Nu blir det bebis!!!

Vem vet?
När det här inlägget publiceras så kanske bebisen redan finns här på utsidan?
Jag vet inte hur snabbt det kan gå, men eftersom Ellinor Bjurström blev igångsatt vid 14.30, och det här publicerades kl 15 så skulle det tekniskt sett kunna gå? Eller?

Jäklar vilken baby boom det är just nu i Influencer-land.
Så detta är alltså vad de alla roade sig med i brist på resor till turkosa hav och sponsrade surfställen i höstas?
Helt rätt!
Det här måste väl ändå vara en av alla influencer-aktiviteter som har minst påverkan på miljön – alla fall när den utförs.
Själva barnskaffandet är i sig en riktig miljöbov, men man får vara glad över det lilla. 😉


Hela 58,6 ton koldioxid kan besparas varje år genom att avstå från att skaffa ett ytterligare barn, baserat på beräkningar om framtida ättlingars utsläpp utifrån dagens konsumtionsmönster. Beräkningarna gäller även för den rikare delen av världen. Ett barn i USA släpper ut cirka 160 gånger mer jämfört med ett barn i Bangladesh, enligt en forskningsrapport som publicerades vid Lunds universitet år 2017.

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Säg inget till Fayme bara.

      ?

      Hahahahahahaha!!!!!

      Tror inte det stoppar henne… Allt för att slippa skaffa ett riktigt jobb liksom.

        Vad menar du med ”riktigt jobb”?

        Hon har gått i LD:s skola. ?

          Då tycker jag att dessa urbota korkade människorna som skaffar 11,12 ungar å låtsas att alla mår såå bra. Säkert! Har tre barn med 10 års mellanrum och jag kände att jag inte var tillräcklig . Barnen får ju ta hand och fostra varandra. Idioti!!

            Synd om dina barn som måste ta hand om och fostra varandra

              Oklart om du är ironisk eller om du missförstår kommentaren…

              Hon menade nog de som har 10-12 barn.

                Älskar när folk ska förklara det uppenbara

                  Men gud vad bra att du säger det!

                  För uppenbarligen var det en person som inte förstod det, d.v.s. den jag svarade.

                  Ha en bra kväll herr eller fru grälsjuk. ?

                    Båda svaren är från samma person. Tack ska du ha, trevlig kväll till dig med åskmolnet!

      Ja fan vad hon håller på. Hon har ju inte kommit till bf än och gör allt för att få ut bebisen. Den är väl inte redo…

        EXAKT!! Varför ska alla gnälla till sig igångsättning nowdays? Typ ALLA? ” jag kan int sova, jag mår inte bra”. Bli inte gravida då om ni inte orkar låta barnet växa klart i magen. Punkt. Och ja, jag har egna barn så vet de kan vara tungt o vara gravid.

          Med i en bf-grupp på fb och där började alla tjata om att de var fullgångna v.36 och typ ”är jag den ENDA som inte fött än?” och ”hur ska jag göra för att kräva igångsättning nu?”. Jävla gnäll om att det var jobbigt att vara gravid och att man inte kan sova. Minns att jag typ ”eh, tror ni att ni kommer sova bättre när ungen är ute eller? VÄNJ ER”

          Och ja, alla hetsiga gnällisar som lyckades truga till sig igångsättningar (nu pratar jag inte om när det är medicinskt nödvändigt ok) gnällde såklart sen när barnet var ute över att det var jobbigt med bebis också och att de inte fick sova.
          Nu hetsar samma personer om att byta till sittdel när ungen är 3 månader, börja med mat i samma veva och jag vet inte allt de donar med. Sitta still i båten gör de då aldrig.

          Skit ner er. Bara för att man varit höggravid 1-20 gånger har man ingen aning om andras situationer. Nej, jag har aldrig ens tackat ja till en hinnsvepning och har BF med tredje barnet i övermorgon. Kanske är det preggohormoner som ger mig noll tålamod med andras begränsade intellektuella förmågor. Att tro man vet allt om något är ett ganska typiskt tecken på dumhet.

            Ja det är dina hormoner. Generellt så verkar faktiskt många tro att en graviditet ska gå som en dans. Och att om lilla bebben inte kommer när man tycker det så måste an göra nåt åt det hela.

          Jag håller med dig. Slutet av graviditeten är väl knappast rosenskimrande för många. Man kissar 120ggr varje natt. Man är otymplig och man kan inte sova.

          Jag fick havandeskapsförgiftning och blev riktigt dålig. Inlagd två veckor (innan v.30) och sen dagliga besök på sjukhuset i en månad. Kunde inte gå tre meter utan att jag var helt knäckt (blev ordinerad vila +mediciner, fick inte ens tömma diskmaskin för jag var så dålig). Jag ville inget hellre än att min skatt i magen skulle få mogna till sig. Det blev ett akut snitt för jag var för sjuk och det var alldeles för stor risk att jag skulle stryka med. Det jag ville komma fram till var att slutet på graviditeten är inte lätt, man måste bara acceptera det.

        Men grejen är ju att hon har planerad tidig igångsättning pga att hon bl.a. har väldigt snabbt förlopp på sina förlossningar med långt in till sjukhus. Plus förlossningsrädsla efter vad som hände med ena barnet. Inte så konstigt då att hon vill snabba på mognaden av tappen så hon kan få bli igångsatt snart och slippa riskera att föda i bilen.

    Själv fick jag reda på igår att jag för första gången i mitt liv är gravid. Jag är helt jävla livrädd. ?

      Oavsett vilket beslut du landar i så kommer det att bli bra tillslut, jag lovar <3

        Tack snälla du. ❤️

      På vilket sätt är du livrädd? Har du blivit oönskat gravid? Rädd för förlossningen? Rädd för vilken förändring som väntar? Hur det än står till så kommer du fixa det ❤️

        Jag slutade med preventivmedel för ett år sen och jag hade nästan gett upp hoppet om att någonsin bli gravid. Men så hände det, trots min mens varit sjukt oregelbunden i flera månader. Jag är glad men fruktansvärt rädd, för precis allt. Jag har koniserats två gånger och jag är 35 år så det finns ju extremt mycket att oroa sig för.

          Åh, jag förstår oron och dina känslor. Det blir bra i slutänden hur det än blir, det är jag säker på ❤️.

          Jag är också gravid och är i din ålder och jag är väldigt orolig (dock överlycklig över att vara gravid).

          Ta hand om dig! ❤️

          Grattis fina du!

      GRATTIS 🙂

    Inlägget var helt ok.. Till sista stycket – what? Bara jättekonstigt i ett inlägg som relaterar till en person ?

      Kändes rätt..märkligt? Typ ”Wohoooo, barn! Men jävlar vilken miljöförstöring”. Typ.

      Dock måste vi ju ha nån befolkning i framtiden. Tycker Biancas resa Palma-Sverige (24h)-Marbella (24h)-Ibiza/Formentera är värre. Ah just det. Reklam för Nelly.com dessutom.

        Och (tillägg) såg nu Antonija Mandir som varit i Marbella, Kroatien och nu Spanien igen. Bianca vinner nog som värst, men ändå. Nästan så jag hoppas att Stockholm blir rödmarkerat så de inte får resa mer… Både ur miljöperspektiv och pandemi. (Usch känns dock hemskt att säga så haha)

          Fast den största miljöboven är ändå köttindustrin..

            WWF skriver: ”Den största delen av dagens utsläpp av växthusgaser kommer från industrin, byggnader, transporter och den el- och värmeproduktion som sker för att förse dessa med energi.”

            Är det kanske.. De äter ju DESSUTOM kött isf ?Men tycker det är orimligt att göra så sjukt onödiga resor ändå. Och göra reklam för fast shopping. (OCH dessutom äta kött då)

            Det var fan det dummaste jag läst idag! Vegoindustrin är sju resor värre.

              På vilket sätt skulle vegoindustrin vara värre menar du??

                Ja och vad är ens vegoindustrin? Odling av morötter? Svamp? Soja? Äpplen? Eller körv, b*con och allt vad det kallas? Så oklar industri

            Men det är ju själva poängen med att minska barnafödandet, ALL miljövidrig konsumtion minskas 😉

        Om inte hon tagit upp det hade dock någon bland kommentarerna gjort det.

        Måste vi ha någon befolkning i framtiden? ?

        Behöver vi verkligen en befolkning?
        Kommer ju knappt finnas en planet som går att bo på om 50 år tack vare konsumtionshetsen.

      Fast vi I Sverige skaffar ju få barn jämfört med andra länder. Så Camilla får ge sig ner till ex Mellanöstern och strida för miljön.

        Spelar ingen roll, jorden är överbefolkad.

          Spelar väl roll vilken typ av befolkning som är bäst för jorden på lång sikt. Varför ska sparsamma naturnära svenskar behöva snåla med redan få barn?

        Fast kolla utsläppen per person. Det skiljer sig jättemycket från land till land. I Sverige lever vi som om det skulle finnas 4 jordklot, vi är extremt mycket värre än många andra länder. Så varför ska vi kasta skuld på andra?

    Visst finns det länder som har en begränsning på hur många barn en familj får ”skaffa”? ☺️

      Ja? Kina hade fram till 2016 lag på att man bara fick skaffa ett barn. Men nu är det ändrat till två barn.

      Kina hade så, men det finns väl studier på att de inprincip tappat en hel generation pga denna lag..

        Du menar att de tappade inkomster med mindre underbetalda arbetare att exploatera.;)

      Delvis detta kommer leda till ett överskott av män i vissa regioner, då man aborterat för många flickfoster…

    Min igångsättning tog 27 timmar…

      Medicinsk eller mekanisk? Första förlossningen eller någon efterföljande? Stor skillnad… Dessutom onödigt när hon skrivit att hon är orolig. Amniotomi brukar bli toppen.

    Alltså vad är det för kommentar? ”Själva barnskaffandet är i sig en riktig miljöbov”

    Varför inte bara lämna ett inlägg positivt utan en konstig tvist på slutet som lämnar en skum eftersmak.

      Påståendet i sig är sant, men tycker också det är märkligt att skriva det i ett inlägg om någons graviditet. Det är en helt separat inlägg.

        Ett*

      Men det är ju sant?

        Man måste inte säga allt som är sant 🙂

    Tycker det var informativt med infon om hur mycket det påverkar miljön när man skaffar barn. Såklart kan inte alla sluta skaffa barn och menar inte att typ shame:a personer med barn, men är ju uppenbarligen inte hållbart att vi fortsätter fortplanta oss som vi gör i dagsläget medan vi lever på sättet vi gör. Dessutom känns det inte orelevant att det står med som klimatrapporten som släpptes igår 🙂

      Man kan se det som att människan är den som kommer förstöra jorden eller som den enda som har möjligheten att vända och rädda jorden

        Vi kommer inte att förstöra jorden, bara våra egna förutsättningar till liv. Jorden kommer att klara sig fint.

          EXAKT
          Vad denna insikt botat min klimatångest ?

        Skulle ju inte ens behöva räddas utan oss… ??‍♀️

      Det gäller inte Europa och européer.

        Nä precis. Men försök berätta det för korttänkta miljöaktivister. Deep ecology har redan fattat detta och skiljer numera på vilka typer av populationer som är önskvärda och vilka som är icke önskvärda.

    Osmaklig kommentar på slutet.

      Nä,med en betydligt mindre mängd människor på planeten så skulle klimatet bli bättre. Dock är vi väldigt få häruppe.

        Vi använder resurser som om vi vore betydligt fler. Alla måste ta ansvar och kan inte tänka att det inte spelar roll vad lilla jag gör.

        Säg det till alla 90-100-åringar som inte bidragit till samhället under sina senaste 35 år. Barn är knappast problemet, utan en åldrande befolkning.

      Sanningen är osmaklig!

    Vad är det för konstig kommentar där i slutet?
    ”Massor av olyckor skulle kunna undvikas om alla människor stannade innanför dörren”

    Avstå själv från att skaffa barn om du är miljöhysterisk men väldigt onödig kommentar i ett inlägg om en influencer som precis ska föda

      Överkänsligt.

    Berättade inte ens för fler än 2 i familjen att jag skulle bli igångsatt. Varför ska sån info delas med nätet? För mig tog det iaf närmare 10 timmar med igångsättning. Jobbigt.

      Det är väl ändå upp till var och en? Inget är mer rätt eller mer fel

      Alla tycker kanske inte det är jobbigt att andra vet? Hade hon tänkt/känt som du så hade hon väl inte skrivit ut det ??‍♀️ Vi är olika

    Grattis ❤
    Du kommer fixa det galant ❤

    Är det bara jag som inte vill berätta för typ nån att jag ska föda barn eller att jag är inne på förlossningen? Vill liksom göra i fred utan att folk vet om att jag ligger och trycker ut en unge genom vaginan. Sista jag skulle tänka på eller vilja göra är att lägga ut på IG.

      Nej samma här. Med andra var man ju tvungen att skaffa barnvakt så då visste ju iaf farmor och farfar om. Vill knappt berätta att jag är gravid. Har lyckats flyga ganska bra under radarn.

      Eller hur. Man vill ju föda i fred. Berättade bara för min mamma eftersom hon skulle vara kattvakt medan vi låg inne på bb

      Hade jag fött, hade jag berättat för alla ? Varför? Kul grej för mig. Tråkigt/ointressant för andra ?

      Jag skickade ut ett mass-sms när jag var påväg in till förlossningen. Utgick bara från att alla var intresserade ? och vadå ”göra i fred” inte som att alla bara dyker upp i rummet med ballonger och hejarop haha

        Haha, exakt. Spela roll vilka som vet. Ingen får komma till förlossningen och på de flesta ställen inte ens till BB.

        Du har uppenbarligen inte en familj/släkt som smsar/ringer stup i kvarten när det vankas bebis ? och jo, en del vill verkligen komma till sjukhuset och besöka innan ungen ens är ute

          Kan du inte lägga undan telefonen ens när du föder barn?

            Du vet att vissa föder barn väldigt länge va? Det är inte bara krysfasen. Man har oftast tid att kolla lite på telefonen eller till och med någon serie medans man väntar på att saker ska hända. Sen vill man ha med den att ta foton med kanske? Samt hålla alla uppdaterade om man nu sagt till alla man känner att det är på gång och man är inne på dag två..

    Visst kan vi minska mängden människor genom att begränsa barnaskaffandet (och borde nog göra det), men en realistisk takt att göra det i om vi ska kunna nära en åldarande befolkning är ju ganska långsam – säg 20 % per generation kanske…. Och den där forskningsrapporten jämställer ju utsläppen idag (t ex en flygresa) med utsläpp som sker under en hel livstid på typ 80 år som startar idag (och jag tror kanske till och med att de räknar med att barnen i sin tur skaffar barn, dvs är det är en hel ätt av människor…). Det vill säga, även om vi minskar vårt barnaskaffande har vi i princip samma behov av att ändra vår livsstil nu ÄNDÅ, då vi inte har tid att vänta flera generationer på effekten.

    Sen kan man ju diskutera om det är rimligt att jämställa en människas hela existens med en annan människas konsumtion/ flygresor/ bilresor? Ett barn är en hel till människa som finns och njuter av mivet, det är inte en pryl… Kan man räkna på klimatnyttan av att t ex minska behandlingar (låta folk dö) eller är det oetiskt? Osv. Tycker självklart inte det är inte det är samma sak med ofödda som med födda. Men tycker heller egentligen inte att man kan jämställas ”skaffa barn” med ”skaffa en väska” som om barn inte vore egna människor.

    Tycker många har svårt att se siffror som något annat än objektiv sanning och då är det.liksom slutdiskuterat. Men bakom siffror står ju ändå antaganden och val forskarna gjort. Dessa forskare i Lund var t ex osäkra på om de skulle ta med barn eller inte i redovisningen, men landade till sist i att göra det.

      Men vi behöver ju minska alla utsläpp och varje ny människa börjar ju direkt göra sin påverkan på miljön. Även om det dröjer innan en minskad befolkningsmängd i sig påverkar miljön positivt. Tycker inte det är orimligt att man överväger att nöja sig med kanske två barn istället för tre eller fyra. Och framförallt att man slutar ifrågasätta och dumförklara dom som väljer bort barn.

        Det handlar till största del om Afrikanska länder. Överbefolkningen / barnafödandet är enormt.

          Fast och andra sidan måste ju varje individ i västvärlden göra ett större klimatavtryck än människor i Afrika

          Fortfarande EN planet.

        Tycker vi sätter en åldersgräns också, för klimatet. På 80-årsdagen ryker man. ”Tack för allt du gjort, men nu behöver du släppa stafettpinnen. Du har förorenat klart nu”. Det är inte mer än rätt, att bli äldre än 80 är bara girigt. Tänk på miljön lixom.

          ?

            ?

      Det är kanske inte saker som går att jämföra, som du säger. Vi kan ju tex sluta flyga men inte sluta ett barns liv etc. Många känner ju att producera barn är livets mening också, så är det sällan med en ny väska

      Det som är grejen är dock att varje nytt barn lever och förbrukar så himla länge, samt kanske föder sina egna barn… går inte att blunda för :p

      Och möjliga barn missar ju sin changs till liv typ hela tiden utan att man tänker på det, varje gång man inte blir gravid? Jag skulle teoretiskt sett kunnat producera ett barn varannat år ju. Massa slösade ägg och spermier

        En del tycker att resa är livets mening så… ??‍♀️

    Vet inte om det är möjligt ens i teorin att bli igångsatt kl 14.30 och föda kl 15, tycker synd om den mamman i så fall ?. Min igångsättning tog typ 20 timmar fast då va jag ju inte lika mogen som Ellinor verkar va.

      Precis. Handlar mycket om man är öppen, tappen är utplånad, mogen etc. Startar man på 0 cm öppen och ingenting är startat så tar det ju längre tid att komma igång. Tog 72h för en i min föräldragrupp! Snacka om segt och jobbigt att ha en så lång förlossning ?

      Jodå, absolut möjligt men det beror såklart på vilket sätt man blir igångsatt och hur redo kroppen är. Båda mina igångsättningar har skett genom att barnmorskan har bräckt hinnor (tagit hål på fosterhinnan) och sedan har det tagit exakt 40 min tills ingen var ute 🙂 Vill dock tillägga att jag födde mitt första barn på lite drygt två timmar från första värk…

        Fan vad lyxigt det låter, men det kanske var hemskt jobbigt egentligen?

          Mest lyxigt faktiskt. Har gjort överjävligt ont och varit sjukt intensivt alla gångerna men när det varit över så har jag knappt varit trött.

        Förlåt men ”och sedan har det tagit exakt 40 min tills ingen var ute” var orimligt roligt ?

          Hahaha sorry! Sjuk felskrivning av mig!

      Precis. Hon var 3 cm öppen och värkarbetet startade innan hon ens blivit inlagd efter bedömningen.

      Den ungen som föds genom igångsättning på 30 minuter har BRUTIT sig ut. Den läkaren som kan reparera det underlivet, honom gifter jag mig med! För det skulle inte vara något mindre än ett mirakel. Doctor Jesus!

        Som omföderska är det ingen konst att barn flyger ut ur underlivet utan att lämna skador efter sig.

    Nej de räknar givetvis inte med en helt ätt av människor när de tittar på EN människas utsläpp. Och självklart behöver vi fortfarande förändra vår livsstil samtidigt som vi minskar vårt barnafödande.

    Ja, jag tycker att det är väldigt rimligt att tänka på att inte skaffa mer än typ 2,3 barn. Sen har väl ingen jämfört att skaffa barn med att köpa en väska haha?

      Detta var svar till T.

      Max två skulle jag tro. Fyra eller mer är ju helt oförsvarbart.

    Och Lövengripskan gör reklam för HBO.
    Hon som ALDTIG skulle kolla sånt. För det var slöseri av tid

      Tycker sånna kommentarer är så weird. Vadå, du har bott under en sten som inte vet att IL gör allt för pengar?
      Eller, kan det vara så att hon följer en serie på HBO?
      Kan det var så att hon ändrat sig tacl vare son nya image?

      Så skumt att ”haha, titta på IL hyckleri” hela tiden. Folk får ändra sig, vara giriga eller vad som helst.

        Nej!! Har man tyckt eller sagt något en gång så måste man hålla sig till det resten av livet! Hur skulle det se ut om alla gick runt och ändrade sig!

      Hon skriver väl om serier hon och snubben kollar på hela tiden?

      Hon har väl uppenbarligen ändrat sig på den punkten. Kanske ändrar du också ståndpunkt ibland. Skum kommentar.

        Hon ändrar sig om allt hela tiden – allt för att det ska passa hennes syfte. Hon vet inte ens vem hon själv är längre.

          Så varför är ni fortfarande förvånade och tycker att det är något värt att diskutera?

    Min bebis kom 28h efter igångsättning… Men absolut, det kan gå betydligt snabbare än så ?

    Väldigt modigt av dig att avsluta inlägget så! ??
    Vet inte om jag hade kunnat sätta barn till världen med gott samvete heller med tanke på vilka hemskheter som kanske står runt hörnet. Miljökatastrofer, extremväder, antibiotikaresistens och kanske efterföljande världskrig på det ?

    En riktigt vänlig fråga bara. Vad är grejen med denna trend att man skall sätta igång varje förlossning? Helst i vecka 38? ?

      Jag trodde att man alltid bokade in planerade förlossningar innan bf. Barnet är klart och man vill inte ”riskera” en naturlig start om tanken är att det ska ske på annat sätt av någon anledning.

    Min bebis kom innan igångsättning. Typ 12 timmar efter bedömningen, skulle bli igångsatt 4 dar senare men bebisen ville annat!

    #momshaming
    #gravidshaming
    #pregnancyshaming
    #antibarn
    #nochildrennofuture
    #childrenarethefuture
    #hitlerlovesdogs
    #hitlerthedogloverandhumanhater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.