Att sälja vodka med HBTQ-snack

Haveristerna har uppmärksammat att Linnea Claeson gör reklam för vodka genom att prata HBTQ-rättigheter och kallar det för  det mest skamlösa utnyttjandet av HBTQ-kampen de någonsin skådat.

Håller du med? 
Var går egentligen gränsen och har de en poäng när det säger att Linnea haft en tydlig strategi från första början?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Säger hon lejon-mom?

      ???

      Ja. ??

      man blir ju inte direkt förvånad när det gäller Linnea.. ?

      ot, läste inne på instagram, Margareta grääs skriver ännu en gång att hon minsann spenderat 70 000 kr förra året på julkalenderar. Hon har öppnat 80 stycken. Får inte ihop att det ska bli 70 000 ändå? ?

        Enkel matematik. 70.000:- delat på 80 st kalendrar ger ett snittpris på 875:- Många kalendrar kostar runt en tusenlapp, många hon köpte kostade bra mycket mer än så ☺️

          det är sant! Tänkte nog inte att snittpriset var så högt men du har rätt..

          Chokladen är ju inte ens god!

        Haha jag tänkte spontant på såna med choklad i från matbutiken och ba ”Varför…?” Men okej, kom på det finns massor med kalendrar med hudvård och sånt i….

        Usch.

        Sjukt! 80 x 24 luckor = 1 920 prylar.

    Snälla, ja.

    Otroligt dåligt, precis som hennes engelska. Häpnadsväckande dålig.

      Tycker även det är pinsamt att hon verkar helt påverkad av något, halvstängda ögon och pixlade gestikulationer… Eller är hon sådär jämt kanske? Att hon bara framstår som helt flummig naturligt?

      Och vad är det för karaktär hon rollspelar med den där utstyrslen?

        Vodka?

        Hur menar du med pixlade?

      Men släpp det där! Jämt ska det tas upp här hur kassa folk är på engelska. Folk pratar engelska med svensk brytning – helt normalt.

        Absolut. Men när dessutom både ord och grammatik används fel i en konversation på den nivån är det häpnadsväckande dåligt.

          Lägg ner

            Ok. Att hon aktivt gör reklam för vodka är ju det som stör mest. Hade inte klagat på engelskan om det gällde något annat men att hon som jurist (”lawyer”) och aktivist för mänskliga rättigheter tycker det är lämpligt med reklam för starksprit säger ju allt.

              Hon ÄR ingen aktivist, hon gör ju ingenting?! Förutom att lägga upp selfies på instagram.

            Håller helt med om det vanligtvis, men som A påpekar är det inte brytningen, utan felaktiga ord och grammatik. Vilket inte heller normalt är något man behöver bry sig om då folk gör sitt bästa. Men i just detta sammanhang är det ju konstigt eftersom det är en planerad reklam, alltså inte någon som bara pratar fritt. Gick de inte igenom ett manus liksom?

        Svensk brytning är en sak, men här är grammatik och allt annat helt åt skogen. Och eftersom det antagligen är en reklamfilm som ska visas internationellt – därav engelskan – tycker man att hon borde jobbat på att få det rätt.

    Men engelskan då ??

    Någon som känner henne som vet om hon brinner för dessa saker på riktigt? Eller om hon bara är fake-woke och gillar uppmärksamheten?

      Min kompis ordnade ett event där Linnea skulle tala om assholesonline. Jag visste inte inget om Linnea men hon ska tydligen ha varit känd för assholesonline redan då. Efter talet ropade min kompis upp mig för att ta bild med mig och Linnea. Vi tog en bild och Linnea frågade mig plötsligt om jag kunde berätta när män hade sextrakasserst mig på nätet.

      Jag kollade lite tveksamt mot henne och gav inga exempel – varför skulle jag vilja dela ngt sånt med en främling? Då antydde hon väldigt tydligt att hon förstod att jag inte vågade prata med henne för att jag blev starstruck av att stå bredvid en kändis. Jag visste inte vem hon var ?

        Hon hade nog bara velat ta din historia och gjort en egen och fejkad sms-konversation av den?

        Jag har befunnit mig i samma reception som Linnea ett antal gånger, vi hade samma uppdragsgivare ett tag och väntade då samtidigt på att bli insläppta på kontoret. Hennes behov av uppmärksamhet är omätligt!
        Det finns stolar i hela den receptionen, och väktarna registrerar folk konstant så det är inte som att man står kvar länge och kallpratar med dem. Men Linnea skulle alltid stå kvar mitt i receptionen framför desken så att ingen som kom in missade henne. Pratade med JÄTTEHÖG röst antingen med väktarna eller, om de var upptagna, i telefon. Klapprade med klackarna mot golvet och slängde med håret hit och dit som om det var tangokväll, så en gång fick jag hennes hår rakt i ansiktet när jag skulle gå förbi henne för att skriva in mig på datorn hos väktarna, så slängiga rörelser höll hon på med när hon pratade.
        Så himla störigt beteende.
        Detta var några år sedan och jag hade lite dålig koll på vem hon egentligen var, såg bara denna regnbågshåriga människa hos uppdragsgivaren då och då.
        Senare när hela grejen med assholesonlinebluffen uppdagades insåg jag plötsligt vem det var jag hade stört mig på några år tidigare 🙂

          Så sjukt jobbigt med dessa människor som hela tiden ska ha uppmärksamhet. Och på andras bekostnad dessutom. Till slut blir det dock uppenbart för de flesta att det är något som brister i personligheten. Visst finns det personer som med sina energier kan lyfta andra men det finns också de som enbart blir pinsamma. Kommer osökt att även tänka på vår kära Anna Book.

            Oj, jag är ju en annan A än ovan…

      Haveristerna har gjort flera poddar om henne och bland annat pratat med folk som känner henne från uppväxten. Hon är definitivt fake-woke, vill bara vara känd och tjäna lätta pengar.

    Tycker spontant inte det är supersnyggt använda mänskliga rättigheter som argument för att kränga produkter och då särskilt inte alkohol. Så bakläxa på den Linnéa.

      Undrar även vad hon fick för betyg i juridik och etik?

    When I drick vodka I get very full and spy in the toilet.

    Vad f-n har hon på sig?!?

      Hon kan sätta på sig vad som helst, det enda hon är ute efter är folks reaktioner. Inget nytt under solen. Man blir lika förvånad varje gång man läser kommentarsfält i hennes sociala medier (förutom Twitter) hur lättköpta folk är. Tragiskt. Undrar som någon ovan. Är det någon som känner henne som vet om hon är det minsta genuin i sin ”aktivism” (skriver aktivism inom parantes då jag inte alls köper hennes skådespelande).

    Vidrigt.

    Det är riktigt vidrigt. Ogillar hela grejen och hur hon blir rik på en påhittad wokeness, speciellt när hon är en förebild för många yngre.
    Och håller med pm engelskan. Pinsamt dålig

    Önskar någon annan än haveristerna granskat detta.

    Vuxna människor som säger h*tunge i var och varannan mening är inte riktigt min melodi. Kan inte ens lyssna på dom och än mindre ta de seriöst.

      Tack! Jag håller helt med dig om det. Jag trodde jag var ensam om det…

      Hotunge
      Hetunge
      Hatunge
      Hötunge
      Hätunge
      Hitunge
      Hutunge

      Sorry, men jag förstår inte vilket du syftar till eller varför du skriver det som h*tunge? Är det något nyord jag inte fattar? ?

        En h*ras barn, vad kallas dom?

          Aaah, såg i efterhand att TS hade skrivit hotunge istället ?

          Aah, då förstår jag ??

      Ja det är synd att bra granskningar drunknar i allt tröttsamt dravel, skrikande och svingande åt alla håll.. Henko tycker jag är bra på att gräva och granska.

    Har hon inga principer. Vet hon inte att alkohol kan leda till kvinnomisshandel, våldtäkt och barnmisshandel. Är hon färdig med sin juristexamen?

      Japp, mer än så!

      ”I’m a lawyer”

        Dock knappast advokat…

          Har hon påstått att hon är advokat? Hoppas att hon som jurist vet skillnaden iaf…

            Hon säger ju att hon är advokat i klippet.

              Orkade inte kolla hela klippet, men sa hon inte bara lawyer, eller bytte hon till svenska och sa advokat?

                Lawyer betyder ju avdokat… Vilket Linnea inte är. Hon tog examen från juristprogrammet 2020.

                  Ja det kan betyda advokat, men även jurist.

                    Lawyer = ej skyddad titel (kan väl järmföras med jurist här i Sverige)
                    Attorney = skyddad titel och kan väl jämföras med advokat här i Sverige.

                    ”… attorneys must pass the bar exam, and practice law in court” – som här i Sverige då med advokat, men om advokatsamfundets ”prov” för att kunna ansluta sig till samfundet = noll koll på.

                    ”Lawyers may or may not have taken the bar exam, and may or may not practice law.” – och detta ser jag som jämbördigt då med jurist.

                    … så pm LC gjorde klart sin examen under hösten 2020 så ja, då är hon lawyer. Ergo jurist.
                    Så fattar jag de fakta jag har läst.

                      För att kunna bli advokat i Sverige måste du klara advokatexamen som Advokatsamfundet håller i, och ha minst tre års erfarenhet av arbete på advokatbyrå.

                      Det finns inget krav på att du behöver processa i domstol för att kalla dig för advokat, det kryllar av advokater på advokatbyråer som aldrig har processat i domstol (jag var en sådan under min tid på advokatbyrå). Nu är jag enbart en simpel jurist på myndighet 😉

    Kanske hade funkat om hon försökt kränga annat än fulsprit

    Har kvinnan ingen form av morlal? ?

      Moral**

    Säger hon att hon är en ”lawyer”?
    Är hon det?
    Och ”human rights activist”… mjae.

      Översättningen av jurist till engelska är lite svår har jag för mig. Med lawyer tänker man väl ofta på någon som passerat sin bar examen dvs invald i advokatsamfundet. Men vet inte säkert om det är ett krav i engelskan. Frågan är isf vad jurist ska översättas som – kanske legal proffessional? Tycker inte det är konstigt om jurister som inte är advokater säger fel dock.

        Tror lawyer är rätt term för alla och att man får lägga till attorney som advokat?

        I brittisk engelska kan man väl använda solicitor? Det är olyckligt att jurist inte är en skyddad titel i Sverige, vem som helst kan kalla sig jurist faktiskt. Är Claesson färdig med sin utbildning eller inte? Hittar ingen slutuppsats i juridik nämligen – däremot en masteruppsats i sociologi.

          Haha, om det är sant så undrar jag varför man inte bara håller sig till sanningen, trots att det inte är en skyddad titel. De flesta arbetsgivare bryr sig såklart om du avlagt juristexamen eller om du t.ex. ”bara” har en examen i t.ex. affärsjuridik, men för den breda massan av följare spelar det väl ingen roll om hon läst historia, biologi, juridik eller sociologi. Det blir ju ännu konstigare att hon valts till årets jurist innan hon fick examen, om examen dessutom inte ens är i vad som inom branschen anses vara juridik.

        Jag anser att lawyer används om alla typer av jurister, medan advokat är attorney/attorney at law/member of the — bar. Om det är korrekt eller inte vet jag inte, men så verkar jurister och advokater titulera sig. Legal professional kan enligt mig även användas av någon som jobbar inom juridik men som inte är jurist. Jurist är ingen skyddad titel, men jag är osäker på om lawyer är det?

          Jag har inga planer på att avlägga advokatexamen och tänker fortsätta kalla mig lawyer i brist på bättre översättning.

            Samma här ? Fast jag har aldrig varit 100% säker på att det är rätt. Engelsmän brukar ju fråga ”Member of the Bar?” om man säger lawyer så det löser sig ju alltid.

        Lawyer = ej skyddad titel (kan väl jämföras med jurist här i Sverige)
        Attorney = skyddad titel och kan väl jämföras med advokat här i Sverige.

        ”… attorneys must pass the bar exam, and practice law in court” – som här i Sverige då med advokat, men om man kan jämföra advokatsamfundets ”prov” för att kunna ansluta sig till samfundet vs bar exam = noll koll på.

        ”Lawyers may or may not have taken the bar exam, and may or may not practice law.” – och detta ser jag som jämbördigt då med jurist.

        Men – jag reserverar mig för att jag kan ha uppfattat fakta fel 🙂

    SÅ JÄVLA DÅLIGT GJORT!

    Avfölj

    -blir tokig på sånt här.

    Är hon fortfarande anställd vid Lunds universitet (men med stationeringsort Stockholm) för att inte göra någonting men ändå få lön? Vad säger du, professor Per Ödling, som vägrar uttala dig om hennes arbetsinsatser sedan hon fick tjänsten?

      Såvitt jag vet sitter hon ting på en av tingsrätterna i Stockholm.

        Oj, hade ingen aning om att hon var toppstudent.

      Sascha, det här borde någon gräva i.

    Skiter totalt i hur kass hennes engelska är, men det är en liten hint om hur jäkla dålig denna reklam är. Skulle hon ha varit en normalt tänkande människa utan vinstintresse gällande hbtq frågor, så skulle hon ha gjort en reklam där en del av varje såld produkt går till att stötta en grupp inom den rörelsen. Så fult och jag får upp en riktigt besk smak i munnen. Den reklamen borde bli anmäld.

    Orkar inte med hur hon alltid filmar sig snett uppifrån höger ner i urringningen och avslutar alla miner med det lilla busiga sexiga skrattet. Hon är så otroligt utstuderad, noll äkthet i allt hon gör.

    Måste laga vodkapasta idag!

    Har inte följt Linnéa på länge, det här bekräftar bara att beslutet att avfölja var helt rätt. Tänker på allt elände vodka och annan alkohol ställer till med för de människor hon säger sig kämpa för. Sellout av högsta rang, bedrövligt och provocerande

      Jag försvarar inte reklamen här, men just Absolut har ju stöttat hbtq+rörelsen i många år. De var ju, i alla fall tidigare, en av de största sponsorerna till RuPauls Dragrace, bland annat.

        Då verkar det som att det är Haveristerna som gör bort sig här, genom att inte ha koll på det.

          Som vanligt m.a.o.

        Jag reagerade jättestarkt på kampanjen just på grund av att det verkar ha hbtq-fokus. Det stämmer att absolut varit stöttande för hbtq-personer länge vilket jag tycker iaf inte är dåligt. Och jag förstår att dom är ett företag som gör reklam liksom.
        Dock tycker jag det är smaklöst av linnea att ställa upp på detta. Om hon på riktigt hade koll på hbtq-personers livsvilkor hade hon vetat att vi löper större risk att hamna i alkoholberoende. Och det var just på grund av det som Rupauls dragrace fick kritik när dom hade absolut som sponsor.
        Sen tycker jag det är fel att som känd person eller influencer göra reklam för alkohol övht.

    Alltid finns det någon att tjäna pengar på. Synd bara att vissa så lätt kan sälja sin självrespekt.

    Det mesta med henne är så pinsamt. Här leker hon uppenbarligen Lady Gaga och är besatt av sig själv. Hela hon känns fejk bara.

    Ingen koll på henne. Men känns så billigt och fel att utnyttja. Och ville inte ens lyssna mer efter ”fuck”.

    Tycker om när kvinnor kör sitt eget race som Katrin, Linnea eller Hillary Clinton haha.

    Och just nu tror jag att hon är väldigt tacksam för uppmärksamheten här. Så hon inte blir glömd. Hellre ökänd än okänd, klirr i kassan ett tag till. ???

    Sjukt mycket kvinnohat härinne, vidrigt att se.

      Fast va? Vi måste väl kunna lyfta upp och granska människors beteende trots att den personen som för tf diskuteras är en kvinna? Blir ju jättekonstigt annars. Tycker faktiskt det har varit relevanta inlägg mestadels i denna tråd.

      Amän preciiis! Kvinnor får ju uppföra sig hur illa som helst, bara för att de är kvinnor. Står i lagen.

      Alltså va?

    Riktigt låg nivå. Vad fan är detta?

    Är jag den enda som tänker på Rupaul’s Drag Race och deras första säsonger där Absolut Vodka var huvudsponsorn och de hade utmaningar med Absolut Vodka? Så det här känns inte konstigt för mig.

    Men… Det är väl inte hon som gör reklam för vodka utan hon är med i en annan persons intervjuserie som sponsras av vodka?

      Camilla, är det inte så som skrivet ovan? Borde inte det isf sätta lite annat ljus på saken? Jag är inte ett fan av LC men om jag förstått det rätt så är detta mer av en häxjakt tycker jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.