Nyårslöften?

Nyårslöften?
Ja eller nej? Bra eller anus? Topp eller trist?

Har ni någonsin lyckats hålla ett?

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gillar inte löften, men skriver ibland en ”inspirationslista” till nyår på saker jag vill göra. Inget fel om inget blir gjort dock.

    Kanske inte löften, men ibland tänker jag mig påbörja något bra!
    Om det sen håller är annan femma.

    Är förvånad över att så många är ”emot” nyårslöften. Det är väl jättebra att ha mål i livet? 🙂 Känner minst 2 personer som slutat röka 1 januari vilket är fantastiskt. Har själv uppnått flera mål jag satt för året vid nyår (givetvis uttänkta på förhand, inte på fyllan kl 23:45 hehe). 2022 är mitt mål att ta körkort. Ska bli kul. Och läskigt. 🙂

      För mig är löften och mål olika saker. Det som jag tycker är lite sorgligt är alla som lovar att de ska börja träna varje år och så är gymmet fullsatt i januari för att sedan återgå till det normala i februari.

      För mig har nyårslöften förknippats så mycket med ”börja träna”, ”äta nyttigare”, ”städa oftare”. Saker som inte är tidsbegränsade och som ibland är svåra att definiera = svårare att finna motivation till att genomföra.

      Att ha som mål att ta körkort är ju klockrent. Det är tydligt när det är genomfört, det är rimligt att utföra under ett år och det är just också bara ett mål – det är inte lika illa om man skjuter upp det till nästa som något man tydligt LOVAT sig själv.

        Håller med om att ordet är lite olyckligt. ”Mål” är mycket bättre. Det bästa är ju också om ens mål inte är associerat med skam och skuldkänslor, typ att man ätit för mycket under julen och därför känner man måste banta bort X kg och köper dietpulver 1 januari och mår skit… :/

        Och vi kan gå ner i vikt, sluta röka, äta nyttigare så kan man göra det på direkten. Inte ”jag gör det på måndag/nyår/nästa månad”. Det är som gjort för att misslyckas. Att skjuta upp det redan innan man börjat.

          Vill man *

          Hmm. Jag tror vissa mår bra av den nystartsenergi som finns kring nyår. Om jag skulle gå ner xx kg hade jag mycket hellre börjat 1 januari, än 2 timmar innan julmiddagen den 24:e dec… Mellandagarna är perfekta för att planera hur man ska lyckas med sina mål, tycker jag.

          Tror många (inkl mig själv) blir mer taggad på att ta tag i det. Känns som 1 januari är en oskriven, blank bok. Jag själv älskar den känslan ?

          Men alla är vi ju olika

          Det kan dock vara bra att planera lite innan. Ska du börja äta nyttigt så vill man ju tex ha gott om nyttig mat hemma, svårare att börja på julafton när man är bortbjuden tex. Har du en plan har du större chans att lyckas och det kan ta lite tid, julen är ofta en tid när man har just tid att fundera. Och såklart den där energin många får vid ett nytt år.

      Har slutat röka utan att ha det som Nyårslöfte. Om du ska göra något, börja idag. Inte i morgon, inte
      1-a januari. Så töntigt.

    Jag brukar önska mig saker på nyårsafton. Skriver ner önskningar på en lapp och slänger in i brasan. Fint med en liten ritual

      Slänger in i brasan? Löftena går upp i rök?

        *önskningarna.

        Tror det handlar mer om att hen skickar ut dem i universum 🙂

        Bränner önskningarna?

    Jag tror det är bra att reflektera över sitt liv ibland och fundera över vad man vill förändra.

    Detta år vill jag försöka vara snällare mot mig själv.
    Faktiskt det enda mål som ska ”försöka” uppnås.

    En klok gubbe påstod att om man delar sin önskning/ar med så många som möjligt är det större chans att det infrias.
    Så…vad bättre än att dela det här med er alla på bloggbevakning.

    Gott Nytt År

      Och det blir mer på riktigt om andra vet om det också. Då vill man klara det inför dom också och har man tur hjälper de en på vägen.

    Hittills så har jag kommit på lära mig sy kläder
    Samt vara med på julvanten nästa år och det innebär att jag behöver lära mig att sticka en vanlig vante innan ?

    Aldrig lyckats hålla ett löfte. I år är min mål att gå till frisören var 10e vecka och att vara snällare mot mig själv. Får se hur det går. Just det! Vill äta keto-diet hela 2022, DET blir en utmaning.

      Är det inte då man luktar äckligt?? dåligt insatt, har bara för mig att jag läst det nånstans

        Luktar äckligt? Varifrån?
        Jag har gått på ketodiet många ggr och har aldrig upplevt dålig lukt från mig, men jag kan såklart inte svara för andra.

        O för att förtydliga, keto = lchf 🙂

          Keto är inte samma sak som LCHF

        Jo precis, kallas ketos. Uppstår pga av att levern frisätter ketonkroppar och därmed får personen en acetonlukt. Kan inte svara för alla men de personer som jag träffat som gått på strikt ketodiet har luktat speciellt. ?

          Det problemet har jag inte haft! Har kanske inte ätit tillräckligt strikt 🙂

            Fast man brukar väl inte känna sin egen andedräkt:)

              Det är väl klart att man gör?

                Nja, hur? Det är ju en sån sak få är medvetna om.

                  Jag själv jobbar med munskydd nästan hela mina arbetspass senaste två åren så nu vet jag iaf definitivt hur min andedräkt luktar. Jag brukar undvika kaffe under dagen för fy fan vad illa det luktar i munskyddet då! Annars brukar jag känna både dålig smak och lukt i munnen. Har alltid halstablett pga tycker den där kaffeandedräkten är så vidrig!

          Min son höll på att dö av ketoacidos. Får han ketoner är det livsfara för honom. Han har typ 1 diabetes. Minns att en sjuksköterska nämnde något om detta när han låg på IVA att folk medvetet ökar ketoner och att de sett fler inom vården få ketoacidos. Så iaf för dom med diabetes typ 1 är detta livsfarligt, men ska det annars ha några hälso effekter alltså?

            man får inte ketoacidos av att äta lchf, om du är frisk dvs. Har du diabetes ska man självklart äta den kosten som passar en själv och sjukdomen.

              Precis, vid ketoacidos har du högt blodsocker och ketoner. I ketos när man äter keto har man lågt blodsocker och ketoner och det är inte farligt. Såklart jätteviktigt att folk känner till ketoacidos och hur farligt det är men det är absolut inte samma.

            Man utnyttjar att kroppen kan förbränna fett när den inte har tillräckligt med kolhydrater att bränna. Rent hälsomässigt kan jag inte se några fördelar överhuvudtaget utan är väl mer bantningsindustrin som påtalar fördelarna. Men sen är det ju individuellt vad en person upplever bra eller dåligt.

              Men det är ju inte samma sak som ketoacidos, ingen strävar efter att få ketoacidos som är ett farlig tillstånd som man behöver få vård för.

                Svarade på frågan om hälsofördelar med att ersätta kolhydrater med fett och inte hälsofördelar med ketoacidos. Ser nu att det blev otydligt vad jag menade i mitt förra inlägg ?

        Ja dom som är riktigt strikta brukar lukta aceton i munnen.

          Omg ??

          Och kattkiss där dom svettas!

      Lycka till med utmaningen ???

    Jag sa ett år att jag inte skulle börja röka. Och det har jag inte gjort. Har slutat helt med alkohol. Var ingen stordrickare förut men dom få glas jag drack per år kan jag vara utan. För 2022 lovar jag att… börja läsa mer böcker igen. Och vara snällare – både mot mig själv men mot andra också.

    Inga löften, mål.
    Fyller 30 om ett halvår och jag har redan bestämt min outfit. Jag ska komma i världens snyggaste byxor tills dess. (Ska alltså inte gå ner bara för att komma i byxorna utan för att jag mår som bäst i mig själv då, men byxorna är ett roligare mål just för att de är så snygga.)

      Har gjort precis samma sak. Behövde gå ner i vikt och hade provat ett par byxor som inte satt så bra över den runda rumpan och magen. Det första jag gjorde när jag nådde målvikten var att åka till affären och provade byxorna. De satt som en smäck. Kommer fortfarande ihåg hur nöjd och stolt jag kände mig över att nått målvikten och hur snygg jag kände mig i brallorna. Lycka till!

        Kan tänka mig att det var en riktigt skön känsla! Mina hänger redan i garderoben och har inte passat sen jag köpte dem (på rea), råkade ta fel storlek och rea och den butiken går inte att returnera i, köper man fel på ordinarie pris kan man endast byta och rea går varken att lämna tillbaka eller byta så jag har haft dem i garderoben i fem år snart. Men ser fram emot den dagen då de passar?

        Så det är ju allt annat än senaste modet, och de är mönstrade. Men galet snygga så kunde inte bry mig mindre?

    Näe, jag blir bara stressad av nyårslöften så jag har slutat med det.
    Brukar önska mig något speciellt precis vid 12-slaget – iår att jag ska bli kär och träffa en fin man.
    Hoppas givetvis på det och att jag ska få vara frisk.
    Hoppas att alla era önskningar och eventuella löften infrias under 2022!

      Och om du talar om vad du önskar så går det inte i uppfyllelse….

    Tidigare nyårslöften: lära mig dricka whisky, äta Skaldjur och ett år svamp. Klockrent att lägga till saker istället för förbud. Nästa år har jag som löfte att klara 5 chins/pull ups samt äta grönsaker till varje lunch.

    Mitt löfte är att komma igång med min idé och företag på riktigt!??

    Det här årets löfte har varit att gå ner i vikt och det har jag gjort. Har några kilo kvar så tänker fortsätta med det nästa år. Har haft långsam viktnedgång men har ändå gått ner tvåsiffrigt antal kilon så jag är nöjd. Har egentligen inte gjort några större uppoffringar, ätit mindre socker och börjat gå till och från jobbet.

      Långsam viktnedgång är det bästa. Grymt jobbat!

    Hmm låt mig gissa vad flunsornas nyårslöften kommer att vara:
    – Våga säga nej
    – Ta avstånd från allt negativt
    – Stressa mindre (lol)
    – Unna sig

      Nej nej, resa mer, flytta till ny lägenhet, skaffa en ny hund.

    Jag gör en OT här … men, även om det inte är ”bloggbevakning” så kan det inte bli ett inlägg om denna artikel: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7d4PPB/guillou-och-schulman-smastadskanslan-ar-borta-pa-ostermalm

    Jag höll på att smälla av när jag läste den av gapskratt. Det hela är så pinsamt och verklighetsfrånvarande. Och (!) detta om något är ju ”vulgo” 😀

      Jan Guillou verkar helt koko

        Han satt ombord på flygbolaget jag jobbar för. När vi kom med drinkvagnen frågade min kollega: ”önskar du något från vagnen?”
        Han svarade: ”Jag är INTE du med dig!”

          Hahaha det låter som något han skulle kunna kläcka ur sig. Han har blivit en typisk surgubbe som gammal.

          Fast idag är det vanliga att yngre kallar person i ental för Ni. Villket är riktigt nedsättande fast de förstår de inte…

            Nä, jag tror inte alls att det är det vanliga idag faktiskt. När jag växte upp däremot, då förekom det.

            Ja varför har de börjat med det?

            Vad är nedsättande med det?

          Men skojar du?! Vi niar inte folk i det här landet, jag hade banne mig vägrat.

    Isabella Löwengrips löfte borde vara att resa mindre men det är förvisso omöjligt för henne att hålla. Tror att hennes spa upplevelse är ett smygsamarbete som det mesta.

      Det är ju inte direkt som att hon är ensam om att resa?

      Låter som att ditt löfte borde vara att få lite distans till Bella.

      Det är ju rätt många som reser nu? Bara som ett exempel, i detta inlägg där familjen valde att åka till maldiverna som ett av alla resor. Jag är mer förvånad att det inte är någon häxjakt nu som när man gick i taket för att IL skrev att hon skulle till thailand

        Håller med. Varför kritisera enskilda bara. Då undrar iallafall jag om det verkligen själva resan man är ute efter och inte något annat.

      Och ditt borde vara att fokusera på dina egna löften istället för att pracka på andra sådana de inte är intresserade av.

    Nej inga löften lever det liv jag vill leva i det stora hela. ☺️

    OT Aftonbladet har en reportageserie om livet på Östermalm. Idag intervju med Jan Guillou och Calle Schulman, ihop. Janne pratar hela tiden om ”nyrika inflyttade” och hur vulgära de är osv. Borde blivit lite stelt med tanke på att CS är precis en sån 😉

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7d4PPB/guillou-och-schulman-smastadskanslan-ar-borta-pa-ostermalm

      Väldigt intressant reportageserie! Har lärt mig att jag aldrig vill bo på Östermalm ?

      Tyckte den va uppfriskande att läsa, tänkte att han gillar nog inte influensers som numera är överrepresenterade på Östermalm??

      Det måste vara ett skämt eller ett konstverk.

      Kan nog tycka att nyrika som är drivna och arbetat ihop sina pengar själva är lite mer imponerande än någon som inte gjort ett skit utan bara ärvt sina pengar..,

      Vilket par Janne och Calle. Undrar vad Jan pratar om småstadskänsla? Växte upp på Östermalm runt Östermalmstorg. Det var inte mer småstadskänsla än möjligen att man kände grannarna i kvarteret och hälsade artigt på majorskan, friherrinnan och en och annan direktör. Själv tyckte jag det var urtrist att bo där för på kvällen var det helt dött. Hängde hellre på Kungsholmen och söder. Min första lägenhet var en liten tvåa några kvarter från där jag växte upp. Bodde där i ca ett år och flyttade sen till Kungsholmen för ca 20 år sedan. Har aldrig ångrat mig och vill aldrig flytta tillbaka. Tråkigare stadsdel än Östermalm finns inte.

        Fattar inte vad de jämför med när det kommer till småstadskänslan. Naturligtvis känner man och känner till mycket folk i sitt egna kvarter. Skulle de besöka random förort skulle de inte känna lika många och det skulle kännas anonymt.

    Nix, inga nyårslöften här inte. Tycker man skall leva hela året efter vad man själv vill och mår bäst av.

    Jag har som mål att helt sluta med godis. Att bara anpassa det till en dag i veckan fungerar inte. Har provat allt. Äter det varje dag, en stor påse geisha på lösvikt och massa annan skit. Mår inte bra psykiskt av detta och är enormt sockerberoende. Har i många år haft problem med sötsaker och att jag äter enormt av det. T o m tagit upp problemet i terapi men ingen har tyckt att det varit farligt då jag är smal och ser hälsosam ut. Men jag vill leva länge och må bra. Så nu får det vara dags för en förändring.

      Jag gjorde det för 14 veckor sen, klarade julen utan problem ? Heja dig, du fixar det också! ??

        Tack för peppen ??
        Wow, grymt av dig!
        Är mest orolig för abstinens och att jag ger vika då. Men samtidigt måste jag ta tag i min hälsa, särskilt för mina barns skull. Hur lyckas du?

          Inte ovan anonym, men jag bara slutade. Har aldrig varit beroende men tröttnade på att det blev för mycket sötsaker och bestämde mig för att sluta med allt sött och onyttigt. Det var jobbigt i tre dagar för det var så himla varmt de dagarna och jag längtade efter en iskall Fanta. ”Bytte ut” sötsakerna mot mer träning och kände att träningen gav ju mer än vad det gav att äta lite godis och då var det inte svårt att sluta. Så kanske du kan hitta något som ger samma känsla?

          Jag (11:20) får typ dippar emellanåt. Typ efter mens är jag inte alls sugen. Så jag köpte hem lite olika frukter (gul kiwi är fan det bästa jag vet ?) och tog istället. En kopp te och knäckebröd typ. Sen bara höll jag fast i det, och det har gått oförskämt bra ? Och jag åt mycket. Varje dag! Jag kände att jag behövde sluta för viktnedgång, plus vill inte dra på mig diabetes osv. Så från 92kg till 86! Ska ner mer men det är en bra början ? Och om jag kan, så kan alla ? Och ett annat tips – köp inte hem! Fick godis av en kompis när hon handlade åt mig när jag va sjuk, hällde diskmedel på det o kastade det.

          Köper lite naturgodis emellanåt för att tugga på nåt gott ändå.

          Men du fixar det!!! Heja dig ???

    Är inte Paow väldigt väldigt smal just nu?
    Vad tror ni om Mys ”nystart” med Strong Mama’s = borde hetat Strong Mamas men hon skriver att det är medvetet felstavat ?

      Allt My blir påkommen att göra fel är medvetet från hennes sida.

      Vill inte vara ”den” men din kommentar fick mig att fundera på om man skulle få för sig att skriva det motsatta och varför man väljer att göra det. Tex ”är inte X väldigt väldigt tjock just nu?”

        Jo det kanske du har rätt i.. blev bara lite berörd av hon kanske inte mår bra. Men vet kanske för lite om henne

        Det motsatta skrivs ju hela tiden här inne om folk.

      Suck! Medvetet felstavat. Sånt förstår jag mig verkligen inte på.

    Förstår inte er som dissar uttrycket nyårslöfte, och att man börjar just den 1 januari. Litet von oben. Ja, ja.

    Under nästa år har jag två mål (bättre så?): 1) gå ner 30 kilo och 2) lära mig webbutveckling (frontend + backend = det du ser på webbsidan + funktionerna bakom). Det här är grunden för att jag längre fram (2023, kanske 2024) ska kunna flytta från Sverige.

    Mitt mål är att sluta slänga så mycket mat 🙁 Svinnar väldigt mycket. Det känns hemskt.

    Slänga bort telefonen väldigt mycket oftare. Så less på slösurfandet.

    Detta året var mitt löfte att göra en pull up. Klarade det i april! Mitt bästa nyårslöfte var 2018 när jag skulle vara en ”no-man” och säga ej till allt förutom saker jag verkligen ville. Klarade det också. 2018 var förövrigt en av mina absolut mest formgivande år och tror det till stor del hade att göra med att jag bara gjorde det jag verkligen ville.

    Åh jag älskar nyårslöften . Mina löften detta år var att börja studera , bli lugnare med mig själv och tillvaron och att ta körkort .
    Jag gjort allt detta.. nästa hehe, kuggade uppkörningen . Men är så satans glad att jag tog tag i de och är sååå nära !! Så har ny tid för uppkörning 2022. Så då jäklar .
    Tack vare dessa löften har jag haft ett av dom bästa åren i mitt liv !

    Jag lovar mig själv att fortsätta min nystart med viktnedgång och sunda vanor.
    Har gått ner sju kilo tack vare mina nya sundare vanor och ser otroligt mycket bättre ut i spegeln. Är så nöjd!
    Nu inför nästa år planerar jag att få bort lite mer fett, men framförallt att träna lite styrka så jag får lite mer muskler.

    Lovar varje år att inte köpa/använda leopardmönstrade kläder. Håller det alltid utan problem ?. Pga bland det tantigaste jag vet och som tant vill jag inte identifiera mig än.

    Mitt nyårsmål är att komma på en ny roman-idé och förhoppningsvis också komma en bit med skrivandet av denna tilltänkta bokidé. Har precis gett ut en bok men saknar att skriva efter ett långt uppehåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.