Att gå från trist till ”tappa hakan-snyggt”

Är det här på riktigt?
Jag var tvungen att bläddra fram och tillbaka flera gånger, för jag kunde nästan inte tro att det här är samma lägenhet.
Titta på den första bilden, på en sån där trist vit lägenhet utan så mycket mer pynt än mönstret på lakanen, och titta sedan hur den ser ut nu.
Lite som att trolla med knäna. Jag är sjukt imponerad över vad Åsa Ingrosso gjort med sonens lägenhet, oavsett om det är ett samarbete eller ej.
Du skulle kunna ge mig en miljon och jag skulle förmodligen inte kunna åstadkomma det på egen hand ändå.
Jag skulle kunna använda min miljon till att anlita Åsa, men där faller ju hela konceptet kan man ju säga. 🙂

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det var riktigt snygg det måste jag säga !

      Snyggt a la hotellrum men ingen unik stil. Glasväggen som avskiljare är vanlig på Hemnet sedan minst 2015. Detta är tydligen ett rum i en lägenhet på 64 kvm vilket betyder att den troligen delas med en annan person för varför skulle man annars göra en kombo sovrum/vardagsrum? Rummet ser ut att vara en etta men är det inte utan ett rum på cirka 20 kvadrat i en lägenhet på 64.
      Badrum och kök samt hall vill man också se. Samt de andra rummet och motivering till att man inreder som man gjort.
      Slitet var det ju inte när man ser på bilderna.
      Verkar vara två kompisar som delar på en lägenhet.
      Och nej, paret I har inga pengar men vill att det ska se ut som om de har det därav den nyrika hotellstilen.

        Min etta är nästan 60 kvm och har kombo sovrum/vardagsrum. Tyckte detta var snyggt och ett bra sätt att skapa ett rum i rummet, något som är väldigt svårt att lyckas med förövrigt. Många äldre lägenheter är mkt stora. Hade väl hellre haft ett separat sovrum men har tyvärr inte haft den turen än.

    Jättesnyggt!!

    Riktigt snyggt

    Det här gillade jag! mycket behagligt. <3

    Snyggt!

    Är det där en lägenhet i ”ett riktigt dåligt skick”? Det som syns på videon ser i mina ögon ut att vara i helt ok skick. Såklart inte nyrenoverat eller värst influencervänligt, men i min värld blir inte en lägenhet i riktigt dåligt skick även om bostaden inte genomgått en totalrenovering de senaste 15 åren.

      Precis vad jag tänkte

      Håller med, det ser ut som en helt normal lägenhet från 30 eller 40-talet där någon precis flyttat in och inte kommit i ordning.

      Ja men precis. Dåligt skick är ju inte en målad vägg i flera lager som behöver slipas tycker jag. Dåligt skick är ju gammal el som byts ut mot ny. Nerslitna plastmattor. Nya avlopp.
      Kanske har en annan syn bara då jag renoverat två hus från grunden ?

        Herregud, vi skrapade bort tapeter ända ner till 40-talet i mon lägenhet. Rätt kul att se, men inget man ens behöver hantverkare för….

      Jag har en fråga om golv. Flyttade in i en lägenhet från 80-talet nyligen där parkettgolvet har just sådana sprickor och missfärgningar som man kan ana i den ändå fina fiskbensparketten på bilderna. Eftersom jag är nojig har jag undrat om det helt enkelt är normala ålderstecken eller möjliga fuktskador som orsakar dessa? Golvet är alltså 40 år gammalt och sprickorna förekommer mest där man ofta går.

        Är golvet buckligt och ojämnt? Om inte så är det helt vanligt slitage.

      Instämmer. Verklighetsförankring? De flesta hyresrätter ser ut som på bilden, el kanske sämre t.o.m, av det jag kan se så ser ju väggarna nymålade ut, innan de renoverade, inga hål efter tavlor mm. Men risigt för ngn är ett slott för en annan..Sen kan jag få spader på allt överdekorerat, tänk att städa, damma alla pryttlar osv. Men det ser onekligen ut som hos de flesta influencers, dvs.”hotellrum stilen”.

    Hon har ju bara en stil, en färg .. greige (!) Det är ju snyggt men en duktig inredare copy pejstar väl inte samma sak.

      De flesta inredare har ju en typ av nisch, alltså en egen smak som de föredrar. Om man tex anlitar Åsa så gör man nog det för att man gillat det hon gjort tidigare och vill ha liknande. Det svåra är ju att sätta samma känsla i olika typer av boenden, olika planlösningar, storlekar och förutsättningar.

        Ofta kan man ju se på en inredning vem som har inrett, om det är en etablerad inredningsdesigner. Precis på samma sätt som man kan se på vissa hus vilken arkitekt det är då dessa föredrar att bygga hus med speciella detaljer som utmärker dem som arkitekt. Samma sak med tavlor och konstverk, ofta kan du se på stilen, motiven, tekniken vem konstnären är.

      Om det är vad kunden/personen som ska bo där vill ha så gör dom nog det.

      Många som jobbar med något typ av konstnärligt yrke har ju en egen stil. Tatuerare, konstnärer, musiker, m.fl. Det är väl hela grejen tänker jag. Man går ju inte till en tatuerare som enbart tatuerar i färg och oldschool och önskar få något i realistic black&grey.

    Önskar att jag kunde ”se” vad som funkar ihop sådär som Åsa gör – typ att en kan se innan hur det kommer bli och sedan utför. Nu måste jag liksom testa mig fram och det är ju sjukt jobbigt och framförallt dyrt om jag ska inreda ett helt hus snyggt ? Har köpt åtskilliga tavlor/kuddar/inredningsdetaljer som varit jättefina i min tanke, men inte alls passat in i verkligheten ?

      När det är en stil jag känner mig osäker på så brukar jag kapa idéer, kanske inte rakt av men så pass mycket att jag har grundpelarna.

      Håller med. Drömmen är
      Atg kunna anställa någon för jag kan verkligen inte se samband och mix matcha ??

      Jag är själv helt värdelös. Har ett jättestort intresse för inredning, men kan verkligen inte skapa utifrån ett tomt utrymme. Så jag snor stolt rakt av ifrån pinterest <3 Antagligen kommer jag inte lära mig något som gör att jag i framtiden blir bättre, men jag orkar inte bry mig om det 😛

      Mitt bääästa tips är att göra en anslagstavla på pinterest för varje utrymme. Släng in bild på det men redan har eller vet att man vill ha t.ex, soffa, soffbord, matta, väggfärg, golv. När man sen ser en kudde får man mycket bättre feeling direkt för om det kommer passa. Och sitter man och velar över typ färg på soffa eller vilken tvbänk man vill ha, så brukar iallafall jag se direkt vilken som passar bäst in?

    ?

    Efter att ha sett hennes arbete i Wahlgrens värld och restaurangen samt hennes utbrott på gäster hade jag ett rätt dåligt intryck av hennes stil och professionalitet(?). Nu måste jag säga att jag är imponerad. Delar av den där stilen tar jag gärna med mig till min lägenhet. Om hon fortsätter dela med sig av sådär snygga renoveringar kommer det vara lättare att glömma allt annat.

    Men sådär ser det ju ut överallt nu?! Inte svårt att få till alls? Klart det blir skillnad på ett tomt rum å ett som är inrett?
    Personligen tycker jag trenden med trästav på väggarna är svinfult och väldigt gjort, går ju som en epidemi bland influencers som renoverar

      Jag tycker också trästav är riktigt fult. Hade inte klarar av att ha det sådär mörkt själv, men det blev snyggt.

      Ja!! Jag med. Såg hos Mimi Höglin först, sen skulle mååånga göra likadant. Tycker det är så fult ?

        Mimi är långt ifrån först. Trenden har funnits i många år. Många hotell å offentliga miljöer inredde med det för många år sedan. Där kan det ibland passa in men hemma- blä! Tänker på 60-tal blandat med furun som fanns överallt i allas hem på 80-90-talet. Fult!

        Mimi höglin härmar ju bara allt som ditte svanfeldt gör.. till och med naglarna nu??‍♀️

    Är det där hennes sons lägenhet? Är lite chockad, trodde ändå de var täta i den där familjen… Den där lgh kan inte varit så dyr? Men det blev fint tycker jag

      Tror dom lånar allt av Bianca. Även Benjamin nu. Åsa och Emilio lever på lånade pengar enligt rykten.

      Kostar säkert fyra miljoner ändå om den ligger i stan i Stockholm.

      Det är väl inte alla föräldrar med mycket pengar som skämmer bort sina barn med dyra lägenheter? De personer jag umgåtts med som har mycket pengar vill absolut inte skämma bort sina barn utan snarare lära dem att man måste kämpa i livet.

      Har för mig att hon nämnt att det är en hyresrätt och att det är därför hon bara ”budgetrenoverar” ytskikten.

      Sonen kanske köpt själv? ? Asså bara för att föräldrar har pengar betyder inte det att sonen har det. Och den ser ut att ligga i stan, så kostar ju definitivt några miljoner.

        Detta verkar vara en lägenhet som delas med annan person. Troligen ”personalbostad” till restaurangen då det är lägenhetens stora rum som gjorts om till en etta. Sonen är skriven hemma hos fadern i Västervik men lär visst jobba på restaurangerna i Stockholm. Kanske delas den med systern?

    Jag ska flytta och letar inspiration till mitt nya hem. Har någon tips på en person som inreder ”hemtrevligt” med möbler och detaljer som kanske är ärvda eller köpta på loppis och som kanske stökar till lite i inredningen. Jag vill exempelvis ha en stökig bokhylla där böcker som jag faktiskt läser står huller om buller och inte färgkodade eller med bara vita böcker alternativt coffe table books från Dior och Tom Ford. Finns det något sådant konto?

      Åh, det efterlyser jag med!!

      Hemtrevliga konton jag gillar, ganska lantlig stil kansken skulle jag säga. Men du kan ju iaf kolla in dessa: agnesweidestam (bor i hus), hannesmauritzson (bor i en lägenhet), nevnarien (Elin Kero) har både konto på Instagram och på youtube där hon ofta gör loppis och inredningsvideor, dock har hon ganska neutral stil (mycket beige osv). Lite bokhylleinspo: liteartha, aboutahome50

        Tack så mycket! De kontona ska jag kolla in.

    Apropå inredning, är det bara jag som tycker att Petra Tungårdens maaaagiska mönstrade marmor i nya lägenheten är…… ja inte så snyggt…… ? Väldigt mönstrat, känns som man skulle kunna tröttna rätt fort….

      Håller med. Älskar sten men den där är extremt rörig och tar över allt – iallafall på bild. Kanske behagligare och mer harmoniskt att titta på irl.

      Hon har en väldigt speciell eller ska vi säga ”vräkig” stil i sina hem. Inget jag tycker är fint och tycker hon förstör många lägenheter meeeen all cred att hon gör något annorlunda och inte följer trender-uppfriskande!

      Det jag däremot undrar är HUR I HELVETTE alla på insta kan ha så stylade hem med småbarn? Jag har två under 2år och dom är inte på något sätt vilda men saker åker i golvet, petas på, tappas osv… Har inga dyra prylar och väldigt lite framme pga det. Men hos Influencers står glasvaser, blommor, ljus å allt möjligt framme precis överallt.
      -punktmarkerar de barnen?
      -är barnen bara på förskola å aldrig hemma?
      -har de barnvakt som punktmarkerar barnet?
      -tar de fram alla saker såfort de ska ta bilder?
      -struntar de i om allt går sönder/förstör golv/barnen bränner sig på ljus?
      -eller är jag en efterbliven förälder som inte fattar hur man kan ha så fint med småbarn?

        Har tre barn, de har lärt sig från början att vissa grejer får man inte peta på. Saker, som för mig, är extra dyrbara har jag inte inom räckhåll och annat gör det inte så mycket om det går sönder, men peppar peppar så har inget gått sönder eller barnen gjort illa sig.
        Så visst går det att ha fina grejer även om man har små barn som leker och gör sånt som små barn gör.

          I mitt fall har inte barnen sönder något men de stökar ner något så fruktansvärt.

        Du bestämmer ju själv reglerna. Mina barn fick t ex inte äta i soffan, inte hoppa i soffan, inte kladda på fönster (vi hade då jättestora fönster från golv till tak), inte röra saker i bokhyllan. Inget konstigt med det, funkade utmärkt.

    Tack, trodde bara det var jag! Älskar också sten, men denna är bara för mycket, tvivlar på att den blir bättre irl….. Är heller inget stort fan av en massa olika färger överallt…..

    Jättesnyggt !!! Gillar Åsas styling tycker hon är grym ?

    Vad hände med fejkmarmordebatten som gick här? Blev det advokattjafs?

    Lägenheten är från en period med dålig väggisolering. Här har elementet både dolts med ett skydd och sedan en stor säng och dessutom ett avgränsande glasparti. All cirkulation av värme från elementet blockeras.
    Till och med utan blockering behöver dessa lägenheter nästan en extra lös fläkt för cirkulation.
    Inredare alltså… Man borde kunna begära mer kunskap.

      ????
      Instämmer helt. Inredare ser till ytan, inte funktionen för lägenheten att ”må bra”.

    Snyggt, det håller jag med om. Men när det gäller förebilden med ett tomt rum och bord och stol – det är väl aldrig speciellt mysigt eller fint med ett tomt rum, vanskligt då att tala om ”så stor förändring”

    Tycker inte det är snyggt alls, vanlig möblering av en etta med avgränsning säng/soffa som dom flesta har med draperi eller annat. Tyvärr är elementet gömt så värmen stängs ute, en inredare hade nog vänt på soffa och säng. Inget ljus utan mörkt och trist.

    Jag tycker det blev jätte fint, lite mörkt dock för min smak. Men problemet jag ser med dessa inrednings bilder är att det är fint men ser opraktiskt ut. Elementet är blockerat och värmen kommer få svårt att sprida sig jämnt i hela rummet, och jag ser ingen förvaring alls för kläder och annat.

    Hon är duktig på inredning, det måste man ju säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.