Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

584 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Godaste alkoholfria eller lättvinsglöggen?

      Blossa Lättvinsglögg tycker jag är dunder!

      Blossa. Godaste glöggen!

      Polkagrisglöggen från Grenna är väldigt god, om man gillar polkagris 🙂

      Blossa Vinteräpple ?

      Saffransglöggen från Lidl, skulle jag aldrig ha trott.

      Winter mojito

      Blodapelsin. Minns ej tillverkare. Köpte på Hemköp. Värm och släng i en skiva blodapelsin i glaset. Enormt gott!

      Cloudy Apple från Fun, alltså sockerfri. Supergod att blanda med varmt vatten, perfekt vardagsgrej och väldigt billigt alt.

    Hur mår idag? ♥️

      Hur mår NI* idag? Ska det stå såklart.

      Hej och hå

      Varje gång jag kör bil och möter en lastbil leker jag med tanken att svänga in framför och bara hoppas att allt blir svart.

        Sök hjälp. Genuint alltså, va rädd om dig (och andra)

          Jag får hjälp. Har en fantastisk psykolog, ska träffa en läkare nästa vecka som ska hjälpa mig kortsiktigt med melatonin, ångestdämpande etc. och väntar på att psykiatrin ska behandla min remiss för att utreda var min livsleda beror på.

          Har två barn, vill aldrig lämna dem. Så vården benämner det som att jag har suicidtankar men inga planer.

          Och juste, ska tillägga. Vill såklart inte orsaka någon annan det traumat heller, så att välja ett sådant sätt är uteslutet.

          Någon gång på högstadiet var det en lokförare som berättade för mig hur det känns att se någon på spåret. Och att de aldrig ska möta den personens blick för det går aldrig att få bort från näthinnan. Har inga planer på att åsamka någon annan en sådan smärta som jag har just nu.

            Bra ❤️ Som sagt, va rädd om dig! Och starkt att erkänna och söka hjälp. Du är ingen sämre person för det ??

              Min psykolog är duktig på att påtala det också. Jag känner mig mest vanlig. Hade jag inte haft mina barn kanske jag hade förtvinat. Men de är en bra anledning att optimera sig själv.

        Va hemskt ?

        Men orka förstöra andras dag och traumatisera folk för att du inte mår bra

          Genom att svara på kommentaren eller genom att isf köra ut framför?
          Om alternativ 1: Sorry, visste inte att det bara var de som mådde bra som fick svara. Men ska ta med mig det till nästa gång.
          Om alternativ 2: Som jag skrev senare, om du hade läst, så är det inget jag nånsin skulle göra.

            Hoppas verkligen att du får bra hjälp, att be om hjälp är verkligen starkt gjort❤️‍?

            Att köra ut framför. Du får väl skriva vad du vill men om du får såna tankar behöver du söka hjälp, du kan döda andra oskyldiga människor om du får för dig att göra något sånt i trafiken. Det är hemskt för dig och jag önskar dig ett tillfrisknande men man kan inte skada andra bara för att man mår dåligt själv

              Nej, som jag skrev så är det inget jag någonsin skulle göra, men när tanken kommer så kommer den, det är som att säga ”tänk inte på en rosa elefant”. Vad tänkte du på när du läste det?

              Det jag skrev speglar hur jag mår, men jag är ledsen att jag inte var tydligare från början med att jag inte skulle göra det (eller ta livet av mig öht, men jag mår inte bra).

                Fast nog mådde jag dåligt när jag läste det du skrev.

                  Ja, jag skrev nedan att jag ber om ursäkt till de som tog illa vid sig. Jag borde varit tydligare.

              Men herregud, hon skriver om sina tankar inte planer. Jag har också tänkt tanken flera ggr, eller att bara ta en yttepyttekliv på pendelstationen, stirrat ner från en balkong. Det har jag gjort hela mitt liv men jag kommer aldrig att göra det.

                Tack.

                Verkligen tack. Det var ett ytterst patetiskt och naivt sätt av mig att försöka få prata av mig i ÖS att öppna med en sådan kommentar. Ber om ursäkt till de som tagit illa vid sig. Jag vill inte ta mitt liv, jag vill ha hjälp. Och jag vill älta och jag vill prata av mig för jag exploderar fan av allt som är därinne men den där fantastiska psykologen jag pratade om ovan har bara tid en gång i månaden ? har gått i KBT utöver det här plus psykoterapi tidigare, men jag är liksom för ”långt gången” i min psykiska ohälsa. Vill inget annat än att bli en sund förälder till mina barn, finnas där för min man. De behöver mig.

                Så jag sökte mig hit för att inte tjata hål i fler personers huvud, för de vet inte hur de ska hantera det.

                  Känner verkligen igen mig i det du skriver. Ibland har man så mycket tankar och mörka perioder att man bara önskar att allt blev tyst. Tänker själv ibland hur skönt tanken på att köra ut för ett stup eller in i en bergsvägg hade varit. Men jag skulle aldrig, aldrig, aldrig lämna min familj så som min pappa gjorde. Aldrig. Men tanken finns ändå där. Var rädd om dig❤️

                    Jag beklagar att det hänt dig, med din pappa ♥️ Mina söner och min man är mitt liv. Mina bästa människor, jag vill aldrig göra dem illa. Har inte kommit till det stadiet där jag tror att de skulle må bättre utan mig, snarare tvärtom.

                    Men det blir aldrig tyst. Jag kan ha sovit 40 minuter på 36h men hjärnan slutar ändå inte. Det är som katapulter. Jag har utvecklat strategier för att somna sedan jag var barn. Lekar typ. Men inte ens de funkar nu, även de blir katapulter. På en millisekund är jag 52 ämnen bort liksom. Men gud vad jag önskar att allt bara kunde bli tyst. Men jag skulle hemskt hemskt gärna vilja leva och uppleva den tystnaden. När hjärnan bara står still, när det inte finns några tankar som skenar, ingen inre monolog .

                      Tack snälla ❤️ För mig blir det tyst när jag mediterar ❤️ tog mig lång tid att förstå hur man gjorde ens. Men jag började med att räkna mina andetag, 1-10 och sen börja om. Om tankarna glider iväg försöker jag se de som att detjust bara är en tanke, men jag har kontroll över mina tankar så jag börjar om från 1 igen.

                      Vårt bästa sätt att aktivera bromsklossen i kroppen/hjärnan är att börja andas ordentligt. Jag gillar boken ”Livskoden” av Lena Skogholm. Finns många böcker om meditation. Yoga och att bara fokusera på att andas rätt kan hjälpa långt, även om det är svårt att komma igång. Men som med allt nytt är det svårt tills man fått in en rutin, försök ta 20 min om dagen för dig själv bara. Jag brukar ha 20 min i bilen hemma på parkeringen efter jobbet där jag fokuserar på att varva ner och hämta ny energi samt rensa tankarna. Det är bra om man kan hitta sitt eget sätt att ”blåsa ut” hjärnan minst en gång om dagen. Jag hoppas verkligen du finner ro❤️

                      Tack för dina tips. Jag har försökt meditation. Och yoga. Men jag zonar ut, inser kanske 30min senare att jag har zonat ut och återgår sedan till min rutin för att upprepa det igen.

                      Vad gäller rutiner öht så kan jag kanske behålla dem max 2 månader. Det är som en omedveten mekanism som sedan aktiveras där allt vad den rutinen hette är som bortblåst. Kan gå flera veckor innan jag inser att juste – den där rutinen ja…

                      Förlåt, sån party pooper och så oskönt att inte vara mottaglig för tips. Eller jag vet ju själv hur det känns när en ger tips och personen inte är mottaglig. Men jag får i alla fall hjälp. Just nu tror jag att jag är bortom terapi, meditation etc. Det kan säkert hjälpa mig om jag får lite kemisk balans i kroppen för just nu är det ett haveri.

                      Man brukar prata om toppar och dalar. Eller det har jag och min psykolog/terapeut alltid pratat om när jag gått i terapi. Nu pratar vi endast om min kurva som depp och ångesttoppar. Jag kan i närtid inte identifiera någon harmonisk, lycklig, glädjefylld stund. Och fan vad det gör mig ledsen. Det gör mig extremt ledsen. Det är inte jag. Jag vill inte vara så.

                      S 21:12.
                      Jag hatar verkligen när random folk på internet ska koppla allt till ADHD jämt, men du borde nämna detta om att hjärnan aldrig är tyst och fråga om det kan vara relaterat till ADHD nästa gång du är hos psykologen. Jag har ADHD (kombinerad typ) och relaterar 110% till detta. Fick diagnosen förra året nyss fyllda 26.

                      Vänsterhänt: Åh tack! Jag har en remiss ute till psykiatrin om ADHD (eller snarare ADD tror jag?) och autism. Men i och med att jag har tak över huvudet och ett jobb så har de sagt att jag kan hamna långt bak i kön, om jag ens blir beviljad en utredning. Jag hoppas verkligen att jag blir det. Det skulle vara så… en sån lättnad och en sån skön känsla att förstå att jag är inte fel, jag är bara annorlunda. För hela mitt liv har jag varit fel, och folk har alltid påtalat hur fel jag är, hur fel jag tänker, hur fel jag känner. Det hade känts fint att kanske få en förklaring till det isf.

                  Såna tankar har jag också! Ibland tänker jag att jag ska blunda och köra ut på r40 utan att stanna vid stoppskylten innan. Har heller inga planer överhuvudtaget att genomföra detta men tanken finns där.

                    Kram ♥️

                    Känner du att du behöver hjälp med de tankarna?

                      Ibland, när jag är förtvivlat ledsen (vilket händer ca 1 gång på 2 veckor) så skrämmer sådana tankar mig. Men det jag är rädd för att jag i stundens förtvivlan faktiskt ska göra något. Och eftersom det skrämmer mig så mycket så tror jag faktiskt inte att jag kommer leva ut tanken. Min pappa har också sådana tankar så det är kanske ett släktdrag ? Jag har även andra knäppa dödsgrejer för mig när jag är förtvivlat ledsen: jag ber till gud att låta mig slippa vakna imorgon, om jag skulle dö funderar jag på vilka som skulle komma på min begravning, när jag är ute och går med jättehög musik i öronen så gör det inget om jag blir påkörd bakifrån (för då märker jag inget) för då dör jag lycklig pga den braiga musiken jag lyssnar på.

                      Hör dig, kan relatera till vissa av grejerna. Som någon annan skrev så har även jag läst att det mer kan tyda på djup än på livsleda. Har upplevt det du beskriver mkt i mitt liv också utan att ha känt att livsglädjen inte existerar. Så det är nog inte onormalt egentligen, men svårt att yttra för de som inte har upplevt det blir så förfärade. Men hoppas i alla fall att du mår bra ♥️

              Att man ”leker med tanken” betyder inte att man planerar att genomföra något, utan tvärtom att det är något man känner en lockelse av men inte avser göra.

                Har du hört talas om fenomenet ”calling of the void”? Jag tycker att det är intressant iom att jag ofta själv har såna tankar. Jag har någonstans läst att det är hjärnans självbevarelsedrift som kickar igång om påminner en om att man vill leva, paradoxalt nog. Jag säger inte att det är så för dig men det är ganska intressant.

                  Nu grät jag lite. Tack.

                  (Jag är S som i den som skrev kommentaren först, men inte den som du svarade på nu).

                    ❤️ vad fint❤️

                  Är inte alls olycklig i livet men nog fan har man såna tankar ändå? ”Om jag skulle hoppa ner på spåret NU skulle tåget träffa mig”. ”Tänk om jag skulle knuffa ner min barnvagn nerför den branta backen här”. Och så blir man iskall och håller lite hårdare om handtaget. Hjärnan är creepy

                    Lite så är det för mig också. Fast också en uns av likgiltighet liksom att hade det ens gjort nåt (klart det hade, mina barn hade inte haft nån mamma mer…). Men mycket mörka tankar just nu. Och jag har försökt ta mitt liv innan, så klart det blir alarmerande.

                    Med det sagt så är det ju dessvärre bara ett plus i kanten när en söker sig till psykiatrin (iaf där jag bor). Min historik berättar att jag försökt med typ allt utanför psykiatrin och att de är min last resort. Så jag hoppas att de tar emot mig. (Har sökt en privat klinik).

          Vad är det för fel på dig? Ha lite empati för fan

            Varför ska man ha empati när personen själv inte har det och tycker det verkar vettigt att orsaka en trafikolycka för att den inte mår bra?

              Men snälla jag skrev ju att jag inte vill orsaka nån trafikolycka och att jag inte skulle göra det? Läs vad jag skrivit och sluta fultolka.

              Kan du inte läsa eller? Om du visste vad suicidtankar innebär så är det just tankar, betyder inte att man kommer genomföra dem

              Ser du inte vad du skriver? En person som mår så dåligt att hon vill orsaka en trafikolycka och du har inte empati? Det kanske är såpass illa för vissa att smärtan man känner inombords gör så att man tror att allt är bättre än att leva. ALLT.

              (Säger inte att ”s” är en sån person)

                Nej jag vill inte det. Om jag ens skulle ha planer på att ta mitt liv, vilket jag inte har, utan endast tankar, så skulle jag aldrig dra med mig nån annan i fallet.

            Tack.

            Sista jag vill är att åsamka nån annan smärta, jag skulle aldrig göra det. Men jag kan inte styra bort tanken när den kommer. Den bara kommer. Men är inget jag agerar på.

          Shame on you! Så säger man väl för f-n inte till någon som mår dåligt. Gå och lägg dig och låt ”S” få skriva och hoppas på lite stöd nu när hon kommit så långt som att sätta sig och skriva av sig.
          Hoppas, hoppas du tar dig igenom detta.

            Tack. Alltså jag kan inte förklara hur mycket den här anonyma supporten betyder. Jag VILL klara det här men just nu är det så jävla tufft. Jag självmedicinerar i väntan på att få recept. Sover knappt och isolerar mig.

            Det betyder jättemkt. Verkligen.

              Jag var Anonym 20.53.
              Jag är säker på att vi är många som tänker på dig och inte vill annat än att du ska må bättre.
              En stor varm kram ?

                Tack. Nu gråter jag lite till. Verkligen tack. Jag skrev längre ner om att inte vilja ha vänner mer. Men om jag kanske kunde haft er här som nu under kvällen skrivit så fina saker… så kanske jag hade tänkt om.

                  Vi hörs när du vill. Ta hand om dig så gott du kan och har du möjlighet och orkar så är mitt bästa tips för att må lite bättre, att röra på sig. En liten stund ute, en promenad eller springa en liten runda. Det är min medicin.

                    Tack, det skulle jag verkligen behöva. Det är en sån sak jag förskar tidigt när jag börjar må sämre. Ska försöka ta mig ut imorgon, på en promenad iaf.

        Jag har alltid undrat vad det är med Sverige som gör folk så jävla deprimerade

          Socialismen.

            Vill du utveckla?

          Hahaha somna om..

          Den lååånggga vintern. Och mörkret. ?

          Mörker, kyla, krav att alla ska vara så lika som möjligt. Tråkigt land, tråkigt folk.

          Nu finns det säkert andra länder som också är sekulariserade där folk inte är lika deppiga men den där gemenskapen och meningen framför allt har liksom inte bytts ut mot något annat i Sverige. Vi är så individualistiska, ska hitta våra egna mål och mening med livet och många har ingen/liten naturlig gemenskap med andra i livet.

            För min del (det var jag som skrev kommentaren däruppe) så misstänker i alla fall min vårdkontakt att jag är odiagnostiserad sedan ca 30 år tillbaka (alltså sen jag föddes). Inte ovanligt med kvinnor och NPF då många/alla kriterier och forskning baserats på pojkar och män.

            Men det i sin tur, min ovetskap om att jag kanske är annorlunda än många i min omgivning, gör ju att jag känner begränsad gemenskap. De tycker jag är konstig och jag tycker att det är obehagligt att umgås med dem.

            Jag vet inte om mörkret spelar in. Men brist på tro tror jag nog inte. Jag tror på jättemycket saker, men inte på Gud (för jag antar att det är det som åsyftas).

          Precis, när vi hade tron på Gud och ett liv efter detta så var det ok att jobba och slita hela livet.

          När vi blev ateister där tron och meningen försvann så blev vi lämnade med ångest över att själva hitta meningen med livet. Nu kan man inte längre nöja sig med det lilla eftersom det känns bortkastat.

          Detta har skapat ett självcentrerat samhälle där alla siktar mot stjärnorna i hopp om ett ”lyckat liv”. Nu är individen i fokus och gemenskapen har på sätt och vis försvunnit.

            Japp tror man inte på något högre så är det kapitalismen som blir ens religion tyvärr.

          Vet inte om det handlar om Sverige eller om det handlar om att jag kanske har en annorlunda perception och därmed ofta misstolkas, fultolkas och missuppfattas. Jag har känt det i hela mitt liv och det börjar ta ut sin rätt.

          D-vitaminbrist.

        Jag hörde en gång ett tips från en trafiklärare. När man möter en lastbil, buss el likn så ska man inte fokusera blicken mot mötet.

        Gör man det blir det nästan så att man söker sig mot det och kanske börjar tänka vad som kan hända om man glider över. Fokusera istället blicken bara på din vägbana och din högra kant. Prova!

          Tack för tips. Det gör jag nästan alltid. Eller typ 99,9%. Jag är rädd för de tankarna. Det framgår inte av mina tidigare kommentarer men jag är rädd för dem. Jag är rädd för att dö men jag orkar inte så mycket just nu. Vill helst ta en paus från livet.

          Det är väl ändå standarduppläringen. Att se där man SKA köra och inte där man INTE ska köra.

      Bra för det är fredag och om 3 arbetsdagar får jag ledigt i typ 10 dagar. Ska bli så skönt! Var

        Oj vet inte varför det smög sig in ett ”var” där. Undrar om min ledighet ska var-granskas kanske?

      Ledsen men samtidigt otroligt lättad efter att ha varit på begravning idag. Känns som att man nu kan få gå vidare. Hoppas det iaf. Hoppas du mår bra! ❤️

        Hur gick det? Det var väl du som skrev häromdagen. Tänkte på dig ett tag därefter.

      Jag är ledsen för att min chef ska sluta, hon är fantastisk ☹️

    Jag ska efter flera års paus äntligen återuppta mina studier! Börjar i januari och är så taggad

      Lycka till!

    Har ni någon julkänsla?

      Ja, så smått. Har du?

      Nej. Testade positivt på corona idag så kommer inte kunna fira med min familj. Är istället fast i karantän med en 8-månaders som håller på att få tänder och skriker konstant samt vaknar en gång i halvtimmen hela natten.

        Tänk positivt – du får fira med din lilla bebis ?

          Hahaha asså tack för att du försöker. Men jag måste inte älska varje sekund med honom när jag mår pissdåligt

            Men det sa inte hen heller. Hen försökte muntra upp dig.

              Haha ja men ibland behöver man sympati, inte uppmuntran.
              Har jag inte jätteotur så är jqg ju ok frisk och då behöver min sambo jobba 7-19 pass över julen. Så det blir väl inte jättemkt firande. Mer försöka överleva

                Men gud alltså snacka om att vara bitter… personen försökte bara muntra upp dig

                  Haha asså jag sa iofs tack för att du försöker och tyckte inte att jag va otrevlig.
                  Jag är nog inte så bitter men tycker absolut synd om mig själv. Hade sett fram emot att träffa min mamma som bor en bit bort. Att få bli bjuden pp mat och choklad och ha vuxet sällskap istället för att bara va själv med wn bebis och hela hushållet. Det är mkt pengar för oss i ob att sambon jobbar julen men det ör absolut slitigt att han är borta 7-19 några dagar, just nu är en extra kämpig period. Absolut inte bitter att folk försöker uppmuntra men som sagt, ibland behöver man lite sympati och få tycka lite synd om sig själv. Har precis fått provsvaret.

                    Jag skulle känna precis samma som du! Hang in there. Ta enklaste vägen, gör sånt du vet gör din bebis så nöjd som möjligt och sånt som får dig själv i någorlunda balans. Släpp kraven och om du orkar mys till det med något som gör DIG glad.
                    Nästa år blir det revansch.

                  Men hon säger ju att hon mår pissdåligt, låt henne göra det. Corona är redan vidrigt utan småbarn, men ett barn som håller på att få tänder utöver det kräver ju tålamod på en helt annan nivå. Hoppas att du och bebisen snart får må bättre och ha det lite lugnare 🙂

                Ok, förstår bättre. Du får mina sympatier. 🙂

                Sympati? Hur drog du till att börja med ens på dig corona när du går hemma med en 8-månaders?

                  Förmodligen från min sambo som haft det och där det är ett utbrott på hans jobb.
                  Jag är inte av åsikten att folk generellt får skylla sig själva om de blir smittade, så länge man inte går på smittspridarfester. Men skulle hävda att jag följt restriktionerna till punkt och pricka, samt är vaccinerad.
                  Så extremt onödig kommentar av dig.

                    Hur mycket hjälpte den vaccinationen tycker du?

                  Sitter man helt isolerad med en 8 månaders menar du? Man måste ju fortfarande handla, besöka BVC, sjukvården mm. Finns ju massor av tillfällen att bli smittad på även om man är försiktig.

                    Håller man avstånd på de ställen du räknar upp är risken minimal att bli smittad. Hon är ju dessutom vaccinerad och om den hade gjort sitt jobb skulle hon inte bli smittad alls.

                  Wow! Har du ens barn själv? Jag har sju barn, hade Corona när den yngsta låg i magen. Hur ska man undvika smittor tänkte du? Man måste ut nån gång även med ETT barn hemma. BVC? Handla? Gå en sväng för att inte bli galen? Vem är i karantän i 8 mån tänker du?

                    Hon verkar dock bara ha den lilla bebisen. Man kan gå ut, handla och gå till Bvc utan att bli smittad om man håller avsånd. Hon är dessutom vaccinerad och enligt alla provaxxers hindrar den ju smitta.

            Jag tycker det låter jättetråkigt att inte få träffa familjen och tycker verkligen synd om dign Visst, hade absolut kunnat tycka det var mysigt att fira ensam med min treåring som njuter av julmys och är pepp på saker. Men bebisar firar faktiskt inte jul. Det hjälper inte hur många gulliga tomteluvor man än sätter på dem.

            Däremot tror jag du har en massa mysiga jular framför dig i livet 🙂

              Tack❤ ser fram emot det!, låter härligt faktiskt

        När tog du testet? Tänkte på att det är väl 7 dagars karantän från dagen testet togs ? Kanske ingen uppmuntran, men jag har ändå tänkt tanken ibland att fan vad najs att bara ligga vid teven och kolla på julvärden och alla juliga program. Det gör man ju bara om man är sjuk ?? Ladda upp ned god mat och mängden med glass/godis/chips! Massa majskrokar till bebisen ?

          Tänkte också säga det! Om du mår bra kanske du hinner fira ändå, är ju en vecka kvar till jul❤️

          Haha ja asså det låter jätteskönt. Men blir antagligen själv med en bebis så blir nog inte så mkt soffliggande. Innan bebisen hade jag älskat den julen! Tyvärr känner jag ingen smak heller, är normalt världens gottegris! Men det kanske hinner återkomma. Testet togs i dag så det är karantän på julafton som gäller.

            Vet du, det låter faktiskt riktigt tråkigt. Och jobbigt. Hoppas du fattar att det är helt OK att känna att en en period i livet suger, för alla människor, även för mammor.

            Sen är ju bebisar olika och om ens erfarenhet är att man kan ”ladda upp med majskrokar” och mysa i soffan en halv dag med sin bebis framför massa filmer (vem hade inte älskat det? Gud så skönt!), då har man kanske haft lite mer tur med den tiden i livet än vissa andra har. Vilket såklart gör det lättare.

              Okej, mer rimligt att hänga PÅ GOLVET framför teven med bebisen och inte i soffan ? Knäckebröd räcker även längre än majskrokar är ett annat tips ??

            Men din sambo ska väl också stanna hemma i 7 dagar från när du tog testet om han inte har haft bekräftad covid inom ett halvår, kolla folkhälsomyndighetens sida (obs försöker inte dryga mig utan tänkte att ni kanske inte vet det och då blir det ju ni två och barnet i allafall även om det suger om ni missar extrapengarna). Annars förstår jag dig, det är slitigt att vara sjuk och ta hand om barn samtidigt. Krya på dig och blir du själv så fira jul någon annan helg med din mamma)

              Han har precis haft det.

            Jag förstår dig, jag har 3 barn och äger liksom inte en sekund av mitt liv längre. Min 8åring kan fortfarande inte somna själv… det är fruktansvärt dränerande att JÄMT ha en unge o bära på som gnäller så fort man sätter ner honom. När ett barn somnar eller leker en stund är det 2 andra som törstar efter uppmärksamhet (min man vågar knappt be om en kram längre). Sänka kraven går inte, vi äter redan halvfabrikat och hemmet är skitigt och ostädat. Jag kan säga att om 1 barn upplevs jobbigt så kan du föreställa dig 2-4.
            Men igen jag förstår dig, lämna hemmet ett dygn – sov själv på hotel (själv) kolla baaara tv sov bada gå på bio köp stor godispåse på vägen hem.

              Av ren nyfikenhet undrar jag varför du skaffa 3 barn?

              Tycker man märker vid två att det är rätt mycket.

                Våra 2 första barn var relativt lätta. Hade mina första barn varit som mitt 3e hade jag aldrig verkligen aldrig vågat skaffa fler barn.

            Glömde HELT detaljen med smaksinnet! Lider med dig, hade covid förra året och var SÅ deppig över att ingen julmat eller julgodis smakade gott ?? Livet är grymt fattigt utan smaksinnet! Men du, livet suger lite ibland och sen blir det bättre! Och det kan vara värre, bebis i kombo med magsjuka till exempel. . . ????

        Fast om du testade positivt idag så kan du ju fira jul om en vecka. Det är ju karantän 7 dagar efter första symptom, inte 7 dagar efter positivt test.

          Det är från testdagen.

            Ja fredagen är väl dag 1 då?

        Men om du testade positivt idag hinner du säkert bli bra. För mig tog det bara 5 dagar så var jag negativ.
        Ta ett test på torsdag igen?

          Spelar ingen roll, 7 dagar från första symptom (7 dagar från test om man inte haft symptom).

            Så då kanske du kan fira jul ändå.

            Minst 7 dagar alltså, de två sista ska man må bra och varit feberfri.

        Jag förstår dig! Har jämnårig bebis och det är fan ingen dans på rosor för tillfället. Krya på dig!

          +1

      Ja lite! Men också ångest över att min julkänsla alltid försvinner på julafton runt 12 på dagen. Så 24 dagars uppladdning för egentligen ingenting, ja lite jobbigt är det.

        Min julkänsla kommer efter julen ? då kan jag slappna av och njuta.

      Jaa lite, har slagit in och köpt alla julklappar förutom en. Ska resa hem till min familj på söndag. Så det börjar kännas!

      Ja och nej. Ja men den förstörs av att vi ska firajulafton hos min mans familj. Gillar inte deras traditioner och upplägg haha! Saknar att få fira med min även om jag gjorde det förra året.

    Är det något ni lärt er från andra via Öppet spår? Ren fakta eller insikter?

      Att majoriteten av de som kommenterar har ett IQ under 10, låtsas vara advokater, läkare och mångmiljonärer.

        Har insett att de flesta här är såna där som typ var med i Aschbergs troll-program. Folk som inte har något liv. Och nu kommer de skrika men duuuuu dåååå!!! Men som sagt, jag sa de flesta inte alla

        Ja precis. Toppeliten är här på öppet spår. Och kan och vet allt. ?

      Har lärt mig att vissa måste öva lite på att vara provokativa om de inte vill att det ska vara så uppenbart att de är just det.

      Har du läst flashback? Om man nu ska ta ett kommentarsfält som ett tvärsnitt. Flashback är troligen ca 85% manligt och riktigt jävla otroligt stendumt. (Och ps. älskar flashback, men fakta e fakta)

        Jag är kvinna och i både teknik och matematik-trådar på fb. Lovar att du inte vet att jag är kvinna baserat på varken mitt nick eller mina kommentarer där. Kanske till och med passerar för en vanlig smart kille när du läser ?

      Men visst finns det forskning på detta? Att forntidens män tvingades bli smartare än kvinnor för att stammen skulle överleva. Krävdes mer hjärna att fälla storvilt, än att samla växande mat.

        Hur skulle man kunna forska fram den typen av förklaringar menar du?

          Du fattar väl ändå att din erfarenhet är från en väldigt smal, mansdominerad bransch och inte speglar samhället i stort? Jag jobbar själv inom medicin och där kryllar det av intelligenta kvinnor. Tyvärr värderas ofta manliga intressen och styrkor högre än kvinnliga, DÄR har vi ett riktigt problem!

            Ja alltså jag värderar att bygga ett kommunikationssystem som fungerar världen över högre än jag värderar förmågan att byta en äldres blöjor. Det är klart att jobb med högre skills värderas högre, det är väl inget konstigt?

              Hoppas att du spelar dum nu. Att byta blöjor är inte medicinsk arbete, det är omsorg. Att uppfinna röntgenapparaten, upptäcka HIV-viruset, utveckla nya cancerbehandlingar m.m. är medicin. Men det säger väl för all del mycket om dig att du tycker att ”kommunikationssystem” är viktigare än dylika uppfinningar och genombrott. Hallå! Lyft blicken från penisarna!

          Det stämmer att män är mer tekniska. Men vilka är det som mördar, våldtar och krigar?

          Vem hade velat leva i ett samhälle med endast, förvisso tekniska, män?

          Känns trist att snacka ner ena könet så som du gör, med nedlåtande ton. Båda kön har styrkor och svagheter.

            Åh herregud ??

            21.17 Men Paolo Roberto sa ju att extremfeministerna är det värsta som hänt Sverige! Har Paolo en poäng i det? Seriös fråga.

              Utan tvekan, minns när de bråkade om att symbolen på vägmärkena minsann var en man, när stackars Trafikverket så ritade till en kvinna var det ett jäkla rabalder kring att hon hade KJOL! Hur skulle man annars kunna urskilja dem? Sverige skulle behöva ett jordskalv eller något, folk har det för bra och är för bittra.

            Har snart en halv miljon i studielån. Kunde du inte bemöta kommentaren eller?

              Du tror inte det har att göra med kontexten som män har fått tillåtelse att blomstra inom, snarare än än att kvinnor är dummare?

              Hahahha, förlåt men VA? Är du galen eller är du en man? Vi lever under männens sköld?

              Ca 15 kvinnor per år i Sverige blir mördade av en man i sin närhet. Misshandel och våldtäkter ska vi inte ens gå in på.

              Ehh och vad har våldtäkter med teknologiskt innovation att göra? Herregud har du inga andra argument till ts än massa känsloargument?

              Tala för dig själv när du säger att ”vi” inte kan tänka logiskt.

              En logisk slutsats är ju annars att vi INTE lever under männens sköld, eftersom det är just MÄN som försätter kvinnor i fara gång på gång.

              Problemet är att du antar att män uppfann allt det där du räknat upp. Sanningen är att kvinnor också ligger bakom många uppfinningar som har format samhället. Ada Lovelace till exempel, som uppfann datoralgoritmen. Förmodligen är förmodligen också mörkertalet stort, då många kvinnor arbetat fram ny teknik utan att bli erkända för det.

          Ja nu är det ju inte jag som forskat, eller som forskar överhuvudtaget, så den frågan får vi skicka vidare till de det berör.

          Enligt mina erfarenheter ligger intelligens på individnivå. Tycker det är passé att dra upp det gamla ”män är bättre än kvinnor”-kortet.

            Ja men det är ju för att det varit männen som dikterat vilka som fått möjligheten och chansen! Pga fysisk överlägsenhet, att vi fått vara upptagna med bebisar osv! Vi hade för fan inte ens rösträtt för 120 år sen!! Vad tror du??

              Fast det där stämmer inte. Fattiga kvinnor för 100+ år sedan var inte alltid hemmafruar, de slet ofta på fälten tillsammans med männen, jobbade i fabriker etc. Dessutom var hushållssysslorna förr i tiden enormt mycket tyngre än vad de är nu. Sedan blev de också regelbundet slagna och våldtagna helt enligt lag, och fick inte äga eller ärva egendom.

          Håller inte alls med om din spaning, jag jobbar på domstol och här dominerar smarta kvinnor. Männen blir typ inkvoterade

            Men herregud vilken kortsiktig korkad jävla analys.

              Det kommer. Numera är kvinnor i klar majoritet på universitet och högskola, dock inte alltid på tekniska utbildningar men det kommer nog ändras. Jag går en teknisk utbildning inom ett väldigt mansdominerat område där det är något fler kvinnor än män. Om 30 år är det vi som är chefer och som leder utvecklingen, och då kommer könsbalansen se annorlunda ut.

              Från 70-talet till idag är inte alls en lång tid sett i det stora hela.

            Män kan inte föda barn suck it up

            tycker på riktigt synd om dig som verkligen verkar tro på det du skriver, där analysnivån är lika grund som en vattenpöl.

            Just svenska domstolarna briljerar väl kanske inte nuförtiden.

          Reddit och fb ? du har inte funderat på att kvinnor kanske kan kommunicera utanför internet och faktiskt har förmåga att bygga sociala relationer så att de slipper sitta och leka Einstein på nätet.

            Ja, för jag är kvinna, jag kan göra två saker samtidigt.

          Intelligens kan ju definieras på massor med olika sätt. Men du menar alltså teknisk kompetens? Inte IQ?

            Hahahahha ??? tack för kvällens skratt.

            Utgår från att du trollar. Du låter värre än stofilerna till gubbar på mitt (ingenjörs)jobb.

      Hur kan du vara säker att det var en man som uppfann elden? Det kanske var en apa? Men det kanske är potato potato där.

        Nej verkligen, kvinnor har inget tålamod. Det bara män som besitter den dygden och kan gnugga två stenar mot varandra. Eldens upptäckt var en slump. Män, kvinnor eller apor uppfann inte den, trodde att du besatt den rätt så simpla kunskapen.

          Män har inte gjort den upptäckten iom att det inte ens var homo sapiens som lärde sig att göra upp eld. Vi kan väl knappast tacka dagens män för något en annan människoras/apor upptäckte för 1,5 miljoner år sedan.

            Ja? Det ser vi bevis på varje dag men det är inte poängen, män upptäckte inte elden. Det gjorde djur.

      Vet inte om du är kvinna eller man, men du vet väl att det finns olika typer av intelligens?

        Den som skrev den första algoritmen var en kvinna.. hennes uträkning räknas som det första dataprogrammet. Sök på Ada Lovelace om du vill veta mer.

          Hade män gjort alla dessa upptäckter om de hade haft kvinnors historia? Tex att man brände män som kunde räkna? Hade kvinnor och män haft lika villkor genom historien så kanske saker hade sett annorlunda ut. Vilket det garanterat kommer att göra i framtiden. Kvinnor går om män nu och det säger en del om vilken kapacitet kvinnor har. Så fort vi får samma villkor, eller åtminstone nästan, så går vi förbi männen och det är väl det som är grunden till hela förtrycket. Rädsla. Kvinnors ”list” är bara ett begrepp män har hittat på för att försöka förklara något som deras aphjärnor inte fattar, att kvinnor kan göra beslut baserat på annat än sexuella drifter och att vi, till skillnad från män, inte tillåter de drifterna manipulera oss.

            PRECIS. Kvinnor och män är säkert rätt jämnt intelligenta på samhällsnivå. Men tyvärr är flera män starkare än en kvinna, och om de bestämmer sig för att straffa en kvinna/mörda en kvinna som är duktig på något så kan de göra det.

          Men män bygger ju också bara vidare på vad andra (enligt dig) män tidigare kommit på. Eller tror du att dagens man kommer in i säg fysikens värld och drar fram en ny teori? Nej, han bygger vidare på de teorier någon innan honom utvecklade.

          Det är så forskning fungerar. Man scannar fältet, hittar gap, forskar, lägger en pusselbit till den stora bilden. Osv. Oavsett om man är man eller kvinna.

        Det låter som att du skulle behöva googla på kvinnans roll inom olika områden.
        Ada Lovlace – filosoferade om datorer som kunde programmeras redan i mitten av 1800-talet
        Jocelyn Bell Burnell – upptäckte pulsar som används för att navigera i rymden.
        Emmy Noether – matematiker vars resultat användes av Einstein för sin relativitetsteori.
        Rosalind Franklin – upptäckte DNA-strukturen.

        Det finns dessutom många kvinnor bakom mäns arbete, glöm inte bort att kvinnor inte alltid har fått möjlighet att göra vad de är intresserade av.

          Javisst det stora forskningsområdet ”krigsstrategi” som gjort så mycket för mänskligheten ?
          Vi fattar alla att du trollar vid det här laget, du kan lägga ner nu.

            Som sagt, kvinnor finns inte med i den tidens kanon som istället lyfte vita män.

            Så det är inte alls konstigt att du bara rabblar upp män eftersom kvinnorna hamnade i skymundan pga sitt kön.

          Men lägg av, hade du varit så påläst hade du synat din egen felaktiga kommentar ?

          Men snälla nån, du kan ju inte dra upp personer som levde för tusentals år sedan! Du pratar om samhällen där kvinnor hade NOLL makt, ingen talan, inte fick äga någonting etc. Dessutom talar vi om tidsperioder där historien till 100 % skrevs av vinnarna, och av de som hade makt och status. Att vi inte ser kvinnliga genier i skrifterna från den tiden betyder ju verkligen inte att de inte fanns.

        Vet inte om det helt har gått dig förbi, men för tydlighetens skull:

        Förr så var det männen som jobbade medan kvinnorna skötte hushållet. Fanns supersmarta kvinnliga kemister och ingenjörer men de lyftes aldrig fram eftersom de ej platsade i dåtidens kanon pga kvinnligt kön. Kvinnan skulle vara hemma helt enkelt.

        Du kan jämföra det med svarta människor och musik. De uppfann rocken, men det var endast de vita musikerna som lyftes fram på den tiden. Det betyder inte att vita män var bäst och först, utan helt enkelt att det var de som lyftes fram.

          ?

          Men snälla. Kvinnor är de som föder barn, därav var det förr naturligt att kvinnan skulle vara hemma med barnen (amning osv du vet).

            Du tror inte att det krävdes intelligens för att hålla en bebis vid liv innan modern medicin fanns?

          Tänk en gång till. Vissa saker kan bara kvinnan göra. Det går t ex aldrig att kompensera för de begränsningar som uppstår när man ska bära ett barn i magen i 9 månader, de fysiska och psykiska problem som kan uppstå efter förlossning, att behöva amma i x månader, etc.

          Har du inte märkt att kvinnor totaldominerar alla utbildningar det är svårt att komma in på utom civ ing nu? Män har inte tillräckliga betyg längre. Så det är inte många år till kvinnor kommer dominera alla högstatusyrken, och till och med på civilingenjör-linjerna blir det fler kvinnor, tex industriell ekonomi har ju typ 50% kvinnor nu. Jag jobbar som läkare och när jag studerade var 90% kvinnor i min klass, det blev diskuterat om man måste kvotera in fler män. Vilka som kuggade flest tentor? Män

        Där håller iaf jag med.

        Vi kvinnor fick rösträtt för 100 år sedan, det är rätt nyligen…Kan det vara så att det manliga könet har tyckt att kvinnan bör vara hemma och sköta barn och hushåll? Hade båda könen fått lika villkor för läääänge sedan så tror jag inte, att i ditt tycke, att männen framstått som lika smarta. Läs lite historia om hur kvinnor som Marie Curie hade det förr det var inte populärt att som kvinna sticka ut näsan bland en massa ”smarta” män. Som kvinna har vi mer att bevisa än vad männen har, eftersom männen alltid har fått styra och ställa.

          Kvinnor har fortfarande inte samma möjligheter som män.

      Nu tycker jag kanske inte vi ska använda öppet spår för att döma befolkningen i stort. Män framstår inte som särskilt intelligenta i t ex facebpokgrupper eller på Flashback heller. Det är väl gissningsvis inte intelligenselitens favoritsysselsättning.

      Ja, faktiskt. En insikt, att många som skriver här eller om det är en och samma person inte känner någon empati alls. Det är skrämmande. Blir lika glad varje gång någon bemödar sig att svara när någon inte mår bra. Det behövs ibland så liiite.

      Jag håller fan med… speciellt när man läser om de galna feministerna som tycker att det är orättvist att ”män tjänar mer” men tänker inte på att allt handlar om vilka jobb de väljer, hur mkt de jobbar osv. Vilka kvinnor bygger hus, broar, byggnader, vägar, all infrastruktur, flygplan, bilar, båtar + kör dem, bygger maskiner och tusen andra saker?
      Det är vetenskaplig bevisat att män tjänar mer pga det jobbar hårdare, längre, är lediga mindre, arbetar med svårare jobb, oftare arbetar i ogynnsamma miljöer (ute, fabriker, gruvor osv) och sen har vi några som skriker att män tjänar mer pga de är män ? snacka om att inte förstå vetenskapliga texter.
      Hade vi inte haft män hade vi alla varit ett gäng kärringar som bor i någon grotta tillsammans.

        Vilken platt analys. Du fattar väl att det inte är så enkelt?

        Kvinnodominerade yrken har alltid varit lågavlönade. Vad händer när män söker sig till de yrkena? Jo, status och lön höjs.

        Vad hände med tex det mansdominerade yrket läkare när allt fler kvinnor sökte sig dit? Jo, status och lön har sänkts. Finns statistik på detta.

        Det är känt SEN LÄNGE att män tjänar bättre – inte för att de jobbar hårdare -utan för att de ÄR MÄN. Återigen statistik och forskning. Googla.

        Väldigt förvånad över att det faktiskt finns folk som förnekar detta?

          Kodning och datorer var en kvinnlig industri innan 80-talet.

        Det finns något oerhört sorgligt med kvinnor som springer patriarkatets ärenden men samtidigt inte ser hur de själva blir drabbade.

        Du tror att du är skitsmart och har fattat något som ingen annan har, när du i själva verket har fel (vilket all forskning bevisar). Men allt för att försvara männen!

          vilken forskning? All forskning kring mäns och kvinnors inkomster visar på att skillnaderna i 99% av fallen beror på förmåga, prestation, kunskap och inte kön. Det har även framkommit forskning som visar att ju mer jämlika möjligheter kvinnor och män har desto mer drar sig kvinnor till traditionella kvinnoarbeten (forskning inom STEM). Sverige är ett bra exempel på det. Jag är inte samma person som hävdar att kvinnor är dumma, men jag tycker det är helt otroligt att gå ut genom dörren och inte fatta att allt som vi rör vid, använder, tar för givet funkar är skapat av män, trots deras vidriga brister som inte har något med detta att göra

            Googla löneskillnader kön.

              Ja och det finns ingen forskning som visar ett samband mellan kön och inkomst utan andra variabler inblandade. Du måste läsa vetenskapliga texter där regressionsanalyser gjorts, det finns alltid andra variabler som står för den största variationen i inkomst, kön har knappt något signifikant samband som det går att tala om. Alltså handlar det om val. Jag är ej samma person som skriver att kvinnor är dumma men kan man inte läsa forskning ska man inte slänga sig med en massa osanna floskler

                Försök igen. Mycket kan förklaras med hjälp av val av utbildningen, föräldraledighet osv MEN det finns även sådant som inte kan förklaras med annat än just kön.

                Står tydligt i rapporter.

          Verkligen sorgligt! Ingen man kommer att respektera dig bara för att du spenderar din fredagkväll med att nedvärdera det kvinnliga könet för att höja dig själv, tyvärr.

            Alltså, va? Vad menar du med att inga män respekterar kvinnor? Vad omger du dig med för män? Min man har ett ”viktigt” jobb och är den absolut smartaste personen jag känner och han omger sig av smarta och välutbildade kvinnor på sitt jobb. Han skulle aldrig nedvärdera kvinnor som du gör. Sorgligt.

        Antagligen för att kvinnor tar hand om deras barn samtidigt som dom sitter på sina tråkiga jobb. Härligt att jobba 7-19 när någon annan kan göra skitgörat hemma åt en.

          Du verkar lovligt dum ja, det kan vi nog konstatera.

            Det verkar snarare som att du försöker göra dina personliga problem/upplevelser till något allmänt.

          Många snubbar är oempatiska jävla idioter som skiter i sina barn ?? men skönt att du försvarar dem ❤️

        Ja det är sant dock håller jag trots allt jag skrivit inte med om att kvinnor i grupp är dumma, jag tycker det finns fantastiska, smarta och inkännande kvinnor, oftast hörs dessa bara inte lika mycket som de korkade då de har den goda smaken att ligga lågt. Men absolut att män tjänar mer och att de förtjänar det, dock hoppas jag innerst inne att vi kvinnor utvecklas och dominerar en bransch som inte är något i form av ”influencer marketing” ?

        Jag har aldrig någonsin hört en kvinna uttrycka sig så, börjar tro att du trollar. Vi ska tacka männen för kvinnors rättigheter? Jo tjenare. Öppna en historiebok, det verkar inte ha ingått i din utbildning.

          Tänkte säga det ts, du kommer nog blir anklagad för att vara man, för inte kan en kvinna ha en egen åsikt!

            Män (antifeminister) älskar att mucka gräl på nätet och i kvinnliga forum. Det är mycket troligt.

          Låter som ett klassiskt manstroll straight outta flashback

          Men visst fick kvinnorna det tillslut för att männen gav med sig. Det stämmer ju. Där i världen förändring skett har männen öppnat dörren för kvinnorna. De platser i världen där kvinnor fortfarande inte röstar, så håller männen dörren stängd.

        Jag har faktiskt endast hört kvinnor klaga när de utför SAMMA jobb som mannen men får mindre betalt.

        Jag går en byggteknisk utbildning där kvinnor är i majoritet. Så lugn, vår tid kommer.

          Dom dör ut

    Hjäääääälp !

    jag mår konstant illa, mått illa i flera månader nu, har tagit 646274927 prover, inget fel på mig, inte gravid, vad faaaaaan är problemet? aldrig spytt! de är bara som en dov känsla av ”usch” hela tiden. vidrigt….

      Hormoner? Kost? För lite sömn? För mycket vardagsstress?

        sover bra, äter ppiller, inga andra mediciner, noll stress 🙁 asså grejen är att jag haft såhär till och från i typ hela mitt liv, är 25 nu, så det kommer skov liksom på flera månader med detta illamående

          Något gammalt som ligger i bakhuvudet och triggar? Det kan mycket väl vara p-piller som ställer till det, vet inte vilka du tar men jag mådde skit när jag käkade både minipiller och med östrogen.

          Hmm kan det vara pp*llret? Hur länge har du tagit dem?

      Jag hade exakt likadant för två år sen. För min del var det magkatarr orsakat av inre stress och att jag mått dåligt psykiskt ett tag.
      Jag kunde börja må illa och få kväljningar mitt i meningar, så fort jag kände lukten av kaffe och när jag var hungrig.
      Har du en hungerkänsla som inte riktigt försvinner? Då kan det vara magkatarr.
      Det som hjälpte mig var:
      – tugga tuggummi när jag började må illa
      – äta mandlar
      – sluta dricka kaffe
      – försökte stressa ner så mycket det gick

        Omeprazol tog jag när det var som värst med

      Min mamma hade så i flera månader. Gjorde slutligen en undersökning i magen och där nere låg några slags konstiga bakterier och störde. Hon fick antibiotika och blev helt bra.

        Antagligen helicobacter, det hade jag med som orsakade magsår. När jag var som värst vaknade jag upp mitt i natten och kräktes rätt ut över golvet på väg till toaletten ☹️ Var illamående och hade ont i övre delen av magen i flera år innan dess. Första läkaren hade avfärdat det som magkatarr. Fick antibiotika och varit bra sedan dess.

      Jag har liknande periodvis och har lyckats koppla det till mitt psykiska mående. Alltså att jag mår så pass dåligt psykiskt att det ter sig fysiskt. Ont i magen och äcklas av allt. Kan inte få i mig vanlig mat osv. Har tyvärr inga tips att ge för egentligen borde jag medicinera mitt mående men jag vill inte det. Men jag hoppas att du hittat orsaken och snart mår bra igen!

      Reflux?

      Hade så under en lång period efter jag tagit vaccinet för covid-19. Så så jobbigt. Kanske är samma för dig.

      Obs obs obs
      Kommer givetvis ta tredje dosen! Ingen antivaxx här ???

      Låter exakt som att vara gravid

    Min kille var otrogen. Det skedde under fyllan och han kan inte förklara det. Inget som varit dåligt i vårt förhållande, allt har varit toppen. Jag kan inte acceptera att det går att göra något sånt mot någon man ”älskar”. En liten del i mig vill gå vidare och fortsätta eftersom han visar stor ånger och bett om ursäkt till både familj och vänner och mig. Jag är fortfarande i chock tror jag dock, vet inte om jag gör rätt som försöker fortsätta. Är helt förstörd verkligen och vet inte riktigt vad jag förväntar mig för svar av er, men kanske någon annan gått igenom samma och ser det med lite mer nyktra ögon såhär i efterhand?

      Du lär ju aldrig kunna lita på han igen

      Stor kram till dig. Tänker att det här vet bara du bäst. Om du tänker tillbaka på hur förhållandet var innan detta, var det då ett förhållande du känner skulle kunna vara för alltid? Alltså såg du en lång framtid tillsammans? Med barn osv?

      Tänker att om inte annat så ta hjälp av terapi. Ge det tid och framförallt sätt ditt eget bästa först. Du har ingen skyldighet att fortsätta men kanske är det värt ett försök om DU känner för det.

      Jag har varit i din sits och bestämde mig för att förlåta. Ångrade aldrig mitt beslut. Vi hade en lång relation ihop som tog slut av en helt annan anledning.
      Men det kommer säkert ta tid innan du litar på honom. Ett stort steg på vägen tycker jag ändå han har kommit genom att berätta för alla vad han gjort.
      Men det gäller att du en dag kan förlåta, glömma kommer du aldrig att göra, men ändå tro att han aldrig kommer att göra det igen. Annars går du under. Det kommer säkert göra ont länge.
      Är övertygad att en del helt enkelt inte klarar att förlåta. Vi är alla olika.
      Ta hand om dig.

      Jag skulle ta lite tid ifrån killen om jag var du, för att verkligen försöka komma fram till vad du vill just nu. Skulle du komma fram till att du vill försöka skulle jag ta hjälp av någon utomstående professionell, de är ofta vana att jobba med otrohet. Med tiden kommer du själv också märka om det är något du kan släppa eller inte. Försök inte lyssna på andras moraliska övertygelser, många personer har gått igenom otrohet i sin relation men det är så skamligt så ingen pratar om det.

      Jag kunde inte kolla på mitt ex utan att bli äcklad efter han hade varit otrogen. Har noll tolerans för otrohet.

      Samma sak hände mig. Jag förlät! Vi har tre barn och är superlyckliga. Tog ett ta ett bygg upp tilliten, framför allt när han var ”ute” själv. Han insåg dock med otroheten att han hade ett alkoholproblem och tog tag i det och är idag nykter.

      Otrohet är aldrig kul men kände att det hände på fyllan, han berättade direkt. Hade han där emot gått bakom min rygg i ett halvår och haft en älskarinna då hade det varit tack och hej.

      Har själv bara fått reda på otrohet efter att förhållandet tagit slut så kan tyvärr inte ge råd från egna erfarenheter. Men en nära väns sambo var otrogen på fyllan, och min vän valde att förlåta och gå vidare. Den otrogne sambon kunde dock inte få bort sitt dåliga samvete, och började anklaga och klaga på min vän, för att hon ”också skulle vara dålig”. De gick i terapi ett tag för att få hjälp. Men till slut var han otrogen igen. Tänker att det oftast ligger något mer bakom en otrohet, har svårt att se att det sker av misstag.. :/ hoppas du lyckas hitta vad som är rätt för dig ?

      Ni behöver båda gå i terapi enskilt och tillsammans om ni vill att det ska funka (och inte hända igen). Finns inga genvägar, det kan ta lång tid att få upp tilliten igen.

      Min tanke är att han uppenbarligen kan gå över den där gränsen och vara otrogen, förlåter du honom och ni går vidare, så tänker han att du förlåter nästa gång också….

      Beklagar verkligen detta, stackars dig för att han utsatt dig för detta. Så svårt det där, innan man varit med om det är det så lätt att tänka ”jag skulle ALDRIG förlåta något sånt” men det är ju lättare sagt än gjort när man verkligen älskar och är lycklig med någon. Jag tycker att otrohet är ett tecken på att en person inte har gränser, och att det mycket väl kan hända igen. Förstår att du är förkrossad och tycker du förtjänar mycket bättre, och tycker spontant att du ska dumpa honom direkt. Men å andra sidan vet jag inte hur jag själv hade gjort om det hänt mig. Kanske be om att få ta en paus och fundera över om det här verkligen är något du kan förlåta. Om du väljer att ändå fortsätta er relation så måste du på riktigt förlåta och inte hålla det här emot din partner, då kommer er relation gå sönder långsamt ännu mer. Men! Din partner måste nu bevisa och intyga att det inte kommer hända igen och kunna svara på varför det hände. Ni behöver sätta er ner och prata ordentligt och länge. STOR kram till dig.

    Så ofräscht när influensers som Antonija gör reklam för lpg behandlingar som tar bort fett och celluliter. Likadant med Bianca. Att naturligt smala tjejer ska hålla på så och föra vidare hetsen om en perfekt kropp ?

      Ja de flesta unga vill ha perfekt kropp lev med det

        Ja gud vad härligt att människor får ätstörningar och ätstört beteende för att uppnå perfektion. Bryr du dig inte behöver du inte kommentera ?‍♀️

          Att göra någon behandling då och då gör en inte ätstörd. Bianca är öppen med sin med antonia har ju sagt att hon inte har några problem med mat. eller är problemet kanske att hon har snygg kropp och inte väger hundra kg och då ändå ska prackas på en ”ätstörning” för att hon kanske inte äter en massa skräp och bryr sig om sitt utseende?

            Åh nej inte igen. Ännu en som tror att smala och snygga människor inte kan vara ätstörda, för vadå, de är ju snygga? Hon bryr sig ju bara om sitt utseende?

            Bulimi och anorexia är kända ätstörningar som BÅDE smala och tjocka tjejer och killar kan lida av.

              Nej det är ju du som antar att Alla som gör någon jävla behandling är ätstörda . Herregud

      ?Allt för pengar

      Alltså det här med Bianca och hennes ätstörning. Det är så sjukt. Hon har blivit så jävla smal nu sista året/två åren och jag kan fatta det pga att hon modellerar mycket för många märken etc. Men hennes besatthet över mat, samtidigt som vi alla vet att hon spyr upp den snart igen. Bara jag som tycker det är sjukt? Finns ingen chans i världen att hon äter så mycket pasta som hon får det att verka som, utan att må dåligt över det.

      Och jag tycker det är fel. Tänker typ, Bianca har bulemi – äter och handlar väldigt mycket (och ”onyttig”) mat – men är smal och snygg som fan.
      Slutsats: man kan äta vad fan som helst och ändå vara så snygg och smal så länge man spyr ut det.

      Är det bara jag? Har själv ingen direkt ätstörning men tycker att hennes ätstörning skiner igenom så starkt och tycker liksom inte det är rätt, på något sätt. Någon som förstår?

        Tänker typ visst, folk kan känna igen sig i hennes problem och det är väl bra men jag tror inte hon får någon trend att vända då hon endast jobbar med skönhet och utseende och är väldigt framgångsrik, samtidigt så öppen med sin ätstörning och dessutom säga att den fortfarande finns kvar och är ”aktiv”. Tror inte det botar någon utan snarare ger idéer.

        Håller med. Kan knappt följa henne längre. Har själv varit ätstörd och då ser man ännu tydligare på folk när de själva har det. Man kan inte out-smarta oss även fast man tror det. Jag tror hon är väldigt sjuk.

        Såg henne på talang irl här om månaden. Fick en chock hur smal hon var!!

        Håller med dig om att det känna skevt med all mat hon lägger upp och samtidigt är så smal.. Nånting känns inte helt rätt..

    Hur har det gått för dig mamma som var så irriterad på ditt barn och skrek på henne? Sökte du hjälp sen? ❤️

      Undrar också! Mest för barnets skull.

      Vad glad jag blir att höra att du känner dig bättre! 🙂 har faktiskt oxå tänkt på dig och undrat hur det har gått. Ta hand om dig! Kram

      I vilket ÖS frågade du om detta?

      Vad fint! 🙂 Härligt att höra!

      Tyckte det var ett så starkt inlägg ❤ Otroligt modigt att bekänna något sådant. Hoppas personen fått rätt stöd!

      Vad glad jag blir för att höra, att det redan går så bra! Kan säga att det för pappan, kan ge en helt större förståelse när han inte längre är bara ”lekpappa” Stor kram till dig!

    På senaste tiden har jag börjat fundera på om det kanske bara räcker att vara ensam. Jag har tidigare haft en massa vänner, men folk har droppat av och de jag har kvar känner jag mest ångest över. Det känns jämt som att jag gör nåt fel, fastän jag vet att jag inte gör det. Jag har så himla svårt att avläsa folks intentioner, avsikter och värst av allt – meddelanden. Om det inte är emojis i meddelanden så vet jag liksom inte hur jag ska tolka dem, de blir typ som bildstöd för undertonen/känslan i ett meddelande. Jag hade några supernära vänner förut. Men de finns inte i mitt liv längre och sen dess känner jag mig bränd. Jag tror aldrig jag kommer läka efter hur de behandlade mig.
    Jag har alltid varit en people pleaser, som sett till att exakt precis alla fått sina behov tillgodosedda, varit jättenoga med att ingen ska kunna vara kritisk med hur jag hanterat olika situationer till deras för- eller nackdel. Verkligen vänt ut och in på mig själv, både emotionellt, materiellt och ekonomiskt.
    Men jag är så trött på allt det här. Har sett mig som en person som varit ”the hostess”, som Monica i Vänner. Men känner bara nu att jag skulle vilja isolera mig och bara umgås med min lilla familj. Vara ytligt bekant med mina kollegor, underhålla de relationer jag har minimalt. För jag orkar inte mer.
    Någon som är frivilligt ensam? Hur funkar det?

      Jag tror (tror!) man behöver mer socialt än sin innersta krets. Varför? För att utvecklas, leva lite, vara social på ett annat plan. Komma utanför sin bubbla.

        Jag håller med dig. Jag vill utvecklas. Men jag tkr det är så oerhört energikrävande, jag ältar, ifrågasätter mig själv, ångrar hur jag agerat och vad jag har sagt (alltså ALLTID, inte typ att jag agerat dåligt eller sagt något dumt utan ständigt ångest över mitt agerande och vad jag säger även om det inte varit dåligt), det är så svårt att förklara hur det känns. Jag kan liksom inte ens läsa av personer jag känt i 15 år. Jag tränar inför alla sociala sammankomster… det är ju nåt fel på mig.

          Du har helt enkelt dålig självkänsla. Har du vuxit upp med en narcissistisk förälder? Känner igen det där du beskriver om att vara andra till lags och hela tiden överanalysera sig själv, vad grundar det sig i? Jag växte upp med en narcissistisk mamma och har likande relationsproblem som du och jag är övertygad om att det går att härleda till min dysfunktionella förälder.

            Åh känner igen mig i detta. Som vuxen har jag förstått att min mamma har många narcissistiska drag och hur det har påverkat mig på just de områden ts talar om.

            Jag har inte haft nån uppväxt på rosor precis. Men så som vården ser på det nu så är det snarare en obehandlad psykiatrisk eller neurospsykiatrisk störning som orsakar mina problem. Isf hade ju tex min mamma eller pappa kunnat ha också då de är ärftliga. Min son har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, så att jag isf har passed it on to him är ju inte omöjligt.

            Känner inte igen mig i dålig självkänsla i övrigt. Det är just när någon inte skickar typ en emoji i ett meddelande som jag får panik. I övrigt tkr jag att jag är riktigt bra på mitt jobb, att jag är snäll, men ärlig, intelligent, omtänksam, en bra fru och en bra mamma (gör mitt bästa liksom).

              Okej har läst det här om och om igen och det kanske för någon som inte tänker som jag låter helt sjukt att mitt liv liksom kretsar runt emojis. Men det är som sagt som ett bildstöd för mig att tolka känslor där jag inte kan se folks kroppsspråk eller känns deras närvaro. Om det makes sense. Så det låter säkert galet banalt och helt sinnessjukt men för mig är det så stort. Att inte kunna avgöra det är liksom… nämen jag vet ju inte om de älskar mig eller önskar att jag blev levande begravd (obs! Stor överdrift, men det är så det känns).

                Det vore säkert bra om du fick till en NPF-utredning, då det finns så många fina hjälpmedel att ta till. ❤️

                  Tack. Jag hoppas psykiatrin godtar den remiss som vi skickat nu. ♥️

          Du kanske ligger på autismspektrat? Kan ju vara värt att kolla upp!

            Faktiskt så är min remiss till psykiatrin på adhd och autism. Och min son har AST-diagnos. Så det är ju inte omöjligt. Har alltid känt igen mig som en person på spektrat.

              Känner du igen dig när du läser om Autism eller vad fick dig att tänka i det banorna? Du nämner att din son ligger på spektrat, hur yttrar det sig på honom?

                Jag har väl alltid tyckt att jag har haft vissa av dragen men aldrig känt att det var något som liksom… att ingen annan har ju trott det – för jag har inget specialintresse som utmärker sig så tydligt och stämmer inte in på stereotypen av en autist/person som har autism. Men nu när vi ”kollar på det” så visar det sig att jag ju har massa av de här grejerna fast jag har inte identifierat det för att jag alltid tolkar allting bokstavligt, så när jag läst om det har jag inte förstått att ett specialintresse kan vara något annat än det som ofta anges som exempel. Att ett specialintresse typ ska vara väldigt typiskt, begränsat, som bilar eller Spiderman eller vad det nu kan vara. Men för mig har det varit och är andra saker som jag inte har förstått kan räknas som det. Har kommit i kontakt med flera pojkar och män med diagnosen men sällan flickor och kvinnor, har aldrig vetat att både det och ADHD kan yttra sig annorlunda för kvinnor vs. män. Har väldigt svårt när folk inte följer regler och lagar, svårt att bryta dem och svårt att acceptera när andra gör det. Ja det är väl några exempel, förutom det sociala.

                För min son är det många klassiska drag som en kan läsa om för små barn. Men inte många av de stereotypa som problem med förändring, utbrott/meltdowns, ätovilja m.m. Det är svårt att beskriva mer än så. Vi har det ändå rätt bra fast det är tufft. Har ett annat litet barn också, så det är mycket för oss som föräldrar, har alltid känt mig kapabel och duktig men nu känner jag hur allt rinner mig hur händerna och hur jag inte klarar någonting. Men för att nämna några fler saker om mig så har jag extremt svårt att sätta mig in i andras sits. Jag kan känna väldigt stark sympati och empati (det är ju en myt att personer med autism inte kan det), men jag kan inte tänka mig in i andra situationer än de jag varit i. Kan inte förstå dem alls. Sen väldigt tufft med ögonkontakt (men har tvingat mig själv för att det är en så stor del av den sociala biten att ha det, så jag har ”lärt mig”). Är sensorisk känslig, har problem med viss mat…

                Förhoppningen är att genom att få en diagnos få stöd, och kanske medicinera om det fungerar. Autism kan en ju inte medicinera mot vad jag vet, men mot min eventuella ADD då. Och det runtomkring som de här känslorna och tankarna skapar för mig. Som insomnia, depression, ångest osv.

                Ah men vad bra att jag ens svarade på din fråga ? ja, jag känner igen mig på väldigt många punkter när jag läser om autism. Väldigt väldigt mkt. Och många av de saker min son tänker/gör/inte vill göra kan jag verkligen förstå (medans min man har svårare med det tex).

      När jag läser ditt inlägg funderar jag lite på vad du känner att du får ut av sociala relationer? Vad de ger dig? Du skriver mycket om vad de kräver men inte något om vad du känner att det ger?

        Nu blev jag ängslig att vi har samma alias här ?

        Jag vet fan inte vad jag får ut av det. Om jag ens får ut nåt av det. Jag upplever ibland extremt stark kärlek till mina vänner. Eller jag gjorde det. Sen de där vännerna försvann (som jag nämnde ovan) så känner jag inte det längre. Där var det verkligen kärlek, alltså stark stark kärlek. Så mycket jag hade kunnat göra för dem, trots att de inte behandlade mig likadant.

        Men idag vet jag inte. Förut kanske för att känna att någon ville träffa mig när jag fyllde år eller när något stort hände. Eller bara umgås. Men nu med pandemin och den isoleringen som blivit av det så känner jag typ att jag nog inte är the hostess längre. Att jag ändå inte är särskilt bekväm i sammanhangen där jag vill hosta… och att jag mår sjukt dålig efteråt av ovan nämnda anledningar.

        Jag skulle jobba på osäkerheten först. Det vore tråkigt om du drar dig undan för att det är bekvämt och senare i livet ångrar dig. Då kommer det bara vara ännu jobbigare.

          Ja, jag hör dig. Och det låter logiskt. Men jag förstår inte hur. Hela mitt liv har varit såhär. Även innan emojis, men då gick ju relationerna i stöpet istället för att vi jämt missförstod varandra.

          Jag känner mig inte osäker på mig som person, jag känner mig osäker på hur min omgivning tar emot mig. Om det makes sense? Att jag tkr inte det jag säger eller gör är fel, men av erfarenhet så vet jag att vissa grejer ibland kan bli fel. Några gånger har vänner lämnat mig helt av de anledningarna, andra gånger har vänner sagt att jag är för jävla känslig. Så jag vet liksom inte för alla är vi ju olika och reagerar olika så hur ska jag veta när det är tack och hej eller att jag är för känslig? Jag kan inte avgöra det liksom.

            Och med tanke på att normen kanske då är att det jag säger och gör är fel så är det så det är. Men när det sker är jag inte alltid medveten om det.

              Gå med i en autism- eller ADHD-grupp på Facebook. Det finns såna där man inte behövt blivit diagnostiserad ännu för att få gå med. Där diskuterar man mycket såna saker som du nu tagit upp och man kan få råd och stöd. <3

                Tack så jättemycket, det ska jag kolla på! ♥️

    Har ni gjort något olagligt någon gång?

      Oja

        Svårt att tro att inte någon gjort det ? att köra för för fort, ganska brett spektrum

        Oja = dike på finska, uttalas dock åja med kort å och a ?

      Kör för fort lite då och då. Som alla andra.

        Jävla tönt

          Ja, och? Säg den som inte har kört för fort. Den som säger att den aldrig kört för fort ljuger (den som har körkort).

      Ja, mitt främsta brott har nog varit att köra alldeles för fort ?

        Är det coolt eller varför ”?”? Är du införstådd med eventuella konsekvenser?

        Det är INTE coolt

        Jävla idiot

      kört bil alkoholpåverkad och utan körkort

        Men fy fan så idiotiskt

      En hel del

      Råkade köra mot rött en nyår påväg hem till min dåvarande kille. Hade sån ångest ? Det kom ingen, verkligen tom väg typ alltid och kommer två rödljus kort efter varandra. Faaan vilken ångest ? Och kanske kört lite fortare än man får på motorvägen ?

      Ser typ inte sånt men gör i trafiken som brott (om man inte kör full) utan mer överträdelser ?

        Spelar ju dock inte så stor roll vad du anser är ett brott.

          Menar bara att jag inte går runt och anser mig olaglig för att jag kör 115 km/h på motorvägen, eller gasar istället för att bromsa vid gult ljus. Eller kör om
          på insidan av sniglar som ligger i under hastigheten i mittenfilen på en motorväg

      Snattade en hel del som tonåring. Helvete vad man skäms för det idag.

      Rökt på en del. Inget jag ångrar. 🙂

        Såklart inte, är man missbrukade då är det svårt att inse att man är en idiot ?

          Bitter much? Låter som du skulle behöva puffa lite på en holk och slappna av lite ? Eller har du tidigare kanske haft empati för allvarligt missbruk och tappat bort det efter erfarenhet av att se/jobba med människor i missbruk? Jag ska inte döma dig för mycket och låta som den haschtomte jag var nära på att bli en gång. En hårfin gräns mellan bruk och missbruk. Tycker det är kul att vara hög men man blir dum i huvudet av att röka för mycket, det håller jag med om. Gillar dock inte den översittar – tonen till missbruk.

    Tips på sköna och snygga bh i större storlekar? STL E minst

      Abecita kimberly

        Den är skön men inte speciellt snygg.

          I bland kanske man vill ha en skön bh under en tröja eller så. Och skiter i att den inte är ”snygg”.

        Jag dog?

      Haha förlåt jag missade ”snygg”. Den är perfekt för träning men snygg är den inte! Så inga tips från mig ?

      Jag köpte en fin spets-bh på hunkemöller utan bygel men stadig kupa, fanns upp till F. Jag upplevde den dock som rätt sto i storlek. Nackdelen om man har ett tyngre byst som behöver lyft är nog axelbandet, mina är opererade så de behöver inte lyftet så jag tycker ”vanliga” är tillräckligt. Annars har abecita en modell som heter angel som är lite piffigare.

      Lindex har E-kupor men du kanske redan har kollat där.

    Är det vanligt att kollegor viskar till varandra på jobbet när andra är i samma lokal? Har jobbat mkt på egen hand senaste åren men sitter nu på kontor och har därför uppmärksammat detta. Fattar så klart om man inte vill störa men det har inte varit anledningen till att de viskat, utan de pratar om någon eller om privata saker (hör ju inte vad de säger så vet inte?) Tycker det blir sjukt konstig stämning. Vad tycker ni?

      Vad jobbar ni med? Låter fett märkligt att de inte bara kan skriva till varandra i nån chat, typ teams eller slack eller vad ni nu använder.

        Vi använder ingen chat regelbundet, mailar mest om det är ngt, eller går till varandra på kontoret.

      Jag kan nog vid vissa tillfällen iallafall prata väldigt lågt till en kollega när andra är i samma rum. Kan bero på att kollegan anförtrott mig något vid ett tidigare tillfälle och jag vill höra hur det har gått tex. Ibland finns det inte så många tillfällen att prata ostört men man kanske ändå inte vill att alla ska höra allting.

        Ja, jag kan förstå om det är nåt projekt man pratar om typ. Men ibland pratar de om andra kollegor på andra kontor vi har runt om i sverige. Känns oproffsigt och barnsligt, som när man pratade bakom ryggen på nån i grundskolan.

      Kaaan ju ha varit ngt personligt man behöver kräka av sig om ?

    Ska ge en julkorg med lite smått å gott till pappa i jul, kan ni komma med nått kul tips jag kan ha i ?

      Ost, salami, en god olivolja, oliver, marconamandlar, fin choklad, kex, marmelad! Gå till en delikatessbutik och be dem sätta ihop en go korg!

        Skicka hit! Är hungrig.

        Salami är en slaktad gris. Man behöver inte ge bort mord i julklapp.

          ?

          Och du får helt enkelt acceptera att alla inte är vegetarianer/veganer/annat. Ingen kommer ändra åsikt genom att någon random på internet sitter och försöker avskräcka folk genom att säga det är mord.

            lite så jag känner med covidvaccin också
            mvh ej vaccinerad

          Kryp tillbaka under stenen igen, ditt vegantroll!

      Kolla engelska christmas hampers för att få utländsk inspiration vad man kan ge i julkorg.

      Kaffe, en tidning, ngt hembakat/hemlagat (sylt, godis, bullar, bröd, etc) och tillbehör till det.

    Är det sant att Sverige är en dansk stavning av Svearike?

      MINDBLOWN ?

        Har du inte läst böckerna om Arn?

          Nej, jag läser endast kriminalromaner ? Tror inte Arn räknas dit (men vet ärligt talat inte). Har dock ett stort intresse för historia men då är det endast faktabaserad historia utan att blanda in något skönlitterärt.

        Min första tanke var att nu fick danskarna det sista skrattet. 😉

          Hahahhahaha, har lipat mig igenom kvällen men nu skrattade jag rakt ut!

            Ordet ”lipa” är intressant. I Norrbotten menar vi gråta men jag vill minnas att man i Sthlm (kanske även Skåne?) menade grimasera.

            Bodde länge i Sthlm och där benämndes tutte som bröst, inte napp. Finns såklart många ord som diffar beroende på dialekt. Vilket är rätt kul.

              Stämmer nog att det finns en dubbel mening med det ordet. Här i Göteborg menar vi mest ”gråta”.
              Tycker ”böla” är det fulaste dock ?

              Grina är väl också ett sådant ord? När jag grinar så gråter jag.

              Gäller inte bara sthlm utan typ Mälardalen för jag använder orden som du beskriver. Fattade ingenting när jag första gången hörde någon säga tutte och de menade napp ?? ”har hon nån tutte?”

              Libesill säger vi på Österlen när någon gråter mycket. Viktigt att inte dra hela Skåne över en kam då vi har välfyllt många inhemska dialekter. Liba=lipa

      Etymologi: Kallat på 1200-talets fornsvenska Swerike, under 1300-talet Svearike, på den tiden åsyftande regionen Svealand. Sammansatt av svear och rike. Mot slutet av 1400-talet i yngre fornsvenska har stavningen ändrats till Swerighe i både svenska och danska språket. Under 1600-talet dök andra stavningsformer upp såsom Swerghe och Swirghe. Gustav II Adolf använde stavningen Swirge. Även i bestämd form såsom Sveriget 1648, och Sverget år 1719.[1]

        Jag tror det är ett danskt inflytande till syvende och sist.

        Coolt!

      Kom du på det nu?
      Ja det kommer från danskan.

      Jag har faktiskt ofta tänkt att Sverige är ett så himla osvenskt ord? Rimligt att det är danskt! ?

        Ja nu när jag säger det på hemmagjord danska så hör man ju. Herregud.

          Hemmagjord danska HAHA ??? Älskar det!

          Men snälla säg det inte till danskarna. Låt oss ha vårt storebrorsövertag. ?

      Varför tror ni att citatet från Riket var ”Danskjävlar!”? Såklart för att de tagit namnet Sverige haha!

    Hur länge är man hes och hostig? Varit förkyld sen i måndags och för första gången tappat min röst under veckan som varit. Och jag vill ha den tillbaka!!! ???

      Har märkt att det verkar bero på förkylning. Ibland har det börjat med halsont och heshet Ibland kommer det i slutet och hostan kan sitta i i veckor.

        Usch? hoppas på det bästa

    Är det någon som inte själv har en diagnos men som lever med en person som har det som förr i tiden kallades ADD? Jag lever med en man som har ADD och det är verkligen svårt att tyda vad som är diagnosen och vad som är ren slapphet. Jag gör allt hemma och han hjälper inte till självmant. Om jag inte tar tag i saker så blir inget gjort. Han blir sur om man påpekar att han måste hjälpa till.

    Han jobbar och sedan spelar han spel på datorn eller mobilen. Han har ingen känsla för att man även måste göra ”tråkiga saker” som tex vardagssysslor.

    Just nu är allt extrajobbigt då jag är höggravid och inte har energi till att fixa allt hemma. Köpa mat och laga mat har blivit ett problem. Vi äter färdigrätter eller takeaway då han inte kan planera handling eller matlagning.

    Är det någon annan därute som har samma problem?

      Jag har add ? kan säga att jag är jävligt lat och absolut inte är den som skulle ta tag i saker som inte intresserar mig… men man har ju ett ansvar för sin diagnos så det är absolut inget han kan skylla på.
      Lat och bortskämd låter han som!

        Jag har massor med frågor nu :p hoppas att du vill svara, jag börjar med 2 frågor :p
        Lever du med en partner och isf hur är samspelet när det kommer till vardagssysslor?

        Är du själv medveten om vad som är dina begränsningar pågrund av din diagnos och vad som är ren lathet? Ibland undrar jag om han själv förstår.

        Jag lever med en partner. Han är väldigt ansvarstagande av sig så han tar naturliga initiativ. Vi tjafsar mkt att jag inte hjälper till osv. jag fick min diagnos för ca 6 månader sedan så antar att jag fortfarande lär känna den.

        Kort och gott, jag är slarvig och stökig, Men försöker inte vara äcklig. Man behöver diska efter sig varje dag, ta ansvar och planera.

        Jag har precis skrivit upp alla maträtter jag lagar för att kunna lättare planera.
        Vi har skaffat robot dammsugare ? då måste man plocka lite varje dag.
        Det enda som fungerar för mig basically är rutiner, rutiner och planera och listor.

        Han får komma ur sin spel bubbla och ta sitt ansvar, ni är 3st nu.

        Detta blev långt ”)

      Det låter precis som min sambo…

        Hur kommunicerar du dina behov utan att göra honom sur? 🙂

          fast det är ett skevt tankesätt du har nu. Han ska inte bli sur för sånna saker som du säger att han blir sur för. om jag var du skulle jag lämna.

      Fy faan skulle precis skriva ”lev med honom så länge du orkar men vad du än gör bli inte gravid”

        Too late :p

      Har det varit så under hela ett förhållande? Undrar lite varför man skaffar barn då, hur orkar man? För saker lär inte ändras efter det.

        Ja det har alltid varit så här. Jag älskar honom och har valt att acceptera och lära mig mer om hans diagnos. Problemet är att jag inte längre vet vad som är diagnosen och vad som är hans personlighet. ”I cut him some slack” just för att jag tror att det är hans begränsningar som ställer till det. Dock börjar undra om det verkligen alltid är diagnosen eller om han utnyttjar min förståelse.

          Verkar inte som du accepterar det dock och det är inte nåt du borde acceptera. Ja han verkar utnyttja det och inte försöka utvecklas.

          Han må ha en diagnos men han är inte hjärndöd. Han bör ta all hjälp han har rätt till från samhället varav en grej är boendestöd. Kan han inte ta ansvar och be om den hjälp han behöver är han ett lost case och det kommer gå ut över dig för resten av er relation. Så frågan är om du är okej med det?

      Japp! Jag har haft det och det var det värsta jag har varit med om i hela mitt liv. Som tur är har jag en partner idag som är helt tvärtemot.

      Jag har ADD. Visserligen är jag bra på att stöka till (drar igång många projekt men tappar fokus lika fort, kan bli rööörigt hemma ?), men jag är absolut inte lat eller ska spela tv-spel eller se på tv istället för att göra de hushållssysslor som helst er göras. Tycker inte att det är rimligt att skylla på ADD för att man inte hjälper till hemma, bara en dålig ursäkt. ADD är visserligen en funktionsnedsättning, men det är inte samma sak som den lathet du beskriver.

    Åh så tråkigt att Ebba VS och Olof i n t e vann ”Alla mot alla”…… haha jättesynd ? maken till dåliga förlorare har aldrig setts till i svensk teve!

      Det värsta är enligt mig inte att de är dåliga förlorare, det värsta är Ebbas sätt att uttala sje-ljud! Ryser!!!!

        Hon är överklass! ?

    På onsdag är min hemska kurs och grupparbete över . Jag kommer sen sätta mig på ett tåg mot Dalarna och snön, kasta mig i soffan hos mamma och pappa medan jag äter julgodis . Fyfan vad jag längtar . Mitt ljus ljust nu

      Ljuva minnen!!! Själv har man tre barn nu o ett annat ansvar för att Det blir jul

        Ok. Ditt eget val.

    Någon mer som ser svenska hjältar-galan? ❤️ Tankar?

    Antar att en menskopp inte ska göra ont när den är på plats… Så vad gör jag för fel?

      Var gör det ont? Det kan skava om den hamnar för långt ut, men den ska ju heller inte sitta dåligt upp ? Känns aldrig på mig när det hamnat rätt.

        Hm den är nog för långt ner i så fall… Men det är ju omöjligt att få den längre upp än bara en liten bit ?

          Försök att sitta påhuk när du för in den. Om det är piggen som skaver så klipp av den.

          Kanske testa en annan storlek? Köpte först en men tyckte inte alls den satt bra/hamnade på rätt plats, köpte en mindre och den sitter hur bra som helst!

          Nej det ska inte göra ont. När man läser på hemsidor om menskopp brukar smärta bero på att den är för stor. Skulle det kunna bero på det? Att den är för stor alltså.

      Kanske bara fel menskopp? Har test flera olika men det är bara ett märke jag tyckt suttit bekvämt.. ?

      Jag använde menskopp förut. Jag fick mer mensvärkliknande smärta första dagarna när jag hade mens. De andra dagarna kände jag inte av den. kan det vara en sådan smärta du känner?
      Jag gick mer och mer över till tygbinda och nu kör jag bara det.

      Min livmodertapp hamnar så himla långt ner under mens ? så kan inte ha menskopp. Sover enbart med den får då gör det inget att den sticker ut lite

      Skaver den i mynningen så klipp av lite av pinnen.

    Tips på vackra och fina men enkla låtar på gitarr. Helst utan barreackord. Gärna med majackord.

      ”Mammals” med Bloodhound hang. Den enda låten jag någonsin kunnat på gura.

      Ett skämtsamt svar alltså. ?

        The bad touch heter den väl 🙂

    Beställde medicin i måndags. Brukar alltid vara supersnabb frakt men här står jag nu en fredagskväll utan mitt Saroten/Amitriptylin. Hur dåligt kommer jag må i helgen? Någon som vet? ?

      Från vilket apotek? Jag har fått från Apotea en lördag när det skickades med Early Bird.

        Apotea. Dom brukar vara så snabba så jag har inte haft en tanke på att det inte ska hinna komma ?

          Då kan det ju komma imorgon om du har tur. Läkemedel på recept ska prioriteras, men det är nog högt tryck till jul. Sen köps nog en del julklappar där. Stort sortimen på mycket jag skulle vilja ha iallafall.

      Vet inget om din medicin. Äter Voxra och Sertralin och tror inte några dagar utan skulle märkas på mig.

    Har på känn att det finns ett troll bland kommentarerna ikväll..

      Finns en som kallar sig för ”Nina” som har en riktigt ful attityd. Skrev om ett problem jag hade och var ledsen, hon gjorde inte det direkt bättre. Sett henne svara på andra här också. Inte märkt av henne dem senaste ÖS så hoppas hon försvunnit under jordens yta.

      Näe, en av Anonymarna. De heter väl anonym av en anledning

        Du är väl lika anonym som alla andra, även om du har ett M som nick.

          Visst, men det går ju att skilja vem som är vem i en konversation om säg 10 st hade olika bokstäver som nick. Men att försöka skilja på 20 olika ”anonym” är inte lika lätt.

            Sant, men hur vet du att det inte är en person som ändrar nick? Bara för att vara ”lustig!
            Det förekommer ju att en person har en konversation med sig själv.

            Jag har slutat med ett eget nick, det blev så väldigt mycket negativ feedback helt automatiskt.

      Är inte 90% av folk här inne troll? Alltså läser ni ens kommentarerna gentemot influencers? Hur kan ni förvänta er att folk som skriver så bittra saker mot inlfuencers plötsligt ska vara världens gosigaste i öppet spår?

        Ja du har väl rätt i det. Men jag tror många har starka åsikter kring influencers, och sen kommer de hit för att diskutera lika hårt om något annat.

        Jag är iaf människa ?

        Tror de flesta är vanliga människor.

      Jag är den första S.
      Synd att du känner så.

      Jag hade varit ganska glad om allt var bra och jag faktiskt bara var ett troll. Men så är inte fallet.

        Verkligen tack. Vi är ju två st S, där den andra S har svarat mig. Men jag är i alla fall en 30 år gammal tjej med två barn, man, mitt namn börjar på S och jag lever med psykisk ohälsa.

        Vet inte varför det känns viktigt för mig att försöka bevisa att jag finns och att det jag skriver är äkta. Kanske för att jag verkligen vill ha stöd.

          Nu kommer jag gråta mig till sömns. Fast av glädje.

          Du var verkligen tagit dig tid, och jag kan inte beskriva hur mycket jag uppskattar det. Du är verkligen fantastisk och jag hoppas att din omgivning vet hur lyckliga de är att ha dig i sina liv. Jag hade varit bortom tacksam för all framtid.

          All lycka och välmående till dig ♥️

      Typ ka.

    Behöver tips på serum/spray/mousse/kräm med protein till hårtopparna och ett billig och bra värmeskydd! ??

      Hmm, gällande mousse: Wellas gröna, den som finns i alla livsmedelsbutiker. Samma med deras hårspray.

      De flesta reparerande produkter har protein i sig så något sånt? Milkshake har bra och prisvärda produkter, du kan ta deras anti-friss-kräm till längder och toppar och de har ett bra värmeskydd också!

    Om man blivit sviken av män sen man var liten och varit med om en del omskakade händelser.. Kan man då utveckla som någon slags ptds för människor eller främst män? Jag kan i princip inte ha normala relationer längre. Kärlek eller vänskapliga. Klarar inte av att känna att någon är för nära mig känslomässigt. ? Har heller ingen besvikelse kvar, ingenting förvånar mig längre. Är inte så att jag går runt och tror folk ska såra mig men har heller inget hopp om att de inte ska göra det. Jag bara lever mitt liv så får de som vill kika in men antar de inte kommer bli kvar speciellt länge. Är ju hemskt när jag tänker på hur jag känner ? Dock har jag lätt för att bli kär och är otroligt kärleksfull av mig. Går det ens ihop? ?

      Du är en kärleksfull människa men lite rädd. Inget konstigt alls, speciellt inte efter känslomässiga trauman.

      Kan vara komplex PTSD, den kallas även relationell PTSD. Kan vara svårt att få behandling via psykiatrin (eftersom KBT utan traumafokus fungerar dåligt) men det finns traumateam och även privat psykodynamisk terapi att få om du inte vill stå i kö. Det finns hopp <3

    Min sambo har åkt iväg i några dagar med vår gemensamma bebis. Vi har bråkat som fan flera dagar i sträck till och från, tvekat, nästan gjort slut, pratat om separation osv. Vi är så olika, han är väldigt svartvit och jag har 5378 nyanser ungefär = frontalkrock i de flesta sammanhang. Pratar totalt olika språk när vi försöker kommunicera och missförstår. Båda är envisa och därför dras saker ut på. Just nu känns det som vi är 14 år ungefär och jag vill bara få ett slut på det här. Vi har inte hörts av alls, de kommer hem söndag. Jag bara går sönder på alla sätt. Det är jul om en jävla vecka och vad händer om han kommer hem och vill göra slut? Nä jag vet inte alls alltså, samtidigt vet jag inte ens vart jag ska börja. Har ångest över hur jag ska hantera att träffa honom sen. Vi sa knappt hejdå ordentligt ens. Kan inte sortera allting, bara som en sörja i hjärnan med missförstånd åt olika håll. Försökte skriva en lista för att på något sätt få ner vad jag vill ta upp sen, men det är helt blankt. Det är massor, men det är som att energin är helt slut och tömd.

      Vad bråkar ni om? Stora eller små saker?

        Allt. Att han är som han är. Att jag är som jag är. Att vi knappt rör vid varandra längre. Att han låter sitt dåligt humör gå ut över barnen. Hur vi kommunicerar. Att jag skriver ibland istället för att prata. Att jag tillslut fick nog och bara öste ur mig allt, vilket lät rätt elakt vissa delar. Att han tyckte att jag förstörde massor då. Osv osv osv.

          Ring hnm och prata? Sansa dig, skriv ner allt ochförsök se det ur bådas perspektiv ??

      Jag tror inte det är någon bra idé att ta upp en lista med saker du stör dig på eller vill förändra precis när de kommer tillbaka. Bättre då att fokusera på att förklara att du saknat dem, att förmedla att – nu jobbar vi framåt för att göra detta bättre. Försök lägga det som hänt åt sidan för några dagar för att låta allt lugna sig. Oavsett om du/ni vill fortsätta eller ej så är det inget ni behöver stressa fram exakt just nu.

        Listan var mest för mig själv, för att rensa huvudet lite var det tänkt, inte för att ösa ur mig allt när de kommer hem. Vet att det inte är någon mening att spekulera men det är en väldigt jobbig situation för jag har verkligen noll aning om vad han vill och tänker. Det finns en risk att han puttar undan mig om jag försöker krama honom exempelvis. Har verkligen ingen aning om hur fan jag ska agera när de kommer hem…

      Kanske prova mindler eller någon annan online hjälp så du kan reda ut det lite till han kommer? Prata igenom det och sen kanske prova parterapi tillsammans. Lycka till!

        Har faktiskt ställt oss i kö till parterapi och kommer få en tid inom några veckor. Förhoppningsvis hinner vi göra det och inget annat beslut tas innan det… Jag har mest ångest inför julen nu känner jag. Ville verkligen vara genuint glad.

      Usch vad jobbigt. Tänker också om ni har en bebis, är barnet väldigt litet så kanske din kropp ännu påverkas av hormoner och trötthet. Svårt att tänka klart då. Du kanske behöver sova på saken och släppa lite för att sedan komma tillbaka till problemen med fräsh hjärna?

      Kan ni inte försöka ordna barnvakt?
      Ta in på hotell eller stanna hemma, ensamma bara ni två. Prata, umgås och försök hitta tillbaka till varför ni ens började dejta? Kanske bara en enkel promenad? Hitta tid för varandra, ge varandra tid och även space att få uttrycka sina känslor och försök vara så förstående mot varandra när det kommer till känslorna och hur ni mår❤️

      Var det såhär mellan er innan ni skaffade barn? Med era olikheter och kommunikationssvårigheter? Hur länge har ni varit tillsammans och haft det så?

    Tjejer – jag vill så gärna fixa mina urammade bröst efter alla barn. Men jag är också så rädd för BII.
    Ni med implantat, har ni märkt något?
    Avböjer vänligt alla kommentarer om varför jag inte borde göra en operation för detta är något jag verkligen vill ❤️

      Nej, inte märkt något, men det är ju tur jag haft?
      Tycker du ska testa om du vill! Det absolut värsta om du drabbas är att du får ta ur dom ❤️

        Fast det är väl verkligen inte bara att testa och ta ut dem om det inte fungerar? Det innebär ju en till operation och en stor kostnad. Jobba på självkänslan och lägg pengarna på nåt roligare!

          Vad i de sista orden förstår du ej? Du behöver inte lägga din personliga värdering i andras val.

          Sedan är det självklart inte något att ”endast testa”, det behövs verkligen tänkas igenom hur/var/varför!?

        Det är en stor operation att ta ut inplantat så det är verkligen inte ”bara att ta ut” ❤️ TS gå på konsultation och fundera lite till så kommer du nog säkert bli lite mer säker i hur du ska göra.

      Jag har ”ofrivilligt” opererat in implantat i ena bröstet pga bröstcancer. Helt enkelt för att det kändes som det mest praktiska alternativet. Inte alls samma sak som att göra ett planerat bröstlyft/förstoring såklart. Men till saken – jag funderade en hel del innan på BII och man vet ju aldrig innan om man drabbas. Men jag landade i att hamnar jag där så får jag helt enkelt vara utan ett bröst längre fram. Skulle rekommendera dig att samla alla dina funderingar och gå på en konsultation på en seriös klinik. Stäm av om och hur du kan få hjälp om du skulle bli sjuk.

      Problemet med BII är väl att det är svårt att kunna härleda olika symptom dit. Man kan ha alla möjliga udda symptom. Det kan ju även skapa mögel mm i kroppen som i sin tur skapar andra problem, så det jag skulle vara orolig över är hur man sen vet att det beror på implantaten om man upplever dåligt mående på något sätt eftersom BII kan skapa jättemkt olika typer av problem.

      Är barnen små? Tänker om du behöver lyfta och så så kräver ju det ett tags läkning.

    Någon som har erfarenhet av att ha börjat dejta någon som bor i en annan stad? T.ex. att ni börjat skriva på Tinder/annan dejtingsajt och inlett förhållandet på distans? Vill ni berätta hur det var och gick?

      Jag träffade min blivande man på internet, bodde ca 3 h från varandra de första månaderna innan vi tröttnade och flyttade ihop. 9 år sedan nu ❤

      Träffade min sambo på Tinder, vi bodde inte inte i samma stad. Vi träffades på helgerna så ofta vi kunde. Han har även ett jobb där han är iväg och sen ledig under längre perioder och då kunde vi ses mer. Flyttade till hans stad och bott här i 2 år. Vi har köpt hus, förlovat oss och i februari kommer vårt första barn. Utan tvekan det bästa som hänt mig, lite sjukt att ett högerswipe kan bli hela ens värld…

      Yes. Norrbotten – Skåne.
      Nu sex år senare så bor jag i Stockholm och han i Skåne ännu. Vi är mer kära än någonsin och trivs toppen på distans än så länge. Träffas ungefär varannan helg och med mitt flexibla arbete åker jag ungefär en gång varannan månad och bor en vecka eller två hos honom, tar bara med mig jobbet dit. Jag är trettio och han fyrtio om det är relevant.

      träffade min nuvarande på instagram, hade 50 mil distans i 1år & sen 160 mil i ett halvår innan vi flyttade ihop. i januari får vi bebis & gifter oss 🙂

    Någon som vet varför Maja Nilsson Lindelöf inte håller igång med musikhjälpen i år? Tyckte det var nice med hennes engagemang och tycker den saknas i år!!
    Obs har aldrig följt hennes kanaler eller något så har noll koll på status i hennes liv. Bara nyfiken på varför hon ej gett sig in i det i år:)
    Trevlig helg alla

      Hennes man fick avbryta en match efter känningar i hjärtat, och hennes bebis har behövt vara på sjukhus . Så tyvärr har livet kommit emellan just nu

        Men herregud vad läskigt!! Ush! Massa kramar till dom, då förstår jag att hon inte synts till?

      Hon uppdaterade häromdagen med att de är inlagda på sjukhus med sin yngsta son så tankarna har nog varit på annat håll!

    Är det olämpligt att klä sig hur som hälst när man är mamma? Jag tänker typ korta kjolar, visa midjan eller urringat. Vart går gränsen? Är det någon förälder här som har fått kommentarer eller blickar pga sin klädstil?

      Nej, man får klä sig precis hur man vill, oavsett om man är mamma, pappa, singel, morfar eller ofrivilligt barnlös. Kläder är kläder, om man får blickar eller kommentarer så ligger problemet i betraktarens öga.

      Tycker det är ”olämpligt” på alla.
      Eller, olämpligt. Det är fult. Fult på alla.

        Jag tycker också rätt mkt är fult, men bara för det behöver man ju inte ge kommentar eller kasta blickar.

          Nä men det gör jag inte heller, men jag tycker inombords och det är det ingen som hör och ingen ser vad jag tycker. Jag har vett nog att hålla käften om en kompis har på sig något jag tycker är fult.

        Bryr mig inte om ifall folk tycker att det är fult, är mera orolig för att bli sedd som en dålig mamma eller förebild.

          Helt rätt, man ska inte bry sig. Ha det du vill. Finns säkert de som tycker så men bry dig i så fall lika lite om det som du gör om vad andra tycker om att det är fint eller inte.

      Nä, beror inte på vem man är utan sammanhanget. På ett barnkalas eller nåt med skolan kanske inte vissa saker passar precis som med andra tillfällen i livet.

    Tittar på Svenska Hjältar och känner bara: ??????????

      MEN SAMMA HÄR! Varje år, samma visa ?? vet inte om det är glädjetårar eller inte

        ELLER HUR ???????

    Att gabjoss (poss?) gör reklam för tandblekning utan att visa tänderna? Wtf

      visar hon styva bröstvårtor då? Röv måste vara svårt att få med tänker jag.

      Jossposs brukar göra det, kan aldrig minnas att jag har sett hennes tänder ?

      Varför gör hon typ ALLTID pussmun eller nån grimas när hon tittar in i kameran? Hennes självkänsla måste verkligen vara noll… Så sorgligt.

        Man vet att man är ”ful” på bilden så om någon skulle kommentera något i den stilen så tar det inte lika mycket kanske?

        Hon skrev för länge sedan att hon är jätte obekväm med att kolla in i kameran/visa sitt ansikte på bild, så är säkert därför.

          Lite skevt att inte vilja visa ansiktet men gärna bröstvårtor, rumpa och bröst som bara ett par händer täcker.

            Och hon har alltid sagt hur nöjd hon är med sina ögon, öron, lilla näsa och hennes läppar. Så undrar verkligen vad det är hon inte gillar.

    Någon som har gått lumpen? Är det mycket flört och sådant?

    Har tankar att börja träffa en som nu gör lumpen. Men jag har ingen aning om hur det är där. Jag menar, de går igenom så ”tuffa” saker tsm o blir såklart jättetighta. Det känns som att så lite skulle krävas för att han skulle kunna välja någon där, liksom? +så sover ju många tsm, duschar tsm, mkt gemenskap osv osv. Ja, iaf, vad händer i lumpen? Och hur skulle en ev relation fungera?

      Litar du inte på en som gör lumpen så ska du nog skippa den killen.
      När mannen gjorde lumpen så var de så trötta på kvällen att de kunde stå och sova.
      Duscha kunde det ibland dröja 5-6 dagar innan de kunde göra. Hur tror du svettiga lumparkillar luktar? Det är inte så att de har orgier i tältet på kvällen
      Du kan inte räkna med att höra av killen varje dag. Och när han kommer hem, förmodligen är han bara hemma någon dag för att sova.

        Självklart skulle jag inte ha tanken på att dejta någon jag inte litar på…
        Jag är mest nyfiken på hur det faktiskt ser ut. Tjejerna får ju nog lätt ligg. Jag förstår att de sover och att det är tufft, men just när de inte är det… känns som att det inte finns mkt annat att göra. Min fördom.

      Förlåt om frågan är konstig, men är du tjej? O den du gillar, tjej eller kille? De flesta som gör lumpen är väl ändå heterosexuella killar. Även om de duschar ihop så blir de nog inte tillsammans.

        Hon menar nog lumpartjejer.

        Förlåt, är det du som brukar skriva under det här micken? Som är sjuksköterska och ghostade en galen kompis?

        Jag är tjej, han är kille. På många ställen duschar o sover båda kön tsm. Tänker mer dock på den speciella relation, samhörigheten och stämningen runt om som kan ev leda till annat.

      Menar du att du är orolig för att han skulle vara bisexuell eller va?

        Men massa tjejer gör ju lumpen… nog så hon menar.

        Nej. De duschar tsm, tjejer och killar. Finns massa tjejer i lumpen.

      Jag har gjort lumpen. Är tjej. Massa ligga ?

        ”Massa ligga” as pojkvän efter pojkvän eller bara ligga runt?

        ? precis det jag tänkte. När de inte dör av trötthet, ja, då finns det en grej att göra typ. Det känns som uppdukat för ligg o så.

          Under tiden som dom ligger så har Ryssland invaderat Sverige x antal gånger.

            Ok

      Han är en heterokille… har hört att båda kön duschar o sover med varandra på de flesta ställen. Han är en bra kille o jag vill lita på honom o bla bla bla. Men hur ser det faktiskt ut?

        Det är bara din kille som kan avgöra hur trogen han är..

          Temptation Island Army! ?

          Precis som vem som helt. Jag undrar mest hur det faktiskt ser ut? Han är ej heller min kille. Men hur ser relationer i lumpen ut? Om folk bevittnat otrohet där osv….

            Ett tips i all välmening: om du är så osäker bör du nog jobba på dig själv innan du ger dig in i en relation.

              Men va? Det är en jättetrevlig kille och jag litar på honom. Jag vill bara veta vad andra har för egna erfarenheter? Jag är mest nyfiken…

            Du kan fortfarande inte dra alla över en kam..

              Vilka ickesvar ni ger Emilia…

              Men herregud… Jag drar utifrån min o hans situation och vad som ev skulle kunna rubba den. Jag vill höra om folk har erfarenhet av just det. Alla här har så tråkig attityd. Jag är mest nyfiken på o veta om någon varit med om det, särkilt trots att killen är världens bästa.

                Men ingen här vet varken din eller hans bakgrund. Hur ska man då hjälpa dig? Är du så här osäker på en kille du inte ens dejtar så antingen testar ni och ser hur det funkar för ER, eller så tar du någon annan.

                  Läsförståelsen? Emilia frågar efter erfarenheter av lumpen.

                  Man behöver ingen information om hennes förhållande för att besvara den frågan.

                    Det är väldigt relevant, är hon så här osäker med andra också? Har hon varit med om otrohet förut? Har han varit otrogen med någon annan innan?

                    Inga svar här kan ju hjälpa henne om inte bakgrund spelar någon roll, hon kan/ska ändå inte jämföra sig med andra.

                      Men hon vill uppenbarligen inte diskutera sin privata relation, utan hon vill höra andras erfarenheter av lumpen.

                      Varför ens svara när man inte kommer med något av substans utan bara drygar sig?

                      (Retorisk fråga, svara ej)

                  Har du ingen egen erfarenhet, så söker jag ej ditt svar

            Hur relationer ser ut där spelar ju ingen roll, handlar om personerna. Så litar du på killen o han inte är den typen lär det gå bra.

              Letar efter folk med erfarenhet av lumpen, om relationer i lumpen, relation med någon i lumpen, otrohet i lumpen…. Trodde inte det var så svårt att förstå.

                Men bara testa och se om det funkar! Antingen litar du på killen eller inte. Det spelar ingen roll om alla eller om bara enstaka är otrogna det är hans val om han gör det eller inte.

                  Förstår du verkligen inte vad Emilia efterfrågar? 🙂

                Men du verkar inte förstå att andras erfarenheter ju inte spelar någon roll för din specifika situation, relation och kille… Antingen litar du på honom eller inte, antingen tror du han kommer knulla runt eller inte, vad andra gör där kommer inte spela nån roll, allt beror på honom.

                  Har du någon erfarenhet av lumpen?

      Och HÄR kapar jag tråden för alla som inte har personliga erfarenheter! Jag hänvisar er till svenska språket och en kurs i läsförståelse istället.

      Jag söker främst de som har erfarenhet av förhållande i lumpen, eller kanske de som bevittnat otrohet i lumpen. Han är en jättefin kille och jag litar på honom, tror inte att han skulle vara otrogen. Men så tänker väl alla.

        Trist men det är så det brukar se ut här. Folk vill hellre ge tjuvnyp (oj om du är så osäker borde du inte ha en relation…) än att svara på den faktiska och fullt normala frågan.

        Hoppas du kan få information och höra om andras upplevelser på annat sätt!

          Tack!?

        Bete dig, tror du att du får mer svar när du är dryg och nedlåtande? Otrohet i lumpen är inte olikt den som sker på arbetsplatser. Om du är så här osäker på en kille du inte ens har börjat dejta så ta tag i det problemet först. Folk här ger dig svar på din fråga, det spelar ingen fucking roll om alla är otrogna så länge den du är intresserad av inte är det. Du låter inte övertygande när du säger att du litar på honom.

          Exakt så!

          ??
          Min fördom säger mig att lumpen är något olikt en vanlig arbetsplats, men där kanske jag har fel. Vad jag tror, kommer de varandra väldigt nära, det blir liksom intimt både psykiskt och fysiskt. Jag litar på honom, men vill höra om folk som ingått relationer med någon i denna sits- både bra o dåligt. Du kan lita på någon hur mkt som helst, det spelar ju ingen roll.

            Din sista mening är väldigt avslöjande.

              Avslöjande för vad exakt? Har du erfarenhet av lumpen?

                Det finns fler yrken med den typen av närhet/band. Du framställer lumpen som en helt annan värld vilket det inte är. Du säger det själv, det spelar ingen roll hur mycket DU litar på honom, han kan ändå välja att ligga med någon annan.
                Allt detta oavsett yrke handlar om tillit vilket du inte verkar ha tillräckligt av.

                  Ok, men söker vart fall de med erfarenhet av relation med någon i lumpen. Men du kan läsa det som vilket yrke som helst, om du vill. Blir lönlöst att fortsätta denna konversation annars.

                    Så om en person svarar dig att hennes kille var otrogen flera gånger när man gjorde lumpen så tror du automatiskt att det kommer bli så för dig? Varför pratar du inte med den du är intresserad av hur han känner kring allt, där får du ju de allra bästa svaren.

                      Nej, det är väl självklart inte så världen fungerar. Har hört om andra historier, och vill se om någon bara har egen erfarenhet. Jag får mest nyfiken, men funderar också på om det är bättre o vänta tills efter. För kanske, tänker man inte lika klart när man är där som hemma. Det är fortfarande inte som vilket annat jobb som helst. Men vill som sagt bara se om någon varit med om att ens partner gjort lumpen o blivit intresserad av någon annan, eller liknande. De blir ju väldigt nära varandra av andra anledningar

          På tal om dryg och nedlåtande? Och nej, du besvarar inte hennes fråga även om du kanske tror det.

            Jo det gör jag. Har du ett mer passande svar så skriv det till henne.

              Det är väl dock jag som avgör det. Jag har inte fått svar på min fråga från dig, Anonym, idag

      Hänger nog inte på om han går i lumpen eller inte ? Menar är man kapabel till otrohet så kan man göra det var som helst. Kontoret. Hemma. Toaletten på krogen. Ja du fattar ❤️ Tycker det låter som otroligt mycket onödigt övertänkande du håller på med ??

        Han går i lumpen! Tänkte mest på vad folk har för erfarenheter av att träffa någon som går lumpen. För dels så träffas man inte så ofta, kontakten kanske blir dålig och på det så kan ju självklart starka band bildas med andra i lumpen. Jag litar på att han inte är otrogen, men som sagt, det gör ju alla. Och känslor kan han inte styra, handling absolut, men heller där kanske man inte tänker klart när man är där Om någon har erfarenhet av att ha varit med någon i lumpen- bra o dåligt, eller om man hellre väntar tills efter. För jag vet inte.

      Kapar tråden här, eftersom det blir dålig ton hur än jag försöker uttrycka mig, vilket inte är min mening. Min fråga verkar inte gå fram. Så undanber fler kommentarer, om inte från de med relation med någon i lumpen just. Inget. Annat.

        Jag gick lumpen 2018 och träffade min pojkvän där och vad jag visste då var att han hade inget förhållande eller någon tjej på g. Sen har jag en annan kompis som dejtade en kille det året hon gick lumpen, det visade sig att han hade en flickvän hemma. Var väl mest för det intima och mysiga. Så ja, jag var erfarenhet av att det kan förekomma.

    Isabellas Löwengrips kommande Thailand resa är sponsrad Av Tui därför måste barnen åka dit mitt i en pågående pandemi. Alla hennes numera familjeresor är sponsrade. ?

      Hur vet du det?

        Jobbar på TUI så jag vet?

          Brukar anställda kommentera om sina kunder på en skvallerblogg? Vet din chef om det?

    Med tanke på Mys eviga lögner. Nån som tror det existerande en ny bil. Har hon fått besked om lokalen hon vill ha? Det var ju så gott som klart.

    ”Jag har köpte mig en ny bil för ett tag sedan. Till My- från My. Som jag skulle fått hämta ut i veckan. Säljaren jagade mig, utan framgång. Tills jag kom på det och snabbt mailade honom om min situatio? Han lovade att bilen är min och står inslagen som ett paket till mig ??”

      Det här med bilen var i november.

        Kanske hämtades ut, krockades och åter till verkstaden. Men troligen ljug som det brukar vara med henne.

    Spännande på TLC 90 days hapilly……..
    Angela ska göra en bröstförminskning och fetmaoperation samtidigt. Maken i Nigeria vill inte förlora ”sina”bröst.

      Men snälla det är soooo old News. Gissar att du missat att hon flashade sina nyopererade bröst (gjorde förminskning, la sedan i silikon efter ett tag) för aunt Lydia och hela världen, inte bara en utan två gånger på en reunion. Hon är galen!!

      Du är flera säsonger back så du vet

      PS inte min mening att låta dryg. Jag är bara ett väldigt passionerat 90DF fan

    Ni som jobbar på en juristbyrå, hur många fakturerbara timmar har ni som krav på per månad?

      1400 per år som mål, men inget händer om man inte gör det. Hur är det där du jobbar?

        Tack för svar! Jag var på intervju på ett ställe som hade 160 h/månad för att man skulle få sin lön och tyckte det lät mycket.

          Låter galet mycket, hade lagt benen på ryggen. Lön ska man ha oavsett som anställd, sen kan ju ev bonus provision diskuteras utöver det

            Ja, det var mycket som lät galet på det stället.

    Lärde mig i alla mot alla att danskars nedsättande ord mot norrmän är fjällapa. Askul så nu kan jag sova gott ?

      Norrmän kallar svenskar för söte bror vilket alluderar till big brother dvs en översittare.

        Vilket stämmer in perfekt. I alla fall på Stockholmare

          Japp men precis så vill jag ha mina Stockholmare. 😉

            Jag vill inte ha de alls. Glad om jag slipper.

          Aha det förklarar varför majoriteten här inne är det??

    SÖKER TIPS!

    Någon snäll själ som har tips på receptfri medicin/vad som helst mot PMS? Mått fruktansvärt denna veckan och skulle vilja ha något för nästa gång ?

      Hitta mat som passar just din kropp, dra ner på koffein och prioritera sömn, drick vatten. Kanske hitta ett lugnare träningsform typ yoga, eller börja meditera? Även om det känns jobbigt och nästintill omöjligt, försök tänk att det beror på pms och att det kommer gå över.

      Jag äter dessa:
      https://www.apoteket.se/produkt/pyridoxin-meda-tablett-40-mg-100-styck-burk-50070/?gclid=CjwKCAiAh_GNBhAHEiwAjOh3ZFXC8UuYb5LZzaureJVNHrVfgUzl3l8iFWfvNTsa17O9Ir8EMzij9hoCXhEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

      Eftersom de innehåller Vitamin B6 så reglerar de humöret och de hjälper mig. Märker verkligen skillnad om jag glömmer av att ta dem. Så ta två stycken om dagen vid samma tid (till exempel vid lunch) så hoppas jag du mår bättre snart ❤️

      Naproxen funkar superbra för mig ??

    Kan någon klok hjälpa mig hitta när vi som inte är i riskgrupp får vaccinera oss för säsongsinfluensan i Västernorrland?

      Tror inte den tiden kommer…

      ”Enligt Statistiska centralbyrån, SCB, finns knappt 60 000 personer över 65 år i Västernorrland. Statistik på personer i riskgrupp under 65 år och vårdpersonal som omfattas av vaccinationsrekommendationen saknas. Smittskyddsläkaren bedömer att det blir en ökad efterfrågan på influensavaccin denna säsong jämfört med i fjol. Totalt har regionen denna säsong tillgång till 68 000 doser influensavaccin.

      Smittskyddsläkaren bedömer att det finns en god möjlighet att vaccinera samtliga prioriterade grupper mot influensa, men att det sannolikt inte blir några doser över till allmänheten som inte tillhör riskgrupper eller är under 65 år, dvs. personer som betalar själva för sin vaccination.” https://www.rvn.se/sv/For-vardgivare/vaccinationer/sasongsinfluensa2/

      Från 1177.se:

      ”Övriga personer som vill vaccinera sig, i mån av tillgång till influensavaccin, betalar 244 kronor” https://www.1177.se/Vasternorrland/behandling–hjalpmedel/vaccinationer/vaccination-mot-influensa-i-vasternorrland/

        Som förra året då 🙁 tack för svar!

          Jag undrar varför de inte kan beställa extra sprutor till dom som vill betala kalaset själv ?

      Varför vil du ta just det vaccinet om du inte är i riskgrupp?

    Ni som haft covid och valt att vaccinera er, hur tänkte ni då?
    Är det andra sjukdomar ni redan haft som ni hade velat vaxxiinera er mot?
    Har själv haft det, en mild sådan, precis som statistiken sa att jag skulle ha. Men känner mig helt omotiverad till vaccksination .. varför liksom ?

      Jag hade covid för över 1,5 sedan så antikropparna jag fick då finns ju inte kvar. Har därför valt att vaccinera mig. Fått tre doser och tar gärna en fjärde om det behövs. Inte så mkt för min egen skull utan för hela samhällets.

      Jag har haft influensan men tar vaccin varje år ändå. Vilka vaccin tänker du att man ska ta även om man har haft sjukdomen? De flesta vaccin man tar (ffa som barn) är ju mot sjukdomar som tack vare vaccin inte finns längre.

        Men du vet att du har T-celler som känner igen viruset va?

      För min familjs skull, för samhällets skull, för sjukvårdens och för min skull. Är 29 och frisk och har fortfarande ett år senare andningsbesvär efter jag hade covid – vill INTE ha skiten igen. Tycker man ska respektera vilket privilegium det är att få vaccinet, dessutom gratis och respektera att sjukdomen slår olika på alla, ung som gammal.

      Precis som personen över. Jag var sjuk i covid precis i början av pandemin och det var alltså ca 1,5 år från att jag var sjuk till att jag vaccinerade mig. Mina antikroppar fanns ju inte kvar då. Dessutom tog jag det för samhällets skull och för att kunna leva så normalt som möjligt.

      Jjag vill skydda mig själv och andra, kunna träffa min familj. Jag är dessutom gravid och aldrig i helvete att jag vill ha corona under en graviditet. Det var nog jävligt första gången!

      Ja! För mig är det självklart. Hade covid i början av pandemin och hade besvär länge efter det. Har ingen lust att bli lika sjuk igen så att vaccinera mig gör jag gladeligen för att inte bli lika sjuk nästa gång jag drabbas. Och jag tar influensavaccin årligen också, trots att jag haft influensa några gånger.

      En bekant till mig hade covid förra året, det va som en förkylning. Nu fick han covid igen för 2-3 månader sen och blev rejält dålig, verkligen på gränsen till att behöva få vård.

    Någon mer som följer malinhusochhem? Är lite som en trafikolycka, jag kan inte titta bort…

      På insta? Hittar inte ens der kontot. Heter det ngt annat eg?

        Ska vara malinshusochhem! Kommer ihåg att det var ett jävla exponerande av ledsna barn typ i vintras..? Mår hon fortfarande lika dåligt över att hon blev lämnad av sin man?

      Det jag tkr är mest konstigt där är att hon alltså frivilligt övergav ett konto på 90k följare för ett med 4K? Varför? Varför följde inte folk med från ser första till det andra? Så märkligt.

        Hon har två konton och uppdaterar båda fortfarande.

      Jag förstår inte hur hon tillåts härja. Man vill ju bara stoppa henne och rädda barnen. Snacka om att projicera sina egna känslor på barnen.

      Jag!! Jag går in på bloggen ibland då jag inte kan låta bli ? Men får alltid lite dåligt samvete av att läsa då det är så tydligt hur dåligt hon mår. Jag fascineras av personer som inte har nåt filter. Ingen känsla av vad som är lämpligt att dela med sig av på sociala medier. Det är så jobbigt att se hur hon projicerar sitt dåliga mående på barnen. Hennes ex har lämnat henne och INTE barnen. Nu skrev hon härom sistens att hon inte längre ska skriva om relationen till exet och sånt, men får se hur länge det håller i sig.

    Ken Ring ligger på intensiven i Kenya pga. corona:

    ”Aftonbladet har även haft direktkontakt med Ken Ring via Instagram.

    ”Jag är döende på sjukhus. Jag ligger med corona på intensiven”.
    Ken Ring skriver sedan att det är allt han vill säga, men återkommer lite senare med ett meddelande han vill att vi skriver:

    ”Hälsa att jag älskar min familj. Att dom är bäst i världen. Om jag inte kommer ur detta är det allt jag vill säga”.”

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/mry1Qq/ken-ring-sjuk-i-corona–ligger-pa-intensiven-i-kenya

    Undrar om han var vaccinerad ?

      Oberoende vad man tycker om det så verkar det inte så: https://mobile.twitter.com/kenring/status/1435941442862690307

        Sådärja ?

        Woooow….

      Jag hoppas Ken snart blir frisk. Jag är själv dubbelvaccinerad osv men jag är trött på allt förlöjligande av folk som tvekar inför vaccinet.

    Tror ni att vi får fler restriktioner nästa vecka? I så fall vad?

    Tror ni dom rekommenderar hemarbete igen (på riktigt, inte bara som nu)?

      Det kommer säkert fler restriktioner på nästa vecka. Vi befinner just nu på steg 1 med ”restriktioner” som inte är några restriltioner utan rekommendationer. Om vi vill bli av med skiten nån gång och förhindta omikron så mycket som möjligt måste man ta riktiga restriktioner i bruk och flytta på både steg 2 och 3 och säkert 4 och 5 också.

        Med tanke på vad som händer i grannländerna vore det konstigt om vi inte tar till hårdare restriktioner.

          Precis. Jag undrar bara hur länge man ska vänta med detta ? Själv är jag glad att jag ligger hemma och är sjuk (inte covid) och slipper därmed möta ca 1200-1600 människor på jobbet under denna helg…

        Men varför vill vi förhindra Omikron? Reuters skrev den 13 december att det bara finns ett enda bekräftat dödsfall med Omikron i hela världen. Det var i UK och smittan sprids till 200 000 britter per dag. Jag tycker det verkar som att vi vill att omikron ska ta över eftersom den är mycket smittsam men betydligt ”ofarligare”.

        https://www.reuters.com/world/uk/britain-says-omicron-spreading-phenomenal-rate-2021-12-13/

          Exakt!

          Jag säger som läkaren Nils Littorin: Vill man ha vacciner och vaccinpass nu, så är man bara dum i huvudet”

      Jag hoppas inte det orkar fan inte längre.

        Inte jag heller och då jobbar jag inte ens hemifrån men nu börjar jag fan bli lite rädd. Eller rädd vet jag inte om det är rätt ord, men nånting känner jag. Vet typ inte vad.

      Hoppas men mest så att jag kan genomföra min sista termin på universitetet på distans. Självisk tanke jag vet, men trivs så bra med distansundervisning och livspusslet är mycket lättare

    Är det någon som har erfarenhet av ADD-medicin? Alltså inte ADHD.

    Vilken i så fall? Bra/dålig?

      Det är samma typ av medicinering.

    Har för lång lugg så den sticker mig i ögonen, men för kort för att lägga bakom öronen…

      Hårspänne ☝️?

      Fläta

      Bara stå ut. Eller klippa.

      Tofs a la lilla my

    Har nyligen skaffat tinder och undrar hur länge ni brukar snacka innan ni bestämmer träff med någon?

      Väldigt olika. Nu jobbar jag visserligen så att jag inte kan ses spontant, så det varierar väl från en vecka och mer.

    I veckan fick jag reda på att jag är pre-diabetiker eller ja, ”bipolär diabetes”. Jag har sån ångest nu. Jag vet att jag de senaste fyra åren gått upp i vikt men de senaste 3 månaderna har jag lyckats gå ner några kilon. Men jag har en lång väg att gå. Men jag vill verkligen verkligen inte få diabetes om jag kan undvika det, så fått mig en rejäl tankeställare. Någon mer som är/varit pre-diabetiker? Hur gjorde ni isf för att få ner värdet?

      Min kompis dotter gick ner i vikt, hon var inte jätteöverviktig men ca 10 kg. När hon gick ner i vikt försvann hennes förstadium till diabetes och hon har inte fått tillbaka det (hon är såklart fortsatt noga med vikten efter detta). Det var ca 5 år sedan så man vågar väl säga att hon blev ”frisk”.

    I julklapp önskar jag mig ett separat öppet spår för vaccin/covid ??

      U ain’t gonna get it!

      Best regards,
      ?, ? & ?

    MENSKOPP EFTER GRAVIDITET

    Jag har använt samma modell av menskopp i flera år utan provlem. Tills nyligen då jag fick min första mens efter graviditeten och nu känner jag den konstant och den lämnar en känsla av ömhet som i ”aj” efter sig. Det är även ganska obehagligt att sätta in/ta ut den. Så var det inte förut. Jag har inga skador efter min förlossning som kan påverka.

    Någon som känner igen detta? Någon som har råd att ge?

      Du kan behöva byta storlek på koppen efter förlossningen ?

    ?DRICKSGLAS ?

    Jag är på jakt efter nya dricksglas. Jag vill inte att de ska vara för tunna eller för klumpiga att hålla i.
    Vilka skulle du rekommendera? Eller har du tips på vad jag bör tänka på?

      Iittala kartio

        Glöm inte ta bort lappen

      iittala kastehelmi köpte vi i höstas, är supernöjd! sköna att hålla i, tål maskin och känns lyxiga och mer speciella än helt släta glas men ändå hyfsat neutrala så man inte tröttnar på dom!

    Är det någon mer än jag här som oroar sig över radon där ni bor?

      Du kan enkelt mäta radon om du är orolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.