Antonija Mandir delar flyghistorier

Influencerna är igång igen och reser som aldrig förr, och vad passar då bättre än några anonyma anekdoter från folk som jobbar på flygplan.

Min absoluta favorit är flygvärden/värdinnan som fick piloten att vända om och leverera en kvinna till säpo.
Bye Karen! ??

Folk alltså…

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha jag trodde hon hade limmat på en plastsked på tummen på bilderna och jag bara väntade på förklaringen till det som skulle ha med flygning att göra…? ?

    Alltså ja jag är trött, har sovit 2 timmar inatt och började jobba kl 05. Det kommer bli en lång dag! ?

    Ingen kommentar av Cam om att antonisha bör besöka sin nagelterapeut?

      Vara jag som tycker det låter overkligt att Säpo rycker ut för att en flygvärdinna och passagerare tjafsar om bagaget…….

      Känns som lite slös på resurser!

      Inte så professionellt direkt!

        Exakt min tanke. Känns även som hon missbrukade sin makt

          Jag var med om det på ett långflyg (12h). En man tjafsade med flygvärdinnan om att stänga igen bordet innan avgång. Jag tror att han menade att han skulle stänga ”sen” men inte nu när han blev ombedd. Han satt i affärsklass med fru och barn och hade väl någon leksak på bordet och eventuellt välkomstdryck. Kaptenen kom och sa till och när han inte ville foga sig så ringde dem på flygplatssäkerheten som kom med polis och lyfte av familjen. Frun grät hysteriskt då. Jag förstår det som att minsta tecken på att man utmanar auktoriteten på flyget gör att man inte är välkommen som passagerare. Det kändes rimligt att det bedömdes vara en person som kunde ställa till problem under hela flygresan och när man väl är uppe i luften är det ju svårt att släppa av honom någonstans. Jag tyckte det var beundransvärt att fatta det beslutet trots att han blev aggressiv faktiskt, det signalerar också att besättningen är genomtänkt i sitt agerande och sina beslut.

            Stämmer helt. Minsta tecken på att man kommer inte lyssna vid emergency = off load. Men det är sällan det går så långt, oftast så brukar de be om ursäkt och bli snälla när man byter om från den vanliga trevliga inställsamma tonen till mer befallande. Jobbade i två år och tog aldrig av någon och fick bara byta tonläge några enstaka gånger.

          Nä det är för din egen säkerhet ombord också. Om de som jobbar på planet märker att någon är instabil, då har de all rätt att kasta av dem. Innan något blir värre tex ute över vattnet. Man vet aldrig med folk som ska flyga, de kan bli knäppa och bli på hispan.
          Så de är inte att missbruka sin makt. Inte helelr att säpo kommer. Det gör dem.

        Tröttsamt med folk som lägger sin irrelevanta kommentar som svar till första kommentaren för att de vill synas….

          För ts kommentar var väldigt relevant tycker du?

            Jag tycker det.

        Har varit med om några brott mot flygsäkerheten och det brukar bara vara skyddsvakter eller ev vanlig polis närvarande när jag varit där. Däremot är en sådan kvinna som bara ska tjafsa en säkerhetsrisk precis som för fulla människor eller bråkiga.

        Mvh inte flygvärdinna men fd flygplatsanställd

        Problemet är inte tjafset i sig, utan att man som flygvärdinna är den som bestämmer och det är farligt att ha personer som inte respekterar det ombord då ingen hjälp finns att få i luften. Vet att många behandlar flygvärdinnor som servitriser ungefär, vilket inte är orimligt för det är ju så man framställer sig liksom, och det funkar ju tills det blir problem. För i verkligheten är man ju polis/brandman/ambulans i ett hela tiden som flygvärdinna. Ni tror vi hjälper er att hitta rätt plats – men egentligen kollar vi efter hot och efter personer som kan hjälpa till vid eventuell evakuering (abp:s). Bara ett exempel ☺️. Om det är något man inte ska göra när man flyger är det alltså att visa innan take off att man inte kommer lyssna på eventuella kommandon om något skulle hända… För då blir man en säkerhetsrisk som är lätt att göra sig av med istället för en passagerare.

      Tycker det är så märkligt att många av dom som gör naglar, inte orkar gå iväg och fixa dom innan det blir fult. Dom gör det ju för att vara snygga, men det blir ju så fult.

    Passagerare är skyldiga att åtlyda besättningens instruktioner. Råder ingen demokrati ombord på ett flygplan och den individuella friheten att göra, säga och bete som man vill existerar inte.
    Befälhavaren på ett flygplan (luftfartyg enl lagboken) är på samma sätt som befälhavaren på ett fartyg till havs ensam att fatta de beslut han/hon finner lämpligt. Det behövs egentligen inte särskilt mycket för att man ska bli förvisad från flygplanet och förverka sin rätt att flyga som man tänkt. Mindre än många tror, faktiskt.
    Sen finns det förstås många skrönor om livet ombord och på flygplatser. En del är sanna, andra endast underhållande 🙂

      Har sett en mamma bli tvingad av flyget för att hennes barn skrek och ”åmade sig” och detta ansågs vara en ”säkerhetsrisk”, så när hon inte fick kontroll på situationen fick de gå av flyget.

        Åmade sig? Krälade på golvet?

        Stökiga ungar med kassa föräldrar borde bli avvisade oftare.

          Absolut!

        Små barn borde inte ens bli påsläppta till en början…

        Vet inte vad det innebär mer exakt att barnet åmar sig men barn ska också sitta på sin plats när andra ska det. Kunde inte föräldern se till att detta skedde så är det klart att det är en säkerhetsrisk. Ett flyg blev försenad för att en man bara skulle hämta i handbagaget på hyllan när planet taxade ut. Trots att flygvärdinnan flertalet gånger bad honom sitta ner och vänta. Spelar ingen roll om det är barn eller vuxna.

      Ja man undrar ju hur många av berättelserna som Antonija fick in som verkligen har hänt.
      De hon tog upp lät ju rätt rimliga iaf

        Sista låter jäkligt otrolig eftersom det är väldigt sällan man kan få igång ett hjärta med enbart kompressioner.

          De var ju 5 hjärtspecialister, sen finns det väl hjärtstartare på flygplan?

    De medföljande selfies hon lagt upp till varje texter är så cringe ?

      Hela Antonija är cringe.

        Är det denna tjej som ska vara med i Powerkvinnor?

          Yes. Poooweeeerrrr

            Ännu en anledning till att inte se det programmet.

      Efter att hon la upp en story om hur influencer burit Sverige under pandemin och förtjänade semester då alla är sååå trötta efter insatsen kan jag inte ta henne på allvar. Snacka om att ta sig själv på allvar så det blir riktigt pinsamt.

        Nu var det väl inte riktigt så hon uttryckte det…

          Det var exakt så hon uttryckte sig…

            Att de förtjänade semester – Ja. Men att de ”burit Sverige” – inte riktigt va?

              Jo

                Ni måste se klippet Lucas Simonsson la upp ang det ? Finns på insta och fb!

      Slå upp ”try-hard” i ordboken och du ser en bild på henne…

        Samma sak med Hanna Hedlund. Hennes senaste Instagram-inlägg är så pinsamt. 46 år gammal. Plus att hon alltid fiskar efter komplimanger när hon är osminkad, trots att hon knappast är vidare vacker då.

          Sunkig du är!!

            Sunkig? Alltså… jag skulle ha köpt det om du skrev att personen var otrevlig eller att kommentaren var onödig. Men sunkig är ungefär lika moget som äcklig.

            Vet du vad ordet sunkig betyder? Antar att du själv inte ser något vidare ut osminkad med tanke på hur du reagerar. Dessutom är det väl ingen nyhet att smink gör sitt. Tycker bara det är så fånigt att fiska efter sådana kommentarer.

              Man kan ju ha en sunkig personlighet också ?

          Jag kollade upp vem Hanna Hedlund var, såg att hon skrivit att hon känt Ola Forssmed länge, tryckte på hans namn, såg hans inlägg om bögkyssen, kollade upp killen han kysste, han jobbar som konsult inom IT och nu sitter jag helt plötsligt och kollar vilken typ av kurser/utbildningar som Microsoft erbjuder. ?‍♀️

            Du var tvungen att kolla upp vem Hanna Hedlund är?

              Ja, det var det jag skrev. Jag visste inte vem hon var och blev nyfiken efter F:s kommentar.

          Är du klok? 🙂
          Hon är så jävla fräscht snygg och vacker den kvinnan! Älskar och avundas hennes fräknar! ?

            Med smink ser hon bra ut ja.

    Har ingen erfarenhet från flygjobb, däremot chockad efter att ha jobbat på hotell som SAS använde till sin personal. Crewen checkade ofta in sent på kvällen, vid midnatt, och reste tidigt dagen efter, ofta 5-6-tiden, och det var nästan alltid mängder av vin- och spritflaskor kvar på rummen….

    Angående falkarna så kom jag att tänka på när jag åkte tåg i Tjeckien. Det var helt fullt och i tillägg hade folk massor av burar med höns med sig som stod på bagagehyllor, under säten, i korridoren och i knät på folk. Surrealistiskt.

      Omg jag hoppas verkligen att piloterna håller sig nyktra när de ska flyga i alla fall! En bakis flygvärdinna är väl en sak, men vill helst att hen som kör ett par ton skrot på en mils höjd i 1000 km/h är vid sina sinnens fulla bruk ?

        De måste blåsa i alkomätare för att kunna starta maskinen…. Dessutom vet ju inte personen på hotellet om de faktiskt ska flyga. Det kan lika gärna vara så att de bara ska flyga hem.

          Ok, det var säkert ett hotell för SAS-personal som INTE skulle jobba. Flera crew om dagen i månadsvis som bara skulle bo lite på hotell. Vi fick listor från SAS med vilka flyg de kom med och vilka de skulle vidare med, det såg absolut ut som arbetsscheman och alla kom och reste i uniform. Men sant, helt säkert vet vi inte. Nästan lika trist om de söp till innan de skulle hem dock.

          Nej det finns ingen alkomätare man måste blåsa i för att starta flygmaskinen. Däremot kan det hända att polisen gör slumpmässiga alkoholkontroller precis som i trafiken. Nog dracks det en del mer på stopp förr i tiden , men idag är festandet på stopp minimalt då arbetsdagarna är längre och stoppen kortare. Att crew kom vid midnatt och drog igen vid 5-6 låter osannolikt, då man sedan många år tillbaka alltid har minst 10h vila mellan arbetsperioderna. Det finns absolut många märkliga historier om saker som hänt ombord, men som någon skrev så finns det också många skrönor. Tyvärr är det en ökning gällande passagerare som är ”unruly” och därmed är en fara för säkerheten, därför har man nolltolerans mot detta.

            Oavsett om det är ”osannolikt” eller inte så var det så det var. Man kollade alltid dessa listor noga eftersom SAS-gästerna var ca de enda man vet exakt när de kommer och när de reser = lätt att planera städning och övertagande av rummen. Ankomst och avresa stod liksom på minuten: 23:42 / 05:34. Detta var på 90-talet.

              Så det var ca 25-30 år sen? Du kunde ha börjat med det…

                Eller så kan du tänka till själv? Fast du kanske är en man som har hjärnan in kuken, inte så lätt att tänka då kanske??‍♀️

                  ????

                  Det här kommentarsfältet är ständigt lika trevligt ?

                  Varför så sexistisk? Inte okej kommentar.

                    Fast det är ju bara fakta att det är svårt att tänka om man har ”hjärnan i(n?) k*ken”.

                      Det är osannolikt, på samma sätt som att du skulle ha ha förpackat din hjärna i en kartong märkt ”skrot från jorden” och skickat ut i omloppsbana runt Vintergatan för att eventuellt upphittas av aliens, men det är ändå fakta att du skulle ha svårt att tänka och förstå att det är rätt så relevant information.

                Aha, så du klarar inte att läsa en kommentar här utan att ha all bakgrundsfakta? De behöver GPS-koordinaterna till hotellet? Hur det kom sig att jag som student hade extrajobb just där? Mitt personnummer?
                Saker som hände för över 20 år sedan räknas inte? Eller du bakar ihop det med lite vikingatidinfo från mellanstadiet och nåt du sett i filmen Titanic till ett enda stort ”förr-i-tiden”? För det var ju nästan på 1800-talet detta oerhörda SAS-pilotspektakel utspelade sig!

                  Otroligt mycket har utvecklats i flygplanssäkerhet sedan 90-talet.

              Så exakt var piloten skrev ?
              Mycket har förändrats sen 90-talet..

            Fast vissa flygbolag har piloterna att blåsa varje gång, har dom något i blodet så e det byebye.

        Mmm, tänker på de tomma flaskorna varje gång jag flyger nu…

      Min man är pilot och innan vi träffades så erkände han att de festades väldigt mycket men ALDRIG dagen innan de skulle flyga. Festandet gjordes de dagar de inte hade flygning efter och de skulle aldrig flyga berusade eller bakis. Det hände en gång att en pilot kom berusad till flygplanet och han skickades hem direkt.

        Det blev väldigt otydligt. Innan han träffade mig festades det friskt men sen när vi blev tillsammans och han blev äldre så har festandet minskat. Andemeningen var iallafall att de aldrig skulle flyga fulla eller bakis. 🙂

          Ok, då bodde det bara piloter som INTE skulle flyga på hotellet jag jobbade på…

            Ja, förmodligen.

            Lägg ner nu O

      Min systers kille är pilot och jag har sett honom kröka dagen innan han ska flyga.

        Vilken jävla idiot.

      Vi festade en del på stopp som flygvärdinnor, men var nog bara riktigt bakis en gång när jag flög (tack gode gud inga test då). Såg aldrig piloter som drack för mycket. Drack ja, men aldrig fulla. Däremot var det många som efter ett par år började dricka för att kunna sova… En slurk whiskey för att slappna av och kunna somna. Jag hade aldrig det problemet, men att leva så oregelbundet är svårt. 24 timmars layover innebär ju att man jobbar natt och dag om vartannat. Tänk er själva att ni jobbar en dag men sen i slutet av dagen har man 24 timmar ledigt och jobbar sen nästa dag på natten. Så man sover på natten pga trött efter jobb, är vaken hela dagen och sen jobbar man på det. Inte kul i längden.

    Jag har tidigare jobbat med kundrespons/klagomål för ett flygbolag, och då var jag ibland tvungen att plöja igenom kabinrapporter som kabinpersonalen skrivit kring allt avvikande som inträffat under flygningen. Fanns mycket intressant inklämt mellan trista rapporter om att servetter/apelsinjuice tagit slut!

      Men spill the tea! Du får berätta något kul ju! ??

        Den jag kommer tydligast ihåg var en välkänd programledare (TV4) som hade varit på besök i ett annat nordiskt land och skulle hem med kvällsflyget, en resa på ca. en timme. Pga resans längd flögs rutten med ett plan utan ”riktig” businessklass, samt utan försäljning. Programledaren ifråga ställde till med en scen över att man inte ens kunde få en ”sketen jävla öl”. Hen skrev själv sin arga feedback ombord, och var sen inte nöjd över vårt svar heller. Tänker på feedbacken då och då trots att det är kanske 10-11 år sedan.

        Tilläggas kan att programledaren ifråga var väldigt folkkär, men har senare sjunkit i anseende. Som folk säger; we’ve been knew att hen var… speciell.

          En man helt kart. Hmm.. A.T kanske?? Haha nyfiken!!

            Försökte också gissa, med censurerat namn, men blev moddad.
            Gissade samma som du..

            Inte A, men T är rätt. ?

              Jag har jobbat i checkin & förstod exakt vem du menade innan jag såg gissningen på AT!? Vidrig människa som såg ner på alla i checkin. Njöt häromåret när det uppdagades för allmänheten vilken gris han faktiskt är utanför tv-rutan.

              Snälla jag är så nyfiken, kan du inte ge båda initialerna ??

                Om Anonym tänker på samma T som jag menar, så: M.T. Hela Sveriges önskegranne en gång i tiden ?

    När man ändå delar historier – satt ett medelålders par bredvid oss flyget hem, de hade haft en ”väldigt trevlig” semester, var väldigt flamsiga och drack drinkar friskt. Mitt ex är flygrädd och blev nervös när de började pilla på all nödutrutning och nödhantaget vid fönstret de satt vid, vi sa till dem att sluta. De skrattade åt oss och började håna honom för han var rädd. Mitt ex gick sen på ”toa” och paret blev väldigt snart informerad när de försökte beställa mer dricka att de hade köpstopp. Var ett par sura ansikten som inte fick mer alkohol resten av resan och de gapade högljutt att de minsann ska anmäla detta och att det var skandal.

    Ett minne som resenär…

    Hände för några år sedan, var på väg till en liten ort i Angola och det var ett litet plan, (tänk propellerplan) och vi var väl max 20 pers på planet. Turbulensen var verkligen bruuuutal o alla är jättestressade och vissa skriker i planet. plötsligt hör man piloten i högtalaren säga en bön och alla i planet började be tillsammans med piloten, högt och intensivt. Jag var ensam på den resan och fattade inget och allt var så surreal och jag trodde det var ett prank eller något men de tyckte det var helt normalt haha

    Antonija består av den delen befolkning som tror hon är odödlig ??‍♀️

      Hon är en egen del av befolkningen? 🙂

      Förlåt, kunde inte låta bli.

        Hon är väl ganska exakt 1/10 402 070-del av befolkningen.
        (Liksom du.)

          Då är det inte så stor del som tror att de är odödliga då 🙂

    Om det hade varit annan destination än Tel Aviv hade jag möjligtvis svalt skrönan.
    Kaptenen skulle knappast vända pga terror situationer………

      Va? Vem nämnde terror? Du får inte bete dig hur som helst på ett flygplan, punkt slut. Testa nästa gång du flyger så får du se hur enkelt det är att bli avvisad.

      Kaptenen vänder för vad det än må vara. Det har inget med vart man ska eller så… sköter du dig inte och gör som du blir tillsagd så kommer du inte att få åka med.
      Och det är samma vid incheckning, där jag har jobbat, vi ska neka aggressiva och fulla passagerare redan där för såna klassas (med all rätt) som farliga för säkerheten ombord och säkerheten kommer ALLTID först.

      Man kan också bli startlistad hos ett specifikt flygbolag om man utmanat säkerheten.
      Men sen kan man också bli startlistad i tex hela Europa och inte få flyga alls.
      Och detta händer. För att folk inte bara kan acceptera vilka som har befälet.

      De vände på flygplatsen, inte i luften. Alltså när de var på väg till att take off. I luften hade de kommit undan med beteendet, men om det fortsatt hade de kanske blivit restrained och sen omhändetagna. Men för att inte riskera att behöva göra det åkte de tillbaka och off-loadade. Destinationen spelar ingen roll, man är väldigt utlämnad i luften och riskerar inget alls som man inte måste.

    Bullshit om historien med konferensresor… hur kan en person som jobbar i en taxfree butik innanför säkerhetskontrollen se vem en person möter upp i ankomsthallen? Det är rulltrappor och en gigantisk bagage reclaim mellan butikerna och ankomsthallen… Inte ens på Arlanda inrikes kan du se från butikerna ner till ankomsthallen.

    Och jag tvivlar på att det var Säpo som hämtade kvinnan… Möjligen flygplatspolisen men mer troligt bara väktarna.

      Många av historierna känns påhittade. Lite kul att hon bad om frågor från piloter (hur många piloter tror hon följer henne?) men fick frågor av personer med helt andra yrken.

        Hon gav ju bara pilot och flygvärdinna som exempel, så tror inte hon enbart menade piloter ?

      Ja, SÄPO är väl vår variant av SWAT eller FBI?? De ska ju till när det är riktigt allvarligt..

        Insatsstyrkan är vår variant av SWAT. Säpo är Säkerhetspolisen och de är vår variant av CIA. Vi har inte FBI eftersom vi inte har federala stater.

          Ahhh okej! Tack ?

        Ja att kränka en flygvärdinna är ett allvarligt brott ?

          Då har du missat hela grejen om du tror att det var därför. Läsförståelse?

          haha var ju absolut inte därför. Säkerhet ombord för alla är a och o liksom!

      På Landvetter kan du lätt se både vad som sker ankomsthallen och taxfree om du jobbar där.

      På Arlanda går man ju genom taxfree ut så klart möjligt.

      Och hur sannolikt är det att man lämnar av din partner på flygplatsen för att exakt efter det möta upp sitt ragg där? Nej, köper inte det. Dessutom tar man väl oftast taxi på bolaget om man ska på ”konferens”? Inte vill man väl blanda in sin partner i sina affärsresor?

        Nej men alltså det var ju tvärtom. De som varit på konferens tillsammans pussas och går sen UT till sina respektive som hämtar dem.

          Och hur vet man det om man jobbar inne på taxfree? Att ute vid utgången står en partner och väntar?

            Hon säger ju att hon såg det?

            För att man antagligen ser ankomsthall från taxfreen. Eller är alla världens flygplatser byggda enligt samma mall?

      Alltså vad är grejen med att kasta in engelska ord exakt över allt? Bagage reclaim,restrained , kunde du verkligen inte ta det på svenska?

    Men tror folk att det är så det funkar när man får hjärtstopp? Uppenbart inte en sann historia….

      Nej, de flesta historierna låter påhittade bara för att få synas på hennes Instagram….

      Jag tänkte samma sak…? Men tänker att personen kanske inte faktiskt fick hjärtstopp utan angina och hade med sig nitro? Eller svimmade av? Hjärtrusningar? För nej, har man fått hjärtstopp och väckts till liv av HLR så vandrar man inte iväg med sin väska i handen. Många dör trots snabbt insatt HLR. Många får revben/bröstkorg brutna vilket är ofarligt men gör helvetiskt ont. Jag tror personalen missförstod vad för sorts hälsoproblem resenären drabbades av.

      Jag tror inte ett dugg på den historien. Vissa saker är helt enkelt för bra för att vara sanna…

        Ja shit kan ju säga att jag önskar det gick till på det viset och att min förälder inte behövde sväva mellan liv och död på IVA i vintras efter sitt hjärtstopp… (Nu gick det ändå superbra men de där timmarna var fruktansvärda)

          Jag önskar absolut att alla som fick hjärtstopp bara kunde kliva upp o gå från flygplanet.
          Vad skönt att höra att det gick bra trots att det hemska skedde ❤
          Min mammas sambo fick problem med hjärtat en gång (inte hjärtstopp dock) och bara det var så himla jobbigt att uppleva. Kan inte tänka mig hur jobbigt det måste vara med ett hjärtstopp… 🙁

      Reagerade också på den. Man brukar väl ha en hjärtstartare ombord som ska vara så pass lätt att använda att vem som helst ska kunna starta upp någons hjärta? Förstår inte riktigt vad utbildad flygpersonal ska med 4-6 st läkare till… Får dom ens släpp av en person som haft ett hjärtstopp ”som om inget har hänt” utan att flygplatsens sjuksköterskor tittar till honom? What do I know men som du säger, det låter otroligt

        Det är inte så enkelt. Hjärtstartare ska kombineras med HLR för bästa resultat. Mediciner ges även för att hjälpa hjärtat ytterligare, vilket ej finns tillgängligt bredvid hjärtstartaren utan finns på sjukhus. Att utföra HLR helt rätt är inte så enkelt för gemene man därför kan det ändå underlätta om utbildad sjukvårdspersonal finns i närheten. (Jag jobbar i vården men ej MED vård, men såhär har jag förstått det iaf)…

        Hjärtstartare dvs defibrillator gör bara skillnad vid vissa typer av hjärtstopp, tex ventrikelflimmer. Har du hjärtstopp utan elektrisk aktivitet i hjärtat eller pulslös elektrisk aktivitet gör en hjärtstartare ingen nytta, då är det kompressioner som gäller och injektioner med adrenalin. Visst är hjärtstartarna enkla att använda och självinstruerande men de har begränsade användningsområden. Självklart är det bättre med läkare än med flygpersonal i den situationen. Även om jag inte heller tror att historien är helt sann.

          Tack för förklaringen! Hade tydligen sämre koll än vad jag trodde ? //anonym 10:04

            Så varför skriver du så säkert när du har noll koll då?

        Plus, läkare i all ära, men det är oftast annan sjukvårdspersonal som utför själva HLRen. Där jag arbetat är det 100% undersköterskorna som gjort bäst HLR, vi sjuksköterskor ger läkemedel och läkarna har stått bredvid. En kardiolog stoppade HLR en gång för att han ville göra ultraljud på hjärtat (vilket strider mot allt, man ska inte avbryta HLR). Så det där med 5 kardiologer behöver inte betyda att de är bäst på att göra just HLR.

      Kan absolut vara sann. Beror på varför personen fick hjärtstopp. Och har man då några läkare som är specialister inom just kardiolog kan dessa personen med sin kunskap absolut få igång hjärtat om hjärtat stannat av ”rätt” orsak, visa hjärtstopp kan man inte få igång igen tyvärr.
      Och personen kan absolut varit kapabel nog att gå av flygplanet själv, däremot antar jag att det stor en ambulans eller annan sjuktransport redo att föra personen till sjukhuset för att utreda varför han fick hjärtstopp. Man åker ju inte direkt hem och chillar i soffan.

        fast kardiologer är ju inte magiska och har mr-syn? dom behöver hjälpmedel och redskap för att diagnostisera och behandla (förutom hjärt o lungräddning som ju kan göras var som helst när som helst).

          Ok, så om du får välja mellan hjälp från random charter-Nisse eller 5 kardiologer den dagen du får hjärtstopp så spelar det ingen roll för dig?
          Jag vet vad jag föredrar.

            haha fast det skrev jag inte… klart en kardiolog gör det jobbet bäst (hlr) men de kan inte göra samma jobb som om vi faktiskt befann oss på hjärtintensiven på sjukhuset.

      Den historien har cirkulerat på internet i evigheter. Kände igen den direkt när jag läste den. Vet inte riktigt vad man för ut av att återberätta den som sin egna historia men men…

      Detta hände 2004. Bara att söka på Dorothy Fletcher. Hon fick hjärtstopp på flyget mellan UK och Florida. På planet fick hon hjälp av ett helg gäng med hjärtläkare som skulle på konferens 🙂

        Ahhh tack! Kände också igen det

      Känns som att jag hört just den historian innan flera gånger. Skulle gissa att det är en skröna.

      Så, flygvärdinnor kan ju göra hjärt lungräddning och använda aed som finns ombord. Men man får inte använda alla mediciner som finns ombord, inte ens efter kontakt med läkare över sattelittelefon. På mitt bolag fanns det tre sorters medicinväskor ombord. En som är typ huvudvärkstabletter, antihistamin och plåster osv. Den får man som flygvärdinna öppna lite närsom och ge ut saker ur även om det ska noteras. Nästa är ett steg upp och då behöver man ok från någon med mer kunskap och cabin manager men flygvärdinnor får använda den. Den sista nivån är i cockpit och får bara användas av medicinsk personal om sådan råkar finnas ombord. Kaptenen beslutar om den. Vid just hjärtstopp kan nog inte läkare bidra med så mycket mer än erfarenhet om när man ska ge upp hjärt och lungräddning dock…. Vi flygvärdinnor har ju oftast aldrig gjort det på riktigt även om vi övat på det. Så även om historien nog är en skröna så finns det ändå lite man som vanlig passagerare nog inte vet ☺️.

    Hade en bekant som var flygvärdinna på AirFrance med uttalad strategi att skaffa kändispojkvän, vilket hon också gjorde.

      Vad var tanken med den strategin? Fattar nog inte ?

      Vem var kändisen hon haffade?

    Alltså håret reste sig av den sista berättelsen om hjärtstoppet. Så himla fint och det var ju verkligen inte mannens tur att gå över till andra sidan direkt. Otroligt ?

      Tvivlar på att han gick ut från planet dock.

        Tvivlar på att historien ens är sann….

          Jo den är sann, men hon har snott historien ? Kommer dock inte ihåg när jag läste om det. Den har några hår på nacken och det är inte en svensk historia.

            Vad gulligt missförstått utryck, ”hår på nacken” ? Bara rättelse till nästa gång (om det inte var autocorrect), man säger att något har ”några år på nacken”. 🙂

              Ja självklart var det autocorrect ?

    Tycker det är så underhållande att läsa såna här historier.
    Som passagerare har jag endast varit med om ett slagsmål mellan två passagerare mellan Stockholm och köpenhamn där han ena vevade sina nävar ganska vilt (utan träff) och kastade ett sånt där huvudskydd/papper som sitter på stolen mot den andra personen.. inga större skador alltså och den manliga flygvärden fick flytta slagskämpen till annat sätt. En annan gång fick ett helt grabbgäng snällt fick kliva av flygplanet från Stavanger till Stockholm eftersom de hade grundat rejält med diverse alkoholhaltiga drycker innan takeoff (de var högljudda och märkbart påverkade). Snöpligt slut när en weekend till Stockholm tar slut innan de ens hunnit lätta från marken.
    Jag reser inte speciellt ofta, så kan tro att kabinpersonalen upplever både det ena och det andra!

    Hon har kunnat skippa alla sina ansiktsuttryck. Ser så fejkat ut.

      Lika fejk som historierna då ??

    Ogillar starkt trenden med uppborstade ögonbryn.

    Antonijas story igår är ju dock ännu värre än dessa frågor.

    Hennes flyg är försenat så hon är nära att missa sitt anslutande flyg.
    ”Jag springer till kontrollen för alla Gates och den kön var KILOMETER och min stänger om 10 min. vad gör jag? Jag gör scener och berättar HÖGT att jag kommer missa mitt flyg och frågade snällt så ALLA lät mig går före och gjorde en jävla öppning som om jag vore Jesus ? Alltså GOD BLESS THESE PEOPLE!!!!!”

      Det där gör ont att läsa. Hon är så bortskämd och privilegierad att hon snart inte kommer klara av vanliga köer på Ica heller. Hon verkar drabbats av hybris och då tycker man att ens egna syfte är viktigare än alla andras.

      Varför behöver hon springa till kontrollen för alla gates om hon bytte flyg på flygplatsen och kommer direkt från föregående flyg? Hon kommer ju från en gate isåfall och behöver således inte gå igenom den kontrollen. Lol

        Skrev ett svar, men ja.. Den hamnade som egen kommentar längre ner.

        Flyger man exempelvis från Stockholm till London via Köpenhamn måste man gå igenom en extra passkontroll eftersom man lämnar Schengen. Har själv trängt mig förbi den kön när flyget från Stockholm var försenat och gaten till Londonflyget var på väg att stänga.

          Hm. Men hon flög från Kroatien via Italien till Spanien, då bör fortsatt samma regler gälla, tänka jag (EU/Schengen).

    Kan någon meddela Anna Book att Sthlm Pride var 2-8 augusti och det är rätt osmakligt att försöka kapitalisera på det genom att kränga sig själv på Memmo (två dagar för sent dessutom…)?

      Vi har fler städer i Sverige som firar pride. Denna veckan tex i Malmö

        Tror inte Anna Book har koll på att Malmö firar Pride den här veckan… dessutomär det osmakligt när företag profiterar på Pride och sen ignorerar frågan resten av året.

          Det håller jag med om. Dock så ville jag upplysa om att det finns en värld utanför tullarna (eller vad det nu heter i hufvdstaden)

    När man själv har så lite att komma med, att man måste be om andras berättelser för att kunna erbjuda något content.

    Bara att beta av busschaufförer, taxichaufförer, vårdpersonal, barpersonal osv, osv så har du nått att fylla ditt intetsägande instaflöde i veckor framåt.

    Ps: efter hennes inlägg hur hårt hon och andra flunsor jobbar under pandemin, så ser jag henne som ett stort skämt.

      Kan säga att som förskollärare har jag määäääängder med märkliga historier ? Skulle dock aldrig sitta o skriva det nånstans, pga sekretess. Precis som jag hoppas att min läkare (tex) aldrig skriver om nåt jag gjort/sagt osv

      Av alla saker som inte hänt så är hennes historia den som inte hänt mest.

        ??

        ????

      Usch får inte bra vibbar av henne

      ”Bella Davis godkänner att Aftonbladet skriver hennes namn”
      Såklart hon gör… jag vill tro på tjejerna när ngt sånt händer, men nej jag gör inte det denna gång. Allt känns så uppmärksamhetssökande..

        Hon sabbar verkligen en hel rörelse och trovärdigheten hos ALLA tjejer som faktiskt utsätts för övergrepp. Usch, hoppas hon åker dit för förtal! Det krävs inte ett geni för att fatta att hon försöker hämnas på Joel för att han inte ville ha henne genom att försöka sabba hans karriär. Kvinnan verkar galen och det såg man redan tydligt i Ex on the beach. Jag har själv haft ihop det med en kändis och det SVIDER när de försvinner för man har byggt upp saker i sitt huvud, men det krävs att man är realistisk och har självrespekt och går vidare. Det funkar inte för alla.

          https://www.expressen.se/noje/joel-kinnaman-bella-davis-anhorig-hade-med-ett-gevar/

          Omoget svar på gevärfrågan. Hon svarar som en fjortis. Kan inte ens svara ja eller nej direkt utan journalisten måste fråga upprepade gånger för att få ett tydligt svar.

      ”Enligt henne ska de inte ha haft någon kontakt alls efter deras sista möte i New York. I början av augusti hörde hon dock av sig till skådespelarens agent för att berätta att hon ville polisanmäla Kinnaman för våldtäkt.

      – Jag ville vara snäll och tänkte bara så att de är förberedda på att de kommer få kontakt med polisen, säger hon.”

      Alltså what ????? Du ville vara snäll mot den som våldtog dig. Alltså det här är så konstigt vet inte vad man ska tro. Detta kommer inte leda någonstans ju, undrar även varför hon anmäler detta nu 3 år senare ?

        För att nu har hon kommit på vad hon ska kräva av honom

      Det hade varit klädsamt av Kinnaman att lägga upp sin berättelse utan att nämna hennes namn.

        Men det är okej att Bella skriver hans namn?

    Blev tvungen att kolla upp bakgrunden. Tydligen bytte hon flyg i Rotterdam, fick hämta ut väskan och checka in allt på nytt igen.. Så eftersom hon bytte flyg utomlands fick hon alltså checka in bagaget återigen och gå igenom säkerhetskontrollen. Vet att jag fått göra det i Norge typ 2015 när vi bytte flyg där, men att de nu har något som gör att man inte behöver det.

    Byter du flyg inrikes behöver du inte hämta ut bagage, men byter du flyg utrikes behöver du hämta ut och checka in igen (om de inte har så där smart som på Gardemoen där man blippar sin biljett och man ser bagaget direkt).

      Och denna skulle vara som svar till ”ballongen” här ovan….

      Jag har bytt flyg flera gånger utomlands och inte behövt hämta ut bagage eller gå igenom säkerhetskontroll igen. Då har det varit connecting flight.

      Du behöver hämta ut bagaget och checka in igen på tex Gardermoen om du ska vidare inrikes och tullhanteringen sker på OSL och inte slutdestinationen. Dvs du måste ut ta ditt bagage genom tullen för att få in det i landet, och tullen är på G-moen.

        Det beror helt på flygplatsen. Och om du flyger inom EU (tullfritt). Men som O sa, på Oslo Gardemoen har man tidigare behövt hämta sitt bagage, gå ut i ankomsthallen (dvs genom tullen) och sen upp till avgångshallen och gå igenom security igen innan man kom in till inrikesdelen av Gardemoen om man skulle flyga vidare inrikes. Det var så jäkla drygt….

      Det beror också på hur/var du bokat din biljett (vissa bokningssidor glr separata biljetter för varje segment, trots att genomgående biljett alltid rekommenderas) huruvida du flyger med bolag inom samma allians osv. Det är bra att känna till att om du har ditt anslutningsflyg på separat biljett, så är ankommande flygbolaget inte ansvariga för att boka om dig vid försening som gör att du missar nästa flyg

    Väldigt mycket att kopiera från Henrik Wahlström, med dessa typer av selfies hon klämmer in på fejkade historier

    Det absolut värsta som jag fått höra var när en bekant reste till Spanien och en man dog ombord i början på flygningen. Stackars personalen..

      Eller stackars mannen…

        Och stackars de anhöriga

    ”Passengershaming” på Insta för er som vill se hur vidrigt människor faktiskt beter sig.

    https://instagram.com/passengershaming

    I introt för svenska powerkvinnor säger antonjia att hon har över 700 k följare på sina sociala medier. Bara jag som tycker de blir rätt missvisande när man slår ihop instagram + youtube osv? Hon har ju va 350 k följare på instagram men får det att låta som om hon har dubbelt så många individuella följare.

      Haha, har hon också 2 miljoner följare i Umeå?

        ?

      Hon är lika bra på att räkna som Isabella Löwengrip 😉
      Klart man inte kan slå ihop siffrorna! Antagligen är ju merparten samma personer, som följer henne på både Youtube och Instagram.

      Förmodligen är ju majoriteten av dessa 350.000 typ samma som på Tuben ? Så så blir det fel haha

    Den där med konferansresan känns det som jag hört förr, men inte från en svensk.

    Det här va väl…. ett enda stort Ingenting. Hade förväntat mig betydligt värre saker. Känns som man hade kunnat gissa sig till det mesta….

    ATT vi ens pratar om vad som hänt på planen. INGEN borde flyga nu! Covid är ingenting jämfört med den klimatkris som nu pågår och om Inget EXTREMT drastiskt görs kommer världen bli obeboelig. Vattnet tar slut och det kommer bli extrema katastrofer. Sluta följa alla influensers som flyger eller skriv till dem att inte flyga och sluta konsumera som det inte fanns någon morgondag! Tänker att det är merparten av deras följer som är unga människor som förstör sin och sina kommande barns framtid genom att flyga och för att bära mode. Köp några hållbara snygga tröjor istället som du kan ha länge, du är snygg ändå. Ta tåget i Europa det är billigt och miljövänligt.

    Jag jobbar som pilot på ett stort europeiskt flygbolag, och har alldeles för många historier för att få plats med allt här. Men höjden av dem är nog när man sitter fast på backen pga dåligt väder och passagerarna blir fly förbannade för de har tider att passa och tycker att vi ska lyfta ändå. Hade en man som kom in i cockpit och räckte fingret åt mig en gång pga detta. Ansåg att vi skulle ”fixa” situationen omedelbart så han kunde komma iväg. Piloter är mycket men vi är inga gudar, kan tyvärr inte kontrollera vädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.