Pastachips?

Margaux Dietz testar den nya, virala maträtten pastachips.
Spontant tycker jag de ser ut som pasta som lämnats framme över natten och som torkat ihop. Hårdnat liksom.
Nivå på sugenhet: -4

Ibland dyker det upp inlägg med nya trender som verkar vara både bra och smarta – som det här ”vik tortillabrödet-påhittet. Det var ju smart!

Att göra chips av pasta?
Mjaaa… jag är inte såld på konceptet.
Är ni? Eller har ni snappat upp någon annan trend på sociala medier som varit on fleeeeek? Dela med dig! ?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Finns inget värre när man gjort pastagratäng i ugnen och en del pastabitar hamnat ovanför såsen och blivit hårda. Så hård pasta går bort. Usch!

      Haha älskar när jag gör lasagnette och vissa bitar blir hårda?

        ???

        Håller med! Vissa ska bli hårda, haha. Inte alla förstås! Men några guldkorn.

        Ja jag också! Annars är det ju inte pastagratäng ?

      Det finns en italiensk kock med ett gäng Guide Michelin stjärnor som serverar en rätt vars hela konceptet bygger på att det krispiga hörnet av lasagnen är det bästa. Jag brukar låta folk laga sin mat hur de vill men i det här fallet måste jag säga att du nog gör din pastagratäng på fel sätt om de krispiga bitarna inte är goda…

      Älskar hård pasta ? när jag är hungrig brukar jag hämta pasta och knapra på. Supergott!

        Neeeej! ?

        Ja okokt spagetti!??????

          Eller hur! Så gott ?

            Jag knaprade okokt spaghetti som liten tills mormor sa att det var jättefarligt. Pastan svällde i magen och skulle göra mig jättesjuk påstod hon.

              Min mormor å andra sidan brukade ge min bror (den enda av oss som gillade att äta okokt pasta) en liten skål med idealmakaroner att knapra på, haha!

    Såg rätt gott ut, kanske testar!

    Annars är enda mattrenden jag testat det där dalgonakaffet, det var jätteäckligt!

    Jag har bl a testat den där fetaostpastan som var populär för ett tag sen. Den blev god och jag gör den ibland.

      Tycker inte den var så god. Då älskar jag ändå fetaost men nä.

      Någon som testat popcornsallad?

        Jag tyckte den blev alltför sur… men det beror väl på vad man använder för tomater och vilken fetaost. Har hört många som gjort egen spinn på den.

    Fetaost pastan var lite god, men inte så god att jag gör den igen ?
    Visst har väl bikarbonat fått uppsving av ekotipset ?
    Jag glömmer dock bort vad jag ska använda bikarbonat till ?

      Fetaostpastan kan bli jättegod eller njaaa, trots att man följer ungefär samma recept. Första gången åt jag den hos en kompis och fattade inte alls hypen, men ville ändå testa att göra den hemma också och det blev som natt och dag. Nu när jag gjort den några gånger har jag kommit fram till att vissa tomater helt enkelt inte blir bra.

        Mitt trick är att göra den på billig salladsost, blir mycket godare än med torr och smulig feta ?

          Älskar ICAs salladsost , men älskar också äkta feta ?

            ICAs salladsost är ??. Kör den pastan rätt ofta pga lätt och snabbt.

          Haha, testa köpa riktig fetaost istället för en torr och billig sådan!

            Jag har testat mig igenom hela sortimentet på mitt Ica Maxi men tycker alla feta är torra och smuliga? Nej tacka vet jag billig salladsost ??

              Testa att köpa fetaost från Lidl. Krämigare finns inte!

      Jag älskar bikarbonathypen. Rengör skor, ugnen, diskhon, kranarna i badrummet osv i evighet! Aldrig mer vanliga rengöringsmedel.

    Hur går det för Margaux, nu när hon inte (som tur är) kan exponera sonen längre? Tycker inte hon är direkt spännande som person.

      Undrar också. Följde henne förut men det blev tråkigt när inte han var med mer?‍♀️

      Följer inte henne men gud vad stelt/tillgjort det såg ut när hon bankade i bordet ?

      Hon har ju förlorat ca20.000 följare sen hon slutade exponera barnet så det säger mycket ?

      Snart kommer det nog ett till litet gulligt barn som hon får exponera och sälja samarbeten med, så hon lär få ett uppsving igen.

      Hon är väldigt glad i att ”festa” iaf, både borta och hemma…

        Ja där visar det sig att mina fördomar inte stämmer. Att hon ser ut som en helylletjej som varken dricker eller tar droger.

      Nya fästmannen som hon får användning av istället?!

    Fattar inte varför man vill torka gamla pastabitar när man kan köpa goda färdiga chips i butik?! ? Nej tack, känns som ännu en konstig trend för att folk har det lite långtråkigt

      Fast grejen är ju att det inte är vanliga chips ? blir ju inte samma smak. Och sen verkar det vara väldigt olika om man kollar kommentarerna ovan, hälften ogillar hård pasta och hälften gillar det.

    Jag älskade knaperstekta makaroner som barn. Har inte lagat det själv dock.. man tar alltså kalla överblivna makaroner från tidigare måltid och steker i smör och salt/aromat till de blir knapriga. Supergott

      Det låter faktiskt gott?

        Det är riktigt gott, minus aromat för min del då ?

      Ayanapa: blanda i bacon och majs = supergott!!!

    Ska det verkligen vara 400°?

      400F

        Det står 400° i klippet.

          Ca 206 celcius.

          Ja den lilla ringen betyder bara grader, som kan vara antingen farenheit eller celsius. Man får själv räkna ut att 400°c låter väldigt högt och att det antagligen är 400°f.

            Och jag som trodde att det var kelvin.

      Hon kan inte ha lagat detta om hon hade 400° i airfryern, så varmt är det i min pyrolysugn vid rengöring. Kan hon ens använda en airfryer?

        Står 400 grader i flera av recepten jag hittat iallafall

          De har nog översatt fel, eller missat att det handlar om Fahrenheit. En airfryer når ca 350-400 Fahrenheit, dvs ca 176 -206 celcisus.

      Det är nog Anna Book grader?

    Har testat, dom blir inte jättehårda utan mer spröda.
    Gott faktiskt. 🙂

    Tacka vet jag chips! Bara att öppna påsen och tadaaa färdigt! ?

      Med den inställningen behöver man ju inte laga eller baka något. Jag kan köpa inlagd gurka på ica men lägger gärna in egen istället. Det är roligare, känns bra och blir ofta godare. Samma sak med hemlagad pizza, hur misslyckad den än blir är den oftast godare en fryst pizza från affären.

        Ja, fast göra egna chips? Naaaaa…

    När jag va student så brukade jag stegs överblivna makaroner i massa olja. Det blev krispiga och sjukt goda. Strödde över parmesan och drog i mig. Så detta kan mycket väl va gott.

    Dock kommer jag inte testa då jag inte uppskattar denna typen av mat längre.

    Förlåt men var kommer uttrycket ”on fleek” ifrån varför upprepas det så ofta här? Aldrig sett en enda människa använda sig av det, förutom C.

      ”The term was popularized by a video posted on Vine on June 21, 2014 by Chicago-area teen Kayla Newman, under her username ”Peaches Monroee”, in which Newman, who had just had her eyebrows done for the first time, proudly declared ”eyebrows on fleek”. Newman has claimed that the word ”just came to [her] out of the blue”.”

      https://en.m.wiktionary.org/wiki/on_fleek

      Funderade precis på det också ? min teori är att det var ett modeuttryck när C var i USA

      Kanske för att du isåfall är väldigt gammal för det är ett populärt uttryck kära lilla du

        Är hen både gammal och liten?

        Du verkar vara en riktigt otrevlig människa, kära lilla du.

        Det är väl inte jättepopulärt längre. Det var flera år sedan looking snatched körde om on fleek?

      ”On fleek” var ju jätteinne att säga för några år sedan. Alla sa ju det. Tex om någon hade perfekta/snygga ögonbryn så sa man ”dina/mina ögonbryn är on fleek”

    Testat TikTok pastan och gillar den. Det går även att byta ut fetan mot brieost om man har det över från ostbrickan. Hade i bacon då för att få sälta.

    Nudlarna var goda med. Snabbnudlar och så rör man ut kryddpåsen i ett ägg, majonnäs och riven vitlök. Minns inte om det var soja med.

    Gjorde Zetas recept på TikTokpastan med rödlök och kapris. Portionen under Tian har även ett toppenbra recept som blir lite matigare ?

    Om man tar bort olivoljan och tar någon annan olja istället tror jag det blir gott. Tycker alltid att oliviolja smakar gammalt.

      Jag gillar inte heller smaken av olivolja, medan min sambo skulle kunna dränka ALLT i det. .-)

      Finns dock väääldigt många olika smaker på olivoljans

        Men exakt, typ som att säga att all läsk smakar likadant..

          Nej inte alls, all olivolja är trots allt gjord av oliver. Olika nyanser, jordighet, syra, whatever, men en oliv är en oliv.

          Läsk är ju ändå gjord för att smaka olika.

    Testat men min ugn är kass. Får nog vara en varmluftsugn om man inte har airfryer.

    Testade idag toasten men ägg, gott och flottigt ? ska varier den på andra sätt och köra med pesto och mozzarella.

    Hon och hennes mor är bara för mycket.

    Jag delade studentlägenhet med en tjej som kokade pennpasta. Sen körde hon den i mikron tills den torkade lite och åt med ketchup. Detta vara 1999 så inget nytt under solen. ?

    För er som inte testat kan jag tipsa om att koka pennepasta och sedan steka den i olivolja (eller raps om man inte gillar olivolja). Den ska få lite färg och bli lite krispig sedan lite flingsalt innan servering. Det är verkligen jättegott att ha i exempelvis en sallad, tro det eller ej!

    Så en ny version av crostoli

    Hon gör verkligen ALLT hon kan komma på för att inte då helt i rampljuset. Maggan. ?????? Precis som många trodde så var hon en tråkig, ointressant person utan Arnold. Hon har ju tappat många följare och hon har verkligen inte lyckats re- lansera sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.