Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

370 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hehe, efter visst engagemang igår efter min ”beläggningen är hög” känner jag för att utveckla situationen för de som inte var med från början ?

    Den här killen och jag hade dejtat i två månader, träffat kompisar och så. Vi pratade om midsommar, sommarplaner och liknande, sist vi fysiskt sågs avslutade han med ”det finns ju fortfarande en hel del tid att ses i helgen”. Sen hörde han inte av sig på 10 timmar/läste inte meddelandet. Efter det började han bli kort i tonen, svarade inte på meddelanden alls efter att ha läst dem eller efter många timmar. När jag en onsdag frågade vad han hade för planer för resten av veckan svarade han med allt han skulle göra, så jag frågade då när vi ska hinna ses, fick som svar att han behöver mer tid på dygnet för att hinna allt han vill. Jag svarade bara att det önskar nog alla, men tog egentligen hinten redan där och bestämde mig för att svara på hans meddelanden på samma sätt. Så har det hållit på de senaste tre veckorna och ja, jag är lite put och ledsen för jag trodde att vi gjorde någonting helt annat än vad han trodde, därav mitt svar (hej du som trodde vi dejtade samma person ?). Allt vi gör är att skicka memes, jag dejtar ingen alls just nu då jag av andra skäl vill flytta från den här staden. Jag är mest irriterad över att han är 28 år och beter sig som om han är 18.

    Fortsättning från igår: han dök upp hos mig nu ikväll med ett gäng röda rosor, bad om ursäkt och lovade bättring. Jag sa tack och att jag ska tänka på saken ?

      Önskar att jag svarat gamla dejter/killar med samma mynt som dom gjorde mot mig istället för att ge 110% och framstå som desperat ? heja dig!!

      Mvh
      Klokare nu när man är snart 30, förlovad & förälder?

        Hon/hen framstår som lika desperat med sitt meddelande. Lär er att om män vill ha er kommer ni inte behöva tvivla på det.

          Det framstår hon inte alls som!

      Hoppas du är ung för kommentarerna du skriver om det här är så… Patetiskt?
      Du är ju uppenbarligen hang up på killen. Ni har nyligen träffats, han förklarar för dig att han helt enkelt inte har tid, du surar, han hör av sig och vill ses, du skickar den pinsammaste dissen i världshistorien till killen, han kommer ändå förbi dig och ber om ursäkt och du ger kalla handen?
      Du har inte funderat på om det är så att han helt enkelt varit väldigt upptagen sista veckorna liksom? Du vet, jobb innan semestern, kanske någon närstående som är sjuk eller whatever. Kan ha hänt något allvarligt, man tar inte upp allt med personer man nyss mött.
      Tycker han verkar som en fin kille som du inte förtjänar. ??‍♀️

        Håller med dig till hälften. Hon är patetisk men tror verkligen inte han är intresserad, hans ego blev nog bara lite stött, men inget i närheten av hennes.

          Men gud så otrevlig kommentar

        Haha hur tolkar du det som att han är en fin kille?

          Om det stämmer att han har hört av sig med svar och korta meddelanden trots att han sagt att han har fullt upp, frågar om hon vill ses när han har tid och kommer med blommor när det är hon som betett sig som en barnrumpa så tolkar jag det som att han är en fin kille. Skulle nog tro att han är lite för snäll ärligt talat, för ingen kille med lite stake skulle ta en tjej som blir sur för att man inte svarar på 10 timmar när man precis börjat ses och definitivt inte be om ursäkt när det är hon med sitt sms igår som gjort bort sig.

          Jag tycker att det verkar som att ts är den som har problem och är alldeles för kontrollerande. Killen verkar bara ha börjat dejta under en period när han inte har så mycket tid över till det.

            Ja och speciellt om han har sagt att han har mycket nu och hade behövt mer tid på dygnet så är det väl inte så konstigt att han svarar kort. Är jag stressad så blir mina meddelanden ofta kortare för jag har inte ork att sitta och chatta med någon men vill ändå svara.

            Tycker helt ärligt att han verkar ge ts lite väl många chanser.

        Fy. Är så less på dina negativa kommentarer nu ?

      Så himla befriande att läsa att du sätter gränser och inte låter dig hunsas (heter det så?) med ??

        Fast hade hon satt gränser och inte låtit sig hunsas med så hade hon ju varit ärlig mot honom med vad problemet är. Och sagt tack och hej och gått vidare. Inte leka arga leken och smaka på egen medicin och svamliga svar om beläggningen.

          Ja jag tycker en direkt och rak fråga om vad det är som händer till killen hade varit så mycket bättre. Både för vetskapen och för självkänslan efteråt. Nu är ni ju i en jätteknepig, onödigt knepig, situation och jag tror inte du själv vet vad du vill och den osäkerheten kommer ju förfölja sig till framtida relationer om du inte gör klart för dig själv vad du vill ha och inte fegar ur att fråga den andre vad den kan ge?

      Tycker du verkar väldigt krävande. Han kanske har annat att göra än att behaga dig.

      Nej, det gjorde han inte.
      Släpp honom och gå vidare.

      Oj va snabbt jag hade sagt upp kontakten om någon blev sur över att jag har planer eller inte svarar direkt på meddelanden. Röd flagga

        Men verkligen! Det beteendet borde ts lägga av med. Kontrollerande.

        Men asså nej! Om man dejtar ngn och gillar personen så kan det inte gå flera veckor innan man ses eller att man knappt svarar. Då får det ju vara ngt alldeles särskilt och som man informerar om typ sjukdom, dödsfall etc. Annara prioriterar man personen man dejtar, åtminstone om man vill att personen ska förstå att man tycker om den.

          Haha fast det är en kille. Att svara kort på meddelanden är att svara i deras värld. Tjejer som läser in för mycket i det.

            Fast vad har man träffat för killar då? Tycker det är sjukt att vi tänker att ”killar är så”. Vilka låga krav om vi tycker att det är rimligt och okej. Håller verkligen med om att ifall man gillar någon så svarar man och visar att man är intresserad.

              Så då är han väl inte intresserad då. Säg rakt ut till honom att du inte känner att något seriöst intresse verkar finnas hos honom. Tack och hej. Orka leka katt och råtta med någon man inte tycker är nog intresserad av en.

              Mer självrespekt än så har man väl?

                Nej men precis, det tycker jag man kan konstatera isåfall. Men vissa kanske gillar att spela spelet?

                  Jag själv fattar det inte alls och vill hellre vara med någon som vill vara med mig och som visar/berättar det. Men alla funkar ju inte så. Vissa vill ju jaga/ bli jagad

                Jag tycker inte att killen verkar ha betett sig schysst så varför ska man då ta ett seriöst och moget snack där man öppnar upp sitt inre? Kan tänka mig att det bara får en att känna sig ännu mer sårbar och skulle killen fortsätta på samma sätt hade man tagit det ännu hårdare. Känns som att killar behöver ett wake up call ibland och veta att man inte kommer vara där på vilka villkor som helst.

                  Jag menar inte att hon ska ta ett moget snack och öppna upp. Jag menar att jag själv hade sagt att jag inte ville då jag inte tyckte att intresse verkar finnas. Hej då. Slut på dejtandet. Mer snack än så behövs inte.

                  Jag skulle inte fortsätta försöka få någon att bli intresserad av mig om han tydligt visar mig motsatsen.

                    För att förtydliga så menar jag inte att snacka med honom för att ge honom en andra chans och bättra sig utan Hej då lycka till i livet. Om man nu tycker att han inte visar en det intresse man tycker att man är värd.

                    Något wakeup call… ja.. jag dejtar inte för att uppfostra killar i alla fall.

                    Jag tycker hennes meddelande sa just det: ”hejdå, slut på dejtandet”.

                    Tycker precis som Storken att man kan säga nånting om varför man plötsligt inte svarar.

                      ”Jag ska fundera på det” säger inte Hej då enligt mig.

                      Men visst kan jag också tycka att man kan tala om att man har mycket just nu och inte har lika mycket tog att ses och prata. Men gör inte killen det och bara försvinner ett par veckor så skulle inte jag ha något intresse kvar. Och då skulle jag hellre vara ärlig med det sen och säga nej.

                      Ja precis..
                      Han hade kunnat skriva kort att han vill fortsätta dejta och kunna ses oftare men att det just nu är väldigt mycket på jobbet (eller vad det är)
                      Så hade det ju lugnat tjejens hjärnspöken.
                      Så onödigt fel det kan bli.

                      Var det inte det han gjorde då? Ts säger ju att han berättade om allt han hade planerat och hade att göra och att han sa att han hade behövt mer tid på dygnet just nu.

                  Varför ta ett snack med nån som inte är intresserad? Bara att ignorera

          Hade det handlat om veckor så hade ts haft rätt. Nu handlar det om att han inte svarar på 10 TIMMAR. Det om något är kontrollerande.

            Det är ofta en jobbdag för mig, då min telefon ligger i ett skåp. Ts hade ju blivit helt tokig. ?

            Haha ja, kan lätt gå en dag innan jag svarar på meddelanden. Både från vänner, familj, dejter. Alla sitter ju inte fast vid sin telefon och svarar direkt.

          Absolut, han visar att han inte bryr sig om henne och hon blir syrlig. Det finns inget annat som ursäktar att någon blir kall och inte hör av sig.

            Men säg det till honom då? Vad blir bättre av att vara syrlig och passivt aggressiv?

        Samma här, hade aldrig orkat med det.

          Okej jag instämmer med ts. 10 timmar är långsamt. Är väl absolut en sak om man har telefonen i skåpet
          Men de flesta kollar ju sin telefon oftare än så. Sms kan du svara på när du skiter liksom.
          När jag dejtade (gift numera) så upplevde jag att de flesta svarade hyfsat fort, inom några timmar som långsammast, och att de inte alls va korta utan ställde frågor osv.
          Vet inte vad ni har dejtat för killar men man vill väl ha ngn som kan upprätthålla en smskonversation liksom.
          Hade ngn haft det smsbeteende som killen som ts skriver om så hade jag tappat intresset direkt.

            Ja man gör ju det och man vet ju sen tidigare sms med personen i fråga hur snabbt den svarar. Märker man då att det har ändrats, då brukar det sällan vara bra och behöver verkligen inte betyda att man är ett kontrollfreak för det.

              Kan bero på tusen saker varför man inte smsar lika frekvent som vanligt. Och män är väl inte direkt kända för att öppna upp om det är något som oroar, stressar, känns jobbigt eller så. Speciellt inte om man bara är på dejtstadiet. Cut him some slack.

                Fast va? Män som är intresserade av att skapa en relation och som är VETTIGA är väl ändå medvetna om hur dom uppfattas och måste väl ändå ha förmågan att kunna säga att ”sorry att jag är off, har hänt en grej” eller något om det nu faktisk är så att något hänt.

                  Så varför fortsätta jaga en man man inte tycker är vettig?

                    Jag har ingen aning, men vissa håller ju på så. I den här tråden verkar det ju finnas några som tänker att ”män är så”, kanske är anledningen att man inte vet att vettiga personer inte beter sig så?

                      Män är så när de inte är intresserade. När de är intresserade finns inget jäkla ignore

        Verkligen. Känns inte som att den här relationen har någon direkt framtid om det är trassel kring småsaker redan nu.

      Fast du beter dig ju som att du är 13?

        Kanske därför män som beter sig som tonåringar dras dit.

      Men asså… beläggning? Det betyder inte det du tror att det gör. Du menar handläggningstid eller belastning. Skämtet faller platt när man inte kan använda svenska språket rätt. Ta reda på vad beläggning betyder.

        En kille som har så hög beläggning att han inte har tid att träffas skulle jag ändå inte vilja dejta om jag var ute efter något seriöst?

      Var det du som skrev det där tragiska meddelandet som bara visade hur mycket du bryr dig? Herregud, att vissa aldrig lär sig.

        Men sluta vara så hård mot henne. Vafan.

      Men alltså när slängde folk ut logiskt tänkande ur sina hjärnor? Tänk själv, du gillar någon, personen du gillar skriver till dig och du IGNORERAR i flera dagar. Logiskt? Nej. Vänd på det. Nån gillar dig, du gillar inte hen så mycket – du ignorerar. Är det så svårt att fatta? Om nån ignorerar dig så släpp hen för den är inte intresserad.

        Han har ju inte ignorerat dock om han svarat, om än svarat kort. Att inte svara på 10 timmar är inte att ignorera någon. Efter 2-3 dagar och ett andra sms man inte får svar på så kan man börja tänka att man blivit ghostad.

        Tack för ditt direkta bud. Jag insåg just att jag blivit ignorerad

      Nyfiken bara… hade du skrivit det här färdigt innan öppet spår och klistrade in bara?

      Helt ärligt.. släpp honom och gå vidare. Det finns fler killar där ute. Han kommer inte ändra på sig och du kommer bara lägga massa energi på att ge tillbaka med samma mynt för att visa din poäng typ.

      Om det redan efter två månader är struligt och ointresse så lär det inte bli bättre för att ni träffas en gång till.

      He’s just not that into you osv.

        Varför så intressant om det var skrivet innan och sen bara copy+paste?

          Varför så intressant varför det är intressant?

            Skärp dig.

              Ok mamma

          Men sluta vara så jävla dryg kanske? Vill inte ts svara så behöver hon inte. Måste man skapa diskussion om allt och ingenting? Och vad spelar det för roll varför någon undrar det?

            Inte jag som är dryg. Att ställa frågan är drygt och helt jävla irrelevant.

            Nej, jag är inte ts.

    Nattygsbord eller nattduksbord?

      ?? Nattduksbord såklart.

      Nattygsbord heter det väl egentligen, men jag säger alltid nattduksbord i vardagligt tal.

        Det heter nattduksbord eller sängbord.

      Haha så rolig fråga ❤️

      Nattduksbord. Nattyg, vad är det liksom? ?

        Kom på mig själv med att jag inte vet vad nattduk skulle vara heller ?

          Tänker bord du kan ”duka upp” för natten? Alltså mindre bord att ställa av grejer på.

            Ah, låter rimligt! Även om jag inte skulle kalla det för att duka ?

          Örngott, vad är det liksom? Godis för örnar?

            Kommer från ett gammalt ord, typ örnagat eller något sådant. Vill minnas att det hade med ”att omsluta” att göra men citera mig inte på detta.

        Nattygsbord=sovkläder.

        Sängkläder, nattsärk, nattmösa, näsduk, tygblöjor etc. kallades väl förr för nattyg?

        Tyget i nattyg är det samma som i verkTYG eller farTYG.
        Det betyder ungefär ’redskap’ eller ’don’ – alltså något till ett specifikt användande.
        Nattyg = grejer man kan behöva under natten
        Verktyg = saker som kan användas till att arbeta (verk – werk – work)
        Fartyg = något som hjälper dig att fara

          Tack för klargörandet! Varför var det här sjukt intressant? ?

            För att vi älskar språk!
            Och för att det är intressant och gör saker mer förståeligt.

            Vi hade många fler -tyg-ord förr, och i norska används det mycket mer, där skrivet -tøy:
            Sengetøy = lakan etc
            Skotøy = skodon
            Strikketøy = stickning
            Kjøretøy = fordon

      Sängbordet

      Nattygsbord ligger bättre i min mun

      Båda är korrekta enligt Svenska Akademien…

      Det heter nattygsbotd, Tyg = sak.

    Jahapp.
    Förra helgen gjorde han grisljud och tryckte in hakan samtidigt som han prata till mig. Denna helg tar han kort och skickar där man ser hemsk ut och dubbelhakan är ett faktum. ”Men skämtar ju” ”skicka för visa hur ditt hår såg ut”. Är jag känslig eller har jag helt rätt att må dåligt? Han påpekar ibland ens kropp, tex magen och rumpan.”gubbröv” eller att man är kompakt.

      Vem?

        Sambo.

          Han utövar nog faktiskt psykiskt våld mot dig när han håller på och trycker ner dig på det sättet. Försök att inte ta åt dig, han har fel! Och försök att lämna relationen. Det finns hjälp att få, för att komma ifrån, om du behöver ?

      Ja du har definitivt rätt att må dåligt av hans beteende. Du är inte ”känslig”! Låt inte han heller använda det emot dig. Jag är helt säker på att du är jättefin! <3 spontant tänker jag att det där kanske bara är början. Det där kan snart leda till psykisk misshandel där du börjar tro på det han säger. Jag har hört och läst för många berättelser likt detta.

        Det sker inte varje dag men kan komma någon gång i månaden. Men han säger att han skojar ju bara… Känner mig oduglig och tjock även fast jag har lågt bmi.

          Fast en gång är en gång för mycket tycker jag. Så någon gång i månaden är ju förjävligt. Du behöver kanske ta ett rejält snack med honom? Så att han förstår att det sårar dig.

          Du är inte oduglig! Kram

            Har sagt till men får höra att jag överdriver osv. Sen att ”gör något åt ditt utseende om du känner så då.”

              Wow.. vilken gris. Hur ser han själv ut då? ? (Gissar att han inte är Leo DiCaprio direkt).

                Mm. Känns som att få det kastat i ansiktet att man är ful när han säger så.

                  Det där är inte ok på nåt sätt. Lämna.

                Leo dicaprio som referenspunkt sock… menar du leo NU eller unga Leo? ?

              Dags att avsluta relationen då. Du förtjänar så mycket bättre.

              Det spelar ingen roll om han skämtar. Om du säger att du blir ledsen, då ska han respektera det och sluta med sina löjliga ”skämt”. Det är en form av manipulationmetoden gaslightning som han gör när han ifrågasätter hur legitima dina känslor är. Läs på om gaslightning och finn styrka att sätta hälsosamma gränser för dig.

          Var tydlig med att det sårar dig, att det inte är ”ett skoj” för dig. Fortsätter han ändå så är han oempatisk och skiter i dina känslor så borde bli bye bye…

      Det där är absolut inte okej! Jag hade blivit helt förstörd om min partner sa något liknande. Usch! ❤

        Ja. Jag börjar känna att det får räcka nu.

          Testa bete dig likadant mot honom och se om han gillar det.

            Gjort det någon gång för visa hur det är, men får ingen reaktion. Kanske att han själv påpekar att han behöver ändra på sig. Känns dock inte snällt kasta tillbaka ord.

              Citerat Gifta vid första ögonkastet; ens relation är som ett bankkonto. Har man gjort fina saker mot varann, varit ärlig, gett komplimanger osv finns mer kapital att ta av när man gjort fel. Insättning och uttag. Har din kille lyft dig och fått dig att må bra också. Eller ges roliga skämt på din bekostnad istället.

      Hoppas på att detta är något slags skoj? Hade aldrig accepterat liknande beteende från en sambo.

      Jag hade inte accepterat det. Hej då till den empatilöse sambon! ??

      Men gud, han har ju fått någon kollaps i sin respekt till dig helt klart. Omogen snorunge som plötsligt upplever känslor han inte vet vad han ska höra med så då blir det överslag. Han vill ju uppenbarligen inte älska och respektera dig längre

      NEJ FY! Det finns inget roligt med det alls, det är inte humor ett dugg! Och såna där kommentarer sätter sig i hjärnan även ”fast han skämtar”, fick ont i magen av att läsa skiten. Jag skulle rekommendera dig att dumpa svinet och hitta en som tycker om dig precis som du är och även har HUMOR, den ”rätta” humorn, inte på din bekostnad eller baserat på ditt utseende!

        Så din sambo försöker hetsa dig med kränkningar att typ skaffa en total makeover för att behaga honom? Haha men på riktigt. Kasta han!

    Varför klär vi svenskar oss i så fruktansvärt fula plagg?
    Det blev uppenbart när jag var i Rom för några år sedan och jag har inte kunnat släppa det.
    Osmickrande plagg, triata färger, maskulina skor, urtvättade jeans och oversize rockar.
    Ja, smaken är som baken, men varför har det blivit trendigt att klä sig androgynt och rent av fult?

    Är det för att vi är mer jämställda?

      Tycker svenskar generellt har en snygg stil. Särskilt under vår och höst.

        +1

      Det där är ju så olika beroende på vad man själv har för preferenser liksom. Men jag tycker att vi här i Sverige klär oss rätt snyggt.

      Jag klär mig inte fult så kan inte relatera till vad du pratar om, ganska trångsynt att dra ca 10 miljoner svenskar över en kam ?

      Jag älskar det senaste modet i triata färger☺️

      Trender kommer och går.

      För att folk har viktigare saker att tänka på?4

        Fast folk som följer trender bryr sig ju om mode och vad de har på sig. Tror inte ts menar ngn som inte har ngn stil eller bryr sig alls, utan menar väl de som klär sig trendigt?

          Kanske var så det menades ja ?

      Roligt att du säger det! När jag gick på college i USA fick svenskar komplimanger för våra kläder, där och då var det vanligast bland amerikaner att till vardags gå i träningskläder ?‍♀️ Så det är väldigt relativt det där, jag kan inte tala för Rom då jag inte varit där så mycket men jag kan tycka att de klär sig lite mera chict i Frankrike ex. Undrar om det kan vara pga ett behagligare klimat där? Att man pga temperatur osv måste anpassa kläder efter väder i Sverige?

        Framför allt svenska män brukar väl anses som rätt så metrosexuella och modemedvetna utomlands.

      Nu är jag nyfiken på hur kvinnorna i rom klädde sig som gjorde att du fått den här insikten. Hur är modet generellt därborta om vi kör med oversize och manliga skor menar jag

      Nu är jag nyfiken på hur kvinnorna i rom klädde sig som gjorde att du fått den här insikten. Hur är modet generellt därborta om vi kör med oversize och manliga skor menar jag

      Om man vill förändra sin omgivning så är det bäst att börja med sig själv. Kanske inspirerar du nån annan och så sprids det som ringar på vattnet om man har tur!
      Att gå och gnälla på andra brukar sällan leda till tillfredsställande resultat.
      Observera att jag inte tycker att du har fel i sak.

      Svenska kvinnor klär sig maskulint, alltså oversize-kavajer och annat skit som ser ut som tält på dem

        Gör vi?

        Men vad har kvinnorna i rom då? Mer feminina skor för att de slipper vada i snömodd ända ut i maj månad kanske?
        En snygg trenchcoat mot den svala italienska vinden?

          Alltså kvinnor utanför Sverige klär sig mer ”feminint”, sen får man ta det hur man vill. De är också mer fixade, skulle nog inte lämna hemmet med fula fötter och torra hälar och gula tånaglar, det gör bara svenskor.

            Haha, ja och det gör vi ju bara för att vi måste lämna hemmet ibland. Helst skulle vi självklart stanna hemma istället ? hoppas att ironin framgår lite.

              Ja den som ändå kunde vara hemmafru och har tiden och orken att strutta runt i klackar med nymålade tår och lämna de bekväma skorna som tillåter ansträngning och promenadavstånd i historien!

      Tycker man klär dig mer tidlöst på kontinenten. I Sverige är det mycket trender som råder. Trender kan skapa ängslighet hos konsumenter och därmed tappa lite finess. Medans Italienskor och fransyskor landat tryggt i det tidlösa så riskerar svenskan att ängsligt klonka runt i grova skor hon nyligen börjat bära.

      Jag tycker snarare det är tvärt om.
      Jag ser ofta tjejer i korta kjolar och tunna jackor när det är vinter och svinkallt, dem väljer hellre att frysa och vara snygga än varma och ”fula” kläder. Och alla kläder ska sitta så tajt att tjejerna knapp kan andas. Det viktigaste verkar vara att visa upp sin smala midja och kvinnliga former.
      Tycker mest det är influenser som klär sig i oversize och andra konstiga mode trender.

      Sedan kanske det beror på vilken typ av människor du umgås med?
      Jag dömer mest efter det jag ser i affärer/stan eftersom dem människor jag umgås med oftast bär praktiska kläder (häst och hund människor) och inte bryr sig om att vara snygga eller följa mode 😛

      Jag har också varit i Rom, så vackert mode. <3

      Ogillar alla fyrkanta kläder som säljs nuförtiden.Till exempel croptops som är breda istället för åtsittande. Eller kavajer i flera storlekar för stora, i mansmodell till kvinnor? Inte snyggt.
      Skor som nästan ser ut som att de är så gamla som från 90-talet trots att de är nyköpta. Gärna så klumpiga att de ser ut som de är nedärvda från en storebror istället för att de är gjorda till kvinnor.

      Ja ja. Jag är väl udda jag. 🙂 haha.

    Har fått sertralin hexal utskrivet men är rädd för biverkningarna, och att jag inte ska kunna sluta när jag börjat… jag vet att dom inte är beroendeframkallande men jag har förstått att det ändå är svårt att sluta? Någon här som kan lugna mig eller dela sin erfarenhet?

      Sertralin funkade inte alls på mig, mådde bara skit. MEN av erfarenhet så vet jag att det är ungefär som med p-piller, det som funkar för någon funkar inte alls för någon annan. Så testa!

      Har tagit 2 olika antidepressiva. Hemska. Blev som en avstängd zombie. Kunde inte få orgasm. Tappade sexlusten. Muntorrhet. Det enda som hjälpte mig ur ångest och depressioner var att faktiskt ta tag i grundproblemet och förändra mitt inre (terapi) och yttre (ny karriär).

        Det är ju olika för alla vilka biverkningar jag har inga och äter mirtazapin och fluoxetin, fick prova en massa innan bla setralin och den var hemsk! Som sagt man får prova sig fram.

          Ja man får absolut prova sig fram! Och faktiskt, mår man riktigt dåligt, är djupt nere i en depression, är det viktigaste att komma upp och börja må bra igen! Då är sexlusten något man får arbeta med sedan. Min erfarenhet är att jag ändå inte velat ha sex när jag varit riktigt djupt nere. Så jag skulle aldrig avråda någon från SSRI på grund av det. Däremot finns en uppsjö av olika sorter, och där kan man prova sig fram med vårdens hjälp, så klart ?

            Fast det finns sätt att ta sig upp över vattenytan även utan tabletter. Lever man destruktivt kan första steget vara att sluta med alkohol eller vad man nu har som självskademedel, även prioritera sömn, bli sjukskriven, osv.

            Dessa tabletter stannar kvar i en längre än vad vården vill erkänna. Jag fick inte tillbaks förmågan att få orgasm förrän efter ett halvår efter att jag slutat. Drt är starka Mediciner och borde inte delas ut som smågodis av vårdcentralerna.

      Det går ju egentligen ”rävgift” om man ska var ärlig, jag äter 2 antidepressiva och kommer förmodligen få föra det resten av livet och det känns okey då jag mår puss utan. Så i slutändan om du verkligen är deprimerad så spelar det ingen roll, ta dom! Vissa får äta livet ut medans andra klarat sig ett kort tid, men det finns hjälp med nedtrappning och jo dom är visst beroendeframkallande, tar upp till en månad tills du fått full effekt. Dör mig tog det mig en 8-9 olika antidepressiva innan min läkare hittade rätt ?

      SSRI räddade mig. Kunde oftast inte nå orgasm under tiden, men det försvann när jag slutade med tabletterna. Jag oroade mig för att depressionen skulle komma tillbaka och trappade ned väldigt långsamt. Allt gick bra. Hellre dålig sexlust och få orgasmer än död, vilket är vad jag förmodligen varit utan SSRI 🙂

        +1, exakt så! Jag hade även förlorat familj och vänner på vägen dit. Depressioner är inte att leka med. Det är en dödlig sjukdom! Farligt att avråda någon från medicinering.

          En biverkan är dock att man första tiden på SSRI ofta mår sämre och har ökade suicidtankar. Så kan va lite farligt att råda någon att ta dem.?

      Jag åt 150 mg sertralin i 1,5 år. Jag mådde så himla bra av dom. Kände mig verkligen bekymmerfri och fick energi till att ta tag i saker som gjorde livet jobbigt. Sexlusten ökade. Dock gick jag ner en del i vikt vilket gjorde att jag gick upp massvis när jag slutade ta dom.
      Jag slutade när jag började må sämre och sov otroligt dåligt. När kroppen vant sig att leva utan så mådde jag bra igen, dock inte lika bra som när det var som bäst med dom.

      De är svåra att sluta med så är det tyvärr. Eftersom det är SSRI sätter den sig på en reseptor i hjärnan så om man lider av grov ångest kan den inte hjälpa fullt ut som önskat. Jag har ätit SSRI i många år och min läkare ville att jag skulle testa SNRI (Venlafaxin) som sätter sig på två reseptorer och därav ger lite bättre effekt. Den fungerade dock inte för mig och att ens försöka byta har varit en ren mardröm för mig. Men jag vet också att det har fungerat bra för andra så tänk på att kroppen reagerar olika för alla.

      Började äta sertralin i november, höjde dosen ganska snabbt (i samråd med läkare) och har ätit 150mg sen i januari ungefär. Jag är inte depremirad utan lider av ångest, och efter ett halvår märkte jag skillnad. Har mycket mer energi nu vilket jag inte har haft på flera flera år, väldigt skönt att faktiskt orka göra och ta tag i saker. Ångest-tankarna är kvar men inte dipparna. Har inte blivit någon zombie över huvud taget, har bara positivt att säga. Det har inte förändrat mitt liv men absolut haft en positiv påverkan. Jag har inte testat andra antidepp och aldrig slutat med dem heller, så jag har ingen erfarenhet där men tycker absolut att det är värt att prova. Gärna i kombination med terapi.

        Ska tillägga att första tiden var jobbig både fysiskt och psykiskt, men det försvann efter några månader.

      Hej fina du!
      Detta är en total livsavgörande fråga.
      Har mist tre närstående i självmord som varit i depressioner,
      Som aldrig varit i kontakt med vården någonsin och fått utskrivna antidepressiva från någon allmänläkare.
      De har då varit förvarnade om att bli mer ångestladdade hos läkaren men statiken kring detta och suicid är fortfarande så underutvecklat och den här informationen kring att få antidepressiva bör spridas och erkännas som en folksjukdom.

      Har själv aldrig hamnat i en riktig depression tror jag men hamnat i otroliga ångestlägen och tror jag förebyggt detta pga medicinen som faktiskt är fantastiskt utöver bristande sexlust som enda biverkning, men det kan jag leva med.

      Hej!
      Sertralin räddade mig när jag fick fd. Insättningen var jobbig med sömnlösa nätter, myrkryp i ben och rygg och huvudvärk. En dag grät jag hela dagen. Det höll i ca 2 veckor, sedan släppte det och funkade bra! Fick sakta tillbaka mitt liv. Började trappa ner för 1,5 månader sedan och slutade helt för tre veckor sedan. Nedtrappningen kändes inte men har haft väldigt svårt att sova på nätterna och varit lite ojämn i humöret. Håller dock på att klinga av.
      Tycker det var värt allt! Stort lycka till! ❤️❤️❤️

    Jag lyssnar ofta på verkligheten i P3 och tycker det är så spännande att lyssna på vanliga människors berättelser om sina liv. Har ni en livshistoria ni vill dela här ikväll så vore det fin läsning när jag sitter hemma på kammaren ikväll.

      Jag kan rekommendera kontot humansofny på instagram, många storys från olika människors levnadsöden.

        Älskar det kontot!

    Berätta om det fegaste/fulaste/konstigaste/”roligaste” sättet en kille/tjej har lämnat er, antingen som första dejt/träff eller i ett förhållande.

    Jag och en kille bestämde träff en helg för några år sen och skulle umgås heldag då han bodde en bit bort, vi sågs och fikade och pratade lite sen gick vi promenad och kom hem till mig och skulle då laga mat ihop och när vi kommer upp så säger han att han har glömt sin snus i bilen och sen kom han inte tillbaka ? blev lite besviken och paff då såklart då jag inte varit med om det förut men nu skrattar jag bara åt det ? jag var väl inte så rolig tydligen ?

      Så jävla fegt! Haha.

      När jag var 14 så blev jag inlagd på sjukhus pga oklar sjukdom (bla cancer misstänktes, det var dock körtelfeber och en läkare sa ”Du är mitt mest spännande fall hittills!” ”… Tack?”) och då smsade min kille till mig på min gröna t25 att han inte var kär i mig längre och gjorde slut. Jag minns att jag tänkte ”Kär? Var han KÄR i mig?!”, så det var kanske lika bra…

        Ja lika bra, sen valet av tillfälle att smsa detta på inte va så snyggt kanske ?

      Att ghosta är det fegaste och fulaste sättet tycker jag. Man up och tala om att du inte vill längre.

        Håller med! Hade varit helt fine om han sagt han inte kände nån kemi osv och att han vill gå, hade inte direkt stoppat honom utan förstått! Men att säga man ska hämta något och sen inte komma tillbaka ?

      Jag var 16 år och otroligt kär och trodde han var mannen i mitt liv, så var jag på fest hos min kompis, fick ett sms av pojkvännen att han hade haft sex med en annan när jag inte hade haft med honom på 5månader. Så jag blev heartbroken och trodde livet tog slut där och då den kvällen. Tur omringad av bästa vännerna och 3 månader senare träffade jag mannen i mitt liv, pappan till barnen och vi har nu varit tillsammans 16år, gifta 5år och har 3 barn tillsammans!❤️

      Träffade en riktig mansbebis i 8 månader (tyvärr) och var hela tiden mixade signaler från hans sida. Skulle kastat honom från första början såklart men jaaaa lätt och vara efterklok osv. Iallafall jag och han hade bestämt oss för att gå på ölprovning sedan länge och skulle ses hos mig innan. Vad gör han? Kommer försent, är snorbakis (han var på fest dagen innan) och irriterad. Vägrar erkänna att han är bakis och blir sedan arg på MIG för att jag inte tror på att ”han är sjuk.” ? Efter bråk och tjafs osv så slutar det med att jag ställer in ölprovningen åt oss i sista sekund och han lyckas dessutom SOMNA hos mig. Låter honom sova och lämnar lägenheten, kommer tillbaka och han sover fortfarande. När han sedan vaknar är han fortfarande arg och fattar inte vad han gjort för fel. Slutar med att han tycker JAG är störd och har tillitsproblem och lämnar sedan lägenheten arg som ett bi och smäller igen dörren ?

      Hörde aldrig av honom igen! ? hahahahaha. Bra skådespel för att slippa ses eller så blev han väl kränkt på riktigt kanske?

      För en månad sen dejtade jag en kille, dejtat i 4 månader, där jag träffade barnen, han ville träffa föräldrar och allt. Skulle ses ”till helgen”, så messade och frågade vilken dag som passade bäst.

      Han blockade mig överallt ?

      Annars mitt ex, som i min säng efter vi legat, berättar att han hat flickvän. Aouchhhh

    Vad är era erfarenheter av medicinsk abort med cytotec? Pga MA ska jag påbörja min dosering med cytotec imorgonbitti och undrar hur ont man kan förvänta sig att det gör…

      Gjorde medicinsk abort i julas dock ej pga MA. Var i vecka 9 tror jag. Tog två Alvedon innan enligt ordination från barnmorskan, fick även med starka tabletter hem att ta till men det behövde jag inte. Kändes som rejäl mensvärk, med sammandragningar. Har fött tre barn innan om det har betydelse.

      Jag fick ganska ont efter 30 min ungefär. Rejäl mensvärk liksom. När jag ställde mig upp och gick på toaletten så kom det mycket blod.

      Minns att dagen efter var mycket bättre och jag hade inte alls lika ont.

      Ledsen att du går igenom ett MA. Det är piss men det blir bättre, jag lovar! Ta hand om dig ❤️

      För mig gjorde det inte ont alls. Hade förväntat mig åtminstone nånting, men kände absolut noll. Dock väldigt tidigt, typ vecka 5. Hoppas det går bra för dig ❤️

      Gjorde det i v.6-7 och vad jag minns gjorde det såklart ont, men inte outhärdligt. Låg i soffan hela dagen med värmekudde på magen och lite värktabletter och det kändes väl som rejäl mensvärk ungefär. Det värsta tyckte jag var att gå på toa och både känna och se de där klumparna åka ner i toan. Just då kändes det jobbigt psykiskt men smärtan fysiskt var överkomlig. Förbered dig på en dag hemma och preppa med sånt som får sig på bra humör! Allt kommer gå toppen❤️

      Jag beklagar. Samma sak hände mig för några månader sen, jag var då i vecka 16. Det gjorde inte ont så länge som man först kan tro, tack och lov. Jag hade som värkar i cirka 45 minuter innan fostret kom ut, och då försvann smärtan direkt. En timme senare kom moderkakan, och det gjorde inte ont alls.

      Jag hoppas att det går så bra som möjligt under omständigheterna, och att de tar bra hand om dig. Sjukhuset kommer erbjuda en samtalskontakt, och det finns också stödgrupper online om du behöver prata. Jag är med i en sådan på discord och den har varit till stor hjälp.

      För mig gjorde det väldigt ont
      Och har både förlossning och missfall att jämföra med.
      Mitt bästa råd är att ta den smärtstillande före du tar cytotecen. Jag kräktes flera ggr av smärtorna och kräktes då upp de smärtstillande. Så chansa inte och vänta och se hur ont det gör utan ta de smärtstillande man får med (vilket jag har för mig var oxy).

      Tror det är väldigt individuellt. En bm sa till mig att man kan komma lindrigare undan om man fött barn tidigare. Jag hade skitont, fick åka akut in för att få morfin…

      Jag hade ett MA i v 12 (fostret dött i ca v 7). Jag hade fruktansvärt ont och väldigt intensivt ett tag tills dess att det stöttes ut och jag började blöda. Sen la sig smärtan rätt snabbt. Men när det var så där intensivt var det värre än vid de tre förlossningarna jag varit med om.

      Tack för era svar och tips. ❤️ Börjat blöda rätt kraftigt med klumpar nu ikväll sen tabletten jag fick hos barnmorskan igår. Hoppas det betyder att det är igång och på god väg.

        ❤️❤️❤️

      Jag hade ett MA för ett år sedan och fick Cytotec. Tog ett par timmar innan jag började blöda och fick rejäl mensvärk, men var inte alls så illa som jag trodde, varken värken eller blodmängden. 5 dagar senare fick jag så ont i magen jag aldrig någonsin haft förut och det kändes som att jag kaskadkräktes ut blod.. där nere… Fruktansvärt var det. Jag funderar på om Cytotecen startade något, men att det som hände 5 dagar senare var min kropps egna utstötning av missfallet.

      Blödde hur som mer eller mindre under en period men det gav sig. Idag är jag lyckligt gravid i vecka 28 ❤

    En sims-fråga:
    Funderar på om man ska köpa det nya stuffpacket eller ett expansion pack. Trodde att det skulle bli rea på gamla pack vid släpp, men det blev inte.
    Vad säger ni? Ska man testa det nya packet eller är det värt att köpa Eco liv/Studentliv till fullpris?

      Studentliv suger tyvärr! 🙁 Eco gillar jag oväntat mycket.

        Vad synd! Den trodde jag på.
        Är inredningen i Eco liv lika bra som den verkar?

          Ja, älskar inredningen! Staden är lite liten men tycker verkligen om inredningen och kläderna. Studentliv är bara tråkigt och väldigt buggigt. Sims 3 hade mycket bättre student-expansion. 🙁

            Just pga sims3 tänkte jag köpa studentliv. Avhåller mig nu. Måste köpa Eco liv 🙂

      Köp från cdkeys . com 🙂 Kostar typ bara 100 kronor även för dom nyaste

        Det verkar nästan för bra för att vara sant. Har du köpt simsspel genom dem?

          Ja det har jag! Köpte dom tre senaste expansion packs från dom. Man beställer, och sedan får man en CD-key eller vad det heter på sitt konto hos dom, och så skriver man in koden hos Origin där man kan lägga till spel. 🙂 Jag hade själv läst recensioner och folk sa att fungerade, men jag var orolig och betalade med Paypal för att ha ett skydd om det var en scam men det var det inte.

            Det låter ju bra! Tack för tipsen!

      Eco liv är grymt kul! Älskar det eftersom det kommer med så mycket och inredningen är jättefin. Speciellt eftersom man kan bygga sina egna möbler. Jag gillar dock Studentliv också såå haha

        Bygga egna möbler verkar kul! Måste testa!

          Superkul är det! Min sim som jag skapade med Eco Liv har mer eller mindre bara möbler hon byggt själv! Jag köpte också Knitting Pack när det kom så han kan sticka sina egna kläder också ?

            Det låter ju hur kul som helst! Spelar upp en sim till tonåring snart så jag är redo för simsmaraton imorgon. Fråga inte hur pepp jag är på det ?

      Eller sååååååååå…
      https://sims.tarac.nl/the-sims-4/sims-4-download-update-repair-add-dlcs/
      gör man så istället tihi

    Vad tycker ni om Heder på viaplay? Värt att se eller inte?

      Jag tycker det är bra. Speciellt första säsongen ?

      Sett båda säsongerna, tycker nästan andra var bättre. Inte den bästa jag sett men sevärd!

    vilka artister har ni sett live?
    jag har sett tomas di leva
    david bowie
    eldkvarn

      Åh vad jag är avis på att du sett Bowie! Vilket år var detta?

      Kiss Dio Iron maiden Saxon Gary Moore Scorpions Ozzy Osbourne Def leopard m.m

      Oj, alldeles för många för att svara på.
      Några av de största: Lady Gaga, Céline Dion, Ariana Grande, Michael Jackson, Britney, Robyn.
      Bästa konserterna (Inte nödvändigtvis röster/låtarna utan mer stämningen): The sounds, Céline Dion, Gyllene tider, Spice girls och Carolas 20 års jubileum, något otippat. Men var ett helt sjukt drag på alla i publiken på den konserten. Att se Uggla på sommaren efter några öl är aldrig fel heller.

        Michael!!!!! Jackson!? Wow. Hur var det?

          Har sett alla Michael Jacksons konserter han gav i Sverige, Göteborg 1988, Stockholm 1992 och Göteborg igen 1997.

            Hur var det??? Så nyfiken.

      Oj. Kommer inte ihåg alla pga varit på en del festivaler men kan dra de jag har på rak arm.

      The Kooks
      Kent
      Kapten Röd
      The Killers
      Håkan Hellström
      Takida
      Kid Cudi
      Lars Winnerbäck
      Adam Tensta
      Mando Diao
      Margit Bergman
      September
      Deadmau5
      Bob Dylan
      Avicii
      Steve Angello
      The Sounds
      Sahara Hotnights
      Shebang

      Hade turen att få se Avicii när han var i Stockholm. Även sett SHM

      Beyoncé, Spice Girls, The Cure, Backstreet Boys, och Coldplay är favoritkonserterna!

        Hur var Beyonce?

          Inte samma person men jag tycker Beyoncé var grym! Riktigt proffs, otrolig show.

      Robyn! Beyonce, kiss, deep purple, whitesnake, bon jovi mm.

      Håkan Hellström
      Nationalteatern
      Gyllene Tider x3
      Aqua
      Vengaboys
      Markoolio
      Timbuktu
      Miss Li
      Samir & Viktor
      Tomas Ledin

      Och en hel del till.

      Die Antwoord

      Oj, måste vara flera hundra med tanke på festivaler osv sedan 25 år tillbaka. Men några favoriter (både som jag verkligen gillar, samt såna som är kul att ha sett):
      Madonna
      Kylie Minogue
      Britney Spears
      Backstreet Boys
      Håkan Hellström
      kent
      Oasis
      Blur
      Pulp
      Wannadies
      Thåström
      U2
      Björk
      Pet Shop Boys
      Jakob Hellman
      Orup
      Gwen Stefani

        Jakob Hellman??? honom får jag se i höst om läget tillåter?

      Jag är inte så mycket för konserter men har skrapat ihop dessa iallafall:

      Morrissey
      The Hives
      Marilyn Manson *2
      Winnerbäck *3
      Thåström
      Kent
      Roger Waters (The Wall) *2
      Bo Kaspers Orkester
      Weeping Willows
      Jonathan Johansson

        Kvalitet!

      Europe, E-Type, Drängarna, Håkan Hellström, The Ark, Hoffmaestro, Marilyn Manson, Rise Against, samt flera Idol-töntar och typ tråkiga Rix FM-festival-artister.

      Pearl Jam ?
      Public Enemy
      Lady Gaga
      NKOTB
      Bob Hund
      Bo Kaspers
      M fl

      Mötley Crüe ett par ggr
      Iron Maiden ett antal ggr
      Def Leppard
      Alice Cooper
      Anthrax
      Ozzy
      Helloween
      Yngwie Malmsteen
      Motorhead
      Billy Idol
      Dio
      Gary Moore
      Lars Winnerbäck

      Plus ett gäng till

      Många, men de de största är
      Kent
      Beyoncé
      Rihanna
      Red hot chili peppers
      Rolling Stones
      Bruce Springsteen
      Depeche mode
      Britney Spears
      Lana del Rey
      Billie Eilish
      Pet shop boys
      Bob Dylan
      Björk
      Håkan Hellström
      Lars Winnerbäck
      Bob Hund
      Ulf Lundell

      Sen har jag sett Little Jinder och Junior Brielle ett antal gånger, lite mindre men fantastiska.

      Oj många, älskar att gå på spelningar och festivaler. Bäst var nog
      Avicii (var ung, utomlands och kände att ”detta är peaken av min ungdom”)
      Sarah Klang
      Florence and the machine
      The xx
      Cut copy
      Hade gärna sett Leon eller något som jag växt upp med, kanske U2 eller Elton John.

      Min pappa såg Beatles live – 64, det tycker jag är jävligt ballt.

        Hahha absolut inget illa menat men får inte ihop att du var ungdom när Avicii var stor men din pappa såg Beatles live 1964? När slog Avicii igenom? Typ 2011 väl? Fick din pappa dig väldigt sent? Eller tänker jag fel?

          Haha rimlig fundering! Min pappa fick mig när han var 45, så rätt sent! Han gick på gymnasiet när han såg Beatles, jag var 21 när jag såg Avicii i mina ungdoms gyllene år. Makes sense?

            Makes sense!

      Home Free

      ABBA, Michael Jackson, David Bowie, Iggy Pop, Def Leppard, Shakin Stevens, Jerry Williams, The Boppers, Europe, Eddie MeduzaGyllene Tider, Kenta, Vargtass, och många många fler. Var 11 år när jag såg ABBA på Liseberg, det var stort och det kommer jag aldrig att glömma.

      Backstreet Boys (3 gånger)
      Justin Bieber
      Justin Timberlake
      Beyonce
      Jay-Z
      Kanye West + Jay-Z (watch the throne tour)
      Avicii
      Swedish House Mafia
      Post Malone (2 gånger)
      The Weeknd
      Lil Wayne
      Chris Brown
      Eminem
      Plus alla DJ’s som har spelat på Summerburst bla. David Guetta, Alesso, Martin Garixx, Rebecca & Fiona, Otto Knows ….

      Det är dom jag kommer ihåg just nu haha

        Lägger till några från en festival här i Australien: The Veronicas, Amy Shark, Peking Duk, Tyga, Hermitude, Hill Top Hoods…

    Är jag ensam om att bre två smörgåsar med skinka & ost på och lägger på ena mackan osten överst å på den andra skinkan överst? Just för variation alltså =]

      Haha rolig fråga men ja jag brukar också variera.

      Osten överst! Alltid!

        Nä, underst tycker jag!

      Vad är ni för rikemannan som kör dubbla pålägg?! Brer ni smör på den gropigaste sidan också??

        Aldrig!

    Vår nya hund har varit lite på spänn idag. Inte riktigt kunna sova som han brukar, han hoppar till för ljud han hört massa gånger innan och när min man kom ut ur kontoret lite plötsligt skällde hunden på honom. Har han bara en dålig dag eller har vi gjort något fel?
    Jag oroar mig för allt, hela tiden, haha.

      Om du är stressad brukar hunden bli stressad, annars tycker jag att långa promenader hjälper mot det mesta eller kanske aktivera med lite träning

        Tack för tipset. Vi har gått långt hela veckan så han är himla trött idag. Men träna lite är en fin idé.
        Vi misstänker att han har lite dåligt självförtroende kanske.
        Fortsätter han vara så här på spänn tar jag så klart kontakt med ”vår” hundtränare.

      Ålder, sjukdom?

        Han är tre år, men har bara bott hos oss i en vecka. Var hos veterinären i veckan och han är frisk förutom öroninflammation.
        Han kanske bara ”landar” hos oss? Eller har ont i öronen?
        Vill ju att han ska må bra ?

        //Ny hundägare

          Ja i ny miljö så måste man vänja sig, men träning och lära tricks är ju bra för både självförtroende och att bli aktiverad och ta bort fokus från läskiga ljud

          Han behöver säkert lite mer tid att landa hos er bara. Även hundar har ett bagage att ta hänsyn till. Så länge han får mat, en sovplats, rutiner att komma in i och en vardag där han trivs så blir det bra.
          Ni är inne i en fas där allt sånt ska byggas upp för att förtroendet ska säkras.
          Så länge ni har ambitionen att det ska bli bra så kommer det att bli bra. Ibland kan man behöva ta till lite hjälp utifrån, men med sunt förnuft kommer ni långt.

          Håller tummarna för att ni får många fina år med det nya tillskottet.

      Hundar är duktiga på att läsa in sin ägare/ledare. Är du t.ex. nervös för att den ska vara stressad bland stora sällskap kommer den alltid vara nervös i stora sällskap eftersom att den har lärt sig att matte blir konstig då. Lär hunden att den kan lita på dig, att du visar vägen och är trygg. Hunden kommer att titta på dig, känna av din känsla och reagera logiskt. Dvs skälla och försvara dig om den upplever att du reagerar på ett hot och ignorera potentiellt stressande situationer om du är trygg och visar ledarskap. Självklart är detta beteenden som behöver övas in och hundar har olika personligheter som kräver olika mycket jobb. Om du vet med dig att du är en orolig person, försök jobba på att åtminstone fejka ett lugn och att du agerar konsekvent och självsäkert i de situationer som uppstår. Lycka till!!

    Är det någon mer som fått något skumt mail senaste dagarna där det står ”oläslig fraktsedel med hälsning från samordnare av sjötransporter” ungefär?

      Nej

      Ja men jag väntade också på en fraktsedel från en samordnare av sjötransporter.

      Varför är du så nyfiken på om fler fått det? (Såg att du skrivit i en tidigare tråd)
      Är väl ett vanligt spam bara? Eller?

      Menar inte drygt, undrar varför du tänker att fler ska ha fått det.

      Ja, sett flera som fått det (som frågade om det i en fbgrupp). Det är fake.

    Vilken är den värsta eller bästa dagen i ett liv?

      Bästa utan tvekan när min dotter föddes 🙂
      Värsta är nog svårare.. En av flera gånger mamma blev slagen av min styvpappa. Hela den kvällen var ”lite värre” än vanligt.

      Värsta – När min pappa dog plötsligt (jag var bara 15)
      Bästa – När min dotter föddes ?

      När mina djur dog ?.

      Jag kan börja med den värsta för det är lätt, när jag kl 3 på morgonen fick ett telefonsamtal av min mamma (förra året i juli), det knöt sig i magen när jag såg hennes namn på displayen den tiden. Hon skrik gråter i panik att min pappa har tagit överdos o är på sjukhuset och att han hade fallit ihop och det hade sprutat blod ur hans mun och min lillebror var den som var vaken o hörde hans kollaps, så jag fick trösta dem båda som var väldigt traumatiserade och jag själv försökte bita ihop och vara stark för dem. Min pappa överlevde som tur var <3 ojojoj det var nog en blandning av det värsta o bästa, jag hade ringt till sjukhuset flera gånger för att hålla mig uppdaterad om hans hälsotillstånd, efter ett par timmar in på dagen hade han kvicknat till och han ringde upp mig, mitt hjärta sprack men vart även helt varm när jag hörde hans röst igen, det var som att man fick ”en andra chans”, min älskade lilla pappa… Han har alkoholproblem, men det kom även fram då att han har tagit xanor (om jag minns det rätt) en längre period (vilket chokade ALLA i familjen då ingen trott att han ska ha hållit på med piller). Han hade supigt VARJE dag i ca 9 veckor, han var hemma pga ”Corona” i 3 veckor, sedan började hans semester… han drack och drack, han däckade och så fort han vaknade så drack han på direkten. Vi misstänker att han ska ha fått en psykos av alkoholen för att sedan försöka ta självmord, och det var de som skedde den natten…. även fast han kom hem (han vägrade hjälp) helskinnad så gick jag sönder i flera månader efter det, han lever men jag storgrät som ett litet barn flera gånger om dagen. Det gjorde /gör så ont i mitt hjärta av hela händelsen och jag har än idag inte bearbetat det hela eller pratat med någon om det… idag mår han bättre, dricker det gör han… men jag har blivit involverad i ett av hans stora intressen, att träna, och pga det så är han mer nykter än tidigare… ja jag behövde nog skriva av mig…

      Min bästa dag måste ha varit när vi flytta till nya lägenheten. Eller när jag fick min ena hund. Eller när jag fick fastanställning 😀

        Oj vilket inlägg! Känner att jag behöver svara, men saknar ord. Vad starka ni får vara. Hoppas verkligen att din pappa tar emot hjälp snart! Inte minst för att ni ska kunna andas ut ?

          Tack snälla för omtanken! ❤️❤️

    De är svåra att sluta med så är det tyvärr. Eftersom det är SSRI sätter den sig på en reseptor i hjärnan så om man lider av grov ångest kan den inte hjälpa fullt ut som önskat. Jag har ätit SSRI i många år och min läkare ville att jag skulle testa SNRI (Venlafaxin) som sätter sig på två reseptorer och därav ger lite bättre effekt. Den fungerade dock inte för mig och att ens försöka byta har varit en ren mardröm för mig. Men jag vet också att det har fungerat bra för andra så tänk på att kroppen reagerar olika för alla.

      Varför hamnade mitt inlägg här nere? Haha

    Sitter och äter en piggelin men håller glasspappret runt glasspinnen för att jag ryser av känslan av att hålla i en glasspinne och är väldigt försiktig så att jag inte skrapar tänderna mot den. Hemska är de!

    Är vi fler glasspinnehatare här??

    Vad hatar du för material?

      Att riva i sär bomull, rondeller och liknande för sminkbortagning. Ryser bara jag tänker på det.

      Piggelin där sa du ngt, dags för kvälls glass i denna värme

      Får nästan ont i halsen av sladdrigt tyg i kläder ? haha det är så dumt

      Jag klarar verkligen inte plastskärbrädor, den där knottriga ytan. Hu!

        Och jag tål inte skärbrädor i trä?

      Blöta kläder

      Sugrör och muggar i papp, engångs ?

        Vet du om man fortfarande kan få tag på plastsugrör? Hatar verkligen smaken av blöt papp?

          Köp 200 pack på Ikea lr rusta öob

            Det finns väl inte längre? I alla fall inte på Ikea?? hade typ 4000 sugrör ett tag för att jag köpte varje gång jag var där och alla andra köpte till mig varje gång de var där så jag har fortfarande ett stort lager kvar, men det tar på dem?

          Köp metallsugrör, de är grymma.

      Hatar att dricka kaffe ur en pappersmugg
      och det är vidrig att äta glass med träsked

        Haha och jag som tycker det känns så lyxigt att dricka kaffe ur pappersmugg, antagligen pga alla paparazzibilderna på kändisar med en starbucks i handen ? kommer förevigar tycka det är lyx

          Haha jo men då är det oftast ett plastlock.. då går det ?

        Håller med! Alla jävla träslevar och träbestick.. De är vidriga när de är torra och de är vidriga när de är blöta. Mår illa av tanken att äta sån hipp kall gröt med träsked, fattar inte det inte alls

        Håller med om träskeden! Var och köpte kulglass i fredags och tjejen i kassan tittade på mig som en fågelholk när jag tackade nej till en träsked med orden ”vill inte få flisor i munnen så vargen sked med mig”.. Har som standard ett par bestick i väskan för att inte riskera läskiga träbestick!

          Haha ? jag har helst med egna sugrör när vi köper lyxshake från Max. Det sabbar ju hela upplevelsen att suga i sig det gottiga genom ett soggigt pappsugrör ?

            Har slutat med milkshakes sen de bytte sugrör

              Ja fy, det är nästan inte möjligt att få i sig dem ändå, nu!

      JAAAAA jagg hatar glasspinnar och undvikker att slicka och ta på dem. Trä är jäkligt obehagligt att ta på överlag.

      Jag äcklas också av att ta på blöta wettexdukar, alltså inte för att de är smutsiga utan även nya. Detta är nog sjukt men jag får ibland tankar av att slicka på en wettexduk och mår illa av tanken, jag har givetvis aldrig provat så vet inte varför jag får sådana tankar ?

        Och sugrör och muggar i papp som fler skrev, jag mår illa av tanken på det också haha

      Hatar också glasspinnar! Och Manchestertyg… :/

        Åh ja, manchester ? och flanell!

        Jag hatar också Manchester, United.

      Hatar ljudet av kartong mot kartong ?

      Får rysningar av att läsa det där, HATAR glasspinne mot tänderna! Ogillar egentligen att röra vid allt i trä och papp – skedar, sugrör, muggar, kartongen etc. Att öppna en kartong där locket liksom drar mot sidan av kartongen!!!! usch.

      Avskyr också glasspinnar i trä. Får liksom ont i hela käften. Provade en gång en ecotandborste i trä, det värsta jag någonsin gjort mot min mun. Så obehagligt!

      Akryl! Huuu

      Jag jag jag!!! haha Rös bara av att läsa ditt meddelande ;P Bara tanken av att känslan av en glasspinne får mig att rysa och bli knottrig på hela kroppen. Min kille säger att jag är knäpp. haha. Skönt att man inte är ensam;)

      Min sambo kan inte skriva med blyertspennor i trä och skriker rätt ut om jag gör det när han ser.

      Men så är han lite störd rent allmänt också.

    Vilken är er mest minnesvärda tråd från öppet spår. Min är ”vilken månad är du född i?” Otroligt spännande läsning!

      Oj, vad var det som var intressant? Har svårt att tänka mig att en sådan skulle vara intressant. 😛

        Var en låååååång tråd med

        November
        Februari
        April
        Maj
        November
        Oktober
        …..

        Hur kan det inte vara intressant???

          Jag gillade den om hur många barn folk har. Så många spännande siffror!!

            Någon speciell siffra du minns lite extra och vill dela med dig av??

              Nånstans mellan 1 och 4. Så svårt att välja

      Är fruktansvärt trött på alla trådar om ”tips på serier” och folk bara rabblar upp alla populära serier som kommit senaste åren typ Handmaids tail och Breaking bad. Ska det vara så svårt att bara googla på serier själv??

      Vattenkannan på toaletten

        ???

    Hej hörni.
    Sambon och sonen (13 månader) ska vara borta i två veckor (åkte igår). De är och hjälper tömma hans farmors hus med släkten. Han har varit föräldraledig redan i fem månader och jag jobbar. Sonen grät hysteriskt när vi pratade på face-time idag och jag går nästan itu här hemma i tomma huset. Vi har aldrig varit en natt ifrån varandra och jag får lite panik.

    Vet inte riktigt vad jag vill säga med detta. Ångrar att jag inte följde med och känner mig så ensam och sämst i världen. Usch 🙁 Kram på er.

      ❤️

      Du är en jättefin mamma ❤️ Jag förstår att det känns fruktansvärt jobbigt. Men försök unna dig saker som du saknat/ inte har möjlighet att göra när barnet är hemma, och så kommer sonen snart vara hemma igen. Kram

      Alltså min dröm. Fan va gött med ensamtid utan gnälliga, bråkiga ungar, och långdragna läggningar! NJUT säger jag bara! Kan lätt byta plats med dig!

      //Mamma till 2 flickor, 10 och 6 år som bråkar hela sin vakna tid tillsammans.. ?????

        +1 på den!

      Hej! Förstår att det måste vara jättejobbigt. När jag var borta från min dotter en vecka när hon var 10 månader så märkte jag att hon blev väldigt ledsen och förvirrad av FaceTime. Så det slutade med att det inte blev några FaceTime-samtal för det gjorde varken henne eller mig glad. Jag ringde vanligt samtal till min mamma som då hade henne och fick en rapport om hur dagen varit. Sen sa jag till mamma att skicka mycket bilder när längtan blev för stor. Det kanske inte funkar för alla men det hjälpte mig, min dotter var glad så länge vi inte FaceTime:ade och jag var glad av uppdateringarna med bilder ?

      Trevligt. Släkten träffas i en pandemi. Undra hur många av dessa som kommer avlida eller bli långvarigt sjuka i covid?

      Och du släpper iväg din 13 månders också? #Covididioter.

    Har ni något favoritcitat?

      This too shall pass

      Happiness is by choice not chance ?

      Carpe diem

        Det är grekiska, och i vår familj betyder det typ ”trevlig helg”

          Det är väl latin…

          I min familj betyder det ”sista lorten stänger porten”

          Carpe diem är latin och betyder ”fånga dagen”.

      ”De skickade vargen att vakta fåren”

      Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet..

        Alla dessa vab-dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet?

      Get busy living or get busy dying.

      ”Det vi inte gör idag slipper vi göra om imorgon”

        Påminner lite om ” det du inte har i huvudet, får någon annan ha i benen” eller ” gör inte idag, det du kan skjuta upp till imorgon” ?

      Ingen kuk är lika hård som livet.

      Man blir inte mer än vad som krävs av en.

    Tips på poddar,tack! Gillar allmänt prat, gillade Alice och Bianca’s, Ursäkta, sweet but psyko, Wahlgren wistam, förr gillade jag också Rebecca och Vanessas men herre gud det blev jobbigt och nu kan jag inte alls mer lyssna på det!

      ”Vill du prata om det” tycker jag är trevlig att ha i bakgrunden

      daddy issues!!!!

      Hana Pee’s Otroliga Podcast

      Mathilda och Andrea är min favoritpodd och därefter Två systrar en podd!

      Gynning och Berg tycker jag om, dom har så sjuka skämt ibland ?

      Flashback forever

      Oj, skrev ett moddat ord. F lash b ack forever är en rolig podd tycker jag. Pratig och skojig

      De var fem/The five på svtplay. Brittisk thriller serie. Lite spoiler men händer i försöka avsnittet: 5 kids går ut i en skog, 1 försvinner. Serien hoppar fram tills de är vuxna och den försvunnas dna hittas vid ett färskt mordfall.

      Mitt i livet med Malin Gramer och Jessica Lasses ❤

    Har ni tips på bra deckarserier/spännande serier? På netflix eller HBO!

      Behind her eyes och Rebecca på Netflix. HBO the undoing och big little lies. Dessa tipsar jag gärna om Meen de thrillers iof…

        Tack så mycket! Thrillers är också intressant!

        Okej kanske inte det du sökte meeeeen det är gratis på SVT play med unge kommisarie morse!

          Jo men den är också av intresse, tack!

      Mare of Easttown på HBO är väldigt bra.

        Tack!

        Många verkar tycka det. Ganska spännande men också otroligt irriterande tycker jag. Folk reagerade så konstigt o gjorde konstiga saker och myndigheter också (vem som skulle ha vårdnaden om vissa barn tex, inte trovärdigt).

          Hahq tänkte också på det med vårdnaden. Så orimligt

      Prisoner Netflix.
      SVT har mkt bra och gratis;)

      The Fall, Bron, Brottet, Dark, Marcella!

      Ingen serie, men hittade en jävligt bra film som typ heter ”Tsunami”. Inte ”The Impossible” (den är dock skitbra!), utan en annan. Tror det va ”Tsunami” – seeee den! ❤️

        Finns på HBO!

        Tack alla för era tips!

    Är det någon som har sålt hus utan mäklare? Vi har fått huset vi tänker sälja värderat och har en intressent. Tänker anlita mäklare endast för hjälp med kontraktskrivning. Men, hur gör man med prissättningen? Gör man avdrag på värderingen eftetsom man slipper mäklarkostnaden och i så fall hur mycket?

      Nej du ska absolut inte göra avdrag på värderingen, om du hade haft två intresserade hade dom fått ”bestämma” vilket pris det ska vara värt genom budgivning. Tycker du ska säga ett pris du är bekväm med och sen se vad de intresserade kommer med för motbud.

    Vad tycker ni om Egoina sedan hon gick ut med sin graviditet?
    Jag brukar tycka att det är helt okej med gravid-/barntext i bloggar, jag har egna barn, men just denna blev oerhört..
    Tråkig och lättkränkt?

    Såklart, hormonerna rusar, därav eventuellt lättkränkt i kommentarsfältet. Been there, done that, men ändå.

    Tänkte bara se om det är jag, eller en mer allmän känsla hos folket.

      Alltså menar du att du tycker hon är lättkränkt? 🙂

      Gud vad tråkigt, känns som det är vanligt..

      Egoina har alltid varit tråkig och lättkränkt. Gravid eller ej.

    Har ni tips på fräcka dekaler till bilen?

      Eldsflammor ?

      ACAB

        Är du tolv år och bor i orten?

          Nej. Jag är 32 och bor i en storstad och var ironisk.

          Kan själv tycka att ”fräcka dekaler till bilen” känns rätt så mycket epa-traktor…

    Poddtips? Inte prata skit poddar utan såna likt P3 Dokumentär. Jag lyssnar på P3 id, historia, alla de där brott-poddarna men helst inget om brott.

      P1 dokumentär och P4 dokumentär ?

      Allt du velat veta

      ”Dokumentära berättelser”!

      Allvarligt talat, Dumma människor, Creepypodden, P3 Serie, P1 Drama. Vet inte om du lyssnar på utländska crime-poddar, det kan vara nice om du lyssnat på alla svenska. Där tycker jag Casefile är bäst.

      Sword & Scale, The Generation Why Podcast.

        Lyssna till exempel på avsnittet om Corpsewood Manor!

    Emely Ekstedt.. Hon säljer alltid så enormt mycket kläder, märkesgrejer i nyskick och med lappar kvar. Var kommer allt ifrån, är inte hon typ sjukskriven?

      Hade helt glömt henne, var in hos henne förut med tröttnade på att hon stylade pojken att se ut som en wannabe-modell typ.

      Var inte hon väldigt sjuk förresten? Fick intrycket av att hon var riktigt dålig.

        Jo! Hon sa att hon hade en sällsynt sjukdom
        Och hade typ 2 år kvar att leva…
        Några (inklusive jag) anade att hon fejkade för att kunna bli influenser och tigga pengar. Verkar ha haft rätt tyvärr.

    Kort fråga, brukar bukplastik ingå vid GBP inom regionens regi?

      Att man tar bort förtöjd hud efter viktnedgång eller vilken typ av bukplastik tänkte du på?

        Den hud som blir kvar efter stor viktminskning.

          När fan ska bröstförstoringar bli gratis

            Har för mig att det finns ett p3 verkligheten avsnitt om en tjej som mådde dåligt av sina små bröst och då fick en förstoring finansierad via vården, så inte omöjligt!

            Varför skulle bröstförstoringar vara gratis? jag vill inte att mina skattepengar ska gå till onödiga operationer. Har men fysiska problem, eller brösten är onormal på något sätt, absolut ska man få gratis operation då.
            Men man har inga fysiska problem med små bröst, så antingen får man lära sig gilla sin kropp som den är, eller jobba och spara ihop själv till en bröstförstoring.

              Om man mår psykiskt dåligt av sina små bröst så kan vissa landsting gå med på bröstförstoring.

            Varför ska man få gratis operationer som inte är medicinskt motiverade?

      Kort svar, Nej!

        Det ingår inte men tänker också att man kanske ska vara förberedd på att när man går ner mycket i vikt är det inte alltid bara buken som måste åtgärdas utan även armar och ben men det beror ju helt på hur mycket man töjt ut huden

    Kan vi snälla prata om mediamammans ögonbryn, är de ironiska eller på riktigt?

      Vem är det?

        Men hjälp. 😮 Riktigt märkliga…

    Monas universum gör det igen…ber om pengar på sin blogg. Hur gick det med hennes fond?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.