Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

433 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har sökt en studentlägenhet och fick massa frågor som jag måste svara på. En fråga lyder: ”Har du underskott av kapital? Om ja, vad beror det på?”. Alltså menas det underskott på kapital som står på min slutskattebesked eller vad? Min underskott av kapital för 2020 är under 200 kr (räntekostdnader för en delbetalning, delbetalningen fortsätter i år) och mina inkomster överstiger detta underskott.

      Är det en omskrivning för att fråga om du har skulder?

        Vet inte ??‍♀️

      Underskott = minus
      Kapital = pengar

      ”Ligger du back ekonomiskt”

      De vill veta om du är belånad upp över öronen, typ.

        Jaha, ok, undrar om man ska berätta om de där räntekostnaderna då ? Hyresvärden kommer att ta en kreditupplysning.

          Skriv bara nej.

      Underskott av kapital är ju ränta och förlustaffärer, inte skulder. Tror de egentligen vill veta om du nyligen sålt en lägenhet med förlust.

    Okej finns de några piller mot håravfall, jag tappar mycket hårstrån, lite för mycket än vad som anses vanligt och vill hjälpa håret lite. Nån som testat några som funkar för er?

      Kolla istället ifall du har brist på något näringsämne och prova äta tillskott efter det

        Blodprover visar ingenting enligt min läkare ? så försöker själv ta hand om detta.

          Okej! Då kan jag rekommendera att prova äta multivitamin kvinna som finns på typ alla apotek/apotea ?

          Fast du kan fortfarande ha näringsbrist i dina celler som inte syns i blodprover. Man tappar inte hår utan anledning så även om läkaren säger att blodproverna är bra skulle iallafall jag testa tillskott ett tag för att se om det blir bättre. Zink, magnesium och D-vitamin är bra. D måste dock kompletteras med A samtidigt.

      Icas Hår, hud, naglar. Funkade bättre än Priorin för mig

      Jag ska köpa på hälsokost mjuka tabletter för håret. Dom innehåller biotin och något mera. Många tycker dom är bra. ?

      Testa Alavis MSM, börja med väldigt låg dos(några korn bara om du har tendenser till lös mage), öka på för varje vecka tills du kommit till den dos som passar dig.

      Läste att maghälsa kan påverka håravfall och hårkvalitet. Typ probiotika och enzymer som hjälper till att bryta ner maten, i pillerform kan hjälpa för ett friskt maxat hår.

      Om du haft feber pga Corona är det en vanlig biverkning med håravfall. Tips att kolla in prp-behandlingar hos http://www.nordichair.com

      Har du haft covid? Jag hade det i januari och började tappa asmycket hår för en månad sen. Tydligen väldigt vanligt efter virusinfektioner!₩

      Hårkontroll funkade för mig när jag ”endast” var stressad, men B-vitamin och probiotika nu när magen krånglar mer samtidigt som man haft inre stress.
      Säger som andra här , håravfall är ofta pga magproblem eller stress.

    Shit vad varmt det är.

      Känns det varmare när man är kort? För är man lång så fläktar det kanske mera, eller jag vet inte.

        Jag har aldrig varit längre än jag är nu, så jag har inget att jämföra med.

          ?

        Har krympt nån centimeter och jag är varmare. Fast nej, det kallas nog klimakteriet.

      Ja vad härligt. du. Nu kan man njuta av naturen. Älskar värmen.

        Vi har haft 33 grader och vindstilla idag. Det är nu ”bara” 29. Tyvärr lite för varmt för att njuta av naturen, enligt mig. Och min hund.
        Men klarade vi sommaren 2018 klarar vi väl några dagar nu också 🙂

          Vart bor du? Jag höll på blåsa av båten ute på sjön i Stockholm ?

            Skånes inland☀️?

            Blåsigt i Dalarna idag också. Men första doppet är avklarat! ?

          Åh vad skönt med sån värme. Igår kväll hade vi 7 grader. Och idag då regn. Jag vill också ha varmt!

          Samma här ? / En annan skåning

      Älskar detta❤

      Ja fyfan jag dör ?

      Phu jaaaa ? Men snart blir det svalare, enligt SMHI:s app redan på tisdag. Får försöka stå ut till dess. Längtar redan till hösten, och sommaren har knappt hunnit börja…

      Här i Övik är det kallt (under 10 just nu). Avundsjuk på värmen söderöver. Vi ska ha regn och typ 12 grader hela helgen.
      Känner mig kränkt över att värmen inte kommit hit ?

        Hm, man skulle ksk ta sig en tripp till Övik?!

          Haha ja men du är bara välkommen om du tar med lite värme ? Jag fryser. (Men temperaturen ligger på 11-12 nu så lite varmare ?)

      Hatar detta värme.

    Tips på bra silver schampo? ??

      Fanola!

      Milkshake

      Fudge eller Fanola. Den sistnämnda luktar dock tant men den är bra annars ?

      Fudge

      Waterclouds… tipsad av min frisör ?

      Utan tvekan fanola!

      Det man kan köpa på Ica. Reflex? Kostar en bråkdel av frisörshampon och det bästa jag provat.

        Hur luktar det? Det från Ica.
        Ni som använder, får ni väldigt torrt hår? Jag har både torrt hår och väldigt känslig hårbotten (eksem) så vet inte om jag vågar testa.

          Om du har torrt hår och torr hårbotten skulle jag undvika silverschampo och istället köra silverinpackning eller balsam, tex Chroma ID 9,5-1 eller Evo Fabuloso Platinum Blonde ☺️

      Bra silverschampo beror på hur mycket effekt du vill ha och hur ofta du tänker använda det. Milkshake som någon rekommenderat är grymt bra för det innehåller en hel del fukt och finns i två varianter – ett för ljusare hår med gula toner och ett för lite mörkare hår som även har lite orange i.
      Dessutom är det sulfaterna och sliter därmed lite mindre på håret (även om de flesta lite bättre schampon numera har väldigt snälla sulfater) ?

        *sulfatfritt såklart

      Fudge

    Gick till frisören idag för första gången på flera år för jag ville ha en uppfräschning av håret med klippning och slingor. Har inte gått till frisören på flera år pga jag färgat och klippt själv hemma och varit nöjd med de men ville nu ha ljusa slingor och tänkte de va bäst låta någon som kan detta göra det.

    MEN blev påmind om varför jag inte går till frisören längre, blir aldrig nöjd. Bilderna på deras insta såg jätte fina ut och även bra recensioner då kändes bra men de va nästan som ett skämt. Otroligt hårdhänt frisör, kändes stressad och slarvig, fick en hårslinga med färg i ögat, vid tvätt va jag helt blöt i ansiktet och på axlar. När hon skulle ta mörk färg i botten så va hon så oförsiktig så fick massa färg i ansiktet som hon sen knappt fick bort. När jag kom hem sen så såg jag helt plötsligt massa färg i mina öron som hon inte fått bort/inte sett själv? Hon föna det så fult så de va helt slickat runt mitt ansikte, jag ville ha volym och sa till men hon sa bara ”du kan ruffsa till de sen”. Jag vet inte men kände bara suck va trist att lägga pengar på detta ? behövde klaga av mig lite!

      Det där är ju knappast vanligt ? varit hos frisören flera gånger och aldrig blivit utsatt för något av det. Men fattar att du kände att det var onödigt att lägga pengar på

        Härligt för dig! ? jag har alltid otur haha

      Vilken mardröm. Du skulle klagat på det. Lider med dej. Kram.

        Tack! ?

      Haha är du snygg? Min frisör (man) sa att kvinnliga frisörer hatar snygga tjejer och alltid vill göra de ”fula” med flit.

        Omg jag är svensk och min frisör va från Mellanöstern ? tror dock inte om jag anses som så pass snygg man skulle vilja göra mitt hår fult ?

        Haha min syrianska frisör sa att min hårfärg ser typ död ut och att jag borde lägga i en färg. (Har mörkblont hår) Hon är en fena på att klippa dock så jag tog lite skit.

        Men gud vilket larv. Vad vet din man om det?

          Hon skrev inte min man, jag tror hon menade att hennes frisör är en man.

            Haha ja ser det nu. Men dumt, tror inte alls på det. Sjuka kollegor han har i så fall, de flesta är inte så oprofessionella.

          Min frisör är man och BÖG om det spelar roll och sa att många syrianska/arabiska kvinnliga frisörer han jobbar med hatar snygga tjejer och mest svenska/euroepiska tjejer och med flit gör ett dåligt jobb för att de ska bli fulare. Du får tro vad du vill men det är vad han sagt efter att ha jobbat med dem i flera år.

            Min frisör är skitsnygg och otroligt duktig. Gå till Bond Sthlm!!

            Oj. Och det är konstigt att fördomar finns?

            Känns ju väldigt kontraproduktivt för ens jobb, lär ju få dåligt rykte och inga kunder till slut…

        Jag har faktiskt misstänkt detta med min frisör! Har redan bestämt att sluta gå till henne. Hon vill bara klippa mig rakt av som ett barn trots att jag har midjelångt tjockt hår som man kan göra massor med. Alla andra går därifrån med snygg styling med lockar osv men jag får inte ens lite hårsprej. Noll stylingprodukter i håret och bara rakt fönat till en platt frisyr som gör att jag ser ut som en pojke när jag egentligen kan se ut som vad som helst med mitt svall.

          Varför byter du inte frisör?

            Haha det står ju i andra meningen att jag ska sluta gå till henne.

            Har bara varit hos henne 3-4 gånger och tänkte först det var en inkörningsperiod då mitt hår var skumt klippt från en tidigare frisör och det behövde växa ut. Men nu när håret är återställt och hon ändå behandlar det snålt så kom jag fram till slutsatsen ovan och jag tänker verkligen inte betalar 800kr hos henne igen för att bli toppad och tillplattad.

              Tror du inte att det kan bero på att det är allt hon hinner? Midjelångt och tjockt hår tar ju sin tid att föna och styla? Testa att säga fråga om du ska boka en längre tid och om hon hinner med en styling då? Mina kunder med tjockt och långt hår bokar jag in extra tid på men det kostar också lite mer, men de som inte bryr sig om styling nöjer sig med att bara få det fönat.

                Men då borde hon ju hinna klippa mig lite annorlunda är bara rakt av. Har bett om en snygg frisyr med uppklippt och face framing som jag alltid haft förut (och alla alltid frågade om vem som klipper mig så fint, det var en annan frisör) men den här frissan säger att mitt hår är för tunt för det. Jag har tjockt som att det vore extensions så det är bara löjligt. Har pratat med en anna frisör som säger att man visst kan klippa mitt hår så, så jag ska gå dit nästa vecka. Den här andra hon klipper mig på 15 minuter och jag ber alltid om att inte bli tvättad då jag alltid tvättar hemma själv först. Så hon har 45 minuter på sig att köra en locktång genom mitt hår. Hon vill inte.?‍♀️ Jag drar upp luvan och skäms efter att ha varit hos henne för jag ser verkligen inte fin ut med platt hängande hår.

                Kan tillägga att jag flertalet gånger fått betala lite mindre just för att hon inte utnyttjar den fulla timmen. En gång 23 minuter typ. En annan gång 40. Hon har tid, definitivt.

                  Okej, då tycker jag absolut att du ska byta frisör, det låter inte som att hon har mycket intresse för sitt jobb tyvärr.

          Fniss, är det humblebrag och du vill tala om för oss att du är sjukt snygg ;).

        Den erfarenheten har jag också faktiskt.

      Igenkänning. Har helt slutat gå till frisören för färg. Går enbart för att toppa då jag lärt mig den hårda vägen att jag helt enkelt inte är bra med hår + sax. Har dock blivit en jävla mästare på färg och slingor, så det löser jag själv. Har rätt långt hår och ser ingen poäng med att sitta still i en frisörstol i 3 h, betala 2500:- och sen ändå inte bli helt nöjd med resultatet.

        Gör du med sån mössa då? När man tar ut slingor sen färgar? Vad använder du för färg? ?

          Mössa fungerar om du har någon som gör det på dig. Svårt att få snyggt om du ska göra själv. Jag kör med folieremsor. Du bör dock ha bra och justerbara speglar ”fram och bak” , en pensel för ändamålet samt arbeta genom håret i sektioner. Har du aldrig gjort det tidigare så kan bör du vara beredd på att det kommer ta en stund de första gångerna. I spegeln måste du jobba i ”motsatt” riktning vilket är en teknik som tar ett tag att få till. Men ha tålamod, lär känna ditt hår och vilka märken som passar ditt hår och ger de mest rättvisa resultat utifrån förväntningar.

        Samma här jag är grym på få håret klippt och färgat själv ?

        Betalar 1500kr och blir sååå nöjd varje gång! Jag har de mest krångliga förklaringarna på hur jag vill ha det. Och hon får alltid till det exakt så som jag tänkt ?

      Kanske blir bra när du stylar det själv, jag är sällan nöjd när jag går från frisören då de stylar det som de vill

        Jag ska tvätta håret imorgon och göra som jag brukar göra så får jag se 🙂 är inte helt nöjd med färgen men ska ge de några dagar.

      Kan vi inte spinna vidare här med värsta salongupplevelserna vi haft?

        Jag klippte mig hos en elev. Visst skulle jag ha kort hår, men råkade somna och nacken var som ett sämsskinn. Den första jag träffade var mamma. Innan hon hann säga något sa jag – Ja, jag vet, håll bara käften.

        Sen i tonåren klippte min kompis mig. Resultatet utmynnade i en storgråtande mamma. Fick gå till frisör dagen efter och denne sa att den som gjort detta skulle ha spöstraff. Kompisen satt nån meter bort med röda kinder.

        Nu har jag klippt mig själv och kan bara gå ut med hästsvans.

          Somnade du hos frisören? Satt du fortfarande rakt upp då?

            Jag det var väl bara hakan som fallit fram. Och dubbelhakorna.
            Hon behövde inte väcka mig. Kan ha sovit 1 minut eller 10. Hoppas jag inte snarkade. Frisörstolarna stod tätt med andra kunder i.

        En frisör blonderade sönder mitt långa fina hår (??) så när hon borstade rev hon av en rejäl bit. Så hon fick klippa det kort.

        Efter det är jag aldrig otrogen mot min frisör igen ?

      Det du beskriver är liksom inte normalt frisörförfarande. Om denna frisör tog normalt betalt för detta ska du klaga. Om hon tog mycket mindre än de flesta andra vet du varför.
      Man kan kolla upp frisörers utbildning. De som har gesällbrev brukar ha det uppsatt. Eller så kan man fråga. Vem som helst kan kalla sig frisör.

      Senast jag var hos en frisör var för flera år sen och hade liknande upplevelse. Hon klippte inte som jag ville, färgade fel och tyckte jag skulle gå hem med färg i hela pannan ”det går bort med ansiktsvatten” och sen fönade hon fult och platt och gjorde vidrigt fula små lockar med en plattång. Jag vägrade betala fullt pris, drog upp jackans luva över huvudet och flydde hem för att fixa håret. Kommer aldrig mer gå till en frisör, det är ju buslätt att klippa och färga själv så de pengarna kan jag använda till annat.

        Hur klipper du håret själv? Jag har försökt flera olika metoder som jag sett på youtube men det ser alltid konstigt ut ? hatar också att gå till frisören så hade så gärna kunna få till det själv

      Fortsätt leta efter en bra frisör, sådär ska det inte va! Var bor du?

      Hatar frisörer som bara ska hafsa sig igenom behandlingen. Hårdhänt, slarvig och bränner mig i hårbotten med hårtorken?morr!

      Usch vad tråkigt!! Jag hade gått tillbaka och berättat att jag inte var nöjd, man kan faktiskt reklamera en behandling.
      Dock ska man veta att frisören har också två chanser på sig att fixa håret innan man tex kan få pengar tillbaka! Så kanske att du kan se om någon annan på salongen kan fixa till färgen och formen?

    Influensers: ”det här är ett riktigt jobb, ta oss seriöst!”

    Också Influensers: ” förlåt att jag varit helt  frånvarande i typ 10 veckor men jag är nykär och lever in en bubbla”

    Testa den på ett riktigt jobb…dyk inte upp på några tag…hör inte ens av dig eftersom du är nyyykäääär.

      Annars då?

      Fast hur många har varit frånvarande så länge och haft den ursäkten? ? brukar ju vara tvärtom, massa hintar om att de träffar någon osv för att man ska bli nyfiken

        Men sen kan man inte jämföra folk som jobbar med egna företag med folk som jobbar för någon annan. Klart man inte kan bestämma själv över ledigheten om man har en arbetsgivare ??‍♀️ men är man sin egna däremot och kan ta ledigt och samtidigt klara sig ekonomiskt, varför inte ??‍♀️

        Jo sant.. men bara ett exempel. Finns massa olika anledningar till att dom är frånvarande då och då..

        Försökte bara koppla det till att det inte funkar så på ”riktiga jobb”

        Äsch..

          Fast det är olika från jobb till jobb. Hade jag kunnat hade jag också tagit ledigt från jobbet då och då. Det finns många saker andra jobbande människor kan göra som jag inte kan göra. Så man kan inte riktigt jämföra sådär 🙂

            Och som sagt, stor skillnad på att vara egenföretagare/sin egna arbetsgivare och att vara anställd hos någon annan. Men båda alternativen är fortfarande jobb 🙂

      ”Tittar in en snabbis, har så mycket jobb idag “

        Haha exakt så ?

        Lägger även upp 18 bilder som är helt random. Redan visats givetvis.

      Men att vara egen har ju lite den fördelen. Jag är också egen och behöver jobba 3 månader per år för att klara mig. Den friheten är lixom anledning till att jag är egen, så vill de vara borta 10 veckor och de kan är väl det asnice.

        Håller med, det är väl en av anledningarna till att man har eget företag.
        Jag trivs som anställd men kan absolut förstå fördelarna med att kunna jobba när man vill/behöver och kunna lägga upp det själv. Känns som att det är så mkt som är krångligt med att vara egenföretagare som man slipper som anställd så tycker det är bra att de åtminstone kan vara friare med tiderna 🙂

          Precis så. Finns massor med fördelar till att vara anställd hellre än att vara egen. Men just friheten är det jag har jobbat för i flera år som anställd och är nu så tacksam för.

      Äsch de håller väl hög kvalitet om folk fortsätter läsa efter 10 månader. Varför detta gnäll om en produkt man får gratis? Om dey är så enkelt och lönsamt att bli inluencer kan ni väl bli det själva och skära guld med kniv 😉

    Säg att jag gör en hemtenta, får betyg på den och sedan ger mina svar till en kurskamrat som fått omtenta. Säg sedan att i princip samma tenta kommer igen och den personen mer eller mindre kopierar mina svar så att det syns att det är från min tenta. Kan jag åka dit på fusk själv då? Medhjälp till fusk? Eller bara den personen?

      ”I synnerhet vid hemtentamen, där det är vanligt att institutionen uppmuntrar visst samarbete, är det viktigt att känna till att det även betraktas som fusk att hjälpa någon annan att fuska. Du kan alltså bli föremål för disciplinåtgärd om du låter någon annan kopiera dina egna svar.”

      https://www.lu.se/studera/livet-som-student/rattigheter-och-skyldigheter-som-student/fusk-storningar-och-trakasserier

        Tack så mycket! Försökte googla själv men var inte så bra på det uppenbarligen.

      Tvivlar på att det kan räknas som fusk, ingen av er kunde ju veta att samma frågor skulle komma igen. Man kan ju ha pluggat ihop inför tentorna och gemensamt kommit fram till svaren på frågorna.

        ”gemensamt kommit fram till svaren på frågorna” = otillåtet samarbete = fusk.

          Jo fast i detta fall är min tenta betygsatt innan hon lämnar in sin, så vi har inte samarbetat.

      Ja man kan åka dit på att hjälpa någon annan fuska. Men betygsatta tentor räknades som offentlig handling enligt offentlighetsprincipen så personen kan också bara begära ut dina svar ifrån skolan. Verkar jättedumt av dem att använda samma frågor igen? Sen görs det ju plagiatkontroll när tentan laddas upp så finns ingen chans att komma undan med det.

        Så hon har bara plagierat mig då eventuellt? Det var ju inte så att vi samarbetade, utan min var ju betygsatt innan hon lämnade in sin.

      Man kan begära ut alla gamla tentor som andra skrivit iaf på chalmers. Jag begärde ut ett par gamla tentor som elever skrivit när en lärare inte gav några ”studentmässiga” svar i sina facit utan istället over-the-top professorsmotiveringar.

      Sedan är iaf på chalmers allting godkänt att använda, bara inte kommunicera med andra under hemtenta.

    Fler som märkt att Dani inte hänger med Kenza längre? ?

      Dani kanske tycker det är svårt att umgås med Kenza och bebis samt Ines som är gravid. Ombytta roller nu för Kenza & Dani. Eller så har de bara fullt upp 🙂

        Men va. Menade inte att det var konstigt eller att ifrågasätta det? För att förtydliga: Förstår D helt och hållet. Min undran var om fler hade märkt det, då det numera enbart verkar vara I och K som umgås.

          Oj vad du läste den kommentaren fel? ?

      Jag har varit i Ds situation och hade aldrig umgåtts med någon som skulle fått Barn samtidigt som mig och jag förlorat mitt.

        ❤️

    Måste bara få dela med mig, är löjligt stolt över mig själv! ??

    Jag bestämde när jag skulle ta första dosen vaccin att jag skulle klara det själv, är väldigt spruträdd och har aldrig tagit spruta eller blodprov utan min mammar där. Idag tog jag andra dosen också själv (mamma gick iväg till sitt bås så vi var i samma lokal, men kunde inte se henne), JAG ÄR SÅ STOLT!

    Efter idag bestämde jag mitt nya mål. Om några veckor ska jag ta blodprov och bestämt att mamma ska sitta på en stol i samma rum, men jag ska klara det själv. Hon brukar alltid hålla om mig typ (yep, jag är vuxen…).
    Jag tar 14-16 rör varje gång. Svimmat flera gånger, och svimmar jag inte så är jag nära men dom lyckas få tillbaka mig eller vad man säger, spytt några gånger också. Sjukt obehagligt, är nervös och rädd. Men jag kommer inte att dö, eller hur?
    Hur hemskt det än är och det känns som jag inte klarar det så gör man ju det på något sätt.

    Var bara tvungen att dela med mig ? har inget jag direkt kan berätta för.

      Bra jobbat! Du kommer fixa blodproverna också. Försök tänka på något annat (så gott det går haha) och tänk ut en belöning till dig själv när du är klar ?

        Tack! ?
        Försöker så gott det går ?
        Tror mycket är att jag är så spänd och nervös så dels släpper väl spänningarna då och så äcklas jag av att veta att hon håller på fast jag varken kollar eller känner något ?
        Ska nog skämma bort mig med en god frukost då jag måste vara fastande innan ?

          Haha jag förstår. Men en härlig frukost låter ju toppen ? Lycka till ❤️

      Heja dig!

      Skrev inte du samma sak på förra ÖS?

        Sa att jag ej fick ett sånt kort och frågade om det var fler som inte fick det.
        Tog även upp att jag är väldigt rädd då, och fick bra kommentarer som hjälpte mig, så ville säga hur det gick.

        Får man inte nämna samma sak två gånger? 🙂
        Man kanske alltid ska ha helt nya ämnen?
        Ber om ursäkt för det blev tjatigt.

          Jo men det känns lite, krystat? ?
          Men absolut, kör vidare 🙂 du lär få fortsatta hejarop

            Ska inte nämna det mer. Var inte menat att bli tjatigt och jobbigt.

      Heja dig! Och så klart ska du känna dig stolt! Du kommer fixa kommande provtagningstillfälle galant!

      Bra gjort! Och du kommer klara ditt nya mål galant ?? 14-16 rör låter mycket, gör du det ofta?

        Tack! En till två gånger per år så inte så bra tack och lov

          Inte så ofta tack och lov skulle det stå såklart ?
          Hade precis vaknat och kunde tydligen inte skriva

      Be om att få ligga ner när du tar blodprov, jag gör också massa tester och måste ligga ner, annars blir det merjobb för både dom och mig ?‍??

        Är det mindre chans att man svimmar då eller bara lättare om man svimmar?
        Inte vågat när jag tar blodprov för om jag behöver spy måste jag resa mig så känner mig typ fast och har mindre kontroll om jag ligger ?
        Men får kanske ta och testa det, så länge jag får någon kudde så jag inte ligger helt platt för då blir jag yr?
        Tack för tipset! Skönt att du hittat något som funkar bäst för dig 🙂 hoppas det blir lättare med åren, ingen lust att hålla på såhär varje år hela livet ?

    Vem är gabjos nya kille?

      Kolla hennes Instagram på följare ?

        Och vad ska jag leta efter?

          Följaren med störst p*nis.

            Och hur vet man vem som har den största?

              ?

        Haha jo men hon lär väl ha fler än en karl men handtatuering och sleeve… men tack för tips!

        Alla har inte ig..

      Efter några minuters FBI-arbete är jag ganska säker på att det är ”zebaleks” på instagram?

    Har någon tips på vad man kan göra när man svettas mycket? Mvh brinner upp.

      Vetekudden i frysen!

        Bra idé! En fuktig handduk tycker jag är trevligt också. Kan läggas i kylen en stund för ökad effekt.

      Glöm inte dricka vatten heller!!

      Spola kallt vatten på handlederna!

        Och halsen! Vet inte om det är myt men man bör kyla/värma vid stora pulsådror om man vill bli sval/varm!

      Vi har en kyldyna eller vad det heter till vår katt men den funkar fint att lägga på sig själv också ? Sök på kyldyna till hundar/katter o köp till dig själv 🙂

      Önskar mig en jordkällare, men smiter in i garaget för lite lindring. Bland några cyklar, tre gräsklippare, bildäck och en massa bråte får jag plats med en stol.

        Och här ligger jag och fryser under täcket. Funderar på att hämta tjocksockar. Sverige är ett avlångt land.

          Ja det är ju det. Sen verkar det vara en stor spridning hur man upplever det. På mitt förra jobb var det bara jag som satt i skuggan när vi fikade. Blir helt kokt i knoppen.

            Haha min kollega har frågat nu ibland när det varit jättevarmt ”är det inte väldigt varmt här inne?” Det har varit varmt men inte outhärdligt som hon tycker, så hon blir så rädd att hon hamnat i klimakteriet varje gång vi tycker olika om värmen.??

    Min farmor som står mig oerhört nära har precis fått cancerbesked. Spridd cancer i hela buken och dålig prognos. Farmor bor i Tunisien och vi har ju såklart inte varit och besökt sedan covid men haft regelbunden kontakt via FaceTime etc. Nu börjar farmor tackla av rejält och mamma har bokat in en resa för att hinna krama och säga farväl. Vill också men känner mig så dubbel i det hela 🙁 Min älskade farmor. Att resa i en pandemi har inte känt ens någorlunda aktuellt men nu är ju läget annorlunda, eller? 🙁 Hjälp, mitt hjärta är krossat.

      Åk! ❤

      Ammie vad tråkigt. Inte lätt det förstår jag. Kram till dej. ❤

      Men förlåt men snälla klart du ska åka… det är liksom inte ebola utan corona, inget som drabbar unga särskilt hårt. Det är sista gången du kommer se henne.

      Åk! Ta test, använd mask osv dvs gör det säkert men vill du åka så åk. Du får kanske inte en annan chans.

      Beklagar verkligen! Måste vara så tufft att sitta i olika länder när något sånt händer❤

      Jag tycker inte att man ska resa, åka på solsemester är ingen mänskligrättighet och man överlever utan. Man får dra sitt strå till stacken och bita ihop och hoppas allt kan återgå till det normala snart.

      MEN detta är en sån sak man verkligen kan ångra om man inte gör, det går aldrig att göra om utan det är försent, en solsemester kan man göra vilken månad hela året. Svårare att gå vidare om man inte får säga hejdå, kramas en sista gång och man kanske aldrig riktigt förlåter sig själv och ångrar det hela livet.
      Gör det som känns bäst för dig. Åker du så tar du ju ett test innan. Fast det inte är lag på att sitta i karantän i sverige när du är tillbaka, så gör det för att vara säker att du är frisk och då har du gjort allt du kan och gjort så rätt det bara går, anser jag.

      Ta hand om dig❤

        Tack så mycket till dig och alla andra. Ska boka idag. Känns lite lättare även om jag nog inte kommer var öppen med det på jobbet osv. Man känner sig lite halvt kriminell som åker och vill inte behöva förklara omständigheterna. Kommer vara hemma en vecka efter hemkomst och under vår vistelse begränsa kontakt med andra om inte annat utifrån farmors nedsatta immunförsvar. Tack allihop ❤️

          Du gör verkligen rätt i att boka. Att ångra en sån sak är inte lätt att leva med. Din farmor kommer bli så tacksam ❤
          Förstår att du känner så och du har självklart ingen skyldighet att förklara för någon. Det viktigaste är att du vet att det är en viktig resa så att du inte får dåligt samvete eller känner att du gör fel och mår dåligt pga det.

          Att du stannar hemma en vecka efter du kommit hem visar verkligen ansvar och då har du gjort allt rätt.
          Hoppas resan går bra och ta tillvara på tiden❤

      Det är väl självklart att du skall hälsa på din farmor!!

      Tycker absolut att du ska åka. Det här skulle jag kalla en nödvändig resa. ❤

      Klart du ska åka! Utan dåligt samvete.

      Det är klart du ska åka! Du kommer annars ångra dig.

      Åk!!! Ingen tycker att det är konstigt att du åker, helt legit att vilja säga farväl ❤️

      Säger också far. Det är ingen nöjesresa. Utan ett nödvändigt besök till en älskad släkting som är sjuk. Var bara försiktig efter vägen, och där på plats såklart. Testa er när ni kommer hem och håll er hemma en vecka om ni kan.
      Då har ni ju gjort allt rätt vid en nödvändig resa.

      Åk ❤️

    Rent tips, ingen reklam haha. Men alltså lårskav är en jävla pina som gjort att jag alltid behövt ha cykelbyxor under klänningar och kjolar. Räddaren i nöden The skin agent Move. Ett anti skav stick. Testa! Ni kommer inte bli besvikna 🙂 🙂

      Var har du köpt den?

        Småbarnsmorsan gick och la sig. Men från deras hemsida 🙂 googla!

      Åh! Upplever detta för första gången i mitt liv (corona kilon hahaha) kan fasen inte springa i mina vanliga shorts pga. Gör ooont. Ska testa, tack!

    Vad lever Tiingelinn alltså Linn Andersson på? Ja hon har väl mammapeng men som influenser då? Hon är hos olika fotografer och fotar sina barn ideligen men lämnar ingen rabatt hos de olika. Blogg och instagram fylls av barnen, kan hon leva på det? Annars fruktfat i mängder. Hon har nyligen köpt ett radhus ensam för flera miljoner. Någon som vet?

      Ha det är oklart… tjänar man så mycket som influenser att man kan köpa radhus själv?

      Hon har ju 64k följare på Instagram så hon får nog rätt bra betalt för sina reklaminlägg 🙂

      Tror hon klarar sig på sina sociala medier och föräldrapenningen, hon har ju väldigt mycket samarbeten så det känns inte helt ologiskt.

      Hon om nån exponerar barnen till det oändliga. Hennes flöde är inget annat än barnen. Möjligtvis fruktfat.

      Hon har skrivit att hon fixat AB men finns bara en enskild firma reggad på henne. Plus att hennes ex fortfarande är skriven hos henne.

      Det är väl Instagram hon tjänar pengar på skulle jag tro. Tror inte det är alltför svårt att spara till en kontantinsats när man kan plocka ut (gissningsvis) tiotusentals kronor på samarbeten. Det är ju bara att räkna hur många samarbeten hon har på en månad…

      Hon tar inte ut någon mammapenning eftersom hon jobbar heltid tror jag hon har skrivit.

    Genomgår en medicinsk abort nu ikväll. Har ont och är trött, illamående, har frossa till och från – men än så länge helt ok! Tog cytotec sent, typ kl 16, för det var helt enkelt det bästa för mig rent praktiskt.
    Antar att detta kan bli långdraget så kanske hänger jag här hela kvällen!

      Kämpa kämpa, snart är det över !

      Hur går en abort till?

        Beror lite hur långt gången man är. Men tidig medicinsk abort så får man en tablett mifegyne som man tar på sjukhuset som avbryter graviditeten om man säger då. Sen 48 timmar senare tar man cytotec som man stoppar upp i slidan som gör att livmodern drar sig samman och stöter ut. I tidig abort ser man mest klumpar av blod eller liten blödning, kan vara lite svårt att veta när aborten är slutförd tidigt i graviditeten.

      Jag var tvungen att göra medicinsk abort pga uteblivet missfall. Tog cytotec i onsdags och har haft lite blödningar men är först idag det verkligen har tagit fart… så det kan dröja men har även hört att vissa inte blöder mycket alls.

        Har jag gjort 6 ggr pga missfall som ej stötts ut. Det har varit väldigt olika från gång till gång… lycka till , håller tummarna

      Gjorde samma sak i onsdags. Tog några timmar sedan lugnade värken och blödningarna ner sig. Kram till dig <3

      Gjorde i vintras! Det gick jättebra och smidigt, hade inte så ont. Googla INTE, finns bara skräckhistorier på nätet.

      Hoppas det går bra för dig och du slipper ha alltför ont ? vet precis vad du går igenom. Har gjort både medicinsk och kirurgisk abort och den medicinska var absolut värst ?

        Började blöda vid 1830-tiden och har som rejäl mensvärk, och även som ”värkar” som kommer i intervaller. Blöder massor och efter vad jag fick ut på toa är jag säker på att det är fullbordat ? Absolut hanterbart men det är desto tuffare psykiskt…

        Tack för alla era svar! ?

    Någon mer som fått som en kula under huden? Ganska liten, men stenhård och helt rund. På utsidan av huden ser det ut som en leverfläck fast i min hudfärg, kanske en liten nyansskillnad. Jag har fått två stycken på min höft, dom har suttit där ett bra tag nu och verkar varken bli större eller försvinna.

      Jag hade precis så. En stenhård kula, som en ärta i storlek, strax under höften på vänster sida. Hade den hur länge som helst, flera månader, utan några som helst besvär.

      Förra fredagen vaknade jag upp och var öm och röd precis vid kulan och det blev bara värre och värre. På måndagen kunde jag inte ens snudda vid området då det gjorde så ont.
      Fick en tid till vårdcentralen dagen därpå och dom kunde konstatera att de är/va en liten fettknöl som hade blivit inflammerad. Fick göra ett snitt och tömma på massa vätska och nu har jag ett ganska ordentligt hål där som ska läka av sig självt.

      Jag har flera fettknölar som är som hårda kulor under huden. Det syns dock inte någon nyansskillnad på huden.

      Tack för svar! Fettknölar låter mycket troligt. Hoppas jag slipper inflammation, det lät inte roligt alls! Hoppas det känna bättre nu?

      Är dom rörliga?
      Jag har en fettknöl på låret, jag stressade upp mig så mycket över det och bokade tid på vårdcentralen. Fick remiss till sjukhuset och sen ultraljud, men de såg inget farligt utan de antog att det var en fettknöl.
      Den syns genom huden ibland, liksom står upp. Men huden är ingen annan färg där.
      Ibland är den öm, men för det mesta oöm.

      Har en på halsen också, den har jag inte fått kolla upp mer än att läkaren känt på den och avfärdat som ofarlig. Den kan vara riktig ön så det gör ont vända på huvudet.

    Väntar på att tv ska börja visa skräckfilmer som dom sa. Men kommer inte titta på Midsommar om den kommer. Aldrig mått så dåligt av en film. Så nu har jag varnat er. Hua!

      Fattar inte varför alla säger att de mår så dåligt av Midsommar, vad var det som gjorde att du mådde dåligt av den? Jag tycker att den var ok men den var lite för try hard, finns mycket intressantare filmer.

        Va men människorna dom kommer till är ju hemska. Dom har ju inget val utan dom gör vad som vill. Så psykiskt hemskt.

          Ja, det är ju det som gör filmen intressant? Jag mår inte dåligt av den för det.

        Den var så äcklig liksom. Närbilderna, det fysiska liksom. För mkt.

      Vilken kanal/tjänst? 🙂
      Kan man inte se vilka filmer som kommer?

      Haha min pojkvän (inte svensk) älskade midsommar. Personligen tyckte jag det enda läskiga var i början (tjejens familj) och de äldre personerna (försöker att inte avslöja för mycket här). Tyckte den var ok men för mig var det absolut bästa att jag hade en annan svensk över och vi båda intygade min kille att detta är helt enligt tradition + att vi sen kom till Sverige på midsommarafton. Såklart han inte trodde på oss men lite freaked out var han.

      Vart kan man se filmen Midsommar, någon streamingtjänst?

        Netflix!

    Haft en diskussion med min man om när det är rimligt att lämna barn ensamma hemma. Jag fick själv vara ensam ett par timmar efter skolan när jag var 8 år. Han tycker att det är alldeles för tidigt men jag blir irriterad på föräldrar som inte börja lämna sina barn förrän de är 12 år. Obs, har inga barn och vill inte ha några heller så är inte ute efter råd utan är nyfiken på när ni själv fick vara ensamma hemma längre stunder och vad ni anser vara normalt?

      Mitt barn som är 10 kan lätt va hemma själv en timme. Lite längre med en kompis.

        Skönt att jag inte var helt fel på när man börjar låta sitt barn vara hemma själv:)

        Vad skulle hända om ungen var själv i två timmar? Det är väl bara att fortsätta göra det man gjorde första timmen. Ta mellis, göra läxor och se på tv.

      Skulle säga att det är olika från barn till barn. Vi låter vår 7-åring vara ensam hemma kortare stunder (typ om vi åker till affären lite snabbt) men jag har också vänner som inte skulle lämna sina äldre barn ensamma hemma alls.

        Jo absolut att det e olika. Jag vet ju inte vad föräldrarna grundar sitt beslut på men har fått uppfattningen att föräldrar är försiktigare med det nu än för en 35 år sen:/

      Vet inte när jag började men när jag var 9år (Från 3 klass.. Man är 9 då va?) hade jag iallafall egen nyckel och gick hem själv efter skolan, gjorde mellanmål och var hemma tills mamma kom vid 16 tiden.

        Tror man e 9 då:) Var ju längesen man själv gick i lågstadiet:)

      Jag ville inte gå på fritids när jag var liten så fick gå hem själv när skolan var slut. Började med det redan i årskurs två, alltså 8år och var hemma tills någon förälder slutat jobba. Var så najs att komma hem, göra en macka och chilla framför Cartoon network ?

        Ville heller inte vara på fritids. Precis, göra en macka och sen kolla tv:) Härligt!

      När jag var åtta hade jag egen nyckel och gick hem från skolan själv (ca två km) och var hemma en timme eller två själv tills min pappa kom från jobbet. Men jag var väldigt lillgammal och lydig och hade en väldigt lugn väg hem från skolan. Är nog sjukt olika från barn till barn och beroende på var man bor.

        Samma här, enligt mina föräldrar började jag tidigt att visa ansvar och skötte mig själv så att säga:)

      Jag var 11-12 år när jag började vara ensam hemma en hel helg. Gjorde mig ingenting, men mormor skällde på mamma. Var inte mörkrädd, kunde fixa mat och underhålla mig själv. Fiskade, gick i skogen och sprang på tid i trapporna. Boendet på två våningar samt trapp till vind och källare. På landet för länge sen och hade nära till en granne. På den tiden jag var barn fanns det mindre att vara rädd för.

      Jag hade en egen nyckel när jag var 7. Var hemma flera timmar ibland. Älskade det då jag kunnde kolla på Baywatch, Våra bästa år och annat skoj. Mina barn kommer att få vara ensamma hemma runt 9-10, beroende på hur trygga, ansvarsfulla och bra de är på att kommunicera.

    Är det fler vårdcentraler än min (Sthlm) som vaccinerar alla över 18 som vill? Är 26 och listade mig hos en viss vårdcentral igår bara för att få vaccinet och jag är varken i riskgrupp eller i den åldern som Sthlm nu vaccinerar. Blev vaccinerad och de gick ut i väntrummet och frågade om fler ville ha bacon. ?

      Vaccin * såklart

        Man har ju hört om vaccineringskampanjer i vissa delstater i USA där det finns väldigt många antivaxxers. Kanske några paket bacon får dessa tokstollar på andra sidan Atlanten att kavla upp..?

          De flesta som vägrar vaccin i USA är minoriteter som latinos och svarta. Hört att det är samma i Sverige?

      Hahaha bacon, ja tack!

      Jag fick veta nu i veckan att jag får boka tid för vaccinering. Är 27 och bor i Dalarna ?

      Hahahahaha jag vill också ha en vårdcentral som frågar om man vill ha bacon?

      Vilken vårdcentral??

      Vilken vårdcentral var detta? Jag vill också ha! Jag vet att vissa vaccinställen har väntlistor man kan skriva upp sig på, men då blir man kontaktad precis innan stängning

      Vilken??

    Älskar denna värme? Önskar det kunde vara såhär skönt året om, så skönt att kunna gå ut utan att oroa sig över att frysa.

      Verkligen underbart. Blir bara så lycklig av att gå utanför hemmet

      Ja! Jobbar skift och varannan vecka kommer jag hem 23.30. Igår var det 25 grader när jag gick ur bilen när jag kom hem, det var nästan så att man ville åka och ta ett kvällsdopp. Så härlig kväll?

      Haha måste sluta läsa här. (Jag har redan skrivit en kommentar om hur kallt jag har). Det är fasiken tråkigt läsa om er värme och jag har kyla och regn hela helgen ?☔️ just nu 10 grader.
      Jag blir SÅ avundsjuk på värmen hos er.

        Haha var bor du?

        Kan skicka över lite värme till dig, har så det räcker och blir över?☀

        Shit ? I Helsingborg just nu kl 08.23 är det 24 grader redan ?? Blir stranden snart ?

    Tips på bra serie/film på Netflix? Helst någon drama, thriller. Ingen sci-fi eller annat övernaturligt skräp. Gillade the serpent och lupin.

      Det jag kollar på nu:

      Good girls
      Working moms
      Virgin River
      Ginny and Georgia

      Snabba cash serien

      Breaking bad?
      Marcella? Väldigt bra 1a säsong
      Bron?

      The Fall, en jättebra psykologisk thriller.

        Finns den kvar på netflix?
        Sett en säsong tror jag och tänkte fortsätta men hittar den ej.

          The fall finns på SVT nu, 3,säsonger tror jag, så bra sett sängong 1

        Just det, den finns inte kvar på Netflix men hela serien finns på SVT Play, https://www.svtplay.se/the-fall

          Åh tack! Trodde jag stavade fel om och om igen ?

      How to get away with murder.
      Outlander.
      Suits.
      Unbelievable.

    Tips på ljudböcker om förr i tiden, gärna plus 20 böcker ?

      Vad räknas som förr? Och är du ute efter fakta lr fiction?

      20 böckers serie kanske är svårt att hitta.
      Men mina drömmars stad är väl på fem böcker och sen har han ju gjort andra serier som också baseras i sthlm

      Utvandrarserien med per Sjöstrand som uppläsare tycker jag var väldigt bra! Jag har lyssnat på den 4 gånger tror jag.

      Sagan om Isfolket ♥️♥️♥️

      Ett jävla solsken

    Såg ni Åsa Ingrossos story igår där hon presenterade nya restauranten Scarpetta, det var så färgsprakande och fint.

      Är inte fru Ingrosso väldigt fel…

        Oavsett, så var denna restaurangen så sjukt fin jämfört med de klassiska som hon gjort förut.

      Är det ändå inte liiite konstigt att ingrossos typ aldrig är i Italien? Om jag hade haft en italiensk restaurang och ansett mig vara italienare så hade jag varit där på inspirationsresa iaf en gång om året (under normala omständigheter) ??‍♀️

        Är dom inte det?

        De kanske får inspiration från Kungsörnen.

    Vet att detta inte är familjeliv men tror att det är många mammor här så provar…
    Min 2-månaders bebis har börjat fäkta med armar och sparka med benen när han ammas sen några dagar. Normalt brukar jag amma honom tills han somnar men det har varit riktigt svårt då han också släpper bröstet och skriker. Osäker på vad det beror på. Har läst att det kan bero på för lite mjölk men säker på att det inte är det, han är tjock och går upp bra i vikt och det rinner liksom mycket mjölk lite här och var när han håller på sådär.
    Ngn som varit med om liknande? Tips?

      Fråga din barnmorska?

        Ja det kan jag väl göra men det är en månad till nästa tid och han har bara hållit på så några dagar, vissa saker kan man väl fråga andra mammor om tänkte jag.
        Han är glad och verkar må bra för övrigt liksom.
        Sen är det inte en barnmorska utan en barnsjuksköterska på bvc.

          Absolut bättre att fråga andra mammor än att uppsöka vården (så länge barnet verkar må bra, såklart). Såg att du fått flera svar att han kanske upptäcker världen och jag minns att det hände oss också, att det varit bökigt i perioder men sedan blivit bättre. Dock alltid svårare att amma ju äldre barnet blivit pga att de är mer medvetna och lockade av annat. Hoppas han lugnar sig lite ?

        Barnsjuksköterska…inte barnmorska.
        Barnmorskan följer den gravida kvinnan. Barnsjuksköterska (BVC) följer barnet.
        Barnmorska =på den gravida kvinnan
        Barnsjuksköterska= expert på barnet.
        🙂 🙂

      Fortsätt amma och amma och amma

        Haha ja försöker härda. Han är en snuttis som annars legat vid bröstet hela dagarna och gärna vill sova med tutte i munnen.

      Jag vet att mina barn gjorde så någonstans i den åldern, då berodde det på att de började uppfatta saker som hände runt omkring och kunde inte riktigt fokusera på amningen. Fick alltid sitta lite avskiljt utan något som störde ett tag innan det gick över. Kanske kan vara något liknande, eller så är det något helt annat? Kanske bara upptäckt att han faktiskt har armar och ben att sprattla med!!

      Runt 2-3 månader händer det väldigt mycket för bebisen. Många slutar tex att amma vid 3 månader för att tror de inte har tillräckligt med mjölk. Men ungefär då är en utvecklingsfas och barnen blir hungrigare och kan uppfattas som mer oroliga. Mitt tips är att stå ut. Oftast när man känner att nu är det lugnt och vi har rutiner som funkar så är det en utvecklingsfas som rör runt allt. Jag tror att din bebis kanske börjar uppfatta omgivning mer pch det kan både vara skrämmande och rätt kul. Svårt så att koncentrera sig på att amma när det finns massa kul att fokusera på.

        Ja jag misstänker att det kanske har med detta att göra, det är något lättare i ett tyst sovrum med fördragna gardiner. Om jag har besök eller typ tv på är han för uppe i varv. Så fort tvn är på så vänder han huvudet dit. Och när han inte ammas så roas han av och ler åt precis allt..
        Minns du om det blev bättre för dig.efter ngn viss tid?

          Ja, det blev bättre. Minns inte när. Jag har ammat två barn, ena barnet i 8 månader andra i 1,5 år. Jag tycker början är jobbig. Typ första 3 månaderna. Det mesta med barn går i perioder och blir lättare med tiden. Lycka till!

      Det skulle kunna vara att han vill ha mer mjölk, och då är lite missnöjd tills mängden ökat. I så fall är det ju bara att amma så mycket han vill, så ökar ju produktionen 🙂

        Ja asså tror inte det. Det kommer mkt. Sprutar strålar från brösten liksom. Men det är klart om det är en tillväxtperiod kanske han vill ha ääännu mer.

      Supervanligt! Håll ut och fortsätt amma. Jag höll vänligt men bestämt fast mina bebisar när de sprattlade som värst.

    Har corona. Det gör lite ont i bröstkorgen när jag andas och jag har ont i huvudet. Bör jag vara orolig?

      Kontakta 1177 för råd.

      Kan du stå? Gå? Äta? Dricka? Gör det ont när du djupandas? Huvudvärk är normalt. Är ssk på covidavdelning men ring 1177 för direkta råd.

      Skulle inte gått på den där festen va

        Blev smittad av min sambo som blev smittad genom jobbet ? är på akuten nu iaf

    Mottages: era bästa boktips! Har precis avverkat 2 böcker om Knutby. Gillar både sanna historier, true crime och skönlitterärt ?

      Här kommer några boktips som jag har läst i år 🙂
      Överlevarna
      Innan ni tog oss
      Allt jag fått lära mig
      Vild

      Läste ut ”Du kallade mig Djävulens barn” på två dagar.. ? hemsk.

        Tack för tips! Ska kika in den ?

      ”Där kräftorna sjunger”

      ”Goda grannar”

      ”Träskkungens dotter”

        Tack för tips! ”Där kräftorna sjunger” har jag hört mycket bra om ?

      Här kommer några tips på böcker jag läst senaste året som jag gillat:
      Ett år av vila och avkoppling av Ottessa Moshfegh
      Normala människor och Samtal med vänner av Sally Rooney
      Utvandrarserien av Vilhelm Moberg
      Tre kvinnor av Lisa Taddeo
      Björnstad och uppföljaren Vi mot er av Fredrik Backman
      Är mor död och Arv och miljö av Vigdis Hjorth
      Selamlik av Khaled Alesmael
      Jana Kippo-trilogin av Karin Smirnoff
      En katts resedagbok av Hiro Arikawa
      Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead
      Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad
      En halv gul sol av Chimamanda Adichie. Även Americanah av samma författare är jättebra kom jag på nu!
      Glöm mig av Alex Schulman
      En droppe midnatt av Jason Diakité (Timbuktu)

      Läser just nu Testamente av Nina Wähä, kan jag också rekommendera!

      Min kompis Sofia Dahlen har nyligen släppt en bok, Patient heter den och är fantastisk och hemsk (handlar om att vara anhörig till någon som inte längre vill leva och åker in och ut på psyket). Man kan tro att att den skulle vara svårläst då den är skriven som lyrisk poesi, men det är förvånansvärt enkelt att hänga med (även om det är tung läsning mentalt). Jag har aldrig tidigare läst en lyrisk text. Boken har fått strålande recensioner!

    Skulle behöva lite pepp och stöttning. Jag och min pojkvän har försökt få barn i 7 månader nu utan resultat. Jag har varit ödmjuk inför att det kan ta tid men nu börjar jag bli så nedstämd och ledsen varje månad mensen dyker upp, vi vill ju så gärna… några fler som varit i samma sits? Känner mig så ensam i det här och vet inte hur jag ska tänka för att hålla mig positiv.

      Du är inte ensam! Vi försökte bara i 7 månader innan jag blev gravid men det var de längsta 7 månaderna någonsin. Så jobbigt varje gång mensen kom. Vi försökte att verkligen glädjas åt annat, ta vara på tiden tillsammans och göra sånt man inte kan göra med en bebis (svårare nu med pandemin…). Men det var riktigt jobbigt, ovissheten och väntan. Kram ❤️

        Och jag skriver BARA 7 månader för att jag vet att många kämpar mycket längre än så. Men för oss var det ändå 7 långa månader.

        Tack för din kommentar, började gråta när jag läste din och den andra anonyma personens svar. Jag är så glad att det gått bra för er bägge två❤️ Jag ska försöka ta dom här sommarmånaderna nu till att hitta på härliga grejer och leva ordentligt, har det inte gett med sig till hösten söker vi hjälp. Tack för att du tog dig tiden att svara mig, det känns lite lättare i detta nu att jag inte är ensam om att ha känt såhär. Kram❤️

          1 år ska man försöka innan man får hjälp.

            Nja beror på om man har nåt som kan påverka (tex endometrios). Då är det 6 månader.

              Det sa ts inget om.

      Jag och min sambo försökte också länge att få barn. Vi gick på utredning som inte visade på några fel, vilket inte gjorde saken bättre. Om inget är fel varför blir jag inte gravid? Känner så igen känslan när mensen kom, grät varje gång. Jag försökte trycka undan tankarna men när vi köpte hus gick det inte längre. Vi fick då hjälp och efter vårt andra ivf så blev jag gravid, om 3 veckor fyller hon 1 år. Jag vet att det är jättesvårt att hålla sig positiv i din situation, vi försökte i 4 år. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men håller mina tummar för er och det finns hjälp att få. Jag önskar er all lycka ??

        Tack för din kommentar Emma❤️ Tänk vilken lycka, att er dotter snart fyller ett. Så glad för er skull, och att det blev så bra tillslut efter lång tids kämpande. Så fint att få lite stöttning här inne, när jag pratar om detta med vänner förstår dom inte riktigt och tycker att 7 månader inte är lång tid alls. Jag vet att det inte är länge i förhållande till hur pass lång tid vissa får kämpa (tex. du och din sambo), men dessa 7 månader känns som dom längsta i mitt liv och det är svårt att tänka positivt när man inte ser något slut på det hela.
        Tack återigen för att du tog dig tid att svara mig, hoppas ni får ett fint kalas för er dotter om några veckor☀️ Kram❤️

          Det ÄR ju inte långt så kan förstå dina kompisar, men det känns ju såklart längre. Försök tänka så och tänka på annat.

      Inom ett år är inget konstigt så håll ut bara!

        Men är tufft ändå, för nån som önskar barn.

          Ok. Men det är så det är. Det enda man kan påverka är sin inställning.

      5,5 år här! ??‍♀️ De som bara räknar månader kan skratta sig lyckliga, nej då men seriöst njut bara av tiden det är det ENDA råd jag kan ge. Är så glad att jag inte kastat bort ett halv decennium på att låta det ta över o bara må dåligt. Se det mer långsiktigt – ni kommer få barn nån gång på nåt sätt om ni verkligen vill?! Trösta er med det o försök vila i den tanken. Ni kommer se tillbaka på detta en dag och allt löst sig till det bästa. Lycka till ?

        ”Ni kommer få barn på nåt sätt om ni vill”.. Förlåt, men det finns inget värre än ”tomma löften om barn. Och menar du tex adoption, så tycker jag att ingen har rätt att lägga fram det som ett ”alternativ”. Många sa det till mig när jag berättade att jag inte kan få biologiska barn, vilken jävla sorg det är. ”Men adoptera?” vilket gav mig nästan dåligt samvete över att behöva säga att jag inte vill.

        Förstår att du menar väl, men det blir väldigt fel. Lova aldrig någon barn.

      Jag och min man försökte i fem år innan vi la ner, jag har medlidande med er! ♡
      Förstår din känsla men ge inte upp, och sök hjälp direkt efter ett år. Får ni inte hjälp via landstinget så gå privat! Hoppas så det ska få gå vägen för er! ❤

      När vi försökt i 10 månader sökte vi hjälp. Orkade inte vänta 12 som man egentligen ska, och efter 16 månaders försök hemma påbörjade vi ivf. Jag lider så med er! Det jobbigaste var nästan där du är nu när man börjat fatta att det inte funkar men ändå måste fortsätta. Kan bara trösta med att IVFen var en avlastning för oss, det kändes som att äntligen hamnade vårt problem hos någon som kunde hjälpa oss. Må bättretips som funkade för mig: unna mig något dyrt varje gång mensen kom, tillåta mig att bryta ihop, skriva dagbok, lyssna på ruvarpodden, skriva med andra i samma situation och… våga tro på att det skulle lösa sig. En stor vikt plockades bort från mina axlar den dagen jag vågade tänka: vi väntar barn. För även om jag inte var gravid så väntade vi ju på ett barn! Det hjälpte mig mycket och en stor del rädsla försvann när jag vågade tillåta mig att tro på att ett barn skulle komma till oss, vilket det gjorde efter vår tredje insättning (fyra månader efter start). Skickar så mycket varma tankar i din riktning!

      Det är vanligt att det tar upp till ett år och för de flesta går det inom den tidsperioden, så jag håller tummarna för er. Med det sagt så bet jag att det känns som orimligt lång tid varje månad som går och man är ödmjuk för att det är många som får kämpa hårt. För oss tog det 11 månader innan jag blev gravid. Har väldigt oregelbunden cykel och först då fick jag koll på ägglossning med hjälp av temperatur. Hade två månader under sommaren när mensen aldrig kom pga att ägglossning aldrig kom. Väldigt påfrestande. Trots det är det väldigt gynnsamt att ta det lugnt och vistas mycket I solen (d-vitamin) så semestern kanske är det ni behöver för att lyckas ❤.

      Man måste ha försökt i minst ett år för att få hjälp, vi sökte hjälp efter 10 månader men sa att det gått ett år. Oförklarligt barnlösa, så måste vänta två år innan IVF. Vi gick privat efter 1,5 för jag klarade inte vänta mer. Är glad att vi gjorde det, för det har visat sig att min äggkvalité är kass. Så även IVF kommer ta ett tag..

    Vi ska flytta till Örebro och vill bo nära/hyfsat nära stadskärnan i hus. Vilka områden bör vi kika på och vilka bör undvikas?!

      Bra områden: Almby, Sörbyängen, ladugårdsväggen, Adolfsberg, hovsta, lillån, Bettorp ??

      Undvik områden som: vivalla, Oxhagen, Brickebacken, baronbackarna, väster och norr ? ?

      Det beror på hur nära stadskärnan och vilken budget. Men om det gäller hus så kolla på: Södermalm, öster, Rynninge, Almby, Eklunda, rosta strand, adolfsberg. Tror stadsdelarna heter så iaf…
      Väster är väl ok, gamla Hjärsta är fint! Skulle säga att nya Hjärsta är sådär faktiskt. Brickeberg och Lundby är väldigt off, hade nog ej rekommenderat. Lillån och Hovsta fint men längre från stan. Sen finnas det ju utanför stan och mer nybyggt, men vet ej så mkt om det

        Åh nu har vi lite att kika på! Tack! Har en budget på ca 7mkr så vi borde få en hyfsad villa känns det som när man kikar på Hemnet 🙂

          Glömde skriva Hagaby som jag tycker är fint, men väldigt nära tågen. Ringstorp och Sörby är bra också skulle jag säga.
          Hoppas ni hittar något bra!

      Kolla på Hjärsta, Almby, Ormesta, Lillån, Hovsta (lite längre ifrån) ?

        Tack 🙂

        Varken hovsta eller Lillån kan väl dock inte anses centralt.

    Vem vinner världens starkaste man i år?

    Jag hoppas/tror på Brian Shaw ?

    Upptäckte Albin Lee Meldau igår och verkligen fastnat för hans låtar Andas och Josefin. Längesen låtar fångade mig så som de?

    Lyssna!??

      Ja tycker speciellt mycket om Josefin! Har du lyssnat något på Ellen Sundbergs album ”Ett bloss för Bodil Malmsten”? De låtarna, speciellt ”Det här är hjärtat”, fångade verkligen mig

        Nej det har jag inte gjort, men tack för tipset! Jag ska lyssna på henne?

          Åh vad jag önskade att jag gillade det jag hörde, det fanns potential, men det var något med hennes röst som inte föll mig i smaken. Det kanske kräver några lyssningar!

          Lyssnar på hennes cover på Genesarets sjö, den är bra! Men så älskar jag originalet av Kjell Höglund så låten är redan bra i grunden.

    Tog precis ett positivt grav.test och är så lycklig!! Fick missfall sist som tog kroppen 6 mån att återhämta sig ifrån så är lite nervös mitt i lyckoruset. Vill gärna ha solskenshistorier och pepp om någon har tid. Nu ska vi fira med glass och Exit! Trevlig helg allesammans

      Vilken härlig start på helgen! Grattis?

      Aldrig varit gravid själv så har tyvärr inga solskenshistorier eller pepp.

      Har två barn och har haft ett missfall före båda graviditeterna. Hoppas allt går vägen den här gången ❤️

      Grattis, va kul! Min första graviditet slutade i missfall och efter lite mer än ett halvår blev jag gravid igen. Nu sitter jag här i vecka 40, gått en dag över BF. Väntar på att den lille ska vilja titta ut ?
      Håller tummarna för dig att det går vägen denna gången! Försök att inte känna efter för mycket om du kan ❤️ Vet hur jag överanalyserade allt då man varit med om en förlust och det tog bort mycket glädje. Men det gick bra tillslut och det va meningen att han i magen ska komma till oss. Lycka till ☀️

      Jag är gravid i vecka 6 och jag har så mycket känslor kring om jag vågar vara glad… Ifall något skulle hända, att det då skulle göra mera ont för man gått händelsen i förväg. Samtidigt som jag är glad och vill inte trycka undan känslan heller och efteråt känna att jag gick miste om lyckan att vara gravid. Hur gör ni med dessa känslor? Och är det något ni skulle gjort annorlunda nu i efterhand eller ha några råd att ge? ❤️
      Hoppas ingen ta illa vid sig att jag frågar i tråden.

        Jag hade också ett missfall första graviditeten. Då i vecka.12, men visade.sig att fostret dött i typ vecka 6-7. Vi bestämde oss därför att boka ett tidigt ultraljud privat. Då gör man det i vecka 9, och ser man ett pickande hjärta där så är det tydligen betydligt lägre risk för missfall. Så boka in det bums! Så kan du kanske slappna av lite mer efter det.
        I min andra graviditet fick jag sedan kraftiga blödningar och kramper i v 6, på gynakuten sa de att det var ett missfall på g. Hade sen blödningar fram till v 9 då jag gjorde det tidiga ultraljudet. Där var ett litet pickande hjärta. Blödningen slutade samma dag och nu ligger min lilla bebis bredvid mig och snarkar.
        Lycka till!

      Åh stort stort grattis! Vilken lycka❤️ Jag har aldrig varit gravid men försöker få barn, så jag har inte så mycket tips att ge. Men jag tänker att man självklart ska få vara lycklig och pirrig för man kan aldrig vara glad i onödan. Går det åt skogen (peppar peppar!) har du iallafall njutit och varit lycklig över din graviditet. Jag är övertygad om att allt kommer gå jättebra!

    Häromdagen la Anna Book ut en dump av sin mobilskärm. Som bakgrund hade hon sig själv och halva maken. Finns det fler här som har sig själv som mobilbakgrund?

      Jag hade på mig och sonen där han såklart var i fokus.
      Hur skön är dock inte Anna att hon har på sig själv och halva maken? ??

      Vad har hon för mobil? Det är inte rullande bakgrund? Min kompis la en gruppbild på vårt gäng som bakgrund på min mobil för ett tag sen och den sträcker sig på alla sidor, så startsidan är just nu en bild på hennes pojkvän då han står längst till vänster. ?

      Jag tyckte mest att den var konstig och då kan jag liksom inte tycka att det är läskigt. Jag var i USA 2019 och då var det skitmånga som frågade om vi firade midsommar på det viset. Jag sa ja.

      Kan va bra om man glömmer sin mobil nånstans.. Har en bild på min man och glömde den på en restaurangtoalett, var där
      med min man och personalen kände igen honom från bilden så fick tillbaka den. Men om han inte var med?
      På jobbmobilen har jag en selfie som bakgrund, alla har likadana telefoner och de ligger och laddas på samma ställe ibland osv.

      Jag har bild på grannens söta kanin. Jag är hans reservmatte.

    Var finns alla vettiga och snygga män? Singel sen 4 år ?

      Singel i 34 år

        Lång tid!

          Jupp men så blir det när ingen gillar en

      Det undrar jag också. Har en ”olycklig crush” på en sådan kille. Har haft i fyra år, jippie?

        Du får la ha överseende med att han har barn och köra på

          Haha va? Han har inga barn.

      Vad ska du med en man till?

        Trevligt med sällskap men är så otroligt kräden men hår absolut ingen nöd på mig ? men saknar bra sex och nån som lagar middag! ?

          Dildo och take away.

    Har hittat en utbildning jag gärna vill läsa, vill testa något nytt och i en annan bransch. Blev superpeppad! Berättade för sambon som sa ”jag kan inte se dig jobba med det, det känns inte som du. Du borde fortsätta med det du redan jobbar med”. Kändes inte jättekul att inte bli stöttad i det…

    Hur har ni andra det med era partners? Bra som dåligt, vill höra!

      Min sambo tycker det jag läser till är bra, vilket jag också tycker men har lite svårt för att jag är öppen för förändringar, sabbatsår och avstickare. Inte för att han inte tycker det är okej men tror han är rädd att jag ska bli lost och aldrig börja jobba?

      Kör säger jag! Fy vilken tråkig inställning av din sambo! Har ingen partner själv men har en nära vän som vill plugga men inte har en stöttande partner (som dessutom själv satsar på sin dröm). Så tråkigt att hon inte kan plugga för att han är er pucko. Följ din dröm 🙂

      Som partners stöttar och peppar man varandras drömmar och mål, något annat vet inte jag.

      Jag har pluggat i en evighet känns det som och tog upp att jag kanske vill bli jurist istället efter alla dessa år på universitetet. Min sambo sa då att jag inte ska tänka på ekonomin och köra på och han stöttar mig vad jag än vill göra. Han har försörjt mig under hela tiden och varit mitt största stöd och har sagt att han kommer fortsätta bara jag blir lycklig… men, angående din kille, han kanske inte menade något illa, jag tänker att han kanske tänker att du är för ”bra” för det nya du tänkte plugga till? Det var lite som när jag skokade med min mamma om att jag skulle bli lastbilschaufför istället för att gå den tekniska utbildningen som jag nu är klar med och hon höll på trilla av stolen ?. Hon tyckte liksom att jag hade för mycket potential för att jobba med något sånt.

      Måste kännas tråkigt om du känner pepp och han inte stöttar. Men kanske finns det någon form av… visdom? i det. Eller så är han bara tråkig och vill inte unna dig det. Men alltså, fråga honom mer specifikt varför han inte tror det passar dig. Känner han folk som jobbar i den branschen, vet han något som du kanske inte tänkt på? Var det ett plötsligt infall från din sida kan jag också förstå om han reagerar. Nu vet jag ju inte vilket ”stadie” ni är på men säg att han börjar vilja köpa hus och liknande och så nämner den andre plötsligt att man vill plugga i flera år, då blir det ju en prioritering ni måste göra tillsammans. Och jag vet ju inte vad det är för bransch du vill byta till heller men om det inte finns mycket jobb, är ett jobb som kräver mycket resor eller liknande så kan det ju också vara förståeligt om han inte jublar direkt. I slutändan gör du ju som du vill och han stöttar om han vill.

      Vilket trist svar, man ska väl stötta varann?

      Har levt ganska länge med min man (två barn ihop) och har aldrig fått höra annat än att han bara vill se mig lycklig och att jag inte behöver oroa mig för något annat än att göra det som känns rätt i mitt hjärta.
      Hade köpt om din sambo hade erfarenhet av branschen och ville påpeka svårigheter eller liknande men det där köper jag inte. Följ ditt hjärta! Och glöm inte – du är värd det bästa.

      Det var kanske bara hans sponatana reaktion. Det kändes kanske oväntat bara, och han kanske är orolig för att du kommer att ångra dig. Därmed inte sagt att han inte kommer att stötta dig om du väljer den utbildningen.

    Kolla vilka hon följer på Instagram. Ganska högt upp ser du snabbt en kille med tatueringar. Börjar på z.

      Ha! Vad otippat. Följer inte henne men blev nyfiken, scrollade och hittade ’z’, honom har jag gått på samma gymnasium och festat med back in the days. Jävligt random

        Du råkar inte ha någon aning om vad det är han är dömd för? ?

          Nej ingen aning! Han är gammal hockeylirare iaf

    Hejsan.
    Har fått saroten mot nervsmärta o tagit det i en vecka. Smärtan är borta, men jag är sjukt iuddig, groggy o sömnig. Finns det ngn som tagit Sett. Har dessa biverkningar försvunnit.

      Jag åt 100mg/dag i 6 år, sov väldigt mycket den tiden. Det blir bättre med tiden / man lär sig hantera det.

      Dock blev jag mycket piggare när jag slutade med dom.

        Tar 25mg oökde idag ytterligare 25mg.
        Tror det är meningen att jag ska ha de. Alltid. Har lust att kasta dem men Då kommer smärtan.

      Jag tar Saroten. Började med 10mg och äter nu 35mg. Tar du tabletterna på kvällen? Det är vanligt att bli trött av dom så det brukar vara den bästa tiden att ta dom. Jag blev jättetrött i början + vid dosökning men det har gått över nu ?

        Blev lättad över ditt svar. För sån hätkan manju Inte vara.

          Nej, det märks på sättet du skriver att du inte riktigt är ”med” (hoppas du tar det på rätt sätt, menar inget illa) ?

            Tar ej illa upp. Har varit skum hela veckan, värst i början. Märklig onykter känsla.

              Vad bra! Jag har aldrig känt mig onykter på Saroten, bara jääääättetrött men då har jag lagt mig direkt ? Blir extra trött i några dagar när jag höjt dosen men efter det försvinner det.

                Huvudsaken är att det försvinner. Känns bra att höra andras erfarenheter. Får bli en riktig vilosommar i hängmattan haha.
                Skönt att Hör att det går bra för din del ?

      Svar i modd ?

      Jag var väldigt trött under tiden jag åt Saroten, det försvann inte men jag tyckte det var värt det eftersom smärtorna försvann.

        Det är ju det. Smärtorna, så härligt att de är borta. Det mesta iallafall.

      Jag började med saroten för ca 2 månader sen mot min kroniska migrän. Upptäckte de första veckorna att jag blev väldigt sömnig, sov mycket längre än vanligt, fortfarande groggy på morgonen och hade jättesvårt att ta mig ur sängen. Nu fungerade det tyvärr inte för min migrän men jag som lidit av sömnbrist hela livet använder de nu för att sova bättre.

      Experimentera med tidpunkt! Tar jag tabletten senast kl 20 då känner jag mig ändå som en vanlig människa morgonen efter. Tar jag tabletten senare kan jag räkna med att jag vaknar till liv först efter lunch ?

        Ska testa att T kl 20.00. Tack för tipset.

    Har precis fått diagnos bipolär typ 2. Ge mig era bästa tips och pepp! ♥️

      Jag har ingen erfarenhet av det själv. Men från vad jag hört av andra kan det vara viktigt att äta ordentligt, sova ordentligt och träna. Sånt som alla mår bra av men som kan vara extra viktigt vid psykiska besvär. Kram på dig ❤️

      1. Det går att leva ett fullgott liv!
      2. Dina erfarenheter kommer att vara värdefulla för din omgivning/andra med psykiska eller kroniska sjukdomar.
      3. Nu har du äntligen ett svar och ett namn på något du förmodligen undrat över länge – och det i sin tur betyder att det är lättare att få adekvat hjälp.
      4. En positiv sak är att du kan känna glädje och lycka på en extremt hög nivå jämfört med andra.

      ?

        Inte när det kommer till bipolär typ 2 tyvärr

          Som svar på punkt 4

    Var ska man som barnfamilj bo eller inte bo i Göteborg?

      Hyra? Köpa? Bo i lgh/radhus/villa? Hur nära stan?
      Annars tänker jag som barnfamilj typ johanneberg, kålltorp, eriksberg, tolered, sannegården, kyrkbyn, lunden, olskroken bagaregården, majorna, guldheden.
      Där har du ett gäng rätt trygga områden öed bra service och skolor och inte allt för långt till stan.
      Men är det lite mer villaområde med typ bara barnfamiljer du söker så finns det förstås andra tips även om flera av dessa stadsdelar har områden med villor och/eller radhus.

        En av mina barndomsvänner hade ett supergulligt radhus i Kålltorp som jag minns med värme. Älskade att vara där.

          Kålltorp eller Sävedalen

      Nu fick du många bra förslag men vill lägga till Billdal , Hovås med fler. Ligger inte så nära stan förvisso men bra områden. Skulle nog annars välja att bo i Kungsbacka som ju gränsar till Gbg, bra kommun på många sätt och havet är aldrig långt borta

    Jag och min man ska göra IVF i höst. Hur dumt på en skala från 1 till 10 är det att köpa häst nu?

      10.

      Instämmer. Har en bebis och tycker det är svårt att ge katterna den tid och kärlek de förtjänar (även om de nog fortfarande har det rätt bra med kattmått mätt).
      En häst hade varit en omöjlighet.
      Lycka till med ivf och hoppas du inte kommer ha tid för häst?

        Jag vet ju inte ens om jag blir gravid ?. Känns som hela livet är på paus ?.

          Men du lär ju bli det inom några år. Vad är planen för hästen då?

            Lär jag? Ja, man kan ju alltid hoppas ❤️

              Ja, för de allra flesta lyckas till slut. En häst är ett stort åtagande, vad ska du göra om det blir barn om 1-2 år och allt ändras?

      Köp hästen!!! Köpte häst när bäbisen var 3 månader, jätte bra att komma iväg hemifrån och kroppen mår jätte bra av ridning! Men se till att det går att köpa till tjänster så du inte måste vara där varje dag om du inte orkar

        Fast nej. Får du ens rida som gravid?
        Kanske gick bra för dig, själv hade jag sån foglossning att jag inte kunde gå utan kryckor och det tog månader av rehab efter förlossning innan ridning hade varit tänkbart.
        Så vänta. Och köp häst när bebisen är tre månader.om du vill. Då vet du ju att både du och bebisen mår bra!

          Jag vet ju inte ens om det blir en bebis dock.

            De flesta som vill ha barn och försöker får det. En häst lever i typ 20 år?

              Ja, fast alla får inte det. Jag har fått två missfall redan. Jag tar ingenting för givet.

              Jag är medveten om hästars livslängd, har haft häst tidigare :).

                Nej men de allra flesta till slut. Så tänk lite framåt.

          Det är ju olika, beror på hur du mår och hur din häst är, jag red till 6e månaden. Sen vart det bara promenader och longering och resten vila.

      Vanligt att äggstockarna blir väldigt svullna under IVF och då avråds från ridning och andra fysiska aktiviteter med hopp etc så det finns en risk att äggstockarna vrider sig. Men det handlar ju om en vecka eller två, så beror ju på om du har hjälp med hästen eller inte.

      Hej! Ofrivilligt barnlös sen 5,5 år här! Mitt råd: LEV VIDARE sätt INTE livet på paus!!! Det skapar bara en bitterhet att man inte kan göra det man vill för att man väntar på nåt man ändå inte får. Det blir dubbel bestraffning! Ha en plan för vem som kan hjälpa dig med hästen under en period med ev graviditet och spädbarn. Men ta hand om dig, gör det du vill, lev, barn är inte allt har jag insett. Är glad över allt jag fått uppleva under den här perioden o att jag inte bara låtit allt kretsa kring något som inte finns. ❤️

        Och ja det stämmer att du ej kommer få rida under några veckor för varje ivf.

        Vilket otroligt klok kommentar, K I! Känns som en väldigt sund inställning. Jag har inga barn än och vet inte ens om jag vill ha några (har därför aldrig försökt skaffa hittills) men om vi skulle få problem med att bli gravida kommer jag följa ditt råd. Verkar så extremt sorgligt att bara bli så besatt av tanken på barn att hela livet i övrigt sätts på paus!

      Ivf kan också ta lång tid. Köp hästen, men ha en plan för vad som händer när/om du inte orkar.

    Tandläkarbesök!!
    Hej en fråga, jag var hos tandläkaren häromdagen som fixade en lagning som lossnat. Nu efter några dagar gör det fortfarande ont när jag tuggar på den sidan, dvs när något kommer åt den tanden. Det blir som hemsk nervsmärta uppåt i tanden.
    Är det normalt efter en lagning? Har aldrig fått så annars vad jag kan minnas.
    Vill ju inte behöva rotfylla tanden ?

      Självklart ska jag fråga tandläkaren ifall det inte gör över.. men ville höra om någon annan haft ont så efter en lagning.

        Det kan göra tanden irriterad när man varit och pillat med den, och det kan hålla i sig ett ganska bra tag efteråt faktiskt. Ett annat alternativ är att fyllningen är lite för hög – om tanden belastas för hårt då kan det också göra ont. Tycker du själv att fyllningen känns hög? Går övriga tänder ihop som vanligt när du biter ihop?

          Åh tack för svar, ska försöka härda ut ?Den kanske känns lite högre när jag tänker efter

            Gå tillbaka och låt tandläkaren slipa ned lagningen en bit så inte den tanden tar i först och blir överbelastad

      Säger också att om fyllningen är för hög så kan det göra ont. Det kan de snabbt kolla om du ringer dit. Jag lagade en gång och var så bedövad så upptäckte inte förrän jag kom hem att jag inte kunde bita ihop, var bara komma tillbaks dagen efter.

      Men alltid när jag lagat hål så har jag ont och är öm i upp till två veckor. De första dagarna tar jag alvedon. Sen har jag läst att man kan känna av lagningar 6 månader utan att det behöver vara nåt fel. För det är ändå ett ingrepp som irriterar tanden. Alltså har inte jätteont och behöver värktabletter ett halvår, utan kan känna tanden gör ont om jag vore ihop på ett visst sätt osv

    Nyfiken!
    Vet inte bad jag ska googla på och sambon vägrar gå till läkare.

    För 10 årsen så fick sambon som en finne lik liiiten knöl på ryggen (som inte gick att klämma alls). Efter typ ett år blev den mörbrun/svart på toppen. Och för kanske 4 årsen blev det som att den imploderade, huden är extremt tunn och ungefär en omkrets likt en tumnagel, ser nästa ut som ett ärr (utan att någonsin varit ett sår)
    Någon som har en idé vad det kan vara för något?

      Ingen leverfläck då? Tänker eftersom den blev mörkbrun/svart?

        Alltså jättekonstigt. För själva fläcken är ju borta, så nu är det ett super tunt ärr/krater

      Gå på kontroll så det inte e cancer

      Kan vara värt att komma upp på vårdcentralen tycker jag

      Alltså ärligt.. Hans ointresse att gå till läkare och kolla upp det borde vara ett tecken för dig att inte lägga något större engagemang kring det.

        10 år senare och mest nyfiken. Men tack för givande inputt?

    Kan man höra själv om man sjunger bra? Jag tycker inte om att sjunga så att andra hör så jag kommer aldrig kunna fråga någon, haha. Men har provat att spela in mig själv och tycker inte det är fy skam, men det kanske är jag som har fel på mina öron???

      Undrar också detta!!,?

        Jaa, finns det ingen som vet?? Google har inga bra tips på hur man kan veta det, haha.

        Vi sjön och spelade instrument som ett prov för vår musiklärare i 9:an och då vet jag att jag fick ”betyget” 9 av 10 på sång, men efter det har jag inte sjungit för någon mer än på Singstar med en kompis och vi gick även runt och sjöng överlag men det är enda personen som har hört mig sjunga. Enligt henne sjöng jag bra, men fan, det är så lätt att vara självkritisk.
        Sen vissa låtar är jättesvåra och då känns det plötsligt inte alls som att man kan sjunga.??‍♀️

    Vill gärna diskutera vidare på inlägget om lån. Vissa tycke att det är dumt att amortera/ betala av hela skulden. Hur ser era upplägg ut?

    Investerar en hel del i Avanza. Gjort i många år! Har lån på 40% av inköpsvärdet på huset ish! Huset idag är värt 2 miljoner mer dock lagt 700 tusen kontant på garage och tomt.

    Har en lägenhet inne i stan. Har lån på 65% och betalar bara ränta på ca 0,67.

    Sparar rätt mycket och har bilen på Lessing för att ”vill inte” slösa kapital som jag kan investera. Räknat kostnaden mot köpa och jag i nuläget går plus. Men om ett år kanske inte.

    Har en ärvd sommarstuga som jag kan låna upp på!

    Tips på hur jag ska tänka? Är jag helt ute och cyklar eller är jag nära banan?

    Såg i Alexandra Nilssons senaste vlogg att hon nu skulle ut och resa i sommar först till Kroatien )samma öppna som alla andra influensers har troligen ) och sedan till Spanien, varför kan influensers inte bara stå ut att inte åka och resa iallafall när delta mutationen sprider sig , exempelvis här i västra Götaland har den mutationen ökat -.- känns snart att jag måste avfölja alla influnsor då jag absolut inte står bakom dessa längre.

      Samma spons som alla andra influensers har *** var lite snabb att skicka iväg .

    Har efter två års utredning äntligen fått en adhd-diagnos. Mitt psykologteam rekommenderar att jag ska börja med medicinering men jag är lite osäker.. är det någon som har erfarenhet av concerta och ritalin (tror jag medicinen heter?) eller känner någon som har tagit det?

      Jag har ADD och tar concerta, 54mg på morgonen och 18mg vid 13 tiden. Tar inte den på eftermiddagen alltid utan olika beroende på vad jag ska göra och så (du vill kanske bara ha svar från dom med ADHD, ber om ursäkt isf).

      Det har förbättrat mitt liv väldigt mycket, men ligger även mycket rutiner bakom.
      Jag orkar dock inte jobba 100%, men gått från sjukskriven till att jobba 50%. Mina diagnoser gjorde även att jag hamnade i rätt ”fack” så jag fick bättre hjälp av arbetsförmedlingen och försäkringskassan så jag har ett jobb som är anpassat efter mig.
      Behöver inte sova mitt på dagen för jag inte orkar vara vaken längre, bättre koncentration, mer ork, är inte lika spretig. Men rutiner är jätteviktigt för mig, så enbart medicinen gör inte allt bra liksom.

      Hur känner du själv?
      Får du ihop din vardag nu? Har du mycket problem som du kämpar med varje dag? Hur mår du?

      Klarar du av din vardag och mår bra så behöver du kanske inte medicin.
      Men om du inte får ihop den, mår dåligt osv så tycker jag det är värt att testa.
      Funkar det inte så kan man ju sluta, eller prova en annan.
      Sen hjälp för att få ihop vardagen, stöttning, strategier osv kan göra mycket.

      Lycka till! 🙂

    Vill bara skriva att jag skäms över ”baby shark” inläggen på instagram som så många lägger ut. Mest pinsamt är ”Snälla säg att jag inte är den enda mamma som är såhär”
    På ett bedjande vis.

    Ojojoj vilka häftiga mammor det finns. Jo ni är unika som gör en hårdrocksversion av den låten ? Väldigt unika. Suck

      Så larvigt och ointressant.

        Tänkte du min åsikt? Ursäkta att jag inte fick tycka till då.

          Nej nej, om såna videor! ? Håller med dig!

    Hej!
    Jag har kille sen 2 år tillbaka som jag känner mig kär i. Samtidigt umgås jag mycket med mitt ex kompisar (vi gjorde slut för 5 år sedan). Har nu börjat dagdrömma om en av dessa då jag anser att han är väldigt attraktiv och vi har börjat umgås mer, är detta normalt? Han är nog snygg enligt typ alla och inte min typ egentligen, är detta bara för att jag vet att det inte går? Känner mig samtidigt kär i min kille… Men jag och den här andra har börjat vibea väldigt bra men vet inte om det bara är trevligt snack eller något mer. Vad ska jag göra?

    Min kille och jag är på så olika våglängd när det gäller sex…. Vi vill olika ofta, när är en kåt är den andra inte… Vi tänder på olika saker… Allt annat klaffar och vi ska gifta oss i sommar, har tre barn och driver företag ihop. Men sexet asså nä det funkar inte. 🙁 Jag saknar passionen som vi tappat längst vägen :/ vad är första steget och andra steget? Någon annan som vänt skutan och fått till en lösning?

    Hur slutar man älta saker? Jag skapar problem som inte finns. Överanalyserar allt i minsta detalj. Är så medveten om det men lyckas inte sluta!?

      Börja med en hobby. Något nytt att fundera på, skapa nya muskelminnen och ha något att se fram emot!

      Låter banalt men för mig funkar det att tänka att det är utom min kontroll så varför ska jag älta något jag inte kan påverka? Det funkar såklart bäst om man i vanliga fall gör något åt de saker man KAN påverka (tex lämnar en dålig relation, börjar träna eller äta bättre om man vill gå ner i vikt, söker nytt jobb om man inte trivs osv).

      Anna, du är redan medveten eftersom du förstår att du ältar.
      Prata med någon som känner dig väl och kan få dig att inse att det är din hjärna som hänger upp sig.

      Kan rekommendera boken Mindfulness utan flum av Åsa Nilsonne!

    Ursäkta men My Marens står att hon är PT på Instagram, hon lever inte som hon lär då? Eller har hon någon sjukdom som gör att muskler inte syns?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.