Julklappar för 2000 kr på under 30 minuter

Om ni någonsin varit på Gekås i Ullared så förstår ni att upplägget i Margauxs senaste video är att betrakta som lite av ett ångestframkallande uppdrag. 
För alla inblandade. ?
För Margaux, som tvingas springa runt med sin kundvagn för att täcka in så många avdelningar som möjligt, men också för alla andra shoppare, som riskerar att både prejas och få hälsenorna avkapade, av en stressad Margaux med både kundvagn och filmare i släptåg.

Jag är helt övertygad om att man i princip kan köpa alla sin julklappar på Gekås, och fortfarande ge bort saker som folk vill ha. Huruvida man hinner göra detta på 30 minuter är en annan sak, med tanke på att Butiksytan i varuhuset är på hela 43 000 m², och Magraux var tvungen att ha nått en kassakö innan tiden var ute.

Hon lyckades nästan med sitt uppdrag, där summan till slut stannade på 2139 kr. Förhoppningsvis tog hon en lång vända till i butiken innan hon åkte hem, för det finns SÅ himla mycket bra och billiga saker på Gekås, som man tjänar på att köpa där, istället för någon annanstans, om det nu är saker man verkligen SKA och har planerat att köpa oavsett.

Mitt inlägg är tyvärr inte i samarbete med Gekås. ?

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Älskar Gekås ? men på 30 min, nej tack !

      Ingen stress för mej. Hatar stress!!

    Man tjänar inte, man sparar ?

    Så jäkla billiga är dom inte längre. Det har gjorts jämförelser och väldigt många varor kan man hitta mycket billigare på andra ställen.

      Det beror på vad du köper. Exempelvis kvibille ost som jag alltid köper kostar 169kr/kg på Ica i Stockholm, men på gekås kostar samma 79kr/kg. Bra deal? Hell yess
      Diskmaskinstabletter är också otroligt billiga. Tror det låg runt 30-40 kronor billigare per förpackning (yes diskmaskinstabletter). Så jo, bra mycket billigare beroende på vad du är ute efter.

        Jag säger bara matsmart!!

          Matsmarts varor har ju dock inte bra utgångsdatum, så finns ju en anledning till att dom är billiga. Fast tycker inte de är så pass billiga att det är värt att beställa, vissa varor sparar man typ 1kr på

            Allt är inte så kort datum på. Har köpt många saker billigt som jag lätt använder upp innan datum gått ut. Sen är det inte alltid dåligt dagen efter datumet, men det vet nog alla vid det här laget.

          Köpte nyligen 10-pack munskydd för 5kr.

        Allt beror väl också på vart i landet du bor? Att åka till ICA och köpa kvibille ost kan ju vara billigare för mig än att åka till Gekås. ??‍♀️

        Och så tillkommer resan…

      Vi körde med pricerunner-appen för att kunna jämföra saker som lego, kaffemaskiner osv. Man kunde scanna streckkoden i appen och fick upp priset hos nätbutikerna. Så kunde vi foka på att köpa bara det som verkligen var ett fynd.
      (kan ha varit prisjakt-appen också, minns inte säkert)

      Jo tänker åka från Stockholm. Så roligt att få uppleva. Sedan har dom väll hotell så vi kan sova över.

      När mina barn var små kunde jag definitivt göra fynd. Köpte alla julklappar och leksaker samt ett lager av ”kalaspresenter” som kostar det dubbla på t ex eko. Ska man köpa mycket leksaker och barnkläder kan man spara in ett par tusen kronor. Herrkläder har jag också gjort massa fynd som blivit bra presenter. Använder också prisjakt på så mycket som möjligt.

    Tycker inte det är så billigt längre. Förr sparade man in massor om man åkte dit trots bensinkostnad (20mil enkelväg) men nu kan jag lika gärna köpa billig tvål på rusta.

      Finns ju så mycket annat än tvål på Ge-Kås

      Glöm inte butiken Normal! ??

    Var det inte hon som gav sin son typ ett post-it block från jobbet, i julklapp….

      Små barn kräver inte dyra julklappar. Ett block låter alldeles utmärkt

      Min unge skulle bli överlycklig om hon fick en tejprulle eller ett block post-it. En bläckpenna är också en jättegrej för henne då hon vanligtvis inte får använda dom.

        Kan lägga till att när jag åkt så har vi varit 3-4 kompisar som samåkt i stor bil + takbox för att maxa besöket ?

    I beg to differ.
    Kortaste vägen från Stockholm till Gekås är 46,5 mil. Det är 93 mil tur och retur.
    Med en bränslesnål bil kostar det 837kr bara i bränsle. Men eftersom att man åker dit för att handla mer än vad som får plats i en Fiat puntos baklucka så kan vi räkna på att bränslekostnaden är drygt 1300kr. Och eftersom att det tar över 6 timmar att köra dit (räknat med ett stopp på vägen) Så är det inte många som tar en sådan resa på en och samma dag. Utan man måste även räkna med en övernattning så 800kr till. Plus värdeminskning och reparationskostnader på bil gör att kostnaden att bara ta sig till och från varuhuset går på 2500kr.
    Nu när Rusta, ÖoB, Dollarstore och alla andra liknande butiker finns precis överallt så är det absolut inte värt att åka till Ullared för att konsumera skit.

      Självklart går det alldeles utmärkt att köra en sådan sträcka utan övernattning 🙂

        Du menar att man går upp vid 6, åker vid 7. Får spendera en extra timme i köer och rusningtrafik. Kommer fram vid 13, spenderar 2-3 timmar i varuhuset och åker vid 16. För att komma hem vid 22-23?
        Varför vill man utsätta sig för något sådant frivilligt?

          Du har inte åkt tur och retur till Göteborg på en dag, det hör jag.

          Från Västerås då.

          Varför skulle man åka redan vid 16? När vi åkte dit åkte vi hem när det stängde. Klart det funkar, handlar nog snarare om hur van man är att åka längre sträckor. Vissa avdelningar kan man spara mycket pengar på, som hästavdelningen finns i princip ingen motsvarighet till. Utan tvekan sparat 10-15 000 plus där.

          Åkte med svärmor kl 01, bor ca en timme norr om Sthlm. Noll trafik och var framme typ 40 min innan de öppnade. Turades om att köra och tog en nap innan varuhuset öppnade. Vi hade listor på vad vi behövde/ville titta på och trots att det ändå kändes som att vi tog det rätt lugnt var i ute ur varuhuset igen på 3 timmar. Då var klockan alltså 11. Stannade nånstans och åt lunch och sen började vi kuska hem igen. Var hemma vid 16/17-tiden. Det var kanon! Vi båda gillar förvisso att köra bil, men det var inga problem alls. Var bara skönt att bli klar och komma hem i god tid igen!

      Elbil?

        Håller med!
        Plus att många elbilar tvingas ut på marknaden innan de testats färdigt bara för att konkurrenten släppt en ny modell.
        Ett prima exempel på det är VW ID. Skulle inte rekommendera någon att någonsin köpa en ID modell.

        Vänta åtminstone 10år till innan tekniken hunnit utvecklas och testas mer.

          Vi har en ID och är jättenöjda. Vad är felet med den? Genuint nyfiken!

      Fast vad som är värt och inte är ju subjektivt. Vi gjorde en weekend av det med trevligt boende i Falkenberg, utflykt på hemvägen i det fina höstlandskapet, god mat osv. Ullared var en del av helgen. Sen är min man väldigt duktig på att tjäna pengar, han fyndade några legoset som var på väg att utgå från sortimentet och sålde dem senare på tradera till priser som gjorde att hela resan betalade sig.

      Eller allt du kan handla online till billiga priser.

      De allra flesta åker ju inte själva i en bil och bor i eget hotellrum. Sist åkte vi 4 kompisar i vår bil med stort bagage, och vi delade på en stuga.
      Köpte träningskläder till barnen, hästgrejer, underkläder och massa annat som dels är mycket billigare och dels sparar jag otroligt mycket tid att handla allt på en dag istället för att åka till 15 butiker hemma.
      Köpte tex 10 par av mina favorit trosor för 24:95/styck. Redan där är resan intjänad 🙂

      Bussar går för några hundra och du slipper köa!!!

    Älskar Ullared. men jag behöver 2-3 timmar, det är lagom.

    Den som tror allt tvål och schampoo är rokbilligt så är det fel, så var det många år tillbaka i tiden men nu går det att hitta till samma pris i andra billighets butiker.

    Sängkläder har de massor och riktigt bra kvalitet, Underställ och fritidskläder till bra pris, OK det är inte toppkvalitet men till det priset man betalar så absolut godkänt. Märkes BHar mycket billigare än andra butiker. Det mesta är kort sagt billigare på GeKås, hur mycket varierer mellan olika varor.

    Åka dit för en enstaka produkt är väl kanske inte lönt, men behöver man lite allt möjligt så kan man absolut spara en del pengar.

    Scoretts outlet som ligger på ansra sidan parkeringen har hur mycket fina skor som helst till bra pris, och i samma hus ligger fler butiker, bla M-shop om man är sugen på lite vuxenleksaker.

    Aldrig att hon klarade det på 30 min, videon va ihopklippt så att det skulle se ut som att allt gjordes på 30 min

      Haha jag va in/ut på 40 min. Sååååååå varför skulle hon inte? ?

    Ingen som vill kommentera det faktum att hon blev trakasserad av en dam som uppenbarligen arbetar på den enda guldbutiken på odengatan i sthlm? Början av klippet ?

      Jo, jag!

      Vilken läskig människa. Kan uppenbarligen inte inneha någon impulskontroll. På jobbet dessutom! Usch.

      Jo! Väldigt obehagligt gjort. Kan man verkligen vara helt frisk om man gör en sådan sak?

        Det den personen gjorde gör folk dagligen över internet. Då är majoritet av världens befolkningen inte frisk.

      Helt stört! Pga din kommentar tittade jag också på klippet och måste säga att jag tycker Margaux är väldigt charmig. Gör sig bra som youtuber. Mysig röst, charmig, rolig. Känns genuin och även smart (större vokabulär än ”amen guuuuuuummzzz jag dööör så bra du eee!”). Kan gå runt osminkad. Känns inte lika ytlig och fixad som många andra stora influensers. Jag följer inte henne och kommer inte göra då youtube inte är något för mig, men hade det varit min grej hade jag absolut tittat på henne! Hade nog dessutom uppskattat hennes kanal ännu mer utan Arnold då:
      1) barn inte intresserar mig
      2) inte stödjer exponering av barn på det sättet

      Så! Det var min goda kommentar för i år (får jag julklapp av tomten nu månne?).

      Har hon tagit bort den sekvensen??? Hittar det verkligen inte, vill du / ngn säga vid vilken tid i klippet det är?

        Vet inte tid, men efter all reklam och hon kommer till Ullared. När hon hittat parkering och kommer in på Ullared börjar hon prata om det.

        Ca 5 min in i klippet när hon är i hissen

    Fram tills för 10 år sedan bodde jag ca 30 min med bil från Gekås, då var jag där i snitt varannan månad. Var perfekt att åka hemifrån vid fem-halv sex på eftermiddagen och ta en kvällstur i varuhuset som då oftast var relativt tomt på folk. Då var också många saker väldigt mycket billigare där än annorstädes.
    Idag bor jag strax utanför Göteborg och åker aldrig dit längre, det är inte värt det vare sig tidsmässigt eller ekonomiskt.

      Samma här, för 10 år sedan hade jag jättenära dit och då åkte vi på em och slapp köer in och oftast köer ut också, perfekt att köpa presenter/klappar till barn då priserna var såpass bra på barnavdelningen, iaf på den tiden.

      Nu bor jag längre bort och har inte varit där på säkert fem år, det känns inte värt det. Jag vet bara hur jag funkar: köpte en massa onödigt bara för att det var billigt vilket inte känns försvarbart varken sett till ekonomin eller klimatet. Vill inte vara en sådan konsument längre.

      Under pandemin när jag läst om hur varuhuset kommit undan trots all trängsel bara för att kunna tjäna ÄNNU mer pengar så känner jag faktiskt äckel, så galet! Kan inte fatta att Liseberg en bit därifrån behövde ha stängt hela säsongen trots att man mest är utomhus när Gekås kunde klämma in mängder med folk…

        M:

        Gekås va så smarta att de delade varuhuset i två delar. Ovalt sköttes enligt FHM riktlinjer ??

        Jag tillhör en av de vidriga människorna som var på GeKås flera gånger under de hårdaste restriktionerna, och klämma ihop massa människor var verkligen det sista det var, det var oftast det bara var 2-3 personer som var på en hel avdelning.
        Det var så lite folk där att när de hade öppet som mest kassor så var de max 10 st (oftast bara 1-2 öppna kassor på varje sida av avdelningen som gjordes) av sina 70 kassor, och kassapersonalen satt och väntade på att folk skulle komma och betala, absolut inga köer in eller ut.

        Så mängder med folk, knappast!!

        Däremot så fort de släpptes på restriktionerna i maj 2021 (?) då jävlar drösade det in mängder, men innan dess folktomt.

        Var i ullared i onsdag
        Lätt å hålla avstånd, ingen som knör
        Max 2 i varje kö.
        Liseberg i fredags
        Kaos, folk knör, snorar, knuffas, köerna toll tex mat va timmes långa
        Köerna till åkattraktioner var trånga och ingen höll avstånd … åkte hem efter 2 timmar.

        Så i mitt tycke är ullared betydligt mer covid säkert en Liseberg
        Samma isommras. ?

    ÖoB,Rusta, Dollar och Eko fungerar lika fint! ?

      Fast tex väskor har ju Ullared i massor men inte Öb och dom andra så går inte att jämföra! Ullared har större sortiment.

    Förstår inte tjusningen med Gekås, trängas med massa folk och köa.

    Såg att Elin Kjos gillat Julias inlägg på ”bachelorettese” instagram!

    Oavsett pengafråga eller vad som är värt det: Budskapet som sänds ut i videon: en vidrig konsumtionshets och att köpa saker bara för att köpa. Inte alls en bra förebild med tanke på att vi bör omvärdera vår påverkan på klimatet. Om nått bör man satsa på personliga julklappar och som är behövda.

    Brukade älska gekås för några år sedan. Men finns absolut inget märkvärdigt där längre prismässigt tyvärr. Ö&b, rusta, willys! Kläder är ju inte heller så ”billiga” längre. Så ullared är en aning överskattat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.