Tre saker folk gärna får sluta lägga ut på sociala medier

1. Att man kör bil och filmar content samtidigt.

2. Att filma barn utan bälte i bilar i rörelse.

3. Bilder på åkrar man klampat ut på.

Samma princip gäller här som när influencers fotade sig på tågspår. 
Det INFLUERAR till liknande beteenden – där tågspåren kanske inte är avstängda, kameran inte sitter i en hållare utan i en influencers hand,  där bonden inte givit sitt tillstånd eller barnet direkt efter klippet är klart sätts tillbaka i sin bilstol.

DET är problemet med att posta sådant här på sociala medier, särskilt när man har som jobb att påverka andra människor med sitt beteende och innehåll.

Så.
Nu tar den bittra tanten helg.
*plats för valfritt handhjärta eller styrkekram*

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ?? till alla bittra!
    Trevlig helg ?

      Tack detsamma! Hoppas den bjuder på önskat väder och annat man vill. 😀

    Men.. la inte du upp ett inlägg med någon som skapat en åkerruta för att fota content? Eller blandar jag ihop det nu?

      Vad har det med detta inlägg att göra?

        Camilla skrev då;

        ”Vilket superfint initiativ, Linda!
        Gladare barn OCH glada influencers! Och bönder!
        Win win..och win!”

        Alltså.. är det ett content hon inte vill se eller är det ett superfint initiativ?

        Länk:
        https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/05/20/if-you-cant-beat-them-join-them/

          Det är ju skillnad på rutan som är gkofd för detta och att klampa ut i åkern ?‍♀️

            Jo men hur vet man att det inte är en sån ruta då? Man tar väl knappast bild på avspärrningen runt omkring. Och oavsett så handlade det ju enligt cam om själva influerandet, att uppmuntra andra till det. Att andra som kanske inte har tillstånd gör samma sak.

            Enligt min mening är det dubbelmoral att först skriva ett helt inlägg om ”ett fint initiativ” och ”win win win”, och sedan kort därefter skriva att man inte vill se sånt på Instagram.

              Hahah, jag undrar mest om den sista rutan inte första gången jag kollade var från en någon Frufrolund eller liknande, och instagrambilden var på dennes barn som stod i en åker? Inte en vuxen man?

              Minns det så tydligt för jag tänkte att det var hon som betedde sig alldeles fruktansvärt mot sitt barn som sminkade henne i en video som Camilla delat på Facebook!

              Har jag hallucinerat?

                Ja, det tror jag faktiskt. ?

    Men HUR kan det influera till såna beteenden?! Alla som tar körkort får lära sig vad man inte får göra när man kör bil och man kan INTE skylla på att ”nä men influencern X gjorde så och därför gjorde jag samma”. Jag har mer förståelse för att man blir inspirerad av att ta en bild ute på ett rapsfält i så fall (men det är såklart inte heller okej!).
    Men nej, jag köper överlag inte att man blir påverkad av en influencer till att göra saker, i slutändan är det man själv och INGEN annan som har ansvaret för vad man gör.

      Men hur skulle influencers ens ha karriärer ifall de inte kan påverka andra? Det är ju det som de tjänar pengar på.

        Jojo, men då är man väl jävligt lättpåverkad och korkad om man anser att det är en influencers fel att man t.ex bryter mot lagen. Det går fortfarande inte att skylla på att man gör något för att X gjorde det på Instagram.

          Självklart finns det både lättpåverkade och korkade människor. Jag motsatte mig alltså denna mening:

          ”Men nej, jag köper överlag inte att man blir påverkad av en influencer till att göra saker”

            För mig är det fortfarande helt oförståeligt att man kan påverkas så av en influencer.

              Jo och precis så oförståeligt är det att så många titulerar sig influencers. Barn och ungdomar är överlag lättköpta.

        Men den absoluta majoriteten av influensers är ju marknadsplatser, dvs de får människor att köpa saker. I viss mån för att läsarna känner en relation men till stora merparten som en annons. Influensers har blivit influensers för att den tidigare marknadsplatsen annonser i tidningar försvunnit. Det betyder inte att folk kommer börja köra med barn obältade pga klipp som detta.

          Svaret är att det blir ”normaliserat”.
          Tjatar inte t ex Folksam mm om bilbarnstolar och säkerhet så börjar vi slarva.
          Själv är jag född 1965 och uppvuxen med ”håll Sverige rent”, matades med detta. Hur är det nu? Har själv förlorat ett barn. Nu var detta ut pga sjukdom. Men jag skulle aldrig sätta mitt barn i en bil utan att spänna fast det.

            Tack! Det är läskigt att så många verkar tro att allt är som det är utan orsak. Vi har påverkats till att använda bilstolar, bälte, cykelhjälm, borsta tänderna, vaccinera oss, osv osv osv. Så klart måste vi fortsätta jobba med det för att inte tappa positiv utveckling, och så klart kan det vända om influenserna går åt andra hållet.

      Problemet är väl kanske inte alltid att man blir direkt influerad av enskilda händelser som läggs upp utan snarare att riskfyllda, skadliga och rakt av dumma beteenden och handlingar normaliseras. Om man ser tillräckligt ofta till exempel hur folk filmar sig själva när de kör bil så lär gränserna för vad man själv kan tänkas hitta på bakom ratten suddas ut eller i alla fall flyttas en aning. Så är det väl med det mesta? Och eftersom influensers når ut brett och långt med sin tilltag bidrar de till en snabbare spridning av knasbeteenden. Och när de dessutom riskerar andras liv med sina tilltag kan de LÄGGA AV. Faktiskt.

      Men snälla, influencer betyder ju ordagrant ”påverkare”.

    Och influenser som är för coola att ha bilbälte på när de åker taxi, Bianca är en som sällan har bilbälte på sig.

    Ja, på ett rapsfält

    Ja, du fröken dubbelmoral. Du gapar och har åsikter om Influencers som lägger ut foto på sina EGNA barn i sociala medier… Här dyker ett barn upp i ditt flöde, och det är inte ens ditt egna. Jag hoppas att Fru Reinhold går vidare med detta, men regler brukar oftast inte gälla dig.
    Glöm inte vem du är och vad ditt yrke är, Influencer. Du är inte ett dugg bättre än alla andra. Andra influencers är dock inte hatiska, mobbare och översittare…

      Vad ska hon gå vidare med, bilden är inbäddad från hennes konto – en funktion hon godkände när hon skaffade sitt Instagramkonto. Det kan man ju tycka att en influencer borde ha koll på. ??‍♀️

      Hej Jennifer ?

    Men kom igen, att åka bil 10 meter i 5 km/h är inte farligt. Ja, det kan komma ett fyllo men han kan lika gärna köra på dig där du står på trottoaren, och då har du inget skydd alls. Du verkar helt sakna känsla för proportioner.

      Absolut men varför lägga ut det på sociala medier? Man kan inte förvänta sig att lägga ut detta utan att få kritik.

        Personen är väl en instagramkändis eller nåt? De lever ju på att lägga upp massa meningslösa saker. Det är väl inte så konstigt.

        Eller menar du att det kommer orsaka en epidemi av folk som krypkör längs trottoaren utan bälte? Tror risken för det är rätt minimal faktiskt.

      Förstår du vilken kraft barnet får omndu kör så och måste tvärnita? 5km/h låter kanske lite men irl kan jag lova att kraften blir desto värre.

    Han Erik ser ut som den där obehagliga holländaren från 90 days.

      Han är den mest otrevliga kändis jag träffat också. Båda gångerna. Så ofattbart dryg.

    Fast hur kan man ens jämföra rapsfält med tågspår (järnväg)? Att gå på tågspår är, förutom förbjudet enligt lag och kan ge böter, livsfarligt! Det kan ta flera kilometer för lokföraren att få stopp på tåget och hen kan inget göra än att se på. Dock får lokförare lära sig att vända sig om för att slippa se! Gå inte på spåret om ni inte har utbildning och behörighet!! Och undvik det helst då också!

      Rätten att färdas på annans mark regleras i den centrala allemansrättsliga lagbestämmelsen, 12 kap. 4 § brottsbalken. Den stadgar: ”Tager man olovlig väg över tomt eller plante- ring eller över annan äga, som kan skadas därav, dömes för tagande av olovlig väg” (till böter).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.