Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

693 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja det är ytligt men jag är så jävla ledsen över min hy som i princip varit helt fri från finnar i hela mitt 28 åriga liv, fick max 2-3 vid mens som snabbt försvann. Nu har jag haft massa utslag och finnar i ansiktet konstant sedan 2,5 år tillbaka, i korta perioder har jag varit fri men de har snabbt kommit tillbaka och min hy har inte känts som förut, känns jämt som att se stramar och typ är irriterat (finnar påväg) hela tiden. Jag har fått utskrivet epiduo som brände min hy och kunde omöjligt fortsätta och sedan acnatac som jag använt upp 2 tuber och den hjälpte emellanåt men inte helt, trappade ner sen och använde mer sällan när den andra tuben började ta slut för att vänja huden, va fri i 2 veckor sedan kom finnarna tillbaka. Är så ledsen.

    Ja jag har provat allt från bara tvätta med vatten och inga produkter, använt bara samma märke på produkter, använt dyra produkter, använt billiga produkter (med bra omdöme), har inte ändrat min kost, inte ändrat min motion, allt är som vanligt. Fattar ingenting och såklart får man så jävla trött hjälp på vårdcentralen. Nån som har något mirakel tips eller som varit med om samma och hur fick ni hjälp?

      Låter som du har känslig hy, kanske är produkterna du använder för starka/irriterande för just din hy. Följ saturdayshelfie på Instagram. Hon räddade min megakänsliga hy ?.

      Jag hade exakt samma som dig, ihållig men inte mkt acne. Besökte skindoc i Liljeholmen som jag fick remiss till via vc och läkaren sa att det bara är isotretinoin som gäller då det i min ålder tar bort det för alltid. Tog en kur på sex månader och har varit fri sedan dess och det har gått två år. Mirakel

        Iso håller inte alls för alltid. Tog det när jag var 26-27 isch, nu två år senare är det tillbaka igen. Är så trött på att iso ”marknadsförs” som det bästa alternativet, vet flertalet som tagit det under x antal månader och sedan ändå fått tillbaka sin akne. Biverkningarna är dessutom hemska.

          Och jag är trött på folk som drar sig med anekdotisk bevisföring. Det ”marknadsförs” inte så, utan det har visats i studier att för ca 90% av patienterna är acnen borta även efter en femårsperiod. Att du haft otur är synd men för de allra flesta funkar isotretinoin så om de inte är yngre än 25.

      Men finns nog behandling med maskiner som hudvårdssexperter har. Prova det.

      Har du varit hos en hudterapeut? Vem träffade du på vårdcentralen? Var det en dermatolog verkligen??

      Hur började det hela? Gjorde du några ändringar under den tiden? Bytte produkter, medicin, mående, kost etc.

      Jag hade, precis som du, aldrig haft problem med acne men för 10 år sedan bytte jag produkter och fick världens bölder i ansiktet. Det kändes precis som du säger ömt och stramande. Tyckte att jag testade allt (gick dock aldrig till läkare/åt medicin) och bröt verkligen ihop mentalt. Tillslut så slutade jag med ALLA produkter och körde bara arganolja till tvätt och återfuktning. Notera dock att jag har torr hy så det kan vara annorlunda för dig.

      Kika in bysara. Helt ekologisk hudvård. Har själv perioral dermatit och har påbörjat en hudvårdsrutin för det. Väldigt hög kundnöjdhet så kolla upp det!

      För mig hjälpte epiduo. Men jag var tvungen att vänja in långsamt. Hade först ett lager propyless och lät torka, sen epiduo på områdena där jag har/brukar få akne och när det hade torkar så tpg jag propyless igen. Detta gjorde jag var tredje kväll. Annars bara parfymfri fuktkräm både morgon och kväll(propyless för mig). Sen ökade jag succesivt och tog tillslut bort lagret med propyless innan epiduo. Men jag har aldrig klarat mer än varannan kväll. Fär då börjar jag flaga och blir röd. När jag först började använda epiduo körde jag på varje kväll och ja..förstörde min hud och fick ta en paus för att laga den i några veckor. Vaknade till och med på natten och fick smörja in mig med feta krämer. Hemskt. Det jag gillar med epiduo är att man kan ha den för alltid. Jag är nu iprincip av med min akne och använder den i förebyggande syfte ca var tredje kväll. Det tog 3-4 månader innan det blev nästan helt bra (får fortfarande finnar ibland men bara någon enstaka åt gången). Dock såg jag effekt redan efter någon månad.
      Har läkarna kollat om du har pcos? Många får akne av det. Men kan vc inte hjälpa dig så behöver du bli remiterad till en hudläkare.

      Samma sak hände mig för ett par år sedan i samband med en väldigt tung och stressig period i mitt liv.
      Jag blev tipsad om acnespecialisten (finns på flera ställen i sthlm). De började med en ansiktsbehandling (portämning) sedan fick jag med mig tre krämer hem, en ganska stark kräm som enbart skulle användas under en begränsad period som effektivt skulle behandla mina finnar samt en fet natt och dagkräm. Tog knappt en månad och alla mina finnar var borta.
      Jag använder fortfarande samma dag och nattkräm som är från märket Dahl samt går på portömning 3 ggr per år.
      Jag har också två vänner som gick till dem efter min rekommendation och de är lika nöjda.

        https://dahlskincare.se/produktkategorier/produktpaket/acne
        Detta var settet jag fick med mig hem. Den som heter activator var det som skulle användas under en begränsad period

        Hoppas att det hjälper dig med, vet hur jobbigt det kan kännas

      Jag har fått exakt samma problem vid snart 35 års ålder! Mår rätt dåligt över det faktiskt. Antagligen för att jag aldrig haft problem innan.
      Någon som har tips på hjälp i Gbg-området?

        Det är inte rosacea då? Jag fick det när jag var 35 och såg precis ut som akne. Tack och lov skickade receptarien på apoteket vidare mig till en läkare. Nu när jag vet vad det är går det göra mycket.

        Kolla upp Justin i Sävedalen. Har fått mycket hjälp där. Bara googla Justin och Sävedalen så kommer hans klinik upp.

        Hej!
        Jag har haft akne i omgångar i mitt liv. Gick på iso under gymnasiet men för 2 år sedan kom det tillbaka. Innan iso hade jag provat allt möjligt- jag visste att iso var det enda som funkade.

        Men jag vet också hur omständigt det är att få det så därför gick jag privat direkt. Jag gick till Scin Clinic vid Carlanderska, oerhört erfaren hudläkare där som direkt förstod min problematik. Fick iso utskrivet och min hud är helt flawless sen dess, även nu 2 år senare? Är 30 år, så jag förstår din känsla.

        Kolla upp Scin Clinic!

        Tack för era tips! Stort tack och god jul!

      Jag fick så när jag var 22 pga stress och för ett år sedan blev det värre än någonsin. Nu är jag 28 år. Det jag märkt är att det blir värre av socker och alkohol och bättre av fiberrika grönsaker som kål. Samt om jag inte stressar. Steg 2 var att ta bort alla acne-produkter och sluta tvätta ansiktet med stark rengöring och syror. Det har funkat toppen när jag jobbat hemma mycket och inte sminkat mig, då har jag bara tvättat med vatten. Det tog ca 9-10 månader innan det enda som var kvar var acneärr men sen blev jag gravid och illamående och kunde bara äta halvfabrikat och absolut inte grönsaker. Nu är det ganska dåligt igen, men inte katastrof. Hoppas på att klara av grönkål och broccoli snart igen ❤️

      Tack snälla för alla era svar! Har screenshotat en del och ska ta till mig av det ni skrivit och se vad jag kan göra! ?

      Kändes väldigt begränsande för att vara ”små saker”..

      Vart köpte du din foreo kopia nånstans

      Mitt bästa tips är verkligen att gå till en hudläkare. Inte hudterapeut för dom vill sälja på dig produkter, ta riktig hjälp av en hudläkare

      Azelain hjälpte mig.

      Kan vara PCOS. Då hjälper p-puller.
      Prova Epiduo eller Dufferin

      Jag fick så av mirena (kom dock inte precis efter jag satt in den utan tog ett bra tag). Försvann ett par månader efter jag tog ut den, men finns lite ärr osv kvar.

        Så tyvärr inget bra svar. Men tänker lite på att typ se över saker som kan påverka hormonerna mao

      Isotretinoin!!

        Instämmer.

      Säger bara Esse Probiotic Skincare, bästa som hänt min hy ?? Har aldrig haft sån fin och lugn hy sedan jag började använda detta märke för 1,5 år sedan!

      Hej,
      Jag hade precis som du och jag är i samma ålder. Alltid haft bra hy och så från ingenstans massa knottror och finnar. Främst i pannan. Men eskalerade tillslut över hela ansiktet.

      För mig hjälpte det att byta till ett p piller som motverkar acne samt Paulas choice hudvård. Jag var skeptiskt först men deras BHA exfoliater, samt toner och oil free ansiktskräm är så himla bra!
      Produkterna tar ca 6-8veckor. Dom första veckorna blev min hy värre och jag ville ge upp. Men sen vande sig huden och blev mkt bättre! Jag har aldrig haft såhär bra hy i mitt liv. Får även ett snyggt ”glow” av produkterna.

      Jag var i din situation för ca 20 år sedan och de läkemedel som nämns här känner jag inte till, för det har väl ändrats. För mig hette mirakelmedicinen roacutan. Man kan inte använda den om man försöker bli gravid, går man inte på något preventivmedel, så kommer de skriva ut det. Och sedan fick jag väldigt torra händer som bi-effekt, så hudvårdsspecialisten skrev ut en specialsalva för det också. Men det funkade, det tog några månader, men sedan var jag fri.

      Omg hade kunnat vara jag som skrev det här??? Är 28 år, har alltid haft porslinshy och sen BAM för 2,5 år sen fick jag acne helt plötsligt. Skriv egenremiss till hudläkare! Min bror som haft samma problem åt roaccutan till slut och det fungerade. Finns också många p-piller som har ”biverkningen” att huden blir jättefin, men det kan du nog prata med hudläkaren om. Lycka till och lägg inte en massa pengar på olika hudvårdsserier utan träffa en riktig läkare, som inte bara är någon från vårdcentralen.

      Sök via mindoktor. Där kan du få bra hjälp, snabbt!

    Åt middag med en killkompis från gymnasiet som jag nu flera år senare fått känslor för. Vi pratade lite om tiden vi lärde känna varandra och han sa: ”Du fångade väl mig på något sätt…”
    Han har alltid varit väldigt blyg och öppnar sig sällan om känslor m.m. Hur hade ni tolkat det han sa? Mvh övertänkare.

      fråga honom så får du ett säkert svar

      Ja men han är ju pepp ju!

    Skrev för ett tag sedan att jag tänkte bryta upp med min familj. Min morsa har alltid spelat ut oss syskon mot varann, och jag stod inte längre ut med dynamiken. Nu är det gjort, och det gör så jävla ont. ?

      Fan va starkt gjort! Så modigt, vilken respekt för dig själv ❤️

      Jag fick i hemläxa av psykologen att skriva ner allt min gjort mot mig. Trodde inte det va så illa först. Men när jag kommit upp i 4 sidor inser jag att det fan inte är bra.

      Det är inte lätt men det kan vara livsnödvändigt att bryta med en förälder. Starkt gjort!

      Samma här. Jättetufft. Sörjer väldigt mycket nu o försöker vänja mig vid det nya.
      Allt kommer bli bra. ❤️

      Kramar till dig, det var starkt gjort! Har du någon i din närhet som kan stötta dig?

    Ni med Mumin te-kalender! Vilket te gillar ni bäst hittills? Blev glatt överraskad av chokladtårtan! ?

      Åh låter spännande! Är det som en andventskalender? ?

        Japp ? Med 24 olika teer! Häromdagen va det med arom av grädde och kex. Väldigt annorlunda! Idag vitt te med hallonblad, lavendel och naturlig arom hallon ?

        Så mysigt! Förutom att jag missade typ 5 dagar, så häromdagen drack jag typ 6 koppar te ?

        Och! Glömde haha, en dag va det med arom chokladtårta. Tänkte det skulle vara riktigt äckligt. Men den va godast hittills ?

    Brukar ni känna av innan ni får en vagel i ögat? Typ att det gör ont, trots att det inte är svullet eller rött?

      Ja

      Ja, det brukar klia och sticka/svida.

      Gnid en ring mot vageln

    Upptäckte att en manlig vän till mig (som lever med en tjej) har skaffat ett anonymt konto på Instagram där han bara följer gaymän, mestadels drag vars innehåll/bilder bestod av ett väldigt sexuellt flöde.

    Jag fick upp det här kontot återkommande bland konton att följa. Trodde först att det var min mans bror då kontot använde samma namn som honom. Så för att ta reda på om det var min mans bror loggade jag in på kontot med ”glömt lösen” och fick då upp sista numren i telefonnumret och såg då att det inte var min mans bror som jag trodde utan min vän. Som uppenbarligen är attraherad av gay(drag)män. Vilket är helt okej.

    Känns sorgligt om han lever i någon slags hemlighet där han inte kan vara öppen med vem han är eller vad han gillar.

    Vad hade ni gjort om ni hade fått reda på detta? Ska jag säga att jag vet eller bara låtsas som ingenting?

      Och varför hamnar jag i modd?

      Låtsas som ingenting. Du vet ju faktiskt inte alls om det är tragiskt, eller hur? Han kan ju vara jätte lycklig i sitt liv och ha det jätte bra – men vara sexuellt attraherad av män likväl som kvinnor? Det är hans liv du har tankar om, ett liv han valt att inte dela med sig av.

      Men varför skulle du ta reda på det till att börja med? Känns lite obehagligt att det är möjligt att göra så.

    Rynkiga händer, vad göra? Olja, kräm, vad fungerar? Tacksam för alla tips!

      Hand Chemistry från The Chemistry Brand är en mirakelprodukt, tycker jag!

        Härligt! Många tack!

      Använd dina bästa ansiktsprodukter på händerna också. Jag smörjer in händerna med retinolkräm när jag använder det på kvällen. Och jag försöker komma ihåg att använda spf 50 på händerna dagtid. Om jag lägger en sheetmask, smörjer jag in händerna med det som blir över.

    Upptäckte att en manlig vän till mig (som lever med en tjej) har skaffat ett anonymt konto på Instagram där han bara följer gaymän, mestadels drag vars innehåll/bilder bestod av ett väldigt se*uellt flöde.

    Jag fick upp det här kontot återkommande bland konton att följa. Trodde först att det var min mans bror då kontot använde samma namn som honom. Så för att ta reda på om det var min mans bror loggade jag in på kontot med ”glömt lösen” och fick då upp sista numren i telefonnumret och såg då att det inte var min mans bror som jag trodde utan min vän. Som uppenbarligen är attraherad av gay(drag)män. Vilket är helt okej.

    Känns sorgligt om han lever i någon slags hemlighet där han inte kan vara öppen med vem han är eller vad han gillar.

    Vad hade ni gjort om ni hade fått reda på detta? Ska jag säga att jag vet eller bara låtsas som ingenting?

      Synd om båda såklart men främst den han är i relation med om denne inte känner till det. Skulle prata med vännen om saken.

    Hur/vart hittar man vettiga bra män?

      De finns inte. Eller så är de upptagna ??

      Känns tyvärr som att leta efter en nål i en höstack. Men jag tänker att det bästa borde vara någonstans där man kan lära känna varandra ordentligt så man kan skilja alla rötägg från de få vettiga. Så typ genom bekanta eller via någon fritidsaktivitet.

      Du borde snarare kolla hur din egen syn på män/relationer ser ut. Alla ”dåliga” män har dig gemensamt.

        Hahah jaa ts har säkert varit tillsammans med samtliga dåliga män i hela världen.

      Det är tyvärr omöjligt. Verkar som att man som heterokvinna får nöja sig med en medioker man. Verkar vara de männen som når närmast en nivå av bra.

      Välj en man du vill ha som kompis och någon du hade valt till din dotter.

      Respektera dina egna gränser, rationalisera och trivialisera inte röda flaggor.

      Det finns massa bra män, riktigt fina killar. Ha hopp men stressa inte, hur klyschigt det än låter så dyker de ofta upp när man inte letar. Haha.

        Och var finns de där männen man skulle vilja att ens dotter valde??

      Vettiga män finns ingenstans

      Träffade mitt ex på Tinder. Och ja, han är ett ex av en anledning. Vi var inte bra för varandra. Men så fick man två år senare som singel (till och från) den där matchen som förändrade ens liv. Här sitter jag idag med en ring på fingret och en hund och lägenhet och ja. Jag vet inte vad som hände. Men trots att jag hade gett upp hoppet så fanns han uppenbarligen där. Så ge inte upp!!

        Det känns ju inte som det finns några normala på Tinder! Hur bar du dig åt?!

          Haha bra fråga. Har haft exakt samma känsla så himla många gånger. Men aldrig gett upp utan velat tro att det finns någon där. Men har åkt på SÅ många nitar och blivit SÅ heartbroken (av samma kille två gånger -perfekt). Efter det blev jag skeptisk och det fick min stackars fästman ta. Även om vår historia är väldigt fin och klyschig, dvs en dejt med tre flaskor rödvin och prat hela natten och sen åkte han aldrig hem. Haha

            Så gulligt ? men hur länge hade du Tinder? Hur visste du att han inte var en asshat? Hade du något speciellt på din profil? Haha. Jag är liksom ingen som skulle ha sex på första dejten och inte snabbt därefter heller och det känns som killar inte vill ha någon som jag.

            Jag var tillsammans med mitt ex i 3.5 år och tänkte ofta ”ska ett förhållande vara såhär?”. Det var mitt första och med tiden insåg jag att det var dåligt, riktigt dåligt. Gick vidare, blev klar med min utbildning och en dag efter min opponering frågade jag en kille (som jag skrivit med lite på tinder), om han ville gå på en promenad.

            Jag hade planerat att flytta hem till Stockholm, men efter promenaden är jag kvar i min lilla studieort då personen visade sig vara min drömperson! Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag bara ”yolo”-ade❤️

              Men det känns så svårt att träffa någon i storstan liksom. Bor i Göteborg och antingen är det killar från andra länder som jag har noll intresse av, killar som bara vill ha sex som jag har noll intresse av, ytliga killar eller killar som samlar på matchningar. Känns som alla fina finns på andra orter. Typ Luleå haha.

                Sedan måste man inte ”klicka” via chatt. Min nuvarande pojkvän var sååå tråkig och seeeg på Tinder, men irl var/är han helt fantastisk!

                Han ansåg att jag var smådryg på chatt och jag tror att vi båda lärde oss att inte döma baserat på chatt?.

                Följ Happy dating på instagram.

                  This.

        Även jag träffade min kille på tinder, efter att ha matchat hela våren fram och tillbaka då jag hela tiden tog bort appen. Men sen en dag fick vi till en träff i somras och nu är vi så himla jävla kära. Alltså verkligen that you-hang-up kind of kära. Spyr på oss ibland men så kan det gå! Jag är 33 och han 30!

        Du är VACKER. Det hände. Fula kvinnor förblir singelinglar.

      Är inte rätt person att svara (gift sedan 4 år och i förhållande sedan 10), men har tänkt på detta OFTA. Hur tusan hittar man någorlunda bra killar som inte är upptagna i vuxen ålder (jag är 30)? ? Hoppas aldrig jag blir singel, för då är jag verkligen körd. ? Festar inte, dricker inte, är introvert och rätt fokuserat på min karriär. Hade uppriktigt aldrig kunnat hitta en partner.

      Ps. Träffade min man via gemensamma vänner! Vi hängde som ett stort gäng 20-åringar en hel sommar. När sommaren var över och alla återgick till sitt, då behöll jag och mannen – som hade fattat ett undercover intresse för varandra – kontakten och sms:ade/ringdes vid non-stop från morgon till kväll. På grund av honom valde jag att tacka nej till ett boende i Oslo, som jag skulle flytta in i några månader efter vi först började prata. Tacka gudarna för det. ?

      Ps2. Ni lär hitta den perfekta för er. Garanterat! Ibland behöver man titta runt på de ställen där man inte alls trodde att den rätta skulle kunna vara i, exempelvis arbetsplats, bland gemensamma vänner, på träningscentret etc.

      Oh. En annan sak. Felet jag ser hos MÅNGA tjejkompisar är att de flänger runt på stan på olika klubbar varje helg, dyngraka och samtidigt aktiv med massor killar på Tinder och klagar sedan över att den rätte ej dyker upp. Jag tror verkligen inte det är ett vinnande koncept när man börjar närma sig 30, och de fina killar jag känner i min omgivning hänger varken på klubbar varje helg eller på Tinder.

        Vart hänger då dessa fina killar? Jag är över 30 och hittar fan inga.

          Eller hur, berätta var de finns snälla?

          Men i verkliga livet folks! Jag träffade min man på jobbet, många träffar partners via vänner.

            Lever i verkliga livet och det har gått sådär hittills 🙂 inte hittat nån än

          Vi fula fåt ingen! Så är det

      Det finns egentligen inget ”vart” för det finns bra och dåliga killar överallt. ”Hur” är en annan fråga. Jag tror att det handlar om tur och tillfällighet, så har jag träffat mina pojkvänner som båda var toppenkillar. Träffade dem på helt olika sätt av en slump. Nr 1 och jag hade tyvärr för lite gemensamt insåg vi och med nr 2 var jag mer restriktiv innan jag gick in i ett förhållande och analyserade alla hans sidor under de första månaderna av dejting. Jätteromantiskt… haha men jag ville inte behöva gå igenom ett uppbrott igen. Vi har det superbra snart 8 år senare. Det bästa är väl att inte skynda in i något och släppa killen om han uppenbart drar ut på att svara på sms/spelar svår. Det märks snabbt vem som är seriös och inte.

      De finns överallt!

      Jag bor i Stockholm och hittade min snällis på Tinder. ❤️ Men det tog tre år av swipande och dejtande. Ge inte upp!

      Man får ta någon helt okej och lära upp honom att vara en bra man.

      Du jag har tänkt samma! Träffade min pojkvän för 8 mån sedan via tinder— och han är helt underbar. Det finns vettiga män därute även om det kanske inte känns så. Fyllde 30 i höstas om det är av intresse, han är 34. Fun fact, vi fyller år med 8 dagars mellanrum och byter man plats på två av hans siffror i personnumret (4sista) får man mina 4 sista siffror

      Så sant! Utseende är verkligen inte allt om man inte har de egenskaperna man letar efter. Snäll, trygg, samma gympa humor, tycker och tänker lika om mycket

    Jag har helt plötsligt börjat fundera över vilket öga man ska titta i när man pratar med folk, alltså när man står ca en meter från någon. Tittar man i ett och samma?
    Eller ”flackar” man fram och tillbaka med blicken mellan personens båda ögon?

    Det här har jag tänkt på dom senaste dagarna, har aldrig gjort det tidigare.

      Inte svar på din fråga men är det bara jag som kollar på munnen när folk pratar…? Kollar aldrig i ögonen.

        Neej usch sluta genast!! Äckligt!

          Eh va?

            Haha, jag blir äcklad av tanken att titta i någons mun när den pratar eller att själv titta i någons mun när den pratar. Känns delvis otroligt intimt (det är en filmtrope att skådisar tittar på varandras munnar när de ska börja hångla på film), delvis ohygieniskt (matrester, saliv, etc).

              *att någon tittar i min mun när jag pratar

              PÅ munnen, inte i munnen ?

              Kollar inte vanligt folk på varandras mun när de ska hångla menar du? Kan man väl göra?

        Det är ohövligt ju!

      Om man är intresserad av nån, tittar man i båda då? 🙂

      Haha aldrig tänkt på att man ska kolla på något specifikt öga. Tror dock att jag kollar mest på värsta ögat.

        Värsta ögat?

          Hahaha

      Hahhh tänker också på detta när jag pratar med personer jag inte känner? När jag pratar med människor jag känner funderar jag ALDRIG över ögonkontakt för det är liksom naturligt? Men när jag pratar med en bekant? Jäääävlar vad stel jag blir kan typ inte kolla personen i ögonen och tänker aktivt på hur jag ska göra med blicken lol

      Tack för att du tar upp detta, mitt eviga problem, hahahaha. Brukar stirra in i ett i taget, byta lite då och då, kollar bort lite emellanåt för man vill ju liksom inte flacka fram och tillbaka? ? Försöker i stunden rationalisera beteendet genom att tänka att den jag pratar med antaaaagligen inte tänker på vilket öga jag tittar på. Men undrar så mycket hur mitt tittande uppfattas av den som tittar på mig, upplever den att jag tittar på ett av ögonen? Båda? Ser det ut som att som att jag stirrar skelögdt Eller kollar typ helt off?

      För det går väl inte ens att kolla i båda samtidigt?

      Mitt tips är att titta på ögonbrynen istället. Sedan jag började med det har jag slutat noja över hur länge man ska ha ögonkontakt.

        Haha åh, märker direkt om någon kollar på ögonbrynen och funderar om dom är ojämna eller något? brukar vara tvungen att fråga ibland

      Jag vet inte!! Sjukt störande när man börjar tänka på det.
      Prata med en skelögd är också besvärligt… Jag har en på jobbet som är Skelögd. Jättetråkigt då det ofta är en trevlig människa men jag vet inte vart jag ska titta, flackar med blicken och avslutar konversationen i förtid 🙁

        Jag med, undrar hur personen som skelar upplever det.

      Jag tittar mellan ögonen, alltså på näsryggen. Då blir det inte lika jobbigt att hålla ”ögonkontakt”!

        Jag har för mig att man ska kolla mellan ögonen när man pratar med någon är skelögd

      Haha WHAT?! Man kollar väl folk i båda ögonen?!

        Man kan väl inte kolla på två ögon samtidigt? Om man inte är en hammarhaj eller något?

    Jag försöker ikväll igen…
    Min TORKTUMLARE luktar sura kläder. Hur får jag bort det.
    Alltså INTE tvätt maskinen utan torktumlaren.

      Googla husmorstips torktumlare

      Har du gjort rent kondensorn?

        Nej, bra förslag ska koll in den.

          ?

          Har du aldrig rengjort där kommer du nog få en chock:) Och sen kommer du med all sannolikhet vara befriad från dålig lukt. Lycka till.

            Tack!

    Varför sitter inte klitoris inuti snippan? Rent evolutionärt borde det väl vara mer effektivt om det krävdes penetration för att kvinnan ska nå klimax?

      Den sitter ju iof inuti också. Klitoris ser ut som en stämgaffel ungefär som sträcker sig från klitorisknoppen och neråt.

        Jo men rent evolutionärt hade det ju varit bättre om det krävdes nåt långt o smalt för att komma åt den?

          Aldrig hört talas om g-punkt?

            Ja men exakt… HÖRT TALAS om den har man ju…

              ?

      Haha. Vilken rolig men väldigt svår fråga att svara på! kanske vi får klitoris inuti i framtiden, vi har bara inte nått dit än.

        Hmm ja kanske, men jobbigt för lesbiska

          Jasså? De har inte fingrar eller?

      Pga dumt när man föder barn att det är extra känsligt.

        Men så effektivt för att bli med barn?

          Det blir ju folk ändå?

          ..men…man blir gravid av ägglossning + spermier ? inte av orgasm ?

          Jaa…för historiskt har det ju varit en förutsättning för sex att kvinnan njuter vid samlag…. ???

      Klitoris är en del som liknar snopp eftersom utvecklingen är samma för foster tills det ena könet växer fram mer. Så rent evolutionärt sparar det väl utveckling och tid att könen är hyfsat lika när de växer fram. Och å andra sidan finns g-punkten hos kvinnor och p-punkten hos män, så där är det också likheter med penetration som ger njutning.

        Måste vara petig och rätta dig. Det är snoppen som liknar klitoris, inte tvärtom. Vi är alla kvinnor, dubbla X kromosomer, i början. Under embryots utveckling ”faller” en del av den högra X kromosomen bort och bildar männens XY kromosomer. Nu tror inte jag på Gud men det faktum att alla varelser grundform är kvinnlig är det mest övertygande argumententet för att även Gud är en kvinna.

          Hahahha roligaste jag hört, att en bit av x-kromosomen ramlar av. Så är det alltså inte. Men det var dagens skratt?

            Nä, den ramlar inte av så klart, men det var enklaste sättet att förklara det 06-nånting en söndag.

      För att klimax inte är viktigt för evolutionen. Kvinnor blir med barn utan orgasm. Och klitoris finns endast för att (som någon skrev innan) könsorganen är samma på fostret och mannen behöver komma för att göra barn. Därav liknar våra kön varandra och klitoris hamnade på utsidan precis som ollonet.

    Vad vore livet utan ljudböcker! ?

      Tjänar du något på att ständigt göra reklam för lyko?

        Jajamen annars hade jag inte fortsatt! ?

          Hur mkt

        Känns oseriöst…

      Precis likadant som nu.

      Jag föredrar inbundna. Gratis på biblioteket.

        Betalar inte ett öre för att lyssna på ljudböcker heller,.gäller att vara lite smart bara och nehäj lånar inte vis bibblan! ?

      Älskar ljudböcker ?

        Jag har precis släppt en ljudbok. Tillflykten heter den. Feelgood-roman. Tips om man gillar det. (kanske weird att tipsa om ens eget verk men va fan jag gör det ändå, är så glad att jag fått ut en bok)

    Vet inte varför men tänker så ofta på en kommentar jag läste i ett öppet spår för länge sen. Diskussionen handlade om mens, kommer inte ihåg exakt hur eller vad. En tjej skrev att hon inte förstod varför tjejer använde binda/trosskydd på natten eftersom ”det handlar om tyngdkraft och när man ligger ner kan ingen komma ut”. Herre gud. Jag undrar fortfarande hur trångsynt människan än.

      *inget

      Vissa blöder ju så lite under mensen att det faktiskt inte rinner ut något blod om de ligger ner…?

        Klart jag förstår det. Det människan inte förstod var att det inte funkar så för alla. Hon idiotförklarade alla som hade binda på natten. Själv skulle jag få köpa ny säng om jag sov utan…

          Det enda som är värre än folk som iditoförklarar andra är folk som inte släpper idiotförklararna ? Låt dig själv bli fri från denna irritation och gå vidare i livet ?

            Jag är inte irriterad. Bara fascinerad!

          Jag kan blöda som fan på natten. Finns nog inte ett lakan jag inte förstört…

          Vore verkligen Nice med uppehåll under natten, men tyvärr fungerar det ju inte så //hon som sover med nattbinda OCH gigantisk tampong

        Men det gör ju det så fort man ställer sig upp ?‍♀️

          Inte för alla. Vilket är hela poängen.

          Mm här kommer det en fors

      Ja jag läste på familjeliv också om en tjej som skrev ”men hur glapp är ni”, det provocerade mig också.
      Glapp har inget med saken att göra, när man blöder igenom binda, trosor, shorts och handduk på två timmar på natten.
      Det rinner fan som nigerafallet när man kliver upp. Droppar på golvet.

      Ni som testat receptfritt mot mindre mens, har det hjälpt er?

        Niagarafallen menade jag

        Du är väl som en öppen toapappersrulle mellan benen. ??‍♀️ Obs skojar. Haha.

        Yes! Tranexamsyra fungerar ?? Jag får det utskrivet på recept men finns ju icke recept också och det är samma sak man får 🙂

          Tack för svaret! 🙂
          Hur mycket mindre mens får du? Mina tre första dagar är jag låst hemma. Kan inte röra mig utan att blöda ännu mer. Måste ställa klockan på natten på 1 1/2 timmar men det hjälper inte.

        Ja det hjälper verkligen, det är som att skruva av en kran, helt suveräna piller, finns att få på recept så det blir billigare. Har fått livet åter sen jag började äta, mindre mensvärk också.

        Det var nog hon som hade glapp…i hjärnan…

        Jag får cyklokapron utskrivet för att få mindre blödningar. Och peppar peppar så funkar det! Får i brusform och tar 3-4 brustabletter 3-4 dagar varje mens och det är räddningen

      Om jag hade gjort det hade jag undrat om någon hade styckat mig när jag vaknade.

        Haha jamen det är inte långt ifrån. Jag tycker blod är otäckt. Det är otäckt blöda sådär mycket. En toarulle tar slut på 4-5 toabesök (nämen typ)

          Skölj i dusch!

      När jag var tonåring behövde jag absolut binda/tampong på natten, men nu brukar jag bara ta lite papper just in case. Men blöder mycket mindre nu är vad jag gjorde då. Det enda jag vet med säkerhet är att allas kroppar och kroppsfunktioner fungerar olika och det är verkligen trångsynt att tro att alla fungerar som en själv. P.S. När man ställer sig upp efter natten finns ju en stor risk att gravitationen drar nattens blod rakt ner i trosan.

    Någon som vet vart man kan köpa tunnbrödsrulle i Göteborg?

      Blev paff att höra det inte finns neröver, va i helvete! Norrland! ?

      Du kan väl göra en själv?

      Norrut…om du inte menar var, isf vet jag inte.
      I Göteborg äter vi hel och halv special. Det är sen gammalt.

      Tror de kallas wraps här.

      Finns väl på alla gatukök? Alltså där de säljer korv och burgare.

      Ring Forni och fråga!

    Tycker ni det är obehagligt om någon har lång ögonkontakt med er? Jag har märkt att jag lätt hamnar i ett läge där jag alltid tittar länge på personen jag pratar med utan att blinka

      Funderat samma då jag gör samma sak. Brukar då dock, när jag inser att jag glor, titta lite ner eller åt sidan.

      Jag tycker ögonkontakt är jätteJÄTTEjobbigt, iaf med folk jag inte är 100% bekväm med. Inser ju dock att det är mitt problem och inte de som tittar in i mina ögon när vi pratar ? tycker inte du behöver sluta med det då det ju typ anses oartigare att inte titta i ögonen.

    Lady Dahmer har gått ner i vikt och många har åsikter om det. Det handlar nog inte om att hon gått ner i vikt utan dubbelmoralen i att hon säger att hon inte hade en aning om det samt att hon alltid sagt att det knappt går att gå ner i vikt om man inte svälter sig. Dessutom ska hennes konto vara en ” fredad zon” från bantning, kroppshets osv, trots det beskriver hon att hon fastar på kvällen, undviker gluten, räknar steg osv. För mig låter det som en aktiv plan att gå ner i vikt. Hon får såklart göra som hon vill med sin kropp men det låter inte trovärdigt med hennes olika förklaringar.

      Tröttnar nu aldrig på att diskutera hennes vikt? Hur intressant kan den vara liksom?

        Var ju just vikten som det inte handlade om som jag just skrev men det flög visst över huvudet…bara att scrolla om man inte är intresserad.

          Visst visst.

      Men alltså släpp hennes vikt och eventuell dubbelmoral och ägna dig åt något annat.

        Men det är så tröttsamt du fattar inte och LDs kommentarsfält är fyllt med människor som du. Hon har i åratal sagt att hon inte kan gå ner i vikt. Att det är i princip omöjligt. De som förespråkat rörelse och lite bättre koll på maten har hånats och idiotförklarats. Sen helt plötsligt rör hon på sig och ändrar kosten lite, blir förvånad över att hon går ner i vikt och verkar tycka att det är magi.
        Hon får göra vad tusan hon vill med sin kropp men stå för att du inte pallade gå ner i vikt innan. Det handlade inte alls om att hon fysiskt inte kunde.

          Hon sa att bantning var omöjligt, inte viktnedgång i sig. Men du borde verkligen släppa det nu.

            Nej, det tänker jag inte göra. Hon är skenheligheten själv och hon har valt att vara en profil med många följare så då kommer hon och hennes uttalande att diskuteras. Hon har varit problematisk på många sätt i många år men alla sväljer det då hon profilerat sig som feministisk.

              Problematisk? Hon har skrivit mängder av bra texter och hjälpt många att acceptera sin kropp samt förstå vad feminism är.

              Så otroligt typiskt att vettiga konton som faktiskt kommer med vettiga analyser och bidrar till minskad kroppsångest osv ska få massa skit. Det är inte friskt att bry sig om en annan människas vikt på det sättet som du gör, lägg ner nu.

                Jag tycker om Lady Dahmer och tycker hon gjort och skrivit så himla mycket bra saker. Men jag tycker att det är en väldigt överdrift att påstå att hon får massa skit. Tycker snarare att det är fullt rimligt av människor som kanske följt henne längre ifrågasätta hur en person som gjort sig löjlig över att andra tror att det går att gå ner i vikt av livstidsförändringar för att sedan själv göra just det och låtsas som att det inte ligger något fel i det. Antingen är det ju möjligt att gå ner i vikt av det eller inte? Det är egentligen där det skaver för många tror jag.

                  Är det inte skillnad på att aktivt försöka gå ner i vikt och att råka gå ner i vikt på grund av nyfunnet intresse då?

                    Om det är en fråga till mig så nej, det har jag väldigt svårt att tro. Att det skulle vara så stor skillnad att man förlorar flera kg på att göra livstidsförändringar för att man vill gå ner i vikt respektive för att man gillar det man gör. Det skulle ju i princip innebära att viktnedgången endast skulle vara en direkt konsekvens av att man mår bättre psykiskt?

                    Hon har ju själv skrivit att hon försöker komma upp i en massa steg med stegräknare, undviker gluten pga uppsvälld ( ja, det brukar kallas så) och fastar på kvällen.

                      Hon kanske gör det för hälsans skull och viktminskningen är kanske bara en bonus.

                      Fastar på kvällen? Är väl högst normalt att inte äta mer efter middag ca kl 18….?

                      Nej alltså hon kör periodisk fasta och äter mellan 12 och 20 eller vad hon skrev. Hon har alltså berättat om det själv.

                    Hon har ju lagt om kosten och fastar, det är ju inte bara karaten som gör att hon går ner i vikt utan mest av allt att hon äter mindre.

                      Hur vet du att hon äter mindre? Har hon sagt det? Att hon minskat dagskalorierna?

                      Ja hon skrev att hon kör periodisk fasta, samt undviker bröd.

                      Jo men vet du hur hon äter i övrigt? Tycker den mat hon lägger upp nu för tiden är exakt samma mat hon alltid lagt upp. Hemlagad fet mat.

                      Ja men det är ju det som är grejen med periodisk fasta. Du kan äta samma mat som förr men du äter inte lika mycket under en dag eftersom du skippar minst en måltid helt.

                      För mig innebär lägga om kosten att man förändrar sin kost, dvs maten man äter. Man kanske slutar med feta produkter, blir veg osv. Börjar käka annorlunda. Att skippa frullen gör väl var och varannan svenne ändå. Tycker det blir missvisande när man hävdar att LD lagt om kosten som om hon gjort nån omfattande förändring. Och det är väl därför hon upplever att hon inte har bantat eller aktivt jobbat för viktminskning. För att hon bara hoppar över frukosten. (Eller mackorna på kvällstid som hon skrev i kommentarsfältet)

                  Precis!

                Jag har skrivit två kommentarer om det. Lugna ner dig lite och köp att inte alla tycker som du och att det faktiskt är helt ok.

                  Fast du tycker inte att det är en överdrift att kalla henne problematisk?

                    Nej, jag har stött på och i perioder följt LD sedan hon var aktiv på familjeliv. Jag har all rätt att tycka att hon är problematisk. Det tar inte bort det faktum att hon självklart även gjort bra saker. Men du har ingen rätt att bestämma vad jag känner inför en person som inför nästan 70000 personer öppet delar med sig av sina tankar och åsikter!

                      Vad snackar du om? Vadå bestämma vad du känner? Ta det lugnt fan

      Så patetiskt. Lätt att intala sig att något inte går bara för att man själv inte pallar. Hon gör det nu för att hon insett att det visst går men inte om man äter hamburgare och spaghetti dagligen och vill helt enkelt inte erkänna sitt fel

        Hon har alltså sagt att BANTNING inte funkar. Hon har inte bantat.

        ”erkänna sitt fel” herregud

          Hon har också skrivit att det inte går att gå ner i vikt genom livsstilsförändringar som tjock, att man måste hårdbanta för att göra det.

          Hon kör periodisk fasta och det tycker åtminstone jag räknas som bantning.

            Inte om man äter resten av kalorierna inom ätfönstret, En del gör så. De äter dagsbehovet inom visst antal timmar istället för utspritt under längre tid på dygnet. Hon nämnde autofagi som är en cellregenererande process som uppstår när man fastar längre tid. Det är ju skillnad på 5:2 dieten och 16:8 fasta.

              Fast med periodiska fasta äter man automatiskt färre kalorier om man inte verkligen tvingar i sig massor av mat under ätfönstret. Om hon har 12-20 som ätfönster vilket hon skrev på facebook så har hon uteslutit frukost samt kvällssnacks/liknande och det låter inte så mycket men själv rasade jag i vikt på det sättet. Ca 300-400 kcal mindre per dag ger stor effekt och om man dessutom tränar ger det ännu större effekt.

            Gör hon? Vart skriver hon det? alltså undrar genuint

              I Haveristernas facebookgrupp på en fråga om hur man effektivast kan gå ner i vikt.

              På sin insta skriver hon att hon fastar på kvällarna.

      Lady Dahmer är ett perfekt exempel på varför man inte bara ska köpa vad andra människor säger rakt av och sätta dem på en piedestal. Man måste tänka själv.

      Instämmer i allt. Det är motstridigt när hon säger att det är nästan omöjligt att gå ner i vikt som tjock samtidigt som hon säger att hon nu minskat i vikt genom att göra sådant som hon mår bra av tex dricka vin med vännerna. Hade varit mycket bättre om hon bara var ärligt med att hon vill gå ner i vikt och vara snygg. Hon har ju inte bara minskat i vikt utan hon har börja ha snyggare och tightare kläder, hon målar naglarna och sminkar sig.

        Hahaha jaha hon ville gå ner i vikt och vara snygg? Skarp analys!

          Hon har ju erkänt det. Det hon kallar knullbarhet och att hon nu känner att hon är mer inne i den kategorin osv. Det skrev hon om redan i somras.

        Det ÄR nästan omöjligt att gå ner i vikt och behålla den nya vikten. Det är inget LD har hittat på utan det är fakta med vetenskapliga belägg i ryggen. Att man går ner i vikt när man går från stillasittande till aktiv är ju ingen raketforskning precis och det tror jag inte LD motsäger heller, däremot krävs det ofta hårdbantning för att gå ner fyrtio kilo.

        Jag gissar att LD hamnat på kraftigt kaloriunderskott. Låt oss säga att hon normalt ätit 2500 kalorier om dagen och suttit stilla. Nu äter hon 2500 kalorier men gör av med minst 1000 av dem genom att hon tränar hårt. Dvs samma effekt som om hon bantat medvetet. Alltså är hennes viktnedgång inte en motsägelse till nåt av det hon predikat i alla år utan tvärtom en bekräftelse. Nu återstår att se om hon behåller den nya vikten eller om hon återgår till gamla vanor.

          Hon äter ju knappast 2500 numera om hon kör periodisk fasta. Vem lyckas klämma in 2500 då.

          Visst skämtar du nu? Vilket skitsnack. Vem fan bantar vid 1500 kalorier? Vet du hur mycket mat man får vid 1500 kalorier? Vet du hur mycket träning krävs för att bränna 1000 kalorier? Haha alltså du måste ju vara tjock själv för du har ingen koll. En kvinna i hennes storlek och längd behöver Max 2000 kalorier per dag, för att gå ner i vikt 1500 och det får man en hel del mat för. Inte konstigt att ni tror att man inte kan behålla vikten om man inte bantar när du på riktigt tror att 2500 kalorier är rimligt att äta per dag och att lite karate bränner 1000 kalorier.

          Och du säger ju det själv, ”återgår till gamla vanor”. Du kan inte gå upp om du inte återgår till gamla vanor som gjorde dig tjock från början. Fortsätter hon äta vid hennes maintenance kalorier KAN HON INTE GÅ UPP i vikt. Men att någon bantar, sen återgår till skräpmat och går upp i vikt har inget att göra med att man inte KAN behålla vikten utan att man helt enkelt inte behållt sin livsstilsförändring.

            ja och nej. Anledningen till att folk går upp i vikt efter bantning är dels för att de äter väldigt lite kalorier och sen ökar upp till det normala men främst för att bantning en längre period sänker ämnesomsättningen och energibehovet markant. De flesta måste fortsätta äta väldigt lite som ”maintenance” för att inte gå upp. ÄVEN fast de inte återgår till gamla vanor.

              Ja, men det är ju inte för att ämnesomsättningen i sig blivit långsammare utan för att en mindre kropp gör av med mindre energi.
              Om min syster väger 50 kg och håller vikten på 1800 kcal och jag väger 70 kgoch håller vikten på 2300 kcal till exempel. Och så går jag ner till 50 kg. Då måste jag ju justera ner mitt intag till 1800, jag kan ju inte fortsätta äta som när jag vägde 70 och hade en större kropp. Men det har ju med kaloribehov att göra, inte med ämnesomsättning.

        Jag har uppfattat henne så att hon (helt riktigt) påpekar att det är nästintill omöjligt för en tjock person att BLI SMAL endast genom att ”äta lite mindre och röra sig lite mer”. Framförallt är det svårt att bibehålla den låga vikten. Jag har ingen aning om hur mycket LD har gått ner, men hon är ju helt uppenbart fortfarande tjock.
        Hennes hälsa har med all sannolikhet förbättrats dock, eftersom hon ökat sin fysiska aktivitet. Det hade varit sant även om hon inte gått ner ett gram.

        Sen är människor olika och har olika förutsättningar. En del skulle gå ned i vikt av att göra liknande förändringar som de LD gjort, andra inte. En del kan inte göra sådana förändringar alls, pga ekonomiska förutsättningar, möjlighet att ta sig iväg och träna, tidigare ätstörningar som gör det svårt att införa periodisk fasta i sin rutin… Och till syvende og sidst har man faktiskt ingen plikt gentemot främlingar på internet att ”leva hälsosamt”.

          Alla går ner i vikt om de övergår till att leva som hon gör nu. Det är en självklarhet. Minskat kaloriintag och ökad fysiskt aktivitet medför att kroppen tar sin energi från fler källor än bara inkommande kalorier, dvs från lagrat fett.

          Hur kan det vara svårt att bibehåll vikten om man äter nyttigt och tränar? Ni feta verkar äta såna extrema mängder att ni inte fattar hur mycket mat man får för 1500 kalorier om dagen. Sen predikar ni rent skitsnack, haha ”man kan inte gå ner om man rör på sig och äter mindre”, eh jo? Det är en av grundlagarna inom biologin. Herregud

          Och man behöver inte ens träna för att gå ner i vikt. Räcker med att käka 1500 kalorier om dagen och du kommer rasa i vikt. Men visst ursäkter är bättre ?

            Träning gör generellt inget för viktnedgång. Det är kosten dvs kaloriintaget som har betydelse. Däremot kan hård träning göra att man hamnar i kaloriunderskott eftersom att man gör av med mer energi än innan. Om man fortsätter äta som vanligt dvs, de flesta som tränar äter ofta mer vilket är anledningen till att man inte rekommenderar träning för de som behöver gå ner mycket.

              Ja, men det är ju inte för att ämnesomsättningen i sig blivit långsammare utan för att en mindre kropp gör av med mindre energi.
              Om min syster väger 50 kg och håller vikten på 1800 kcal och jag väger 70 kgoch håller vikten på 2300 kcal till exempel. Och så går jag ner till 50 kg. Då måste jag ju justera ner mitt intag till 1800, jag kan ju inte fortsätta äta som när jag vägde 70 och hade en större kropp. Men det har ju med kaloribehov att göra, inte med ämnesomsättning.

      Du får väl skicka gifflar till henne. Hon gillar ju att vräka i sig när nån annan betalar.

      Jag förstår vad du menar. Undrar hur hon tänker nu när hon är en av dem som går ner av kaloriunderskott och fysisk aktivitet. Det går så lätt att hon inte ens märker det! Bara att sluta äta bröd/gluten och träna flera gånger i veckan.
      Hon låter nyfrälst.

        Hon skäms nog då hon kommit på att biologins lagar även gäller för henne

      Problemet är ju som ni är inne på att hon tidigare sagt att man i princip inte kan gå ner i vikt av träning och förändrad kost ? Och det är ju sån bs.

        Går ner i vikt jo, men bli smal? Hon är liksom fortfarande tjock.

          Hon är ju fortfarande i aktiv viktnedgång, det har hon ju själv skrivit.

            Hon skrev väl att hon inte visste om hon skulle gå ner mer? Svårt att veta det själv tänker jag, man vet inte alltid hur kroppen gör.

              nej men man vet vad och hur man äter och hur mycket man motionerar. och vad som händer med kroppen då.

                Ja och som hon säger så bantar hon inte aktivt dvs äter förmodligen inte speciellt mycket mindre och jobbar inte för en viktnedgång. Då kan det hamna var som helst.

                  Men sluta veva för att försvara din idol. Hon går ned i vikt något hon alltid hävdat är heeeeelt omöjligt! Dahmer är fåfäng, har alltid varit, nu vill hon gå ned i vikt och bli knullbar enligt henne själv, och hon går ned i vikt genom mer motion och ändrad kost. Flämt! så som de allra flesta går ned i och behåller vikten av. och något som varit helt omöjligt enligt henne tills hon börjar göra det själv.

              Kroppen är ingen fristående enhet med en egen agens. Det vi äter och hur mycket vi rör på oss är vad som avgör. Kroppen ”gör” inget själv. Vanor och livsstil ”gör” däremot allt.

                Fast jo, alla kroppar är olika och funkar olika.

                  Nej det är vi personer som är olika, äter olika mycket, rör oss olika mycket. En kropp kan inte styra något själv.

                    Nej olika kroppar funkar olika. Det handlar om ämnesomsättning, hormoner och genetik. lägg till olika mycket muskelmassa (som påverkar ämnesomsättningen också). Kroppar funkar olika. Det är därför vissa har lättare att tex gå upp eller ner i vikt.

                      Du har fel. Självklart kräver en kropp med mer muskler mer energi, men alla kan öka sin muskelmassa genom träning. En liten kropp kräver mindre energi totalt men per kilo är åtgången samma. En stor person som går ner i vikt måste anpassa sitt kaloriintag till den nya vikten, alltså äta mindre eller träna mer.

                  Haha jävla idiot… du tror på riktigt att om du äter 1500 kalorier om dagen och rör på dig att du inte kommer gå ner? Visst intala dig själv så du mår bättre

          hon är inte så fet som hon får det att framstå på foton. Har sett henne i sthlm och blev chockad över hur stor skillnad det är irl vs foto. Och det folk reagerar på är att hon hela tiden hårdnackat hävdat att det inte går att gå ned i vikt (det gör det visst, har alltid gjort). Och nu försöker hon och ni friskriva henne från det genom att hävda att hon inte ”bantar” utan gör ”livsstilsförändringar”. Ja. Som många andra som gått/går ned i vikt har gjort, det är bara dahmer som benämnt det bantning tidigare. Vem använder ens det ordet längre?

      Hon har alltid varit en hycklare som aldrig tar ansvar för något hon tidigare sagt. Går alltid att förvränga det så det passar hennes syften för stunden. Det är heeeelt omöjligt att gå ned i vikt och alla som gör det gör det pga det manliga förtrycket. Tills hon själv lägger om kosten och börjar motionera och går ned i vikt, men det är inte bantning och inte pga det manliga förtrycket. Nä nä ok.

      ”gjort mycket för feminismen”. Visst. Skyller alla sina problem på andra och samhället, outbildad, jobbar inte, lever på sin man, sur över att främmande män inte finner henne attraktiv när hon är tjock.

        Hur känns det att vara så korkad så att man reducerar kroppsaktivism och feminism till att hon ”är sur för att främmande män inte finner henne attraktiv när hon är tjock”?

          Tyvärr är det ofta där det ligger. Vissa blir arga när de inte får uppmärksamhet och drar det till att män är svin när det tyvärr bara är så att attraktiva kvinnor har det lättare och blir bättre behandlade av män i samhället

            Är du man själv eller bara…väldigt lågt intellekt?

          Det får du ta upp med dahmer, det är hon själv som skrev det

        Att sluta äta mackor är inte att ”lägga om kosten”. LD har alltid varit intresserad av bra kost, det vet vi som följt henne länge och minns hennes matlagningslive.

        Hon började träna för att karate är kul, precis som många ägnar sig åt andra sporter eller hobbies. Det är inte samma sak som att motionera för att gå ner i vikt eller bli tajt. Varför är det så svårt att tro att hon faktiskt är intresserad av kampsport? Eller kan tjocka bara motionera för att gå ner i vikt? Är det dina fördomar om tjocka som talar nu? Alla tjockisar vill ju gå ner i vikt men är för lata för att röra sig av annan anledning?

          Hon skriver ju det själv, hon undviker bröd, kör periodisk fasta, löptränar, räknar steg och tränar karate. Hon har gjort en livsstilsförändring och det är klart hon är medveten om vad hon gör.

            och det MÅSTE vara för att hon försöker gå ner i vikt? Ingen kan träna eller tänka på hur de äter av andra anledningar?

          fint försök att försöka vända det till att jag har fördomar om tjocka personer. Här diskuterar vi Lady dahmers hycklande och tidigare uttalanden, inget annat. Men det har ni fans väldigt svårt att ta in, skulle dahmers argument inte gå ihop? Neva evah!

      Hon har skrivit ETT inlägg om hur hon äter och tränar och det var ju ett svar på alla kommentarer och undringar hon fått från sina följare. Skulle inte påstå att hon tappar trovärdighet för att hon bemöter människors tjat om hennes kropp. Damned if you do, damned if you don’t. ”Varför skriver inte LD om att hon tappat vikt! Varför låtsas hon som ingenting?!” ”Nä nu jävlar skriver LD om att hon tappar vikt, vilken hycklare, skulle inte hon vara en fredad zon????”

      Kan inte låta bli att bli irriterad när – gemene – man uttrycker att hen försöker vara hälsosam genom att minska på gluten/bröd ? Blir genuint ledsen när folk förknippar specifika livsmedel som ohälsosamma.

        LD skriver att hon slutade med bröd för att hon får ont i magen och blir gasig av mjöl. Hon har ju inga problem att äta annat ohälsosamt så tror knappast hon just pekar ut brödet som nån bov i sammanhanget.

      Vet du vad, jag håller faktiskt med. Jag har i allmänhet inget intresse i hur folk ser ut eller vad de gör med sin kropp, men när hon svarar på en fråga i ett kommentarsfält om hur man lättast går ner i vikt och hon rekommenderar periodisk fasta; inte äta någon innan 12 och efter 20, då tycker jag nog att hon känns jävligt skenhelig. Ska skaffa PT för att ”få en större rumpa”. Inget fel med det, men då ska man heller inte påstå att man inte gör det med flit.

        Va, kan du citera? Hittar inte kommentarerna

          Hon svarade på en fråga i Haveristernas facebookgrupp gällande hur man bäst går ner i vikt och skrev då att hon kör med periodisk fasta och berättade hur hon gör. Att hon ville få större rumpa skrev hon i sitt eget kommentarsfält på Instagram.

        Fast nu far du med osanning. Hon har inte gett några gå ner i vikt-tips alls. Däremot har hon, till alla de som sagt att de behöver gå ner i vikt, frågat om det verkligen är vikten som är deras problem och då gett råd att tex börja med fasta för att slippa reflux, träna för att slippa värk i leder, lägga till nyttig mat utan att förändra övrig kost. DVS totala motsatsen till det du påstår här.

        Att vilja ha större rumpa eller bredare axlar eller nån annan muskel är väl inte speciellt skenheligt? Får hon inte vilja förändra nåt alls på sin kropp? Får hon klippa håret? Nej just ja, folk här blir ju skogstokiga de få gånger hon har smink på sig. HYCKLARE är hon tydligen då. Fy fan, en kvinna i patriarkatet som vill vara snygg? Så kan vi inte ha det. LD är allas egendom och hon ska fan vara ful om hon ska bli tagen på allvar!

        Haha va? Herregud. Hon är värre än jag trodde och hennes följare går på det så klart.

        Exakt, blev förvånad över att hon skrev så. För mig låter det som kropphets och kan säkert vara triggande. Inte ett tryggt rum…

          sen när blev haveristernas fb-grupp ”ett tryggt rum”?

            Nej, hennes insta ska vara ett tryggt rum för följarna utan kroppshets mm.

              jo men det var ju inte på hennes insta som hon gav tips om periodisk fasta till person som vill gå ner i vikt. Det hade ju varit en annan grej. Det var ju i haveristernas grupp.

        Aha är det periodisk fasta hon kör! Då fattar jag den snabba viktnedgången. Periodisk fasta är oerhört effektivt, jag har själv gått ner i vikt på det sättet och det är dessutom lätt att behålla livsstilen och vikten efteråt. Man äter ju nämligen vad man vill varje dag, bara inte hela tiden.

          Verkar som ett smidigt sätt att gå ner i vikt! Funderar själv på att prova, det enda problemet är mina antidepp-tabletter som jag tar på morgonen tillsammans med frukost för att inte må illa.

            Du kan ha ätfönster över frukost och senare lunch istället, det är tråkigare såklart, om du gillar lagad mat är det ju trevligare med lunch + middag, men även frukost + lunch fungerar lika bra.

      hon måste rensa i sitt kommentarsfält? Bara massa ryggdunkningar och beröm, inga avvikande åsikter.

        Jag tror få vågar uttrycka avvikande åsikter i hennes kommentarsfält. Dels angriper hon själv alla sådana med hånfulla kommentarer typ ”har du bott under en sten”, men framför allt har hon följare av en väldigt labil sort som identifierar sig med henne och blir oerhört upprörda och känner sig själva ifrågasatta om någon går emot strömmen där.

    Åh tycker Helen Torsgården lever ett sånt himla mysigt liv! Jag vill också ge mina barn ”bullerbyn-uppväxt” med att bo på landet och massa djur

      Håller med!

      Tanken av det är nog mysigare än det faktiskt är.

        Mm kanske är mysigt nu. Sen när de blir större och måste åka överallt – haaaatar. Jag är uppvuxen så, så jäkla låst. Hatade!! ?

        Men med videos, musik, fina solnedgångar och klipp från de bra stunderna så ser det ju bara mysigt ut.

      Drömmen ?

      Men jobbigt när de blir tonåringar och vill kunna ta sig runt själva

        Epaaaa

    ? Ländryggssmärta ?
    Jag har så galet ont i min ländrygg, det började i somras och har sakta blivit värre och värre. Det gör ont att vända sig i sängen, när jag ställer mig upp, när jag böjer mig osv. Känns även i höft, skinka och lår. Utöver smärtan är jag stel som en 90-åring. Har varit hos läkare som knappt undersökte mig, han sa bara att jag måste träna ryggen mer då jag jobbar på kontor. Har varit hos kiropraktor flera ggr som tror på låsning i facettlederna och manipulerar med tryck och gör medicinsk laser, det blir bättre några dagar och sedan värre igen. Börjar bli nojig att jag har en tumör som trycker någonstans…
    Har fler varit med om detta? Tips på behandling, träning eller bara på hur faan man står ut??

      Men har du börjat träna ryggen? Att följa läkarens råd låter rimligt och de allra flesta ryggproblem beror på försvagad bål.

      Mitt bästa tips är att gå till en duktig fysioterapeut som är särskilt nischad inom ländryggssmärta. De kan både undersöka, ställa diagnos och behandla (både genom manipulation och genom att ge dig övningar/träning) och vid behov även remittera vidare till annan specialist eller röntgen om det bedöms vara nödvändigt.
      Utbudet kan dock variera beroende på vart du bor, men de flesta större städer har en eller flera mottagningar med fysioterapeuter som specialiserat sig inom området.
      Önskar dig stort lycka till!!!

      Be aff få en röntgen. Jag haft njursten och hade ont men brukar synas ang blod i urinen.

      Detta kanske är helt platt i sammanhanget men jag fick riktigt riiiiktigt ont i ländryggen en period också. Börja stråla ut i höfterna och vissa dagar kom jag knappt upp ur soffan. Insåg att det var mina SKOR. Ett par kängor jag haft i många år som fått nedsliten häl. Har hund och promenerade mycket den vintern och när jag inte använt dem på ett tag försvann smärtan, och promenerade jag i dem ett par dagar i rad var den tillbaka och höll i sig skitlänge… Tog ett bra tag innan jag fattade sammanhanget.

      Du kanske har värre anledning såklart men om någon känner igen sig i ländryggssmärta så fundera på om det faktiskt kan vara så enkelt som det var för mig, att det var gamla skor som sög…

      Är du orolig bör du kolla upp det, om inte annat än för att lugna dig själv.
      Annars så.. styrketränar du? springer du utan att stretcha t.ex höfter? Stretchar du öht? Yoga?

      Att stretcha och slappna av muskler är superviktigt, om du sitter hela dagarna är det lätt att få stela höfter/höftböj och det brukar ofta visa sig i form av smärta i ländrygg. Jag rekommenderar en PT (kanske några gånger bara) som kan hjälpa dig med lämpliga övningar och stretchövningar, även yinyoga för att lära dig släppa spänningar.

      Jag har också haft ont i ländryggen ett tag.
      En överbelastning där en disk också stökade lite. Fick komma till rehab, där fick jag en övning att göra med 1-2 timmars mellanrum i 2 veckor, sluta lyfta saker eller bära nått.
      Sedan fick jag börja träna bål. Har massa övningar och strech som skall göras varje/varannan dag.
      Jag skall också promenera en del, det hjälper visst att vara rörlig.
      Jag mår mkt bättre nu.

      Har du testat att ha på dig inomhussandaler för att dämpa trycket?
      Det finns bra att hitta via Ecco.

      Skor är nog inte lösningen på hela problemet, men kan absolut hjälpa att dämpa din smärta.

      För mig hjälper det att stretcha rumpan. Googla piriformissyndrom 🙂

      Sjukgymnast. Och du ska inte bara få övningar att göra hemma, utan du ska gå till mottagningens gym två gånger i veckan och köra övningar i en timme under sjukgymnastens överinseende. Så har jag blivit av med mina smärtor.

      Hade liknande förra året gick till sjukgymnast och visade sig att jag hade diskbuktning på 2 st kotor. Fick en del övningar att göra, för att få det att gå tillbaka och sedan lade hon upp ett program med olika styrkeövningar för att hålla ordning på ryggen. Blev bra ändå hyfsat fort även fast det som i stunden kändes som att jag aldrig skulle bli bra

      Jag har haft problem med ländryggen och har ständigt fått ryggskott. Fick en utredning och gjorde magnetröntgen. Visade sig att jag har något som heter SRS vilket innebär att jag har två dåliga diskar och därav får jag ont. Har tränat ryggen nu i ett år hos sjukgymnast och det tog 6 månader innan jag var smärtfri. Nu måste jag upprätthålla träningen vilket bara är bra för då tvingas man verkligen träna de dagar det är lite extra kämpigt ?. Stå på dig, se till att sök hjälp och ta tag i problemet. För mig så förvärrade nästan Naprapat-besöken då jag redan är så pass rörlig och inte behöver bli det mer.

      Leta upp en fysioterapeut (sjukgymnast) som är utbildad inom mckenzie.

      Tjata dig till röntgen. Jag har haft samma och läkare envisades med att det var ryggskott. Det var det inte, jag hade en färsk fraktur och flera äldre beroende på att jag tydligen är benskör! Nu fysioterapeut som ger mig anpassade övningar för att stärka upp hela mig. Benskörhet drabbar inte bara äldre, utan tyvärr yngre också. Så viktigt att kolla upp. Och tyvärr får man vara beredd på personal som kikar i taket och tycker det är helt onödigt. Många har förutfattade meningar om kvinnor som söker för ryggont, upptäckte jag.

    Sedan jag blev gravid har jag fått som små röda sprängningar i huden, både i ansiktet och på armarna. Jag har en stor i mitt i pannan och det ser inte klokt ut. Någon som vet vad det är och/eller hur man blir av med dem? De är runda och några millimeters diameter, alltså inte stora fläckar med rödsprängning.
    Jag har haft små såna tidigare och de har försvunnit av sig självt efter några år.

      Spindelnevus? Fick en på kinden när jag var gravid

      Fick med det, vad jag förstått så är det ju bara små små blodkärl som spricker. Du har ju mer blod osv som gravid och allt vad det innebär så det blir väl lite mer tryck i kärlen antar jag. De kommer försvinna så småningom, väldigt vanligt hos gravida

    Jag måste få skriva av mig lite på en grej jag tycker är skitjobbig. Och tar gärna emot lite pepp.

    Jag har en ”bra” utbildning (tänk typ ekonom/jurist/civilingenjör/revisor) och ett ”bra” jobb med bra lön och hög position i företaget trots att jag tog examen för bara ca 5 år sen. företaget jag jobbar på är väldigt ”nishat” så det känns inte som att jag egentligen kan nåt annat än det… jag har liksom ”fastnat” på ett spår här och klättrat högt här men upplever att jag inte kommer härifrån nu och att jag sitter låst. Har dessutom 6 månaders uppsägningstid pga min position.

    Jobbet känns okej just nu men jag känner inte att jag har en stabil långsiktig framtid här. Jag mår inte jättebra av detta jobb. Jag vet dock inte alls vad jag vill göra istället. Kan säkert rent teoretiskt välja massa jobb utifrån min utbildning men upplever att alla jobbannonser säger att man antingen ska vara nyexad (så de kan forma en och ge låg lön) eller ha massa erfarenhet av just deras arbetsuppgifter. Så det känns fel hur jag än söker. I denna bransch är det dessutom ALLTID provanställning, iaf i privat sektor, och det känns så himla riskfyllt. Det är en så pass integrerad branschstandard att det nästan är omöjligt att förhandla bort.

    Jag förstår att jag låter så bortskämd i detta, men jag känner mig så vilse. Tog denna utbildning direkt efter gymnasiet pga säkerhet och trygghet men nu ångrar jag mig nästan. Men jag vet inte vad jag vill heller. Jag är duktig och effektiv och gör ett bra jobb, men jag är inte på det stadiet i livet där jag har lust att jobba häcken av mig. Jag vill bara gå till jobbet normala tider, göra mitt jobb och sen vara med min familj. Känns som att sådana jobb inte existerar idag om man inte vill tjäna jättelite och då har vi inte råd att bo kvar här där vi ändå trivs jättebra.

    Vi har två småbarn och jag har precis varit föräldraledig med tvåan. Vi har höga bostadslån för att vi behövde större när tvåan kom. Jag kan därför inte realistiskt ”prova nåt kul” eller ”hoppa på en ny utbildning” än på flera år. Men vad ska jag göra? Blir så stressad och får typ som dödsångest nästan, för att jag är så rädd att sitta fast.

    Sorry för lång tråd, men sammanfattat det som känns värst är just den här känslan att jag ”grävt en grop” där jag inte kommer upp. Jag har klättrat högt på ett företag så att det blir svårt att gå ner i lön nu + svårt att söka jobb där jag kanske verkar ”överkvalificerad”. Men jag känner inte att jag kan nånting och att jag skulle klara att ha denna position eller liknande på ett annat företag/myndihet med annan ”nish”. Plus det där med 6 månaders uppsägningstid som känns hopplöst…

      Inte ett råd förutom att provanställning är alltid en fråga om förhandling oavsett bransch.

        Aja men ni som ska ge råd/pepp här kan ju bara förutsätta att jag inte kommer lyckas förhandla bort provanställningen för jag personligen vet ju om det och det är ju jag som vill ha råd liksom. Huruvida andra eventuellt kan förhandla bort en provanställning blir ju irrelevant för mig. ??‍♀️?

          Okej jag ska svara på dina andra frågor också eftersom att jag jobbar med chefsrekrytering.
          Fem års arbetslivserfarenhet är inte särskilt mycket och du kommer därför inte ses som överkvalificerad för många bolag.

          Sex månaders uppsägning är vanligt och ofta släpps man innan det men annars så är det vanligt och sällan ett problem.

          Varför testar du inte att ändra sin linkedinprofil till ”öppen för jobb” och ser om någon kontakter dig? Annars, sök lite jobb själv och gå dit och se.

          Och btw, är helt övertygad om att du kan förhandla bort din provanställning om du bara vill.

            Tack för tips! Vågar inte riskera att min arbetsgivare ser att jag är öppen för andra jobb.

            Menade inte att jag skulle vara överkvalificerad som chef, var kanske lite otydlig. Menar att jag inte känner att jag vågar ta ett tex chefsjobb någon annanstans så i så fall skulle jag behöva börja ”från grunden” och DET tror jag att rekryteraren skulle tänka att jag var överkvalificerad för. För jag vet att många i branschen tänker att de vill ha in ”unga nyexade formbara” personer till de mer juniora rollerna.

            Vilken bransch rekryterar du inom?

              Rekryterar ledare till alla branscher 🙂

              Vad händer om de ser det? Det är ju naturligt att man söker och byter jobb ibalnd, inget konstigt tänker jag. Det är de nog vana vid.

            Har du i så fall tips på hur man förhandlar bort den? I vilka scenario har du gått med på att släppa det kravet?

              Varför skulle du inte våga ta ett chefsjobb på ett annat bolag? Att gå från att vara i ledande befattning till en specialisttjänst utan personalansvar är heller inte något konstigt. Många som gör det så de inte längre vill ha personal eller tycker att de kommer för långt bort rent operativt av att ha personalansvar.

              Ang. Linkedin så ser ingen i din organisation att du har det påslaget.

              Jag hade ställt arbetsgivaren frågan om VARFÖR en provanställning? Kan de ta fler referenser ist? Och sen helt enkelt bara inte gå med på det. Man får veta sitt värde helt enkelt men det är en av de lättaste sakerna att förhandla bort.

              Jag har ungefär lika lång arbetslivserfarenhet som du och hade aldrig gått med på en provanställning.

                Fast om arbetsuppgifterna är väldigt olika på de olika jobben så kan ju inte den nya chefen veta hur/om man klarar dem? En referens kan ju bara säga hur man var som person samt hur man utförde de tidigare arbetsuppgifterna.

                Jag rekryterar ibland (i företaget jag jobbar på) och jag hade aldrig anställt nån ny utan provanställning. Hade rekryten vägrat det så hade jag sagt ”Tack, nästa”.

                  Provanställning är något man använder för personer väldigt tidigt i karriären. Om man tror att man kan sätta de kraven i dagens marknad när konkurrensen kring kompetens är enorm så är man som företag ute på djupt vatten.

                    Väldigt nyfiken på vilken bransch du rekryterar i. Diskuterat/gnällt (haha) över detta med typ alla mina kompisar från studietiden och alla har upplevt samma situation. Det är kanske speciellt för branschen inte vet jag, men allt annat än ovanligt och verkar inte påverka företagen negativt. Däremot är det segt såklart.

                    Men tänk tex om du är ekonom och så har du jobbat med att typ…. Ja inte vet jag. Göra värderingar på små privata bolag, i 6 år. Sen söker du jobb på en stor bank där du ska… säg… jobba med privatpersoner som vill ta bolån. (Nu hittar jag på totalt). Det är ju två helt olika saker. Hur ska banken veta att du klarar de arbetsuppgifterna?

                      Jag rekryterar inom alla branscher förutom sjukvård.

                      Man kan ju självklart aldrig veta om en person kommer att funka eller inte. Men om man gör en korrekt rekrytering med assesment (tester osv) samt referenser så borde man kunna göra bedömningen om personen har kapacitet för det man anställer personen för.

                    Tycker det är bra om det används även senare. I min ”bransch” (skola ) används det nästan aldrig och det är jävligt synd. Man blir fast med en massa inkompetent folk.

                      Låter snarare att ni borde se över hur ni rekryterar.

                      Haha ja. Jag är tyvärr
                      inte ansvarig för det. Men det är också lätt att snacka för sig och göra ett bra intryck under en timme (intervju). Det överensstämmer inte nödvändigtvis med hur du faktiskt är och jobbar sen… Därav behovet av provanställning…

            Är sex månaders uppsägningstid verkligen vanligt? Jag hade aldrig skrivit under det avtalet. Känner ingen som har det heller, och har många vänner i höga och bra positioner.

              Ja det är rätt vanligt att det står sex månader i avtalet men det är rätt sällan man måste stanna så länge

                Blir väldigt nyfiken på var du jobbar eftersom 6 månader är väldigt ovanligt. Det som däremot brukar finnas på seniora ledningsroller är en in jail clause för att hindra att en anställd direkt går till en konkurrent. Både denna klausul och allt över 1 månads uppsägningstid håller dock inte rättsligt.

                  I VD-avtal är det nästan standard med 6 månader. Så personer i liknande positioner kan mycket väl ha det i sina avtal. Sitter man på en ”nyckelroll” är man svår att ersätta på bara 3 månader.

                  Vad menar du med att en uppsägningstid på mer än 1 månad inte skulle hålla rättsligt? Såklart det gör.

      Varför mår du inte bra av jobbet? Om det ändå är uthärdligt så hade jag stannat kvar ett tag, med tanke på livssituationen, hållt mig ”bekväm” ett par år, sedan försökt nätverka lite ner aktivt och liksom försökt få in en fot utan att behöva söka nytt jobb från scratch.

        Tack för input! Kan inte riktigt gå in på det mer utan att riskera min anonymitet (eller snarare vågar inte) men det känns bara inte som ett stabilt jobb att ”slå sig ner med”… jag är liksom så stressad att inte hitta något långsiktigt så jag kan landa lite. Jag är så rädd att åren bara ska gå och att ”gropen” blir ännu djupare än den redan är. Att det ska bli svårare och svårare att komma loss

          Utifrån det du skrivit är du mellan 29-33 år gammal, vilket betyder att du har omkring härliga 35 år ish kvar att jobba ? du har många år kvar att hitta nya jobb! Tro på dig själv! Om du kan ”härda” ut i något/några år till pga ekonomiska anledningar (ni hade bland annat höga bolån och sedan två små barn) och söka jobb sedan. Samla på dig mer erfarenhet och trygghet i dig själv. Sök spännande jobb och förhandla om provanställning, lön och andra förmåner! Men tro på dig själv! ??

      Jag tycker absolut du kan söka jobb du inte är perfekt för. Jag fick min tjänst på en annons för nyutexaminerade men de blev glada att jag hade erfarenhet och anpassade lönen. Tycker generellt inte man ska ”ge upp” efter att bara ha läst annonsen utan sök och kom dit och prata med dem!

      Ang resten så ja… Det är kanske så att man får välja, nu när boende tyvärr är så dyrt. Ni trivs bra i det område ni bor nu, men det kanske finns andra man kan trivas i också? Jag har valt att jobba ’bara mina timmar” (tycker det är rimligt, och iofs normalt i min bransch) samt gå ner i tid och sen anpassat boende osv efter det. Kommer aldrig flytta till mitt drömboende t ex, och det är inga konstigheter med det egentligen. För mig är det viktigast att det känns bra varje dag. Nu har ju du gjort i andra ordningen, men är det verkligen för sent att backa, om du vill leva på ett annat sätt? Om ni bor i ett lite dyrare område får ni väl kanske intryck om hur man ska leva från de andra som bor där, men det finns många andra sätt. Känn efter vad som är viktigast för er 🙂

      Att trivas med vardagen är värt allt, tycker jag.

        Jag köper dina argument till fullo. Jag känner bara liksom… jag vill verkligen inte flytta. Vi bor gångavstånd från min familj, min man jobbar här och trivs, vi och barnen har massa vänner i grannskapet, älsta barnet älskar sin förskola. Det är dyrt här och skulle vi ge upp allt detta och flytta till en förort skulle vi såklart få lägre boendekostnader. Men vår livskvalite i övrigt skulle sjunka.

        Jag förstår att man måste välja och inte kan få allt. Men jag blir så uppgiven och besviken för att jag slitit som ett djur med betyg, extrajobb, utbildning, stipendium osv osv sen mellnstadiet just FÖR ATT jag skulle ha alla möjligheter att bo kvar här OCH kunna välja ett jobb jag gillar. Och nu känner jag att bara för att jag ”fastnat i den här gropen” har jag kastat bort det.

          Fattar att du inte vill flytta, trivs man utmärkt så är det ju en rätt extrem åtgärd. Antar att du (och din man?) ändå tjänar rätt bra. Kan ni dra ner på vissa utgifter nu och spara så att ni kan klara en period med en något lägre lön för dig?

          Om du jobbat i fem år, och varit föräldraledig en del av tiden, så tror jag inte att arbetsgivare automatiskt kommer välja bort dig för att du inte är formbar, däremot kanske du måste vara lite extra tydlig när du söker jobb/pratar med dem. Om du jobbat upp dig fort nu kommer du klara det igen!

            Tack! Jättebra synpunkter, verkligen.

            Jo vi skulle klara oss även om jag fick sparken liksom. Men vi vill ju helst inte ”klara oss” utan vi vill ha den standard vi är vana vid. Om det går. Annars hade jag sagt upp mig redan. Förr sparade vi mycket men på senaste tiden har föräldraledighet och bolån ätit upp det mesta så vi har inte kunnat spara så mycket.

          Jag fattar. Utifrån låter det nog ändå som du inte uttömt möjligheterna till andra jobb i samma bransch? Sök lite och de vad som händer? 🙂

      Det låter tufft för dig! Mitt genuina tips är att söka hjälp hos te x Mindler för att få lite nya perspektiv utifrån. Låter som din ångest är på riktigt och på alldeles för hög nivå, du kanske behöver få hjälp med perspektiv utifrån! Har ni någon psykolog via Företagshälsan annars?

      Var inte rädd för provanställning. Det är samma i min bransch, har haft det på alla jobb och aldrig kunnat förhandla bort det. Men man brukar ju alltid få jobbet om det inte går helt åt helvete.

        Få fast anställning menar jag med ”få jobbet”

        (Och jag är inte samma Sofia som den ovan)

      Hej! sent svar, men det är ganska vanligt när man är nyss tillbaka från en föräldraledighet att man har ganska dåligt jobb-självförtroende. Kan det vara det som speglar in? tänker att det är bra att hinna jobba säg ca 6månader i sträck efter och inse att man faktiskt är bra på saker, då är det vips lättare att skriva personligt brev, vara självsäker i intervjuer mm.

      Kände lite som du när jag var tillbaka från en FL

      Hoppas du hittsr ett annat jobb som gör att su trivs, övertygad om att du kan! Du hde inte fått en hög position om det var för att du inte var duktig. Du kommer klara andra jobb i liknande och högre positioner med 🙂

        Tack så jättemycket för peppen ❤️

      Ledsen för sent svar brukar läsa ös först dagen efter. Blev berörd av det du skrev och efter en del funderande ville jag ge dig mitt perspektiv. Jag antar att du är runt 35, bor i en storstadsregion och har en magisterexamen.
      Idag är det egentligen två saker som är viktiga i arbetslivet, antingen är du duktig inom ett specialområde som efterfrågas för stunden eller så är du en generalist, dvs du kan lite om mycket. Det låter på din beskrivning som att du är en generalist på ett företag som är väldigt specialiserade. Du har helt rätt som känner att du gräver dig en grop om du inte gör något. 35-45 år är den period i akademikerns liv som hen är absolut mest attraktiv under hela sin karriär. Du har alltså det gynnsamma fönstret framför dig. Om du blir kvar på din nuvarande arbetsplats till 45 finns risken att du inte längre är attraktiv på arbetsmarknaden.
      Fundera inte så mycket på din uppsägningstid och inte heller provanställning. När det gäller uppsägningstiden kan dessutom inte arbetsgivaren lagligen hålla dig kvar och provanställningen brukar ofta vara aktuell vid första anställningen.
      Mitt första råd är att skriva ihop ditt CV och ta dig en ordentlig funderare på vad du verkligen vill jobba med. Du har minst 30 år av förvärvsarbete framför dig och om inte du själv tar kontrollen över vad du vill göra och jobbar aktivt för att göra det kommer du att bli offer för omständigheter och inte själv kunna välja.
      Kolla vad företag söker, aktivt och regelbundet. Tala om att du alltid är öppen för förslag. Någon föreslog linked in vilket är ett jättebra förslag. Du kan ställa in så att bara rekryterare ser att du söker.
      Nätverka. De flesta anställda suger på att nätverka. Sorry men så är det. Börja med att bli aktiv på linked in. Bjud in människor som du är intresserad av som du tror kanske kan hjälpa dig. Följ människor som du tror du kan lära av. Kommentera andras inlägg. Det räcker inte att bara likea för linkedins algoritmer prioriterar kommentarer.
      Sök jobb. Kunskapen att söka jobb är en färskvara och något de flesta behöver träna på. Den bästa träningen får du i skarpt läge och det ger möjlighet till reflektion när jobbsökandet inte sker av ren desperation. Du kommer att upptäcka några saker när du är ute på jakt. Rekryteringsbranschen är tyvärr full av medelmåttor till rekryterare men plötsligt träffar man på ett proffs. Lägg det namnet på minnet för det är någon som garanterat lägger sin själ i att matcha dig till rätt jobb.
      Gör du ovan saker kommer du på köpet att få ett bättre självförtroende och du kommer att utstråla en större säkerhet. Detta kommer din arbetsgivare att se hos dig. Jag kan mycket väl tänka mig att din arbetsgivare tar dig förgivet. Du är antagligen en steady performer som gör det som förväntas av dig. Du uppfattas kanske som nöjd och någon man inte behöver lägga energi på. Tycker du ska börja ta lite plats.
      Allt börjar med dig. Sätt igång att ta för dig. Lycka till.

        Tack för ditt engagerade svar! Vet inte om du fortfarande läser men tänkte ändå återkoppla. Du har rätt på några punkter: jag är nog ”generalist” såsom du skriver. Jag är under 30 år. Jag känner mig ändå väldigt uppskattad på bolaget (får alltid bra löneökning osv). Däremot slår det lite över till det negativa för jag tror att de skulle bli riktigt förbannade om jag ville skippa min uppsägningstid, och det är ju skadeståndsgrundande… jag tycker att jag har satt mig ner och funderat över vad jag vill hundra gånger men landar inte i någonting. Jag har en gång tidigare varit med om att inte ha fått fast efter provanställning (tror i praktiken att det berodde på andra anledningar än min prestation men jag blev så otroligt bränd av den upplevelsen). Och som jag skrev ovan är det väldigt svårt att slippa provanställning i denna bransch om man inte söker nåt jobb som har typ samma arbetsuppgifter som det man kommer ifrån.

        Förändras ditt råd något efter dessa förtydliganden med min ålder, uppsägningstidens ”verklighet” osv?

          Vad gäller provanställning förekommer det ibland. Ex anställde min tekniska chef aldrig tekniker in i sitt team av driftstekniker som ansvarade för driften av strategiskt viktiga datahallar. I det fallet handlar det om att du måste kunna samarbeta med dina kollegor och du måste följa processer och rutiner och inte börja free styla när något går fel. Att ha provanställning på generalister brukar vara aktuellt vid första jobbet och om man är ung. Som generalist är det enkelt att byta bransch. Är du en duktig ledare är det en fördel att inte kunna dina medarbetares jobb. Du blir anställd för att du är duktig på att få dina medarbetare att leverera samtidigt som de trivs och känner sig bekräftade.
          När det gäller uppsägningstid är det en tvingande regel att uppsägningstiden är 1 månad för anställd. Det går alltså inte att avtala bort. Även om du ingått ett avtal är det inte bindande eftersom arbetsgivaren inte lagligen kan kräva 6 månader. Det är lite fult av arbetsgivare att göra så. Av nyfikenhet undrar jag hur lång arbetsgivarens uppsägningstid är enligt ditt anställningsavtal?
          Men om du inte är bekväm med att utmana din chef om uppsägning spelar det faktiskt mindre roll för om en ny arbetsgivare verkligen vill ha dig kommer hen att vänta tills det att du är löst från din tidigare anställning.
          Att du är under 30 är bara bra. Det ger dig tid att landa och verkligen känna efter. Dessutom har du att döma av vad du skriver både en bra utbildning och chefserfarenhet och du är bara i början av din karriär. De flesta avslutar sin karriär rätt långt ifrån var de började.
          Jag tycker fortfarande att du ska gå igenom din cv och söka jobb inte nödvändigtvis för att det är drömjobbet utan för att vidga vyerna och kika på vad som finns där ute. Det är ett sätt att ta tempen på vad som är möjligt för dig och ett sätt att hålla dig aktuell. Det gör också att du skakar av dig dina negativa känslor för ditt nuvarande jobb och det kan bidra till att du ser ditt nuvarande jobb på ett nytt sätt. Du kanske upptäcker positiva saker som du inte sett tidigare.
          Jag tror även att du skulle må bra av att ha en mentor. En del företag har mentorsprogram med externa mentorer. Däremot ska man akta sig för att ha en mentor i det företaget man arbetar i. Det kan lätt uppstå en lojalitetskonflikter. Jag har själv tre adepter som adopterat mig som sin mentor och det är ett givande och tagande för bägge parter. Har inte ditt företag något program kan du själv fundera över om du känner någon du har förtroende för och som du tror kan vara intresserad av att lyssna på dina funderingar. Som sagt du är bara i början och har fått en bra start.

            Tack för svar (igen!) Har du någon källa på att 6 månaders provanställning inte skulle vara giltig? Jag har försökt läsa på om detta ganska mycket och även pratat med facket. Som jag förstått det är längre uppsägningstid än den lagliga alltid giltig eftersom domstolen anser att det är till arbetstagarens fördel med lång uppsägningstid. Att det ibland i praktiken är till nackdel för en specifik person saknar liksom betydelse. Kortare uppsägningstid än vad som står i LAS är däremot inte giltig. Så jag blir lite förvirrad när du säger att min uppsägningstid bara skulle vara 1 månad. (Den avtalade 6 mån är ömsesidig).

    Hur tusan håller jag mitt (färgade) blonda hår kallt blont? Det dröjer inte så länge efter frisöen innan det gulnar tycker jag och av silverschampo blir det ganska lätt matt/grått så vill inte använda det för ofta :/

      Färgbomb

        Tvätta/skölj inte håret inom de närmsta 48h om frisören gjort en nyansering på dig.
        Använde silverschampo/silverinpackning med jämna mellanrum.

      Violett schampo och balsam och färgbomb revlon

      Detoxschampo (Schwarzkopf Blondme detox) samt silverinpackning/färgbomb med violetta pigment, tillsammans var tredje tvätt ungefär. Kan rekommendera Evo Fabuloso Platinum Blonde!

      Och: om du gör slingor eller balayage så kan det vara värt att bara gå och nyansera håret hos frisören emellan blekningarna ☺️

      Sluta använda schampo i längderna och använd en återfuktande inpackning med kalla pigment. Tvätta inte med för varmt vatten, använd alltid värmeskydd och undvik värme på håret så mycket som möjligt.
      En nyansering håller inte jättelänge så det är kanske värt att göra en varannan månad om du vill hålla det riktigt kallt.

    Tips mot torr övre panna/hårbotten? Det flagnar typ och det är INTE mjäll!

      Psoriasis?

      Fungoral och Selsun eksemschampon från apoteket funkar jättebra för mig mot klåda och flagor i hårbotten.

      Redken scalp relief!
      Och aha-behandling. Fick tipset från ”skönhetsdjungeln” på insta, hen har en egen kategori om just detta.
      Köpte the ordinarys ahasyra och alla mina problem försvann! Hade supermycket problem med just torr hårbotten som inte var mjäll och detta har verkligen räddat mig! Lycka till ❤️

      https://www.apotea.se/aco-special-care-dry-scalp-shampoo-200-ml
      Den har funkat för mig, än så länge. Men Idas tips lät intressant, hoppas att du finner något som hjälper!

        Tack alla som har tipsat ❤️

      Använder du stark ansiktstvätt? Jag slutade med det och får inte sådan torrhet längre.

        Nej och det är mest vid hårfästet/hårbotten :/

      I hear ya! Det enda som fungerade på mig var Nioxin och det sortimentet som hette typ ”Sensitive Scalp”. Det kommer i ett paket med 3 olika steg.

      Selsun/fungoral etc. fungerade inte på mig då mitt problem inte var mjäll utan bara extrem torrhet!

        Åh tack ? ska prova!

          Ja gör det! Efter två användningar blev min hud och hårbotten perfekt ? Har provat ALLT! Aco, Maria nilla, selsun, fungoral, apotekets egna märken.

          Btw den som jag använde (och fortsatt använder) är denna: https://www.lookfantastic.se/nioxin-scalp-recovery-3-step-anti-dandruff-system-for-itchy-flaky-scalp/12117295.html?switchcurrency=SEK&shippingcountry=SE&utm_source=AWin-575373&utm_medium=affiliate&utm_campaign=AffiliateWin%7CFeed&affil=awin&utm_content=Velka+Shopping&utm_term=Comparison+Engine&utm_source=AWin-575373&utm_medium=affiliate&utm_campaign=AffiliateWin&awc=8982_1639307462_ec9bc53512e89e6a537280fde0d20d69

          Du kan säkert hitta den lite billigare ett annat ställe, men det funkar verkligen ☺️

      Heal, Maria Nila

        Det blev min hårbotten värre av. Hårbotten torkade ut jättemycket.

    ??Halloj! Varning för barn-fråga. ??

    Ni som vill ha fler barn eller redan har flera barn, hur resonerar ni: skaffa andra barnet nära inpå (typ 1-3 år mellan) så att man sen ”aldrig” behöver vara sådär dyngtrött igen, eller avvakta några år (typ 3-6 år emellan) så man hinner få en period med okej sömn innan nästa bebis?

    Bakgrund till frågan är att vi är heeelt säkra på att vi vill ha fler barn och vi glädjs verkligen åt att ha småbarn men vi är så djävulskt trötta haha. Så börjar fnula lite på vad som är smartast.

      Kommer vara 2,5 år mellan mina och det tycker jag känns lagom

        Efterfrågar resonemanget! Så har du lust att utveckla varför du tycker det är så bra? ?

          Tycker att allt blivit så himla mkt enklare nu efter 2 år och det känns inte som att det kommer bli lika tungt som med två st under två. Jag vill ha ett syskon i nära ålder dels för att det är kul men också för att jag vill vara en hyfsat ung mamma och känna mic klar på barnbiten

      Himla svårt det där tycker jag med! Vi har en 1,5 åring o funderar hur man ska göra. Vi är supertrötta men vill inte dra ut på småbarnsåren för mycket heller. För oss lutar de åt att försöka nu i vår. Vi vill ha två barn så då är liksom småbarnsåren avklarade rätt så fort men ibland undrar man bara hur man ska orka 😉

        Ja vi är så himla kluvna. Tycker småbarnsåren är mysiga så jag vill egentligen inte skynda mig att ”bli av” med dem, men vet samtidigt inte om jag kommer palla att återgå till sånhär trötthet sen när vi väl kommit ur det…

      Var son fyller 5 i februari och jag har precis plussat efter att vi har försökt få ett syskon i 2 år. Jag har såååå dåligt samvete över att min son inte fick ett syskon tidigare. Jag hade gärna haft 3 år imellan mina barn.
      Jag själv har en bra relation och har alltid haft med mina småsyskon som är 3 respektive 5 år yngre än mig.

        Min storebror är fem år äldre än mig och min lillasyster är fyra år yngre än mig. Vi har jättefin relation och i har alla njutit av att ha småbarnsåren för oss själva.

        Min mans och hans lillebror är mycket närmare i ålder, men dom har inte en bra relation alls. Det beror med andra ord inte på åldersskillnaden.

        Det kommer bli jättebra, släpp samvetet.

        Jag har en bror som är 10 år äldre o en syster som är 8 år äldre. Vi har jättebra relation till varandra ! Så ålderskillnaden är verkligen inte allt! Grattis till plusset! Det kommer att bli bra:)

        Men var snäll mot dig själv….! Det är inte ditt fel. 5,5 år blir perfekt, de kommer ha en sån fin relation.

        Sluta övertänka. Min man och hans bröder har bara 2 år mellan sig men ändå har de dålig kontakt och inget gemensamt. Medan min bästa vän har över 8 år mellan sig och två syskon (alltså 8 år mellan varje syskon) och de är supertighta och umgås jämt. Ålder spelar inte så stor roll utan handlar mer om personlighet och kemi.

      Jag är gravid med nummer två och om allt går vägen här blir det prick två år emellan. Vår dotter var riktigt krävande som nyfödd och sover fortfarande kasst men jag har någon naiv tilltro till att det ska hinna bli lite bättre innan bebisen kommer hehe… Vi tycker att det känns praktiskt att ”köra på” medan hemmet är bebissäkert, allt är ”redo” för en till liten men framförallt tänker vi att de kommer att ha mycket glädje av att vara nära i ålder. Så det är framförallt tanken på det som övervägt det negativa för oss.

      Jag har exakt tre år mellan mina barn. Kändes bra att största fick mycket egentid medans han var liten, och att lilla nu kan få den närhet han behöver när stora börjat bli lite mer självgående.

      Vi var ej så bra på att hantera första årets påfrestningar och valde därför att vänta. Jag ville känna att jag längtade efter ett andra barn innan vi satte igång, och det tog flera år.

      Många kör på och det går toppen. Men kom ihåg att vi är olika och det går inte alltid bra för alla. Tänk utifrån er själva, hur påfestad är er vardag? Att grannen, kollegan eller någon förhistorisk kvinna på savannen kunde bolla jättestora påfrestningar än man själv är tyvärr ingen garanti för att man själv kommer kunna det.

        Vi är båda nära våra syskon i ålder och har inte upplevt någon större glädje av det faktiskt. Jag tror jag och mitt syskon hade gynnats av att ha lite fler år mellan oss. Men det där är ju väldigt individuellt! Jag tror det är väldigt praktiskt som förälder med barn i samma ålder som kan göra samma typ av aktivitet osv.

          Ja det är ju verkligen mer praktiskt att ha dem i nära ålder så att de kan gå i samma skola under större perioder och även fritidsaktiviteter som familj. Har inte upplevt det som ett problem med 3 års skillnad men vid större skillnad än så kan jag tänka mig att det blir svårare.

      Har 15 månader (jaaaa okeeeej 1 år tre månader alla surisar som hänger här ?) mellan mina. Vi ville bara ha två barn och tycker bebistiden var sådärkul så körde bara på. Det var kaos i ungefär två år men nu är det superkul! (De är 5 och 6 idag). De är även bästisar, så fint att se ☺️

      Vi visste att vi ville ha syskon och ganska tätt så mellan 1an och 2an är det 21,5 månad. Maken var nöjd med två men jag kände redan under graviditeten med 2an att jag vill ha en 3a, så om allt går väg kommer kommer det vara 2år och 3 månader mellan 2an och 3an. Så blir 3 barn på lite mer än 4 år.

      Finns för- och nackdelar med allt såklart, för oss var det att vi ville bli av med småbarnsåren förhållandevis snabbt. Jag kommer vara 33 när 3an födds och maken 36 år, för oss kändes bäst att inte vara äldre än så. Vi bägge har syskon ganska tätt. Är såklart ingen garanti för syskonrelationen ändå men det tror jag har mer att göra med barnens personlighet än åren emellan.

      Det positiva med att vänta är väl att man kanske har mer ork under de första åren ifall syskon är lite äldre och mer självgående. Kanske större förståelse osv. Men som sagt var för oss vägde det mer att bli av med blöjåren än att behöva börja om. ??

      Viktigast är att göra det som känns bäst för sin familj ?

        Låter exakt som här ? 3 stycken på 4 år och en dag.. Men jag vill ha en 4a, snart så vi kommer ”ur” den pärs det ändå är samtidigt som jag vill hinna mysa så mycket som möjligt med de stora som får möjlighet att vara hemma länge ❤

      Har 3 år mellan så hann med ca 2 år av bra sömn då första sov bra (inte andra dock ?). Tänker att det beror kanske på hur trötta ni är och hur det påverkar er, alltså är ni trötta så ni har svårt att klara dagen och bråkar eller är det mer att ni dricker lite extra kaffe och går genom dagen med halvöppna ögon liksom. Tror ändå ni är på rätt spår att tänka på vad som är bäst för ER, att ni ska orka. För det är ju stor skillnad att peppat tänka att ”nu kör vi på” mot att köra på trots att livet knakar av någon slags plikt mot första barnet och tanke att allt ska ordna upp sig sen.

        Jaa haha det pendlar så från dag till dag. Vi är ett jättebra team och har också bra stöd från familj vilket vi är tacksamma för. Vår bebis är också ganska ”lätt” förutom sömnen då. Det gör dock att jag nojar haha, för jag tänker typ ”ja okej vi tycker att det till och från är kämpigt med denna bebis som ändå är en lätt bebis, tänk om nästa blir ett kolikbarn eller bara allmänt gnällig eller är vaken heeela nätterna. Skulle vi klara DET?” ?

      Vårt stora barn fyllde 5 år igår och vi har en bebis på 4 månader. Den stora är nästan självgående vilket gör mycket i livet enklare. Hen har också en förståelse när den lille krånglar. Dock är det jobbigt att ha börjat om. Allt som tidigare var en vana måste jag aktivt komma ihåg. Som att köpa blöjor. Så nu tänker vi att nummer 3 ska komma relativt snart. Om det blir en nummer 3.

      Har 3 år och 2 månader mellan mina. Gränsfall för förstor åldersskillnad tycker jag. Det går att hitta aktiviteter som passar båda men jag hade absolut inte velat ha längre emellan såhär i efterhand. Från början var vi inne på ca 4 års skillnad. Är glad att det blev såhär. Jag tror att det optimala är 2,5-3 år för att både orka med, stora barnet förstår och känner sig inte utanför (Man kan inkludera stora på ett fint sätt) plus att det går att hitta på aktiviteter (stora som små) som passar båda. Tänk att sitta och försöka göra läxor med en 7 åring samtidigt som man har en 2 åring hemma?? Eller som nu när vår 6 åring har kompisar hemma och det knappt går att förklara för snart 3 åringen att dom vill vara i fred.

        Bra synpunkter! Inte tänkt på det där med läxor vs bebis osv.

      Har knappt 2 år mellan, samt det dubbla. Lite över 4. Det sista var glassigt 🙂

      Vi önska liten skillnad på ålder mellan, typ 2 år, blev just 1år11,5 månader emellan, och vi är så nöjda med detta ? tanken var just att man får all sömnlöshet i samma konkurs och sen är det över samt då mannen har 5 år mellan sin bror och de har aldrig haft riktigt nåt gemensamt, jag har 13 år mellan mig och syster och inget där gemensamt så ville vi undvika det.. våra barn är bästa kompisar med varandra och leker hur fint som helst med varandra ❤️ nu 7 och 9 år

        Vad fint! Men hur var det de första åren då? Hur tog ni er igenom det? Haha. Jag märker att jag blir såå himla påverkad av sömnbristen. Åker lättare på förkylningar och känner mig mindre sugen på livet i allmänhet. Kan typ vissa stunder vissa dagar inte tänka på nåt annat än att jag vill gå undan och sova. Men jag är ju fullt fungerande glad och närvarande mamma liksom. Älskar att ha en bebis. Men just det där med sömnen är en så himla jobbig grej som förstör..

          Vi klarade oss, första sov hackigt och med massa sömnbrist medan 2an sov bra från början! 🙂 Man var trött men man överlever och så har vi bra stöd av far och morföräldrar som ställer upp i ur och skur!❤️

      Vi väntar nu vårt andra barn och det kommer vara 3 år och 9 månader mellan. Vi började försöka med andra då vi tänkte att det skulle vara 2,5-3 år mellan men det tog längre tid än väntat så nu blev det lite längre emellan. Med facit i hand är jag bara så glad att vi blev gravida igen och sen känns det lite skönt att vi (förhoppningsvis) kommit förbi värsta treårstrotsen också.

      Var helt inställda på att vi ville ha barn tätt (skiljer 1,5 år mellan mig och mitt syskon och samma för min man med hans syskon), men efter vi fick första barnet började jag tänka om… var inte förberedd på hur knäpp och dåligt jag skulle må av att inte få sova (och vårt barn sov verkligen som en kratta, kunde bara sova på oss och vaknade varannan timme VARJE natt..). Allt annat kändes överkomligt men just sömnbristen tog så hårt på mig/oss! ? samtidigt som vi kände att det kanske är lika bra att ta all sömnbrist på en gång istället för att börja om om några år…

      Ju närmre ettårsdagen vi kom desto mer funderade vi. Skulle vi få barn tätt skulle jag inte behöva gå tillbaka till jobbet emellan (tänkte vara hemma minst två år med första) vilket kändes skönt, vi skulle inte glömma bort allt om hur det är att vara småbarnsförälder och framförallt skulle de bli nära i ålder (målbilden: att de alltid har en lekkamrat i varandra).

      När vi testade att vår ettåring fick sova i eget rum sov han plötsligt hela natten (varför gjorde vi inte det tidigare?!) och då kände vi att det är lika bra att köra på! Man vet ju aldrig hur långt tid det tar eller om man kan bli gravid igen, så vi började försöka och blev gravida direkt… kommer skilja 20 månader mellan dem!

    Jag är manshatare, fråga mig vad ni vill

      Är du ful och har blivit behandlad som skit pga det och därför hatar män?

        Ja absolut. Det är inte för att män misshandlar, våldtar och mördar som jag hatar dem.

          Fast det är en väldigt liten del män som faktiskt gör det. Verkligen orka. Hade du varit snygg hade du nog tyckt om män mer.

            Ja jag har hört att det bara är 2% av männen som är rötägg, alla andra är bra killar

            Snarare tvärtom isåfall att snygga kvinnor blir trakasserade i större utsträckning. Dock drabbas alla kvinnor mer eller mindre.

            Inte en chans att du är kvinna som skriver sådär haha.

              Jo jag är faktiskt kvinna och det är ju sjukt att du tror att kvinnor är en homogen grupp som tänker samma sak om allt ? herregud så ointelligent du är

        För bara fula blir behandlade som skit??

          Och också, det är okej att behandla fula kvinnor som skit? En man kan vara en ”bra man” även om han behandlar fula kvinnor som skit? Logiken…

      Är du ful?

        Nej

        Haha jävlar vilken fråga? Tror ni att snygga kvinnor är skonade från alla dårskap män står för eller?

      Vad åt du till middag idag?

        Paj och sallad

      Jag var det också, men sedan insåg jag att jag då lät män definiera hela min person vilket blir motsägelsefullt. Hur tänker du kring den saken? 🙂

        Män dikterar kvinnors livsvillkor och hatet är en naturlig följd av det

          Att hata någon är som att själv dricka gift och hoppas att den andre ska dö.

            Starkt

          Alltså vilket skitsnack. Bor du i Sverige eller Saudiarabien? Män dikterar verkligen ingens liv i Sverige.

            Hur menar du att man Inte dikterar kvinnors livsvillkor i Sverige?

      Är du rasist också?

        Nej

      Hur definerar du manshatare och hur påverkar det ditt liv?

      Jag är inte manshatare, respekterar många män på mitt jobb men jag skulle aldrig bo med en man.

        Jag har väldigt låga tankar om män.
        Jag anser att män är farliga rovdjur i värsta fall och extremt tråkiga och självupptagna i bästa fall.
        Det påverkar mitt liv positivt att välja bort män.

          Låter som att du har ett ohälsosamt tänkande. Antar att du inte har haft bra män runtomkring dig.

      Har ingen fråga men tycker män är betydligt lättare att umgås med än kvinnor. Är kvinna själv.

        Samma här. Umgås enbart med män på min arbetsplats. Har en kvinna i teamet nu men trivdes bättre när det bara var jag och resten män.

          Har i princip bara manliga kollegor och har haft det så hela mitt yrkesliv. Förstår inte det där manshatet alls. Tycker män är betydligt rakare, snällare och omtänksammare än de kvinnor jag träffar. Inte alls lika avundsjuka på varandra heller.

            Ja men sen är de också helt ointresserade av allt och alla runt omkring sig. Det går inte att föra ett samtal med män, det pratar bara om sig själva.

              Håller inte alls med dig.

              Ja detta!! Var ensam kvinna på min arbetsplats i två år och det var så oerhört svårt att hålla igång samtal som inte handlade om bilar eller jobb. Nu är vi en tredjedel kvinnor och stämningen är sååå mycket trevligare.

                Män är roliga om man vill ha jargong, brottas lite eller få hjälp att uträtta något fysiskt. Till allt annat är de fullkomligt värdelösa.
                Jag har haft några manliga vänner genom åren men de rinner alltid ut i sanden eftersom män inte kan ta ansvar för att upprätthålla relationer.

                  I vilka situationer vill man brottas med sina vänner haha? Men jag håller med om att det kan vara kul att gå ut och ta en öl med sina killkompisar i ett större gäng, men knappast äta middag och prata om meningen med livet. Jag vet också att om jag inte hör av mig så rinner vår relation ut i sanden.

            Åh jag tycker helt tvärtom! Älskar att hänga med kvinnor. Tycker det är mer givande på alla sätt.

              Eller hur!

        Föredrar män före kvinnor alla dagar i veckan! Jag har alltid jobbat med majoriteten män och umgås helst med killar privat också.

      Intressant tråd! Vad fick dig att hata män? Vid vilken ålder kom ditt hat?

        Jag har haft det som barnsben då jag från tidig ålder sett vad män är kapabla till

      Det här är kanske en alldeles för personlig fråga (du behöver inte svara på den om du inte vill). Är du straight?

        Givetvis inte, tack och lov

          Haha där kom det. Herregud. Om du nu inte ens är attraherad av män varför lägger du då sådan energi på dem?

            Jag lever trots allt fortfarande i ett patriarkat och tvingas möta män på daglig basis

            Trodde du att endast de som är attraherade av män blir påverkade av dem? 🙂

            Som andra har sagt blir man påverkad av män vare sig man har sex med dem eller inte. Sedan kan man ju för övrigt vara attraherad av män även om man inte är straight.

      Känner du aktivt hat mot random man på stan?

        Inte aktivt hat. Mer att jag väljer bort att ha män i mitt liv.

      Lämpliga straff till män som begår våldtäkt?

        Skär av dem tasken + brännmärkning så att det lätt går att identifiera dem

          Tack. Bra förslag. Är ingen manshatare men hatar såklart våldtäktsmän.

            då är vi i samma team du och jag

      Är du straight?

      Hur ser din relation ut till din pappa?

    Hur blir man av med prestationsångest? Har känt så här hela mitt liv och lyckas inte jobba bort det. Oavsett om det handlat om studier eller jobb. Känner liksom att livet bara känns tungt när jag hamnar i perioder där prestationen blir allt. Som att jag gör livet svårare än det kanske egentligen behöver vara. Tips?

      Undrar samma! Förstår hur det känns <3

      Hur har du försökt att jobba bort det (som inte har funkat)?

        Gått i terapi i många år (inte specifikt för prestationsångest dock) och kommit fram till roten av mina problem. Förstår varför jag har prestationsångest och kan tänka rationellt kring prestation men kan liksom inte känna att jag duger om jag inte presterar på topp. Kanske mest en frustration över att mina känslor inte hänger med mitt intellekt. Har även försökt att vara snäll mot mig själv och tänka snälla tankar men faller snabbt tillbaka i min prestationsångest vid exempelvis stress.

    Ni som använder olja till ansiktet, vilken? Argan?

      Kaktusolja

      En från kiehls

      Anne Marie Börlinds apelsinblomsolja.
      Helt underbar tycker jag.
      Finns att köpa online på t ex Apotek Hjärtat, Apotea.

      granatäppleolja <3

    Någon som kan bekräfta att det där med att vara … välutrustad som man, hänger ihop med kroppslängd, skostorlek, storlek på händer? Eller stämmer det inte alls?

      Hur skulle någon här kunna ge andra svar än bara sina egna erfarenheter?

      Eller tror du att en penisprofessor ska ge dig svar?

        Är du samma person som skrivit mängder av otrevliga svar till folk senaste dagarna?

        Det går bra med egna erfarenheter om du har sådana?

          Jag tror inte det alltid är så, men min pojkvän är typ 195cm och allt det du nämnde är stort på honom

          Det är inte att bekräfta ett samband.

      Big hands big feet big disappointment haha. Får för mig att jag kan se på killar hur stor den är, kan förstås inte alltid verifiera det.

        Vad går du då på?

          Kroppstyp t.ex, långa gängliga killar = stor. Och förstås big dick energy

      Min erfarenhet säger att det där är en myt. Har inget samband alls.

      Största jag har varit med ”där nere” hade de minsta händerna, normal kroppsbyggnad och längd. Så nej, myt.

        Hmm den största jag har varit med var lång, stora händer, bredaxlad. Även svart så kanske hade mer med det att göra. Men i min erfarenhet är det inte en myt.

          Bbc??

      Min erfarenhet är att långa män oftast har även långa kukar ?
      ” Forskarna noterade en liten korrelation mellan erigerad längd och kroppslängd.”
      Enligt
      https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/nya-ron/2015/03/medelpenisen-definierad-i-metastudie/

        Haha inte min erfarenhet.

      Är du man?

        Om du menar den som ställde frågan så nej, nyfiken nybliven singelkvinna ?

      Händer ja

      Stämmer ej. Jag har motsatt erfarenhet.

      Gick ut med en kille som var prick 2 meter lång. Det var tyvärr det enda positiva med honom. Blev så besviken när han tog av sig kalsongerna.

        HAHA samma här

      Min erfarenhet är att är killen lång och stor, ja då är kuken också det. T.ex killen på 2.05m hade en så stor att det gjorde ont, jämfört med killen på 1.70m vars kuk knappt kändes.

      Nej, har varit med några på 190+, med stora händer och fötter och minisnoppar. Andra i samma längd har varit väldigt välutrustade. Vissa har varit korta, med både händer, fötter och snopp i liten storlek. De flesta har dock varit av medellängd med lagom stor kuk.
      Däremot är min erfarenhet att de som är väldigt välutrustade där nere, är sämre utrustade där uppe…

      Hmm. Nu har jag inte varit med så många (12 stycken) men generellt vill jag säga det hänger ihop, MEN är inte en idiotsäker regel så att säga.

      Tittade faktiskt på p0rr häromdagen och reagerade på att mannen var väldigt välutrustad men hade ganska små feminina händer! 😛

    I And just like that… Kunde de inte bara låtsats att Samantha ringde ibland från London osv? Så inte trovärdigt att hon bara gör slut med alla och drar för att hon inte får vara Carries publicist längre. Och de här woke-inslagen är så himla dåliga. Och är Steve 50+ eller 80+?

    Upptäckte att en manlig vän till mig (som lever med en tjej) har skaffat ett anonymt konto på Instagram där han bara följer gaymän, mestadels drag vars innehåll/bilder bestod av ett väldigt se@uellt flöde.

    Jag fick upp det här kontot återkommande bland konton att följa. Trodde först att det var min mans bror då kontot använde samma namn som honom. Så för att ta reda på om det var min mans bror loggade jag in på kontot med ”glömt lösen” och fick då upp sista numren i telefonnumret och såg då att det inte var min mans bror som jag trodde utan min vän. Som uppenbarligen är attraherad av gay(drag)män. Vilket är helt okej.

    Känns sorgligt om han lever i någon slags hemlighet där han inte kan vara öppen med vem han är eller vad han gillar.

    Vad hade ni gjort om ni hade fått reda på detta? Ska jag säga att jag vet eller bara låtsas som ingenting?

      Varför hamnar jag bara i modd?

      Låtsas som ingenting. Det är hans ensak.

    Finns det folk som aldrig lidit av ångest eller någon annan form av psykisk ohälsa/sjukdom? Är så fascinerad över att det finns personer som kommer från fina omtänksamma kärnfamiljer, med god ekonomi, inga bekymmer, ingen psykisk ohälsa eller jobbiga händelser. Om någon känner igen sig, hur är det att leva det livet?

      Det undrar jag med, är iof född och uppvuxen med en trygg familj osv men har ätstörningar och ångest. Kommer inte ihåg hur det är att leva utan ångest och undrar om det faktiskt finns människor som aldrig har det.

      Jag tror inte att det existerar personer som aldrig någonsin haft, som du uttrycker det, ”bekymmer” och ”jobbiga händelser”. Däremot kan ju en ”jobbig händelse” för en person vara att det tar slut med en partner eller att man får inbrott i garaget, medan det för en annan person kan vara att förlora hela sin familj i tsunamin eller att ens barn får cancer. Allt blir ju relativt.

      Också hur man definierar ”ångest” är relativt. Jag skulle nog säga att jag är en sådan person som du efterfrågar, med fin kärnfamilj, ekonomisk trygghet och inget katastrofalt har hänt. Jag är frisk och skulle inte säga att jag lider av psykisk ohälsa. Har en fantastiskt fin relation med min familj, en toppenman och ett friskt och tryggt barn. Hade en lätt graviditet och smidig förlossning. Har ett bra jobb. Roliga vänner. Men naturligtvis kan jag också vara ledsen ibland, grubbla över saker, få jobbig PMS som gör att jag upplever ångest. Osv.

      vad är du nyfiken på?

      Man behöver inte varit med jobbiga händelser för att lida av psykisk ohälsa? Jag kommer från en fin omtänksam familj med god ekonomi och har levt i min skyddade verkstad med exakt 0 jobbiga händelser men jag har lidit av panikångest, bulimi, anorexia, svår social ångest

      Alla är ju med om jobbiga händelser, men inte alla utvecklar t.ex. depressioner eller mår dåligt i längre perioder. Tror allt handlar om dels vilken sårbarhet man har i sig, men också vilka strategier man har lärt sig för att hantera dessa händelser. Fastnar man i grubblerier och ältande så leder det ofta till depressioner, t.ex.

      Min sambo är sådan! Vi båda har haft en liknande uppväxt med en fin kärnfamilj med god ekonomi och har båda varit duktiga i skolan. Sedan jag var ungefär 16 år har jag mått dåligt i perioder, haft mycket prestationsångest, känt mig orolig för allt, hatat mitt utseende, känt utmattningssyndrom medan min sambo (jag skojar INTE nu) har ett par dagar per år han känner sig nedstämd. Annars älskar han verkligen livet och är alltid glad! Och jag har känt honom i snart tio år så jag vet att det inte är en fasad. Jag hade 100 procent bytt hjärna med honom haha. Han känner i princip aldrig ångest/oro medan det är vardagsmat för mig haha. Jag tror det handlar väldigt mycket om hans hjärna/genetiskt. Jag tyckte det var intressant att läsa överläkaren Anders Hansen säga att ur ett evolutionärt perspektiv är det en fördel med ångest.

      https://www.mabra.com/psykologi/overlakaren-anders-hansen-darfor-borde-alla-ha-angest/6670667

      ”Och som sagt har det varit en överlevnadsfördel att snabbt kunna slå på stressystemet – och hellre en gång för mycket än en gång för lite. Att dra igång sitt stressystem och se faror över allt, så att man kan undvika dem.

      – Så i biologisk mening är det märkligt att det finns människor som INTE har ångest, säger Anders Hansen i Malou efter tio nyligen.”

        Men shit… skulle kunna varit jag som skrev detta inlägg ? Min man och jag har varit ett par i snart 12 år. Han är på riktigt ALDRIG nedstämd. Livet är topp hela tiden och det är här vi kan krocka.. Då jag är helt tvärtom. Har mycket ångest, oro och grubblar allmänt.

        Men skulle fan inte säga att det är ”normalt” att vara som min man.. hör nog absolut inte till vanligheterna haha

        Jag är som din man 🙂

          Berätta ?

      Tack för era reflektioner! Det var jag som ställde frågan. Givetvis har vi alla olika motståndskraft och resiliens. Det jag personligen fått genomgå skulle nog gett vilken annan människa som helst allvarlig PTSD. Och givetvis menar jag inte att trauman är en absolut förutsättning för psykisk ohälsa eller sjukdom ❤️ Alla kan må dåligt. Jag tror det kan vara bra att bära med sig vetskapen om att alla hanterar saker olika.

      Min sambo är det. Han har aldrig vart med om någon större jobbig händelse i sitt liv eller har något som ens kan lika ett litet trauma. I hans värld var ångest, depression och självmordtankar obefintliga nästintill. Han blev väldigt chockad över hur omfattande det är och hur man kan få ångest från ”ingenstans”. Han är dock väldigt medveten om att han är priviligerad och väldigt intresserad i att förstå vad som händer när något händer med min hjärna. Han har läst en massa om det på nätet efter vi träffats för att försöka förstå hur man bäst stöttar någon som får panikångest eller liknande och det känns tryggt för mig och på något sätt skönt (?) att han inte upplevt något liknande. Sen 15 års åldern har jag omringat mig med folk som har/haft ångest, depression eller något åt det håller så jag tycker det är skönt att veta att han är ”frisk”.

    Varför hamnar jag bara i modd?

      Du måste chilla

      Sluta tjata, du gör ju inte det. Har läst ditt långa inlägg 3ggr nu.

        Jo jag hamnade i modd. Men ser nu att kommentarerna släppts fram.

    Är det någon som fått klamydia i halsen/svalget? Jag är orolig att jag har det. ? ser ut som halsfluss i min hals men har ingen feber, inget halsont, endast lite svullen vid en halsmandel… 1177 nonchalerade mig att det inte kan vara klamydia utan snarare halsfluss av virus men är ändå orolig då jag nyligen hade oralsex med ett ONS….

      Det kan även vara herpes! Gå till vårdcentralen och be dom ta test

        Ringde vårdcentralen, fick som svar att avvakta 1-2 veckor och fick inte komma och ta test…

          Märkligt vårdcentral, ring igen och be att få en tid för provtagning. Om det är herpes så läker det ut av sig själv, men klamydia kräver väl ändå antibiotika?

            Ja. Hon lät bara irriterad på att jag ringde och tog upp deras tid, då hade jag ändå väntat på samtalet hela dagen och hon ringde 1h senare än bestämt… men hon sa bara att nej det är inte klamydia, frågade henne hur hon kunde veta det – fick inget svar alls. Har bokat tid till en mottagning där man kollar könssjukdomar och ska ta test där i veckan. Men är ändå orolig …

              Så vill alltså veta om någon annan haft klamydia i halsen/svalget som kan berätta deras symtom dem haft.

          Klamydia faller under smittskyddslagen så de kan inte neka dig ett test! Vården ska provta de lokaler (platser på kroppen) där smittan kan ha hamnat. Kontakta igen, hänvisa till smittskyddslagen och nämn ovan. Mvh jobbar med detta och blir galen på vårdinstanser som inte gör sitt jobb pga okunskap/rädsla för frågor som rör sexuell hälsa

            Vad bra svar. Det är alltså inte ovanligt att folk blir nekade? Jag är inte ts, men i min naiva värld blir man testad om man ringer och ber om tid.

      ?

      Tack för att du talar om nått för mig som jag inte redan lärt mig den hårda vägen!!!! ?????

        Hehe hårda vägen…
        Förlåt…

          Hahaha det är okej, det var hårt på många sätt ?

      Googlade på klamydia och det är ovanligt med klamydia i halsen. Du har troligtvis halsfluss och halsfluss kan du ha utan feber, det har jag haft. Ring VC på måndag och be att få göra halsprov. Hoppas det ordnar sig så du blir fort frisk.

        Tack Maria för ett lugnande svar. Har också läst att det är väldigt ovanligt med klamydia i halsen men man blir ju orolig ändå.. och vet inte hur vanligt det är med halsfluss utan feber och halsont..

    Fan vad jag hatar att vara fattig. Tack för mig.

      Samma för mig. Speciellt jobbigt när man har typ 500 000 högskolepoäng och ändå tjänar skit.

        Vad tjänar du som du upplever är ”skit”? Undrar en annan som efter tre års studier fick en ingångslön på 25k 🙂

    Kanske en konstig fundering (och väldigt ytlig) hahhaa men jag har tänkt lite på det här med att det blir allt vanligare att tjejer plastikopererar sig och/eller gör fillers-/botoxbehandlingar i min ålder (är 24 år). Det är töntigt det här med att ranka sitt utseende i siffror men vill bara åskådliggöra mitt exempel; säg att jag var en 5 utseendemässigt på skalan 1-10 innan instagram föddes/filter/fillers/botox/plastikoperationer – kommer det göra att jag nu upplevs som fulare eftersom tjejer runt omkring mig i större utsträckning tar till fillers och botox och att det finns en ”vackrare standard” och att jag kommer sjunka till 3-4 på skalan eftersom jag inte gjort något med mitt ansikte. Jag vet inte, men är inte känslan att det nya normala är att vara fixad? Eller har jag en skev verklighetsuppfattning?

      Ja precis. Tror en del killar också förväntar sig mer och mer att alla ska se perfekta ut. Det har blivit för mycket att man ska ändra på utseendet.

      Nej jag har tänkt exakt samma som du. Nu är jag dock 34. Och när jag va i din ålder va det inte alls samma och jag sågs som och kände mig rätt snygg. Jag tycker jag har hållit mig i bra form och har bara lite fina linjer i ansiktet, inga gråa hår osv. Men de i min ålder som gjort botox och fillers kan ju verkligen ha ”gått om mig”. Många ses garanterat som fräschare än mig. Tycker det känns rätt segt faktiskt även om jag förstår att jag är ytlig då.

      Nu förutsätter du ju i för sig att alla tycker det är vackert med botox och plastikoperationer och fillers. Kom ihåg att riktigt skönhet går djupare än vem som har rundast bröst och fylligast läppar. Det är alltid snyggt att vara lite fixad, men vad som räknas som fixad är ju en modesak som kommer och går.

      Intressant diskussion, jag tycker nämligen att det ser fräschare och snyggare ut att inte ha fillers fr allt i läpparna. Speciellt om man är normsnygg tycker jag bara att det gör personen fulare så där håller jag inte med. Däremot botox för rynkor tycker jag är lite en annan sak om rynkorna är väldigt tydliga. Då kan vissa se fräschare ut med lite botox.

      Ja, jag tycker att du har en skev verklighetsuppfattning. I min omgivning (akademikerjobb, är ca 30 år) har kvinnor sällan fixat sig. Jag tror att om du bara byter miljö kommer du inse att din bild inte stämmer. Min egen uppfattning är att den ”fixade” looken får kvinnor att se äldre ut snarare än yngre. Särskilt vad gäller fyllda läppar.
      Sedan förstår jag inte det här med att ranka/betygsätta utseenden. Nu slår jag in en öppen dörr men vad som är vackert/attraktivt är så otroligt subjektivt. Det finns ingen objektiv standard. Eller hur funkar skalan, liksom? Är det hur jag placerar mig enligt en potentiell partner? Är det utifrån vad JAG anser är vackert/attraktivt? Jag och min partner/mina vänner har helt olika syn på detta så vad är poängen med att tänka i sådana termer?

      Tycker de som håller på med fillers och botox inte ser riktigt kloka ut. Kanske för att samma personer fixar ögonfransar, ankläppar, ögonbryn, fejknaglar, fejkhår, fejktuttar… finns ingen hejd på det. Resultatet blir enligt mig asfult, men andra tycker uppenbarligen att det är snyggt. Du kommer attrahera någon som attraheras av dig och ditt utseende.

      Vad har du fixat?

      Nej faktiskt inte. Tycker det är tvärtom faktiskt

      Personligen får jag ganska dåliga vibbar av din kommentar. Det är ju helt uppenbart att yta betyder mycket för dig, så varför önskar du dig något annat av männen du möter? Skulle väl rekommendera dig att fixa ditt inre snarare sedan löser sig säkert resten.

      Så otroligt sorgligt att gradera sitt utseende utifrån hur vänner och andra kvinnor ser ut.
      Jag är 50+ och undrar om jag skulle anammat en massa ideal om jag var ung idag

      Hur känns det att alltid gå och scanna av andras utseende och gradera om de är snyggare eller fulare än du enligt dig själv?

      Men om du läser vad du skriver så förstår du nog varför du får de här reaktionerna. Det handlar enbart om hur snygg du gjort dig själv och var i snygg graderingen du är både i din kompiskrets och på jobbet (hur många tänker ens så?), och hur killar från din ungdom ”ångrat sig” när de ser hur snygg du är nu. Till och med i den här kommentaren tar du upp hur snygga dina vänner är, och din familj tar du upp sist. Det intryck du ger i dessa kommentarer är att det viktigaste för dig är utseendet.

      Sedan tror jag få har någon som helst uppfattning om hur kommentatorer är i verkliga livet, hur ska vi kunna ha det baserat på anonyma kommentarer på nätet?

        Fair enough, jag tog inte hänsyn till sammanhanget. Jag ber om ursäkt.

    För att fortsätta på temat psykisk ohälsa. Jag har mått bra i perioder men när jag mår dåligt så kan jag inte ens föreställa mig att jag HAR mått bra. Just nu känns det som att jag är dömd till ett liv med evig stress, ångest, depression, sömnproblem och de fysiska krämpor som kommer av det. Jag har en fin karriär och utbildning men det känns som att det är en hårfin linje mellan välfungerande vuxen och psykiskt sjuk & icke-arbetsför.

    Jag är så jävla trött på det här pisset. Livet är bara en sträcka med några hållplatser där man får stanna och pusta ut lite grann. Men 95% är meningslöst lidande och en utdragen kamp mot döden.

      Du kanske måste ändra din attityd och inställning till livet till att börja med?

        Jag tror det är svårt att börja med att försöka ändra det, särskilt när man är i en period där man mår väldigt dåligt.

        Pratar du med någon TS? Har du ett nätverk runt dig som stöttar dig? ?

          Jag har min partner, vänner och kollegor. Så det finns ett nätverk om jag sträcker ut handen. Jag är patient inom psykiatrin för en av mina diagnoser men har bestämt mig för att lyfta fram mitt dåliga mående vid nästa besök.

            Jättebra!! ❤

        Anonym 20:41, jag håller mig knappt över ytan med stark antidepressiv medicin och ångestdämpande. Hade man kunnat styra tankarna på det sättet hade du nog botat varenda depression.

    Kan man ”ta bort” nasobialvecken med fillers, blir resultatet bra?

      Jätte ? är så nöjd

    Det finns en så attraktiv kille på gymmet. Brukar få blickar ifrån honom ibland (inbillar jag mig iaf?) men vet samtidigt att han brukar vara där med en tjej ibland så antagligen hans flickvän. På sistone har han dock varit där själv. Men om det inte är hans tjej… hur tusan tar man kontakt med nån på ett smidigt sigt sätt?

    Om man vill ha ett par jeans med hög midja och som är stretchiga men som inte är struprörsjeans, vilka jeans ska man prova då?

      Åhléns har ett par från Carin Wester!

      Undrar också, letar exakt sånna jeans!

      Åhlens har ett par från Carin Wester som är supersköna!

      Kolla high waist hilda jeans på Cubus. Kvaliteten är inte super på cubus jeans tycker jag, ingenting som håller i flera år men är man okej med det är det ett par bra byxor som kanske är det du letar efter

      Hanna från Lindex har jag, de tycker jag uppfyller kriterierna. Även om de inte är så snygga på mig ?

      Nudie är inte så stretchiga men vill verkligen tipsa om att prova dom ändå, kommer aldrig köpa andra jeans!

    Provar att posta detta igen, då jag bara hamnar i modd.

    Jag upptäckte att en manlig vän till mig (som lever med en kvinna) har skaffat ett anonymt instagram konto där han bara följer gaymän, mestadels dragmän med ett väldigt sex*ellt flöde på sina konton.

    Fick upp det här kontot återkommande som följartips av instagram och trodde först att det var min mans brors konto, då personen använde samma namn. Nyfiken som jag var, ville jag ta reda på om det var min mans bror så jag gjorde en inloggning där jag ”glömt mitt lösen” och fick då upp telefonnumret som var kopplat till kontot och upptäckte då att det egentligen var en vän till mig som hade kontot.

    Tycker det är sorgligt om han lever i någon slags hemlighet där han måste dölja den han är eller det han gillar.

    Vad hade ni gjort om ni hade fått reda på detta? Ska jag bara låtsas som ingenting, eller ska jag säga att jag vet om hans konto?

      Hur vet du att kvinnan inte vet om det här kontot och hans eventuella fantasier?

        Det vet jag förstås inte. Jag hoppas att han kunnat vara öppen med henne, för hennes skull också.

      Han kanske mår riktigt dåligt över att behöva dölja det så jag hade nog pratat med honom. Mest för att höra om han mår bra, både i sin relation och i övrigt. Sen får det bli upp till honom om han vill prata med dig om det. Kan inte vara kul för hans partner att han smyger med det heller tänker jag.

        Ja, jag vet att han mår sådär i sin nuvarande relationen och att sambo livet inte varit någon dröm för honom men att han bara hamnade där. Men jag ska höra med honom, hur allt är.

      Men herregud vad snokigt??? Låt folk ha sina gayflöden ifred.

        Kunde fan inte låta bli då jag var övertygad om att det var min mans bror som är homofob.

      Kan ju även vara så att han är bisexuell

        Absolut! För mig som varit hans vän i många år, och vi har kunnat prata om allt, så är detta iaf något som han uppenbarligen känner att han måste hålla hemligt för flera i hans omgivning, bland annat mig.

      Men snälla. Säg ingenting till honom! Låt han ha sin hemlighet ifred. Vem är du att ”avslöja” honom? Han följer gaykonton på instagram? Inte som att han är otrogen och oärlig mot sin tjej.
      Låt det vara. Dela inte detta med någon som ett ”roligt” skvaller. Det är privat för honom.

        Tack för din kommentar och ditt perspektiv! För mig är detta inget roligt skvaller som jag skulle nämna för någon han eller jag känner. Jag är bara orolig om han känner att han inte kan vara öppen med detta, OM det är något han känner att han behöver dölja. Han har mått väldigt dåligt i livet och jag tänker att detta eventuellt kan vara en bidragande faktor. Men det behöver såklart inte vara så.

          Men då är det hans val till dess han är redo att eventuellt berätta något. Du har redan överskridit ganska många gränser i fråga om hans privatliv och integritet. Släpp det, snälla.

            Hade jag haft någon aning om att det var min vän hade jag aldrig försökta reda på vem det var. Men ja jag ska släppa detta för hans skull och inte säga något.

          Men snälla!!? Du har till och med snokat reda på vilket telefonnummer som ligger bakom kontot. Jag skulle bli förbannad om en vän gjorde så med ett konto jag uppenbarligen inte är öppen med att jag har. Och sen låtsas som att du gjort det av någon omtanke. Fy fan. Hoppas han har andra bättre vänner runt sig som inte snokar i vad han gör.

      Inte ok att försöka logga in på kontot?

        Jag försökte inte logga in på kontot.

          Jo indirekt

            Min mening var inte att komma in på kontot menar jag. Men absolut kan man tycka att det inte var ok att ta reda på vems kontot var.

              Klart att det inte är okej.

        Han har fått ett mejl om ditt försök till inloggning med en karta på var inloggningsförsöket gjordes, så det kan hända atthan vet om att det var du som försökte logga in.

          Ja mycket möjligt. Och jag står för det i så fall. Men efter kommentarerna här så kommer jag inte berätta att jag vet.

      Lämna honom ifred, ville han berätta så skulle han gjort det. Hela den hära ”jag vill bara hjälpa” är egoistiska tankar. Han kanske inte mår dåligt utan bara har en del av sitt liv han funderar över och vill hålla privat.

        Han mår väldigt dåligt i perioder, men det behöver såklart inte vara kopplat till just detta.

        Men du har rätt. Hade han velat berätta hade han gjort detta. Och jag ska låta han vara gällande kontot. Tack för din kommentar!

          Du kan ju finnas där för honom när han mår dåligt utan att berätta att du snokat runt.

            Jag trodde att det var min mans bror då kontot använde samma ovanliga namn. Tänkte att det var han eller nåGon helt random. Då han är sverigedemokrat och homofob så kunde jag inte fan inte låta bli. Borde såklart haft i åtanke att det istället var någon av mina vänner, men naivt tänkte jag aldrig det. Skulle aldrig medvetet snokat på någon som står mig nära.

              Du borde ha gett fan i det även om det varit din mans brors konto. Vad är det med folk och deras sjukliga nyfikenhet??

      Fy fan vad asigt gjort att ta reda på vems konto det var. Din lilla lilla människa. Skaffa dig en hobby och ge fan i att rota runt i folks privatliv.

        Ja nu gör jag ju knappast detta som en heltidsjobb, så du kan vara lugn. Jag har både en hobby och andra vanor än att snoka i folks privatliv ?

          Tydligen inte.

          Verkar inte så eftersom du till och med gör en grej av det här inne sen.

      Jag hade berättat för kvinnan (anonymt tipsat) för om jag var hon så skulle jag vilja veta så jag också får ett val och inte behöver leva i en lögn.

    Har ni s.k. woke-kultur på er arbetsplats? Jag tänker på saker som fokus på (rätt) värdegrund, kvotering m.m.

      Nä, den självdog med Jussie Smollett.

        Pga en idiot? Schysst….

          Symptomatiskt för hela rörelsen.

      Japp, jobbar som lärare på en grundskola i Stockholm

        Berätta mer.

      Nej men jag säger inget som skulle kunna påverka.

      Typ vi får inte visa någon partisympati varken under eller efter arbetet, men då alla frågor kan kopplas till politik i någon utsträckning, som exempelvis kärnkraft, så får man inte diskutera sådant – tolkar jag det som.

      Kvotering är inte lagligt i Sverige

      Ja. Alla har ett intersektionellt perspektiv och många av oss är gamla aktivister, politiker och eldsjälar. Vi är ett företag som jobbar väldigt värdedrivet.

      Du menar sunt förnuft? Fattar inte varför tanken på att tycka alla är lika värda eller stå för mänskliga rättigheter är provocerande för vissa personer. Det är liksom inte så kul att bli utsatt för diskriminering.

      Tycker man det är rätt att kränka andra för att de tillhör ett visst kön eller har en viss hudfärg är man inte direkt en härlig person. Man får tyvärr hata men som tur ör finns ju lagar som begränsat hur illa man kan bete sig. Menar man att det är dåligt att stå för mänskliga rättigheter får man räkna med att folk reagerar. Vem skulle vilja jobba på en arbetsplats där arbetsgivare tycker det är helt okej att någon i arbetsgruppen öppet avskyr exempelvis invandrare?

    Jobbhelg = två dagpass samt 7-21.45 imorgon. Belöningen blir ledig 2 dagar, så det ser jag fram emot. Men jag älskar även mitt jobb och kollegor, vilket gör att det går liksom bra ändå. Ingen måndagsångest!
    Ha en fortsatt trevlig helg allihopa ❤

    Som vanligt när jag ska sova så ligger jag och katastroftänker lite innan jag somnar.
    Jag funderar över det här med provanställning.. riskerar man att få sparken tror ni om man har varit sjuk vid ett par tillfällen? Har alltså på riktigt varit sjuk och i övrigt går det jättebra på jobbet. Men oron över att inte få vara kvar hänger som ett svart moln över en…

      Om din arbetsgivare är vettig och snäll: Det ska till med rätt allvarliga saker för att en provanställning ska avbrytas eller ej förlängas.

        va? en provanställning kan avbrytas när som och man behöver inte ange anledning. det krävs ingenting för att det ska avbrytas

          Så jag har uppfattat det också. Tycker det är så trist att jag har fått en sån dryg förkylning och hosta som inte ger med sig. Ont i halsen och lite feber. Känns dumt att gå dit nu i covidtider även om jag testat negativt. Samtidigt vill jag inte få sparken. 🙁

            Prata med chefen om det då och förklara din oro? 🙂

    Jag är gravid med andra barnet och mår piss! Herregud, jag mådde inte alls så här med första. Illamående till och från dygnet runt och en EXTREM trötthet (kanske inte så konstigt med tanke på att jag har en 1.5-åring hemma denna gång). Orkar knappt någonting och däckar i soffan varje kväll, vaknar och känner mig bakis, går och lägger mig, och så går allt runt. Är i vecka 11 nu. Snälla peppa mig att det kommer att vända snart ?

      Är i samma sits. Det blir bättre! Inte en dans på rosor-bättre men bättre

      Det blir bättre! Troligen blir du piggare igen om några veckor! Illamåendet ska du ta upp med MVC snarast och be om att få medicin utskrivet. Har du tur funkar den och tar ner illamåendet

      Gravid i vecka 28 här och fortfarande illamående och kräks ?. För vissa blir det bättre och för andra blir det inte det.

    Tips på ställen att bo längs Roslagsbanan?

    TW viktnedgång. Tips på mat om man vill gå ner i vikt? Jag vill gå ner fem kilo. Jag äter mer sallader och soppor nu, självklart varvat med vanlig mat så att jag blir mätt. Jag försöker också ha större andel grönsaker på tallriken. Andra tips som har fungerat för er?

      Havregrynsgröt. Brämhults morotsjuice.

        Brämhults morotsjuice är bara socker och ingenting som kommer hjälpa en viktnedgång speciellt mycket… Byt ut alla drycker mot kranvatten bara. Så enkelt och effektivt om man dricker mycket mjölk, öl, kaffelatte, juicer osv.

          Jag gillar ändå inte morotsjuice däremot dricker jag ett glas juice till min frukost. Ska sluta med det på sikt men börjar med att byta ut mackorna till gröt, en ny vana i veckan så jag kan hålla dem också!

        Jag har inte ätit det på länge för att jag inte blir helt mätt på det. Men gröt med banan, bär, äpple osv är ju jättegott! Det skulle definitivt få ner kalorierna en hel del då jag äter två Lingongrova med jordnötssmör till frukost nu. Tack för att du fick mig att inse att det är dags att byta till gröt, jag kör på det från imorgon! Fler tips på topping till gröten?

          Jag kör rårörda lingon och laktosfri mjölk.

      Äggröra med supermini keso i och kalkonskinka. Kan du äta båda till frukost och lättare kvällsmat ?

        Bra tips bara att jag är vegetarian och inte gillar keso ? kanske ska testa äggröra med vegetarisk skinka, bra snabb lunch också! Så kan man ha en liten sallad till för lite mer smaker i måltiden.

      Följ mammaFitness på insta. Tycker de är så kloka vad gäller mat och viktnedgång.
      Hitta en livstil som du kan hålla hela livet, annars går man ner o sen upp igen (efter dieten, när man går tillbaka till gamla vanor).
      Satsa på protein, färgglada grönsaker, fibrer.

      Lchf + periodisk fasta 16.8 mycket effektivt

    Åh vilken talang Thomas Stenström är. Klarar av att göra nya bra låtar av redan perfekta låtar utan att göra en kopia av det. Önskar det fanns fler som han som fick synas mer i musikvärlden.

      Alla hans låtar är verkligen hits! Känns konstigt att han ändå inte är ”större” än han är, fast han ju är framgångsrik! Verkar också va en vanlig vettig kille! Crushar lite på honom ?

    Hello! Har ni tips på någon bra klinik där man kan behandla acneärr i Stockholm eller Uppsala? Tycker att behandlingarna verkar ganska brutala så uppskattar verkligen om ni har tips på bra behandlare!

    Är det någon som testat Roller Derby ?
    Är väldigt sugen på att testa, finns ett lag i staden där jag bor som har nybörjarkurs nån gång om året

      Måste man inte vara typ vegan och hbtq? Sorry men fördomar…

        Hahahah jasså är det så?!
        Har verkligen noll koll på vilka ”sorts” människor som pysslar med det. Är en gammal morsa som verkar ha någon slags kris och vill testa något nytt.

          Tycker dom jag testat med varit väldigt trevliga. Klart du ska prova Mia, vad har du att förlora?

      Jag har inte gjort det, men om du har möjlighet, ta kontakt med laget om kursen. Du kan alltid se efter om det passar dig!

    Jag behöver bli klokare! Det finns en kille som jag känt i många år, inte så vi hängt men vi har vetat vem den andra är eftersom han var bekant till mitt ex.
    Vi träffades på varann när jag blev singel och sedan dess har vi haft kontakt, som alltid initieras av honom i form av svar på mina stories. Han har varit också väldigt öppen om sitt liv och har berättat mycket för mig. Så jag kände att ah, jag bjuder ut honom på en fika. Människans svar blev en like, inget mer eller mindre så jag tänkte ”skönt nu vet jag liksom var han står” MEN han fortsätter att ta varje chans att höra av sig trots att jag är rätt kort i svar nu.
    Så här resonerar jag: han försöker hålla mig intresserad samtidigt som han vill se vad det finns för andra alternativ. Vad tror ni?

      Mixed signals are also a signal! Släpp och gå vidare till någon som faktiskt är intresserad på riktigt 😀

      Skönt! Bra! Då är jag på rätt spår!

    Är det någon som chattat med jourhavande präst nån gång och kan man chatta om vad som helst? Hur börjar man diskussionen? Är det ok att chatta även om man inte är troende, att man snarare bara vill ha någon att prata med en stund då man mår dåligt?

      Jag har. Du behöver inte vara troende. Det är ok att skriva om vad man vill. Bara berätta varför du mår dåligt.

        Det var väntetid en halvtimme innan prästen kom in i chattrummet och när hen skrev ”hej och välkommen till jourhavande präst” blev ångesten för hög så jag loggade ur. Det var min ångest jag ville prata om så man kan väl säga att det gick och sket sig. Varför är det så himla svårt att prata/chatta? ?

          Jag vet inte varför det är svårt. <3

          Det där är olika för olika människor. Jag har rätt lätt för att öppna mig, framförallt online. Den jag skriver med kan ju inte se om jag skäms eller så..
          Vet du vad du har ångest över? kanske kan du skriva ner till dig själv vad du mår dåligt över, och när du läser det du skrivit kanske det inte känns lika 'stort' längre? Jag har provat det själv, och beroende på vad som orsakar ångesten så kan det lugna en rätt mycket.
          Kanske kan du till och med läsa det högt för dig själv? Det blir som att du är den som lyssnar då, och så kanske du får distans till det tack vare det? <3

      Absolut är det ok att chatta utan att vara troende. Jag har gjort det flera ggr, tror det är 60 minuter man har på sig.

      En del har lämnat en varm känsla av att bli lyssnad på. Andra har känts helt oseriösa så jag har tvivlat vem jag skrivit med egentligen.

      Du kan tala om vad som helst och du behöver inte vara troende.

        Nu har jag gett det ett försök och nä, det var inget för mig. Alldeles för mycket Gudsprat även efter jag förklarat att jag inte är troende. Jag har tidigare haft telefonkontakt med en präst (som även var psykoterapeut) och han pratade ingenting alls om gud så jag trodde det skulle vara ungefär samma med jourhavande präst, men kändes mest som att denna präst ville övertyga mig om att bli religiös ??‍♀️

          Synd! Ja, det är mycket beroende av vilken person som man talar med. Ibland har man otur. Jag hoppas att du hittar person som känns bra. Lycka till! ♥️

      Jag är inte troende. Valde att ringa istället. Trodde att det skulle kännas svårare att ringa men när jag satt där med chattfönstret kom det ingenting.

      Jag mådde dåligt över ett utdraget personalärende som visserligen inte berörde mig personligen men som höll att ta knäcken på mig. En handfull kollegor hade kunnat bli sparkade men vi alla förväntades hålla skenet uppe och jobba på som om ingenting pågick. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Utav respekt för mina kollegor pratade jag inte med någon, förutom med den jourhavande prästen då. Allt kom på en gång då. Bara att någon lyssnade betydde så mycket!

    GALGAR

    Okej vänner, har ni tips på klädgalgar som både tar lite plats och kläderna håller sig fina på?

    Tack ??

      Finns superbilliga på jysk i metall! Har använt dem i flera år och kan inte se något negativt med dem. ?

      Rustas i sammet

    Lager 157 har så billiga och bra kläder. Skäms lite att säga det men men!

      Billiga ja, bra nej. Tycker de har en del fint men det ser ju bedrövligt ut efter typ två tvättar. Noll kvalitet, men det förväntar man sig kanske inte för de priserna.

      Du har rätt i att kläderna är billiga men det är inte bra kläder. Dålig kvalitet i dåliga material. Och förmodligen en värdekedja där många människor utnyttjas och far illa.

    Har en kompis som började få sån där ETC-behandling för två veckor sen och undrar hur det kan hjälpa så fort? Jag menar ena dagen var hon i mörkret och ville inget annat än att avsluta och nu är hon i princip som vanligt igen fast med lite sämre närminne? Och det har inte ens gått en månad.. Hur?!? Jag är självklart lättad och glas att hon verkar må bättre men trodde inte riktigt en sån behandling skulle ge effekt så fort, hoppas bara det håller i sig och att det kan hjälpa henne..

      Vet inte alls, men tror att det är mycket effektivt. Som en restart av hjärnan.

      Det lät intressant. Vad är det för behandling? Har en ung släkting som mår jättedåligt som skulle behöva testa annat än han redan gjort.

        Det är elchocksbehandling

          Ok tack för svaret.
          Det låter onekligen otäckt. Men det kanske låter värre än vad det är?

            Man blir sövd och får elchocker i huvudet. Sjukt läskigt, men fantastiskt för de som det funkar för

              jag undrar hur det känns utan sövning

      Men det är ju en ”snabb” behandling. Har också en vän som gjort det, det hjälpte henne mycket ?? Som nån skrev, som en restart för hjärnan.

      ECT brukar vara ett av det sista behandlingsalternativen. Har själv fått fem behandlingar utan framgång. En kille som var inlagd samtidigt fick effekt i sin depression efter första gången. Det är en form av epilepsiattack som framkallas. En av anledningarna till att jag inte blev hjälpt är enligt min teori att jag var mer i ett trauma än depression.

      ECT kan vara livsavgörande när läkemedel inte ger effekt.

    Jag tror att jag lider av en extrem variant av pms, pmds.. alltid kring ägglossning blir jag ett monster, sur, arg, bråkar allt, blir till bråk, jag tvekar på min mans kärlek och får för mig att han har andra kvinnor, eller att han kommer träffa någon ny inom kort.. klarar inte ens av att han har kontakt med sina kvinnliga vänner genom sitt intresse.. detta är inte alls likt mig och jag kommer inte igen mig själv, men att skilsmässan ska hänga löst varje månad mår ju ingen bra av. Så, är det någon här som har erfarenhet av antidepressiva läkemedel från ägglossning-mens? Hur funkar det? Är det gynekolog dom fixar det? Jag satte in spiral för 2 år sedan, och tagit två doser vaccin mot covid, kan spiralen och vaccinationen fuckat upp mig.? Alltså HJÄLP mig! ?

      Har PMDS. Men vill inte medicinera mer än jag måste (pga endometrios). Men prata med din gyn eller på vc. De hjälper dig med antidepp Isf ☺️

      Bra att du vill få hjälp. Både antidepp och KBT har bra effekt. Tala med din husläkare.

    Jag orkar inte med min mamma, blir på dåligt humör när vi ses så ignorerar hennes samtal.

    Varför? Hon drack för mkt under min uppväxt (nu med för den delen). Jag vågade aldrig ta hem kompisar på övernattning efter att hon dansade naken i vardagsrummet när en kompis var här.

    Växte upp en mil utanför stan, otaliga gånger däckade hon på soffan när hon lovade att hämta mig. Fick oftast gå hem då sista bussen gick kl 21. Hon slängde ut mig och min syster några gånger när hon var full, värst var det en kall vinter och vi sov på altanen då hon däckade innan hon öppna dörren igen.

    Hon kommenterade även min vikt, det är hennes fel att jag som 14 åring började spy upp maten, är idag 35 och spyr fortfarande..

    Jo.. jag har en pappa som alltid arbetade kväll och natt. Han försökte få henne att söka hjälp med hennes alkoholmissbruk utan framgång. När jag som yngst i familjen flyttade hemifrån slängde han ut henne. Han har berättat i efterhand att han lät henne bo kvar för vår skull .
    Hon fick gå i förtidspension då hon kom påverkad till jobbet, enligt henne var det frivilligt men en gammal kollega till henne berättade hur det egentligen gick till…

    Ju äldre jag blivit har jag förstått vilken värdelös mamma jag har. Jag har aldrig hört henne säga att hon älskar mig eller något annat positivt.

    För några veckor sedan sa hon till min dotter på 10 år att hon har ”rejäla lår”. Påpekade till henne att inte säga så men fick som svar att ”hon har ju det”.

    Någon mer som vuxit upp med en föräldrer som drack för mycket??

      Känner igen mig i allt. Kämpar med hur man ska göra, för min mamma är väldigt skör vilket gjort att jag inte kan bryta helt. Hela hennes liv raserar liksom om jag inte roddar, tyvärr.
      Skönt att läsa din text ikväll när hon varit ute och supit, man känner sig mindre ensam ❤️

        – Du är medberoende. Det finns hjälp att söka för det.

      ja jag har. mitt råd är att avsluta relationen.

      Känner igen mig i en hel del även om min mamma aldrig stängde mig ute på altanen på det viset… Men drickandet, viktmobbingen, inte våga bjuda hem vänner m.m… Känner igen. 🙁 Det är så sjukt svårt att leva med det där. För mig handlar det också om att jag aldrig vågat erkänna för andra än terapeuter att hon är alkoholist. Skammen är för stor. När min man och mina vänner undrar varför vi har en dålig relation nämner jag bara viktmobbingen… Kram på dig

        jag med. Är vansinnigt irriterad på min mamma nu och orkar inte svara när hon ringer. Samtidigt har jag brutit med min pappa så felet kanske ligger hos mig och inte dem?

          Fler ligger inte hos dig. Behöver du bryta med båda så gör det ♥️ Du kan testa åtminstone och se hur det känns. När mamman kommenterar din dotter nu har det faktiskt gått för långt. Skydda din dotter från att behöva växa upp med såna kommentarer

    Läste om Oscar Gyllhag i Expressen. Nån mer än jag som vill ha dödsstraff för pedofiler?

      Bättre att skära av dem kuken och amputera deras händer

      Jag läste det (skrev en kommentar i onsdags om att det borde finnas nån patrull som letade upp pedofiler och ja ge dom lämpligt straff).
      Men ångrade så att jag läste det. Vill spy bara jag ser bilden på det jävla vidriga svinet.

    Japp

    ”– Det är oroväckande när spelare tar sig för bröstet, med tanke på vad vi sett den senaste tiden.”

    Alla vet om det. Men ingen pratar om det.

    Idrottare som kollapsar på planen. (Den här spelaren klarade sig bättre än andra.)

    https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/eEexkg/lindelof-utbytt–pekade-mot-brostet?fbclid=IwAR1Giw-D77Vd3numDzqLH1sYdyTW6GmMMlNqH04oSCVYGm8zrnbndmK_rdo

      Herregud alltså! Efter 1 1/2 timme och ingen alls har reagerat på detta!

        Vad? Jag hänger inte med? Vad borde vi reagera på?

          min gissning är corona vaccinationerna? Fotbollsspelare kollapsar mer än vanligt och de har vaccinerat sig.

        Vad vill du ha för reaktion?

      Alla vet om vad? Fattar ingenting

    Är det normalt att vara i ett förhållande med en bra man men I perioder have leva i sina fantasier där man är med hans bästa vän?

      nä det är helt onormalt

      Nej

      Skriver inte du om det här typ varenda helg?

      Vad tror du själv? ?

      Fantasier är normalt och vanligt, inget konstigt.

      Det känns kanske lite konstigt för dig att det råkar vara din mans bästa kompis som är i dina fantasier. Men Fantasier får man ha, det är normalt. Men frågan är vad du känner för din man? Är du kär i honom och vill dela livet med honom eller är du inte det?

      Fantisera på, det skadar ingen.

    Nån som varit utbränd som vill berätta ”hur det funkar” och hur man går vidare?

      Tipsar om ptfias blogg, hon skriver mycket om sin utmattning.
      https://ptfia.femina.se/fia-om-stressen/

    Jag har funderat över streamingtjänster av filmer och serier. Kan man hitta vad som finns hos olika streamingtjänster? Jag har sökt, men jag hittar inte särskilt mycket information. Jag har talat med ett par vänner om det, men det är personer som bor utomlands och jag känner till att det är mycket varierande utbud beroende av land. Ni som har en eller flera streamingtjänster, vilken eller vilka har ni? ♥️

      Hej du, älskar denna fråga!

      Jag använder mig av letterboxd.com där man dels kan betygsätta filmer man har sett, men också se var en specifik film finns att streama eller hyra någonstans (ej fulstreamsidor)
      Vi kan ta the Lord of the Rings som exempel:
      https://letterboxd.com/film/the-lord-of-the-rings-the-fellowship-of-the-ring/

      Om du scrollar lite så kommer du att se en ruta där det står ”Where to watch” och så radas alla streamingtjänster upp. Tryck på ”all services” för att vara på den säkra sidan. Där ser du att den går att streama på HBO Max från Sverige. (man kan ställa in från vilket land man tittar så att man exempelvis slipper tyska streamingtjänster) även SVT Play finns med.

      Det kan vara lite lurigt med serier då fokus är filmer, för det mesta.

      Och vill du inte bli medlem så är drt bara att googla filmens titel (helst den engelska titeln) + letterboxd så kommer filmsidan på letterboxd upp.

      https://vodeville.se/
      Den här sidan vill jag också tipsa om! Har dock inte använt den så mycket då jag nyligen upptäckte den (och mitt filmhjärta tillhör letterboxd heh) men sidan verkar leverera det den ska ?

      Men vill du se streamingtjänsternas innehåll så är nog det enda sättet att gå in på deras hemsidor och kolla.

      De tjänster som jag har tillgång till just nu är;
      Disney+
      Netflix
      Prime Video
      Viaplay
      HBO Max

      samt fantastiska gratistjänsten Cineasterna (som också är kopplat till letterboxd)

      Nu är ju jag filmnörd så jag tycker väl alla streamingtjänster är bra men det jag ser minst på är Prime Video, mycket skit där och inte helt användarvänligt än.
      Cmore är bra om man vill se svenska filmpärlor. Vill gärna beta av Love Life säsong 2 men räknar kallt med att det tycker upp på HBO max så CMore får vänta.

      I min mening klarar man sig långt med Netflix och Disney+. HBO Max är ju superbra på serier. Filmfronten kan dock förbättras.

        Mitt svar blev tydligen nytt inlägg, tyvärr. Jag hoppas att du ser det i alla fall. Tusen tack för tips! ♥️

    Åh! Vilka bra tips. Tack! ♥️ Jag ska spara sidan som du tipsade om. Jag har varit till olika streamingtjänsters sidor, men jag ser inte mycket av vilket utbud som finns förutom att vissa sidor visar exempel, ett par filmer och serier. Du skriver om Netflix och Disney+. Jag har hört att man brukar behöva betala extra för filmer och serier utöver avgiften hos Disney+. Stämmer det?

      Ja det stämmer när det kommer till helt nya filmer som Disney har producerat, typ Disneyfilmer som för tillfället går på bio eller nyss har gjort det.

      Exempelvis var filmerna Cruella (med Emma Stone och Emma Thompson) och otecknade Mulan något som man var tvungen att betala extra för för att kunna se. Men efter att det gått en tid så blir dessa filmer tillgängliga gratis utan extra kostnad.

      Serier har jag faktiskt ingen koll på hur det funkar, jag har än så länge inte streamat någon ny Disney+-serie utan plöjer igenom alla säsonger av Desperate Housewifes för tillfället ?

      Och nej, det verkar vara dåligt med 100 procentiga innehållsförteckningar till streamingtjänster. Ska se om jag kan finna några bra sidor för jag blir själv nyfiken på vad som finns därute!

      Fann denna i detta nu men vet inte hur ofta sidan uppdaterar sig. Hur aktuell den är menar jag:
      https://se.flixable.com/
      Du verkar kunna se Netflix/Disney/HBO/Prime där.

        Oj vilket verk att lyfta fram ???

          Hoppsanja. Här svarade man visst på helt fel kommentar ??‍♀️

            Hehe det finns absolut bättre verk än Alexas värld att lyfta fram, det ska gudarna veta.

        OK! Jag uppskattar att du förklarade. När jag hörde om det verkade det som om det var praktiskt taget allting som kostade extra utöver ordinarie avgift, vilket känns som att det skulle kunna bli stor kostnad om man har otur. Det framkom aldrig om det handlade om stor kostnad för varje film eller serie, men det gjorde att man blev osäker ifall att det skulle vara meningsfullt att ordna Disney+ om det kostade extra i alla fall. DH, finns det hos Disney+? Det visste jag inte. Finns det mycket serier? Jag ska kolla upp sidan. Tack! ♥️

          Nej då, jag skulle säga att det ”bara” är de nya grejerna som kostar ett tag (oftast samma kostnad som en biobiljett)
          Så vill du se nya filmer nununu så kan det bli dyrt, men det mesta på tjänsten är gratis. Det är så jag upplever det hittills och de är tydliga med när det kostar extra.

          Utbudet av serier är bra men det är större utbud av det på Netflix och HBO.
          Många serier riktar sig till barn/ungdom.

          Det roliga är att många serier på Disney+är gamla godingar från 90-/2000-tal. T.ex Prison Break, Buffy, Kalla fötter, Scrubs, Lost, Glee, Felicity, Bones, 24, Desperate Housewifes o.s.v.
          Merparten är inte nya serier.

            Vad bra! Tänk om du inte hade berättat… ? Härligt med gamla godingar. Det var ett tag sedan som man kollade det senast. Jag har inte haft TV under minst 15 år och jag saknar faktiskt det ibland. Tusen tack för fina tips! ♥️

    Lyssnade på första avsnittet av Alexas värld när det begav sig, och nu vill podden inte försvinna från min startsida på Spotify.

    Jag har markerat/avmarkerat alla avsnitt som spelade, lyssnat på så många andra poddar samt musik i veckor etc. Testat ALLT. Alexas värld ligger dock kvar högst upp som den mest envetna kackerlacka och jag skäms ihjäl när jag öppnar Spotify inför andra ? Hjälp?

      Oh ?
      Har du testat att tömma cacheminnet i själva appen?
      Gå in i appen och klicka på kugghjulet längst upp till höger. Scrolla sedan till ”Töm cacheminnet” och klicka där. Logga ut ur appen och logga in igen.
      Jag lovar absolut inte att det hjälper men det kan vara värt ett försök.

      Tyvärr är Alexas värld släppt exklusivt på Spotify om jag fattat det rätt = svårare att bli av med det om det nu är så att Spotify ansvarar för utgivning/produktion. De vill ju lyfta fram sina skapelser ?

        Tack snälla! Testade, men Alexas värld håller sig kvar, gud vet hur länge framöver ??

    Fler än jag som reagerade på Sara songbirds nya förhållande? Kolla på tnkvrt instagram i flödet, en bild på en tjej där som berättar vad hon varit med om.. man blir så rädd att Sara ska råka ut för samma :/

      Inlägget om den där Jessy? Vad har det med Saras nya tjej att göra?

        Tror att det är hennes ex

        Jessy blev psykiskt misshandlad av tjejen Sara nu gått ut med att hon är tsm med. Kolla Jessys instagram, där finns massor av fler tjejer som vittnar om samma sak med denna Eden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.