Är Abba tillbaka?

Är det sant? Är det verkligen sant?
Är Abba verkligen, verkligen tillbaka?
PAX FÖR ATT VARA FRIDA!!!!! ??

Det har gått ett tag nu sen vi gjorde musik tillsammans. Nästan 40 år, faktiskt. Vi tog en paus på våren 1982 och nu har vi bestämt att det är dags att avsluta den pausen. Det sägs att det är dumdristigt att vänta mer än 40 år mellan albumen, så vi har spelat in en uppföljare till “The Visitors”. Egentligen är huvudanledningen till att vi fick inspiration och började skriva och spela in igen, att vi är engagerade i skapandet av den märkligaste och mest spektakulära konsert ni någonsin kunde drömma om.  Vi kommer att kunna sitta i ett auditorium och se våra digitala tvillingar framföra våra sånger på en scen i en specialbyggd arena i London nästa vår. Märkligt och underbart!
Till alla er som tålmodigt har följt oss under de senaste decennierna säger vi:

 Tack för att ni har väntat – det är dags för en ny resa att börja.  

 “Vi kallar den helt enkelt “Voyage” och vi seglar verkligen på okänt hav. Med hjälp av våra yngre digitala alter egon ska vi resa in i framtiden. Inte lätt att förklara, men så har det ju också aldrig gjorts förut.” // Pressmeddelande från Abba

Är ni lika exalterade som jag?! 

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    My säljer typ allt. Ryggsäck, träningsjacka, växter.. är det så illa ställt tro?

      Ja, konstigt. Inför en flytt kan man ju sälja vissa möbler som inte kommer att passa i nya boendet, men väskor och kläder!?

      Skulle inte bli förvånad om det är en skatteskuld. Kan ingen åka dit och köpa något och sen skvallra lite? Säga att man gärna vill ha kyckling till lunch för resan dit var jobbig och blodsockret är lågt. Se Jonas i trädgården inlindad i en filt. Provcykla och säga att det här skräpet får du en hundring för.

        Hon pratade ju för några dagar sedan om att hon skulle lämna alla bokföringsunderlag till de som sköter redovisningen av hennes bolag. Bolaget har bokslut 31 augusti. Kan ju vara så att bolaget inte gått så bra under året, och att hon behöver pytsa in lite egna pengar för att undvika tvångslikvidation. Detta är ren spekulation, svaret får vi först när årsredovisningen är inlämnad och blir offentlig, först om sju månader.

      Kanske flyttar till mycket mindre?

        Jo, men en träningsjacka och en ryggsäck tar ju inte en massa plats?
        Säljer ju även nya sängen och soffan..

        Hon har skrivit att det bara är 4 kvm mindre boyta. Magasinering av möbler skulle hon också ha, men snålheten kanske tittar fram. Trist för ett barn att inte ens ha sin säng kvar. Ska väl bo på hotell några veckor också. Vilken röra!

          De har ju bäddsoffa som L tycks slafa i titt som tätt.
          Tänker mig att hennes sponskläder/väskor omvandlas till cash. Känns sniket trots att fasaden säger att hon ordnar träningsresa till Mikes och har plats för nya klienter.

      Men snälla, bara för att man säljer en jacka så betyder det inte att man har det illa ställt. Varför slänga kläderna om man kan tjäna lite pengar på det. Usch ibland är ni som kommenterar här för involverade i andras liv.

        Ja eller så lämnar de ut sina liv så vi blir involverade ?

          Hur lyckas hon sortera utan Felicia ?

          Anna och My gillar all publicitet. Utan oss blir de bortglömda.

    Musiken är tillbaka men skulle inte vilja se 4 avatarer på scen.

    JA!!!
    Men finns inte på Spotify ?!?

      lyssna på denna så länge för att komma i stämning https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX3D78h6FPBPC?si=2b9091717b93489d

        Tack ??

      Albumet släpps 5/11. De släppte två låtar i går.

      Finns på youtube

    Nej, bryr mig noll.

    Inte ens deras pengar räckte väl för evigt.

      Jo Björn och Bennys gör garanterat det. De har ju tjänat grova pengar på en massa annat förutom Abba (vars royalties säkert ff är enorma): Chess, Kristina från Duvemåla, Mama Mia! Osv. Rika som troll.

        Alla utom Benny (tror jag, kan ha varit Björn istället) sålde sina royalties

      Om du tror att de gör detta för pengarna får du nog gå om ekonomilektionen. Inte räcker för evigt ”skrattar så jag gråter”.

      Bara gå in och kolla på deras företag och se att tex Agnetha fältskog fortfarande tjänar pengar och har stora summor liggandes i sitt företag. Tror varken ABBA-medlemmarnas barn eller barnbarn behöver oroa sig för ekonomin i framtiden!

        I synnerhet inte Peter och Nanne.

      Eh.. du anar inte hur mycket denna nya lansering kostar.. inte många artister i världen som har råd med det..!

        Exakt. De bygger till och med en NY arena för konserten! I London. Inte helt gratis precis.

      de är goda dryga miljarden var båda Benny och Björn så de behöver nog inte oroa sig för det.

        De sa på tv att de hade blivit erbjudna en miljard dollar år 2000 om de gjorde en comeback. Men de tackade nej.

          Det fanns inga förutsättningar eftersom både Agnetha och Frida då inte kunde tänka sig någon comeback. Det hade inte med pengar att göra.
          Det vi nu upplever verkar mest vara någon form av fritidssyssla som inte motiveras av några särskilda intressen att tjäna pengar. Grabbarna tycker det är kul att leka lite med modern teknik – i synnerhet Björn. Och Frida och Agnetha verkar ha tråkigt och behöver lite avbrott i tristessen.

    ❤️ABBA❤️

    Tycker att det är häftigt att de valt att göra musik ihop igen efter så många år, och visst finns det där speciella Abba soundet kvar, men att gå och se en ”live” föreställning med 4 animationer på scen? Njae, det skippar jag helst.

      Jag tycker det verkar häftigare än en vanlig live show.

        Håller med! Hur coolt som helst!

    Älskar ABBA!❤️❤️❤️❤️

    Jag är inget fan men blev jätteglad över detta och lyssnade på ” I still have faith in you ” flera ggr igår. Så himla bra!!!

    Önskar att kent gjorde comeback.

      Åh nej deras musik har inte åldrats väl. Såååå daterad.

        Hur gammal är du? Har man vuxit upp med Kent så kan musiken inte bli daterad.

        Va, den blir ju bättre med åren ?

        Haha va? De utvecklade sin stil hela tiden och var jättestora när de la ner, bara ett fåtal år sen…

        Tell me you know nothing about music without telling me you know nothing about music…

          *Älskar Kent*
          ??

    Totalt oexhalterad.

    Men nej, varför?! Finns en poäng med att avsluta när man är på toppen. Och att se hologram dansa runt år 2021 medan 70-tals discomusik spelas…? Hade jag inte velat se om jag så fick betalt.

      Du slipper ?

        Tack för upplysningen. Var ganska rädd att det skulle ingå i vaccinationstvång i framtiden. En sputnik-spruta och 15 min tvångstitt på hologramsnubbar som trippar runt i polyesterplagg. Mmm… 🙂

    JAAAAA!!! ✨⭐
    Jag fick gåshud när jag såg nyheterna igår

      Det här är STORT i hela världen! Den yngre generationen förstår inte det

        Min brittiske make, som lyssnade på ABBA som mycket ung, fick nästan tårar i ögonen när han hörde deras nya låt. I England var de gigantiska, jämfört med här hemma, och jag tror det här kommer att bli fantastiskt. Och varför inte? Att de inte orkar och vill dansa runt på scenen vid 71-76 är ju inte så konstigt. Det är väl bara Stones som fixar det.

        Underbart, tycker jag! Inte minst då jag är övertygad om att pengarna spelar noll roll.

          Alice Cooper har en enorm scenshow, slåss mot monster, har flera klädbyten och avrättas varje kväll. Han gör normalt en världsturné om året. 73 år gammal. Nej det är inte bara Stones.

            Jag såg honom för ca 14 år sen, hans röst har inte åldrats väl om man säger så, även om det var en rätt kul show. Nya låtarna var rent skräp, som han körde större delen av showen.

          Stones och Bruce Springsteen (72 år i år). Tycket först det lät lite töntigt med hologram men ser faktiskt lite coolt ut.

            Ja, det ser coolt ut och musiken är underbar, men skulle inte betala dyra pengar för resa, uppehälle och konsert i London för att se ABBATARER.

        Jag tillhör kanske en lite yngre generation visst, men varför skulle det automatiskt vara positivt att gamla band återförenas och gör ny musik? Jag kan verkligen uppskatta Abba, Beatles, och massor av annan musik från 50-80-talet men samtidigt känna att den musiken som de skapade just då var speciell också p.g.a. allting som fanns/inte fanns på den tiden. De speglade samhället som det såg ut då. Det finns en anledning till att olika genrer varit som störst under olika årtionden. Ibland är det charmen med vissa band och artister, att det blir en enorm symbol för ett visst årtionde och händelser då. Finns artister jag älskar som var stora för 50 år sedan men jag vill absolut inte ha ny musik från dem, då de aldrig kommer leva upp till den ikoniska musik de skapade då.

        Obs förstår att Abba-fans kan vara superlyckliga över denna comeback, glad för dem, men menar bara att ”de andra förstår inte” inte helt stämmer. Man kan ha en annan syn på det helt enkelt… 🙂

          Då älskar du ju inte artisten på riktigt om du inte vill ha ny musik från den.

            Haha okej? Känner samma för artister som gått bort (Winehouse <3 ) och så släpper deras syskon någon slags "tidigare outgivna låtar" album där man mest känner hmm dessa var outgivna av en anledning… Jag älskar vissa artister och band men visst, det betyder inte att jag hade älskat om de plötsligt gör en comeback och byter stil till country eller metal. Jag tror aldrig en ikonisk grupp som Abba kan skapa samma magi idag som när de var som störst men men kul för alla som kan tycka om den nya musiken…

            Kan man väl visst göra?! Mando Diao var (och är) mitt bästa bästa band, enda tills de började spelas på Rix Fm och släppte musik därefter. Men deras tre första album, föralltid i mitt hjärta!

          Det är väl ingen som har påstått att det är ”automatiskt bra” att de återförenas? Däremot kan man lyssna på låtarna och sedan ge ett omdöme om det var värt det eller inte. Nu verkar många (inklusive mig, som också var skeptisk innan) älska de två nya låtarna. Detta är uppenbarligen musiker som vet vad de gör och fortfarande kan skapa otroliga låtar.

        Du kan inte hänga på TikTok..

    ?

    Nej. Inte exalterad alls faktiskt. Är dock exalterad över Lil Nas X albumsläpp! Lite mer nytänk och spännande än ABBA 🙂

      En gammal tant som jag har inte en susning om vilka/vem det är ?

      Skämdes över din kommentar ?
      Du lyssnar på hiphop, cooling där ?

        Säger inte emot dig men är han verkligen hiphop?

          Ja klart det är hip hop! En genre som kommer i många olika former.

        Skämdes du över min kommentar? Varför då? Är det coolt att lyssna på hip hop? Lil Nas X släppte ju datum för albumsläpp på insta igår på ett sjukt kul sätt, det kändes bara mkt mer spännande än Abba!

          Med att annonsera en gravidmage? Tyckte inte att det var så spännande ?

            Det var ju skitkul! Ultraljudsbilden var asfet! En annan är ju less på alla pregnancy announcements så det här var uppfriskande!

        Skämdes över den kommentar om ”cooling där du lyssnar på hiphop” ? Åh vad pinsam att inte förstå att musik finns i alla stilar och man lyssnar sällan på musik för att vara cool, men vet då att anonym gör hahahahaha.

      Vem/vad? ?

        En artist med knappt 10 miljoner följare på insta så han är rätt mainstream han med

          Haha men wow

            Alltså folk i det här kommentarsfältet. Det måste vara så många som är på så dåligt humör och så släpper man ut det genom att skriva dessa passivtaggressiva kommentarer ? Högst oklart för mig varför man känner ett behov av att ha den attityden på internet!

              Haha tyckte du hade liknande attityd i ditt svar med ”så han är rätt mainstream han med” och skriva hur många följare han har. Hjälper liksom inte alls med att förklara vem det är och varför han kan jämföras med ABBA ?

                Men jag har ju inte jämfört honom med ABBA? Jag skrev bara att han också är rätt känd och annonserade albumsläpp ungefär samtidigt! När någon skriver ”vem/vad?!” så tänker jag att man kan googla ist för att jag ska skriva vem det är här 🙂 O han är känd! Det är inte så att jag sitter här o var peppad över nån indie/supersmal genre-artist 🙂

      Varför jämför du honom med Abba? Totala motsatser.

        Jag jämförde inte, men han ska snart släppa ett album vilket annonserades ungefär samtidigt igår så därför skrev jag så. Jag tänkte att det var rimligt att skriva det men här på Bloggbevakning kan man ju inte ens skriva ”hej” utan att nån blir irriterad/arg/sur så jag insåg snabbt att det var ett misstag.

    Agnetha var stammis på mitt gamla jobb, så orimligt ödmjuk, rolig & trevlig kund ??

      Jag har varit i kontakt med Björn och hans fru genom mitt jobb. Också genomtrevliga och snälla, omtänksamma.

    Såg live-sändingen på Youtube igår och ja, det är definitivt stort! Björn och Benny alltså, de är ju de finaste! De måste ju vara äckligt rika men de verkar så genuina och trevliga, ödmjuka genom alla år och så duktiga på att känna av vad publiken vill ha. Unnar dem all framgång och älskar att de fortsätter komma med nya spännande projekt hela tiden!
    Oj nu låter jag som en Abba-fanatiker, det är jag verkligen inte. Men de här gubbarna är våra största stjärnor.

      Verkligen musikaliska genier.

      Det är så fint att de kan leva som vanliga människor. De sitter inte instängda i jättehus och går omkring med livvakter. Benny kan turmera med sin orkester i folkparkerna utan att galna Abba-fans dyker upp.

    Såg ABBA live på Liseberg 1974, en konsert jag kommer bära med mig för resten av livet, så detta är superkul tycker jag. De nya låtarna är riktigt bra och plattan är bokad hos Ginza ?

    JAAAAA BÄSTA SOM HÄNT PÅ LÄNGE!!❤️ Var inte ens född när de var aktiva som band men ABBA har ju ändå varit soundtracket till ens liv på nåt sätt och deras musik är unik och har inspirerat så många efterkommande artister och låtskrivare. Dom är LEGENDER! Tycker det är så fint att höra deras ”äldre” röster nu på nya låtarna också och tjejerna sjunger fortfarande fantastiskt. Tycker ABBA symboliserar tro, hopp och kärlek; något vi alla kan behöva i dessa tider med olika kriser till höger och vänster?

    Min första tanke då detta började cirkulera på tiktok var: men shit så coolt!

    Meeen. Efter att ha lyssnat på låtarna och sett den märkliga hologramvideon (som förvisso är snyggare än bellas läskiga influenceravatar) känner jag bara neeeeej, låt det stanna i 70-talet. Abba är väl ändå mytomspunna av en anledning, och en del av det handlar ju om att behålla det så, att INTE göra en dålig comeback och ”förstöra” mystiken kring ett av världens största band. För låtarna var INTE bra. Alltså nej nej. Sluta.

    Det coola är väl att de har råd att göra något helt nytt. Bara för att de kan och vill. Fatta vad arenan och tekniken kostar och det kommer nog att vallfärda folk som vill uppleva det här. Jag känner att musiken inte är det viktigaste i det här sammanhanget rent historiskt men i kombination med deras kultstatus så gör de en storstilad sorti i nostalgisk men futuristisk anda. Hmmm…där fick jag till det. Hallåååå ingen som vill anställa mig som recensent? Jag är bra men svindyr.

    Just när jag trodde att hundägare var de mest aggressiva och rabiata människorna på sociala medier så kommer ABBA fangirls och motbevisar mig. Anna Book ligger i lä med sin illa undertryckta ilska jämfört med hur det låter i kommentarerna här 😀

      Tycker sköljmedelsdebatten var ett lågvattenmärke. Det här är ingenting.

      Hahahahaha!!

      Tips: Stickningscommunityn på nätet. Skogstokiga. 🙂 Exempel: För ca 3 år sedan pågick en enorm debatt om att vissa garnfärger är rasistiska om en vit person använder dem. Jepp…

        Va? Får man fråga vilka färger?

          Nej! Det är rasistiskt!

          Vill också veta ?

        ???
        Ibland överträffar verkligheten dikten!

      Ursäkta hundägare?!? har du någonsin pratat med en människa som äger en häst eller jobbar som hästskötare? ???

      Känner en som av nån märklig anledning försvarar Michael Jackson fortfarande ? Där kan vi snacka aggressivitet ?

      Du måste ha hallisar. Finns inte en enda aggressiv kommentar här, bara några småtöntiga från er som inte fattat grejen.

        ”Fattat”. Alla tycker olika, acceptera det.

        Den här kommentaren från Anonym 12.03 är typisk för varför det är så trist här nu. Känna som många är så sura? O arga? Lite småbitska och redo för strid. Har haft BB-paus pga pallade inte klimatet här men kände snabbt nu direkt att nä, det här är inte för mig längre. Tyvärr! Älskar BB egentligen!
        (Inväntar sur kommentar nu från nån som inte bryr sig ?)

      Tycker folk som avskyr hundar verkar mest rabiata? Samma gäller barn-debatten – de som ’avskyr’ dem verkar mycket argare

        100

    ”I don’t wanna talk
    If it makes you feel sad
    And I understand
    You’ve come to shake my hand”

    Alltså I still have faith in you är så jävla bra och passar verkligen bra in i min situation just nu. Den kommer jag nöta ?

      Samma här. Älskar den låten redan. Detta är fantastisk musik! Man hör verkligen vilka otroliga musiker de är. Är så glad att jag har fått uppleva ny ABBA-musik under min livstid, det har aldrig hänt förut ?

        Men gud det har du ju rätt i! Häftigt att vi får uppleva det ? Helt otroligt fin musik och man hör ju att det är ABBA också ??

      Lyssnade nu. Helt okej. Chess-känsla också tycker jag.

      Tyckte don’t shut me down var bättre!

    Tur för vår lärare att vi bara var 12 elever i klassen (byskola). På klassfesten -81 (gick i femman) dansade vi på borden i syslöjdssalen. Drack cider och låtsades vara fulla. Både symaskiner och vävstolar var dock hela när vi återkom på måndagen. ABBA och Baccara var grejer det. Yes Sir, I Can Boogie ?

      På tal om skoldiscon: när jag gick i 6:an 1977 och vi hade skoldisco var ”We will rock you” med Queen den mest spelade låten. För två år sedan var jag med när min dotters klass arrangerade skoldisco, och vilken låt tror ni spelades då… Det fick mig att inse att ingenting har hänt på musikfronten på över 40 år, så ABBA kommer säkert att funka perfekt i sin comeback.

        Bra val av låt ?

          Ja, fast riktigt dålig att dansa tryckare till. 😀

            ? Hade du nån period med Scorpions? När jag var 14 år och olyckligt kär lyssnande jag maniskt på Holiday. Och grinade.

    Det lilla man ser i videorna ovan verkar inte jätteimponerande.

    ”helt ny teknik! Det är verkligen ABBA på scenen!”
    Okej, men det ser ut som simsgubbar, eller något från en halvbra datorspelspromo.

      Ja, vad trodde du då? ?

    Nu är jag inte ett fan men jag tror de kommer lyckas rätt bra med detta. Det ligger ”rätt” i tiden. En lång period med pandemi och oroligheter i hela världen, krig, terrorism och naturkatastrofer så dyker de upp och påminner om en trevligare tid. Nostalgiskt men samtidigt nytänkande.

      Var det verkligen trevligare på 70-talet då

        Mycket var det, men inte allt.

        Ja.

        Spelar ingen roll om det var trevligare eller inte rent realistiskt utan det handlar om känslan av nostalgi.

    Tycker att det är riktigt kul att de ger ut nytt material och gör avatarer osv. De är fortfarande produktiva istället för att sitta hemma snorrika och bara vara nostalgiska.

    Har Annifrid krympt?

      Människor blir kortare med stigande ålder. Se bara på drottning Elizabeth.
      Drottningen har krympt från 163 cm när hon var ung till 155 cm idag.
      Man har lite svårt att acceptera att Anni-Frid faktiskt fyller 76 i november.

        Vem kontrollmäter drottning Elizabeth undrar jag då? Men om jag känner britterna rätt så har de säkert någon person som gör detta av tradition sedan Wilhelm Erövrarens tid. ?

          ?

          Asså ju mer jag processar denna kommentar, desto roligare blir den ??
          1) Det ÄR högst rimligt att någon mäter henne löpande och att denne är någon slags kunglig hovläkare.
          2) Det finns säkert en fin ritual kring hur det ska göras, så det är i sanning bara den kungliga hovläkaren som får göra det.
          3) Denna information ska sedan spridas till allmänheten. HUR görs det? Går det ut en officiell tillkännagivelse kring hennes längd? ??

    Häftigt!

    Näe, usch. Jag lyssnade på låtarna igår och tyckte verkligen inte att de passar 2021. Kommer ju spelas en jäkla massa på radion nu dock, hört den flera gånger bara idag, den där som inte är balladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.