Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

470 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fy f*n vad jag är trött på den näst intill OBEFINTLIGA vården i samhället för oss tjejer med endometrios!! Att man år 2021 fortfarande träffar läkare som inte ens vet vad det är, trots att man räknar med att ca 1 av 10 kvinnor har sjukdomen.
    Jag är så fruktansvärt trött på att slussas runt, skickas vidare, inte bli tagen på allvar…
    Skrev en debattartikel om detta i nyheterna (mot att de lovade att jag fick vara anonym), läs gärna om ni vill. Först tvekade jag men det är kanske sånt här som läkare ’råkar se’ och börjar tänka till. Ett önsketänkande från min sida iallafall. ?https://www.expressen.se/debatt/har-du-blivit-sparkad-i-pungen-ta-en-banan/

    Det sorgliga i allt är att i princip alla sjuksköterskor och undersköterskor jag träffat under mina hundratals vårdbesök varit så otroligt förstående och stöttande. Dom har suttit bredvid i sjukhussängen när jag gråtit, de har peppat mig att kriga, att inte ge upp. Det känns som att dom också är trötta på endometriosvården och allt för ofta får trösta såna som jag, medans läkarna är raka motsatsen. Läkare har mycket att lära sig av den övriga vårdpersonalen vad gäller bemötande.

    PS om någon har tips på en riktigt bra vårdcentral/läkare inom Västra Götaland så lämna gärna en kommentar. ?

      Usch ja, jag vet. Flyttade ifrån Sthlm av den anledningen, hem till Helsingborg. Kommer aldrig våga lämna Hbg pga min läkare ❤️

        MEN kan däremot tipsa om att opereras i London av Dr Peter Barton-Smith. Han räddade fan mitt liv ??

          (Jag igen ?) Menade såklart att först åka dit på second opinion. Ultraljudsspecialist som är GRYM på sitt jobb, sen opererar han med annan metod än i Sverige. Fanns FB-grupper om hnm, vet tyvärr inte vad de heter. Nancy’s nook-något. Det är värt varenda jäkla krona ❤️

        Helsingborg verkar vara så bra. Hemskt om ni träffar läkare som inte är kunniga eller empatiska.

          Verkligen! Jag bytte läkare 5ggr dock på 3 månader. Sen hamnade jag hos en specialist som är både empatisk och kunnig. Utan henne hade jag nog inte överlevt de senaste 5 åren ??

      Undrar samma sak. Ingen bryr sig om mig och jag har gett upp nu. En gynekolog sade: syns inget på ultraljud så fattar inte vad du gnäller om och en annan gav mig diagnosen odisgnostiserad endometrios på grund av att jag vid ultraljud får svåra smärtor i nedre buken. Har testat många olika hormonella preparat som jag inte har tålt så ingen vill fortsätta min utredning. Har ätit tabletter med morfin kontinuerligt i minst sju år och det vill ingen läkare heller bry sig om. Bor i Göteborg och orkar inte mer nu.

      Förståelsen för kvinnans kropp överlag är brutalt dålig ? Vem kan inte förstå att hela våran cykel är komplicerad och extremt avancerad?

      Undrar samma sak. Ingen bryr sig om mig och jag har gett upp nu. En gynekolog sade: syns inget på ultraljud så fattar inte vad du gnäller om och en annan gav mig diagnosen odiagnostiserad endometrios på grund av att jag vid ultraljud får svåra smärtor i nedre buken. Har testat många olika hormonella preparat som jag inte har tålt så ingen vill fortsätta min utredning. Har ätit stark medicin kontinuerligt i minst sju år och det vill ingen läkare heller bry sig om. Bor i Göteborg och orkar inte mer nu.

        Stackare! Känner igen mig sååå och bor också i göteborg (det är jag som skrev inlägget)
        Om du vill så får du gärna skriva ditt användarnamn på Instagram här, så kan jag skriva till dig. Ibland kan det vara skönt att vara två som går igenom samma skit i samma stad. ?

          Jag har ingen speciell Instagram som är personlig utan mer för spel men du kan nå mig på: unseenpattern ❤️

        Fy fan så förnedrande att inte bli tagen på allvar, och istället bli kränkt på det viset. Usch blir så ledsen för din skull. De skulle bara veta vad ni kvinnor går igenom! En skam för hela samhället att kunskapen är så låg och att kvinnor inte värderas högre.
        Önskar av hela mitt hjärta att du ska få må bättre och träffa den där läkaren på miljonen som både ser och förstår dig.

      Håller med! Skulle också behöva byta gynekolog och behöver tips.
      Min medicin som räddat mitt liv mer eller mindre efter operation och kemiskt klimakterie: qlaira är restnoterad. Kan komma tillbaka på marknaden tidigast nästa vår och jag har panik. Fler och fler läkemedel restnoteras hela tiden och det är vanligt att kvinnor ständigt tvingas byta preventivmedel på grund av det. Speciellt för någon med endo är det inte som att byta byxor direkt. Blir så helvetes irriterad

      Jag skulle vilja ha en hysterektomi. Någon som vet hur 17 man ska bära sig åt för att få det som kvinna i tidiga 30 års ålder utan barn?

        Åh jag undrar också! Har inte endometrios men annan menssmärta och problem som inte gått att lösa på nåt annat sätt… Vill inte ha barn, funderar på om det skulle hjälpa att sterilisera sig först, då kan de inte köra det argumentet?

          Om man har endo ska man helst undvika onödiga bukoperationer- kan leda till mer sammanväxningar smärta osv. Annars hade jag steriliserat mig för länge sen!
          Jag tror att hysterektomi ses som ett så stort ingrepp att man bara gör det som allra sista utväg när läkarna anser att inget annat fungerat tillräckligt, oavsett om man har barn/steriliserad/osv..

            Ja säkert… Man borde få bestämma själv över sin kropp. En dålig blindtarm tar man ju bort t.ex…

            Jag (ovan som skrev om Helsingborg och London) kom överens med min läkare att om JAG känner att jag vill göra hysterektomi så vill jag inte behöva bråka om det. Så jag och min läkare har kommit överens om att när jag vill, så sätts jag på kö. DOCK ska jag vara vid mitt sinnes fulla närvaro, inte komma in akut och vara desperat pga smärtor. Så hitta en vettig läkare som lär känna dig ??

          Kan man inte, som jag, som äter p-piller utan uppehåll för mens för att slippa pmds, använda detta sätt att slippa endometrios-smärta?

          Sterilisering kan öppna upp en annan bok av problem. Man vet nu att det inte är helt utan sidoeffekter och även där, precis som med endo, så är kunskapen liten och svår att få. Nästan hälften av alla steriliserade kvinnor uppger att de fick nya problem direkt efter ingreppet.

      Lina, hur vet du att du har endrometios ? Du säger att du aldrig blivit undersökt?

        Var skriver hon det?

          Laparoskopi kanske ? Sen kanske vi kvinnor ska ha bättre hjälp när det gäller mensvärk. All svår mensvärk beror inte bara på ev endometrios.

        Var skrev hon att hon aldrig blivit undersökt?

        Jag fick min diagnos genom titthålsoperation då de fann endometrios på tre ställen. Jag ser inte att jag sagt nåt om att aldrig ha blivit undersökt?

          Men då har du fått diagnosen endometrios. Vad vill du att vården gör för dig?

            Handlar ju om att kvinnovården överlag är under all kritik. Det tar i snitt 8 år (!) att få diagnos. Och sen ska man hitta em bra behandling, ha rätt smärtstillande och övrig hjälp som kurator, sjukgymnast osv osv osv.

            Har du endometrios? Om inte, så kanske det ör svårt att förstå hur dålig vården är.

            Det finns MASSOR vården kan göra för en så förstår verkligen inte kommentaren ”vad vill du vården ska göra för dig”. Hos ”mitt” endometriosteam har jag fått gå till fysioterapeut för bäckenbottensmärtor där vi gör övningar (rent ut sagt hon stoppar fingret i mig på olika ställen därinne o lär mig övningar hur jag ska försöka mjuka upp mina extremt spända muskler samt övningar för höften då jag har smärta som strålar ut där, försökt hjälp mig med mina bekymmer med urinblåsan genom att kontrollera hur jag kissar, hyrt ut tens, med mera!!), en sexolog/barnmorska som hjälpt mig förstå mina nervsmärtor och samlagssmärtor och hjälpt mig med mitt sexliv genom att vi träffas regelbundet senaste året o pratat om hur man kan tänka och göra. Finns även psykolog hos teamet. Jag ska få gå på medicinsk yoga till hösten med fokus på endosmärtor. OSV! Detta är vad jag får hjälp med utöver gynekolog specialiserad på endo som sköter hormonbehandling o skriver ut smärtstillande. Långt ifrån alla med endometrios eller andra ”kvinnosjukdomar” har tyvärr tillgång till liknande vård men att ställa frågan ”vad vill du vården ska göra” är för det första väldigt oempatiskt och tyder även på att du har dåligt insatt i vad endometrios faktiskt är för sjukdom. Vilket är fine men då behöver du inte heller uttala dig.

      Har inget tips, själv lidit av extrema menssmärtor sen jag var 16 år, såna smärtor där du bara måste checka ut av allt i livet för att ligga på badrumsgolvet i fosterställning, spy, ha yrsel o vara svimfärdig, kravla up i sängen med strumpor, kläder och flera par täcken och inte ens orka eller kunna sätta in en tampong sen ligga där i 2 dagar o kallsvettas och feberyra om vartannat. Gjorde det i 10 år. Sen blev jag gravid, och helt plötsligt blev menssmärtorna borta, ett tag, nu är det 3 år sen min sista graviditet och sakta men säkert blir mensen mer o mer påtaglig igen för varje månad. Om det fortsätter såhär så vet jag inte vad jag ska göra för nu med 2 småbarn och ett fulltidsjobb så är det inte helt lätt att bara checka ut från allting i minst 2 dagar i månaden. ?

        Åh vad jobbigt det låter!! ?? Nu vet jag ju inte om det är endometrios du har, men i vissa fall så blir somliga bättre/bra när de fått barn. Som att endometriosen ’försvinner’ eller minskar. Det kan ju ha varit så i ditt fall men att det sedan börjat komma tillbaks? Se om du kan få göra en titthålsoperation? Jag fick göra det och det var så de såg min endometrios! Styrkekramar från Lina

        Någon hormonell behandling som gör att du inte har mens är ju steg 1 tänker jag. Men du kanske redan har testat?

      Jag känner så med er med Endometrios!
      Jag har andra problem och har haft två läkare genom tiderna som har lyssnat på mig. Den första förlorade jag genom flytt och den jag har nu håller jag hårt i. Varför är det så svårt att bli lyssnad på som tjej?
      Under mina tonår tvingade jag min pappa att följa med på mina läkarbesök, trots hans frustration. Han upprepade det som jag nyss hade sagt och då lyssnade läkaren på vad som sades, därav min pappas frustration. Jag kan inte ens tänka mig hur det skulle vara att ha en kvinnosjukdom på det hela, för bemötandet är under all kritik. Jag som kvinna är tacksam för er kamp och snälla säg till hur jag kan stödja er även om jag inte vet vem i min närhet som har sjukdomen.

      Läste din debattartikel, den är mycket bra och på pricken hur det är. Jag fascineras något oerhört över okunskapen och hur långt många av oss får gå utan en diagnos. När man som tonåring blöder som ett slaktat djur å tuppar av och det ändå dröjer 20 år tills en diagnos är på plats, mensvärk är normalt…(min story, till sist diagnos pga jättecysta). Än värre, den smärta så många kvinnor har, som förlamar dem…och det vidriga bemötande de får när de till sist tar sig till ett sjukhus (efter lång tvekan, de vet vad de kommer att få höra och vilken hjälp de iiinte kommer att få).
      Usch, så jävla jävligt!!!

        Speciellt när läkaren skrattar åt en bara för att inget syns på ultraljud. Var 18 år när jag fick min mens och kunde inte ens gå till skolan men värken började när jag var 15. Fick köras hem av en lärare för jag kunde inte stå på benen men ingenting hände. Magen svullnaden upp och det bara värkte. Blev värre under årens lopp och nu som 33-åring har jag värk konstant – tjugofyra timmar om dygnet. Ägglossning är lika jobbig som mens och magen får IBS-liknande symptom. Blir hånad och inte lyssnad på.

        Tack ? jag tvekade först om jag skulle skriva den men kände att jag MÅSTE för min och alla andra kvinnors skull, vi som kämpar och inte blir lyssnade på.

      Om någon har tips på bra gyn i Stockholm som kan endo tar jag också gärna emot tips. Har lyssnat på en podd med representant från Capio Globen Gyn som verkade bra, någon som har erfarenhet? Var hos nån random gynekolog som sa att jag baserat på symptom troligtvis har endometrios och jag läste på efter det, blev rädd och tänker att jag skulle vilja ha ordentlig utredning isåfall men vet inte hur jag kommer igång…
      Förra månaden spydde jag galla en hel förmiddag och låg i duschen och skrek pga mensvärk, min sambo ville ringa 112 men jag ville bara vara kvar hemma. Borde kanske åkt in så jag hade kunnat få hjälp och utredning? Fasar inför mensen som borde komma om någon vecka, vet inte vad jag gör om det blir lika illa.

        Låter sjukt. Men genom att åka in för smärtlindring så ser de dig. Alltså om jag ringer gyn för oro och det viftas bort och jag inte söker igen, så ”undrar” ju inte läkare hur det gick. Sök hjälp varje gång du behöver. Och när du mår bra – läs på så du är påläst och boka tid hos en gynekolog. Trivs du inte? Byt. Byt tills du hittar nån du trivs med. Pisstråkigt att kämpa så när man mår skit, men sååå värt det i slutändan ??

    Vad har ni alltid hemma som man kan äta om man inte direkt orkar laga mat?
    Vad tycker ni alltid är lätt att äta om man inte har matlust, mår lite illa osv?

    Jag måste börja äta bättre och planera, men behöver någon plan om matlådor tar slut och jag inte orkar.

    Idag har jag bara ätit några salta kex till frukost vid 06:30 för hade ingen matlust. Har ingenting hemma att bara värma utan måste laga någon mat så sköt på det vid lunch och nu är det kväll och nu kommer jag aldrig orka. Ska handla imorgon så måste köpa något för såna här tillfällen, men eftersom jag inte ätit så mycket idag känns allt bara äckligt så svårt att planera ?

    Haft en lång period där jag ätit väldigt dåligt, dels pga ingen matlust i flera veckor i streck men i de bättre perioderna enbart pga dålig planering, måste bli ändring!
    Jag blir inte sådär äckligt hungrig och illamående längre för jag vant mig antar jag, vilket är bra. Men blir så ledsen, orkeslös, planerna för imorgon vill jag inte göra längre för vill aldrig gå upp ur sängen igen, allt känns skit och vill bara be alla dra åt helvete. Rimlig känsla när det enbart är mitt eget fel att jag äter såhär dåligt ?

    Hoppas ni alla har en trevlig fredagskväll! ?

      Jag tycker att smoothies, nice cream och typ vaniljkvarg och bär går ner lätt. Det är typ ingen förberedelse, knappt någon disk och liksom ingen ansträngning att äta, plus att det ligger ”lätt” i magen.

      Annars är jag en salladsmänniska, när jag inte pallar laga mat. Någon dag när jag har lite mer energi gör jag en större mängd couscous och ställer i kylen. Jag tar sallad, grönsaker, Icas avocadodressing, couscous och fetaost i en tallrik och bara slevar i mig. Känner jag mig fancy slänger jag ibland lite kyckling/tofu/halloumi i en stekpanna och har det i salladen. Är stekpannan ändå igång lägger jag ibland i små delade tomater, paprika och andra grönsaker som är goda lite stekta. Supergott, fräscht och nästan utan ansträngning.

      Kycklingfile i havregrädde eller kokosmjölk gör jag också ibland. I med lite pesto eller curry och in i ugnen. Det sköter sig själv och så har man både protein och sås klar utan att egentligen göra något. Lite ris eller nåt till och du är hemma 🙂

      Hoppas du hittar något som passar dig! Bon appetit

        Glömde 🙂 om man vill ha protein i sin sallad men inte orkar steka något funkar vanligt pålägg toppen. Typ skinka, kalkon, kyckling eller vad man nu vill ha. Brukar dela några påläggsbitar bara och ösa ner.

        Fan vad sugen jag blev nu, ska genast göra en sallad 😀

          Smoothie funkar kanske!
          Har yoghurt hemma som jag brukar äta med granola och nektarin men äcklade mig bara idag? men en smoothie med massa bär och dricka går kanske ner enklare 🙂

          Sallad är så gott! Längesen jag åt. Nog försökt göra det mer avancerat än det behöver vara för har inte orkat. Men behövs ju inte mycket för att det ska vara gott (sen orkar man så gör dina förslag mycket men orkar man inte är det ju bättre att äta än inte), och koka couscous, quinoa eller något och ha i kylen håller sig ju flera dagar. Måste testa avokadodressing!
          Smart med pålägg, smidigt att bara dela och slänga i.

          Blev lite sugen på curry och pesto ? blir nog att laga någonting sånt till matlådor inför veckan. Tusen tack för alla dina tips! ?

            Åh sallad är min go to! Jag brukar ha mozzarella eller fetaost (håller länge oöppnad i kylen!) och blanda med färska grönsaker (det som finns i kylen) eller frysta majs/ärtor, konserverade Oliver/majs/bönor/sparris etc, och sen tonfisk på burk. Konserver går alltid att köpa ett lager att ha hemma och frysta grönsaker håller också länge. Tycker det är gott och lätt att äta, och går att lägga i lite vad man vill som man gillar. Med ost/tonfisk/Oliver så mättar det bra.

            Går givetvis att kombinera med tex pasta/quinoa/couscous, skinka/kyckling etc om man orkar koka/laga nåt till. Sen olivolja, vinäger och salt+peppar!

        Couscous salladen låter så god!! Jag tackar också för tipset. Ska köpa allt det där när jag går och handlar nästa gång ?

      Åh jag har också enormt mycket problem med min aptit.. ? Men något jag alltid får i mig är gröt. Oftast med hallon och mango på. Jordnötssmör. Kanske funkar för dig?

        Åh vad jobbigt att du också har det så 🙁
        Är så jobbigt när man vill äta men bara tanken på mat får det att vända sig i magen.

        Åt gröt till frukost hela våren, men sen när det blev så satans varmt gick det inte. Men ska testa att börja med det igen, är mättande och går att göra så mycket olika både hur man tillagar och topping.
        Hallon och mango på lät väldigt gott, det ska jag testa! Tack ?

        Hoppas det vänder för oss båda så vi får bra aptit?

          Overnight oats eller chiapudding kanske funkar? Gör en stor skål på kvällen och ställ in i kylen så har du kall frukost i flera dagar!

      Pasta och ketchup!
      Någon gång snabbmakaroner, idag blev det spirali med soltorkade tomater, piccolinitomater, ketchup och parmesan.
      Pasta går alltid ner.

        Pasta och ketchup (eller nudlar) var standard efter skolan, såå gott!

        Tack för tips! 🙂 parmesan lät gott, flera år sedan jag åt

      Tortellini. Bara att koka.

        Det är såna med fyllning i va? 🙂
        Om ja, vilken smak är godast? Bara äta det eller har man ketchup eller något? Aldrig ätit det ?

        Tack!

          De är fyllda med skinka och ricotta.

          Funkar med ketchup eller parmesan.

          Äter alltid tortellini med gräddfil och sweetsour sås ? två min att koka, perfekt

      Tycker halvfabrikatgrejor är bra när man inte orkar laga mat, typ färdiga tomatsoppor från kelda som man bara värmer i en kastrull. Så kan du göra en smörgås eller varm macka i ugnen med tomat, ost och senap på om du orkar. Enkelt och gott 🙂 En annan enkel sak att äta enligt mig är att ha lite färdig plockmat hemma så du kan äta ex typ hummus, oliver, små tomater, majs och keso till middag. Eller gör en äggröra med kaviar bara, går också på ett par minuter!

        Ägg är så himla bra! Ett kokt eller stekt ägg kan buffa upp vilken rätt eller plockmat som helst. Eller omelett! Ääääälskar omelett!

        Såna saker är toppen verkligen, slänga ner något i en kastrull eller mikro är det enda jag skulle orka nu typ ?
        Varm macka lät gott, speciellt med senap!

        Tack för tipsen!
        Plockmat är perfekt, sällan jag har sånt hemma men enkelt och rätt mysigt att äta sånt.

      Chips.

      Frysta pannkakor!

        Men åh, ja! Fan vad gott, tack!

          Smaklig måltid! Rekommenderar att värma dem lite i micro, inte ugn.. ??☺️

      Pasta med aromat?

        Aldrig smakat, måste prova. Låter enkelt och bra, tack! 🙂

          Haha ja det är jätteenkelt och jättegott. Inte nyttigt men ibland så…??

      Om jag inte alls bryr vad jag stoppar i mig steker jag pommes och små köttbullar i lite olja/smör. Tar lite mer än 10 minuter.

      Ibland steker jag tomatbitar, zucchini, lök eller någon annan grönsak i olja/smör så det brynts och sen sänker värmen och lägger i två ägg. Ibland tar jag ost istället som får smälta. Eller färska örter om jag har det hemma.

        Måste antingen lära mig att äta på fasta tider så jag äter innan jag blir för hungrig, trött och ledsen eller lära mig att bita ihop och bara göra, för just nu skulle jag inte orka 10 min ens? tänkte koka snabbmakaroner men det kändes för jobbigt..

        Steka grönsaker och lägga i ägg lät otroligt gott!
        Svårt att äta för tunga smaker ibland så sånt passar perfekt.
        Steka pommes och köttbullar lät inte helt fel heller, tack! ?

          Jag är också sån där. Är inte direkt hungrig av mig och laga mat i perioder är verkligen en pest. Och inget smakar, allt sväller i munnen. Jag har i alla fall lärt mig att i de bra perioderna där jag faktiskt lagar mat och äter så gör massa extramat som jag fryser i matlådor. Så jag alltid kan snabbt värma en sån när jag kommer in i en period där jag bara inte har lust/ork att laga mat (eller att äta den heller men man måste ju, brukar tänka för mig själv ”Tugga svälj för fan. Tugga och svälj bara”.
          Frukost har jag inget tips till, brukar bara häva i mig en proteinshake och kaffe.

            Oj skulle vara en egen kommentar och inte svar just här. Men hey ??‍♀️

      När jag var i din sits lärde jag mig äta havregrynsgröt – billigt, nyttigt och mättande.
      Testa att mixa havregrynen om du vill, blir en helt annan konsistens och godare så.
      Jag har ibland i en klick jordnötssmör, inbillat mig att mättnaden håller ännu längre då. Gröt i stort går ju att variera i all oändlighet.

      Brukar annars ha olika soppor på burk redo ifall jag får en dag när matlusten inte är existerande. Till det kan man äta bröd.

      Köp pyttipanna är ok också. Bara värma upp i stekpanna. Bättre än bsolut inget.

        Åt havregrynsgröt till frukost innan men sen när det blev så varmt ute var jag inte sugen på det, men får nog börja med det igen 🙂
        Aldrig testat att mixa havregryn, lät spännande så det ska jag testa nu i helgen.
        Går verkligen att variera både att koka med rivet äpple, morötter, mosad banan, kanel (inte samtidigt såklart?) och så mycket toppings!

        Soppa på burk är perfekt och pyttipanna också, speciellt med rödbetor ?
        Tack för alla tips!

        Hmm.. svarade men fastnade i modd, så kosntigt ?
        Hoppas det släpps igenom snart.
        Tusen tack för ditt svar! ?

      Snabbnudlar! Såna man får med en påse krydda. Bara koka vatten, lägga nudlarna i en skål, hälla kryddan + det kokade vattnet i skålen och låta stå till nudlarna mjuknat. Kan slänga i lite vad som: frysta örter, chili, ett stekt ägg, överbliven tacofärs etc.

        Längesen jag åt snabbnudlar, gott! Aldrig tänkt på att man kan slänga i lite annat också, måste testa det 🙂 tack!

      ALLTSÅ TACK ALLA!
      Märks att jag inte ätit så bra för gråter för ni är så snälla ?❤

      Har skrivit upp era tips som jag ska handla imorgon och jag känner mig sugen på flera av förslagen, längesen jag kände såhär. Ska verkligen bli gott att äta imorgon!
      Är så glad att jag frågade här! Suttit och googlat innan idag men det blir så mycket på en gång och jobbigt på något sätt. Att få massa förslag serverat såhär var verkligen perfekt ? tack!

        När jag verkligen inte får ner något gör jag något som jag kallar för yoghurtsallad;

        Finhackad bladpersilja (brukar ta sån som är färdigpackad och finns i frysdisken) hacka gurka i små bitar, hacka lite gröna/svarta oliver. Ös på med citronjuice, salt och peppar. Rör ner naturell yoghurt. Om orken finns brukar jag smula i fetaost också. Äter det som det är med sked eller med lite bröd ❤️

          I med lite vatten, kikärtor och tahini och du har en suuuupergod rätt. Och vitlök, om du tycker om det.

      Försöker ha sådant hemma som både ger mycket energi och näring, men som kräver minimalt med jobb att förbereda och är lätt att äta när man inte ens har ritigt ork till det.
      Ägg, smör, makrill i tomatsås, majo, kött, oliver, ost, korv och annan chark, grönsaker(även frysta), kaffe och grädde.

      Ost brukar jag äta om jag är lite illamående, blir mycket ost och jordgubbar på sommaren för mig. Ägg har jag alltid hemma och oftast ost då. Känner igen det där, äter dåligt eller för mycket skräp när jag är depriemerad och det låter som att du är det. Hoppas du mår bättre snart och trevlig helg.

      Jag har liknande problem och har köpt proteinpulver (sånt man bygger muskler på, inte bantarpulver) och en shaker så när jag inte orkar gör jag mig en sån. Det har gett mig betydligt mer ork faktiskt! Kanske bra att få i sig protein alltså ?

    Behöver serie- och boktips!

    Jag kommer ha semester halva augusti, och har planerat att göra EXAKT ingenting förutom att se på serier och läsa böcker. Vad får jag inte missa?

    Gillar true crime, thrillers, dokumentärer och liknande när det kommer till serier, men är väldigt öppen för annat. Gärna något roligt också, eller något man bara fastnar i!

    När det gäller böcker så är det något lättsmält som gäller, som man kommer snabbt in i. Är lite dålig på att fokusera på läsande. Minns att jag tyckte typ 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann var ganska lagom nivå för min del 🙂

      Gå ut och njut av naturen och sitt inte endast inne och kolla tv!

        Men vafan vilken störig kommentar!! Låt na göra vad hon vill på semestern!

        Bad hen om tips på semesteraktiviteter?

        Hen kanske kommer läsa böcker ute? Oavsett, none of your business…

      Boardwalk empire, The deuce, The Tudors, Last kingdom, Breaking bad, Shameless (usa) och Outlander är mina tips ?

      DW documentary och 60 minutes australia på youtube är jättebra, true crime daily är också en favorit men gällande true crime ☺️

      Såg precis klart ”Allt vi döljer” på SVT play och tyckte det var en bra sommardrama-serie, inte för engagerande men man vill ändå veta vad som ska hända..

      Somrigt lättläst boktips enligt mig är att läsa ungdomsböcker av Maria Gripe, som skuggböckerna eller Tordyveln flyger i skymningen. De tål att läsas om dessutom.

      Mordkomissionen finns på TV4 play.
      Evil lives here

      Netflix har The Crown och Sex Education som är riktigt bra!

      Vad härligt att läsa om någon som planerat att göra ingenting! Blir ibland så mycket krav så man bara får ångest.
      Hoppas du får en toppenbra semester ?

      Kanske absolut ingenting du gillar, men på söndag kommer sista säsongen av The 100 till netflix och jag längtar så mycket! Men passar inte in i vad du gillar direkt, trodde inte själv att jag skulle gilla den men blev helt fast innan första avsnittet ens var slut.

      Boken En helt vanlig familj med Mattias Edvardsson tyckte jag var väldigt bra, en deckare dock. Har också svårt att koncentrera mig med att läsa och börjar tänka på annat. Men kom in i denna snabbt och ville bara hem från jobbet så jag kunde fortsätta läsa ?
      Boken är uppdelad från 3 olika människors perspektiv, vilket jag tyckte var intressant.

      Escape at Dannemora – svtplay

      Vet inte om du ville ha boktips också. Men om du inte har läst Harper Lee – Att döda en härmtrast
      rekommenderar jag den varmt. Hoppas att du får en underbar semester 🙂

      Finns en fortsättning på hundraåringen,hundraettåringen ?

      Derry Girls på Netflix är väldigt rolig om du inte har sett den ☺️
      Antar att du sett Making a murderer? Helt absurd. Eller ”Don’t f**k with cats: Hunting an Internet Killer”.
      ”Rosengädda nästa!” av Emma Hamberg var väldigt lättsam att läsa.
      ”Det är inte du, det är jag” av Mhairi McFarlane vill jag minnas var bra chic-lit med blinkningar till populärkulturen, har inte mycket att jämföra med.
      Biografin ”Ett jävla solsken: En biografi om Ester Blenda Nordström” av Fatima Bremmer var intressant och inte alls tung, så som viss facklitteratur och biografier kan bli.

      Trevlig semester!

      ”Lycke” finns två böcker till.
      Googla på Hans koppel och
      Jenny Fagerlund .
      Brevvännerna.

        Lycke, riktigt dålig.
        Sista sommaren gillade jag, och Rosengädda älskade jag.

      Läs Outlander istället för att se serien ?

      Rekomenderar Knutby dokumentären på HBO! Tror det kom ut 2021, så väldigt ny. Har helt snöat in mig på Knutby nu igen, the cult that keeps on giving. Finns HBO, uppdrag granskning, kultpodden, minst 2 böcker och onändliga Flashback trådar.

      Hej!
      Tror du skulle gilla Jane the Virgin på Netflix!
      Vad gäller böcker tänker jag spontant på Analfabeten som kunde räkna (samma författare som 100-åringen – Jonas Jonasson) och typ allt av Fredrik Backman, tex Min mormor hälsar och säger förlåt och Folk med ångest.

    Bara jag som vill att Kenza ska avslöja namnet på hennes plastikkirurg? Hennes boobs ser helt fantastiska ut även efter två barn – vill också ha såna!

      De är ju helt naturliga?! Det är inget konstigt att bibehålla snygga bröst eller t.om. få fastare, större och ännu snyggare bröst efter barn och amning. Folk bara snackar om de som får sämre bröst men det är minst lika vanligt att inget händer med dem alls

        Hur vet du att de är naturliga? De har ju växt sjukt mycket på senaste, även innan hon fick barn. Hon är dessutom väldigt slank och alltid varit, vilket naturligt gör att man har mindre. Tycker det är lite trist att hon inte delar med sig bara, som sagt hon ser fantastisk ut verkligen. Har läst om folk som sett Kenza hos plastikkirurg men som inte skrev ut vart (tyvärr). Se exempelvis Bianca Ingrosso – hon har ju också gjort brösten och det ser snyggt och naturligt ut. Bra plastikkirurgi är inte något som syns klockrent.

          Men hon AMMAR ju! De är ju fyllda av bröstmjölk. Jösses människa, lägg ner. Vadå setts hos en plastikkirurg? Tror du på allt du läser? Låter som en grej som avundsjuka svennar skulle starta rykte om, ”jag såg faktiskt henne hos en plastikkirurg!!!!” och om det nu är sant, vem fan säger att det handlar om brösten?

            Som jag skrev innan: ”De har ju växt sjukt mycket på senaste, även INNAN hon fick barn”. De var alltså större redan innan hon hade ett barn inuti sin mage eller innan hon ammade. Du får väl tro att hon vunnit högsta vinsten på genlotteriet och bara råkar fått helt perfekta bröst trots att hon är smal som en sticka och som sen inte hänger ett dugg trots två barn om du vill. Jag tror dock att när det är för bra för att vara sant är det oftast det, och som sagt eloge till henne och hennes plastikkirurg för hon ser väldigt fräsch ut!

            Och förresten haha SNÄLLA vem får fastare bröst efter amning naturligt? Haha sjukaste jag hört

      Hon helammar ju, så det är bröstmjölk helt enkelt!

    1. Du med killen på gymmet – hur gick det??
    2. ”?” hur mår magen? ?

      Undrar också om nr 1!

      Nr 2 va bara snuskig.

        Snusk är inte farligt.

          Nä, det är snuskigt.

        Var är nr 2?

          Någon random brud som berättade detaljerat om hur hon suger av killar och hade fått i sig 3 satser och som resultat retat upp sin mage.

            Äsch, var bara ett troll som ville ha uppmärksamhet.

              En gubbe med fantasier…

                Ja kvinnor kan inte vara äckliga.. bara män. ?

                  Jodå men märktes så väl på språket, ämnet och ”humorn”.

                    Nej inte nödvändigtvis. Tyckte verkligen inte att det var grabbigt/manligt/gubbigt skrivet.

                      Ojdå. Var riktigt gubbspråk och höhöhö ?

                      Absolut inte. Du kan verkligen inte döma utifrån det så länge du inte är personen själv och vet. Känner tjejer som snackar precis likadant.
                      Och nej jag är inte kuksugaren som försöker försvara sig.

                      Jo ingen tjej skriver höhö. Inte normala killar heller för den delen.
                      Var ju löjligt uppenbart att det var fejk. Fattar inte att folk var så dumma att gå på det.

                      Nej absolut inte. Väldigt vanligt förekommande även bland tjejer, beror helt och hållet i vilket sammanhang.

                      Haha oook. Unga tjejer som skömtar om att de vill äta sperma som protein och använder ordet ”stiff”? ? På landet nånstans eller?

            Äh nu ljuger du, det va en kille som hon haft ? Som hon fått tre satser av och fick diarré.

      Jag har fortfarande inte sett honom än, det är såå typiskt ? men det är ju å andra sidan mitt i sommaren, han kanske är iväg på semester eller så, vem vet. Älskar att det här blivit en följetång! Nu måste jag verkligen lägga in en stöt nästa gång jag ser honom.

    Vet någon vem Edvin pratade om i slutet av senaste avsnittet av Ursäkta? Någon flunsamorsa som pratade om sin snygga son.

      Omg undrade samma haha

      Ej hört men kanske Pernilla W? Tänker direkt på henne när du säger flunsamorsa med snygg son.

    Tror ni att G.J var inne och läste här när hennes graviditet outades häromdagen? Får känslan av att hon hann läsa alla hårda kommentarer innan kommentarsfältet stängdes och att det är därför det är så tyst på hennes kanaler…

      Hade inte du det? Usch alltså, tycker det är så tråkigt att många inte kan hålla en trevlig ton i sina inlägg.

        Jo, säkert skulle jag inte kunna låta bli. Håller med om att det var en del väldigt hårda kommentarer som måste ha gjort ont att läsa.

      Ja, og kanskje, bare kanskje! tar hun det til seg og begynner å tenke over at det er forhastet. Too late nå da, men…

      ”Outades” indikerar väl på att hon inte var den första som gick ut med det? Det gjorde hon några timmar innan på Instagram. Folk diskuterade väldigt bra, höll sig till ämnet.

        Haha jo sorry det är sant, fel ordval. Den var redan outad. Men oavsett så var det ganska hårda kommentarer om hur fel det är att bli gravid så snart in i en relation samt kommentarer om hennes barn som jag förstår att hon blev sårad av.

          Hon fläckar ut så intima detaljer om sitt liv och då får hon räkna med att alla inte håller med eller ska vara så magiskt gulliga hela tiden. Tycker det är bra att hon ifrågasätts när hon är så hetsig med allt hela tiden.

            Ja man ska inte hålla på och fläcka

              *fläka
              Ja usch vilket misstag, ber hemskt mycket om ursäkt, hoppas verkligen att du förstår ändå..

      Fattar 0. När jag såg inlägget om GabJoss här var kommentarfältet avstängt. Menar ni att det var öppet men negativa kommentarer kring hennes nya graviditet kom upp?

        Tydligen får bara vissa personer kritiseras gränslöst härinne, hade inlägget handlat om IL hade säkerligen allt fått stå kvar.

          Men är det verkligen KRITIK när det handlar om någons graviditet? För mig är kritik typ: du är oansvarig som shoppar så mycket, eller hur fan tänker du som reser mitt i en pandemi? Men valet att bli gravid, hur kan det vara något som andra anser sig ha rätten att kritisera öppet? Vad man än tycker om den saken.

            Läggs det ut offentligt och allt det där med att hennes son inte mår toppen så ja. Vill hon inte att folk ska ha åsikter så bör hon inte lägga ut det.

        Ja det var öppet först, hann kanske bli runt 100 kommentarer innan det stängdes. Många kommentarer om hur ansvarslös hon är som blir gravid i en så pass ny relation, hur illa det är gentemot hennes barn osv. Jag tyckte att samtalet höll ganska tuff jargong. Även om jag själv håller med i sak om vissa saker, så förstår jag att hon blir sårad. Helt klart baksidan med att ”sälja” sin person som varumärke.

    Vad vore livet utan alla dessa underbara poddar! ?

    Skrev en (ärlig, inte negativ – tre stjärnor) recension på hypade Molimenti borsten för ett par veckor sedan, den har fortfarande inte publicerats. Idel lovord, med undantag för en eller två negativa recensioner för att det inte ska verka märkligt, man kan ju undra hur många andra förutom min hon inte har lust att lägga ut..

      Jag skrev en negativ recension på Google till mitt gym som svärmar över av ohyra och den gick inte igenom. Är så skeptisk till exakt varenda ställe som samlar recensioner

      Skriv på Trustpilot istället! ?

      Litar aldrig på recensioner som står på företagets egna hemsida. Trustpilot är den sidan jag kollar på om ett företag bara har massor bra kommentarer.

    Några som jobbar som yrke och studievägledare här?
    Är sugen på att plugga det. Vad ca tjänar ni och hur många års erfarenhet? Trivs ni??

      Jag jobbar som det, 34000 i ingångslön, rolig utbildning med många valmöjligheter kring arbetsplats. Tyvärr stor konkurrens om jobben bara.

    Vi har köpt en tomt och planerar att bygga ett hus. Mon man fick nu ett jobberbjudande som innebär att vi ska flytta.
    Vi vill nu sälja tomten+ hus (har inte bråttom).
    Någon som har tips på vad vi ska tänka på för att försöka gå med ens en liten vinst?

    Ett visst typ av hus? Garage? Attefallshus? Osv.

    Obs, ligger i ett fint område och kostade några millar. Vi har en budget på 5 miljoner för huset om vi kan gå med vinst.

    Alla tips mottages tacksamt.

      Färdig utsida. Vi har byggt för att bo och har lagt ca 600k nu i sommar (första sommaren, flyttade in i vintras) på stenlagd uppfart, trall, målning och gräsmatta. Inget piffigt dvs, utan verkligen ”grunden” för en utsida. Tror det är svårt att sälja ett nybyggt hus där köparna inte får göra valen själv – om man ändå måste slita med att få en trädgård som går att vara i.

        Tack Hanna! Har du märkt att värdet ökat mer än 600k tack vare den investeringen på utsidan?

      Om jag skulle hyra ett nytt hus – toppen!

      Om jag skulle köpa eget hus med tomt hade ett helt nybyggt inte varit intressant. Antingen köpa begagnat eller själv bygga nytt och få det precis som jag vill.

        Jag förstår hur du tänker men det finns väldigt många som inte kan/hinner/har råd att fixa och dona med drömboendet samtidigt som de behåller den tidigare bostaden.
        Har pratat med många mäklare (vänner, bekanta) och de menar att det absolut är lättare att sälja ett nybyggt hus än en tom tomt.

        Dock skulle jag vilja höra fler åsikter för att kunna investera pengarna bättre och förhoppningsvis gå med en liten vinst.

          Jaha, intressant. Själv söker jag endast tomt men det finns typ inga. ?

            Ja, att hitta den perfekta är nog inte det lättaste.

              Att hitt NÅN överhuvudtaget går inte just nu där jag bor!

          Prata med lokala mäklare som känner området och fråga vad de tror.

            Tack, ska göra så!

      Jag hade bara sålt tomten och hoppats på vinst. Hade personligen inte köpt ett helt nytt hus. Då köper jag hellre en tomt och bygger själv och får det exakt som jag vill ha det.

      Tror det blir svårt att gå med vinst om ni inte planerar att göra mycket själv i bygget. Tänk på att anslutningsavgifter också kostar en hel del och att bara göra en enkel trädgård schakta/plana ut, fylla med massor, jord, så in gräs etc går på ett par hundra tusen. Altan förväntar sig de flesta – 50-100 000. Marksten, gångar, rabatter.. Osv osv.. Försök sälja tomten istället

        Tack, ska ta in alla era tips och fråga mäklaren om vad han tycker.
        Har ju aldrig byggt eller sålt hus så alla tips är välkomna.

          Kan ju också vara bra att ta i beaktning att mäklarens provision är % baserad, så om hen får bestämma mellan att ni säljer en tomt för 500k eller hus för 6m och hen har 1-3% marginal så vet man ju vad som skulle rekommenderas.
          Blir ju lite som att fråga en målare om fasaden behöver målas om?

          Men jag skulle bara sälja tomten och slänga in pengarna i fond eller så, liknande eller bättre vinst med 0% av ansträngningen.

    Min man har nyligen diagnostiserats med cancer (för ca två månader sen). I ungefär ett års tid har vårt förhållande varit lite skakigt. Vi har varit tillsammans i 13 år, har två barn ihop. Förra året lämnade han mig för att ”en kvinnlig kollega på jobbet fick honom att inse att han vill ha en annan typ av tjej”. Han säger att han och kollegan (som är gift) inte har gjort något fysiskt mer än att de blev snabbt väldigt bra vänner och har pratat mycket med varandra. Han sa att han inte lämnade mig pga den kollegan, alltså hade inga intentioner att bli tillsammans med henne. Två veckor efter att han lämnade mig ångrade han sig och jag tog tillbaka honom.
    Nutid då. Han har cancer. Jag är den som håller ihop allting. Tar hand om min man, barn, hemmet osv. Såklart jag gör det i den här situationen. Jag kan dock inte hjälpa det men har så mycket arga känslor inom mig. Jag tänker ”hade han gjort det här för mig i omvänd situation”. ”Skulle han lämna mig ensam en fredagkväll för att träffa sina vänner” osv osv. Jag vet inte vad jag ska göra av alla dessa tankar. Är det någon som varit i liknande situation? Pls help

      Har tyvärr inga råd att komma med men fyfan vilken jobbig situation, lider med dig och hoppas att allt ska lösa sig på något sätt ♥️

      Åh ❤️ Du borde gå i terapi! Dina känslor är helt legit och det känns verkligen som att du behöver ventilera med nån som vet vad de pysslar med.

      Har du nån att prata med….ventilera tankar och känslor? För mig känns det bättre när jag kan prata med någon om jag har det jobbigt med något.
      Annars så tycker jag att han har betett sig som ett riktigt as mot dig. DU ska ha en stor eloge för att du håller ihop allting medans han försökte komma fram till vilken typ av tjej han ska ha. Ursäkta??? Nu när han är sjuk behöver han dig. Jag tror inte att han hade varit lika förstående i en omvänd situation. Ja, jag kanske låter cynisk men detta är livet med män generellt sätt. Läste ett citat nånstans i stil med att män är det värsta som kan hända kvinnor (hittar inte citatet nu) men jag håller med. Tyvärr.
      Hoppas du har bra vänner som kan ge dig stöd och råd.

      Glöm inte bort dig själv i det här!!! Säger inte att du ska lämna honom eller sluta ställa upp eller så, men du får inte glömma att du är en exakt lika viktig person. Att din man är sjuk gör honom inte till en viktigare person än du – utan det gör att han har andra (och säkert fler) behov än du. Ser att det ser lite konstigt ut det jag skriver, okänsligt typ, men jag hoppas du förstår vad jag menar. Om du nu tex måste sköta hemmet och barnen medan han behandlas, okej. Då är det så. Men då kanske du behöver en kväll i veckan med dina vänner plus en terapitimme varannan vecka för att DU ska orka med, och då måste det också vara lika prioriterat. Prata med någon eller fundera själv och pränta sedan ner vad du behöver för att klara det här

    Känner mig ensam ikväll men försöker göra det bästa av situationen. Tänt ljus, ett glas rödvin och lite olika snacks i soffan. Kändes skönt att kika in här.

    Någon som har tips på en bra film som kan pigga upp?

    Trevlig kväll och helg! ✨

      Allt med Melissa McCarthy gör mig på gott humör!

        Började kolla Gilmore Girls igen! Älskaaar haha

          Haha har av någon anledning den som höstserie, så jag längtar efter 1/9 så jag kan börja ?

            Jag med eg ??? Men ähhh i år började jag tidigare ?

      Legally Blonde funkar alltid!

      Ikke film, men serie. Lucifer!

      I feel pretty

      A Simple Favor är min favorit ?

      Yesterday

    Jag flyttar runt mina inredningsdetaljer varje vecka ungefär. Är detta normalt? Gör ni med det?

      Jag gör det inte men kan inte se att det skulle va onormalt på nåt sätt. Om det har att göra med inredningsintresse då och inte nåt slags tvång som du mår dåligt av.

        Nej utan mer få till rätt känsla. Känner ingen som är så, därför jag undra om det är normalt.

      Japp ??? När mitt ex kom hit så startade han allt med ”va fint du gjort” ??? Flyttar nog nåt varje dag. En ljuslykta här. En tavla där. En fåtölj och byrå där ?

        Hey! Äntligen någon som är som mig. Min sambo är så van att han inte märker det längre ?

          Hahah jag hsr fått det från mamma ?

    Tips på riktigt bra tapas-restaurang i Sthlm? Maten måste vara topp, jag är kräsen

      Boquerian är bra!

      Ramblas, Mariatorget!

        Japp, Ramblas Mariatorget är den enda riktigt bra i Stockholm.

      Bistro Boheme på söder om du vill ha varierad tapas-mat eller bar olé olé på kungsholmen för autentisk tapas.

    Okej behöver lite inputs i vad andra tycker om denna situationen. Jag började prata med en kille på tinder för ett tag sedan och därefter har vi setts vid tre tillfällen som jag har tyckt varit jättetrevliga och har verkligen känt att jag velat fortsätta ses. Han har uttryckt att han känt samma sak och tagit initiativen till att ses alla gånger (jag har inte hunnit med att göra det först).

    När jag träffade honom senast berättade han dock att han inom kort (i augusti) ska flytta utomlands pga sitt jobb som är som proffs i en sport. Han sa att han förstår om jag inte vill ses mer pga att han ändå drar inom några veckor. Jag tyckte såklart det kändes väldigt tråkigt men kände ändå att eftersom allt var så bra så träffas jag hellre så länge det går. Han sa att han behövde fundera lite och kom därefter fram till att han inte ville träffas mer för att han är orolig för att ifall allt fortsätter utvecklas mellan oss så kommer det bli väldigt jobbigt att åka och att han har dåliga erfarenheter från liknande situationer när han åkt utomlands innan. Vi ska därför inte ses mer.

    Men alltså jag håller på att bli galen över att fundera på ifall detta är det verkliga skälet eller inte! Hoppas ändå det för då finns ett litet hopp om att ta kontakt igen när han är tillbaka i Sverige efter säsongen men samtidigt känns det väldigt ologiskt? Som att han egentligen bara inte vill träffa mig mer av någon annan anledning och använder flytten som ”ursäkt”. Vi har inte haft sex så det är inte att han bara ville ligga. Vad tror ni?

      Han ljuger.. jag Tror iaf inte det där är det riktiga skälet… verkar som att han bara använder det som ursäkt för att slippa något mer seriöst

      Tror det är hjärnspöken som härjar.

      Jag tror faktiskt att han talar sanning. Bättre att lita på folk så får de bevisa motsatsen sen i såfall ist..

        Det har du rätt i! Blir nog bara nojig för jag ju så gärna ville fortsätta träffas..

          Nja, han frågade ju dig först om du ville fortsätta ses och hoppades förmodligen på att du skulle säga nej, så att han slapp vara den elake.

      Tänker att man får försöka utgå från att människor är ärliga… så lita på det han säger tills någon annan info eventuellt dyker upp.

      Av ren nyfikenhet, vad för sport och i vilken stad bor du/ni i?
      Känner en som ska resa utomlands pga sporten snart men han han flickvän ?

        Vill inte avslöja för mycket pga vill inte avslöja mig själv. Är ju inte en jättevanlig situation. Vi bor i norra Sverige. Har varit hemma hos honom och såg då inga tecken på att någon tjej också skulle bo där. Vi har också setts på ”offentliga” platser i stan så om han har tjej så döljer han det dels bra hemma och är väldigt orädd att bli upptäckt

          Okej den jag har i åtanke är i Stockholm så du kan vara helt lugn kring det☺️
          Som svar på din fråga så förstår jag dina känslor men utgår också från det jag läste att han talar sanning

      Vet du, du har antagligen rätt.
      Om han hade varit väldig intresserad redan nu och fruktar att känslorna utvecklas ännu mer då hade flytten inte varit ett hinder. Han hade föreslagit någon slags lösning om han verkligen såg någon framtid med dig.

      Jag vet, jag vet, det är så trist att höra men jag tänker att det kanske besparar dig mycket tråkigheter i framtiden.
      Du kan verka klängig och för på om du trycker på att fortsätta ses när han uppenbarligen inte vill vara med dig.

      Tacka för tiden ni haft, önska honom all lycka och släpp det. Vill han mer då får han ta tag i sig själv och sluta vara så rädd, om han nu verkligen är orolig och inte bara ursäktar sig . Vill han inte mer då har du avslutat allt på ett värdigt sätt.

      Har du följdfrågor så besvarar jag dem gärna.

        Fast jag vet inte, jag hade inte velat satsa på nån om jag skulle flytta utomlands för ett längre tag. Gillar inte distansförhållanden och onödigt att starta nåt tänker jag.
        Du kanske kan dubbelkolla om han faktiskt flyttar på nåt sätt? Och säg att du gärna träffas när han är tillbaka, då är det upp till honom sen.

          Ja, det är det jag säger. Han vill inte mer då han inte ser en framtid.
          Han vill nog inte såra ts heöler men det är ju främst för att han själv inte ser något gott komma från att fortsätta ses.

          Hade han fallit för henne då hade han föreslagit distans. Varför ska tid vara ett hinder för när man kan påbörja ett distansförhållande?

          Han hade 2 val: satsa eller gå vidare. Han valde att gå vidare och ts bör göra detsamma för att bespara sig hjärtesorg.

            Jag håller inte med som sagt. Man kan gilla nån men ändå inte vilja ha distans. Det verkar ju va ganska lång tid, vill inte va bunden i ett förhållande till nån jag inte kan träffa då. Sex, närhet osv, vill ha frihet att träffa andra.
            Men ja, oavsett så vill han ju inte ha distans och kanske är smart att avsluta innan han blir för intresserad.

              Jag har inte sagt att han inte gillar ts, han är bara inte tillräckligt intresserad för att vilja mer.
              Att gilla någon är inte samma sak som att vara intresserad och se vart allt leder.

                Ok, du sa att han inte fallit för henne. Jag menar att det kan han ha gjort men han vill ändå inte vilket jag förstår. Men det spelar ju ingen roll, han vill inte starta nåt oavsett.

          Vet med säkerhet att han ska flytta och att det han sagt om det stämmer.
          Minns inte exakt vad jag sa förutom önskade honom lycka till men det var något i stil med att han gärna får höra av sig när han är tillbaka om han känner för det. Men det är inte förrän kanske maj nästa år.

            Oj, ja det är ju jättelång tid. Förstår att man inte startar nåt med nån i så fall. Skulle inte va värt för mig, bättre att va fri och öppen för möjligheter på den nya platsen. Bra att du sa så, ni får se vad som händer när han är tillbaka, om ni båda är fria då.

              Ja och så som det lät på honom så är det ett ganska speciellt liv med mycket press och också osäkerhet kring vart man hamnar och ja i allmänhet hur vardagen blir. Så hoppas att det kanske är så att han bara tycker det blir för jobbigt att utöver det inleda något i Sverige som hinner pågå i en månad bara innan flytten.

              Men känner mig så fånig som redan nu hoppas att det kanske kan bli nästa år istället och att vi då kan ses maj-augusti och hinna få mer tid ihop.. för han har verkligen inte sagt ett ord om något sånt ??‍♀️

        Tack för ditt svar! Ja det är lite så jag känner, att är man tillräckligt intresserad så vill man väl ses oavsett vad. Men försöker också tänka att dels kan man ju fungera och tänka olika och dels så har vi ju verkligen precis träffats och känner inte varandra så inte kunnat bli några direkta känslor..

        Men ja som du säger vill inte vara för klängig heller. Jag var väldigt tydlig med att jag gärna ville fortsätta ses och att jag skulle tycka det var väldigt tråkigt att inte göra det men när han väl kommit fram till att han inte tyckte det var en bra idé så sa jag egentligen bara att jag förstår och önskar honom lycka till, så hoppas jag inte framstått som för klängig.

        Om jag fortsatt är intresserad till våren när han är hemma igen, skulle det uppfattas som konstigt att då slänga iväg ett meddelande om att jag gärna träffas om han vill och kan? Jag tänker att det värsta som kan hända är ju att han ignorerar eller säger nej och i så fall kvittar det ju om han tycker jag är klängig om han ändå inte är intresserad..

          Du verkar himla smart du! Bra gjort. Det är alltid svårt att verka förstående när man har ont på insidan men du skötte det galant.

          Det är aldrig fel att höra av sig, jag är helt för att man ska höra av sig och göra sina intentioner tydliga MEN….

          Han har redan backat en gång. Vill han något då lär han höra av sig.
          Du kan ju slänga iväg ett meddelande men chansen att han fortfarande är intresserad är nog inte så hög. Du riskerar att bli nobbad och då får du avgöra om ditt ego klarar av det.
          Jag hade aldrig gjort det men om du är såpass självsäker att ett nej inte påverkar dig så mycket så kör på.

            Tack för fina ord ❤️

            Du har rätt i det! Men jag är nog för nyfiken för att kunna låta bli.. Och hade nog motiverat det för mig själv med att han kanske tänker att det är lönlöst när det gått så lång tid.

            Jag har ganska tuffa motgångar från tidigare relationer, så även om jag absolut blivit ledsen så hade det inte varit hela världen, och är som sagt för nyfiken och hoppfull tror jag att jag tycker det är värt den eventuella smällen. Men vem vet, jag kanske inte alls är intresserad så långt fram, tänker inte sitta och vänta ut tiden tills dess!

              Men vet du, då är det absolut värt att slänga iväg ett sms.
              Jag hoppas verkligen att det blir ni!

                Tack vad fint sagt! Om jag inte råkat träffa någon annan innan dess som verkar bättre så hoppas jag också verkligen på det!

      Han är ärlig. Träffa någon annan.

      Börjar hans namn på L?

        Icket!

          Tur att det inte va samma då haha! Har haft exakt samma upplevelse med en kille som spelar AHL och man blir så osäker ?

            Haha vad sjukt men skönt att höra att man inte är ensam! Men ja det är så svårt.. Får försöka lägga det på is tills nästa vår/sommar eftersom det ändå inte blir aktuellt innan dess ?

      Har full förståelse för hans beslut och tror inte att han ljuger. Det är fullt rimligt.

    Vad har man för skor när man inte kan ha klackar? Jag bröt foten förra året och kan fortfarande inte gå i klackar så det blir mest sneakers, men vad kan man ha när man vill vara lite finare? Känns som att min identitet kapats ?

      Ballerinaskor och liknande, har aldrig klackar.

        Aldrig ballerina. Småbarnsskor.

      Sandaler med jämn hög klack? Glömt vad det heter ?

      Sweeks nu på sommaren !

      Coola stövlar med platt klack.

    Är ni såna som inspireras av andras gymbilder och träningsfilmer eller blir ni triggade? Eller inget av det eller något annat?

      Bara HELT ointressant!

        Samma här, gör ingenting för mig.

      Har inga sociala medier men kollar youtube och där blir jag inspirerad av att se andras klipp på träning 🙂 Dock tränar jag 6-7 dagar i veckan så är ju ganska inne i det redan ?

      Jag blir motiverad och glad. Tycker att alla som har bra disciplin, oavsett var de tillämpar den, är imponerande och motiverande.

      Ja oftast!

      Finns nog inga bilder/videos som kan avskräcka mig från träning, när folk skadar sig kanske?
      Ser jag duktiga människor vill jag utvecklas, ser jag folk som bara poserar i snygga kläder blir jag motiverad att ändra hela träningskulturen haha

      Triggad blir jag av mina ”låg självkänsla-områden” och träning är inte ett sådant… 🙂

      Av träningsfilmer får jag inspiration till mina egna pass. (Är pilatesinstruktör). Just gymbilder är inte så inspirerande. Däremot härliga pass som är gjorda utomhus inspirerar mig.

    Varför har vitaminer så mycket högre innehåll än dagsbehovet? Tex B12 där dagsbehovet är typ 2-3 mikrogram, men en tablett innehåller 1000. Whyyy?! Kan någon intelligent själ förklara detta för mig ?

      Man kissar ut mycket. Kroppen tar vad den behöver. + bra marknadsföring för en billig peng. Folk tror att högre doser är bättre.

      Tillskott tar man ju bara om man har brist på något. I normala fall får man i sig allt man behöver via maten.

        Det stämmer inte alls med den näringsfattiga mat vi har idag, pga att marken är så utarmad. Den enda köpematen som fortfarande är riktigt bra, är kött från gräsbetande djur, ägg från grönbetande hönor och vildfångad fisk.

          Finns knappast några bra vatten kvar för fiskar att leva i så vet inte om vildfångad fisk är så bra tbh…

            Jo, det finns det! Ät dock helst inte fisk från Östersjön.

    Tips på mysig stad att besöka? Max fyra timmars bilresa från Stockholm, och ingen färja/flyg ska behövas (annars hade jag gärna valt Visby).

      Linköping, Nyköping, Trosa och Mariefred.

      Karlstad ? är iofs lite partisk då jag har stark koppling dit men det är en väldigt mysig stad, som iofs många städer är under sommartid.
      Passa på att upptäck staden från vattnet då man kan ta så kallad båtbuss och åka mellan olika hållplatser. Finns många guldkorn.
      Tar cirka tre timmar att åka från Stockholm. Finns även andra Värmlandspärlor, t.ex vackra Arvika.

      Det beror väl på vad du har lust att göra där… Men staden där jag bor, Västervik, är underbar! Det går buss från Stockholm som tar ca 3.5 timme! Här finns massor av fint att se och göra!

        Oh ja, Västervik! ❤️

      Söderköping. Hyfsat mysig. Promenera längs kanalen och ramunderberget. Orkar ni så gå trapporna upp till toppen av berget. Fika på smultronstället. Gå igenom den söta lilla staden med många vackra små hus.

      Kör ut till Sankt Anna eller stegeborg och bada.

      Sen finns det inte så mkt mer ?
      Eller jo! Ät middag på söderköpings brunn. Så himla vackert och bra.

      4h, då kommer du ganska långt ändå.
      Jönköping, Lidköping, Borås.

      Hedemora

    Hej! Behöver lite tips på hur jag kan bemöta en vän som beter sig lite märkligt. Trodde att hon hade drabbats av något, men tack vare svar på senaste ÖS så verkar det som att det snarare handlar om omognad/egocentrering. Problemet är att det har eskalerat; från att vara en gullig tjej (hon är 30+ för övrigt), till att få ALLT att handla om henne. Alla är kära i henne; om någon råkar dyka upp på ”folk du kanske känner” på insta eller Linkedin så tror hon att de stalkar henne pga förälskade, vänners pojkvänner och syskon är kära i henne, hennes chef måste bara vara kär i henne, alla kollegor som är av annan åsikt i möten är det pga förblindade av hennes skönhet och söker hennes uppmärksamhet, alla problem bemöts med att de är kära eller avundsjuka.

    Gamla bekanta är avundsjuka på henne därför hör de inte av sig, hennes grannar är avundsjuka på henne och ev lite förtjusta då… Det går inte att prata om något utan att det handlar om henne. Hon bränner alla broar och relationer, tror även hennes arbetsplats börjar tröttna.

    Tips? Bryr mig än men vet inte hur länge jag ska hålla ut…

      Konstigt att det har blivit så mer och mer tänker jag… Annars brukar man ju utvecklas bort från sånt?

        Ja, det är det som är så konstigt? Saknar den vänskap vi hade, nu har allt bara rasat ihop pga kan inte ta upp något utan att hamna i den där diskussionen… Jag vet inte om det ev kan ha att göra med att hon inte orkar ta tag i sina riktiga problem/en situation hon försatts sig i och eg behöver lösa. Lite ”flytta fokuset” kanske?

      Låter inte sunt. Alltså typ som att en psykisk sjukdom ligger i botten. Kanske emotionellt instabil personlighetsstörning? (tidigare borderline)

        Ja, men kan det gå så snabbt? Eller är det jag/ vi i gänget som inte plockat upp det tidigare?

        Men snälla hur många gånger har inte den diagnosen slängts ur här? Det krävs så mycket mer för en sån typ diagnos, inte bara för att någon tror att alla är kära i den personen.

          Håller med, men hon kan vara paranoid tidvis också, alltså det hänger ihop lite med att allt handlar om henne och hon kan läsa in ”hemliga meddelanden” i helt vanliga saker eller tro att folk hackar in i system och tar reda på saker om henne pga att de frågar hur helgen var (kort förklarat, vill inte gå in i detalj)

            Det låter ju faktiskt sjukt på riktigt.

            Tips – läs ”kärlekspsykosen” Låter lite likt! Hjälp finns…

            https://www.bokus.com/bok/9789188867742/karlekspsykosen-min-berattelse-om-mansklig-skorhet/

      Låter som hon har någon diagnos.

    Kan man se renar i Jämtland-Dalarna nu?

    Det är min dröm!

      Ja ❤️ Finns renar i Idre!

      Åk till fjällen i Jämtland så finns det gott om renar. ? För några veckor sedan fanns det renar precis vid infarten till Åre/Östersunds flygplats.

        Renar vid infarten till flygplatsen? Menar du inte älgar? Kan inte säga bestämt att det inte finns renar där, men kan säga att du inte kommer att träffa på en ren där. Däremot älg.

      Såg renar förra veckan i både Jämtland och Härjedalen. Åkte Östersund-Tänndalen via Vemdalen och det va väldigt rensäkert både på vägen och vid slutmålet 🙂

    Okej ursäkta för märklig fråga men:
    Gravida kvinnor, hur gör/gjorde ni med könsbehåring? Hur rakar/tar ni bort när magen är i vägen o man inte ser nåt?

    Hur gjorde ni vid födseln? Är såklart 1000% medveten om att man inte måste raka sig eller att barnmorskan vid födseln inte bryr sig huruvida det är hår där nere eller ej.

    Blivit extra medveten för att det är badsäsong och så och undrar bara vad ”som är vanligast” när man föder, även om det såklart är högst individuellt.

      Jag hade en rejäl kula och kunde ändå raka mig ?? Dock var det ett träningspass och tog lite tid ? Rakade mig innan jag åkte in för att föda.

      Ja trimmade bara och då har jag grovt mörkt hår. Hatar hår men ville inte klia 24/7 så det fick bli så.

      Hur menar du att badsäsong spelar roll? Menar du bikinilinjen då? För könshåret syns ju inte när man har badkläder på sig?

        Ja men precis. Tänker att hela det partiet går lite hand i hand hehe.

          Ok. Ta hjälp av din partner?

            Åh det gör han, men undrade om det fanns nåt bra tips på hur jag kan göra det själv ?

      Kört med full bush båda gångerna. Snälla tror du män skulle bry sig om att raka pungen om dom var gravida och skulle föda barn? Vi kvinnor är så jäkla hjärntvättade att tom när vi ska föda barn så tänker vi på hur vår fiffi ser ut och om vi ska raka oss. Strunt i allt det där

        Tusen tack för ditt befriande svar, du har så rätt så ??

        Fast alla tycker ju inte om att ha hår, det blir svettigt och varmt och kliigt. Alla får göra som dom vill, en ska känna sig bekväm oavsett vilket val man gör.

          Det kliar lite när det växer ut.

          Allt hår på kroppen finns av en anledning.

            Eller för vissa så kliar det först när det växt ut en bit och sen slutar det inte förrän man rakar igen. Hopplöst! Alla tjatar om att det bara är efter rakning men jag är väl ensam om detta tvärt-om-problem. Kan inte spara även om jag skulle vilja. ..

            Olika för alla…

            Äh jag tycker det är skitäckligt med hår på vissa ställen på min kropp. Är singel och lever ensam just nu, rakar mig ändå pga jag inte gillar känslan av en skog nånstans. Och att det kliar, både på ben och armhålor och mellan benen.

          Och varför tror du att ”alla inte tycker om
          Hår”…

            Det KÄNNS faktiskt inte bra för alla.

            ”Fast alla tycker ju inte om hår” betyder inte att alla inte tycker om. Menar att alla gillar olika? Den som skrev först gillar stt ha, jag gör inte, du kanske gillar men TS inte.

      Hade total 70-talsbuske när jag födde. Vem bryr sig? Du kan vara helt vaxad men bajsa på dig, barnmorskor har sett allt.

        Tack för ett till befriande svar, uppskattar det ?? Önskar att jag inte var så himla självmedveten kring en situation som handlar om att föda mitt barn och där behåring är en så fullständigt irrelevant del av det. Känner mig så fånig när jag tänker på det. Tack!

          När du väl ligger där med benen i vädret på BB så kan jag lova dig att du inte kommer bry dig om hela norra Europa stod och glodde rakt in i din 6 månaders utväxt i fiffi.

      Har rakar nästan rent hela tiden.. har aldrig upplevt magen som något som är i vägen..

      Trimmade ner det lite och detta endast för att det var lättare att ”hålla rent” efter förlossningen.. blöder ju en del efter & kändes ba skönare att inte ha en buske att tvätta varje gång.

      Första graviditeten så hjälpte min sambo mig men denna graviditet så rakade jag tills magen började vara i vägen och nu när jag inte ens ser mina fötter längre så ger jag upp. Har inget hår som står utanför bikinitrosab ändå men får väl göra en inbakad fläta om det skulle tokväxa innan bebis kommer och man ska ha bikini ?

        ?????

    Jahapp då är det jag som skriver för första gången här. Känner mig utmattad, har inte mycket energi eller lika stor glädje längre i allt jag annars brukar tycka om att göra och mkt annat som gör att jag fattar att det är så.

    Har jobbat nätter en längre tid men ska studera i höst, bara jobba lite extra ibland. Har precis slutat jobbet för ngn vecka sen och försöker få tillbaka energi inför skolan. Med mkt sömn, bättre matrutiner, inga sociala medier (förutom den här bloggen och yt), ta hand om mina djur, börja träna lite igen. Men inser att det kommer att ta låång tid. Känner mig så ledsen så ofta och har nära till ångest, speciellt för att jag är trött. Tröttheten kickar igång dessa känslor.

    Jag vet egentligen inte varför jag skriver det här. Vad var avgörande som hjälpte dig i din utmattning? Jag vill bara ha tillbaka mitt liv igen.?

      Jag är där du är. Jag vet vad som skulle få mig att må bättre, men jag orkar inte ens laga mat, inte gå ut i skogen som jag älskar. Jag är jämt ledsen och har självmordstankar nästan varje dag.

      Jag bokade tid på vårdcentralen. Fick en hemsk läkare. Bokade om återbesöket och krävde ny läkare. Han såg rakt igenom min mur och var helt rak i sin diagnos. Jag lider av ångest och utmattning från hög stress. Jag måste acceptera att han skickar mig till psykolog och jag måste byta jobb.

      Så för din skull, boka tid på en vårdcentral och orka ta dig igenom besöken och samtalen. Det är för din skull ❤️❤️❤️❤️❤️ Du förtjänar att hitta dig själv igen.

    Får man ha barnen olika tider på förskolan? Ska jobba 80% samt plugga 75% i häst och kommer därför ta en dag ledig i veckan för plugg. Tänkte ha den minsta på 1 år hemma då eftersom han sover typ 2 timmar vid lunch och sen hämta stora därefter. Men frågan är om man får? Dom kommer gå på samma förskola men olika avdelningar, stora är i princip i skolålder. Lilla är inte inskolad ännu men kommer börja efter sommarlovet. Stora mår bra av rutiner och trivs på sin förskola.

      Du får ha barnen på förskolan när du behöver omsorg (dvs jobbar/pluggar). Är du ledig ska dina barn vara lediga.

        Det var ju inte det jag frågade. Jag kommer plugga på den dagen som jag är ledig från jobbet (pluggar distans) men kan inte plugga när stora är hemma eftersom han kräver mer stimulans och aktivering och därför tänkte jag plugga på förmiddagen/ under 2 timmars tuppluren och sen hämta stora runt 13.00. Frågan är om man får ha en hemma och en på förskolan samtidigt? Det är mest för att jag tycker synd om minsta som han i så fall får vara hemma eftersom han bara är 1. Inte för att jag går och är ledig

          Vill också veta, jobbar oregelbundet och vill ha dottern hemma när jag är hemma. Kan bli att hon börjar kl 9 ena dagen och 11 andra. Men max 25h/vecka.

            Så får du absolut ha det, vi är inte uppbundna på tider som skolan 🙂

              Bra! Tack 🙂

            Jobbar inom vården och lämnar vid 11 så att de äter lunch på förskolan och kan vila när jag jobbar kväll och börjar 13.30. När jag jobbar dag så lämnar min man vid 7.30 då jag åker hemifrån 5.50. Dagarna som jag är ledig mitt k veckan är de hemma med mig – så med andra ord går de olika varje dag ?

              Skönt att höra, har nojat över detta.

                Varför helt enkelt inte fråga på förskolan?

            Du har ju rätt att ha dottern på förskolan när du jobbar, men jag skulle höra med pedagogerna kring tider osv. Där jag jobbar vill vi helst att alla barn kommer senast vid niotiden. Dels är det för att vi ska kunna planera och genomföra verksamheten, men också för att barnen inte ska missa någonting eller få svårt att anpassa sig efter förskolans rutiner. Jag skulle personligen avråda från att komma vid 11, då många börjar lunchen vid den tiden. Sen kan vi inte bestämma över tiderna för arbetande föräldrar så i slutändan är det ditt val (om du inte är arbetslös/föräldraledig), men det är ändå bäst att prata med personalen

          Är ett barn på förskolan så måste det andra vara där också.

            Va nej verkligen inte. Mitt äldsta ska börja förskolan nu eftersom hon vill träffa kompisar och jag kommer vara hemma med yngsta.

              Stockholm? (som tillåter allt)

              Men då är du ju föräldraledig. Det är skillnad.

            NEJ!

              JO!

            Så är det verkligen inte överallt. Här har vi rätt till förskola 15h i veckan vare sig du arbetar eller inte, allmän förskola från 3 års ålder. Då hade vi stora barnet på förskolan medan vi var hemma med minsta.

          Ja det får du!
          Men helt ärligt, ta det med den kommun du tillhör. Här är vi kommuner samlade från hela Sverige med olika regler.. så jag som förskollärare i min kommun hade inte reagerat på det.. men kanske tänker de annorlunda i din kommun.. ??‍♀️

      Olika kommuner och olika förskolor har olika regler. Prata med din förskola 🙂
      Ibland går det även att göra specialregler eller ändra lite om behovet finns.

        Okej tack! Får fråga när sommarlovet är slut. Alternativet är ju två barn på förskolan och inte två barn hemma tyvärr eftersom jag måste få en chans att plugga. Tänkte att den lille skulle uppskatta att få en lugn dag hemma. Funderade mest om det fanns någon generell regel när det gäller sånt 🙂

          Tänker du att du ska plugga tiden som han är vaken på förmiddagen också eller bara när han sover? Tänker att det är det som kanske kan ställa till det om förskolan krånglar (att du är ledig men stora ändå är på förskolan) ?

          Okej supermycket killgissande från min sida nu men bara hur jag tänker.

          När du har tänkt ha ett barn hemma och ett barn på förskolan så uppfyller du om jag förstått det rätt ”kraven” för att få ha barnen där, dvs du är inte ledig. Och då borde ju att du har ett syskon hemma inte spela någon roll eftersom du ju fortf uppfyller kraven för förskoleplatsen för syskonet som är på förskolan! Eventuellt att den där 15-timmarsregeln träder in när ena barnet är hemma (vet inte om det är baserat på syskon hemma eller föräldraledighet) men det blir ju ändå inget problem eftersom det bara är en dag i veckan.

          Summa summarum, hade tyckt det var väldigt ologiskt och märkligt att inte få ha ena barnet på förskolan när du faktiskt uppfyller kraven för det. Men tyvärr har jag ingen aning om vad som faktiskt är rätt (är ju inte alltid logiskt) så min kommentar är egentligen helt meningslös ?

            Haha tack K för din tanke. Jag har också tänkt sådär. Men jag har ju inte heller någon aning. ??

            Sofia – tanken är att jag ska plugga även när han är vaken är ju egentligen en kort stund på förmiddagen det handlar om som
            Han är vaken och jag pluggar. Han kräver inte så mycket och är rätt nöjd med att man plockar fram lite leksaker han kan röja runt med på vardagsrumsgolvet. Eftermiddagen sen får de min odelade uppmärksamhet

            Det är skillnad på att vara ledig och att vara föräldraledig.

      Varför skulle du endast ha ena barnet?

        Har förklarat det ovanför ?? men det är för att jag tycker synd om den lille som i så fall får gå 5 dagar i veckan. Stora barnet trivs bra, har vänner och är inskolad sen många år tillbaka. Plus att han kräver mer stimulans. Den lille sover minst halva tiden och räcker med att man lägger ut lite leksaker på golvet för att han ska hålla sig nöjd. Funkar dessvärre ej med en nästan 6 åring. Bäst för mig hade varit tyst och lugn men mitt samvete säger att jag nog klarar av att plugga även med 1-åringen hemma så att han får en paus från föris – även om jag har rätt att ha honom där.

          Fast såhär:
          Jag pluggade med en 1-åring hemma och nej, det är inte så stillsamt och även om de fortfarande behöver vila under dagen och till och med sover en stund så räcker inte ens tid till att bolla med plugg och ett barn hemma samtidigt. Barnet skulle nog ha det bättre på förskola så du får plugga ordentligt. Kan bli jobbigt med för många bollar i luften samtidigt annars ?

      Jag har pluggat heltid med nyfödd->nu 1.5-åring hemma medan storasyskon varit på skola/förskola. Förskola då ca 30 h/vecka. Har inte tagit ut föräldrapenning alls. Ingen har kommenterat det ?

    Tänkte köra roadtrip uppåt i landet i nästa vecka och behöver tips på saker som inte får missas. Har inte valt väg ännu, men har flertalet nätter på mig. Blir troligtvis Inlandsvägen åt ena hållet och E4 och längs kusten åt andra hållet. Åker från Linköping. Tips?

      Skärvångens bymejeri!!

      Vildmarksvägen med start från Strömsund. Fantastisk natur. Gör en övernattning under sträckan så hinner ni med att stanna och titta på vattenfall osv.

    Alltså stör mig på josse (SBP-podd) hon klagar på allt o alla o alla stör henne så otroligt mycket och hon kan inte fatta hur folk kan leva på ett sätt eller göra saker på annat sätt men enligt henne är hon ju själv typ perfekt. Ifall man skulle ställa en lite negativ fråga eller kommentera lite negativare eller fråga om nåt dom pratat i podden så blir man blockad? Har kändisskap och pengar stigit väldigt högt nu eller vad händer?

      Ja alltså har aldrig stött på maken till en sån negativ person.

    Hur får jag min katt att inte riva upp ett litet sår på huvudet? Det är helt omöjligt med krage, hon blir vansinnig. Tvättar och håller rent såret (det ser fint ut och hade en skorpa tidigare idag, som hon alltså rev bort), men hon kliar ju ibland och kommer åt det.

      Är hon innekatt då behöver du inte noja så mycket över infektioner. Håll det rent så läker det av sig självt.

        Ja det är hon. Ok! Kanske oroar mig i onödan. Hon har tydligen någon form av allergi (under utredning) så därför får hon små utslag ibland, och nu blev ett lite större.

    Har någon erfarenhet av PTSD pga en relation?

      Förmodligen…

      Svar ja. En destruktiv sådan med en riktig psykopat dock, du kanske menar efter en relation i allmänhet?

    Någon som vet vart tavlorna från Maja NL kommer ifrån? Hon visade upp så fina i nya huset (på YT)

    Jag är så kär i min kille och imorgon åker vi till Frankrike ❤️

      Vad fint! Blir glad för din skull och brukar egentligen inte ens reagera så på kommentarer ?❤️

      Underbart. Har just varit några veckor i Frankrike och Italien med min kille. Underbart ?

    Måste till Ica innan det stänger kl 22 men har precis haft en gråtattack och är sådär ”fin” som man bara är efter att man gråtit…hur blir man av med alla jag-har-gråtit-tecken??

      Det är ingen fara ❤️ Ingen kommer tänka på det ? Andas djupt när du går dit så ser du att det löser sig. Kram

      Äh, skit i det – bara gå dit. Kan lova dig att folk inte kommer lägga märke till det. Tvätta ansiktet i kallt vatten och sätt på dig en keps och dra ner lite om det känns bättre.

      Haha tack för era svar, ni har nog rätt! Det sitter nog i huvudet bara??❤

      Jag lider av både depression och ångest, med tillhörande panikattacker. Tro mig, ingen bryr sig. Jag har varrit på Ica i alla möjliga stadier av panik och gråt. Har till och med gömt mig bakom pastahyllan och snabbgråtit lite. På med en keps och dra bara.
      Lite kallt vatten i ansiktet om du vill, men ingen kommer bry sig.

        ❤ kan inte ens föreställa mig hur det är att leva med det och ha det så oftare än typ en gång i kvartalet, som för mig. Du har nog väldigt rätt i att ingen bryr sig, märkte ingenting nu och folk är ju överlag rätt upptagna med sig själva så det sitter väl mest i sitt eget huvud.

      Till Ica kan man gå hur som helst♥️ Hoppas du mår bättre efter gråtet!

        Haha lite pms bara, det händer ungefär en gång i kvartalet och jag är så ovan gråtare så det är alltid så mycket som vill ut när jag väl gråter?? mår bättre men började tänka på det nu igen så nu började det haha.?❤

          Gått till Lidl i pyjamas, tro mig ingen bryr sig haha

            ?

    Är det okej att längta till hösten? Längtar efter rutiner, inga mer resor, bara va hemma, mysa i lugn och ro utan krav ?

      Längtar också efter hösten ?????

      Tänker att man kan leva så på semestern om man vill? Man måste ju inte resa mm?

      Bara va hemma, mysa i lugn och ro? Jobb då?

      Det är väl okej, men sjukligt.

      Ni kan ge er semester till mig, vill aldrig ha höst, jobb, rutiner och vardag! ?
      (Det är väl ok, men ljusår från sommar och senester ❤️)

      Längta så mycket du vill, men tjata inte om det. Det är sommar nu.

    Ni som bor ensamma – hur hanterar ni det? Är det jobbigt eller trivs ni med det? Jag bor med mina föräldrar men kan tråkigt nog inte göra det hela livet men jag har rädsla över att bo själv. Jag är väldigt social och saknar snabbt människor omkring mig och är en grubblare. Fastnar lätt i djupa tankar. Har ni några bra tips?

      Flytta ihop med en kompis? Eller skaffa en rumskompis?

        Nej gillar inte att bo med kompisar och är såpass gammal nu så vill inte.

          En rumskompis måste ju inte vara din kompis…

          Hur gammal är du?

            Det tänker jag inte säga då människor här är dömande som de är redan.

              Ok, alltså äldre än vad de flesta är när de flyttar hemifrån. Typ 30?

                Precis. Har en svårt sjuk förälder som jag försöker ta hand om så att tänka på att flytta har alltid gjort mig väldigt ledsen.

                  Men det är väl jättefint att du kan göra det! Mer vuxet än att ha eget boende tycker jag…

                    Det tycker inte andra människor. De kan vara extremt elaka.

                      På vilket sätt?

                      Både jag och mina föräldrar får dömande kommentarer för att jag bor här. Du får hitta ditt egna bästa sätt att bemöta dom 🙂 ha en plan på vad du ska svara.
                      Jag tycker det är super respektabelt och värd all heder att du tar hand om en sjuk förälder, ingen kan väl få dig att skämmas för det?
                      Även om det inte är den enda anledningen till att du bo kvar 🙂
                      Tänk också på att det är så himla mycket mer vanligt utanför Sverige, vi är rätt extrema på att flytta hemifrån här.

                      Har kompisar som säger att ingen någonsin vill bli ihop med mig för att jag bor hemma då det förknippas med att vara socialt missanpassad och att det är jättebebis-syndrom. Om jag dock berättar om situationen jag bor hemma för så säger de ingenting men deras ord sårar ordentligt.

                      Väldigt taskigt sagt av dina vänner! Helt galet att de tycker det är okej att säga så, att ”ingen kommer vilja bli tillsammans med dig” säger man aldrig oavsett ”motivering”. Aldrig.

                      Men strunta i vad andra tycker, låt inte det bestämma åt dig. Om inte dina föräldrar vill ha ut dig, bo kvar då?

                      Nej det tycker inte jag heller men tydligen. Jag jobbar och sliter och sköter hushållssysslor och tar hand om min förälder. Har åkt till sjukhuset mer än en gång och suttit vid min förälders sida natten igenom. Stått vid sjukhusdörren och tagit emot föräldern med dropp och en påse full av blod efter en operation för att sjukhuset hade ingen plats. Så när de säger så sårar det djupt

                    Berätta för dem att det sårar dig. Slutar de inte så sluta ungås med dem. Säg ifrån. Och försök lära dig att skaka av dig sånt, idioter kommer alltid finnas tyvärr.

          Hahahha du låter exakt som mig. Bodde hos mina föräldrar tills jag var 20 ish, nu bor jag själv och det suger. Men jag vill inte bo med en kompis eller någon annan än en partner (och ja, mina föräldrar då men det är jag för gammal för haha).

            Haha känner samma just nu. Har varit hos mina föräldrar sen i måndags, kom hem till mig ikväll. VILLE verkligen inte åka hem. Det fanns ingen eller inget som tvingade mig att åka hem heller, men kände lite att jag är 29 år, kanske borde åka hem till mitt eget hushåll.? Kanske träffar man någon som man delar boende med en vacker dag, då kanske det känns bättre.

              Jag önskar att jag kan bli en så fin förälder (och få en sån tacksam dotter som du) så att barnen vill bo med mig. Tycler så synd om dig som vill bo hemma men känner dig tvin6had till ensamheten mellan 4 väggar för att vi i Sverige bestämt att man ska ut ur boet 2 min efter att ha fyllt 18, annars är något fel.

          Förstår inte, du är för gammal för det tycker du men inte för gammal för att bo med föräldrarna? Tänk inte på ålder för mkt!

            Jag har en svårt sjuk förälder som jag har tagit hand om sedan jag barn och försöker ta hand om fortfarande. Så att flytta och lämna min sjuka förälder har alltid tagit emot.

              Men gör inte det då? Om de vill ha dig där och du är nöjd med det?

      Upplever personligen att bo ensam inte alls är samma sak som att vara ensam.

        Varför inte?

          Att vara ensam är en känsla av ensamhet, den kan uppstå oberoende av människor. Du kan känna dig ensam bland vänner. Att bo ensam betyder bara att du bor själv, men känner dig inte ensam.

          Det är såååå skönt att komma hem till en tom lägenhet.

            Såå skönt att komma hem till en icke tom lägenhet 🙂

              Hjälper ju TS så mycket ?

                Men varför är målet att TS ska flytta till eget boende? ?
                Bättre om personen får stöd i att göra som den känner är bäst för sig själv, oavsett normer

                  Hon sa ju att hon måste?

                    Nä det var väl så att personen känner sig pressad pga normer och vad andra tycker om det?
                    Eller har jag missat något?

                      ”Kan tråkigt nog inte göra det hela livet”. Tolkade jag som att hen måste flytta. Nån gång iaf.

        Precis, det är verkligen inte samma sak.

      Man vänjer sig, det är nyttigt!

        Varför? Ensamhet är ju något som vi människor ska må dåligt av eftersom det evolutionärt inneburit en stor katastrof för oss…

          Men det är ju ENSAMHET. Att vara ensam är inte samma sak.

            Tror det överlappar ganska ofta! Är du väldigt introvert kanske?

              Men snälla, massa människor bor ensamma utan att vara introverta! ?

                Ja men tror mest introverta människor kan vara ensamma utan att känna sig ensamma i någon större utsträckning :p

                  Äsch, det kan väl alla i viss mån. Annars är man lite väl beroende av andra.

          Bo själv och evig ensamhet är inte riktigt samma… Vad ska hon annars göra då? Hon vill/måste ju flytta hemifrån säger
          hon?

      Jag älskar att bo själv. Behöver dock ensamhet för att vila upp mig, så är nog annorlunda mot hur du känner. Har en katt som sällskap dock, det gör kanske mycket.
      Men det är något speciellt med sitt eget hem där man får bestämma allt själv, göra som man vill osv.

      Men för att inte känna sig ensam och känna saknad så bestäm två fasta dagar i veckan där du bjuder hem dina föräldrar på middag och umgås? Om ni bor i samma stad.
      Umgås med vänner, mysigt att ha någon som sover över hos en. Men våga även vara själv och lär dig att trivas i ditt eget sällskap.

      Jag har bott hemifrån många år men mamma och jag ringer fortfarande och säger godnatt varje kväll, vilket betyder mycket för mig. Hon känns så nära fast vi inte bor tillsammans.

      Fastna i djupa tankar har jag inga direkta tips på då jag inte är så bra på att lösa det själv.
      Jag antingen att jag fastnar, mår skit och gråter (oftast) eller försöker hålla mig sysselsatt. Men där tycker jag inte det spelar så stor roll om jag bor själv eller när jag bodde hemma.

      Du kanske kan hitta något nytt intresse du kan göra hemma? Ha alltid en bra bok eller serie du kan kolla på. Var aldrig rädd att ringa dina nära och bjud in om du känner dig ensam. Testa nya recept, baka bröd eller något. Gillar du växter så är det avkopplande och får en på bättre humör tycker jag.
      Fastnar du i för djupa tankar kan du väl åka hem till dina föräldrar och sova där? Bara för man flyttar hemifrån måste man ju inte alltid vara själv och aldrig sova hos sina föräldrar igen.

      Viktiga är att du gör hemmet till ditt, där du trivs, kan koppla av, gillar din inredning, känner dig trygg.
      Man växer så mycket av att bo själv.
      Det kommer gå bättre än du tror?

        Jag hoppas det ? tack för fint svar och pepp ❤️

      Jag är likadan! Hatar att bo/vara ensam och bor hos mina föräldrar istället för att skaffa eget. I en icke acceptabel ålder 😉 (mina föräldrar dock har inget emot det)

      Testade helt egen lägenhet 1 år och det kändes så onödigt! Jag behöver inte ha en egen lägenhet då jag ändå inte gillar att hänga hemma så mycket.
      Har särbo så det är inte ett problem, annars brukar folk ta upp att kärlekslivet kan bli lite lidande utan eget boende :p

      Tycker du ska tänka på att det är starkt att gå mot strömmen och identifiera sina egna behov, du sparar massa pengar, får mer tid med dina föräldrar, och ensamhet är ju världens folkhälsoproblem i Sverige!
      Dessutom är det minimalistiskt och miljövänligt att bo lite trängre 😉

      Annars finns faktiskt kollektiv med äldre personer också! Träffat upp till 50 åringar som bor så 🙂

        ❤️❤️ jag vet men kompisar ba: du kommer dö ensam ingen vill ha dig om du bor själv. Jag bor inte hemma för att jag är lat – jag har anledningar till det. Vad tycker din pojkvän/flickvän?

        Ja så länge särbon inte också bor hos föräldrarna! ?

          Hehe nä han har inte den möjligheten, men hade gärna gjort om det var annorlunda säger han :p

            Då blir det ju svårt att ha ett förhållande med allt det oftast innebär dock.. ?

              Äh ta in på hotell ?

                Dyrt att göra hela tiden ?

    Vad är ert favoritsnack som är nyttigt? Med nyttigt menar jag hyfsat kalorisnålt och inte supermycket socker.
    Jag har lite fastnat i typ bär och popcorn, men det är lite tjatigt i längden 😛

      Gurkstavar med hummus.

      Brukar äta saltgurka
      Gurka med köttochgrill krydda
      Paprika

      Äppelbitar med jordnötsdip.

      Grekisk yoghurt med banan, frysta bär och agavesirap!

    Hej, har mått rätt dåligt några månader, och undrar om någon känner igen det här. Jag trött, matt, ont i kroppen, händer fingrar. Har noll aptit, men har inte gått ner i vikt. Tvingar mig själv att äta bra mat ändå. Sover rätt mycket men är aldrig utvilad, känner mig groggy. Jag har nyligen tagit blodprover, samt ekg och sådant. Tränade mycket innan pandemin, men hur mycket jag än försöker orkar jag inte börja igen, en lång promenad är jobbigt nog. Har haft depressioner förut, och pandemin har väl säkert inte hjälpt, men känner mig inte nedstämd, bara så ofantligt svag och trött. Låter detta bekant? Är orolig att vården bara kommer säga att jag är nedstämd pga av min historik, och det känns så tungt. Upplevde att jag blev ännu mer slut av mitt första vaccin.

      Vad visade blodproverna? Skulle kunna vara en brist på järn tex, eller hypothyreos (fast att du inte gått upp i vikt talar emot det..) Du har inte haft nån fästing? Borrelia/TBE? Gissar bara nu..

        Alla prover var nomala. Har också tänkt på borrelia men har inte sett någon fästing, har aldrig haft en, tror jag!

      Vet inte om du haft covid men jag var heeeeelt slut i kroppen efter att jag hade det, tog typ 3 eller 4 månader innan jag fick tillbaka min energi. Jag kände mig liksom helt trött i hela kroppen och sov dygnet runt.

        Åh, jag har inte haft covid vad jag vet, kanske borde jag ta ett antikroppstest?

      Postcovid och/eller vaccinbiverkning?

        Eller psykiskt?

    Använder ni olika alias här på öppet spår? Jag byter typ hela tiden. Är det någon som brukar använda sitt riktiga namn? Gör jag aldrig

      Jag använder olika alias, men egentligen så förstår jag inte varför jag gör det:) Jag använder inte mitt riktiga tilltalsnamn.

      Innan gjorde jag det, olika emojis bara. Men nu hamnar mina kommentarer i modd så fort jag har ett annat nick än anonym?‍♀️

    Älskar flätor, sk boxbraides. Men har fått till mig att vita inte får ha det pga CA. Så jag får väl acceptera läget, men tycker det är så j*vla snyggt och vill verkligen ha det haha!

      Flätor tillhör ingen specifik kultur. De har använts globalt.

      Varför i hela världen skulle vita inte få använda flätor? Jösses…

      Vem fan bryr sig. Ha vad du vill

      Alltså har också det här problemet, mest för att flätor är så praktiska och jag har så tjockt/varmt hår ?
      Speciellt för några år sedan var det ju så mycket snack om just flätor… upplever dock att det lagt sig nu…
      Jag löste det genom att hitta på varianter som var mer åt ”inbakade flätor” hållet än ”braids” liksom. Tex så kan ju ingen anmärka på två inbakade flätor, men fyra eller fler…

      Tycker absolut inte att svarta kan claima något så grundligt som -flätor- oavsett form, men man har ju ingen lust att bli utskälld på gatan

        Inbakade flätor är inte något som svarta människor claimar så det är nog helt lugnt att ha 4st inbakade flätor på huvudet, praktiskt när man har ojämn hårlängd 🙂 Och problemet för svarta är väl mer att det anses vara ”ghetto” eller ”oprofessionellt” med flätor när svarta har dom men när Kardashian/Jenners har dom så är det trendy och chic helt plötsligt. Det är mycket från svart kultur som anses vara trashy när svarta använder det men coolt när vita gör det. Tror ingen kommer skälla ut någon på gatan för att den har flätor men man kan ju ändå förstå varför dom vill claima deras specifika ”flätstilar”.

        Om man någonsin har tråkigt kan det faktiskt vara intressant att läsa på om flätornas historia och vad dom var tänkta för. Tycker sånt är väldigt intressant 🙂

          Om vi ska syssla med hårklyveri är det väl just utbakade flätor som dom visst försökt claima… speciellt när dom är lite mindre och fler.
          Verkar dock som hajpen har lagt sig, så det kanske är fritt fram igen 🙂

          Misstänker att människor från typ alla kulturer sysslat med flätning med hyfsat liknande resultat 🙂

      Asså du får ju om du vill men om du inte har afro-texturerat hår så kan du tappa väldigt mycket hår av löshåret man använder när man gör box-braids.
      Och jo box-braids och cornrows tex tillhör visst en kultur. Inte flätor generellt utan specifika typer av flätor. Vikingarna hade vanliga inbakade flätor tror jag och det var vikingarnas kultur och svarta människor hade box-braids och cornrows och det var deras kultur. Jag personligen tycker det är konstigt när folk så gärna ska ha saker från andra människors kulturer när dom inte har någon koppling till kulturen men om du så gärna vill ha box-braids så får du väl ha det haha men som sagt så kan du tappa väldigt mycket hår om du inte har typ 3/4 hår.

        Tack för svar! Jag kommer nog avstå just box braides i sånt fall pga att jag vill visa svarta respekt för deras kultur, men finns det liknande flätor man som vit som inte är CA? Eller är alla flätor det? Jag känner mig helt vilse i det ämnet.. upplys mig gärna.

          Asså vanliga inbakade eller utbakade flätor tycker jag är jättesnyggt, speciellt om man lär sig göra dom jämnt och tight typ. Annars vet jag inte vad mer man kan göra, vet inte hur mycket hår du har men typ 4st inbakade/utbakade flätor ser väldigt sportigt ut. Om du bara gillar hur flätor ser ut så finns det säkert massa youtubevideor på olika frisyrer där flätor ingår. Tror det är boxbraids, locs och olika typer av cornrows som härstammar från afrikansk kultur, om du är intresserad så finns det nog väldigt ingående videor på youtube om det. Har för mig tex att slavarna flätade kartor i håret på utrymningsvägar och att dom även flätat in riskorn i håret mm. Men själv har jag långt tjockt hår ner till midjan och brukar alltid ha två tighta inbakade flätor och tycker det är snyggt!

        En sak jag funderat på är att jag brukade göra boxbraids på mig själv som barn varje sommar, för att det var svalt och skönt. (Utan löshår självklart).
        Ganska säker på att jag inte inspirerades eller ”snodde” frisyren av någon kultur som så liten.
        Är det inte min frisyr då?

          Jo det är det. Som sagt tidigare, finns inga bevis gör att någon slags flätning skulle vara specifik för en grupp människor på jorden.

          Jag har en annan kultur än den svenska vita kulturen och alltså vad hände med att dela med sig och visa sin kultur? Jag hade mer än gärna visat upp min kultur för andra och hade inte känt att någon som valt den estetiken är något dåligt?

            Alltså förstår att blackface och imitationer inte är okej men liksom flätor, kläder, smycken

    Halvkollar på Prästen i paradiset där de nyss visade tuppfight. Reagerade och försökte googla men hittade inga reaktioner på detta djurplågeri. Någon som vet? Brukar ju vara lätt att hitta om en film innehåller okej djurscener eller djurplågeri.

      Tuppfäktning är djurplågeri

        Ja, det vet jag. Det är därför jag reagerade och tycker det är konstigt att det inte skrivits om detta kopplat till filmen när den kom.

          Det kan ju vara fejkat också kanske? Skulle vara konstigt om sådant försiggår i nya filmer. I Papillon till exempel med Steve McQueen så är det en höna som bryter benet på riktigt när de går av båten vilket är väldigt tragiskt. Men du kanske kan kontakta SVT och fråga!

        Jag googlar alltid filmer med djur i, ibland har jag blivit förvånad och lättad över att det varit fejkdjur.

    Får så ofta finnar på skinkorna, har nästan alltid det, vad ska jag göra? ?

      Jag med men tänker att det beror på min stora booty ?

      Nu kommer ingen tro mig, men körde strikt lchf några månader och tydligaste effekten var att mina hormon-finnar samt de på rumpan försvann ?

        Jo upplevde samma när jag förra hösten slutade med all onyttig skit, körde LCHF som en kickstart och sen började jag med daglig motion/träning och fick så mycket bättre hy! Så vad man äter spelar verkligen in?

        Hur kunde en typisk ätdag se ut för dig?

          För mig är det;
          Omelett med lite bacon och ost till frukost
          Kött eller fisk med grönsaker till lunch, samma till middag

          Ganska små portioner men MYCKET adderat fett i form av smör eller ister
          Gör storkok och äter matlådor

            Tack för svar. Undrar bara om du blir mätt på den maten/mängden ?

              Blir mätt och nöjd när jag väl äter, men har lite problem med att jag blir hungrig på kvällen lagom när jag ska sova ibland ?

                Jag upplevde att jag var lite hungrig hela tiden de första dagarna men sedan anpassade jag mig på något konstigt sätt. Blir mätt på mindre numera och när jag blir hungrig på kvällen så går jag och lägger mig och sover över den känslan. Äter ungefär som du verkar göra. / en annan lchf- person som även kör periodisk fasta några dagar i veckan.

        Det är mycket skit man kan få i kroppen pga socker.
        Svamp i underlivet tex. Många som inte vet.

      jag får i perioder, tvättar då skinkorna med någon aknetvätt (typ ACO eller liknande) någon vecka och det försvinner för mig 🙂

      Hidradenitis suppurtiva. Ät mindre socker och mjölbaserat.

    Nu när ögonfransförlängningar varit poppis så länge undrar jag om det snart kommer finnas ett lim som inte innehåller cyanoaktrylater och annat skit. Vad tror ni? Känns ju absolut som något värt att utveckla. Kanske är helt omöjligt, vad vet jag?

      Jag undrar om och när trenden kommer svänga ?
      Tycker det är himla fascinerande att saker kan byta från ute/inne och vi ser helt olika på dom :p
      Undrar också mycket hur croptop trenden kommer kännas om några år

        Det med crop tops vet vi som var unga på 80-talet. Då hade även killarna i Okej det?

          Precis som låga jeans kommer och går så gör crop-topen detsamma.

        Jag är inte ute efter stora sopkvastar till ögonfransar, men hade gärna haft lite mer volym. Testat en gång och blev jättenöjd! Reagerade inte på limmet men vågade trots det inte fortsätta… testade istället lash lift och älskade det desto mer! Tyvärr reagerade jag på det och har inte kunnat fortsätta.
        Tycker bara att det är märkligt att det är så pass stort men att det bara ”accepteras” att det är en relativt stor hälsorisk och att det inte är några planer på att hitta en lösning. Är ju i och för sig så med massa saker, hårfärg osv.
        Bara en kvällsfundering jag kom att tänka på?

          Jag tar bara en ögonfransböjare, värmer upp den lite och sen böjer jag fransarna själv. Mycket billigare och håller 1-2 dagar. Går väldigt snabbt. Har fått allergisk reaktion mot mascara och annat smink så var tvungen att hitta en lösning. Innan gjorde jag fransarna och även testat lashlift men när jag kom tillbaka till Sverige så testade jag några olika och såg alltid så onaturligt ut så jag gav upp, kändes som pengar i sjön.

    Hej. Jag är 36 år gammal och ensamstående mamma åt en liten tjej på 8 år. Och jag är bipolär typ 2 (gränsen till typ 1). Och haft min diagnos i 3 år. Ingen medicinering. Psykiatrin vill först medicinera SEN hjälpa mig med psykolog och livet i övrigt. Har haft mycket problem med alkohol och droger som de sett över huvudet på och mer eller mindre ignorerat. Jag har själv styrt upp mitt liv! För min dotters skull ❤️ Vet inte vart jag vill komma mer än kanske höra om någon är i samma sits? Förstår era nära och kära hur ert huvud fungerar?

    Jag vet inte om jag börjar bli paranoid men det känns som att de finns många som inte gillar mig. Tex några gamla kollegor, några av min killes vänner, min bror osv. Jag har inget behov att vara omtyckt av alla men nu känns det som att flera ogillar mig och jag förstår inte riktigt varför. Och det jobbiga är att inte veta vem som ogillar en.

    Jag har jobbar hemifrån i över ett år och knappt träffat nån så jag vet inte om det är jag som börjat överanalysera.

      Lite svårt att svara på. Har du mer konkreta teorier kring varför du tror att du ogillas?

      Det kan jag också känna ibland, har en sån period nu, jättejobbigt och svårt att komma ur?

        Ja jag tror jag behöver träffa folk. Det är så synd bara att 3 av 4 kompisar inte bor här.

    Någon som har testat IPL för hemmabruk typ mandyskin eller liknande? Nöjd med resultatet?

    Det känns verkligen som jag klickar med en kille över text. Vi har inte setts ännu men ska göra det snart men kan man klicka över text? Eller är jag bara överglad?

      Det KAN man och det är viktigt att man gör det. Skulle själv aldrig träffa någon som jag inte känt det med, så absolut går det! Så mysig känsla när man gör det också?

        Vad glad jag blir tack för fin pepp ❤️ vi flörtar väldigt över text men han hör av sig under dagen och frågar vad jag gör och när jag sade att jag var rädd för att jag inte kommer motsvara hans förväntningar när vi ses sade han att jag inte får ha så låga tankar om mig själv och att vi ska jobba på det tillsammans. Det känns så rätt på något vis även om jag verkligen inte bör ta ut något i förskott med de tillitsproblem som jag har. Han kanske är en skicklig psykopat.

          Haha nej klart han inte är en psykopat? bra att du/ni är öppna med hur det känns, det underlättar mycket för kommande dejt. När ska ni ses?

            Vi skulle setts imorgon men ska bli världens oväder så blir nästa helg istället! Är nervös redan nu haha.

              Kul! Vad ska ni göra?☺

                Jag bor i Göteborg (välkommen regn haha) så OM vädret håller i sig tror jag vi har en promenad i Botaniska Trädgården. Vill vara utomhus så jag kan springa därifrån när jag får panik ?

                  Asså det lilla låter precis som han jag skulle på dejt med i helgen i botaniska men som flyttades till nästa pga oväder ? börjar hans namn på E?

                    Nope! Haha. Hans namn börjar på M. Vi kanske ses i Botaniska nästa helg då ? glöm inte hänga i öppet spår så vi kan höras!

                      Hahaha åh. En M. I gbg. Och utifrån det du skrev om hur han är…det låter otroligt likt en jag dejtade?? självklart finns det fler killar på M i Göteborg och fler som är såna som han verkar vara. Vilket år är han född?? ”min” Göteborgs-M som var likadan är född 1991.

          Men fan vad fint, blir glad som att du vore min vän❤️ Hoppas allt går toppen med er och att du får vara lycklig med honom. Älskar livet när man har en kille man träffar/skriver med

      Ja absolut! Jag klickade med en kille över text, det var tio månader sen och idag är vi sambor ?

    Skriver med en kille genom en av våra gemensamma killkompisar. Och vet ni, han är det mest finaste jag sett? Jag förstår inte hur han kan vara så fin. Han har så ljusa ögon och dem skiftar i turkost. Jag är kär i hans utseende och allt jag vill är att bara träffa honom. Ni vet när man tycker om en person så mycket att man vill röra huden på den? Blir så glad varje gång han skriver till mig. Vi har haft kontakt i en vecka nu och han skriver varje dag och mitt hjärta smälter varje gång. Glömmer alla mina problem för stunden.
    Ville bara få ur mig det??

    Vad är era fördomar om folk från överklass? Typ de som växt upp i djursholm / saltsjöbaden / gått på Lundsberg skola etc?

      De lever ett helt annat liv än vi vanliga.

      De har sommarhus i Torekov, Båstad, Frankrike eller Spanien.

      Vinterhus i Åre eller alperna.

      De har vett och etikett.

      De pratar inte om pengar eller visar upp. De sköter allt med stil. (Inte som nyrika)

      De har små hundar.

      Spelar tennis, golf och seglar.

      De har ibland röda byxor till randig skjorta.

      De lägger gärna en tröja över axlarna.

      De ger varandra roliga smeknamn som Noppe, Aje, Coci och Gagga.

      De har skor inomhus.

    Har ni arbetat med amerikaner? Om ja, vad är er erfarenhet?

    Mina är : sega, hiearkiskt, mycket snack lite verkstad ..

    Vad he ni för fördomar mot folk från överklass?

      Jag har svarat ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.