Carola Wetterholm om sin operation

Tydligen fick Carola sin ishiasnerv förstörd som nyfödd, vilket är anledningen till den här operationen.
Alla barn får en k-vitaminspruta direkt efter förlossningen, för att förhindra stora blödningar, och hennes sattes rakt i ishiasnerven och slet sönder den.
(Man gör inte så längre enligt hennes blogg)

Tänk om det hade hänt i USA.
Uj, uj, uj vad många miljoners miljarder hon hade kunnat stämma dem på då, men icke i Sverige.
Icke sa Nicke.

Jag önskar henne a speedy recovery, och hoppas att hon är på benen snart igen!

Ps. Jag tror inte Cellbes är den bästa butiken för ett samarbete med bakåframvända sjukhuskläder. 
Sikta högt!
Givetvis ska det vara på Gekås i Ullared, Carola! GEKÅÅÅÅS!

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad gör Mogi eg? Bor hemma och låtsas ha pengar?
    Kommer ni ihåg hennes syster Jenny och hennes blogg Våfflan? Läste den ibland förr för att förstå Mogi och jag kommer ihåg att Jenny hon ”pluggade medicin” på KI, försökte bli vän med folk runt kungafamiljen, hängde med massa polare på HHS. Hon verkar vara sjuksköterska nu, vara skriven i en etta men bo hos sin gubbe som bor hemma med pappsen. Är generationsboenden det nya kanske?

      Mogi bloggar igen! Känns som hon varit ganska öppen med att hon kanske inte mått superbra sista tiden. Syrran har jag dock noll koll på, känns som hon inte är en influencer så eventuella boendearrangemang och annat kanske ska lämnas åt dem?

        Ändå lite intressant med denna familj som haft sina barn i internationella elitskolor, om detta är ”resultatet”.

          Vad är det för ignorant kommentar? Oerhört dum!

            Nej, det är väl rätt intressant att ”eliten” bor hemma.

        Jag saknar faktiskt hennes blogg. Läste det inlägget där hon skrev att hon känt press att leverera inlägg och blev glad att hon var så ärlig. Hoppas att hon mår bättre framöver och fortsätter att vara ärlig och trygg i sin blogg.

      Förminska inte de som bor hemma. Finns många av oss som gör det av en speciell anledning och inte för att vi är lata eller bortskämda eller vad det nu är många tycks tro.

        När man samtidigt lajvar mångmiljonär som letar efter den perfekta våningen på öfvre, köper kläder bara för att ta bilder i det och sen lämna tillbaka det etc och tigger gratisvistelser överallt då tycker jag att det blir lite intressant att man bor hemma år efter år. När ens fina syster gör samma sak är det också intressant.

          Jo det kan jag ju förstå dock. Tänkte mer nu ur ett oss normala perspektiv. Förstår dock din poäng.

    Tips tips tips.
    Ge mig era bästa tips. Högt som lågt. Himmel och jord!
    Life hacks, trix, husmorstips, allt är välkommet.

      Mitt bästa tips är öppet spår imorgon kväll.

      Tråkmåns-svar undanbedes. (Så jobbigt är det inte att skrolla vidare). Eller om någon här har tips på hur man bäst läker en utsliten skrolltumme?
      Sorted that one out for ya!

        Så alla tips var alltså inte välkomna. Tråkigt.

        Scrolla lite till så har du ett färskt öppet spår. Bättre tips?

      Någon som vet hur länge jag ska värma min matlåda? Det är ca 100 gram makaroner med köttfärssås. Ingen vitlök i såsen då jag är allergisk.

        2 min

          Med lock eller utan?

          Hade det varit vitlök i hade det ju varit en annan femma!

            Det sitter i vitlöken.

            Minst sju minuter med vitlök ??‍♀️

      På tal om?

      Ha alltid Bikarbonat hemma

    Är mer intresserad av ”IP-gate” från Mitkus-inlägget där Camilla anklagar någon för att ha svarat sig själv ?

      Ja!!?

      Alltså alltid funderat på det där, när Camilla hävdar att hon ser att det är samma IP-adress bakom flera kommentarer? Kan det inte vara folk som skriver från samma nätverk? Ex. en arbetsplats, skola eller bara hemmawifi?

        Väldigt spännande om två kollegor sitter och battlar varandra i kommentarsfältet, från samma nätverk, på arbetstid!

          Jag jobbar på en högskola och vet i alla fall en kollega som är rätt så aktiv här bland kommentarerna. Utgår från att i alla fall några av studenterna kan läsa ich skriva här också?

      Går inte det emot GDPR att utelämna sådan information?

        1. Det är inte vad GDPR reglerar.
        2. Du menar nog ”lämna ut”. ”Utelämna” betyder något annat.

          Jag ber om ursäkt!

      Med tanke på att ”Hej” är inne där och det nicket dök upp i direkt efter att TRH blockades i samma tråd som hen spårade ur i överraskar det inte mig om den tråden också blir bråkig… Samma sätt att skriva på bland flera olika kommentarer

        Tycker det är sakliga kommentarer som försöker förstå hur Camilla menar.

          Jag har kommenterat här under flera år.

            Skulle förstås vara ett svar till Anonym / 13:26

        Fast det Camilla sa stämmer inte. Det syns ju tydligt.

        Det är väl inte det som diskuteras utan att Camilla anklagar någon för något som uppenbarligen inte är sant. Varför? För att Camilla fick kritik och i stället för att svara på kritiken så började hon fäkta om vilka kommentarer personen skrivit och att de skulle vara svar på sig själv. Löjligt beteende om du frågar mig.

      Camilla har antingen helt fel när hon tänker eller är inte tydlig nog i sina kommentarer. Just nu anklagar hon någon som svarat på olika trådar i kommentarsfältet för att hålla med sig själv ? Ja… vore väl konstigt om man böt åsikt bara för att man svarar någon annan i kommentarsfältet…?

        Men det har ju hänt flera gånger att Camilla påpekat att någon sitter och konverserar med sig själv. Och det kan hon se tack vare IP-nummer och mailadress.

          Men kommentarerna hon pratar om är ju fortfarande INTE svar till varandra? Det syns ju?

          I det här fallet är det dock inte så utan någon har svarat (använder exempel namn nu) Sofia och sen längre ner svarat en Anna, med ungefär samma kommentar. Personen har alltså inte svarat sig själv utan två olika personer.

            Nej, av ip-numren att döma så är det en och samma person som diskuterar med sig själv i vissa av kommentarerna.
            De är svar till varandra inne i WordPress, men ibland kan de hamna på andra ställen i kommentarsfältet eftersom det finns ett maxtak för antal kommentarer i en tråd.
            Så det jag ser här inne i WP är vilken kommentar som är skrivet som svar till en annan kommentar och där kan jag tydligt se att det är ett och samma ip-nummer dom diskuterar med sig själv.

              Bägge kommentarerna den svarade hade ju en svara-knapp vid sig. Så vad är det för maxtak som gör att kommentarer flyttas runt till att svara någon annan så som vi ser det? Låter ju jättekonstigt.

              Varför erkänner du inte bara att du har fel och ber om ursäkt till personen? Två snarlika kommentarer – är ju uppenbart att de inte ”diskuterar med sig själv” utan att det är svar till två olika kommentarer.

                Ja kommentarerna sa ju samma sak men som svar till två olika. Det är inte farligt att erkänna att man har fel…

                  Och ja, det är jag som skrivit nästan samma sak både 15:53 och 15:51. Så kanske svarade jag mig själv….

              Så det har hamnat rätt i WordPress, men inte här på bloggen och det är anledningen till att alla ser att Anonym har svarat på två kommentarer från olika användare? Det kan inte vara fel i WordPress då

              Vad är maxtaket för antalet kommentarer i en tråd? För det ser ut som att det bara finns 1-2 kommentarer i trådarna det handlar om.

              Nej men sluta, nu är du ju bara pinsam.

              Hoppas du vet om att flera digitala enheter har samma IP-nummer. Det är snarare att modemet som gör att man kan bli uppkopplad mot internet har ett unikt IP-nummer.

    Hoppas Carola får bra resultat av operationen. Trist att vara drabbad så länge.

    Bianca och Philippe har köpt en lägenhet.

    Vilken underbar inställning denna tjej har!
    Vill du bli min kompis?

    Nej, Camilla far inte med osanning. Alla barn får inte K-vitaminsprutan. Om man väntar med avnavlingen tills allt blod från moderkakan gått över till barnet, finns det ingen anledning till att ge dem den sprutan. Fler och fler föräldrar blir medvetna om detta och begär att avnavlingen ska ske när de säger till.

      Hur vet man när allt blod gått över? På mig har moderkakan kommit ut ganska snabbt och då har de sagt att det inte spelar roll om man väntar eller ej.

        Jo, det spelar stor roll. Men det har inte med K-vitaminet att göra. K-vitaminmängden stiger med bröstmjölken, inte med avnavlingen.

        Vill man inte ge sitt barn en spruta med tillsatser så kan man köpa speciella k-vitamindroppar och ge barnet genom munnen.
        Aningen omständigt bara. Eller så avstår man, man är fri som förälder att göra sitt val.

        När navelsträngen pulserat klart och blivit vit är det färdigt. Det kan ta ett par minuter.
        Navlar man av fort får barnet inte i sig all det blod som de behöver, återhämar sig fortare och minskar risken för bland annat järnbrist.

        Kopierar in här;

        I svensk sjukvård har det varit rutin att avnavla det nyfödda barnet direkt efter födseln. Under de senaste åren har det dock framkommit allt tydligare bevis för att avnavling bör ske senare, tidigast några minuter efter födseln. Genom den intakta navelsträngen tillförs det nyfödda barnet dels en väsentlig blodvolym – cirka 35 ml/kg, motsvarande omkring 100 ml för ett fullgånget, normalstort barn – dels bidrar till de för barnets fortsatta utveckling väsentliga järndepåerna. Volymen och hastigheten med vilken denna fysiologiska transfusion från moderkakan till barnet sker är beroende av ett flertal faktorer, och därför inte densamma vid alla förlossningar.
        Om modern är frisk och moderkakan intakt kommer det blod som överförs från moderkakan till barnet att ha en – relativt sett – hög halt av syre och låg halt av koldioxid och kan även innebära en viss hjälp för barnet att återhämta sig efter förlossningen.

        Vid en av mina förlossningar visade det sig att navelsträngen var jättekort, så bebis fick ligga kvar mellan mina ben i 3,5 minut tills det var klart. Kändes jättelångt för mig, men han hade filt, barnmorska och pappan där som tog hand om honom.

          Ja inom hästaveln (och säkert inom djurvärlden i övrigt) är det väldigt viktigt att man inte ska störa fölet, innan blodöverföringen från moderkakan är klar( ca7 min.) Konstigt att människan är så efter…

      Hej!

      Direkt från bb. Alla barn får K-vitaminsprutan, man måste aktivt tacka nej som förälder om man inte vill att barnet ska få det.
      Det spelar ingen roll om det är direkt eller sen avnavling.

      Gällande avnavling, allt fler förlossningar har börjat med sen avnavling som standard, men man bör ändå säga till om man vill detta då rutinerna kan skiljas åt.

        Har 4 barn. Tackat nej till K-vitamin till alla 4 och inte klippt navelsträngen fören efter 1-2 timmar med alla 4. Mina barn har återhämtat sig bra, aldrig haft järnbrist, gulsot, problem med magen, problem med sömn, inte tappat vikt osv. Litar på att min kropp och bröstmjölk ger mina bebisar det de behöver. Dessutom är mina barn de friskaste barnen jag känner, alla vänners barn är sjuka var och varannan vecka.. min son var hemma endast 2 dagar från skolan förra året. ?

          Sjukt att du tror att dina barn är friska för att du tackade nej till k-vitamin.

          Helt orimligt att tacka nej till för övrigt. Lika sjukt som att vara antivaxxare typ.

      Avnavling. Vilket kriminellt äckligt ord.

    Har nog inte med vad man kommer ifrån att göra.
    Hälsade du själv, eller stod du bara tyst och väntade på att personen mest skulle prata?

    Är släktingen svensk bör väl du vara delvis svensk? Hmmm?

    Personen kanske helt enkelt hade mer at prata om med din släkting, de kanske klickar bättre bara.
    Att undvika personen känns ganska omoget. Det är väl bara att säga hej om ni stöter på varandra, ni behöver ju inte stanna och småprata. Bara den inställningen gör ju att jag hade föredragit att snacka med din bror framför dig.

      Varför ska släktingen hälsa på dig om du inte hälsar på hen? ?

      Nej, men ta av dig offerkoftan. ” Mitt fel att den inte gjorde det mot mig”. DU skulle tagit tag i situationen, hälsat först om du inte gillade det hela.
      Så mitt tips nästa gång är att gå händelserna i förväg, hälsa först i stället för att springa och gömma dig.

        Då gillar han dig nog bara inte.
        Släpp det och gå vidare, lägg din energi på människor som uppskattar dig.

      Det var inte det Emmy skrev. Läs en gång till och svara på hennes fråga så kanske du får fler svar.

      Jag värderar inte människor utifrån deras jobb eller pengar på banken. Däremot är bemötande, om man är trevlig och snäll, avgörande för om jag vill stanna och prata med en person.

    Det låter mest som dina egna fantasier, alternativt som att du bör jobba på din självbild.

      Du måste trolla. Normalt beteende är att säga hej när man hälsar, säger din bror hej men du står tyst som en mus och de sen börjar prata med varandra så är det klart att du blir ”ignorerad”.

      Jag tycker hon har lite rätt, det kanske ligger hos dig, eller din släkting.
      Oavsett så får du kanske ändra inställning och ta tag i situationen själv om du vill ha en förändring.

      Jag menar inget illa men du verkar omogen i ditt sätt att ta en diskussion och det kanske är det som är problem. Du får helt enkelt inte ta saker så personligt. Utan gillar du inte en situation, bestäm dig då för att antingen gilla läget, eller så får du bestämma dig för hur du ska agera nästa gång en liknande situation uppstår.

        Jag är samma Emmy, men jag svarar dig i min kommentar eftersom du skriver i den?
        Jag heter Emmy, om du nu undrar. 🙂

          Du får jobba med förståelsen. Emmy menar att anonym, som du svarat, har lite rätt.

          Ja, Anonym skrev att du behöver jobba på din självbild.
          Du skrev att det var elakt. Jag svarade på att du skrev att det var elakt.

          Jag är inte anonym, så jag har inte svarat mig själv.
          Du verkar aningens förvirrad.

            Men allvarligt Liza, trollar du eller är du så här på riktigt?

        Anonym skrev ju ngt, du svarade, och jag Emmy svarade dig i hennes kommentar.
        Sen svarade jag dig i mitt första svar, eftersom du kommenterade.
        Förstår du inte att man kan svara i samma kommentar? 🙂

        Vad menar du? Emmy har ju svarat på dina kommentarer?

        Du borde ha hälsat i den situationen eftersom de var mitt uppe i en konversation med varandra.

          Men hälsade du på din släkting? Om han kollade i mobilen kanske han inte uppfattade att det var du överhuvudtaget. Du verkar göra en stor grej av ingenting.

            Det är nog en stor grej för dig om du ”mår illa i själen”, som du skrev…

            Normalt och normalt. Jag tycker inte det är någon katastrof som du verkar tycka. Din släkting har väl tröttnat på dig helt enkelt.

          Hen var väl upptagen kanske ?‍♀️

        Det är väl klart att du kan ta ett eget initiativ att hälsa, varför inte? Annars är du ju bara omogen, vilket du iofs erkänner när du säger att du framöver kommer att ta en omväg om du ser din släkting ? Nej väx upp och sluta lägg så mkt energi på vad du tror att andra människor kanske tycker om dig.

        Jag tycker hon har rätt i, genom det jag läser tat du skriver att du borde jobba lite mer på din självkänsla.

        Nej, jag tycker man hälsar som släkting, det går båda vägarna.

        Jag tycker inte du har fantasier, men i det jag läser här verkar du vara en jobbig jävel helt ärligt. Och är du ens lite så här i verkligheten hade jag nog också undvikit dig faktiskt.

      Alltså gud vilka svar du fått haha. Folk här inne är inte friska, de vrider alltid allt till att bli ens eget fel, konstigt att de inte hittade på ett sätt att försvara att kvinnan inlägget handlar om fick sin ischiasnerv förstörd. Iaf. Om du ställde dig bredvid din bror och inte hälsade är det inte konstigt att han ignorerar dig. Men om du hälsade och han ignorerade dig är det han som är en skit, det är såklart konstigt och man gör inte så. Om jag träffar en släkting och babblar med honom och hans fru, syster, whatever står bredvid så säger man väl kort hej och fortsätter prata med den man vill prata med. Men såklart, vanligt hyfs är det.

        Haha, ja rätt konstiga svar. Inte ens när det framgår att TS har hälsat på släktingen förut och blivit ignorerad verkar nån tycka att det är orimligt. ”Jaha, då ogillar han väl dig bara. Vad är det med det då?” (ungefär)

          Vad är det som är orimligt med det? Alltså om någon inte brukar hälsa på en så är det väl ännu mindre konstigt att personen inte hälsar nu? Eller missar jag något

            Att en släkting inte hälsar tillbaka när man hälsar först? Du frågar alltså vad som är orimligt med det? Det är rätt orimligt beteende i min värld. Sen kan man diskutera syftet med att diskutera problemet här, men det är fortfarande orimligt beteende.

              Så om en släkting inte hälsar tillbaka, så är det rimligt att tro att det beror på att man är arbetslös och sen springa och gömma sig inne på ica…? Är det inte rimligare att isåfl fråga varför personen inte hälsar om man nu bryr sig så mycket om det? I det här fallet verkar släktingen dels varit mitt uppe i ett samtal, samt höll på med mobilen, han kanske inte ens uppfattade vem ts var.

          Jag tycker inte de tär särskilt orimligt. Vi fokuserar väl på olika saker som människor.

          Om hon inte gillar det, gör ngt åt saken då. Om det hänt förr och det fortsätter störa henne, varför börjar hon inte hälsa först, eller säger när hennes bror är med ” Varför hälsar du inte på mig?” till släktingen.
          Eller frågar sin bror om det är ett återkommande problem.

          Ja, och ibland kan det vara så krasst att en person inte gillar en, och då kanske det är bättre att bara acceptera det och lägga sin tid på människor som gillar en istället.

            Wtf. Jag hade också reagerat om en släkting inte hälsade.

              Ja, jag har inte skrivit ngt annat heller.

              Men man kan reagera olika.
              Om en person inte brukar hälsa på mig och det stör mig så frågar jag ju personen varför den inte hälsar, eller så släpper jag det då problemet uppenbarligen är hos den otrevlige personen.
              Eller så kan man skita i att säga hej själv, och fortsätta undra varför personen inte hälsar.

        På vilket sätt är dina familjeproblem viktiga att ta upp under ett inlägg om Carola Wetterholms operation?

          Vilket ska sparas till Öppet Spår.

        Men du gör ju antaganden om att hen inte gillar dig pga att du inte har ett jobb. Hur vet du detta egentligen??

        Det första folk frågar är hur man mår. Standard vänlighetsfras. Tar man upp jobb så är det för att man inte har någon connection med personen och därför frågar vardagliga saker för att undvika stel tystnad. Din familj kanske har värderingar i vad och hur du jobbar, men folk i allmänhet har inte det.

        Fast om ni är släktingar och ni träffats flera gånger tidigare och personen inte hälsar så beror det nog knappast på jobb.
        Sen frågade personen vad du jobbar med? I så fall pratade ju personen med dig.
        Eller är det du som förutsätter att släktingen inte hälsar pga av att du är arbetslös?

        Det är lite som en artighetsfras med, om man vill dra igång ett samtal. Det behöver inte betyda så mkt, typ som amerikaner som säger ” How are u”, de förväntar sig typ inget svar, man säger så bara.
        Att fråga ngn vad den jobbar med kan ju vara att ett sätt att öppna ett samtal i stället för väder. Har man inte ett jobb säger man väl bara det men man kan ju säga vad man söker för jobb så kanske man får tips eller hittar gemensamma ämnen att snacka om.

    Det är det inte, du får väl be Camilla kolla IP-nurmet. 🙂

    Men du hälsade alltså inte heller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.