Ambivalensens högborg – Instagram

Återigen slås jag av Instagrams totala ambivalen vad gäller content. 
Jag såg Cassandras originalpost och man såg ingenting annat än hud.
Trots det så raderades posten av plattformen, under förevändningen att den bröt mot reglerna.

Så foton på badande kvinnokroppar bryter mot Instagrams regler, medan de samtidigt bedömer att bilder som dessa inte gör det?

Va fan, liksom? 
Ska vi starta en egen app?
Outstagram?

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag ser hellre att bilder nekas en gång för mycket än en gång för lite. Och angående de bilder som går igenom, det är såklart konstigt MEN det är bara att fortsätta anmäla. Majoriteten av de bilderna som fanns i förra inlägget har trots allt tagits bort, även om de låg uppe på tok för länge!

    Orimligheternas orimlighet! Jag blir helt vansinnig!

    Uhu buhu, jag får inte lägga upp nakenbilder på internet som jag vill.
    På riktigt att detta är ett problem för någon?!

      Problemet är att vrålporriga bilder är ok men inte de ovan

        Det är inte sant. Porr samt även mycket annat försvinner om tillräckligt många anmäler det. Det finns ingenting i instagrams ToS som tillåter ”vrålporr”.
        Det är inte kvinnoförakt att inte kunna publicera nakenbilder på Instagram.

          Jo det är sant. Bilder på nakna rumpor, bröst och rena porrbilder anmäls men tas inte bort för att Instagram anser att dom inte bryter mot reglerna

          Innebär det att ovanstående foton blivit anmälda av tillräckligt många? Just de fotona är ju inte det minsta porriga. Det enda stötande är väl i så fall näckrosorna.

          Det är 100% sant. Jag har anmält så många bilder som är riktigt stötande och närapå ren porr, men får alltid svar från Instagram att ”det här bryter inte alls mot våra regler, ha en fin dag” typ.

      En tjej jag följer fick bilder raderade pga naket innehåll. Hon och sonen låg i sängen med täcke upp till axlarna på bägge. Det är ju ingen rim och reson kring vad som anses stötande och inte. Granskar de inte anmälningar utan går enbart på antal anmälningar?

        Men också så sjukt då att uppenbarligen massor med personer har anmält den bilden. Vad anser man vara stötande med en sån bild är ju frågan?

    Jag får rysningar av att bada bland näckrosor.

      Du är inte ensam. Får katastrof tankar när jag ser bilden haha, känns som att näckrosorna skulle kunna snurra in sig i en och så drunknar man. ?

      Jag med. Men bilden var vacker!

    Instagram kanske anser att bilderna i det länkade inlägget är så retuscherade att de inte längre föreställer nakna människokroppar ?

    Slipper faktiskt mer än gärna se en naken rumpa i mitt Instagramflöde.

      Man kan ganska lätt styra vad man vill se i sitt flöde.

      Även i upptäckarflödet kan man välja att man inte vill se liknande innehåll om man ser någon bild man ogillar.

    Det är som med Facebook. Rasistiska påhopp raderas på två sekunder men filmer med djurplågeri och barnmisshandel får ligga uppe och delas.

      Hade på tal om det en bekant som jobbade med att granska anmälningar på Facebook. Med tanke på allt de fick se så var det ingen som jobbade med det särskilt länge enligt honom. Han jobbade 4 månader och mådde skit länge efter.

        Ja jag såg en sådan dokumentär – vidrigt. En man åt levande möss och de skrattade och klippet fick ligga kvar och en dotter blev misshandlad av sin pappa där klippet filmades och spreds bland människor på Facebook.

    Ganska OT, men har en fundering. Denise (ex till Oliver, Antonijas nuvarande pojkvän) verkar vara upprörd och ledsen. Av Nessas frågestund, samt av Olivers kommentar under Denise IG-inlägg, verkar det vara relaterat till att exet nu kommer att ha barnet på 50% också.

    Jag har alltid stöttat Denise och hennes ”kamp”, men detta fick mig att se henne på ett annat sätt. Varför är hon arg över att han ska ta hand om barnet mer? Hon frigörs (som hon länge velat) och barnet får träffa sin pappa mer. Kändes märkligt att hon motsätter sig detta nu. Känns som att hon typ är bitter över att han faktiskt vill ta ansvar och att hon ej kan svartmåla honom längre som frånvarande pappa?

    OBS. Har aldrig tidigare stöttat Oliver och hans motvilja, men om han kämpar för 50% umgänge och hon motsätter sig detta helt plötsligt, då kan jag inte tycka synd om henne längre.

      Men sluta du vet ingenting om det. Orka spekulera, det kan finnas hundra anledningar till att hon känner som hon gör

      Jag tror att det kan bli väldigt jobbigt när den ena föräldern får ta allt ansvar och behöva dras med den andra förälderns ointresse så länge för att det sedan helt plötsligt ska göras en total omvändning utan förberedelser. Oliver har väl inte haft sin dotter på hela sommaren, och helt lämnat allt ansvar till mamman för att sedan komma hem från semestern och plötsligt diktera sina egna villkor. Det är nog oerhört jobbigt för Denise isåfall.

      Detta är bara spekulationer från min sida men jag har bevittnat en liknande situation på annat håll och misstänker att det är lite samma sak här.

        Jag fattar! Men vore det inte bra för henne också om han faktiskt inser hur det är att ta ansvar för ett barn mer än 4 dagar i månaden? Hon har predikat om att hon så gärna vill att han ska ta mer ansvar, så jag förstår inte alls hur det hänger ihop med att hon nu är så upprörd över att han gör det. Samtidigt har jag svårt att tro att han bara kan komma och ta över 50% av tiden utan att ha diskuterat frågan med henne alls? Jag må fungera annorlunda, men jag förstår mig verkligen inte på varför hon försöker svartmåla honom när hon försöker. Det kanske går skit i början, men det är väl åtminstone en början och han kommer förhoppningsvis inse vad pappaansvaret faktiskt innebär. Föräldrarrollen innebär – i mitt tycke – inte bara att man ska leka med sitt barn då och då, men även att finnas där för barnet när det är ledsen för att trösta, uppfostra, bråka med, sätta gränser för och växa tillsammans med.

          när HAN nu ändå försöker förbättra situationen.* Visst, det kanske är sent. Men bättre sent än aldrig, tycker jag.

          På vilket sätt menar du att hon svartmålar honom? Jag tycker inte att hon gör det och jag tycker heller inte att det är ett dugg konstigt att hon tycker att det är jobbigt, man ökar inte umgänge med ett barn från 0 till 50 % över en natt. Jag skulle vara svinorolig!

      Men är väl inte konstigt alls att hon är upprörd. Det är hon som tagit hand om barnet medans han roat sig. Och nu helt plötsligt ska hon behöva ställa om allt helt och bara få ha sin dotter halvtid för att han plötsligt fått för sig att han kan ta lika stort ansvar trots att han varit så frånvarande. Är ju en stor omställning både för henne och dottern, samt finns det säkert många funderingar kring hur det ska gå och hur han kommer klara detta, när han varit så oansvarig tidigare.

      Så var det ju inte alls. Hon svarade bara att det inte alls var klart att han skulle ha henne 50%

    Stina Wollter fick väl till och med en bild på en antik staty raderad pga sexuellt innehåll. En väldigt ickesexuell bild.

    Kan ha varit Venus från willendorf nu när jag tänker efter.

      Haha just det.

      Om jag minns rätt så var det väl Wollter som fick till ett möte med Instagram som förklarade varför vissa bilder som anmäls tas bort och andra inte?
      Och det var väl något med att mycket styrs från Indien när det kommer till instagram, vars syn på lämpligt innehåll kan skilja sig från exempelvis Sverige (obs, ej säker och orkar inte googla just nu)

      Tror de två, tre mötena med Instagram-gänget finns sparade i hennes stories om någon är intresserad.

        Jasså? Ska kolla. Missade att hon haft möten om det. Låter intressant. Verkar ju smått omöjligt att ens få tag på någon människa bakom sociala medier.

          Det var tydligen för ett halvår sedan det skedde och det var Facebook (ägare av Instagram för den som inte vet) som tog kontakt med Stina efter flera års kritik från hennes sida:
          https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rA1r9m/wollter-i-mote-om-censurbraket-pa-instagram

          Så kanske finns det rester kvar från mötet om man scrollar bakåt i Stinas flöde.

    Less på instagram-gnäll. Radera appen bara

    Varför ser Pålle panikslagen ut på Bellas senaste blogginlägg?
    För att han tvingas med på ytterligare en hjärntrött resa, där man får se Arlanda vip och hotell, men ingen kultur?
    Dessutom ackompanjerad av Bellas filmande när man gör bort sig för att sedan bli utskrattad? ??‍♀️

      Gud så du tjatar om att du inte får se kultur från hennes resor. 1: alla bryr sig inte om kultur, 2: hon kanske gör saker mellan det som läggs upp.

      Hon spelar ju en viss typ av roll på sociala medier. Kulturella inslag på resorna passar kanske inte in där.

      Till skillnad från när Isabella reste och aldrig ens lämnade hotellområdet så är det vi får se nu, en bonanza av kultur. 🙂

        ???

      1. Varför förminskar du honom genom att kalla honom Pålle?
      2. Varför förminskar du honom ytterligare genom att förutsätta att han inte har någon egen vilja?
      3. Varför förutsätter du att ditt sätt att resa och uppleva kultur är facit?
      4. Baserat på ovan vara du vara en mycket oskön person.

        Eller så är det du som saknar ***o*?!?

          Duvor?
          Anton? (Jag känner ingen Anton)
          Galor?
          Kokos?
          Fluor?
          Honom?
          Afton?
          Pigor?
          Nylon?
          Jakob? (Känner ingen sådan heller, så nej)
          Pesos?
          Kojor?
          Pumor?
          Metod?
          Mödor? (Oh de har jag, behöver inte fler!)
          Botox?
          Dynor?
          Freon?
          Algot?
          Banor?
          Nypon?
          Fyror?
          Päron?
          Alkov?
          Åttor?
          Fäbod?
          Ammor?
          Patos?
          Amour?
          Någon?
          Baron?
          Avkok?
          Näsor?

          Jag har verkligen funderat men jag kan inte komma på vad det är du tror att jag saknar.

            Jag har ett tips!

            Sök hjälp!

              För vad?

    Vilka fina bilder. Man får lust att bada. Kramis. ?

    Är ambivalens verkligen rätt ord här? Instagram har ju inte motstridiga känslor/tveksamhet inför något. Tror du letar efter ordet dubbelmoral.

    3 av 4 i det länkade inlägget ser ut att ha tagits ner.

    Undrar vilka det är som anmäler hennes bilder.

    Någon mer som tror att Cassandra har gjort gastric sleeve? Hon har gått ner supermycket i vikt väldigt fort och inte nämnt ett ord om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.