Sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min…

Borta är Instagrambilderna som ”bara” förbättrats med hjälp av filter, för att få klara ögon och sammetslen hud. 
Notera att jag skriver ”bara” för alldeles nyss var det ju dessa filter som var djävulens påfund och roten till all ondska (på Instagram då, och med ondska menar jag osäkerhet kring det egna utseendet.)
Det är det givetvis fortfarande, men app-store har precis synat våra filterkort och höjer insatsen med möjligheten att klistra på någon annans bländvita leende, ovanpå sin egna och allvarliga mun.

23-åriga Josephine är bosatt i Köpenhamn och har publicerat några skrämmande exempel på sitt Instagramkonto, där hon har 37 500 följare.
Det här är riktigt sjukt.
En eller två små funktioner till och vi har alla förvandlas till Gabrielle Löwengrip eller någon av hennes AI-kompisar, eftersom det knappt kommer finnas någonting äkta och personligt kvar av oss, alla fall inte på nätet.

Hur lång tid tror ni det tar innan den första rapporten dyker upp, om att någons skolfoto blivit redigerat på det här viset?
”Lilla Stina såg så butter ut på sina bilder, så vi gav henne ett brett leende i stället – free of charge!!”.

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men alltså…var du tvungen att få in en känga till Bella även här? Jeeeeeesus

      Ja och med all rätt

      Hur var det en ”känga” till IL?

      Det var väl ingen känga? En högst relevant liknelse då båda är AI.

      Hur var det en känga? Isabella Löwengrip hade en affärsidé om att skapa avatarer eller kloner om man så vill av sig själv. Affärsidéen bakom är enkel. Genom att ge avatarerna en lokal förankring med vissa lokala utseendemässiga drag och en lokal story bakom avataren skulle hon kunna utvidga sina annonsintäkter. Detta var hon helt öppen med på tiden det begav sig. Dock var hon lite före sin tid och valde inte de duktigaste utvecklarna.

    Absurt. Så sjukt med alla dessa filter.

      Exakt, bara människor som är födda snygga ska visas!

        Eh

      Usch håller med…. =/ sorgligt. Håller med vartenda ord!

    Anna Book filtrets mästare, hon vinner ?

      Nej det gör fan Charlotte Perelli.

        Jag slipper se den människan. Hon blockade mig i våras (skrev inte ens till den skatan utan svarade på en annan kommentar om reseavrådan som var då). Men det var tydligen känsligt så jag blev bockad.

    Vad fan? Jag tror Anna Book har blockat mig på Instagram 🙁 Jag har aldrig kommenterat och följer inga andra influencers. Hon gillar väl inte följare som inte öser hjärtan över henne nu när hennes boobs håller på att trilla av….

      Undra varför du blev blockad..

        Ja, jag undrar det. Har du något svar eller var det en sarkastisk kommenter? Sarkasm är inte så tydlig i skriven text.

          Ditt sista stycke lät ju inte jättetrevligt direkt

            Nä, varför ska jag vara trevlig mot en kvinna som inte känner mig, som jag aldrig interagerat med, men som plötsligt avskyr mig så mycket att hon blockerar mig utan minsta orsak utöver hennes galopperande paranoia?

              hahhahah bra kommentar där!

                Undrar om My skickar en blomma. Nä fan, det är för dyrt. I den vänskapsrelationen är det bara Anna som ger.

                  Booken är väl duktig på att tjata till sig saker eller rabatt mot reklam på instagram så enkelt att ge då om det inte kostar. Som till begravningen tidigare i år med dom sponsrade (alternativt en riktigt fet rabatt) blommor hon gjorde massa reklam för. Eller förlåt, genuint tips från hjärtat såklart.

                    Det var verkligen stillöst som hon höll på med dessa blommor. Begravningar och bröllop har hon inte den rätta sociala kompetensen för att närvara på.

                      Riktigt hemskt. Hon och My lyckades göra deras väns mammas död till det största som hänt dom på länge. Nu följer jag ej K så vet inte hur mycket hon själv la ut men dom förminskade verkligen hennes sorg.
                      Hur nära stod dom ens Ks mamma? Självklart tråkigt om en kompis förälder går bort, men tjata på om det i flera dagar? Nä usch..

                      Nej, det bevisade hon verkligen på bland annat Rednex Annikas bröllop ? bröllop och begravning borde vara Bookfritt.

              Bitter och avundsjuk?

      Trillar av?

      Varför är hon på antibiotikakur?

        Oklart. Hon la upp massa bilder på en mammografimottagning och så var det något om en cysta för ett år sen. Hon har ju implantat så det kan ju vara ett problem med dem.

          Hon är såå sjuk att hon missar ett fint Välgörenhetsframträdande i helgen.
          Hon skulle även iväg på en mysig tjejkväll i helgen som hon NOG får hoppa över tyvärr.

            Jobbigt NÄR man tvingas ÄNDRA sina planer DÅ det uppkommer NÅGOT oförutsett. ❤️???????????????????

            Det konstiga är ju att hon skrev att hon vaknade i söndags med såååå ont i bröstet, värkte, varmt och rött, etc. Men sen var hon ute hela söndagen, på marknad, fikade etc. Och på måndag kunde hon åka in till Sthlm och fixa håret innan hon åkte till akuten. Låter ju inte direkt så farligt om man kan åka runt så där…

              Kanske blivit värre och värre så att hon till slut var tvungen att uppsöka vård. Fullt normalt förfarande vid infektion.

        Hon har väl lyckats dra på sig en infektion i implantatet.

      Mig med, har inte skrivit ett ord till henne.

        Följer ni Bloggbevakning på Insta? Det räcker för att bli blockeli-blockad av Booken.

          Japp, blockad fast jag inte följer någon av hennes ”fiender”

          Följer inte någon som Anna borde reagera på (typ inredning och trädgård) men har inte själv lagt ut något, det tycker Anna är misstänkt. Är inget fejkkonto men blockad blev jag ändå.

          Nej, det är sen gammalt att INTE följa någon som Anna Book eventuellt kan ha ett horn i sidan till (typ halva kändis-Sverige…). Hon har ändrat sin Instagramprofil så min gissning är att hon suttit idag och kollat upp konton som kollat hennes instastories och blockerat alla som inte följer henne.

      Den där doktor Tuve syr säkert ihop tanten igen.

      Jag är blockad sedan några dagar tillbaka.
      Följde gran-debaclet härifrån och kom in i tråden just efter PW skrivit sin åsikt. Vilken jag gillade pga håller med om att gran-anna ska fråga om lov innan hon snor bilder från bloggar på kändisar.

      Tog ungefär 3 minuter så ser jag inte längre alla Annas handhjärtan och jävla styrkekramar. Sökte upp och mycket riktigt, människan blockade mig för att jag gillade en kommentar av PW ?? sekundärkränkt å gran-annas vägnar.
      Skitfånigt alltihopa men sitt då inte och smsa PW som en unge om ”kan vi inte dreja tillsammans ?” om du e så bitter Anna.
      Hoppas inte tutten exploderar, god jul ???????????

        Hade så gärna velat veta hur många personer hon blockat ? 500 låter för lite, men 5000 låter för sjukt ? men hon blockar säkert flera varje dag.

          Anna blockade mig när jag gillade vissa av hennes inlägg. I samma veva som hon och My verkade vara på kant med varann. Eftersom jag tycker sämre om My ville jag stötta Anna med ❤. Men tom det var fel ?

            Herregud?? vad man än gör kan man räkna med att det är fel?

            Är så förvånad att jag ej blivit blockad än.
            Följer henne ej men varje gång jag ser en story tänker jag att det kanske är sista jag ser ? samma med live. Länge sen jag såg någon dock, har hon slutat eller jag lyckas bara inte kika in just när det är live?

              Vet inte. Brukar kolla igenom f.back emellanåt. Hon kanske är synsk och såg att här är en människa som inte dyrkar mig ?

        Tänk vad mycket tid hon måste lägga ner på att leta upp folk att blocka!! Sjukt!

      Jag kan inte vara blockad där (aldrig skrivit nåt hos henne) men hittar ändå inte hennes profil längre. Ser ni andra Anna Books instagram?

        Ja

          Haha då kan jag tydligen vara det ändå. Men varför kan man ju undra. Jag följer inte bloggbevakning. Har låst instagram. Har inte lämnat nån kommentar. Så vad har hon fått för sig?

            Exakt samma som för mig. Har ett låst konto men det är aktivt och har följare. Har inte kommenterat hos henne eller någon annan. Jag följde dock inte henne så jag undrar om hon i ett slag av total paranoia blockade alla icke-följare som kollade hennes instastories. Men, men, allt hamnar ju på FB. Det är förresten därför hon blockat så många, I ett försök att hindra sina instastories att hamna där.

    Fan vad snygg man känner sig nu! ?

    Vad är det för filter? *frågar åt en vän*

      Facetune.

        Eller faceapp.

        Får upp jättemånga olika när jag söker på det 🙁 Hur vet man vilket det är?

          Faceapp är det som används ovan tror jag. Den appen har en halv lila gubbe och en halv orange/röd. Den appen är läskig på riktigt.

            Jaa man kan trycka på en knapp bara, ”långt hår”, ”page”, smink osv som ser så otroligt verkligt ut. Såg videor på tiktok så jag laddade ner för att testa. Obehagligt hur enkelt det var att ändra så mycket ?

              Det kostar pengar att använda, jag kunde mest göra mig fulare för det var gratis.

    Det där är ju helt sjukt!
    Men jag kom på en bra sak som filtret kan avkändas till! Som en kul aktivitet på en arbetsplats/i en arbetsgrupp eller bland familj/vänner: alla tar en bild på sig själva, lägger på filtret och skriver ut bilden (eller mailar till utsedd ”lekledare”). Sedan blandas/visas alla bilder och deltagarna ska gissa vilken bild som föreställer vilken kollega/vän/släkting. Flest rätt vinner ✌️ Jag tror det kan bli en hit! Vore särskilt intressant att se hur mina manliga kollegor skulle se ut med filtret ?

      Bästa kommentaren idag!! 😀

    Perfect Imperfect

    Keela måste vara den ledande Queen of filter just nu

      Vad hände med henne egentligen?
      Hon var ju en cool tjej förut.

        Dålig självkänsla kanske? Verkligen bara spekulation dock! Men känns lite sorgligt på något sätt att hon alltid tycks känna ett behov av att dra på så mycket filter.

    Var ju ett barn som blev retuscherad för ett par år sedan. Blev ett jävlas liv.

      Hahah det va en som råkade få tre ögon en gång ??? Detta va många år sen. Har fortf en screenshot på den nånstans ? Går säkert att googla fram

    Gud vad söt hon är!

    Översta bilden där hon står med kappan på ser ut som med en ordentlig make up och en utan. Jag hade inte raderat över ett filter där utan bara smink.

      *reagerat inte raderat.

    Perrelli vinner ju 1a priset med filter. ?

    Påminner mig om alla tjejer på tinder som BARA har bilder på sig själv med olika filter. Hundöron, hjärtögon, glittrande nos och allt vad det är.

    En som alltid har filter på alla stories och live (senast igår) är Anty. Någon som följer henne? Har testat filtren hon använder på insta och det förvränger ansiktet så mycket. Igår på liven hon hade va det flera som kommentera hur snygg hon är och jag tror inte de fattar att hon hade filter.

      Håller med! Och alltid i samarbeten med. Får förövrigt skämskänsla hur hon slickar sig runt munnen och biter i tungan typ ?? Gaaaah haha klarar inte aaaav ??

      Jag tänkte på det med Anty också, inte för att hon har mer filter än de andra men det är något med hennes posande och plutande med läpparna som bara känns så jobbigt att se på. Plus att hon precis som nästan alla influencers håller på och kladdar runt med sina långa naglar i ansikte, öron, hår mm heeeela tiden. Blir fan triggad av att de hur de håller på.

    Om alla använder filter så gör ingen det.

    Bianca Ingrosso slutar i Wahlgrens värld!

      Skönt hoppas de lägger ner så man ens slipper se reklam om det. Klarar inte av Pernilla, som hon visat sitt rätta jag under pandemin ?

      Jätteskönt, då kan jag titta på WV.

      Äääääntligen!

    Paow-filtret! Fattar inte varför man vill lägga ut så hårt fixade bilder. Blir ju skitpinsamt när man inte är sig lik alls på insta vs i verkligheten. Hade skämts ihjäl!

      Eller hur!? Fattar det bara inte. Vuxna människor, ibland tanter med en & annan rynka lägger på filter och vad jag inte förstår är hur de sen kan med att visa sig ute, antingen känner ingen igen dem,? eller så ryggar de baklänges när de ser den bistra verkligheten.

        Jag är tant och använder inte filter, jag tycker snarare att det är ungdomar som missbrukar filter.

    Bor i USA och här får man kryssa i när man beställer skolfoto om man vill att företaget ska ”fixa skavanker” först.

    Det är sjukt. Och folk går till plastikkirurger med dessa bilder och säger ”så här vill jag se ut”. Totalt orealistiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.