Syskonen Ingrosso mobiliserar

Syskonen Ingrosso tar tillfället i akt att använda den pågående regeringskrisen för att beklaga sig över de restriktioner som införst pga pandemin, som bland annat gällt restauranger, någonting som syskonen Ingrosso gillar att frekventera.
Kämpa!!

Ska man skratta eller gråta?
??

182 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det bevisar bara vilken lågkapacitet de har när de tänker…syskonen.

      Kanske de är ute efter att provocera fram reaktioner?

      Känns det inte lite överspelat det här med att hela tiden hänvisa till Wahlgren/Ingrosso-familjen som korkad, dum, obildad osv? Hur jävla bright är man själv om man hela tiden behöver påpeka andras kunskapsluckor och ”brist” på utbildning?

        Håller med!

        Det spelar ju dock ganska stor roll om man inte ens gått ut gymnasiet mot att tex ha en universitetsutbildning. De har förmodligen inte samma analysförmåga och ser inte samhället ur ett större perspektiv utan de kan endast dra enkla slutsatser utan diskussion. Obs jag vet att man kan vara påläst utan högre utbildning men influencers som knappt läser nyheter förutom det som kommer upp på Instagram kanske inte är de mest insatta i ämnet.

          Man behöver heller inga högskolepoäng för att ha vett att bete sig så. ?

            *vett att bete sig.

            (Vad jag vill säga är att din kommentar inte har något med min poäng att göra).

              Nej syskonen Ingrosso hade förmodligen varit lika världsfrånvända om de hade gått ut gymnasiet och pluggat på universitet ?

            Så vad är Ingrossofamiljens ursäkt?

          Beläst och intelligens är inte samma sak även om det självklart är bäst att ha/vara både ock.

          Vad skönt att du vet att ”de knappt läser nyheter” 🙂

            Det är vad många sagt i tex deras poddar att dom inte gör iaf, dom mår för dåligt av det och ”det viktigaste får man ändå reda på genom instagram”?

        Håller med! Samt, obildad är en sak, korkad och dum en annan – något man knappast kan säga om Benjamin och Bianca. De som inte ser att syskonen har enorm talang för det de gör, sliter hårt och är sjukt framgångsrika måste va blinda. Och ja, de kan ha haft en språngbräda som andra saknar att starta sina karriärer från men de har knappast legat på latsidan och de sliter och jobbar hårt! Trött på all negativ skit de får mot sig.

        Att de sedan lägger upp det här inlägget när deras pappa just försörjer sig genom sin restaurangverksamhet är ju inget konstigt! Nooshi höll väl hårt vid sin fråga nu just för att hon själv blev av med hyresrätten som barn, eller hur var det? Personliga frågor ligger alltid närmast hjärtat.

          Att ha talang är inte samma sak som att vara bildad och intellektuellt utvecklad.

            Nej men att va obildad är inte samma sak som att va dum och korkad.

              Ni har båda rätt ?

              Men om man är dum och korkad kan man ha svårigheter med att ta till sig bildning. Det kan ju vara så att det inte fastnar.

                Fast knappast Benjamin eller Bianca har väl spenderat särskilt mycket tid bakom skolbänken för att få en chans att testa? De ha har helt enkelt satsat på något de vet att de är bra på istället. Det om något är smart!

                  Anonym 12:19.
                  Jag är inget fan av Ingrossos, men du har rätt. Tycker inte att de är särskilt smarta när det kommer till allmänbildning osv, men de har ju fattat de själva samt att de är duktiga på annat. Det är som sagt smart.
                  Sen förstår vi väl alla att de inte kan vara i de yrken de har idag (möjligtvis att Benjamin skulle kunna det) men då har väl Bianca förhoppningsvis etablerat sina märken tillräckligt och kan jobba enbart med det. Antingen med marknadsföring eller som VD med hjälp av rådgivare.
                  Sen får de gärna hålla sina politiska/samhällskritiska åsikter till sig själva för där går det inte alltid bra när de tänker, men det är en annan femma.

                    Förbannade iPad. *de yrken de har nu hela livet.

                    Bianca behöver knappast jobba mer i sitt liv om hon inte vill… Hon fick minst 60 miljoner när hon sålde CAIA

                      Det är ju inte direkt hon som sett till att Caia finns att köpa.
                      Hennes önska, hennes namn. Andra människors hjärnor.

                    Det hela blir ju en definitionsfråga, vad man ska mena med ”smart”. Kanske vore streetsmart ett bättre uttryck att använda om den här typen av människor för onekligen har de en förmåga att ta sig fram men det är faktiskt inte samma sak som att vara intelligent. Tvärtom kan det vara en fördel att inte vara högbegåvad om ska du lyckas inom till exempel media, showbiz och så vidare, där är det viktigare med andra egenskaper – påstridighet, att vara en sån som orkar tjata sig till olika saker, en vilja att synas (eller i alla fall an avsaknad av motvilja mot att synas).

                    Det finns vissa egenskaper som ofta är kopplade till hög intelligens och dit hör till exempel en tendens att vilja vara för sig själv, en slags blyghet. Mycket intelligenta människor trivs oftare och mer än andra med att vara på egen hand, vilket beror på att deras intressen är av teoretisk natur – läsning, kunskapsinhämtning, spel som bygger på den individuella prestationen och så vidare. Det betyder inte alls att de saknar social kompetens, tvärtom är de ofta roliga, med stor om än lite egen humor. Och med rätt personer utvecklar de gärna mycket nära relationer – men de är inte festens medelpunkt som pratar och skrattar oavbrutet, de iakttar hellre. Det här kanske låter både fördomsfullt och korkat, men faktiskt stämmer det. Även om förstår ingen regel saknar undantag.

                    Själv har jag ingen som helst aning om vad dessa syskon gör, hur de beter sig och så vidare, för mig är de bara namn som jag känner igen här på Bloggbevakning. Men vill man bedöma intelligens är det alltså vissa saker man ska hålla utkik efter.

              Tycker att både Bianca och Pernilla verkar korkade och dumma. Eller så spelar de på att vara lite tihi-dumma för att de ser det som någon typ av charmig egenskap.

                Tror att folk som tror att folk är dumma bara för att de är lite flamsiga gör sig själva en otjänst…

                  Lite flamsiga var verkligen inte det jag skrev. Inte heller lite flams jag syftade på.

                  Pernilla vet inte i vilken ordning årstiderna kommer….

                Jamen eller hur! Hur länge vill man mjölka den kon och framstå som charmigt korkad.

                  Ja det är verkligen inte gulligt.. mindre och mindre ju äldre man blir (man förväntar sig mer). Herregud tjejer och kvinnor, dumma inte ner er!

                  Ja Paris Hilton är ett strålande exempel…..

          Fråga Pernilla Bianca eller Benjamin, vad det menas i inlägget dom gått ut med.
          Vad menas med misstroendeomröstning? Kan slå vad om att dom bara ser en bild med många människor på samma ställe.

        Men nu har de ju bevisat många gånger att de är riktigt osmarta.
        Och det har inget med högskolepoäng att göra. Ärftligt..

        Fast har man en följeskara på x antal miljoner då ska man ha huvet på rätt plats, just saying…

          Haha nä det behövs ju inte. Hur många som har många följare visar inte upp sin lunch och röv, behöver inte vara så smart för det.

            Men vill man vara en förebild vilket de verkar vilja vara då kanske man ska tänka om?

            Du har nog inte läst vad 12:31 skriver ?

        Kan väl bero på att dom har en hel TV-serie där dom bevisar sina helt orimliga kunskapsluckor.

      Jasså, på vilket sätt tycker du?
      Menar du att regeribgebinte kan hålla teamsmöten som andra länders regeringar gör?

        Detta var ju inget möte? Det var en omröstning!

        Snälla. Riksdagen var det ja. Som röstade om att fälla regeringen. Regeringen möts varje torsdag. Ofta med deltagande på distans.

        Jaha.. du trodde att regeringen höll möte igår? Nej, så var det inte riktigt.

      09.04//
      Eller ingen kapacitet alls,dom är så korkade
      Undrar bara vad dom säger när någon närstående dör!

      Verkligen! Outbildade, bortskämda, verklighetsfrånvända och curlade snorungar. Bianca gnäller om att influencers inte tas seriöst och att det är ett sååå jobbigt yrke, att de gör preciiis samma sak som VDn på ett reklambyrå eller någon med MBA i marknadsekonomi. När hörde ni senast att någon av dessa publicerade videor där de hänger ut sina kunder, säger att de ska ligga mer för att inte vara bittra och sura (Bianca måste vara oskuld enligt den logiken, surare tjej är svårt att hitta…), säger f_ck you och visar fingret till de som har annat att säga än ”guuuud vad snygg du är”. Hon blir bara mer och mer osympatisk och hon är otroligt oproffsig. Hade hon betett sig som hon gör som anställd på de jobb hon påstår är jämförbara med hennes hade hon varit arbetslös inom en vecka!

        Säkerligen både bortskämda och obildade men detta har ändå inte med intelligens att göra. De är duktiga på det de gör och lär mogna med tiden.

        Agreeeee????

      Fast var tänker de fel? Det de skämtar om är ju sant.

        Är det? En möte som har vikt av för sverige. Politikerns blir testade hela tiden.
        Det är samma sak som att massa människor samlas på restaurang för att äta och bli fulla. Jo, men det är klart. Det är det som driver sverige fram.
        Hur tänkte du nu?

          Nu är det väl tillåtet med 500 pers och en riksdag innehåller väl 348 dessutom så är nog de flesta där nu vaccinerade och munskydd hade alla på MEN oerhört dumt och onödigt ändå med detta möte och omröstning.

            Förlåt 349 är det väl haha

            349 menar jag.

    Jag kan tänka mig att det inte är frivilligt hos de flesta av ledamöterna att gå in i riksdagen och trängas med folk. De hade nog hellre gjort det via teams eller zoom. Men nu har vi den demokrati vi har och de har de platser de har i riksdagen och förväntas göra sitt jobb, vilket de flesta gjorde. Det var 8 som inte var på plats, de hade säkert giltiga skäl.

    Jättekul socialt umgänge som verkligen går att jämföra med att äta och dricka gott på restaurang. ”Nu fäller vi regeringen. Skåååål! Så jävla najs vi har det Tjoho!!!”

      Åh vad bra skrivet! Det får mig att undra vad syskonen Ingrosso egentligen tror att ett riktigt arbete är. Och hur de tror att vårt land styrs. Hur världsfrånvända är de ?

      Haha det sista är ju typ literally högern om situationen ?

      Och har man munskydd på en restaurang?

      Vår politik är skamlig just nu. Två extremparti – SD och V har dragit igång ett nyval som antagligen inte kommer resultera i nåt allas. Att vårt land ska styras av V eller SD – bara för att partier inte kan prata med varandra är ett skämt. Pinsamma politiker är vad jag har att säga om detta

        Haha V ett extremparti?

          Ja det är det. Tyvärr. Och de banar nu vägen för att ge SD mer makt. Riktigt illa.

            Nej det är inget extremparti. Att det börjat ses så de senaste åren beror på att andra partier dragit sig längre åt höger samt retorik från höger och mittpartier. Ganska obehaglig utveckling faktiskt.

              ”Att det har börjat ses så de senaste åren” – du är medveten om att de hette Vänsterpartiet Kommunisterna fram till 1990? Och jag antar att du vet att kommunism är en extrem ideologi? Och att även det moderna vänsterpartiet inte tar avstånd från kommunism och nutida kommunistiska regimer? Så det är ingen ny utveckling, det är så partiet alltid har varit och därmed har behandlats därefter av övriga partier. Jag är all for att SD beskrivs som ett extremparti, men det är så historielöst när kommunism romantiseras och relativeras.

        Saknar partipolitiken. Gillar inte alls blockpolitiken. Nivån har blivit lägre också, men så är jag kanske för ung för att minnas hur det var ”innan”

    Känns som de inte vet vart bilden är ifrån eller vad det gäller, de passade bara på att posta det när de såg bilden på någon annans story.

      *var bilden är ifrån.

        Vilken viktig input. Tack Louise!

          LOL. Självklart förstår man. Känner bara att om man ska kritisera någon annan så kanske man själv ska ha koll.

        106 personer förstod ändå, men tack 🙂

    Så syskonen Ingrosso anser att landets styre skall begränsas av samma resktriktioner som restauranger och andra ”icke nödvändiga” verksamheter? Vad bra det skulle gå om riksdagen inte kan samlas och ta beslut under en rådande pandemi…

    Men vänta nu? Vilken familj är det som lever lajf, reser, käkar ute osv?
    Inte Wahlgren va? *IRONI!!!*

      Jag tror du missförstår syftet 🙂 de påstår inte att de skött sig bättre. Jättemånga har lagt upp detta som ett ”skämt”, att vanliga människor får minsann inte vara så många men här går det bra. Tror inte man ska ta det sååå seriöst

        Vanliga människor röstar väl inte om vi ska fälla landets regering heller..? Går inte direkt att jämföra med att gå på restaurang, fest osv.

        Den här omröstningen var inte en vanlig dag i riksdagen heller..

        Tänker också det var avsett som ett skämt? Var väl verkligen inget att uppröras över.

    Verklighetsfrånvända bortskämda snorungar.

      Men chilla Gunilla ??

    Kändes som varenda influenser delade den där bilden i går

      Och det är så sjukt. Hur kan de tycka politik är på samma nivå som restauranger. Galet. Tycker dessutom se nästan alla där på bilden använda munskydd iallafall och aldrig sett någon flunsa använda de när dom flänger runt överallt. Och Bianca tillexempel har praktiskt taget levt exakt samma liv som innan så vet inte varför hon klagar.

        Jag tittade på omröstningen live igår och det va bestämt innan hur och när vem och vilka skulle gå in respektive ut efteråt.
        Munskydd på och det fanns handsprit överallt.

      Då visar dom ju hur smarta dom är. Som om vi inte visste….

    Jämför de på riktigt att ta viktiga beslut för landets framtid med att få käka burgare?
    Vadfan klagar de för? De ÄTER JU ÄNDÅ PÅ RESTAURANG

    Förvisso borde Sveriges regering och riksdag kunnat ta fram en plan för att undvika trängsel, om situationen skulle uppstå. Så kritiken är inte helt obefogad, men kommer ju såklart från fel håll.

      Och det har de ju gjort. I vanliga fall under pandemin har endast ett fåtal ledamöter samlats, men då detta var en exceptionell situation med misstroenderöstning mor regeringen behövde och ville alla närvara.

      För att kunna genomföra detta skedde ett planeringsmöte på söndagen där det på agendan enbart stod hur man på säkraste sätt skulle kunna samla hela riksdagen. Som synes bestämdes bland annat att munskydd var obligatoriskt. Det var till exempel också mycket strikt vem som skulle äntra och lämna salen var, för att undvika trängsel. Till exempel kunde man höra på tv-sändningen igår att ledamöter från Gävleborgs valdistrikt skulle gå ut genom den norra entrén.

        Jag menade snarare undvika trängsel genom att alla inte behövde vara på plats. Det borde finnas en plan för det vid det här laget.

          klart de ska vara på plats när det röstas om att fälla en sittande regering. Vore skandal om de inte deltog i omröstningen.

            10:24: Klart de ska delta i omröstningen men man hade önskat att de kunde röstat digitalt.

              Och nu kan de inte det. Då fick de delta på plats under så säkra omständigheter som möjligt. Allt annat vore väl att kritisera.

              Fast att rösta i den här frågan är ju inte som att svara på en fråga på Instagram eller köpa en tröja och anv bank-id.

              Så fort det sker digitalt blir det även sårbart, ex för yttre påverkan från främmande makt. Skulle inte varit så roligt om en annan stat hade lyckats hacka sig in och ändra digitala röstsiffrorna tex. Även på mitt jobb har vi vissa frågor som helt enkelt inte får diskuteras digitalt, så i de fallen krävs fysiska möten tyvärr.

    Fast jag håller med dem. Det är restaurangbranschen och såna småföretagare som tagit den stora ekonomiska smällen i denna pandemin, vilket mest känns som ett spel för gallerierna av regeringen, de vill visa konkreta åtgärder även om det kanske inte ger något.

    Det hade väl kunnat gå att lösa regeringsfrågor utan att behöva stå i en sal packade som sillar? Det känns ju som värre smittspridning än att man sitter fem kollegor vid ett lunchbord.

      Tror inte deras pappas restauranger påverkas som jämt är fullbokade, verkar gå bra för hennes killes restaurang med, för jag tror knappast hon talar för alla restauranger ?

        Är väl inte så svårt att vara fullbokad när man bara får ta in en bråkdel av de gäster man har kapacitet för? Har varit omöjligt att få bord i stockholm om man inte bokar flera veckor i förväg sedan restriktionerna sattes in.

          Jag har inte haft några problem med att boka bord eller få bord i sthlm. Men skulle aldrig gå äta på någon av restaurangerna nämnda där uppe så kanske är därför ??‍♀️

          Fast la Perla är fullbokat långt i förväg, det har inget med restriktionerna att göra

            Nej det har ju att göra med att mannen som ”driver” restaurangen, har 2 kända barn, som har massor av fans.

      Detta skedde ju väldigt snabbt. Sen står det säkerligen något i lagen om att de ska befinna sig på samma plats eller liknande, det måste ju vara rättssäkert. Inför ett extraval eller liknande kommer de ju behöva fixa ihop något som är mer smittsäkert, nu gjorde de det de kunde i och med tiden de hade.

      Tycker folk sitter packade som sillar på restaurangerna också? Visst max 4 vid ett bord men sen är det en knapp meter till nästa…

      Det är väl viktigare att riksdagen träffas inför en sån här stor omröstning än inte alls? Det skulle ju inte funka med poströstning precis.

        Digitalt? Utomhus? Större lokal? Globen? Känns som det kunnat lösas på bättre sätt än denna bild, det ser ju katastrofalt ut.

          Tror du inte att dem i riksdagen är vaccinerade då? Jag tror de flesta är det.
          Ja det var såklart ”kaos” men jag tror inte det hade gått att lösa på annat sätt.

          Ja du, det var ju en ganska ovanlig situation också. Vi har inte haft omval i Sverige sedan 1958 (berättades under tv-sändningarna) så det var inte någon vanlig dag i riksdagen heller. (Nu vet vi ju inte om det blir omval ännu).

          Drömmen för alla galningar om hela Sveriges regering och riksdag hade samlats utomhus! Vilket smörgåsbord.

            De hade väl kunnat hänga på stadion eller något ?

          att det ser ut som kaos behöver inte betyda att det var det.

          Globen? Gick du på samma skola som Ingrossos?
          Det är en säkerhetssal med en massa säkerhet eftersom det avhandlas hemliga saker där. Rikets säkerhet m.m. Vakter och speciell utrustning vid omröstning m.m.

          Många här borde läsa på om Sveriges styre istället för att bara läsa influenser innan dom skriver, ibland är det bättre att vara tyst än att avslöja hur lite man kan.

            Nä jag gick på Berghs. Så är inte så insatt i säkerhetsutrustning vid politiska tillställningar, men är oerhört kreativ på att komma på lösningar för nya och främmande situationer. Kanske regeringen borde tagit in min reklambyrå för att komma på en bättre lösning här? Om inte annat hantera PR-situationen som nu uppstått.

              Vilken pr-situation? Är det någon mer än influencers och resturangägare som delat bilden?

              Ska vi prata om lösningar och pr-situationer kan vi ju ta V som absolut inte kunde vänta med misstroenderöstningen. C som inte ville backa om punkt 44. C och S som undvek att diskutera med V direkt. M, KD och SD som passar på att skapa kaos. Och V och SD som lite informellt samarbetar.
              Allt detta mitt i en pandemi.

              Där har du en pr-situation för Sveriges politik, inte nån bild som delas på instagram

              Du får erbjuda dig att lösa det i framtiden. Om de nu inte tänkt på möjligheten att göra det digitalt ännu.. konstigt att ungefär alla företag kommit på den idén medan riksdagen helt missat den lösningen.

              Jaha. Du tror att riksdagen bara glömt att man kan göra saker via zoom?

              De kan väl göra en poll i en messengergrupp tycker jag.

              ”Vill du fälla regeringen. Svara tumme upp för ja och tumme ner för nej. Puss hälsningar steffe”

              Du tar alltså tillfället i akt och gör lite reklam för din egen byrå här. Har kanske egentligen inte någon koll på det där med hur vår demokrati fungerar.

              Jag tror inte Bergs vill att du pratar så högt om det…

          De använder ju röstningsmaskiner som finns i lokalen. Med så kort varsel så är detta ett nödvändigt ont.

          Detta är dessutom ingenting mot att vi nu ev kommer ha omval (som kommer kosta otroligt mycket + att vi kommer ha ett val igen nästa år) eller talmansrundor

          Ska de rösta med handuppräckning utomhus menar du?

          Förstår du vilken säkerhet som krävs för att genomgå en sådan här omröstning? Allt från säkerheten kring själva omröstningen (får inte bli fel) till fysisk säkerhet för de som är där. Det är liksom inte en omröstning om vem som ska bli nästa klassmamma i klass 4A det här.

          Man måste ju kunna lösa allt från säkerhetsproblem till risken för att omröstningen påverkas genom tekniken. Inte som det bara kan säga ”OK vi tar det i parken”.

          Det har är ett engångstillfälle och handlar om vår demokrati. Det är typ definitionen av ”nödvändigt”. Jämförelsen med restauranger saknar helt relevans.

          Trodde Bianca och co skämtade, men tydligen inte?

          Svar till E: vilken naiv människa du är.

          Men snälla! Säkerhetsfrågan kring att samla hela riksdagen i en annan lokal (eller utomhus?!) och lösa ett röstningsförfarande på ett säkert sätt med så här kort varsel? Terrorhot? Risk för att röstningens legitimitet kan ifrågasättas?
          Det var en unik händelse och riksdagen har anpassat sig i alla andra voteringar.

      Exakt! Man har lagt krokben efter krokben på småföretagarna och stått och hojtat om att alla ska isolera sig, men under tiden gör politikerna precis som de vill (shoppar på köpcenter och har stormöten)… Det är ett jäkla trams.

        Shoppar och har stormöten ? det är ju viss skillnad däremellan! Shoppingen och resor till Kanarieöarna = totalt onödigt oavsett vem som gör det. Där har de styrande med all rätt fått ta emot mycket befogad kritik. Omröstning i riksdagen = de arbetar på uppdrag av oss väljare och i det här fallet gick det inte att lösa på annat sätt. Det skulle kunna jämföras med alla sjuksköterskor som måste arbeta på plats och inte kan utföra vård av sina patienter hemifrån på säkert avstånd från smitta. Men ok jämför det du med att du inte får supa runt längre än till klockan 22.

      Där har du fel. De som tagit en av de största smällarna är alla sjuka som inte kunnat få vård p.g.a. att sådana som Wahlgrens skitit i restriktionerna, spridit smitta, ockuperat alla vårdplatser och bokningar på vårdcentralerna o.s.v. o.s.v.

    Stör mig bara mer och mer på denna lågbegåvade och världsfrånvända familj.

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=347757496713817&id=100044387077875
    De kanske har blivit inspirerade av detta inlägg från Emanuel Karlsten?

      Han har ju helt rätt.

      Jag håller också med Emmanuel. De kunde gott gå ut med en redogörelse angående detta och de borde haft en utarbetad plan sedan innan. Det kallas krisplan. De hade de kanske, men det är inget jag hört något om.

      Blev förvånad över hans inlägg, trodde han var mer bright än så faktiskt.

    Finns massor med saker man saknar under pandemins restriktioner. Varför gör de inte reklam för att alla så fort som möjligt tar och vaccinerar sig istället?

    Styra Sverige VS sitta på restaurang med alla sina flunspolare och skapa coooonteeeeent. Och ja, jag tycker också att riksdagen nog hade kunnat göra det på nått bättre sätt ur pandemisynpunkt. Men att influensers använder det som nån form av offerkofta är sanslöst

    Att de beklagar sig är en tolkning du gör, precis som att jag väljer att se det som humor. Så var noggrann med hur saker är och hur du väljer att tolka och kommunicera det innan du publicerar.

    Men Bianca försvara Alice icke nödvändiga flygresor till Marbella och Kroatien? Logiken <333333

      Hahah juste hade nästan glömt
      #d-d-d-dubbelmoral

      Ja hon ska ju med på den resan

    …. åhhh dessa Wahlgrenbarn, verkar riktigt trevliga men ack så ickebegåvade….

      *obegåvade

      Men det är ju ett skämt ? jättemånga har lagt upp detta. De påstår ingenstans att de betett sig bättre

        Möjligtvis ett skämt, men många här tar det på allvar och jämför riksdagens arbete med att gå på restaurang. De tänker alltså att det på riktigt går att jämföra!

    Håller inte med, är samhället i stort som tagit och kommer ta ”kostnaderna” för Covid. Sjukvården har kostat enorma summor under pandemin, tex.
    omvårdnaden och sjukskrivningar till alla drabbade. Dessutom så fortsätter kostnaderna för de covid drabbade som får långtidscovid. Samhället och den enskilde personen får bära den kostnaden, inte enskilda företag och restauranger. Vi vet fortfarande inte hur ”dyr” denna pandemi kommer bli rent pengamässigt, kan vara så att många människor aldrig kommer tillbaka till sina arbeten. Då är det alla vi i samhället som tar den kostnaden, inte enskilda företag och restauranger.
    Så NEJ det är INTE de enskilda företagen som är värst drabbade i detta.

    Ang eventuell smittspridning i samband med omröstningen, så kanske alla närvarande har antikroppar likväl som alla ”flunsor” har. Brukar låta så när influenserna är i farten.

    Förväntade man sig en annan reaktion? Nej

    För att vara någon som påstår sig må så dåligt över hat och kritik så är det märkligt att man väljer att publicera en bild som man också VET kommer väcka reaktioner.

    Varje gång jag kollar på Wahlgrens värld får jag en känsla av att det är Theo som står för hjärnan i den där familjen. Minns ett avsnitt där han var den enda av dem som kom på att Ryssland hette Sovjetunionen förut. Det borde åtminstone Pernilla som växte upp under kalla kriget vetat.

      Men hon trodde ju också att 2a världskriget började på 1800 talet.

    De har helt rätt för en gångs skull… Denna pandemi och restriktionerna som medföljt har på många sätt varit ett stort skämt. Man får gå till jobbet och trängas med sina kollegor (de som inte kan jobba hemifrån) och man får åka till Ullared och shoppa med hundratals personer, men man får absolut inte stå vid en bar eller dricka alkohol efter kl 21… Visar hur mycket hittepå som ligger bakom allt detta.

      Men att folk jobbar är väl mer nödvändigt än stå trängas på krogen? Eller ska alla bli försörjda av staten? Det blir dyrt.
      Klart det är trist inte kunna gå på krogen men att jämföra det med att folk faktiskt måste jobba känns ju lite konstigt.

        Måste inte krog- och restaurangpersonalen jobba och försörja sig då?

          Dom kan väl jobba hemifrån.

          Är det där huvuddelen av Sveriges befolkning jobbar?

            På restaurang alltså.

            Och är det en samhällsbärande verksamhet?

      Och du tror att det varit så för att beslutsfattare hatar restaurangbranschen? På pin kiv?

        ??

    Antagligen skratta. Måste man ta allt på blodigt allvar? Det är ju faktiskt lite roligt ändå. ?

    Och självklart förstår jag skillnaden mellan restaurangbesök och gårdagens omröstning, jag känner bara att ibland kan man få driva med saker. Man måste inte analysera allt liksom.

      Klart att man får skämta om det. Det var ju ganska kul, dock faller det rätt platt när skämtet kommer från folk som totalt skitit i restriktionerna från dag ett.

      De som inte verkar fatta skämtet, är de som på riktigt hävdar att det går att jämföra riksdags- och regeringsarbete med restaurangbesök ??

        Indoktrinerade butthurt vänstermänniskor

    Det finns INGEN som det är så synd om som den lokala krögaren som inte får sälja sin öl till A och B lagen.

    Restauranger med bra MAT samt anställda som faktiskt har ett papper på anställningen har i vissa fall klarat sig bra genom att växla om, ordna avhämtning, permiteringsstöd med mera.

    Jag har VÄLDIGT svårt att tycka synd om den verksamhet som uppenbarligen går runt på att folk skall dricka alkohol samt har underbetalda timmisar.

    Tråkigt – ja
    Mest synd om NEJ

      Men please, det handlar om människors företag. Kan vi sluta moralisera kring dem och istället känna sympati? Vad skulle du säga om din lön plötsligt sänktes drastiskt för ett och ett halvt år framöver?

        Tror det har att göra med min olust kring verksamheter som skor sig på annnas misär/beroende. Har även svårt för postkodslotteriet till exempel.
        Det blir så tydligt att det är alkoholförsäljningen som de drar in pengar på, och de får det att låta som att det handlar om liv och död.
        Men såklart, inte alla krögare.

          Alla som dricker är inte missbrukare…

            Nej, och inte alla som spelar heller.
            Skrev bara vad jag tror är en förklaring till min irritation. Sa inte att den var rationell ?

        Men please själv. Alla måste förhålla sig till verkligheten. Även företagare. Det gäller att samla i ladorna för att klara av sämre tider. Det borde gå alldeles utmärkt för företagare! Talar alltså av erfarenhet här. Funkar inte branschen längre ställer man om sin verksamhet. Det finns ingenting som säger att en bransch eller verksamhet alltid oavsett vad, ska se likadan ut. Jag vet alltså ingen som gnäller så mycket som folk i nöjes- och restaurangbranschen. Det här är ju allas verklighet.

      Ja! Och pga att restaurangägare (inte alla) levt fett på de goda dagarna inte har ngn plan för kristider. Jag bor granne med en ”kändiskock” som varit ute så mkt i media i år och klagat och gråtit över sina anställda och katastrofen för hans företag. De har två splitternya tesla, bor i vräkig villa som de i år renoverat (igen) byggt poolhus osv, har sommarställen och vinterställen och reser allt vad de kan. Det är ju ingen mänsklig rättighet att alltid ha samma goda inkomst i sitt företag.

        Men exakt! Samhället kan ju inte vara uppbyggt för att folk i nöjes- och restaurangbranschen ska kunna leva vräkiga liv oavsett vad som händer. Det här är ju allas vardag, pandemi eller inte.

        Men det du glömmer är att dessa personer betalar så ofantligt mycket i skatt. Lätt att kommunistgrina över hans bilar när du inte fattar hur mycket de skattar. Klart de känner att de ska ha tillbaka när de skattar upp till hälften effektivt. Det är inte ok nånstans.

          Jag vet precis vad de skattar. Jag är inte avundsjuk, jag skattar lika mkt själv. (Även om det ju också skatteplaneras endel bland egen företagare som vi löneanställda inte kan. Mkt som “tas på företaget”.)
          Men jag förväntar mig inte att staten ska ta ansvar för att täcka upp så att min bransch går opåverkad hur en lågkonjunktur. Jag vet vad jag kan vänta mig (a-kassan osv) och vet att utöver det är det mitt ansvar att spara till sämre dagar.
          Företagare skattar inte alltid per se mer bara för att de inte är anställda.

      Du kanske ska skylla på staten istället som tar såna enormt höga arbetsgivaravgifter vilket leder till underbetalda svartjobb. Ingen hade anställt svart om det faktiskt var lönsamt med arbetskraft

        Du vet vad vi gör för arbetsgivaravgifter? Det är ju inte pengar som staten bara snor för att lägga på hög för att hata företag… och den skulle ju behöva vara noll för att det inte skulle bli billigare.

    Från och med imorgon får alla skåningar över 30 vaccinera sig. Jag vet att även andra kommuner ligger långt fram i vaccinationen. Håll i och håll ut gänget, snart kan vi trängas på restaurang och få någon annans öl på hela tröjan på ett dansgolv!

      Får ingen under 30 ännu vaccinera sig i Sverige? Jag bor i Finland och är 30. Fick första vaccindosen för tre veckor sen, hör inte till riskgrupp eller så.

        Jo men regionerna har inte samma åldersgrupper. I min region får födda -96 eller tidigare vaccinerna sig nu

        De går ju efter åldersgrupper, inget län har kommit ner till 30-åringar än nej (tror jag).

          Se kommentaren ovanför.. Men tror det är typ Värmland, Dalarna och Gävleborg som vaccinerar 30 åringar och under.

            Och Sörmland

              Från och med idag får 18-åringar vaccinera sig i Sörmland

            Ok nice, visste inte det. Men märkligt fråga liksom, man kan inte jämföra olika länder så. Finland har ju betydligt mindre befolkning t.ex.

            Jo i Rågsved får alla som vill. Listade mig där bara för det och är under 30 ej riskgrupp

        Jo man får om man har ett jobb där man behöver vaccinera sig eller om man har en sjukdom som gör att man tillhör en riskgrupp. Nu är jag 37, men ska ändå inte ha kunnat få vaccinera mig än i Jämtland om det inte vore för att jag ingår i riskgrupp (tar dos två nästa vecka).

        Och jag bor i England och här är det 18+ som får vaccinera sig. Men så glad att det äntligen får framåt nu i Sverige! ?

      Alla över 18 här i Norrbotten nu tror jag ?

    Vilket jävla gnäll! Ingen lägger en tanke på kassörskan på Ica eller kundservicemedarbeterna som ska finnas tillgängliga för er 24/7. Stackars restauranger?!

    Kan tycka matställen och mataffärer kunnat anpassa sig lite mer, tex erbjuda avhämtning/drive throu/matlådor/ändra öppetider, istället för att gnälla och klaga.. och om något så verkar folk shoppat loss senaste året för har nog aldrig sett en sådant konstant strid av besökare till handelsområden och affärer.. Norrbotten+Luleå+Storheden..

      Vilka restauranger erbjuder inte take away nu? Måste ju vara en absolut minoritet. De flesta restauranger och butiker har ju anpassat sig. Om inte annat så för sin egen överlevnads skull.

    Men vadå, det är ju förkastligt att våra toppar i detta land inte följer den egenutstakade pandemilagen, och som ett hån mot krogbranschen som kämpat som djur senaste året ? När tegnell sagt att det inte är krogen som virusets sprids på ……

      Men snälla, vad ska de göra? De måste ju följa vår demokratiska ordning och lag liksom? De var tvungna att rösta och det måste ske där. De gjorde ju det bästa av situationen med munskydd och olika ingångar m.m.

        Hela världen har blivit digitaliserad
        Är övertygad om att de kunde lösts på ett bättre sätt

          Jag jobbar på en statlig myndighet och vi måste arbeta på plats. På grund av säkerhet så får vi inte genomföra många möten digitalt tex. Finns även regler kring hur dokument osv ska förvaras. Jag får alltså inte ta med mycket av det har på kontoret hem och kan därför inte sköta jobbet hemifrån/digitalt.

          Jag kan tro att vi ändå ska vara glada att stora omröstningar likt detta sker på ett säkert sätt. Övrigt så har även riksdag och regering genomfört mycket digitalt under pandemin men inte det som kräver viss säkerhet, typ detta.

          Att jämföra det med andra jobb eller till och med restaurangbesök blir lite absurt.

          Om nu en omröstning skedde på plats (och en väldigt allvarlig sådan) så får vi väl utgå från att det behövde ske på plats och att det var ordentliga rutiner kring restriktioner.

          Tydligen inte. Tror du inte de hade gjort det då??

          Hur skulle de ha löst det rent praktiskt?

          Många här som sitter på smidiga och enkla lösningar verkar det som. Varför inte dela med er till de som är ansvariga?

          Jag blir lite orolig för folks ringa respekt för demokratin när så många typ tycker att de kunde träffas på Skype och rösta via menti.. säkerheten de ska ta hänsyn till handlar ju inte bara om deras egen utan om att röstande måste vara säkert. Där finns det ju ingen lösning.

    Jag tror dom flesta är rätt ointresserade av om Bianca och Benji 🙂 tycker det är orättvist att politiker får (läs: måste) träffas och rösta om ett politiskt beslut i sitt jobb när dom själva inte får gå ut och festa som dom brukar (fast det har dom väl gjort ändå)? Konsekvenstänk och bara allmän kunskap om sjukdomar, hur ett land leds, vad gör en sjuksköterska (varför det är viktigt att försöka hålla på restriktioner) osv osv saknas dom är ju inte så smarta och har inte gått ut ens gymnasiet så jag tror dom saknar en del baskunskaper i samhällskunskap mm. Hoppas inte alltför många unga lyssnar på dom, det är bättre om dom håller sig till att sjunga och ta fram halvtaskigt smink men inte försöka sig på att ha samhällssynpunkter det blir bara pinsamt.

    Det var ju ganska många influencers som delade denhär bilden igår. Och jag undraf verkligen hur man kan jämföra resturangbesök med en röstning i riksdagen som handlar om Sveriges framtid. De är samma influencers som jämför att åka utomlands och gå till mataffären. Hur kan man ens jämföra dessa grejer kommer jag aldrig förstå. Tror även att de människor som inte blivit lika påverkad av denhär pandemin är dom som inte bryr sig, och förstår inte oss som blivit det. Tex influencers är väl de jobbyrket som inte blivit lika påverkade av pandemin som tex de i vården, skolan, osvosv.

    Men det här är rimligen ett fotomontage. Vem som helst som såg misstroendevoteringen i direktsändning vet ju att samtliga ledamöter bar munskydd (jag lyckades i alla fall inte få syn på någon utan). Jag ber om ursäkt om detta redan påpekats här bland kommentarerna, jag har inte tid att läsa igenom allt med vid en snabb skuming såg ingen som skrivit det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.