Ta en ”krampaus”

Jag tänker att tajmingen eventuellt hade kunnat vara lite bättre.
Saknar ni att kramas? Eller så här, statsministern uppmanar till krampaus med folk man inte känner så väl eller vet om de är vaccinerade.
Jag saknar inte att kramas med främlingar. Gör ni?

Förhoppningsvis kan Bianca och Intimissimi lösa det här på ett sätt där de inte behöver ställa in alltsammans, men heller inte riskerar att fylla IVA med nykramade och nysmittade patienter så här lagom till jul.

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror Bianca fattar fel när det gäller ”krampaus”. Man ska ta paus från att kramas. Vilket jag tycker är sååå skönt.

      Haha, jag tolkade det fel först och tyckte att det var väldigt märkligt uttalande av Andersson ??

        Men är krampaus verkligen ett korrekt ordval när hon menar att vi ska ta en paus från kramande, inte en paus för att kramas? ??

          Haha, ja exakt! Kaffepaus är ju en paus för att dricka kaffe.

          Jobbigt det är med ord som betyder två saker som är deras motsatt. Synd att statsministern använde ’krampaus” gör det oklart.

      Hon är väl inte ens vaccinerat heller? ?

      Jag har haft krampans med de flesta sen 2020….

      Vilket BS snack av Bianca, som vanligt. Hon som inte gillar att träffa folk som hon inte känner. Än mindre kramas med dom.

    Bianca hade väl förberett sitt inlägg före Magnalenas uppmaning om krampause som hon just gick ut med.
    Och de man bor med kan man fortsätta kramas med ?

      Krampause? Anna Book, is that you? ?

      Fast pandemi har vi ju varit i i snart två år och det har förvärrats nu ju. Så nä tycker inte att det är en bra ursäkt faktiskt ?

        Förvärrats? Kanske fler smittade nu än i somras vilket är naturligt men belastningen på vården är inte så stor. 52 coronapatienter vårdas på IVA i hela landet just nu, för ett år sedan var den siffran 244.

          Vårdpersonal är fortfarande slutkörda och om folk kunde hålla avstånd ett tag till så vården får återhämta sig och komma i kapp med sina kö listor för diverse operationer och annat. Jag hoppas svenska folket tänker på vården inför valet för det behöver ändras.

            Du menar att vi tex ska tänka på personalen på IVA på Södersjukhuset, dom som hade fest alldeles nyligen och det visade sig att x antal hade covid, och smittade vidare?
            Är det dom ”stackarna” som vi ska ta hänsyn till?

              Så för att några idioter hade fest ska all vårdpersonal straffas?

          Förvärrats = restriktioner som kommer tillbaka tex. Utgår från innan december till nu. Inte för ett år sen.

    Korkat val.
    Bara för att man är vaccinerad så betyder det inte att du är helt immun.Ska bli intressant och höra sen hur många som blivit smittade. Kom ihåg att du kan fortfarande bära på smitta utan att visa symptom.

      På mitt jobb är nu tre personer smittade, alla vaccinerade. Jag som ovaccinerad är hittills inte smittad fast vi alla har träffats. Man har ingen aning om vem som får det och inte.

      (Och nej jag menar inte att ovaccinerade klarar sig bättre eller nånting sånt, bara att vi inte vet)

        Hur kan en ovaccinerad chef gå på julbord?!?

          Det KAN ju faktiskt vara så att människor har giltiga medicinska anledningar. I början sa man att alla skulle vaccinera sig för att skydda den gruppen, men ingen verkar tro att den gruppen existerar.

            Oavsett anledning till att vara ovaccinerad är det dumt att gå på julbord, särskilt nu när det uppmanas att vara extra försiktig i och med omikron

            Jag har en autoimmun sjukdom som gör att jag inte vill vaccinera mig. Den bedöms olika av mina läkare, som resulterat i att ingen vill skriva ett intyg på att jag inte ska vaccineras. Jag har liksom fallit mellan stolarna känns det som. Dubbelt straffad och isolerad, uppfattas som konstig och en antivaxer! Vilket jag inte är!! OBS Jag har antikroppar kvar efter genomgången infektion sen mars 2020. Men naturliga antikroppar räknas inte i kaos Sverige…

              Antikroppar sens mars 2020? Förlåt, men är du säker på det? ?

                Ja, testade mig för en vecka sedan, inte lika mycket antikroppar kvar dock, som för fyra månader sen…?

                  Men tester säger ju inte hur mkt du har, bara om du har?

              Får jag fråga vilken sjukdom du har?

              Jag tror inte på dig för det räcker att en läkare inte tycker du ska vaccinera dig så skriver den ett intyg till dig.

              Och en autoimmunsjukdom är inget skäl att inte vaccinera dig. Det är istället en strakt skäl att du ska vaccinera dig.

                Tänkte samma sak. Har själv en autoimmun sjukdom (RA) och jag blev till och med kallad till vaccinering trots att jag bara är 30. Alla mina friska vänner i samma ålder fick boka tid själva. Sprang mer eller mindre till vaccinationen när det var min tur, just eftersom jag är immunförsvarshämmad.

              Vad har du för autoimmun sjukdom? Jag har också en och är vaccinerad.

            Och det är just därför vi som kan vaccinerad oss ska göra det!

            Men då ska man följa de särskilda restriktioner som finns. Orsaken till att man inte är vaccinerad spelar ingen roll.

          Asså… ??‍♀️

          Som ovaccinerad förutsätter jag att man är extra försiktig och undviker kroppskontakt.

          Man kan faktiskt umgås med försiktighet. Det är inget tvång att vaccinera sig ?

            Än.

              Tack och lov.

          Min son har en autoimmun sjukdom och vi har svårt att bestämma oss (han och vi föräldrar) om han ska vaccineras. Hans läkare har lagt fram pros and cons men lämnar valet till oss. Det finns faktiskt rätt många som av hälsoskäl måste överväga vaccination väldigt noga.

            Samma för mig, överväger också för och nackdelar. Haft covid 2 ggr utan att ens ha symtom. Har allvarlig födoämnesallergi med anafylaxi. Sist jag fick reaktion dog jag nästan. Är en risk med vaccinet så får isåfall ta det på sjukhus med hjärtstartatr och medicin redo. Men jag är fruktansvärt rädd. Fast ingen läkare vill se det som en giltig anledning. Så jag ses som en antivaxxer

              Så länge du befinner dig med kunnig personal behöver du inte vara orolig. Du kommer vara övervakad.

              Jag är extremt allergisk men fick ingen allergisk reaktion nån av gångerna. Jag var rädd innan, det var jag. Men visste att det var en trygg plats att vaccinera sig på.

            Vilka cons har läkaren lagt fram?

            Över 4 miljarder är vaccinerade idag så alla biverkningar är hittade. Och det finns ingen orsak att det här vaccinet mer än något annat skulle trigga en imunreaktion och absolut inte mer än att få sjukdomen skulle göra.

              Hur kan du påstå att alla biverkningar är hittade? Flertalet allvarliga biverkningar, som domningar av kroppsdelar, förlamning, dödsfall, mörkas från statistiken då läkare inte velat säga att det har ett samband med vaccinet vilket det i många av fallen har. Och eventuella långsiktiga biverkningar vet INGEN ännu. Så gör ditt eget val, men påverka inte andra genom info som inte ens stämmer.

                Du får jättegärna hänvisa till var du har hämtat infon om att läkare mörkar biverkningar. Det låter extremt konstigt, för hade det varit så hade tex inte Astra Zenecas vaccin stoppats för personer under 65?

                  Titta exempelvis på Youtube, Modiga människor avsnitt 70 och 76. Jag kan inte lägga fram konkreta bevis eftersom ingen vill bekräfta det vetenskapligt och det är det enda folk går på…Men jag tycker det är viktigt att titta runt lite själv och skapa sin egen uppfattning, för mycket låter minst sagt märkligt.

                    Foliehatten har talat!

                    Men givetvis går man på vad vetenskapen säger och kan bekräfta/dementera. Allt annat är obekräftade konspirationer framlagda av människor som på fullaste allvar tror sig veta mer än alla de med ÅR bakom sig av vetenskaplig utbildning i ämnet.

                    Det du hänvisar till är solklar anti-vaxxpropaganda.

                    Men kära hjärtanes.

                    Malin du tycker det är viktigt att titta på YT och bestämma dig utifrån det istället för att lyssna på forskare läkare och specialister?

                    Malin, vem har sagt åt dig att du ska hitta pålitlig information just där? Är du säker på att du är så opåverkad av desinformation?

                    Det är väldigt svårt att ta er anti-vaxxare på allvar när ni visar så tydligt vart ni baserar era beslut på. Allt som står på nätet är inte sant och de utnyttjar eran okunskap.

          För att hen var frisk förmodligen…

        O ändå säger ministern:
        ”Ta en krampaus från människor som du inte är absolut säker på att de är vaccinerade”

    Äsch det spelar väl ingen roll för Bianca varken nu eller sen? Hon och väldigt många av flunsorna har ju levt EXAKT på samma sätt som innan pandemin med undantag att de inte kunnat gå på nattklubbarna när de varit stängda. Varför skulle hon bry sig eller tänka på vad hon gör och säger nu?

      Precis de har ju levt på som att en pandemi inte existerar.
      Nu uppmanas svenskar hålla avstånd, hoppas även att dessa pengak*ta människor tänker på det.

    Detta var givetvis någonting som planerades innan statsministerns uppmaning. Troligtvis blir det inställt som så mycket annat . MEN samtidigt så finns det inte restriktioner på hur många personer som får samlas i köpcentrum osv. För mig känns en sådan träff ganska liten, jämfört med alla evenemang som påväg just nu.

      Förstår hur du menar, men jag tror nog inte det här evenemanget är ”litet”. Om jag får gissa så lär det komma fler än 100 personer till Biancas träff och det lär vara lång kö på Drottninggatan utanför butiken.

      Kommer de då kolla vaccinpass i dörren för att få komma in i butiken, iom att det antagligen kommer vara fler än 100 pers? Undrar genuint.

        Nej, eftersom köpcentrum och butiker inte innefattas av denna regel. Däremot har många butiker börjat med restriktioner kring avstånd – men dessa gäller inom samma BUTIK. Precis som förra året kan det alltså vara lugnt inne i en butik men däremot massa folk i kö precis utanför (i köpcentrat) ?

          Tack för svar! Jag trodde det gällde alla sammanhang inte bara ”evenemang”. Så det kan alltså vara flera hundra där på kramkalas… så mysigt

    Tycker det är skönt att slippa ha andra människor för nära, och hoppas markeringarna i butikerna kommer tillbaks. Tycker ändå det fungerat rätt bra under hösten, man är van att hålla avstånd och tycker generellt folk på affärerna varit duktiga på det.

      Markeringarna har varit kvar hela tiden där jag bor?

        Vad bra det varit det. Här har bara plexiglasen varit kvar. Nu såg jag dock igår skyltar på mataffären att hålla avstånd. Och på rusta sa de i högtalaren att man skulle stå ensam i kön, att bara den som betalar ska stå där.

        Det enda positiva med dessa regler är att jag vågat mer under dessa år. Hatade handla ensam/gå på stan själv. Men nu är det så vanligt att jag inte ens tänker på det längre. Har handlat ensam större delen av pandemin.

      Det värsta i butikerna är dock tanter som fått ännu en legitim anledning att skälla på yngre personer… hatar tjuriga tanter haha. Så ofta som jag sett omständiga tanter i butiker virra omkring fram och tillbaka men så fort de hamnar för nära en person så ska de högtidigt be dem ”HÅLLA LITE AVSTÅND?!” ??

        Oj jag upplever det precis tvärt om. Jag håller gärna avstånd och väntar gärna på att personen före ska plocka sin mjölk och gå vidare innan jag går fram till kylen bredvid och plockar min. Tanter och gubbar däremot… ställer sig bredvid eller direkt bakom i kön. Hostar gärna lite och gubbar nyser rakt ut eller i handen.

          Jag tror att det var det som anonym menade. Att äldre tränger sig fram och sen klagar.

          Jag håller med, det är ofta äldre som står och flåsar en i nacken. Medan man är övertydlig själv mot äldre och håller extra stort avstånd. Om jag inte kör självscanning har jag haft vagnen bakom mig om nån stått för nära (under våren när pandemin var som värst här). Tycker mammor och deras ungdomar varit duktig på att inte hålla avstånd i kön. Haha jag har varit som en surtant jag med och blängt på dom som stått för nära mig. Fast de har ju förtjänat det ?

    Man undrar vad hon lever i för värld

      I Wahlgrens värld??

        ?

        Inte längre

    Varför skulle man vilja kramas med främlingar för att det ska krängas onödiga varor?
    Hoppas inte alla hon bjuder vill kramas med henne, hon ser allt annat än kramsugen ut…snarare alltid så avvisande.

      För att hon ääääääälskar sin fans.

    Covidpass hoppas jag de kräver i entren.

      Vad skulle det göra för skillnad? Vi vet ju att vaccinerade smittar precis som ovaccinerade. Du har läst för mycket i media.

        Exakt, hur kan man ha missat det? Den här hysterin är för övrigt inte längre befogad, belastningen på vården är inte stor just nu och den nya varianten omikron sägs ge milda symptom.

          Precis!

          https://www.icuregswe.org/data–resultat/covid-19-i-svensk-intensivvard/

          Här kan man se statistik för vilka som behöver vård för covid och det är inte yngre ovaccinerade personer. Det är äldre personer. Alltså riskgruppen. Och ja ovaccinerade kan sprida smitta men det gör även vaccinerade.

          Antar att du inte jobbar inom vården alternativt lever under en Sten? Vadå belastningen är inte så stor just nu? Belastningen på vården är otroligt hög just nu, dock inte på grund av covid men skulle det behöva läggas in massa covidpatienter igen skulle belastningen bli omöjlig för vårdpersonalen tyvärr

            Men är det inte upp till staten att se till att vården fungerar runt om i landet? Man kan inte hålla på att beskylla befolkningen för det. I början av en pandemi kan jag köpa att det blir kaos men har de gjort några åtgärder såhär 2 år senare? Min syster som jobbar inom vården fick biobiljetter som plåster på såren för att hon slitit. Vad fan hjäper det att muta personalen med middagar, fika, bio och hockeymatcher? Lägg pengarna på att förbättra arbetsförhållandena!

        Fast det är ju bevisat att vaccinerade smittar mindre än en ovaccinerad. Och löper mindre risk att bli smittad.

        Det är fakta.

          Det är inte fakta! Olika studier kommer fram till olika resultat.

            Nej det är sånt som antivaxxare vill att andra ska tro

              Så märkligt ändå att så många vaccinerade är livrädda för att smittas. Litar ni inte på att vaccinet skyddar er?

                Ingen har någonsin sagt att vaccinet skyddar till 100%. Så även om man är vaccinerad så kan man bli sjuk. Förhoppningsvis inte så sjuk så man behöver sjukhusvård. Förhoppningsvis inte så sjuk så man dör.

                  Precis, men många vaccinerade är rädda ändå och det måste betyda att de antingen inte förstår att vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom eller att de inte litar på skyddet.

                Vi litar inte på er ovaccinerade och ni har en förmåga att leva på som vanligt…

                Det här är en sjukdom man måste ha respekt för, oavsett hur dålig man själv blir.

                  Men om ni litar på att vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom så borde ni inte vara rädda för att smittas.

                    Jag hoppas ju att jag inte behöver hamna på IVA direkt men jag har en liten bebis jag behöver ta hand om. Hur skulle hans lilla kropp stå emot det viruset?!

              Du har inte läst ”studien” förstår jag.

    Varför skulle man vilja gå på ett köpevent och kramas med främlingar? I Biancas huvud möjligen?

    Pernilla krigar vidare mot grankvinnan.
    Heja P!

      För att det är många fans dröm? Hallå, hade gjort mkt för att kramas med mina idoler när jag va 20-15 år yngre ??

      Hon vill bara locka dit fansen. Locka med kramar. Hon gillar väl inte att kramas med okända? Hon vill att dom ska handla, det är det det handlar om, så klart.

    Jag saknar att skaka hand med folk. För mig är det så invant när man träffar nya människor att jag numer känner att själva hälsningen är jobbig. Man säger hej och nickar lite nervöst och vet inte vad man ska göra av sina händer.

      Och jag är så tacksam att slippa hälsa på svettiga händer ?

        Ja jag med. Det är äckligt, vem vet vart de där händerna varit.

          Exakt. Med tanke på vinterkräksjukans framfart så är det ju sannolikt inte tvättade heller. RYSER.

      Men inte skakar man väl hand med de man jobbar med förutom första gången man ses och presenterar sig?

        Fast om hon säger att dom gör det så är det väl så hos dom? Varför ifrågasätta det hon säger?

    Ot
    Bella filosoferar vidare om sin biopolaritet på sin blogg.
    Hon är så märklig. Känns avstängd.

      Tips: sluta läs ?

    Kramas med främlingars tid är förbi, ska hållas till familj och närstående.

      Neeeej. Mer kramar åt folket!

        Nej tack.

    Nej jag gillar inte alls kramar så det är bara skönt om man slipper.

    Asså Bianca hårfärg på denna bild är allt jag vill ha i livet!!! Så vackert

      Hon har färgat håret.

        Haha? det förstår nog alla!

        Jo men det förstår jag hehe. Menar att jag skulle vilja få till en likadan ton och slingning ?

    Om det hade varit bra timing så hade det inte varit Bianca. Hon är drottningen av Clueless ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

    My Martens är ju ovaccinerad och planerar för en ny studio där hon kan flåsa och vara närgången ? De där killarna hon träffade i Spanien i somras togs det svettiga gruppbilder med. Hon har träffat gamla människor strax före att de fick dos tre. Hon kommer att leva som det passar HENNE.

    Fast vem bryr sig vad haggan Andersson säger?

    Vänta, är det Bianca som får skit? När en statsminister tar sig rätten att säga vem man får och inte får krama? ?

    Pernilla sa i sin podd för någon vecka sedan att hon var glad att ”pandemin äntligen var över”. Då blev jag orolig.
    Fan inte okej att folk är så okunniga, detta bidrar till att pandemin kommer aldrig att dö ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.