Patrik Sjöberg inväntar utgivningsbevis, samtidigt som han riskerar att kickas från Instagram

HEADS UP!
Avklädda bilder längre ner – om du sitter på jobbet exempelvis. 😉

Instagram anser att Patrik Sjöberg brutit mot plattformens regler tillräckligt många gånger, att han nu riskerar att förlora sitt konto. 
Han anklagas för att syssla med uppvigling och våld, och hans konto på Facebook (som även äger Instagram) är sedan tidigare redan avstängt.
Avslutningsvis skriver han att de nu väntar på sitt utgivningsbevis till Dumpen.se och att det sen blir det åka av. Att det inte är ett hot, utan är ett löfte!

Jag håller inte med Patrik Sjöberg i allt han tycker, tänker och publicerar, men det betyder inte att jag inte kan ställa mig frågande till Instagram och Facebooks något ambivalenta inställning till vad för innehåll de tillåter, respektive inte tillåter på sina plattformar. 
Ta som ett exempel Patrik Sjöbergs poster om den merch som tagits fram, på vilken det står ”Kill/Hunt your local pedophile”. Jag gissar att detta är vad Instagram klassar som uppvigling, och uppvigling är så klart inte så bra.
Frågan är väl om det är så pass mycket värre än andra konton med rätt så tveksamt innehåll, som Instagram utan problem släpper igenom? Ska man hålla på så här och hota med att ta ner bilder och konton till höger och vänster så kan man väl i alla fall försöka hålla någon typ av konsekvent linje?
Eller behövs inte det? Kan det vara så att Instagram och Facebook uteslutande går på vad folk anmäler och inte nödvändigtvis på innehållet i sig?

Här kommer några slumpmässigt valda exempel från Instagram som inte tagits ner:

Ska man ta bort det ena så bör man väl ta bort det andra också, tänker jag.
Eller inget av det? Jag är själv ganska obrydd om bröstvårtor och annat,  tycker ändå att de bör ha någon form av konsekvent linje här.

Vad tycker du?

 

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Anmälde ett konto som (jag hamnade på genom en svensk influencer som taggat nån fotograf) hade fullt av sex. Typ porr fast sekundvis. Och eftersom kontona inte är privata så kan ju exakt vem som helst se – tex alla barn som får ha instagram trots icke uppnådd ålder (eller ja, alla under 18).

    Anmälde kontot för sexuellt innehåll och fick tillbaka att det inte stred mot några regler alla ?

      Brukar också anmäla allt sånt jag ser och brukar få till svar att dom inte hinner kolla igenom anmälningarna men att dom inte kan se att det strider mot några regler ?‍♀️

        Jag anmälde en kommentar i veckan där en yngre tjej uppmanade en annan att ta livet av sig (vilket numer är olagligt). Fick svar från Instagram att kommentaren inte bröt mot deras riktlinjer… De kan knappast vara seriösa i sina granskningar.

      Sjukt, det som strider mot reglerna är tydligen synliga kön och bröstvårtor. Galet för det finns bilder och klipp som är ren porr som tillåts, som dem vi ser i inlägget, och bilder med lite naket som inte är det minsta porrigt el stötande som INTE tillåts. Skrämmande skevt är det. Inte konstigt att samhället ser ut som det gör nu med influencers som pratar sex o snusk och glamouriserar gangstaliv och raplåtar, tv-serier och filmer med grova sexscener och våld som tyvärr inspirerar unga till att göra samma saker.

        Kan säga att i det jag anmälde syntes det väldigt tydligt både bröstvårtor och kön ? Stred ändå inte mot några regler. Helt sjukt!

          Men va, jättekonstigt. Man undrar vad de går efter eller om de inte kollar allt som anmäls. Inte bra att barn får se sånt. Jag skrev i en kommentar som inte gick fram att det T Lindgren delade på sin ista häromdagen som glamouriserade mafialiv med diverse bilder och text, direkt olämpligt i dessa tider och med unga som följer henne och inspireras. Förstår inte hur hon tänkte, visst skulle väl typ va skämt men ändå dåligt, förvånande att komma ifrån henne. Hon anspelar ju på sex och porr en del också.

            Var det vanliga selfien där hon var sminkad och hon skrev att hon kände sig som mafia mama eller något du menar? Nu får du väl ändå chilla. ?

              Nej, det jag tror Elin menar är när T Lindgren lade upp cirka 6-7 stories om maffialivet kring ett hus hon hittat på hemnet.
              Bilden var efter dessa stories när hon resan lagt upp stories som kretsade kring maffialivet.

          Jag anmälde en bild från terrordådet på Drottninggatan, som visade ett dött barn. Det bröt inte heller mot reglerna…

            Ebba hette hon

    Sjukt att porr tillåts på instagram och ibland tas inlägg bort om en bröstvårta el en naken rumpa syns, helt skevt men det beror väl kanske på om det anmäls el ej. Den texten på Patriks merch kan nog anses som uppvigling. Något som inte uppmärksammats här men som jag tycker var olämligt och förvånande var att Therese Lindgren på insta typ glamouriserade gangsterliv och maffiametoder för att bli rik. Direkt korkat och olämpligt i dessa tider med alla gäng, skjutningar osv och hon som har många unga fans och påverkar, verkligen förvånande att komma ifrån henne dessutom.

    Vad hände nu, något ord som moddas kanske eller är det slumpen bara?

    Ah något ord då.

    Popular eller opoular opinion?
    Ser ned på folk som sysslar med porr, erotik, sexförsäljbing (då menar jag inte tvång såklart) osv. Speciellt på öppna plattformar som instagram. De är vidriga, osympatiska, egoistiska och fyllda med girighet och lust.

      Sen när är lust nå dåligt?! ?

        Inte lust men snusk! ?

          Snusk är väl inte heller (alltid) dåligt? ?

            Nä, men det är alltid snuskigt.

              Sant! Viss snusk är dock trevligt. Inget fel med det ?

                Allt snusk är snuskigt. Sen att vissa gillar viss typ av snusk gör det inte mindre snuskigt hahah.

        Lust är dåligt när man tjänar pengar på det.

          Otroligt märklig hållning. Är det ”dåligt” att sälja vibratorer eller glidmedel?

            Jag tycker det, ja.

              Många här inne verkar så konservativa vad gäller sex

      Well porr är inte direkt något jag skulle syssla med men finns för min lust så det är gött.

      Osympatiska? Hur menar du att de är osympatiska för att de lägger ut erotiska bilder?

        De aä6tter sig inte in i föräldrars sits. De bryr sig bara om sig själva och sin exponering. De fattar inte hur det påverkar barn, ungdomar och föräldrar.

          Men snälla

            Men du frågade!
            Jag, inte du, anser att det är osympatiskt och vidrigt. Förlöjliga inte mina känslor och åsikter är du snäll, speciellt i te efter att ni bett mig förklara vad jag menar.

            Låt du dina barn kolla på porr så sköter jag mina barn.

              Det var inte jag som frågade som skrev men snälla. Jag undrade uppriktigt. Sen håller jag inte med dig men det är en annan sak.

                Varför svara så drygt då om du inte ens brytt dig tillräckligt mycket för att fråga?

                Vad väckte det för känsla inom dig som gav dig den fantastiska idén att svara med ”snälla”?

                  Det var jag som frågade. Någon annan svarade men snälla ?

          Allt är inte till för alla, alltid.

          Är du en dålig männoska för att su har haft sex? Ett barn hade ju kunnat råka se!!!!

      Tycker det är vågat av de. Skulle själv aldrig våga lägga upp en bild pga släkt och vänner. Inte ens utan ansikte. De enda jag ser ner på är de manliga producenterna pga cultural appropriation.

        Hur är det CA? Undrar genuint.

          Att män tjänar pengar på kvinnors sexualitet. Även om CA används för typ maträtter så tänker så tänker jag detta är liknande. Annars kallas det väl för mäns exploatering av kvinnor eller något men den formuleringen har för många ord tycker jag.

            Du menar att män tjänar pengar på kvinnors kultur?

            ”Mäns exploatering av kvinnor” räcker gott och väl. Du behöver inte blanda in kulturell appropriering eftersom ”kvinnor” i sig inte är en egen kultur. Kvinnor har ingen heterogen kultur – de är strukturellt missgynnade.

    Tycker som vanligt när du ställer det ena fenomenet mot det andra att det är skillnad på äpplen och päron och att två fel inte gör ett rätt. ??‍♀️

    Kan det handla om hur många som anmäler samtidigt? Alltså, att om ett visst antal alla anmäler så är risken större att kontot tas bort snabbare?

      Vi kan ju testa? Om alla här anmäler det första, vaaad händer? ?

      Flera från inlägget är redan borttagna verkar det som ??

        (Nä stämde inte såg jag.. Anmälde iaf alla konton nu)

    Fy fan vilket inoljat arsle. Hur kan det anses sexigt?

      Det är menat att vara *porrigt* – det sexiga ligger i intentionen.

      Oljan och formen?? Förstår noll av dessa ballongrövar. Varför vill folk se ut så?

    ”Ska man ta bort det ena så bör man väl ta bort det andra också, tänker jag.”

    Ja, instagram/facebook går ofta på anmälningar från användare. Har du provat att anmäla bilderna du ger som exempel? Om sådana bilder ens är emot några riktlinjer såklart. Allra bäst vore förstås att jämföra bilder som kan anses vara våld och uppvigling

    Ja du pedofiler är nog först med att anmäla honom. Höll dock få en chock av bilderna haha, hade inte förväntat mig det. Absolut galet att de tillåter såna bilder, vidrigt.

    Kul för Patrik att än en gång kunna skylla något på feminister och vänsterfolk!

      Jag gillar honom? främst för hans idrottsliga prestationer, resten skiter jag egentligen i, men ändå.

        Kan man inte gilla någons idrottsliga prestationer men ändå tycka att den har knasiga åsikter?

        Att han var en bra höjdhoppare är ju liksom redan bekräftat. Få som säger emot det tror jag.

          Kan man väl. Men jag skiter i resten, tycker inte han har så ”knasiga” åsikter. Det lilla jag ser från honom.

            Trodde du menade att prestationer på något vis vägde upp övrigt beteende eller åsikter. Men då missförstod jag.

    Någon konsekvent linje kan man nog inte räkna med.

    Måste ändå ge dem cred då ammande kvinnobröst numera tillåts bara inte bröstvårtan syns (eller har det ändrats igen?). ? ? ???

    Patrik Sjöberg var som barn utsatt av en pedofil, pedofilen gav sig på många pojkar och ändå lyckades vuxenvärlden blunda…eftersom pedofilen var en framgångsrik tränare. Jag förstår att detta har sabbat Patriks psyke rejält och jag tycker han är förvånansvärt stark och redig faktiskt om man tänker på vad han gått igenom som liten.
    Därför känns det väldigt skevt när vuxna människor idag påpekar att Patrik väljer fel ord i sin kamp mot pedofiler och för längre straff för våldtäkt mor barn. Ok, han är inte politiskt korrekt och han väljer inte fina omskrivningar, tvärtom uttrycker han sig burdust och målande. Men borde inte ändamålet helga medlen i sådana här fall?
    Samtidigt har vi Federley som får tala ut i tv på bästa sändningstid om hur synd det är om honom som var tvungen att lämna sina uppdrag ”bara för att hans pojkvän våldtagit småbarn”.
    Skevt.

      +10000 på den.

      Håller verkligen med dig.
      Måste vara pedofiler som engagerar sig så skarpt i detta.
      Och som Camilla ovan skriver undrar jag också hur dessa ambivalenta resonerar. ?

      Ska man engagera sig för en sak och samla in pengar bör man väl ändå läsa på lite inom ämnet och inte bara vilja hämnas. Är han inte intresserad av det hade det räckt att han enbart delade sin historia och pratade om sina erfarenheter.

    Politiker med pedofilkopplingar får tala ut i tv på bästa sändningstid medan en sån som Sjöberg, ett offer för en pedofil som kämpar mot pedofiler censureras överallt. Märkligt.

      Hans konto begränsas av ett vinstdrivande företag med ekonomiska intressen.
      – är det märkligt?

      Det handlar INTE om yttrandefrihet
      Sen vad som anses kvala in för att plockas bort av företaget kan man diskutera, men faktum kvarstår – företaget bestämmer som det vill.

        Samma företag begränsar inte alls personer med pedofilkopplingar, det är ju också märkligt. Man undrar vad som är värst, någon som uttrycker sig klumpigt eller någon som …

          Vad är ”pedofilkopplingar”

          Menar du att de ska ta bort alla som har någon koppling till någon som gjort något olagligt? Eller är det bara personer kopplingar till pedofiler som ska tas bort. Obs. Jag menar ej att pedofili är något normalt. Menar mest att de knappast kan sitta och gå igenom vad samtliga användare har för privata kopplingar mellan olika personer med brottsregister.

            Att vara sambo med en dömd pedofil och göra långa utläggningar om hur synd det är om en för att man fick depression av att behöva möta verkligheten, det är oproblematisk för de stora företagen. Facebook och SVT ger utrymme för sådant utan problem.
            Offren för dessa rovdjur däremot ska väga sina ord på guldvåg, vara torra och balanserade annars blir det massanmälningar och censur.

              Men vad menar du att Instagram ska göra? Skriver han något olämpligt på deras plattform kan du anmäla. Hur skulle något annat fungera rent praktiskt?

                Uppenbarligen massanmäler folk Sjöberg när han använder lite hård ton mot förövare, medan massanmälningarna uteblir mot politiker som har en dömd pedofil som sambo och gråter ut på Facebook över att hen blev deprimerad när pedofilen flyttade ut.

                  Går det mot deras regler att berätta hur man mår? Det är ju knappast Instagrams fel att inte flera anmäler F för hans inlägg.

                  Alltså tolka mig inte fel. Jag rättfärdigar inte Fs förhållande med den mannen. Jag ser bara inte vad han gjort på Instagram som ska jämföras med Patriks borttagna inlägg. Kan du hänvisa till ett inlägg där han bryter mot regler? Annars kan de ju inte ta bort konton och inlägg baserat på att han sagt något i svt, eller?

      Är inte så himla insatt men det beror väl kanske lite på hur han strider mot pedofilerna också? Jag tror att folks magkänsla snabbt kan berätta för dem när någon är väldigt känslostyrd och för det mesta agerar utifrån sina (såklart subjektiva) känslor, och att det finns något som är lite obehagligt/osäkert kring det? Jämför med extremt pålästa personer som har stenkoll på fakta – de blir ju ofta hyllade på ett annat sätt.

        Offer blir lätt känslostyrda. Det anser jag att man kan ha förståelse för.

          Självklart har i alla fall jag förståelse för det. Däremot kommer jag också vara medveten om att vissa känslor kanske till och med leder till att fakta blir felaktig. Att berätta sin historia är viktigt, att kunna hantera spridning av korrekt information är också viktigt och särskilt om
          man vill nå många människor.

          Tycker det här tankesättet är så sjukt. Så om en tjej spm blivit våldtagen börjar dra sig med olika burdusa uttryck för att beskriva män är det helt ok för hon sparkar uppåt. När en man som blivit VÅLDTAGEN som BARN(!!) uttrycker sig på ett burdust sätt ska han plötsligt skällas på? Det är ju helt sjukt.

            Hur ligger det till med er läsförståelse egentligen, helt seriöst?

    Relationer och umgänge med dömda pedofiler

      Det är inte ett brott. Varken på instagram eller i det verkliga livet

        Inte mindre sjukt för det. Vem f•n kan leva med en pedofil och vara normal?!

          Men nu diskuterades människor som får vara kvar på instagram/facebook

          ”A / 2021-08-10 19:03
          Samma företag begränsar inte alls personer med pedofilkopplingar, det är ju också märkligt”

    Har anmält flera gånger då jag hamnat på konton med enbart små asiatiska barn som dansar utmanande till olika TikTok-sounds. På dessa konton är alla bilder likade av män. Instagram har till och med en funktion där man kan anmäla konton där innehaver uppenbart är under 13 år, tror ni de gör något? INGENTING.

    Har anmält varje konto. Så trött på dessa konton som ska behaga män där ute. Kvinnor måste sluta sexualisera sig. Lätta pengar ja, i längden. NEJ!

      Hur många tjejer har inte skrivit här inne att man måste göra saker man egentligen inte vill i sängen. Annars kan man bli dumpad. Helt otroligt vad viktigt det är för vissa att vara till behag. Ni är ju er egen värsta fiende.

    Det kunde varit jag som sagt det där för befinner mig på samma sida ?. Vi kanske är tvillingar?!

      Kommentaren var till 20:24.

    Sociala medier är tyvärr väldigt korrupta. Jag följer en POC på TikTok som fick felmeddelande varje gång han försökte ändra sin bio i creators fund till fraser som uttryckte att han var för svarta, BLM osv men fick godkänt varje gång han skrev att han var nazist, stöttade vit makt med mera. Helt sjukt.

      Ett privat företag korrupt??
      Hur får du ihop det?

      Det är fritt att använda tjänsterna- du betalar med din tid samt all reklam du bevittnar.

        Det är väl klart att privata företag kan vara korrupta, oavsett hur fritt det är att använda dem. Du ser ju tydligt att vissa saker begränsas. Inte sällan därför att ägare med tvivelaktig moral har en viss hållning.

          Jag tror jag missförstod hens kommentar, tolkade det som att hen tyckte att ett privat företag skulle vara korrupt pga att de bestämmer över sitt företag, dvs vad som är tillåtet eller ej.

          Korruption = Korruption innebär att personer i offentlig förtroendeställning skor sig illegalt genom sin politiska eller offentliga maktställning (från wikipedia).

          Är privata sociala medier företag i ”offentlig förtroendeställning”?

        Hur jävla naiv får man vara. Ja, många av giganterna är korrupta, särskilt när de kommer till en sån nivå att de faktiskt kan bestämma vad andra ska tänka. Läs på lite så fattar du

          Korruption- missbruk av offentlig makt för privat vinning

        Ni som sitter och märker ord/leker språkpoliser har nog för mycket fritid. Om ni tycker det är normalt att man censurerar om BLM och svarta men inte personer som uttrycker stöttning för vit makt och nazism så vet jag inte vad. Oavsett vem som gör det eller vart. Censurera både och eller inget alls i så fall. Inte för att BLM och nazism är ens snarlikt…. Det fattar vem som helst

    Helt off topic, men jag måste bara få kommentera kring något som börjar irritera mig lite smått. Som trogen ”tiktokare” så har jag efter ett års användning hamnat på organizingtiktok/cleaningtiktok osv. För den som inte förstår hur det fungerar så räcker det att du like:ar några videos i den genre du vill se, sen kommer det nästan bara upp videos av den karaktären på din ”for you page”. Hur som, jag har blivit inspirerad och börjat organisera skåpen här hemma, jag har lagat pasta efter videos och gjort påsar med kläder till förskolan. Jag kollar amazon efter smarta hacks och vet exakt hur man vattnar växterna för att de ska bli stiliga. Nu till det som irriterar mig lite. Influensers i Sverige som jag vet har TikTok, börjar nu använda instagram för att dela dessa tips som om det var deras. Jag ser Kommentarer som ”hur kommer du på allt osv” och företag är snabba med att skapa samarbeten. Egentligen så är det någon helt annan som kommit på detta och det räcker med att man går in och söker på hashtaggs på TikTok så kommer det upp videos på alla dessa tips.

    Helt fine att man vill dela tips vidare, men det blir så skrattretande när man ser att dessa influenser vill ta åt sig äran och helt plötsligt är så påhittiga. Samma sak när det kommer till inredningstips och diy.

    Helt sjukt att alla porr- botar för finnas kvar på Insta. Ta bort dem först innan de går efter sånna som Patrik Sjöberg. Noll trovärdighet annars. Löjligt.

    Förstår vad du menar men jag skulle inte sprida runt bilderna på dom avklädda kvinnorna som du har gjort.
    Tror inte direkt att det är som själva som lagt upp dom.

    Fattar inte hur konton som Dan Bilzerian kan finnas kvar heller? Så jävla äcklig kvinnosyn och många unga tjejer blir ju tyvärr uppmuntrade till att vilja leva det livet. Va flera år sen jag va inne på kontot senast och va tvungen att gå in där nu bara för att. Gubbslem delux ? Instagram borde verkligen styra upp regler och bilder på ett bättre sätt och ha en strängare åldersgräns!

    Det är automatiserat – dvs ibland funkar algoritmerna bättre (tar bort sånt här) och ibland sämre. Logiken är den samma för alla inlägg = deterministisk. Hur bra det funkar är en annan sak.

    Finns så mkt smuts på insta o när man anmäler så är varesig naket, rena porrbilder, äckligt blöta stånd osv inte något som går emot deras policy. Däremot blir man misstänkt o avstängd om man är inne för mkt o surfar runt. Insta är skräp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.