Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

458 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag MÅSTE börja tappa mina 20-30kg övervikt nu. Är taggad, har hittat suget igen. Men jag behöver nya trådlösa hörlurar till träningen, fixar inte det annars. Köpte från Urbanista sist som lagt av helt. Pratade med en kompis, hennes två par har också lagt av efter kort tid så blir inga därifrån.

    Nu funderar jag antingen på Apples billigaste par (2019 versionen, ca 1200kr) eller JBL true wireless (990kr).

    Jag älskar JBL i högtalare, men osäker på hörlurarna. Nån som har erfarenhet? Eller har andra tips på prisvärda (typ max 1000kr)? Vill ha såna klassiska man stoppar i öronen, JBL ser lite annorlunda ut. Men annars vill jag ha klassiska hörlurar ? Hjälp taaaack!

      Älskar mina beats 3!! Domnar en både så de sitter kvar runt örat, bra batteritid och är vattentåliga!

      Hade Jbl, men man pausade musiken med touch på utsidan vilket gjorde att musiken pausades när man gjorde övningarna och sträckte upp armarna

        Tack!! Men är det såna ”utanpå”? Såna kan jag inte ha tyvärr ?

        Haha pausades när man sträckt upp armarna ? Nej haha! Men utöver det, va dom bra? Är det dessa? (Ska länka)

          Jag var exakt dessa också ☝? Tycker de är superbra! Haft dem flera år o de funkar fortfarande lika bra som nya. Sitter bra, tål svett och laddas snabbt.

            Ååh, jag är sugen! Bra pris med, haha! Älskar deras vanliga högtalare så hörlurarna borde vara bra ? Tycker du att de är för lätta på touchen som Eee gjorde? ?

              Nej inte råkat för det faktiskt ?

                Tack! Oh och en fråga till. Hur känns de i örat? Aldrig haft såna, är sjukt känslig för andra ljud så tror sound cancelling är bra för mig ?Men blir ”rädd” för hur de känns i örat liksom ?

                  Sorry. Trodde att du menade trådlösa som i ingen tråd till mobilen? mitt misstag.

                    Hamnade fel.. skulle längre ner. Vet inte varför kommentarer hamnar fel så ofta.

                      Hahah ingen fara ?

      Tycker sudio är bra o prisvärda

        Vilka av alla hos Sudio? ☺️ kikade där, såg några för 800 men annars låg de på 1300-1800 ? Jag lägger inte så mkt pengar på lurar haha ? (Möjligtvis Apple för att jag vet att de sitter bra osv)

          De kostar bara några hundralappar..

          Sudio tre är jag supernöjd med. Haft mina i nästan två år och de funkar lika bra än. 12 h batteritid, laddar snabbt (enligt mig) och är inte sådana noise cancel som ja ogillar utan man hör vad som händer runtom en.

            Följde med tre storlekar på örongrejerna också. Så tyckte att man kunde välja en som satt bra.

            Haha jag har också trean ?

            Toppen, tack ?

            Hittar inte dom :/ Verkar inte säljas mer

              Ok.. synd. Vet tyvärr inget om de andra modellerna. Men tretton verkar vara lik tre till utseendet i alla fall.

                Tack ??

                Ah men de har ju tråd mellan sig. Jag vill ha trådlösa ☺️ de va dock snygga!

                  Sorry. Trodde att du menade trådlösa som i ingen tråd till mobilen. Mitt misstag ?

                    Haha ingen fara, nån annan kanske gillar såna ?

                  Tolvan är jag nöjd med 🙂

                    Ska kika! ???

      Köpte på Ica studio då jäkla bra för 199kr. Lyssnar på ljudböcker och poddar dagarna i ända och batteritid är bra.

        Aha, har de egna? Aldrig hört/sett ?

          Sorry menade Spoke, finns på Ica Maxi. JBL är bra också.

            Ahhh okej ? Tack!

      Klarar mig knappt en dag utan mina apple airpods! ?

        Läste att dom inte va bra med musik, atttex JBL eller andra märken va bättre. Jäkla djungel ?

      Nu har du ju fått massa tips redan, men jag är otroligt nöjd med mina jaybird Vista! Jag har haft problem med in ear tidigare men de sitter både på plats och skönt, kostar ca 1400 om jag inte minns fel ?

        Oh aldrig hört talas om! Ska kika ? Är fortfarande o velar på JBL haha.. Eller så funderar jag på att köpa ett par skitbilliga att ha just nu bara. Har inte tränat på ett år pga sjukdom ? Så vill ha det som en peppgrej med. Men ska inte känna att jag måste pga köpt dyra hörlurar haha.. Men ska kika ?Tack ?

        Har ett par jaybird, mitt förra par gick sönder efter typ 1,8 månader och hade använt den myyyycket. Det var tydligen 2 års garanti från företaget så fick ett par nya helt utan kostnad. Hade en lite äldre variant som det tydligen var ett känt fel på och mina nya är snart inne på år 3 och funkar fortfarande bra. Så sjukt nöjd!

      Älskar mina airpods, helt klart värt pengarna tycker jag. Sitter super i mina öron, har svårt för såna med små plastputtar längst ut.

        Åh ja, jag älskar mina vanliga (de man får med sladd till telefonen) och antar att de är likadana fast utan sladden. Sköna i öronen och bra ljud tycker jag. Kräver inget svinbra, haha

      Apples är inte värt de. Jag har och dom är skit. Blåser de för mycket hör man inte musiken. Kolla på sonys. Dom är grymma!

        Jag har Apples med sladd, tänker att de borde vara likadana fast.. ja. Ingen sladd ? Men ska kika på Sonys med! Några speciella? ?å

      Har haft både Urbanista (som la av, precis som dina) och ett par JayJays som jag köpte billigt på Clas Ohlson men ljudet suuuuger, så det är ett anti-tips från mig 🙂

        Ja vad är det med Urbanista eg ? Hört flera nu som haft samma problem. Som att de bara har en superkort livstid (som sträcker sig efter 1-års garantin ?)..

        Jayjays är big no no då med, tack haha! ?

    Är det bara jag som gjorde absolut ingenting på midsommarafton och midsommardagen?
    Hur har ni firat?

      Samma här, överskattad högtid.

      Familj och vänner igår, hängt med grannar i trädgården idag.

      Gjorde ingenting alls, varken i går eller idag. Och det är så skönt. 🙂

      Närå du är inte ensam om det, jag gjorde absolut nada igår. Enda midsommaraktiga jag gjorde var att käka färskpotatis, satan så gott det är! Samt jordgubbar och glass.

      Kollade på film, bl.a ”Juliet, Naked!” som finns på Svtplay, spelade mobilspel, promenerade och tja, inte så mycket mer.

      Hade ingen direkt större ångest att vara själv, förstår dock om det River till hos andra. Försöker som tänka att det är en dag som alla andra och den kommer aldrig åter. Ny dag, nytt liv typ.

      Vi körde antimidsommar och tog in på hotell. Åt god mat och drack drinkar men inget midsommarfirande.

      Gick på bio, thats it 🙂

      Du är inte ensam. Midsommarlunch med pensionärerna på jobbet, sen hemma och göra absolut ingenting. Bästa som finns!

      Ingen här träffar väl folk öht utan har isolerat sig totalt sedan början av 2020…

      Fattar inte varför man inte firar högtider? Jag älskar fest! Jag tar varje tillfälle jag kan att klä upp mig, äta långa middagar med släkt och vänner, dricka goda drinkar och lyxa till det med god mat. Har alltid firar varenda valborg, midsommar, Halloween, nyår och allting där emellan. Tror att folk som säger att diverse högtider är överskattade egentligen inte har någon att fira med.

        Varför tror du andra människor är exakt som du själv?

        Är själv förtjust i att fira men vet ju absolut att det finns gott om folk som helt enkelt inte gillar fest, eller gillar andra saker mer än de gillar fest. Förstår inte varför ser skulle vara konstigare än t ex att en del älskar drakfantasy medan andra hatar det. Preferenser bara.

          Jag tänker att det är ganska grundläggande som människa att tycka om att umgås och ha trevligt med andra människor. Genom alla tider i alla kulturer har människor firat högtider tillsammans. Även introverta eller blyga människor har ett visst behov av att vara social och en del av en grupp.
          Tycker synd om människor som inte har någon att fira högtider med, men att ha folk som vill umgås med en men tacka nej för att sitta själv hemma på nyår/jul/midsommar är bara konstigt enligt mig.

            Och jag tycker det är konstigt att ständigt behöva socialisera sig. Jag har vänner och har ett lagomt socialt liv men jag älskar att vara ensam hemma och själv och göra ingenting. Det mår jag bra av. När det gäller just vissa (inte alla) högtider så handlar det för min del om mängden alkohol som förekommer… jag vantrivs något enormt när det dricks för mycket, speciellt med småbarn med också.

              Vem pratar om att ”Ständigt behöva socialisera sig”? Kollar jag i min almanacka är det högtider mindre än en gång per månad, det kallar jag inte ständigt.
              De flesta vuxna människor har ju varenda vardagskväll till sitt förfogande att sitta hemma ensam. Att inte vilja träffa vänner och bekanta på högtider är därför konstigt i mina ögon.
              För mig gör det inget om någon släkting eller vän alltid tackar nej till bjudningar, jag kommer ha lika kul oavsett, men självklart kommer det påverka relationen och min syn på personen.

                Jag sa också att jag undviker vissa högtider pga förekomsten av alkohol. Jag kan inte se vad som är konstigt med det. Jag mår riktigt jävla dåligt när jag ser fulla vuxna människor med små barn omkring sig och ja jag har försökt säga till om det men då dömer jag dem tydligen…

                  Oj, vad har du för bekantskapskrets där det är massa vuxna som är stupfulla kring barn? Låter extremt problematiskt!
                  Tur att det flesta normalfungerande vuxna kan dricka lagom mängd alkohol när barnen är med, så att det blir en trevlig träff för alla.

                    Det är mycket vanligare än vad du tror, mycket förnekelse inblandat. Sen låter du väldigt dömande, men du har gång på gång visat under denna diskussion att du inte verkar förstå andra människors perspektiv. Jag umgås inte med dem människorna under högtider för att det är just då det används som en ursäkt. Väl mött men det är ingen idé att diskutera vidare med dig känner jag. Ha en fortsatt trevlig helg och sommar ☀️

            Ofta föredrar introverta att umgås på annat sätt än genom fester. Man gillar att prata om sina intressen eller att umgås genom att jobba på ett gemensamt projekt. Traditionellt högtidsfirande medger inget av dessa sätt.

              Va? Att fira midsommar handlar om att stå vid en midsommarstång i en timme, resten av dagen handlar ju bara om att vara med släkt och vänner. Kan man inte prata om sina intressen då menar du?
              Som vuxen förväntas man kunna samtala och umgås med andra vuxna, det är normalt hyfs. Det är bara dagens unga som tror att det är okej att vara egoistiskt och strunta i att underhålla relationer för att det är tråkigt eller jobbigt.

                Du verkar ju inte fatta nånting.

                  Bra argument.

                    Det var inget argument eftersom det inte är någon idé att argumentera med någon som inte förstår.

                      Är du lika tråkigt i tonen i verkligheten så fattar jag varför du får sitta ensam varje högtid.

                Känner bara spontant att skönt att man inte har dig i bekantskapskretsen efter att ha läst dina kommentarer

        Tycker det är lite tråkigt med folk som ska vara så anti, vägrar fira halloween för att det är importerat och kommersiellt eller ska göra en grej av att sitta i soffan i mjukiskläder på jul precis som andra kvällar. Men det finns ju såklart folk som inte tycker om fest. Och själv skippar jag ibland vissa högtider för att jag har mycket annat just då eller jobbar, då kan jag låta det passera obemärkt. Men som regel så är det ju kul att göra något extra, små milstolpar genom året liksom och en guldkant på tillvaron. Man kan ju ändå fira som man vill.

          Jag fick svar på kommentarer till min mail men vill ej ha det. Tack.

        Jag tror att folk som inte kan ta andras perspektiv utan alltid utgår från sina egna känslor och då tror att alla andra är exakt likadan är dumma i huvudet alternativt autistiska!

          Men verkligen. Elina verkar ha stora issues.

        Det finns många som också känner sig utanför under högtider & det kan bli extra påtagligt under ex midsommar, nyår etc eftersom de inte känner att de har en given plats i en kompisgrupp/inte blir inbjuden/tillfrågad. Se ex ÖS igår

        Elina, du låter rätt oempatisk och blåst rent ur sagt. Som att du saknar förmåga att tänka utanför din egen världsbild.

          Verkligen! Hon verkar ha tydliga problem det lilla flickebarnet.

      Hade den bästa midsommaren!
      Bara jag och sambon, åt enkelt, bara det vi ville ha, spelade kubb och hade sen disco på altanen.

      Jag har inte heller gjort något särskilt. Bortsett från lite extra god mat så satt jag i soffan och läste bok hela dagen. Vi var trötta allesammans efter att ha kommit hem från Gotland dagen innan.

    Är det någon här som går i terapi privat? Har det fungerat bra för er? Hur mycket har det kostat på ett ungefär?

      Kostar typ 1000-lappen hon en normal ej kändis psykolog.
      Ja hjälper om du hittar någon bra. Mensur måste bara beredd på att prata och inte låta saker bli ”liggande” för du inte vågor… tid är pengar, om du förstår vad jag menar

      Har hört att man kan gå kostnadsfritt (?) via sin vårdcentral x antal gånger? Känner en som gör det. Fast det är inte privat klart..

        Jag har gjort det och nu är mina gånger förbrukade och jag mår inte ett dugg bättre. Så tänkte testa privat, men det är så dyrt så vet inte om det är värt det.

          Har inte gått privat men terapi har hjälpt mig mycket. Hälsa och välmående är SÅ viktigt och värt att lägga tid och pengar på

      Nu vet inte jag exakt vad terapi är, men jag började träffa en psykolog privat i januari 2020. Det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Kostar 1500kr för 45 min och det är mina mest väl spelarade pengar. Mådde riktigt dåligt under den perioden och kände att jag behövde träffa en psykolog dom närmaste dagarna kunde lixsom inte vänta i 3 månader för att få tid via vårdcentral (vet inte hur lång tid det tar via VC men jag ville bara boka en tid via internet och direkt få träffa en psykolog). Vi kom fram till att jag har GAD, det tog väll ca 10st tillfällen innan jag var ”botad” och nu går jag till honom vid behov när jag vill prata om något speciellt.

      Hittade kliniken genom att helt enkelt Googla psykolog och tog den som hade fått bäst resentioner. Har säkert lagt över 20k dessa 1,5 åren.

    Middag om en timma. Hjälp mig. Ska servera kokta räkor, chili marinerade kräftstjärtar och chili/vitlök frästa tigerräkor. Har ciabatta som ska in i ugnen. Vad mer ska jag ha till? Småplock… Tänkte citronoliver.. Men vad mer?

      Nån god röra? T.ex hummus.

      Några chunky uppskurna bitar parmesan vore nog gott till.

      Aioli känns givet..? Lätt att göra egen om du inte har hemma!

        Gör aioli på bakad vitlök. Vira in en hel vitlök i bakplåtspapper. In långt ner i ugnen i ca 45 min (ca 190 grader). Ta ut och ”tryck ut” vitlökskrämen ur vitlöken. Blanda i aiolin. Fy fasen så gott.

    Okeej så har precis laddat ner tinder efter att ha kommit ur ett 7 års långt förhållande men snälla någon jag förstår ingenting?? Ska jag behöva betala över typ 1000 spänn per år för att kunna se vilka som gett mig en like? Eller vadå golden? Det är liksom censurerade män där som jag inte kan se (om jag inte betalar) som har gett mig en like?? Haha help mee ??‍♀️?

      Ja. Men du behöver inte se det. Du swajpar på och om du swajpar ja på ngn som gjort det på dig så blir det en match.
      Golden är väl typ om du inte orkar swajpa igenom eller är väldigt nyfiken på vem som lajkat dig. Men lajkar ni båda varandra så syns det.
      Vågar mig på att påstå att det är det vanligaste sättet att tindra.
      Lycka till från en som träffade sin sambo på tinder. Ligger bredvid vår sovande bebis nu.

        BebisEN hETeR dEt

          Nej, det är en sovande bebis. Bebisen sover är korrekt men i presens particip böjs inte bebis.

            Vad duktig du är men det var ett skämt ?

              Tråkigt skämt.

                Tråkig svenskalektion ?

                  Svensklektion. Och det är viktigt.

                    Inte tillräckligt viktigt tydligen, du hade ju fel. Det har inte att göra med presens particip.

                    PS svenskalektion är lika korrekt som svensklektion.

              Man skämtar inte om grammatik.

                Glömde bort att grammatik är läsarnas stora, känsliga hjärtefråga!

                  Kan hända den bästa.

                  Hahaha här skiter jag i hur folk skriver, men om en kille på tinder inte kan skriva ordentligt, då blir jag avtänd direkt…undantag finns såklart, det gör det med allt. Men en kille som kan skriva typ felfritt, det är så attraktivt!? Så hjärtefråga stämmer tyyyyp på mig, även om jag inte bryr mig om språket i ett kommentarsfält.

                    Haha håller helt med detta.

                    Ja det stämmer ta mig tusan. Varför är det så?

                      Haha jag vet inte, har också funderat på det. Googlade men var för trött för att läsa på engelska insåg jag, men det fanns en del engelska sökträffar. Vi är inte de enda som tänder på korrekt grammatik.??

            Det har inte att göra med presens particip, man kan böja i bestämd form efter presens particip: den sovande bebisen. Det hon skrev var ”vår sovande bebis” och efter possessivpronomen står substantivet i obestämd form.

        Ååh tack för svaret, nu förstår jag!!
        Och grattis till er ?

        Hittade också min sambo på tinder?

          Fan va trist att han hänger på tinder. 🙁 Har du tagit upp det med honom?

    Veckans låt? ✨

      Allt med Blackpink. #Blink

        ONEWE – Rain to Be

        Vad är grejen med blackpink?

          De är bra live (grymma röster och bra rappare), inte så ”mesiga”. Verkar vara schyssta tjejer som jobbar hårt. Man ska inte underskatta deras producent och låtskrivare Teddy heller.

          Bra låtar. Mysig reality show. Vad är grejen med någon artist/något band man gillar? ??‍♀️

            ”Bra låtar” – JAG ÄR SÅLD!

              Är det inte därför man lyssnar på musik då? ??‍♀️ Frågan var veckans låt, jag har spelat nästan uteslutande Blackpink.

              Varför gillar du ett band då? Pga snygg turnébuss eller?

                Varför skulle en turnébuss påverka bandets kvalité? ?

                Som svar på din fråga; grymma texter, grym sångare/sångerska, bra gitarrist, bra trummis, bra basist, sköna rytmer, tight ljud, svängiga melodier eller liknande!

        Jag gillar också Blackpink! Även Jennies solo låtar, hennes ”-Solo”är grymt bra!
        Blackpink är hitintills det enda Kpop bandet där jag gillar alla deras låtar. Annars brukar jag bara gilla en låt, typ OST från något kdrama eller liknande.

      John Mayer – Last train home
      Shaun – Closed ending
      Troye Sivan, Regard, Tate McRae – You
      Joji, Diplo – Daylight
      Pink Sweat$ – At my worst

      Veckans Shazam:ar får det bli, det är de som hamnat högst upp i min spellista och de jag spelat om och om igen.

      Instruktionsboken – Miss Li
      Sailing on the seven seas – Orchestral maneouvres in the dark
      Wait in summer – Addis black widdow
      Perfect – Fairground attraction
      Andas – Albin Lee Meldau
      I like it – Eagle-Eye Cherry
      Just another summer – Moneybrother
      We are the people – Martin Garrix, Bono, The Edge
      Josefin – Albin Lee Meldau

      Men absolut bästa av dessa är Wait in summer och I like it, Eagle-Eye Cherry KAN nog inte göra en dålig låt.?

      Nån j*vel spelade låten ”Kom” av Timoteij tidigare i veckan från sin bil och den har satt sig som hjärnklister, ofrivilligt hjärnklister. Försökte råda bot på det genom att spela den själv men det har resulterat att den nu finns under autolistan ”På repeat” på Spotify. En icke rekommendation.

      Meeen två bra låtar som spelats senaste dagarna;
      Melody Noir av Patrick Watson
      BELLE av GIMS

      Soft franska.

        Hehe. Jag hörde någonstans (kan varit Fråga Anders och Måns) Lasse Berghagens-En kväll i Juni är bästa låten att få bort andra låtar ur huvudet. Fast då kanske den fastnar istället ?

          Det var nog den podden, ja! För det känner jag också igen. Men det funkar med vilken låt som helst egentligen.
          Just En kväll i juni har jag haft på hjärnan hela dagen idag, utan att ha börjat sjunga på den istället för någon annan.?

          Haha får försöka köra på En kväll i Juni då, den är ju faktiskt fin ?

      Bad habits – Ed Sheeran. Men mina grannar hatar nog den nu… hehe

      Återupptäckte Sarah Klang – New day coming igår när jag kollade på ”Min pappa Marianne”. Riktigt fin låt och Sarahs röst är ❤

        Hon är otrolig, och ÄNNU bättre live!

      Cover me in sunshine-pink! ?

        JA!

        hoppas hennes dotter vinner en grammy för den! om beyonces dotter kunde få en för typ två ord i sin mammas låt så borde willow förtjäna en med! hon sjöng ju iallafall ??‍♀️

          Det är ju dottern som gör hela låten. ?

      Epik High. B.I -Acceptance speak

    Det är ju några som skriver här ibland om att de har blivit kära i en kollega eller chef och undrar hur de ska flirta eller ta det vidare. Har ni med partner någonsin funderat på om det är er partner som någon läsare här crushar på?

      Haha om jag läser nåt som låter som nån jag vet (exempelvis mitt otrogna exs flickvän) så tror jag att det är hon som skrivit ?

      Men tror inte hon sitter här. Eller nån annan jag känner ?

      Inte just så, men nog har jag kunnat fundera över om det är samma kille jag och någon annan har problem med..? eller samma vi dejtar etc.

    Vad är grejen med att blunda med ett öga på bild/storys? (Kniper igen??)
    Fler som gör så än Bianca och Alice? Följer inga influencers men kollar deras bilder så har inte koll på många.
    Tycker det kom från ingenstans och är nu hela tiden.
    Som pussmun, räcka ut tungan, v-tecken etc.
    Fast blir kanske tråkigt att vara le eller stå med munnen öppen, så blir såklart roligare kanske med olika uttryck ?

    Känner mig så sjukt gammal som skeiver detta, hänger inte med längre?
    Menar inget elakt eller så, mest nyfiken

      Blir sååå obekväm när folk ska åma sig i videos på story. Anty gör det aaalltid ? Blir så obekväm ?

      Va det du som frågade om ensometrios/mensvärk igår? ☺️ Fick du svar på dina frågor eller undras något mer? ?

        Ja, det var jag!
        Läste svaren men glömde nog att svara, somnade ifrån tror jag ?

        Undrar inget mer direkt, ska läsa lite om det någon dag. Tycker så synd om dom som får så ont!
        Är detta något läkare lägger tid på, forskar dom om det för att hitta någon bra behandling, medicin eller något?
        Forskning kanske inte kan leda någonstans och allt kan väl inte lösas, men hoppas dom gör allt i sin makt för att göra något.
        Jag kan inte sätta mig in i att spy av mensvärk och behöva äta morfin.

          Haha åh det lät skönt, att sova ?

          Ah, nä men dåså ☺️ Jag orkade inte leta upp från igår haha ? Det forskas väl lire men inget man lägger ner mer på. Hittade en läkarbok hos mamma som hon köpt, från typ 1930-talet. Där står typ exakt som det gör när man googlar. Så forskningen har inte kommit långt fram tyvärr.

          Jag valde att opereras utomlands av specialist, med robotassisterad op. Där har de kommit längre. Behandlingar är med hormoner, vilket suger. Så jag får fortsätta spy och svimma och ta morfin, hoppas på bebis 2022 (??) och sen kanske operera bort allt (dock ingen garanti)..

          Nä, va glad du slippee ha så ont ☺️ Men det är okej att tycka det gör ont ändå. Har kollegor som inte vill erkänna att de har ont för att jag har det värre. Men de måste ju få tycka att det gör ont ändå ?

      Kom på att jag följer Therese, så ljög där ?

      Förresten, går det dåligt för henne eller något?
      Påminner alltid om senaste videon nu för tiden, clickbait, så utmanande bilder i thumbnailen (självklart inget fel med det, kan bara inte minnas att hon brukar lägga upp såna bilder på instagram).

        Känslan är att hon känner sig gammal och udda? Typ som att det är dags för pensionera sig från YT. Men hoppas inte! Älskar hemmes videos ?

        Plus hon är min okända tvilling. Många tror vi är tvillingar haha! Superlika..

          Kanske stämmer. Känns som hon tröttnat lite, men hoppas inte.
          Gillar också hennes videos men blir lite negativt inställd till allt det där. Behöver hon verkligen ”Förlåt, jag ljög för er” som namn på videon? Blev trött bara jag läste det, ”en mysig helg i sommarstugan” eller något hade lockat mer.

          Oj, så lika? Har det hänt att någon gått fram till dig och trott du varit Therese? 🙂

            Ah du tänker så.. Jag tänker att hon ofta väljer en rubrik efter vad som sagts (tex nu med lögnen ang batteriet eller vad det va) och det blir roligt och har hänt. Så gör tex Helen Torsgården ochMimi med ?

            Ja, på en fotbollsturnering och ett äventyrsland för 3 år sen ? Jag hade rasat i vikt dessutom, vilket hon med gjort (vi följer varandra omedvetet viktmäsdigt och frisyrmässigt osv). Så kom ett gäng 10-åringar fram o frågade om jag va Therese ? Och på äventyrslandet med. Sjukt kul! Min frisör och kollegor brukar ockå säga att jag ör sjukt lik Therese ? Skiljer ett år mellan oss. Sen är ju hon stockholmare och jag skåning ?

      Simon Sköld blundar alltid med ett öga. Fattar inte heller varför..

        Nåt ska man väl göra? Folk reagerar som du märker och det är ju det som är meningen.

    Märkligt att det påverkar dig vad hon gör med sin kropp.

      Konstig kommentar. Klart man tycker det är synd att unga människor väljer att lägga sig under kniven!

        Synd att det är så pass vanligt kan jag köpa, men att man tycker att det är tråkigt att just en specifik person ska göra det – som man har noll koppling till… Nja. Varför bli påverkad av det för? Låt tjejen göra vad hon vill med sin kropp.

          En kommentar här hindrar inte Gabriella att operera sig, så självklart får hon göra som hon vill med sin kropp.

            Klart hon får, men varför kommentera om det? Hur påverkar det någon annan än henne själv? Så trött på folk som tror att de har rätt att tycka till om andras kroppar.

              Du får nog skilja på kroppar och skönhetsoperationer.

                Sitter ju på hennes kropp.

                  Du är smart ?

            Jag fattar inte att så många hyllar det. Åh vad bra liksom?

              Nutidens feminism ju ?

      Varför då… hon är ju en influenser… hennes yrkestitel är att påverka. Men nej, alla gör som de vill såklart, tycker ändå det är tråkigt att en sån fin tjej känner det behovet.

        Men om det hade varit en ful tjej?

          Jag hade förstått det mer ja…

            Jämför en riktigt krokig näsa med att förstora tuttarna några gram.. jag tycker det sänder fel signaler. Att operera sig är ett stort ingrepp, och det blir inte alltid lyckat. Att man då tar lättvindigt på operationer, ja, det tycker jag faktiskt är tråkigt.

              Håller med om att skönhetsingrepp är onödigt men tänk på vad du skriver och vad du själv sänder för signaler? Det är INGET fel med en krokig näsa.

              Så trött på sådana som dig. Bara lägg ner.

                Nej såklart inte.. men jag kan förstå det MER om någon skulle VILJA göra det.. jag uppmanar inte någon till nånting.

                  Du uppmanar indirekt även om det inte är med flit. Hur tror du någon mer krokig näsa känner av att läsa din kommentar?

                    Jag hoppas att de har bättre självkänsla än att låta en random kommentar taget ur luften utan någon ond avsikt påverka att de ska operera sig.

                    O i annat fall är jag verkligen ledsen o ber om ursäkt

                Eller jämför med en ansiktsrekonstruktion då, menar bara att visa på olika skalor

    Låt bara bli att kommentera det, ingen har med hennes val att göra. Om hon vill göra det, så är det upp till henne.

    Har så svårt att skratta! Kan man bli en skrattigare person eller är det kört??

      Jag undrar också… jag misstänker att min omgivning börjar komma mig på spåren, ibland blir fake-skratten åt helvete fake.

      Jag har fan försökt allt, skratta, inte skratta, le medgivande typ ”dedär var lite skoj”, men inget känns rätt. Jag vill också vara en skrattare..

      Jag hoppas någon här kan hjälpa oss!

      Hitta personer/vänner som skrattar mycket. Det brukar smitta av sig. Eller vänner som är roliga som man kan skratta åt.

      Le mycket istället?

      Börja hänga med mig, jag är fan den roligaste jag känner!

        Du låter som en som hade kunnat få mig att skratta ju ?

        Det sjuka är att jag har inga problem att skratta åt mig själv, jag skrattar så hårt ibland att jag gråter så jag inte ens kan avsluta skämtet.

        Jag letar efter att ha en sån i mitt liv, är det verkligen så mycket begärt ?

        Åh jag är åxå sjukt kul. Vi kanske ska hänga du och jag, tror fan det skulle bli succé!

        *snälla, bo i Västerås, bo i Västerås *

    Någon här som röstar på Centerpartiet och vill förklara sig? Undrar genuint varför vissa väljer att lägga sin röst där!

      Inte jag. Men jag känner helt seriöst att jag inte vill lägga min röst på något parti just nu. Ena halvan hanterar saker ur dåligt, andra halvan har knappt hörts under hela pandemin. Skit partier hela bunten.

        Tycker det är komiskt när nån frågar om något så tydligt som ”nån som röstar på C?” och får direkt svar ”Inte jag”.

        Det va ju liksom inte frågan ?

      ”Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!”

        Du behöver inte läsa detta ?

          Det är inte jag, Camilla som skriver så i inlägget.

            Jag förstod det, men detta är ingen diskussion.

              Och du tror inte att det har potentialen att bli det?

                Allt här har potential till det. Slappna av!

              Nej, men så fort det handlar om politik här inne brukar det spåra ur.

      Jag. Röstade på dom för att deras politik stämmer bäst överens med mina åsikter.

        Vilka åsikter specifikt om man får fråga? ?

      För att Annie slog näven i bordet en gång när Jimmie pratade.. det räcker för mig!

        Seriöst? Men själva politiken hon driver då? Eller räcker det med att vara lite sassy mot Jimmie i sändningstid?

          Såklart gillar jag hennes politik också:)

        Och människor med sådana bevekelsegrunder har rösträtt.

      Förstår inte heller varför folk röstar på pedofilpartiet…

        Bra fråga. SD får man absolut inte rösta på för då är man rasist. Borde man då inte bli pedofil om man röstar på C?
        Om alla i SD blir kallade rasister så borde ju folk kalla alla Centerpartisten för pedofiler.

          Är du seriös? Hela SDs politik grundar sig i rasism. Cs politik grundar sig inte i pedofili. Stor skillnad faktiskt!

            Då får du läsa på om vad socialdemokraterna stått för hela tiden. Om man nu fortfarande kallar SD för rasister menar jag…..

            Ja jag är verkligen helt seriös med jämförelsen. Men jag var ironisk med frågan eftersom jag tycker att man får rösta på C eller SD och inte ska skambeläggas för det. Du tror säkert att jag röstar på SD men det gör jag faktiskt inte. Vet dock att deras politik inte enbart grundar sig i rasism men att det finns främlingsfientliga rötter är rätt tydligt. Partiet har dock utvecklats mycket och att kalla en fjärdedel av de som röstade i Sverige för rasister är väldigt problematiskt och orättvist. Skambeläggningen för vilket politiskt parti man röstar på är en allvarlig risk för demokratin. Men alla vill ju i och för sig inte ha demokrati..
            Apropå det och partiets rötter så kanske du ska läsa på om Vänsterpartiets rötter och grundidé med, inte så fint heller. Men inte kallar du väl alla som röstar V för Stalinister?
            Om folk skull sluta skambelägga politisk tillhörighet och börja lyssna på andra människor istället, så tror jag att vi kommer långt!

      Jag röstade på dem sist för att C är det enda parti som har en vettig politik för småföretagare. Alla andra partier pratar om det men ingen gör något, C har lagt fram solida förslag på att underlätta för småföretagare både i och utanför storstäderna. Men det är inte så att jag stöder allt de gör, de har bara varit det minst dåliga valet enligt mig. Personligen förstår jag inte hur man kan rösta på KD, SD, MP och M.

    Någon mer som inte gillar sina bonussyskon?
    Jag har två bonussyskon som jag absolut inte har något gemensamt med. Vi är alla vuxna nu men bodde ihop under våra tonår.
    När vi bodde hemma allihopa var det alltid kaos och vi hängde aldrig tillsammans utan våra föräldrar.

    Numera är vi såklart civiliserade vuxna och artighetspratar under familjesammankomster som arrangeras av våra föräldrar. Vi bjuder dock inte in varandra på våra egna kalas/firanden och pratar/skriver aldrig med varandra. Jag är fine med det och behöver inte mer, jag ser dem inte som min familj.

    Nu har dock ena bonussyskonet fått unge varpå min förälder envisas med att jag ska höra av mig oftare, att jag ska anstränga mig för att ses osv osv. Jag har inget intresse av detta och har inte ens blivit bjuden på dopet. Detta komplicerar relationen till min förälder som inte kan acceptera att vi bonussyskon inte har eller kommer få någon tajt relation..

      Tycker din förälder får inse och gilla läget. Varför nu? Lite sent… Man kan ju vara lite äldre barn när föräldrarna blir ihop och det är inte självklart att man känner sig som syskon då. Dåligt av föräldern att låta det påverka er relation om ni bonussyskon är nöjda som det är… Varför ska du tvinga dig på liksom, om du nu inte ens är bjuden på dopet. Borde i så fall krävas insatser från bådas sida tänker jag.

      Jag har en tajt relation med mina bonussyskon. Skickar på messenger eller snap dagligen till varandra, ringer ibland och snackar skit. Men varför ska du engagera dig om ni inte har en relation till varandra? Är väl bara att strunta i vad dina föräldrar tycker?

      Mitt intryck är att det är väldigt vanligt. Tycker nog nästan man kan fundera över som förälder om det är en bra idé att mixa ihop två tonårsfamiljer, eller om man kanske hellre kan vara särbos tills barnen flyttar hemifrån (kanske svårare nu dock när en elev bor hemma tills de är 27 pga bostadsbrist).

      Men jag tycker det här låter som det är din mammas problem. Har du funderat på att ta upp det lugnt med henne någon gång när det är bra stämning och förklara att du tror ni bonussyskon är nöjda med allt egentligen, men inte är intresserade va att umgås mer? Typ säga att hon behöver hitta ett sätt att acceptera era val? Jag tänker att det enda problemet i det här är ju din mammas, allt annat verkar fungera fint?

      Låter verkligen som ett helt omöjligt uppdrag att försöka på två vuxna som inte är intresserade av det att få en mer innerlig relation.

        Mammas? Står ”föräldrar”…

          Det har du ett i! Föreställde mig en mamma uppenbarligen. Föreställde mig också att frågesätllaren är kvinna samt att det är hennes bonussyster som fått en bebis…. Helt utan grund, vara på fördomar, uppenbarligen!

            Haha intressant! Jag föreställer mig att det är en pappa som vill att dottern ska höra av sig till sin bror.?

            Haha jag lät lite dryg, menade inte så ? Har ont i min mage. Skyller på det..

            Men ja, haha misstänkte att du hade nån sån tanke! Själv såg jag två föräldrar typ 55-60 års åldern som låtsas att allt är perfekt fast det inte är det (typ att syskonen är bästa vänner, när de inte är det). Ena syrran som fått barn, TS är tjej och bör vara ansvarstagande (enligt föräldrarna)..

            ?

      Inte ogillar, men har ingen relation med dem, vi träffas bara på släktträffar, annars hörs och ses vi aldrig.

    Isabellas midsommar verkar ju fartfylld med tanke på klientelet på en av hennes bilder ?

      Tycker det ser supermysigt ut? Hon är 30, inte 18.

        Förlåt, men vad är klientelet?

          ”Folket” typ

      Ja men 30 ja, inte 70 som dom på hennes bilder såg ut. Ok om man umgås med folk i Pauls ålder men dom på bilden måste ju vara i Pauls föräldrars ålder typ?

        Och? jag umgicks med min familj, mina föräldrar hade bjudit över några vänner till dem, så alla var 20-40 år äldre än mig, förutom mina 2 syskon.
        Alla vill inte umgås med kompisar, festa och supa skallen av sig på midsommar helt enkelt…

      Heh, sant. 70+ minst.

    Tips på bra pojknamn om man får en son?
    Vi kommer bara överens ”Erik” här hemma.
    Båda två har svårt för allt för engelsk-klingande namn, och för namn som känns som för mycket ”vår generation” (90-talister båda två).
    Skulle vara kul med något alternativ.

    Tjejnamn som vi gillar: Ines, Ida, Kajsa, Agnes (och typ 5 till i samma stuk)

      Oscar, Hugo, Frank, Hjalmar, Arvid?

      Jag har börjat gilla namnet Valter mer och mer, liksom Hugo.

      jag har fått mitt andra barnbarn och dom har valt ett namn jag inte gillar. men man vänjer sig väl. jag tror dom läser här så jag kan inte skriva ut namnet.

        Tycker det är komiskt när nån frågar om något så tydligt som ”tips på namn” och nån svarar ”föräldrarna till mitt barnbarn döpte till ett namn jag inte gillar”.

        Det va ju liksom inte frågan ?

          Och varför har man behöv av att säga det?

            *behov, så klart.

        skriv det på rövarspråket

      Pojknamn som jag tycker är lite i samma stuk som namnen du skrev:
      Carl, Emil och Joar.

      Olle, Gustav, Henry, Oskar är väl lite i samma stil som Erik ?

      Albin, Arvid, Vilgot, Joel, Elliot, Elias, Liam, Samuel

        Alolbobinon!

      Sten , storm (norskt namn ) eller Alfred

      Vejdar och Tore e fint också

        Vidar*** inte vejdar menade jag xD

          Säker på att du inte är östgöte?

      Jag tycker Mikael, Daniel, Martin, Joakim, Jakob, Fredrik, Per är fina namn. Men de kanske räknas som 90tal… är själv född 89 och kommer på att jag hade npgra av dessa namn i klassen…

        Haha jag är född 89 och hade typ tre Mikael, tre Daniel och två Fredrik i min klass…

      Oskar och Viktor tycker jag är fina namn i ”Erikstuk”. Även Gabriel är väldigt fint tycker jag.

      Ivar, Hugo, Elmer, John!

        Min pappa heter Ivar och är världens gulligaste 🙂

      Inte min stil på namn men Nils är ju också klassiskt, mjukt, enkelt, som Erik? Gillar annars också Valter som någon skrev ovan ? Tyvärr en släkting som hann döpa sin pojke till det namnet före oss, snyft…

        Nils är så fint! Men mitt husdjur hette det så det känns jättekonstigt att ge det namnet till ett eventuellt barn.?

          Samma här, älskar namnet men min häst kallas för det ?

      Har ni provat Kinder? Vi hade rätt kul med det när vi väntade barn 🙂 Som Tinder fast med namn, man kan välja olika kategorier (t.ex vill ha franska namn) och så swipar man loss! Det är ett rätt kul sätt att plöja igenom många namnförslag och se vilka båda gillar.

        HAHA ååååh tröga jag trodde du mensde NAMNET Kinder. Och att ni ändrade bokstaven ”T” i Tinder för namn ???

        Okay I need sleep. (Är inte full, har bara väldigt ont så kan inte sova ?)

        Hahah ja dessvärre, vi har hittills matchat på ”Erik” och ”Eric”… skäms ?

          Så var det för oss också, vi matchade på det vi redan kommit på själva. Jag tog det som att vi verkligen hade hittat rätt och när bebisen kom bekräftades det – det var ju solklart att han skulle heta så ☺️

      Jarl, Karl, Hjalmar, Björn, Lars, Olle, Sten, Hugo, Stian, Stellan. ?

        ???

          ?❤?

      Min dotter heter Ida. Men killnamn då, Oskar, Alexander, Simon, Johannes.

      Min son skulle få heta John Viktor. Icke förhandlingsbart!

      Gustav

    Åhh känner mig så dum och frustrerad. Har dejtat en kille i några månader och har känt sista tiden att det nog inte är något att satsa på och att jag borde avsluta det hela. Men vi hade snackat om att fira midsommar tillsammans så jag tog med honom till en liten fest med några vänner igår. Visste inte att en väns vän som jag haft en liten crush på senaste året också skulle vara där. Blev så himla uppenbart för mig under kvällen att jag inte vill ha killen jag dejtar utan den andra killen. Och får vibbarna att han nog är intresserad av mig med. Vad gör man nu?? Ska definitivt sluta dejta killen jag träffar men den andra killen tror ju att jag är i ett förhållande. Kommer ju framstå som en idiot om jag försöker kontakta honom? Känner mig som 15 år just nu, inte 29…

      Nä. Kör. Avsluta med killen på ett så schysst sätt som möjligt och satsa på den andra, om det känns rätt. Vad har du att förlora? Man väljer inte sina känslor, men viktigt att vara ärlig och schysst

      näää men hör av dig till killen du har en crush på bara och skriv att de va kul att se honom på midsommar o fråga något. han lär ju garanterat svara och fråga ngt tillbaka om han också har en crush på dig, så lär det ju komma fram en vägen att du är single and ready to mingle with him så att säga. good luck!!

    Jag har sån ångest. Jag vantrivs nåt oerhört på mitt jobb och i våras fick jag således ett nytt jobb. Drömjobb. Som jag var dum nog och tackade nej till. Mitt nuvarande jobb tjatade kvar mig och gav mig en ny tjänst och jag fick kalla fötter ang drömjobbet.
    Sen dess har jag ångrat mig varje dag.
    Nu rekryterar drömjobbet igen och jag undrar om det är dumt att söka igen? Har man fimpat sina chanser totalt tror ni?

      Jag skulle ringa till den chefen och sagt att det var fel tid i livet där och då men att du verkligen vill det nu, och säg också ”jag hoppas inte att jag bränt några broar för detta är verkligen något jag vill”

        Jag skickade en ny ansökan och skrev även ett Mail till den som rekryterade mig där jag förklarade men fick som autosvar att han är på semester. Jag lät en vän läsa mailet innan så att det lät bra. Jag vill så gärna ha jobbet där men det känns lite som att jag kastade bort chansen. 🙁

      Nej det behöver du inte ha gjort. Säg att du ångrat att du inte tog det och tänkt på det sen dess. Så fattar de att du inte kommer banga igen.

        Då är det bara och vänta och se om jag får svar. Det fanns en Mail till en till som ansvarar för rekryteringen så jag mailade även dit och förklarade. Man gör ganska avancerade tester i ansökningen så dom kommer antagligen se att jag sökte förra perioden och kanske undra annars varför jag söker igen. Tack för feedbacken 🙂

          Vad säger det egentligen om dig som person att du valde att stanna? Om den andra arbetsgivaren bara lyfter blicken lite så inser de nog att det inte är något negativt och förhoppningsvis tar de det inte som någon slags förolämpning att du tackade nej och surar för det. För om man tänker efter, du hade ett jobb, du ville ge det en ordentlig chans? Du stack inte direkt och är inte en person som hoppar runt utan försöker lösa problemet där du är. Men nu har du givit det gamla jobbet ännu en chans och känner ändå att du vill vidare och vill satsa på det här nya jobbet. Se det från den positiva sidan och förmedla DET till den nya arbetsgivaren. Vad du än gör, be inte om ursäkt utan framhäv att du är seriös med de jobb du faktiskt tar dig an. Lycka till!

      Nej det tror jag absolut inte! Hade över huvud taget inte försökt snurra in mig för mycket i att du redan tackat nej en gång, utan fokuserat på att du vill ha jobbet nu. Finns många orsaker till att tacka nej.

      Bjuder de in dig till intervju igen tänker jag att du kan betrakta det gamla som överspelat 🙂

    Min pojkvän gjorde slut härom dagen för att han inte känner sig prioriterad, han har starka känslor men känner att han fått nog. Jag förstår verkligen honom så jag har ett stressigt liv och har inte så mycket energi över till han / oss. Imorgon ska vi prata igenom eftersom det var så hastigt. Jag vet att han är världens bästa människa men jag vill heller inte lova saker jag inte kommer kunna hålla. Hur ska jag resonera, blir tokig ?

      Vill och kan du göra förändringar för att prioritera honom? Och kommer du att göra dessa? Från och med imorgon? Annars så är det väl det finaste du kan göra att släppa honom och låta honom gå vidare.

      Då har jag dock tolkat din text som att det är ditt liv som är stressigt med jobb/dina intressen/dina saker. Inte att det är stressigt för att du just nu går igenom något som är under en kort period såsom sorg över att förlora någon närstående/förlorat jobbet/insjuknat i en sjukdom.

        Tack för svar!

        Du har tolkat det helt rätt , har liksom inte tiden för relationen som han önskar … 🙁

      Uppenbarligen älskar du inte honom så det är väl inget att fundera på?

        Hur är det uppenbart?

          jag känner väl spontant om man älskar någon så vill man vara med den och prioriterar den

    Min kommentar verkar inte kommit med så skriver igen.
    Jag är i ett förhållande där min pojkvän är på mig konstaaant och ska tafsa, är det inte på brösten så får man ett finger upp någonstans, ett slag på röven, böjer jag mig fram är han där på 2 röda och ska ”torrjucka”, har jag klänning/kjol så ska han alltid titta under och stoppa under handen/fingrarna, Står jag naken så blir han heeelt galen alltså nästan djurisk. Jag är inte den som är pryd eller ”tråkig” av mig men det finns en gräns kan jag känna. Har tagit upp detta med honom flera flera gånger och då är det lugnt i typ 1-2 dagar men sen är det tillbaka i samma mönster igen. Det konstiga med detta är att mitt ex var på precis samma vis och jag börjar fundera är det såhär man ska ha det? Ska man bara ”stå ut”? Har ni andra tjejer likadant med era män? Jag börjar undra om detta kanske är normalt jag vet inte.

      Nej, inte normalt alls. Du verkar haft otur helt enkelt!

      Men gud nej USCH!!! Det skulle jag aldrig acceptera!! Min sambo är väldigt sexuell av sig, antagligen mer än mig, men han skulle aldrig röra mig på ett sätt som jag inte gillar. Även om jag står naken framför honom!

      Det där är absolut inte okej eller normalt!

        Vi har varit ihop i över 8 år och era svar får mig att komma till insikt. ? Vet inte om man kan säga såhär men känns nästan som att jag är med om övergrepp/sexuella trakasserier i mitt eget hem av min egen sambo dagligen och har varit det i över 8 år… vet inte vad jag ska göra.

          Att få ett finger uppstoppat utan att ge samtycke kan klassas som våldtäkt.

          Lämna honom och påbörja din egen återhämtning! Ta stöd av vänner och släkt, om du kan! T ex en kvinnojour bör också kunna stötta och peppa dig och du behöver någon att prata med.

            Tack för era svar underbara ni. ❤️
            Jag ska absolut lämna honom. Jag är värd mer och ni har gett mig klarhet att det inte ska vara på det här viset i ett förhållande.

      Verkar som han vill förnedra. Jag tycker inte du ska ha kvar honom. Låter hemskt.

        Du har rätt. Tack för ditt svar. ❤️

      Hade det likadant med mitt ex och det är så svårt att sätta fingret på det obehagliga i det när man är mitt i det, jag försökte tänka att han bara visade sin uppskattning men efter det tog slut har jag förstått att det inte är okej att bete sig sådär. Han försökte också alltid stoppa upp fingrar i mig, tafsade på mig, smiskade till mig på rumpan och stoppade ner mina händer i hans kalsonger helt opåkallat. Min nuvarande är också sexuell av sig och visar sin uppskattning men aldrig på ett sånt sätt, och jag känner mig absolut inte mindre uppskattad nu utan tvärtom respekterad och mer trygg.
      Att du dessutom tagit upp det med honom utan att han förändrar sig visar tyvärr att han inte riktigt har respekt för dig. Har du någon du kan bolla det här med? Vill inte låta som en alarmist men jag tror tyvärr att det där beteendet tyder på att han har dåligt med respekt för dig och dina gränser, och att det bara kommer bli värre med tiden.

        Åh jag hoppades att det inte skulle vara fler som kände igen sig i det här.. ? För som du säger, det är obehagligt när man är mitt i det och jag har också tänkt tanken att han visar uppskattning på det viset och typ visar att ”han vill ha mig, är kåt på mig och är kär i mig”. Men nu efter alla svar jag fått här blir jag nästan illamående och det får mig att komma till insikt. Jag har ingen att bolla detta med, jag skäms något fruktansvärt och skulle aldrig våga ta upp detta med varken familj eller vänner. Särskilt också för det känns inte som att dom skulle tro på mig för dom har ju inte aaalls den bilden av honom. Han är duktig på att marknadsföra sig själv om jag säger så och skulle aldrig ge indikation på hur han beter sig bakom våra 4 väggar.
        Tack för ditt svar. ❤️

      Ta en tidning, rulla ihop den, och slå honom i huvudet varje gång han beter sig illa. Så kanske han tillslut lär sig.
      Nej skämt å sido, sätt dig ner och prata allvar, och börjar säga ifrån direkt när han gör det. Blir han sur eller inte vill sluta så dumpa honom.

        Har pratat allvar såå många gånger med honom under dessa åren. Ingen bättring. ?
        Han bryr sig inte heller om att jag skriker ”nej!! Sluta. Jag vill inte.” Utan fortsätter ändå. Jag ska lämna honom.

          Det är bra att du kommit till insikt. Han verkar obehaglig. Som en blandning av kåt hund och kanin fast i mänskligt format. Jag får lust att ge honom en rejäl pungspark. Han förtjänar inte en flickvän. Vilken grottmänniska.

          Kämpa på ❤❤❤

            Det här hade kunnat vara jag som skrivit. Också över 8 år ihop och precis samma.. usch. Det här gav mig ett wake-up tror jag, när man ser hur allt ser ut och låter från ett utomstående perspektiv. Starkt av dig att lämna ❤️ önskar jag också hade styrka och självkänsla att göra det.

            Haha men jaaa verkligen så… ? Tack fina du❤️❤️

              Mina svar hamnar i modd. Jag är anonym som lever med precis samma i också 8 år iaf. Jag vill inte heller ta upp situationen som den här med vänner eller familj men om du vill bolla med mig gör jag gärna det. Vet inte hur men Camilla kanske kan hjälpa via e-postadress isåfall?

                Vad ledsen jag blir för din skull… det här är inte normalt och det är ingenting vi ska behöva stå ut med. Du fixar det här!!! Vi förtjänar bättre än så.
                Jag hade gärna kommit i kontakt med dig också och det är isåfall om Camilla vill hjälpa oss.
                Kram på dig ❤️

                  ❤️ Hade varit snällt om hon kunnat hjälpa!

                    ❤️❤️❤️

    Jag ska göra praktik på drömjobbet i höst, är superglad och superstressad redan nu! Det är myndighets huvudkontor. Vad har jag på mig? Vad behöver jag ta med mig? Vad förväntas av mig? Vilka skor?

      Det är OK att mejla och fråga om sånt, det är aldrig fel att vara ambitiös eller angelägen om att göra rätt 🙂 Men vill man inte det kan man ju försöka tjuvkika på hemsidan eller liknade hur andra är klädda/ hur formellt det verkar.

      Maila och fråga! Tex ”vad har ni för dress code?” Eller ”är det något särskilt jag behöver förbereda eller ha med mig?” Osv.
      Om jag vore arbetsgivare/ansvarig på praktikplatsen skulle jag uppskatta om du skrev till mig och frågade.

    Hej gänget! Brukar få bra svar av er.
    För 3 år sedan gjorde jag slut med en av mina bästa vänner. Vi kan kalla henne Sara. Det blev väldigt infekterat och jag har aldrig tidigare blivit så ifrågasatt som person. Hon hade dokumenterat alla mina brister och fel i flera år och när det väl brast kom allt upp till ytan. Jag tyckte det var så obehagligt att ha en så kallad bästa vän som varit så arg och besviken och inte sagt vad hon känt under så lång tid, så jag valde att avsluta den relationen. Dock var det ingen större sorg, hon snackade mycket skit om allt och alla, trodde naivt nog att hon inte snackade om mig men framkommit nu att det självklart inte varit så ?

    Nu till mitt problem. Jag och en vän ska hålla i en reunionfest med ett gäng som umgicks intensivt i 10 år. Sara var med i den gruppen och från början var det en självklarhet att inte bjuda henne, eftersom det är jag som håller i festen och jag ryser av tanken att ha henne där. Men nu när jag tänker efter känner jag mig som en hemsk människa…. Alltså vi kommer isåfall bjuda alla utom henne. Vad tycker ni? Där är 2 till i gruppen som valt att bryta med henne, så jag tänker lite på stämningen också.

      Fråga de andra?

      Bjud, hon kanske känner att hon inte vill. Men då har ni ändå gjort rätt. Förhoppningvis kan alla ändå bete sig om hon nu skulle dyka upp. Jag hade tackat nej om jag va Sara ?

      Jag hade bjudit henne. Det är så obehagligt att bli utesluten. Samma som man lär barnen, aldrig OK att bjuda alla utom en.

      Men hålla tummarna för att hon tackar nej kan man ju göra. Tackar hon ja får man väl se det som träning i att vara trevlig mot folk ma ogillar och trösta sig med att man varit den större människan.

      Varför ska du bjuda henne? Det finns väl en god anledning till att du brutit med henne. Det är dessutom två till i sällskapet som brutit med henne. Om det är din tillställning så har du all rätt att bjuda (eller inte bjuda) vem du vill.
      Hon blir inte ”utfryst” eller ”utesluten” eftersom ni faktiskt inte har någon som helst relation längre. Du har inga som helst skyldigheter, men däremot riskerar du en rätt tradig kväll om honom kommer gissar jag.

    Varför lägger man upp selfies på sina sociala medier? Tänker främst på Instagram för det är det jag använder mig av.
    Jag tycker det känns som att man tigger om bekräftelse (trots att bildtexten säger något annat, men det känns bara som en ursäkt för att få lägga upp en ”snygg” bild) för finns det verkligen någon annan anledning?

    Själv har jag aldrig någonsin lagt upp en selfie, är verkligen inte bekväm med det och jag tror inte ens att jag hade fått någon kommentar.

      Man kanske var nöjd eller positivt överraskad av att man fick till en bra bild på sig själv. ?
      Lägger själv sällan upp selfies, kanske nån gång om året, men då gör jag det för att jag för en gångs skull kände mig nöjd och glad över bilden och vill dela för att kanske få lite uppmärksamhet som jag tror man kan må bra av ibland. 🙂

        Bortsett från influencers (för det är endast något jag tar del av här, inget jag ser på min Instagram) så känns det uppenbart bekräftelsesökande oavsett anledning man har till att lägga upp.
        Vet en tjej som inte är något annat än en vanlig dödlig, hon lägger enbart upp bilder på henne själv, tagna av en fotograf och klyschiga ”inspirerande” texter till. Kommentarerna är aldrig något som relaterar till det hon skrivit, utan bara komplimanger.

        Om jag skulle lägga upp en selfie, som sen jag skaffade Instagram för typ 10 år sen aldrig ens varit i närheten av att lägga upp en, då hade det känts så uppenbart att ”kolla här, följare. Jag blev sjukt snygg på min bild”.

        Håller dock med om att man mår bra av komplimanger.

        Typ 4 st/dag 365 dagar/år

      Jag har iofs aldrig själv lagt upp en selfie (och knaprar tagit en, men det skulle väl säkert vara en roligare sysselsättning att knäppa selfies om man var en skönhetsdrottning!), men tänker att det väl egentligen inte finns någon bättre orsak till något annat man lägger upp? VARFÖR lägger jag egentligen upp en bild på mina tomatplanor t ex?
      Selfies är väl som allt annat, bekräftelse och någon sorts allmän socialt beteende av att dela sitt liv.

        Kanske??‍♀️ min Instagram är enbart ett ställe jag lägger upp bilder på mitt intresse, det känns inte bekräftelsesökande, i alla fall inte på samma nivå som en selfie.?

          Min med egentligen…. Men jag vet inte riktigt varför jag lägger upp grejer ändå. Hade enats kunnat följa andra!

      För att för många av oss är det på gott och ont vårt skyltfönster ut mot världen och som singel äger många kontakter med killar man har på G eller potentiella killar rum där. En snygg selfie kan helt enkelt (lamt som det må låta) fungera som en subtil knuff/hint för den man är sugen på att höra av sig och få igång en konvo.

      Ibland kan selfien användas i hämndsyfte (barnsligt kanske men jag är en imperfekt människa) om en kille ghostat/dissat; typ kolla vad snygg jag är och vad du missar. Jag är inte 15 för övrigt utan en vuxen kvinna men vi har alla egon och jag räds inte för att vara transparent med det.

      Jag anses som en konventionellt snygg människa och har många ”snygg-bilder” på min IG. Ibland tar jag en het selfie och lägger upp på story med. Det innebär vare sig att jag är ett våp eller hjärndöd. Lite patetiskt är det men va fan låt en kvinna få leva. Jag gillar att vara snygg på bild men lägger minst lika gärna upp tips på tung litteratur eller politiska quotes på min IG.

        Haha så jag ska lägga upp en selfie för att hinta till killen jag gillar att ”hallå här e jag?”?

        Vetefan alltså, jag tycker typ inte att det finns rimliga anledningar ändå. Och om det finns så är de få. Men accepterar att folk vill lägga upp bilder på sig själva, jag låter bli att likea bara, i alla fall om det är uppladdningar som sker ofta.

          Jag förmodar att du och jag har olika killtyper och rör oss i olika kretsar. Faktum är att de flesta av oss är ytliga och delvis går på utseende och initial attraktion innan vi haft möjlighet att lära känna ngn på djupet. Snygg-selfien är väl ett typiskt påfågelsbeteende och om det får dig att må bättre kan du väl dra paralleller till djurriket och antropologin för att inse att vi alla lockar till oss potentiella flirtar/partners på olika sätt som kan te sig patetiska om det sönderanalyseras.

          En selfie behöver inte uppfattas som ”rimlig” av dig för att vara OK. Det är bara en selfie, behöver liksom inte överanalyseras, det är kul att vara snygg och ibland förevigas det på bild, end of story.

            Nej det är väl självklart att inte jag bestämmer om selfies. Men jag får ha åsikter.

            Anonym 22:36+senare: du verkar jävligt rimlig. Kör på! ??

              Inte det minsta rimlig.

      Hmm men om man har Instagram så vill man väl ofta ha en mix av foton? Jag älskar att laga mat och att promenera så blir en del mat- och naturbilder. Men har märkt att vissa tycker det är lite tråkigt. Har vänner som rakt ut sagt ”men lägg ut lite bilder på dig själv!”. Som att det blir opersonligt med bara mat- och naturbilder? Men jag är gift och har dessutom privat profil så det är inget sökande efter bekräftelse.

        Har också privat profil och har ett minimalt antal följare, vilket då gör att det känns ännu konstigare att lägga upp en bild på sig själv. ”Kolla här alla 50 personer, jag har en snyggdag”…?? jag tycker ju inte att det är opersonligt med bilder som speglar ens egna intressen så var det kommer från förstår jag inte, tycker väl nästan att ens intressen och ens liv är mer personligt än en bild på sig själv?

    Känns så märkligt att Benjamins låtar spelas exakt VARJE gång på story från när en familje/släktmiddag sker . Alltså inte bara att musiken läggs till på klippet efteråt, utan att den alltid SPELAS under middag osv..
    Sitter alltså allihopa och lyssnar tillsammans , och bara tycker den är sååå fantastisk ? För har aldrig sett detta ske för någon annan artist ? Jag blir så generad åt deras vägnar typ …

      Benjamin är släktens mittpunkt, han har alltid showat, uppträtt och dansat för släkten och familjen. Tror de bara är en sån familj. Benji är nog guldgossen i deras ögon. Bra låtar så förstår att de vill lyssna på dom:) Är själv sångare men varje gång min familj vill lyssna på nån låt jag gjort så går jag ut ur rummet, haha. Tror det stämmer för många andra artister men gissar Benjamin inte har det problemet utan ofta stolt vill dela med sig.

        Förstår tanken .. Givetvis ska man vara stolt över sitt verk , och skulle själv ha spelet upp när familjen skulle höra låten för första gången.
        Det som känns lite konstigt är att de verkar spelas KONSANT och har svårt att tänka mig några kritiska röster alls . Gillar verkligen Benjamin som person, men tycker verkligen genuint inte att musiken är bra. Tvärtom , gnällig och seg

          Haha, ja du kanske har en poäng. Kom på nu att det kuunde vara att de vill rida på Benjamins ”fame-våg”. Wahlgren-ingrossoklanen är smarta och gillar följare, så de delar gärna offentligt varandras bravader. Absolut för att visa uppskattning men de vinner förstås mycket genom att hålla varandra om ryggen.

          Sen verkar den familjen verkligen genuint gilla och uppmuntra varandra oavsett.

    Sån ångest över att inte tillhöra ett gäng. Vill bara spola tillbaka mitt liv och ordna detta, känns som det är försent och att livet bara försvinner och att jag missar allt det roliga…

      Samma här. 37 år gammal och så himla ensam. Extra påtagligt efter gårdagen när man sett på sociala medier hur andra människor firar i stora gäng och själv satt man hemma i soffan.

      Men du. Har du testat alla tips man brukar få? Skaffa nån hobby eller go friendly eller dylikt? Jag är lite för feg för sånt..

        Alltså jag hade kunnat skriva den här kommentaren. För ett år sedan alltså. Igår hängde jag med mitt nya gäng, en salig blandning av folk från all walks of life. Känner mig så lyckligt lottad!
        Jag klickade med en tjej från go frendly för ett år sen, vi började hänga och jag fick träffa några av hennes vänner. Vi blev bjudna på fest hos en väns bekant i vintras, vi hade träffats på pride och kände inte varandra så väl men efter hand har fler folk bjudits in i vår klick och det känns som att den blir större hela tiden!
        Nu har vi en grupp på messenger där vi delar allt. Så gicl från 0 till 10 nya vänner på ett år!! Så jäkla härligt. När man minst anar det.
        Älskar dessutom hbtqi-människor och missfits och vi utvecklas och stärker varandra. De finns därute, vännerna!

      Jag med och är 40 och utan barn, har en sambo, vill dock umgås med någon mer än honom..

        Är i precis samma sits :/

          Var bor ni?
          /37 år, gift, barnfri

            Samma här.
            38 år, pojkvän sedan flera år, barnfri, Göteborg

            Göteborg, vill dock flytta härifrån ?

      Samma här. 27 år och inflyttad i en stad som verkligen INGEN talar gott om när det gäller att komma ny till en stad, man blir inte välkomnad och folk kollar typ snett på en, som om det syns att man inte är härifrån.
      Verkar totalt hopplöst, vet inte ens var man kan söka sig för att hitta potentiella kompisar.

        Låter som min stad, västerås. Exakt samma känsla när jag flyttade hit för många år sen. Mentaliteten här verkar vara att man håller sig i sina gäng man haft i alla sina tider..

          Ja, det är som här.
          Vi pratade om detta igår faktiskt, jag firade midsommar med min familj och min mamma gick på gymnasiet här för typ 35 år sen och redan då tyckte hon det var svårt att komma in i gemenskapen, och då är hon ändå väldigt social av sig och verkar alltid ha varit det.
          Samtalsämnet kom även upp på jobbet i veckan och då var det två till som tyckte samma sak. (Två stycken äldre män på 55-60 så det är inga jag vill umgås med?).

          Känner två som är inflyttade och som har kommit in i gemenskapen, men då för att deras sambor har stora umgängeskretsar och då har de blivit vänner med sambons respektive.

      Tänker så ibland jag med. Är 34 år och har mer eller mindre aldrig varit i en relation till exempel och aldrig haft några vänner heller. Jag vet inte varför somliga hittar lyckan men aldrig jag. Kanske inte är den i livet som ska få vara lycklig men det gör mig ledsen. Har alltid försökt varit snäll och tagit hand om andra människor.

        Men gå med i någin förening. Då hittar du vänner med samma intresse.

      Varför vill du det då? 🙂 Jag vill gärna ha många goda vänner men känner nog inget jättesug efter ett gäng direkt, har väl inte tillhört ett sen gymnasiet men tycker att gäng ofta verkar kunna bli ganska jobbiga också och stelna i tråkiga mönster?

      Jag vet vad du menar. Jag har lite utspridda vänner och upplever inte att jag är ensam i övrigt. Men under högtider och sånt så är det verkligen påtagligt att jag inte tillhör något, aldrig andras självklarhet. Tror också det är att jag är singel och alla andra är par och då tänker ingen på att en blir helt själv. Jag vet inte vad jag kunde gjort annorlunda för att ha den där tillhörigheten, men jag skulle så gärna vilja ha det!

    Har lite svårt för människor som endast lägger upp selfies, det tycker jag känns lite för bekräftandesökande. Men som svar på din fråga tar jag själv gärna selfies för kul när jag känner mig extra fin, glad eller är på väg nånstans. Då kan jag ibland dela den på insta av den anledning att jag känner för att dela med mig av ett leende, fint smink eller nya kläder. Likes är ett plus förstås, vem gillar inte att få uppskattning 😀

      Ja men det köper jag, att man tar selfies då. Jag gör också det om jag känner mig snygg och fin någon dag. Och då kanske jag är värre iofs, eftersom jag bara skickar den på snapchat – rakt i folks ansikten? men snapchat har jag bara för mina allra närmaste. På Instagram känns det för konstigt bara, särskilt just nu när det finns en som jag skulle önska gillade och/eller kommenterade, men jag tror inte han skulle göra det och det hade i dagsläget påverkat mig negativt (mvh tönten).
      Men njae, jag vet inte, jag har förståelse för selfies, men ändå inte.?

      Brukar du få kommentarer och/eller fler likes på dina selfies än andra bilder? Om du inte hade fått något av det, hur hade det känts??

        Ja, ”tyvärr” får en bild på mig alltid fler likes och kommentarer än en fin bild på nåt annat(landskap, djur etc). Men samma sak gäller nog när jag lajkar andras bilder när jag tänker efter.

        Får jag inga kommentarer på en selfie spelar det ingen roll, då jag tycker kommentarer utan vettigt innehåll är poänglösa ändå. Tänk influensernas ”dööör” ”???” ”omg svimmar”. Skulle svimma av skam om nån skrev så till mig haha.

        Lägger i princip bara upp selfies som instastory, men skulle ett selfieinlägg få noll likes skulle det nog kännas jobbigt haha.

          Vi människor är wired att få positiva känslor när vi ser ett mänskligt ansikte som tillhör någon vi tycker om. Inget fel på selfies men trist med konton som har 99% sådana.

    De senaste åren så har mitt mående gått upp och ner. I vissa perioder har det varit väldigt bra, men samtidigt har jag avslutat viktiga relationer och slösat mycket pengar. Detta har tillslut lett till depression och sjukskrivning i perioder. Sen sommaren 2019 så har depressionen suttit i mer eller mindre konstant, med korta perioder av glädje. Förra sommaren börja jag även spendera mycket pengar vilket har lett till skulder på över 100 000kr.

    I våras blev jag fruktansvärt deprimerad. Behövde tillsyn av mamma nästan dygnet runt pga att hon va så rädd att jag skulle skada mig själv. Jag ville bara sova, men hjärnan gick på högvarv. Jag grät, hade hög ångest, hängde inte med alls och åt ingenting.

    I april fick jag äntligen komma in på psykiatrin och börja prata med en kurator regelbundet. Och i maj fick jag träffa läkare. Han kunde ganska snabbt, utifrån min journal, misstänka att jag är bipolär(typ 2).Han skrev ut lamotrigin som jag nu har trappat på i några veckor, så nu äter jag 100mg. Det funkar bra och jag mår mycket bättre! Men jag är så extremt orolig för framtiden, och vad som kommer hända. Jag har läst att många som är bipolära tar livet av sig, och jag vill inte det! Men jag är så rädd att jag inte kommer kunna ha ett normalt liv med barn, en jobbsituation som fungerar, man osv. Jag är så rädd att jag ska få psykos, inte klara av graviditet osv. Jag är 24 är vill jag tillägga!

    Men min stora fråga är, är det någon här inne som kan berätta lite? Om ni har bipolär. Hur fungerar erat liv? Har det gått bra trots diagnosen?

      Hej! Jag fick diagnosen bipolär typ 2 för ca 8 år sen.
      Precis som du är jag rätt oaktsam med pengar men å andra sidan är jag omedicinerad. Eller jag har Abilify utskrivet men jag tar dom inte pga biverkningar. Hade Lamotrigin förut och dom var det bästa jag haft. Slutade dock pga utslag i ansiktet.
      Hursom. Jag är nog ganska högfungerande. Jag behöver rutiner och mycket vila för att fungera men jag klarar av att jobba ett hektiskt och krävande jobb. Har sambo och 3 barn. Samtidigt är jag expert på att dölja mitt mående för allt och alla. Men jag skulle ändå säga att det går ganska bra att leva med den diagnosen.
      Tips är att se till att ha en bra samtalskontakt som du kan lita på och som du kan vända dig till. Och att lära känna dina signaler på när det svänger för mycket upp eller ner…
      Bara att fråga om du undrar nåt.

      Så glad att du fått hjälp.
      Jag har inte själv diagnosen. Men min farmor hade (dog av ålder 90 år gammal). När min pappa växte upp va farmor odiagnoatiserad och omedicinerad. Han påverkades kort sagt negativt. Min farmor fick sedan hjälp och medicin. Min hemmiljö när jag växte upp va inte bra. MEN min farmor räddade mig. Vi bodde på samma gata. Jag va där varje dag under min uppväxt och bodde där i perioder. Inte dagis eller fritids utan farmor. Under de 30 år jag fick med henne mådde hon bra och hade en fungerande medicinering. Sista månaderna i livet mådde hon inte bra, men det kan nog hända vem som oavsett diagnos. Efter diagnos och medicin så va hon mer än kapabel att ta hand om ett barn. Jag hade inte klarat mig utan henne, hon va min trygga famn när jag växte upp. Älskar henne och saknar henne varje dag. Så det jag ville säga är, så länge du sköter din medicin och kontakt med vården så är jag säker på att du kan bli en lika bra förälder som någon som inte är bipolär. Det rådet gäller ju oavsett vilken sjukdom man har om det är diabetes, hjärtfel etc

      Jag har ospecificerad bipolär sjukdom (ser mig själv som typ 2:a). Blev diagnosticerad i början på 2015 och är idag (snart) 28 år. Medicin och samtalsterapi har varit SÅ viktigt för mig! Båda gångerna jag varit inlagd har jag varit antingen omedicinerad eller har slutat med någon medicin på egen hand, dvs jag har aldrig varit så gravt deprimerad som när jag inte gick på medicin. Jag äter mer än gärna medicin livet ut då det verkligen hjälper ?

      Jag har tyvärr dragit på mig utmattningssyndrom (2019) och är sjukskriven nu pga det, men innan det gick saker verkligen bra. Jag har pluggat till undersköterska och har nu 1 år kvar på socionomprogrammet. Så lite kvar innan jag kan jobba med det jag verkligen vill ? Jag har haft många år då jag varit i princip lika fungerande som ”andra människor”. Med rätt hjälpmedel och stöd så går det ?

      Gå in och läs Henrik Wahströms insta. Han har pratat mycket om detta och hur man kan leva ett jättebra liv trots diagnosen. Kolla en bit bak på hans sparade stories.

        Jag följer Henrik! Han och hans inlägg om bipolär är en av anledningarna till att jag faktiskt vågade ta hjälp.

        Kom på en till sak. På lamotrigin så måste jag prata med läkare innan jag ens försöker skaffa barn, då jag inte får äta den medicinen under graviditeten. Och jag får inte äta medicin under amningen heller. Detta är en så stor sorg för mig, dels för att inte kunna styra själv, men också för att jag inte kommer få amma mina barn. Sen är jag självklart rädd för att gå utan medicin i över 9 månader.

          Jag förstår sorgen över att inte få amma, men tänk såhär, ditt framtida barn kommer må lika bra på ersättning och det viktigaste är att DU mår bra, oavsett medicin eller inte, då mår barnet bra. Jag hoppas att allt känns lättare för dig snart och att dina drömmar går i uppfyllelse ?

      Åh jag fick min diagnos bipolär typ 2 (kan även luta åt typ 1) för 2 år sen och det gav mig svar på så många frågor jag burit så länge. ❤️ Är omedicinerad och har verkligen helt själv fått lista ut vad som fungerar för mig. Tydliga rutiner, mindre alkohol och inte stressa! Är ensamstående mamma åt en 9 årig dotter och det fungerar jättebra. Självklart är det tufft att må dåligt i perioder och att det svänger otroligt fort i sitt mående. Men allt går! Lovar! ❤️

    Hon har väl redan opererat sig och fixar väldigt mycket med sitt utseende? Tror inte ”naturlig skönhet” eller ”lagom är bäst” är hennes ledord i utseendefrågor. Är väl inte hennes smak helt enkelt!

    Håller verkligen med dig, L. Huh! Råkade trilla över henne för ett par år sedan och noterade att hon hade haft samma kille sedan 14 års ålder, ett till synes lyckligt äktenskap m.m. Sedan tittat in lite då och då av ren vana. Känns nu som det gått utför med alla dessa ingrepp. Vilken otroligt vacker tjej (enligt mig) som av någon outgrundlig anledning tycks så missnöjd. Brösten är ju för övrigt redan naturligt stora ? Så oerhört onödigt ingrepp. Känner knappt igen henne längre.

      De naturligt stora brösten kan göra jävligt ont. Så tror nog inte en operation är onödig. Oavsett bör man inte spekulera idet..

        Vad menar du? Hon ska ju göra de större

    Igår tog jag mitt livs första graviditetstest, och det var positivt ? nu håller jag bara tummarna för att allting går bra ???

      Grattis!!! ?

        Tack ??

      Grattis!!! ? Kommer ihåg pirret när jag fick plus på stickan i december 2019. Helt skakig i händerna efter flera månaders försök. Glädje men också så nervös tid, första veckorna innan UL osv. Så himla blandade känslor den tiden, får både ont i magen och längtan tillbaka när jag tänker på det. Tiden stannade liksom upp samtidigt som man var tvungen att leva på som vanligt. Gick där på jobbet med min hemlis och förundrades över hur allt kunde vara som vanligt när min värld var helt förändrad! Ugh, du gav mig värsta nostalgikänslorna, haha! Men mest fina sådana. Nu ligger en envis liten unge där uppe på övervåningen och snusar sött, så mäktigt ändå. Hoppas att allt går bra för dig!

        Åh, jag får fjärilar i magen bara av att läsa vad du skrivit ?

        Jag känner verkligen igen mig i vad du skriver. Det känns fortfarande overkligt, på något sätt. Jag plussade på morgonen igår, och därefter var jag på ett midsommarfirande. Det kändes så himla märkligt att jag precis hade fått mitt livs hittills största nyhet och ändå gick runt och låtsades som att det bara var en vanlig dag haha.

        Precis som du säger så är jag också sjukt nervös och jag vill bara att tiden ska gå snabbt så att jag kan få se det lilla pyret på det första UL. Det kommer typ att kännas overkligt innan jag gör det, om du förstår vad jag menar? ?

        Stort grattis till ditt barn, och tack för din kommentar, som jag VERKLIGEN känner igen mig i just nu ??

          Jag förstår precis! Haha ja vad knäppt med midsommar dessutom och behövs låtsas som ingenting. För mig var det också svårt att fatta eftersom jag inte hade några symptom förrän när sparkarna började kännas. Inget illamående, inga ömmande bröst osv. Om jag hade gjort om något nu i efterhand, så vore det att googla mindre, för som jag stressade över dessa uteblivna symptom de första veckorna. Men som tur var så gick ju allt bra! Hoppas som sagt att det går bra för dig med ?

            Jag ska verkligen försöka ta med mig att jag inte ska googla minsta lilla grej, men det kommer absolut att vara en utmaning ?

            Återigen, stort tack för dina kommentarer, och jag önskar dig en fantastisk sommar ☀️

    Hur många här läser listorna ”de tjänar bäst i din kommun”? Vad tänker du om du hittar nån du känner i listan?

      Nu undrade du i och för sig hur många som läser dem, men jag gör en klassisk Facebook-are och svarar på den oställda frågan att jag INTE gör det. Och om jag hade gjort det och sett någon jag känner i raderna så hade jag nog blivit glad å hens vägnar

      Läser alltid dem, och känner några på listorna i min kommun och är genuint glad att det gått så bra för dem! ???

      Bor i småstad och lokaltidningen har nån lista ibland. Känner några stycken och vet att de jobbat hårt. En kille som var väldigt vild och galen som tonåring och slutade skolan i nian byggde redan som ung vuxen ett blomstrande företag. Stans ICA-handlare som i motgång till sist blev mångmiljonär. Sen en framgångsrik travtränare. Bara att gratulera till deras framgångar.

    Tips på resmål när man åker ensam? Ser detta som ett steg i min personliga utveckling att våga göra detta och hoppas och tror att det kan bli ett litet äventyr. Är dessutom 30 år och singel och nästan alla mina kompisar har kille vid detta laget och blir alltid besviken när jag åker med kompisar för att vi har olika förväntningar på resan. Gärna någonstans där man lätt kan träffa andra människor eller någon naturupplevelse. Har inget körkort så måste vara någonstans där man lätt kan ta sig runt ändå. Supertacksam för tips!! /En som känner sig lite stressad av inte ha något bokat inför semestern

      Innan Corona så åkte jag till Agia Napa och bodde på ett hotell där barn inte var välkomna. BÄSTA JAG GJORT! En vecka sol och bad och SEMESTER! Ääälskade det!

      I år funderar jag på att sätta mig i bilen och typ bara köra och se vart jag hamnar i Sverige ?

      Nyazeeland

      Lissabon! Fantastiskt stad där du kan promenera runt överallt! + massor av internationellt folk!

      Jag tycker nog det låter som att hon pratar om Sverige. Har inget körkort, så det måste vara lätt att ta sig runt…

      Irland och Skottland.

    Jag jobbar mot produktionen på ett företag, företaget är beläget i en klassisk svensk stenbyggnad så när det väl blir varmt inomhus blir det väldigt varmt, dessutom fuktigt och ingen direkt rörelse på luften inomhus, ingen AC finns tillgänglig för det våningsplanet.

    Jag väljer att arbeta på plats för att ha bättre koll på vad som pågår men kommer snart att förgås i värmen, det är 27 grader och fuktigt på morgonen och runt 34-37 på eftermiddagen beroende på solen. Vad kan jag äta för mat för att underlätta? Jag vill liksom inte äta eller har aptit för det, jag har inga problem annars när det är varmt utan det är just lunchen på jobbet. Jag måste få i mig något för att inte bli på dåligt humör. Tips?

      Gör smoothies eller hur det nu stavas och förvara kylt. Öka energimängden i dem med proteinpulver (typ wassle) om du tål mjölk.
      Komplettera med vattenmelon som snacks och hotta upp ditt vatten med 1-2 resorb per dag.

      Lider med dig, värme när man jobbar är skitkass.

        OCH
        En grekisk sallad (eller är det ett ord…?) kan vara läskande och god att äta kyld.

      Vädret är så kvavt. I dag skrev dom om regn men som tur var har solen lyst.

        Nja inte här.. Beror nog på vart man bor ?

          I Stockholm. Jättekvavt är det.

        Eh ja det blir ju inte bättre om det regnar, fukten inomhus blir snarare värre ?

        Tack Al ☺

      Köp en fläkt för attan.

    Jag har ingen humor. Jag har det när jag umgås med vänner, men aldrig med min sambo. Han sa det idag, att jag inte har någon humor alltså, men att han älskar mig ändå. Det tog hårt.. hårdare än jag trodde det skulle ta. Hur gör man för att jobba upp sin humor??? Hur blir jag roligare som människa?

      Du har ju humor, ni kanske inte bara har samma humor liksom? Jag skämtar inte heller på samma sätt med min pojkvän som med mina kompisar, betyder inte att man är tråkig liksom! Vad tycker han är roligt då? Tycker du att ni har roligt tillsammans, alltså skämtar ni med varandra?

        Precis så tycker jag det är, vi har väldigt olik humor. Det han tycker är roligt är skämt som är på min bekostnad på alla möjliga olika sätt, och det tycker jag givetvis inte är kul. Jag har lärt mig att bjuda mer på mig själv genom åren men nu gör jag det mestadels för att helt enkelt inte bli för sårad. Som ett skydd för mig själv liksom.

      Vilket pucko… kränkt man för att du inte skrattade åt hans skämt eller? Du behöver inte ändra på dig, säg till honom.

      Nu fattar jag ju att det är olika för alla, men med tanke på att jag vet många som tycker att humor är bland det viktigaste i en relation så kan jag inte låta bli att undra om ni någonsin har kunnat skratta ihop? Har du och han någonsin under ert förhållande kunnat skratta tillsammans?

      Om ja, vad är det som har hänt tror du? Behöver inte vara hos dig felet ligger utan kan lika gärna vara han som tappat det du tidigare tyckt varit roligt.

      Om nej, så blir jag nyfiken och menar inget illa, men undrar vad som varit viktigast för att ni skulle bli tillsammans? Vet som sagt att många, inklusive jag själv, sätter humor väldigt väldigt högt upp på listan över viktiga saker hos en partner.?

    Jag gjorde synundersökning tidigare iveckan hos en privat optiker som använder ZEISS-glas och undrar.. Är det värt att investera i nya glasögon av det märket? Det var ett betydligt dyrare alternativ jämfört med tex synsam utbud men samtidigt så påstår optikern att deras affär är ”kvalite och inte kvantitet”, de verkade både seriösa och kunniga men priset.. Nästan dubbelt så mycket med valda glas plus båge.. Kring 8000 istället för ca 4000.. Glaset skulle även ha någon ”smartlife” funktion som skulle underlätta ögonen/synen vid mycket skärmtid.. Har allmänt syn som en halvt blind höna dvs gravt närsynt så nya glasögon brukar vanligtvis bli extra kostsamt då glasen behövs göra tunnare för att inte få en snygg 80-tals look ala tjock flaskbotten 😀

      Jag jobbade på synsam för många år sedan och då hade vi även zeiss. Jag brukade rekommendera de glasen utifrån vad kunden hade för synfel, krav på kvalitet och vilken båge de valde.

      Hämtade ut nya glasögon på synsam i veckan (över 10år sedan jag jobbade där) och kvaliten på glasen var helt makalöst dåliga. Fick höra det gamla vanliga att ”man vänjer sig” men ena paret har helt uppenbara fel i glaset och det andra har ett supersmalt synfält.
      Med facit i hand skulle jag lägga pengarna på zeiss om de hade haft den valmöjligheten kvar.
      Men jag var desperat efter nya glasögon.

      Så din optiker har rätt.

        Intressant det du säger med försämrade glasögon för jag var nöjd kund hos synsam i många år men senaste paret jag haft från dom har varit helt värdelösa och butiken hade sämst bemötande, ”du vänjer dig-vi kan inte hjälpa dig-det är så ditt synfel är”.. Och just det där med smalare synfält och det blev liksom lustiga huset effekt med smått bakis känsla, vilket inte kändes rätt alls men fick ingen hjälp så därför överväger jag nu dyrare alternativ som kanske, förhoppningsvis kan vara bättre.. Men vad är med synsam som blivit så dåligt det senaste året då? För det låter ju som något blivit galet..

      Matilda! Vad har du för styrkor?

        Tror optikern sa att jag nu hade -7,5 plus brytningsfel.. Får högre minus hela tiden också så det blir bara sämre för varje synundersökning :/

    Ser jag rätt att Peg Parnevik har lagt upp en bild där hon kysser en kille på sin story? Bara någon vecka efter att hon och Filip officiellt gått ut med att det är slut. Man fattar ju att det varit slut ett tag men ändå snabbt jobbat.

      Han har lagt upp en del på sin insta också

      Det är nog den klassiska ”kolla mig jag har gått vidare wohoo”. Jag var likadan. Inuti gick jag sönder

    Jag och min man har försökt bli gravida de senaste åtta månaderna utan något resultat. Denna månad uteblev dock min mens men är inte gravid. Känns verkligen som att min egen kropp ber mig dra åt helvete?

      Vadå ”gravida”? Det är väl du som ska bli gravid och inte din man.

        Vilken lämplig kommentar i sammanhanget 21.49. Wow, du måste verkligen vara empatisk.

        Tråkigt Agge, varit i samma situation, till slut blev det plus på stickan men väntan är pissjobbig. Kram till dig ❤️

          Tack anonym 21:53! Känns ganska ensamt för oss, men hoppas det tar sig snart

      Jag känner med er! Kroppen kan verkligen säga fuck you åt en när man vill bli gravid. Hoppas det tar sig för er ❤️.

      Mvh lite i samma sits

      Känns verkligen som ett stort hån från kroppen. Vet inte hur många pinnar jag kissade på första gången det hände ?

    Bookbeat eller storytel?
    Nu inför min semester tänkte jag starta ett abonnemang men vilken ska jag välja?
    Jag har inte letat efter någon rabattkod, men önskar hitta det billigaste och bästa !?

      Har de inte gratis provperioder? Tror att nextory har det i alla fall?

      Har du utnyttjat provperioderna? Båda brukar erbjuda det ?

        Tack, jag ska kolla upp det imorgon ? jag undrar om det är någon app som är krångligare än någon annan app?

          Tycker båda är enkla ?

      Storytel!!! Har betydligt fler titlar att välja mellan! ??

      Om du är H&M-medlem har man 10 veckor gratis nextory. Erbjudandet Finns i H&M-appen

      Min uppfattning är att de är likvärdiga både i utbud och funktion. Jag har gratustestat alla våra ljudboksappar flera gånger (olika mailadresser ?) men landade tillslut i att betala för storytel för att de hade ett bra pris du/familjabonnemang. Vet inte hur priset står sig idag men betalningen rullar på!

    Tips mottages tacksamt på vilka attraktiva områden i respektive ort/städer nedan är värt att kika på inför potentiell bostadsköp. ☺️??
    • Linköping
    •Örebro
    •Göteborg
    •Lund
    •Umeå

      Det beror såklart lite vad du är ute efter.. men i umeå:
      Haga
      Öst på stan
      Väst på stan
      Sandåkern
      Tomtebogård (håller på att byggas)
      Teg

      Absolut inte:
      Ålidhem
      Ersboda
      Mariehem/berg/dal

        Håller fullständigt med om din ”absolut inte-lista”

        Tack snälla för hjälp!! Uppskattas ????

      Beror ju på om det är villa eller lägenhet tänker jag. Jag är umebo och vill du bo i lägenhet och hyfsat centralt rekommenderar jag Haga och Öst/Väst på stan (nära centrum, mysigt, finns många äldre fina hus). Är det villa du ska köpa så är ju populära områden Sofiehem (nära universitet och sjukhus och relativt nära stan) och Tomtebo/Tavleliden (lite längre från stan men nära Nydalasjön och skog så mer ”naturnära” och fina rätt nya hus i mycket barnvänliga områden. Finns även fina lite äldre villaområden på Teg och Grubbe/Grisbacka. Umeå har bostadsbrist så mycket verkar säljas snabbt.

        Lägenheter är jag på jakt efter ☺️
        Jo men där skrev du något jag glömde nämna! Gärna nära universitetet i respektive stad ?

          Ok! Nära universitet i Umeå och lägenhet, då är Berghem populärt och nära. Även öst på stan är ju egentligen nära Universitet, bara uppför cykel- och gångbron Svingen så är du i princip på uni-området. Och på Sofiehem finns även lägenheter och är ju mysigt och lugnt område. Många studenter bor på Ålidhem men det är inget ställe jag skulle köpa en lägenhet på.

            Tack snälla! Fyllt på rejält nu på Hemnet filtret! ?????

          Nära universitet och Ica Maxi är absolut Ladugårdsängen i Örebro, jättefint område!

            Tack så hemskt mycket ????

      I Linköping skulle jag säga Ramshäll.

        Tack snälla för tipset! ☺️??

        Tack snälla för tipset ☺️??

        Skulle vilja lägga till Valla och Vimanshäll

          Och södra ekkällan!

          Tackar!! ????

      Örebro:
      Om du vill bo centralt så tycker jag öster, södermalm, norr och de mer centrala delarna av väster är bra. Almby och Sörby har en del fina villor och är bra avstånd från stan.
      Undvik Vivalla, Varberga, Oxhagen, Solhaga, Markbacken etc. Ladugårdsängen och alla delar av Adolfsberg (inklusive Södra Lindhult) och Mosås med omnejd är populärt bland barnfamiljer eller andra som kan tänka sig att bo lite utanför stan, finns radhus och villor där.
      Är uppväxt i Örebro och skulle personligen aldrig vilja bo utanför de centrala delarna, Almby är nog det ”avlägsnaste” jag skulle kunna tänka mig. Hade jag obegränsad budget skulle jag titta efter lägenhet på Öster, kvarteren runt Skytteparken, alternativt på Södermalm runt Sveaparken.

        Tack snälla snälla för tipsen ????

    Vart har Foki tagit vägen? ?

      Foki har fullt upp med två små barn. Men tycker om henne.

    alltså, tanbyklara. har hon inget eget hem? ett jobb, ett liv? pendlar mellan kenza och janni hela tiden och verkar inte göra något annat?

      Hon kanske känner sig ensam och vill ha sällskap. Inget konstigt med det.

      Så speciellt att ha en kompis boendes hos en i flera dagar så, vet inte om jag hade pallat ?.

        Mysigt!

      Så man har inget liv om man umgås mycket med kompisar eller hur tänker du?

    Vad har hänt? Har alla trötta irriterade som försvann härifrån, kommit tillbaka? ?

      Jag har en känsla av att det är en och samma person som försöker trigga igång nåt ?

        Hahah misstänker också detta.. Men man vet aldrig ? Tråkigt är det iaf ?

    Såg ni Emilios inlägg om Benjamins sommarprat? ”Jag har älskat dig från första gången jag såg dig”. Aha, varför var han då på spybar under förlossningen, och kickade ut Pernilla och barnen från lägenheten en liten tid efter… samt träffade sin son mer än nån dag i sträck efter 9 års tid..

    Jag förstår att man gärna vill älska sina föräldrar trots allt, men att han nu ska glida på barnens kändisskap och pengar utan större problem provocerar mig. Varför bojkottar alla inte Emilio och hans restauranger. Han är en svindlare, kvinnomisshandlare och enligt Pernilla ha hotat att döda henne. Riktigt vidrig människa, inte konstigt att barnen har ångest och problem kring barndomen.

      Men på riktigt, vem är DU att döma? Har du på något sätt varit delaktig i Emilios och Pernillas relation? Sjukt beteende att sitta och skriva som du gör. Du vet ingenting, du har hört saker som förmodligen är oerhört vinklade – men du vet inget. Baserat på både Benjamins och Biancas sommarprat verkar Pernilla vara en riktigt svår person att leva med. Att bråka med sina små barn så ofta är definitivt inte normalt.

        Och i en och samma text lyckas du ändå skriva negativa saker om Pernilla och hennes föräldraskap. Glashus much?

          Försöker ge perspektiv eftersom nr 1 gav en väldigt ensidig berättelse. Det finns alltid (minst) två versioner. Vore fräscht att kanske inte bara lyssna på den ena då, framför allt när två av barnen vittnar om något helt annat.

            Du förstår kanske att det finns folk som varit med på den tiden?

              Och fick en bild via skvallerpressen ja.

              Du förstår kanske att varken du eller jag var med, utan de två som varit med från relationens början till relationens slut är Pernilla och emilio – ingen annan. Barnen har varit med till viss del under tiden de levt. I n g e n a n n a n kan säga att de VET något om vad som hänt.

              Har själv varit i en otroligt destruktiv relation där vi båda gjorde mycket fel. Min kille var otroligt charmig och manipulerande utåt sätt och fick alla andra att tro att jag var ett monster, och sen spöade han upp mig när vi kom hem. Allting är inte alltid som det ser ut.

      Det kanske var så att Pernilla lovat att höra av sig när det var dags, men struntade i det? Det kanske var så att hon hade förbjudit honom att vara med på förlossningen? Det kanske är så att hon försvårat umgänget mellan pappan och barnen hela tiden genom att prata illa om honom inför barnen?

      Jag är INGET Emilio-fan, men är sjukt trött på att pappan alltid utpekas som skurk av människor som inte har insikt i det dom talar om. Ratade Kvinnor kan vara överjävliga

        Antar att du är en man? Fanns en gammal artikel i inlägget om Benjamins sommarprat-kommentarsfält där Pernilla äntligen vågade prata ut om allt som hänt. Kommentaren ovan sa inget som försvarade Pernillas misstag hon gjort i sitt liv. Det är klart allt kunnat hanteras bättre, och i slutändan är barnen de som hamnat i kläm av föräldrarnas gräl. Men att du tar parti för en man som hotar att döda sin exfru är lite konstigt tycker jag.

          Nej jag är tjej. Och jag menar inte att ta parti för någon part, min poäng var att det finns alltid två sidor av ett mynt. Och vem är du eller någon annan att döma ut honom utan att ha allt klart för er? Testa någon annans perspektiv någon gång. Man är inte alltid skurken bara för att man råkar vara pappa. Vi vet ingenting om deras relation, det gör bara dom två.

            Nej det är inte bara dom som vet, eftersom Emilio är dömd i tingsrätten för hoten mot Pernilla.

          Varför skulle en person vara man bara för att personen har de åsikterna?
          Verkligen så typiskt det här kommentarsfältet att anta att så fort någon inte står på kvinnans sida i något så är man kille.

          Är för övrigt åsiktslös gällande Pernilla och Emilio, är inte intresserad av dem.

        Men varför kommer du själv med olika scenarion och spekulationer när du blir upprörd över att andra uttalar sig? Och just denna pappa har en dom om misshandel i sitt bagage mot barnens mamma. Självklart finns det två sidor av ett mynt men för att själv inte vara internt insatt i deras liv så försvarar du Emilio väldigt ihärdigt.

          För att det ständigt är Pernillas version som forslas ut. Det finns två barn som vittnar om något helt annat. Ja absolut det finns en dom, betyder det att allt annat är ovidkommande? Kanske var hon ett jäkla svin genom hela relation, kanske var han det. Hela poängen är att VI inte vet det och NI kanske inte ska vara så snabba på att döma ut emilio. Ni var inte där, ni vet ingenting.

            Håller med om att man inte kan uttala sig om någon annans relation eller vad som hänt bakom stängda dörrar. Jag står inte på någons sida. Det jag ifrågasätter är hur du vill förmedla ditt budskap genom att skriva negativt om Pernilla i samma veva. Du behöver inte skriva negativt om någon part för att få fram din poäng.

    Någon som har tips på en riktigt bra mascara? Har långa fransar, ganska raka dock ? pris spelar inte så stor roll

      Sensai 38ºC Separating & Lengthening Mascara??????????

      Att böja fransarna med ögonfransböjare och sedan använda en vattenfast mascara så att böjen håller (jag har den gula från mabelline) har varit det som funkat bäst för mig!

      Lancome – hypnose volume a porter

    Finns det någon bra hemmayoga som inte är för dyr/gratis?

    Har påbörjat 30 days of Yoga och vill gärna fortsätta men har inte tillgång till en studio.

      På Youtube finns nog massor – gratis ?

      Kolla in Yoga by Kassandra på Youtube. Hon är superbra och har hundratals gratis videos.

    Alla pratar om hur de kämpar för att få barn. Själv har jag inte haft sex med sambon på över 3 år pga depression och viktuppgång i samband med det. Förstår inte varför han är med mig när det ändå känns som han inte attraheras av mig. Och vill inte ha några kommentarer om övervikt och bla bla. Jag tränar 4-5 gånger i veckan nu och äter hälsosamt men inget har hänt med vikten ännu.

      Låter som ni behöver prata med varandra. Kan också vara klokt att kontakta vc om hjälp med vikt, vissa läkemedel kan ha som bieffekt att man går upp i vikt.

      Periodisk fasta säger jag bara.

      Han är med dig för att du har andra kvalitéer som han uppenbarligen uppskattar och för att han älskar dig?

      Alla relationer ser ju olika ut och det är vanligt- och helt normalt att ens sexbehov går upp och ner under livets gång, speciellt om det finns psykisk ohälsa med i bilden.
      Jag tappade min lust helt av liknande anledningar för ett par år sedan och har läst på ganska mycket om det. Det finns hjälp att få om du vill.
      Lycka till med allt!

    Någon som fler som bara älskar Tom MacDonalds musik? Snowflakes måste vara årets ??????????? ?

    Vet inte om jag är för sent ute men har någon testat badkläder från sunkini? Vad tyckte ni?

    Fan vad sur jag blir på arbetsgivare som inte ens kan höra av sig med ett automatiskt svar till sökande som inte, antar jag, gått vidare. Sökte ett jobb där ansökningstiden gick ut 17/5 men har ännu inte hört ett ljud från dem. Det här var dessutom ett statligt jobb så de borde ha koll tycker jag.

      Vad hindrar dig från att kontakta företaget och fråga? Då visar du intresse, och så vet du hur det ligger till. Antingen får du ett svar eller så är rekryteringen inte färdig ännu.
      Fick fick svar i veckan om en tjänst jag hade sökt där annons gick ut 5e maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.