Våga vägra Frostlakan med Ellinor ”Pdotter” Löfgren

Ellinor ”Pdotter” Löfgren har en frågestund på Instastory där hon ber sina följare berätta om någonting de gjort, som de sagt att de aldrig skulle göra. 
Svaret hon får i ruta ett verkar orsaka lite av en känslostorm i henne, då hon verkar inse vad framtiden som småbarnsförälder riskerar att bära med sig i sitt sköte.

Bild 1:
Följaren: Köpa färgade möbler till sonens rum, nu har han en röd bilsäng med matchande byrå.
Ellinor: Satte i halsen!! Jag har sagt att jag aldrig i hela mitt liv kommer köpa såna påslakan med typ Frost eller Bilarna ni vet? Som finns på typ Jula. Betyder det att det kommer ske ändå? ÄÄÄÄJ!

Bild 2:
Bilden på några av dessa lakan.

Bild 3:
Ellinor: han kan få alla plastplingandeirriterandeskitgrejer han vill i så fall. Men inte ett sånt påslakan. Där går gränsen med vad jag psykiskt skulle mäkta med, hahahaha.
Omröstningen mellan ”Håller med” och ”Inte så farligt” glömde jag tyvärr bort att fota resultatet av.

Bild 4:
Följaren: Köpa plastleksaker/struntleksaker till dottern.
Ellinor: Eh, jag har också haft någon bild av att jag bara ska köpa trägrejer som han behöver använda sin fantasi med? Men look at vår lilla korg med leksaker som ungar som hälsar på leker med. Får dock stressutslag av alla leksaker som DÅNAR, blinkar, snurrar, har en miljon färg i plast osv. Varit så emot såna skitgrejer men antar att man hamnar där???

Trots att jag själv inte har några små människobarn så har jag ändå världens bästa presentförslag som ni kan köpa och ge till ett barn vars föräldrar kanske köpt just en sådan där högljudd, blinkande present till ditt barn. Som en liten men ack så oskyldig hämnd, if you so will. 😉

Jag köpte nämligen en tvål till bonusbarnens lillkusin i vintras, som spelar en snutt av ”Baby Shark-låten” varje gång man pumpar tvål. Eller egentligen, varje gång man kommer åt pumpen, vilket gör att barnet kan få den att spela heeeeeeeela dagarna, och som förälder kan man inte göra någonting åt saken för barnet älskar ju den och man kan ju inte ta ifrån barnet en älskad present, eller hur? ???

You’re welcome!

 

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vart går det att köpa en sådan tvål? Mina barnbarn skulle älska den?

      Normal köpte vi vår med minionerna

        Va?

          Butiken Normal.

            Ok. Kände inte till den.

    Det är så tydligt att hon vill passa in i en bild som inte är för henne. För några år sen, innan hennes nuvarande kille, var hon en helt annan människa med solidariska och sjyssta värderingar. Sen träffar hon en tät snubbe och gör en hel inside makeover. Allt för att passa in i den världen. Synd.

      För en som inte ens vet vem det här är, vad är det för värderingar? Vad menas?

      Vet inte vem hon är men får ju fnatt på föräldrar som förvägrar sina barn färg och de figurer som de älskar mest enbart för att det inte funkar i deras radiostyrda vit/grå/beiga instagramhem.
      Låt barn få utvecklas och välja det som de tycker om!
      Ryser i hela kroppen när jag ser barnrum som är gråa, beiga och vita och en touch av de där trista kaninerna med gammelrosa kjol. För att ej glömma moln på väggarna och en enorm sänghimmel som matchar med alla gråa korgar som har kaninöron på golvet.
      Barn utvecklas genom färg och mönster bla.

      Vad trodde de skulle ske? Att deras barns idoler skulle bli Anna Winters och Schuttermans?

        Kan tillägga att även jag inreder endast med jordfärger men mitt barns saker och kläder samt rum är off limits. Det är hans och inte mitt. Där ska ju han själv trivas och vilja vara samt bli lycklig av.

          För att inte tala om klassföraktet denna brud visar upp med kommentaren om JULA som om bara bönderna går och handlar där. Vad är detta för person ändå? Vem är hon ens?

            Precis som du kontrar med lite bondeförakt här då? Det finns fattiga lantbrukare och svinrika lantbrukare och allt däremellan. Vissa har småskaliga lantbruk och andra har stora lantbruksföretag med många produktionsgrenar. Gemensamt för dem alla är att de förser svenska folket med mat på tallriken, ett öppet landskap och en levande landsbygd.

              Ja nu kanske du är lite långsökt här men visst. Fel ordval.
              Jag hade ”peasant” in mind som betyder dräng (men det vet du ju) och så blev det bönder.
              Så feel better now?
              Bondeförakt?
              Kan man ens ha det i ett samhälle som är beroende av just bönder?

                Men ser din titel nu och förstår att du blev direkt kränkt så här får du såklart en varm ursäkt?

    Vi hade em sån sån tvål med minionerna. Efter några veckors användning tog batteriet slut och den fastnade på hehehehehehehehehehehhehehehehehehe… åkte in i ett skåp och hehe i säkert två veckor när jag öppnade dörren. Jättemycket tvål kvar så ville inte slänga men till slut fick jag ett bryt och hävde ut skiten.

      Så ni hade ett stängt skåp från vilken det hördes ett dovt skratt? Låter som taget ur en skräckfilm ?

        ? det roliga var att jag tyckte det var lite läskigt och hörde det första gången när jag lagt mig med barnen i sängen (har en liten bebis) så det blev en snabb nödlösning för att inte höra den and the rest is history

      Gick det inte öppna förpackningen och hälla över tvålen till en annan behållare?

        Det kanske det gjorde men jag tänkte att batteriet skulle dö ut och använda pumpen som en vanlig pump till barnen. Sen fick jag ett sånt bryt att jag struntade i vilket och bara slängde den. Kanske inte miljövänligt men välgörande för min själ.

      Det här var ju det roligaste på år och dar!!!

    Varför skulle det vara fel med mönstrade sängkläder till barn? Kan t.o.m. vara ett bra sätt att bygga upp trygghet och glädje kring nattningen. Låt istället barnen själva välja vad de tycker om. Vår son älskade My Little Pony. Perfekt, då köper vi My Little Pony. Det behöver inte vara svårare än så.

      Ja det är ju en tid som passerar så snabbt, att man som förälder knappt hinner reflektera över hur påslakanet ser ut! Låt barnen ha sina seriefigurer på täcket ?

      Hon tycker väl inte det är fel utan fult antar jag? Men sånt är ju så lätt att byta och ta bort, man kan ju ha överkast om man stör sig också. Värre med speciella möbler eller tapeter, där går min gräns.

      Älskade mina mönstrade påslakan och får fortfarande nostalgi av dem! Nalle puh med nasse som tittar på stjärnhimlen, toy story osv ?

      Eller hur, och vill man slipp se det dagtid är det ju bara att köpa en filt eller överkast att slänga över.
      Easypeasy

        Sant iofs

      För att det är skitfult? Klart det finns fina mönstrade lakan men den där typen av lakan får mig att kräkas ?

        Kräks på då.

      Vad GLAD jag är att jag var barn långt innan instagram fanns…. jag fick välja mitt rum fritt, hade gula målade väggar, en blå bård med stjärnor och hästpåslakan. Minns att jag va så stolt över inredningen och trivdes så bra, min egna lilla vrå! På den tiden var liksom barnrummet ens eget och ingen annan tittade in där mer än ens vänner… fy vad hemskt det verkar vara idag. Alla mammor inreder efter hur tonerna på allt ska passa ihop för att bli en fin Instagram bild och se ”harmoniskt” ut. ? Sjukt.

        Verkligen. Blir faktiskt lite chockad över att folk alltså menar att deras barn inte får ja ”fula” grejer? Rätt sjukt i mina ögon. Snacka om att väldigt snabbt pressa in sina barn i en (basic och tråkig) mall. Låt barn vara barn!

    Fördel med att ha färgglada leksaker är ju att bebisar kan se skarpa färger mer tydligt. Ja, beige leksaker kanske ser finare ut i ditt med hem det är ju inte vad de är till för. Och det är ju utvecklande för barn att leka med saker och öppnas/ stängs/ snurrar osv. Man kanske inte behöver de hemska med ljud och mest lampor, men det finns ju motorik i mycket leksaker.

      Detta! Tänker alltid på det när jag ser alla fina sängmobiler och babygym i vitt och beige och grått.. inte så kul för ungen precis ? känns som att många prioriterar inredningen framför vad barn faktiskt tycker om, tyvärr.

        Det får mig att undta hur osäkra och lost de känner sig i sitt moderskap? Om de måste förklä verkligheten till något puttinuttigt enfärgat inredningsmedley där allt ska vara skönt för ögat att vila på istället flr utvecklande eller kul för ungen.
        Hur kommer det här barnet växa upp om den aldrig får välja något själv för mamma får psykbryt och kräks okontrollerat vid åsynen av barnets favoritkaraktär. Hur kommer barnet få uttrycka sig bland andra människor och hur kommer det egentligen bli innanför hemmeta 4 väggar?

        Folk skaffar barn för lättvändigt om de gör det för att bara komma till ”nästa kapitel i livet” så vlir det ju självklart att barnet förvandlas till en accessoar i mammans rollspelande i att vara vuxen med sig själv som barbiedocka i sitt inredda dockhus.
        #vuxengoalz

    Är det nu jag ska berätta att jag köpte One Direction lakan som 16 åring :))) Tur man inte är hennes barn hahaa

      Haha fint ju!! Själv köpte jag en fluffig Sailor Moonfilt som 26-åring (den är såå fin, ljuslila med månar, stjärnor och vita kaniner).

    Varför får barn inte vara barn längre? Ok jag förstår att dessa mammor och pappor gör det som är bäst för deras barn, absolut! Men varför får barnen inte ha helt tokiga rum med leksaker i världens alla färger längre? Bara för att det inte passar in med resten av hemmet och mammans eller pappans inredningsstil? Det är ju helt orimligt att ett barnrum skall se ut som något taget ur en Ellos-katalog.

    Samma sak med barnens kläder. Nu för tiden skall barnen helst klä sig som sina föräldrar, typ läderjackor med mera och allting i neutrala jordnära toner. Jag lovar att barnen inte skulle ha valt det själv. Oftast dras ju barn till det som är lekfullt = ofta det färgglada. Eller just något som har deras favoritprogram som motiv, typ frost eller bilarna. Även har skall barn klä sig som om de är med i en modetidning….

      Här får barnen ha massor av färg. Ena barnrummet har lila väggar och en knallrosa byrå. ?

    Min son fick pipande skor av sina kusiner när han var liten. Jag höll på att bli ännu tokigare men han tyckte såklart det var jätteroligt. Snart fyller han 20 och jag funderar på om det går att hitta pipande skor i storlek 46-47? Tips någon?

      Dottern hittade i stl 42 för något år sedan. Som hon gav sin morfar …
      Högst oklart vart hon hittade dem.

        Men åh! Blev han glad? 😀

    Jag håller nog med henne här! Men mest av den orsaken att jag är så trött på all marknadsföring av varor till barn. Efter att Frozen kom ut har det skapats oändliga mängder merch, som föräldrarna känner sig tvungna att köpa för att ungarna annars gråter att ”alla andra har”. Här är kapitalismen, fomo och föräldrars dåliga samvete i full gång. 😉

      Jobbade på förskola i en av sveriges rikaste kommuner och blev helt chockad över alla frost- och dolly style-prylar. Ungarna hade fan ALLT.

      Plötsligt blev jag nästan tacksam över att jag själv som barn bara fick en barbie som var obegagnad. Minns hur glad och tacksam jag var över den så såhär i efterhand tröstar jag mig med att det kanske är lite karaktärsdanande ändå. ?

        Mm men dessa barn lär nog aldrig jobba inom förskolan ändå..

        Hokus Pokus, det är det! Det är jobbigt att i vuxen ålder inse hur dålig karaktär och skev syn på pengars värde man har och sen försöka börja om och nöta in på nytt efter en ekonomiskt oberoende barndom. Självinsikten är inte alltid det roligaste.

    Så trist med dessa barnrum som ska passa in i förälderns instagramflöde – beige, vitt och grått. Små barn behöver glada starka färger. Annars blir de beige och grå de också.

      Kan man inte ha färgglatt utan att ha frostsängkläder?

        ?? Vem sa att man inte kan det? Ville du bara hitta nånting att ifrågasätta?

      Eller seriemördare. Det har man ju sett vad som händer med folk som aldrig fick leva ut sin barndon. Seriemördare och pedofiler

      Är det så viktigt verkligen? Vad händer om de inte får ha skrikiga färger överallt? Undrar på riktigt alltså.

    Sonen fick ett stort påslakan set med Paw Patrol nu när han fyllde 3 år av sin mormor. Jag tycker det är gräsligt men han ääälskar det. Vem är jag att bestämma vad han ska ha ??‍♀️ Efter en viss ålder går de en starkare och starkare vilja, med all rätt. Och då ser jag inga problem med att han får bestämma saker som han kan få påverka ?

    Vi har en sån jävla tvål!!! Den spelar jämt!! Mitt i natten började den spela t.o.m. Nu börjar batteriet ta slut och ingen är gladare än jag.

      Vart har du köpt den? Jag har en stark känsla av att mina kompisars barn behöver det här i sina liv!

        Jag har för mig att jag sett såna på Normal! ?

    Jag köper aldrig kläder/påslakan etc med exempelvis Frost eller dylikt på. Det ser så fruktansvärt tacky ut

      Men det handlar om barn.. gör det något om ett barn har ”tacky” sängkläder?

      Jag minns att det var såå roligt att gå och sova i nya sängkläder med ett favoritmotiv på när jag var barn. Idag hade jag så klart inte haft lilla sjöjungfrun på täcket men var glad för det som barn.

        Själv är jag 27 och har fortfarande Pippi. Det är ju självklart att fula barnpåslakan innebär ärrad för livet ??

        De överlever utan också, ingen big deal, alla får göra som de vill.

    Mina tre söner har haft både sängkläder, tröjor och leksaker med sina idoler. Vi föräldrar bestämmer ytterkläder, tapeter, golv och andra större investeringar. Barnen får bestämma över motiv på tröjor, sängkläder och vilka leksaker de vill ha. Har känts som en rimlig kompromiss.

      This! Såhär kör vi även med sonen på 4 hemma. Hans kläder består för tillfället endast av Pokémon, Paw Patrol och Marvel. Men huvudsaken är att han är nöjd och för honom är det kul att få välja ut kläder som HAN vill ha.

    Alla bara: Låt barnen bestämma vad de vill ha. Problemet är ju att barnen inte har bestämt detta. De har blivit indoktrinerade av den amerikanska filmindustrin att tro att det är det de vill ha.

      Haha… ja, vad är den fria viljan egentligen? Är vi inte alla indoktrinerade på olika sätt!

      Fast så fungerar ju hela livet. När jag var liten hade alla spice girls kläder och tamagotchi.

      Liksom föräldrarna indoktrinerats att allt ska vara blekt gråbeige….. Alla följer vi modesvängningar, mer eller mindre. För barn kan det dessutom vara viktigt att vara en del av ”gruppen” och inte hamna utanför bara för att föräldrarna är anti.

    Lyckan hos barnet väger mer än utseendet på sängkläderna..
    Lite samma med kläder. Jag skulle aldrig få på dottern kläder hon inte gillar eller känner sig fin i, och varför skulle hon? Hon ska känna sig fin/bekväm/nöjd, det är det viktigaste.

    När jag var yngre hade jag ett påslakanset med Britney Spears. Nu för tiden har pappa det som sova-borta-påslakan. Alltid redo i en ikeakasse i bilen ifall han får ett infall att dra någonstans…. (han har majoriteten av sin krets i andra städer så det är inte helt ovanligt att han drar iväg). Classy!

      Åh! Mysigt att han drar iväg till sina kompisar ihop med Britney!

      Hahahah this made my day ?❤️

      Men åh vilken gullig pappa han verkar va?

        Eller så är frågan vad son försiggår på de här kompisträffarna..

    Det där är en typisk sån grej man tänker innan man får barn. Hur är det ens viktigt? Om ens barn blir jätteglad över något, då vill man ju ge den det. Då blir man glad själv för att ens barn är det.

    Det enda jag håller med om är att leksaker inte ska låta eller blinka för mycket då det påverkar barnens fantasi men dom får gärna vara i starka färger.

    Hon har en liten bebis nu som inte kan välja och som inte har en egen vilja. Vänta bara tills barnet är 3-4 år och ääälskar och blir världens lyckligaste av Frost, då kommer hon inte resonera så längre. För det finns inget härligare än att se sitt barn glad, nyfiken och stolt över sitt rum och då kommer det inte spela någon större roll att ett rum eller leksaker inte kommer matcha resten av inredningen. I alla fall för de flesta föräldrar, influenser är kanske annorlunda ?

      Applåd för det!

    Hon får ju bara slappna av lite…. hysteriskt. Det är påslakan inte en miljon-investering.

      Hahaa, exakt!
      Skaffa ett överkast så slipper du se det.

    Jag har tänkt liknande kring kläder främst. När mitt barn var en bebis klädde jag ju henne såklart i kläder som faller mig i smaken, dova färger och vackra snirkliga blommönster. Jag tänkte även då att mitt barn alltid kommer se välklädd och proper ut…

    Men som många varit inne på här är det ju stooooor skillnad på en bebis och ett barn, helt plötsligt blev dottern en individ med favoritfärger, favoritdjur och mönster som gjorde henne glad. Då kändes det helt plötsligt absurt att jag skulle diktera för henne vad hon ska ha på sig? Det kan vara svårt att föreställa sig när man har en bebis, men det lilla knytet kommer ju faktiskt bli en människa och det faller utom all rimlighet att tvinga en människa, som kan uttrycka sin egen vilja, att ha på sig något den inte vill. Eller för den delen att frånta människan glädje genom att medvetet göra val kring dess kläder som man vet att den själv inte skulle gjort.

    (obs tar ju såklart fighter kring kläder när det gäller lämplighet efter väder och liknande, alla fattar kanske det men vill ändå förtydliga hehe)

      Håller helt med dig. Man kan ju snabbt tänka tanken, vad skulle jag känna om nån tvingade på mig kläder i färger som jag hatar? Barns känslor och tankar måste ju också respekteras hur ska man annars kunna uppfostra dem att respektera andra människors? Självklart inom rimliga gränser, är det snö kan man inte ha sandaler osv. Jag köper kläder i alla möjliga och omöjliga färger och mönster till min son så han får så många olika alternativ som möjligt. Själv klär jag mig mestadels i svart, vitt och grått, men det är ju inga riktiga färger, om man frågar honom, så det är inget jag tvingar på honom. Sjukt opraktiska färger på barn dessutom.

    Men snälla, vad är det för fel på folk?
    Ett jävla påslakanset som de har på natten, och om de tycker det är mysigare, så klart!
    Och Jula?;) Människan behlver gånut mer, säljs inte på Jula. 😀

    Stör man sig på det så köp överkast så ser du det inte, men vissa är väl för lata för det.

    Köpte en sådan till barnet i huset. Självklart hakade den upp sig och slutade inte spela. Fick totalpanik och kastade den rakt ner i sopnedkastet till slut. Tror det tog två, tre dagar innan man slapp höra den där jävla låten tjuta varje gång man öppnade sopnedkastet. Och vi bor på våning fyra och har massor av grannar så tjutandet verkar kunna ta sig igenom allt. Väcka döda. Ren terror.

    Mycket svart eller vitt i detta kommentarsfält ?. Jag vill verkligen inte ha de där sängkläderna heller (i mitt hem). Tyckte ofta de var ganska hårda och sträva? Har själv svårt för starka och skarpa färger och mönster. Blir uppstressad. Har dock inte ens i närheten av ett vitt eller beigefärgat hem. Däremot får min son leka VÄLDIGT fritt och kreativt. En väldigt skapande individ. Och han gillar bäst när jag bäddar rent med ett gammalrosa påslakan ”för det är så fint och mysigt” ??‍♀️?

      Men det är väl just det där som stör folk lite. Du blir uppstressad av skarpa mönster, du klarar inte av färg. Barnen då, ska de alltid behöva anpassa sig efter föräldrarnas preferenser och behov. Om din son gillar rosa lakan så fine, men det här handlar ju mer om barn som inte får saker de vill ha pga föräldrarnas tycke och smak.

        Ja, om jag hade älskat färger och mönster (som jag för övrigt tycker är väldigt fint hemma hos andra) och ett av mina barn skulle reagera uppstressat etc skulle jag SJÄLVKLART anpassa mig efter det. Ingen ska ju må dåligt i sitt hem…. Är tex vanligt bland barn med diverse diagnoser – eller bara liknande behov – att reagera så på färg/mönster/rörighet. Som sagt, nu är ju inte mitt hem vare sig i färgerna beige eller vitt. Få barn vet ju ens om att alla dessa reklamgrejer existerar förrän de får dem….

      Håller med dig ang strävheten. Min dotter sover ungefär halva natten sin säng och andra halvan i vår. Jag har börjat bädda hennes säng med mina favoritsängkläder eftersom jag lägger mig i hennes säng när hon kommer till min… Så hon får ha hur mycket Greta Gris, Paw Patrol och Pippi grejer hon vill, och den dagen hon slutar komma till vår säng kan hon få ha sängkläderna om hon tycker de är sköna.

    Finns så många olika aspekter i den här frågan. Skulle INTE tillåta just lakan som barnet ligger i 12 timmar (!) med tanke på kemikalierna i billig merch. Skulle också försöka få ungen att välja en mindre pryl och tycker att just en säng ska utstråla lugn och ro – en röd plastbil är en ganska dum idé. Barn blir faktiskt överstimulerade och dummare av för många leksaker och det finns barn som blir mutade med billig merch och drunknar i den precis som andra barn får för mycket godis och chips och blir tjocka.
    Men föräldrar som kväver sina barns fantasi och tvingar på dem sin egen stil är egoister och/eller fanatiker, hur normala de än kan verka. Inte alls bra. Ett barnrum som bara går i föräldrarnas stil är väldigt misstänkt ju äldre barnet blir. Sen ändrar barn sin smak ganska ofta så föräldrar borde köpa lite långsiktigt neutralt.

    Jag växte upp utan fula tryck på lakanen och hade en bra barndom trots detta 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.