Att skräddarsy sina kläder

Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Jag skulle ha ett möte med sömmerskan som ska sy upp klänningar och skräddade vardagsplagg till mig. Allt kändes så himla bra! Vi gjorde en plan för min första klänning som blir ett test. // Isabella Löwengrip
[…]

Jag ser SÅ mycket fram emot att få skräddarsy egna kläder från och med nu. Jag och sömmerskan har en klänning på gång nu som ett test tillsammans. Det är en klassisk ”den lilla svarta” fast med rätt längd, skärning och med ett tyg som håller in på rätt ställen. Äntligen! // Isabella Löwengrip

Äntligen kommer Isabella Löwengrip få den där ”lilla svarta klänningen” med rätt längd, skärning och med ett tyg som håller in på rätt ställen, skriver hon på bloggen.
Med tanke på att hon skriver ”äntligen ” så tolkar jag det som att hennes kläder som togs fram med Stylein inte riktigt höll måttet, trots att hon då skrev att ”Det ÄR SÅ ROLIGT att få jobba med Elin och Irina. De är perfektionister uti fingerspetsarna men då blir det också bra.”.
Jag vet att ni var många som kritiserade både passform, tygval och sömnad på dessa blanka klänningar som Isabella hade på sig på Ellegalan 2018 och 2019, där den silverfärgade skapelsen bland annat sprack i en söm och nu visar det sig att inte heller Isabella var helt nöjd.

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är inget fan av Bella men kan faktiskt inte läsa in att hon skulle kritisera tidigare plagg i de stycken du tagit med här… Du tror inte du läser in saker du vill se?

      ?

      Sista stycket IL skriver läser jag in att NU kommer hon få kläder som sitter som det ska.

        Ja, men så känner man väl såklart varje gång man får något uppsytt efter egna mått.. Varje gång jag köper en ny klänning blir det ju min nya favorit, betyder inte att jag hatar mina gamla för det ?

      Nja, till Camillas försvar har Bella flertalet gånger uttalat sig om att detta projekt med Stylein blev misslyckat. Hon har till och med gjort ett helt blogginlägg om det, där hon samlat flera tokiga outfits hon burit genom åren. Sagt/skrivit att ”det är så det går när det går lite för fort” typ. Hittar inte inlägget nu så kan ej länka

        Vill så gärna läsa detta! Googlat som en tok men finner inte. Någon annan som gör?

          Länka oss någon?

            Jag är helt säker på att klänningen som sprack i sömmen var med bland tokiga outfits.

      Fast var samarbetet med Stylein kläder skräddarsydda åt Bella eller kläder som skulle säljas till allmänheten? Bella fick ju säkert komma med synpunkter på kläderna men knappast så att det gjordes till 100% efter hennes smak och tycke till skillnad från att låta sy upp en enskild klänning bara för sig själv.

        Dessa på bilden är dock uppsydda specifikt för Bella och inte en del av hennes kollektion för Ellos

    Det är sällan influerare gör något som jag känner mig avis på, men skräddarsydda kläder hade jag gärna haft!

      Haha jag med!

      Samma här ?

    Sydde hon inte upp klänningar i Estland?

      Hon använder kläder från Lilli Jahilo ibland men de är inte uppsydda specifikt för henne.

    Men detta var ju flera år sedan, släpp det? Hade också tröttnat på två år gamla plagg. Jag försvarar inte henne nånstans men ibland känns det som att du verkligen anstränger dig för att vinkla exakt allt hon säger och gör till något negativt.

      Tröttnar du på två år gamla plagg? Tycker definitivt att livslängd för kläder bör vara längre än två år, utan tvekan.

        Speciellt om det är ”finkläder” så vill man kanske ha något nytt. Hur många kändisar går på röda mattan i samma kläder flera år?

          Syftar alltså på klänningarna på bilderna.

      Håller dock med om resten av kommentaren, att det verkar ibland som att C slår knut på sig själv i försök att hitta underliggande betydelser i det Isabella skriver.

    Kunde inte bry mig mindre vem som har egen sömmerska eller ej. Det blir lite som kejsarens nya kläder för de som storögt följer sina idoler. Min gamla granne har alltid uppsydda kläder så jag ska kanske tipsa henne om att lägga ut det på nätet?

      Kejsarens nya kläder för att man har sömmerska?

    Det är supernajs att få kläder som sitter bra, därför syr jag mina kläder själv. Och det är så det låter på Bella, hon kanske skulle skaffa sig en symaskin istället…

      Eller låta någon annan sy kläderna åt en. Nu betalar hon väl inte för kläderna i detta fall men vad är fel med att betala en sömmerska i stället för att sy kläderna själv?

      Jag syr en hel del men att sy kläder är inte det lättaste.

      Det måste vara så bra kunna sy egna kläder. Är det inte inte väldigt svårt?
      Och att kunna byta dragkedjor när det behövs, vad smidigt.
      Jag brukar lägga upp byxor själv, laga små hål i kläderna. Men efter det tar mina kunskaper slut.
      Samma sak med de som är duktiga på att sticka. Jag kan inte sticka annat än halsdukar. Men hade mer än gärna kunnat sticka mysiga tröjor och sockar.
      Det måste vara guld värt vara duktig på sånt.

        Det är inte så svårt faktiskt, det beror på vad man ska sy. En kjol eller klänning är t ex enklare än en rock eller kavaj. Och att sticka sockor och tröjor är inte heller så svårt. Vad man dock ska vara medveten om är att det på inget sätt är billigare att sy och sticka själv (vilket många ofta tror).

          Det är hyfsat lätt om man inte är total nybörjare och har tid att sitta och trixa med att lära sig. Tid är som bekant också pengar.

            Det är mycket med kläder och hår nu för Bella och det verkar som att hon har lite panik inför bebisankoms5 alltså odds och boksläpp och räkningar dina intervjuer som hon tidigare räknat raderna i boken. Allting handlar om pengar presic som vanligt! Men
            Jag måste ändå ge henne en eloge för att hon håller fanan uppe och för att jag faktiskt tycker att hon klär dig väldigt snyggt!

          Nej så är det absolut. Tyg och garn är inte billigt. Oftare billigare köpa nytt (beroende på märke förstås) men det är så kul att ha sådant man gjort själv.

          Men jag är stolt över mina halsdukar och fortsätter beundra er andra som är duktiga på att sy eller sticka.

    Fast jävlar vad snygg hon var i den grå ?

      Ja!! Hon var sjukt snygg där, tycker den färgen passar henne så bra. Sen är ju den typen av tyg helt omöjligt att få riktigt snyggt, det är så oförlåtande i sömmar osv. Tycker ändå att modellen, färgen osv är väldigt snygg på henne.

        Tycker ni även att den sitter fint över bysten? ?

          Nej det är undermåligt att kalla detta skräddarsytt. De ska vara ett intag vid bysten och särskilt vid ett stumt tyg. Den sömmerskan behöver gå tillbaka till skrädderiskolan.

    Hennes idé är ju att låta sy upp plagg till sig själv, som sen ska gå att beställa av sömmerskan (i begränsad upplaga).
    Frågan är hur det funkar rent praktiskt. Ska de som beställer åka till sömmerskan i Stockholm för måttagning och provningar?
    Eller får de ett skräddarsytt plagg som inte är skräddarsytt för dem?

    https://www.isabellalowengrip.se/2021/09/23/en-ide-2/

      Alltså Isabella kommer på så himla dåliga och ogenomtänkta idéer. Känns som att hon har noll fantasi och en skev syn på vad som ”saknas” på marknaden. Jämför man henne med andra influensers så är hon ju helt ute och cyklar.

        På så vis kan hon i alla fall få uppsydda kläder och dra av kostnaden på sitt företag, precis som hon kunde dra av resan till Portugal för att reka inför golfresan – som inte verkar bli av.

      En så konstig ”affärsidé” verkligen! Skräddare / sömmerskor har inte så bra marginaler att det lönar sig att betala en influencer för att locka kunder. Och att sy upp kopior av klänningar som passar en person går knappt fortare än att sy ett plagg från nya mått. Återigen vill hon bara profitera på andras arbete genom sitt kändisskap, inte med någon faktisk kunskap eller kreativitet.

        Om hennes plagg blir snygga, så är det väl bara att gå till den sömmerskan och beställa ett eget unikt plagg om man vill – utan att passera Gå och behöva betala en slant till Isabella Löwengrip.

      Men är inte tanken att hon tar fram en design som sömmerskan syr upp. Om man vill ha en likadan skickar man sina mått och får en likadan skickad till sig efter ens egna mått? Inte helt tokig ide och inte helt olikt andra liknande verksamheter som jag vet har funnits i Stockholm.

      För en gångs skull, det är så långt ifrån massproduktion man kan komma, ger ett kvalitativt plagg personen angaligen värderar och har för framtiden. Sen ligger det nog inte så mycket business och pengar i verksamheten men ger ju en sömmerska ett bra flöde med jobb.

        Jag tänker spontant att det kan bli väldigt fel om man ska ta sina mått själv eller med hjälp av en kompis.

    Någon som minns den blåa klänningen på börsintron med exet? Vem sydde den? För bra satt den då inte…

      ?
      Den var tight på fel ställen kan man säga!

      Tror den kom från Hugo Boss, vill minnas att jag var nära på att köpa en likadan fast i rätt storlek för ett par år sedan.

    Den grå klänningen summerar Bellas karriär!
    På långt håll ser den glimmande och lockande ut, men när man kommer närmre och synar sömmarna. Ser man ett hafsverk gjort av amatörer med hybris.

      Word!

    Tycker du är lite långsökt nu ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.