My Martens integritets-logik har vissa luckor

Ludvig har nu börjat gå själv till skolan. Det funkar hur bra som helst ☺️ Vi går den ”yttre” vägen, och ska snart börja utforska den inre vägen …

Men bland går jag med Ludvig ändå, men då får jag vända strax innan skolan ? Ni vet , det börjar bli piiiiinsamt. // My Martens

My Martens vänder innan sonen nått skolan eftersom det börjar bli pinsamt för honom att mamma följer med. 
DET förstår och respekterar hon, men att fortsätta pumpa ut bilder på sonen iklädd endast kalsonger och att dela med varenda lite privat aspekt av mobbingen som sonen utsatts för verkar hon inte ha några som helst ambitioner att sluta med?
Trots att hon genom detta riskerar att skedmata existerande eller framtida mobbare med allt de behöver ha för att kunna jävlas med hennes son.

Jag fattar det bara inte?
Hon är beredd att köpa och sälja hus hon inte ens hunnit flytta in i, och slå knut på sig själv för att sonen ska kunna gå i en annan skola, men det absolut enklaste av allt, att INTE exponera sitt barn på alla utlämnande sätt som går på sin blogg, DET verkar hon inte ens se som ett alternativ eller sin roll i?
Jag tycker så synd om honom, att hans mamma fortsätter exponera honom på det här integritetskränkande sättet när han redan haft det mer än jobbigt i skolan och behövt flytta för att börja på en ny.
Sluta publicera den här typen av material och ge barnet en ärlig chans.
Hur kan hon vara så lyhörd vad gäller promenaden till skolan, och att vända innan de kommit ända fram eftersom det är pinsamt för sonen att gå med mamma, för att sedan vara totalt immun och stendöv vad gäller sin egen och bloggens roll i det hela?
Hur kan hon inte se att hon förmodligen gör alltsammans så mycket värre för honom med sin totala brist på integritet i både text och bildform?

Hur fan tänker hon?
Det är varken hennes eller sonens fel att han blivit mobbad – så klart inte – men jag förstår inte hur hon kan vara beredd att göra allt det hon gjort för att sonen ska få en trygg och stabil skolgång, samtidigt som hon konsekvent vägrar någonting så simpelt som att sluta exponera honom på sina sociala medier?
Hon är beredd att göra ALLT det här (hus, flytt mm), men inte det här simpla – att sluta exponera sonen?
Hur?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En del borde ha permanent internetförbud.

    Vissa borde inte få ha barn..

      Men herregud.

    Varför kommer Helen Torsgården undan med att exponera sina barn på Youtube?

      Det går inte ens att jämföra sättet de inkluderar sina barn? Helen gör det alltid på ett naturligt, fint och framför allt respektfullt sätt. Hon håller sig på rätt sida gränsen och skulle aldrig lägga ut något av tveksam karaktär, så som My ibland haft dåligt omdöme till att göra.

      Fast hon berättar ju aldrig om intima och privata saker ang barnen? Eller det kanske hon gör utan att jag tänker på det? ? hon kan ibland berätta när barnen vart extremt gnälliga eller bråkiga med varandra. Men såna är ju barn rent generellt haha

        Hon hade ju med klipp i sina vloggar från när barnen pottränades. När de satt på toaletten m.m … (inte blurrat)

    Håller med dig till 100%.

      Haha, exakt den kommentaren jag kom för att skriva.

      Och sen kan man tillägga att det är fritt fram att börja reta honom för att mamma följer honom nästan till skolan. Kan hon inte bara låta barnet vara ifred utan att redovisa allt som om han är ett gulligt husdjur? Pappan borde verkligen säga ifrån och om han gjort det så får han väl säga ifrån ännu mer.

        Nej det är inte fritt fram. Även om en kille kommer med kjol till skolan så ska han inte mobbas! Tänk om.

          Ingen km som påstår att någon ska mobbas. Självklart ska ingen mobbas men det händer tyvärr och man behöver inte kasta ved på elden i vissa fall liksom.

        Hon vill ju få cred för att hon följer honom till skolan, innan har hon ju tjatat om att hon flyttar för sonens skull och att hon kört långt varje dag för sonens skull. Hon har t.o.m. skrivit typ att ”idag har jag varit en otrolig mamma”. Hon vill hyllas och hon t.o.m. hyllar sig själv. Pinsam människa.

          En sak till, sanningen är nog egentligen att hon flyttar mest för sin egen skull (och mannen jobbar tydligen i Täby). Allt My gör är mest för sin egen skull, kolla bara hur hon vill ha cred för allt hon gör, att skriva att det är för sonens skull så hyllas hon och får cred och det njuter hon av. Hoppas att sonen har det bra i skolan och får kompisar.

          Fattar inte varför han inte kan gå själv till plugget nu? Han är ju inte 5 år? Han flyger ju själv, borde kunna traska ett par meter utan morsan hack i häl.

            Är det bara ett par meter?
            Han har inte gått den vägen förut och han har börjat i en ny skola. Dessutom måste väl My gå ut med hunden? Så vad är konstigt med det?

            Hur gammal är han

              Fyller 11 om några månader.

    Ja tänkte samma tanke…borde vara lika pinsamt att ha sällskap med mamma till skolan som att visas på Instagram och blogg i bara kalsonger inför tusentals läsare/följare.

    Fattar inte att någon säger ifrån…hennes ”syster” Kin eller Ludvigs pappa.

    Ludvig kanske inte är medveten om att han figurerar halvnaken i sin mammas blogg, men tro mig…det sprids snabbt bland skolkompisar, tycker så synd om honom.

    Men låt bli att skriva om hennes son här också – det spär ju på eländet ännu mer!

      Ja kanske inte så kul att bli omnämnd här som den stackars lilla pojken. Sen alla kommentarer här som det kommer att leda till. Hur kul är det för honom?

        Nu tror jag inte att pojkens klasskompisar läser Bloggbevakning i och för sig….

          Tror du att de följer my?

          Varför inte? Om de är elaka med honom och får veta att det kommenteras om hans situation här, varför skulle de inte läsa?

          Kanske deras föräldrar! Barn föds inte till mobbare. Värderingar är något man bär med sig från hemmet/ vuxna!!

      Ja, syftet här är ju att skriva ner My. Kul för pojken.

        Nä men kanske KANSKE om My läser här får hon sig en tankeställare, My alltså.

        Nej syftet är inte att skriva ner My. Syftet är att exponera Mys exploatering av sin egen son. Sidor med laddat innehåll drar fler besökare och algoritmerna prioriterar content som är laddat. Finns bara en vinnare och det är de som säljer annonser alla andra är förlorare även My. Synd hon inte inser det.

          Men på vems bekostnad skrivs det här inlägget? Vem tar eventuellt mer skada av att det även diskuteras här inne?

            Hade problemet varit kvar på individnivå håller jag med men detta påverkar stora grupper och politiker och lagstiftare måste sätta sig in i problemet som sociala media skapar. Det är helt ohållbart. Sedan har faktiskt My ett eget ansvar i allt detta. Hon är både omdömeslös och gränslös i sitt agerande och det är väldigt svårt att som förälder förstå hur hon använder sonen för att tjäna pengar och att hon inte förstår hur integritetskränkande situationer hon visar upp sin son på.

              Jag försvarar inte my här.

              Sen håller jag inte med om att inlägget diskuterar ett större fenomen än en individ. Om du var mobbad i skolan och att det blev värre av saker din mamma la ut, skulle du då vilja att det även lades ut för öppen diskussion på Sveriges största skvallerblogg?

      Jag instämmer! Varför ta upp om det här. Ta det direkt med My istället på hennes blogg. Inget blir väl bättre för pojken att han ska exponeras ytterligare här.

      Snälla ta bort denna typ av inlägg som handlar om barn. Jag tycker det är olämpligt.

        Håller verkligen med dig, obehagligt inlägg.

        My släpper inte igenom frågor som inte behagar henne. Något som ifrågasätter vad hon gör eller varför.

        Håller helt med. CamCam du bidrar till den problematik du kritiserar.

    Nyligen la hon ut bild på honom sovandes på soffan med lakanen överallt. Det är lite resandefolk över deras sätt att leva.

      Ha ha ha vilken sjuk kommentar

        Varsin husvagn skulle ju bli perfekt ?

      Lite vardagsrasim tihi! ?

        Ja den andra meningen var helt onödig.

          Inte bara onödig.

      På Flashback var det nåt smarthuvud som skrev i stil med ”Vad är det med den familjen och sova på soffor”

      Mig veterligen är vi många som somnar på soffan lite nu och då. Man kan både sitta och ligga i en soffa ? trot eller ej..

    Har tänkt samma flera gånger sedan hon började skriva om att han var mobbad. Hon lade ut massor av bilder på honom när han var jättesjuk samt som sagt var i badkläder, kalsonger samt när han sover. Otroligt privat kan jag tycka och barn av i dag söker ju såklart upp sina kompisar föräldrars sociala medier och bloggar om de vill ha material för grov mobbing. Helt sjukt att hon utsätter honom för detta. Konstigt överhuvudtaget att han flyttade till Stockholm när det verkade som att han hade en stabil tillvaro på Öland med sin pappa och sitt bonussyskon som var i samma ålder.

      Vi fick ju vid ett tillfälle veta att hans avföring var normal ?

      Hur vet du att han hade en stabil tillvaro hos sin pappa? Hans ”bonusbror” är hans halvbror. Dom är födda ungefär samtidigt.

    Ingen ville följa med till Åre. När resan ställs in duger det att besöka mamma. Hon brukar ju få nöja sig med ett besök om året. Törs väl inte vara själv när Jonas ska spela.

      Va va blev det ingen resa ? Varför skriver My inte om det ?

        Hon vill inte skriva mer om det. Hon har gjort bort sig i träningsbranschen, tog liksom slut innan hon kom igång. Många av ja-sägarna är tysta på hennes insta. Även resa till Mikes blev väl inställd? Väldigt komiskt att det är först till kvarn som gäller. Sen rea. Sen inställt. Pinsamt.

        Gympasalen (Lavendel ?) är säkert till försäljning. Ingen vill ha hennes tjänster. Betala för att en outbildad lögnare ska hjälpa dig iform ?
        Som har alla problem hon säger sig vara proffs på.

          Haha!
          Som jag väntar på infon om gympasalen ?. Tror kanske att det kommer skyllas på diagnos, hälsa, mediciner, stress och fokus på nya livet i våningen. Men också lite taggad på cliffhangern om samarbetet med SMEG (eller Smegg som Mysan säger) och vuxen.se!

            Inte undra på att hon blir snurrig och trött. Lögnerna ska stötas och blötas innan det rätta ögonblicket uppstår. Undrar om hon bollar sina idéer med Jonas och han tycker det är ett normalt beteende. Tänk vad lätt att försäga sig om man ska täcka upp för en mytoman. Kanske därför han pratar så lite ?

      Ja det brukar vara ett besök om året max, men det var väl ett ypperligt tillfälle nu då så kanske det lite flyttar fokus från Åre så folk inte undrar, och sedan är väl många kändisar bjudna på kändisgalej i helgen men troligtvis inte My så då passar det bra liksom.

        Och såg att Lotta G, vimmelmamman skriver att hon är bjuden till sin frisör Tildas bröllop. Tilda som My har kallat sin bästa vän. Är inte My bjuden? Kan det har skurits sig även där?

          När är bröllopet? My har inte nämnt Tilde på evigheter.

      Frågade om resan på bloggen ?‍♀️ Den är givetvis inte med

        Såg att hon svarat någons kommentar att det var 3 deltagare för lite så de fick ställa in. Sist det begav sig var det 5 deltagare samt My och Milla på bilderna. Kan betyda att 2 var anmälda i år då.

          Förra året var väl ägarinnan till hotellet med på många bilder. Och en person var med för att skriva nån artikel.

        Fast hon har svarat på bloggen.

    Detta är varför jag inte har mitt barn alls på sociala medier. Är så glad att jag och min man är helt överrens på den biten.

    Och hur Anna fjantar sig och lägger upp när hon kammar hans hår och bjuder på glass.

      Haha ja ??

    Är det bara jag som tänker att det borde vara rent utav farligt att först exponera sonen så pass mkt sedan berätta att han går själv till skolan och sedan beskriva vilken väg han går?! Mkt info som fel personer kan använda sig av. Därför borde du Camcam inte sprida detta vidare!

      Nej men snälla… om någon vill förfölja ett barn beror det inte på att man kan läsa skolvägen i en blogg, det är lätt att lista ut de flesta barns skolvägar om man vill

        Man kan ta reda på allt, för det kanske det inte alltid är lämpligt att skriva ut allt på en skvallerblogg för det.

    Tycker det är helt sjukt respektlöst av henne. Men tycker inte du borde skriva om honom här, detta är ju ändå en av dom största bloggarna. Så nu nämns han liksom både hos sin mamma och här.

    Vad är egentligen poängen med ett sånt här inlägg?

      Då skulle inte en enda ” influencer” lägga ut bilder på sina barn. För det läggs ju ut s.k känsliga bilder på nästan alla bloggares barn… Är deras barn också mobbade?

        Men om ett barn är mobbat. Blir det bättre av att det jobbiga även delas på en skvallerblogg?

      Här har du några alternativ
      1. Skapa trafik till bloggen.
      2. Trycka till My
      3. Lyfta upp ett samhällsproblem som bidrar till polarisering och psykisk ohälsa.
      Själv väljer jag 3an eftersom det är på tiden att sociala media börjar diskuteras av fler än bara ett mindre fåtal. Tips för den som är intresserad är att läsa mer om de två journalister som får årets fredspris och deras kamp.

        Kan man diskutera det utan att ett enskilt barn får stå exempel och bli omdiskuterad?

    Tyckte det var en sak att skriva om Margaux och exponeringen hon höll på med (som tack och lov fick ett slut), sonen var ju fortfarande väldigt liten då. Men här pratar vi om ett låg/mellanstadiebarn (?) som nu hängs ut ännu mer, vilka bilder han visats på osv. Känns inte helt ok att ”debattera” iaf..

      Ja, nu när jag tänker efter så håller jag. Vi sitter nu och upprepar allt kränkande han varit med om.

      Om nu inlägget ska vara kvar så kanske Camilla ska redigera det lite och stänga av kommentarerna för pojkens skull.
      Om syftet är att My ska få sig en tankeställare så räcker det så.

    Men även om någon syns på Internet är mobbning inte ok. Mobbning är aldrig ok!! Vet många pensionärer som vill jobba extra och dom kan se till att ingen råkar illa ut. Och lära elever att man inte får skada någon.

    Det är osmakligt hur hon ljuger och använder sin son för content, klick, hyllningar och uppmärksamhet, för att tjäna pengar. Överdrev sjukdom för att hålla kvar följarna. Mobbning har hon skrivit olika versioner om. Jag tror de flyttade för att J jobbar i Täby och har sin studio där i närheten men att skriva det är för sonens skulle låter bättre och My hyllas då som mamma vilket hon vill.

      Hon vill att det pratas mer om psykisk ohälsa, men törs inte ens prata om sin egna diagnos. Då kan hon hålla truten helt och sluta visa bilder på medicinen. Och så denna jävla sköldkörtel. Tänk vad bra att skylla på när man inte orkar följa sina konstiga kostschemor. Du har själv förstört din ämnesomsättning genom att du inte har grundläggande kompetens Myggis.

      Han jobbar i Vallentuna

        Vallentuna är ju i närheten av Täby.

    Förstår inte hur hon tänker!

    Sjukt obehagligt. Alla kan bevittna hur hon skadar sonen, men ingen kan göra något. Ju mer kritik hon får, desto grövre blir hon.

    Hon är kanske som en hel del mammor har inget att säga/skriva om det måste utesluta sitt/sina barn. Fattigt värre.

    Håller med 100% om detta. Kan bara tänka att hon kanske antingen 1. är desperat för pengar och tror/ser att hon får fler bloggbesökare när sonen är med 2. inte är helt Ok alla dagar pga sin sjukdom och glömmer/tappar det lite och lägger upp bilder på sonen eller 3. vill vara som Bingo & Katrin, typ, som lägger upp sjukt mycket sånt material på sina barn – med den stora skillnaden, om jag förstått det rätt, att deras barn inte alls är mobbade utan tvärtom. Hon är nog streetsmart med vissa saker, kanske, men inte den skarpaste kniven i lådan så hon fattar nog helt enkelt inte vad det innebär heller…

    Sorgligt. Inget är heligt längre verkar det som.

    Allt detta med influensers är egentligen högst märkligt, vilken konstig tid vi lever i. Integritet vet de knappt vad det är för något, vad det verkar.. sorgligt

    Det enkla svaret är väl att hon tjänar pengar på att hänga ut sin son.
    Sorgligt men sant.
    Så många gånger som läsare har bett henne att sluta lägga upp bilder på honom där han är halvnaken, alternativt sover. Antingen fattar hon inte vad integritet är eller så bryr hon sig inte.
    Löjligt att låtsas göra allt för honom när det är helt tvärtom. Han har väl sen lite bebis fått anpassa sig efter My. Allt från pendlingsresor till ”kost”.
    Så mycket tid och besvär hon hade kunnat bespara sig själv och sonen om hon från början hade undersökt skolan, istället för att bara flytta till sitt drömboende i Steninge. Vem gör så? Att kolla skolan innan flytt när man har barn är väl prio ett!
    Och sen inte vara tillräckligt lyhörd för hans mående, så hon köper ett till hus i samma området trots mobbing i ett helt skolår.
    På vilket sätt gynnar det sonen att hon så detaljrikt ska beskriva drt?
    Sjukt betende!

      Hon hävdar integritet när det tjänar hennes egna syften. Tex när folk frågar varför hon köper huset själv o Jonas behåller sin bostad. Sin diagnos vill hon hålla för sig själv och hänvisar till integriteten. Men sonen får inte behålla något för sig själv. Allt ska basuneras ut. Sjukt, ja.

        Hon vänder kappan efter vinden beroende på hur det ska passa hennes syften. My är skrämmande manipulativ, och lögnaktig. Ja Åsa hon tjänar pengar på sin son, lägger gärna upp bilder på honom för då blir det många likes, och skriver hon om mobbning el sjukdom så blir det många klick, likes, sympatier, större engagemang, och uppmärksamhet som hon vill ha.

          Åsa?

            Ts

    Jag undrar om sonen är medveten om hur mkt han förekommer på hennes sociala medier? Att han därför inte kan säga ifrån, medan skolvägen kan han säga ifrån då han är medveten?

    För vetskap. Helt oinsatta i hennes sociala medier utöver det som stått här i bloggen.

    Så tror jag det ligger till, sonen har ingen aning om hur mycket han exponeras och hon tänkt väl till sitt försvar att det liksom är två separata världar om aldrig kommer korsas. Tillsynen själv kan läsa och skolkamraterna hittar honom online…

    Jag har svårt för alla influensers som lägger ut bilder på när barn är i en känslig position, tex cancer behandling eller liknande.
    Har ju till och med sett att dessa inlägg är sponsrade, så då gör man det ju verkligen för att tjäna pengar.
    Tycker att alla barn, oavsett om de blir mobbade eller inte ska skyddas från sociala medier på det sättet som många exponeras idag.

    Om alla bara slutar att klicka in på hennes blogg så faller statistiken och förhoppningsvis blir resultatet att hon inte har några siffror att visa upp för eventuella samarbeten, och så var det bra med det. Och förstås att du Camilla, slutar skriva om henne eftersom det ju också driver trafik till hennes blogg

    Som jag tagit upp förut. Inte ok av en förälder lägga ut privata saker om ett barn. Bloggerskan jag skrivit om (säkert 3-4 ggr tidigare) som bodde i ett litet samhälle och skrev allt om hennes barn, bland annat ena barnet som blev mobbad. Hon skrev nervärderande om lärare och förskolepersonalen (de var feta, de var fula, de var dumma i huvudet osv). Barnet som blev mobbad skrev hon väldigt personliga saker om (går ej in på vad men det är sånt man inte lägger ut). De flesta i samhället där läste hennes blogg. Barnet blev mobbad i skolan för den där mamman även lämnade ut intima detaljer om hennes sexliv. Men hon begränsade sig inte utan tyckte att hon hade all rätt i världen att vräka ut allt om hennes barn. Det slutade väldigt illa. Nu menar jag inte att det alltid behöver gå rakt åt helskotta men att hänga ut barn, helst barn som redan har det svårt eller blir mobbade, det är så väldigt onödigt.

      (Jag överdrev lite med de flesta. Snarare många i samhället läste hennes blogg, eller hade hört talats om vad hon skrev. Och i små samhällen pratas det väldigt mycket. Så hon var ökänd. )

    På måndag säger My att hon ska börja ett nytt kost och träningsprogram! Som jag har väntat ?

      Ja det var då verkligen på tiden. Sist var det väl i september? ?

    Och att diskutera henne och sonen här kommer givetvis att göra allt lättare för honom….

    Intressant att dom som är mammor själva skriver vidrigt om en annan mamma offentligt. Det tyder på empatibrist och dåligt omdöme. Jag gissar att mammor som trakasserar andra mammor har inte har barn det går bra för. Man förstår varför när man ser kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.