Låt inte någon annan bestämma över ditt utseende!


Scenario 1: I den perfekta världen finns det inga behov för någon enda människa att vilja ändra sitt utseende, men eftersom vi inte lever där så får jag gå vidare till scenario 2.

Scenario 2: Alla vuxna människor gör vad tusan de vill med sina egna kroppar. Vill du ändra dina bröst, gör det. Vill du sätta ett tredje bröst på ryggen, för det.
Vuxna människor gör vad de vill med sina kroppar, men ska du ändra någonting…

Gör det för att DU vill, inte för att din partner säger att du hade varit snyggare med — valfritt ingrepp — eller för att någon annan sagt någonting som fastnat hos dig. Gör det för att DU vill, och om du är en influencer, låt inte dina följare rösta om eller på annat sätt påverka dina beslut som rör dig och endast dig.
Ska du fråga någon, låt det bli någon av dina nära och kära som känner dig och som har ditt bästa för ögonen, på ett annat sätt än anonyma följare på sociala medier någonsin kommer kunna ha.

Låt aldrig en annan människa avgöra om du duger eller inte, och om de gör det så har de bara bevisat att de inte duger åt DIG!

You do you! ❤️

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Konstigt då att det tillåts skriva hur fula tjejer opererar sig här inne då.

    Jag håller med dig helt men blir så hycklande när din blogg är en plattform för att tala ner tjejers utseende.

      Vet inte hur många kommentarer jag såg och anmälde igår om just det. Fy fan

        Hur anmäler du kommenterar? Kan inte se något i kommentarerna där man kan klicka för att anmäla.

          Man skriver Camillas efternamn som svar på en kommentar. Det namnet är satt på modd så att hon ska se det.

          Du skriver G ER VIDE fast i ett ord haha, Camillas efternamn. Jag brukar lägga till kommentar varför jag tycker det ska tas bort 🙂

      Eller åh läste inte klart din kommentar. Haha! Min handlade om läsarnas kommentarer

        Ja det var läsarnas kommentarer jag främst syftade på också.

          Aha, haha missförstod dig då.

          Men ja senast på ÖS anmälde jag flera kommentarer om flera som handlade om influencer som ska/vill operera sig. De togs tack och lov bort.

          Sen ibland känns det som att det är ok att kasta skit på vissa influencers, att vissa kommentarer raderas men vissa står kvar.

          Sen håller jag med idag – är man osäker så fråga inte följarna ?

    För vissa är det inte mer laddat än ”ska jag blondera mig” ”vilken klänning är bäst” etc

      Men exakt, och det är så otroligt skrämmande att det inte uppfattas som en större grej än det!

        Beror väl på vad det är för ingrepp och vart man gör det. Fillers försvinner efter ett tag, botox med.

    Hej Cam- cam! Jag kan inte kommentera undrer alla inlägg bara några få och bara i början av inläggen ! Är detta något du kan fixa till?

      Kolla så du inte råkat trycka på svara någonstans, då försvinner kommentarsrutan längst ner.

    Vill de inte bara ha lite engagemang bland följarna då? Lite som ” vad är din favoritfärg/vad äter ni till middag ikväll/vilken låt lyssnar ni på när ni dansar/whatever…”
    Dvs de bryr sig inte men vill få igång engagemang.

      Ja precis, omröstningen handlar ju inte om att hon faktiskt vill veta svaret, utan att hon vill göra sitt kommande val att göra läpparna ännu större okej. Lite heads up typ.

      Inte i Amanda Lundgrens fall. Hon är tyvärr sjukt osäker och ställer jätteofta såna här frågor om sitt utseende, och när följarna inte håller med om vad hon själv tycker är finast på henne (som i det här fallet, fylla på läpparna) så lägger hon ofta upp flera stories till om det och försöker få följarna att tycka likadant som henne. Hon verkar ha en väldigt förvrängd bild av hur hon ser ut och i hennes ögon blir hon mycket snyggare med löshår, fillers och ett tjockt lager smink. När majoriteten av följarna inte håller med så blir det nog väldigt jobbigt för henne eftersom det inte stämmer överens med den egna bilden hon har av sitt utseende, och det är det som verkar spela störst roll för henne. Att andra ska tycka att hon är snygg och inte vad hon själv egentligen tycker. Jag hoppas att hon kan komma ifrån att bry sig så mycket om vad andra tycker och istället göra det hon själv vill, men det är förstås väldigt svårt när man är så osäker som hon är och lever på att lägga upp sitt liv på sociala medier.

    Om jag hade en så stor och lojal följarskara då hade jag också ställt sådana frågor. Inte för att de får bestämma över mina läppar men för att jag själv kanske blivit storleksblind och behöver höra att jag ligger 0,2 ml ifrån att se ut som en påse korv.
    Det är bättre att hon får höra att ”det räcker, det blir bara fult!” innan hon fattar sitt beslut.

    Läskigt hur stlblind man kan bli.

    Ingen som vågar lyfta att Bianca gjort brösten och ännu mer läppar och även Alice S brösten, dem kanske fick mängdrabatt.

      Måste det verkligen ”lyftas”? Är det en så viktig samhällsfråga?

        Det är visserligen inte samhällsfrågor som tas upp här men nej, jag tycker inte det är något att ta upp. De har ingen skyldighet att berätta vad de gör med sig själva och följare ska ge f-n i vad influencern gör med sig själv.
        Dessutom är det inget som är _uppenbart_ att bianca har gjort, hon har liksom inte fått xxxxl utan det ser proportionerligt ut. Jag ser ärligt talat inte ens att/om hon gjort det utan har bara kommentarer här inne att gå på.

      För det berör andra människor vad en enskild individ väljer att göra med sin kropp? Angår det dig och alla andra på något vis?

      Gud vad äckligt med dessa uppblåsta läppar! Skulle aldrig anställa någon med det. Inte med piercing ansiktet heller.

    Camilla du har ju min mail. Något är fel och massa kommentarer härifrån kommer till mej?? Kan du hjälpa få bort det. Tack.

      Du har nog klickat i rutan där det står ”Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar”?

        Jag trodde man fick svar på SIN kommentsr då, men det ploppar in alla möjliga tyvärr. Så irriterande ?

          I såna mail brukar väl finnas ett ”avsluta prenumeration” längst i mailet, tryck där i så fall.

        Det är ju tudelat. Det ena rör din kommentar och det andra kommentarer som bloggen får. Förstår att det är irriterande om man inte vill ha det!

      Forwarda ett sådant mail till kontakt@bloggbevakning.se så ska jag se om jag kan fixa det.

    Vill gärna fylla i lite i mina läppar men vågar på riktigt inte pga hur storleksblinda typ alla verkar bli. ?

      Man fyller på lite i början (0,5 ml) och kan jobba successivt uppåt. Det försvinner fort i början. Jag har 1 ml i mina läppar och det ser jättebra ut. Går man till ngn som är duktig och bara jobbar utifrån naturliga resultat kan man också vara trygg med att man kan hejdas ?

        Har du tips på nån bra i Stockholm?

          Nej dessvärre inte. Jag bor i Göteborg.

          Rebecka Gardell är jättebra och utbildar även i fillers osv. Hon har salong i sthlm.

          @sqin.se på instagram 🙂 en av de bästa på naturliga läppar

      Jag med, vill ha liiite lite i överläppen. Men sen har jag sett på tre kompisar (som gått till olika kliniker) att det lägger sig som ”bullar” under underläppen. Även sett flera influencers som fått som bollar typ, det lägger sig på utsidan underläpp. Så.. Nä jag vågar inte haha ?

      Gör din research väl ??

        Läst på om lip flip? Kanske kan vara ngt om du inte vill göra fillers 🙂

    Är så sjukt trött på mänskligheten… ?

    Det här visar väl bara hur sjuk samtiden är?! ”Idealet” säger att opererade/botoxade/fillerstjejer är det snygga. Ändå verkar det bara vara klubben med inbördes beundran som faktiskt tycker att det är snyggt medans resten tycker att det bara gör utseendet värre..

    Det här att alla får göra som de vill, nej tänk va bra det vart om man f-n inte fick fylla på läppar, bröst o röv! Tänk vad många bilder som har fokus på just det som man skulle slippa på insta?
    Sen upplever jag att många av de här brudarna som skriver om att de har ångest och mår dåligt själva föder och göder en del av hela må-dåligt-kulturen genom att de med sina sociala medier lägger upp bilder på kroppar som är fixade och sminkade till helt verklighetsfrånvändande varelser för att sen gråta ut att de har sånt självhat och ångest.
    Ja ja nu kom jag lite från ämnet men men…
    Och så undrar jag vad som händer med dessa uppfyllda läppar om man slutar spruta in botox? Blir det som en uttöjd ballong då?

      Det är fillers (inte Botox) som används för att förstora läpparna. Det försvinner successivt över tid (ytterst lite finns dock alltid kvar) och nej, man får inte uttänjda läppar efteråt. De går tillbaka till utgångsläget.

        Jo över åren blir de uttänjda. Det är ju därför många får så blaffiga läppar efter ett decennium av fillers där. Pillow face är en verklighet.

          Pillow face syftar på överfyllda ansikten. Det är något som kan hända om man ständigt fyller på och/eller den som utför injektionen saknar rätt teknik och/eller estetiskt sinne.

            Varje dermatolog jag träffat ( bor i USA) har konfirmerat att läpparna visst tänjs ut när fillers agerar skin tissue över längre tid. Jag har själv lite fillers i kinderna och använder botox. Pillow face hänvisar till fenomenet där man hamnar i en ond cirkel av fillers som tänjer ut och skapar behov av mer. Vilket är exakt vad som kan hända läpparna.

      Du tänker väldigt snävt. Det är extremt många som blir hjälpta av sådana operationer, att det sen finns folk som likt denna tjej tar det för långt är ju en annan diskussion. Om någon på riktigt mår dåligt av sina bröst, näsa whatever och det går att åtgärda det, varför inte? Att vilja vara fin är biologiskt, det är liksom inget som går att sudda ut. Vet väääääldigt många tjejer som mått dåligt av det ena eller andra och opererat sig och känner att en börda lyfts från deras axlar. Jag menar, om man får sminka sig, vilket egentligen ger en större förändring än typ fillers, man får färga håret, ha pushup bh, osv osv, varför inte spruta in lite eller operera bort ett komplex?

        Nä jag tänker inte det minsta snävt, jag har ett ganska brett tänk faktiskt. Funderar du någonsin på att du endast tar upp hur extremt nöjda just tjejer är? Och varför det just är kvinnor som känner sig manade att ta sin fåfänga så långt?
        Sen om man nu ska använda ditt argument att det är biologiskt att vara fin, att det är ett hållbart argument för att operera sig så kan man ju fundera på vem/vilka krafter det är som bestämmer vad som är attraktivt och fint?
        Och att spruta in lite och operera sig är väl inte riktigt att jämföra med att sminka sig eller ta på sig en pushup?? Det är ju väldigt sällan man hör om någon som råkat ut för komplikationer som kräver läkarvård för att mascaran hamnat fel…

    Fast detta känns väl som en klassiker bland unga kvinnor? Tänker på Mean Girls när Regina högt säger att hon vill gå ner 2 kg och sedan intensivt inväntar att hennes vänner säger ”men nej omg du är ju såå perfekt och snygg och smal!”. Tänker mig denna Amanda bara väntar på att få höra hur perfekt hon redan är i DMs.. Komplimangfiske.

    Unpopular opinion men att det överhuvudtaget finns någon som sprutar in grejer och opererar sig enbart för sin EGEN skull, ja det kan man ju få tro om det får en att må bättre… Och innan nån kommer med att ”jo men jag gör det faktiskt baaaaara för att det får MIG att må bättre…”, nej vännen, du är hjärntvättad.

      Haha ja vem skulle göra det om man var ensam på en öde ö liksom

      Alltså detta verkar vara en komplex tanke för många, men att känna sig objektvikt fin/accepterad kan vara något man strävar efter för sitt eget välbefinnandes skull. Inte för andra människors subjektiva åsikt om en. Kan ge mig själv som exempel, som genomgått en plastikoperation. Jag skulle aldrig, någonsin, ändra mig för någon annan människas subjektiva åsikt om mig själv. Men naturligtvis inte heller om jag levde i ett vakuum där inte samhällsnormer och ideal existerar. Dock har jag opererat mig för att rent objektivt känna mig finare/smälta in i det sammanhang jag befinner mig i, för min egen skull och det ”ease of mind” det givit mig att inte konstant, aktivt hata mitt eget utseende.

      Vem skulle utbilda sig, inreda och renovera om du bodde själv på en öde ö? Du skulle inte ha ngn att vilja vara fin för, ha det fint för och ingen anledning till att lära dig mer än att överleva. Att man vill se bra ut för att känna sig fin för sig själv, vänner, partner eller eventuellt få en partner är ju helt enkelt så man blir i flock och i sammanhang med andra. Mode- och inredningstrender är väl samma grej som utseendet.

    Förstår inte hur man kan förstöra sin personlighet med att pumpa upp läpparna så där. Det ser ju inte naturligt ut alls. Och alla ser likadana ut…Och…killar, hur känns det att kyssa nån med sån bullig mun. Inte konstigt att det tar slut ofta mellan paren…

      På vilket sätt förstör du din personlighet genom det?

      Det enda du isf ”förstör” (ditt ord) är ju utseendet.

      HAHA, va….

      ”Förstår inte hur man kan förstöra sin personlighet med att pumpa upp läpparna så där.”
      och
      ”Och…killar, hur känns det att kyssa nån med sån bullig mun. Inte konstigt att det tar slut ofta mellan paren…”

      Hur mår du egentligen Preci?

    Är det sant att Anis don demina är otrogen?

      Japp.

      Med vem?

      Hur vet du det och var framgår detta? Har inte han postat asmycket ”anti-otrohetsvideos ” och typ outat otrogna på sin kanal osv?

        Det var de jag tänkte också. Han postade bild med flippa och han idag på insta story, så jag tror inte att han är otrogen.

    Naivt att tro att man gör ingrepp för sin egen skull!

      de tror att de ska lättare få betalt som influencers, modeller att det ska hjälpa deras karriär, samt hitta en partner men oftast är de osäkra personer som gör sånt,

    https://sv-se.facebook.com/ljubicaljubica är ser ni varför det är inte bra att göra fillers. 🙂

    Ja folk gör såklart som de vill med sina egna kroppar men kan säga att efter att nyligen ha opererat bort ena bröstet och gjort en direktrekonstruktion pga bröstcancer att jag inte riktigt förstår att man väljer att göra det. Om du har en kropp som fungerar, varför ändra på den?! Förstår ju att mina åsikter är färgade av sjukdom men känns bara jävligt korkat.

      Om du inte hade sådana komplex på grund av hur dina bröst såg ut att det t ex. påverkade dig i vardagen och ditt psykiska välmående innan sjukdomen är det klart att det är svårt att förstå efteråt också.

      Hoppas allt gått bra för dig och att du är och förblir cancerfri. <3

        Jag har ärligt talat svårt att tro att alla som väljer att operera sig har så svåra komplex att de har svårt att fungera i vardagen.

        Men för att svara på ditt påstående – jag har haft otroligt mycket komplex över olika delar av min kropp genom åren. Brösten är bara en del av kroppen som fått ta skit. Och jag har misshandlat min kropp och psyke med både mat (eller brist på mat) och alkohol i perioder av mitt liv. Det påverkar en. Men jag hade ändå inte velat operera mig. Än mindre nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.