Plast mot papper


Amilia Stapelfeldt säger det jag tänker.
Det spelar liksom ingen roll hur fort man dricker, papperssugröret har lik förbannat förvandlats till en gröt innan jag är klar.
Och varför just sugrören?
Locket jag sticker ner mitt sugrör i, är ju fortfarande gjort av plast?
Hur många plastsugrör motsvarar ett lock tror ni? Mellan tummen och pekfingret?

Jag vet att plast är dåligt, men just sugrören skulle jag velat behålla.
(Var så god och starta lynchningen)

Jag hade gärna betalat en extra plastskatt för att få ett plastsugrör istället för ett i papper.
De där värdelösa träbesticken orkar jag inte ens gå in på här.
Det är enklare att försöka shotta sin sallad än
att försöka äta den med en gaffel av trä.

Hur går era tankar vad gäller papperssugrör?
Vad hade ni varit beredda att betala för att få ett sugrör i plast i stället?
Jag hade LÄTT betalat fem spänn för det, inga problem!

Men kanske finns det ett annat alternativ, mellan plast och papperssugrör, nämligen Raw Straw?

Idén bakom sugrören, som tillverkas genom att klippa, koka och torka råghalm, kom efter erfarenheter inom restaurangbranschen och en historisk tillbakablick.
– Vi började undersöka hur man gjorde sugrör förr, innan de var gjorda av plast. Då läste vi att man använde just överblivet spannmål. För oss blev det en naturlig sak att prova, berättar Josephine Daly Tempelaar till Expressen

Kanske kan detta vara den gyllene medelvägen mellan plast och Papier-maché i botten av min dryck? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *