Hörselkåpor mot bebisskrik?

My Westerdal: Ok, jag är utbränd och det är inte ens lunch. Tur att man har ett par sånna här (hörselkåpor) på varje våning.
Bildkälla: My Westerdahl Instastory
DM till My: Du skojar med oss nu va? För inte använder du väl hörselkåpor när dina barn skriker? Ser upp till dig på många sätt och har gjort under lång tid, du har ett jätteviktigt budskap som du delar med dig av på ett jättebra sätt. Det här får bara inte vara något annat än ett tokigt skämt åt alla dina följare. Snälla, säg att du driver med oss... Mys svar: Jo det gör jag ibland. Samtidigt som jag tröstar dem och tar hand om dem. Det är inte så att jag sitter i ett hörn och slösurfar med hörselkåpor när mina barn skriker på andra sidan rummet. Jag blir inte en bättre mamma med tinnitus och migrän. #Tvillingmamma
Bildkälla: My Westerdahl Instastory

DM till My:
Du skojar med oss nu va? För inte använder du väl hörselkåpor när dina barn skriker? Ser upp till dig på många sätt och har gjort under lång tid, du har ett jätteviktigt budskap som du delar med dig av på ett jättebra sätt. Det här får bara inte vara något annat än ett tokigt skämt åt alla dina följare. Snälla, säg att du driver med oss…

Mys svar:
Jo det gör jag ibland. Samtidigt som jag tröstar dem och tar hand om dem. Det är inte så att jag sitter i ett hörn och slösurfar med hörselkåpor när mina barn skriker på andra sidan rummet. Jag blir inte en bättre mamma med tinnitus och migrän. #Tvillingmamma

Hörselkåpor mot barnskrik? 
Vad tycker ni spontant om det?
Borde inte vara något annat än ett skämt eller ett life hack av sällan skådat slag?

Jag har förstått att föräldrar brukar utveckla någon form av filter mot barnskrik, att man hör det men inte tar in det liksom, men även det kanske kommer med vissa begränsningar?
Om man samtidigt gör allt i sin makt för att trösta sina barn så de slutar skrika, spelar det då egentligen någon roll om man dämpar skriket eller inte?
Är man en bättre mamma för att man tar in exakt alla decibel av barnets skrik, istället för att filtrera det lite?

Jag har helt ärligt svårt att se problematiken, trots att jag nog aldrig sett en förälder använda hörselkåpor tidigare på det här viset. 

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror snarare man man behålla lugnet bättre och trösta lugnt, jag stressas inte av bebisskrik men har sett många blå gråhåriga. Vf inte?

      Gråhåriga smurfar? Eller avatarer? 😉

        ? förlåt min autocorrect

      Alltså, jag hade ett kolikbarn som skrek konstant. Körde också med hörselskydd och är övertygad om att hörselskydd har räddat mitt förstånd, mitt äktenskap och ork att vara mamma.

      Var inte så skitnödiga. Man gör allt man kan för att överleva småbarnsåren. Vem säger att vissa saker är rätt eller fel?

        Guuud ja! Hur kan man inte använda det? Hade jag haft alla ggr ? tänk kolikbarn timme ut och timme in. Aldrig! Mer hörselkåpor åt föräldrar!

        Jag är inte skitnödig menade det jag skrev,om det håller en lugn är det ju toppen, blir man stressad av bebis skrik blir man. Bra lösning att ta hand om sina älsklingar i ro.
        Sa bara att jag personligen verkligen inte påverkas, utan nog är den immuna gruppen 🙂 hellre lugna glada föräldrar än arga stressade mot oskyldiga barn ?

      Bebisen har förlängesedan signalerat att han vill ha mat/är hungrig. Vilket mamman inte uppmärksammar tillräckligt. Ignorerar. Tillslut skriker bebisen i ren frustration över att han är sååååå hungrig. Det är skadligt för hjärnan att ligga å skrika så. Mkt kortisolhormoner som sprutar ut i bebisens kropp. Bebisen är stressad. Mamman måste bli bättre på att läsa av bebisar språk/kommunikation.

        Har du barn? Har du haft ett barn som skrikit trots att man gjort allt man kan?

        Sån mom shaming. ”Mamman måste bli bättre på att läsa av sitt barn”. Du tror inte att man gör allt man kan för att förstå sitt barn?
        Mitt barn var nyfött så skrek hon i flera timmar i sträck varje natt i flera månader och det TROTS att vi matat, bytt blöja osv. Vi stod med henne i bärsjal, sjöng och vaggade men ändå så skrek hon. Och det som funkade för att vi skulle kunna fortsätta vara närvarande, lugna och harmoniska, mitt upp i allt skrikkaos, var just att ha hörselskydd.

        Ingen är hjälpt av dina dömande kommentarer. Varenda mamma i världen har varit där: man har gjort allt, men inget har hjälpt. Hoppas ingen av dessa mammor haft dig som ”väninna” bredvid: ”Det här är ditt fel vettu, du måste bli bättre på att läsa av ditt barn, då hade det inte hänt.” Fy på dig.

      När man ser alla positiva kommentarer här så föds en tanke – hörselkåpor för föräldrar! I käcka färger och kanske med volymknapp så man kan ställa in hur högt barnskrik man vill höra – alternativt med ljudfunktion med alternativ regnskog, ocean sounds osv. Inget skämt alltså – det här är en affärsidé. Länge sen mina barn var små men när äldsta barnet hade kolik på kvällarna kom jag på att han blev lugn om jag blåste honom med hårtorken på magen. Vet inte hur jag kom på det men nöden är uppfinningarnas moder. Passa så att det inte blir för varmt bara förstås. Hade jag kommit på hörselkåpor hade jag använt dem också.

    Haha jag hade det med första barnet när han hade kolik och gallskrek oavbrutet. Det är många decibel att ha rakt i örat i flera timmar.

      Eexakt.. Om man inte haft barn med kolik eller annat som gör att de skriker timtals varje dag så.. Ja.. Då tycker jag man kan va tyst. Om det krävs att man har hörlurar eller hörselskydd ibland för att hålla sig lugn, på vilket sätt skadar det en bebis eller litet barn? Eller tror nån att bebis föds med en inbyggd förståelse att ”JASSÅ minsann nuuu hör inte mamma mig till 100% ?? TRAUMA! Det blir terapi om sisådär en 20 år eller så!!”

        Så jäkla bra skrivet! Förlåt, men dom som inte har barn har ingen talan i detta. Den kommentaren till hennes story MÅSTE ha varit från någon utan barn. Jag förstår 100%.

          Tror visst att en del har barn, bara det att de har lugna oskrikiga barn. Då vet de kanske inte hur det kryper i hela kroppen på en när bebisen skriker.

          Min unge var svinlugn de första månaderna och jag tänkte att det här var ju en piece of cake. Sedan kom magontet och det skreks varje kväll – jag höll på att bli knäpp! Önskar att jag kommit på det där med hörselskydd! Det var över 10 år sen nu men jag minns hur det gjorde ont i hela mig av ljudet.

        Jag använder fruktansvärt effektivt brusreducerande hörlurar, på jobbet. För att jag störs av kollegors pratande. Hahah.

        Så har alltså FULL förståelse för användandet av hörselkåpor om en är förälder till ett barn med kolik, eller bara barn överlag. Själv hade jag nog fått hitta någon slags ljudisolerad dräkt ?

      Jag hade öronproppar och skäms inte ett dugg över det ?

      Koliks. Ja. Men denna bebis har troligen ingen koll. Han får sitta å vänta på maten vilken en bebis inte förstår utan en bevisa vill ha sina behov mötta direkt. Förstår å ser man bebisen signaler så kommer aldrig bebisen till skrikstadiet. När bebisen skriker så är det försent. Tar längre tid att lugna å mata bebisen om man ignorerar bebisen signaler.

    Inget fel alls med att ha hörselkåpor. Hon tar hand om sina barn ändå men kan minska den stress som bebisskrik ger. För att orka vara en bra förälder behöver man lägga ner kraven på perfekt och göra det som fungerar! Så länge man tillgodoser ens bebis behov:) Lägg ner momshamingen.

      Exakt, det enda som spelar någon roll är huruvida man tröstar barnet som är ledset. Huruvida man har hörselkåpor, är döv eller lyssnar till barnskriket spelar ingen roll.

      Sen tycker jag hennes svar om att hon inte blir en bättre mamma med migrän och tinnitus är väldigt vettigt också.

    Jag använder hörselkåpor och jag älskar mina barn och jag tröstar mina barn och jag vill spendera tid med mina barn och osv osv

    Men jag älskar hörselkåporna.

      Ja, ser inte heller problemet medhörselkåpor. Är ju bra att ha kvar sin hörsel livet ut, det gynnar ju även barnen tänker jag 🙂

    Jag har tinnitus och det är av stor vikt för mig att använda skyddande öronproppar, bland annat vid barnskrik. De gör inte att ljudet försvinner, men decibelnivån dämpas. Vad är problemet?

    Hade öronproppar jämt när min son var nyfödd och hade kolik och skrek nästan dygnet runt. Inget konstigt alls. Man kan bli galen för mindre än konstant barnskrik. Bättre skydda öronen så man kan trösta, bära o krama barnet samtidigt som man slipper skada hörseln.

      Ja kramar man barnet så har man skriket ofta rätt in i örat. Det är fasen inte hälsosamt varken för humöret eller trumhinnorna.

    Jag hade hörlurar med musik när min unge var liten och hade kolik. Herregud, vem VILL lyssna på bebisskrik? Det är ju bättre att kunna koppla bort skriken och känna sig lugnare som förälder. Barnskrik kan bli ett stort stressmoment och till viss del är jag absolut ”härdad” som flerbarns mamma men varför lida i onödan liksom ? Hittar man något trick som funkar så kör på, inte så att man tröstar sitt barn mindre, tvärt om orkar man mer 🙂

    Jag hade inte haft några som helst problem med att använda hörselkåpor eller något annat för att slippa höra skriket.

    Tänker att börjar man använda det kanske det tillslut blir en vana, och någon gång kanske det faktiskt kan vara något allvarligt.

    Jag skulle personligen aldrig ta på mig ett par hörselkåpor när mina barn skrikit

    Jag har dock förlorat ett barn en gång i tiden så jag vet inte om det kanske kan ha med det och göra, att jag alltid tänker att det kan ligga något bakom skriket, eller att jag kanske inte hör om det faktiskt skulle vara något

      Man hör ju skriket ändå, det som händer är att det dämpas lite.

      Hon lägger väl inte det skrikande barnet i ett annat rum, stänger dörren och sätter sig med hörselskydd i andra änden av huset? Har man barnet i famnen så hör man skriken trots skyddet, men inte lika gällt, och man ser även barnet. Så inget allvarligt lär väl hända som inte kan hända utan skyddet.

        Minns hur BVC sa att om barnet skriker så man blir tokig är det bättre att lägga det på golvet, gå ut ur rummet och stänga i fem minuter tills man hunnit andas. Naturligtvis har man ändå koll på barnet, men en mödraskapsdepression som triggas av skriket och känsla att aldrig någonsin räcka till, aldrig kunna trösta, är mycket värre än att lämna rummet en stund.
        Mammor känner sina barn väl och har koll på allmäntillståndet i regel, hörselskydd eller inte.
        Ibland bara skriker de, mätta, nybytta, fisade (ja, man kan hjälpa dem få ut gas med en liten manick som jag glömt namnet på, men vansinnigt bra var den), lagom varma, lagom svala, tröstade i evighet med allt vad djupa benböj, hårfön mot magen, babymassage och hela faderullan heter. Då är ju hörselskydd alldeles utmärkt för att behålla lugnet och kunna trösta sitt barn.
        Hade mitt barn gått bort medan jag lämnade rummet hade jag nog inte kunnat andas längre. Så jag förstår hur anonym menar. Beklagar din förlust innerligt, det du bär med dig, vad som hänt, ska ingen behöva behöva uppleva.

      Tror du överskattar hur mycket ljud hörselkåpor stänger ute. Mina märker fortfarande att barnet skriker. Sen kan man ju märka att ett barn är ledsen även om man är t ex döv, det märks på flera andra sätt.

    Jag har varit belönad med barn som tystnar så fort tutten åker i munnen och har aldrig behövt utstå så mycket skrik. Hade dock absolut kunnat tänka mig ha hörlurar med låg musik för att få bort den högsta ”pitchen” på skriken.
    Tycker alla sätt är bra förutom de dåliga!

    Använder hörselkåpor och hörlurar med silent mode DAGLIGEN! Herregud vad mycket lättare det är att hantera skrikande barn på ett rimligt sätt om man inte behöver få huvudvärk av allt ljud.

      Du måste skämta va? Troll?
      Det dina barn kommer minnas sin mamma som är…att mamma hade hörselkåpor på sig när vi var barn för vi var så jobbiga. Kul. Verkligen en fin uppväxt. Tragiskt.

        Nog du som är ett troll. Se hur vanligt det är mest hörselskydd! Har du ens egna barn?
        Så små barn minns ändå inte att dens föräldrar hade hörselskydd på sig när de skrek.

        Jag vet att mina föräldrar, främst mamma, hade det. Gjorde det min uppväxt sämre? Inte direkt. Hörselskydd har absolut ingenting att göra med att man inte bryr sig eller tar sämre hand om sina barn.

        Maja är bara här för att vara elak mot människor hon inte känner. Har svårt att se att hon skulle säga sånna saker i ansiktet på någon. Men man kan hitta hennes kommentarer lite varstans, och det finns en röd tråd. Kanske gör hon så för att hon mår dålig själv och att trycka ner andra får henne att må bättre? Det är synd om dig Maja.

    Jag får sån ångest och panik av bebisskrik, första hade kolik och jag var så sjukt deprimerad (förlossningsdepression då). Önskar jag hade fått tips om hörselkåpor. Hade inte gjort mig till en sämre mor men hade nog mått tusen gånger bättre!

    Men snälla, det där är fullt rimligt! Vi ska vara rädda om vår hörsel. Att hon tröstar och gungar och gosar barnen utan att ha ett svinhögt skrik 20 cm från örat (dubbel dos, hon har ju tvillingar!) är verkligen helt oproblematiskt. De enda som klagar är nog mammor som är avundsjuka för de själva inte kommit på detta trick…

    Tycker det är gött att någon är ärlig. Och faktiskt smart som sparar sin hörsel.

    [Borttagen kommentar]

      Men var bara tyst.
      Är det du som ställer ordningsregler kring föräldraskap?
      Du verkar vara en otroligt stygg kvinna Vicky som skriver så om en annan person som du inte vet ngt om.
      Skäms på dig.
      Tack vare tjejer som du så trycks mammor ner i skorna varje dag…känns det bra för dig?

      Vad pratar du om? VARFÖR har man inte på sig hörselskydd medan man tröstar en skrikande bebis?

      Wow ? Ja hon verkar verkligen va heeelt självupptagen som vill skydda sin hörsel från bebisskrik x2..

      Du måste vara från vettet? Vad vinner någon på att man ska höra varje hjärtskärande skrik från bebisen? Du måste motivera…

      På vilket sätt tar ett barn skada av att föräldern har hörselskydd medan den tröstar och finns där för barnet? Barnet behöver närhet, vilket den får.

    Vet inte vad personen som DMar har för problem eller om hen (gissar på hon) bara är sååå otroligt duktig alternativt inte har egna skrikiga barn men jag ÖNSKAR att jag var så där smart när det begav sig! Min tinnitus blev inte bara mkt värre pga lustgasen som lämnade en helt ny ton i öronen pga överdosering, den blev även ännu värre med allt skrik rakt ner i örontunnlarna så att säga.
    Går idag med konstanta skrik i båda öronen så vem är hon att döma ens eller försöka ge skuldkänslor?
    Med henne retorik så menar hon då att döva föräldrar är sämre eller vaddå?

    Så otroligt korkat DM…

      Personen som DM:ar är Årets mamma, gör aldrig fel när det gäller barnuppfostran och är i det närmaste en helt perfekt mamma vilket gör att hon har rätt att påpeka till andra mammor att de ”gör fel”. Alla vi andra lite mer operfekta mammor använder ibland hörselkåpor eller gör något annat som Årets mamma inte skulle acceptera, men vi gör det ändå för vem fan bryr sig om vad hen tycker?

      Alltså på tal om din tinnitus. Förra veckan var det om just tinnitus i P4 Extra och då spelade de upp ljud som någon med tinnitus kan höra. Den de pratade med hörde en massa olika ljud, men sen spelade de upp två ljud på hur det kunde låta. Ett enda långt monotont tjut, som en tuta. Och ett högt pip (som programledaren inte kunde höra, även det väldigt intressant). Måste vara fruktansvärt att gå runt med dessa ljud i öronen.

    Jag använder öronproppar ganska ofta.
    Hemma med barnen, på bio, i affären, på jobbet osv osv.

    Har en utbrändhet i botten och klarar inte av för mycket höga ljud. Öronproppar är min räddning.

    Den som inte förstår behovet av hörselkåpor har varken haft ett barn med kolik eller barn med andra utmaningar. Man behöver överleva. Det gäller för övrigt ganska många tvillingföräldrar….Det handlar inte att man INTE ÄR MED BARNEN, man ÄR ju med barnen, men behöver inte förstöra öronen

      Fast denna bebis har inte kolik. Han vill ha mat. Han låter honom vänta medvetet. Bättre hon matar båda samtidigt. Eller ringer in hjälp från svärmor.

    jag hade öronproppar ofta när min dotter var i någon slags ”testa rösten period”. man hör ju ändå. finns väl inga hörselkåpor i världen, än mindre på den vanliga marknaden, som helt och hållet stänger ute skriket. Man hör skriket, men det skär inte i öronen. Och sen blir man mindre stressad och tröstar barnet bättre när det inte är illvrål rakt i örat.

      Menar ju detta, vi uppmätte vår 7månaders till 100 deciebel idag när hon testar rösten eller är uttråkad ? had vi inte haft öronproppar första månaderna med kolik hade vi gått under.

    Vår barnmorska berättade att de hade investerat i hörselkåpor med radio som de lyssnade på när de gick runt nätterna igenom och tröstade sina barn. Toppengrej för att lite lättare behålla lugnet när barnet skriker för hundrade timmen och inget hjälper (jo för vissa barn är det så).

      Jag tycker det är en supersmart lösning. Man blir ju inte helt utan hörsel för att man har kåpor på sig. Hallå!

    Jag är extremt ljudkänslig och tycker inte det är en helt dum idé. Jag klarar inte av hög musik, för höga/starka röster och maskiner som t.ex en borrmaskin. Tycker det är en sak att stänga in sitt skrikande barn i ett rum för att sova och sedan sätta på sig hörselkåpor. I det här fallet, där de används för att mamman själv ska behålla lugnet och hantera sitt barn på bästa sätt tycker jag det är toppen! Jag hade fått panik. (har inga barn)

    Jo, eller alltså nej vi använder oss inte av kåpor, vi har en väldigt snäll tjej, men vår bvc sa om de är så pass illa sätt på er hörselkåpor.

      Ja alla barn som skriker är elaka och dumma

        Ja kan vi sluta kalla barn som inte skriker för snälla? Skrik är barnets enda sätt att kommunicera. Låt barnet göra det.

          Eller hur!!! När folk frågar ”är hen snäll?” blir jag så irriterad. Som att bebisen skriker för att vara dum liksom?!?

    Man blir ju inte helt döv av hörselkåpor… man hör ju allra högsta grad vad som händer runt omkring sig. Kommentaren verkar skriven av en mamma som kommer att följa med det vuxna barnet på jobbintervjuerna.

      Skriker ????

        HÄMTAR HÖRSELKÅPORNA

    1. Vissa är mer ljudkänsliga än andra. Själv blir jag helt slut efter att min bebis skrikit några timmar Om jag inte använt mina nc-hörlurar.
    2. Vissa barn har kolik eller annat som gör att de skriker timtals trots att man gjort allt..
    3. Vissa barn är blivande operasångare. Har haft 2 av den sorten. Den första fick jag höra med på bb av en barnmorska ”ojojoj.. Ni verkar ha fått en som kan krossa glas med rösten..” ? hehe.. Hon hade kolik.
    4. Så länge man inte ignorerar bebis så kam det väl för helvede inte vara dåligt att man skyddar sin hörsel?? Efter 2 högljudda barn har jag trots sporadisk hörselskyddsanvändning börjat höra ett svagt pip på etta örat.. Behöver ju inte vara deras ”fel” men skulle inte vara förvånad. (nej jag kommer inte beskylla dom för det.. ?)

    Jag har varit tvungen att ha öronproppar på jobbet när vissa barn skriker så höga toner under inskolning så vi har mått dåligt.. Hör fortfarande skriket men mår inte dåligt av det längre? Kan liksom inte skicka hem skrikande barn konstant, då skulle vi knappt ha barn kvar. Är en period sen lugnar det sig.

    Vi använde det med första barnet som hade kolik. Har man inte upplevt det kan det verka konstigt, men oavbrutet skrik i flera timmar varje kväll i två-tre månader kan göra den mest sansade person galen!

    Vi använde det när vår förstfödda hade kolik. Man kan bli helt knäpp i huvudet av så mycket skrik, tror det är svårt att förstå om man inte varit där. Dels använde vi det för att inte förstöra hörseln och dels för att kunna behålla lugnet och trösta bättre. Vi fick tips från bvc att använda hörselskydd 🙂

      Precis så, innan en själv varit i den situationen är det omöjligt att förstå. Jag har jobbat i förskola och trodde att jag var ”van” skrik och gråt men det är något alldeles speciellt med ens egna barns skrik.

      Om bebisen har kolik ja. Här handlar det inte om en kolikbebis. Han får vänta medans hon matar flickan. Han vill ha närhet. Han vill ha mammans trygghet.

        Du verkar inte vara van med att behöva vänta på någonting i livet? Bebisar klarar att vänta några minuter, jag lovar.

    Min man använder hörselskydd ibland då vår bebis kan skrika mycket högt. Inget konstigt med varken det eller hörselkåpor. Den som säger nåt annat har INTE haft krävande bebisar som skriker sig blå konstant.

      Hade en sån bebis, ändå inte använt hörselkåpor ? Tanken slog mig aldrig ens
      Är det alltså så pass vanligt att ta till?

        Man är väl olika ljudkänsliga också.

        Ja, dels är vi väl olika rädd om hörseln, dels påverkar skriket olika mycket. Vi har ett tvättäkta plusbarn vars stämma borde kunna väcka grannarna ett kvarter bort. Bebisen skriker väldigt, väldigt ofta och det tär faktiskt både fysiskt och psykiskt på de flesta… Jag är typ jämt svettig pga. skrikandet ?

          Jag har redan tinnitus, kanske därför jag inte är så rädd om hörseln ??‍♀️

            Då borde du väl vara ännu mer rädd om din hörsel? Din tinnitus kan ju bli värre och du kan få fler och värre hörselskador.

          Haha jodå. Vi som bor i lägenhet väcks också av barnskrik.

            Svar till RadiumRädisa ?

    Jag har absolut inget problem med andra barns skrik/gråt men mina egna barns skrik/gråt triggar mig något enormt. Jag blir stressad och kan inte tänka på något annat än att trösta/mata/hjälpa dem. Så kvällar när barnen varit övertrötta och haft svårt att sova har jag behövt öronproppar/hörselkåpor för att kunna hålla mig lugn. Jag ser det inte på något sätt som att en är en dålig förälder för det, snarare tvärt om, att en gör sitt yttersta för att kunna tillgodose sitt barns behov. För egentligen vill en ju bara säga ”tack för den här tiden, hej då!” Ne men skämt åsido, det kan verkligen hjälpa en situation som känns hopplös.

    Min dotter hade kolik och öronproppar var superviktigt för att vi skulle hålla oss någorlunda sansade när hon skrek hela nätterna. Bebisens skrik skär både i öron och hjärta. Tror inte att den som kritiserar en sån grej har varit med om en riktigt tuff bebistid. Det är ju inte som att bebisen märker av att föräldrarna har öronproppar när man försöker trösta.

    Vi på förskolan har också öronproppar ibland. Jag har speciella proppar som blockar de väldigt högfrekventa och skadliga tonerna, men jag hör när barnen pratar med mig.
    Hörselskador är allvarligt och bestående. Var rädd om er hörsel. Spädbarnen tar nog inte illa upp.

      Vill du tipsa om öronpropparna du använder? Arbetar nämligen också på förskola och känner att hörseln försämrats genom åren, så ett par öronproppar börjar bli nödvändigt.

        Vi fick från HappyEars.

    Tänker spontant att Varka i Anton Tjechovs novell ”Att få sova” hade behövt det.

    Om man ser till det ENORMA stresspåslag ens barns skrik ger när man är nybliven förälder så tänker jag snarare ”fan, så skulle jag ha gjort” när jag läser det hon skriver. Man är ingen vidare pedagog då man utsätts för höga ljud efter x antal timmar för lite sömn under en längre tid. Klokt. Vill man att det ska synas mindre kan man ju använda öronproppar.

    Har sedan jag själv var barn planerat att ha detta den dag jag eventuellt får en bebis. En annan lösning är ju att fortsatt låta bebisen skrika en rakt in i örat så man blir döv istället, då slipper man också oljudet.

    Förlåt men vad är det för sopprötter som anser att detta är skadligt för barnen? Är det bara troll eller är det verkligen någon som är så urbota korkad?

    Aldrig stött på detta tidigare. Är lite förvånad över att folk behöver hörselkåpor faktiskt

      Jag har inte ens barn själv men är inte det minsta förvånad att folk behöver det.

      Du kanske hade ett väldigt tyst och nöjt barn?

        Nä, kolikbarn som skrek konstant tills 6 månaders ålder ?

          Ok, så du är döv? Eller njuter av barnskrik? ?

      Har heller aldrig hört talas om detta. Ser fruktansvärt ut. Ignorant. Självupptagen mamma.

      Pojken skriker ju även vid blöjbyte. Han är väl förmodligen knallröd runt pungen och i rumpan. Använder förmodligen våtservetter som torkar ut huden. Och luftar ej mellan snopp å pungkul (det sk pungsvettet).
      För den uppmärksammade så är det ju tydligen bara pojken som skriker. Förmodligen för att hon bryr sig mindre om pojken.

        Maja, jag undrar verkligen vad som hänt i ditt liv som gjort att du känner dig tvingad att klämma ur dig sånhär skit om något du absolut inte har någon insyn i. Granska dig själv och do better, för i helvete.

    Cam, kan inte du göra ett inlägg om Hannah & Amandas extrema kommersialiserande av allt? Nu senast: hoodie med ett tryck på två hundar som jappar med texten Maxim & Itzy. För er som inte minns så våldtogs (deras ord) Hannahs hund Itzy av hunden Maxim för nåt år sen. Skitkul. Det går heller inte att lyssna på deras podd pga de EXTREMT många och långa sponsorinslagen; jag unnar de alla pengar i världen men det förstör upplevelsen att behöva spola fram 30% av ett poddavsnitt.

      jappar?

        Nullar ????

      Tips: spola över reklaminslagen

        Du läste inte hela kommentaren va

    En kompis fick faktiskt order från en läkare att både ha öronproppar och hörselkåpor på barnet för dottern skrek så mkt.

    Har full förståelse för behov av hörselkåpor vid bäbisskrik i kanon.
    Ibland skulle jag själv vilja sätta på mig ett par när min make smackar i sig ett äpple eller sörplar när han dricker(även vid kall dryck) får shillsen?

      Gör det!

      Jag har suttit med hörlurar med högsta volym när min man och hans son satt bredvid och åt knäckebröd.

    Jag använde gasmask vid bajsblöjbyte när min unge var bebis. Jag var inte sämre förälder för det. Att spy ner ungen gör mig däremot det.

      ? skrattade högt åt sista meningen

      Men shit (no pun intended)!! Genialt ju! ?

      Vid spysjuka (barnens då) hade det även varit smart att ha en sån hazmat suit så man slapp bli nerspydd flera gånger om dagen.

    Jag är fan ljuskänslig efter jag fick barn men har aldrig använt hörselkåpor. Låter som en bra idé!

    Blir ännu mer motiverad att aldrig skaffa barn

      Cats not kids

      Lär dig förstå bebisar å barn så kommer det gå toppen! Det du ser här är ovanligt.

    Helt otroligt smart tycker jag! Inget jag själv hade kommit på tyvärr. Ibland använder jag silikonöronproppar (de man kan forma) hela dagarna. För att filtrera bort låga ljud, andras småprat osv på jobbet. Jättebra när jag håller på att få migrän. Hör ändå allt personer nära mig säger.

    Jag använder öronproppar dagligen sedan en månad tillbaka pga 9 månaders som tränar sin röst ?‍♀️ ser inga problem alls med det, det förlänger tålamodet enormt.

      Är väl inte riktigt så att ett par hörselkåpor tar bort allt ljud så du bara kan sitta där i lugnan ro och njuta av tystnaden? Däremot dämpar de så du faktiskt kan behålla lugnet och tänka en klar tanke.

    Man ska väl inte behöva stå ut med allt bara för att man är förälder :))

    När barnet skriker timme efter timme finns där två saker som gör att man inte tappar förståndet helt. 1, Lägga ner barnet på säker plats och gå ut och hämta andan och vila öronen och själen i 5 min 2, Hörselkåpor.

    Av dessa alternativ är ju faktiskt alternativ 2 bättre om man ser till barnet. Så jag är #teamhörselkåpor

      Det är absolut bättre! Är rätt säker på att föräldrar i alla tider har trottat in saker i öronen för att slippa det värsta ljudet, på stenåldern var det väl nån mossa och idag hörlurar..

    Mina tvillingar skrek i sträck 2 timmar varje kväll. Oberoende vad man gjorde. Hörselkåpor är inte fel.
    Min pappa hade dock hörselkåpor vid matbordet för han var trött i öronen efter jobbet på förskola. Det var inte trevligt för han kunde inte delta i samtal

      Bebisar skriker på kvällen för de vill ligga och snutta, ha mat, närhet. Hjälper ofta att ge bröstet på kvällen. Ge magdroppar(probiotika).

    Bvc tipsade mig om det när min dotter var nyfödd och skrek konstant.

    Är ju skillnad på om man tar hand om barnet eller inte.
    Barnet har kolik och skriker 3 timmar i sträck.
    1.Har du barnet i famnen eller på annat vis försöker trösta det, + hörselkåpor, så tumme upp.

    2. Lägger du barnet i en spjälsäng, tar på dig hörselkåpor och går iväg till andra sidan av lägenheten för att slippa allt skrik så tumme ner.

    Ingen kan väl på allvar tro att My kör enligt punkt 2?

    Första tanken är att nej, så kan man inte! Men har man en bebis med tex kolik som.skriker 3-6h i sträck varje kväll blir du tokig om man inte skulle använda! Vår bebis hade allergi, men innan det hittades var hon nästan 1år och skrek varje dag massor så jag lyssnade på musik från hörlurar, inte samma men lite liknande effekt. Man gör allt för att överleva och man kan trösta trots hörlurar!

      Fast i detta fallet är det inte kolik Bosse har. Utan han vill ha närhet och mat. Han väntar på att bli matad.

    Jag hade ett barn med nästan kolik (han skrek 45 min mindre än vad de ska för att få diagnosen). Jag använda ljudisolerande lurar när jag tröstade honom om kvällarna. Jag bar honom i sele och ammade om vart annat, men jag stod inte ut med skriket. Jag förstår föräldrar som tappar det och skakar sina barn tillslut, för man är så hjälplös. Så länge du är närvarande och aktivt tröstar gör du vad du kan för att stå ut och orka fortsätta. Min man orkade typ 15 min medan jag åt middag, sen höll han på att tappa det. För mig var det hanterbart när jag stängde ljudet ute.

    Självklart led jag med sonen som hade uppenbart ont i magen, men gör det inte mindre vansinnesdrivande för den som lyssnar. Kan ändå förstå henne.

    Min förstfödda hade kolik. Hon skrek från 15 till 22 varje kväll, det var fruktansvärt. Jag använde i perioder hörselkåpor för att stå ut. Jag vyssade och nynnade oavsett.

    När skriken hade börjat lägga sig och jag var helt slutkörd efter att ha vaggat, suttit på pilatesboll och gått runt kunde jag byta hörselkåporna med mitt headset och lite lugn musik eller något sommarprat.

    Är ingen sämre mamma för det och tror absolut inte att min dotter tog skada av det.

    Jag använde det också på inrådan av BVC faktiskt!
    Man får såå mycket bättre tålamod med lägre volym! 😀 Bästa Life hacket! Den som kommenterade blev säkert bara irriterad på dig själv att hen inte kommit på det själv och nu sitter med tinnitus 😀

    Ska nog sno sonens hörselskydd för här hemma är det ett jäkla liv med en supertrotsig 3-åring och en 5 månaders. Håller på att bli galen på 3-åringen som skriker och härjar nästan all vaken tid. Man ska inte döma mammor! De alldeles flesta gör sitt bästa och alla barn är olika. Vissa är blyga och tysta och vissa är som min 3-åring dvs proviserande och jäkligt gapig.

    Bebisen behöver närhet. Bebisar skriker av en anledning. Bebis kommunicerar genom ljud. Det är deras enda sätt att kommunicera. Därför är det viktigt att möta bebisen behov. Mamman verkar inte förstå grundläggande behov hos bebisar, ser bara det ytliga. Ser inte och förstår inte det som sker bakom det som syns. Han vill ju upp i famnen å snutta hos mamma. Dessutom verkar hon gosa mer med flickan än med pojken, eftersom det är han hon låter ligga å skrika. Hon mobbar pojkbebisar.
    Hon låter säkert bebisarna skrika sig till sömns. Fruktansvärt. Hon hade ju låtit dem ligga å skrika på natten. Istället för att han skall sitta i babysittern så kan hon lägga honom bredvid sig i soffan å mata med en flaska.(gör iordning två matflaskor). Istället för att han skall skrika sig blå. Fruktansvärt. Det är skadligt för barnet att skrika. Skapar stresshormoner i kroppen, kortisol. På långsiktigt så kan bebisen utveckla depression, ångest, osäkerhet. Bebisar behöver trygghet, värme och närhet. Skaffa hjälp, låt en barnvakt komma å hjälpa dig istället för att låta bebisarna skrika sig blå.

      Och nej detta handlar inte om att bebisen har kolik. Mamman är ignorant.
      Kanske lider hon av förlossningsdepression?
      Hon behöver hjälp å stöd, och förstå bebisar.
      Läs den här så kanske det hjälper lite: https://rullavagn.nu/artikel/sa-lar-du-dig-forsta-vad-din-nyfodda-bebis-egentligen-sager-jo-det-finns-faktiskt-ett-hemligt-sprak/

      Bemöter man ej bebisen behov tidigt så kommer barnet tillslut skrika. Skriker barnet har det gått för långt. Lär sig förstå bebisen kommunikation så kommer bebisen sluta skrika. Möt bebisen behov. Bebisar behöver trygghet.

        Hej! Nu får du nog ge dig. Du drar det här väldigt långt. Påstå att hon mobbar sonen och att hon är ignorant. Lägg ner ditt maniska kommenterande. Ditt hat och snabba slutsatser här gör 0 procent nytta.

        Tråkigt troll! Försök bättre nästa gång. Du kryddar till det för mycket.

    Det handlar ju inte enbart om att ”stänga ute barnskriket” (för att minska stressen och därmed kunna trösta betydligt mycket bättre) utan att faktiskt också skydda sina öron med hjälp av öronproppar/hörselkåpor. Simple as that. Been there, Done that!

    Sånt här gör mig provocerad. Vårt barn hade kolik. Gallskrek från 14.00 till nattvilan. Vi hade hörselkåpor ibland. Bvc sa också att det är okej att lämna barnet själv 10 min ( säkert såklart) för att man som förälder ska återhämta sig (o inte bli galen). Det höll på i 6 månader för oss.

    Personen som ifrågasätter hörselkåporna har garanterat inte tvillingar. Dräneringen och stresspåslaget av att vara tvillingmammor och uppfylla två hjälplösa individers behov SAMTIDIGT är inget man ”kan förstå” om man inte varit där själv. Låt kvinnan göra vad som funkar för att överleva och orka vara där för sina barn.

    Jag lider av hjärntrötthet efter en hjärnblödning. Med hjärntröttheten kom ljudkänsligheten. Jag använder hörselkåpor idag vid behov hemma (när jag dammsuger tex) och öronproppar utomhus vid behov. Jag drömmer en dag om barn, men vet att jag då aldrig skulle klara av det om jag inte fick ha tillgång till mina hörselkåpor eller öronproppar. Men jag hoppas att jag inte kommer få höra att jag är en sämre mamma för det ❤️ Mina hörselskydd gör att jag orkar lite mer och lite längre, innan hjärntröttheten golvar mig.

    Va? Har inte alla föräldrar använt det nån gång?! Helt normalt om du frågar mig! Man hör ju ändå vad barnen säger, det är ju inte så att ett par hörselkåpor gör det knäpptyst. Åtminstone inte mina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.