Bianca Ingrossos galna konsumtion

Så där såg det inte ens ut när jag, inför flytten, rensade bland kläder och skor för första gången sedan jag flyttade tillbaka till Sverige 2008.
Och då bör tilläggas att det ser ut så där varje gång Bianca rensar i sin garderob, vilket sker titt som tätt.

Det är @klimatbevakaren som uppmärksammat Biancas sjuka konsumtion på Twitter. Hur mycket av innehållet i påsarna som Bianca Ingrosso faktiskt själv köpt och hur mycket som kommit med bud framgår inte. Oavsett vilket så är mängden kläder som hon rensar ut varje gång absurd, men kanske bör vi även rikta kritik mot alla dessa företag och presskontor som överöser influencers med kläder och andra produkter de inte bett om?

Tack för tips? 

 

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är så ledsamt. Och definitivt inget att skryta om..

      Jag skulle skämmas ?‍?

      Jag tycker nästan synd om dem som får så mycket kläder att hysa. Lägger inte så stor vikt vid om det är hållbart eller inte. Det är ytterst få som får dessa mängder kläder och det är jobbrelaterat. Däremot kan jag tycka att alla de onödiga pressutskick som influensers får hemskickade av företag borde ses som ett problem och inte ens vara tillåtet. Att få saker hemskickat som man inte bett om skulle jag tycka var hemskt.

      Är inte särkilt intresserad av mode och trendiga kläder men gärna ett fåtal snygga klassiska kläder som funkar över tid samt bra och funktionella fritidskläder är ett måste för mig.

      Blir bara äcklad av hela grejen..skäms dom inte?
      Hela Biancas liv går ut på att se perfekt ut. Shit vilket tomt liv ? det är därför hon aldrig mår bra. Punkt.

    Ja det är faktiskt helt galet. Inser de inte själva att det inte är särskilt hållbart? Mycket vill ha mer, men det måste väl gå att göra på annat vis än att bli överöst med massa plagg som aldrig används.

    Att hon ens lägger upp det, skulle skämmas ihjäl över att visa upp att jag rensat ut sådär mycket kläder när det ser ut som det gör i världen idag. Pressbud eller inte.

    Man borde verkligen ge kritik till företagen som skickar buden också, samma påsar och korgar till mängder av influensers. Fattar de inte att det inte ALLS ligger rätt i tiden och snart kommer att få motsatt effekt mot det de vill uppnå?

      Men det måste väl också gå att tacka nej till bud?

        Vad händer med bud som någon tackar nej till? Skadan är väl redan skedd eftersom produkten är tillverkad, förpackad och skickad.

          Jo men tror hen menar att man slipper få hem i framtiden. Då är det inte packat o klart 🙂

            Ja men å andra sidan så är det väl på det här viset influencers tjänar pengar också. Om fler avföljde så skulle inte den här livsstilen löna sig.

              Jag förklarade bara hur jag tror personen menade?

                Ja visst, jag bara spann vidare på det ?

          Jo men det blir också som att säga att det bara är att shoppa loss i alla butiker för att skadan redan är skedd och kläderna är redan producerade. Om ingen vill ta emot bud bestående av en massa kläder ingen vill ha så kommer det inte skickas lika mycket bud. Om ingen vill köpa kläder varje vecka kommer produktionen behöva anpassa sig till det.

          Budfirmor har väl ofta uppgifter som influencern själv valt att lämna ut, typ portkod, skostorlek osv osv.

          Om alla influensers skulle gå ut och säga att de inte vill ha bud skickade till sig, eller be att få frågan om de vill ha budet först så skulle ju självklart alla företag som skickar ut pressbud tänka om och utvecklas till något mer hållbart. Det är inte som om att de kommer sitta med 100 pressbud liggandes som de sedan kastar. Nej då får de givetvis utvecklas precis som allt annat i vår omvärld.

      Hon köper ju massor av kläder och prylar själv! Hon shoppar kläder nästan varje dag, nya dyra väskor, inredning och vansinninga mängder mat, det är helt sjukt hur hon håller på.

        Mat måste man väl ändå få köpa?

          Helst inte om man kastar den. Men dyra väskor är ju bättre än fast fashion.

    Hon har knappast betalat för nånting av det där heller. Hon pumpar ut samarbeten med nelly, Na-kd och allt är ”det finaste hon sett!” Sen används aldrig plaggen och allt hamnar hos sellpy. Vidrigt

      Och på Sellpy jobbar dom arslet av sig för skitlöner…

        Och de går med förlust. 2018 15 miljoner och 2019 20 miljoner enl deras vd. Så man kan ju undra hur det skulle förändra sig om de redan pressar sina lagerjobbare så hårt & med 110kr/h.

        https://www.breakit.se/artikel/30374/adyens-vd-med-swish-som-betalningsalternativ-kan-vara-kunder-vassa-konverteringsgraden-i-kassan

          Är 110 kr/tim så hemskt? Nä, det är väl ingen topplön, men 18-19 k/mån?

    Är det alla dom där träningskläderna som är så jävla MAGISKA?

      Mjo fast orimligt att äga 200 par ändå. De kan ju fortfarande vara magiska tänker jag

      Exakt! Och just Bianca som tränar så himla mkt!! Not!

        Hon spyr sig smal sen fotar sig i sponsrade träningskläder… don’t tell me samtiden isnt drunk ?

          Fan vad äcklig du är som hånar någon för sin ätstörning. Skäms.

            Men hon hånar väl snarare sig själv när hon kapitaliserar på att va nån slags träningsförebild för unga tjejer när hon varken tränar eller lever hälsosamt?! En människa som är öppen med sin bulimi ska INTE vara modell för träningskläder. Förstår du ens hur SJUKT DET ÄR

              Tycker också det är tragiskt hur hon postar bilder i underkläder med en perfekt kropp vilket lätt kan få unga tjejer eller vem som helst för den delen att spy upp sin mat för att få lika fin kropp som sin största förebild…

            Du läste nog fel, Anno retar inte sjukdomen i sig utan själva beteendet, om du läser om texten lugnt & sansat så fattar du vad personen menar.

          Vidrig kommentar !

        Men man måste ju inte TRÄNA i träningskläder. Promenader, städa osv går hur bra som helst att göra. Snyggare mjukisar typ.

        Bara för att hon inte lägger upp att hon tränar innebär dock inte att hon INTE tränar ?

          Jo. Hade hon tränat så hade hon lagt upp det. Hon är ju en influenser 🙂

            var inte så säker på det. många ätstörda gömmer sin träning för att ingen ska ifrågasätta en.

        Det vet du väl för det första inget om och för det andra har hon ju på sig (iaf tightsen) i typ varje video.. Så de används ju. Sen håller jag 100% med om att den mängden kläder som förbrukas hos henne är brutal och verkligen inte i tiden.

    De rensar ut mer kläder inför hösten än jag totalt ägt i mitt 30-åriga liv.

    Det är helt sjukt.

    Såg på Youtube Margareta Grääs som gjort typ 100 (?) videos om JULKALENDRAR?! Köper, öppnar och spoilar. Äh tycker det är äckligt. Usch!

    Och en Alicia Wall som gjort massa videos där hon köper in från Shein, tror det va ”del 16” häromdagen. Usch!!

    Plus!! Kungens flygtur från Arlanda till Bromma………. ?

      Funderade lite nu. Kanske ändå bättre att hon visar att hon rensar så andra kan använda kläderna. Än att de bara ligger och stökar liksom. Om man nu ändå ska vara positiv.

      Nu körde en video (är hemma sjuk) igång med Klara (Tan by) där hon är utomlands (för 65455ggn). Följer inte. Den började efter en annan. Undrar om hon beter sig likadant irl? Får sån stress. Hon är så otrevlig mot sina vänner ?

      Fast det är ju knappast spoiler eftersom det står på kalendern vad de innehåller.

        Okej, ingen aning. Jag köper aldrig såna 🙂 Men ändå, tycker det är sjukt hur mkt videos hon gör med kalendrarna ?

      Ja och hon Alicia köper in hur mycket kläder som helst från Shein endast för att följarna tyckas vilja.
      det, inte för att hon behöver kläder.. helt sjukt

        Samtidigt så sa hon (kollade lite?) att hon redan har köpt in ”men om jag får nya följare så lägger jag upp videon”. Hade aldrig gjort så. Känns så sjukt ogenuint. Men om hon får flest följare/visningar på det lär hon väl bara fortsätta :/

      Margareta grääs tävlar ut alla produkter till sina följare som hon inte skall ha

        Fortfarande ett sinnesjukt beteende. Och om inte det uppmuntrar till onödig konsumtion så vet jag inte vad som gör det.

          Margareta är dock duktig och tydlig med att man inte ska handla bara för att. Hon brukar alltid säga det när diverse reor drar igång; att handla bara det ni behöver och inte bara för att det är billigt. Sen att hon öppnar många kalendrar visst, men hon säljer och tävlar ut majoriteten av innehållet i dem. Jag gillar Margareta, jag tycker hon är en frisk fläkt bland andra influensers.

        Jag (ts) tycker ändå det är helt sjukt. Både ur miljöperspektiv och hur hon uppmuntrar andra till att köpa. Nä, tycker det är helt sjukt.

      Gillar inte Margareta Grääs, av flera anledningar, men hur är det att spoila vad som är i kalendern när hela poängen med videon är att visa vad som är i? ?

        Hon öppnar ju allt och visar ? Men nån ovan skrev att det står på baksidan ändå.

        Äh vet inte. För mig är grejen med julkalender att man inte vet vad som finns i 🙂 Sen behöver man ju inte titta. Jag följer inte henne, men när videon jag kollade på va slut och jag fixade te i köket så kördes hennes igång automatiskt.

          Det går att ändra den funktionen i inställningar ? automatisk uppspelning av nästa alltså.

        Blev orimligt nyfiken nu. Varför gillar du inte henne?

      Följ inte dem så saken löst. Mindre följare minde engangemang mindre inkomst så enkelt är det. ?

    Ser ut vara större omlopp/byte än någon affär Istanbul.
    Hennes lägenhet måste lukta/damma som fa.. n skulle aldrig vilja ha alla dessa varor hemma hos mig!
    Att hon inte skäms visar IQ- nivå åt noll.
    Borde nog lärt sig detta laget.

      Varför måste det vara med lukt och damm i hennes lägenhet än i någon annans boende???

        För att hon har mer grejer än typ nån annan haha? Palla att DU tar illa upp när det inte är ditt hem och din konsumtionshets som diskuteras.

    Det är häpnadsväckande, varför blev det så här?

    Med tanke på att hon lät riva ut ett helt nytt kök kan jag inte säga att jag är förvånad.

      Ett kök som hon dessutom GILLADE, som till och med var största anledningen till lägenhetsköpet..

        Och som var väldigt likt det hon sedan bygger upp

      Tyvärr så var det ju inte hennes egen smak när hon renoverade tan den betydligt äldre Åsa Ingrosso som stylade lägenheten. Bianca har väl bytt ut det mesta redan. Det är ju självklart att en 50-årings smak diffar mot en som är strax över 20år…..annat vore märkligt tycker jag.

      Bianca har ju flera gånger uttryckt i tv-serien att hon inte tvättar, det behöver man inte om man får såna här sjuka mängder kläder…..
      Hoppas att hon snart kan hitta sin egen stil och smak.

    Tvekar på att det är sant för att det vore så absurt. ?

    Bara vidrigt! ?

    Fattar verkligen inte. En person som Bianca ingrosso har ju verkligen möjlighet att satsa på etiskt välsydda plagg i naturmaterial som bomull, linne, ull, kashmir etc. Nyckelplagg som sitter som en smäck, och är snygga och tidlösa samt går att kombinera med varandra och byts ut/lagad/återvinns vid slitage. Även sy upp kavajer, kappor och andra plagg i riktigt lyxiga material och vackra färger. Se sådär effortless franskt sval ut liksom. Men nej då, slit och släng från fast fashion istället där ett plagg används max ett par gånger. Helt absurt och så jävla omdömeslöst?Herregud jag som jobbar som sjuksköterska och knappast lyfter Biancas lön väljer bort fast fashion av klimat- och etiska skäl och köper det mesta second hand.

      Hon tjänar ju pengar på att följa fast fashions alla svängar. Att ha en sådan stil som du beskriver är inte lika lönsamt då målgruppen inte har råd samt att antalet potentiella samarbetspartners är färre. Håller dock med om att det vore mer intressant att se. En influencer som har samma plagg mer än en gång är ju ovanligt liksom.

      Det här med att använda kläder som nån annan valt ut är normalt när man är barn. Så småningom kanske hon finner sin egen smak i klädval.

      Lovisa Barkman är bättre på detta, tycker verkligen hon har växt in i en mogen och mer hållbar stil! Tips

    Och ändå ska varenda flunsa ”designa” kläder…Som används typ en gång innnan nästa flunsa släpper ny kollektion osv. Det värsta är ändå folk som köper all denna skit

      Helt rätt, konsumenterna är det stora problemet.

    Tänker på det varje gång jag ser hennes vloggar/Wahlgrens värld! Denna sanslösa konsumtion! Skulle vilja viska i henne öra att det kommer inte göra dig lycklig! Tror dock att bud är en stor del av de där påsarna – så kanske vi inte ska lägga hela skulden på Bianca!

    Jag äger inte ens så mycket kläder.
    ?

    Så osmakligt, blir bara ledsen ?

    Kontot kommer inte upp när jag söker på det?

      Nevermind, sökte på insta och inte Twitter ?

    Helt j-ka sjukt, fick verkligen en dålig känsla i kroppen när jag såg bilden.

    Haha subtilt poserande i underkläder ?

    Hon verkar vara så sjukt girig och snål. Mycket av det där har hon fått och nu säljer hon det vidare. Skänka kläder eller pengarna hon tjänar har hon aldrig gjort. Och i senaste avsnittet av WV så stylar hon Pernilla med några plagg från hennes garderob och P frågar lite försynt om hon får låna outfiten till en dejt, motvilligt säger Bianca att hon HATAR att låna ut kläder. Hon hade aldrig märkt att kläderna varit borta?! Fyfan.

      tror knappast Pernilla behöver låna hennes plagg….men det som serveras på burken sväljs av tittarna….:=)
      Åsa, har du lekt med tanken att det handlar om provokation för att man ska reta sig…….

      Bianca har också varit väldigt tydlig med att Pernilla aldrig lämnar tillbaka något hon har lånat. Hade jag varit Bianca hade jag tröttnat på ett sådant beteende för länge sedan. Men du kanske hellre hatar än kommer ihåg saker Åsa?

      Men du vet väl inte hur mkt hon skänker till olika organisationer? Och har absolut inte med det att göra.

      Förövrigt ändå smart att sälja NYA kläder hon fått gratis. Varför ska hon skänka bort allt? Som utifrån kan jag tycka det är en sak. Men hade jag suttit på 30 par sprillans nya träningsbyxor, toppar, klänningar osv osvså hade jag också sålt. Varför ska hon inte få tjäna pengar på det? Om ditt företag väljer att ge mig något, så är det ju ditt eget fel att du skänkte det.

      Äh tycker det är sjukt hur många som sitter och antar saker om tex Bianca. Trir nog inte hon är snål för fem öre.

      Plus. Hade inte heller lånat ut mina kläder, speciellt inte till nån som redan har en massa ? Jag har också jättenkt kläder, jackor och skor. Skulle märka direkt om nåt va borta.

      Det sjuka är att Bianca ändå gör en bra sak – rensar och säljer. Ändå får hon skit för det ? Vissa här inne är ju lite…. Knäppa ?

        Det många ifrågasätter är väl snarare att vara god för så många miljoner och få så mycket saker helt gratis och ÄNDÅ känna att ”nä, detta ska jag allt ta och sälja med sellpy” hellre än att skänka bort till second hand.

        Förstås vet vi ju dock inte hur mkt hon skänker annars till välgörenhet, men signaleringen är verkligen inte snygg.

        Inte låna ut kläder till sin mamma? Vilket vidrigt beteende

          Om mamman ifråga redan en massa kläder och dessutom inte lämnar tillbaka det hon lånat hade inte jag heller lånat ut till henne. Blodsband betyder inte att man kan bete sig hur som helst!

        14:58
        ”Vissa här inne är ju lite…Knäppa”. Pratar du om dig själv?

      Hur menar du skänka kläderna? Tror inte hemlösa behöver hennes högklackade skor, eller topp som knappt döljer tuttarna, tror hemlösa/behövande behöver med praktiska och varma kläder.

    Molly Rustas lägger ut på stories att hon nu söker assistent/praktikant som ska göra allt mellan himmel och jord…
    Känns väldigt konstigt att skriva assistent/praktikant, känns som gratis jobb

    Viktig fråga detta! Camilla, kanske kan du lyfta facebook-gruppen Labels We Love där man köper och säljer vissa märken. Jag har själv inte köpt ngt nytt på över ett år utan enbart handlat begagnat i den gruppen. Till barnen (8 och 10år) köper och får vi allt begagnat och kan spara barnbidrag till insats till boende, samt bra för miljön. Kanske lyfta influensers som skriver om sånt här också för att skapa en positiv buzz och få fler att inse hur mkt man kan spara i pengar och miljö?!

      Nä det drar bara igång diskussioner om att spara barnbidrag. Bidrag till barnen = kläder osv.

      Förstår din tanke men jag har varit med i gruppen många år och har med tiden märkt att många där har problem med shopping. Så många plagg som bara säljs vidare mellan olika gruppmedlemmar utan att ens användas av någon av dem. Jag vet inte om det är så miljövänligt egentligen, att frakta runt samma Totemeblus 5-6 ggr mellan olika tjejer utan att någon av dem använder den mer än nån enstaka gång?

        Sant, jag orkar inte med gruppen för det är en sån hets där. Många verkar inte tänka innan de köper utan vill vara först först först.

          Fattar hur ni tänker men tänker att det ändå är bättre att köpa en begagnad Toteme-blus än en ny från Toteme (eller HM för den delen). Och strunt då i argumentet att det sparar pengar (barnbidrag) och så talar vi bara om miljöeffekterna på att vi försöker köpa begagnat till oss själva och barnen. Vill bara inte att vi bara skall hitta fel med grupper och argument utan försöka hitta positiva lösningar framåt. Jag är inte perfekt på ngt sätt, men tänker att flyger jag fyra ggr/år istället för som tidigare åtta så är det bättre. Och köper jag 50% av kläderna begagnat så är det bättre än inget. Och att vi slutar följa influensers som inte verkar tänka alls på dessa frågor, det kommer påverka i längden osv osv. Alla bäckar små liksom?

    Vidrigt är vad det är! Och så totalt fel i tiden när det sista den överhettade jorden behöver är mer konsumtion.
    Bianca och alla liknande flunsor borde skämmas ögonen ur sig.
    Lägg till alla hennes skönhetsprodukter som svämmar över i hennes hem och som, surprise!, bara gör hennes hud sämre.

    Jag äcklas av detta slöseri.
    Och varför säljer hon kläderna? Varför ger hon inte kläderna gratis till behövande? Inte som att hennes månadsbudget hänger på att hon får pengar för kläder hon inte vill ha kvar.
    Jag är en fattig kyrkråtta men om det är något plagg som inte passar längre ger jag det till behövande. Men jag köper så sällan nytt så de flesta av mina kläder har jag tills de går sönder. Avskyr onödig konsumtion.

      Mycket vill ha mer.

        Kanske lönen går därifrån till assistenten. ?‍♀️

      Jag tror inte behövande behöver extrema högklackade skor eller toppar som knappt döljer tuttarna…

    Länge undrat över när hela influencer branschen ska ifrågasättas och kritiseras för sin klimatpåverkan.
    Bud och gratis-grejer eller inte, deras yrke går ju ut på att uppmuntra till merkonsumtion, man borde iaf aktivt kunna stå tillsvars för hur man tänker, valen man gör, varför man jobbar med dettam och vad man gör för att bidra till bättre, vara öppna med när man gör tt samarbete varför man valde just dem och vad du tillsammans med dem gör för att bidra till mer hållbarhet osv.
    Nästan så denna merkonsumtionsbransch borde komma med en varningsskylt likt cigarettpaket.
    det är inte sunt att en person gör av med denna mängd kläder under så kort tid, det är inte hållbart för någon.

      Japp, ”yrket” influencer som det är idag (kränga massa krimskrams) är så otroligt passé. Någon förändring måste ske. Om folk bara slutade köpa allt skit de kränger.

      Det har väl ändå varit på tapeten länge.. Aningslösa influensers på instagram lyfte frågan och skapade stor debatt för flera år sen exempelvis

        Saknar det kontot!

    Nu vet jag inte hur det går till när företag skickar ut bud men kan de kanske samarbeta mer med personen som ska ta emot budet? Exempelvis höra av sig i förväg om personen vill ta emot budet, be mottagaren att välja vad den vill visa upp osv. Behöver det alltid vara massa plagg? Räcker det inte att personen väljer ut sin favoritoutfit och sen hänvisar till fler fina saker online? Eller skulle inte det gå hem hos folk?

    Jag shoppar 3 plagg var 3e månad. Det beror på att jag inte har råd och tänker på miljön.
    Men dessa influencers har på sig nya kläder varje dag. Jag tycker att det är skrämmande. Det är inte bara klänningar eller nån top eller byxa. Utan jackor och skor med är nytt dagligen.
    Väldigt priviligierade men de verkar typ inte veta om det. De tar det för givet och tror på riktigt att resten av befolkningen lever som de gör. Deras tips om olika produkter är så himla dyrt
    Tror knappast att många av deras följare har råd.
    Jag är så glad att min brors unga döttrar inte följa dessa idiot till influencers. Ytliga och falska.

      Jag köpte ny vinterjacka för sex år sedan, 1500 på MQ och det är fortfarande min vinterjacka. Min enda. Så kan man också leva och må bra!
      Jag har fyra par byxor totalt, köper ett nytt par när ett gammalt går sönder, ungefär vartannat/vart tredje år brukar det bli. Det låter väl helt världsfrånvänt för de flesta!? Men jag saknar inget. Kläder är verkligen inget viktigt, jag känner mig fri som inte har en massa kläder som kräver förvaring.

        Min everest vinterjacka har jag haft i 10 år.
        Den ser lika ny ut som första året jag hade köpte den.

          Jag tror jag vinner ”jag-har-haft-min-vinterjacka-längst” eftersom jag haft min vinterjacka i över 15 år. Köper man kvalité håller de otroligt länge.

            Nu ska alla de små influencers ha promt en ny Maxmara jacka alla härmar varandra som vandrande kloner med dyra väskor klackar och jackor. Sen kanske ni undrar hur de har råd? Är för att de har smygreklam iaf de som är från Malmö. Finns ett antal tanter i 35-40 ård åldern. (Tanter för att de klär sig så). ?

    Jag gissar att Bianca har köpt ca 1- 5% utav kläderna själv. Resten har hon säkert fått. Oavsett så visar det på ett osmakligt konsumerande. Hade det varit jag hade jag skämts ihjäl. Men vi är alla olika.

    När jag ser influensers totala överkonsumtion (önskad eller skickad till sig) kan jag inte låta bli att tänka på uttorkningen av Aralsjön i Kazakstan som försvann av att bomullsindustrin (klädindustrin) använde allt vatten. Det är en väldigt stor tidigare sjö. Och på det – att det ändrade hela klimatet i området, gjorde människor sjuka, jordbruket försvann. Ja, ni förstår. Jag tycker inte att människor, influensers eller ej, har någon rätt att uttala sig i klimatfrågor när deras faktiska jobb i månt och mycket är att uppmuntra till konsumtion och ja, miljöförstöring. Usch jag mår illa av att se det här.

    Antar att allt kommer hamna under en ”Bianca Ingrosso”-flik på Sellpy, och då kommer plaggen inte direkt kosta typ 20 spänn.

    Får man så otroligt mycket kläder gratis, i flera storlekar, kläder man ej tycker om, kläder man bara SKA ha för en story osv så kan man väl iallafall skänka dom? Lär väl finnas hur många organisationer som helst som hade blivit helt överlyckliga av att få hennes gratiskläder? Nej fyfan. Blir så jävla provocerad.

      Där jag bor samlar vi just nu in kläder och vinterkläder till nyanlända på ett boende här. Det är första vintern i Sverige och flyktingarna har nästan inga kläder. Folk skänker mycket, men det är ju begagnat alltihop även om det är i bra skick. Tänk om en sådan som Bianca kunde skänka lite av alla sina helt nya kläder till de unga kvinnorna på boendet, eller andra flyktingkvinnor. Men nej, hon ska sälja förstås, hon är redan miljonär men ska ha pengar för kläder hon gått gratis!

        Åh så fint av er!! Jag volontärarbetar på ett kvinnohus och trots att just det jag är på har mycket kläder över så finns det så många boenden som verkligen hade behövt mer kläder. Hade varit underbart att kunna ge bort fina och helt fräscha kläder till dessa kvinnor, blir så ledsen.

    Även så sjukt att vissa, tex IL och fler därtill, lägger ut som hon/IL gjorde häromdan – saker jag vill ha – allt för att de är så sjukt snåla. Allt ska de få gratis tycker de, mycket vill ha mer. Oerhört pinsamt, de har ju råd att köpa skiten själva och jag hoppas verkligen igen nappar.

    Bianca verkar i alla fall köpa en hel del själv, men att hon får så mycket kläder och prylar är sorgligt samt att hon har mage att sälja de hon fått gratis istället för att skänka, är pinsamt. Så trött på alla dessa – mycket vill ha mer.. Osmakligt

    Kan ju vara en del pressutskick med

    Nu har Bianca och hennes kille köpt en lägenhet på sju rum eller vad där stod på en skvaller sida så alla rummen kommer väl bestå av bara hennes kläder. Man ser ju i vissa av hennes bloggar hur mycket kläder där ligger på hennes köksbord. Samma som alla hennes skåp i tv-rummet är ju fulla med hudvård/hårvård mm. Fattar inte varför hon skänker bort allt nu när hon skall snart flytta också.

    Det är helt otroligt, men tyvärr inte unikt för Bianca. Två bloggar som jag slutat att följa är 56kilo och Matplatsen. Där beställer bloggägarna hela tiden nya kläder, skor, smink, handväskor, heminredning, hemelektronik…det finns ingen människa som kan behöva så mycket grejer. Jag kan inte heller låta bli att undra vilka värderingar de förmedlar till sina barn…att det bara är att köpa hejdlöst och sedan slänga för att köpa nytt när garderoberna inte räcker till? Att lösnaglar och lösögonfransar är nödvändiga för att leva ett fullvärdigt liv? Dessa barn växer väl upp i tron att livet består av shopping, spavistelser, utlandsresor och restaurangbesök. Nu nämner jag bara två bloggar som jag tidigare följt, men detta är ett generellt problem som förmodligen kännetecknar alla influencers. Det är baksidan med sociala medier. Men en sak som sällan diskuteras är vilka signaler de sänder ut till andra, inte minst unga? Att livet är en fest där ohejdad konsumtion och lyx tas för givna? Det är en sak när man får kläder, smink och resor gratis i utbyte mot reklam, men hur många skuldsätter sig för att kunna leva som sina ”förebilder”…? Influencers har ju inga nio-till-fem-jobb och det är därför de kan springa på behandlingar och restaurang på arbetstid. Det blir som en livs levande såpopera. Beklämmande. Men väldigt bra att det granskas här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.