Saker som inte är tipp-toppen på sociala medier


Om du ska börja göra reklaminlägg på exempelvis Instagram, så är mitt tips att inte använda bilder på varor som inte omfattas av rabattkoden.
Det kan uppfattas som en smula vilseledande.

Om du envisas med att varken ha flytväst på dig själv eller dina barn – skit i att posta bilder och videos på det. Det ser jävligt illa ut och är inte till din fördel, om man säger så…

Om du vill göra rätt och markera ut att ditt inlägg innehåller adlinks så blir ingen gladare än jag.
Men…
Ha lite koll på din layout så det inte ser ut som att du myglar med den genom att placera ”adlinks” på en plats som gör den en smula svårläst.

Lycka till, alla existerande och aspirerande påverkare!!! ???

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Dina barn” blev väl lite fel på Janni, äldsta sonen har väl ändå en flytväst på sig?

      Nej det är ingen flytväst, det är en simväst barn använder i exempelvis poolen istället för armpuffar!

        Vilket kategoriseras som ett FLYTmedel.

          Nej, det kategoriseras EJ som FLYTmedel om Leon skulle hamna själv i vattnet. Det står till o och med på hemsidor som säljer dessa att de INTE ersätter en flytväst.

          Dels behöver han en väst som kan bära upp hans vikt i vattnet, dels behöver den sitta fast mellan benen så att den inte kan flyta av över huvudet, dels behöver den (rekommenderat) ha en stor krage så att han kan flyta på rygg utan att behöva själv hålla upp huvudet.

          Alternativ 1: Detta ser ”snyggare” ut på bild.
          Alternativ 2: Leon vägrar ”riktig” flytväst.

          Oavsett så ska dom då inte ta med sina barn på en båt, end of.

            Hemsidan jag tittade på kategoriserade dessa som ett flytmedel, dock inte en flytväst.

              Som sagt, det ersätter inte en flytväst och ska därför inte användas i vatten där barnet riskerar att hamna ensam och inte kan ta sig upp/lägga sig på rygg/hålla sig flytande själv tills hjälp kommer.

              Det är vansinne av både Jon och Janni att ta den risken.

          Dock en stor skillnad på en riktigt flytväst och andra flytmedel om olyckan skulle vara framme. Jag testade mitt barns flytväst i en pool i somras och det är en markant skillnad, flytvästen ser till att man inte hamnar med huvudet under vatten även om barnet blir stressat. Också superviktigt med att snöret mellan benen sitter ordentlig. Hade hon hamnat i havet/sjön med bara en simväst eller flytpuffar hade hon garanterat drunknat.

        Ja precis! Barn som inte kan simma bör ha en flytväst med sele mellan benen annars är risken att västen åker av om barnet hamnar i sjön.

          ALLA bör ha flytväst med sele mellan benen när man är ute på sjön i båtar. Om du halkar, trillar överbord, slår i huvudet kommer du att drunkna utan flytväst, hur simkunnig du än är. Du behöver inte ens slå i huvudet, en rejäl kallsup, chocken över att hamna i vattnet etc, allt bidrar till att du förlorar kontrollen och det går FORT.

    Men har inte Jani och Jon flytväst på det äldre barnet, tycker det ser ut som det för det är någon rem där och tycker mig se en krage också?

      På Youtube ser man att Leon har ngt slags flytväst men inte en riktig barnflytväst. Spädbarn ska man ha i bärsele på en liten och öppen båt.
      Och vuxna ska ha flytväst även i Monaco. Finns uppblåsbara som man inte behöver skämmas för.

        Syns ju här i inläggen också. Swipe swipe.

          Kom ihåg fel. Trodde det var på Youtube där jag följer både Jon och Janni.
          Jag såg bilderna på jannids Instagram igår.
          Swipe swipe

        En ärlig fråga, skäms folk över att ha flytväst?
        Jag är inte den som brukar åka båt så jag vet inte. Är det som när man var tonåring och tyckte, idiotiskt nog, att cykelhjälm var töntigt?

          Vi har båt och är ofta ute på havet, det är enstaka fiskegubbar i små båtar som är utan, annars har alla alltid flytväst.
          Lite som att alla numera har hjälm när man åker skidor.

            Min erfarenhet är att ungefär hälften av de som åker båt har flytväst, är på somrarna runt västkusten och ser massor med folk som inte har någon typ av klassisk eller modern flytväst. Blir speciellt förvånad över alla pensionärspar som är utan, det kan gå riktigt illa, snabbt.

          Tycker också det är jävligt märkligt att vuxna människor skäms över att skydda sig? Jag glömde min cykelhjälm på en tur häromveckan och DÅ kände jag mig så oerhört töntig som INTE hade hjälm när jag cyklade i Stockholmstrafiken som vuxen 30-årig kvinna.

            Måste det betyda att man skäms för hjälmen då? Jag använder inte cykelhjälm när jag cyklar pga frisyr (det skäms jag över), men jag har ett sådant hår som formas direkt om jag legat ner, haft mössa eller hjälm. Som med allt annat i livet så har jag gjort en riskbedömning och kommit fram till hur jag väljer att göra. Är väldigt sugen på att köpa en hövding dock, när jag får tillfälle ekonomiskt så kommer jag att skaffa en sådan.

              Du gjorde en riskbedömning och kom fram till att din frisyr var viktigare än din hjärnfunktion? OK…

                ??

                  Frisyr bör alltid vara en parameter i riskbedömningar…

              Har S redan slagit i huvudet en gång kanske ?

          Alltså det är inte skämmigt men rätt obekvämt och de dyra varianterna har man ju ofta bara om man åker mycket båt.

    Konstigt bara ena barnet har flytväst. Är det favoriten månne? 😉

      Ingen flytväst

      Inte asmycket favorit då han fick en billig badväst från decathlon ?

    Är äldsta barnet värt mer än det yngsta?
    Försök hålla i lillungen om en olycka händer.

      Ja, det är vad som kallas an heir and a spare.
      Se t ex på William och Harry ?

        ?

    Jag får panik i kroppen när jag ser små barn i båt utan flytväst ? Nej det räcker inte att hålla i barnet/barnen när en olycka är framme. Det räcker inte heller att veta vart grund o likn finns. Jag har t ex sett trästockar och annat bråte flyta i vattnet. Lycka till om ni råkar köra på det..

      Dom verkar lita fullt ut på deras famn som säkerhet, var ju samma när de va ute och åkte bil med Leon. Famnen var hans säkerhetsbälte.

    Så många produkter för att tvätta nyllet.

    Vad sägs om tvål+vatten och sen kanske en återfuktande hudsalva.

    Dessa ”hudvårdsrutien” verkar bara leda till fler och fler produkter behövs för att motverka bieffekter av tidigare produkter.

      Vatten räcker fint och bra återfuktande serum och kräm, min hy strålar av det men alla är olika och har olika behov. Skulle aldrig falla mig in att använda tvål!

      Tvål ???????????

        Ja????????????????

          ???????

      Hudvårdsprodukter är absolut till stor del en myt. Många produkter som behövs för att motverka bieffekter av andra som du skriver.

      Använder tvål och vatten och har inga problem. Visst, pormaskar på näsan men dessa är liksom en möjliga att få bort och hur mycket man än tömmer och rengör så återkommer dom.

      Tips till människor är att googla på ”skincare myth”.

      Men vissa saker är såklart nödvändiga, t ex solskyddsfaktor eller naturliga oljor men annars, nej.

        En möjliga = omöjliga ??

          Tvål är uttorkande och ska aldrig användas. Så märkligt med er som säger er kunna en massa sen har ni ingen koll egentligen. Kul för dom med acne som kämpar på sen sitter ni där med fin hy och påstår att tvål och vatten räcker (och nej jag har inte acne själv däremot noll tålamod för ”förståsigpåare”…….)

            Håller verkligen med. Lätt för de som aldrig kämpat med acne etc att sitta och säga att hudvård inte fungerar… Till och med jag som har genetiskt fin hy använder några produkter och märker klara förbättringar och jag kan garantera att ”tvål, vatten och kräm från ica” gänget skulle märka skillnad om de började använda rengöring och återfuktning från ett riktigt hudvårdsmärke.

              Same!!!!!

              Är helt enig med er. Jag skulle kunna bjuda på bilder på min hud med och utan bra hudvårdsprodukter. Har rosacea sen några år tillbaka som går att hålla i schack med rätt produkter. Några omgångar antibiotika har visserligen också hjälpt. Men de som säger att det skulle funka för mig att tvätta med tvål och smörja in med vilken kräm som helst vet inte vad de pratar om.

              Håller med till 100% hudvårdsrutiner hjälper att bevara huden och hjälper även att förbättra problemhud. Däremot behöver hudvård varken vara krånglig eller dyr, vilket är det jag reagerar mest emot i mycket av reklamen. Hudvård är väldigt individuellt och det som funkar för den ena funkar inte alls för den andra.

                Nu är ju Ordinary ett av de billigaste märkena på marknaden ?

                  Älskar The Ordinary ❤

                  Var lite otydlig. Det var inte någon specifik kampanj jag avsåg utan rent generellt.

        Porer kan man inte bli av med men pormaskar kan man definitivt bli av med….

          Hur???

          Mvh desperat

            Med ånga och sedan klämma. Efter det rengöra ordentligt och återfukta. Bäst resultat får man om man går till en salong. Det finns hemmaknep som faktiskt funkar. Som att varje gång man tar en lång och varm dusch så lägger man tid på att rengöra ansiktet på djupet. Ångan drar fram pormaskarna som sedan lätt går att tas bort. Man behöver inte klämma hårt utan lätt tryck brukar ofta räcka. Sedan rengöring obs inte med tvål och sedan återfukta. Apoteken brukar kunna ge bra råd om lämpliga produkter.

              Bha-syra!! Och tålamod och ihärdighet. Rom byggdes inte på en natt osv. Paula’s choice har den bästa enligt mig men finns säkert andra bra!

                Bha är jag lite rädd för då jag har hy som är känslig för sol redan utan syran. Får stora pigmentfläckar i ansiktet om jag inte smörjer med spf50 redan på våren tex. Kanske ogrundad oro men vågar inte chansa.

                  Perfekt att prova på hösten då 🙂
                  Om du använder solkräm behöver du inte oroa dig. Syra är inte något magiskt som gör huden papperstunn. Vissa känner att huden blir känsligare i solen pga att man tagit bort döda hudceller som annars ligger på huden.
                  Jag som redan är försiktig i solen, pga blek och fräknig, märker ingen skillnad alls i solkänslighet.
                  Men gör som du känner är bäst, så klart 🙂

                  Bha är gör inte huden mer känslig för solen till skillnad från andra syror så kör på!

                    Hm, jo. PHA är ett bättre alternativ om man har känslig hud då den har större molekyler och därför penetrerar huden långsammare. Många hudterapeuter rekommenderar PHA-syra över BHA- och AHA-syra på sommaren om man inte vill lägga av med syror helt, men vet man med sig att man kommer vara mycket i solen (till exempel på solsemester eller ute på havet eller så) så är det bättre att pausa helt med syror och ta upp det igen på hösten. 🙂

              Inte klämma! Använd en mild syrapeeling för att lösa upp sebumet och gammal hy. Pha är en mild syra som även känslig hy tål. Bha är lite starkare och rekommenderas till oss med finnar och fet hy. Börja med en kväll i veckan.

            Produkter med salicylsyra och aha-peeling är ett bra sätt

            en skillnad mellan pormaskar och sebaceous filament 🙂 pormaskar kan man få bort men sebaceous filaments är en naturlig del av huden

      Tvättar du silke och kashmir med vanlig tvål? Varför utsätta din hud för sämre behandling än andra känsliga naturmaterial?

        Konstig jämförelse. Är ditt ansikte gjort av silke?

        Impregnerar du ansiktet på samma sätt som du impregnerar ett träbord eller en läderväska?

          ”Andra känsliga naturmaterial”, missade du den meningen? Vi vårdar alla sorters naturmaterial med särskilda tvålar och oljor anpassade för just det materialet men vårt i allra högsta grad känsliga naturmaterial i ansiktet ska tydligen klara sig med billig tvål….

            Men om ens ansikte inte mår dåligt av tvål så finns det väl ingen anledning att köpa dyra produkter. Med det sagt så tror jag inte att allas ansikten klarar sig med tvål.

              Allas ansikten KLARAR sig med tvål. De flestas ansikten mår däremot BÄTTRE med snäll och anpassad hudvård (vanlig tvål är INTE snällt) och kommer leda till att huden åldras fortare. Lewis är en snubbig snubbe som har noll koll på det mesta fast han gärna vill verka så insatt.

                Nej, alla ansikten klarar sig inte med tvål. Mitt ansikte klarar inte ens en tvätt med tvål utan att reagera. Punkt.

            Den allra mesta husvärden är dock bullshit. Sen finns det vissa produkter som ÄR anpassad efter olika typer av hudproblem/hudtyper men majoriteten är bara kommersiellt svammel för att lura kunder på pengar.

              Hudvården*

        Eller hur! Varför skulle en starkt basisk, irriterande tvål vara det bästa?

        Jag tvättar ansiktet med tvättmedel och vanish. Precis som jag gör med mina kläder av bomull.

          ???

      Haha oj jävlar vilket glow jag skulle få av salva ???

        Eller hur, salva… Bransch-snack vettu!

      Jag blir lite trött på människor med genetiskt bra hy som alltid ska dra den gamla tvål och vatten-flosklen.
      Du behöver absolut inte använda hudvård om du inte vill. Bra för dig. Men för oss med faktiska problem är det gudasänt och gör jättestor skillnad!

      Jag tror att jag ska börja lägga mig i diskussioner som inte rör mig. ”Det är aslätt att få blont hår! Hårfärg och annat är helt onödigt. Jag har aldrig använt det och mitt hår är hur fint som helst! Schampo och vatten bara!”

        Hahahahahahah

    Men det är väl sen gammalt att barn kan andas under vatten upp till en viss ålder.
    Och att deras ej sammanväxta kranium studsar fint på vågorna utan att ta skada.

    Heja

      Detta var alltså fullt med Fe+i
      (Mer avancerat: strykjärnsanvändade på engelska – ng.)

        Varför ”censurerar” du ordet ironi? Märkligt.

          Det märkliga är att du inte förstår min otroliga finurliga och exceptionella humor. Det är rebusar. På låg nivå.
          Och även första meningen i detta stycke är – ironiskt laddat.

            Det va kul första gången ??‍♀️

              Nja, tror jag knappast. Få som har samma dåliga humor som jag.
              Kanske du också då.

            Men varför blanda in rebusar på engelska?
            Kan vara kul i andra sammanhang men jag kan inte komma på vilka…

              Jag är inte och har aldrig utgett mig för att vara rolig, torr- ja, rolig – knappast

            Jo jag förstår annars skulle jag ju inte kunnat skriva ut ordet. Förstår bara inte varför? Rebusar mitt i en text?

    Var adlinks-grejen placeras m.m. kan även påverkas av mobilens storlek. Det kommer t.ex se annorlunda ut på en 6’5 tum telefon och en 4’7 tum. Bilden är ju som den är, ibland komprimeras, men Instagrams markörer ligger kvar där de är. Förklarar inte folk som medvetet döljer reklammarkeringar, men vill förklara att det KAN hamna fel beroende på skärmstorlek.

      Om det KAN hamna fel pga skärmstorlek kanske man som rabattkodsflunsa istället konsekvent skulle lägga märkningen någonstans där den INTE riskerar att bli beskuren…

    Köpte maskara från Caia och fick massa reklam om blankolån. Finns att läsa här:

    Vad tycker folk om situationen? Rätt? Fel?

    https://www.breakit.se/artikel/30035/kopte-mascara-fran-ingrossos-caia-overskoljdes-av-laneerbjudande-fran-qliro?fbclid=IwAR2-fzHFNtybB_0BeGp8iGyk7zggdaq6wMEb-Ven8YgRZZGcgLC8JvyR7zI

      Vaddå situationen?
      Är ju liksom inte en humanitär kris i Afghanistan direkt…

      Du menar att det är Biancas fel?

      Detta tog du direkt från SVD eller vilka det va som skrev om det ?

    Samma sak när det gäller bilkudde. Paula rosas postar idag en bild där Leonore sitter utan kudde. Fattar man inte ?!

      Hon som är ”sentimentalt urladdad”? ?

    I videon ser man hur barnet typ klättrar omkring, och det verkar vara helt ”öppet” på hans sida för att trilla i, Medan hon håller i en bebis utan väst på nån.. hur är de funtade..

      En igångsatt båtmotor en halvmeter ifrån honom. Guppar det till och han ramlar i där…….. Hoppas hans föräldrar skärper till sig!

    Alltså dessa frågor från läsarna råkar av en tillfällighet alltid kunna besvaras med reklam ? Trovärdig! Molimenti är värst för där är frågorna ställd på hennes sätt och ton att skriva så man undrar om hon ställer frågor till sig själv! ”Asså hallå, men va, nej du skojar HUR får man detta glow”! Så får man en adlink till BÄSTA glowet någonsin och produkten har hon själv använt HELA sitt liv! Sen inser man som läsare att igår var en annan produkt just den som gav BÄST glow och man inser i nästa steg att produkt har endast funnits på marknaden någon månad pga nyhet ? Ifrågasatte Molimenti med detta en gång gällande en foundation och hon sa att hon får ju pressutskick för alla! Jo men ändå… ?

    Janni pratar ofta om sin barndom i skärgården med båtliv. Hon verkar inte lärt sig… Någonting?

      Men pappa Rickard är ju Superman! Om det händer något så reder han alltid upp situationen.

        Vem är han egentligen? Förstår inte hur han kan ha så sjukt mycket pengar…
        Dessutom är han sååå sliskig

    Men om föräldrarna slår skallen i båten, eller blir medvetslösa i en olycka, vem ska rädda de icke flytvästbärande barnen?
    Och bilbälte på barn? Jag vet ett obältat barn som flög ut genom framrutan i en krock i 50km/Tim.
    Ja, det barnet dog.

      Jag tänker på det supertragiska som hände Naya Rivera…

    Åter igen ett bevis på att man inte ska ta dessa människor på allvar, kan man verkligen inte lägga ner 5 minuter extra så att det blir rätt? Det är ju inte riktigt så att de drunknar i jobb liksom.

    Måste ju ändå säga att hennes kommentar (svar till en följares kommentar) om att det kan vara svårt ibland att ta hand om två barn själv är jättekonstig. Vad gör Jon som gör att han inte kan ta hand om dem?

    Frågorna om produkterna känns EXAKT som Antonija Mandirs söndagar där hon ”vill chatta med er” och ”tipsa om bra grejer”. Dvs kan leverera adlink på adlink utan att det blir weird i flödet. Är det följarna som skriver rätt frågor eller råkar hon bara ha rätt adlinks som väntar på att publiceras?

    Förstår inte varför man ska bry sig om vad andra gör med SINA barn? Sköt er själva och era barn, och skit i vad andra gör för de har inga skyldigheter gentemot er. Tycker det är så jävla löjligt hur alla får hjärnblödning när de ser att andra har sina ungar i framåtvända bilstolar, ungar utan flytvästar eller cykelhjälmar. ?

    Åka båt medbarn utan flytvästar? Sjukt korkat! Jag har dock aldrig sett någon kommentera att Martina Haag saknar flytvästar på alla bilder där hon glassar runt i sin fina båt. Är det för att hon verkar så mysig, så man vill inte klaga på henne?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.