Isabella Löwengrips helgregler

Inlägg 1:
Idag är det fredag! Helg väntar! Det bästa med helgen är att få sova ut. Barnen får inte väcka oss förens nio på morgonen. Det är så skönt att slippa ställa klockan på 06.30 och lämna barnen.
[…]

Inlägg 2:
Jag läste alla kommentarer om att barnen inte får väcka mig innan nio. Det kanske låter hårdare än vad det är, barnen kliver själva upp vid åtta. Går ner och brer en smörgås, sätter på tv:n och kommer upp och hämtar mig vid nio. Det är inte mer komplicerat än så. Dessutom är dom ju två också så de håller varandra sällskap. Jag har haft två barn i sängen i sju år så jag tycker att det är härligt att ha en barnfri säng och kunna gå upp senare nu för tiden. Äntligen!

Isabella Löwengrip skriver ett första inlägg där hon förklarar vilka helgregler hon satt upp för sina barn när de är hos henne.
Eller helgregler är kanske fel uttryck, hon verkar ha EN helgregel och det är att barnen inte får väcka henne eller Paul före kl 09.
I kommentarsfältet är det delade åsikter vad gäller detta, där någon tycker att det låter lyxigt, medan en annan tycker att alltsammans låter illa.
I inlägget efter så förklarar Isabella hur det brukar gå till och att det kanske lät hårdare än vad som egentligen avses.

Är det någon av er som har någon erfarenhet av ett sådant här typ av upplägg?
THK brukar väcka mig genom att slicka mig på ögonlocken när han är säker på att han håller på att svälta ihjäl.
Jag undrar om det skulle gå att införa samma typ av förbud för honom, eller om konsekvensen av det skulle bli att när klockan väl slår 09 så finns det inget annat kvar av vår lilla vita katt än några små tussar?

180 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Samtidigt stressar hon Pålle att fria, och skaffa fler barn eftersom exet ska både gifta sig och få barn med den nya.

      Va? ILs ex? Vem ska han gifta sig med?

      Vad kul, hoppas de blir lyckliga ihop ?

        I och med att han inte är en offentlig person så tänker jag att vi kan lämna både honom och hans fästmö utan namn i den här bloggen.

        Med det sagt så instämmer jag helhjärtat i din lyckönskning ☺️

        Ja, det blir karibiska familjeförhållanden för Odd och hans blivande hustru.
        De väntar ett gemensamt barn, fästmön har ett barn sedan tidigare och Odd, som alla här vet, två barn.
        Frågan är hur logistiken kring barnen, förskola, skola osv ska fungera.
        Odd och fästmön ska tydligen bo söder om stan. Verkar jobbigt att ha två barn i skola på Lidingö då.

          Japp, han bor i Tyresö. Helt omöjligt att få ihop den logistiken om de två barnen samtidigt går i skola på Lidingö.

            Förstår inte hur det ska gå ihop med ett nytt barn att hämta och lämna S och G på Lidingö varje dag. Tar ca 45 min till en timme enkel väg från Tyresö med bil i rusningstrafik. Så två timmar om dagen i trafiken med två lågstadiebarn?

              Tror absolut att han själv har tänkt och löser hur han ska köra sina barn på morgonen till skolan 🙂 Tror inte ni som inte vet någonting om hur hans liv är behöver oroa er 🙂 eller diskutera.
              Funkar absolut att köra, han pusslar nog ihop det med lite planering själv /tyresöbo.
              Så ta det lugnt är inte erat problem

          Äh det kommer funka. Allt går att lösa. Om alla vuxna kommer överens så blir det ju en stor familj ändå, kul för barnen iallafall.

          Hoppas jag!

          ojj ska han ha barn igen? hur vet du?

            Isabella har nämnt det på sin blogg för ett tag sen.

          Vad menas med
          Karibiska familjeförhållanden?

            Det undrade jag också när jag läste?

            Tänkte på Katrin och Bingo men det kanske är långsökt ?

      Högst normalt upplägg vill jag påstå, många familjer har liknande ”regler” på helgen. Så, verkligen inget att uppföras över, själv funderar jag mest på när mitt barn är gammalt nog för att grädda croissanter ?‍♀️

        Nja

        Sover du 11 timmar också? Bellsan stoltserar med att de somnade allihop kl 22. Sen får de inte väckas förrän kl 09. Det är nåt fel här.

          De kanske vill ligga ifred?

          Att barn vid en viss ålder är uppe ensamma en stund innan resten av familjen går upp, är rätt vanligt. Sedan vet i tusan om det är just Isabellas tider som gäller, vi går inte o lägger oss kl 22, och vårt barn väcker oss före kl 9, men inte kl 6:30 ?

      Vad har det med något att göra? Att barn växer och klarar sig mer själva har väl inget att göra med om man vill/bör ha fler barn eller vad?

        Om man inte pallar gå upp innan 9 och tröttnade på att h barn i sängen i 7 år så kanske man kan chilla med att föröka sig.

          Men ge dig nu. Vem fan ligger frivilligt sömnlös om nätterna? Ingen. Vilka gör det ändå när man har småbarn? Alla.

          Att inte gå upp före man behöver betyder inte att man inte gör det när man måste.

          Fast. Hur många som har barn gick upp samma tid innan de fick barn? Det säger ju inget om hur gärna man vill ha barn. Eller hur gärna man bör ha barn.

      Jag har alltid tyckt att Odd verkar vara en väldigt trevlig och vettig person. Kul att han hittat någon att dela livet med! Barnen kanske börjar bo varannan vecka på Lidingö när de får välja själva….

      Och ändå var det inte länge sen man fick upp honom på tinder ?

        Hade det varit lika okej om Bella skaffade barn efter så kort tid med en ny tror ni?

          Hade det varit tvärtom att det var hon som gifte sig, väntade barn och flyttade flera mil från barnens skola och kompisar hade hon blivit lynchad här. Odds blir hyllad…

            Riddaren…

    Tycker 06:30 på vardagar är sovmorgon…

      Ja men absolut!

      Jag med, men alla har ju inte samma referenser som vi?

      Tycker det är svintidigt att behöva vakna kl 8-9. Vid 9:30 ungefär går smärtgränsen för vad jag anser att en människa ska behöva tåla.

        Samma här. Typiskt bara att inte jobbet anser samma

          Samma som brukar skiva en annan Lisa….magstarkt

      Åh låt oss tävla om vem som går upp tidigast. Varför anses det alltid bäst att vara uppe tidigast? Har flex på jobbet och jag kommer in kring nio. Är alltid ett jävla tjat om vilka som är där först, och alltid lite mästrande.

        Haha eller hur?! Jag jobbar treskift och börjar som tidigast 6.45. Går då upp 5.45 och lider. Sen kommer vissa kollegor och skryter om att de minsann går upp 4.30 när de börjar tidigt! Jaha? Grattis? Jag värderar sömn före vad de nu gör på morgonen! Aldrig fattat det där skrytet, vi är alla olika och jag älskar att sova på morgonen!!

          ”Men du sover ju bort hela daaaaagen!” Sa alltid min morfar när han för femtioelfte gången muttrade om hur tidigt han vaknade och hur länge vi sov. Jojo, sen kl 15 sov han i soffan en timme och gick och la sig för natten 19.30. Skulle ha gått in och härjat då om att han sov bort hela dagen.

          Haha ja det är ett jäkla skrytande om vem som går upp tidigast. Är någon imponerad?

          Jag har ett jobb med helt fria tider (förutsatt att man ska delta på möten om man har sådana). Har vissa kollegor som kommer in vid lunch och sen gör sina timmar på eftermiddagen och kvällen. Men gud så mycket pikar de får av de som kommer in kl 06.30 och mallar sig.

        Haha mammor är nästan värst med att jämföra sovtider! Har varit välsignad med ett barn som sovit hyfsat bra och vaknat 7 (förutom enstaka perioder) som tidigast. Detta är ytterst provocerande för andra mammor som nästan vill få det till att mitt föräldraskap inte kan vara kämpigt på riktigt då om jag inte går upp 04.30 varje dag. Jag älskar att sova och går gärna upp vid 08.30-09 om jag får välja.

          Samma här. Mitt barn sover mellan 19-08, ibland 9 och folk tror jag ljuger.
          ”Ja, du har det inte jobbigt du.”
          För ett barns enda jobbiga grej är att de vaknar tidigt ?

            Haha exakt! För att vara en komplett förälder ska man anse att sovmorgon är att vakna kl 06, man ska inte ha barnvakt först när barnet är minst 5 år och då bara någon enstaka timme. Har man en egen vilja eller behov så är man egoistisk som inte borde skaffat barn ?

              Och man ska vakna minst varje timme under natten också.

    Jag fick väcka mamma & pappa när klockan blivit 7 på helgerna, och trots syskon var jag ensam vaken tills dess. Jag tog ingen skada. Barn har mycket att lära och ska inte daltas med för alltid!

    Minns när jag själv var liten så älskade jag timmarna före mamma och (ex)styvpappa vaknade för då kunde jag sitta och se på tv, äta morgonmål etc. i fred utan allt liv som kom med syskonen mm. 🙂

    Följt Bellas blogg en kort tid. Och tycker den är så tråkig. Så nu släpper jag att gå inn där. Och det känns bra. ??

    Tror Bella bara hittar på i vanlig ordning.

      Nejdå. Om barnen stör henne och Paul före kl nio så låser hon in sig i ”panikrummet”.
      I värsta fall trycker hon på överfallslarmet så får vaktbolaget ingripa och ta hand om barnen som stör.
      Man har ju hört talas om inlåsning. Barnen har säkert tränat på det i skolan 🙂

    Var det inte hennes barn och hon som bara åt plantbaserat och supermörk choklad sist jag läste? Nu var det sushi och bakelser

      Mörk choklad i godisväg. Bakelser och fika är väl knappast godis eller. Sånt ändras med tiden dessutom. Här har jag en 5åring som vägrar allt annat än ostbågar just nu. ??‍♀️

      Åt inte bån tryffelsalami? ?

      Det finns vegansk sushi

      Minns att hon skrev att barnen föredrog mörk choklad, ett par veckor senare handlade de lördagsgodis och hade vanligt godis i korgen. Inget jag hade reagerat på om hon inte gjort en så stor grej av det. Alltså, inget konstigt att barn gillar mörk choklad men de flesta väljer väl inte enbart mörk när det finns alternativ. Men hennes barn var liksom extra mogna finsmakare. Just den dagen hon skrev det iallafall.

    När jag var liten vaknade jag alltid tidigt på morgonen. Fick såklart väcka mamma men tyckte hon skulle få sova tills hon vaknade.

    Jag satte mig i soffan med godiset från kvällen innan och kollade på barnprogram på morgonen.
    Det är ett väldigt mysigt minne att tänka tillbaka på, lite konstigt kanske.

    Växt upp som ensambarn så tycker att jag var rätt självständig, lekte själv och sådär så var inte konstigt att smyga upp och sitta i soffan själv liksom.

      Jag delade rum med min syster som barn och har tydliga minnen av att jag smög så tyyyyyst jag kunde för att slippa läsa de textade barnprogrammen för henne. Jag var inte så gammal, så jag hann inte med att läsa båda textraderna om jag skulle läsa högt.

      (det här var i slutet på 90-talet och det gick textade barnprogram på morgonen. Minns speciellt två. Ett med en döv tjej som hade en hund som hette Örat och ett med en tjej som blivit muterad när hon blev påkörd(?) av någon tankbil typ. Hon kunde bli flytande och glida runt som någon spegelblank vätska. Väldigt obehagligt, haha.)

        Åh gud det kommer jag ihåg! Hon blev typ kvicksilver och löste brott?

          Syftar ni på the secret world of Alex Mack? Älskade den serien.

          The Secret World of Alex Mack! Vilka minnen som kom tillbaks nu :). Älskade också de där helgmornarna med barnprogram och tog ingen skada av att vara vaken ensam någon timme innan mamma och pappa gick upp.

      Precis! ” fick såklart väcka mamma” så som det borde vara ( pappa också såklart)

        Men jösses. Du försöker verkligen. Är väl skillnad på att be barnen inte väcka en innan en viss tid och totalföbjuda all kommunikation i alla lägen innan en viss tid. Du verkar tolka att bella typ låser ute sina barn ur hennes sovrum innan kl 9. De allra flesta andra verkar dock kunna förstå vad hon menar här.

          Försöker med vad? Har inget emot Isabella men tycker bara att den regeln är konstig.

            För att du läser den alldeles för fyrkantigt tror jag. Jag tror(!) att hon menar som de flesta här inne beskriver sina egna ”regler” kring detta. Jag tror inte att hon förbjudit barnen att komma in och väcka henne om de behöver det, om något händer eller så.

    Äsch – man behöver inte dalta så mkt. När vår son var yngre gick han upp och gjorde frukost till sina systrar som är 5 och 6 år yngre…då var väl han typ 10 – ingen dog av det?

    Alltså, jag tycker inte det där är en konstig regel. Jag (88:a) och min syster (90:a) hade en liknande när vi var hos pappa. På helgerna fick vi inte väcka honom och hans fru (eller vår storebror f. -86). Har många fina minnen av att sitta i deras svarta lädersoffa och titta på Disneyklubben. Eller att jag och syrran satt mitt emot varandra i köket och åt mackor medan alla andra sov.
    Är rätt säker på att många barn väckte upp med samma typ av regel (Bella också, för den delen – det kan jag ge mig tusan på) och ingen av oss tog någon skada. Vi är liksom samma generation som hade en hemmanyckel i ett snöre runt halsen, gick hem själva eller med någon kompis och åt Skogaholmslimpa med ett tillhörande glas oboy.

      Ja. Det är rätt rimligt att barn som går i skola kan fixa sin egen frukost och mellanmål efter skolan, och vara hemma själva tills en förälder kommer efter jobbet. Jag förutsätter också att barn senast i högstadieåldern är kapabla till att börja med middagen om man kommer hem innan föräldrarna.

        Mamma brukade förbereda så att vi barn kunde stoppa in i ugnen en stund innan hon var hemma. Är man gammal nog att kunna vara hemma ensam efter skola så kan man väl stoppa in något i en ugn också. Var ju inget avancerat som skulle flamberas direkt.

      Kan tro att en influencer inte ens vågar andas något om oboy till barnen idag. Tänk vad följarna ska skrika sig hesa om det onödiga sockret som kommer att döda barnen.

        För att inte tala om Skogaholmslimpa. Det är ju gluten! ?

          Och socker! Livsfarligt!!! ?

      Disneyklubben! ❤

      Nope, hade ingen sån regel hemma…

    Jag sa också till min dotter att helst inte väcka mig på helgmorgonarna utan tassa upp själv och se på tv eller spela på datorn. Hon fick naturligtvis väcka mig om det var något viktigt!! Sen åt vi gemensam frukost när jag kom upp. Har aldrig hört henne säga något negativt om det upplägget, snarare att hon tyckte om att pula själv uppe på morgonen ?

      Pula betyder knulla, när ska folk fatta det?

        Nej det gör det inte

        På vilket språk då?

          På norska men nu är vi ju i Sverige.

            Haha… kan betyda olika i olika delar av Sverige också. I min trakt betyder ’pula’ att trycka snö innanför kläderna på någon annan… sådär snällt som killar gärna gör mot andra killar eller sina egna syskon… o.O

              Fast det är väl mula?

                Finns ett inslag i Svenska dialektmysterier om hur väldigt många dialektala synonymer (eller vad det heter) som order mula har över hela Sverige. Så det kan nog kallas båda 🙂

                Kallas mula på vissa ställen, jag växte också upp med att det hette pula.

                Mula är väl bara när man trycker snö i någons fejs?

              Jasså? Får jag nyfiket fråga i vilken trakt man kallar det för att pula?

                I Eskilstuna på 90-talet bl.a.

                  Lol aldrig hört, var tyvärr ung i den staden då ?

            Även på norska så betyder det ursprungligen något annat men har blivit synonymt med knulla under åren.

          Det är en gammal betydelse som förekommer regionalt t ex i Småland. Sen är det slang också som sagt motsv pöka osv.
          Men huvudbetydelsen av pula är knepa, knåpa, knö osv.

            Vad betyder knö?

              Trängas, i alla fall i Göteborg. Absolut inte synonym till knåpa. Man kan ”knö in något” i ett fullt skåp t.ex., eller kan slänga ut sig ett ”knö daj inte änna!” om nån försöker gå före en i en kö :).

                Man kan också pula in något i ett skåp. Så det är nog pula som är synonymt med dessa exempel, det betyder inte att alla exempel är synonymer med varandra.

                Far är synonymt med både pappa och åka. Åka är inte synonymt med pappa. Typ så.

                Förlåt. Nu ska jag inte språktönta mig mer.

                  Åker*

        Där jag kommer från betyder det pyssla eller greja.

          Ja visst. Och att pula in något är att lirka eller trixa in det.

        Barn betyder lada, när ska folk fatta det?

      BALLE är ena skinkan. Ballarna båda ?

        Åh på skånska glömde jag ju skriva

    Tycker inte det är konstigt alls! Kommer inte ihåg att vi hade några regler hemma faktiskt, men vi vaknade alltid före mamma och pappa och ibland gjorde vi frukost till dem.
    Om jag får barn hoppas jag att den/de kan sköta sig själva på morgonen också när de blivit lite större, tyckte liksom själv att det var väldigt mysigt att vakna först och få ha tvn för mig själv med ostmackor och oboy??

      Eller hur. Den lilla vuxenfria stunden av stillhet och glädje kan vi väl ändå unna även moderna ungar.

    Hade ingen uttalad regel men vaknade jag och syrran före mamma så väckte inte vi henne. Egen tid utan mamma. Tjoho. Vi gjorde frukost och åt på vardagsrumsgolvet framför MTV tills hon vaknade och kom ner. Var ju jättemysig.

    Hur gamla är hennes barn?

      6 och 8 kanske, inte stenkoll

        Fråga inte Bella själv för hon vet ju inte riktigt säkert heller. :p

          Hahahaha

        Okej, då är det verkligen inte konstigt tycker jag. I den åldern tycker man väl ofta att det är lite skönt med egentid en stund också?

    Jag vaknade alltid jättetidigt på helgerna, precis som många andra barn. Mamma sa att jag fick smyga upp och hitta på tv tills dom vaknade, inga konstigheter.

    Detta är nog bara hittepå. Hon försöker bara provocera som vanligt, skulle jag tro. Hon kämpar på för att försöka hålla sig ”relevant”

      Men att det ens är provocerande för vissa är ju det mest provocerande i det här ?

      Fast det är ju inte ens provocerande utan fullt normalt? Det är ju inte direkt så att barnen ska åka på en tågluff genom Europa. De vaknar bara någon timme tidigare.

        Ja provocerande hade väl varit om de inte fick vara inne i huset medan föräldrarna sov. Stå ute på bron från 22 till 09. Men liksom vakna före föräldrarna och vara uppe själv en liten stund, är det ens konstigt i den åldern?

          För mig är det knappast provocerande, menar bara att i allt hon gör, så försöker hon provocera på ett eller annat sätt. Patetiskt är bara förnamnet, försök till provokation

            Jag förstår faktiskt inte hur du kan vara så säker på att hon jämt och ständigt försöker skapa reaktioner.
            Tycker hon får obefogat med hat för vad hon än gör. Eller inte gör…
            Kan inte vara lätt att ha en liten anonym hatklubb efter sig dygnet runt. Så mycket onödig energi som går åt till negativtet istället för att typ.. jag vet inte. Jobba på sin självkänsla eller något annat mer givande.
            ~den gyllene regeln~ borde tillämpas oftare!

              ? Riddaren är här och försvarar sin älskade Bella, gulligt

    Men snälla… mina barn får inte väcka mig alls på helgen! De kommer kanske in och frågar något ibland men för det mesta sköter de sig själva några timmar. Detta är inte direkt någon regel utan ses som självklart hemma hos oss.

    Verkligen inget konstigt. Mina fixar sin frukost och kollar på TV tills vi föräldrar orkar oss upp någon timme senare ? . Samma ålder som Bellas barn.

      Samma hos oss. Dom brukar komma in till oss när dom vaknar så säger vi att dom kan gå ner till tvn och titta så kommer vi om ett tag. Blir dom hungriga innan vi kommit ner (kanske en timme senare) så fixar dom mackor eller skål med yoghurt 🙂

        Ja fast då kommunicerar ju ändå med dem på morgonen och inte bara sagt vilken tid de får komma in till er. Känns uteslutande?

    Fan vad tråkig hon är Bella nuförtiden.
    ???

      Du menar inga skandaler..? Vänta bara boken kommer ut snart …?

        Ja, ungefär!
        Kan sakna den galna tiden lite ändå när det rakades ben i bil och hon låtsades flyga privatjet m.m. ?

          Och hennes glaslåda till hus hade ett IG med HM-inredning.

    Jag har lyckats lära mina båda katter att inte väcka mig på morgonen, helt otroligt. Speciellt den ena kikar fram lite försiktigt vid dörren och ser om jag är vaken trots att det är tyst. När jag är vaken så mottas det med stor glädje genom att hoppa runt på mig och högljutt spinnande.

    De fick helt enkelt pappersbollar kastade på sig och ett mycket bestämt ”gå och lägg dig” under ett par månaders tid. Till slut så föll polletten ner hos de båda och vi har lugnare mornar. Tidigare så räckte det att jag rörde mig så vaknade de och rusade in i sovrummet och krävde mat och att få gå ut trots att klockan bara var fem på morgonen och jag ville bara få sova ut.

      Vilken trevlig prick du verkar vara… kastar pappersbollar och höjer rösten åt dem..

        Ja, mycket trevligare prick när jag får sova och inte behöver gå runt med konstant sömnbrist. Det var ju inte direkt att jag kastade stenar och skrek. Och i med att det tog ett par månader så kan du själv lista ut att de inte tyckte det var särskilt hemsk utan de var smarta nog att koppla ihop pappersbollar och sur matte betyder att de inte ska väcka mig. Ungefär som de också lärt sig att inte hoppa upp på diskbänken eller klösa soffan. Funkar utmärkt att markera mot de små liven så att vi alla kan leva tillsammans i harmoni.

        Ja, för att som djurägare och flockledare sätta gränser är ju verkligen orimligt…

          Sjävklart, men inte genom att slänga saker på sin sötnos, samt inte genom att skrika…

      Haha, barnen tycker nog det är skönt att få ha lite egentid?

    hur är detta ens provocerande? Som barn gick jag och min bror upp och tittade på barnprogram varje lördag och söndag medan mamma och pappa sov. vi åt chipsen från kvällen innan som oftast också. Supermys!

      Men exakt! Det var ju höjdpunkten att få sitta och äta chips ifred innan föräldrarna vaknade. Och ibland vakna man ju okristligt tidigt och då förstod man ju själv att man inte väckte alla andra? Man gick ner och kolla på barnprogram eller satte igång ett kassettband där man kollade i en bok samtidigt och det plingade när man skulle vända blad och åt clementiner samtidigt.

        Jo absolut men era föräldrar hade väl inte satt en tid för er när det var ok att prata med dem? Det är det jag tycker är lite märkligt.

          Får inte bellas barn prata med henne om det är något de behöver? Tror du läser in mer än vad som står där. Läste du hennes tillägg?

            Jo, jag kan läsa. De har det som en regel hemma något som jag ( och jag har rätt till min egen åsikt/ uppfattning även om den inte överensstämmer med din ) tycker är otrevligt mot barnen. Och jag hade tyckt att det var konstigt om mina föräldrar hade gjort så.

              Jag har inte sagt att du inte får tycka att det är konstigt. Jag tror bara att du överdriver i din tolkning när du påstår att det skulle innebära att all kommunikation är förbjuden (när jag läst dina övriga kommentarer också så låter det så). Vilket inte alls står i det hon skriver, men du antar/tolkar att det är så. Det är bara det jag ifrågasätter, inte om du tycker att det är konstigt att be ens barn att inte väcka en. Det får man tycka vad man vill om.

              Nu ska jag själv sova? som tur är så väcker ingen mig men det är för att jag bor själv och barnen har flyttat sedan länge. God natt

          Du verkar läsa väldigt bokstavligt. Jag tror inte att bella menar mer än att hon har bett barnen att inte väcka henne före nio. Tror nog att de får komma in och prata med henne om det är något viktigt.

          Jag är generellt anti bella, men tycker att du fultolkar lite här.

            Du är expert på att skiva namn med liten bokstav, det vet jag av erfarenhet ?

              Hmm.. min telefon ändrar aldrig namn till stor bokstav om det inte står först i meningar. Orkar inte autocorrect. Är inte personen ovan men skriver jag bella anna erik simon… Inga stora bokstäver där.

              Haha bra spanat. (Enda andra kommentaren jag skrivit här är den 21:13 om hur det låtit om Bella skaffat barn snabbt med en ny, om du vill samla in ytterligare empiri.) Men precis som ovan säger så har jag inte autocorrect på surfplattan. Och när jag skriver från den,då blir det små bokstäver på namn och annat, för jag är för lat för att ändra.

              Så mest expert är jag nog på att vara lat faktiskt? det är lite av min supertalang ?‍♀️

                Vi säger så…

                  Vissa bokstäver kanske känns lite läskiga för dig att skiva med stor bokstav ? då det är kraftfulla. Som tex bokstaven Z. Den som vet, vet ?

            Tycker ändå inte det är trevligt mot barnen att säga så till dem, min åsikt bara…

    Min hund väcker mig med ett par pussar i ansiktet vid 7 tiden på helgen. Det betyder att jag ska lägga mig i skedposition så att hon kan rulla ihop sig till en boll och vara lilla skeden, sedan gosar vi lite och somnar om. Jag stiger upp vid 9 tiden och sedan får jag tvinga ut hunden på en kort morgonpromenad vid 11 tiden. Den hunden älskar sin sovmorgon på helgen ❤️

    Ni som gör såhär: Vilken ålder var era barn i när ni började?

      Mitt barn är förvisso väldigt självständig av sig, men jag har kunnat vila/sova sedan han var ca fyra. Han har tittat på paddan under den tiden. Sedan han var runt 5-6 har han kunnat bre en smörgås själv och hällt upp ett glas mjölk. Ganska kladdigt och stökigt ibland men det tycker jag hör till. Ibland vill han mysa jämte mig och ibland kommer han och frågar saker. Men allt som oftast kan jag faktiskt slumra till, ibland t.o.m. sova en stund ?. Brukar fixa mer ordentlig frukost sen (gröt/ägg) när jag går upp.

      4,5 år men strängt förbjudet att äta något innan vi har gått upp. Livrädd för att barnet ska sätta i halsen.

    Vår stora dotter ”får” inte väcka oss innan klockan 7. Hon får såklart komma in och lägga sig med oss men fram till 7 är det natt och då sover vi, punkt.
    Vår lilla tjej har däremot inte fattat dessa regler än och väcker oss gladeligen 5 ibland ?

    Min dotter har gått upp före mig sedan hon var fyra. Nu är hon sex. Sen nåt år tillbaka gör hon sin egen frukost och för tillfället är det kräm ned vetekuddar i (?). Hon sätter på Youtube eller svt på tv.n och kikar sina favoritserier.. supernöjd! Hon kan vakna runt 6-7 och jag vill helst gå upp 8-9.

    Så fullt normalt i min värld.

    Inget konstigt alls. Jag har sagt att jag vill sova till 09-09.30 på lördagar. Ofta får jag väcka sonen vid 10. Men vaknar han tidigt så går han ner och fixar frukost eller vad han vill alternativt ligger kvar i sängen med lurar i och kollar på film.

    Har en 2åring och en på snart 7 månader, skulle ni säga att det är för tidigt att börja med dessa regler?

    Mvh, blir väckt kl 5 varje morgon ?

      Undrar samma. Speciellt 1 åringen som ibland vaknar före 05.00.. om jag gör en flaska ersättning redo med pulver i så kan han bara hälla i vatten och skaka. Borde funka ändå…?

        Ja, säg bara till honom att han ska vara tyst och inte väcka dig förrän kl. 09.00 så du får sova ut ordenligt?

      Du kan säkert hitta på liknande förhållningssätt som passar ditt barns ålder. När vårt barn var 3 så lärde vi henne att hon gärna fick ligga mellan oss o kolla på paddan, då kunde vi sova vidare en stund till. Hon var nöjd, vi var nöjda. 🙂

    Äsch, emellanåt är det HON som går upp innan alla vaknat, sååå härligt med egentid, ”lifehack” eller vad hon nu kallar det.

    Sen nästa sekund så äääälskar hon att sova länge. Och så rullar det på om vart annat.

    Inget att hänga upp sig på, move on.

      Vaknar du samma tid varje dag? Jag älskar sovmorgon men vissa dagar vaknar jag tidigt och njuter av lugnet innan familjen stökar igång. Är det så konstigt?

        Jag vaknar dessvärre alltid tidigt.
        Tyvärr.
        Önskar jag kunde sova länge, tackar som frågar

      Precis!
      5 september lät det så här:
      ”Vilka vanor/egenskaper har du tagit med dig från dina förhållanden (både tidigare och nuvarande)?

      Åh vilken bra fråga. Jag skulle säga att vanor är svårt för det är nog mina vanor som tagit över mest i relationerna. Som att i alla relationer så har vi gått och lagt oss tidigt och upp tidigt (jag är så kvällstrött)…”
      https://www.isabellalowengrip.se/2021/09/05/del-4/

        Vad som är tidigt för någon är väl inte tidigt för en annan? Jag tycker att jag går upp tidigt om det är innan kl 9. Min sambo tycker att man sover länge om man vaknar efter 7.

          A.V.K.E.V.

          (Att vända kappan efter vinden)

          …är nog vad IL är mest känd för, till skillnad från hennes konsekvens gällande morgonbestyr.

            Tror att min poäng ändå gick fram hos dig men visst.

    Är så otroligt ointressant att höra föräldrar berätta om sina barns vanor. Typ det värsta att lyssna på efter ”vet du vad jag drömde i natt?!”

    Aha, det är visst bara jag som tycker det är en lite ” otrevlig ” regel. Att ha en tid för när man får prata med sin förälder. Är väl kanske för att jag inte är uppväxt med det ( och kommer inte att införa det heller). Mina föräldrar vaknade oftast först, vaknade jag tidigt kollade jag nog på tv men det var aldrig så att jag inte fick väcka dem. De sov aldrig till 9 heller.

      Samma här. Och att äta helgfrukostar tillsammans var så mysigt! Längre frukostpass där man läste tidningen ihop och startade dagen tillsammans. Fattar att barn idag gladeligen kollar på tv/spelar tv-spel redan från morgonen men för mig låter det sjukt trist. Vi är redan nog mycket ifrån varandra under veckodagarna.

        Man kan ju äta frukost med sina barn även om de vaknar innan en själv. Precis som att man kan äta middag tillsammans även om man kommer hem olika tider.

        Mitt barn tar lite yoghurt eller en smörgås när han vaknar. När jag kliver upp gör jag ordentlig frukost åt oss och vi äter tillsammans. Inget konstigt med det.

      Är benägen att hålla med. Var ett känsligt barn och ett hem ska inte vara stängt utan öppet. Oavsett tid. Det är min åsikt 🙂

        Precis?

    Ja, när mina barn var små fick de lära sig sätta igång ett VHS band med Disney på lördag morgon. Så fick vi sova lite längre. Inget konstigt .

    Vad jag inte förstår är varför IL publicerar alla idiotiska kommentarer!

      Skapar det trafik till bloggen?
      Ger det uppmärksamhet?
      Kan hon använda det till sin fördel framgent?

      Om svaret är JA på minst en av frågorna så är det också svar på din fråga.

        Ingen som förstår vem som skriver de flesta av kommentarerna?

          Nej, men du vet det baserat på hur de använder bokstaven z antar jag ?

            Z Z Z ? Precis den som vet, vet.

              Känns som något ingen annan än du vet..

                Jag och två till?

                  Haha som jag trodde då.

                  Nåja, leta tecken i skyn och ha det gott du ?

                  ZzzZzZzzzzzzzZzZzzZz

                    Jag, Bella och den som skriver dem?

      Men tror du att IL hobbybloggar lite med att dokumentera sin trista vardag för att få lite kramar och gulligull av följarna? Hon tar självklart in provocerande kommentarer för att skapa buzz och få klick. En gång i tiden skrev hennes personal en hel del av dessa ”taskiga” kommentarer, allt för trafik.

        Lisa. Magstark val av nick.

    Camilla, vad gör jag för fel? Skriver från tre olika enheter och för alla är det bara problem med robotgrejen. Recaptcha could not verify. Senaste kommentaren fick jag uppdatera sidan och börja om tre gånger för att kunna posta. Detta händer mer ofta än sällan.

    Jag vill också få vara med ? nä men seriöst, är det något fel från min sida? Vet någon hur jag i så fall kan komma runt det? Lite i-landsirriterande så.

    Jag och syrran levde life på helgmorgnarna innan mamma och pappa vaknar. Barnprogrammet började ju redan vid 6, och det var på tiden innan paddor och streaming. Var lyx att vakna typ kl 6 och tassa ner och ha allt för oss själva tills de vuxna vaknade och reglerna började gälla igen ?? Tänker att man får ta saker med en nypa salt

    När jag var liten fick vi inte väckte mamma innan 08.30 på helgen så jag tycker inte det är konstigt alls, dock var pappa alltid uppe mega tidigt varje dag. Men varför ska inte en förälder få sovmorgon lite då och då tänker jag?

    Ja Isabella behöver nog verkligen sova ut på helgerna,
    Måste vara oerhört ansträngande att åka till stan och träna med en PT och blåsa håret hela dagarna

      Indeed. Sådant tar på krafterna?

    Bara bra att barnen har regler och rutiner. Ser inget negativt alls i detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.