Triss i Instagram

Google – en sida där Viktor kan söka information om vad tusan marknadsföringslagen är för något. ?

Hundar som söker hem. ❤️

Familjen Fröhlich häst Gamina var med om en olycka igår på tävling. Om man ska tro kommentarerna så hamnade hästen i vattnet och fastnade i lera, men familjen har inte bekräftat någonting genom en egen publicering.
Allt verkar dock ha gått bra, för både de två och fyrfota inblandade.

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Orkar inte svara på kommentarer, men lägga ut en halv roman om händelsen och resultat, det fixar dom.
    Men bra att det gick bra för ekipaget

      Vet inte vilka familjen är, men tycker inte det är så konstigt att det är svårt med prioriteringar och hur man uttrycker sig efter en shock.

        Verkligen! Fattar inte människor som dömer hur andra uttrycker sig direkt efter traumatiska händelser. Fantasilöst & så dumt.

      Ja, det är ganska normalt… oftast vill man fokusera på familjen och hästen, inte sitta och svara på 100 meddelanden om hur man mår, hur hästen mår, vad som hände, osv. Då är det lättare att ta 10 min och skriva 1 offentligt meddelande istället så man slipper alla 100 privata meddelanden.

        Precis så ?

        Då kan dom ju skriva direkt vad som hände istället för att skriva ett jättelångt inlägg som bara lämnar frågetecken! De ber ju om att få hundra dm! Samma sorts människor som checkar in på X sjukhus, gör en ledsen emoji och vägrar svara på kommentarer om vad som hänt.

          Men de skriver ju allt vi behöver veta. Det har varit en olycka, de tackar för hjälpen och just nu verkar alla oskadda.
          Vad mer behövs?

          Ryttaren är en 12 årig tjej, hon har tidigare fått ganska mycket kritik/skit snack från vuxna för tex hur hon rider (hon rider helt okej).
          Så kan var att de inte vill skriva ett inlägg lite hastigt, utan vänta tills dem kan sätta sig ner och skriva ett ordentligt inlägg i lugn och ro för att slippa få pekpinnar av dryga vuxna som vill trycka ner ett barn…

    Har jag varit blind eller gjorde inte en viss influencer precis en hel del i omarkerade inlägg inför sin ögonoperation med Memira och nu visar det sig vara ett samarbete ? Va ju uppenbart men jag tänkte att för en gångs skull kanske hon betalar själv..

      Jag har varit i kontakt med någon som svarar på hennes mail, och skickade dem domen mot Kenza igår. Får se om de svarar.

    Viktor Frisk har väl ett nytt bolag som ska hjälpa företag att jobba med sociala medier? Vad bra att han inte ens har koll på regelverket för sin egen Instagram… Samtidens ”entreprenörer” hahaha

    Har bloggen tagits semester?
    Inläggen kommer lite närsom märker jag.

      Morgonens inlägg la sig som utkast istället för tidsinställt. 🙁

      Och vad spelar det för roll? Allt behöver inte vara hugget i sten.

    Vad gör Viktor för fel? Första meningen står det ju tydligt att det är ett samarbete. Tycker inte att det är smygreklam. Men jag kanske också behöver läsa på lite…. 😛

      Jag tror att det måste framgå ovanför bilden att det är ett samarbete då man ska se det först innan bilden + text

      Han gör inget fel – inte här i alla fall – jag bara garvar åt bilden. 😉

    Blev så full i skratt när jag såg Viktors bild. Reach, strategi och med google på reklamdatorn. Det liksom definierar hela entreprenörer-influencer konceptet ?

      Det är också så man testar en dator. Funkar Google? Japp, perfekt, då är det en bra dator.

    Kenza har åkt på 500 000 kr i böter för att hon inte reklammarkerat sina inlägg på insta..
    En grej jag undrar när det blir så, kommer Kenza få stå för det eller hjälper företagen influencern gjort reklam för till pga rädda att få dålig reklam annars?

      Svårt för oss att veta och troligtvis ingenting hon eller företagen själva kommer gå ut med

      Hon har inte fått böter, utan summan du nämner är ett vite – böter hon får om hon skulle upprepa samma sak som hon blev fälld för.
      Inlägget kl. 12 tar upp det här.

    Ursäkta OT. MEN, vart vänder man sig om man vill kolla upp sina äggstockar eller om man ens är fertil? Har försökt bli gravid i 7 månader och har ganska så ofta ont i höger äggstock, så känner nu att det är dags att kolla upp.

      Va?
      Förslagsvis VC eller MVC?
      Eller privat?
      Eller jag fattar kanske inte frågan?!

      En gynekolog.

      Man ska ha försökt skaffa barn i minst ett år innan man får hjälp av sjukvården med utredning.

      https://www.1177.se/barn–gravid/barnloshet/ofrivillig-barnloshet/

        Hon har ju ont, samt att vi vet inte hur gammal hon är. Har man symptom som smärta går man till gynekolog närhelst man vill, man behöver inte vänta.

          Ja men då har barnskaffargrejen inte med det att göra.

            Det är inte förbjudet att söka hjälp för infertilitet innan det gått ett år, det beror helt på hur gammal man är och om man har någon sjukdom.

      Gynekolog! Boka tid för undersökning och ultraljud.

      Man vänder sig till öppet spår som är om ett par timmar. Du kan ändå inte få akut hjälp med detta innan ikväll.

      Annars kan man alltid ringa 1177 och fråga eller kontakta sin hälsocentral/bm på måndag.

        Hade såklart gjort det om jag har kunnat. Men jag kan inte använda mobilen vid den tidpunkten, eller resten av kvällen. Herregud att folk orkar vara så bittra. Ut i solen och få i dig lite D-vitamin

      Ring en gynekolog, gärna privat klinik (googla gynekolog plus din stad). Säg att du har ont i äggstocken och vill utreda vad det är. Lycka till 🙂

      Hur vet man att man har ont i just äggstocken?

        Bra poäng, sitter inte njuren i typ samma område

    Räddningstjänst som är rädd för hästar ?

      Ja, en häst är ett stort och kraftfullt djur som kan orsaka stor skada.

      Extremt många människor är rädda för att gå nära hästar, speciellt stressade/rädda hästar eftersom dem kan vara väldigt farliga.

      Min sambo arbetade i räddningstjänsten i många år och är … om inte rädd så väldigt ”skeptisk” till hästar. Det är ju stora djur och är man ovan så är det inte så konstigt att vara försiktig runt dem, speciellt som de lär vara mkt stressade i de situationerna som räddningstjänsten möter dem. Det ingår dock viss träning (eller gjorde för sambon på den tiden iaf) i att hantera hästar, de fick leda ut dem ur stall osv.

      Jobbar som brandman och är hästvan. Men vi möter främmande hästar i svåra situationer och de är inte all leka med då.
      Vi kommer med oftast färggranna kläder och med nya otäcka saker.
      En ko i liknande situationer beter sig inte på samma sätt.

      Även hundar kan vara rätt otäcka att handskas med på olycksplatser.

    Vad har hänt då med hästen? Varför skriva ett så långt inlägg och inte förklara nånting, är ju som att be om frågor, och i samma andetag be folk att INTE skicka meddelanden med undringar blir lite märkligt ?

      Ryttaren ramlade av/hästen kastade av ryttaren, hästen sprang iväg och hittade i ett dike där hästen satt fast. Hästen har träffat veterinär och mår efter omständigheterna bra(just nu, visa skador visar sig först efter ett par dagar), ryttaren mår bra.

        Vilka skador visar sig först efter några dagar? Nyfiken ?

          Mjukdels skador, tex senor, ligament, muskler, osv, såna skador behöver inte alltid visa sig direkt efter olyckan, utan kan ibland visa sig först inom ett par dagar.

    Jag trodde att länsstyrelsen avlivade typ alla djur enligt sina paragrafer, va kul att några valpar fick chansen att eventuellt överleva!

    Hade jag inte redan haft en hund hade jag absolut velat ge en hund ett hem och chans till ett liv ❤️

      Nej, Länsstyrelsen avlivar inte alla djur. Det är såklart önskvärt att djuren ska komma till nya och bra hem. Djuren avlivas inte för skojs skull.

      Länsstyrelsen avlivar bara sjuka/skadade djur eller djur med onormalt beteende (tex aggressiva).
      Alla friska djur med okej beteende försöker man omplacera, om man dock inte lyckas hitta ett hem avlivas även dessa djur tyvärr.

    Notera att Länsstyrelsen skriver att det är bulldograser som omplaceras samtidigt som de som äger såna hundar alltid säger att de minsann inte är några problemhundar. Undrar också varför det så sällan är en pudel som biter av ansiktet på barn eller dödar dem, och ofta just en bulldogras.

      Fast det är väl retriever som är den ras som är inblandad i flest olycksfall mot människor, medan bulldog är överrepresenterade i fall som gäller hund mot hund.

        Golden retriever står för mest bett ja, men det beror på att de är så snälla så folk låter barnen klättra på hunden, dra hunden i öronen/svansen och ta hundens leksaker/tuggben, osv.
        Om man kollar på skador som sker utomhus av främmande hundar är amstaff/rottis/bulldog och liknande hundar/blandraser överrepresenterade, de dessa hunden även har gemensamt oftast är en ägare som inte har kunskap eller intresse att träna sin hund, utan bara har skaffat sig en ”cool” hundar för utseendets skull (obs: gäller såklart inte alla, ibland kan en seriös hundägare tappa kopplet eller liknande, men oftast är det ägaren som är orsaken att hunden attackerar)

      För att folk som vill ha en ”cool” hund inte skaffar en pudel, dem skaffar en bulldog/amstaff eller liknande, sedan har dem noll kunskap eller intresse att träna hunden, så antingen har dem inte kontroll på hunden eller så vill dem att hunden ska vara ”farlig” så andra blir rädda. Det är inte rasen som gör det utan ägaren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.