Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

566 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hjälp!!! Är så orolig att jag sitter och lipar.
    Jag skulle öppna en rödvinflaska, men något hände och vinet bara sprutade ut och hamnade överallt, bland annat i mitt öga. Är det farligt??? Jag sköljde med vatten på en gång. Ögat är inte rött och det svider inte. Enligt flashback (pålitliga källan…) så kan man bli blind inom ett dygn av rödvin, och jag mitt dumma nöt sitter och oroar mig över det påståendet.
    Sitter i kö till 1177, men är det någon som vet om jag bör vara orolig??

      Tror inte att det är farligt.

      Ingen fara!

      Du behöver inte vara orolig. Skölj ögat så mycket du kan med. Det är rödvin, inget farligt kemiskt du har fått i ögat.

      Nej men man kan inte tro på ngt så dumt som står på flashback! Det är ju bara druvjuice? Varför skulle du bli blind av det?

      Varför i hela världen skulle du bli blind av rödvin? Det har sprutat lite vin skriver du, du har inte tagit 80% alkohol och hällt i ögat i en timma?

      Varför skulle du bli blind av vin om det är helt ofarligt att dricka i rimliga mängder? Menar inte att vara nedlåtande, jag förstår att alla inte har vett att tänka logiskt. Och ni som nu vill skriva ”du kan bli blind av blablabla men dricka blablabla. Helt irrelevant, jag pratar om vin.

      Men älskade vän

      Usch förstår precis hur du känner dig. Googlat massa ögon-problem och ringt till 1177 och ögonkliniken i mina dagar. Men det är ingen fara, mycket ska till för att man ska bli blind. Vin skulle behöva ha varningstexter om det var farligt för ögat. ❤️

      Jag hoppas innerst inne att du skojar. Snälla, lägg på luren. Det finns folk med allvarliga sjukdomar som sitter just nu och väntar extra länge på att få komma fram för att du ska fråga om det är farligt att få en vinskvätt i ögat. Har du rösträtt också? Jösses.

        +100 på den. Kunde själv inte komma för en vecka sen när jag var allvarligt sjuk.

          Komma fram så klart

        Är ni seriösa? 1177 finns till för frågor kring kropp och hälsa och därför kan man ringa dit när man är orolig. Så som ni resonerar så bör ju alla människor ha en läkarutbildning så att man ska veta när det är ”okej” att ringa och inte. Samma sak med alla som skriker på folk som varit på akuten för ”lite ont i magen”! Det är inte alltid så lätt att veta vad som är allvarligt och inte. Såhär blir det med socialism. Allt är allas ensak eftersom det är ”mina” skattepengar som bekostar vården, förskolan och bla bla bla.

    Alltså Dr Phil på TV4 – ser folk fortfarande det? Gör ni? Det går ju väldigt ofta…

      Ser nån på tv?

        Ja, jag har alltid på Nyhetsmorgon och dr Phil börjar efter det.

        Ja?

        Jag ser på tv ibland men aldrig på Dr Phil… läskig typ och de kommer ju aldrig fram till ngt vettigt

        Ja Mupp, många tittar på TV. Känns som du tror att man är en bättre människa, om man inte tittar på TV. Vet inte hur du tänker, men nog är det muppigt alltid.

      Det där programmet är så amerikanskt så de skriker om det. Klarar inte av att titta på det 1 minut ens.

      Hans stackars fru som sitter som ett våp i publiken och alltid måste trippa ut med honom efter showens slut. Så ovärdigt! ?

        Jätteovärdigt att leva gott på hans pengar och tvingas sitta i publiken i hans program, så jobbigt för henne verkligen!! Stackarn! Hon gråter säkert hela vägen mellan lyxbutikerna 🙂

          Är du dum på riktigt eller spelar du bara?

            Vill du utveckla? Vad är dumt i att förstå att en kvinna kan vara nöjd med att hennes man tjänar mycket pengar och att de har ett förmöget liv?
            Du vet att alla inte är uppfostrade i svensk mentalitet? För många amerikanska kvinnor är det status att ha en framgångsrik man. De skulle tycka att jag lever ovärdigt som måste arbeta trots att jag är gift.

              Jag märker att ingen av er vet att hon har en egen business där hon säljer hudvårdsprodukter. Går ingen nöd på fru Phil. Hon är dessutom en mycket parant och stark kvinna, vilket han ofta hyllar offentligt. Men ”stackars förtryckta offer” är ju ett härligare narrativ.

                Mm-hmm tror faktiskt det är frugan som bär byxorna i den familjen. Hon är en känd åsiktsmaskin i USA.

        ”Stackars hans fru”?!?! Läs på om henne ist för att dra slutsatser som du tycker låter bra! Att du dessutom är sekundärkränkt och tror att hennes make tvingar henne att ”trippa ut” och förutsätter att hon lider är nåt du bör fundera över lite.
        Är det dina personliga erfarenheter som gör att du tycker synd om hans fru el har du fått det inpräntat?

      Har kollat på det på semestern av den enkla anledningen att jag inte lyckats gå upp när Nyhetsmorgon fortfarande går, så har fått stå ut med Dr Phil. Blir typ fascinerad av det och måste kolla klart fastän jag tycker det är skit..

    Önskar er alla en fin helg ???

      Tack detsamma!

        Tack så mkt ?

      Känns som det är helg nästan jämt hehe veckorna går så fort.

        Haha ja, jag är sjukskriven med så känns som söndag konstant. Och hösten går fort, poff är det oktober ?

          Oktober är min favoritmånad efter sommarmånaderna så det får gärna bli oktober snabbt nu när semestern är slut på måndag?

    Fler som följer Hannaholiero på insta här? Jag älskar att följa den kvinnan, hon är fantastisk – MEN jag får samtidigt hjärnblödning av allt!

      Exakt så känner jag med!

      Tycker hon verkar spritt språngande galen. Alla stackars vänner och familjemedlemmar som städar upp hennes kaos måste var helt utmattade. Synd att hon är så fixerad vid att få en adhd-diagnos när hon snarare uppvisar tydliga tecken på personlighetsstörning. :-/

        Ja jag tycker riktigt synd om framförallt föräldrarna. Kommer och bor där i flera dagar, drar hem ragg (!!), de får städa och fixa och göra listor och gud vet. Yeeez, får panik.

    Erfarenheter av att träffa en person som är i ett öppet förhållande? Bra? Dåligt?

      Har inte erfarenhet men tänker att varför göra det överhuvudtaget? Det leder ju förhoppningsvis ändå inte till något fast förhållande, om det är det du är ute efter.. personen har ju ändå redan en partner.

        Varför tar du för givet att man vill ha ett fast förhållande? Det är man väl ganska medveten om att det inte blir om man träffar någon som är i ett öppet förhållande?

        Om en person överväger att träffa någon som är i ett öppet förhållande så förstår förmodligen personen förutsättningarna? Inte fan funderar man på det och tänker att man ska gifta sig inom kort.

      Har inte erfarenhet men om du står inför valet att dejta någon i ett öppet förhållande så bör du fråga dig själv hur du ställer dig till det. Är öppna förhållande ok för dig? Klarar du av det? Eller vill du har ett förhållande med mer traditionella former?

      Helt beroende av vad du själv är ute efter. Är du i smyg ute efter en relation, eller monogam kärlek så träffa honom inte- du kommer bli sårad. Är du själv polyamorös eller bara ute efter kravlös sex så kör.

      En bekant gjorde den överenskommelsen med sin man för att hon var i en livskris och ville ha spänning och äventyr.
      Han gick med på det av rädsla att förlora henne. Det var dock lagom roligt när hon drällde in kl.2 på morgon luktandes ”äventyr”.
      Funkar säkert för en del, finns alltid anekdoter om hur härlig relationer blir när man ligger med andra. Personligen tror jag inte på det.
      Det kanske funkar för den ena parten och den andra sitter hemma och mår dåligt. Eller så uppstår känslor annorstädes och relationen tar slut.
      Tänk dig för, du kan inte stoppa in tandkrämen i tuben igen.

        Att ha ett öppet förhållande (gällande sex, som i ditt exempel) för att man har en livskris är ju dock en katastrofal anledning, det är dömt att misslyckas. Att ha ett öppet förhållande för att bägge parter vill betyder inte att det är brist på kärlek och lojalitet, eller att förhållandet kommer sluta i sorg och elände. Jag känner flera par som har öppna förhållande. Det är vanligare än man tror och finns i alla åldersgrupper. Det äldsta paret jag känner är i 60-årsåldern och har varit gifta i 30+ år och är väldigt nöjda och stabila tillsammans.

        Är man själv osäker eller helt enkelt inte vill ha ett öppet förhållande, nej då ska man givetvis inte ha det! Men är man öppen för det och nyfiken, så prova. Det viktiga är att KOMMUNICERA och vara öppen med alla känslor. Helt ärligt så är det kommunikationen och inte det sexuella som är problemet i många fall.

    Är så fruktansvärt besviken på mitt val av yrke. Tog examen efter 4,5 års studier för ett 1,5 år sedan och fick mitt drömjobb men vantrivs. Känner i själen att jag inte vill jobba med detta men vet inte hur jag ska orka ge upp. Konstant stress och ångest.
    Är 28 år och det känns hopplöst och otryggt att börja om. Har en bra inkomst och trygg tillvaro vilket känns viktigt då jag har barn.
    Finns det någon som befinner sig i samma situation? Eller någon som befunnit sig där och som tagit steget att byta bana, trots att det innebär otrygghet och en känsla av att ha slösat tid och pengar på utbildning?

      Nu blev jag väldigt nyfiken på ditt yrke. Vill du berätta? En utbildning är aldrig i onödan och det finns många som läser flera innan de hittat rätt. Byt bana! Du kommer jobba tills du är över 60 liksom.

      Pengar är trevligt, men du ska jobba måååånga år och det är inte värt det om du mår dåligt. Du har egentligen två val, det ena är att acceptera att jobbet inte är ”din grej”, men det betalar för att ditt övriga liv ska funka. Det andra är att byta inriktning. Risken är såklart att du kommer känna likadant då med. Jag har alltid brunnit för att JOBBA, men nått en nivå nu när jag inte brinner så mycket för det jobbet jag har. Jag är dock duktig på det och det betalar väldigt bra, så jag försöker hitta saker på min fritid som jag kan brinna för istället. För mig har det varit en omställning att försöka tänka att jobbet inte är det viktigaste i mitt liv, men jag lider inte heller på jobbet, behöver inte ta jobbet hem, etc och därför vill jag inte just nu skola om mig. Om det däremot hade tagit över hela mitt liv så hade jag dock omvärderat det beslutet. Livet är för kort för att inte trivas!

      Jag har ångest varje dag på jobbet. Är mellanchef och känner att mina anställda snackar skit om mig och att mina chefer snackar skit om mig. Är verkligen glad att jag slutar om några månader för det är så dränerande att känna sig dålig på det man gör.

      Finns inte möjligheten att inte byta yrkesbana helt men till ett annat område inom ditt yrkesval och då också till ett lugnare jobb? Nu vet jag inte vad du är utbildad till men exempelvis att som jurist byta från en privat affärsbyrå till en myndighet är ju inom samma yrke men stor skillnad på jobben som sådana.

      Du är 28! Du hinner utbilda dig till läkare om du vill eller bara jobba med nåt helt annat. Tycker du är för ung för att ha den minsta ångest över att byta bana!

      Ingen fara! En familjemedlems sambo utbildade sig till kiropraktor i fem år men kände sen att det absolut inte var för hen. Nu är hen konsult istället och trivs hur bra som helst med yrkeslivet. Sitt inte och fördöm dig själv för att du valde ”fel” utbildning utan tänk istället på vilken fin kunskap du har fått och vad en utbildning faktiskt har gett dig, bland annat kritisk tänkande ??

      Jag tog steget att gå vidare efter att ha arbetat bara några få år som socionom. Insåg att jag var en helt annan person som 20-åring när jag sökte in, en naiv idealist. Den extremt låga lönen kombinerad med enormt ansvar och daglig stress var som en garanti för utbrändhet. Ser tillbaks och förstår inte varför jag riskerade min mentala hälsa för ett jobb?!
      Omskolade mig för några år sedan och är så glad för det! Har inte ångrat mig en enda dag trots att min omgivning tittade snett på mitt val. Klart det suger att ha maxat CSN men hellre drt än långtidssjukskriven.

        Alla socionomer jag känner var brinnande idealister vid 23 och nu har de bytt yrke eller är sjukskrivna.
        En släkting till min bästa vän började på avdelningen för försörjningsstöd som nyexaminerad. En mardröm! Aggressiva par kom dit och hotade henne för att företrädaren valt att inte bevilja deras eller någon släktings bidrag. Hon är sjukskriven nu.

          Japp… 🙁 Mitt första jobb var inom en väldigt socialt utsatt kommun i Skåne. Normalt är att ha ca 60 ärenden inom ekonomiskt bistånd. Jag hade 99… Sjukaste jobbet jag haft. Blev hotad till livet men va så utmattad att jag bara ryckte på axlarna.

        Har ni förslag på trevliga arbetsplatser för en socionom? Typ jobba inom skola eller mindre arbetsplatser? Har en vän som pluggar till det, hon har redan tidigare varit utbränd och är en känslig själ. Får ont i magen av att tänka mig henne i den miljön.

          Min pojkvän jobbar är socionom och jobbar med bistånd (?) inom äldreomsorgen. Inga hot, bra lön och inte överdrivet stressigt. Helt okej. Men sen handlar det även hur man är som person, vad man tycker är stressigt osv. De jobbar 10per på hans enhet och är en bra stämning.

          Det var ett antal år sedan jag arbetade som socionom så jag vet inte exakt huf arbetsmarknaden ser ut idag. På min tid slogs vi om jobben! Vi kämpade för att få korta vikariat till en skitlön, alltid på socialtjänsten. Att ens tänka tanken på att få arbeta som kurator nej det fanns inte… Men de jag känner som arbetar som skolkurator eller sjukhuskurator verkar ofta trivas lite bättre. Även de som lyckas få vidareutbildning till terapeut. Problemet är att man ofta måste jobba sina hundår innan man får chansen till en bättre tjänst…. Måste man jobba inom socialtjänsten så är handläggare inom LSS eller SoL något trevligare än ekonomiskt bistånd iaf.

          Har jobbat med barn och unga som socialsekreterare i 10 år samt en sväng som kurator.
          Allt är inte så hemskt som Koala tycker. Mkt har blivit bättre det senaste decenniet. Både lön, introduktion och arbetsbelastning. Jag arbetar i ett utsatt område i en av våra större städer och tjänar 43. Har inte varit sjukskriven någon gång under dessa år heller .
          Men är man väldigt stresskänslig så kanske typ ett hvb-hem eller annan öppenvård typ träningslägenheter. Mer avancerade behandlingstjänster typ familjebehandlare eller öppenvård för missbruk behöver du ofta lång erfarenhet för men är sällan lika stressigt.
          Skolkurator va inte överdrivet stressigt men inte heller överdrivet kul enligt mig. Är ju väldigt individuellt va man tycker är kul.

      Finns det kanske en annan arbetsgivare att testa?!

      Sent svar men ville bara säga att jag hade kunnat skriva din text! Vi är lika gamla, jag har pluggat till min examen i fyra år och fått drömjobbet men känner att hela branschen och min yrkesbana är helt fel och vantrivs och hatar att jag slösat bort så mycket tid.
      Jag ger samma råd som jag får, vi är unga och det är inte alls försent att skola om sig! Leta utbildningar och jobb (finns mycket spännande och lite ”märkliga” därute) och glöm inte att pengarna är långt ifrån allt. Känn efter i hjärtat, och så hoppas jag du har stöd runt dig så du vågar ta steget när det känns rätt. Lång text men lycka till med allt ? så ska jag ta mig själv i kragen och lyssna på samma råd jag ger dig.

      Sent svar men ytterligare en 28-åring som kan relatera en hel del. Pluggade till civilingenjör utan att ens vara särskilt intresserad, mest för att det var en bra utbildning. Trodde att jag åtminstone skulle få ett bra jobb. Blev klar för drygt två år sedan och fick ett jobb som var ett helvete rent ut sagt, jävlar vad det sög. Började söka annat som verkade det minsta intressant men sedan kom pandemin och ställde till det.

      Hade nästan gett upp och bestämt mig för att plugga till läkare istället, men ville helst av allt testa ett annat jobb med nuvarande utbildning innan jag helt förkastade den. I våras fick jag äntligen napp, ett jobb inom en annan bransch. Min livssituation blev genast 1000% bättre och läkaryrket är lagt på is tillsvidare. Trivs där jag är nu och ser att jag har möjlighet att utvecklas inom detta yrke och bransch, det finns många vägar att gå. Så mitt tips är att (om det är möjligt med din utbildning) byta jobb och bransch, det kan förändra hur du känner! Men annars hejar jag på dig om du väljer att skola om dig, vi ska ju trots allt arbeta i typ 40 år till ??

      Jag är 31 med en examen i bagaget. Arbetet jag utbildade mig till var inte hållbart för mig, så nu är jag ett år in i en ny utbildning. Det känns tråkigt att ”börja om”, men jag är fortfarande ung ☺️ Du kan också byta bana om du inte trivs!

    Älskar att vara nyduschad o fräsch på kvällen.. men tycker det är lite tråkigt att aldrig vara snygg o fixad på kvällen också. Men blir så trött så plötsligt o pallar inte duscha o sminka av då… Hur gör ni när ni bara är hemma med partner?

      Duschar om jag vill duscha, annars skiter jag i det.

      Så sjukt med pressen på oss tjejer. Att en dusch gör så att vi inte längre är ”snygga och fixade”, medan killar aldrig skulle värderas som mindre snygga efter en dusch. Ingen kritik mot dig, utan en reflektion över hur skeva normer vi har. Sorgligt som fan.

        Kan också vara att man SJÄLV som kvinna känner sig snyggare om man har fixat sig? Exakt allt allt allt behöver inte krånglas till, analyseras och fördjupas hela tiden.

          Skrev inget om att man som tjej inte känner sig snyggare efter att ha fixat till sig. Utan om samhällets normer och förväntningar.

    Favoritrestaurang(er) i Malmö? Motivera gärna!

      Pink head HQ! Gooood mat, mysigt, riktigt bra service 🙂

      Namu: riktigt god koreansk mat, trevlig personal och trevlig atmosfär.
      Johan P: riktigt god fisk och skaldjur. Ganska opersonlig restaurang, men bra mat.
      Falafel Baghdad: ett enkelt gatukök, men riktigt bra falafel. Tips är att köpa med käk härifrån, för det är inte ett superroligt ställe att sitta och käka på.

      Nu har jag inte varit i Malmö sedan pandemin började, så mina tips är eventuellt lite utdaterade. En annan favoritrestaurang var Bastard, men den har tydligen stängt sedan dess ?

      Marieantoniete skulle Mariabusck rekomendera.

      MJs: härlig atmosfär, goda viner och god mat. Goda drinkar.

      La Bonne vie: goda musslor och pommes ?

      Le bouchon (kanske felstavat) : JÄTTEgod leverpate till förrätt men ännu godare köttbit med pommes och hemmagjord bea till huvudrätt. Ganska dyrt men värt.

      Poke poke (lunchrestaurang på djäknegatan): Mycket goda Poke bowls! Fräscht och nyttigt. Mysigt.

      Västergatan- trevligt och gott som fan alltid.

      Sugoi- god billig pokebowl

      Aiko sushi på entré (inte trevligt o hänga på) men svingod sushi!

      Saiko- dyrt men sååååååå gotttt! Välgjord lyxig sushi med en touch av Skåne. Gott!

      köket Lu- trevligt och gott.

        Juste! Måste även nämna Kontrast på Möllan. God indisk mat ?

      Sushi rebellion!! Helt MAGISKT. Den har även öppnat i Stockholm. Bästa sushin i Sverige!

    Jag har typ tappat glädjen på gymmet. Eller inspirationen. Eller nåt.
    Jag går dit, men det känns mest som att jag gör samma sak varje gång.
    Vilken är din favoritövning/ -maskin på gymmet?

    Och en annan grej. Såna där breda gummiband som finns på gymmet. Är det värt att köpa egna?

      Jag köpte gummiband.. sååå dåliga… hahah. Jag kanske är för stark ?

        Haha, ändå najs känsla 🙂

        Jag har aimns och de får jag sluta ihjäl mig med ? klarar inte alls nåt med det tyngsta. Mvh klen

      Jag tycker om att börja med crosstrainer. Blev en helt ny grej när jag upptäckte att man kan springa baklänges på de o träna andra muskler. Varvar typ varannan minut 🙂

        Jag läste croissanter och tänkte mmm låter som ett gym för mig

      Det är vanligt att känna att man nått en ”platå” när man gymmat ett tag. Men finns så mycket du kan göra för att tycka att det är kul igen! Du kan till exempel göra övningarna du trivs med men ändra antal sets eller reps, öka vikten, göra superset. Finns massor av inspo på instagram och tiktok! Nya träningskläder kanske också skulle göra det roligare?

      Åh det kan lätt bli så ibland ? Mitt tips är att fortsätta ändå för det kommer vända ?? Googla nya övningar och sätt ihop nya set, nya träningskläder eller kanske dra med en vän? Lycka till! ???

      Har du testat att filma dig någon gång? Ingen aning om det passar dig men det är mitt tips! Jag har tipsat förut om det i ÖS, så sorry om repeat nu 🙂 Jag har filmat (eller bett någon/sambo att) när jag crawlat, stått på händer, spelat padel, fotboll och boxats för att nämna ett par saker. Även på gymet t ex apgång (heter det så?) och chins. Det är kul att se i efterhand, både samma kväll och en månad efter. Har du provat?? Prova!

    Vulverine. Har människan flippat ytterligare nu?! Jag blir helt förfärad över hur många som följer och verkligen HYLLAR den människan! Gud vad hon lever rövare om att en gynläkare uttryckte sig sympatiskt mot henne – ge och ta är ju inte direkt hennes melodi…

      Nej men det är helt sjukt? Har du sett matildawahls stories om VK? Att den människan har så många följare och uttrycker sig på det sättet (att hon framkallade sitt missfall med flit genom att dricka kaffe och sova med tänd lampa), man blir helt paff

        Så du skammar kvinnor som gör abort…Fräscht…

          Dafuq? Var skriver jag det?? Jag skrev att det är sjukt att VK för det att framstå som att missfall sker om man dricker kaffe, örter och sover med tänd lampa.
          Gör abort för all det men besök för guds skull sjukvården!!

            Får det att framstå*
            För all del*

            ”framkallade sitt missfall med flit”.

        Är inte hon gay?

      Hon är inte helt balanserad.
      Jag förstår hur hon tänker kring p-piller till exempel, jag är medveten om att p-piller påverkar hela kroppen på ett ganska skrämmande sätt, det förstår man om man läser på lite om det. Men det betyder inte att alla ska undvika p-piller. Ofta är fördelarna fler än nackdelarna, i ett fast förhållande till exempel som bara vill undvika graviditet och kvinnan har inga jobbiga biverkningar. Då är det ju bra.
      Men hon är extremt kategorisk i allting och verkar också förenkla resonemangen väldigt kraftigt.

      Jaaa folk blir helt utom sig över Natural cyckles men Vulverine tokhyllas även när hon t ex skriver inlägg om hur man ska övertyga sin tonåring att inte använda preventivmedel?

      Och är någon kritisk kastas feminismen in som krockkudde.

      Själv fattar jag inte varför folk provoceras så av henne? Att hon kritiseras och ifrågasätts är jag med på, men just att människor blir så arga och provocerade? Är väl en superbra grej att lära sig mer om sina kroppar och hur kvinnans mående är rätt styrt av vår menscykel? Sen tänker ju jag inte sluta med mitt kaffe för det? men förstår inte varför det är svårt att ta till sig att man både kan uppskatta denvanliga vården men också ifrågasätta att den sällan jobbar förebyggande eller ser till orsaker till problem och därför också uppskatta mer holistiska metoder.

        Det är ju inte det som är grejen. Hon stannar ju inte där, hon hetsar och skuldbelägger och tipsar om helt sjuka saker som är rent skadligt för folk (typ nån vill göra abort. Så har människan skrivit hur hon gjorde abort hemma med örter, sovit med lampan tänd och drack massa kaffe)

          Hon skriver ju en historia om sig själv men att man absolut inte ska göra så, svarar inte på några frågor om vilka örter osv. Dessutom så står det på 1177 att kaffe ökar risken för missfall.

            Man kan dock inte resonera så när hon har så många följare som hon har. Hon tar betalt för seminarier dr hon delar med sig av kunskap, hon har dessutom snärjt den mest desperata gruppen av kvinnor – tex ofrivilligt barnlösa, kvinnor med svår menssmärta osv osv. Klart som fan folk kommer ta henne på orden oavsett om hon skriver ”så här gjorde jag” eller om hon skriver ”gör så här”.

        Provoceras av att hon hela tiden fultolkar vetenskap och är oärlig i sin argumentation. Det blir liksom som att prata med någon som i förväg har bestämt sig för att jorden är platt och alla argument som läggs fram om motsatsen är en del i en konspiration, vilket på något sätt tolkas som ytterligare bevis för att jorden faktiskt är platt.

        Hon är ohederlig i hur hon refererar till vetenskap, och blir hon ifrågasatt är det block eller raderade kommentarer. Hon är inte medicinskt utbildad. Hon har inte någon som helst kompetens att sitta och berätta för folk hur de ska ta sig ur infertilitet, mensvärk och allt däremellan. Det är det som är provocerande, hon är en kvacksalvare som lever på kvinnors rädslor.

        Det är provocerande att hon och många andra med holistiskt perspektiv så ofta lägger skulden på patienten/klienten när deras egen metod inte funkar. Det kan liksom aldrig vara så att metoden inte fungerar. Ser tyvärr också allt mer av den här retoriken från barnmorskor och doulor med holistiskt perspektiv.

      Jag tycker det hon säger om kost, fertilitet och hormoner osv är fantastiskt. Men får svårt att ta en människa som efter två veckor drar hem en okänd man till sitt barn, förlovar sig osv på allvar.

        Jag har precis blivit gravid och det är väldigt mycket tack vare det hon lärt mig. Hon är lite egen absolut, men hon säger bra saker också. Man behöver inte dyrka henne och allt hon säger för att lära sig mer om sin kropp. Jag litar fortfarande på sjukvården för det.

          Vad är det för tips du följt för att bli gravid?

            Knullade.

        Håller med dig. Tycker hon delar med sig av bra information och att långa förvränger det hon skriver och säger för de är förfärade över att hon saknar läkarexamen. Jag tycker hon lär ut mycket vettigt men självklart måste de som följer göra sin egen research och fatta sina egna beslut. Dock är jag chockad över hennes naiva inställning till denna nya relation. Var inte länge sedan en sol-och-vårare lurade henne… Men direkt springer hon vidare till en annan man och försöker bli gravid på direkten? Är ju hennes liv men jag tror hon begår ett misstag…

          Det lustiga är dock att nu när de ska försöka på riktigt att bli gravida så ”lägger hon undan allt och bara låter allt vara…..” Så bra funkar hennes metoder ?

            Jag tror att hela förlovnings- och bligravidgrejen är ett skämt för att se hur hennes antagonister reagerar.

      Hennes sätt att skuldbelägga folk får mig att må skit. Jag vill inte ändra om hela min diet och livsstil för att mina mensproblem ska försvinna, det känns helt stört. Önskar hon va mer ”kolla vad alla dessa kvinnor behöver göra för att vården inte hjälper” istället för ”jag vet bättre än allt och alla”

        Hon skuldbelägger ingen. Ibland måste man trots allt offra lite själv för att få till en förändring. Kroppen är ingen evighetsmaskin, utan den behöver rätt förutsättningar för att funka optimalt. Det kan vara svårt, men värt det.

          Jo, det gör hon.

          Och ja såklart man behöver, men att behöva tänka på precis ALLT man gör är inte friskt. Man ska inte behöva göra det för att bli av med mensvärk.

    Ni som fick biverkningar efter andra dosen covid-vaccin (alltså mer än bara ont i armen): hur lång tid efter sprutan kom de, när försvann de, och vilka biverkningar var det?

      Jag blev sjuk som i influensa, tog sprutan kl 17 på eftermiddagen och på natten vid 04 började jag må konstigt. Sedan 39 graders feber och muskelvärk, huvudvärk i 48 h.

      Tog sprutan på em och på fm dagen efter började det bränna i hela kroppen, ingen feber men det känns som om att man kokar, muskelvärk och sjukt ont i nacken och huvudet, nu efter 48 h börjar det ge med sig lite. Men totalt värt det ?

        Exakt samma här (TS)… Tog den igår och mår alltså inte jättebra just nu 🙁 Fick du också Pfizer?

          Ja, Pfizer var det.

      Det tog en vecka. Trött, ledvärk, sov dåligt och mycket förvirrad.

      Vafan jag fick min andra imorse och känner inget än. Efter första sprutan fick jag ont i armen så jag inte kunde lyfta den men bara lite öm just nu.

      Har jag fått koksaltlösning?

        Det är ju inte alla som får biverkningar. Var bara glad om du slipper! Vaccinet funkar ändå.

          Vad funkar det för egentligen? Inte mot Delta och Lambda iaf.

            Det gör det visst. Vad har du kollat på för källor för ditt påstående?

              Svensk massmedia.

            Källa på det tack.

        Exakt samma för mig!

      Tog sprutan vid 15, nästa dag vid lunch började frossan komma. Fick huvudvärk, ont i halsen, ont i ögonen/rinnande ögon och kände mig helt sänkt. Jäkla ont i armhålan (lymfkörtlarna) vid den arm de stack i också. Var dålig en dag, sen piggare men smärtan i armhålan hängde kvar några dagar.

      Började kräkas 4 dagar efter andra sprutan. Blev bra på en dag.

      Ryggont i två dagar, sen lugnt.

      Har inte hunnit ta andra dosen än men min sambo tog igår förmiddags och han mådde bra under hela dagen igår men kände sig lite dålig under dagen idag. Nu till kvällen verkar det ha släppt iallafall, vi har spelat spel och druckit vin och myst 🙂 håller tummarna att jag också får så enkla biverkningar när jag får min andra dos vilket förhoppningsvis blir under nästa vecka 🙂

      Tog andra sprutan igår, i natt fick jag feber och frossa, klädde på mig som om jag sov utomhus i december för att kunna somna då jag frös så otroligt mycket. Muskelvärk, väldigt ont i huden och huvudvärk. 38,5 i feber. Samma under hela dagen idag, minus frossa och frusenhet. Lite ont i armen men inte som förra gången då jag inte kunde röra den alls utan att få ont.

        Hade inga symptom utom ont i armen efter första sprutan.

    Veckans låt? ??

      Liberation = Hardcore superstar

      Vad gör du med alla låtar cherrybomb?

        Sparar på Spotify och lyssnar ? Har hittat några nya favoriter här faktiskt ?

          Gör exakt samma! Det är mixat efter några år, minst sagt ?
          Är lite mysigt att ha allt samlat i en Bloggbevakningslista.

          Förstår precis. Har också hittat lite guldkorn här genom åren.
          Det finns så otroligt mycket musik som man inte har en aning om.

      Shebang – Romeo

      ?

      august – Taylor Swift
      Mr/Mme – Loïc Nottet

      Vad har du själv för låtar att dela med dig av?

        Tyckte mig känna igen Loïc Nottets röst. Hittade att han var med i ESC för några år sedan. Hjärnan är bra mystisk på vad den minns…

      Jackie No Mates – Jack Moy

      AKMU – NAKKA

    Bästa disney/oixar/dreamworl film?

      Toy Story!

      Finding Nemo

      Alla shrekfilmerna och om man älskar animering skulle jag verkligen tipsa om Raya och sista draken samt själen, sååå fint animerat o bra storys

        Jag gillade raya jätte mycket ? väldigt bra!

      Helt klart Madagascar och Dumma mej

      Up! Kan inte se en bild från den eller höra ledmotivet utan att börja gråta.

        Så fin ❤️

      Raya, shrek, dumma mej, husdjurens hemliga liv, hotell Transsylvanien. Bra och roliga tycker även jag som vuxen.

      Sen är trassel, modig, daktränaren, babybossen, up! och insidan ut är sevärda ?

        + Madagaskar

        Vaiana är okej.

      Flykten från hönsgården.

      Rattatouille, med reservation för eventuellt stavfel ?

      Mulan, Tarzan, Lilo och Stitch

      Mulan, Herkules, Anastasia och Spirit

      Wall-E, Coco, Hitta Nemo, Shrek ?

      Trassel och Draktränaren (alla filmer)

      Tror ingen har nämnt Coco än? Den är så fin och bra!!! ?

      Av de nya Raya och sista draken, men ffa Förfärliga snömannen (finns på netflix) den var magiskt vacker! Finaste filmen jag sett på flera år faktiskt, alla kategorier ??

    Doppresent

    Jag har fått äran att bli fadder/gudmor åt en liten pojke. Dopet är om några månader men jag klurar på doppresent redan. Vill inte ge en spargris eller en silversked trots att hemsidorna knappt erbjuder andra alternativ…
    Vilka doppresenter har ni föräldrar uppskattat?

    Fick en idé i dag om att ge en gunghäst i present. Hiss eller diss?

      Vad pratar vi för prisklass? ?

        Kanske runt 300-900kr.

      Som fadder har man i uppdrag att lära sitt dopbarn om den kristna tron, så en barnbibel kanske. Finns en som kom ut i år tror jag av S. Dalevi som är jättefin 🙂

        På 1800talet kanske…

          Vad menar du? Det ÄR vad en dopfadder är.

            Säkert fast hur många sekulära svenskar bryr sig om just DEN aspekten idag?

              Man måste i alla fall vara döpt. Och visst är det väl trevligt med en present som är relaterat till dopet, istället för något som kunde ges vid vilken födelsedag som helst.

          Du får inte tillhöra annan religion om du ska bli fadder genom dop, och måste lova att hjälpa till med barnets kristna fostran.

            En fadder måste dessutom vara döpt i en kristen kyrka. Lova något måste man inte, men det ”ingår” liksom i uppdraget att lära ut vad dopet innebär (varför man själv ska vara döpt).

              Våra faddrar fick frågan om de vill fostra barnet i kristen tro, och förväntades då lova detta.

                Vilken typ av kyrka var det?

                  Norska kyrkan:
                  Ved døpefonten svarer foreldre og faddere ja til at barnet skal vokse opp med den kristne tro. Dere sier ja til å lære barnet om troen og hva den betyr for livet.

                    Ok då förstår jag. Det är ju lite skillnad mellan kyrkorna. I Svenska kyrkan svarar bara föräldrarna ja på frågan om de vill döpa barnet i den kristna tron, det är allt. Det finns också alternativet att inte ha med frågan alls.

        Vi har kommit överens om att en annan fadder ger en barnbibel. Det var ett bra tips annars:)

          Ok 🙂 Kanske ett brev som barnet får öppna och läsa om ett visst antal år. Alltså personligt med sånt som du tycker är viktigt, minnen, livsråd osv.

      En liten graverad födelsedagsflagga dom går att hissa? ?

      Tycker silversmycket ”lyckopenningen” är så fin, plus så går en summa till de synskadades riksförbund

      Fadderskap till en hotad djurart!
      Min dotter fick till ett tigerräddningsprojekt tillsammans med fin barnbok om tigrar + gosedjurstiger.
      En present med mening och som varar: gosedjuret passar bebis, boken när de är lite större och också intresserade och kan få veta om projektet och naturen etc + framför allt en god sak. Och du kan följa upp ditt fadderskap för barnet med ålderanpassade presenter på temat senare: naturböcker, lekfigurer, resa till Nordens Ark.
      Tror kanske WWF har såna ”paket”.

        Vet någon om detta funkar utan att betala månadsvis? Att man betalar en engångssumma liksom. Väldigt bra idé!

        O
        Bra förslag ❣

      Jag gav ”födelsetavla” till mina gudbarn ❤️ Föräldrarna älskade den! Tavlan med hur lång/vägde/tid osv när de föddes ?

        Med en fladdrig ”handteckning” av det fruktansvärt obehagliga barnet med skeva proportioner?
        Vidrigaste inredningsdetaljen.

          Men VARFÖR måste man svara så otrevligt? Nu va det ju inte dig presenten va till. STICK

          De tyckte om den, så vad spelar det för roll vad du tycker?

        Äskade den doppresenten min dotter fick. Tavla med olika rosafärgar och text i svart. Rutor där datum, vikt och längd stod. Ett hjärta också.

        Har alltid blivit glad när jag kollat på den. Och den passade perfekt i min dotters rosa rum.

        Annars är en ”Mina första år” en uppskattad gåva. Fick en jättefin med Pelle Kanin.

      Vi har en ganska stor trädgård och vår son fick ett fruktträd i present av sin gudmor med en text om att relationer i livet, ibland bär det frukt och ibland behöver man tålamod för att det inte kommer något. Ibland så mycket att det inte går att göra åt allt. Och att hon alltid kommer att finnas där och hjälpa honom med näring, att skörda tillsammans och byta jord när det behövs. Idag är sonen vuxen och de har en jättefin relation och hon är nästan en andra mamma. Varje år bakar de paj tillsammans och bjuder oss alla på 🙂

      Tack så jättemycket för alla fina tips!? det här är anledningen till att jag älskar Öppet spår

      https://www.wonderbly.com/se/personalized-products/lost-my-name-book

      Här är en personlig bok som anpassas efter barnets namn. Du kan gå in och se hur boken skulle se ut för just det barnet. Handlar om ett barn som letar efter sitt namn och så hittar barnet bokstäver som till slut bildar drt namnet man skrivit.
      Jag vet att dop handlar om den kristna läran och yada yada men många tänker nog också på namngivningen och då tycker jag det passar.

      gunghäst är en jättebra present. Jag själv gillar när man ger/får något användbart. Inte något som hamnar på hyllan eller något som ska upp på väggen (som man kanske inte gillar).
      Jag gillar också barnpallar, finns så många fina som man kan få med barnets namn.

      Vi brukar alltid ge en liten ryggsäck med barnets namn broderat på. Två gånger har vi kört mini-kånken och en gång hittade vi en superfin från Kuling i samma storlek. Det har varit väldigt uppskattat och användbart, funkar även till förskolan sen när det väl är dags!

      Absolut bästa presenten är att starta ett fondsparande. Sätt in en liten slant varje eller varannan månad. En present som bara ökar i värde, vilket ingen pryl kommer göra. Du kommer därtill bli bästa gudmorsan (eller farsan) ever.

        Så gjorde jag! Nu är mitt gudbarn dock också mitt syskonbarn, hade nog inte gjort det för en kompis barn (men det är ju olika hur nära man är såklart)

        Bara jag som tycker det känns konstigt att månadsspara åt någon annans barn? Om man inte är mor eller farförälder typ.

          Jo, väldigt märkligt. Varför ska man göra det som gudmor/gudfar? Köp en present barnet har nytta av istället. Ryggsäcken som någon ovan nämnde lät som en bra present. Tycker för övrigt att föräldrar idag verkar spara väldigt mycket pengar till sina barn och både till det ena och andra. Varför? Låt de spara ihop sina egna pengar för jösse namn.

            Exakt, man gör en björntjänst genom att strössla pengar över barnen. Tror att det dödar kämparglöden tyvärr.

              Helt seriöst jag hade inte dött av att ha lite mer pengar just nu efter gymnasiet när jag studerar och hyr lägenhet… har mer ångest och överväger only fans som sidogrej än vad jag känner kämparglöd. Har jobb men det ger inte supermycket och ganska krävande utbildning….

                CSN som alla andra studenter tar?

      Fint med gunghäst!

      Skultuna har en fin ljusstake ”Skyddsängel” är fin att ge tillsammans med ord om hur du ser på rollen, alltid kommer finnas där – skyddsängel på jorden

      Jag öppnade upp ett ISK-konto till mitt gudbarn och har satt in en hundring varje månad. Nu fyra år senare är det snart uppe i 10k då jag lyckats köpa bra aktier som stigit orimligt mkt. Tänker att hon ska få ta över/få pengarna när hon är tillräckligt mogen eller ska ta körkort eller nåt liknande.

      Vet inte prisklass, men ett av våra barn fick en flagga med mässingstång från skultuna, att ha på bordet liksom. Så kan man ta fram på födelsedagar etc. Kul grej både när man är barn men också något man kan ha med sig hela livet, det är ju inget man behöver ha framme jämt om man inte vill/inte gillar stilen.

      Hade jag varit fadder hade jag satsat på en lite dyrare gåva (jämfört med ex en bra barnbok som jag hade kunnat ge i normala fall), ex gunghäst/-djur (rofa design har jättefina saker), träleksaker eller spel med träpjäser som man tror kommer vara kul framöver (du kan dessutom själv bränna in eller bara skriva in en hälsning på själva leksaken eller spelets låda), ”mitt första år”-bok (sånt fotoalbum som man även fyller i saker i), fårskinnsfäll att ha under babygym eller sova i (gärna från lokal bonde), doptavla, guld-/silverhalsband med ett fint smycke ex månadssten . Tror definitivt några av dessa saker matchar budgeten dock, allt är inte jättedyrt eller finns i varierande prisklasser.

      Fick varsit kongeslöjd födelsetåg till mina barn. Älskar dom och tycker det är en fin sak för dom att spara och sen kunna ha på sina evetuellt egna barns födelsedagar. ?

      Jag har precis blivit gudmor och har startat ett ISK i hens namn där jag sparar i fonder, 100 kr varje månad och så en lite större slant på dop/födelsedagar/julklapp mm är tanken. Plus en present då eftersom det är kul att få men kanske inte så dyr.

        Du kommer alltså lägga typ minst 30 k på den ungen. Som kommer öka väldigt mycket på 18 är. Snällt men lite väl mkt för ett gudbarn?

          Håller med. Märkligt. Dyrare presenter? Som om det inte räckte med ett fondkonto. Bortskämda ungar, säger jag bara.

            ”Inte så dyr” skrev jag, varför ska man lägga hundratals kronor på materiellt strunt som de knappt kommer komma ihåg? Det kan jag överlåta till andra. En liten grej som inte kostar mkt bara för att det är kul att öppna ett paket tänker jag mig.

              ”En liten grej som inte kostar mkt” – du menar materiellt strunt som du precis kallade det? ?

                Ja precis men för minimalt med pengar, iom att det är just strunt haha, vad är så svårt att fatta? Hade jag bara haft hundra kronor hade jag bara lagt det på fonder men nu har jag möjlighet till båda.

              Jag skrev fel men jag tycker ändå det är onödigt. Behåll pengarna på ditt egna sparande. Vem har förresten sagt att man ska lägga massa pengar på presenter och julklappar? Jag hade gått ihop med föräldrarna och köpt en gemensam present.

                Tack för info!

          Fan vad du var snål då….

            Snål för att jag inte månadssparar åt någon annans unge? Haha

          Jag har inga egna barn och fett bra lön så varför inte? Sparar ca 100 ggr så mkt till mig själv varje månad just nu. Älskar hens föräldrar men de är värdelösa på ekonomi och det är inte jag. Har samma till mina två kusiner (vars mamma spenderar varenda krona av lönen på sig själv varje månad). Personligen tycker jag det är mer/minst lika mkt värt som att betala för Netflix men det är ju såklart upp till var och en.

            Jag förstår din poäng men jag tycker att du ska prata med föräldrarna istället.

              Haha absolut att lägga sig i andra vuxna människors ekonomi är mer rimligt. De vet såklart om det men är mitt beslut.

      Min son fick ett trätåg med hans namn, datum, vikt ,bild osv på. Jätte uppskattad, varit fin inredningsdetalj i hans rum och nu vid 2års ålder älskar han att leka med den.
      Annat som varit uppskattat är sagosamlingar, gåvagn med namn och presenter med lite eftertanke. Spargris, silverskålar osv är ju kanske inte toppenkul. ?‍♀️

    Någon som vet hur smittspårningen fungerar i Sverige? Ringer de upp folk som ev kommit i kontakt med en coronasmittad person?

      Dom håller koll på folk genom chippet man fick i armen när man fick vaccinet.

        ?

      Nix. Den som bekräftats positiv (dvs ha Covid) är själv ansvarig att kontakta de som man haft kontakt med under de senaste 48 h innan symtom debuten och framåt. Man får info om detta då man lämnar prov. Smittskydd brukar även informera om vad som gäller när de ringer upp för att meddela om positivt provsvar. I alla fall har det varit såhär i min region. Kan säkert variera lite beroende på var i landet man bor.

      Ja här i mitt län har de ringt upp de du varit nära under senaste dygnet (kan ha fel om dygn) men tror inte det var jättemycket längre tid än så.

      De ringde upp mig från smittskyddsinstitutet och hade tusen frågor…

      Det är nog olika beroende på län. Här sköter man smittspårningen själv.

    Mitt paket skulle garanterat levereras igår men leveransen skedde tidigare än sagt och jag var inte hemma den tidpunkten. Så de körde ut den till mitt närmsta postombud och avisera mig om det med en kod att använda vid hämtning. När jag skulle hämta den idag stod paketet inte i systemet och kassören menade på att de inte skannat in den än. Och när jag ringer postnord säger de att paketet troligtvis inte levererats.

    Känner sån stress! Har detta hänt er? Kan man göra något eller måste jag bara vänta? Som sagt så var det garanterad leverans igår och jag måste ha paketet senast imorgon.

      Humm, det var inte airme som skulle leverera? Blufföretag.

      Det kan vara så att paketet inte lämnat postnords terminal än. Paket som inte levereras när dem ska tas tillbaka till terminalen och ska gå ut till ombud, men det kan ta en stund. Du kan ju ringa till det lokala postkontoret och fråga ifall dem har det inne.
      Men de jobbar antagligen inte på en lördag.

        Exakt. Tillbaka till centralen för att sorteras igen, och sedan till utlämningsstället. Du får det kanske på måndag skulle jag tippa.

      Ladda ner postnords app, de. Den är jättebra och man kan se exakt var alla paket är. Är det inte postnord skall det finnas en annan app där man se paket levererat med andra fraktföretag.

        Mina paket?

        Den är inte kanonbra dock, strulat massor för mig med den.

    Hej du som bor i Halmstad! Hur är det att bo där?

      Sommarstad, dvs nästintill dött resten av året plus vedervärdigt klimat under vinterhalvåret (snålblåst, regn i sidled och kyla som är omöjligt att klä sig för).
      Klubben för inbördes beundran, dvs om du inte redan ”är någon” eller med i gänget är det svårt att skaffa sig vänner.
      Tylösand och hela kustremsan för den delen slår det mesta.

        Ja det är min bild av staden också att det mest bara är en sommarstad. Men jag bor i en sådan stad nu, sommarstad vid vattnet och dryga invånare som inte släpper in inflyttade i gemenskapen, så jag är van. Dock mår jag inte bra här, men jag mår så jävla bra i Halmstad och det som gör det är närheten till havet. Jag blir mer och mer sugen på att testa att bo där.

      För mycket kaozinvandrare tyvärr..

    Fredag den 13de, hade ni nån otur idag??

      Nej bara tur!

      Ja mina investeringar har gått sämre än index.

      Vet inte än, hade en arbetsintervju idag så får se om 1-2 veckor då de skulle återkomma! ?

      Inte jag, men mamma blev ordentligt nypt av en kräfta innan de skulle kokas idag. Kanske inte räknas som världens otursgrej och man kan ju faktiskt förstå kräftan. Blodvite uppstod hur som. ?

        Kräftorna hade väl mer otur.

        Karma.
        Sluta äta djur

          Karma funkar inte så. Alla djur äter djur.

            Vad äter en kanin?

              Samma som giraffer- de bara glufsar i sig elefanter & renar t ex. Är det hungersnöd kan kaniner & giraffer i extremfall äta häst.

                Så kaniner och giraffer blir belönade av karma medan tex lejon drabbas negativt av karma. Japp. ?

      Men hur är man funtad när man kokar någon levande. Vidrigt.

        Ja det undrar jag också. Vidrigt.

          Aldrig ätit musslor?

            Nej fy det ser ju vidrigt ut.

            Och mår illa när jag ser på tv hur folk kokar levande skaldjur.

      Nej, var i ett lyckorus hela dagen då jag blev friad till igår och svarade ja! Så jag märkte knappt att det var fredag, än mindre den 13:e ☺️

    Vad är er tanke om folk som väljer (alltså inte fått avrådan från läkare ) att inte vaccinera sig ?

    I början av all circus trodde jag ärligt talat inte att jag skulle möta folk som säger att dom väljer att inte vaccinera sig. Det är helt bortom mitt förstånd. Hur kan man lyssna på ”sin mammas granne som minsann vet folk som blabla” när dom inte hade gått till samma person för sitt brutna ben eller cancerbehandling. Hur !? Hur kan man frivilligt vilja fortsätta vara en del av detta problem? Absolut, du kan få Corona fast du är vaccinerad . Därför ska du verkligen ta vaccinet, för om du får Corona som vaccinerad – tänk va lätt att få UTAN vaccin ? Känner sådan frustration.

      jag håller med. jag har hemtjänst och där är det jättemånga som vägrar vaccinera sig. alla av oklara anledningar. blir tokig

        Jag vaccinerar mig och jag vaccinerar mina barn. Vi tar alla vaccin som finns ?
        Med det sagt – jag bryr mig inte om någon vill avstå. Deras val! Såklart har jag svårt att förstå äldre och riskgrupper som avstår, men jag vill ändå respektera individens fria val när det gäller den egna kroppen.

          Absolut .. Det är även ett fritt val att rösta på Trump, men forfarande inget jag begriper mig på.

            Ja och? Alla är olika. Jag röstar inte på SD och skulle inte kunna rösta på Trump, men jag har inga nedsättande tankar om de som gör det. Var och en väljer själv.

        Hemtjänsten borde veta bättre. Om det inte varit personalbrist kunde de som vägrar få sluta.

      Jag tänker att de har gått på alla konspirationsteorier som florerar kring vaccinen just nu. Det är bara idiotiskt att inte lita på att forskare och experter vet vad de gör, och tro att man vet mer än dem. Dessutom är det osolidariskt mot resten av samhället att inte vaccinera sig.

        Jag tycker det är märkligt att prata om solidaritet i den här frågan. Särskilt om man samtidigt kör bil, vägra källsortering, äter kött, flyger och röstar blått. Gör man det och drar solidaritetskortet i den här frågan så blir det svårt att ta på allvar.

          Va? Det är ju helt olika frågor. Gällande just Corona så kommer ju smittan aldrig att försvinna så länge inte tillräckligt många vaccinerar sig.

            Viruset kommer ju ändå inte att försvinna eftersom även vaccinerade kan föra smittan vidare.

              Det handlar inte om att få det att försvinna men man vill hindra att folk dör och belastar sjukvården med att bli allvarligt sjuka.

          Du själv har aldrig flugit eller åkt bil eller? Och att ta andras pengar för att finansiera en miljon onödiga saker (och nej, nu menar jag INTE ex. vård, skola, infrastruktur, försvar och dylikt) är inte solidariskt.

      Jag tänker: naturligt urval.

      Jag brukar fundera på om de överlag anser sig veta mer än experter inom alla områden, eller om övertron till sig själv och förmågan att vara ”källkritisk” bara gäller vaccin. Vet de mer om sjukdomar än en specialistläkare, mer om juridik än en jurist, mer om psyket än en psykolog, mer om havet än en marinbiolog och så vidare. Tar de t.ex. en medicin som funnits på marknaden i mindre än 10 år, läser de allt de kommer över från alternativa källor innan de går till apoteket och hämtar ut medicinen? Samma borde ju gälla där, att läkarna är korrupta och läkemedelsbolagen gör allt för att lura oss.

      Jag vet att det såklart finns väldigt många som väljer att inte vaccinera sig utan att vara radikal, men man hör och läser ju överallt om folk som utbildats i livets hårda skola och som väljer bort vaccin eftersom de är så källkritiska att de inte går på bluffen.

        Wow! Exakt så ??

        De fiesta är nog bara rädda. Man behöver inte utgå från att de är korkade eller tror sig veta bättre.
        Med mer förståelse och mer öppen attityd skulle man nog kunna prata mer med vaccinvägrare och kanske få några att överväga vaccination.
        Så länge man utgår från att folk är högmodiga eller dumma blir det svårt att ha en bra dialog.

          Varför är man mer rädd för ett vaccin som tagits fram under tio år, jämfört med en ny medicin som även den tagits fram under tio år?

            Det är inte jag som är rädd,så jag kan inte svara. Rädsla är inte alltid rationell. Det finns flygrädda som åker bil varje dag trots att död i bilolycka är extremt mycket vanligare än död i flygolycka.

            Kan inte svara för alla andra som väljer att avstå. Men jag är rädd pga att jag är väldigt svag. (Har många olika sjukdomar, blodbrist mm) Jag blir sjukt dålig av enbart vanlig ipren och alvedon. Så jag är livrädd för all medicin och inte bara vaccin. Hade jag varit frisk och inte så överkänslig mot olika substanser hade jag förmodligen inte tvekat på att ta det. Så är tacksam över att andra tar det. Har dock haft Covid och är inte så orolig även om jag blev rätt dålig. Lite som att välja mellan pest eller kolera för mig:(

      Jag respekterar de som avstår av seriös oro (typ fertilitet osv). Men som min kompis pojkvän som inte bara har foliehatt utan en hel förklädnad i folie (?) tror att vi ska ta det för att dö ut. Han tror att hela covid är ett påhitt. Han tror också att ”nån” i USA ska ha koll på oss. HA SÅ KUL säger jag till den personen isf ? ”Jaha nu ligger hon på soffan IGEN”

        Kan inte fatta att den typen av människor finns på riktigt ??

          Nä inte jag heller ??? Hade min pojkvän sagt så hade jag frågat om han va seriös. Vilket han iof är ??

      Jag tänker inte vaccinera mig förrän rapporter om långtidseffekter finns tillgängliga. Varför är det konstigt? Har alla glömt bort vad som hände med narkolepsi orsakad av vaccin? När svininfluensan var på tapeten övertygade mina vänner mig om att jag måste vaccinera mig för alla riskgruppers skull, men egentligen ville jag inte och ja, några månader senare hade hundratals i Sverige fått en allvarlig kronisk sjukdom orsakad av vaccinet. :-/ Så denna gången är jag hellre försiktig. Kan tillägga att jag ej är någon slags anti-vaxxer eller foliehatt i allmänhet. Är bara rädd om min hälsa. Tycker det är märkligt alla ska vaccineras när väldigt få faktiskt har en hög risk att bli väldigt sjuka av detta virus. Som ung frisk kvinna är det väldigt osannolikt jag hamnar på IVA eller i graven…

        Man vaccinerar väl sig främst för andras skull. Mindre risk att smittas och smitta andra. Dessutom öppnas restriktioner i länder ju fler som vaccinerats. Tycker att man under pandemin märker vem som agerar själviskt tyvärr.

          Sen menar jag inte detta att skamma dig om du är rädd för din egen hälsa. Osäkerhet är förståerligt och alla gör som de själv vill.
          Jag ville bara svara på din fråga varför folk kan tycka det är konstigt att inte vaccinera sig.

            Ja det är väldigt mycket tjat om att man är självisk om man inte vaccinerar sig, samtidigt skäms folk inte över det själviska i att resa runt, överkonsumera plast, dricka alkohol, o.s.v… Tydligen är allt ok bara man vaccinerat sig. :-/ Jag arbetar hemifrån, reser inte, väljer bort sociala aktiviteter i grupp m.m. Minimal risk att jag sprider runt smittan till skillnad från de vaccinerade som reser runt i Grekland/Spanien och hånglar med fulla britter.

              Word!

        Ok. Å andra sidan vet ingen vilka långtidseffekter att vara sjuk i covid har heller, även om man blir milt sjuk. Det kan lika gärna vara så att det är värre än att ta vaccinet.

        Jag vaccinerade mig inte heller mot svininfluensan pga att det var nytt och när jag fick chans att vaccinera mig hade det ”försvunnit”.

        Den här gången tänker jag annorlunda främst eftersom det forskats längre på ett vaccin. Corona i sig är inte nytt även om det inte nått människor tidigare. Men det är klart, vi vet inte ännu långtidseffekterna.

        Jag tänker som dig Alicia, men har ändå valt att vaccinera mig. Enda anledningen till det är för att jag vill att det ska vara lättare för mig att resa, jag vill ha ”vaccinpasset” helt enkelt. Om det spelar någon roll så har jag haft covid.

        Jag må uppfattas som självisk, men när det gäller solidaritet gentemot andra så var det inget jag tänkte på alls när jag tog mitt beslut. Det är min kropp och mitt liv, chansen är liten för biverkningar men den finns där. Och om jag skulle drabbas, vem skulle backa upp mig hela livet? Regeringen gjorde ju inte så mycket alls för de som drabbas sist. Förlåt, men så tänker jag.

        Jag är rätt säker på att dom som bestämmer i världen inte hade gett vaccinet till alla människor som finns om det fanns en stor risk att de flesta tillslut blir sjuka eller får bestående men av det. Vem vill mörda hela världens befolkning liksom ??‍♀️

          Bill Gates.

      Jag är sjuksköterska och vill inte vaccinera mig. Bit i den ni som så gärna lägger i andra människors val, som att världen vore svart och vit. Stållar.

        Du har valt fel jobb med den inställningen .

        Då förstår jag inte hur du kan få behålla ditt jobb och arbeta med sjuka människor. Hoppas det kommer regler kring sådant snart.

        Du får såklart göra som du vill som privatperson. Problemet är bara att ditt yrke gör att ditt val utsätter andra för skada. Det handlar inte om att lägga sig i någons liv utan att jag är självisk och inte vill blir smittad av dig.

        Vad har ditt yrke med det här att göra? Att du är sjuksköterska ger verkligen ingen tyngd till ditt beslut.

      Om man ändå blir sjuk och smittar även fast man är vaccinerad så kommer det inte stoppa någon spridning. Syns ju även att i länder det större delen av befolkningen är vaccinerade så sprider sig viruset som mest just nu. Tror att det stora problemet är att folk tror man kan leva som innan bara för att man är vaccinerad. Blir en falsk trygghet.

      Jag tycker att människor som är i riskgrupper och jobbar med riskgrupper ska vaccinera sig och att vi ska sluta med häxjakten på alla andra.

      Övervägande del av dem som väljer att inte vaccinera sig högutbildade.

        *) är högutbildade

        Ja det stämmer verkligen i min stad iaf. Det är det sociala mellan skiktet som har vaccinerat sig. De fattiga och de rika vägrar.

        Källa till det?

          Vet inte hur det är i Sverige men i USA så finns det grafer över inkomster och vaccinerande och det är främst medelklassen som vaxxar. Minoriteter vill inte och den rika överklassen skippar tydligen de också.

            Det stammer. Har ocksa sett denna undersokning. (Orkar ej leta fram den men folk som vill har kallan kan val googla sjalva). Det med bara eller under ’high school’ och de med PhD eller hogre ar mest negativa till Covid-sprutan. De med masters degree ar mest positiva. Finns aven en ansenlig del lakare och forskare som uttalat sig om riskerna med detta specifika vaccin (som ju endast har ’emergency’ godkannande), inklusive en nobelpristagare. Lite suspekt ar att dessa forskare cencureras i msm och t.o.m. pa youtube. Varfor inte bara bemota deras argument istallet, som brukligt i ett oppet samhalle?

        Hur vet du det?

    Drömmer om ett tredje barn men tvekar med tanke på klimatet, framtiden och hur världen ser ut. En kamp mellan hjärta och hjärna skulle man kunna säga. Någon som har samma dilemma? Hur resonerar ni?

      Om du och din partner är väldigt smarta och vettiga så att erat eventuella barn kan bli någon typ forskare eller ingenjör som kan rädda världen – kör!

        Hehe, nja. Dock miljömedvetna. Odlar större delen av vår mat, reser inte, köper bara second hand när det behövs etc. Sparar mycket till framtiden, då det känns som att det kommer behövas. Känns som ”alla” är gravida nu och det spär väl på min motvilja till att själv avstå när ingen annan gör. Småaktigt, jag vet!

          Gå emot strömmen istället?

          Fast skaffa ett till barn om du vill. Men så himla konstigt resonemang. ”Alla” är gravida. Asså..3 barn är ju inte ens normen så det är väl också lite skillnad att vara gravid med barn nummer 1 eller 2 om man resonerar som du..

      Du är självisk om du skaffar fler barn än du orkar med…
      Noll barn är bäst för att minska överbefolkningen. Ett barn okej. Två barn = ersätter er föräldrar. Tre barn = överdrivet.

        Haha älskar din uppställning där ändå. Den va rätt träffande.

        “One to reproduce your wife, one to reproduce yourself, one for the increase in population, and one in case of accident.”

        – Winston Churchill

          Sagt i en tid var jorden inte var överbefolkad och höll på att brinna upp ?‍♀️

      Dummaste jag hört. Du tvekar på ett tredje men har redan satt två i världen? Du var inte orolig över klimatet, framtiden eller världen med de två tidigare eller?

      Skaffa så många som du har utrymme, kärlek och tid för. Det finns ingen rätt tid att skaffa barn. Är det något vi inte vet så är det hur framtiden kommer bli, så att avstå det finaste vi har p.g.a. hur det KAN bli är bara dumt. Lev i nuet, lär dina barn om klimatet, världen och att bete sig schysst så ordnar resten upp sig.

        Om man bryr sig det minsta om miljön så är ”lev i nuet” det sista man ska göra. Tänker ni inte på era barns framtid?

          Du fastnade vid tre ord? Men missade helt att jag samtidigt skrev att hen skulle lära barnen om klimatet, världen, etc. Man kan leva i nuet och samtidigt göra kloka val för världen och miljön?

      Kanske lite sen tanke när du redan har två?

        Hur tänker du nu? ?

      Jag hade samma dilemma, mest pga överbefolkningen. Det kändes inte moraliskt rätt att skaffa ett tredje barn. Tycker det är sjukt att man har restriktioner i vissa delar av världen men i Sverige så ska vi heja på barnafödandet och sträva efter ökad befolkning. Tillslut vann egot och jag skaffade ett tredje barn, men jag har fortfarande dåligt samvete när jag tänker på det. Samtidigt känns det sjukt att ha dåligt samvete för något som ingen annan bryr sig om och jag tror inte att en förändring sker på individnivå.

      Spara det tredje barnet till oss som inte fått vårt första än… Mycket vill ha mer osv.

    Jag är lite småhungrig och lite snacksig, men jag försöker samtidigt gå ner lite i vikt. Vad ska jag äta? Vad är jag sugen på?
    (Jag bor precis bredvid ica, så inget är omöjligt :P)
    Hjälp mig!

      Dave & Jons dadlar med hasselnötter. Inte helt nyttigt kanske men ack så gott! Du kommer inte ångra dig. Mums!

      Äpplen med jordnötssmör! Popcorn! Fruktsallad! Fun light iste! Grönsaksdipp! Grossini o phiadelphia!

        Fun light iste, hur gör du det?

          Köper flaskan och häller upp lite i ett glas och tillsätt vatten (som vanligt saft) ? Smaken är iste, så god!

        Glöm inte kanel och flingsalt på äpple med jordnötssmör 🙂

      Gurkstavar

      Morötterna är ju ✨✨✨nu!
      Gnager i mig minst tre varje kväll, de med blast.

        Ät inte får många åt gången bara. Jag åt ett halvt kilo en gång och istället för lunch och kräktes sedan. Mår fortfarande illa av att tänka på morötter.

      Rör mer på dig 🙂

      Yoghurt och musli med skivad banan eller frukt.

      Eller skaffa en hobby som är större än hungern.

      Edamamebönor med flingsalt ?

    Vad tycker ni om Maja NL nya klädkollektion?

      Finns ett helt inlägg om det från tidigare idag.

        Och vad gör det om Sofie skriver det i öppet spår? Mycket uppfostran fast ämnet är fritt.

          Det var ett tips ifall hon inte hade sett det. Man behöver inte tolka saker illvilligt heller 🙂

            Om syftet var gott ber jag om ursäkt. Har inte deltagit i ÖS på länge, men redan i onsdags blev jag tillrättavisad.

          Fast hur vet du att det inte var ett tips till TS att se finns en tråd som TS kan kika vidare i OCKSÅ…

          Varför läste du det med så arg ton, du föll lite i din egen fälla om uppfostran.

          Slänger in en emoji ?? för att förtydliga att jag skojar lite med dig nu också!?

      Inte i min smak.

      Den föll inte mig i smaken alls, men vem vet … Det kanske är en stil man vänjer sig vid och helts plötsligt älskar.

      Stort plus för att hon kör en helt egen grej!

    Jag vill shoppa ny rock till hösten, har nån redan hittat sin favorit och vill tipsa?

      Använder de som redan hänger i garderoben ?

      Max mara

        Max mara är bästa! Har två men sugen på en till. De går aldrig ur tiden och är fantastisk kvalitet ?

      Kolla & Other Stories, tycker deras grejer alltid har så bra kvalité och passform, känns lyxiga till ett rätt överkomligt pris. Inte så inkluderande storlekar dock.

      Benetton har väldigt fina tycker jag.

    Någon som vet var Bianca gör sina fillers? Tycker dom verkar himla duktiga

      Inte längre. Nu ser hon plastig ut. De verkar inte kunna ge bra rådgivning utan vill bara tjäna pengar.

        Nu va ju det verkligen inte frågan.

      Shapeby?

      Nej, men vet att många kändisar som har ett så fint resultat som Bianca har/haft går till plastikkirurger för botox och fillers.

    Jag tycker väldigt mycket om Hanna Perssons podcast men funderar ofta på varför Hanna låter sin ångest så tydligt går ut över andras val? Jag pratar nu om alla slags diskussioner de har i podcasten. I ett av avsnitten berättar exempelvis Martin att Josefin börjat studera till dietist varpå Hanna en stund senare säger något i stil med: Jaha, nu ska ni bli sådana som ständigt läser på innehållsförteckningar varpå Martin svarar något i stil med: Ja, förmodligen/kanske det och sedan avslutas konversationen med en ljudlig suck av Hanna. Jag får bilden av att hon får ångest av när andra gör ”rätt” (med tanke på att det förmodligen i hennes värld anses mer rätt att läsa på innehållsförteckningar än att inte göra det).

    Detsamma gäller föräldraskap. Det syns tydligt att hon i sina föräldraskapsdiskussioner ofta försöker stilla sin ångest genom att försöka övertyga sig om att diverse val hon och hennes sambo gjort är rätt. Vilket är psykologiskt naturligt att göra men fastslår samtidigt lika ofta att föräldrar måste få göra sina egna val. Men låt det då stanna där och sluta vara så ängslig och övertygande tänker jag.

    Hänger ni med i mitt resonemang? Vad har ni för bild av henne (eller folk i allmänhet) när det kommer till detta?

    Läste precis att Jireels pappa dog förra året i Covid, när Jireel och Alice var tillsammans. Känns nu om möjligt ÄNNU mer respektlöst att Alice har skitit i alla restriktioner genom hela pandemin

      Vadå, han kanske är värre själv? Vad har egentligen hon med en expojkväns pappa att göra? De var inte ens ihop länge.

        Jag tänker att när en person i ens omedelbara närhet har dött så borde man få oerhörd respekt för viruset och vad det kan göra.

          Fast…vet du exakt under vilka omständigheter han gick bort? Vet du hur hårt hans egen familj tagit restriktionerna? Urmärkligt använda detta som argument för att slå på Alice. Tycker inte heller hon agerat bra under covid men ditt argument är aldeles för lågt.

            Det spelar väl ingen roll hur dom agerade? Jag menar alltså inte att Alice smittade hans pappa utan att när man varit nära en Covid-död så borde man bli lite mer försiktig. Spelar ingen roll hur han och hans familj betedde/beter sig för nu pratar jag om Alice beteende.

              Hon kanske inte ens kände pappan. De var ihop ett kort tag .

      Håller med

    Snackar med en så galet jävla snygg kille, isblåa ögon och blond och hans kropp wow. Ska träffa honom nästa vecka. Fått vibbar av att han är lite blyg. Allt jag vill är att ligga med honom. Hur tar man modet? Steget? Ger mig alla tips ?

      Va? Killar är alltid med på sånt. Är det bara det du vill, föreslå att ni ses för en drink och sedan går ni hem tillsammans.
      Menar du däremot att du är seriöst intresserad av honom så får du ha mer tålamod.

        Ger du tips till dig själv?

          Haha såg inte att hon hade samma nick 🙂

          Me myself and I pratar här 🙂

          ?

        varför skulle man behöva ha ”mer tålamod” om man är seriöst intresserad? kärlek kan inte börja med sex eller vad?

          Det är biologi. Killar är oftare intresserade av bara sex, de kan ju föröka sig varje dag teoretiskt sett, vilket är vad evolutionen gjort att de strävar efter. Får de ha sex direkt går de ofta vidare till nästa tjej. Om de däremot måste vänta kan de bli mer intresserade av tjejen och hinna förälska sig. Kvinnor däremot kan föröka sig max ca 1 gång per år och har inget att vinna på att ha många sexpartners på kort tid.

            Har vi inte kommit förbi stadiet där våra reptilhjärnor styr våra val? Har män inte utvecklats mer än så sen stenåldern? Det vet jag att de har gjort men de använder biologi som en krycka för att kunna bete sig som grottmän i väl valda situationer. Jag menar, det är biologisk naturligt för mig att kasta bajs på andras avkommor men inte gör jag det för det.

              Hm nej vi har inte kommit ”längre”, vi är ju däggdjur precis som andra. Evolutionen styr ju så att de med bästa förutsättningarna får föröka sig. Därför ökar ju snarare de tendenserna hos män, eftersom de mer tillbakadragna mannen får färre barn och deras gener förs vidare i mindre omfattning.

          Exakt! Jag har totalt haft 3 serilsa relationer, där vi varit sambo.
          Min nuvarande sambo som även är pappan till mina barn, honom låg jag med på första tinderdejten.

          Mitt ex va ett krogragg som följde med hem, blev kvar i tre dagar och flytta in efter några veckor.

          Första sambon va dock en kollega så honom hade jag känt ett tag innan vi blev intima.

          Att jag låg första gången med dem innebär inte att jag gjort det en massa andra gånger, utan har bara handlat om att det slagit gnistor och kärlek vid första ögonkastet osv. Alla är vi olika. Tydligen har även de tyckt att vi haft en connection värd att bygga på.

          Det finns så jävla många moralister här som dessutom tror att kärlek är en ekvation. Och den uppnås om du träffar någon som checkar av samtliga boxar i kravprofilen och ni väntar med liggat i 8 dejter á 3 timmar fördelade över 4 veckor.

          Det kan det… men det kan lätt fastna där och att man inte lär känna varandra lite först

        Formulerade mig nog fel, jag menar hur ska jag våga? Skäms när jag inte ens behöver skämmas. Blir tillbakadragen när det kommer till sånt.

          Träffas och se vad som händer bara

      Som om killar bangar. Sära på benen och killen är där.

        Svarade på det till en annan kommenterar, jag menar mer att jag blir tillbakadragen när man ska blotta sig själv sådär.

          Är detta första gången du planerar och vill ligga på första dejten?

            Jaaa precis!

              Ah! Jag är nog inte riktigt rätt person då jag aldrig skulle våga bjuda hem en främling jag aldrig har träffat och sedan ha sex med men har ni pratat länge? Eller typ två dagar?

                Vi har pratat i tre veckor, har en gemensam killkompis. Snapar mycket med honom.

                Men hur vågar jag bara? Inte tänker för mycket?

      Det blir som det blir. Attraktionen kan försvinna snabbt när ni träffas. Han kanske luktar illa, pruttar och rapar ?

        Hahahha men lägg av attraktionen försvinner ju redan här nu?

          Förlåt! Har glömt bort hur det där pirret kändes ?

      Se till att bli lite full, antyd att du är ledig dagen efter och om ni är ute på stan så gå först till ett nytt ställe innan du ser ifall han försöker få med dig hem, annars kan du erbjuda. Nudda honom ett par gånger under kvällens gång, typ på handen eller armen när ni pratar. När ni är hemma så se till att snacka och se till att sitta typ bredvid varandra och inte mittemot vid ett bord. Mitt i samtalet kanske lägga handen på hans, fortsätta prata. Titta på hans läppar och le lite, se om han vill hångla. Därefter borde det gå av sig självt.

        Men gud tack sååå mycket! Det var så bra tips. Verkligen till hjälp❤️

    Raya, shrek, dumma mej, husdjurens hemliga liv, hotell Transsylvanien. Bra och roliga tycker även jag som vuxen.

    Sen är trassel, modig, daktränaren, babybossen och insidan ut är sevärda 🙂

    Jag har en crush på en av cheferna på jobbet. Inte min chef, som tur är ?

      Är han singel? Annars så ge sjutton i honom.

        Han är singel, skulle aldrig visa att jag har en crush oavsett eftersom vi jobbar på samma ställe ?

          Jamen då är det ju en annan sak. Klart du ska försöka få kontakt med han då. Livet är för kort att inte levas 🙂

          Haha ursäkta min dumma fråga om han var singel. Bara min egna dåliga erfarenhet som spökar.

    Jag har länge tänkt ta vaccinet för covid men är extremt sprut rädd och tycker allt som har med sjukhus , läkare och sjukvården är hämskt och läskit så har inte vågat ta den , någon här oxå som känner som jag ? Tips på hur man övervinner rädslan ?

      Du får styrka dig med en lesk innan.

      Jag tog på ett hotell. Kilade ut över vattnet mot Danmark medans hon stack, o babblade på om vad jag gjort i sommar.

      Fördelen med vaccin jämfört med blodprov är att det knappt känns (sticket) och de ska inte lägga kanyl eller liknande. Det går liksom inte att misslyckas med. Kommer gå kanon!

        (Alltså vaccinstationen jag va på låg på ett hotell här i Helsingborg, dvs inte nån sjukvårdskänsla alls ??)

      Jag är också sjukhusrädd. Ångest om jag behöver besöka sjukhus/vårdcentral/tandläkaren.

      Men vi tog sprutan i en idrottshall här, så den där otäcka miljön och lukten fanns inte. Sen tänkte jag att det är tusen ggr värre bli liggandes i Corona på sjukhuset än att ta en spruta. Sprutan går jättesnabbt och känns knappt. Att det gjorde ont i armen efteråt är en annan sak, då är det ju ändå över.

      Du vågar ?

        ??????

      Det går väldigt snabbt. Man sitter på stolen i ett par minuter medan sköterskan knappar in uppgifter i datorn, sen tar själva vaccinationen bara ett par sekunder och så är det över. Man kan nog blunda sig igenom hela upplevelsen om man skulle vilja 🙂 Säg till innan att du är nervös så gör de allt för att du ska känna dig bekväm. Har en kompis som var supernervös innan, men det gick jättebra. Du klarar det!!

      Jag var sååå rädd, både för sticket men även för att få propp, allergisk reaktion osv. Men bestämde mig för att jag är mer rädd för corona. Tog min sambo med mig och sa till sjuksköterskan att jag var rädd så hon tog det varligt med mig. Sticket kändes inte alls och nu efteråt är jag så glad att jag tog det. Kommer gå fint ❤

        Man får dock inte ha med sig någon in till själva vaccinationen.

      Jag är inte spruträdd och det sa jag. De två sköterskorna som vaccinerade mig behandlade mig ändå varsamt. Hade koll på minsta ansiktsuttryck och eventuell rörelse. Har inte fått några biverkningar heller.

      Om du talar om hur du känner så vet de hur de ska bemöta dig. Jag lämnar ofta blodprov och har inte stött på någon som inte kan sitt jobb. Låt dig inte stressas om det tex är lång kö. Du har din tid och fokus ska vara på dig.

      Sprutan var väldigt lätt att ta och boka på ett ställe som inte är en vanlig vårdcentral…
      Jag var i en padelhall 🙂

      Är också spruttädd och har svimmat/nästan svimmat flera gånger efter spruta. Men vaccinet gick jättebra! Pratade med sköterskan och tittade bort samtidigt. Kändes ingenting och gick extremt snabbt. Hade också svept en läsk innan i förebyggande syfte ?‍♀️

        Att inte titta på sprutan är viktigt.

      Berätta att du är rädd. Jag berättar alltid, då håller de lite mera koll och kanske ger det lite mer tid.

      Jag tog min i drive in så jag satt i bilen. Var extremt rädd och nervös, blev inte bättre heller av att jag fick sitta i kö i en timme. Blev bara mer och mer nervös och ett tag t.o.m svimfärdig.
      Jag kunde knappt prata när de kom fram till mig och tydligen hade jag inte andats på ett tag för hon sa det när hon var klar ”nu kan du andas!” Och då släppte även alla spänningar så jag började gråta?? men hon var jättesnäll och förstående så det kändes bra.

      Sprutan känns knappt. Den de använder till vaccinationen är så supertunn och det går inte alls att jämföra med blodprov. Jag märkte faktiskt inte ens att hon stack mig. Det brukar ju vara så mycket jobbigare i vanliga fall.

    Du som lyckats gå ner 10-20 kg i vikt efter flera års övervikt… Vad funkade för dig, vad var nyckeln?

      Har tyvärr ej lyckats men funderar över gastric balloon. Kolla upp det ifall du vill ha en skjuts på vägen och har lite pengar.

      Ett kostschema som man höll sig till, till 95%

      Jag har gått ner ca 10, lite mer kanske, men under en ganska lång tid. Jag ändrade maten, jag åt helt enkelt mindre mängder. Mycket sallader med tomat morot och tonfisk, inga såser eller bröd till. Såg till att vara aktiv under dagen så att jag inte åt av tristess.
      Har hållit vikten i 20 år nu så det funkar, ibland går jag upp 2-3 kg, det händer ungefär vartannat år i samband med längre semestrar, men så pass lite går jag lätt ner igen. En månads diet så är jag tillbaka på idealvikten.

      Självhat. Hatar man sig själv riktigt mycket orkar man med ett ihålligt kaloriunderskott. Rekommenderar inte, bättre att va knubbig/tjock.

        Det är ju inte sant. Det är jobbigt i kanske tio dagar – två veckor sedan vänjer man sig vid sitt lägre kaloriintag.

          Nej. Du kanske gjorde. Men inte gemene man. Finns en anledning till att en mycket liten del av de som försöker gå ner i vikt faktiskt lyckas och håller nya vikten….

            Nu råkar det vara vetenskapligt bevisat att man vänjer sig vid ett lägre kaloriintag. Men just du kanske är ett undantag.

              Man kanske vänjer sig, men det gör kroppen också och börjar gå på sparlåga, vilket innebär att du kan börja gå upp i vikt igen, trots att du äter väldigt kalorifattigt.

                Det där är en trött myt, s.k. svältläge. Det existerar, absolut – men vid väldigt extrema situationer. Inte en person som drar ner rimligt på kalorier. Förutom att det bevisats genom xxx antal studier, så säger det sig själv. Ta Förintelsen som exempel; om svältläge stämde så skulle ju inte fångarna i lägren gått ner så oftanligt trots att det åt så lite kalorier.

                Det som händer däremot och varför folk fortfarande tror på detta är något av följande:
                1. De går ner i vikt först men sen tar det stopp – för de glömmer att kaloribehovet går ned när du går ner i vikt. Du bränner inte lika mycket vid 70 kg som vid 90 kg exempelvis. Så kaloriunderskottetet som funkade vid 80 kg funkar inte nödvändigtvis vid 60 kg (beroende på hur stort det är).
                2. De når sitt mål och ökar kalorintag men försöker hålla sig på ”rätt” nivå – men inser inte att när du ökar mängden mat så ökar du också din vikt. Både den extra maten som du äter, men också så krävs det vatten för att smälta maten som också ökar vikt.
                3. De når sitt mål och går tillbaka till samma vanor som gjorde att de gick upp från början. Man måste göra en riktig livsstilsförändring, annars kommer det aldrig hålla.

                Finns ett fåtal studier som visar en liten effekt av att kaloribehovet blivit lägre än det ”borde”, men det är framförallt två problem med dessa studier:
                1. De har oftast studerat väldigt extrem grupp, såsom Biggest Loser deltagare som tränar under extremt sjuk press och väldigt intensivt, samt ofta ligger på alldeles för lågt kalorunderskott.
                2. Det finns problem i deras metoder och framförallt hur det mätte förbränningen som inte används i många andra studier där man inte sett detta problem.

                Summa sumarum, nej, du kommer inte hamna i svältläge så länge du har ett rimligt kaloriunderskott. För att gå ner ca. 0.5 kg i veckan räcker det med ett underskott på 500 kcal dagligen från ens TDEE. Det är inget farligt att ligga på ett kaloriunderskott på 500.

            Nja så himla ovanligt är det inte. Beror väl på hur tjock man var från början. Vanliga smala människor som under en period lägger på sig 5-10 kg och sedan går ner till normalvikt och behåller den, sådana känner jag massor av. En episod eller två av övervikt i livet bara. Särskilt efter graviditet.
            Har man däremot 20 kg eller mer i övervikt beror viktökningen ofta på psykiska orsaker, tröstätande etc, och sådana beteenden kommer ju lätt tillbaka.. Jag tror att fetma är en psykiskt orsakad sjukdom.

        Varför skulle självhat hjälpa? Självhat får en ju att tröstäta.
        När man börjar ta hand om sig själv och mår bättre klarar man sig bättre utan att överäta.

          Får inte alla att tröstäta. När jag blev deprimerad och inte åt så märktes det på vågen.

      Att bara ”börja.” Skitsvårt innan man sätter igång men när man märker man faktiskt tappar kilon blir man peppad och mkt går av bara farten.

      Jag följde inte de här svenska råden om att gå ner över lång tid utan lade mig på 800 kalorier i åtta veckor, därefter periodisk fasta (Michael mosley rekommenderar det)

        Hur länge sen var detta? Och hur gick det sen?

          Det gick skitbra! Var ett och ett halvt år sedan & jag har fortfarande min målvikt. Det som är bra med periodisk fasta efter det första raset är att man inte behöver känna att man inte unnar sig saker. Var jobbigt första två veckorna men eftersom man tappar vikt fortast precis i början så känns det värt hålla ut.

            Sant. Numera när jag går upp 2-3 kg (händer lätt på sommaren) kör jag en 14-dagarsperiod med periodisk fasta, går ner jättesnabbt. Sedan håller jag vikten utan problem under resten av året då jag har bra rutiner.
            Jag skippar frukosten helt enkelt. Dricker bara te eller kaffe. Det är ändå den måltid då jag har sämst aptit.

      Jag bestämde mig för ett X antal veckor och sen körde jag på! Jag gick ner 12 kg på 12 veckor. Åt kvarg (utan tillsatt socker), ägg, kött/fågel/fisk, grönsaker och rotfrukter. Var mätt mest hela tiden.
      Kvarg till frukost, två ägg (kokta eller stekta) till mellis, gårdagens middag till lunch och middag. En öppen hand protein, en knuten hand rotfrukter och sen grönsaker tills man är mätt. Gjorde sås på Kvarg- blev mest tzatziki, men blandade ibland med olw-dip. Om jag ville ha kvällssnacks blev det oftast grönsaker typ morotsstavar. Drack cola zero/pepsi max när jag var sötsugen/ ville fira helg eller så, annars vatten på olika sätt. Har egentligen svårt att hålla mig från både mat och dricka ”man inte bör äta” men när det var tidsbegränsat funkade det. Hade två-tre cheatdays under tiden, men de gånger jag åt chips eller choklad märkte jag att jag egentligen inte tycker att det är så gott…
      Typ ända sättet jag tränade var promenad, försökte få ihop 1h på en hel dag. Ibland blev det en timme på raken, ibland två halvtimmar och ibland tre 20-minutare.
      Detta resulterade ändå i en hälsosam viktminskning som gått att hålla efteråt. Har egentligen inte begränsat mig i någon mat i tankarna utan har tänkt att jag kan äta allt, men inte alltid. Alltså inte just nu.
      Mitt bästa tips är dock att hitta någon som vill hänga på, antingen på kosten eller på motionen så att man peppar varandra ocg kanske håller avstämning till varandra!
      Lycka till! 🙂

      5:2, utan tvekan!

      LCHF

      LCHF och daglig motion/träning. Jag var skadad och började med 5km promenader varje dag så det behövde inte ens vara särskilt ansträngande, sen började jag med löpning och comeback i min idrott också men började med promenader för att se hur kroppen svarade.
      Så vill man inte träna kan det räcka med att promenera. Motion är bra oavsett.

        Motion är bra, men för viktminskning ganska obetydelsefull.

          Haha, finns ju inget ord som heter så! Betydelselös är ordet jag sökte.

          Det är ju jättebra med motion eftersom man stärker och bygger muskler, och muskler ökar förbränningen. Men det är ju främst maten man ska justera om man har övervikt.

    Ni som jobbar i butik, kan vi prata lite om kunderna? Vad är era värsta/märkligaste upplevelser med en kund? Vad stör ni er på när kunder säger/gör?

    Haft en del rötägg inne idag och är så trött på att vissa människor tror de kan bete sig hur de vill..

      Sluta jobba i butik om du hatar människor. Dem kommer du inte lätt undan när du jobbar så 🙂

        Hatar inte människor. Men som jag skrev är jag trött på kunder som tror de har rätt att säga nedvärderande saker bara för de inte får som de vill ?

        Haha sjukaste kommentaren ? Jag jobbar i butik och älskar mitt jobb och är jäkligt duktig ?? Är ju kunderna som måste skärpa till sig och inte vi som ska sluta eller acceptera att ta skit?

      Mitt konstigaste var när jag skulle visa skobalsam för en manlig kund och han berättar att hans sp**ma har samma konsistens :):):)

      Överlag tycker jag det är jobbigt när man står med en kund i kassan och någon kommer på sidan och ska ha hjälp PRECIS då och inte förstår att man är upptagen. Ställ dig i kön eller så söker jag upp dig när jag inte har en annan kund. Sen såklart kunder som lämnar sitt skräp (typ take away muggar, tuggummin) i butiken. Och slutligen de kunder som på allvar tror att dom kan få lämna tillbaka använda skor? Eller gör sönder skorna själva för att få reklamera. Eller inte förstår att vi som butik faktiskt har rätt i att försöka laga skorna hos skomakare gratis åt dom innan reklamationen sker.

      MEN!! Älskar också att stå i butik och de flesta kunderna. Så roligt jobb!! Men ibland blir man lite matt

        Haha alltså EXAKT de där sakerna är bland mina värsta. Speciellt reklamationerna. ?‍♀️ Hade en kund en gång som ville lämna tillbaka fotbollsskor som var fulla med gräs. Jag påpekade att ”tyvärr, dessa är använda så jag kan inte ta tillbaka dem” och han blir rasande. ”MEN DOM VAR JU FÖR SMÅ???? HUR SKA MAN ANNARS VETA OM DE PASSAR OM MAN INTE FÅR PROVA?” Jag stod där och log det trevligaste jag kunde. Men alltså, sen NÄR har man fått lämna tillbaka använda varor?

          Arket har en policy att man får använda deras jeans i 30 dagar och lämna tillbaka om man inte tycker de passar efter en månads användning

      Berätta om din dag 🙂

        Kund som stod bredvid kassan och frågade vad massa varor kostade (vi har rea på res just nu) samtidigt som jag försökte hjälpa de i kön som skulle betala. Hur ska jag kunna räkna ut det samtidigt? Ta upp din telefon och räkna själv.

        Kund som ville reklamera en 8 månader gammal fotbollsskor som börjat släppa i ytan/limmet på insidan. Detta var på högerfoten, och han bekräftade att han var högerfotad. Jag sa att leverantören ser det som slitage, inte fabrikationsfel och han blev arg.?

        Kund som skulle byta en vara och hade använt en bonuscheck. Giltighetstiden på den hade löpt ut och försvinner därför när man gör retur på varan där den använts. Hon skulle då betala fullpris på det hon bytte till men då blev det liv i lådan. Hon förstod INTE varför hur det kunde bli så.

        Kund som skulle köpa en vara som är på medlemspris (400kr billigare) och vägrade bli medlem pga ville inte ha massa mail. Jag sa att jag kan avregistrera mailen när han registrerar sig som medlem men då började han tjafsa om att det var ”fult att luras att den är så billig”. Står inte på skylten eller så JÄTTEstort ”medlemspris”, nej inte alls.

        Slutligen, ett till skyltmissförstånd. Kund skulle köpa en Peak-tröja som kostar dryga 1000-lappen. På stället bredvid hänger en Puma-tröja som är nedsatt till 300kr med en skylt där det stort och tydligt står ”PUMA” i texten. Kunden hävdade att ”det står där borta på skylten att den kostar 300” varpå jag säger nej, det gör den inte (trevligt, såklart). Då blir hon arg och ska inte ha något alls av de 6 plagg hon lagt upp på disken och som jag larmat och och lagt i en påse? Känner mest att det är väl ändå inte mitt fel att du inte kan läsa vad som faktiskt står???

        Ursäkta för min extremt långa utläggning om några händelser från min härliga dag, kan fortsätta om någon är intresserad?

          Åh känner igen så mycket av det där. Särskilt alla kunder som sett fel på skyltar/priser och sen blir arga för att de vägrar erkänna det? Och de gamla bonuscheckarna som de absolut tycker att man ska lösa in ändå för det var ju inte deras fel att de hade glömt bort den..! Hade en kund som slängde en skål på min kollega när han inte fick lämna tillbaks den (utan kvitto – såklart). Och alla de som ”vill prata med chefen” för att man inte kan göra återköp av diverse anledningar (använda varor, inget kvitto, bruten förpackning osv osv). Saknar inte butikslivet!

          Fult och sniket av affären det där med bonuschecken dock.

      Kunden som ville att jag skulle tömma pottan som hennes barn precis kissat i, inne i butiken.
      Kunden som hotade med att polisanmäla mig för att jag inte lät honom lämna tillbaka ett par använda jeans.
      Kunden som likt en deltagare i Fångarna på fortet gled under entregrinden när den var halvvägs ner till golvet när jag skulle stänga butiken på kvällen.
      Kunden som kom in i butiken mitt i vintern och frågade efter ett par skridskor, fick ett par skridskor men kallade min kollega efterbliven eftersom det var RULLskridskor kunde hade menat.
      Kunden som lämnade tillbaka ett par ner-mensade jeans, kunden som lämnade en blodig binda i våra provrum, kunden som hade bajsat ner sig och kom in och köpte nya jeans och lämnade kvar de gamla i provhytten.
      Ja, hur länge till vill ni att jag håller på?
      Mvh 12 år i branschen.

        Hoppas innerligt att du har ett liv utöver detta??

        Folk är inte kloka?‍♀️
        Hade en kund som skulle ringa Aftonbladet och få de att skriva om hur dålig service jag gav och hur dålig butiken var när jag inte kunde lösa så hon fick använda sitt presentkort på 1000kr som var utgånget för 5 månader sen?

        Men nermensade byxor?? Att man inte skäms känner jag mest.

        Skulle inte fixa ditt jobb. Sån där otrolig nonchalans gör mig tokig. Skillnad om någon har ett handikapp och något missöde uppstår.

      Folk som frågar var Rean är eller om det är 70% på allt när det finns stora gula skyltar som tydligt visar VAR rean finns.

      Folk som kommer fram om skriker ut sin fråga och ska ha hjälp när man står i kassan och tar betalt, slår in present eller hjälper en kund. Fyfan asså, vänta på din tur!

      Folk som säger ”DU!!” Vad hände med att hövligt säga ”ursäkta” eller liknande. Så klart skillnad på om någon trevligt säger ”du skulle du kunna blabla..” men att skrika ut ”DU!” är så jäkla störigt och otrevligt.

      Folk som inte kan räkna ut reapriset själva. Räkna på din jävla mobil som du glor i konstant ändå.

      Folk som försöker reklamera jackor som är 5 år gamla.

      Folk som försöker lämna tillbaka använda grejor. Hade en kund som försökte lämna tillbaka en kavaj som luktade mat, hade två stora missfärgade svettfläckar i armhålorna och fullt med glitter på sig. Personen i fråga åkte till alla butiker vi hade i stan (jag ringde alla butiker och varnade). Kunden blev givetvis nekad att reklamera av alla…

      Kunder som snor/ försöker sno. Händer typ hela tiden. Tar typ en tjuv varje gång jag jobbar. Ibland fler.

      Folk som tror man är deras personliga stylist och att man ska hålla dem i handen genom hela butiken (jag står ibland helt ensam i en stor butik).

      Folk som överlag bara är så jäkla otrevliga…

      Folk som inte kan slänga sin vattenflaska, take away kaffe osv utan ställer det lite här o var.

      Folk som inte håller koll på sina ungar. Låter dem springa i skyltfönstret och skit.

      Folk som provar kläder när de luktar svett och totalt förstör kläderna. Vi har fått reklamera jackor pga kunder har förgiftat kläder med sitt äckliga taxigubbesvett.

      Folk som köper något till sig själva men insisterar på att man ska slå in det som ett paket- för de ska ju öppna det som en rolig grej hihihi en present till sig själv hihihi. Ja skit kul- bra för miljön och helt perfekt att jag ska behöva stå o slå in en present du köper till dig själv.

      Ibland när en kund köper kostym har man en sådan där jobbig partner eller förälder som insisterar på att de ska ha hjälp men ändå säger emot allt man säger. Jag har sålt jävligt många kostymer- tro mig- jag vet hur det ska sitta men om DU (mamma) eller (fru)
      vet bättre så lämnar jag gärna er ensamma att prova så kan jag göra annat ?❤️? men icke.

      Ja jag kan hålla på i evigheter. Jag pluggar just nu för att slippa stå i butik resten av mitt liv. Folk är idioter. Men finns många trevliga också så klart!

      Någon kommenterade ”sluta jobba i butik om du hatar människor” handlar inte om att hata människor. Handlar om att folk inte kan bete sig!

      Kram

        Förstår att du tröttnar. Taxigubbesvett, den ska jag komma ihåg ?

        Glömde tillägga: alla idioter som inte respekterar att man stänger och vill gå hem. ”Jag ska bara” ”kan du hämta storlek 42 i dessa skorna” kl 20.10 SNÄLLA människa jag stänger 20.00 och vi har haft öppet tio timmar idag. Har nolltolerans mot det nu för tiden. 20.01 stänger jag kassan så då kan man ändå inte betala. Börjar rulla ner gallret så folk blir stressade och säger åt folk att tyvärr vi stänger nu. För övrigt har vi en röst som ropar ut att vi stänger både 15 minuter innan och 5 minuter innan stängning så hur svårt ska det vara att fatta eller respektera? Har blivit hotad med våld när en snubbe inte fick handla kostym 15 minuter efter stängning på nyårsafton. Folk i butik har också ett liv, jag vill gärna hem och fira nyår jag med.

          Undrar hur dessa otrevliga människor är i andra miljöer? Skulle jag råka höra min snälla bror i en sån situation så baxnar jag. Kostymnissen kanske har en fru som inte förstått att det döljer sig ett rövhål bakom fasaden.

        Hahaha alltså det där med svetten. Hänt så många gånger att de kommer in och ska lämna tillbaka något, med lappar kvar och förmodligen bara provad men det stinker svett. Vad fan gör man? Håller andan och ser glad ut och ger pengarna tillbaka fort som satan så de kan gå iväg och man kan slänga kläderna i papperskorgen.

        En annan härlig upplevelse är när äldre personer kommer och ska lämna tillbaka mjukisbyxor eller bomullstights. De har en tendens att ha lite torrare hy och den där överflödiga huden fastnar väldigt lätt på dessa plagg. Så när de slänger upp sina byxor på kassan, helt fulla med små hudflagor får jag panik och ibland kväljningar som man så snällt får dölja och låtsas som ingenting.

      Inga här som nämner närmanden från killar? Det måste väl kassörer få ca 10 per dag.

        Faktiskt inte så vanligt som man kan tro, skulle jag säga. Mer vanligt att man som ung tjej/kvinna blir förolämpad på olika sätt av äldre män som tycker att man varken vet eller kan något om sitt eget jobb.

        Haha joo! Från både tjejer och killar! Vissa fattar inte att vårt trevliga sätt att vara inte är att flörta utan det är sälj ???

        Sjukt mycket flörtande killar, inviter, telefonnummer, snubbar som på något SJUKT sätt hittade en på instagram eller Facebook när man endast hjälpt dem hitta jeans. Snubbar som kommit in typ varje dag för o snicksnacka (jag kunde ju inte fly från jobbet så var illa tvungen). Ibland flydde jag in på lagret och kollade kameran tills jag såg att de gett upp och gått ut. Stammisar som bjudit ut mig- vilket jag snällt nekat- jävligt stelt efteråt.

        Förstå snubbarna inte att man är trevlig för att man jobbar där och måste vara det??!! Inte alls lika mkt nu dock.. Tror jag blivit fulare samt mindre trevlig med åren ?.

        Hade en obehaglig man som brukade komma in när jag var ensam. Gick runt runt länge och låtsades prata i telefon. Fick obehagliga vibbar. Kollade kameran: han försökte fota min rumpa med sin mobilkamera flera ggr. Han stod nära nära så vände jag mig hastigt om och då fumlade han iväg. Hade det hänt idag hade jag skrikit och skällt ut honom samt ringt på vakterna så fort han kom in. Har inte sett honom på länge nu.

        Haft en stammis som snodde dessutom. Jag ringde honom och berättade att jag sett det på kameran i efterhand (kollade pga jag misstänkte honom efter att han gått). Han kom tillbaka mer skjortan… pinsamt! Han blev portad från köpcentret.

          Haha jag anade en gång att en kille på Stadium flirtade med mig. Jag visste vem han var för vi spelade fotboll i samma klubb men jag har aldrig gjort så mycket väsen av mig så jag har aldrig tänkt att någon kan veta vem jag är.

          Men varje gång jag var där var han först fram och hjälpte mig, småpratade alltid, inte om fotbollen utan frågade saker om mig. En gång sa han att han inte hade sett mig på fotbollsplanen på länge och frågade vart jag hade tagit vägen. ”Jag bestämde mig för att bara köra på tennisen” sa jag och han hajade till och tittade på mig med en nästintill imponerad blick?!?? och så började han prata om ”jaså du spelar tennis!” och ville veta hur länge och i vilken klubb osv.
          Så då bestämde jag mig senare för att faktiskt skriva till honom på Facebook. Med lyckat resultat, iaf för ett tag? för nog att det var hans jobb att vara trevlig, men det var väl inte hans jobb att vara så personlig så med påtryckningar från kompisar som dels sett det själva men också hört mig berätta så skrev jag.

      Jobbat i 11 år ??‍♀️ Fått höra en massa sjukt och det är som om en del tänker att det är en mänsklig rättighet att vara otrevlig mot butikspersonal.. ?

      Jobbade på Ica Maxi som ung och blev bland annat ombedd att hämta en manlig kollega av en tant som ville veta var vi hade våra potatisskalare. ? alltså hon ville bara veta var i butiken de stod men det var tydligen inget en tjej på 19 år kunde hjälpa till med. En annan kund skulle reklamera en kaffemaskin som han hade köpt ett utställningsex av för typ 20% av priset, men den hade gått sönder på nyår så han ville ha en sprillans ny SAMT ersättning för sveda och värk för att hans nyår blev förstört.

        Så vanligt? Hade en kund som absolut inte ville ha hjälp av mig med något simpelt vad det nu var, utan skulle ha min äldre kollega som var upptagen. Det hon inte visste var att jag hade jobbat där i flera år medan min kollega varit där i några veckor…

      Glömmer aldrig kunden (äldre man) som betalade med bl a en sedel. Den var genomblöt – för att han hade den i munnen medan han letade efter mynt. Fick snällt ta emot den och lägga den för att torka ?

      Nu tror jag att jag är en rätt så bra kund, jag kan läsa skyltar, hänger tillbaka saker på rätt ställe, slänger inte skräp på golvet, inga konstigheter liksom.

      Men när man läser vissa kommentarer (har inte läst alla just nu så kanske inte den här gången) så kan jag undra vad får man göra?

      Sist jag var i en fysisk butik hade jag svårt att se om en tjej jobbade där eller inte, hon hade helt vanliga kläder och kunde lika gärna vara en kund så då frågade jag henne om hon jobbade där och sen behövde jag hjälp med en sak. Såg i nåt ös häromveckan nån diskussion nämligen om att fråga om de jobbar där…men det var inte tydligt.

      Sen har det hänt, inte många gånger och aldrig om det varit massor med folk i affären, att jag haft lite svårt att bestämma mig, t.ex angående nån inredningspryl som jag velat över som funnits i olika färger. Då har jag ibland kunnat fråga ”ursäkta, men får jag ställa en konstig fråga…mitt vardagsrum ser ut såhär *håller upp bild*, och jag vet inte vilken jag ska välja, vilken tycker du skulle passa bäst till den färgskala jag har?” Och sen tackar jag alltid för hjälpen och är alltid glad och trevlig, tycker faktiskt inte ens det känns snällt att gå in i en affär om jag är på dåligt humör??
      Jag är lite sådär typiskt svensk och vill inte vara till besvär men jag frågar ju hellre om tips än att behöva gå tillbaka och byta.
      Är man en jobbig kund om man skulle fråga en sån sak??

        Nu utgår jag visserligen bara från mig själv. Jobbade i butik några år och för mig handlade det sällan om frågorna i sig utan om timingen. Jag kunde tycka att det kunde vara kul att få kunder som blev personliga, ville visa bilder på barnbarn, rum som skulle inredas etc men då måste kunden känna efter om det är läge. Är det lugnt i butiken kan jag absolut stå och småprata och hjälpa till utöver det som egentligen ingår i min roll men är det första dagen på rean och supermycket att göra är det helt enkelt omöjligt.

          Nej självklart måste man tajma! Jag har nog gjort så typ två gånger och då har det bara varit jag där inne.?

          Haha jaaaa tajmingen!!! ? Jag får en känsla av att folk tror vi har noll annat att göra utan har all tid i världen att hjälpa dem med allt? Som frågan ”vad tycker du passar mig?” när man har 10 andra i butiken ?

        Till anonym 02:47

        Du låter som en drömkund. Jag hjälper alltid mina kunder. Försöker känna av vilka som vill ha hjälp och inte men hejar alltid och visar att jag ser dem och är där.

        Hade du frågat mig något sådant hade jag bara tyckt det var kul att du ville ha min input. Sjävklart kan man fråga om hjälp med sådant. Handlar så klart om både tonläge och timing. Men du låter som en drömkund?

        Jobbar inte i butik men du verkar jättefin och omtänksam, tror inte du är jobbig.

    Har så mycket ångest över mitt jobb och att jag känner mig misslyckad. Jag har gjort bra resultat men är inte så omtyckt. Jobbar utomlands och är lite rusty i språket. Börjar tänka på det här att jag är dålig och illa omtyckt av kollegorna och börjar tänka tänka tänka. Blir osäker på vad mitt nästa steg i karriären ska bli eftersom att jag känner mig dålig. Någon som pratat med en karriärscoach när man hamnat i en ond spiral av dåligt självförtroende?

    Min pojkvän kommer nog fria snart. Råkade se några annonser på hans dator som avslöjade att han varit inne på en sida med förlovningsringar. Jag är väldigt restriktiv med vad jag vill ha på mig, och det gäller allt. Vet inte vad jag ”önskar mig” för ring, aldrig tänkt på det. Vad gör man om han köpt en ring som jag inte gillar? Kan man byta den då?
    Ni som har en stor sten, hur många carat är den? Jag tror att jag vill ha en ganska stor sten (vi är välbärgade) men önskar mig inte en ”hög” fästning. Måste fästet vara högt om stenen är hög?

      Min är 1,2 carat och jag tycker att den är opraktiskt stor i vissa sammanhang, men annars är jag nöjd. Den är otymplig under tighta handskar, lätt att slå i och jag gillar inte hur vissa kollar på den.

      Man behöver såklart inte ha en hög fattning om man inte vill det, men diamanten kommer mer till sin rätt om ljuset slipper igenom den på en så stor yta som möjligt. Jag är också väldigt restriktiv med vad jag vill ha på mig en längre tid och därför sa jag innan det kändes aktuellt med förlovning och bröllop att om han någon gång vill fria till mig så kan han göra det med en vanlig smyckesring om han absolut vill fria med en ring. Jag la även till att jag inte tycker att det är någon brådska med frieri, för att han inte skulle känna någon press eller att jag förväntar mig något.

        Den här diskussionen är typ anledningen jag inte vill gifta mig ? så mycket onödig materialistisk skit.

          Man kan givetvis gifta sig minimalistiskt också och köpa en billig ring!

          Du slipper 🙂

          Jag kan ju bara svara för min egen del (samma anonym som ovan), men jag hade hellre haft en slät ring i guld utan någon diamant än de flesta, i mitt tycke, gräsligt fula diamantringar som finns. Det må vara materialistiskt, men det är ändå jag som ska kolla på ringen i en himla massa år. Jag vill inte att min man ska välja vilka skor eller vilka örhängen jag har varje dag och därför vill jag inte att han väljer ringen heller. En ring för 10k kan vara en lika stor investering för någon som en ring för 150k är för någon annan.

          Det går för övrigt utmärkt att gifta sig utan att göra bröllopet mer materialistiskt än man är bekväm med, så känn dig inte avskräckt bara för att vissa vill göra det på ett annat sätt. Vi struntade i att alla vänner haft stora pampiga och påkostade bröllop och gifte oss borgerligt i sommarklänning och vanlig jobbkostym och vi bjöd bara vittnen.

          Ja verkligen! Jorden brinner men det är viktigt med ett dyyyrt och fiiint bröllop ”because i’m worth it” ? – men jag samtidigt är en hycklare som kör diesel ?‍♀️?

            Jag kan inte hålla med om att bara för att man har råd med ett dyrt smycke så förstör man jorden. Jag anser att det är bättre att köpa ett dyrt smycke (i det här fallet en förlovningsring) som man vet att man ska ha på sig varje dag i hela livet än att köpa 10 styck billiga på HM som går sönder och kastas. Jag har ett par diamantörhängen, ett diamanthalsband, ett armband med en pärla. Allt i 18ct guld med äkta stenar. Jag har på dem varje dag och äger inga andra smycken. Jag har haft dem på varje dag de senaste 3-5 åren och planerar att fortsätta ha de på resten av mitt liv. Har man råd tror jag det är snällare mot miljön än att köpa billiga smycken man slänger efter något år.

            Vi vill inte gifta oss dyrt och fint. Bara borgerligt och middag med våra familjer. Men att köpa ett smycke som håller hela livet är väl inget fel
            när man har råd?

        Tack för info. Sett så många i min bekantskap med vääääldigt höga ringar och tänkt att det är opraktiskt. Men då har det i alla fall ett syfta med att ljuset ska komma in.

        Jag vill verkligen inte prata om frieri med min pojkvän, tycker att det känns så oromantiskt och som om jag kommer presse honom till något. Han känner mig väl och vet om att det inte är så många saker jag gillar så tänker att han kanske köper något billigt att fria med, men samtidigt är han vääääldigt traditionell så vet inte.

          En vän har jättestor sten och har av den anledningen aldrig ringen på sig. Stenen fastnar i tröjor och håret, hon han kan inte stoppa handen i fickan eller ha handskar på sig.

          Är han väldigt traditionell så borde du ju få en slät guldring, och det funkar alltid 🙂 Går ju också att i efterhand besöka en guldsmed och välja ut en sten att fästa i ringen då

      Har en 2 ct. Den är hög. Och ser lite vulgär/vräkig ut bredvid min nättare vigselring haha. Men men det funkar 🙂

        Jag har också 2ct samt mindre stenar runt själva fingret, älskar den. Aldrig tyckt den är jobbig. Det är en vanesak. ?

    Pratade med en läkare på Kry som tittade på mig under videosamtalet och sade: jag vet inte hur överviktig du är för jag ser inte men du ser överviktig ut. Jag är inte alls överviktig men har alltid haft en rund ansiktsform. Kändes sådär.

      Tänk ”även läkare är människor & begår misstag ibland.” Sen glömmer du bort honom.

        Precis, snälla gör ingen grej av det här. Läkaren sitter inte där för att men berått mod kränka folk. Han försöker dra slutsatser mha den ytterst begränsade info han har. Videosamtal är ett DÅLIGT substitut till ett riktigt möte.

          Mmm fast en läkare kan ändå också lära sig att tänka kring hur hen uttrycker sig, och på ett neutralt sätt isf ställa frågor kring vikt och längd, om det nu är relevant för frågeställningen. Att göra en bedömning och att vara dömande är två helt olika saker.

      Var din vikt relevant till den åkomman du sökte för?

        Nej sökte för min endometrios.

          Vikt och BMI har faktiskt betydelse för många aspekter av fertiliteten och tillhörande organ.

            Det bryr jag mig inte om. En läkare säger inte så. Jag har även historia av svår ätstörning och uppskattar inte när någon nämner vikt. Jag har inte vägt mig på flera år så hittade på en siffra.

              Man kan inte alltid uppskatta allt. Låt det rinna av dig. Om vi alla skulle va 100% säkra på att vi aldrig trampade på en öm tå hos någon kan vi lika gärna sluta konversera med andra människor… Alla kan klanta sig ibland.

          Att kolla om du är överviktig alt gått upp mkt nyligen är en relevant fråga då. Men den ska såklart inte formuleras så korkat ?

      Usch vad dåligt sagt av honom. Om du vore överviktig hade du ju knappast mått bättre av att höra det.
      Glöm idioten och bojkotta dom i fortsättningen!

        Gud så barnsligt sagt. När läkare utreder sjukdomstillstånd lägger de ingen värdering i patientens utseende. De struntar i vad som anses vackert, pinsamt, skämmigt eller fult enligt sociala normer. Om vikten har betydelse för diagnos eller behandling kan inte hänsyn tas till att nån blir ledsen i ögat. Vissa saker måste man kunna diskutera med ett proffs.

          Av allt jag har gått igenom eller snarare blivit ignorerad om så anser jag inte att läkare är profesionella alls.

          Då tycker jag att man helt enkelt frågar om patientens vikt. Väver in frågan bland de andra.

            Hur mycket väger du är mycket bättre än att säga du ser överviktig ut.

          Exakt. Min läkare konstaterade att jag var relativt smal, det var ingen värdering i sig utan han hade det som utgångspunkt för ett ultraljud, hur mycket han kunde förvänta sig att se (mycket fett försvårar ultraljud). Varför tro att allt handlar om utseende till och med hos doktorn?

          Barnsligare av dig att inte fatta att man kan utgå efter vikt efter ett ansikte i en mobilapp. Dåligt av läkaren. Och du verkar inte så smart heller.

            *att man inte kan utgå
            Skulle det stå.

      – Om du väntar lite ska du få se mitt arsle

    Jag är så jävla full. Inte varit såhär full på lätt två år. Ha de gött alla! In i dimman osv

      Inled inga diskussioner med pojkvännen. I övrigt ska du ha kul ?

    Är det bara jag som gått och väntat på att Elsa Billgren ska adoptera ett barn? Eftersom hon inte själv kan få fler pga livmoderhalscancer. Jag trodde det var adoption på gång när hon hintade om valpen 😀 Jag är uppvuxen som ensambarn och mådde absolut inte dåligt av det på något vis. Mina föräldrar var äldre och första tillfället jag saknat syskon är när min pappa gick bort. Då började jag tänka på att jag kommer inte ha någon kvar som varit med sen jag var barn eller så, när min mamma också är borta. Vet att mina föräldrar våndats lite över just det – att de var äldre och statistiskt sett inte kommer vara med så länge. Normen om att ha minst 2 barn är väldigt stark upplever jag som själv har ett barn som är 1,5 nu och folk hintar om syskon hela tiden.

      VARFÖR spekulerar man ens i det? Bara sluta med det.

      Tycker det är bra att ge barnen ”en flock”. Sedan vet man inte hur det går, om de kommer vilja umgås etc, men då finns ilska valet/möjligheten.

      Jag är ensambarn och när man blir äldre och äldre släktingar dör står man plötsligt rätt ensam på jorden, jag menar nu sådana som kände en som barn, som minns ens föräldrar etc. Jag har inte så många sådana.

        *ilska = iallafall 🙂

        Finns alltid två sidor av det där tänker jag. Som endabarn kan det vara ensamt förstås. Många syskon har dock hamnat i mycket infekterade konflikter när föräldrar blir gamla och bara en bor nära och blir den som hjälper till med allt. Eller när arv ska fördelas och det blir bråk och konflikter kring vad som ska hända med huset eller stugan eller vad det nu kan vara.

      Det är ju inte så lätt att adoptera heller

      Det här är min största ångest. För min del känner jag mig nöjd med ett barn, men för mitt barns skull tänker jag att man kanske skulle skaffa ett till barn.

      Får jag fråga hur gamla dina föräldrar var när de fick dig? Är själv rädd för att bli en ?

        40 respektive 45. Min pappa gick bort när jag var 25 år i sjukdom. Jag hann ju bli vuxen och ha många fina år med min pappa i alla fall, trots att han bara blev 71. Tycker verkligen inte att du ska vara rädd för det, mina föräldrar var de bästa för mig på alla vis. En av mina föräldrars närmsta vänner hade en son som var ett år yngre än mig, de var mycket yngre än mina föräldrar. Sorgligt nog gick mamman bort i en tragisk olycka med vattenspridare och el inblandat så hon dog direkt 🙁 Med det sagt är man aldrig säker och kan gardera sig mot något.

          Tack för att du skriver det ? och jättemycket tack också för att du delade med dig!

    Heej på er!
    Hur är det att bo i Helsingborg? Trivs ni? Kom med alla era tips och erfarenheter! Gärna specifikt Tågaborg/Ringstorp men även hela hbg! ?

      Bor inte kvar där längre, men det är en jättefin och mysig stad att bo i! Mycket småstadskänsla, på gott och ont. Kolla in Egoinas blogg om du inte redan gjort det ?

      Det bor knappt inga svenskar där, det känns som man är utomlands. Jag bor inte där men är där rätt ofta p.g.a en bekant. När denne avlider ska jag aldrig mer åka dit.
      Jag är glad varje gång jag lämnar Helsingborg.

      Jag bor utanför Helsingborg och åker aldrig in till stan längre. Finns inga svenskar kvar längre, massor med rån och våldtäkter. På väg att bli som Malmö. Synd, det var en fin stad en gång i tiden.

    TVÄTTRÅD

    Hur får man stoppningen i en vinteroverall att fördelas jämnt och fint efter tvätt? Jag har tvättat och sedan torktumlat på låg temperatur. Men overallen är fortfarande lite knölig av stoppningen.

    Några tips på hur jag kan få bort knöligheten?

      Ha tennisbollar i torktumlaren gjorde min mamma

      Köp massor av tennisbollar och tumla med. 🙂

      Tumla med tennisbollar ? tror dock tyvärr att det är försent när det väl blivit bollar av stoppningen.

        Åh nej, hoppas verkligen att det går att lösa. Det är inte katastrofdåligt men inte som jag vill ha det.

      Tack alla! Jag använde två tennisbollar men det gav inte alls den effekt jag hoppades på ?

        Du behöver använda fler än två tennisbollar för en vinteroverall, om det inte är en storlek för typ en spädbarn. Testa med fyra bollar men som en skrev här ovan är risken stor att det inte ger samma effekt när fyllningen väl har bollat ihop sig. Men hey, nu vet du till nästa gång att du ska tvätta och sen direkt ha tennisbollar i tumlaren när den ska torkas ?

    Måste bara berätta.. Har kliat så sjukt mkt i kissimurran senaste dagarna, fick typ panik nu ikväll och ringde till KRY. Fick självklart en manlig läkare (som också såg bra ut) och berättade om mina symtom. Efter att ha visat kissimurran så konstaterade han att jag hade svamp och fick något utskrivet jag ska åka och hämta imorgon. Men kände mig inte så smidig när man försöker filma sina nedre regioner på ett snyggt sätt!!

      Tror du skämtar med oss Stina för att bekräfta svamp krävs ett ph test av sekret ur slidan. ?

      Hahaha! Trodde aldrig de gjorde så! ?????

        Det gör dom inte.

          Säger detsamma. Det gör dom inte. Och de hade ändå velat utesluta annat än svamp (som ofta inte ens syns så tydligt).

      Hahaha shit vad jobbigt ? Modigt av dig att berätta, även fast det är anonymt här. Och troligtvis var det lite jobbigt även för läkaren, yrket till trots.

      Omg måste ju kännas som att man cam sexar? ? tog det emot att visa??

      Nejmen hahaha skulle hellre haft kli resten av livet!

      Men det här kan ju inte vara något de får göra? Antingen ljuger du eller så bryter de mot reglerna. Har själv ringt dit och förklarat klåda som jag hade en gång i underlivet och jag fick medicin utskrivet mot svamp.

      Kissimurran…? Hej Bert 70år

      Fast nej. Då var det en fejkläkare som kapat Kry för att få se din kissimurra. De tittar inte i den genom kry-appen.

      Haha vem går på detta ens…

        Många verkar det som ? Blir orolig

      Jag skulle säga åt dig att sluta ringa KRY om sånt du kan ringa 1177 om, men eftersom inget av det du säger någonsin har hänt har du inte heller ringt KRY, bra! De är värdelösa och suger i sig skattepengar på att ”behandla” ”sjukdomar” som pollenallergi, insektsbett och underlivssvamp, som man ofta kan ta hand om själv med receptfria preparat från apoteket.

    https://www.svenskaspel.se/eurojackpot/jackpotstatistik

    Godkväll allihopa,
    har en liten fundering finns det några fler inne som spelar ibland på Eurojackpot?
    Nu har jag för första gången tittat på statistik vilka länder som vinner högsta vinsten i snitt. Först ut är Tyskland vilket är inte så svårt ett så stort land med många som spelar är logist att de vinner ofta men sen när jag räknade andra land som vinner efter Tyskland är Finland med sina 5,5 miljoner är på 19 eller 20 gånger av alla högstavinst som gick till Tyskland fick 40 hittills högsta vinsten.
    Nu troe jag nästan på att detta spel är buggat åt deras intressen Finland kan omöjligtvist vinna så pass ofta högsta vinst med tanke på hur pass lite folk bor där borta. Att Polen, Spanien och Italien alla länder med högre invånarantal vinner mer sällan låter helt klart i mina ögon korrupt. Ni kan själva se i länken där uppe och jämföra räkna.

      Men du kan ju inte bara gå på landets storlek, det säger absolut ingenting om hur många som faktiskt spelar i landet. Finland, Tyskland exempelvis kanske har en betydligt större andel som spelar jämfört med exempelvis Polen, Spanien, Italien. Sannolikt är inte detta spel lika stort i alla länder. Har du inte statistiken på hur många som faktiskt spelar i varje land blir din jämförelse meninglös.

    Tycker det är lite lustigt och naivt av nyblivna föräldrar att säga att ”Anton är världens snällaste storebror” och vara så lättade när storebror träffat bebisen första gången.

    Tror alla dessa föräldrar att det kommer vara så hela tiden? Har sett så många i min omgivning som är så stolt över att det äldre barnet tar emot sitt syskon så bra. Inga problem. Säger de samma dag. Resten av tiden då? Man kan inte klandra syskon att de känner sig avundsjuka. Oftast kommer det ju inte med en gång.

    Eller ”Johan är världens bästa pappa” skrivet från bb. Han har ju trots allt fått 10 minuter att visa det på..

      Eller så är dom lyckliga i stunden och uttrycker det. Hade inte varit lika mysigt att säga: Johan har varit en ok pappa i 10 minuter men vem vet, han kanske börjar slå lilla Anton i framtiden.

        Eller så ger man sjutton i att skriva om det/skryta om det?

        De föräldrar som är snabb att säga sånt om storasyskonen brukar ju gärna blunda när bebisen blir slagen i huvudet med leksaker av det äldre syskonet.

        Tycker det lät mer vettigt ?

      Haha ja! Tycker också det är lustigt när nyblivna föräldrar säger att barnet är snällt. Nej, ett spädbarn är inte snällt eller motsatsen heller. Ditt barn följer sina instinkter och hittills verkar den inte haft problem med magen eller med sömnen, barnet verkar alltså vara till freds med tillvaron.

      Många bebisar fortsätter vara ”snälla” även när de går ur bebisstadiet och då får du vara nöjd eftersom du fått en lätt bebis, men det är fortfarande inte en bebis som är snällare än någon annan bebis. Hur många har träffat en åttamånaders som med flit och utan anledning vill göra livet svårt för sin omgivning, vilket borde vara motsatsen till en snäll åttamånaders?

        Haha ja det med. Instämmer helt. De är unika de där snälla barnen som föds så medvetna om hur man beter sig ?

      Nej jag skrev ju ”lilla Putte är så söt nu på BB, hoppas det håller i sig och att pappa Fnutte fortsätter vara bästa pappan och inte lämnar mig efter första veckan med en nyfödd”.
      Alla dessa eventualiteter är ju jätteviktiga att räkna upp.

        Ja vad bra du skrev det. För det är ju jätteviktigt få med att Johan är världens bästa pappa. Sen grinar du ett år senare och skriver att han är en skit som struntar i sitt barn.

        Eller skriver man att man är lycklig över sin familj?

          Men man kanske inte alltid kommer va lycklig??

            Men det är ju ändå skillnad jämfört med världens bästa pappa. Eller världens snällaste storebror.

    Ni som haft Covid-19, hur länge var ni sjuka? Hur länge var ni borta från jobbet? Gått 1 v nu och jag är så less 🙁

      8-9 dagar. Sista dagen var värst! Då hade jag feber precis hela dagen och mådde riktigt dåligt. Sen efter det så var jag frisk.
      Vet att det är förjävligt!

      Hade hög feber i tio dagar. Efter det kom hostan ? var hemma i typ tre veckor, sista dagarna var det mest en extreeeem trötthet.

      Jag var sjuk i 3-4 veckor innan jag kunde börja jobba, var alldeles för svag och andfådd innan så det tog många veckor för mig tyvärr. Men verkar så olika förstås!

    Jag undrar en sak genuint.
    Ni vet när man skriver med en person, vi tar den man dejtar tex. Jag känner alltid oavsett om jag inte har jättemycket attraktion till personen, att jag svarar direkt jag ser han skriva? Orka vänta extra lång tid ”bara” för att. Men vissa väntar verkligen 1-3 timmar på att svara? Det är inte att personen inte vill ha en konversation för sånt kan man ju märka. Gör man detta med flit eller håller man på riktigt inte med mobilen? Kliar i fingrar när jag inte svarar när jag ser. Jag tänker i detta fall när man har en ”konversation. Hur gör ni? Vad har ni för erfarenheter?

    Vad tror ni Denise Desmond syftar på i sina senaste liveinlägg? Först att hon gråtit i 12 timmar sen ”Känslan av maktlöshet” och så tredje om när ”cirkusen i hennes liv ska ta slut?”
    Alltså är ju medveten om att hon har haft det tufft senaste åren, vilket jag också förstår. Men undrar vad som lett till de senaste ganska dramatiska (i mitt tycke) inlägg.

      Såklart situationen med Oliver. Måste tära hårt att se A och O på sociala medier. Hon är kanske olycklig som inte har någon att dela livet med och dessutom svårt som ensamstående redan som det är.

      Oliver verkar ju ha barnet så förmodligen något som har med det att göra.

    Vad kan man önska sig i 25-års present?
    Har fått en upplevelse av min pappa så helst inte det och har inge behov av några smycken.

      Presentkort nånstans?
      Besök hos frisör/nagelfix?

      Jag tycker det är kul att få plädar/kuddar/sängkläder men då måste de veta min stil.

      Jag är dubbelt så gammal, men barnsligt förtjust i muminmuggar. I synnerhet de med pastellfärger.De har även ett bra andrahandsvärde om du tröttnar på dem.

      Någon snygg köksapparat? En rosa brödrost från SMEG?

      En liten aktieportfölj?

    Bästa träningsmattan/yogamatta för hemmabruk på trägolv?
    Är det bäst att köpa en matta med typ 8 mm tjocklek? Hittar bara i märket adidas men recensioner säger att den är hård.
    Någon som har tips på en skön matta att ha hemma ?

        Tack!

    Sandra Beijer dricker några klunkar vin på sin födelsedag, höggravid. Jag förutspår att hon kommer bli rejält utskälld när det tas upp här på bloggen.

      Hon drack TVÅ munnar! Gör varken till eller från.

        Skulle aldrig våga. Känns så onödigt (och då älskar jag ändå vin).

        Håller med men i detta kommentarsfält är alla moder Teresa…. 😉

    Jag tror att alla filter etc kommer att leda till att de människorna utvecklar dysmorfi. Alternativt att de redan har det och att de därför använder filter till oigenkännlighet. Följer t ex Victoriasstil på Instagram och hon ser ofta halvt tecknad ut. Förstår inte människor att det är en massa filter som används när man t ex berömmer henne om huden på en ”tecknad bild”? Jag ser verkligen problemet med att människor börjar bli så vana vid filter att de inte ens kan se att det är ett filter fastän jag ser det så otroligt tydligt. Stackars influensers med så dålig självkänsla och stackars unga följare. Jag tvivlar på att de som använder dessa kan se så hemska ut att det är absolut nödvändigt. Dysmorfi?

      Ja samma med Bianca Ingrosso. Bildgoogla henne som ung, det är ju helt absurt hur hon har deformerat sitt ansikte. Hon kan inte längre se att det spårat helt, inget naturligt finns kvar.
      Dessutom magrare och magrare, så sorgligt att se alla matbilder när alla vet om hennes bulimi. Nej jag önskar hon hoppade av hela cirkusen och hittade ett liv där hon mår bra.

      Har tänkt på detta jag med. Fick tidigare i veckan upp ett inlägg på IG där någon sminkade sig i närbild (inzoomat på kinden, näsan osv.), som många gör. Skillnaden var att de flesta som gör det har ett filter på så deras hy ser helt slät ut, inga porer, ingen textur osv. Denna personen hade inget filter, utan man såg huden som den är – men helt normal. Men kommentarerna under, jisses – så många unga tjejer (12-16 typ) som var helt försräckta och skrev saker som (fast på engelska) ”hur gör jag för att undvika detta?!?!” ”guud vad har hänt med hennes hud, vad har hon gjort?” osv. De fattade inte att det är så riktig hy ser ut när man inte är barn längre. Tror absolut det kommer orsaka problem för de yngre generationer som bara ser en filtrerad verklighet.

        Som tillägg, tror inte heller det hjälper med hur många på sociala medier som gjort operationer, använt fillers, botox etc. men inte erkänner det. Jag bryr mig inte i om folk vill göra sådana grejer och egentligen tycker jag inte man ska behöva redogöra för vad för ingrepp eller behandlingar man har gjort, men kan tycka det blir problematiskt när man har en stor följarskara och många av de är väldigt unga personer. Det blir också ett slags osynligt filter då och skapar orealistiska förväntingar på hur man kan/ska se ut bara som man är.

          Åsa Ingrosso är faktiskt en bra motpol där. Hon berättar ingående om sina ingrepp. Men hon är ju äldre, så det hjälper ju inte alla unga tjejer som tror att alla har naturligt perfekt hud och ansikte.

    Tycker verkligen det borde tas upp att Bisse totalt snor idéer från kreatörer och ”vanligt” folk på TikTok för att sen använda det på sin egna plattform.
    Jag är så trött på att se ”inspiration från Bisse” när det är klipp som har miljontals visningar från TikTok. Jag kan bara rabbla en del av de saker som hon tar åt sig äran för att ha kommit på.
    Snurrbrickan i kylen och alla lådor man organiserar med, det finns så många nya klipp om detta som hon tydligt har hämtat inspo från. Pastan med fetaost, choklad och nötter i den där leksaksgrejen som sen ska stelna i kylen( den har runt 4 milj likes på TikTok) diskmaskinstabletter i tvättmaskinen, rengörning av spis, organisera skåp, påsar till förskolan med kläder i, ja finns säkert många fler men bara detta är den senaste veckans kontent som man på TikTok kunnat se flera månader tillbaka. Självklart kan man bli inspirerad, men som stor kreatör så borde man skriva ” inspo från TikTok” eller ”TikTok made me do it” osv, eller helt enkelt dela originalvideos så att rätt person får credd. Det är inte hon som helt plötsligt kommer på alla dessa hacks. Påsarna till förskolan är ett sånt tydligt exempel, ”alla påsar tog slut från hemsidan efter jag tipsade om hur jag gör” suck..
    Folk är så emot TikTok men sen delad det reels och idéer där ifrån hela tiden. Om man vill se om det stämmer som jag skrivit ovan, testa att söka på en hashtagg, så kommer ni få upp alla exempel som nu delas på insta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.