Att ge sig själv egentid

Jag har börjat planera in att från och med nästa år ska jag åka iväg i två dagar varje månad för att göra något för mig själv. Är lite sugen på att börja med baravara, har hört av så många vänner som varit där och som verkligen älskade det. Har ni tips så säg gärna till. // Margaux Dietz

Är ni bra på att prioritera er själva?
Att ge er själva egentid?
Jag behöver skriva in sådant i min kalender, för annars blir det aldrig av, eller blir bara någon typ av halvmesyr som egentligen inte ger mig någonting alls.
Jag vill börja hänga i stallet igen, och bara insupa den doft som jag förknippar så mycket med känslan av lugn, ro och glädje.

Det här ”baravara” som Margaux skriver om och som beskrivs så här på deras hemsida:

Vi är inspirerade av den indiske mystikern Oshos syn på terapi och meditation, liksom av Eckhart Tolle, Byron Katie och många andra. Visa människor som i stort sett säger samma sak – något vi själva upplevt och upplever under varje kurs på Baravara: hur mycket smärta våra tankar och dömanden om oss själva och andra åstadkommer, hur svårt vi har för att acceptera verkligheten och livet som det är, och hur viktigt det är att stanna upp, andas och vara närvarande. Att lära oss att se och möta livet så som det är i varje stund ger oss nya valmöjligheter. Vi får tillgång till en närvaro och en stillhet som förändrar tillvaron i grunden. Dessa tankar är utgångspunkten för all verksamhet på Baravara.

Är det någon av er som testat Baravara eller har någonting annat att tipsa om vad gäller att ge sig själv egentid?

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det enda jag har att säga är att det är någon slags öppen hemlighet att baravara är lite som en svingersklubb för överklassen.

      Två dagar per månad med lite swiiing för
      frk M då alltså…. ?

      Det måste jag ha missat. Trist!

      Oj då. Jag har själv från och till funderat på BaraVara men inte längre om det är sant.

      Jag har varit på bara vara massor av gånger genom åren och har totalt missat att det skulle vara någon swingersklubb med fri sex och partnerbyte. Däremot är det definitivt inte ”Bara vara”, utan att lära sig att vara som de vill att du skall vara, ett växande som människa istället för att bara vara som du är med fel och brister och bara vara dig själv!

    Inget inlägg om att Amanda Schulmans sminkpalett ser exakt ut som Caias? Har dom samma fabrik? Dom använder även samma PR byrå

      Hur tycker du att de ser identiska ut?

      På hur många olika sätt kan en sminkpalett se ut?

    Men när gör folk i Sverige annat än att tänka på sig själva och sina behov?

    Det är ju inte så att vi, likt andra kulturer, ska bo hemma tills vi träffat någon, förväntas ta hand om våra äldre föräldrar, hjälpa vår familj ekonomiskt, tvingas flytta för arbete (för att försörja syskon, familj osv), blir uppringd av en syssling som behöver låna massa pengar, tvingas vara hemma med barnen/lämna dem hos mor och farföräldrar osv.

    Vi är ju de mest självständiga människorna i typ hela världen. Ingen gör något för någon annan. Vi dumpar killar för småsaker, lämnar barnen på förskola trots att många av oss klarar av att vara hemma längre, träffar släkt någon gång om året och föräldrarna max en gång i veckan, om ens det. Vi jobbar med det vi vill, bor där vi vill och väljer det liv vi vill utan att ta hänsyn till föräldrar, syskon, släkt och ekonomi.

    Så töntigt att Margaux, som är barnfri 14 dagar i månaden, känner att hon behöver MER egentid. Hon gör ju allt hon gör för att hon vill det, inte för att andra förväntar sig att hon ska göra det för sin överlevnad.

    Herregud så patetiskt.

      Verkligen, svenska kvinnor och deras eviga tjatande om egentid… ?

        Ja, ta egentid men påstå inte att livet är fullt med uppoffringar för någon annan än en själv. Man offrar mycket för barnen men här i Sverige tar pappan oftast också mycket ansvar, förskolan har barnen flera timmar/dag och vi har massa aktiviteter/hobbys där barn kan springa av sig med övervakning av en vuxen.

        Finns inget folk som är såååå upptagna som oss svenskar men när man verkligen kollar under luppen då är det inte så hektiskt. Dessutom gör man ändå allt för sig själv, ingen (förutom staten) förväntar sig ett öre av ditt slitande.

          Förskolan? Ja då jobbar man. Knappast egentid.

            Läste du hela meningen? ”TROTS att många av oss klarar av att vara hemma längre”

            Ja, men du jobbar för dig själv. Ingen förälder eller massa syskon som förväntar sig ens ett öre.
            Du väljer vad du vill jobba med, vilken lön du vill sikta mot och hur långa pass du vill jobba (har man barn då får man gå ned i arbetstid).

            Så allt du gör är ju för dig själv. Visst, man får behöva ta lite tid för att andas men att påstå att man är sååååååå trött när man har barn på deltid och de dagarna man har barnen så kan man lämna dem 8 timmar för att följa sina egna behov…lägg ned.

              Vi har i Sverige historiskt valt ett system som bygger på jämställdhet, att mannen och kvinnan i lika stor utsträckning är en del av den formella ekonomin. Det låg på kvinnans ansvar att ta hand om barn och åldrande föräldrar och svärföräldrar tidigare i Sverige, och fortfarande i många kulturer är detta status quo. Kvinnan kan idag vara del av den formella ekonomi, vilket är en fantastisk styrka och gör att Sverige uppfattas som ett föregångsland av många västerländska kulturer. Det jag inte förstår är varför kvinnor i Sverige blir anklagade för att vara egoistiska och själviska när de utövar samma självklara rätt som männen. Rätten att försörja sig själva. Tyvärr lever gamla förlegade könsroller kvar. Kvinnor förväntas fortfarande att ta hand om hushållet och barnen ovanpå det vanliga arbetet.

              Shit vilken trångsynt människa du är.
              Du tycker det är egentid när man arbetar? du kanske ska läsa på vad egentid är och vad värdet av det är, samma som semester, vilket du då troligen tycker är helt onödigt också?
              Att det ens är någon som gillar din kommentar är beklämmande. Svenskar är alltså bortskämda och vältrar sig i egentid och val för att svenskar enligt dig inte behöver ge pengar till sin släkt.
              Du har väldigt obehagliga förutfattade meningar om att alla som lever i Sverige kan ligga på sofflocket och inget göra. Rätt långt från verkligheten.
              Håller inte med dig om något, men jag ser att det är läget för nyare invandrare.

            Vart är pappan? Han tar väl barnen halva tiden så att du får egentid. Sen nattas de ju rätt tidigt och man får ytterligare några timmar att slappna av, läsa en bok, se en serie eller fixa med annat.

              Du tror livet ser ut så som ensamstående kvinna i Sverige?
              Nja.
              Man arbetar röven av sig när man inte har barnen, all vaken td när man ar dem går åt till just det, barnen. Laga mat, städa, tvätta, fixa för föris och skola, hjälpa till med läxor osv. Tiden som är kvar går till allt annat som man som vuxen måste hinna fixa med sen klämmer man in lite tid för sig själv.
              Jag förstår att det är svårt att förstå som arbetslös och barnlös och man inte har ett liv.

                Och där förlorade du hela argumentationen!

          Hon har väl bara ett barn och dessutom varannan vecka. Eller? Då borde man ha gott om egentid.

        Ändå är det främst kvinnor som blir utbrända

      Håller med, men hon är ju bara så konstig..

      Vilken urbota dum kommentar. De flesta av oss är fast i ett ekorrhjul. Vi jobbar alldeles för mycket. När vi kommer hem så ska de få timmar som är över gå till att ta hand om barn och städa. Natta barn. Sen är det bara att gå och lägga sig för att göra samma nästa dag. Det man inte hinner med under veckan ska sedan tas på helgen.

      Knepigt att jämföra med andra kulturer. De har ju även ett annat skyddsnät. De klarar sig om de blir av med jobbet för att familjen stöttar. Kvinnorna är ofta hemma hela tiden varje dag och HINNER ta hand om sitt hem.

      Bara uttrycket ”de mest självständiga människorna i världen” borde ju få dig att förstå att det blir rätt jobbigt att bära på ALLT själv.

      Klart man ska ta egentid om man behöver det för att mäkta med vardagen.

        Du bär BARA på dig själv OCH har världens bästa skyddsnät. Jämför inte ens…

      ”Det är ju inte så att vi, likt andra kulturer, ska bo hemma tills vi träffat någon, förväntas ta hand om våra äldre föräldrar, hjälpa vår familj ekonomiskt, tvingas flytta för arbete (för att försörja syskon, familj osv), blir uppringd av en syssling som behöver låna massa pengar, tvingas vara hemma med barnen/lämna dem hos mor och farföräldrar osv.”

      Tack o lov känner jag kring vissa punkter ??

        Jadu, jag med! Men vi förlorar också mycket av gemenskapen och värmen som följer en sammanvävd familj.
        Men har det hellre som vi har det nu, misär är aldrig kul.

          Vi har jättefin relation (stor familj, många syskon), mkt gemenskap osv osv. Men vi skulle aldrig kunna bo ihop nu. Det hade stressat sönder mig ? Jag älskar att bo själv ?

      Singel och utan barn? ?

        Jag har barn. 2 st.
        Har också en man som bär sin del av ansvaret och förskolor som avlastar när jag ska jobba. Om vi separerar då får han barnen varannan vecka (men hade aldrig klarat av det själv..usch!).

      Du drar verkligen alla över en kam. Blir högst ledsen när jag läser det här. Kanske för att min endometrios orsakar så stora problem just nu och att jag är psykiskt trött och deprimerad eller för att jag är den som gör tvärtom. Den som fortfarande – trots hög ålder – bor hemma och tar hand om min sjuka anhöriga och prioriterar min familjs välmående över mitt eget. Barnsligt att inlägget påverkar mig kanske men det gör det.

        ❤️

        Du lyckas verkligen få allt att handla om dig, den saken är så säker.
        Jättefint att du finns där för dina föräldrar men du är väl medveten om att du inte tillhör normen. Dessutom har dina föräldrar alternativ vilket gör det du gör för dem ännu finare men även Margaux har alternativ. Bla sluta festa så mycket, då får hon sin egentid. Eller bara logga ut en eftermiddag.

          Ja för kommentaren handlade om mig. Inte Margaux.

            Trots att jag skrev hur jag mådde så beter du dig som du gör. Fyfan för sådana som du.

      Väl talat! En befolkning som lallar runt och tycker väldigt högt om oss själva för att Sverige är ett bra land.
      Vi var ett bra land tack vare arbetarna som har kämpat för jämnlikhet,precis som kvinnor fått och får. Inget som kom gratis.

    Ordet egentid tillhör 80 och 90 talisterna. Själv född på 60-talet och har aldrig haft schemalagd tid bara för mig. Jag har gjort karriär och inte bränt ut mig, så det funkar bra.

      Ok boomer!

        Buu ?

      Fast boomers var den generation som bröt mot traditionen att familjen kom först. Ingen generation har varit så självupptagen som baby boomers gänget. De fick mest och lämnade efter sig minst.

    Jag har varit på Baravaras Dörröppnare 1-kurs. Den är väldigt ”fysisk” = du kommer inte sitta på arslet hela dagarna och meditera … (även om traditionell meditation också ingår). Alltså, inget för dig som har fysiska problem. Lämna rädslan för förändringar och det ”outforskade” hemma. Tips: ta med många t-shirts.

    Maten är helt fantastisk god! Kärlek och omtanke är en röd tråd i upplevelsen.

    Och vad tycker jag om upplevelsen? Helt underbar. Utmanande. Känslorna vädras ut, det blir som korsdrag i själen, ut med gammalt mög så blir det plats för något nytt, fint, fräscht. Efteråt? Jag fick en annan syn på mina relationer med partner, släkt, vänner. Inte lika mån om att vara alla till lags hela tiden. Jag är en rätt analytisk människa; med Baravara har jag kompletterat, lagt till, utökat med en annan sorts livsuppfattning, mer kännande, utforskande.

    Värt att tänka på: när du kommer hem har du förändrats = var varsam med dem i din närhet. Predika inte. Om du har psykiska problem, så ska du nog se till att få ordning på dem innan du tar en tur till Baravara. Ungefär så.

      Wednesday: på fyra dagar hade du alltså förändrat din personlighet totalt? Låter iofs bra, då behöver man inte gå 12-veckorskursen för 135 000:-.

        Ett bra budgettips!

        Shit vad bitter man kan vara. Vadå ”totalt”? Du får gärna visa mig var jag skrivit att jag förändrat min personlighet totalt. Tips: det har jag inte. Och, nej, jag har inte gått fler kurser på Baravara, den första gav mig det jag behövde för att ändra en aning på min personlighet. Jag är nöjd med det.

        Åk till Mallorca istället då, all inclusive, så slipper du göra något annat som kan uppfattas som farligt flummigt. Herregud vilka människor det finns.

          Wednesday: inte mycket namaste över dig, snarare sur som ättika för småsaker. 10 papp i onödan om du frågar mig.

            Skrattar! Du har ju inte en aning om vad du pratar om. Der finns garanterat saker du lägger pengar på som jag kan anse vara helt onödigt.

      Vad menar du med fysik och varför ska de med psykiska problem akta sig. Vilken typ av problem?

        Tänk dig ett och annat gympapass på Friskis & Svettis, då förstår du. Man rör på sig rätt mycket. Inte hela tiden, men ombyte behövs.

        Det händer saker i skallen. Om det är snurrigt från början, så blir det inte bättre. Vad som händer är att ens koagulerade hjärna tinar upp, gör den tillfälligt mer formbar.

        Ja, det låter flummigt, det vet jag. Men till skillnad från typ alla här inne som vet bäst om allt de inte har en aning om, så har jag varit där.

          Allas hjärnor är formbara. Gör lite nya grejer bara, så händer det saker i hjärnan.

      Ger mig sekt vibbar direkt ?

    Har hon ensam vårdnad om barnet? Eller har hon egentid varannan vecka eller varannan helg? Vad räknas som egentid? Genuin fråga.

      Egentid för mig är tid helt utan måsten där jag kan prioritera mig själv till 100%. Ibland blir det att läsa en bok i 3 timmar, ibland blir det en eftermiddag på stan.

        För mig med ? / Lever ensam haha

      Varannan vecka = varannan vecka är det ”bara” jobb och borde finnas gott om ”egen tid”. Följer man Margaux på Insta/blogg så ser man ju snabbt att det finns gott om ”egentid” även under barnveckorna ?? Men att käka middag med vänner, paddel osv kanske inte räknas som egentid utan som content/jobb ?‍♀️
      Att ens jämföra Margaux med en ensamstående som sliter med barnen, heltidsjobb och ev avsaknad av avlastning blir ju bara löjligt.

      Är man ensamstående med barn på heltid kan ett toabesök utan störningar vara egentid med lyxkänsla ?

    En sån där kurs kostar 10 000 kr!!! Betydligt billigare att ta en rogivande skogspromenad….

      Ja, att ”bara vara” behöver inte kosta något.
      Vad kommer härnäst? Kurser i att andas? Oops, det finns visst redan.

      Ehhhhhhhh. Lätt att tycka om saker man inte vet något om.

        Ska man alltså forma hjärnan som är dyrare än ens egna hyra? Nej tack. Alla bör ha samma möjligheter.

      Du kan också med lite bestyr klippa ditt eget hår, skapa egna träningspass, lära dig spela instrument utan lärare, städa ditt eget hem… ja det finns massa saker som du kan göra gratis men väljer att betala för.
      För att det är gött när någon annan gör det åt dig, eller för att du behöver en spark i arslet

    Jag har gått på Dörröppnare 1 på Baravara. Otroligt bra att få gråta och skrika ut undertryckt ilska och sorg. Det var också skönt att komma till en miljö där man inte blev störd i sin process. Kan inte riktigt gå in på detaljer eftersom de vill att man kommer dit med ett öppet sinne och inte vet vad som ska hända. Inget obehagligt, jag lovar! ?

    Tyvärr verkar många tro att det räcker att gå en kurs så har man hittat sig själv och är klar, typ. Jag är definitivt inte klar men det var en bra början.

      Kurser i flera steg, som kostar en rejäl slant. Hemligt vad de handlar om… Sektvarning på det!

        Det finns ingen och ingenting som tvingar dig till att göra något mer än du själv vill. Men det är svårt att förstå för dig och alla andra som redan sitter på alla svar. Snacka om inskränkta torrisar.

          Fast samtidigt blir det ju väldigt märkligt att inte kunna berätta om innehållet på en kurs som man betalar flera tusen kronor för och att människor som varit där inte berättar vad som skett? Men härligt att ni som varit där haft en fin upplevelse!

            Vadå inte kunna berätta om innehållet? Sluta nu. Ingen som är förbjuden att berätta något. Själv var jag där för flera år sedan. Fyra dagar fyllda av aktiviteter, bland annat en hel dag när man inte pratade ett enda ord från morgon till kväll. (Nu kommer det säkert kommentarer om att man kan sitta tyst hemma i sin sunkiga lägenhet helt gratis.)

            Men jag tror så här, att ge fler exempel om innehållet = en störtflod av kommentarer från folk som minsann vet hur dåligt allt är som de inte har en jävla aning om. Bara att se hur rädda folk är här inne för något de inte har upplevt, eller ens är intresserade av.

                OK? Tack för länken, men du misstar mig för någon som tror att ett inre lugn botar tumörer. Varför skulle jag tro det?

                  Inte du, men Lars Knutsson som grundat Bara Vara.

                  Alltså haha Wednesday du är ju bland de hetsigaste människorna jag stött på online. Jäklar vad du biter till i varje kommentar? Man kan känna din frustration igenom skärmen.

                    Jag står för mina synpunkter och vill ändå bemöta alla fobikers fördomar, men om det inte är OK är får jag väl vara ”Anonym” som de flesta andra.

            Ja och rätt märkligt att kalla de som inte gått kursen för ”inskränkta torrisar”.

            Är det det som menas med att ”börja relatera till dig själv och andra på ett mer äkta och kärleksfullt sätt” som man tydligen får lära sig på kursen? ?

              Det innebär mer att man inte ska ta skit från folk som inte har en aning om vad de pratar om. Ungefär så.

    Gå promenad i skogen, åk till stallet.
    Finns alltid ngn stressad hästtjej som blir glad om du erbjuder dig att pyssla om hennes häst ngn dag

    Betala en massa pengar för att åka till något inspirerat av Osho? Haha kolla på Wild, Wild country ?

      Nej, du kan vara lugn. Det är inte på samma nivå.

        Wednesday: om man tittar på presentationerna av de olika ”lärarna” kan man lätt se att det är många hittepå-utbildningar de gått på. Primalterapi 2021? Kranial sakral terapi? Hahha. Ojoj.
        Min långa erfarenhet av människor som letar efter sig själva är att a) de hittar aldrig sig själv pga letar ständigt medan livet finns rakt framför näsan på dem b) det går att sälja på dem vad som helst som är ”andligt” och för dyra pengar. Mest lättlurade år de som på allvar lägger tio papp på en ”dörröppnarkurs” av sitt inre. Det är en extremt lukrativ bransch. Sorgligt att vuxna människor inte kan lita på sin egen förmåga utan väljer självutnämnda gurus. Sorgligt och skrämmande.

          Du verkar vara fett rädd för något du inte har en aning om vad det är. Flera år sedan jag var där, har inte engagerat mig mer i det, har fortfarande glädje av det. Lycka till med resten av livet.

            Wednesday: jag har också varit ung men aldrig dum. Och nu är jag urgammal pensionär. Såklart jag kollat in saker men med kritiskt sinne. Rekommenderas.

              Underförstått: att jag varit på Baravara några dagar för flera år sedan och är nöjd med det = jag är inte kapabel att tänka kritiskt?

          New age är så jäkla skabbigt och plojigt.

        Tycker det låter rätt likt faktiskt. Betala 10000kr för att få leva väldigt basic och meditera i några dagar

          Men åk till Mallorca all inclusive istället då.

            Nej varför skulle jag det? Mallis är min mardrömsresa ? Däremot gillar jag att ta mitt tält, mina hundar och ge mig ut i ensamheten en helg. Mediterar vid lägerelden och kommer tillbaka mer samlad och glad. Du vet att det inte är så svartvitt va, att antingen betalar du 10000 kr för vegetarisk mat och att skrika eller åka till Mallis? Många människor har ett själsligt tillfredsställande liv utan en självutnämnd guru.

              Vad är det för fel med att testa något som andra uppfattar som flummigt? Fattar inte. Nej, Osho är inte min guru. Ja, jag uppskattar också att vara ute i skogen. Måste det ena utesluta det andra?

                Du gör såklart vad du vill för dina pengar. Det jag tycker är fel är när lekmannaterapeuter utger sig att erbjuda lösningar på helt godtycklig grund. Det är oetiskt att outbildade ska ersätta t.ex. psykologer och läkare. Det är problematiskt att influencers som Yoga Girl och Margaux gör reklam för detta.

                  Där kan jag hålla med dig. Jag följer inte en enda influenser (hänger bara här), så jag har ingen aning om vad Yoga Girl och Margaux gör reklam för. Om de gör reklam för något som ska ersätta psykologer och läkare, så är det fel. Väldigt fel.

      Ja, det märks vem som har koll på true crime-dokumentärer och vem som inte har en susning ? Så fort Osho nämndes gick varningklockorna igång med full styrka!

    Det är väl bara att stänga av telefonen och sätta sig ner på golvet och blunda. Problemet är att folk är rädda för att göra ingenting idag. Det är obehagligt att bli rastlös och stänga av skärmarna och upptäcka att hänga med sig själv kan vara lite skrämmande om man inte är van. Hörde någon lärare som pratade om meditation som konsten att göra ingenting och den behärskar inte många.

      Istället fyller vi tiden med telefonen, tvn och annat strunt. Sen har vi mage att ropa ”jag är trött, har aldrig egentid”. Nä, det blir svårt när man fyller sin egentid med att följa andra människor liv och engagera sig i deras uppfostran, klädval, pojkvänner, uttalanden och annat skvaller.

      Jag älskar att göra ingenting ?

    Hon kan ju alltid åka till sitt hus i Sydafrika! Eller vänta…

    Så patetiska hitte-på grejor… stäng av fånen och stäng ner sociala medier en stund så har hon sin egentid. Haha

      Precis! Och så sätter man sig och stickar ? underbart

      Eller så åker hon till Baravara, för att hon helt enkelt vill. Eller är det någon här som bestämmer att hon inte får göra det?

    Betalar gärna för att ha det gött, typ spa eller liknande

    Men detta kanske inte är i den kategorin…

    Herregud, hon har alltså 2 veckor av 4 själv och behöver ”baravara”.
    Vad är det med dagens generation?
    Som en del redan nämnt – gå ut i skogen, gå på ett yogapass, stäng av mobil och dator så ska du se att du får ”baravara”…

      Men under dom veckorna kan hon väl få göra något? Eller måste hon vara hemma då?

    Flumhokuspokus som kostar massa pengar. Trams.

    Jag har så svårt för föräldrar som kräver egentid, särskilt separerade föräldrar. Skaffa inte barn du inte vill ta hand om.

      Handlar ju inte om det ? Har inga egna barn, men ser ju hur vänner inte kan göra saker DE mår bra av pga barnen. Alltså barnen är ju med 24/7. Ja inte separerade om de har 50/50. Men lever man med sina barn är det svårt att göra saker utan barnen.

      Och för att vara en bra förälder kan man behöva egentid. Betyder ju inte att man åker iväg varje vecka. Kan ju räcka med en eftermiddag i skogen med en vän (utan barn).

      Det jag (16:44) ville få sagt är att för att orka och vara en bra förälder behöver man ladda batterierna ?

      Det är ju bara märkligt att man ”behöver” egentid med 1 barn på 50 procent. Men hon festar väl rätt hårt och ofta, är nog mer det som sliter…

        Kan ju å andra sidan vara tufft och påfrestande den veckan. Kan ju vara skönt att få avlastning för att kunna träna eller nåt som får en att vara en bra förälder, tänker jag.

          Men herregud. Hon har ETT barn, hon har varannan vecka, han är inte spädbarn längre, går på förskola och hon har familjen nära. Hon är dessutom influencer och inte precis vårdanställd eller busschaufför med tufft schema och stressiga dagar…

            Men oj lugn ? Menade förvisso mer generellt. Alla har kanske inte tålamod/ork att vara själva i 7 dagar. Alla barn går inte på förskola, alla föräldrar har inte familj eller vänner som kan avlasta.

            Jag bara lekte med tanken – det KAN vara jobbigt (man kanske inte mår bra just den veckan av nån anledning) men har man möjlighet att få ta en promenad utan barn/måsten för att orka vara bra förälder så förstår jag att man behöver ladda batterierns. Finns ju barn som är oerhört krävande. Lägg till PMS, huvudvärk, stress på jobbet osv osv.

        Nu följer jag inte direkt henne längre men tidigare så umgicks hon ju med folk i princip hela tiden och när inte något var där fysiskt så verkade det vara konversationer online i princip konstant. Det + en massa festande, klart de sliter. Jag har familj + man på heltid men brukar alltid ta en stund för mig själv varje dag (tex just nu), tränar och tar en förmiddagen stan själv ibland etc, tänker inte ens på det som egentid och har därför inget behov av att åka iväg själv eller åka på organiserad avslappning, blir liksom lite och ofta istället. Så det beror väl på vilken typ av vardag man har, en del kanske verkligen måste planera in det om man ska ta en lugn stund.

    Är det där Yoga Girl var på retreat som hon skriver om i sin senaste bok? Jag fick nästan panik av att läsa om det tokstollelägret och då är jag själv otroligt intresserad av meditation, yoga och andlighet. Men att ”leva ut sina känslor” av ilska och gråta, skrika, sparka på kuddar i en timme bland andra som gör likadant… Nej inte min grej…

    Jag lever förvisso ensam (?) men sen covid blev en del av vardagen så har jag insett hur viktig min egentid är. Förr va jag iväg hos vänner/på dejt/kk varje helg. Nu älskar jag att vara ensam. Njuter verkligen. Har strosat runt i samma pyjamas sen i fredags (duschat varke dag). Tänt massa ljus, lagat storkok, målat naglarna, kollat på massa filmer/serier/klipp på Youtube. Haft konsert för grannarna (varsågoda ??) och diskat, fixat lite julpynt (trots att jag hatar julen). Vanlig grejer men i min takt och inga måsten. Sååå skönt!

    Egentid är viktigt! Dock tänker jag att det är olika för alla hur man tolkar egentid. Vissa behöver vara själva/åka iväg, andra är fullt nöjda med att få ta en promenad ifrån sin sambo ?

    Kan det vara ett samarbete pågång?

    Det lär väl inte bli några resor till Sydafrika den närmaste tiden så då får hon väl hitta på nåt annat.

    Baravaras grundare menar att man bara får cancer om man stressar. Dvs att man får skylla sig själv. Normalt!
    https://www.dn.se/nyheter/sverige/om-man-hittar-ett-inre-lugn-finns-inget-behov-for-det-inre-lugnet-att-skapa-tumorer/

      Lisa – Hahaha, peer reviewed vetenskap han ägnar sig åt.Normalt indeed

      Få saker är så pinsamma som svennar som ändrar sina namn till indisk-klingande namn. Vedam och Gaian? lol

        Jag tycker det är hundra gånger mer pinsamt att du hånar någon för det.

    Jag är expert på att prioritera mig själv?

    Maggan har varit ensam varenda gång jag har sett henne senaste 2,5 månaderna ? Om man inte räknar sällskapet av shoppingpåsarna då. Eller förlåt. Har sett henne med Theo och Arnold 1 gång. Hon har dessutom bara A varannan vecka och uppbart extremt mycket tid att bara gå på stan, äta ensam mm så hon kanske ska komma ner på jorden. Förra gången hon gjorde världens grej av att hon minsann skulle ut och resa ensam så reste hon dessutom med Viktor Frisk! Var nån surfresa till Costa Rica och svensklägret där dessutom alla känner alla. Men det var tydligen hennes idé om en ensamresa. Så förlåt om man inte tycker jättesynd om henne eller att ensamtid är något hon har brist på och därför lider av ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Men hennes idé av ensam verkar vara att inte vara konstant nyförlovad.

      Maggan? Graaf?

    Om man är intresserad av att veta hur det gick för den ”indiske mystikern Osho” så kan man ju kika på dokumentären Wild Wild Country på Netflix. Riktigt charmigt med sekter beväpnade med automatvapen som försöker ha ihjäl alla som försöker stoppa deras framfart.

    Av precis den här anledningen har jag satt ihop vad som är (mig veterligen) Sveriges första helt digitala retreat. Relax & Reboot retreat går att boka som ett en- eller tvådagaspaket, där fokus ligger på egentid och personlig utveckling. Utan att man för den delen behöver umgås eller sova tillsammans med andra människor, som man inte känner. Och man behöver inte heller ta semester och lägga pengar på tåg/buss/flyg-biljetter för att ta sig till rätt plats.

    Däremot är upplevelsen liksom upplagd precis som ett retreat/kurs där man jobbar med sig själv, så som till exempel BaraVara är. Man behöver inte planera något själv, utan hänger bara med på allt som är planerat för dagen genom att klicka på play. Går dessutom göra tillsammans med vänner om man skulle vilja det. Ett tips bara, såhär innan jul 🙂

    https://boka.onespoonhappiness.se

    Får mig direkt att tänka på boken ” Sekten på Dimön”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.