Alexandra Nilsson gör serie om barnfattigdom

I en video på Instastory så berättar Alexandra Nilsson om sitt nya projekt som kommer handla om barnfattigdom. 
Att vissa familjen lever så på gränsen att det inte behövs mer än en oförutsedd tandläkarräkning för att knuffa dem över kanten, och att det finns barn som går och lägger sig hungriga och som varken har rena eller hela kläder på kroppen.
Alexandra har bett Giving People om hjälp för att nå ut till familjer som lever på det här sättet och som vill ställa upp och berätta om sin situation, och samtidigt få hjälp.
Vuxna kommer behöva vara med på bild, men alla barns ansikten och identiteter kommer alltid att döljas.

 Vilket fantastiskt initiativ!
Jag hjälper själv familjer via Giving Peoiple och vet därför både hur seriöst de arbetar och hur många familjer som faktiskt inte har råd att löpa det allra nödvändigaste i livet, så som toalettpapper, mat och tandkräm.
Jag vet att många kanske tänker att det inte finns någon barnfattigdom i Sverige och att man alltid kan få hjälp av staten.
Tacka din lyckliga stjärna för att du fortfarande tror att det är så, men tyvärr så är det inte verkligheten längre och det är så fel.

Tack för tips! 

167 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag vet inte men det känns lite… man är ju redan i en så väldigt utsatt situation, och så få kravet att vara med på bild för att få hjälp. Visst att det är frivilligt och det är för en bra sak, men det hade kanske kunnat göras annorlunda. Lite mer integritet.

      Ja blir lite som i Lyxfällan, hjälpen har ett pris…integriteten i en utsatt situation. Risken är stor att man nu missar de som behöver hjälpen mest.

        Som jag förstått det hjälper ju givning people familjer även om de inte medverkar i nån serie som en influenser gör. Det är ju väldigt vettigt av Alexandra att använda sin möjlighet att nå ut till många på det här sättet. Tänker att vi/Alexandras målgrupp är köpstark och då borde ha möjlighet att skänka pengar till organisationen.

          Ja hennes initiativ är toppenbra.

            Men varför måste det alltid synas utåt när många väljer att hjälpa? ”Hej, jag är duktig som hjälper andra. Ser alla det!???” Typ alla som ska kommentera under insamlingar ”Har skänkt en peng.”

          Jo absolut, det är hursomhelst ett bra initiativ. Men att liksom blotta för flera hundra tusen människor att man inte kan ge barnen mat typ, det är känsligt. Det krävs nog en viss typ av människa och jag tror att man hade kunnat hjälpa fler om man funderat över integriteten ett varv till. Att berätta någons historia, intervjuer osv hade man ju kunnat göra på ett mer anonymt sätt.

            Man hade kunnat ha skådespelare som gestaltar familjerna ifråga till exempel. Sedan tänker jag också, hur dolda blir barnens identiteter när deras föräldrar syns på bild? Alla som känner dem vet vilka barn de är föräldrar till.

            Men då svälet ju människor ihjäl. Om dom inte får någon mat. Vad händer i sverige!?

              Aldrig att barn ska behöva schavottera i medier som exempel på fattig familj! Hur tänker man där?

              Barnfamiljer får bostad och det finns socialbidrag mm så ingen familj behöver svälta. Dock menar jag ärligt att folk som har ont om pengar i första hand skulle tvingas på kurs och få hjälp och stöd i att lägga upp en realistisk budget, vad man köper och inte, att jämföra priser och göra kloka val. Och få stöd att kunna leva på de pengar man har.

              Visst låter det tokigt när man inte har råd att köpa en vinterjacka till barnet. Men samtidigt röker en förälder massor…

        Nä fy så utelämnande och det känns som man söker den som är mest desperat. Fint att hjälpa men det kan inte vara skoj att vara barn och sen behöva sitta i klassen och känna sig ännu mera utsatt. Räcker det inte med att skriva om denna ”vinnande” familj. ( Känns lite konstigt att välja ut någon fattig att visa upp)

      Jo men eller hur. En sak om man inte fick hjälp utan att det bara handlade om att sprida kunskap. Eller om man hjälpte, men utan att exponera.

      Men detta med att familjer i utbyte mot att bli tevematieral får stöd och pengar är ett otyg. Spelar noll roll att man bara visar föräldrarnas ansikten, det blir fortfarande inte anonymt ur barnens perspektiv och det kan väl alla räkna ut. Fattar inte denna idé om att exponering av barn är helt synonymt med just att visa bilder. Det är en miljon mer gånger exponerande att göra teve av att min mamma inte har råd att ge mig mat trots att mitt ansikte blurras, än att t ex lägga upp ett foto där jag ler mot kameran när jag sitter rich gungar.

      Är bekant med en familj som var med i ett sånt där program och det var ju 100 % för att de inte hade råd annars att ha ett varmt hus till sina barn den vintern eftersom de hamnat i ekonomiskt trångmål. Så ovärdigt ett land med välfärdssystem.

        Håller med. Är man desperat kan som människa göra nästan vad son helst, även om man egentligen inte vill. Visst kan man få hjälp även utan att medverka men har man inte tillräckligt ändå/inte blivit tilldelad något och upplever att det här är enda chansen att ge sitt barn ett drägligt liv då hade iallafall jag ställt upp. Även fast jag egentligen aldrig skulle vilja visa upp mig och min familj på det sättet. Och förmodligen ångra det i framtiden. Risken är också att man så gärna vill vara med och få hjälp att man försöker framstå som mer intressant, mer utsatt osv, allt för att öka sina chanser för att få hjälp och därmed inte ens känner sig ärlig i produktionen. Alla har såklart ett eget val och ingen är tvingad men som sagt, det handlar om desperata människor. Och vem vill känna att man inte tog chansen och provade allt för att hjälpa sina barn?

          Och hur kommer det påverka föräldrarnas framtida jobbmöjligheter? När de potentiella arbetsgivarna kan se att de varit med i ett sådant här program?

            Jag jobbar med rekrytering och ingen arbetsgivare med värdighet sitter och googlar sina kandidater i jobbprocesser. Dessutom finns mängder med saker man måste undvika av diskrimineringsskäl. Så din tanke är god, men det bör inte vara någon fara att någon råkar illa ut jobbmässigt pga den varit på tv.

      Var det inte Kissie som sa för bara någon vecka sen att hon hatade barn?! Det här är ännu ett i raden av alla hennes försök på att bättre på sitt rykte (och sin plånbok) genom att vara pk och framstå som en god människa, känns inte direkt genuint.

    Den dolda skamfyllda fattigdomen i dagens Sverige är både förödande och skrämmande.

      Jag är undrar hur man kan vara så fattig? Har de vuxna inget jobb, csn, soc bidrag? Jag ser mig själv som ganska fattig (bor i andra hand med en hyra på 10 k, lever på csn och barnbidrag tot ca 20 k in varje månad med ca 7 k kvar efter betalda räkningar, 3 barn att försörja). Men det går absolut runt utan svårigheter. Har folk det ännu fattigare?

        Umm ja? Eller vad får dig att tro att du har det absolut fattigast i hela Sverige?

        Du har säkert rätt till bostadsbidrag, inget svar på din fråga men. Det skulle ju få pengarna att räcka lite mer 🙂 (killgissar att det är bostadsbidrag du inte har, csn, underhåll och barnbidraget för tre barn landar ju totalt på typ 21)

          Men för att svara på din fråga så ett exempel: när jag jobbade som ej anställd vikare i hemtjänsten hade jag 130kr i timmen. 37 timmar i veckan på en heltid (i och med skiftarbete) ger ca 155 timmar på en heltid, alltså 20.150 kr, säg lite ob så 21500. Innan skatt. Ungefär 14k efter skatt. OM man får jobba heltid. Det får man nästan aldrig. Säg sedan att jag hade blivit sjukskriven, då drar de väl bort 20% eller vad det är. Då är det inte mycket kvar att leva på.

            Plus att de räknar årsinkomst innan de beslutar sjuklön, och eftersom man alltid har ett par månader man knappt får jobba när man är vikarie så drar det ner helheten mycket när de räknar årsinkomst. Tror jag under lång tid snittade 150k i årsinkomst, det är strax över 12k i månaden. Sedan skatt på det.

            Jaja, många människor har skitlöner med osäkra anställningar. Det är inte alls konstigt att folk är fattiga.

        det är mkt pengar o ha kvar är gift o har 2 barn o har vi så mkt över då ska vi vara glada vi kämpar varje månad för få det attt gå runt. skulle dock aldrig ställa upp i detta pog eftersom det inte är anonymt bor i en mindre stad där alla vet allt om alla skulle man stölla upp i detta pog tex vet man aldrig om ens barn efter hade blivit utsatta för mobbning , utfrysning mm bara pga de är fattiga nää

        20 k in efter skatt är ändå 10k mer än vad många som är sjukskrivna/sjukpensionär, någon som nollat SGI etc får.
        Finns folk som inte har råd med tandvård, mediciner, läkarbesök etc.

        Hur kan du se dig som fattig, jag får typ ut 20 efter skatt på mitt heltidsjobb? Har man 7000 kvar efter att alla fasta utgifter är betalda är man inte ”fattig”.

          Vid närmare eftertanke så jämför jag mig kanske för mycket med människor i min närmsta krets (bor i sthlms innerstad). Och med hur jag växte upp/hur jag levde som gift.

    Väldigt bra sätt att använda sin plattform på.

    https://www.expressen.se/dinapengar/lowengrip-jag-vill-inte-bli-posterflicka-for-bipolaritet/
    Var ska man ens börja?
    Överfall? Bipolär? Grova ätstörningar?

      ”I september 2019 avslöjade Expressens Frida Sundkvist att Isabella Löwengrips blåst upp siffrorna när hon pratat om hur många besökare hon hade på sin blogg. Sundkvist berättade också om kunder som varit missnöjda med samarbetet, efter att Löwengrip sagt fel saker om produkterna och gjort reklam för konkurrerande produkter. Efter avslöjandet började allt fler samarbetspartners ifrågasätta avtalen, och entreprenören fick ställa in sina expansionsplaner i USA.”

      Ser fram emot Camillas kommentar.

        Men det var ju Camilla som var först med den nyheten?

          Ja, men det väljer Expressens journalist att bortse ifrån. ??‍♀️

            Men du är ju ingen journalist. Jag tänker att Expressens journalist har gjort sin egen research och får så klart mer reach och tyngd.

              Jag bad mina källor prata med henne, just för att Expressen är en större plattform och som då skulle ge mina inlägg en större legitimitet men hon valde att låtsas som att jag inte redan hade publicerat Isabellas faktiska siffror, ett drygt år innan hennes text publicerades och att alltsammans var hennes ”gräv”.

                men då är ju du INTE Källan som journalisten använt. Då har det ju gått helt rätt till. Journalisten måste ju referera till sin källa (som är skyddad) och inte till din blogg (som hade tagit ner trovärdigheten i hennes granskning (pga du inte är journalist, inte lyder under källskydd på samma vis etc).

        Var det verkligen expressen som avslöjade det?

          Inget nytt i de artiklar som kommit ut idag. Inget som ger en lust att köpa hennes bok.

        Om man jag jobbar i branschen och bygger hela sin omsättning på antalet läsare så blandar man INTE ihop sidvisningar med unika besökare.

        ”Karin” idag? ?

      Källkritik kanske ??‍♀️

      Har mam behövt bara inlagd för depression så länge som hon har är det väl inte helt otippat att det i slutändan blir en bipolär diagnos.

      Absolut inte alla, men knappast någon chock.

      Lär ju vara livvakten det handlar om som körde ut henne i en skog och närapå antastade henne?

      Bipolär och ätstörningar känns väl inte alls helt orimligt att hon har/har haft

        Hittepå

          Fast hur vet man det alltså fine vissa andra saker är tydliga lögner och går att motbevisa men med tanke på att hon är en offentlig person och som säkert fått mycket kommentarer kring sin kropp och sin kost tycker jag inte det är konstigt att utveckla en ätstörning eller ohälsosam relation till mat

            Håll käften på dig riddaren, både du och Bella är lögnare av rang, vilket är oerhört sorgligt

              Vet du lilla riddaren, vad en RIKTIG biopolär människa är kapabel till?

              De kan mer eller mindre vara riktigt farliga svin.

              Jag lovar dig att Bella är det inte, har INTE FÅTT den diagnosen. Hittepå.

              Jag har en relativt när vän som definitivt har det och den människan flyr folk ifrån.

              Detta är endast ett hittepå och en flykt väg och försök till ”ursäkt” till sitt urusla beteende

                Till Sofia alltså.

                Stackars din ”relativt nära vän ” som har en ”vän” som du.

                Usch vilken empatilös människa du verkar vara! Du vet att bipolär är en psykisk störning va? Vad menar du med riktigt farliga svin?? Tur man inte har dig i sin närhet.

                Vilken rent av VIDRIG sak att säga om bipolära människor, särskilt av dig som inte ens själv har diagnosen!

                Du spär endast på stigmat om psykisk ohälsa och bipolär sjukdom! Vi kan absolut vara mer ”krävande” att leva med, men vi är människor precis som du, med känslor och kärlek att ge. Vi är INTE farliga och att säga att andra FLYR från din vän är så fruktansvärt elakt att jag inte finner ord!

                Anse att hon ljuger hur mycket du vill, men ge f-n i att själv sprida så felaktig information! Fruktansvärt!

                Jag känner 3 personer som är bipolära. De är helt underbara, omtänksamma människor.
                Men de kan bli maniska och jobba för mkt, träna för mkt, få mer OCD i skov etc.
                Och de kan bli svårt deprimerade och suicida utan medicin.
                Men inte fasen är de varken farliga mot andra eller svin.

    Visst är det ett bra initiativ, men det tar ändå emot att man folk u utsatthet alltid ska behöva vara med på bild så att andra kan klappa sig lite gott på ryggen när de blir glada för att de får något. Man borde kunna ge utan att utsätta familjen för mer skam.

    Jag har själv en mamma som lever med skuldsanering och har tack vare min barndom enorm respekt för pengar och pengars värde. Jag klarade mig mer än väl som barn men gör ont i hjärtat att tänka på alla barn som går och lägger sig hungriga, har för små kläder eller inte kan följa med på aktiviteter på loven etc?

    Catrin Hedlund ser genast ett sätt att ta sig tillbaka till rampljuset.

      Var tvungen att kolla upp henne efter denna kommentar. Hon ska tydligen ha ett femte barn nu ?

        Jobbigt att byta instagramnamn hela tiden ..

        Kommer nån följa henne för det? Kriminellt belastad fembarnsmorsa utan tillstymmelse till att ens försöka rätta till sina misstag. Känns ju jätteinspirerande att följa. Not.

      Hur är det nu med papporna till hennes barn?
      Barn 1 och 2 har ju olika pappor, men har barn 3 och 4 samma pappa?
      Och är barn 3 och 4 samma pappa som är pappa till barnet hon är gravid med nu?

        Hurså?

        Bara barn 4&5 som har/kommer ha samma pappa

          Samma kille som spöade på henne. Hamnade inte han i fängelse dessutom? ?

      Hur då? Vad har hon nu gjort? Längesen man hörde nåt om henne.

    Hurra!? Så himla bra att använda sin plattform till ngt så viktigt! Man skulle önska att fler influenders el andra med många följare valde denna väg istället för ännu ett samarbete för en skitprodukt som förmodligen inte funkar eller ngn ens behöver.

    Bra intiativ, hon kan också bidra genom att ge bort sådant hon får gratis.

    Även om barnen inte kommer synas på bild så lär ju barnens vänner veta vilka deras föräldrar är. Tycker det är jättedumt att utsätta fattiga människor för mer skam för att de ska kunna få lite hjälp/uppmärksamma barnfattigdom.

    Men vadå ” tyvärr så är det inte verkligheten längre”? Det låter som att det var bättre förr för då levde inte en enda familj i en ekonomiskt ansträngd situation… när var detta? Låter ju toppen

    Vad räknas som fattigdom i Sverige?

      Undrar också.. känns som barnfamiljer får hjälp väldigt lätt dessutom?
      Är vi lika välvilligt inställda till folk som spenderat sina pengar på ett dumt sätt? 😉

        Skillnaden är väl att barn inte kan rå för att föräldrarna inte har pengar, oavsett varför de inte har pengar. Eller så kan vi väl börja med barnarbete.

          Det är sant! Problemet är väl att dessa välgörenhetspengar går samma väg som alla pengar, dvs via föräldrarna… så barnen påverkas ju oavsett

          Jag säger absolut inte att människor som är dåliga med sin privatekonomi är sämre eller förtjänar att ha det dåligt, jag är själv rätt kass på det ?

      Rädda Barnens definition: ”Barnfattigdom beräknas som de barn som levde i familjer med antingen enbart låg inkomststandard, med enbart försörjningsstöd, eller i familjer med både låg inkomststandard och försörjningsstöd.”

      Jag hittade en bra artikel på SCB. Skriven 2017.
      https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2017/Att-mata-fattigdom/

      Läsvärd text men längst ner finns en väldigt konkret lista om det känns lite tldr..

      För en ensamstående förälder som bor i en storstad och har två barn går gränsen vid 16 800 kronor per månad, enligt SCB.

        Med den logiken lever ju alla studenter i extrem fattigdom… själv lever jag rätt gött som student.

          Men en vanlig srudent har inte två barn art försörja. Och har du det så får du extra pengar.

          Hur menar du att man som student lever i extrem fattigdom? CSN är ju på närmre 11000 kr/månad – för EN person? Är du över 25 år kan du ha 15600 kr? Och du kan dessutom ansöka om bostadsbidrag?

            CSN som du beskriver är ett lån en del av det är bidrag men lån räknas väl inte som inkomst…

              Jo, lån räknas visst som inkomst. I alla fall om du söker försörjningsstöd.

            Jag är över 25 men får inte utökat CSN och bostadsbidraget är endast 5% av min bostadskostnad så skulle väl inte säga att det avlastar något enormt men om man ska vara självständig som student och bor i en storstad med ganska saftiga hyror så är det inte många kronor kvar på kontot i slutändan men i Sverige känns det som att många som studerar ändå har undansparade pengar och man får väl hoppas att man landar ett bra jobb sen ??‍♀️

            Nej, man får inte 15600 om man är över 25.

              Jag skrev ”kan”. Du kan ansöka om högre lån om du är över 25 och har arbetat tidigare. Går att läsa om på CSNs hemsida. Har själv haft det (inte längre, går att få under sex terminer och min utbildning är längre än så). Och jo, lånet från CSN anses som en inkomst om du behöver ansöka om t.ex. försörjningsstöd.

              Menar inte att studenter är rika men att jämföra 11000 för en ensam student mot 16800 för en vuxen med två barn är ju befängt.

          Jag levde gott på CSN! Bodde på studentkorridor, hyran var på hmm 2800 kr/månad, telefonabonnemang på kanske 400 kr/månad, och resten gick till mat, fest, kläder. Jätteskönt!
          Förstod aldrig vad folk gnällde om, de flesta valde att lägga kanske 5000 kr på en handväska och sedan skämdes de knappt när de sprang till pappa och fick in 7000 kr på kontot nästa dag. Många studenter vid de finare universiteten kommer från väldigt rik bakgrund och slänger bara slentrianmässigt ur sig att det är sååå torftigt med CSN….

            Jag levde på ca 1000kr i veckan som student efter alla räkningar var betalda. Tror jag hade 7500kr totalt in på kontot varje månad. 🙂

              Obs tog examen 2010 så ingen tror detta var typ 90-tal ?

            köpte du ingen dyr kurslitteratur?

    Jag undrar mest vart den där Denise är, hon som röjde i kommentarerna ett tag och ansåg att alla hade råd att ge för annars prioriterar man dåligt. Tänker att hon och hennes skara hade behövt kolla på ett program som detta för att få sig en verklighets uppfattning.

      Fast det finns något som heter existensminimum i Sverige och det ska man klara sig på om man använder pengarna till rätt saker, så förstår poängen lite.

        För 2021 är normalbeloppet

        5 016 kronor för en ensamstående vuxen
        8 287 kronor för sammanlevande makar eller sambor
        2 662 kronor för barn till och med 6 år
        3 064 kronor för barn 7 år eller äldre.

          Det är vad som är över efter betalt bornde! Har du boendekostnader på 7000 får du 12 017 kr, dvs mer än en student. Själv lever jag frivilligt under existensminimum, jobbar mest hemma och gör stora grytor mm och har inga dyra hobbys så jag lägger pengar på hög. Tror folk måste börja tänka utaför sin box. Och nej, jag är inte sunkig!

            Vad vill du ha sagt med den kommentaren? Gud vad duktig du är?

              Att vi inte är så fattiga i Sverige. Folk är bortskämda. Folk kan inte laga ordentlig näringsrik mat från grunden, kan inte köpa saker begangnat, vet inte hur man underhåller sig billigt, tänker inte efter, fixar inte saker själva. Folk köper massa skit och gnäller mest och skaffar ännu fler barn och djur.

                Du är inte så bekant med olika termer inom fattigdom, va?

                  Jo, men eftersom jag själv nu som ett socialt experiment själv lever under existensminimum tycker jag mig ha rätt att uttrycka dessa åsikter. Jag har provat, det går ypperligt! Jag tycker verkligen inte att det är svårt, man får bara vara lite kreativ och ffa ge fan i att köpa onödiga saker. Man får också börja ha hårsalong hemma med polarna över en flaska vin, byta ut krogen helt mot hemmafester, hitta nya hobbys som vinterbad, gå långpromenader, hänga på utegymmet. Det finns mycket att göra!

            Fast kan du inte försöka kliva ut från ditt eget liv och förstå att alla andra inte har det exakt som du? Du skriver att du lever självvalt på existensminimum – jamen dåså! Inte konstigt du inte mår dåligt av din ekonomi. Grattis! Men tänk dig in i andra människors situation.

            Kan ge dig ett exempel på en person jag träffat. Hon var mamma till ett barn, en 12-åring. Hon kom från ett annat land, ingen utbildning, hade flytt från en våldsam man, och hon var lågintelligent. Hon förstod alltså inte saker som andra i hennes ålder förstår. Hon kunde nästan inte läsa eller skriva. Men samtidigt var hennes intelligens på så pass hög nivå att hon inte ingick i LSS eller annan hjälp som funktionshindrade kan få. Detta gjorde att hon sökte jobb efter jobb, ibland fick arbeta som t.ex. städerska i några veckor, innan hon förlorade jobbet p.g.a. förstod ofta inte vad hon skulle göra, hade svårt att hålla tider m.m. Så när hon inte hade jobb tidvis så gick hon på socialbidrag. Igen p.g.a. sin låga intelligens kunde hon inte lägga upp en budget, utan ganska ofta fick hon ansöka om akut matpengar för att maten och pengarna var slut. Kan du förstå att alla inte har det så lätt som du har? Det finns många ensamstående där ute, med problem som missbruk av olika slag, destruktiva relationer, psykisk ohälsa, funktionshinder, neuropsykiatriska besvär och massor av annat. Det är lätt att utgå från att alla har det som en själv, men så är det inte.

          Vart hittar du dessa summor?

          Hyra + elkostnad + hemförsäkring + bredband är en egen pott. Sen är det 3000 som gäller till övriga poster för en vuxen ?. Alltså mat, hygien, städ, mobil, försäkring, nöje (gym?). Den första potten kan alltså vara olika hög beroende på omkostnaderna, men den som har lägre omkostnader får inte dessa pengar över.

          Man får heller inte ha för dyr hyra och kan tvingas leta annat boende. Och du får inte spara undan pengar eftersom det då räknas som en besparingar. Du får inte heller ta emot 100 kr av någon, då räknas det som en inkomst.

          En student har inte en hyra på 7000.

          Barnens summor stämmer dock. Om barnet bor på heltid hos den som ansöker försörjningsstöd.

        Ja, att man skall klara sig – inte andra människor som är utanför ditt hushåll. Dessutom finns det människor som faller igenom, och ibland tillkommer oförutsedda utgifter som gör att man har mindre en månad.

      Det är flera här inne som ser ner på folk som har dålig ekonomi. Jag skrev för flera månader sen att jag fick en lägenhet via bostadsförmedling. Så fick jag en kommentar där nån skrev att de aalldriig skulle kunna hyra lägenhet, för att det är trashigt eller nåt enligt hen.
      Detsamma gäller när det ska diskuteras skönhetsprodukter, hårprodukter etc att man ska minsann köpa dyra annars är det skit. Vet inte om det är troll eller om det verkligen är många överklass som hänger här inne.

        Skit i dem. Folk som saknar empati är illa rustade för minsta motgång i livet. Ordentligt förmögna människor ser inte ner på andra som har det sämre ställt och har inget behov att prata om kvalitet och pris på schampo på Bloggbevakning för att känna sig förmer.

          Folk har ju blivit så elaka här. Väldigt nöjd med min lägenhet dock. 🙂

          Exakt så!? Ej heller har oftast folk som har och alltid haft det extremt gott ställt ngt behov av att köpa femtioelva Chanel väskor för att visa att, kolla, jag har väldigt gott om pengar. Tvärtom brukar sådana saker bli ytterst sekundärt och fokus riktas mot det antroposofiska. Oftast nyrika som känner behov av att skylta el uttrycka sig nedvärderande om mindre bemedlade människor.

        What!!!
        Hyra lägenhet är väl absolut inget fel!!!

        Det är förtusan det mest fria man kan göra. Hade aldrig vågat köpa en lägenhet med tanke på alla skräckhistorier och egna upplevelse med grannar.

        Och nej – äga fastighet är faktiskt inte bäst för alla människor, var stolt över att du hyr, passar det inte eller du vill öka eller minska boende är det så mycket lättare att byta.

        Kram på dej ❤❤❤❤

          Tog mig 13 år att få en lägenhet. Efter så många år så fick man ju som en chock att man blev 1a i kön när jag sökte lägenhet. Jag fotade min skärm och skickade till alla jag känner ?

          Sen när har du börjat skriva dej? Jag vet sen när.. You twisted f…

            ???
            Vad hände där undrar jag mest 🙂

          Har du också 4500 ggr fått höra ”men att äga sin bostad är en säker INVESTEEEEERING”? 😉

        Hyra is king! ?

          Ja det som är nice nu är att man står i internkö. Kan man sen söka ny lägenhet efter flera år. Om man vill flytta. 🙂

        Idén att hyreslägenhet är trashigt är så jävla bisarr. Har själv stött på detta bland många kollegor. Jag arbetar med rätt högutbildade personer, alla är etniskt svenska, och de blir chockade när de hör att jag bor i hyreslägenhet! Och ännu mer nu när jag är gravid, ”men ska ni inte köpa ett hus?!” haha nää jag och mannen råkar inte ha 5-6 mille som skräpar och bara väntar på att slängas på ett hus i denna galet dyra stad… Jag är fattigt uppvuxen, i hyreslägenhet, och kan säga att den biten inte gjorde mig särskilt ont. 😉 Det blir människa även av barn som tvingas bo i hyreslägenhet hör och häpna!

          Tycker det är väldigt världsfrånvänt att ha den åsikten/uppfattningen.

          Att hyra är faktiskt en lyx – man kan ju vända på det, shit vad du lyxar och hyr istället för att köpa.
          Man kan säga att den som hyr köper sig fri från mycket betungande ansvar kring skötsel, drift och ekonomi.

          Sen förstår jag att det inte är pga att det är lyxigt att hyra man väljer hyresrätt, men jag raljerade lite gentemot de ruttna ägg som reagerar likt du beskrev. Har ALDRIG hört något liknande.

          mvh
          en som inser lyxen med hyresrätt!!

      Tyvärr rätt många som höll med henne.

        Text på en T-shirt jag sett:

        En miljon flugor kan inte ha fel. Är skit.

          Text på en T-shirt jag sett:

          En miljon flugor kan inte ha fel. Ät skit!

    Kritiskt tänkande, någon? Googla t ex barnfattigdom scb och se de riktiga siffrorna för Sverige, inte de som Giving people uppger. De saknar verksamhetsberättelse och årsredovisning liksom 90-nummer. Insyn i vart pengarna går finns därmed inte. Ska försörja fyra pers. Säger sig ha 3 mkr i kassa på en sajt där man kan söka stipendium (i deras fall re barnfattigdom) Blir aldrig klok på hur korkat folk det finns som kastar pengar.
    Och programidén är vidrig, hur man än gör så.outar man barnen, även om de inte är med på bild. Vidrigt.

      Tack! Sjukt skeptiskt till sånt här!

    Grymt bra Alexandra! ?

    Jag tycker det är ganska så äckligt att göra content av människor som har det svårt. Det är bara därför Kissie gör det här. Borde nog kontakta Giving People och stoppa det här.

      Yupp. Människor som har det svårt borde gömmas undan så vi slipper se dom.

        Nä men att blotta sig publikt är inte nödvändigt. Skammen är nog tillräcklig som den är…

          Låt vuxna själv bestämma över sina liv. Behövs inte folk här som ska säga dom ska känna si och så och göra sig så.

            Det lär de göra oavsett vad vi tycker men i nöden kanske man väljer att få att inte kunna ge mat till sina barn eller bli exploaterad för att kunna göra det.

              Ja,alltså, kan hålla med om att det är osmakligt att ”göra content” på saken i sig, samtidigt, om det gynnar människor som har det svårt så kan det väl knappast vara värre än de som gör samarbeten på skit, får unga lättstyrda utan mkt kapital att köpa skiten, och själva blir de miljonärer? Det är ju i princip samma när artister drar ihop galor för behövande, de gör en god sak och får framföra sina låtar framför massor med tittare och god PR. Sen detta med skam. Har man inte mat att ge till sina barn så är nog skammen redan där, för sin omgivning och tror då faktiskt man passerat det stadiet om man tackar ja och därför bara känner tacksamhet för hjälp, men det beror ju förstås på hur det hela kommer läggas upp.

            Isf kan man vä erbjuda stödet först och sen fråga om de även vill vara med i teve. Men då får man kanske inte lika många som tackar ja till teve.

              Precis, det hade varit ett mycket bättre upplägg. Man ska inte locka folk med hjälp mot att de stället upp, ska de ställa upp ska det vara helt frivilligt.

      Det är ju ingen som tvingar någon att vara med. Man fick ju skicka in om man var intresserad. Fattar verkligen inte varför vissa ser Alexandras grej som negativ. Jag är ganska övertygad om att hon gör detta för att hon på allvar bryr sig. Men ni som kallar henne Kissie fortfarande kanske inte har hängt med riktigt? Personligen tycker jag att hennes samarbete med Giving People är otroligt bra och kan generera mer pengar till GP genom hennes följare. 10+ till Alexandra

        Vi kallar henne Kissie pga att det är den personen hon är. Det var ingen ”roll”. Tyvärr. Jag trodde till en början att hon faktisk ändrat sig och blivit en bättre människa, man vill ju tro gott om folk. Men upptäckte snabbt att hon inte alls ändrat sig, hon gjorde bara en image makeover för att snäll body positive feminist är vad som säljer bäst nu för tiden. Finns massor av exempel från de senaste åren där hon visar sitt riktiga och egoistiska elaka jag, hon hänger ut namngivna personer och hånar människor, för några veckor sen hatade hon barn osv.
        Hade hon verkligen brytt sig och velat hjälpa utsatta barn kunde hon skänkt pengar och alla sina prylar som hon fått gratis till dem, inte kräva uthängning av föräldrarna och by default även barnen som motprestation för att få hjälp. Hennes motivation är inte att göra en god gärning, men att andra ska se att hon gör en god gärning, vilket är en helt annan sak. Ni har blivit lurade och manipulerade, hon har inte ändrat sig ett dugg. Paketet har fått snyggare inslagning, men innehållet är det samma.

    Känns lite som ett försök till greenwashing. Men absolut ett bra initiativ så fler kan få upp ögonen för giving People.

      Genom sig själv känner man andra eller hur var det nu? Hm ?

        Är du möjligen Anna Book?

      Tänker alltid på Joe i vänner, det finns ingen osjälvisk gärning.

      Hur man än vänder och vrider på det så mår du oftast bra av att göra gott och indirekt gynnar dej själv. Se bara hur det gick med Phoepes hamsterpengar!!

    Mycket viktigt ämne som bör tas upp . Vet folks kommentarer krig lyxfällan . Tänker om det är familjer i skuld tex kommer folk döma ?
    Kissie känns helt fel att ha med ! Tjejen som öppet inte gillar barn ska sitta framför kameran och leka sympatisk ?

    Vem syftar influn*tt på?

      Vill oxå veta!!!

      Jag undrar också! Mådde illa när jag läste det som lades upp i story

      Vadå? Vad har hon sagt/skrivit då?

        Hon har lagt ut dokument från en rättegång, offentliga sådana antar jag…personernas namn är maskade men det rör sig om våldtä*t och den åtalade påstås ska vara pojkvän till en känd influenser.

          Intressant, undra vem. Kan det vara en pojkvän till en kille eller nu tror jag att jag förstår, för ett förhållande verkar nyligen ha tagit slut för en stor influencer men skulle ju kunna vara många…

      Ingen känd, och det är ingen känd influencer hon har onämts här vid något enstaka tillfälle bara. Inte en av Sveriges största även fast hon har många följare, är på plats 623 kanske typ.

        Vem är denne influencer?

    Jätte fint initiativ, men känns ju samtidigt lite skevt att tro att det är just Alexandra som ska sprida budskapet. Häromdagen gjorde hon ju content av att ”barn var det äckligaste som fanns” osv ?
    Känns inte riktigt som att dom två olika typerna av content går hand i hand direkt.

      My thoughts exactly. Jätte skevt.

    Ngn som läst DI weekends intervju med Isabella som är ute nu? (Betalvägg)

      Nope 🙂

    Bra intitiativ men man ska nog förstå att hon delvis, kanske mestadels, gör det för egen del också, för att få uppmärksamhet och ett gott rykte. Det är tydligt att hon numera satsar på att rentvätta sitt rykte och satsar liksom på godhet för att göra det. Bra som sagt men hon tjänar ju på det själv.

    Camilla, inför Blondinbellas boksläpp så vill jag föreslå att du tar in någon extern, utanför familjen och vänner etc, att antingen läsa och redigera dina inlägg om henne, alternativt låter någon annan skriva de inläggen. Du är inte längre en neutral person att skriva om Blondinbella och jag tror vi är rätt många här som inte skulle lita på dina åsikter om boken.

      Mycket konstigt har man läst men varför skulle hon ta in någon annan? Bloggbevakning är ju en blogg och inte ett oberoende nyhetsmedium.

        22:03
        Rätt. Håller med.

        För att Camillas inlägg om Blondinbella helt enkelt inte är bra när Camillas egna åsikter lyser igenom. Det sänker hela bloggen när det är så uppenbart att Camilla avskyr Blondinbella och inte kan hålla sig neutral.

          Boken är full av rena lögner, som är lätta att både upptäcka och motbevisa, vilket gör att hela boken tappar det ”ärliga” syfte som Isabella tidigare uttryckt.
          Det är samma gamla Isabella Löwengrip som förr – med det strategiska excelarket återigen.

          Känner man till det och Isabellas agenda så finns det inte så mycket mer att säga om boken.
          På västfronten intet nytt.

          Ta och läs boken själv då och gör dig en egen bedömning.

      Tyst på dig riddaren

        Haha du är så besatt av att kall folk tiddare ?

        ”Sofia”, var försvarar jag Blondinbella? Allt jag efterfrågar är neutrala inlägg, något som Camilla inte är kapabel till. Jag tycker hon borde låta någon granska inläggen om Blondinbella, annars blir det bara samma sorts inlägg tidigare där Camillas aversion mot Blondinbella får härja fritt.

          Det kommer att finnas MASSOR av sådana i tidningar, grupper på fb, artiklar online etc. Vissa kommer att såga den vid fotknölarna och vissa kommer att höja den skyarna.

          Take your pick! Men kräv inte att en bloggbevakning ska vara neutral och anpassa sig efter dina önskemål för att hylla IL.

      Bella är en avdankad bloggare som försöker klamra sig fast i kändisvärlden trots att folk har gått vidare. Att Cam är kritiskt mot Bella är för att hon har fått mer info om Bellas beteende än vad som har publicerats.

      Är det Trh som ger order åt Cam igen?

    Camcam kan du inte granska Giving People istället? Verkar shady! Har varit i blåsväder förr och presenterar ingen ekonomisk info, inget 90-konto, INGENTING! Sammarbetar med Kissie nu dessutom… Ger verkligen inte något förtroende!

    https://www.expressen.se/kvallsposten/tragiska-nodropet-var-bluff-blev-riktigt-arg/

      Att kriminella bedragare försöker utnyttja hjälpsamma människor är knappast Giving Peoples fel. Historien är från 2014 och organisationen har idag omfattande kontroll av inkomna ärenden.

      Det är lätt att hjälpa direkt genom dem; ni stämmer av, du kör hem till mottagaren med matkassar och levererar direkt utan mellanhänder. Ingen behöver skänka pengar till organisationen (har jag aldrig gjort) och så slipper du fundera på hur de redovisar sina bidrag. På detta vis har jag hjälpt ett 10-tal familjer.

    Jag driver en ideell organisation som hjälper ekonomiskt utsatta familjer. Helping Hands Norrbotten / Julhjälpen by Helping Hands Norrbotten på Facebook, jag kämpar för dessa familjer varje dag och jag är själv fattig. Lever på 5000kr i månaden i sjukersättning, är sjuk och tvåbarnsmamma.

    Visst. Initiativet är bra men samtidigt nej fy fan. Dessa föräldrar kommer till 150% få minst 20 anonyma orosanmälningar. Så ni som söker, var försiktiga. Tänk på barnen. Vidrigt att sätta redan så utsatta människor i en sån situation. För att skriva att man kommer ”få något” kommer göra att många ansöker. Och Jag vet inte heller om Alexandra är rätt person att lyfta ämnet. För det är otroligt viktigt att det lyfts på rätt sätt och att man pratar OM det på rätt sätt och med rätt fakta – för att det inte ska få motsatt effekt.

    Den relativa barnfattigdomen i Sverige uppgår 2021 till 23.1% men att ha det dåligt ställt ekonomiskt betyder inte att man är en sämre förälder. Dock tycker många det och gör anonyma orosanmälnignar trots att dom inte är ett dugg oroliga över barnen utan bara för att jävlas. Det finns många såna. Gör istället något för att lyfta problemen. Problemen är extremt låg sjukersättning/sjukpenning/föräldrapenning om man inte jobbat innan, utförsäkringarna som hela tiden sker osv. Ta tag i och belys problemet från rätt håll, inte på individnivå som bara kommer skada familjerna mer.

    Och vad ska familjerna få för kompensation för denna blottning? En matkasse? Och Alexandra tjänar, vadå, 100k på en video? Fint.

      Gick lite snabbt där. För att lyfta orsaken till problemen*

    Läste att Caia fällts igen. Pinsamt hur de kopierar och låtsas, tror inte alls på att de jobbat på hudvård i två år och tror inte att läkaren som Bianca pratar med varit involverad i produkterna, undra hur mycket hon fick betalt? Ganska uppenbart att hon inte är ärlig då hon tittar ner och flackar och hon säger bara att hon tittat på vilka ingredienser de har i flaskorna. Så fake. Hudläkare är f ö inga experter på hudvård de är bara kunniga om hur huden är uppbyggd osv oftast inte kunniga om produkter som är bra eller ej. Fjantig reklamfilm också, det ska vara snyggt och coolt det verkar vara det viktigaste och det som de lägger mest tid och krut på.

    Ännu en gång har Caia blivit fällda. Det verkar som någon tjej vid namn Julia på N24 avgudar Bianca och vill försvara henne och bara skriva positivt om henne hehe. Att Biancas polare Edvin och Johanna går ut och försvarar och backar Bianca/CAIA är inte förvånande fast ganska löjligt, blir inte trovärdigt liksom då de är kompisar och de har eget intresse i branschen så att säga, liksom har nytta av… Är de ens särskilt insatta? Har de fått betalt för att försvara? Mycket som är bluff och båg.

    Någon som läst DI och deras intervju med blondinbella?

      Nej men jag läste DN:s nu på morgonen. Jag tyckte sista stycket var mest intressant:

      :Efter intervjun får DN uppgifter om att boken vid flera tillfällen behövs skrivas om på grund av faktafel. Det handlar, enligt källorna, inte bara om justeringar efter samtal med anhöriga, utan även regelrätta osanningar. Men Isabella Löwengrips pr-byrå känner inte till det, utan hänvisar till förlagets publicistiska chef Anders Sjöqvist:

      ”Skriver man en biografi som spänner över nästan 30 år så är det inte lätt för Isabella att komma ihåg alla detaljer och ibland sviker minnet helt enkelt”, skriver han.

      Isabella Löwengrip har själv inte möjlighet att svara på ytterligare frågor. Hon befinner sig på en katamaran i Medelhavet.”

        Ja, jag tror bara läst dn:s och tyckte den var bra och rätt utlämnande. Hon har fuckat upp – nu vill hon vinna tillbaka förtroendet. För min del är det uppenbart att hon har psykiska problem som gör henne opålitlig och världen har gått vidare. Hon lever fortfarande i en låtsasvärld och där lämnar jag henne gärna ifred…

        Så praktiskt, på så många vis. ??‍♀️

      Läste den i GP. Inga överraskningar direkt, var det det i DI? Hon hävdar fortfarande att hon aldrig ljög, bara valde vissa delar av livet hon berättade om. Och att vi i Sverige har svårt att acceptera när någon är rik och framgångsrik. Same same. Och just det, hon är bipolär tydligen. ?

    Fan vad Kissie LEVERERAR nu för tiden! Ett andra bra initiativ på kort tid. Respekt! Så bra jobbat, hoppas hennes (värdelösa OBS i form av influencer dvs, de påverkar en inte till ett skit förutom utseendehets å fomo) kollegor tar efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.