Guldpodden 2021

Guldpodden är priset där årets bästa podcasts i 15 kategorier utses av dig genom omröstning.
Alla som tillhör den svenska podcastindustrin är godkända att nomineras, från hemmasnickrat till företagsproducerat. En podd kan nomineras i flera kategorier.
Guldpodden har skapats för att hylla arbetet som kontinuerligt poddande kräver.

Nomineringsperioden pågår fram till den 1 november kl. 00.00.
Den 8 november presenteras de mest nominerade poddarna i de olika kategorierna för omröstning av folket. Röstningen pågår till 28 november. Resultatet visas den 1 december 2021.
Teamet bakom Guldpodden är podcastskaparna Mathie Martinez, Johan Svärd och Jimmy Woolke från Tack För Kaffet Podcast.
Denna podd kan ej nomineras.

Nu kan du gå in och rösta på just din favoritpodd – under förutsättning att den är nominerad då – till poddpriset Guldpodden.
Det finns 15 olika kategorier att rösta fram vinnare i, och det absolut tyngsta är givetvis ”Årets podd”, med mängder av nominerande podcasts.

Du kan även rösta på följande poddkategorier:
– Årets humorpodd
– Årets krimpodd (kategorin där jag lyssnar på absolut flest poddar)
– Årets intervjupodd
– Årets kulturpodd
– Årets dokumentärpodd
– Årets hobby/fritidspodd
– Årets film/tv-podd
– Årets radiopodd
– Årets musikpodd
– Årets poddklippare
– Årets videopodd
– Årets hälsa/träningspodd
– Årets sport/idrottspodd
– Årets poddnykomling

Vad har du för favoriter?
Jag lyssnar mest på Rättegångspodden, En mörk historia, Brottet inifrån, Olyckan inifrån, Seriemördarpodden, Massmördarpodden, Förundersökningspodden, Mayday och lite annat smått och gott.
Jag ser inte P3 dokumentär som en sådan här podd, men har lyssnat på alla avsnitt säkert 10 ggr.


Angående Isabellas bok:

Jag vet att ni är många som väntar på en recension av den, men eftersom jag är den jag är och jobbar som jag jobbar så tänker jag inte slänga iväg en recension av boken, enbart baserat på innehållet eftersom jag inte riktigt tror att det som står i boken är sanningen.
Eller rättare sagt, jag VET att mycket av det som står i den inte är sant, och därför tänker jag inte recensera den i ordets rätta bemärkelse.
Det finns dock en sak i boken som jag tror stämmer, och det är Isabella inte har ADHD, men resten ger jag inte mycket för.

Det kommer ta lite tid men ska jag skriva om Isabella och hennes bok så tänker jag göra det ordentligt, med så mycket fakta och underlag som möjligt. 
Hade jag velat skriva en känslomässig recension så hade en sådan funnits publicerad så fort jag läst klart boken, men så är alltså inte fallet.

 

286 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ???

    Någpn mer än jag som får en känsla av att ”alla ska med” för känns som nästan alla poddar är nominerade.

      Jaa, dock förvånad över att P3 Dystopia inte är med? Men kanske inte räknas som podd?

        Och hur kan inte eftermiddag i P3 vara nominerad till årets radiopodd?

          ELLER HUR!! Det bästa programmet!

          Älskar P3 eftermiddag! Lyssnar på massa poddar och P3 eftermiddag är väl inte min favoritpodd, men ändå är det den som jag klickar på först om jag har ett olyssnat avsnitt. Det känns tryggt, samtidigt som det är roligt och man även får lite nyhetsuppdatering.

            Tycker inte man hinner lyssna så mycket som man skulle vilja, hinner inte med alla poddar och då lyssnar jag bara på ett fåtal men ändå.

      Nä, ingen av poddarna jag lyssnar på är med. Dvs arkiv samtal, specialisterna, stormens utveckling och P3 dokumentär.

        P3 dokumentär fanns väl med i alla fall?

          Tycker att P3 Dokumentär blivit så mycket sämre de senaste åren tyvärr

            Ja, jag måste tyvärr hålla med dig där. ?

        De Poddarna fanns med i andra kategorier om man gick in på röstningen ?

      Ja det verkar typ vara alla.

    F1ashback Forever
    Rättegångspodden
    Haveristerna
    Dålig stämning (my guilty pleasure).

    Öppen för nya förslag på poddar som ni tror skulle intressera mig?

      Över min döda kropp
      Skyldig?

        Tackar ?

      Viaplay F1 podcast ?

        Låter intessant ?

      Fråga Anders och Måns och Hänt på restaurang är typ de roligaste poddarna som finns. Släng in Bygga åt idioter också!

        De ska kollas upp ??

    Hon vet inte hur man talar sanning tyvärr. Tragiskt. Lögner på lögner är allt hon förmår förmedla. Samt storhetsvansinne – är diagnosen och inget annat

      ja som hon flackade med blicken när vissa frågor ställdes i TV…. hon är tillbaka i sitt pr-maskineri igen…

      Jag har väldigt svårt att ta hennes bok för sann. Hur ska jag som läsare övertygas att NU pratar hon sanning efter alla år av lögner? Hur kan jag veta att det inte är ännu fler lögner?
      Vissa delar låter som lämpliga efterkonstruktioner. Tyvärr tror jag inte på många ord.

        Boken är en skit bok. Olika berättelser hoppas runt . Ingen berättelse kommer till en avslut. Jag blir bara ännu mer förvirrad. Hennes bok känns så falsk och oäkta.

      Jodu, det vet jag. Jag hatar inte Bella, inte det minsta. Däremot tycker jag inte om henne, jag tål inte falskhet. Lögner är bland det värsta jag vet. Men hat – nej

        +1

        +1

      Ok Kerstin-Lena-Osv

      Jag förstår inte hur man orkar engagera sig så i en annan människa som man inte känner som många gör här. Låt Isabella vara nu bara, släpp det och fokusera på era egna liv. Att älta vad som är sant och inte är så extremt ointressant. Hon har väl sin upplevelse av situationer, att nagelfara det i oändlighet är helt onödigt. Fokusera på det bra Bella gjort med sina plattformar och bara släpp det.

        På ett sätt håller jag med dig, framförallt så tycker jag inte att hon förtjänar den uppmärksamhet och energi som hon får genom denna blogg. Däremot så tycker jag inte att det känns rimligt att fokusera på det ”bra” hon har gjort med tanke på allt annat som hon har ställt till med, särskilt mot de som har arbetat med henne.

          Det rimliga är väl då att den/de som känner sig illa behandlade av Bella träder fram (anonymt om man så vill) och beskriver vad som är oriktigt i boken. Inte att en skock allmänna tyckare ska dissikera en självbiografi efter, i deras åsikt, felaktigheter. Allt känns ju som otroligt mycket hörsägen i de här trådarna. ”Om ni bara visste vad jag vet” osv. Sjukt ointressant och obegåvat.

    Hon är ju en mytoman av rang. Ljuger så klockorna stannar. Ser fram emot ett inlägg där du dissekerar boken 🙂

      Fast det är kanske du ”Sofia” som är mytoman. Du tjatar om det här, alla har sett att du avskyr Isabella av någon anledning och kämpar med att smutskasta henne. Blir knappast trovärdigt med en recension av boken härinne, alla vet redan hur den skulle låta.

        Gokväll riddaren

          Hahah alltid till allt och alla ? Säger mkt mer om dig.

            Vi säger så

              Hej kära ” Lena” Nuförtiden i vårt moderna samhälle, skall man inte avsluta sin mening med punkt. Det är som i en chatt, förstår du.

              Jag hatar absolut ingen, inte ens dig… Jag kan inte benämnas som något av dem” fina” benämningarna du så fint printat ned.

              Däremot är jag enligt dig, en läskig sate, eftersom att jag ser rakt igenom allt, jag ser det ni håller på med och träffar huvudet på spiken om och om igen.

              Jag förstår att du tycker det är läskigt och att du med går i försvar.

              Det ÄR lite läskigt med oss som har en förmåga att se igenom ert fulspel, då tanken är att ingen ska göra det. Sorry not sorry – vi finns som inte går på skiten. En blandning av intelligens och en förträfflig intuition…
              Ps här fick du tre punkter på raken. Även de som sig bör i vår tid?

      Obs – det finns fler som heter Sofia härinne! Det är INTE jag som kommenterat tidigare, inte heller jag som kommenterar på min egen kommentar. Så ta det lite lugnt med era påhopp tack ??

        Lovar att man märker skillnad på vem som är vem 🙂 Men som enkelt tips – lägg till emoji efter ditt namn

    Ser fram emot din recension! ??

    Jag läste någonstans (tror det var i DN) att journalisten utan att lyckats försökt kontakta Isabella just p g a att de efter utförd intervju/läst bok upptäckt faktafel. Det nämndes dock inte vad det rörde sig om.

      Nej vad det stod var att de fått uppgifter om att boken skrivits om, dvs rättats till och sådär. Isabella har själv varit öppen med att ha läst om den flera gången efter korrektur, ändringar osv. Sedan finns det ju vissa som avskyr henne och som vill få folk och journalister att tro att det är massa lögner i boken. Bara så tramsigt. Isabella har varit tydlig dessutom med att allt i boken kanske inte stämmer exakt i detalj med hur verkligheten var. Varför recension här, blir inte trovärdigt då alla vet skribentens åsikter och syften vad gäller isabella. Hon är inte neutral liksom. Boken har fått bra recensioner för övrigt.

        Ok då mindes jag fel.
        Jag har själv läst boken och tycker den var välskriven och fin. Författaren är duktig på sitt jobb. Efter att ha läst boken blir jag ännu mer nyfiken på vad som anses vara ”ljug”. Funderade också på att man svängde från att kalla den autofiktiv till biografi. Var det för att gardera sig för påhopp från sådana som likt Camcam och Grodlår nedan, säger sig veta sanningen?

        ”Isabella har varit tydlig dessutom med att allt i boken kanske inte stämmer exakt i detalj med hur verkligheten var”, skriver du i din kommentar. Jag har inte sett detta påstående från Isabella men om vi nu antar att hon har sagt det är det ett intressant påstående. Vilka delar är fiktiva och vilka är verkliga? Och ja det spelar roll för hennes läsare som beundrar henne vet exakt vem som avses och den personen blir i realiteten utsatt för förtal, fast inte enligt Isabella för just det påståendet var ju inte helt i linje med verkligheten. Detta är väldigt problematiskt och extremt manipulativ.

          Hon förklarar bra i intervjun i Elle vad hon menar och att allt i boken är sant

            Men att personalen på psyk lät henne sova i soffan i deras personalrum kan vara allt annat än sant …

          Men så är det ju. Du kan ge samma kritik till Winston Churchill eller Alex Schulmann. Det är ju inget unikt för hennes bok.

            Schulmanns bok kan jag inte uttala mig om han är rätt gränslös så där kan man nog förvänta sig det mesta. När det gäller Churchills självbiografi handlar den om hans unga år och det mest aversiva i den boken är hans avsky till latin. Så håll Churchill utanför din liknelse. Undrar om du funderar på hur sk dåligt minne påverkar Isabellas familjemedlemmar?

              Men det handlar alltså inte om namnen du och jag droppar utan genren i sig.

                Förlåt men då kan du inte läst särskilt mycket i den genren och inte välja en biografi som inte stöder ditt påstående.

              Alex Schulmans böcker är enligt honom själv autofiktiva romaner.

          Nu är jag väldigt frestad att inleda med att alla fans är blåögda och lurade men det skulle bara spä på polariseringen så jag bortser från att du kallar mig för en hater.
          Isabella skriver om människor av kött och blod. Människor som inte ges möjlighet att dementera och ge sin syn. Är det verkligen rätt att helt bortse från hur alla de människor som defilerar i hennes bok oavsett om de pekas ut direkt eller indirekt? Är det ingen som funderar över hur det måste kännas att pekas ut som personen som fått Isabella att må dåligt. Det finns alltid två sidor och i en relation är det sällan svart eller vit. Vet inte om du har barn men om du har hur skulle du känna om ditt barn talar om för Sverige att du är skulden till alla hens misslyckanden.
          För mig är det empatilöst att inte förstå att det känns hos den som blir anklagad och när jag läst en del av de intervjuer som Isabella gett får jag en dålig smak i munnen.

            Tycker inte hon anklagar någon I boken. Hon går inte in i några detaljer utan beskriver händelser på ett väldigt bra och sakligt sätt och tar ett stort egenansvar för mycket som har hänt. Hon skyller inte heller ifrån sig. Så nej, tycker inte hon är empatilös som skriver om sitt liv. Och hon skyller absolut inte allt på sina föräldrar! Tvärtom att hon ångrar mycket av sitt egna beteende mot dem.

          Fast det kanske är du ”Jenny” som är hater och manipulativ. Du försöker vrida och förvränga och kasta smuts när någon uttrycker minsta lilla kritik, helt befogat kritik btw, på en viss person

          Fia…

      ”Efter intervjun får DN uppgifter om att boken vid flera tillfällen behövs skrivas om på grund av faktafel. Det handlar, enligt källorna, inte bara om justeringar efter samtal med anhöriga, utan även regelrätta osanningar. Men Isabella Löwengrips pr-byrå känner inte till det, utan hänvisar till förlagets publicistiska chef Anders Sjöqvist:

      ”Skriver man en biografi som spänner över nästan 30 år så är det inte lätt för Isabella att komma ihåg alla detaljer och ibland sviker minnet helt enkelt”, skriver han.

      Isabella Löwengrip har själv inte möjlighet att svara på ytterligare frågor. Hon befinner sig på en katamaran i Medelhavet.”

      Älskar sista meningen

        Långsökt att DN skulle hittat på det. Finns en hel radda människor i hennes liv som tidigare gått ut och haft invändningar mot hur hon beskrivit sake, t ex hennes pappa, mamma, lillasyster och hennes ex.

        Inte så konstigt att det blir så när man skriver mycket och utlämnande om sitt liv, men att hävda att det inte skulle kunna hända igen utan mer troligt vara elaka journalisters personliga påhopp är ju heltokigt.

        Nu griper du väl ändå efter halmstrån.

        DN använder inte anonyma tips…. De som tipsar skyddas av källskydd men DN kan inte använda ett tips utan att själva verifiera sanningshalten. Hade du kunnat ens det mest basala om media hade du velat det… dina uttalande är helt innehållslösa.

        Hehe det är helt uppenbart att du inte alls förstår hur medievärlden fungerar. gå och sätt dig på skolbänken igen!

        Förklarar varför hon så desperat ville komma ut och att segla. I november. I Medelhavet.

          Asså…

      DN har nämnt att de fått vetskap om fel som kan tydas till att vissa har rättats men inte alla. Intressant är att medförfattaren blir ansvarig för hennes fel. DN hade sökt henne men fått besked att hon inte gick att nå då Isabella befann sig på en katamaran. Förlaget verkar ha svarat det men Isabella var på en lyxkatamaran med uppkoppling.

        Är själv inte så intresserad av om det är sant eller inte. Tycker mer intressant att hon på flera gånger berättar att hennes agerande har gjort andra illa. Satt expojkvän i konkurs då hennes påhitt om hot gjorde de omöjligt för honom tjäna pengar. Att folk blev av med sina jobb för att hon prioriterade att hyra lägehet i new york för 200tusen. Mycket prat om sin egen ångest och tablettmisbruk – väldigt lite reflektion kring hur hennes agerande påverkat andra. Och också -visst hon har säkert en diagnos men boken visar ju också att hon är missbrukare -ingen reflektion kring stort intag av medicin och barnen – bara kring sin egen uppväxt med en missbrukarförälder. Men jag har 2h kvar på boken, det kanske kommer.

          Erkänner hon att hon drev en svartmålningskampanj mot H? Det var som fan.

            Nja, snarare att hon och livvakten genom att överdriva ( naturligvis mest livvakten) hotbilden och gå ut i media stoppade hans möjlighet att ordna upp situationen och att inga fodringägare som var i konkursen var dömda för brott. Men nja erkänna, möjligvis, men inget om att hon mådde dåligt varken nu eller då av ha gjort det eller att det var fel. Det var väl för bra content helt enkelt.

              Snälla, tror du själv på det du skriver? ??‍♀️

              Lena -ingen aning, det jag skrev kommet från Bellas bok. Att hon gick ut i media för att hon blev rädd och att livvakten eldade på rädslan och avbrottet med pojkvännen.

            Nej, hon berättar att hon blev rådd av polisen och livvakten att ta avstånd och berätta offentligt att hon hade brutit med honom. Sen hade han ju lånat så pass mycket så att han gick i personlig konkurs för att han inte kunde låna igen. Sen var det inget överraskande att livvakten drog det hela för långt, det misstänkte iaf fall jag på en gång när det hela började uppdagas att det fanns något konstigt med det hela.

              Och Isabella har ingen del i att hon agerade som hon blev rådd? Hon som rakt igenom boken berättar med stolthet att hon alltid tagit egna beslut, gått mot strömmen, inte lyssnat på alla runt omkring utan kört sitt eget race? Har du läst boken, E? Hon är mycket tydlig med att hon och livvakten genom att gå ut i pressen förstörde expojvännens möjlighet att jobba tillbaka förlusten. Att hon aldrig tog reda på vem som var hans långivare och att det senare kom fram även till henne att det inte låg några kriminella bakom. Jag klandrar inte henne, det var en tuff tid med stalkers och med vad hon själv beskriver många olika mediciner som säkert spädde på hennes paranoja men det ändrar inte att hennes beteende och val att överdriva situationen ledde till att hennes barn och hennes exman fick byta bostad och vara rädda helt i onödan. Hade Bella pratat med sin expojkvän hade de inte behöv det. Det är just det här beteendet, det maniska och paranoida som är en del av bordeline, så förhoppningsvis kommer det inte hända igen om hon nu får rätt stöd och kanske rätt medicinering men hon behöver fortfarande äga och ta ansvar för det som hon gjorde då -vilket hon inte gör i boken. Det är grunden i tillfrisknade från missbruk.

            Lena -läs boken. Bella beskriver det annorlunda än du.

          Nej, det kommer inte ?

          Exakt och efedrinet? Hur länge åt hon det? Hur ofta? Konstigt att hon varit manisk….

    Företaget kopierade ljusstake – måste betala 11 miljoner:
    https://www.svt.se/kultur/elflugan-kopierad-marie-lundgren-carlgren

      ??

    Jag älskar true crime men tycker att vissa går över någon etisk gräns. Tex rättegångspodden. Jag tycker att man lär sig mycket både om rättssystemet men även av exempelvis expertvittnen i rättegången (kan tipsa om kvinnan vars namn jag glömt som vittnade om mäns våld mot kvinnor i wesström-fallet). Men varför göra underhållning av anhörigas, ofta hjärtskärande, vittnesmål? Det känns ofta som att underhållning står över anhörigas (och offers) integritet.

      Håller helt med. Jag mår illa av att folk som inte ens är jurister eller kriminologer gör poddar som ren underhållning om riktiga brott, och de stackars anhöriga kan inte stoppa det, tvärtom blir även de en del i underhållningen.

        Cynism på hög nivå.

      Kan tipsa om ”fallen jag aldrig glömmer” med hasse aro. Han intervjuar inte privatpersoner utan poliser o jurister om kända fall. Inget ”göttande” i detaljer utan jättebra nivå.

      Håller med 100 %! Har också tänkt mycket på detta och just därför inte förstått denna stora tjusning av True crime och liknande

      Fast jag skulle inte säga att true crime är underhållning direkt. Jag lyssnar för att jag tycker att det är intressant att höra om människor som går över gränsen för vad de flesta inte skulle göra. Och det lägger en viss tyngd i fallen att höra anhörigas sida/reaktioner. För det går inte att sätta sig in i hur det påverkar någon att t ex förlora ett barn genom mord.

        Ja det är inte så att jag konsumerar true crime för att sitta och njuta och skratta. Det är ett intresse för fallen, systemet och motivet vad som gör att folk tar ett sådant beslut att ta någon annans liv.

          Det är ju dock en form av underhållning även om det inte är något som lockar till skratt.

          Och allt det du vill ha kan man få även om man producerar med anhörigas och offers integritet i åtanke.

          Att då lyssna på något du finner intressant är självklart underhållning även om du inte skrattar. Skulle du tycka att det vore ok om andra lyssnar på hur dina föräldrar blir mördade för att de är intresserade av mördarens perspektiv? Underhållningsvåld.

    Boken har 3.7 på Storytel iaf. Hade 3.9 igår

      Om man slår ihop alla betygen så blir betyget jättehögt!!! 😉

        Exakt ?

        Hon har fortfarande inte ändrat uppgifterna på bloggen!

      3.8 nu 🙂

        Och 3.6 nu. Värsta aktien

          Nja, läser man betygen så är det 4-5 eller 1or som ges. De sistnämnda handlar nästan uteslutande om läsare från den här bloggen, samma språk och fraser som lyfts här. Tycker alltid att det är så tråkigt när det inte är boken som folk recenserar utan saker som inte handlar om boken. Gäller även andra böcker när man tex. sätter en etta för att uppläsaren uttalar något fel

            Hur vet du det E? Jag tycker boken är både underhållande och välskriven. Har lite kvar och kommer sätta ett högt betyg på boken. Det har inget med vad jag tycker om Isabella eller att jag tycker att hon i boken endast skriver precis vad hon skriver i blogg. Den enda nyheten i boken är ju ny diagnos. Vilket jag hoppas innebär att hon få bättre vård och därmed inte fler gånger utsätter sina barn för fara genom vårdlöst levende och missbruk. Jag tror hon själv äntligen faktiskt ser faran med sitt beteende, det tycker jag är väldigt bra. Men boken är fiktiv, den är Blondinbella och har väldigt lite med vad som egentligen hände och framförallt så ser inte Isabella fortfarande sin del i det men det betyder inte att boken är intressant att läsa och reflektera kring hur influencer hamnar i en dubbelpersona som tillsammans med psykiskt sjukdom/missbruk kan bli riktigt farlig både för personen i sig och sin omgivning.

    Vojne vojne. Om folk bara visste hälften av vad jag (… och vad jag tror även Camilla) vet om Isabellas alla lögner och övriga förehavanden så skulle till och med det här luttrade kommentarsfältet tappa hakan. Tyvärr är mycket av det mer eller mindre opubliceringsbart pga. den uppebara risken för förtal samt att man skulle skada oskyldiga i Isabellas närhet. Men jäklar vilken popcorn-kompatibel P3-dokuemtär DET skulle kunna bli.

      Men varför skulle anonyma uppgifter i ett kommentarsfält vara problematiska? Du kan ju ge lite hintar i alla fall?

        Hen trollar fattar du väl.

          Ja jag förstår att det verkligen låter som att jag trollar, och att det var en väldigt dum kommentar av mig i det avseendet. Men jag gör verkligen inte det. Det är en sån galen soppa.

            Jag vet, det är verkligen en soppa

          Det stör mig sjukt mycket att inte jag få låna en Bentley för att raka mina ben i…: ?

        Det kan vara information som få vet om och som avslöjar avsändaren

        Det kan vara information som involverar andra och kan skada oskyldiga.

          Precis så. Personer som inte är Isabella själv skulle fara illa av informationen, personer som är helt oskyldiga.

      Jadu ”Grodlår.” Vilken enorm trovärdighet ditt inlägg har.

        Hehe ja jag förstår att det var ett rätt värdelöst inlägg i debatten. Ska jag vara ärlig var det mest menat som en blinkning till Camilla, som jag vet också sitter på en hel del jaw dropping men opubliceringsbar information. Onödigt av mig, trevlig kväll alla.

          jag funderar på om CamCam delar den bilden, att hon sitter på massa jaw dropping information som inte går att publicera? Ett ja eller nej på den frågan är ju knappast förtal? 🙂

            Om du tänker till, med tanke på hur kommentarsfälten under inläggen om IL ser ut, verkar det sannolikt att bloggbevakning och ”grodlår” skulle avhålla sig från att publicera ”jaw dropping material” (…) pga rädsla för förtal…I dont think so.

              Tycker inte att det skulle vara så trovärdigt att Grodlår skulle göra det det anonymt nej, men däremot CamCam som ju ändå har ansvarig utgivare mm.

            Hon har sagt att hon gör det. Tror inte att hennes förhållningssätt är en slump.

          Varför njuter ni av att veta/tro er veta så smaskiga grejer? Vet inte vad det är ni så hemlighetsfullt vet. Men intresserar det någon? Förutom dom som då verkar hata henne. Men de bryr ju sig bara pga skvaller (usch vidrigt). Men ni verkar verkligen njuta. Tänk att ni lägger så mkt tankar på nån, som inte bryr sig ett skvatt tillbaka ? Destruktiv relation definitivt ?

            Jag vet att det finns människor ute i landet inte bara Stockholm som både vet saker och har en uppfattning om Isabella. De flesta av dessa är rätt ointresserad av henne de har sitt eget liv att tänka på. Sen har vi alla som verkligen stör sig på henne. Och så har vi alla de som stör sig på dem som störs sig på Isabella. Fattar du vart jag är på väg med detta?
            Det är lika svårt att förstå alla dem som lägger tid på att reta sig på henne som alla som lägger sin tid på att reta sig på alla dem som retar sig på henne.

            Well, du sitter själv och läser och kommenterar på en blogg som handlar om bloggar. Alltså bryr du dig. Och jag. Vi kanske inte bryr oss om samma saker, men nog bryr vi oss båda om vad bloggare och influencers gör. Vad gäller den ”destruktiva relationen” har jag och Isabella ingen relation.

              Nja jag läser som tidsfördriv. Bryr mig inget vidare om dom. Däremot undrar jag genuint varför vuxna människor sitter och njuter av att ha ”dåligt skvaller” om en annan människa. Typ du och ”Sofia” bland annat. Förstår verkligen inte. Men mer än så är det inte ?

                Men eller hur? Tidsfördriv? Har du helt seriöst inget vettigare att lägga din tid på?

            Alltså bara allt vi vet, allt som framkommit på den är bloggen, är för mig helt sinnessjukt. Alltihop med Hampus, hoten, allt trams, privatgetarna ? , Gabrielle, statistiken, GUD VET ALLT! Vi har redan katastrofmaterial så det räcker och klart det finns mer som inte har läckt ut än, det finns det alltid!

          Det gör även jag?

            Haha, förlåt men just dig tror nog tyvärr färre på än tom ”grodlår.”

              Vi säger så

                Ps. Det heter mindre

                  Trodde du skrev att du tror färre på mig?

    Föredettingen IL. Vad är sant? Vad är ljug, hittepå och/eller groteska överdrifter? Jag har lagt ner flera månader av arbete för att ta fram vad av det som kommit/kommer från IL som verkligen ÄR sant. Här är hela listan:

    Tycker dock du ska vara försiktigt med din recension om du ska snacka om eventuella diagnoser. Hur mycket du än tror att du vet, har du INGEN aning om vad hon har fått för läkarhjälp osv.

      Fast hon hävdar att hon INTE har diagnosen ADHD och Camilla tror på henne.
      Hur kan det vara fel??

        Bipolär. Det är vad det snackas om.

          Ja, jag vet vad Isabella uppger, Camilla säger ingen annan diagnos i texten ovan än den som IL säger sig inte ha.
          Där av min kommentar

            Jo. Hon säger att hon inte tror på något annat = att hon inte tror på diagnosen bipolär heller.

              Nej det är inte vad Camilla säger utan hur du väljer att tolka det. Viss skillnad.

                Förklara gärna hur man ska tolka att C menar något annat.

                ” Eller rättare sagt, jag VET att mycket av det som står i den inte är sant….

                Det finns dock en sak i boken som jag tror stämmer, och det är Isabella inte har ADHD, men resten ger jag inte mycket för.”

                Jag säger att det är precis vad hon sade. Ville hon få sagt något annat, särskilt när hon lyfter en diagnos, så får hon lära sig att utrycka sig bättre.

                  Jag tror inte Isabella ljuger om att ha fått diagnosen bipolär sjukdom.

                    Ok! ?

                    Glöm diagnoser, barndom och pojkvänner. Fokusera på sociala media och det hon anger om det för det är hennes jobb. Men ta med att hon glömde ange att hon hade med sitt eget filmteam x 2, för bloggen, insta plus hennes film när det var börsintroduktion. Varför är inte stiftelsen med? Vad är inte med? hennes skicklighet med media syns nu också. Varför lät hon livvakten svara på frågor när hon flydde till Mallis?

                  Ja din slutsats av, ”resten ger jag inte mycket för”, blir att bipolär är hon inte.
                  ”Jag vet att mycket av det som står inte är sant.” Det står mycket, inte allt.
                  Du tolkar så att det passar med din egen uppfattning.
                  Nu tror jag inte heller att hon är bipolär och har aldrig trott. Och vet du vad det är så manipulativt att slänga sig med diagnoser för de enda som kan bekräfta eller dementera är hennes behandlande läkare som aldrig skulle begå ett så grovt tjänstefel.
                  Hade hon däremot sagt att hon är diagnosticerad med HPD, histrionic personality disorder hade jag tänkt ja det kan stämma.

                    Är följande nåt sorts skämt eller exempel på om inte diagnos så bristande självinsikt x 100? (Syftar inte på IL) Eller driver du? ”Och vet du vad det är så manipulativt att slänga sig med diagnoser för de enda som kan bekräfta eller dementera är hennes behandlande läkare som aldrig skulle begå ett så grovt tjänstefel.
                    Hade hon däremot sagt att hon är diagnosticerad med HPD, histrionic personality disorder hade jag tänkt ja det kan stämma.”

                      Ja visst är den kommentaren provocerande och så är flera kommentarer uppbyggda både för och emot. Jag tycker kommentarerna om Isabella är mycket intressantare än hon själv. Dock måste jag berömma Isabella för att vara så duktig på att kontrollera narrativet. Hon är en naturbegåvning men får betala ett högt pris. Har inte läst boken ännu men kommer att göra det. En bar kväll till alla.

                    Det följdes direkt efter att nämna ADHD.

                    Men kämpa på du.

          Det är ju lite lustigt att folk förut ändå rätt frekvent skrev att BB nog var bipolär i det här kommentarsfältet, men nu plötsligt när hon bekräftar det själv så är alla extremt måna om att argumentera för att hon omöjligt lean vara bipolär?

          Vad är här näst, ska Bella gå ut med att hon är diagnostiseras narcissist och vi såga avslöjandet vid fotknölarna? 🙂

            Det var hennes lilla allt i allo som skrev det frenetiskt, allt är utstuderat

              ? Jag vet en hel del kära du

                Säg ngt då så att du blir trovärdig!

        Och så är C säker på att Isabella inte fått ECT. Och det baserar hon på hur Isabella beskrivit hur och när det gick till. Istället för att fatta att B inte hade någon precis koll exakta detaljer som skedde under dom månaderna. Och då är C säker på att det aldrig har hänt. Alls.

        Typ detta tror jag 18:22 och jag, menar.

          Hon ljuger idag om ”ska på följarevent om boken. 100 inbjudna” nej, alla som är medlemmar i akademibokhandeln mäster samuels kunde gå, först till kvarn. Nej, butiken tar inte 100 pers i eventen, max 50, finns ej stolar. Och, det var inte ens så många där (gick förbi på väg t åhlens). Hon räknar med att ingen ska syna korten – och ingen journalist gör det heller. Den enda som gör något som helst grundjobb re IL och andra influencers är Camilla.
          Ta lögnen om bipolär etc – det finns ju ingen som varken kan dementera eller bekräfta pga tystnadsplikt. Vilken läkare säger, enligt IL. ”Du måste få ETC Isabella, du har redan maxdosen av antidepp, vi kan inte göra annat än elchocker” som om neuroleptika och annan tung medicin inte finns när man är inlagd på psykavdelning.
          Har hört en del om IL redan när hon gick i det gymnasium hon aldrig avslutade. Oavsett att klasskamrater kunde vara avundsjuka så var det inte vackra saker. Och minns att hon fick bjuda in fullkomliga främlingar till sitt 18-årskalas, hon hade inga vänner förutom en kille – som aldrig synts till igen. Underlig kvinna.

            Rätt många som haft tragiska födelsedagar pga att dom inte har vänner. Tycker du ska passa dig lite för vad du säger.

            Just Isabellas 18år firades dock på Café Opera med halva kändissverige…

            … Apropå att ha svårt för att återge sanna detaljer. 😉

              Nu svarar jag dig inte för att trasha Isabella utan för att berätta om hur det var. Hon gjorde ett pr jippo av sin födelsedag. Hon bjöd in framtida möjligheter som hon trodde kunde hjälpa henne nå sina mål. Isabellas största fiende är hennes ambition. Hon sättet väldigt svåra mål och jobbar stenhårt att komma dit. Ibland går hon vilse i sig själv och ibland tappar hon verklighetsuppfattning och mottot blir ändamålen helgar medlen.

            ?Riddaren lugna ned dig. Ta en öl eller så. Andas

            Haha men gud. Lugna ner dig. Det är väl inte konstigt att gå förbi en butik i centrala Stockholm om man bor eller jobbar där? Varför är man galen för att man springer ärenden? Förstår inte din logik, ”Kerstin”.

          Samma med det här…. Det tisslades och tasslades en massa om att BB nog var inlagd innan hon bekräftat det själv. Men när hon väl gjorde det så ifrågasätts inläggningen/ behandlingen. Konstigt.

          Inget till övers för Bella men det är ju intressant att synen på om Bella är bipolär/ inlagd/ får etc ändras beroende på om det är något hon själv vill bekräfta eller ej.

            Precis!

            Det kallas för utstuderat, allt i allon sköter snacket.

            Dvs – lägger in massa kommentarer här, som sedan används framöver.

            Här är vi nu, i ett av dessa – sedan en tid tillbaka, planerade fula drag

              ?

              och är du Camillas allt i allo?

                Nope. Detta är en soppa utan dess like. En sorglig sådan, på bekostnad av en hel del.

                Det är en sorglig historia, där andra drabbats.

                Samt så har allt i allon också drabbats, hen har målat in sig i ett hörn och vägen ut är svår, denna soppa kostar hen mer än det smakar.

                Det som är äkta och på riktigt sattes åt sidan och således förlorades och jag tror inte det är värt det – när hen väl vågar tänka och känna efter

                  Nyfiken, vem är allt-i-allo? Paul? Hon har väl ingen personal kvar längre om jag förstått det rätt..

          Folk fortsätter ju anta saker. Har en vän som gör ECT nu. Hen blir sövd inför varje behandling och minns inte mkt runtom/efter. Tycker verkligen inte folk ska prata om saker de har noll koll på :/

          (18:22) Menade inget specifikt utan mer att inget medicinskt borde diskuteras, Camilla har dels ingen koll på vad som verkligen har hänt och dels ingen medicinsk kunskap för att kunna uttala sig. Den faktan som verkligen är betydelsefull är ju sekretessbelagd. Samt att hon absolut inte är objektiv i sitt skrivande här, det vet ju alla vid det här laget.

            Detta!

        Hon har tidigare sagt att hon har adhd och fått den diagnosen men senare har hon fått diagnos b-polär. Hon var feldiagnosticerad alltså och det är ganska vanligt. Nu förstår man ju varför Isabella inte nämnt adhd på länge.

          För att det inte är lika inne såklart. Nu ska man vara bipolär och ha en ätstörning.

      Vänta vad är det du säger att man inte får ifrågasätta vissa saker i boken?
      Min fundering är hur en person i sitt sanningssökande rättfärdigar att skylla sina vedermödor på andra. Hon tar inget eget ansvar utan allt är en konsekvens av vad andra utsatt henne för.

        Precis min bild också efter att ha läst boken.

    Älskar Tack för kaffet <3

      Då är vi två! Älskar TFK.

    True crime alla dagar i veckan ?

    Jag gav Isabellas bok en ärlig chans för jag tänkte att det kunde vara intressant nu när hon skulle vara ärlig. Men alltså… Så dåligt skriven? Det kändes som att ett barn skrivit den, om man tänker på meningsuppbyggnae etc. Känslan jag fick var också att hon skyllde ifrån sig på ALLA människor hon någonsing träffat typ samt på diagnosen. Ingenting hon misslyckats med eller gjort verkar vara hennes fel? Det är hennes föräldrars fel att hon hoppade av gymnasiet, någon annans fel att företagen gick dåligt, Expressens fel att hon blev avslöjad med sina siffror etc. Nä, det var ingen bra bok varken innehållsmässigt eller skrivmässigt. Ett hastverk för att tjäna cash och få uppmärksamhet.

      Tråkigt när hon ändå har en medförfattare, som väl borde vara den som står för det språkliga.

        Det var vad jag också trodde men nej, den är skriven på en låg nivå språkmässigt (tycker jag)

          Jenny, du bör verkligen chilla med internet nu… det är inte hälsosamt att sitta här och skriva femtioelva förbannade försvar av Blondinbella under varenda kommentar.

        Språk och meningsbyggnad kan vara anpassad till målgruppen. Den är ju knappast skriven till Horace Engdahl.

        Med författaren är lika ansvarig för innehållet.

      Inte läst boken men detta låter som en plot på en serie jag kollar på: Dr Death.

      Ingenting var hans fel. Bara alla andras.

      Jag upplevde det tvärtom, att den var på en högre språklig nivå än vad jag förväntat mig. Och berörde mig mer än vad jag förväntat mig. Jag har annars tyvärr lätt att störa mig på dåligt skrivna böcker (ett exempel är den jag nyss läst, om Pappas flicka på hästgården).

      Det kommer inte fram något nytt i boken förutom hennes ätstörning. Det hade man väl kunnat ana eftersom hon pendlar så mycket i vikt, men annars är det samma sak som man kunnat läsa/lyssnat/se av isabella de senaste åren. Hon berättar historien om Hajen men den har hon berättat. Hon berättar att hon fått ECT det har hon berättat. Inget är nytt förutom ätstörningarna som ändå känns trovärdiga.

      Helt ok skriven av medförfattaren men att det är en biografi och att hon kommer ut med massa nytt vill jag inte påstå. Tycker också att hon är väldigt mycket ett offer för sina föräldrar. Påtar sig en offerroll och skyller ifrån sig på dem. Slänger sin pappa under bussen som alkoholist.

        Tycker ändå det är märkligt att så många som lyssnar på
        en som ger förklaringar till vad som hänt, vill få det till att den skyller ifrån sig.
        En förklaring och bortförklaringar är inte samma sak. Tvärtom.

          Om det är förklaringar eller bortförklaringsr vet egentligen bara de inblandade själva. Jag fick dock känslan av Isabella skyllde väldigt mycket på alla andra att saker och ting blev som det blev. Hon fokuserade inte så mycket på vad hon själv hade för roll i det hela, förutom att hennes diagnos var en bidragande faktor. Så upplevde jag boken.

          Jag saknar nog inte en förklaring det är mer, hon beskriver utförligt hur hon känner sig känslomässigt varenda gång något går henne illa, pappan, mobbing, uppbrott från pojkvänner osv men de ställerna där hon gör andra illa genom sitt beteende, tex expojkvännen där hennes agerande påverkade att fick gå i konkurs, syskon som hon tar in och ut ur sitt liv (precis på det sätt hon säger att hennes föräldrar gör med henne) personal, som är nära vänner till henne som statsar sitt liv och sedan bränner hon miljoner privat som gör att företagen går i konkurs. Ta tjejerna som flyttade till New York, hur känner hon inför det? Att de bröt upp sitt liv och sedan var där någon månad för att sedan sägas upp för att hon bränt alla pengar på kläder, dyra galor och privatplan? Eller Marisol, hennes bästa vän som hon gjorde arbetslös av samma skäl? Hon mådde dåligt av Expressens artikel om Löwengrip var en dålig arbetsplats, inte ett ljud om kring hur det kändes att hennes personal mådde så dåligt för hennes agerande som chef, det jobbiga var att det skadade hennes varumärke, inte att hennes anställde hade dåliga arbetsvilkor och dålig arbetsmiljö. Boken är så ensidig, när andra behandlat henne illa, då är det långa bitar om hur hon kände, när hennes agerande om så från en problematiskt diagnos och uppenbart missbruk gör andra illa, då känner hon ingeting, det är vad jag saknar.

        Jag tycker aldrig att hon gått ner i vikt och sett för smal ut t ex. Hon gick ner i vikt i samband med skilsmässan men det är inte konstigt. Visst har hon pendlat men jag har mer uppfattat som livets cykler än ät störning.

          Ätstörning sitter inte (bara) i vikten. Man kan se ut precis hur som helst och ha en ätstörning.

          När hon är med i lets dance är hon väldigt mager.

            Hon fick massiv kritik för att hon var så smal i lets dance.

      Typiskt narcissistiskt drag.

    Inser att på den där listan är det bara två politiska poddar jag skulle rösta på.

    Vad gäller IL så har det nog kostat en del att få sin bok omskriven i alla Sveriges tidningar och Tv. Såg att det var Bindefeldt som gjort PR jobbet, och han är inte gratis. Men med tanke på vad lite samarbeten hon gör så måste hon väl på något vis göra sig hörd så hon inte försvinner i bruset. Förstår inte att hon fortfarande är intressant.

      Men ändå skriver du om henne här?

      I boken nämner hon tre advokater som har var sin byrå. En är nischad på att hjälpa amerikansk filmindustri. Hon anger att hon och hennes kommunikationsansvarige träffade dessa tre direkt efter börsintroduktionen för att hon ville stämma Expressen och denna sida för förtal när siffrorna avslöjades. Ytterst märkligt val av advokater. Detta är märkligt. Tror att det var det omvända. sifferkraschen kom samma dag hon träffade amerikanare. Även den uthängde spekuleraren borde ha anlitat advokat.

        Aha, kommunikationsansvarige, så är det ja. Glömde för en stund?

      Då förstår jag bättre Bindefeldts alla hjärtan på insta på sistonde.

      Efter SVT intervjun är hon totalt passé. I sitt rätta element med andra ord.

      Där hon redan är och redan varit ett tag – avdankad. Hon har krampaktigt försökt hålla sig kvar i rampljuset, men med sista intervjun återstår sedan endast desperata försök till fame och relevans

    Tappade förtroende för Rättegångspodden efter den senaste serien om Johanna Möller, både för serien i sig och det blev så genomskinligt i kommentarsfält hur han verkligen inte fattade kritiken. Känns inte så intelligent efter det.

      Kan du inte förklara mer kring vad han fick för kritik? Jag har aldrig hört detta nämligen (men lyssnat på alla avsnitt).

        Jag undrar också!

          Kritiken var att han och de som intervjuade Johanna inte ställde några kritiska frågor och gav henne utrymme att förtala andra och komma med nya förklaringar utan följdfrågor. Det var längesedan jag lyssnade men det var väldigt tydligt att de som intervjuande endast var ute efter att promota en bok de skulle skriva och de kunde endast göra det om de hade Möller på sin sida. Efter jag lyssnat googlade jag för att se om andra hade samma känsla och rättegångspoddens Facebook var översvämmad av kommentarer om hur dåligt och okritiskt det var, sedan postade Nils(?) ett inlägg som var så platt och visade att han inte alls förstod kritiken

        Jag klarade inte ens att lyssna på mer än ett halvt avsnitt. Journalisterna lät förälskade och det finns inget vettigt i att låta en dömd mördare tycka synd om sig själv i en följetong

          Va!? Lyckades hon manipulera dem med???

      Berätta gärna mer, vad var det för kritik?

    Camilla! Kan du inte ta upp att Isabella å ena sidan säger att hon sålde sina aktier och hade 14 000 kr kvar men å andra sidan berättar att hon har kvar sina aktier i NC som hon uppger värderas till en miljard kronor?! Om hon har en massa aktier där var hon väl knappast på väg in i en personlig konkurs 2019/2020?

      Tänkte också på detta när jag läste boken.

      Nejtack. Vi orkar inte lyssnaaaaaaaaaa (eller läsa)

      Vet inte säkert men det logiska är väl att hon sålde sina privata aktier men inte företagets. Företaget är väl ett AB?

      De företaget är inte noterat, hon kan inte få ut de pengarna, förrens ägarna går till börsen eller köper tillbaka hennes aktier.

      Det är intressant för hon tog väl aktier som ersättning för reklam?

      Klart hon inte var. Och 14.000? Snälla. Så synd om henne och vad fattig hon var, hon fick ju faktiskt lov att byta sitt 30 millar hus mot ett som bara kostar 15. Förstår vi inte hur fattig och utblottad hon var, totalt på botten ju?

      Patetiskt. Så världsfrånvänd. Hon har ingen aning om vad en riktig krasch är och om att hamna på botten ekonomiskt.

      Men det ger ju henne en bra story I guess. Vedervärdigt.

      14000 kr på kontot är inte samma sak som att ens företag har investerat i ett annat företag. Företagets pengar inte samma sak som Isabellas pengar även om hon äger det

        Men snälla. 14.000 var inte allt hon hade. (Om hon hade sålt en väska hade hon genast haft ca 50 papp rätt upp och ned på kontot)

        Jag ser inte till något företag i detta. Människan var/är belånad upp till tänderna absolut, men hade möjlighet till nytt lån för att köpa en kåk för 15.

        Det är inte synd om henne. Hon var inte utfattig, hon satt inte på pottan.

        Det enda som skedde var att hon blev avslöjad och hennes ”krasch” innefattade endast att hon inte längre kunde lajva miljadär

    Olösta fall är ju en fantastisk intressant podd som jag brukar lyssna på 🙂

    Bara inte spöktimmen vinner är jag nöjd.
    Älskade deras podd för några årsedan! Men klarar inte av tjejerna längre, vet inte riktigt varför? Någon som känner samma?

      Absolut inte. Podden har snarare bara blivit bättre? En av mina favoriter. 🙂

      Ja! Man kan bara höra deras överdrivna låtsasreaktioner så många gånger… De har en repertoar var av typ 3-4 uttryck och de kör de med – ända in i kaklet!

      Ja tyvärr 🙁 Vi är några i min umgängeskrets som lyssnar på samma poddar, och vi känner likadant. Lyssnar inte lika ofta nu för tiden 🙁

      Har dock hittat Vad blir det för mord? som är underbar ?

        Åh men jag med!! Älskar vad blir det för mord <3

      Oj har följt spöktimmen sen start och känner faktiskt inte att det blivit sämre på något vis. Röstade på tjejerna i flera kategorier, tycker de är extremt duktiga!

      De som jag däremot inte vill ska vinna är Sweet But Psycho med Elin och Josephine… Har lyssnat innan och tyckt de var roliga men klarar inte av det längre så har slutat.

        Håller med ang sweet but psycho har ffa svårt för Josephine som ofta framstår som väldigt världsfrånvänd och osympatisk

          Ja är främst henne jag har svårt för. Upplevs precis som du säger osympatisk. Klagar mycket i podden och upplevs väldigt bittar. Pratar hela tiden om hur ”lättkränkta” alla är men kan själv inte ta någon som helst feedback utan blockar alla som uttrycker en annan åsikt. När hon drar en hel historia om hur mycket hon stör sig på människor som har dålig koll i säkerhetskontrollen på flygplatser och att folk borde fatta, vet inte om hon själv fattar att de flesta inte flyger flera gånger per år och de därmed är osäkra. När hon började dela antivaxer åsikter på sin story kände jag att det var nog.

    Snälla! Väntat på ditt uttalande flera dagar. Ge oss om Isabella boken! ??

    Det gör fan ont att förstå att så många ”väntat” på recensionen. Varför? För att många vill gotta sig i ljugande, hittepåande och allt vad det är. Som att ni njuter av nån annans problem.

    Kan verkligen inte förstå varför man orkar bry sig så mkt om nån som man påstår sig inte bry sig om alls.

      Kanske för att man känner sig lurad?
      Efter att ha varit trogen bloggläsare i flera inser man att mycket inte var sant. Nu ska man ställa om. Hur vet man att detta är sant? Och inte bloggens innehåll? Man blir ju helt förvirrad!!

      Faktum är att det som man präntades i som barn; har man en gång ljugit och blivit påkommen är det väldigt svårt att tro på den personen igen.
      Därför tror jag inte på ett ord av boken. Isabella vill bara tjäna pengar. Igen. Manipulerar igen.

        Det låter dock väldigt barnsligt? Alltså att ett barn kan ha en personlig relation till en kändis kan jag förstå men en vuxen människa till en bloggare? Såpass att du blir besviken om inte allt som står i bloggen inte är sant. Är det inte på ett sätt både rimligt och fullt självklart att det inte är det?

          Exakt ?

        Min provocerar för jag tycker det säger ngt tråkigt om vårt samhälle och vår tid att man blir rik och känd på ljug och hittepå. Och för att andra verkar drabbas, den där hajen och hennes föräldrar tex.

          +1

        Nä och att man inte litar på personen är en sak. Men många skriver hur mkt de längtar tills boken typ slaktas för att de hatar henne så mkt. Lite väl att ta i. Och att ”om alla visste vad jag vet så…” – hur orkar man?

        Kissies blogg va väl mkt värre isf? Och Dessie. Isabella har ju sagt flera ggr att hon skapade en roll. Sen är det upp till var och en att tro på det eller ej. Tycker bara att vissa har en läskig inställning.

          Har inte sett någon skriva så om Bellas bok. Var har du läst det?

        Snälla Marie, ingen bloggare ger dig sitt liv. Allt är mer eller mindre hittepå. Man kan inte läsa en blogg och tro att det är en ärlig gammal kompis som berättar för dig vad som hänt i dag.
        Du har missat vad en blogg är.

          Haha, och så kan man läsa kommentarer som fan läser bibeln. Min ”man”-kommentar utgick inte från mig.

          Jag tänker på Bellas fan-skara som bl a här inne har försvarat Bella med näbbar och klor. Försvarat in absurdum.
          Var är den skaran av folk nu? Vad säger de om alla lögner de har försvarat? De måste känna sig lurade och förvirrade.

          Jag personligen tror inte på ett ord som kommer ur den osäkra kvinnans mun. Det står jag för alla dagar i veckan!

            Du behöver inte tro på ett skit. Men folk bör ju kunna lära sig bete sig. Äh orkar inte med detta mer ? Hejdå

            Det är en slående likhet mellan dig Anni och en viss incluencer.

        Varför känna sig lurad av någon som hela tiden sagt att hennes karaktär är spelad och vinklad?

          Vem vill leva så? Vem gör så? Sjukt patetiskt och dessutom endast snack, allt för att slippa stå till svars för sitt urusla beteende

    Jag har röstat på Spöktimmen, Jenny Borg som klippare, P3 Dokumentär och Hänt på restaurang. Över min döda kropp är också en favorit.

    Har rationaliserat ut alla poddar utom Seriemördarpodden, den lyssnar jag på ?

    Många av poddarna som jag lyssnar på är inte med i ngn lista ex dumma människor. Får komma ihåg att nominera nästa år.

    Saknar kategorin årets ”hållbarhetspodd”.

      Kommer nästa år. Alla är på maldiverna och spelar in.

        ?, just det ja, det glömde jag ju.

        Hahaha!

      Älskar dumma människor!

    Ursäkta.

    Roligaste podden som finns! Bästa att lyssna på vid ångestpåslag. Man måste lägga sin pk-sida åtsidan. Jag brukar ha svårt med det, men just denna får mig att skratta så tårarna sprutar ? Kanske därför jag blev besviken när jag såg Johannas show (även om den va riktigt bra). Edvin behövdes ?

    Annars Sofia Dalén och Karolina Widerström. Anty och Diana – men ja jag vet inte. Gillar inte Anty så mkt ?

    Bara jag som är totalt ointresserad av både Bella och hennes bok?

      +1

    Håller med dig ? De har samlats härinne. Sorgligt ?

      Ulrika – det va till dig. Av nån anledning försvann din kommentar?

      Och ni kan bara hoppa vidare utan att läsa, det är helt frivilligt. Vi är många här som vill läsa.

        Du kan ju hoppa över kommentaren också ?

        Du vet ju inte ens vad som svarades på? ? Men det va alla hatkommentarer. Och att hoppa över – nja. Jag blu dar inte för mobbing och hat. Jag anmäler varenda hatisk kommentar, för flera kan inte hålla sig till sak.

    Favoriter just nu är:
    Lika&olika med Lisa Anckarman och Emelie Bergstedt
    Nu börjar livet med Rebecca Stella och Vanessa Lindblad
    Sweet but psycho med Josephine Qvist och Elin ”Woodie” Skog

    Sen älskade jag Bianca och Alice podd. Även lyssnat på en hel del andra i samma kategori men så trist att alla lägger av så jäkla fort hehe…

    Dock lyssnar jag även på extremt mycket truecrime och poddar där man lär sig något men som de flesta har guilty pleasure med PH och Exonthebeach etc så lyssnar jag på sådana poddar som ovan nämnda istället ?

      Älskar Lika och Olika! Har lyssnat om varje avsnitt minst 3 ggr. Kunde dock inte se att de var nominerade, synd. Folk som ogillar Lisa borde verkligen lyssna på podden. Men älskar mest Emelie!

        Same ? Hoppas dom aldrig slutar podda. Älskar deras sätt att se saker från olika håll och förklara tydlit och ärligt om hur dom tänker. Känner igen mig i Emelie så mycket ???

          Ja de pratar på ett sätt som jag inte hört i någon annan podd. Svårt att förklara men känns mer äkta och befriande. Känner också mest igen mig i Emelie ?

    Har inte läst och kommer inte att läsa hennes bok men det här kan jag konstatera
    1. Att hon inte ser ut som på de filtrerade bilderna på hennes sociala medier.
    2. Att Bipolär är det nya ADHD (tack Persbrant )
    3. Att diagnosen mytoman samt narcissist inte känns lika inne…..
    4. Att nu jävlar förväntas Pålle leverera både frieri samt sperma då det verkar vara hennes enda fokus just nu(spring
    Pålle,spring).
    5. Att IL verkligen är Queen of publicitet. HUR många intervjuer har hon lyckats klämma in hittills????
    ——————-
    Avslutningsvis apropå boken så var hon kontrakterad av Bonniers för den redan innan kraschen men deadline sköts fram pga den för det skulle ha blivit en framgångssaga. Hon var helt enkelt tvungen att leverera för att få stålarna. Först skulle hon skriva den själv men det klarade hon inte av så de var tvungna att ge henne skrivhjälp för att det skulle bli någon bok överhuvud taget.

      Hon anger i boken att hon hösten 2019 fick förskott för boken motsvarande personalkostnaderna för en månad dvs en halv miljon.

        Detta är också intressant. Hon var liksom tvungen att skriva en bok och nu råkade det bli hennes krasch istället för den planerade framgångssagan
        För en bok var hon ju tvungen att skriva. Antagligen därför den känns som ett hastverk.

        Kan garantera att hade hon inte ”kraschat” hade hon hon inte varit bipolär eller ”ödmjuka Bella” Hon hade kört på precis som hon gjorde innan, för det är egentligen där hon vill vara. Således tror jag att hon fortfarande spelar en roll. Skulle hon få chansen att få leva sitt jetsetliv igen hade hon gjort det alla gånger.

          Boken får låga betyg och nämner nästan inget nytt.

      De hade träffats långt innan den berömda båtutflykten. På galan i Milano. Han hjälpte henne även med hennes handbagage på flyget hem.

        Han är en vän som bor hos henne eftersom hon inte vill bo ensam.

        Ham kommer inte sälja, han kommer inte fria, de kommer inte få barn tillsammans.

        De är två vänner som bor tillsammans, de två är inte ett par

          Skälet till att han bor hos henne är dessutom betydligt större än det att hon inte vill bo själv.
          Det finns en lång historia bakom det hela. Han är ett förkläde

            Hennes förkläde? Varför behöver hon det? Har hon dåligt omdöme när det gäller män?

              Nja. Det beror på hur man ser på det ?

          Han gillar väl killar dessutom? ??‍♀️

            Indeed

            Nä gör han?

      Se denna kommentar ovan:
      ”Anonym / 2021-11-09 20:02
      Hon anger i boken att hon hösten 2019 fick förskott för boken motsvarande personalkostnaderna för en månad dvs en halv miljon.”

    Hon har tyvärr förbrukat allt vad förtroende heter. Tror inte ett dugg på det hon skriver. Väldigt lätt att ”skylla” på diagnoser, en spelad karaktär och en manisk period. Skönt att slippa ta ansvar?

      Hennes adhd-diagnos var väl orsaken till att hon tidigare inte kunde packa sin resväska själv.

        Men nu går det visst utmärkt att packa väskan själv…

    Nej men nu är studien ute som få kommer gilla här, BBC science focus presenterade nyligen en neurologisk studie över huruvida föräldrar känner en större lycka och ja, även med djupa känslomässiga dalar och stress, så var föräldrar lyckligare än icke-föräldrar, på en neurologisk nivå.

      Neeeej det kommer ta hus i helvete nu! ?

      Haha, de har väl ”större saker” att säga att de är lyckliga över. Barn är ju meningen med livet, livet börjar ju när man fått barn osv. Skulle dock i en fältstudie på mitt jobb säga att föräldrar är rätt slutkörda och trötta på tillvaron. ??

    De jag lyssnar på kontinuerligt är; Lika & Olika, Spöktimmen, Mellan himmel och jord, Ursäkta. De lyssnar jag varje avsnitt. Sen även P3 Dokumentär och P3 Historia.

    Della Arte, Della Papa, Della Sport, Stormens utveckling, Specialisterna, Arkiv samtal, MGP. Inte Ursäkta som är så överhypad så att det är konstigt. De skvallrar om kändisar med beepar alla namn så den är ju typ olyssningsbar

    Jag vill slå ett (stort!) slag för P3 Historia! Alltså världens bästa podd. Cecilia Düringer har jordens behagligaste röst att lyssna på, hennes team är grymma, lagom längd, viktigt innehåll på ett lättsamt sätt. Älskar deras podd och hon är 95% av anledningen varför jag kommer följa på spåret i höst.

    Juridikpodden är grym, både för jurister och icke-jurister för de förklarar juridik på ett hanterbart sätt och har en bra bredd på innehållet.

    Unpopular opinion. Men har svårt att lyssna på poddar där någon har talfel så som som läspande och skorrande, så fler poddar faller tyvärr bort trots att ämnena är intressanta.

    Har absolut noll intresse för poddar utan innehåll där det är kändisar som pratar om ingenting. Det är minuter av mitt liv kag aldrig får tillbaka.

    Såg Bella på Tv4 och tyckte hon verkade skör, spelat eller ej?
    Hon är säkert bipolär + narcissistisk. Alltid tyckt att hon inte verkar sitta riktigt ihop. Märklig är hon hursomhelst.

      Men sluta ge henne diagnoser nu

      När jag ser Bella live, tänker jag alltid på en utomjording förklädd till människa som landat på jorden och ska försöka passa in och bete sig som en jordbo, men inte alls lyckas.. Jag menar det inte på ett elakt sätt, det får mig snarare att tycka synd om henne. Ja, hon framstår som skör, det håller jag med om.

        Skör? Hon är inte ett dugg skör. Hon är iskall och beräknade

    Flashback forever!
    En podd som faktiskt fått mig och ligga och skratta när man ska lägga sig

    Så häftigt att Spöktimmen blev årets podd och fick guldörat ifjol – sjukt duktiga och kompetenta journalisterna Jenny Borg och Linn Larsson! Slog alla influensers på fingrarna.

    Jag som bara lyssnar på poddar och program från Sveriges Radio fattar inte varför nästan inga sådana var nominerade! USA-podden, Europa-podden, Mellanöstern-podden, Snedtänkt (var med), Filosofiska rummet, Människor och tro, Stil, OBS, Vetenskapsradion historia, Fråga musikprofessorn m.fl., m.fl. …

      För intellektuellt

    Avskyr saker som hypas och som framställs som något nytt och ”djupt”. Har man följt Isabella genom åren så har man redan läst boken. Första halvan var som en dålig repeat av ”Egoboost”. Samma story om en ung tjej som tar sig fram i blogg-Sverige och är totalt hämningslös. Resterande del är som att läsa en blandning av de senaste årens blogginlägg och tidningsartiklar.

    Den djupa och analyserande del som ska ge oss en ny ”dimension” av Isabella dyker liksom aldrig upp utan det harvas runt i samma gamla hjulspår. Isabella har kanske spelat sin gamla roll som ”Blondinbella” för väl, trovärdigheten är tyvärr för längesedan borta och känslan som finns kvar är att man blir matad med samma bortförklaringar som alltid.

    Blir förövrigt så trött på offentliga personer som på senare år diagnostiserat sig själva med ”ätstörningar”. Med det inte sagt att IL inte har/har haft ett ytterst osunt beteende kring mat. Ett osunt beteende kring mat innebär inte per definition att man har en ätstörning. Precis som med alla andra sjukdomar så är det en diagnos som en läkare kommer fram till och inget man själv checkar av genom att läsa på Google.

      Precis. Googlat är det hon gjort. Om både och. Hon och hennes allt i allo?

        Ett hån mot de som verkligen är drabbade av ätstörningar eller bipolaritet.

        Narcissism och storhetsvansinne är de rätta benämningarna…

        Vem är alltiallon som du har nämnt flera gånger?

          Behöver DU verkligen fråga det??

          Annars – bilen går bra?

    Mina absoluta favorit poddar är spöktimmen, p3 dystopia och creepypodden. Sen gillade jag även alla våra ligg väldigt mycket men efter att de bytte poddare slutade jag lyssna, är säker på att de nya är hur bra som helst men har ju liksom följt och lyssnat på Amanda och Anna i flera år så blir inte samma grej.

    Den enda jag lyssnar på nu är Mellan himmel och jord. Ursäkta ibland, men tycker d är väldigt samma samma. Alla våra ligg var min favvo förr, men kan inte lyssna längre. Sedan gillar jag även Rättegångspoddden, men där är det väldigt varierande kvalite tycker jag.

      Vad var bra och relevant för oss som inte prenumererar på GP? 🙂

        Resencenten ifrågasätter äktheten i Isabellas ”bekännelse” – efter Blondibellas stureplansliv och fejksolbränna och entreprenören Isabella Löwengrip i trenchcoat känns Isabella, den sårbara och missförstådda som en ytterligare persona hon lagt sig till med eftersom det gagnar hennes strategi. Förutom att Isabellas egen bristande skribentförmåga kritiseras anses språket i boken tunt och bristfälligt. Mycket namedropping och skryt.

      Mycket bra recension!

    Är intresserad av ätstörningen som nämns, då Bella har explicit gått ut med hon ALDRIG varit ätstörd, och att hon haft så sånt förhållande till mat. Om hon inte sagt någonting, kanske jag kunde misstänka. Men hon har liksom gjort sig till poster Woman av inga ätstörningar! Knäppt.

    BB’s diagnoser genom åren:
    Social fobi, panikångest, ADHD, autism, depression, dyslexi, bipolär, ätstörning, psykos alkoholism och tablettmissbrukare.
    Endast Schizofreni och ADD är kvar att ticka av. Och ligga på Rättspsyk.

    Spöktimmen är fantastisk!!! Otroligt välgjord och sjukt spännande. Alla avsnitt om True Crime kidnappningar, stalkers, seriemördare etc är sååååå spännande. Rekommenderar alla att lyssna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.