Triss i Instagram

Nellie Berntsson och Olav kommer bli föräldrar till eeeeeeen….

Dasha hyllar den svenska sjukvården.

Jag tog till Instastory för att beröra det absurda i att riva ut så mycket som går i en lägenhet, bara för att.
Det beteendet har blivit lika obligatoriskt som själva kontraktskrivandet i sig.

Både Petra Tungården och Kenza Zouiten har båda köpt lägenheter som faktiskt var i behov av renovering, så jag säger ingenting om det.
Det jag däremot vill beröra är den nya trenden jag ser materialisera sig, nämligen pizzeria-valv.
På riktigt?
Det enda som saknas nu för ett riktigt hattrik är en tegeltapet och möbler med kromade ben.
Ut med all marmor och på med tegeltapet!!!! ON FLEEEEEK!

 

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha, pizzavalven var det första som åkte när vi köpte hus för ett par år sen. Det fullt fungerande köket och badrummet fick dock stå kvar. 🙂

      Haha men va, det är ju den bästa?! ?

      Förresten, vad tjänar Kenza och Aleks så mycket pengar på att de kan köpa en så stor lägenhet mitt i Centrala Stockholm och totalrenovera? Måste vara väldigt dyrt. Bolaget gick ju konkurs och Kenza tjänar numera ej pengar på varken YT eller blogg. Enbart IG som inkomst för hela familjen, eller?

        Hon har ju 1,8 milj följare på insta. Tror nog att hon tjänar bra utan bloggen

        Kenza AB hade en omsättning på nästan 10 mkr år 2020 med en vinst på över 5 mkr. Sen tog hon utdelning på ca 500 tkr plus lön säkert på det. Så jo hon tjänar en del pengar fortfarande.

        Jag undrar hur Dani, Kenzas kompis har råd. Hur rik snubbe har hon?… Hon bygger ju en lyxhus som sommarställe vid vattnet i Nacka och har köpt en lägenhet på X-antal 100kvm som ska renoveras i stan… Allt under samma period. Hur har hon råd som inte är en stor influenser som Kenza?

        Var deras tidigare lägenhet inte en bostadsrätt? Jag vet inte hur det är i Sverige, men i Finland är det inte särskillt dyrt med bostadsrätter.

          I Sverige kostar en bostadsrätt i innerstan i Stockholm av den storleken ca 10-15 miljoner, minst. Det säljs 1or på 35kvm för 3.5miljoner.

      De har väl sålt en lgh med god vinst kan tänkas dessutom? Icke att förglömma att alla som säljer och köper slipper skatta på ev reavinst när man köper dyrare. Så bara man ägt o sålt bostad o nytt upp sig igenom åren har man ju kunnat avancera hela tiden

        Är detta verkligen rätt? Även efter årsskiftet och de nya regler som trädde i kraft 2021? Gäller detta också trots att man tidigare gjort uppskov (våra kompisar köpte ett dyrare boende men sålde den tidigare med vinst. Nu, 10 år senare, vill de flytta igen – men är rädda för skatten som kommer att äta upp nästan all vinst).

          Vad är det för regler 2021 du hänvisar till? Köper man dyrare kan man få uppskov på vinstskatt. De har vi fått alla tre gånger vi sålt pga alltid köpt nån miljon dyrare.

            Räntan på uppskov försvann vid årsskiftet.

          Hur kan det äta upp all vinst? Skatten är 22% procent så dina vänner får behålla nästan 80% av pengar de aldrig haft.

          Räntekostnaden för uppskov är slopad.

          Anledningen till att dem oroar sig för skatten är att det finns ett tak/maxbelopp på hur mkt man får skjuta upp. Om de ligger under det så kan dem fortsätta skjuta upp, annars måste de skatta på den vinsten som är över maxbeloppet. Eftersom dina vänner nu bott 10 år i sitt nya boende så har det förmodligen ökat kraftigt i vinst och de riskerar därför att behöva betala skatt.

        Är detta verkligen rätt? Även efter årsskiftet och de nya regler som trädde i kraft 2021? Gäller detta också trots att man tidigare gjort uppskov (våra kompisar köpte ett dyrare boende men sålde den tidigare med vinst. Nu, 10 år senare, vill de flytta igen – men är rädda för skatten som kommer att äta upp nästan all vinst).

        Slipper skatta gör man väl inte? Man kan skjuta upp skatten.

      Haha, Petras kök?? Trodde det var ett badrum??

        Jag trodde det var nån fånig marmor-walk in closet. Inte alls min smak haha.

    Det Bekräftas gång på gång. Pengar kan inte köpa smak.

      Smaken är olika för alla, finns inga rätt och fel. Självklart går hon efter deras smak och inte din ??‍♀️ Ska man välja något som alla andra tycker är snyggt om man själv egentligen föredrar något helt annat?

        Ja annars är det inte persoonliiiiiigt.

        Influencers smak lyckas alltid gå exakt hand i hand med alla trender.

          Är ju inte superkonstigt om man ”faller” för något man ser lite överallt. Precis som man oftast väljer kläder butikerna har för tillfället istället för att leta upp jättepersonliga kläder. Så funkar väldigt många.

            Skillnaden är väl att vi vanliga människor (framför allt förr) köpte en möbel och sedan levde med den resten av livet trots att den kanske inte längre var trendig.

              Inte snällt mot miljön det där.

      Jag tyckte att det var snyggt.

        Tyckte också valven var jättefina. Men det är ju lika trendigt att tycka dom är fula och inte få gilla vad som är trendigt just nu. Det är ju inte sånna valv jag kommer ihåg från min barndom heller. Hade lätt kört på det. Samtidigt tyckte jag blicks kläder igår var superfula men vad gör det om man tycker lika som 100 andra eller ingen. Det är inte coolare att vara ”unik” heller. Jag har vissa super trendiga saker hemma som folk säkert spyr på typ en rund spegel, samtidigt har jag andra saker som inte är trendiga.

          Det är bara trendigt här. Ej representativt med sina 100 kommentarer per inlägg för hela svenska befolkningen. Det är det bittra extremminoriteten som hänger här – några normala.

            Nej jag tror tvärtom. De flesta gillar inte det influencers gillar, man bara tror det.

              De flesta gillar inte det som influencers gillar? Det tror inte jag stämmer.

      Ehh skojar du? Petras kök är ju helt galet. Man måste vara jävligt bitter om man klagar på det där.

        Jag är inte bitter men köket ser ut som en mögelost på väggen och bänkskivan, blä…

        Petras kök är vansinnigt fult i mina ögon. Jag är inte bitter, jag har bara inte samma smak som hon har.

          är köket klart och nu visar hon upp det eller är det där en ritning? kitchensbypaul har extremt verklighetstrogna ritningar ?

    Det tråkiga är ju att de bara följer trenderna istället för att köpa möbler de verkligen gillar och kan hålla fast vid.

    Tex Elsa Hosk har sååå fint hemma, och hon inreder verkligen med omtanke. Det blir liksom inte samma slit och släng då. Även Hanna Hellquist har det riktigt fint. Tyvärr finns det väl inga svenska influencers som har miljötänk gällande inredning.

      Alltså vad någon tycker är FINT ju en smaksak? Jag tycker inte alls om Elska Hosks lägenhet och skulle tröttna på den på en kvart, vilket inte alls skulle vara hållbart. Medan jag skulle kunna se mig själv leva en evighet i det ljusa lugn Petra och Kenza lyckats fånga i sina lägenheter, älskade Petras förra med, men hade personligen valt vita väggar då det är det jag trivs och mår bra i. Man kan ju inreda som Petra och Kenza OCH ha miljö och hållbarhetstänk. Fattar din poäng, men i och med att du slänger in en subjektiv åsikt om ”fint” vill jag liksom bara tillägga att även om Petra och Kenza måhända inte TÄNKER hållbart så säger inte deras specifika inredningsstil något om huruvida det kommer vara hållbart eller ej. 🙂 Det mesta som bevarats i hundra årr har ju varit modernt vid någon tidpunkt.

        Men tror du verkligen att Petra kommer behålla sin trendiga, sponsrade lampa lika länge som Elsa som noggrant har valt ut sin lampa med omsorg haha?

          Haha nej, men det var precis det jag försökte förmedla i min kommentar också, men skrev säkert supersnurrigt så förstår om min poäng gått förlorad, haha.

        ”Ljusa lugn”? Haha, de är båda småbarnsföräldrar så ja, det ser bra ut på bild, men verkligheten kommer vara en helt annan 🙂

          Dom där barnrummet nuförtiden… jag vet inte men dom känns som de är till för de vuxnas behov av att ha det stajlish. Minns mina rum som barn som en fristad där jag fick breda ut mig o leka loss o som föräldrarna kom in o tjatade på mig att städa. Först när jag var typ 10-11 så började jag väl bry mig lite om att det skulle vara fint o lite småtrendigt. Inte att förglömma så var detta 80-tal så det var mycket pasteller o kvinnoansikten o plafondlampor ?

          Är också småbarnsförälder men vad menar man egentligen med detta? Mitt köksgolv – och matbord och stolar för den delen – är ju lika skitigt efter en måltid oavsett om jag har ljust eller mörkt golv? Är det att man tänker sig små fingeravtryck? Det är ju lätt att torka av? Skitigt blir det ju bara om barnen är skitiga och förstår inte varför barnen behöver vara skitiga i t.ex. vardagsrummet eller i sina egna rum….?

          Däremot blir det förstås lite rörigt och stökigt där barn leker och lever men det är ju samma sak där – lika rörigt och stökigt oavsett inredning…?

            Håller med dig ? Men antar att de tänker kaos och rörigt deluxe. Och det är ju olika från familj till familj.

            Så är det ju, vi har ett renoverat hem som vissa dagar är kaos och vissa dagar helt i ordning. Beror på hur min ork för ”plockandet” är. Men skitigt har det aldrig varit under mina 14 år med barn. Vilka möbler jag har kvittar ju. (Har mest ljusa natur toner)

          Behöver det verkligen inte vara ?

    Jag tycker det är väldigt ledsamt att mycket av vårt kulturarv går förlorat i alla vackra gamla idag sorgligt nog sönderrenoverade sekelskiftesvåningar. Det finns ingen respekt för sitt hems historia och man gör det till en försäljning med stuckaturer som inte är original. Kenza och Petra förstör precis allt historiskt värdefullt med sådant som inte är original eller hållbart över huvudtaget. Renovera med tänket att vårda istället och byt det som måste bytas. Tänk vad mycket som gick förlorat i shabby chic eran när allt månads vitt.

    Önskar de kunde tagit tillvara på det unika med våningarna istället men ändå satt sina egna prägel. Den stilen de valt är hemsk med alla valv. Köket är snyggt men ser mer ut som ett spa.

      Ursäkta för alla stavfel som blev och autokorrekt. Jag ser nämligen dåligt.

      Ja det är jävligt synd faktiskt när människor utan stil och smak har mycket pengar.

        Slår vad om att du bor i en etta i Sköndal (om du har tur) som inte renoverats sedan 1950 talet. Du har trasmattor och inte råd att fixa golven men du menar att du gillar när de har ”karaktär”.

          För alla som gillar väl bevarade sekelskiftetsvåningar är fattiga eller hur tänker du?

          Fast så behöver det inte alls vara. Jag håller med Anonym 15:16 rent generellt och bor själv så långt ifrån den bild du målar upp man kan komma.

          Det finns många exempel på våningar som förstörts pga okunskap/egoism. En del firmor har tack och lov bevarat detaljer bakom det nya, pråliga.

          Nouveau riche är sällan charmigt.

            Jag tro är du har rätt. Okunskap är det nog till största delen. Tack och lov blir fler byggfirmor inriktade på byggnadsvård och i framtiden kommer snarare orörda lägenheter efterfrågas som renoverats varsamt.

          ”K”, jag skrattade högt åt din kommentar ?
          Tror den var jäkligt träffande faktiskt haha

          Äh vilken bullsh*t. Jag håller med om att det är sorgligt med sönderrenoverade sekelskiftesvåningar där man inte tagit någon hänsyn till i vilken era huset byggdes. Sirlig stuckatur och väggar med speglar är verkligen inte normen i särskilt många hus från den tiden. Det ser förjävligt ut när de tokrenoveras utan kunskap.

          Och vet du vad? Jag bor i en sekelskiftetslägenhet på över 100kvm i Stockholms innerstad med 3,5m takhöjd och originalstukatur. En bostadsrätt! ?

      Äh allt kan ju inte se ut som det gjort för alltid ? Och om de ska bo där så påverkar det ju ingen annan.

        Nej de bor väl där i 3 år och flyttar vidare till nästa ”renoveringsobjekt” …
        Lämnar lägenheten med massproducerad stuckatur från Kina i PLAST/FRIGOLIT (inget företag nämnt)… Istället för original som gjordes av specialiserade hantverkare a 1900-talets början i gips … Ryser

        En parisisk våning gör sig bättre i Paris än Stockholm, här i Sverige är vi kända för Swedish grace (Nordisk klassicism) vilket man ibland kunde önska bevarades bättre

        Det där tänket stör jag mig på. ”Jag äger den så jag får göra vad jag vill”. Näe du är här en liten stund på jorden kanske bor i lägenheten 5 år av lägenhetens 120år. Vi måste börja tänka att vi lånar en plats på jorden och kan inte bara slita och slänga allt. Det kommer alltid gå att få tag på nytt men det kommer inte alltid att få tag på gammalt.

    Skrattade på din frågestund på instagram gällande renovering vid varje flytt. Då var det någon som svarade ”ja men det kanske är smutsigt från de tidigare ägarna så därför behöver man riva ut köket”.

      Varför städa när man kan slänga!

      Men snälla säg att du skojar… är folk på riktigt så dumma ?

      Eller hur! Hoppas att människan inte menade allvar ?

    Väldigt fint både Kenzas och Petras, nästan lite för fint. Jag får mer palats-känsla än pizzeria. Känns som att influencers vill bräcka varandra typ.

    Skulle aldrig byta ut något nytt och fungerande. Jag blir helt rädd när jag ser hur folk slänger fullt fungerande saker! Stora saker som kök, badrum etc ännu värre!

    Varför, varför måste yta vara så viktigt? Ett fräscht fungerande kök, varför duger inte det?

    Förlåt om jag är trist nu men tänk alla fattiga kvinnor i tredje världen som lagar mat i enkla hopplockade kök. Tänk att se dem i ögonen medan man kastar ett nytt fungerande kök på tippen! Jag mår dåligt av detta slöseri.

      Dessutom så är det helt ohållbart om man tänker på naturen och mänsklighetens överlevnad på sikt. Den här slit och släng mentaliteten i väst måste upphöra!

    Lite sjukt ändå att de som faktiskt har råd att renovera är de som får en gratis renovering i utbyte mot ett inlägg. Kul för dem, tråkigt för oss alla andra Svenssons som drog nitlotten ?

      Hatar när jag kollar på vloggar tex och influencern säger ”åh jag vill sååå gärna byta fasad, vet ni nån som gör det bra och billigt?” för att typ tigga till sig samarbeten ? Och sen 4 veckor senare kommer ett samarbete. Skitsmart för dom, men tycker det är snålt haha.

      Gillar tex Mimi Höglin nu när de renoverar allt själva.

        Hoppas dessa influensers åker på riktigt feta skattesmällar för alla gratis samarbeten de tiggt till sig!

    Alltså, golvet i Kenzas bilder! Är så kräsen med golv men det var verkligen sååå fint!

      Originalgolven var ännu finare med alla vackra fiskbensparkettgolv i original. Hoppas de behöll serveringsskåp och golven finns kvar under. Chevrongolv passar bättre i Franska herrgårdar även om jag håller med om att det är ursnyggt.

    Känns trist att som barn få ha ett rum i endast grå och beiga skalor. Men ja, alla har ju inte ens eget rum så i-landsproblem kanske.

      Vilka barn bryr sig om färgen på väggarna???

        Väggarna bryr man sig nog inte om men barn gillar ju generellt färger, som leksaker, lakan, lampor osv?

          Fast när man inreder så lägger man ju till leksakerna i efterhand de är ju inte del av inredningen. Barnen har säkert leksaker som inte syns med i ”inspo bilderna”. Skräniga fula bilar osv. Tror knappast dom lider.

            De får bara leksaker som färgmatchar.

          Fattar din poäng, men det där är ju dock ett konceptfoto på hur saker ska renoveras, är ju inte de exakta leksaker, lakan osv. de har/kommer ha.

        Jag brydde mig väldigt mycket om färg när jag var liten! Har alltid gillat dova, naturnära färger. Särskilt dovt grön! När jag fick tapetsera om mitt rum när jag var 6 så valde jag en beige tapet och en brun fondvägg. Blev väldigt stressad av knalliga färger och vet jag ofta tänkte att mitt hem skulle vara lugnt och behagligt med blått, grönt, beige och brunt.

          Jag valde att måla om mitt rum i orange och gul i någon slags teknik så det blev flammigt (vi gjorde det själva alltså). Såg ut som ett hav av eld ?

            Haha, jag tror jag vet hur du menar. Min familjs badrum såg ut så när vi flyttade in i vårt hus när jag var liten. Jag tyckte det var SÅ jobbigt där inne ? tur att man kan ha olika smak?

      Vi har vita saker på min sons rum tycker det blir mer harmoniskt för alla leksaker har redan 1000 färger så rummet behöver inte 1000 färger till…

    Extra kul för oss som är grannar till de som jämt ska renovera. Bor i en bostadsrätt där det säljs och köps hela tiden. Jag jobbar hemifrån och vet inte hur mycket buller, renoveringar, rivningar och avloppsbilningar jag hört från 08.00 till sena kvällen från olika lägenheter.

      Samma här. Bostadsrätt i Vasastan, Stockholm.
      Så fort en lägenhet köps så ska allt rivas ut. En helt ny totalrenoverad lägenhet köptes i höstas, exakt ALLT revs ut igen utan någon ens hunnit bo i det…

      Är helt galet vilken renoveringshets det blivit.

        Svar till Emma: fruktansvärt sorgligt. Jag känner att det är så respektlöst… I synnerhet mot miljön men fasen även mot sig själva. De måste ju vara extremt ängsliga! Nej, nu går jag ned till mig 2005-kök i björk och häller upp ett glas vin.
        Trevlig helg! ?

          * ”Mitt” kök ska det såklart stå. Mitt björkkök från 2005, med tidigare ägare. Haha

      Samma här, fast jag är hemma på heltid(sedan många år) pga sjuk, bor i 10-våningshus dessutom. Ingen lugn och ro alls till rehabilitering mao.

    ÄLSKAR valv ?

      JAAA, jag med! Älskar valv och har alltid älskat valv! Det bor väl en liten pizzabagare inom mig kanske men tycker det är så klassiskt och romantiskt, haha!

      Jag med, och jag associerar valv till 1920-talet.

        Jag associerar valv till förortspizzerior.

          Haha exakt!

        Jag associerar det till 90- talsvillor?

      Älskade valv på 80-talet. Nu är det en aning tråkigt.

    Är bilderna Kenza lägger ut foton från en annan lägenhet?
    Har zoomat in och ser inte ut att va någon 3D ritning. Om det är foton på någon lägenhet (i typ Paris där det ser ut att höra mer hemma) hur kul är det då att bara kopiera. ?

      Man kan göra bilder i datorn som ser väldigt realistiska ut. Titta i till exempel Ikeas katalog, i princip alla rum där är skapade digitalt.

        ?

        Stämmer dock ej, de flesta bilder där är äkta. Mycket billigare så renderingar är svindyra.

    Jag tittade på Petras bild med valvet och marmorn och letade efter badkaret och tyckte det var konstigt bord i mitten. Sedan såg jag en spishäll mitt och insåg sedan att det var ett kök…

      Ja, varför ska ett kök se ut som ett kök? Det står mitt i vardagsrummet, de lagar sällan eller aldrig mat, eller ens äter hemma, så prio 1 verkar vara att det ska se bra ut, funktion kommer längst ner på listan.

        Så då är det snyggare att det ser ut som ett badrum???

      Ja.. hade tröttnat väldigt snabbt

      Vilket dessutom strider mot rekommendationer då man bör ha en diskho i samma länga som spishällen (för att minska risken för spillolyckor när man ska hälla av kokande vatten)

    Är det någon som vet hur gender reveal fungerar? Vet inte föräldrarna heller kön? Vem fixar ballongen isåfall? ?

      En kompis gjorde såhär – bad barnmorskan skriva ner på en lapp som viks ihop / stoppas i kuvert. Ges till kompis som köper någonting balkong eller nåt 🙂

        en hel balkong för att ta reda på kön – denna renoveringshets har gått för långt!!

      Man frågar vid ultraljudet om BM kan skriva på en lapp vad det blir, sen går typ en kompis o fixar en sån de ballong på en partybutik, som man sedan poppar typ 1 v senare ? känns ganska fånigt men folk vill ha det så

        Är könet på barnet en big deal för andra än föräldrarna? När både min syster och bror tog reda på könet på deras barn så kände jag mest ”okej, kul!” när jag fick veta. Antingen flicka eller pojke. Kul vilket som.

          De fick alltså inte barn med varandra men ni fattar.

      Min syrras kompis bad bm skriva en lapp och sen fick syrran den och gjorde en tårta med blå fyllning (ja gissa könet…) så först när föräldrarna skar upp tårtan fick de veta.

    Både Kenza och Petra tar hjälp av Kitchensbypaul och Kenza skriver att det är ett samarbete… Känns ju som att Petras också är ett samarbete som inte är markerat, eller? ?

      Hon skrev att hon anlitat dom. Meeeen jag tror det är samarbete, tror det kommer komma i slutet typ ”just det vi har ett samarbete” när allt är klart, o vips så har de fått massa gratis exponering!

    Vad underbart att verkligen ha ett hem man älska! ? Byter sällan utan saker på sin höjd köper nya gardiner men inte det heller så ofta, visst växter älskar jag så blir en handfull nya varje år men annars nej sånt slöseri.

    Underbara clara väntar barn nummr 4 nu…

      Har hon gått ut med det verkligen eller ska man tolka hennes inlägg med favoritljuden så? Jag fick den tanken när jag läste …

      …Tänk om hon är gravid och just fått reda på att det INTE finns något hjärtljud?
      SLUTA SPEKULERA!

      Trams! För att hon gillar hjärtljud? Det är väl inte så konstigt, hon har ju burit och fött tre barn.

    Måste vara tråkigt som barn att ha det så vitt och stelt.

    En fråga bara är det där en bild från det färdiga köket hos Petra? Var är kylen? Skåpen? Har de inget porslin öht? Fattar ingenting ?

      Det är en hylla över vasken, under är det säkerligen skåp med hemliga handtag, köksön har säkert också förvaring.

      Är dt inte lite trend att ha skåp med porslin någon annanstans om man har stor plats? Typ i någon matsal eller så?
      Sen har de säkert ett skafferi också.

    Tycker både Kenzas och Petras design var sinnesjukt fina. Men, jag hade nog inte vågat ha en 2åring i den övre sängen inte ens som lekplats.

    Så otroligt vackert. Petras kök är galet och det var på tiden att Kenza köpte en fin lägenhet. Den förra var hemsk.

    Petras kök var väldigt estetiskt men det enda jag tänker på är hur extremt opraktiskt det är. Min kille är kock och han hade fått dåndimpen om han hade lagat mat i det köket. Det är inte helt orealistiskt att de någon gång hyr in en kock tänker jag om det nu är så att de aldrig själva tänkt laga mat.

      Nu när du säger det finns det inte ens en köksfläkt över spisen?

        De har säkert en fläkt som är integrerad i bänken som du höjer upp liksom.

          Eller så är lampan ingen lampa utan en magisk sug.
          Tänk att floppa panerad fisk utan fläkt… örk ?

          Som man lär sig här! Tack!
          (Känner mig mossig som inte visste det?)

        Finns ned sänkta fläktar som man fäller upp som inte syns.

        Finns spisar som har fläkten i hällen.

        de flesta nya spishällar har väl fläkten inbyggd i den

      Haha ja jag är verkligen ingen kock men skulle ha väldigt svårt att få till ett mål mat i det köket! Arbetsytan är ju verkligen minimal. Men om det nu är så att de aldrig lagar mat själva så förstår jag inte varför man vill ha en spishäll mitt på köksön – bättre att ha det enbart som avställningsbord för champagnen och tilltugg typ isåfall. Men det konstigaste är väl, om pengar och yta nu inte är ett problem – varför inte designa ett kök som är både praktiskt och snyggt? Det ena utesluter ju inte det andra. Nästa person som flyttar in när de säljer om ett par år lär ju behöva göra en hel del jobb för att kunna använda detta kök på ett normalt sätt, kanske till och med helrenovera det.

        skojar du? jag bor i en normalstor hyresrätt med tre rum på 81 kvm och jag har mycket mindre arbetsyta än det där i mitt kök. minimal arbetsyta där nästa ägare kommer behöva renovera för att kunna använda? det är ju en hel bänkrad där diskhon är och det är dessutom yta runt köksön. hur lagar du mat egentligen? säger inte att det är ett optimalt kök jag själv hade valt men att säga att det är svårt att ens få till en måltid där får mig verkligen att undra hur fasen du bor egentligen

    Hon är absolut inte enorm.

    Hur känns det när man en fredagseftermiddag tänker ”hmmm idag ska jag kommentera någon annans kropp”.
    Ta mig snälla igenom den tankeprocessen!

    Det ALLRA trendigaste är att ha ett hem man vill vara i. Med saker man själv trivs med.

    Tycker det är intressant med människor som alltid vill vara någon annanstans hellre än hemma.

      Just nu vill jag inte vara hemma pga renovering som är två månader efter i schemat 🙁 En hemmagris som jag lider!

        Lider med dej. Men SEN är det förhoppningsvis precis så som du vill ha det. Kram.

    Ponnybarnet sökte tips på rolig gender reveal. Gick sådär.

      Kan ju starta en skogsbrand som de gör i USA. Extra festligt när ett par brandmän ryker med.

    Oj vad nyrikt Kenzas och den andra tjejens hem såg ut!

    Mvh fullkomligt o-rik

      Läste att nu är öppen planlösning på väg bort. Vet inte hur deras kök kommer att se ut, men själv gillar jag att ha köket separat.

    Liiiite förvånande ändå med blått för pojke och rosa åt flicka…!

    Jag blir avundsjuk, men jag skulle nog inte vilja bo i något som ser ut som ett palats & är alldeles för överdådigt (enligt mig). Jag tror att jag skulle skämmas.

      Inte direkt hemtrevligt.

    Jag reagerade på att Kenza prioriterade matsal framför att ge barnen varsitt rum. Barnen får det minsta rummet med väldigt lite golvyta för lek medan hon och aleks ska ha valv etc. Galna prioriteringar!

      Tycker det sjuka är att så många föräldrar ger sina barn de största rummet. Inget barn har dött av ett litet eller delat rum.

        Håller med

    Jag får raptus av att tänka på alla fullt fungerande originalkök från 30-50-tal, med skåp och stommar i massivt trä, som rivits ut och slängts till förmån för mdf-skivor från Ballingslöv (som är exakt likadana som Ikeas bara 100 gånger dyrare).

    På temat ”riva ut 100% fräscht och funktionellt bara för att det inte är ens drömstil” https://henrietta.baaam.se/hem-inredning/tillbaka-pa-youtube-nu-ska-vi-renovera/

    Gräsligt kök, skulle inte kunna laga mat där alls, man blir ju illamående av alla mönster och former som inte alls passar ihop. ger badrumskänsla. men köksön hör ju inte alls dit. Och taklampan passar bättre i hotellmatsal, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.