

                För att åstadkomma vad? Råka ut för samma sak nästa dag? För att en annan tjej ska behöva utstå samma eller värre.

                Vem tänker du ska markera och uppfostra? Ingen?

                  Herregud.. Vem är du? Nej man ska inte uppfostra folk genom våld.

              ”Tunn tjej”. Visst…

                Säg vad du vill rakt ut istället för denna dans. Eller är du rädd för att förlora ansiktet?

                  Haha varför skulle jag va rädd för det? Så märklig comeback.
                  Ja du, för mig blir det ännu tydligare med ditt resonemang om våld att du är en man. Många har redan genomskådat dig så lägg ner.

              Har du slutat uppdatera bloggen?

                Ja. För närvarande. Får se när jag orkar igen. Hoppas på till sommaren någon gång.

              Låter som du försöker uppfostra en hund. Ett dåligt val av uppfostran även för en hund.

          Står ju sin kille, inte random kille utan ens pojkvän…

            Ja, såg det nu. Förändrar dock inte mycket för mig.

              Sjukt…

                Givande svar…. Lust att utveckla? Något som du läser in som jag inte sagt tex?

                  Att du inte fattar? Det är inte friskt eller normalt att slå sin partner. Inte ok eller lagligt heller, att vi ens diskuterar detta??

          Vänta va? Du slog din kille för han gav dig en elak kommentar? Haha, vänd på det, om en man hade gjort det hade det ju varit förjävligt, så hur kan ditt agerande var normalt?

      Ja. En gång för att en okänd kille grabbade tag i min rumpa, örfil, en gång med knytnäven för att slå tillbaka ett slag han slog och en gång återigen en örfil för en oerhört dålig kommentar.

      Får jag fråga varför din undrar?

        Liknande här.. Killar är så grisiga ?

      Jag har slagit till min kille några gånger på armen när jag blivit arg på honom. Min kille blev förvånad men inte mer än så. Jag bad om ursäkt i efterhand men jag är svag och jag vet att det inte gjorde ont på honom. Tycker det är mycket värre när killar slår tjejer eller när de fysiskt starkaste i förhållanden slåss.

        Instämmer

        Ändå inte ok eller normalt…

    Behöver hjälp att välja vart jag ska bo i Stockholm. Jag har fått erbjudanden på tre lägenheter – en i Sundbyberg, en i Solna och en i Hägerstensåsen.

    Vilket område är bäst?

    Är ensamstående med ett litet barn.

      Var ska du jobba? Välj efter det tänker jag.

      Hägerstensåsen är supermysigt och fint, skulle lätt välja det!

        Och lugnast skulle jag säga.

      Beror helt på var inom dessa områden. Finns jättefina områden i Sundbyberg, och sen finns det områden man verkligen inte vill bo i. Samma med Solna. Men eftersom Solna och Sundbyberg ligger norrut och Hägerstensåsen ligger söderut så skulle jag välja utifrån arbetsplats. Och om du jobbar i stan funkar alla, det är smidig kommunikation oavsett. Då skulle jag kanske främst tänka utifrån var dina vänner bor.

      Solna är grymt!

      Sumpan alla dagar i veckan 🙂 En liten mysig stad med det mesta man behöver: butiker, kaféer, restauranger, nära till natur och nära till centrala stockholm (med tåg, tunnelbana och buss) 🙂

        och precis som Rebecca skriver, så beror det på var i Sumpan. Du vill inte bo i hallonbergen t.ex.

      Håller med samtliga om att utgå från vart du kommer arbete pga underlättar vardagen. Men jag har bott både i hägerstensåsen i 4 år, Sumpan 2 år och Solna har jag haft vänner som bott.
      Min uppfattning är att att Hägersten är det lugnaste området. Vanligt ”Svensson”, mycket natur och familjeliv. Sumpan är lite mer fart, en liten stad i staden, vilket gör ju att det är mer folk i rörelse och kan också vara lite stökigt kring tunnelbanan osv. Samma sak med Solna, upplevde kraftiga förseningar och svår framkomlighet på den tiden det var matcher eller konserter var o varannan helg..

      Hägerstensåsen är fantastiskt mysigt, bodde där för längesen. Sundbyberg är som en liten småstad och också rätt mysigt. Solna är rätt trist.

      Flyttade precis från råsunda, mysigaste området i Solna! Näst lägst skatt av alla kommuner dessutom! Nära till allt, fina grönområden t.ex hagaparken och längst med Solna strand. Annars gillar jag Sumpan, om det är runt centrum. Rissne, hallonbergen skulle jag inte rekommendera .

    Jag söker bloggtips eller personer att följa som målar och skriver om det, samt visar sin konst. Någon som har tips? ?

      @artbyleyonmarck på Instagram. Tror jag hittade henne här under ett inlägg och nu följer jag henne även fast jag inte är intresserad av konst överlag? Kolla hennes konto så kanske du även hittar fler =)

    Tror ni att en man som misshandlar psykiskt och fysiskt kan ändra på sig?

    Jag tänker ofta på mitt ex flickvän, hur hon mår och hur han behandlar henne. De har barn ihop vilket ger mig ännu mer ont i magen. Jag känner henne inte men jag vill ändå inte att hon ska gå samma väg till mötes som jag och tjejen efter mig gjorde. 🙁

      Gud.. vet inte. Tror inte det. Inte bara sådär. Vet bara att jag hatar män. Fyfan.
      Alla sympatier till dig och vad han utsatt dig för ❤️ Du förtjänar mer. Det gör alla utsatta kvinnor.

    Hur är det att plugga i Lund? Ska flytta dit i höst och plugga 🙂

      Det är roligt! Mysig stad, många olika typer av människor. Mycket fester. För min del höll utbildningen väldigt hög nivå (jämfört med andra högskolor och universitet jag läst kurser vid).

      Så kul! Underbar studentstad! Var INTE rädd för att bo på studentkorridor. Jag tyckte det var en mardröm att det enda boende jag kunde få var studentkorridor, men heeeeerre vad roligt! Så härlig tid i mitt liv, fick två vänner för livet (har varit vänner nu i nästan 15 år!) 🙂

    Hej!
    Vi är 3 vuxna och en 4-åring som ska på husbilssemester i sommar.
    Vi bor i höga kusten och de enda målet vi har är Astrid Lindgrens värld. Men vad får vi inte missa i södra Sverige? Vad finns de för pärlor och skoj för en aktiv 4-åring? Ge mig alla tips.
    (Det får mer än gärna vara utomhus givetvis. Och det ska gå att hålla avstånd osv)

    Obs! Detta kommer givetvis endast hända om de lättar på restriktionerna. Alla tre vuxna är fullvaccinerade sedan flera månader tillbaka och vi följer alla restriktioner!
    2 av oss är sjuksköterskor och vi åker således snabbt hem illa kvickt om någon av oss skulle få minsta symtom.
    Vi gör allting i husbilen. Sover, äter, toalettbesök och dusch.

      Tyckte high chaparral va jätteskoj som liten!

      Far till Kolmården om ni inte varit dit. Vi var dit för två år sedan och det var så värt ett besök på två dagar.

      Hade inte Corona kommit hade vi farit tillbaks ifjol. Och i sommar blir det ingen heller. Tänker hålla oss på hemmaplan, känns tryggast så. Men det hade ju varit en annan sak om man hade husbil som ni har.

        *blir det inget heller

    Så kär i Damiano David. Känner mig nästan hjärtekrossad i vetskapen om att det aldrig kommer bli vi ?

    Aldrig skådat en man med sådan aura. Ribban är satt!!

      Ja men eller hur! Hotness!
      Själv tycker jag trummisen var det vackraste jag sett… Fast jag är gammal nog att va hans (”teen mom)” mamma… ?

      ???

        Va? Tråkig kommentar…

      Jamen snälla!!! Är också helt jävla head over heels för Damiano ?

    Någon som ska göra månvatten i natt?

      Va?

      Vad ska du göra med ditt månvatten? tror du att det verkligen funkar att ladda vattnet med månens energi?

        Läste om det nyss och även om det låter som rent hittepå så vad gör det om man vill testa. Jag blev själv nästan sugen på att göra det, gillar ändå tanken på att det SKULLE kunna funka. Dock är det mulet här så det går väl inte att ladda med månljus då direkt.?

          Nu gjorde du mig nyfiken.

            Googla månvatten?

    Behöver tips på serie att kolla på, gillar The handmaids tail, Chernobyl mm.
    Har ni några bra förslag?

      På andra sidan muren på netflix, mycket bra!

      The One på Netflix var bra tidsfördriv!

      Peaky Blinders

      Mare of Easttown på HBO!

    Hej!
    En randig skjortklänning (blå/vit helst), var hittar man såna? Har googlat så jag blir galen, och vet att ni kunniga kommer ta typ 5 sekunder av er tid och sen har ni hittat klänningen i mitt liv.
    Tack för detta ❤️??

        Men hur gör du, älskade kvinna? ??
        Jag lägger dig överst på min bäztizlista nu! Tack ?

          U
          Men vilken härlig kommentar till Rebecca. Härlig verkar du vara ?

            Du kan få andraplatsen då ?❤️

    Hahah samma här, kollar på klipp på honom flera ggr om dan. Är såå avis på Victoria ?

      Ah, är de ihop??

    Någon som vet vem/ villa det var som var med på brunchen i Göteborg i helgen?

      Det va väl bara random människor? Tror jag. Alltså nån fb-grupp som möttes typ

    Någon som har erfarenhet av att lasra bort leverfläckar? Har du blivit nöjd med resultatet? Fått några komplikationer? Jag är sugen på att göra det men velar eftersom jag har svårt att hitta recensioner från personer som inte är kopplade direkt till vissa kliniker…

    Har precis börjat med antidepressiva och märker skillnad bara på två dagar. Kan det stämma eller inbillar jag mig?

      Jag fick nog ta mina lite längre innan de fick effekt. Men bra att det börjar kännas bättre för dig. Verkligen lycka till ?

      Tror det tar länge tid innan den verkliga effekten. Troligen är det placebo effekt du känner av, att du tänker ”nu kommer jag må bättre” och det sänder ut positiva signaler i kroppen som får dig att må bättre, kroppen är otrolig, skönt att du börjar må bättre 🙂

        Tror jag också. Bra ringar på vattnet.

      Tar längre tid än så. Jag fick effekt efter tre månader ungefär och mådde väldigt väldigt dåligt vid insättningen. Nu ska jag byta från Sertralin till Venlafaxin så får se vad som händer.

        Jo jag hade också hemska biverkningar. Fick ”smyga” in tabletterna. Började med en kvarts tablett under första veckan. Sedan ökade jag tills jag var uppe i min dos. Höll på ge upp flera gånger men turligt nog så fortsatte jag med medicinen.

      Om du äter snri så är det inte konstigt om dumärker omedelbar effekt insättningssymptomen är tydliga.

    Blir ledsen och irriterad på alla (både influensers och andra) som reser utomlands och inte respekterar att man ska undvika att träffa andra människor etc. i 7 dagar OAVSETT om man testats negativt för corona. (Ja, så står det på FHM:s hemsida). Varför ställer inte samarbetspartners och andra krav på influensers? Vad är det som är så svårt att förstå? Se ex. Hanna S eller Antonjia. Direkt ska det iväg på live-shopping och filminspelning efter man landat. Blir så trött…

      Kanske är det därför dem har inte har något riktigt jobb

      Jag tycker restriktionerna slår så orättvist också. Jag skulle följa med min farmor och handla idag och så kunde vi inte ens ta en fika för att man får bara sitta ensam vid bord i centrum. Samtidigt så festar och reser influensers hejvilt. Så tröttsamt att priviligierade aldrig drabbas på samma sätt som vanliga Svenssons.

        Så oerhört tråkigt att höra för farmor och dig, jag önskar allt var annorlunda.
        Klart Bikbok (som är norskt) väljer att satsa på svenska influensers som kommer direkt från utlandet. Vi har ju bara ”rekommendationer”. I Norge hade det väntat 10 dagar i karantänshotell. Klart företag kan ställa krav men frågan är om dom väljer att göra det? Troligtvis inte då dom själva förlorar på det.

      Herregud sluta tjata

        Alla fortsätt tajta! Det är såna som du som gör att Corona fortsätter sprida sig. Hade ALLA ansträngt sig hade vi haft ett annat läge hela vintern och våren. Hela hösten.

        Folk är så förbannat dumma i huvudet så de fattar inte att Corona angår alla. Man måste säga till. Man måste säga nej och säga ifrån.

          Nä det måste man inte. Jag springer inte bland folk och har mig utan jag följer restriktionerna men skulle aldrig hålla på som ni gör.

          *tjata
          Menade jag såklart.

    Kul att Oliver lägger ut att han är på dadcation och hur mycket han leker osv med andras barn, samtidigt som han knappt verkar ha tid för sitt eget.

    Tips på bra miniplattång?

    Föga förvånande hade Pernilla W inlägg från Marbella. För att sedan återigen vara ute bland folk med en gång utan karantän. Är nån förvånad? Så nonchalant.

    Någon som har kurslitteraturen för medicinsk sekreterare termin 1 och 2?

    För något år sen läste jag här om en person som frågade något liknande. Hen ville köpa kurslitteraturen som motivation för ett syskon/vän som ville söka men inte vågade.

    Nu är jag i samma sits och vill ge en del av böckerna som pepp till en närstående att våga söka.

    Jag är trött på covid! Vill ha ”normal” Sommar:(

      Jag med men verkar som att de har stoppat vaccineringen där jag bor, hade hoppats på i alla fall första sprutan till semestern?

    Jag var en av dem som sprang och köpte nivea efter sanningen om hudvård sänts på tv. Vill bara säga att det funkade bra ett tag, sen fick jag exktremt fet hy med finnar och små kvisslor överallt… samt röda eksem runt näsan ( de kan dock ha berott på stress) nu blir det tillbaka till dermalogica!

      Har använt Niveas blåa plåtburk dagligen i cirka 2 år, min hy har aldrig reagerat på den och har inte haft en enda finne eller utslag senaste åren. Det är nog högst individuellt!

      Jag tål inte heller Nivea (ingen produkt överhuvudtaget av det märket). Eksem och utslag blir resultatet för mig.

      Köp olja från apoteket. Man får sodan glow! Ta den innan du lägger dig då den är fet.
      Det ska vara ”ren” olja som apoteket säljer.

      Köp inte med massa skit å utsätt er kropp för 🙁

    Jag är så oändligt trött på influencernas osmakliga, ohållbara konsumtion. Tittar nu på ett inlägg från @sarabiderman där hon skriver att hon spenderar mer tid på NK än hemma, och stolt visar upp 7 kassar. Men Sara är ju långt ifrån ensam om att köpa oändligt mycket nya prylar, kläder och skor helt i onödan! Det enda man signalerar om man konsumerar på det sättet är ju att man helt missat klimatkrisen! @bloggbevakning här har du verkligen något att skriva om!

    Danijela Pavlicas instagramkonto borde vinna pris för mest fingerad i sociala medier. Alla dessa foton och instastorys där hon ideligen konsumerar alkohol i en stel posé samtidigt som hon ler konstgjort. Hela hennes personlighet känns konstlad och besvärande. Exponerar sitt barn otaliga samarbeten och tycks ha ”flest likes vinner” som motto.

    Mimmi kapell vad är hon känd för?

      Hon gav namn åt Kapellskär.

    Är det någon här som inte haft vattkoppor? Är 21 år och har aldrig haft det, är hela tiden nojig för vattkoppor är verkligen min mardröm? Har funderat på att vaccinera mig men jag vet inte. Någon annan som mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.