Min första tid med Molimentiborsten

I slutet av augusti så beställde jag hem en hårborste från My Molimenti och en hårborste från Bobby Oduncu för att se what all the fuss was about.
Amilia Stapelfeldt rekommenderade den, och hon verkar vara hyfsat svårimponerad, vilket gjorde att jag  köpte, först Molimentiborsten och sen Bobbyborsten.

Än så länge har jag bara använt Molimentiborsten, och på en gång kan jag säga att ALLA borstar borde komma med en liten kratta att ta bort hår med.
Jag älskar min kratta. ?

Idag delade Elin Molimenti flera dms hon fått från kunder som köpt hennes borste och som är precis lika nöjda som Amilia.
Själv märker jag än så länge ingen skillnad alls i mitt hår, men jag tror att det beror på att jag aldrig har mitt hår utsläppt, bortsätt från om jag har lugg. Den enda gången jag nu har det utsläppt är i perioden mellan dusch och hårfön och då ligger det ju slickat mot min rygg som en närgången bläckfisk.
Är det månne att kasta pärlor för svin att jag köper en så här dyr borste?
Är jag egentligen världens sämsta testperson? ?

Men jag borstar på, och tänker att jag ska göra ungefär likadant med Bobbys borste – som tyvärr inte kom med en kratta – så får jag be om att få återkomma lite längre fram med en recension/reaktion.

Någon av er som testat den ena eller rent av båda dessa borstar?


Min första tid med Molimentiborsten…” 
Det låter som att jag är med i Bachelorette med den här borsten. ??

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att inte alltid ha håret stramt uppsatt gör nog mer för håret än världens bästa hårborste. Var rädd om håret!

      Ariana grande, som i princip haft håret i hästsvans varje dag det senaste 7+ åren har ju börjat få rejäla problem med hårfästet på senare tid. Särskilt runt öronen. Inte snyggt alls. Jag brukade också ha håret uppsatt nästan varje dag men när jag såg bilder på henne från några månader sen började jag ha det nedsläppt oftare haha.

        Nja, ballerinor kanske men gymnaster brukar dels inte ha det så stramt och inte heller en längre tid (pratar av egen erfarenhet).

        Ja, det kallas ibland för ”ballerina baldness”. Det vetenskapliga namnet är traction alopecia.

        Enligt min en vän som är läkare så är det att man antingen har eller it e har genetisk anlag för traction alopecia. Jag har tight hästsvans jämt, mitt hårfäste har inte någonsin rört sig en millimeter, medan min vän är typ fläckigt skallig runt tinningen. Så hon ska ha utsläppt, jag gör som jag vill.

      Men nej, jag KAN inte ha utsläppt hår. Det är för mycket, för lockigt för bångstyrigt och fel alla möjliga vis. Den enda gången det ser fint ut utsläppt är när jag har hellugg, annars ser jag ut som ett penntroll som fastnat i ett eluttag.

        Men kan du inte ha en lös fläta då? 🙂 Det bör väl vara bättre? Alltså att alternera med.

          Har Camilla ens bett om tips på ”bättre” frisyrer eller fick folk bara helt för sig att komma med förslag på andra frisyrer att ha?

          Hästsvans for ever!

        Det måste vara jobbigt att hela tiden försöka få håret på ett annat sätt än vad det är naturligt.
        Lockigt hår är jättefint, men kräver bra produkter och en bra klippning. Det finns många tips på Youtube hur man får fram sina snygga lockar.

          Dock blir det så varmt med utsläppt hår… och det är i vägen 😉

            Haha nej, med rätt produkter i lockigt hår blir det ofta luftigare och därför inte lika varmt att ha utsläppt hår ? och huruvida det är i vägen beror ju på yrke, men går fort att lära sig hantera ?

              Haha men nej, ju lockigare och mer luft i håret desto varmare. Jag gillar mitt hår naturligt lyckligt men det är så varmt att det är obehagligt. Rakfönat är så mycket enklare och svalare.

                Jag har håret uppsatt varje dag. Dock har jag det uppsatt i en såndär snurr-knut med en större/mjukare hårsnodd runt om + aldrig stramt. Är det dåligt också? Försöker alltid göra knuten ganska lös och sätter hällre i några hårnålar iställer för att göra det för tajt så det sitter bra.
                Vill ej bli skallig men jobbar i restaurang branschen så kan inte ha utsläppt!

              Jag hatar att ha mitt hår utsläppt. Blir varmt och obehagligt. Då har jag ändå bara axellångt hår men klarar typ inte av en hel dag med utsläppt hår.

              Luft är ju dock det som isolerar.

          Varför är det jobbigt? Jag har lockigt/vågigt, allt annat än symmetriskt hår och jag hatar det. Nu jobbar jag inom industrin så behöver inte fixa till mig i vardagen, känns liksom lite onödigt när jag ändå ser ut som hejkomochhjälpmig efter halva dagen. Men så fort jag ska fixa till mig och försöka vara lite snygg åker plattången fram. Inte ett dugg jobbigt (och det hade inte varit jobbigt att platta håret dagligen, men gör det inte pga att det sliter ju på håret).

        Men det är ju då du ska testa borsten ju! ?

        Klipp av det?

      Min frisör sa i somras att jag måste sluta ha det uppsatt. Sedan dess har håret aldrig varit uppsatt.. Usch stackars hår.

        jag är ssk och måste ha håret uppsatt på jobbet, dvs nästan varje dag. blev fan svinnojjig nu!!

          Lös fläta? Lös hästsvans?

          Min mamma var ssk hela karriären och fick tips från sin frisör att bara variera höjden på tofsen så snodden inte spände på samma ställe och skavde. Sen kan man ha uppsatt utan att ha backslick ”Lovisa Worge style” ☺️??
          Tipsar även om knut, inbakad fläta osv. Uppsatt hår går att variera i oändlighet. Lyssna inte på skrämseltaktiken här, lite väl överdrivet ?

          Jag har det alltid i en stor klämma. Alltså dagligen i typ 10 år. Aldrig har någon frisör sagt något, tvärtom att det är bra kvalitet, trots ständiga slingor i mitt tunna (alltså naturligt tunna) skandinaviska går.

    Problemet med mina hårborstar är att det blir äckligt på ståerna förmodligen fett och hårprodukter. En kam till min borste skulle inte hjälpa mig.

      Det går att lösa genom att lägga borsten i ett varmt bad med ättika och bikarbonat. Sedan sköljer du av borsten med ännu hetare vatten, nästan kokade. Den blir som ny!

        Att lägga borsten i varmt vatten med lite diskmedel fungerar också toppen!

          Ja det funkar också bra. Det är bara något tillfredsställande när det fräser till av bikarbonaten och man ser det äckliga åka bort ?

            Åh ja!! Det håller jag med om?

      Eller tvätta den med lite schampo, snabbt och smidigt.

    Okej, jag är övertygad, beställde en nu. Skulle vara intressant att se hur hennes försäljning påverkas av ett inlägg härifrån, men det kanske inte går att mäta?

      Klart det gör om intresse finns av den som sitter på datan. Klart reklampampanjer utvärderas?

    Vad är det med borsten som är så speciellt bra?

      Troligen inte så mycket

    Alltså, man tar ju bort håret med en tandpetare eller liknande och tvättar den under rinnande vatten med schampo eller tvål.

    Vem kom på den dumma idén att världen behövde en kam för att ta bort hår ur borsten? Man blir ju helt matt på allt skit som ska produceras och tära på miljön.

      Jag tar bort håret med en vanlig kam. Går också bra.

      Funkar utmärkt att ta en nagelfil i stål t ex?

        Varför när man kan dra med fingrarna

      Haha är jag den enda som bara drar av håret med fingrarna? ? Funkar hur bra som helst!

    Kanon att köpa 4 (!!) stycken borstar från Kina (eller var är de tillverkade)? Hon hade kunnat köpa 2 stycken Mason Pearson istället.

      På tal om Mason Persson borstar, vilken ska man välja? ?Finns ju olika.

        Bristle & nylon i storlek junior har jag, den har både svinborst och plastpiggar vilket jag föredrar. Den är lagom stor! Finns mindre om du vill ha i handväskan.

        Finns guider om du googlar. Tror den med blandade strån är vanligast. Jag har den i två storlekar, den minsta för resor och en större hemma. ÄLSKAR de borstarna! Köpte båda med rabattkod på Lyko eller Bangerhead (minns ej) och det är fasen mitt absolut bästa skönhetstips. Finns inga borstar i världen som mäter sig med dem.

      Mason Pearson har ju lyckats utmärkt med att lura i folk att man behöver en borste för 1000+ kronor i alla fall.

        Behöver och behöver… jag gillar min, den är lyxig och håret blir mjukt. Tycker inte min tidigare borste för 129kr från Åhlens var så bra i jämförelse.

        Köper du billiga borstar så kommer du ändå upp i den summan eftersom de behöver bytas ut pga dålig kvalité. Jag är inte så mycket för slit- och släng, men alla gör som de vill.

          Fast hur ofta behöver man byta en hårborste egentligen? Har haft min nuvarande (Åhléns) i runt 1,5 år skulle jag tro och är fortfarande i bra skick.

          Vad är skillnaden på en svindyr borste??

          Jag köpte en borste från lyko för 149 som skulle främja glansigt hår med någon typ av behandling på piggarna och den funkar toppenbra och är skön mot skalpen och allt sånt. Tror jag lagt kanske 300 kr de senaste 15 åren på borstar så tror inte alls att man kommer upp i samma summa som att köpa en snordyr typ.
          Nu har jag bara axellångt hår som sätts upp i tofs så borstar håret 1 gång om dagen på morgonen bara. Men ni prinsessor som kör 100 borstdrag om dagen sliter nog betydligt mer på era borstar..

            ????

            Mason Pearson är toppkvalié, håller i en livstid, tillverkad på schyssta villkor och har inte skeppats över halva jorden. För mig är det värt 1200 kronor. Alla vill inte komma undan så billigt som möjligt, vi prioriterar olika helt enkelt 🙂

              Som sagt. Lurad.

                Hur tänker du då? 🙂

                  Vad gör du med dina borstar om de går sönder stup i ett?

                    Dom där piggarna brukar ju lossna efter ett tag på billiga borstar.

                Då har du antagligen inte testat en Mason borsta?

              Men hur många borstar nöter man ut på en livstid? Jag har väl köpt ny borste en gång ungefär sedan jag blev vuxen och köpte saker själv. Har nog inte betalat mer än 150 för en borste. Och då har jag tjockt lockigt hår om det har något med saken att göra.

                Som jag skrev, alla vill inte komma undan så billigt som möjligt. För mig är inte priset det viktigaste. Jag värderar helt enkelt kvalité och schyssta villkor.

                  Ja men säg det, låtsas inte som att det är för att den håller en livstiiiiid och att man slipper köpa ny kam var och varannan vecka annars liksom.

                  Kvaliteten är ju dock inte 10 gånger bättre än en för typ 120 spänn. Så det argumentet faller. Man betalar väl kanske för schyssta villkor (vilket inte heller riktigt stämmer) och för märket. Och sen för att det är lite finare.

                    Man betalar för en sjukt fin och bra, handgjord borste i grym kvalité!

                      Fin och handgjord. Ok.

                      Grym kvalitet. BS

                      Men betala hundra tusen för en borste om ni vill, men låtsas inte om som att det är sådan kvalitet att det är helt oslagbart. Säg att ni vill ha en fancy och dyr borste bara.

                      18:00 haha men gud, vad kränkt du är av att andra säger att det inte är så sjuk kvalitet som ni vill påstå ?

                      Haha kränkt? Va? Jag säger bara att kvalitén är grym 🙂 Du behöver såklart inte hålla med.

          Jag har haft min tangle teazer i snart tio år. Tvättar och tar hand om den så den ser knappt använd ut. 199 kronor.

            ÄLSKAR Tangle Teezer!!! ❤️❤️❤️
            Jag köpte en med skaft på Apotea för typ 99 spänn så det är som en helt vanlig borste i modell. Den där lilla runda utan skaft är för jobbig för mig med långt hår att orka borsta med.
            Obs! Funkar även på löshår om någon annan här har det och vill ha tips ?

              Instämmer! Hade först den utan skaft men när de med skaft kom är det liksom fulländat!

            +1 på den. Bästa som hänt mitt hår. Sliter verkligen inte alls som anses borstar.

          Hur ofta köper ni egentligen nya borstar? Är verkligen nyfiken om ni kommer upp i tusentals kronor på nya borstar så snabbt.

          Jag är närmare 40 och minns inte sist jag köpte en ny borste faktiskt. Den har hängt med sedan…ja…20 år typ. Köpte den på Konsum back in the days och den är fin och bra ännu. Jag rengör den ofta, gör man inte det så är det klart att man vill ha en ny.

            Typ var 3:e år? Ingen har väl sagt att man kommer upp i 1200kr snabbt, men absolut på en hel livstid!

              Oj. Så ofta??

                Japp, var inte så bra kvalité tyvärr ?

        16:04
        Jag har köpt en till mina 3 sheltietjejer. Är så nöjd.

        Eller hur. Köpte en fin svinhårsborste från Lernberger Stafsing (?) för 300, hur nöjd som helst. Tror jag kan ha den till mina dödagar.

    MEN vad är det för magiskt som sker med dessa borstar?

    Man skall inte borsta håret när det är blött, då det sliter på håret som då är elastiskt liksom. Så jag reder bara ut håret med fingrarna och tar bort löst hår efter duschen.

    Men sen då, nrär håret är tort, vad för magiskt sker med håret om man drar igenom det med en dylik borste?

    Jag har platt flimsigt skandinaviskt rakt hår om det påverkar något.

      Jag har lockigt hår och kan absolut inte borsta det när det är torrt. Fluff deluxe ? borstar det i duschen när jag har hårinpackning i.

        Samma här! Och efter duschen med. Så jävla mkt sliter det inte. Är man inte på nån spara ut håret-resa så lär det göra marginell skillnad.

    Jag har bara en sån där borste i plast som reder ut håret. Den använder jag innan tvätt. Sedan har jag en kam som är gles. Kallas det så? Har långt hår men ska nog ändra till mellanlångt Mycket jobb med långt hår.

    Jag fick två Mason Pearson borstar för ca en månad sedan som jag använt sedan dess. Nu har jag börjat tappa extremt mycket hår, och har inte ändrat något i min rutin gällande håret i övrigt. Slump? Någon som har tips mot håravfall? Någon vitamin jag borde köra på?

      Det beror ju knappast på borsten. Men kanske den drar med fler lösa hår så du upplever att du tappar mer?

      Jag också!! Började också med den för en månad sedan. Upplever att håret går av, men det är rätt slitet.

    Har lockigt hår och använder aldrig borste. Sliter för mycket på håret. Borstar/reder ut med fingrar i duschen när jag har inpackning/balsam i

    Blir alltid lika skeptisk till när de visar såna kommentarer att alla influensers skrivit de själva. Samma sak med frågestund

      Ja de kändes lite väl som långa noveller som influencern själv skrivit ihop

    Varför noppar Bianca bort håret vid öronen?
    Ser ut som hon har en dockperuk på sig. ☹️

      Skulle tro att det är för att hon vill.

      Haha aldrig märkt förut men ja det ser galet ut

    Ok, borstar för tovigt hår, vad hjälper? Tangle teezeer? Funkar det eller är det vilket som?

      Tangle Teezer har funkat jättebra på mina hårömma barn. Det är den enda borste de accepterar.

        Ja, det är precis syftet. Jag får nog testa. Har kört mängder med balsam och balsamspray från Natusan, den tycker jag är bra för syftet. Men det är nog dags att införskaffa en borste för ändamålet.

      Wetbrush ?Finns påLyko!

      För mig funkar ”Eleni & Chris, ultramin leave in spray”.
      Sprayar i handdukstorrt hår efter jag duschat, och sedan borstar med Tangle teezeer. Gått från tovigt trollhår till aldrig tovor, såååå skönt 😀

      Tack för tipz!

      Nu kommer jag inte ihåg vad borstmodellen heter, bara att den är lila, kostade typ 179 på Ica Maxi och är från Babyliss…den skulle tydligen vara bra mot tovigt hår i alla fall, men den är värdelös. Så köp inte den?

        Noterat!

    På tal om hår… Förlåt om det är OT… Men använder någon här steampod från L’Oréal? Jag är så nyfiken men samtidigt kostar den över 2000 kr… Jag har axelkort lockigt hår som är galet slitet av blekning och plattång. Brukar alltid skapa stora lockar med plattång (blir inte så korkskruvigt som med locktång) då mina egna lockar är små och ojämna. Någon med liknande hår som testat och är nöjd med steampod? Jag är rädd den är lite för stor för mitt korta hår så jag inte kommer kunna få till stora lite lösa lockar. De videos jag sett på Youtube visat mest tjejer med aslångt hår som lockar med steampoden.. Jaja tacksam för tips från er som testat!

      Jag hade en sån! Var jättenöjd med den. Håret såg mycket fräschare och friskare ut jämfört med vanlig plattång. Det går dock inte att göra lockar med den, den är för klumpig för det. Klippte håret typ 5-10 cm över axlarna och då var det svårt att platta med den men det gick. Sålde den sen när jag bestämde mig för att anamma mitt lockiga hår och ta hand om det samt lära mig styla det naturligt istället. 🙂

    Har inte den men en liknande. Använder inte pga för svår att rengöra. Fastnar damm etc i den, blir äckligt jättesnabbt.

    Gillar den klassiska ”funkar inte mina produkter beror det på att du använde andra produkter som är fel”
    Liksom blir håret elektriskt så är det inte borstens fel, då har du fel hårprodukter (och hon kan säkert tipsa vart du kan köpa rätt hårprodukter för typ 1000 kr)

    Har köpt borsten och gillar både den och lilla ”krattan” ☺️ Och borsten är jättebra, funkar fint med mitt lite fluffiga hår. Andra borstar gör det risigt och ”Ronja-Rövardotter-stort”, men denna borste ”håller ihop” håret ?

    Hur en hårborste ska påverka kvaliteten på ett hår som redan finns begriper jag inte. Att den skulle kunna vara skonsam mot det som växer ut och ge bättre kvalitet med tiden möjligen… jag är en fan av Tangle Teezer eftersom jag vill borsta igenom direkt efter dusch. Den sliter mindre än borstar med styv borst. Skulle aldrig betala flera hundra för en borste. Inte heller tusen kronor.

      EXAKT!
      Sånna claims hon gör i första bilden kan man anmäla! Det är falsk marknadsföring!
      Hon skriver ju ”kommer ge dig” vilket indikerar att denna borste är nån slags mirakelptodukt för det hon sen säger finns det inga borstar som gör? Hon bör skriva ”många upplever”
      Är jävligt noga med sånt där!

    Eller så köper man en sån borste som ser ut som en liten ”fot” för 39 spänn och en helt vanlig kam ( att kamma ur borsten med)
    Den borsten är perfekt till hårömma och främst till barnen.
    Sen ger man helt enkelt tusan i att borsta i tid och otid.
    Red ut håret med fingrarna efter tvätt, borsta när det torkat lite.
    Lätt som en plätt.
    Å billigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.