Kan man skapa content av vad som helst?

Min inre Celeste Barber vill egentligen göra en egen version av det här inlägget av Hanna Schönberg, men jag har en nyopererad och ”trattad” THK i knät och kommer ingenstans just nu.
Alla produkter som ingår i MIN skincare routine är med andra ord utom räckhåll. ??‍♀️

Jag blir mest fascinerad över hur kreativa influencers faktiskt är, som kan skapa content av praktiskt taget ingenting.
Kanske är det covid-19 som fått dem att behöva trolla med knäna?

Normalt sett så brukar ju videos på skin care routines visa vilka produkter som ingår i en influencers skincare routine, kanske med en liten adlink, men här får vi bara se HUR Hanna smörjer in sitt ansikte, men med lite närbilder, klippning, musik och med lite härligt solljus ovanpå så – hokus pokus – har vi content!

Det är fan kreativt på riktigt, att kunna se potential i det som jag ser som ”ingenting”. ?
Hade ni kunnat göra det? ?

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    det är väldigt ”aesthetically pleasing” och det är ju såhär man vill att ens flöde ska se ut tänker jag iallafall

    Tycker det är mysigt att titta på!

    Sluta ha pipetten direkt på huden??

    Gillar den här aesthethics trenden. Sjukt avkopplande att titta på. gillar att de gör content av så enkla grejer och att man mår lite bra när man tittar på det. Som en liten påminnelse om de små finare stunderna i vardagen liksom.

    Hon visar upp och länkar till produkterna i sin story dock….

    Det har varit en grej på tiktok jättelänge.

    Hälsa THK ?

    Vad förbannad ??? jag blir när folk har så fin hy. /Acneunge

      Vänd dig till vårdcentralen 🙂 Finns hjälp att få. ??

        Jadå, har haft läkarkontakt från och till i 10 år så det är jag med på 🙂

      Haha usch jag blir bara ledsen.. kan aldrig sluta jämföra mig med andra som inte har ett enda ärr eller finne. Gör ont att titta i spegeln

        Ett oombett tips men jag älskar acnegruppen få Facebook, om du ej är med än, jag tycker det är så oerhört skönt att (även om det är digitalt) vara runt folk som har liknande hy som mig själv ❤️

        Men du har ju säkert något annat, som den med ”slät hy” inte har.

      Same, har tack och lov blivit av med acnen tack vare isotretionin men har nu ärr i exakt hela fejjan. Good times

      Jag har aldrig haft fin hy, har rosacea och lite småfinnar. För ett år sen blev min hy dock värre än värst. Till och med värre än när jag var tonåring. Stora och många finnar. Jag har inte gjort några förändringar i kost, preventivmedel, mående osv. Den enda skillnaden jag kan komma på är att detta började strax efter jag blev sjuk i covid-19. Någon annan som känner igen sig?

        Kanske hormonellt. Alltså inte kopplat till p-piller utan naturligt.

          Varför hamnade jag i väntan på att kommentaren ska godkännas här..? Har inte ändrat namn eller ipadress eller något.. ?

      Ditt värde sitter inte i din hy!

      Sedan kan jag säga att min hud varierar mycket och när den är kass ”visar” jag inte upp den på samma sätt (använder concealer, tar inte estetiska bilder etc) så folk får nog bild av att den är ”bättre” än vad den är. Sedan kör väl många med filter på sina ig-videos? För att inte tala om filter och PS på bilderna.

      Du ser fö övrigt att i vissa sekvenser under filmen syns en finne/ett rött ärr vid näsan och sedan är det plötsligt borta så jag tror det är filter på videon.

      Testat niacinamide? Har haft problem med akne sedan 15 år tillbaka, och utöver Roaccutan har inget fungerat så bra som niacinamide. Brukar köpa av märket The Ordinary!

    Tyckte det var en mysig video som var snyggt gjort.

    Jag tycker såna här videor blir mindre konstiga ifall man tänker influencer likt redaktörer till tidningar. De har som jobb att skapa snygga videor, bilder osv precis som redaktörer har som uppdrag i sina tidningar. Därför förstår inte jag dina inlägg när du pratar om konstiga bilder som influencer lägger ut? De gör ju det för att inspirera, sälja osv och då måste man ju vara lite edgy/artistisk/udda eller tydliga. Jag ser hellre sånt här än ett ihopslafsat samarbete med typ twistshake.

    Asså hatar när folk drar pipetten med deras dyra serum över deras ansikten och släpar runt produkten… Man ska inte sätta pipetten mot huden och sen ner i flaskan igen, då kan man döda de aktiva ämnena i det dyra serumet med sina bakterier

      Var det inte nått tv-program som bevisade att produkterna ändå inte funkade?

        SVT hade ett program som var hyffsat undersökande.

        Det visade att vissa produkter fungerar, men t ex produkter som påstår sig ta bort accneärr genom att appliceras på huden var bara humbug.

        Kollagen drack de också och det blev med sågat.

        Minns inte vilka två produkter som fungerade dock men det var INTE C-vitamin i alla fall. Nitrat eller ngt sådant hette det, äsch sorry för mitt dåliga minne

          NIACINAMIDE!!!
          -hette en sak som fungerade för att minska porstorleken!!

          Blev så övertygad så jag beställde hem och tycker mig märka skillnad.
          Placebo eller ej – jag är nöjd.

          Niacinamid och BHA-syra är bra mot acne, fet hy och pormaskar tex.
          Retinol har effekter på antiage men tar också väldigt lång tid och många företag ljuger/myglar med mängd.
          C-vitamin är mest Scam, funkar på cellnivå men håller sällan i burkar pga känsligt mot ljus bland annat.
          Absolut viktigaste generellt är fukt och att akta sig för solen samt använda SPF 🙂

        Nu testades dock inte dessa produkter tillräckligt länge. Maria Ahlgren har även skrivit om detta på sin instagram. Så programmet har fått kritik.

          Även det är väl ett intressant resultat? Är det värt att använda nåt i över 8 veckor i väntan på ett EVENTUELLT bra resultat? När vi vet att fukt och SPF/akta solen är det som gör mest skillnad. Bortsett från allt det mysiga med hudvård och hur viktigt det känns för många. Tycker så himla många har huvudet uppe i skönhetsindustrins röv av mycket oklar anledning! Varför så besatta av att försvara… produkter?

            Kanske det men om skönhetsindustrin är öppna med att det tar upp till 8 veckor för att få resultat, då bör ju rimligtvis SVT testa resultaten i mer än en vecka för att kunna utvärdera och kalla det för en studie.

            Programmet har fått väldigt mycket kritik pga av just detta.

              Men de testades ju i 8 (vissa produkter 4) veckor så mer än 1 vecka var det ju 🙂

    Jag är 0% intresserad av hudvård och smink när det kommer till mig själv men det är något ”mesmerising” med videos som detta eller någon som lägger en makeup i en behaglig video. Tittar oftast på något sådant när jag ska sova?

    Det är väl just att skapa content av vad som helst som influensers gör? De är ju mästare på att få ingenting att bli någonting som framstår som viktigt. Det är ”möten”, påklädning, insmörjning av krämer, gå på en gata, ligga i solen, äta mat etc. Allt det som är så alldagligt att vi övriga skulle svara ”ingenting” om vi fått frågan vad vi gjort under dagen kan influensers få att framstå som en så viktig del av dagen att den är värd att uppmärksamma och föreviga med en bild eller ett klipp.

    Och det är nog ärligt talat där talangen ligger. Att skapa intresse eller klick ur tomma intet. Det måste vara en dröm för de företag som inte har något emot att associeras med influensers eftersom det inte kräver någon större investering. Det behövs oftast ingen studio, fotograf, manus eller någonting. Ingenting behöver tryckas upp och inga affischer måste placeras ut. Det behövs typ ett stativ, en telefon och inte total radioskugga från internet så kan dessa människor göra insmörjande av solskydd till världens happening.

    Man tycker att influensers tjänar pengar på att göra ingenting i många fall, men de tjänar snarare pengar på att göra ingenting till att bli någonting. Det kräver sin skicklighet!

      Och i all ärlighet. Den här bloggen är ju rätt bra på att skapa content av ingenting också ?

        Den här bloggen undersöker ju andra bloggar, så hur menar du då?

    Detta var ju ändå en ”snygg” video även om jag kanske hade velat veta mer om produkterna osv. Men att koka soppa på en spik (eller ja.. skapa content av ingenting) är ju något som förekommer rätt mycket bland influencers. Tänker tex på alla onödiga bilder på ”shoppat sedan sist” vi får se, som GabbJoss bilder på bloggen när hon köpt bomullsrondeller. DÄR snackar vi kvalitativt content.

    Skin to die for! ?

    Det var den tråkigaste instagramprofilen jag sett dock

    Hennes Insta är ju så extremt tillgjord och trött. Det här är ju samma tjej som kastar sig, sitter, ligger och gud vet vad i en massa sjuka positioner som ingen någonsin har suttit i/ legat i. Nej tack. Ett haveri till försök att vara en influencer.

    Vad är det för plastbit hon drar över ansiktet, och varför?

      Det är en sten som man masserar ansiktet med……….

    Kan någon snäll person förklara för mig vad den där gröna mojsen är till för?

      Det är en gua sha. En sten du masserar ansiktet med för att öka blodcirkulationen etc 🙂 jätteskönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.