Det Sydafrikanska sommarhuset är tillbaka

Förra sommaren så stod trähuset i Sydafrika i brand, ungefär samtidigt som Margaux Dietz hela lager av merch gick samma brand-öde till mötes.
Igår postade Margaux det här inlägget där hon meddelar att bygget av hennes sommarhus på savannen snart är färdigt, och att hon planerar att fira nyår där.

Det är sommar där då va?
Får man följa med? Trots att jag är livrädd för hajar så  lockar sol och värme, och i en pool finns det väl inga hajar? Inga stora i alla fall, visst visst?

Kanske ingen ? per se, men väl en och annan ? om man ska tro Youtube, och det ska man väl?
Så kanske en ”rain check” på den ändå?

Har ni spikat era nyårsplaner? 

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nyårsplaner? Vet knappt vad som händer nu i helgen. 🙂

      Men ska man resa till Sydafrika är det kanske bra att planera lite framåt 😛

        Men Camilla frågade ju om vi har några nyårsplaner ?

    Undrar genuint – Hur funkar det med vilda djur? Tänker väl mest lejon framförallt, men även noshörningar eller annat vilt som en inte vill stöta på eller ha luffsande runt huset?

    Är det alltså helt öppet, mitt bland djuren eller finns det stängsel runt om ett område och där byggs det hus? Så att de vilda djuren inte kan komma in?

    Mvh uppenbarligen orolig inför ett boende jag aldrig kommer att ha men ändå vill vara redo.

      Jaa alltså jag tänkte också så. Ser ju mer eller mindre livsfarligt ut, men jag kanske är hispig.

      Rent allmänt ang Sydafrika så gäller:
      I de privata game reserves som ligger i anslutning till Krugerparken finns inga stängsel mellan de olika anläggningarna och det är också öppet för djuren mellan Krugerparken och de game reserves som ligger intill.
      Det betyder att ”vilda djur” kan röra sig fritt över väldigt stora ytor.
      Men det betyder inte att lejon kommer rätt som det är för att käka upp turister som sitter och äter frukost. Personalen är på sin vakt och man skrämmer iväg djur som kommer för nära. I värsta fall har vakterna vapen (precis som guider under game drives) om det gäller att förhindra olyckor.
      Min enda erfarenhet av ”vilda djur” i anslutning till en camp var ett par elefanter som kom för att dricka ut poolen.
      Alligatorer finns inte i Afrika men väl krokodiler. Inte så ofta i hotellens pooler dock.

        Vad intressant! Tack för svar! Vilken press att vara vakt, jobbigt om ett lejon missas ?

        Båda gångerna jag varit i Sydafrika har lodgerna varit inhägnade. Första gången bodde vi i Krugerparken och andra i ett privat game reserve norr om Johannesburg. Så ”allmänt” är det nog rätt olika.

      Är inte noshörningar typ utrotningshotade?

        Värre med flodhästar isf!

        Det är skillnad på utrotningshotade och utrotade. Vi har sett många noshörningar de gånger vi varit i Sydafrika.

    Nyår, mest överskattade högtiden. När jag var yngre kände jag alltid sån press att jag skulle hitta på något, att hitta någon fest att gå. Men med åldern har jag tack och lov insett att det inte spelar någon roll och att man ska göra precis som man vill. Jag och min man firar årsdag på byår så jag ser det mer som att vi firar det. Därför är det oftast bara vi två med middag och sen i säng strax efter tolvslaget haha.

      Samma här, så helt ointresserad av att fira nyår på nåt ”speciellt” sätt. Förra året var jag och min bästa kompis i mina föräldrars sommarhus i skogen, vid havet. Käkade gott, badade spabad och bastu, drack skumpa och blev (rätt så jädra otippat) bjudna på dundrande fyrverkeri från grannen som också firade i sitt sommarhus. Bästa nyår på väldigt länge, så vi kör favorit i repris på det i år tänker vi. Får jag kalixlöjrom och skumpa är jag rätt nöjd, haha.

        Det där är väl ändå att fira nyår på ett ”speciellt” sätt? 🙂

      Jul tycker jag är mest överskattade högtiden… Sån jäkla press på att allt ska vara myyyysigt och treeeevligt. Bah.

      Haha jag älskar nyår? fast inte längre festen och glamouren, utan en kall mörk kväll helst med gnistrande snö och sprakande fyrverkerier en god hemma gjord middag och en skål med min man vid tolvslaget. Sen krypa ner i sängen och prata om året som varit och året som ska komma?

      Nyår tycker jag inte är överskattat, det är en kväll för champagne och glitter i varierande sällskap (även med sig själv) och helt utan traditioner. Jul däremot, totalt överskattat och vidrigt om man inte har en rosenskimrande familj. För att inte tala om midsommar där i princip alla förvandlas till medverkade i en Pripps Blå-reklam.

        Tror man älskar nyår om man redan är lite elegant och glamourös. Alltså om man är en sån person som gillar fin champagne, oatron, klä upp sig o så där. Gillar man att mysa o baka tror jag man älskar julen mer.

          Njä, jag är ju mer kanelbullar än ostron men jag avskyr julen just för alla krav runt omkring (inkl krav på familj) och nästan religiösa traditioner. Nyår kan ju bli precis vad man vill.

            Det kan julen också bli. Förrförra julen åt jag och en kompis tacos och såg film hemma hos henne, bara hon och jag. Såå mysigt.

    Nyår blir nog samma som alltid. Middag hos min syster med hennes familj. Sen somna i soffan hemma strax innan tolvslaget.

      Vakna till ring klocka ring

        Ja jag brukar vakna till när det börjar smälla fyrverkerier ute. Då är det dags att byta till sängen för att sova vidare ?

    Känns som det inte är särskilt bra placerat med tanke på de vilda djuren som stryker omkring. Dock är människor farligare än lejon men det är trots allt Sydafrika.

      Jag är mest bekymrad över myggen, så nära stillastående vatten. Jag har haft malaria och det är brutalt. Brutalt och dödligt.

        ’Har haft’?
        Det är väl kroniskt, men du kan hållas symtomfri?

          Malaria är i regel inte kronisk om man får behandling.

    Tips! Cissi Wallin skriver om patetiska rättshaverister som en samhällsfara i expressen, sisådär ett halvår efter att hon själv hängde ut en handläggare på Länsstyrelsen med namn och nummer efter att handläggaren fattat ett beslut som inte föll Cissi i smaken. Hon gick även ut på stories och anklagade handläggaren för allt ifrån korruption till inkompetens och uppmanade sin hatsvans att kontakta handläggaren och visa missnöje.

      1:Cissi är gränslös.
      2: För Cissi wallin handlar allt om Cissi Wallin.

      Jag kan inte förstå vad det är för människor som gillar henne…

    Nej nyår är ångest. Är 29 år, har firat nyår sen jag föddes med mina föräldrar…jag har inget gäng, vill inte bjuda in mig själv i någon kompis gäng heller.
    Blev väl mest troligt även dissad av en himla go kille nu på morgonen också så där finns inte heller någon att kunna fira med längre.
    På ett sätt vill jag typ bara åka iväg, bo på hotell, vara bara jag. Men det känns också sorgligt. Nyår och midsommar är två högtider jag också vill fira med härliga människor.
    Året är inte slut än och det är väl klart att jag kan hitta både nya vänner och någon som skulle kunna ge mig en kyss på tolvslaget, men det känns inte så troligt att jag lyckas med det på ca 2 månader.

      Samma här. Avskyr nyårsafton och firar det alltid tillsammans med mina föräldrar i myskläder. Värsta högtiden på hela året.

    Jag älskar nyårsafton! Man klär upp sig finare än under någon annan fest på året, man äter god mat och man skålar tillsammans under fyrverkerier. Älskar att få skåla in det nya året tillsammans med mina vänner och veta att vi har ett nytt spännande år framför oss ?

    Har hon byggt hus vid ett träsk?
    Var är strand och hav?

    Nyår firar jag med mannen och ibland barn och barnbarn, lika mysigt vilket det än blir????

      Strand och hav? Poängen är väl att de byggt upp det där det gamla huset stod och de verkar trivas bra där ?

      Ja det är verkligen heeeelt galet att folk kan bosätta sig någon annanstans än vid strand och hav. Man ba, är ni galna på riktigt?

        Nu bor hon ju inte där utan tanken var väl ett semesterboende, då vill man väl kanske ha något svalkande i den afrikanska värmen. Men hon kanske kan ta ett gyttjebad utanför trädkojan.

          Man vill? Nej, du vill. Uppenbarligen vill margaux ha sitt hus där eftersom hon byggt där.

          Hur långt är det från hennes hus till närmsta badplats?

          Ja men jag håller med dig, de som väljer ett semesterboende mer än 10 meter från en strand är ju helt galna. Snacka om att slösa bort sina liv!

          Uppenbarligen så är det inget hon prioriterar. I så fall hade hon väl byggt sitt hus någon annanstans. Dessutom har dom väl pool så svalka sig är nog inga problem.

          Är det heeelt otänkbart för dig att det finns de som inte ser semester = hav och strand?

    Margaux: ”Vi kvinnor måste ta tillbaka vår sexualitet”

    Huuuuuur tröttsamt, slitet, klyschigt?

    Det här har det ju tjatats om dag in dag ut de senaste 20 åren…. ÅTMINSTONE. Hela Sex and the City ”avverkade” denna tema redan.

    Hur kan folk ha så lite nya idéer att man alltid måste krysta ut klyschor?

    Det är väl noll problem för en kvinna i västvärlden att flascha med sin sexualitet, 90% av Instagrams innehåll går ut på detta.

      Margaux är inte någon jag direkt förknippar med nytänk så det är inte otippat att hon mjölkar det som går att mjölka. Får postkoloniala vibbar så fort hon pratar om Sydafrika. Det är antagligen bara jag men tycker hon utstrålar sunkiga ideal som känns så förlegade.

        Absolut tillhör hon inte någon intellektuell skara.

        Det som gör det irriterande dock är att med denna ”viktiga”, ”revolutionära” budskapet pryder hon GP:s Kultur.

        Nivån, tack?!

          Jag man kan ju undra vem på GP som valde Margaux. Tror mest det handlar om click bait faktiskt.

            Effektivare ”click baits” skulle vara artiklar av riktiga journalister och skribenter som stället motfrågor och ifrågasätter.
            Tyvärr är det damtidningnivå med all denna smeka-medhårs, berätta-fina-stärkande-historier -stilen.

        Håller 100 % med. Tror även hennes holländska ursprung en en bidragande orsak till det. Kommer ihåg när hon typ inte kunde förstå problematiken i att det finns en tradition i Nederländerna att måla sig till en julfigur med blackface. Helt sjukt att det fortfarande görs!

    Ja nyår är så överskattad. Och nyårsdagen är bland den dystraste dagen på året. Känns som så många har så höga förväntningar, och många tror att alla andra har så roliga fester osv

    Ifjol hade vi en väldigt bra nyår, dels skulle vi bara umgås inom hushållet (var jätteskönt!) och sen köpte vi bara hem snabbmat. Åkte spark i flera timmar på kvällen eftersom det hade frusit på och var bra sparkföre. Vid tolvslaget tittade vi på fyrverkerier över stan. Faktiskt en av de bättre nyårsaftnar.

      Jag tycker nyårsdagen är bästa dagen på året. Känns som att jag får ny luft i lungorna. Jag ser året som en klocka. Hösten är mellan 8 och 12, dvs uppförsbacke. 1 januari har vi tagit oss över krönet och äntligen nedförsbacke igen.

      Nyårsafton däremot orkar jag inte fira. Ska alltid vara så himla extremt när någon drar ihop nyårsfest. Finklänning, trerätters med hummer, kära par som ska förlova sig under fyrverkerierna… nej tack. Ge mig en pizza i pyjamas tack.

        Får jag äta pizza i pyjamas med dig??

        Närå, men vad olika det kan vara. Min uppförsbacke börjar 1 januari, och håller i till typ mars, mitten på april. Fruktansvärt jobbiga månader.?

        Haha, själv lever jag efter skolklockan, alltså att året börjar efter sommaren. Går inte i skolan eller jobbar där men ser hösten som början på året och att nyår faller i mitten, men ser å andra sidan varje måndag, månad, dag osv som nya chanser ?

          Hmm.. jag har nog alltid sett året så här, även när jag gick i skolan. Kan inte tänka mig året på något annat sätt ?

          Ja det gör jag med, hösten är min nystart!

        Huh, första gången jag hört någon annan beskriva året som en klocka. Jag ser inte en klocka men året är en cirkel som står upp som en väggklocka. Kl 12 är vid nyår och kl 6 är midsommar. Så när någon säger typ ”jag fyller år i oktober” så ser jag för mitt inre var på cirkeln de fyller är.

        Mitt år är också en stående cirkel (mer ”3D” än en klocka) men nyår är längst ner och sommaren är krönet.

          Hur ser du dina veckor? Jag ser dem som en oval eller en lite tillplattad stående cirkel där helgen är högst upp.

            Jag (som skrev om klockan angående nystarten) ser veckan som en hästsko, som ett upp och nedvänt U. Onsdag och torsdag uppe på kullen.

              Älskade denna tråd! Är det bara jag som också ser namn på liknande sätt? Molly och Joel är runda namn, Jonatan är ett rektangulärt namn osv haha. Jag ser liksom namn i rutor och färger.
              Ser också året som en klocka, trodde jag var den enda som gjorde detta ?

                Jag har färger på alla namn, ord och bokstäver. Så namn som börjar på M är röda namn eftersom M är en röd bokstav ?

              Haha min hjärna pallar inte, som ett upp och ner U blir ju helt fel ?

            Älskar sånt här haha. Veckan är ungefär som en backe där vardagarna är ”platta” och fredag-söndag är backen/som en platå. Sen har alla veckodagar färger:

            Måndag blå
            Tisdag citrongul
            Onsdag ljusbrun
            Torsdag mörkbrun/orange
            Fredag mörkgrön
            Lördag ljusgrön
            Söndag vit

              Feeeeeel?

              Måndag: röd
              Tisdag: vit
              Onsdag: mörklila
              Torsdag: vinröd
              Fredag: rosa
              Lördag: gul
              Söndag: ljusblå/blå

                Nej nej så här ska det vara ?
                Måndag är röd
                Tisdag är mörkblå
                Onsdag är beige
                Torsdag mörkgrön
                Fredag ljusblå
                Lördag är svart
                Söndag är vit

                  Haha så roligt. Försökte se om vi har gemensamma nämnare men verkar bara vara att torsdagen är mörk och söndagen är ljus…

              Synestesi..??

    Nyår – brukar vara kul om vi kan fira med vänner – ibland jobbar jag så då blir det inget superfirande. I år – om jag nu inte hunnit börja jobba siktar jag på fira bort ett eländes år med cancer och in ett år som frisk från cancer. Det är iaf förhoppningen.

    Influencer OT, nicoline Hedlund gör reklam för protein.se och visar massa ”före och efterbilder” och uppmanar att man ska byta ut några mål då och då mot måltidsersättningar… hon glömmer detaljen att hon opererat magsäcken

    Jag upplever just nu mitt första år som singel (på 25 år) så jag har ingen aning om hur nyår kommer att firas i år. Eller jul. Eller nästa påsk. Eller nästa midsommar. Så himla spännande 😉

    Jag tycker det där huset ser otryggt ut överlag, både gällande djur och människor. Sydafrika är väl ett väldigt kriminellt land..? Jag hade inte vågat bo någonstans som inte var gated. Djuren skulle man ju också vara sjukt orolig för, även om de inte ”brukar” dyka upp. Tänk om?? Vaknar upp med en orm i sängen…… nej tack

      Så himla bra att det inte är just du som ska bo där.

    Senaste åren har jag och min kille firat nyår hemma (eller hos hans föräldrar) med vår hund. Vaknat upp tidigt på nyårsdagen och mått toppen. Njutit av ledighet.
    Är inte alls ett stort fan av nyår, men kan tänka mig en middag med vänner på sin höjd.

    Jag väljer att vara ensam på nyår denna gång. Brukar vara hos min bror, men det bjuds aldrig på vare sig mat eller tilltugg. Har haft med mig själv senaste gångerna. Dessutom spelar han så fruktansvärt dålig musik på högsta volym så jag får örsprång och huvudvärk och bara vill hem?

      Kan ni inte laga mat ihop? Han måste väl också äta som alla oss andra?

    Fint

    Ot. Men varför måste tanbyklara konstant visa upp sin kropp. Vad det nu än är så är varenda bilder på henne poser där hon ska visa upp sig så snygg. Typ som att hon skryter om hur perfekt hon är. Har inte vi kommit längre än så eller?

      Sådan five-head hon har alltså

      Tips: följ inte så ser man inte. Funkar för mig

        Har också svårt att inte tänka på alla fattiga sydafrikaner i kåkstäderna och utlänningar som kan komma in och bygga lyxiga sommarhus i deras land. Hur är det möjligt att fattiga utsatta människor i hopp om en bättre framtid inte får bosätta sig var de vill men så fort man har pengar kan man bo/ha sommarhus i princip var man vill. Tycker det känns så bisarrt.

      Vart är hon perfekt? Hon har snygg kropp men ansiktet.. och orka bli provocerad av att nån har snygg kropp

    OT Michaela Forni senaste story och inlägg: går på föräldramöte och känner sig vuxen? Eh det har hon väl varit ett bra tag, är hon inte 30+? Men det ska firas med att gå ut och dansa i helgen. Samma Forni som firade att restriktionerna lyfts med ett inlägg om hur tacksam hon är över att få festa igen och hur hon aldrig ska sluta dansa. Något skaver så enormt hos mig med dessa influencers som leker föräldrar och tycker att festa på stureplan är det vi alla längtat efter. Jag fick äntligen krama min pappa efter vaccin och restriktioner men hey to each their own

      Vad tråkig du är. Jag är också vuxen men ibland gör jag saker och ba ”oj vad vuxet det här är”. Typ hålla i möten på jobbet, storhandla, köpa hus osv. Mitt huvud har inte riktigt hängt med min faktiska ålder ?

      Men ta av dig offerkoftan. Njut av att krama din pappa utan att jämföra med vad andra gläds av. Du ska se att tillvaron blir lite ljusare om du försöker vara lite mer positiv.

      Varför måste det ena utesluta det andra? Jag är glad över att få krama min mamma OCH över att få gå ut och dansa igen. Jag är 30+, har ett seriöst och ansvarsfullt jobb men festar ofta på helgerna. Sköter mitt jobb, mitt liv och mina relationer utan problem trots att jag gillar att dansa på stureplan och dricka vin.

      Det är INTE bara influencers som älskar att gå ut o festa. Är det så svårt att acceptera att människor har olika intressen?? Jag lever för dryck och dans och utgång och är över 30. Hur stör det dig exakt?

        Läser att ingen av er nämner att ni har barn? Har ni? Jag gör också både och.
        Syftade på leka föräldrar-biten, så chilla lite. Ja vi tycker olika.

          Men lägg av. Jag är 30+, har barn, och älskar att gå ut och festa. Tänka sig!

    Nyår innebär för mig födelsedagsfirande av ett av mina barn. Älskar att se fyrverkerierna vid 12-slaget och veta att det är en fantastisk avslutning på födelsedagen enligt födelsedagsbarnet själv ❤️ När hen var mindre sa jag alltid att fyrverkerier smäller för hen, ren lycka ?

    Sydafrika är ett farligt land för vita farmägare, många farmägare har blivit mördade. Jag antar att det är känsligt att skriva och prata om. Annars ett underbart land.

      Det är nog inte så kul att vara svart där heller. Apartheiden må vara officiellt avskaffad, men det våld du hänvisar till är en konsekvens av rasismen. Sydafrika är fortfarande ett väldigt segregerat land. Det bör inte vara känsligt att prata om, såvida man inte framför ignoranta och tondöva kommentarer. Utifrån landets historia är det lätt att förstå varför landet ser ut som det gör idag.

    Jag och sambon firar 10 år på nyårsafton, så vi ska antingen gå ut på restaurang eller laga något här hemma ❤️

    har hon vatten och el i det där huset. Eller hur lagar de mat, duscha, osv?

    Av 7 firade nyar tillsammans har jag och sambon lyckats sova bort 12-slaget 4 ggr sa det far val bli sa det har aret ocksa, har i Cusco brukar det ju regna och aska runt jul och nyar sa man ar inte direkt sugen pa att dra ut heller sa det passar ganska bra att ata god middag tillsammans och sen bara mysa ner sig i sangen framfor en bra film som man somnar till, sen vakna av alla raketer och saga ”Gott nytt ar” en puss och sen ”God Natt” haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.