Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

408 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej!
    Jag har valt att skapa en namninsamling för att försöka förändra den svenska endometriossjukvården. Har skrivit konkreta exempel på brister, men även förbättringsförslag. Detta ska lämnas in tillsammans med namnen till Sveriges socialminister, och ni som vill stötta detta får gärna skriva under! Vi är ju så sjukt många som inte känner oss lyssnade på, betrodda eller tagna på allvar. Det tar alldeles för lång tid att få diagnosen endometrios och vi får ofta kriga för att bli bra behandlade. Och jag kände att jag ville försöka göra något för att förändra detta, för ju fler vi är som belyser detta desto större chans är det att det händer nåt. Jag lovar, hade det varit männen som haft den här sjukdomen hade det sett annorlunda ut med bättre och snabbare vård.
    Något måste hända NU!

    https://www.skrivunder.com/dags_att_forandra_endometriossjukvarden

      Bra initiativ ?
      Jag skriver självklart under!

      Det är förjävligt att så många kvinnor ska behöva strida för att bli lyssnade på och få den hjälp som finns.

        Tack snälla! ❤️

      Skriver självklart under!

      Det här skrev jag under och är så glad att du tog det här initiativet! TACK! ❤️❤️

      Vill inte vara språkpolis, bara meddela att det stavas ”restriktiv”. Ser snyggare ut när socialministern läser om det är rättstavat tänker jag! Fint initiativ!

    Har sån obehaglig känsla i kroppen att de inte är som de ska. Jag kan gå från normal kroppstemperatur till att toksvettas på bara nån minut, kan bli så varm på ett sätt jag inte blivit förut att ansiktet är helt rött och glansigt och man ser hur jag svettas i pannan och de rinner längs ryggen, de är så fruktansvärt pinsamt. Jag har tagit blodprov i våras och den visade inget konstigt men får sån rädsla jag kanske är påväg in för tidigt i klimakteriet? Var inte Kenza med om det också? Jag är 28.

      Har du normal menscykel?

        Ja, den har alltid varit regelbunden, kommer exakt på dagen den ska osv.

          Är det alltid såhär eller bara vissa delar av cykeln? Jag blir extremt varm och svettig under min pms/mens, antar att det är hormonellt. Övrig cykel brukar jag vara mer normal.

            De har jag inte tänkt på faktiskt, tycker själv de känns som de händer lite hela tiden men ska försöka hålla koll vart i cykeln jag är när de händer

      Extremt osannolikt du skulle vara på väg in i klimakteriet! Men boka tid hos gyn och vårdcentral för att kolla upp vad det kan vara.

        Ja de är ett långskott men de är verkligen som vallningar och när jag pratar med folk om det så är det första alla säger ”ojdå har du kommit in i klimakteriet” de satte sig i huvudet på mig.

          Jo fattar, det är alltid livsfarligt fråga andra vanliga om symptom och extra livsfarligt på bloggbevakning ? Jag har också haft den typen av svettattacker, vet fortfarande inte vad det berodde på iom att det gick över. Men det var iaf inte klimakteriet.

      Kan du ha en infektion? Kolla upp sänka och lite andra värden. Hoppas allt blir bra.

        Svettas man i vallningar då?
        Tack.

          Ja det kan man göra. Så tycker du ska kontakta gyn också. Så du vet allt är ok.

      Kanske långskott, men när jag käkar (läs målar i mej) energität mat får jag en jävla förbränning. Ofta drar det igång på natten och jag svettas floder. Ibland om jag gottar mej tidigare så känner jag av det när jag är vaken, som du beskriver det, nästan som vallningar.

      Hoppas du hittar en lösning eller samband

        Ska stå ”mölar i mej”

        Ja precis som vallningar är det, flera som sagt de låter som de när jag beskriver. Men ser inget samband med de jag äter .. men kanske de kan va

          Mitt bästa tipsen att dokumentera alla tillfällen under 1-2 veckor. Notera vad du gjort under dagen, kanske även dagar du INTE känner av det, så att du inte aktivt letar samband liksom.

          Sen kan du ev se ett mönster- eller inte. Båd sakerna kan vara bra att ta med om du sen söker vård. T ex det finns inget samband med mensen, eller träning. Så kan du slippa få det förslaget. Eller så kommer du fram till ett samband.

          Ja du förstår
          Lycka till och kram från en annan svettis ?

      Du har inte kopparspiral?

        Nej inget preventivmedel.

      Jag har exakt så när jag håller på att bli sjuk, alltså när kroppen kämpar mot infektion. Tror inte det har med din menscykel att göra <3

        Tack för ditt svar! Jag har haft såhär i typ 4-5 månader, kan man hålla på att bli sjuk så länge utan att något bryter ut? ?

          Hej!
          Jag hade detta problem i cirka ett år låg ofta på gränsen till feber i temp eller ”hade” feber. Jag gjorde mycket tester men allt var bra.
          Jag svettades kopiösa mängder på natten behövde byta sängkläder varje dag. Va 30-31 då.
          Märkte senare att det slutade i samband med att jag slutade med högintensiv träning. Även om jag älskar högintensiv träning har jag märkt att det stressar min kropp och knopp. Nu gör jag det bara ibland… förut cirka varannan dag.

      Svettsjukdomen hyperhidros?

        Ska googla!

      Äter du någon medicin? Extrema svettningar kan ju vara biverkning på exempelvis antidepp, och säkert på flera andra mediciner också! ☺️

        Nej bara kosttillskott ?

      Jag tycker att du ska kolla upp hos gyn. En närstående kom in i klimakteriet i ung ålder så det kan hända även om det är väldigt ovanligt.

      Jag använder mig av natural Cycles och följer min menscykel extremt noga ? Och då ökar ens temperatur från det att ägget lossnat och sjunker sen igen när mensen kommer (sjukt intressant). Dagarna innan mens och speciellt natten till dagen jag ska ha mens är jag så sjukt varm och sover extremt oroligt. Kanske är något sånt för dig? Vissa märker säkert inte detta.. Men min ”normala” temp ligger under 36 så när den börjar närma sig 37 är det VARMT för mig ?

      Har du tagit Covid-vaccinen? Kanske en biverkning?

    Triggervarning!
    Jag behöver hjälp. Har en 14 åring som jag misstänker har utvecklat ett självskadebeteende. Jag har hittat undangömda rakblad. Hon har dem i en ask med plåster och asken följer med till skolan varje dag. Ibland lägger hon den i sitt skrivbord.

    Jag har under en tid försökt att titta på hennes kropp när hon kommer från duschen eller när hon är mer ”lättklädd” i pyjamas. Men jag finner inga tecken.

    Vart brukar man skära sig när man vill hålla det hemligt?

    Jag har försökt att närma mig henne utan att fråga rakt ut, har följt 1177:s rekommendationer.

      Hej!
      Insidan av låren är ett ”bra” ställe att skära sig på eftersom det inte syns ofta. Det är också tunn hud där. Även insidan av överarmar. Och underarmarna, men där kan det ju ofta synas lite lättare.

      Hoppas du kan (få) prata med din dotter inom kort och komma till botten med vad som tynger henne ??

        Låter klokt att du försökt närma dig utan att fråga rakt ut så hon själv kan berätta när hon är redo ❤

        Kan du kanske höra av dig till bup och prata med någon där om hur du ska möta din dotter i detta?

          Absolut, jag vill bara vara mer ”säker” innan jag drar igång. Och med det menar jag verkligen inte att jag drar på det.

          Fast man bör ställa frågan direkt och tydligt, alltså använda ord som beskriver vad man misstänker. Självklart inte för att konfrontera (den känslan har man såklart själv), men för att sätta ord på det hela. Och inte vänta, för saker kan eskalera ganska snabbt i en 14-årings värld.

            Helt rätt! Våga fråga! Och i ditt samtal, fokusera inte på själva skadorna utan på varför hon i så fall gör det.
            En bra ingång till diskussionen är ”Jag har blivit orolig för dig. Hur mår du egentligen?”
            Mvh Första hjälpare i psykisk hälsa

      Låren skulle jag tro. Tror att BUP brukar ha telefonrådgivning, du kanske bör ringa dit och prata med dem för allmän råd/vägledning. Kan inte vara lätt att gå runt med din oro.

        Tack, ska genast kolla om jag kan ringa. Jag har kollat och jag uppfattade som att första steget bör vara skolan. Kanske också skiljer sig från olika regioner. Det är extremt jobbigt med oron, och jag tvekar från timme till timme om jag verkligen misstänker rätt. Jag vill närma mig på rätt sätt.

      Fast varför kan du inte fråga henne rakt ut? Det är väl bättre att ta i det innan det blir värre….

        Jag tycker att vi låter bli att säga till TS huruvida det är rätt eller fel att fråga rakt ut/gå försiktigt fram då ingen av oss känner dottern och därmed inte vet hur hon kommer reagera. Bättre om kontakt tas med Bup så får de ge professionella råd.

          Jag sa inte till någon, utan frågade varför man inte ska fråga rakt ut. Det var en uppriktig fråga, för ofta så brukar man rekommendera att inte vara så luddig när man tar upp den typen av ämnen.

      Låren, vaderna, hela armarna är väl typ det vanligaste men vet folk som har skurit sig på brösten och magen just för att ingen skulle märka. Jag är bara 3 år äldre än din dotter men har lyckats sluta självskada och jag önskar jag kunde förmedla till din dotter hur sjukt onödigt det är pga alla ärr man nu måste ha resten av livet.
      I min situation så hade jag två föräldrar som visste om mitt självskadebeteende men mest skrattade åt det, jag hade nog behövt en mamma som kom och sa till mig att hon vet att jag skär mig och vill att jag ska sluta. Då tror jag att jag hade slutat mycket tidigare än vad jag gjorde.
      Jag känner ju inte din dotter men om det känns ok för dig så tycker jag du bara ska säga det till henne, liksom jag misstänker att du självskadar och jag vill hjälpa dig hitta andra lösningar för att få ut dina känslor. Ju snabbare någon ingriper desto lättare är det för personen att ta sig ut. Man får blanda in BUP och soc också om man inte känner att man behärskar det själv eller behöver rådgivning.

        Men det beror självklart på din relation till din dotter. Hon kanske blir skitarg först eller skäms jättemycket, det kommer du nog aldrig kunna förutspå men som sagt så tycker jag inte att du ska vänta på att hon ska berätta själv för det kan dröja väldigt länge. Men som sagt det beror ju på hur eran relation ser ut i övrigt och hur öppna ni är med varandra. Du känner henne förmodligen bäst och ta definitivt hjälp av BUP ❤️ Om ni har det svårt inom familjen (kanske med ekonomi eller relationen mellan dig och hennes pappa eller nått liknande) så är soc faktiskt till mycket hjälp. Jag hade inte levt idag om det inte var för min familjebehandlare jag hade. Han tvingade mig göra saker varje dag och följde med mig på bup-möten och hjälpte i skolan osv. Guldvärt!

          Wow vilka fina råd anonym. Och fint att höra att du inte självskadar längre.
          Ts, jag fattar fullt ut att du försöker göra reka lite och göra en plan för hur du ska ta dig an detta.
          Jag jobbar inom elevhälsan på en högstadieskola så ville bara kommentera angående det du skrev om att det ska komma via skolan.
          Du behöver ingen remiss från skolan, du kan skriva en egenremiss till bup eller ringa dit när det gäller oro för don dotters mående.
          När det gäller neuropsykiatrisk utredning ska remiss komma från skolan då de först ska göra utredning. Men inte alls nödvändigt när det gäller mående som depression, självskadebeteende, ångest osv. Om din dotter skulle vilja bör dock kurator eller skolpsykolog kunna prata med henne. Men det är ju mkt möjligt att hon inte vill prata med ngn på skolan. Och elevhälsan kan och ska inte behandla henne, det ska sjukvården göra så kanske mer försöka motivera henne dit. Undantaget om hon känner och har förtroende för exempelvis kurator på skolan, men då kan ju det va bara för att få henne öppna upp i ett första skede och att få hjälp att motivera henne.
          Jag hoppas att du får till ett bra samtal med dottern. Att hon ser att du finns där för henne och att ni kan närma er en plan för hur hon ska kunna få stöd.
          Vill också precis som andra anonym peppa att inte utesluta kontakt med soc, där kan du få stöd som förälder med och de kan ofta ha en annan flexibilitet och till exempel göra hembesök. Inte sällan har de inga eller mkt korta köer till familjestöd. Det kan gå fortare än att få tid till bup och de kan därför vara ett stöd åtminstone temporärt tills exempelvis bup kan komma igång (om drt visar sig behövas).
          Lycka till med allt.

        Tack snälla för bra input. Jag är helt förtvivlad förstås, och försöker göra allt i rätt ordning. Jag är vanligtvis väldigt orädd att prata och fråga om känsliga saker. Men känner att jag måste behärska mig och göra rätt, allt utifrån om min misstankar stämmer. Jag tackar för ditt svar och skickar över en stor kram till dig.

          Vill bara skicka dig en tanke och säga att du verkar otrolig vettig som förälder till din dotter, fint att se❣️

            Den kommentaren värmde, tack ❤️

          Kan du inte närma dig ämnet genom att fråga henne om dina misstankar stämmer, att du tror att hon kanske självskadar sig, och är orolig för henne? Då garderar du dig om du skulle ha fel, och samtidigt ger en öppning för henne att börja berätta..

            Det är så jag har tänkt, jag har påbörjat samtal med henne och närmar mig försiktigt. Vi har en otroligt fin kontakt. Och jag trodde tills jag upptäckte detta, att inget skavde hos henne. Och jag hoppas någonstans att jag har fel. Jag ville kolla läget med alla här, som gått igenom detta, om vart man ev skär sig för att dölja.

              Bra. De som självskadar på något sätt är experter på att dölja det (även ljuga) och det har i så fall inget med dig att göra. Tror att det är viktigt att komma ihåg. Hoppas att ni kan prata om det mer öppet på något sätt, och att hon om det behövs får den hjälp som passar!

        Jag har också självskadat och att säga att ”det är sjukt onödigt pga alla ärr du kommer ha hela livet” är ett uruselt tips enligt mig. Det är som att säga till en rökare att ”rökning är farligt, du kan förkorta ditt liv” – alla rökare vet det. Och alla (i princip) som självskadar vet att det finns en risk att man kommer att behöva leva med ärren hela sitt liv. Det är helt fel fokus enligt mig. Frågan är varför personen gör det. Jag tror inte att någon människa självskadar utan anledning.

          Jag vet, jag skrev inte att nån ska säga det till henne för det är klart att hon inte skulle bry sig om det, jag fattar liksom det. Jag menade bara att jag önskar att jag kunde förmedla min syn på självskada som jag har nu till henne. Nu i efterhand har jag insett att det var onödigt eftersom att det fanns hjälp att få, jag vet att ingen självskada utan anledning men det finns andra sätt att få ut sina känslor på som är mycket snällare mot än själv och som inte lämnar permanenta ärr. Alltså, ingen ska säga till henne att det är onödigt utan jag önskar bara att hon kunde få se på saken från min synpunkt.

            Anonym 21:28

            Åh, vad bra! Då missförstod jag dig. Tack och lov ??

          Tillägg: Nej en 14-åring tänker inte alltid så långt att den fattar att dessa ärr finns kvar föralltid. Att börja självskada är väl i dom flesta fallen ett impulsivt beslut och något man sedan gör utan konsekvenstänk pga beroende och snabb lösning på problemet. En 14-åring får heller inte tatuera sig eftersom att man inte anser en 14-åring mogen nog med tillräckligt konsekvenstänk för att sätta något permanent på kroppen.

            Jag tror att de allra flesta 14-åringar vet det, sen tar det ofta tid innan man skadar sig större/djupare. Mitt självskadebeteende syntes på mig i många år men idag har det läkt så fint att ingen ser det om jag inte själv pekar ut det ?

            Men för att vara extra tydlig: det finns alltid undantag!

      När jag skar mig i tonåren så var det insida lår, revben/bröstkorg och vid anklarna, ganska osynliga ställen särskilt sommartid…

      Jag hade önskat att en vuxen vågade fråga mig. Att lugnt och sansat prata om ångest, mående, att vara tonåring och att OM man mår dåligt så finns det hjälp att ta till osv…

      Jag beklagar situationen. Dessvärre är det nog så att vill hon inte att någon ska se kommer ni förmodligen inte att se.
      När jag självskadade som ung kunde det vara exakt var som helst.
      Jag tycker du ska kontakta skolsköterska, vårdcentralen eller bup (kan dock vara löjligt lång kö dit, så skulle rekommendera något annat som första instans) så fort som möjligt för det är tyvärr inte ovanligt att självskadebeteende eskalerar och/eller att man ägnar sig åt flera olika saker. Vissa farligare än andra. Så för både din egen och din dotters skull, ta kontakt med någon så fort som möjligt. Bättre att ta i för mycket än för lite i det här fallet.
      Önskar dig lycka till.

        Exakt! Det kan slå fel att vara alldeles för försiktig i sådana fall, särskilt med tonåringar. Det är jätteviktigt att reagera och agera.

          Håller med. Jag och min bästis i 7an självskadade båda två, jag blev hemmasittare och fucka upp livet på det viset och min kompis blev drogberoende. Destruktiva mönster leder väldigt ofta till fler destruktiva mönster och även om man kanske får en jättestark reaktion när man först agerar så är det nog nästan alltid värt det.

          Jag kommer att agera, och jag har gjort det i snabb takt. Jag tackar för all vägledning jag får från er alla som har mer kunskap i detta än mig.

            I bästa fall har du fel, och då kan ni bara gå vidare (och hon vet att hon kan vända sig till dig i framtiden).

            Jag tror att om det nu är så att din dotter mår dåligt så kommer hon i framtiden vara så tacksam för att du pratade med henne så fort du märkte att nånting var annorlunda hos henne. Att hon bara får känna sig sedd betyder nog mycket. Du verkar som en väldigt omtänksam mamma.

      Har hon en närvarande bra pappa i sitt liv? som hon umgås med, få råd av och söka trygghet hos.

      Avsaknad av det kan vara det som ger upphov till deppighet, nedstämd, dåligt mående och påverka självförtroendet negativt hos unga tjejer.

        Tror jag inte alls på.

        Det finns en pappa, och han är precis som en pappa ska vara. Hon och han har en mycket bra relation. Dottern har också väldigt bra relation till sitt syskon, mor- och farföräldrar. Samt att vi alla tillsammans har en bra relation.

    Har blivit så jävla svartsjuk, vet inte om det är pms deluxe, hormonspiralen eller vad, jobbigt som tusan.. vill inte att min man ska typ prata med någon annan kvinna… ser allt som flirtande, bara han säger hej typ.. ?

    Säkert urdum fråga men har Selma nagellack på sig? Eller har amstaffs på riktigt ljusa klor? Jag vill veta ?

      Katter kan ju ha ljusa eller mörka klor. Så det gäller nog hundar med?

      Hundar kan ha allt frånriktigt vita till kolsvarta. De kan se rosa ut.

      Haha…nä, hon har inte nagellack på klorna. She wishes! 😉
      Däremot har hon extremt stora klor pga att hennes pulpor är så stora, så jag försöker klippa dem minst 2 ggr/veckan.

        Största klorna jag sett. Har hon alltid haft så stora pulpor eller har de växt pga ni klippt för lite?
        En smart grej när man vill få pulpan att dra tillbaka sig är att köra med en kloslip med slipsten (ej med sandpapper, det hettar i klorna). Lättare att slipa runt riktigt nära pulpan, man vågar gå närmare än med tången.

          De har alltid sett ut så och jag började vänja henne vid klotången på en gång när hon kom till oss.
          Jag har köpt två olika kloslipar men hon är livrädd för dem.
          ?

    Hej! Jag har valt att skapa en namninsamling för att försöka förändra den svenska endometriossjukvården. Har skrivit konkreta exempel på brister, men även förbättringsförslag. Detta ska lämnas in tillsammans med namnen till Sveriges socialminister, och ni som vill stötta detta får gärna skriva under! Vi är ju så sjukt många som inte känner oss lyssnade på, betrodda eller tagna på allvar. Det tar alldeles för lång tid att få diagnosen endometrios och vi får ofta kriga för att bli bra behandlade. Och jag kände att jag ville försöka göra något för att förändra detta, för ju fler vi är som belyser detta desto större chans är det att det händer nåt. Jag lovar, hade det varit männen som haft den här sjukdomen hade det sett annorlunda ut med bättre och snabbare vård.
    Något måste hända NU!

    https://www.skrivunder.com/dags_att_forandra_endometriossjukvarden

    Vet någon hur det förhåller sig med tullavgifter från England. Om jag typ beställer något för 200 pund, tillkommer det då tull? Tack för hjälp är helt lost…

      Mhmm vet inte helt men min mest kvalificerade gissning är nej. Trots brexit är jag nästan säker på det finns nåt frihandelsavtal med EU plus Storbritannien är väl fortfarande med i EES.

        Stämmer inte. Man får betala tull från England.

      Japp det är tull och det är rätt dyrt! Jag köpte en jacka för strax under 3000 kronor och fick betala typ 1300 i tull (minns inte exakt). Stört dyrt!

        Men skit vad dyrt… inte lönsamt…

      Beställde klänning för typ 900 kr och tullavgift inkl administrationsavgift landade på typ 450. Så ja, dyrt!!

    Hanif Bali… vad tror vi?

      Låter det vara osagt vad jag tror då jag inte känner att jag har koll på exakt vad som hänt. Nånting som jag däremot med 100% säkerhet vet är att det är enormt irriterande med dessa offentliga personer som ska springa till media och skrika ut ”det är jag som är den misstänkte!” i något försök till damage control. ?

        Fast det hade redan börjat skrivas om honom, namngett, på flera platser på nätet, alltså inte bara på fb. Så jag tycker inte det var konstigt alls att han gick ut offentligt nu.

      Finns de bevis? Eller är de ord mot ord?

        Ord mot ord. Bali säger att han har bevis för att bevisa sin oskyldighet.

        Om det inte var under de 3 gånger de träffades i verkligheten så måste kommunikationen ha gått via någon plattform, dvs bara att begära ut historiken. Såvida de inte använt en plattform som snapchat som raderar allt automatiskt..

      Jag brukar generellt ta tjejens parti.

      Men jag har följt tråden på fb, sett flera twitter från hennes numer raderade konto. Hon har tydligen anklagar en tjej för att grooma henne, och det var helt orimligt att påstå detta när jag såg vad som verkligen sagts. Såg också en kommentar från en M-kvinna hos CW mm.

      Så… Jag har faktiskt en gnagande känsla att jag tror honom. Inte minst för att han var så himla nykär när det skulle hänt samt att han påstår att hans fästmö har hela tiden vetat om vad som utspelades.

      Och är han oskyldig så blir jag så förbannad å alla övriga tjejers vägnar, för fy fasiken vad tufft det kommer bli för dem som talar sanning.

        Har tydligen kommit en artikel till nu där hans fästmö uttalar sig.

        https://www.expressen.se/nyheter/hanif-bali-jag-hjalpte-henne-med-matten-har-inte-bett-om-sex/

      Vad tror du själv ? ?

        Håller med dig 100% Hmm. Brukar också ta tjejens parti men allt lutar egentligen till hans fördel här.

          har ni koll på hur joel kinnaman historien har utspleat sig?

            Tyvärr inte men är väldigt nyfiken!

      Tror som redan nämt – han är oskyldig .

      Men för oftast en känsla i sånna här fall (förutom Kinnaman ) att det ligger nååååågot i det . Vet inte hur jag ska beskriva det .. bara en känsla .

    Hur i helvete kan kändisar följa och hylla alok vaid menon.!!?? Vad jag har läst om vad han har sagt om små flickor är ju vidrigt. Det är ju uppenbart att hen är en pedofil. Vad är det för fel på folk. Sett svenska influencers också som har hyllat den personen. Helt sjukt. ??

      Vem är det?

      Okej. Vilka mer specifikt är ”svenska kändisar” och vem mer specifikt är ”elon vad hanon”(?). Slutligen- hur mer exakt har hen blivit hyllad och för vad.

        Amerikanska kändisar menar jag inte svenska kändisar. Sett tex Reese Witherspoon följa honom. Och flera andra
        För några veckor sen såg jag Angelica blick länka till honom via hennes storys med ett hjärta.

        Alok har sagt att flickor är kinky och Det är ju helt absurt. Varför stötta och gilla en sån person.

          Hänger inte helt med. Att Reese Witherspoon följer honom är väl ganska långt från att ”amerikanska kändisar hyllar” honom. Att angelica blick kommenterat med ett hjärta borde väl rimligtvis sättas i kontext av inlägget hon kommenterat på. Vad stod det? Att han någon gång sagt att ”flickor är kinky” måste ju också sättas i kontext- som enskilt citat betyder det ju ingenting.

            Du är jävligt dryg. Antingen spelar du dum och försvarar personen. eller så är du bara otrevlig. kommentera inte då om du inte ens har koll. kolla upp info kanske om personen först innan du svarar.

    Om ni vaknar typ 20 minuter innan klockan ringer, ligger ni kvar då eller stiger upp? Försöker somna om eller drar fram en bok? Något annat?

      Dumt nog försöker jag somna om igen

      Försöker tyvärr somna om.. ? men borde kanske gå upp..

      Ligger kvar i sängen, de är så skönt vakna till lite och inte rida upp direkt.

        Rusa upp ska de vara hahahaha

        Nej det är jobbigt när hästen ska iväg sådär direkt på morgonen ?

      Ligger kvar! Vaknade 8 min före klockan idag, låg kvar.
      Men så beror det på när klockan ringer också. Jag går upp kl 4, då ligger jag kvar tills den ringer. Men när klockan står på 08.40 och jag vaknar före det kan jag gå upp.

      ligger kvar och myser med min hund

    Vad finns det för Instagrams i samma ämne som bloggbevakning? Följer bloggbevakning, exonph och influnytt men tycker att det kan vara lite torrt ibland. Finns det någon mer som rekommenderas?

      Kanske inte helt samma tema men tramsfrans!!!

      Kändiskommentarer, Dyngbaggegalan ibland och Trams-Frans.

    TIPS på snygg och bra kaffebryggare?? De flesta jag känner har en moccamaster men vill vidga mina vyer om man missat någon annan! Älskar hederligt bryggkaffe, så inte intresserad av ”kapsel”kaffe ☕️☕️☕️

      Avskyr moccamaster. Just för att alla måste ha den.

        Den är väl ”bäst i test” flera gånger om så är väl egentligen inte så konstigt…

        Den är så jääävla bra dock ? min är redan 8 år gammal o som ny än!

      Smegs är ju snygg och bra. ?

        Finns det ingen bra snygg till normalpris? Jag vägrar lägga över 1000 spänn för att statussignalera med min kaffebryggare.

        Smegs är apsnygg men så jäkla opraktisk.

      Ariete Vintage kanske? Vet inte om den är bra men ser fint retro snygg ut 🙂

      Kan du inte gå till elgiganten/mediamarkt osv o kolla om du hittar nåt?

      https://www.cervera.se/produkt/wilfa-performance-kaffebryggare-wspl-3b-matt-svart?gclid=Cj0KCQjws4aKBhDPARIsAIWH0JU_JZG9T3hsva3yCbAoFDuIyQNgjuVX921Enua6HFd0b-qDUB0olLwaAuR4EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

      denna från wilfa börjar få lite moccamaster-status tycker jag, många ”inredningsinfluencers” som börjat ha den! fin men inte för konstig om man nu inte vill ha moccamaster 🙂

        Haha bokstavligen dyrare än en moccamaster? Köp en moccamaster bara

          ja men i inlägget stod det ingenting om pris? bara att personen ville ha något annat än moccamaster?

    Kollar på powerkvinnor, antonija säger vi är inte ett par om henne och Oliver? ? ”vi trivs i varandras sällskap” men säger inte flickvän och pojkvän om varann ?

      När spelades det in då? Det kanske är ett tag sedan och de kanske inte hade tagit det steget i sin relation då. 🙂

      Vad i uttalandet är det som orsakar dig fnitter och huvudbry?

        Fnitter var en intressant tolkning av den emojin.

    Kan vi inte tipsa varandra om bra grejer som underlättar livet, typ. Jag börjar:

    1. Bose hörlurar med brusreducering. Superbra ljud samt stänger ut omvärlden.
    2. Soft bra från Lindex. Sååå skön, kommer aldrig orka gå tillbaka till byglar.
    3. Loreals BB Cream. Bästa snabbaste sättet att få fin hy till vardags när man inte orkar lägga så mycket mer tid på smink.

      1. Dyson dammsugare, sån sladdlös, när man har hund och behöver snabbsuga (!)

      2. Choklad är alltid effektivt

      3. Proffsig fönsterskrapa med utbytbart gummi, bra investering.

      4. Kommer inte på mer ?

        Dyson är såååå jävla bra!

        En robot är tusen gånger bättre. Då behöver man inte gå omkring med dammsugaren som om det vore 1900-tal

      Instämmer jag köpte Soft seamless, bästa. Först köpt 2st. Nu köpt 3 till. Prisvärd o superskön.

      Swiffer dammvippa! Älskar❤️

        omg köpte en för en vecka sen. det är en ny värld jag lever i nu ?

      1. Universal allputsmedel. Den där burken med orange svamp. ALLT blir skinande rent.
      2. Be barnen leka sopbil, då städar de upp alla leksaker i alla rum utan att de tänker på det
      3. Ha alltid en påse i garderoben, eller på annan plats, för att lägga saker du inte vill ha eller inte använder. Det ska ske direkt när du ser den saken. Påsen fylls oväntat snabbt och helt plötsligt har du fyllt en påse med ”skräp” för att skänka.

      Instämmer om BH!
      Har typ alltid haft problem med ryggen och för ca 2 år sedan sa en massör ” jag tycker du ska tänka på vad du har för BH. Jag har masserat många och just kvinnor har ofta problem med ryggen p.g.a BH-banden runt ryggen”
      Dagen efter gick jag och köpte en Sloggi Zero feel och det är bland det bästa jag gjort! Min rygg är mycket bättre sen dess ??

      1. VÄRMEFILT! Äääälskar, fryser typ aldrig längre!
      2. Elektrisk värmekudde (japp jag är en frusen själ)
      3. Tyngdfilt! ?

        Värmefilt är livet! Jag gör dock av med typ två stycken per år, de är inte så hållbara.. Ska omedelbart googla elektrisk värmekudde medans jag micrar vetekudden inför sängdags ?

          Elektrisk värmekudde från Andersson på Netonnet har jag! ? Annars tipsar jag om värmekudde på Apotea, en blå som är som vätska som stelnar. Den är grym!

          Vad gör du med din värmefilt eg? ? Använder min 24/7 och den håller fint ?

            Aah tack, ska kolla! Asså jag vet inte ? Jag använder den jämt men ofta slår jag in mig så att jag sitter/ligger PÅ den, vilket man ju inte ska, så kanske därför?

      Åksjukstuggummin när man har mensvärk och mår illa, eller när man är bakis är livsomväldande

        För att inte tala om hur bra de funkar vid åksjuka, bil,båt,flyg ? seriöst!

      Notion (finns både som app och desktop-version), det absolut bästa verktyget för att organisera sitt liv. Går att göra allt så snyggt och inspirerande. Sök tex på ”notion inspiration” på pinterest för idéer på vad man kan göra ?

    Usch. Har lånelöfte, en bokad visning på en fin (utifrån mina förutsättningar) liten lägenhet imorgon. Min pappa har precis blåst mig på flera hundra tusen som skulle gå till kontantinsatsen. Det skulle varit min första egna bostad och jag är bara så ledsen. Har sårat och jobbat hårt för det länge och nu var det äntligen dags, trodde jag iaf. Ville bara få ut mig allt, hoppas ni andra har en bättre onsdagskväll?

      Ahmen fy så tråkigt att höra. Löser det sig med boende på annat sätt? Går det att få tillbaka pengarna? Anmäla?

        Det löser sig med boende som tur är. På något sätt måste det gå att lösa men det tar jag itu med imorgon. Ikväll behöver jag bara få ”skrika ut ilskan” klart…

      På vilket sätt har han blåst dig? Polisanmäl om han tagit dina pengar som du själv jobbat ihop.

        Hur det gått till kan jag faktiskt inte förstå själv av det jag sett nu. Jag är nog inte tillräckligt kunnig för att förstå hur det går ihop så kommer ta hjälp av en jurist eller likande… Absolut, det ska jag börja kolla på imorgon

          Så hemskt det måste kännas. Det gör du rätt i, hoppas allt löser sig för dig. Ledsen att du fick uppleva en sådan sida hos din pappa.

            Tack snälla du!

      Vilket jävla svek av din pappa ?

      Förstår att situationen måste kännas förjävligt just nu. Hoppas du kan få bra hjälp att reda upp detta och få tillbaka dina pengar ❤❤

        ❤️❤️

    Hur är det respektlöst att må bra? Hon har inget att göra med hur andra i samma sits mått.

    Läste på Åsa Ingrossos Instagram idag. En kärlekshyllning till Emilio. Att han fått stå ut med så mycket skit och lögner här i Sverige.

    Vad är det han har gjort som är så illa omtyckt för? Och hur mycket sanning är det i det?

      Han har utsatt Pernilla för fysisk och psykisk misshandel. Varit en frånvarande pappa. Det är väl bara de två som vet sanningen men jag tror på henne.

        Och ändå så hyllar barnen honom hela tiden. Var de så liten när det hände så de inte minns? Eller har de förlåtit honom kanske.

          Ja det är komplicerat. De vet nog vad han har gjort men de älskar sin pappa.

      Tja… han är väl dömd för misshandel. Kan det rimligen vara en lögn då?

        Ok är han det. Jag hade ingen aning.

      Klart hon anser det.

      Emilio framstår som en väldigt manipulativ persona.

      Och Åsa väljer att tro honom, då är det nog svårt att tro bara ”lite” utan det är all in.

      Hon är ju ingen ängel heller, det var i något program där hon berättade att hon hade varit otrogen. Rättfärdigar såklart inte hans beteende!

      Jag menade frågan utan att tro det ena eller andra. Bara uppriktigt nyfiken på vad Åsa menade att folk tyckte och trodde om honom.

      Förutom att misshandla Pernilla så fifflade han med ekonomin på den/de restaurang/restauranger han drev i sthlm. När han blev påkommen så lämnade han Sverige och drog till Mallorca.

        Ok är det därför dom bor där nu?

          Ja. Och det är därför han inte äger sina restauranger i sthlm.

      Det märkliga är att det är Åsa som drar upp dessa rykten om o om igen. Har inte läst lr hört några rykten om emilio på länge så när hon skriver som hon gör får ju folk att börja spekulera IGEN. Korkad tant den där Åsa.

        Ja jag blev ju väldigt intresserad av vad som det handlade om. Men det är alltså sånt som hänt förut. Hon fick det att låta som någonting som pågår hela tiden.

        Undra vad hon har att vinna på det

    Seriöst? Hur är man funtad i huvudet om man tycker att en annan människas inställning till sin egen sjukdom är ett hån mot andra med sina egna sjukdomar eller ens sätter dem i relation till varandra. Skärp dig för helvete.

    Ni som har handväska – vad har ni i den?
    Min handväska är tung som en tegelsten, då den nog tyvärr är fylld med en del onödigheter ? Och det leder mig till nästa fråga: Ni som har lyckats med någon slags minimalistisk ordning i väskan – vad har ni kommit fram till att man verkligen behöver ha med sig jämt?

      – penna
      – våtservett (2st)
      – donationskort
      – huvudvärkstabletter (2st)
      – ett gäng medicin extra som jag tar
      – hårband
      – öronproppar

      Detta typ har jag i en necessär i min väska, så jag enkelt kan flytta den mellan väskor.

      Utöver detta öser jag ner solglasögon, mobil, plånkan och mobil. Typ.

      Förr hade jag också en hopfällbar mugg jämt, ifall man blev törstig i en typ stor affär.

        Vad fyllde du muggen med?

          Alltså menade köpcentra men kom inte på ordet, så när man var på dass kunde man dricka kranvatten ur muggen.
          Men hände så sällan så den rök

      Nycklar, visakort och mobil.

      Har ett superbra svar i mod- om det inte kommer så kort: ha en necessär i väskan med nödsaker, så kan du enkelt skifta mellan väskor ?

      Handsprit, munskydd, tampong, näsduk, nycklar och en liten necessär med med puder, läppstift, läppbalsam, tofs, kam och mascara.

        Och Ipren och Alvedon om mensen skulle anlända

        En tofs? Löshår?

      Jag har börjat ha mindre handväskor, då har man ju inte plats med mer än det viktigaste. Ju större väska desto mer skit släpar man runt på. ☺️ Med det sagt: leg, kort, mobil, lypsyl, puder, näsdukar, nycklar, solglasögon.

      Plånbok gärna av mindre modell, nycklar mininecessär med olika tabletter i en liten ask typ Alvedon Ipren allergi, någon tampong, något plåster, toffs Osv, handsprit, näsdukar eller minipack m wipes. AirPods Om solig så solglasögon annars inte mkt mer,

        Tofs? Löshår?

          Många, inklusive mig själv, säger tofs om själva gummibandet man sätter upp håret med. Vet inte vad du kallar det. Vissa skåningar säger totteband och det är ju för jäkla gulligt.

      I mina små har jag bara nycklar, något till läpparna, näsdukar och/eller våtservetter, Alvedon, nån tampong, typ så (plånbok och mobil har jag alltid i jackfickan). Och eftersom jag har detta även i min stora väska så är det väl vad jag alltid behöver ha med mig.

      Finns att köpa på tex fyndig en typ av necessär. Den stoppar du ner i väskan och den här flera fack så du lätt kan hitta det du söker. Jättebra.

      Morfin för mensvärk och plånbok och en vattenflaska. Och en spypåse.

      Jag har en liten handväska så jag slipper gå runt med massa onödigt.

      – Tamponger
      – Plånbok
      – Nycklar
      – Plackers
      – Tuggumi
      – Kam
      – Hårsnodd
      – Litet parfymstick
      – Läppstift
      – Läppsyl

      Det var det. Bara det nödvändigaste. ☺️?

      I en liten väska får man inte plats med så mycket. 🙂 Brukar ha följande:

      – Korthållare med betalkort och körkort
      – Liten förpackning våtservetter eller styckförpackade våtservetter som jag snott med mig från restauranger
      – Tuggummin
      – Mobil
      – Läppbalsam/läppstift
      – Solglasögon om vädret tillåter
      – Eventuellt läsplatta, beror på vad jag ska göra

    Någon som äter Voxra?

    Hur upplever ni det? Biverkningar? Hur snabbt fick ni effekt? Har det hjälpt? Vad äter ni det mot?

      Har ätit voxra i 6 veckor (150 mg) mot depression/utmattningssyndrom (fick diagnos och sjukskrivning för 12 veckor sedan). Har märkt skillnad i energinivå sedan cirka 2 veckor tillbaka men svårt att säga om det beror på medicinen eller att jag börjat träna på gym/kunnat vila mycket/börjat gå i stresskurs. Kommer fortsätta med Voxra och öka dosen snart i samråd med min läkare.

      Enda bieffekten jag märker är illamående ibland, speciellt på morgonen och kvällen.

      Har tidigare i livet ätit Venlafaxin som hade god effekt mot ångest och depression men bieffekterna var så hemska att jag var tvungen att avsluta den behandlingen.

    Hon gör det hon måste! Jag är bara glad om hon inte mår dåligt psykiskt. Jag hade verkligen inte kunnat hantera det på samma sätt. Det är väl inte helt ovanligt att man klamrar sig fast vid religion eller spiritualitet vid krissituationer, jag förstår henne.

    Alltså skäms. Ca 25% av min extended familj har gått bort i cancer- om du inte klarar säga heja Elin och mena det kan du väl åtminstone ha vett nog hålla tyst. Fy så lågt och dåligt av dig.

    Hur ser er morgonrutin ut? När ringer klockan? När stiger ni upp och vad gör ni innan jobbet eller annan aktivitet börjar?

      Klockan ringer 07.15. Snoozar oftast till 07.30. Sen dusch + hudvårdsrutin. På med kläder, äta, se på nyhetsmorgon. Borstar tänderna och packar. Gå till bussen, ca 5 min promenad. 08.30 går bussen jag åker med.

        haha vad roligt, exakt samma för mig!

      Klockan ringer 08.15, snoozar. Släpar mig upp och sätter på datorn. Perks of jobba hemma och börja 08.30….

      Vissa veckor ringer klockan 04.00. Har två snoozelarm men får egentligen inte använda dem för mig själv. Så jag går upp direkt, går på toa och gör mig i ordning sen, tvättar av mig, borstar tänderna osv. Borstar helst tänderna i farten så jag kan plocka ihop min matlåda (bara att lägga ner ägg i en burk för det är det enda jag äter på en arbetsdag). Sen plockar jag med mig kläder, lägger dem på sängen och sen sätter jag mig i sängen med min telefon. Då är klockan ca 04.17. 04.45 börjar jag ta på mig och 04.55 åker jag hemifrån. Så i nästan 30min chillar jag, en otroligt viktig ~halvtimme för min morgon.

      Andra veckor ringer klockan 08.40 och då ser min morgon och förmiddag helt annorlunda ut. Kan vakna allt från 06-08.40, ibland somnar jag om, kan somna om flera gånger fram till ca 10.20. Ibland går jag upp direkt, ibland najs morgonsex. Men 10.30 MÅSTE jag vara uppe från sängen iaf. Tar en dusch om jag behöver. Chillar framför Youtube och mobilen till 11.30 då jag gör lite lunch för att 12.30 börja göra mig iordning för att jobba eftermiddag. Så mina veckor ser väldigt olika ut även om den tidiga veckan alltid är samma.

      05.30 ? sen snooze till 05.50 så jag får stressa upp, tvätta ansiktet, sminka mig, halsa en kopp kaffe, äta gröt och kasta på kläderna sen rusa iväg ?

      Börjar 6.00, tar 30 min att kissa, borsta håret, tvätta ansiktet och smörja in det.
      Sen klä på sig och cykla till jobbet.

      Kaffe vid datorn på jobb…, borstning av tänder efter på jobbet (på dass skall tilläggas.)

      Klockan ringer 06.15, men jag brukar vakna lite innan. Upp, duscha, hudvård och fixa frukost. Oftast kokar jag ägg, eller gröt, så några minuter vid spisen. Klär på mig medan det kikar. Äter och tomglor. Borstar tänderna. Sminkar mig på 5-10 minuter och går till bilen 7.25.
      Är på jobbet klockan 8, förutom idag när jag satt i bilkö i 20 minuter…

      Klockan ringer 07:40, drar mig till 8. Upp, på med mjukiskläder eller träningskläder, häller upp mat till hunden, sätter på jobbdatorn, tar ut hunden en snabbis, gör en kaffe & börjar jobba 🙂 definitivt vant mig vid hemmajobb – blir max en dag i veckan på kontoret i ”det nya normala”!

      Nu jobbar jag hemifrån men när jag är på kontoret så ringer klockan 05:30. Tänder lampan och hoppar snabbt ur sängen och bäddar. Sedan duschar jag och fixar håret och äter en smörgås. Går hemifrån klockan 7.

        Men åh alla ni som jobbar hemifrån, vad är det för jobb ni har? ?

          Tjänsteperson på kommun. Bästa som finns. Vill dock ej tillbaka till kontoret!

          Jag jobbar som Mjukvaruutvecklare så vi jobbar hemifrån fram till 29 september då restriktionerna hävs. Sedan jobbar vi nog 3 dagar på kontoret och 2 dagar hemma.

      Klockan ringer först 8,40, sedan 8,50 och därefter 8,57. Släpar mig då upp och startar datorn. Går på toa och tvättar sedan händerna under tiden datorn startar. Sedan sätter jag mig och jobbar.
      Förstår inte hur jag ska klara av att börja jobba på kontoret igen och behöva gå upp ännu tidigare.

        Vad jobbar du med? ?

      Första klockan ringer 06.00, ligger och drar mig till andra alarmet 06.15. Går upp, tar på mig cykelkläderna, lägger matlådan i väskan, borstar tänderna och cyklar hemifrån 06.30 ish!! Duschar och gör mig i ordning på jobbet. Börjar jobba någon gång mellan 07.30-07.45. Jobbet serverar frukost varje morgon så äter där! ☺️

      Går upp mellan 7 & 14. Idag hade jag möte 8-9 och sedan sov jag igen till 13. När jag vaknat kollar jag om det finns några nya mangakapitel att läsa. Sedan netflix + frukost & om jag behöver så studerar jag sedan.

      Vaknar 07.58, loggar in 08.00 på datorn, jobbar lite, sätter på kaffet, äter frukost, gör nummer två och sen är morgonen klar.

        Alex?

      06:30. Väcker barn 1 och sätter i soffan. Väcker barn 2 och sätter på samma ställe. Sätter på kaffe. Sminkar mig snabbt. Klär på barn 1 och tjatar på barn 2 att klä sig. Dricker kaffe lite däremellan. Klär på mig, tjatar på barn att kissa och borsta tänder. Sen på
      med ytterkläder. 07:04 sätter vi oss i bilen och drar till fritids/förskola. Är på jobbet typ 07:40 och äter frukost medan jag drar igång datorn.

      Vaknar allt mellan 7:30-9:30 beroende på hur natten har varit. Ofta vaknar jag av ett litet krafsande av en liten fot i magen. Ligger kvar en stund och myser med bebisen sen går vi upp. Bebisen får kravla runt medan jag gör gröt till henne och kaffe & frukost till mig. Sen sitter vi och äter vid bordet (eller jag matar ju henne…) i typ hundra år och vi brukar ha Nyhetsmorgon på eller P4 på mobilen. Sedan leker vi lite och mer än så hinns oftast inte med innan hon ska sova igen ?

      Vaknar runt 07, går upp, kissar, frukost, klär på mig, sminkar mig, kokar gokaffe att ta med och åker till jobbet runt 07.45/08.

      Vaknar av mig själv runt 10 ca, ligger och drar mig kollar nyheter etc. Går upp, sätter på kaffe, tar en dusch och äter långfrukost i soffan framför tvn innan jag gör mig iordning. Sedan träffar jag antingen nån vän, städar etc eller bara chillar innan jag sticker iväg mot jobbet vid 15 ?

      Klockan ringer 05.00. Stiger upp och drar på träningskläder och tar en 45 min pw.
      När jag kommer hem duschar och klär jag på mig, sätter fram frukost och väcker övrig familj. Käkar lite snabbt, sminkar mig och packar ihop mina grejer och sticker till jobbet typ 07.20.

      Stiger upp 5:30, kissar, startar kaffebryggaren och sätter mig i soffan och myser med min hund och dricker 1-2 koppar. Vid 6 klär på mig utekläder och går på morgonpromenad med min hund, lyssnar alltid på p3 i hörlurarna. Kommer senast tillbaka kl 7 och då är det snabb dusch, gröt, ge hunden mat och sminka mig som gäller. 7:30 tar jag cykeln till stan och börjar jobba 8:00.

    Åh herregud din ruttna kiwi. När man inte trodde att jantelagen kunde sjunka lägre ??‍♀️

    Någon som har ett riktigt bra tips på hur man putsar fönster bra? Har testat Kärschers fönsterputs men tycker bara det blir fula ränder. Kör hushållspapper och fönsterputs nu men mina händer orkar typ bara två fönster innan dom värker. Vill ju kunna ha fina fönster ?

      Köper tjänsten… tycker inte att det är så dyrt med tanke på hur snabba de är och hur lång tid det tar för mig + att resultatet blir bättre.

      Vatten med några droppar diskmedel. Lägg det på fönstret med hjälp av en svamp, ta bort medpapper.

        Tidningspapper ska det stå

          Varför just tidningspapper? Brukar inte det kunna smutsa ner? Av vanliga dagstidningar kan man bli svart om fingrarna genom att bara bläddra ?

            Förut fanns något ämne i trycksvärtan som var bra för fönsterputsning men tidningar innehåller inte det ämnet längre så det är faktiskt helt meningslöst att använda just tidningspapper, då funkar andra papper lika bra…

              Jaha, vad coolt! Det hade jag ingen aning om ?

              Fast tidningspapper dammar (luddar) mindre än andra papper.

      Varmt vatten och diskmedel med en svamp (en sån med vit ovansida så att det inte repar glaset. brukar dock ändå putsa med det gula för säkerhetsskull). Sedan torka av med skrapa (kolla gärna hur en riktig fönsterputsare drar på typ youtube – inte uppifrån och ner utan mer i S-mönster!). Därefter putsa med kaffefilter där det finns risk för ränder. Tacka mig när vi möts i ett annat liv.

      Min mamma när hon levde provade tidningspapper men det blev inte bra alls. En firma är ju proffs.

      Mirakeltrasa! Spraya på lite vatten blandat med ättika och några droppar diskmedel och torka av med en fuktad mirakeltrasa, funkar klockrent.

        Ja bästa!

    Jag känner mest såhär:
    Hur har du mage att döma hennes sätt att hantera en cancerdiagnos?
    Jag vet inte vem personen är ska tilläggas men reagerade på hela ditt resonemang.
    Att du ska analysera hennes sätt att hantera det på. Äckligt gjort. Hoppas du skäms. Det finns inga rätt eller fel sätt att hantera cancer. Det hon gör verkar inte direkt skada ngn annan.
    Jag är inte direkt ett fan av positivt tänkande själv, tror inte direkt på det och det är inte riktigt sån jag är som person. Men om andra har problem med att hon försöker ha en positiv inställning så ligger ju problemet hos dem.
    Hon har helt och hållet rätt att känna och tänka hur hon vill.

    V8 (7+2) idag. Mörkbrun flytning hela dagen idag. Inga smärtor mer än molande i nedre av magen, vilket jag haft sen typ v4. Väntar samtal från min barnmorska imorgon eftermiddag… Vad tror ni? Missfall eller bara att det händer mycket i ”systemet”?

      Behöver absolut inte vara missfall. Jag fick ma i vecka 12, kom inte jättemkt blod heller till en början men fick plötsligt mer mensvärk. Åkte in och fostret hade varit dött i 5 veckor. Kom ut några dagar efter.
      Graviditeten efter så blödde jag mycket i 3 veckor mellan v6-9. Hade kramper och läkare sa att det såg ut som ett missfall, läkaren hade dock fel.
      Ligger nu bredvid min bebis på 6 månader. Jag hoppas att allt går bra för dig❤ försök och vila lite och det är helt ok att stanna hemma från jobbet!

      Kram❤️

      Behöver inte vara missfall. Jag fick blödningar i början av min graviditet som inte var missfall och läkaren sa att det inte är ovanligt i början. Det kommer nog gå bra ❤️

      Omöjligt att svara på tyvärr. Vissa blöder och allt är ok, andra blöder pga missfall.

      Jag hoppas att allt är ok ❤️.

    Vill ha svar från en arkitekt

    Alla fula byggnader, varför ritar arkitekter så fula byggnader? Byggnader som inte passar in i omgivningen? Jag menar det är ju en lång utbildning som borde göra er till proffs, vad är det som gör att det blir så fel så ofta?

      ??????

      Haha- förlåt men jag är inte arkitekt men vill svara ändå så får väl arkitekterna rätta mig. Men jag har hört de får lära sig på utbildningen allt ska ”bryta av.” Så har du ett fint gammalt 1700 talsområde måste du sätta dit nåt hiskligt betongblock, annars får du inte cred i arkitektkretsar.

        Usch. Här i stan vill de bygga ”höghus” (typ 6 våningar) mitt i stan. Det skulle förstöra så himla himla mycket! Centrum består liksom enbart av hus och byggnader från tidigt 1900-tal i princip, inte riktigt men nästan. Folket ber om att de nya husen ska smälta in i resten, men det lär ju inte ske.

      Arkitektur, precis som konsten, anpassar sig och utvecklar sig med samtiden. All arkitektur vi har i vårt samhälle är bunden till en forna samtid och har varit moderna för sitt slag en gång i tiden.
      Konst och arkitektur är något som alltid kommer förändras. Vi tycker att vackra 1800-tals byggnader är fina och klassiska nu men när de byggdes var de också nya och det fanns antagligen konservativa ideal och tankar hur man ville att hus skulle se ut då.
      Förstår du hur jag menar? Konsten anpassar sig alltid efter sin tid, och tiderna förändras. ?

      Arkitekterna själva tycker antagligen inte att de ritar fula hus

      Oftast har det med hur mycket pengar beställaren kan tänkas lägga på husen. Oftast ska det ju vara så billigt som möjligt och då blir det inget onödigt alls=Fyrkantiga vita lådor till hus. All typ av dekoration skalas bort. Att bygga som de gjorde på 1800-talet skulle kosta multum.

    Stefan Löfvéns avgång. Alltså.. Jimmie Åkessons present o tal, hahaha… Känns som första gången de behandlar varandra lite humant med glimt i ögat.. tyckte det var så roligt ?

      Kryddig korv som hette något med typ ”die hard”

      Vart kan man se talet?

      När Steffe så att om den är för stark för Jimmie, då ska jag minsann äta den ?

    Vilka hårda svar du har fått hittills!

    Jag tycker absolut att du har en bra poäng och tar upp en intressant sak som förekommer när man talar om sjukdomar. Inställning påverkar så otroligt mycket och den här Elin har såklart rätt till sin egen. Det hjälper nog mycket om man lyckas ha en positiv inställning till tunga händelser och jag kan själv bli imponerad av ett sådant perspektiv hos andra. Däremot delar jag din känsla av att det ibland blir provocerande, tungt och sorgligt att läsa. Jag har själv en nära vän som gick bort i cancer för några år sedan och kan bli ledsen av att folk uttrycker sig på det sättet, att de inte fått biverkningar för att de bestämt sig för det eller bara uttrycket att någon ”vann” kampen mot cancer. Om det var så enkelt hade naturligtvis ingen ”valt” att förlora sin kamp och dö i cancer.

    Elins inställning är lika lite ”rätt” som en inställning där någon får ett cancerbesked och från första dagen har en känsla av att hen inte kommer överleva sin sjukdom. Vi alla är så olika. Jag har inte följt den här Elin men läser om henne ibland och hon hjälper säkert många människor och sig själv genom att tänka så! Ibland tycker jag dock människor med positiva, starka och målfokuserade personligheter (säger nu inte att det gäller Elin eftersom jag inte följer henne) upplevas som att de glömmer att vara ödmjuka mot de som faktiskt inte lyckas ha en positiv inställning till tunga saker. Man gör inte fel bara för att man inte klarar av att vara positiv och stark genom en cancerbehandling till exempel.

    Jag tycker du tog upp en intressant sak och tråkigt att du fått så snäsiga svar. Varför kan många inte diskutera ett ämne utan att uppslukas av sina känslor och gå till attack i ett kommentarsfält?? Allt gott till dig och hoppas du inte tar illa vid dig av alla otrevliga svar!

      Jag tycker tvärtom att personen fått övervägande väldigt sakliga & rättvisa svar.

        Okej 🙂

        ”Äckligt gjort”, ”din ruttna kiwi, ”skäms”, hur är man funtad i huvudet”, ”håll tyst”, ”skärp dig för helvete”. Mm, jättesakligt ?

          De svaren får väl ändå sättas i relation till ursprungskommentaren, tycker du inte…? Här har vi alltså någon som dömer och bedömer hur en sjuk människa hanterar sin sjukdom och menar att personens inställning är ett hån mot döda i cancer. Det är betydligt mer gränslöst i min mening än ”din ruttna kiwi.”

            Nej det tycker jag inte. Man behöver inte sjunka lägre själv.

      Tar absolut inte illa vid mig av alla andra svar. Alla andra verkar missa att jag faktiskt börjar min kommentar med att säga att problemet ligger hos mig. Men att jag känner en viss frustration.

      Tack för ditt svar och trevlig onsdag ?

        Skönt att höra! Trevlig onsdag själv!

        Alla fattar och säger till dig att problemet ligger hos dig. Det är det absolut ingen som missar. Det finns dock gränser för hur lågt man får sjunka. Oavsett hur dåligt man mår.

    Portionen under tians morotssoppa med kokos är min absoluta favorit! Jag brukar även slänga i linser och kikärtor och mixa med för att höja proteinhalten lite.
    Hennes tacosoppa är också riktigt god.

    Jag vet inte…men lite märkligt är det att hon försöker tänka sig frisk från en obotlig sjukdom. Men har hon hittat ett sätt att mentalt hantera en fruktansvärd diagnos så är det väl bra antar jag ?‍♀️

    Gervide – har tidigare bett dig att kolla på varför jag hamnar i modd hela tiden. 🙂 Har samma mejl som jag haft hela tiden men annat nick. Kunde kommentera ”ostört”
    fram till för någon månad sedan, även efter nickbytet, men nu hamnar jag konstant i modd.

      Varken din email eller ip-nummer sitter i modd så det är jättekonstigt.
      🙁

    Kreolsk gryta är gott, eller lammgryta med couscous till. En vällagad tomatsoppa med färsk basilika och fetaost på. Jordärtskockssoppa med parmachips eller rostade frön.

    Det här https://www.tasteline.com/recept/texmex-soppa/ är såååå gott! ? Speciellt om man har mycket mer majs i soppan än på receptet och serverar den med tacochips ovanpå och en klick gräddfil.

      Lägger till att jag brukar göra den med sojafärs då jag inte äter kött, funkar också så.

    Alltså inesstagram, varför får jag känslan att hon är en sådan wannabe.. stör mig så mycket men vet inte riktigt varför

      Hon har ju till och med köpt sitt Instagramkonto med alla följare från en annan person för X antal kronor, så hon är väl i högsta grad en wannabe?
      https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/09/06/har-ines-kokic-fejkat-sig-fram-som-influencer/

    Jävligt gotts vegetariska bourguignon är magisk, speciellt nu till hösten när man vill ha en mustig gryta! Ett glas rött till och man är hemma!
    https://www.javligtgott.se/vegetarisk-boeuf-bourguignon/

      Elin
      Så gott det låter. Måste testa.

    Vad jobbar ni med och trivs ni med det? Letar yrken

      Jag jobbar som optikerassistent. Helt ok men också sugen på att byta jobb

      Jobbar inom industrin och trivs ändå helt okej förutom att det tar på kroppen. Men jag gillar en mansdominerad miljö, funkar inte ihop med tjejer, några få går bra, men har jobbat på ställen med bara tjejer och nån enstaka kille, det är ändå killen jag hängt med.
      Det är kanske inget jag vill göra hela livet, inte att stå på golvet i alla fall. Jag tycker det är intressant att utveckla och effektivisera arbeten och skulle kunna tänka mig att vara kvar i industrin och jobba med sånt.
      Annars går jag i tankarna på att starta eget. Håller på att göra upp en plan.?

        Varför kan du inte jobba med andra tjejer?

          Funkar bara inte, ett fåtal är okej men inte majoriteten tjejer. Det är inte för alla.

            iM nOt LiKe OtHeR gIrLs~~

              Ursäkta?

      Ekonom, jobbar med redovisning. Jag har alltid haft lätt att få jobb, bra lön (enligt mig) men stressigt och ev svårt att vara ledig kring jul om det inte är brutet räkenskapsår. Hade jag fått göra om allt hade jag valt något annat. Vad är jag inte säker på.

        Är också ekonom och har precis börjat mitt jobb inom redovisning. Är osäker på om jag ska vara kvar. Nyexad (jobbar på en av the big 4)=just nu dålig lön. Men det är så mkt att lära sig och inte så trevlig stämning… Borde jag stå ut i 2-3 år för att sen gå till ett ”företag” (inte byrå)?

          Jag gick aldrig den vägen men flera kompisar gjorde de fast inom revision. Eftersom ni jobbar sjukt mkt så lär ju ni er mer på kortare tid. Det är väl en fördel men jag skulle aldrig ha velat jobba så mkt som jag hört mina vänner har gjort. Jag har aldrig ångrat mig även om jag inte skulle ha tackat nej till många kollegor i samma ålder som en själv?

        Också redovisning här på byrå. Gillar att göra momsar och bokslut men har börjat tröttna på kundkontakten. Vill inte bli rådgivare så ska se mig om efter nåt annat, frågan är vad

      Mjukvaruutvecklare. Kul men intensivt

        Vad innebär det?

      Jobbar inom HR. Trivs bra.

      Trädgårdsmästare ?
      Älskar mitt jobb. Finns så många olika områden inom branschen också.

        mysigt

        Kom in på en sån utbildning för några år sen men tackade nej ? kan ångra det idag

          Kan du inte söka in igen då? ? Finns flera bra yh utbildningar!

      Jobbar som fysioterapeut på ett rehabiliteringsboende. Givande och roligt arbete med sköna arbetstider (7-15:30) och det går inte att ta med sig jobbet hem (fysiskt iallafall). Är varken stressad eller tycker jobbet är svårt. Glider mest. Så fett värt !

      Controller inom offentliga sektorn. Okej lön men skulle öka rätt rejält om jag arbetade inom den privata sektorn. Men perfekt med små barn. Trivs bra inom yrket.

        Vill du berätta mer? Vad har du för utbildning? Vad för egenskaper krävs för att passa som controller? Stressigt?

          Är utbildad civilekonom. Jag fick jobbet på en räkmacka dock??Jobbade med redovisning i 8 månader efter examen. Fick barn och sedan efter föräldraledigheten fick jag jobbet som controller. Så hade inte jättemycket erfarenhet. Du behöver vara analytiskt lagd ☺️ Jag tycker inte det är stressigt, men jobbar som sagt var offentligt så är inte samma press som i ett privat företag. Sedan är jag inte jättestressad som person ? Är väldigt brett där jag jobbar. Vi arbetar med bland annat budget, prissättning, analys av bokslut samt att vara en stöttande roll till våra respektive verksamheter.

          Men jag tycker det är kul och tänker söka mig ut i det privata om några år när barnen inte längre är små ?

      Brottsutredare på polisen. Älskar mitt jobb!

      Sjuksköterska inom psykiatrin, väldigt varierat vad jag känner om mitt jobb, kan vara väldigt tungt, mycket press och stressigt.

      Förskola! Världens roligaste jobb för det mesta! ?

    Hur gör man rent ugnen på bra sätt? Har bikarbonat och ättika.

      Haha läste ”ungen” ?

        Haha japp dags att skrubba rent ungen med bikarbonat och ättika ???

          Nej, ungen rengörs bäst genom att läggas i en mindre balja outspädd klorin ungefär 20 minuter.

          Haha jaja jag vet inte, det är vad jag har hemma

      Kommer aldrig kunna ta en ”hur gör man rent ugnen”-fråga seriöst igen ?

      Ni som hängt här ett tag vet vad jag menar.

        ?

        Hahaha just det. Tack för påminnelsen?

        Vad? Berätta snälla. Så nyfiken.

    Än så länge finns det inga läkemedel som gör dig FRISK från cancer.

    Hur använder ni flextid på jobbet?

      Behöver jag göra något privat så gör jag det och tar igen någon annan gång.

      Flexar ut om jag ska göra något eller om jag mår dåligt och inte orkar jobba full tid.

      Sovmorgnar. Är alltid av högsta prioritet för mig. Brukar även ta lediga dagar mellan varven. Men ja, lägger 90% av min flextid på att börja senare helt enkelt för jag hatar verkligen allt med tidiga morgnar.

      Oftast tar jag sovmorgon. Hela sommaren gick jag en timme tidigare på eftermiddagen. Men ibland samlar jag ihop timmar och tar ut det som lediga heldagar.

    Behöver råd. Jag har en fläck i hårbotten som är illröd och som kliar som fan plus fjällar. Har testat Fungoral men ingen effekt ännu. Fick tid till VC på måndag. Tips på att lindra klådan?

      Har du typ hyalyronsyra eller annat superåterfuktande att lägga på? Det brukar alltid lindra (men inte bota såklart). Finns rent aloeveravatten på många hälsokoster som kan lindra också (eller aloe vera som gel, men kolla så att det inte är uttorkande alkohol eller andra konstiga ingredienser i som kan göra det värre). Annars tycker jag ofta kyla kan lindra klåda så kanske klippa ut en liten bit handduk och doppa i iskallt vatten och lägga på fläcken om du typ sitter hemma under kvällen iaf?

      Bra att du kollar upp det. Kan vara psoriasis börjar ofta i hårbotten.

    Hej,
    Någon som har erfarenhet av att sälja konst/tavlor online? Vi har ett gäng tavlor efter våra farföräldrar som är värda mellan 400-1000kr som vi inte vill sälja på loppis. Några tips?

      Jag säljer alltid på Bukowskis. Men det är oftast tavlor i 50.000-100.000 kronorsklassen. Fråga dem om de vill ta emot dina, eller kan tipsa dig om någon annan aktör som säljer objekt i lägre prisklass. ?

        Kanske Auctionet, Lauritz, Catawiki?

          Tack för tips??

      Alla auktionshus gör värderingar online.
      Vilka konstnärer handlar det om?
      Litografier har ofta ringa värde.
      Vem har stått för den tidigare värderingen?
      Var bor du?

    Jag såg Gynning jazza loss med bebis på disco på Mallis…en del oroade sig för hörseln…jag tänkte mer, hur gammal är bebisen, för man avråder ju från resor nästan upp till et år men minst tills de är tre mån och kan få ta sina första vaccinationer….har själv rest med småbarn innan dessa rekommendationer fanns och minns att jag på Charles de Gaulle för 24 år sedan plötsligt slogs av hur många mäniskor som vimlade runt mig, hostade och att jag möjligen utsatte mitt barn för en orimlig risk…men, kanske hennes barn är större och blivit vaccinerat, håller ingen koll. Tyckte bara det var en lite märklig miljö med ett litet barn…att man orkar liksom….

      Tror Gynning knarkat sönder hennes hjärnceller. Då blir det så.

        Elakt att knarka sönder någon annans hjärnceller 🙁

      Antagligen har de stämt av med bvc. Chilla.

        Har någon här problem med pirr i fötterna? Jag har haft pirr I benen i flera år (obehandlad hypotyreos) men de senaste dagarna har pirret börjat under fotsulorna. Känns som elektrisk ström som bränner. Googlar man blir man mörkrädd. Någon som känner igen detta?

      Det var nog på Ibiza och var ett musikevent som var ganska lugnt.

    Såg nu att bebisen är yngre än 3 mån…..

    Kika tuvessonskan!

    Jo en läkare sa till mej att man ska även tro positivt på medicinen. Det spelar stor roll.

    Är det någon mer som har världens längsta vecka? Det är bara onsdag, fattar inte! Måndagen gick helt okej snabbt men igår och idag, gud så sega dagar! Idag tänkte jag att klockan var 10.30, den var 09.50. Och så fortsatte det. Trodde klockan var 11, den var inte ens i närheten..?

      Jag har!! Helt sjukt. Arbetsdagarna brukar gå så fort men särskilt idag har varit helt fruktansvärt lång, tråkig och jobbig… Igår nästan lika seg. Hoppas att det vänder imorgon.

      Men alltid efter lunch på onsdagar så är det nerförsbacke ?

    Hur gör man om man får uvi av sperma men vill bli gravid? Jag kissar direkt efter sex, dricker också mycket så att jag kissar flera gånger. Jag ska kolla med vården men någon kanske har tips?

      Undrar samma, fast jag får svamp/obalans av sperma. Hur fasen ska man lyckas bli gravid men samtidigt tampas med det?

      Man får uvi av tarmbakterie E.

    Såg precis klart Threesome på Viaplay. Jäklar vilken bra serie! Så ovanligt med svenska serier som inte känns onaturliga och krystade. Fantastiska skådisar och dialog. Och en stilig dansare. Någon som sett?

      Håller med! Så himla bra! Vilka skådisar också. Allt kändes så äkta.

      Den var verkligen otrolig!

      Jaa! Den var så fin. Och gud, slutet!!

        Ja gud slutet… det MÅSTE ju komma en fortsättning?

    Broccolisoppa. Minestronesoppa med extra mycket spagetti mums. Sen äppelkaka till efterrätt.

    Paula Rosas – officiellt den tråkigaste bloggaren/influencern? Vet inte vad som har hänt me kvalitén känns inte likadan som för några år sen…

      Jag tycker allt kring henne känns så tillgjort ut.

    Har någon här problem med pirr i fötterna? Jag har haft pirr I benen i flera år (obehandlad hypotyreos) men de senaste dagarna har pirret börjat under fotsulorna. Känns som elektrisk ström som bränner. Googlar man blir man mörkrädd. Någon som känner igen detta?

    Den godaste grytan jag ätit, vegansk boeuf bourguignon med rotfrukter, blandsvamp och potatispuré ?

    https://tuvessonskan.se/2016/12/29/vegansk-boef-med-3-sorters-svamp-rotfrukter-och-graddig-potatispure/

    Du borde läsa boken ”You are the placebo” av Joe Dispenza. Då skulle du förstå att hon har rätt (följer inte henne så vet inte mer än du har skrivit här).

      Kvacksalvaren som förespråkar att man kan tänka sig frisk från cancer? ?

    Funderar på att köpa en sån här matta:

    https://layered.se/sv/artiklar/shaggy-ryamatta-3.html

    Någon som har en liknande? Är de svåra att hålla rena?

      Har en sådan i svart och mycket damm och smuts samlas i den. Så dammsug ofta!

        Tack! Inga problem att dammsuga ofta egentligen. Kanske värt det om den är gosig?

          Helt värt!

    Potatis och purjolökssoppa!!!!

    Var hittar man snygga möbler som inte kostar skjortan nu för tiden? Håller på att försöka möblera upp nyköpt, delvis nyrenoverad lägenhet men hittar verkligen inte en enda snygg möbel! Har letat i dagar efter en snygg hallmöbel, typ byrå eller skåp, men hittar ingenting som inte ser ut som riktigt billig skit eller som är svindyrt. Vill inte ha IKEA för jag tycker att det är basic och uttjatat (kommer det någonsin nyheter till IKEA eller är det för alltid Lack, Malm och Billy?) men vill heller inte betala för mycket. Hittade en superfin byrå på hemsida där möblerna kostade runt 15-20000. För en byrå! Behöver absolut inte vara exklusiva märken eller material, bara snäppet upp från IKEA.

      Har du kollat Mio? Inte så mycket dyrare än Ikea?

        Ja, var inne på min lokala MIObutik idag. Hittade massor med fint där men tyvärr ingen byrå. 🙂 Men ett passande soffbord och en fin matgrupp som jag nog köper framöver. 🙂

      Jysk kan ha en del snyggt men kvaliten är väl lite sisådär beroende på.. Ilva eller chili.. Annars är mitt bästa tips, och om du gillar sånt, att söka på second hand och loppis, tradera eller blocket, fråga vänner&bekanta.. Hoppas du hittar det du vill ha oavsett 🙂

      Brukar finnas fint begagnat som inte är så dyrt. Tänker typ teakmöbler och sånt, håller i en evighet och tycker det är mycket snyggare än nyproducerat.

    Jag och min sambo letar lägenhet och jag känner typ bara ångest?! Trodde det skulle vara roligt och hade sett fram emot det men det är såå påfrestande ? Marknaden för hus är till råga på allt knäpp vilket gör att de som sitter på den storlek av lägenhet vill ha inte ”släpper” ifrån sig dem. Vet inte hur många mäklare som sagt ”säljaren har förberett för försäljning men vill köpa villa först” och så ligger de ute som kommande typ ett år-halvår?! Vet inte vad jag ville ha sagt med detta egentligen, kanske ventilera lite bara ?

      Letar hyres och känner lite samma sak. Inte alls roligt projekt. Långa kötider, kinkiga hyresvärdar och dyra hyror på det, så kan relatera fast annan marknad så kan lyckoönska oss båda till bättre tur i vårt letande, om det nu är till nån tröst 😀

      Känner igen mig så mycket. Det tog mig och min sambo 1 år att hitta rätt och skriva på köpekontrakt. Låg vaken mitt i natten flera gånger i veckan och oroade mig inför framtiden. Vi skrev på kontrakt i februari och hade tillträde i augusti. Nu när vi väl flyttat in känns all ångest och oro som bortblåst. Alla objekt som vi kikade på eller budade på innan vi köpte är glömda, vi har köpt den (enligt oss) perfekta lägenheten.

      Att flytta är skitsvårt och jättejobbigt men det kommer lösa sig för er. Stort lycka till!

    Detta är såklart helt beroende på arbete och tjänst. Men vad är rimligt att tänka vid vab eller sjukdom vid ex kontorsjobb?

    Om man vabbar/är sjuk 1-2 dagar, ska man jobba ikapp det genom att jobba dubbelt 1-2 dagar sen? Eller bör arbetet se till att lösa uppgifterna åt en så att man kommer tillbaka till en rimlig arbetsbelastning?

      Om du jobbar i team kan de andra hjälpa dig och minska arbetsbelastningen ?

      Det är din chefs ansvar att se till att någon annan täcker upp om du är sjuk eller vabbar. Du ska inte behöva jobba dubbelt när du kommer tillbaka såvida du inte uttryckligen har en överenskommelse med din chef att du ska göra det och också få betalt för den övertid du då lägger på det. Är ingen som helst skillnad regelmässigt på kontorsjobb och andra jobb vad gäller sjukfrånvaro. Sen finns det ju en del uppgifter som inte helt går att fördela om, exempelvis mail som du helt enkelt får ta när du är åter, men att du ska behöva jobba extra motsvarande den tid du varit borta sjuk är helt orimligt.

    https://www.ica.se/recept/rod-linssoppa-med-kokos-och-tomat-717878/

    Och under tians beluga gulash är mumma och väldigt Matig.

    Jag har dejtat en kille i drygt ett års tid och vi träffades på tinder. Vi har bott på olika orter och därför setts när vi kunnat, men iallafall en gång i månaden. Jag har nu flyttat närmare pga studier och vi har då setts oftare. Nu kom det fram att han haft sambo hela tiden. Vi har inte sagt att vi är tillsammans men vi har pratat i princip varje dag under ett års tid, firat födelsedagar, planerat semester och ja allt där till. Jag vill såklart inte ha honom och har avslutat. Men hans sambo då? Berättar man? Om man berättar, HUR berättar man att man träffat deras sambo i ett års tid?

      Ta reda på hennes telefonnummer/mail/insta/messenger och berätta. Skicka med någon typ av bevis typ foto på dig och hennes sambo eller sms-konversation eller dylikt. Du gör henne en tjänst. Detta hände mig för ca 10 år sedan men jag fick inte reda på det trots att min dåvarande sambos älskarinna visste om att jag fanns på slutet. Jag önskar att hon hade berättat. Det hade sparat mig mkt problem.

      Det sägs att 85% av de killar som hänger på Tinder är i en relation.

      Jag har inget bra svar på hur man säger det, men tycker det är SÅ bra att du tagit beslutet att berätta det! Vissa tycker i såna här situationer att det inte är ”den andra tjejen” som ska ta det snacket, men du har inte vetat om sambon förrän nyligen och nu är du en schysst medmänniska och berättar, du gör helt rätt och hjälper en person som antagligen förtjänar bättre. Eloge till dig!

      Hade inte du velat veta? Berätta. Säg att du är öppen för att prata/följdfrågor. Se till att du har bevis.

      Du låter det vara. Det är hans problem, släpp det.

    Jag är så trött på folk. En lång historia som blir kort. Jag har en barndomsvän vi har känt varandra hela livet, hon har alltid haft en bästis och haft mig som nummer 2. Jag ledsnade tillslut och slutade att höra av mig, nu har hon försökt ta kontakt via min morsa, bara för vi har barn och hon är gravid med barn nummer 2 så tror hon helt plötsligt jag är intresserad av att prata med henne. Vi har förlorat två barn i v21 och nu är hon gravid och vill träffas. Jag kräks ta mig fan. Folk är så falska ? dessutom gick vi på hennes bröllop 2 veckor efter vi förlorat vårt andra barn. Fattar inte ens varför vi ställde upp. Usch vad bitter jag är?

      ❤️ Säg till henne att du inte har något intresse av att umgås med henne. Var inte rädd för att säga hur du känner och stå på dig. Hon vill bara ha dig när hon vill något och sådana människor ska du ALDRIG ha i din umgängeskrets.

      Fick veta att jag aldrig kommer kunna bära ett barn, en sk ”nära” vän säger ”trist, men vilken tid kommer du på kalaset imorgon?”. Yup. Barnkalas….. ?

        Men åh ❤ Så okänsligt att kommentera det med ”trist” och sen helt byta ämne. Låter som en relation du borde skippa.

    Jag upplever att jag har så svårt att göra karriär. Är på ett företag jag älskar, men min roll känns för lätt liksom. Vill inte bli chef, men vill ha mer ansvar, vill utvecklas, vill ha något mer avancerat. Har ni några bra karriärtips?

      Utan att veta vilken bransch, går det att avancera i din bransch utan att bli chef? Generellt sätt?
      Till exempel om du går från att vara Projektledare till Senior Projektledare.

        Ja men det skulle jag säga! Har tex sett att det finns många ”global”-titlar, med folk som inte är chefer, men dom ansvarar för typ företagets inkluderingtänk tex (såg jag idag, hade ingen aning om att vi hade en sån). Folk som har yttersta ansvaret för lite allt möjligt, men dom är inte chefer. Jag pallar liksom inte ha ansvar för personal ? men jag vill gärna klättra. Får mycket beröm på jobbet och jag är ändå duktig med hög arbetsmoral och driven. Vet bara inte hur man kommer vidare typ.

    Morotssoppa med fetaost. Pickipicki har recept om du googlar!

    Novis på discord, är det vanligt att man behöver ange personnummer inklusive fyra sista för att gå med i en grupp?

      Aldrig hänt mig.

      Nej det låter som lur. Vad är det för typ av grupp?

      Det enda vissa grupper kräver är att man ska ha en mobil kopplad till sitt konto för att skicka meddelanden för att enklare stoppa spammare. Man uppger dock inte någon information över huvud taget till en discord grupp / discord server.

      Tack för svar!
      Det verkar vara en genuin grupp men känner mig inte helt hundra på att lämna ut personnumret så jag avvaktar för stunden.

        Don’t do it, låter skumt att de ska be om det. Det är väl liksom bara till legit banker, sjukvården osv man ska skriva in sina fyra sista som regel

      Går väl att googla fram personnummer inklusive de fyra sista så länge folk vet vad man heter. Finns på Ratsit bland annat.

    Förut kunde jag tycka att ICA-reklamen var lite smårolig ibland men nu tycker jag att den jämt är astråkig (med Kjellman & Reuter). Är det jag som blivit tråkig, inte fattar eller har jag helt rätt?

      Jag har också tröttnat så håller med dig!

      Japp, av de reklamer som varit sen de bytte skådespelare har typ en varit kul

      De är helt värdelösa och så PK. De förstörde varumärket på två röda när de kom och försökte vara roliga.

      Men så har de ju fått mycket skit också.

    Annica har gått till hudklinik i Kanada och ska göra någon behandling, verkar som de, enligt henne, fantastiska produkterna från nuskin kanske inte hjälper mot allt ändå då

      Finns väl inget som hjälper 100%.

    Någon som har sett från tinder till savannen på SVT? Vad tycker ni?

    Allt snack från flunsor att de beundrar andra flunsors flöden…alltså det är så många som har så intetsägande och deprimerande flöden. Det är svartvitt, det är bilder på en fåtölj, de själva i en hukande ställning, en kaffekopp ovanifrån. Om inte stories hade funnits hade jag knappt följt någon annan än mina vänner för deras inlägg ger ju absolut ingenting? Tänker Worge, Rustas, Blick osv. Sen kommenterar de allihop varandra med ?, kan man va så snygg??, lägg av ?? osv. Man undrar ju hur många som genuint menar det de kommenterar

      Troligtvis ingen, bara en del av spelt.
      Så glad att jag inte har Instagram, denna sida räcker så bra så?

    Någon här som har erfarenhet av att dejta en kille som är bipolär typ 1?

    Hur korkad är My Martens som lämnade sin bil med motorn på med nycklarna i medan hon sprang till banken, hon borde omyndigförklaras.

      Det fanns vakter i garaget som försökte reda ut kaoset som uppstått där. Så det var avstämt med dem, innan hon lämnade bilen.

        Enligt henne? Eller vet du?

      Ska hon ens ha körkort. Verkar helt speedad.

    Förstår lite hur du tänker även om jag inte riktar det mot Elin. Jag gick nästan under psykiskt av en enkel titthålsoperation med efterföljande rätt små komplikationer. Jag skulle förmodligen hantera en svår diagnos på sämsta tänkbara sätt mentalt. Har alltid dåligt samvete för detta och känner att jag är en sämre människa än de som klarar av att vara positiva. Om de blir måttstocken i allmänhetens ögon och i vården så kan det påverka oss ”sämre” och det bemötande vi får. Med det sagt är Elins mentala styrka beundransvärd och jag skulle gärna lära mig hur man kommer dit.

    Hej!
    Jag ska på kombinerat bröllop i november med klädkod kavaj. Har inte varit på så mycket bröllop speceillt inte under vintern, men jag funderar lite om man kan ha en ”för somrig” klänning då? Har nämligen en klänning hemma som är åt det gröna hållet med blommor på som har täckta axlar och går ner till lite under knäna, skulle det vara ett alternativ eller bör jag leta efter en annan klänning? Tycker sånt här är så svårt haha.

      Skulle kullat med brudparet om jag var du. Tänker att de får ta beslut om de tycker att det passar klädkoden eller inte.

    Någon som har haft frozen shoulder och faktiskt blivit återställd från det? Kanske använt elektroniska paddar?

    Är det någon som har testat menstrosor? Jag är nyfiken men skeptisk. Skulle vilja testa att ha på natten istället för nattbinda men tänker att det kommer att läcka och förstöra hela sängen. ??

      Ja! var också väldigt skeptisk men testade nu förra mensen och blev ändå väldigt imponerad! Vågade inte ha de första 1-2 dagarna för det kändes som att det skulle blöda igenom (hade säkert gått bra), men hade de från dag 3/4 då blödningen minskat och det var så mycket skönare än vanliga bindor, speciellt på natten. Trodde också att det skulle kännas ”blött” och äckligt men upplevde det inte alls obehagligt faktiskt, trosan suger upp precis som en binda. Så skulle faktiskt rekommendera det!

    Missade att det var ÖS ikväll så nu blir det här väldigt sent men har någon här erfarenhet av cellprovstagning i samband med mammografi? Fick remiss innan 40 att gå och ta sånt men de hävdar att nålen för lokalbedövningen är lika grov som den de tar cellprov med så det är bättre med bara 1 stick. Alltså att köra utan bedövningen. Tycker det låter jätteskumt då jag själv alltid administrerat lokalbedövning med en bra tunnare nål i mitt yrke.
    Någon som vet mer om hur det går till i det här fallet?

      Ursäkta min dumma fråga men vad är det som kräver lokalbedövning? Cellprovet? Det brukar man väl aldrig få bedövning för annars?

        Kanske inte. Jag har dock väldigt fasta/täta bröst som är känsliga. Jag hade olidlig smärta under ultraljudet så jag kan inte föreställa mig att genomgå cellprov och biopsi utan lokalbedövning

          Förlåt jag var lite morgontrög och trodde du skulle göra cellprov från livmodertappen samtidigt. Men du menade biopsi i brösten. Vad säger de om smärtstillande tabletter? Kan det hjälpa? Jag gjorde en undersökning (spolning äggledare) i förra veckan och fick då höra att jag skulle ta Alvedon en timme innan. Jag är känslig för smärta så jag tog faktiskt en starkare smärtstillande som jag hade över från en fraktur förra året och det kändes väldigt bra att vara lite extra smärtstillad. Hoppas det inte känns för illa för dig!

      Jag har tagit cellprov från en knöl i bröstet. Fick ingen bedövning alls och det gjorde sinnessjukt ont. Dock gjorde min knöl redan ont i sig själv liksom så kan vara därför. Fattar faktiskt inte varför man ej får bedövning..

        För att vården tycker kvinnor ska bita ihop. Män får alltid antibiotika plus bedövning när de tar biopsi på prostatan…

        Tack för ditt svar. Ja alltså det gjorde superont på det bröstet där de hittade något i och jag fick kämpa med försöka ligga still och komma ihåg att andas och just punkten där hon ville sticka in nålen var ju helt mörbultad redan så jag fick avbryta provtagningen pga det och deras bullshit om att de skulle använda en cellprovsnål till lokalbedövningen var riktigt kränkande. Ljug inte för patienterna om ni vill att de har något förtroende för er kvar, tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.