Gabriella JossPoss har vägglöss på hotellrummet

Gabriella Joss Possler och den äkta maken Zebastian har semestrat på Gran Canaria och upptäcker i slutet av veckan att de drabbats av vägglöss på sitt hotellrum.
Det är ju alltid lite trevligt att ta med sig små presenter eller souvenirer hem till sina nära och kära när man är ute och reser, men det är en present som jag tror de allra flesta skulle klara sig utan.
Det skulle nog vara bättre med en färgglad kylskåpsmagnet eller varför inte en tröja med texten ”Min mamma var på Gran Canaria, och det enda jag fick var den här usla tishan. Och några använda munskydd!.”

Ändå snäppet bättre än ett knippe vägglöss, att försöka plantera in i den Umeåiska faunan, eller vad tror ni?”
Om ni var tvungna att välja…. (Nej, ni får inte välja båda… 😉
Vägglöss eller kackerlackor?
Väggisar eller kackisar?

231 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är vägglöss egentligen? Och vad är det för skillnad mot de man kan ha i håret..?

      Googla?

      Vägglusen är en blodsugande skinnbagge, inte en lus trots namnet. Den gömmer sig i skrymslen och vrår dagtid och kommer fram nattetid och suger blod.
      Vägglöss är rejält komplicerade att bli av med, så hellre kackerlackor än vägglöss.

        Eh, nej. Hellre vägglöss än kackerlackor. De förökar sig som ogräs och många är resistenta mot de medel man använder vid bekämpning av dem. I många städer finns hela områden där fastighetsägare inte kan få bort dem.

          Du tror att de får bort lössen? De får ju sanera gång på gång.

            Vägglöss förökar sig också. Och tar sig genom ventilation osv till andra lägenheter.

            Vägglöss är lättare att få bort i enskilda fristående hus dock.

          Men gör vägglöss något förutom att vara lite småäckliga? Bits, sprider sjukdomar eller förstör väggar? Eller är de helt ofarliga?

            De är superäckliga blodsugare.

            De bits!
            Sov hemma hos en kompis som hade vägglöss och jag var helt sönderbiten på morgonen.
            Självklart är jag lite lagom allergisk mot myggbett och det var samma sak med vägglössen.
            Varenda bett svullnade upp. ☹️

          I Spanien kan man köpa en rund dosa, som man sätter i ett eluttag. Kackerlackan tål inte ljudet och vill därifrån. Om den inte hittar ut raskt, dör den på rygg. Medelstora hundar klarar detta men kanske inte små??? Finns giftigt medel på sprayburk som alternativ.

          Ja, både kackerlackor och vägglöss är jobbiga att bli av med. Men jag väljer ändå hellre en ohyra som inte ger sig på mig. 🙂

      Hur kan man ha missat vad vägglöss är? Bor folk under en sten??

        Aldrig i hela mitt liv funderat över vägglöss iof.

          Vaa, det är min STÖRSTA skräck i livet. Att få vägglöss. Fy fan. Hade jag bott i villa hade jag blivit anhållen för mordbrand samma dag som det upptäcktes.

            Jag har varit med om vägglöss 2 ggr på mindre än ett år. Först i lägenhet i spanien, var ett rent HELVETE att bli av med (de lyckades ej på 4v med värmelampor) sen hos en vän i sthlm hade hela soffan full av ca 1000tals löss. VIDRIGT EXTREMT jobbigt o svårt att bli av med. Hoppas jag aldrig behöver va me om skiten igen

    Åh nej ? vägglöss är hemskt!!

    Och packa aldrig upp väskan på hotellrummet. Låt kläderna ligga i väskan och ha väskan stängd.

      Då behöver man ju inte ha med sig någon väska ens, om man ska ha den stängd och ouppackad hela semestern.

        Jättepraktiskt ju ?

        Va? Du har väl kläder osv med dig? Det jag menar är att man ska låta kläder ligga kvar i väskan. Inte packas upp på hotellrummet. Mellan gångerna du hämtar kläder ur väskan så låter du den vara stängd.

          Det förstår man! Om man vill förstå ??

          Plus: packa allt i plastpåsar med ziplås. Även t.ex. hårfön och böcker. Man kan inte vara nog försiktig. Jag känner flera som kämpat med att få bort vägglöss länge länge. En del har till slut dumpat sina möbler och flyttat…

          De har fått med sig hem vägglöss från studentrum, vandrarhem, hotell i New York, tågresor, pilgrimsvandringar med mera.

            Glöm inte att tvätta alla kläder i 60 grader när ni kommer hem de som inte går att tvättas lägg in i frysen eller på balkongen

        Nu blev det inte rätt du… Är väl isåfl de som hänger upp allting som inte har behov av väska? ? Lite osmidigt att ta med sig bara.

        Jag vet inte. Men jag brukar låta resväskan ligga på hotellrummet. Släpar du med den ut på dagarna eller hur menar du?

        Är väl precis då det är vits att ha med väska, eftersom man låter kläderna ligga i väskan när de inte används.

        Men hur dum får man bli? Lägg inte kläderna i garderoberna. Där trivs lössen.

        Jösses, inte konstigt vägglöss ökar med tanke på hur stor okunskapen är.

          Vägglössen har inte ökat pga okunskap. De minskade när man använde ddt. När ddt förbjöds och resandet ökade så kunde de sprida sig igen

      Och ha den absolut inte på sängen eller golvet.

      Ställ väskan i badrummet/badkaret. Lössen finns runt om på sängarna. Ta en titt på madrassen och kanterna så upptäcker man oftast om de finns kryp på rummet

    Vad ska man se och göra på gran canaria om man aldrig varit där tidigare och inte tycker att ligga vid poolen är så kul?

      Las Palma är jättemysigt! Öknen.. Typ det ? Älskar Playa Amadores ?

      Finns ett köpcentrum, glömt vad det heter och vart det ligger som är mysigt ? finns mysiga restauranger och butiker där. Fanns även ett vattenland utanför Las Palmas (?) När jag var dit. Det var dock 2016 så var väldigt längesen ?

      Vandra i bergen, åka båt, köra fyrhjuling, gå på vinprovning, besöka vulkaner.

        Det är väl på Teneriffa? Men kan ha jättefel ?

          Vad vulkaner? Finns en stor krater på Gran Canaria, vulkanlandskap finns även på Lanzarote. Teide ligger på Teneriffa dock.

      Finns jättemycket intressant kultur och natur. Kolla resebyråernas utflykter eller sajter för turism på Kanarieöarna.

      Finns många småbyar som är mysiga. Ta hyrbil. LAS Palmas är mer spanskt

      Hyr bil och kör runt på ön. Det är väldigt vackert och snart blommar mandelträden. På GC kan du uppleva fyra olika årstider på en dag och de har världens bästa klimat.

    Kackerlackor alla dagar i veckan! De är förvisso äckliga men ingen större risk att få med sig hem ?
    Så glad att jag inte råkat ut för vägglöss hittills, verkar riktigt jobbigt att sanera hela hemmet flera gånger ?

      Vägglöss kan kräva otaliga saneringar, de biter dig så du får utslag och det kliar, de förstör möbler så de kan behövas slängas.
      Men det är bättre med kackerlackor…

    Kackerlackor. Fler med dubia hemma? ?

      Dubia! ♡
      Även haft jobb där man utfodrat med kackerlackor så man stötte på nån som rymt då o då. Jag blev den som folk ringde för att fånga in dem ?

      ?‍♀️
      Har ett par hundra sisådär. Men de bor i ett jättestort terrarium och är rätt lustiga att titta på.

      (Foderdjur till mina Tarantulas

        Är du aldrig rädd att spindlarna ska smita ur terrariet? Då bor jag hellre med 7000 vägglöss ?

    Hennes kille verkar på riktigt vara Sveriges mest ocharmiga människa. Får så sjukt dåliga vibbar av honom, spec när hon ber honom svara på frågor till hennes frågestunder i videos på stories. Allt handlar om sex och utseende och han känns bara…. ogenuin? Han känns som 12 år mentalt och verkar både otrevlig, osympatisk och omogen. Också skrämmande att se hans årsinkomst förra året på ratsit, 11.000 kronor…. Lägligt att träffa en rik influencer och börja jobba i hennes företag. Nä fy fan, får så dåliga vibbar.

      Fast helt ärligt. Det är inte sunt hooka upp sig så mkt på en person man inte känner och börja kolla upp hen på ratsit ? Det är ju inte din kille…

        Haha om du bara visste hur många som använder sig av ratsit! Det är offentliga uppgifter vet du 🙂

          Ja det var väl inte det som sades emot, att det är offentliga uppgifter?

          Ja men jag har förståelse för det om man vill kolla upp en dejt eller en anställd. Men okända pojkvänner/män till människor man öht inte känner ?

          Om det är ens egen kille ja…men främmande influencers killar? Där går väl ändå gränsen…

          Offentliga uppgifter eller ej, men hur är det intressant att leta upp var en kändis eller influencer bor? Ännu konstigare att kolla upp vad partnern till personen tjänar/bor/heter/vad det nu kan vara.

            Klart man kollar upp någon som man retar upp sig på. Oavsett om man känner den, eller om det är en irriterande granne eller vem som helst. Jag kollar upp många. Det tar knappt något tid alls.

              Det är väl verkligen inte ”klart att man gör”. Finns massor som jag stör mig på. Har inte kollat upp en enda en av dom. Brukar snarare låta bli det eftersom det bara leder till att jag lägger ännu mer energi på att störa mig. De jag stör mig på avföljer jag och försöker att inte tänka mer på.

              Vad får du ut av det beteendet? Hur är det konstruktivt och positivt för dig…?

              Får psykfallsvibbar, ursäkta.

              Haha varför är det klart? Jag erkänner, jag har kollat upp typ tinderdejter, för att se om personen finns. Men att kolla upp en offentlig person, som jag dessutom stör mig på? Haha, nej.

                Ja dejter kollar jag alltid upp. Mest för egen säkerhet (vill kunna tala om för en vän vem jag träffar och då vara säker på att han är den han säger, om han är dömd osv). Men en influencers pojkvän som jag dessutom stör mig på? Eh… nej.

              Kanske inte tar mycket tid men vad vinner man på att kolla upp folk man stör sig på? Bättre för en själv att släppa det och fokusera på de man inte stör sig på

              Får stalkervibbar.

              Internetdetektiver unite ✊ fattar väl om andra kan tycka det är mysko men ibland bara måste man ju gräva lite i en person? Speciellt om det är någon man stör sig på eller tycker verkar lite off. Känslan när ens aningar visar sig stämma är ju fantastisk

                Det låter osunt.

                Fast om det är en person man stör sig på är det bara att skita i personen?

                Det låter helt stört!

      Gabriella sa att killen tjänar mer pengar än henne

        Men hon ljuger ju. Det är ju hennes paradgren, ljuga om det mesta.

        Och varför måste Gabriella stå på bilen hon köpt till sin man? Kan han inte det själv? Har han fogden efter sig så han inte kan stå på en bil?

          En stilla undran: varför bryr du dig? & varför vet du ens om vem som står skriven på hennes bil? Har du funderat över om det är något som saknas i ditt liv och hur du ev kan skapa det?

            Du vet att man kan ha mer än en tanke i huvudet va? Jag tycker gabjoss är underhållande, varenda påstående man kollar upp med henne visar sig vara en lögn och det är otroligt underhållande. Perfekt pausunderhållning på tex jobbet.

              Skevt..

            har du funderat på om något saknas i ditt liv som gör att du känner behov av att ifrågasätta andra på en skvallerblogg?

          Kan vara så enkelt som billigare försäkring.

          Har han fogden efter sig och använder den bil hon står på kan fogden ta bilen som utmätning.

            Inte riktigt så enkelt.

            Ehm nej inte riktigt så är det

              …inte*

        Antingen ljuger hon eller så är hon själv lurad av honom.

        Finns en annan sida, host host börjar på L och slutar på E, där rättsväsendet har bestämt vad Gabs man ska ha för straff för vissa saker han hittat på, och de har kommit fram till låga belopp p.g.a. hans bristfälliga inkomster. Den mannen har inga pengar och om han har det så är det pengar som inte har skattats. Så att säga.

      Ok. Vilken hangup du har på hennes kille.

      Är han inte en vanlig privatperson? Ganska osmakligt publicera hans inkomstuppgifter på en skvallerblogg.

        Varför är det osmakligt, det är en offentlig uppgift? Hade det varit mindre osmakligt om han tjänat 1 miljon?

          Nej utan poängen är att det är en privatperson. Oavsett vad han tjänar är det gränslöst och osmakligt publicera dylika uppgifter här.

          Är väl mest det osunda intresset av honom som är lite creepy kan jag tycka.

        Eftersom han verkar ha totallurat Gabriella som tror att han är stenrik och att de inte behöver äktenskapsförord (ergo vid eventuell skilsmässa delas boende, bilar, företag etc. 50/50) då han tydligen ”har mycket mer pengar än henne”, så är det ganska intressant att veta hur hans intäkter ser ut. Tydligen var det alltså en lögn, en stor sådan, vilket är väldigt intressant i sammanhanget. Utöver att enbart ha en inkomst på 11.000 kr så äger han varken hus, bil eller företag (eventuellt ett litet enskild bolag som han startat efter han träffat henne).

        Denna tjejen lär åka så rejält på hans lureri ?

          Hon la upp i sin story häromdagen att han håller på med aktier. Han kan med säkerhet sitta på en stor summa på typ avanza 🙂

            Nej. Omöjligt. Håller själv på med aktier och fonder. Det är skattepliktiga intäkter, så skulle han ha så mycket inkomster från dessa ”aktier” (som enligt hennes zoom såg väldigt röda ut) så har han dem troligtvis på ett AF/KF och behöver då beskattas av kapitalvinsten, det borde då även framgå av den check någon gjorde på honom i ratsit.

            Slutsatsen är därför att han inte tjänar mer än struntsummor (om ens det) via fonder eller aktier.

          Antingen ljuger hon eller så är hon själv lurad av honom.

          Finns en annan sida, host host börjar på L och slutar på E, där rättsväsendet har bestämt vad Gabs man ska ha för straff för vissa saker han hittat på, och de har kommit fram till låga belopp p.g.a. hans bristfälliga inkomster. Den mannen har inga pengar och om han har det så är det pengar som inte har skattats. Så att säga.

      För att hon kanske inte bryr sig om vad folk här inne tycker?

        Väljer inte du partner efter vad anonyma kreti och pleti på internet tycker…?

        Tror mer att hon är väldigt styrd av vad mannen tycker, tänker, begär och vill.

          Eller så dog hon till sig honom för att hon är likadan. Har väl diskuterats hennes sexuella inlägg redan innan honom?

            Drog

        Varför läser hon då?

          Kan väl vara så enkelt som att det är intressant att se vad som skrivs om henne. Hon behöver ju inte bry sig så pass att hon lämnar någon hon älskar för att andra tycker han verkar knäpp. Kanske bara ren nyfikenhet.

      Fast jag tror att de är helt rätt för varandra. Gabjoss är varken charmig eller genuin och anspelar hela tiden på sin sexighet med put hit och dit. Denna uppfattning är från hennes skoltid och hon verkar inte ha förändrats.

        Hon är ju inte ens sexig bara äcklig

      Fast så funkar inte människor med normal självkänsla. Om du gillar din pojkvän, flickvän osv bryr du dig ju inte om vad människor som inte känner hen tror och tycker.

      men hon är väl likadan? Tror du han tvingar henne till att konstant prata sex och fläka ut kroppen? 2 fjortisar har funnit varandra. För jävligt bara att den ena fjortisen har barn som verkar hamna långt ned på priolistan för den ”sanna kärlekens” skull

        Äsch de har en bra pappa + bonusmamma iaf. Så kan Gabriella leka fjortis med sin man.

          Skönt att F är sansad och normal samt verkar ha hittat en toppen bonusmamma. Helt seriöst. ?

          Känner du honom? Tänker när du vet att han är en bra pappa

      Jag stör mig mest på att hon filmar honom konstant och skrattar som en fjortis varje gång han säger nåt, när det inte ensär kul. Hon ba ”älskling, hahahihihithii aah”. Så cringe. Låter så fejkat också, som hela hon.

      Han hyr ju ut sin lägenhet i andra hand så han får in pengar där nu ? hur fasen har han haft råd att bo i en egen lägenhet om han haft 11 i inkomst på ett år?!

        Sparade pengar? Ärvda pengar?

        Oj! Uthyrd i andra hand. Hoppas värden (eller styrelsen om det är en bostadsrätt) sagt ja till andrahandsuthyrning. Skälet till uthyrningen är tveksamt. Dessutom kan man inte tjäna så mycket pengar på det. Är lägenheten möblerad kan man ta lite mer i hyra av andrahandshyresgästen.

        Han har inte bott i egen lgh. Han bodde med sitt ex, flyttade sen in hos Gabriella typ direkt efter att han flyttade ut från exet

    Vägglöss är min största skräck att råka få hem. En kompis fick hem dem med ett secondhand-plagg hon köpt på en resa. Var ju fruktansvärt svårt att bli av med, plus att många saker (typ stoppade möbler som sängar och soffor) typ inte går att sanera utan måste slängas. Är därför supernoga när jag varit utomlands eller bott på hotell, väskorna ställer jag inte i sovrummet utan i tvättstugan och så tvättas ALLT. Och sånt som inte kan tvättas åker t ex in i frysen eller ut om det är kall vinter ute. Är det kallt ute kan jag låta väskorna stå ute i vårt kallförråd några dagar innan jag tar in dom.

      De är vidriga! Jag får hellre in råttor och kackerlackor.
      Men stoppade möbler behöver inte kastas. Allt går att sanera men giftet tillhandahålls bara av tex Anticimex och andra skadedjursbekämpare.
      Problemet är att de små rackarna blir resistenta i allt högre grad.

      Alla stoppade möbler har stommar i material som går att spruta giftet på och en dag kommer dom gå i giftet och sedan dö (om de inte blivit resistenta vill säga). Jag har jobbat på Anticimex och vi har aldrig slängt något, även hem som varit extremt utsatta har gått att sanera men tiden det tar för de boende är inte kul.

        Skönt att det går att bli av med dom. Men frågan är om jag ändå inte slängt min säng fort som f-n om det bodde löss i den… ? hade aldrig pallat att vänta in att få den sanerad.

      Är nog ganska vanligt. Jag testade mig när min sambo testats positivt. Jag var också positiv men hade inte ett enda symptom. Hade aldrig kommit på att testa om det inte var för att han var sjuk.

      Vad är det med citatet du vill diskutera? Det är såklart oerhört vanligt inte veta exakt när man blir smittad av ett virus, det är ju inget som känns.

        Hon känner inte att hon har corona. Utan symtom alltså, det är det hon menar.

      Det är många som testat positivt nu utan några symptom alls.

        Så har det ju varit hela tiden. FHM fick ju göra en pudel eftersom man i början underskattade asymptomatisk smittspridning.

          Och det är därför viktigt att ALLA följer restriktioner. Så jäkla trist att ett fåtal av oss gör det så noga och många lever på, reser osv som vanligt.
          Ska bli skönt att skola och jobba startar igen imorgon så vi ”får” träffa lite folk iaf.

            Också därför covidpass är falsk trygghet iom att folk INTE följer restriktioner eller snarare, rekommendationerna, då de tror att de är ”fullvaccinerade” 😛

      Ja nu är ju smittan verkligen överallt, väldigt många verkar vara smittade.

      Det är det här som gör att jag funderar på om man kanske inte har haft det ändå. Att man kan ha det utan att veta om det.
      För jag menar, man har ändå vistats bland folk. Jag håller dock alltid avstånd och JAG sköter mig, men jag kan ju inte ta ansvar för vad andra gör. Så man har garanterat varit där smittan finns, men ändå inte blivit sjuk, därför känns det som att man kanske haft men vet inte om det?

        Gör ett antikroppstest. Då vet du om du haft det hyfsat nyligen i alla fall.

          Jo jag vet men får man göra det hur som helst? Jag har för mig att de ändrade på det i typ april, men de kan ju ha ändrat igen, eller så har jag för mig fel.
          Sen är jag inte så noga med det egentligen, har jag haft det så har jag, och har jag inte så är det så, tycker bara det är intressant hur man klarat sig när jag med säkerhet vet att jag varit bland där människor funnits. Har liksom inte ens varit förkyld sen hösten 2019, och det brukar jag ändå bli typ 2ggr/år.?

          *peppar peppar*

            Du kan köpa egna test och göra hur många gånger du vill.

              Åh, ja, tänkte inte på självtester?

            Jag tror att man inte antigentestar öht längre, sen ganska lång tid tillbaka.

              Hm. Tror du skrev lite fel där.

              Antigen är för detektion av aktiv corona-virus, alltså som en snabbversion av PCR-test, därav namnet ”snabbtest”, men oftast mee mindre chans för korrekt bedömning.

              Antikropptest är för att se om du (genom blodprov) har utvecklat antikroppar mot covid.

              Sistnämnda erbjuds inte längre via vården och sådana test går endast att köpa genom privata aktörer eller med självtest på apoteket.

        Ta antikroppstest så får du veta med säkerhet.

          Man får väl positivt test med antikroppar efter vaccinering också?

            Nej. Inte enligt testet jag gjorde i alla fall.

              Finns nån svensk empiri som publicerades för någon månad sedan som indikerar att vaccinimmuniteten är helt borta efter nio månader. Den är bara hög månad 1, sen avtar den successivt. Men efter nio månader skulle du alltså vara i princip ovaccinerad igen.

              Jo. Det gör man.

              Jag tog antikropptest någon timme innan min första spruta. Negativt.

              Sedan tog jag antikropptest 2 veckor efter andra (eller första, minns inte) sprutan, då var det starkt positivt. Har omöjligt haft covid i väntetiden, då mitt jobb krävde negativa test 1 gång i veckan då.

            Ha, bra poäng. Vet faktiskt inte.

              Tror iallafall att antikroppar ska synas både vid vaccinering eller genomgången infektion.

                Dessa test gjorde jag https://www.kronansapotek.se/PRIMACOVID-Antikroppstest-av-Covid-19/p/776555/

                Där står: ”Att tänka på: Testet kan bara visa om du har antikroppar efter sjukdom i Covid-19. Det är inte gjort för att visa effekten av ett vaccin.”

                Även i instruktionen stod det att det enbart visar antikroppar från genomgången sjukdom och inte vaccin.

                  Ah toppen tack! ? det visste jag inte

                  Jahaa det finns självtester även för antikroppar! Då får man uppenbarligen göra antikroppstest och jag som rört till det? tänkte bara på de man kunde göra på typ vårdcentralen.

            Nej det får man inte.

        Virus fungerar så att du kan ha corona i kroppen upp till typ ett år. När man sovit dåligt nån natt eller två oxh stressat så orkar inte immunförsvaret bekämpa de längre o då blir man sjuk. Men som sagt du kan ha haft viruset i ditt system LÄNGE innan/om man blir sjuk

      Jag hade dock inga symptom alls när jag hade det sista gången. Kände mig inte ens pyttelite förkyld.

    Ett annat tips som jag har fått är att ta med tejp. Första natten klistrar man tejp runt sängbenen med klistriga sidan utåt. På morgonen ser man då om lössen fastnat i tejpen då de tar sig upp i sängen via bland annat sängbenen. Vet ej om jag blivit lurad men ett tips i alla fall.

      I statarstugorna förr ställde man sängbenen i hinkar med vatten för att inte vägglössen skulle ta sig upp i sängen. En ny trend hos globetrottande influencers, kanske? ?

        Fast det hjälper inte då vägglöss bor i madrassen

          Men innan man får dom antagligen

            Ja, det är nog en bra taktik om man flyttar in i ett boende (statarlänga, influencerhem eller dylikt) där man kan misstänka att det finns vägglöss, och man inte redan har vägglöss i sängen.

      Dubbelsidig tejp då?

        Ja det kan man så klart också ta. Jag brukar ta vanlig tejp för att jag oftast har det hemma.

    Jag städade på en golfklubb en gång. Kryllade med vägglöss i omklädningsrum och allrum. Så äckligt. Sa till föreståndaren som tyckte att det inte var en big deal.

    Biancas kille hade covid på julafton. Bor man med nån som testat positivt gäller sju dagars karantän för samtliga i hushållet. Ändå åkte hon och firade jul med familjen. Dumskallarnas julafton..?

      Bör polisanm. Det går under smittskyddslagen.

        Polisanmäl då. Vad väntar du på?

          Jag har inte sett eller sagt nåt om det? Om nån ser folk som bryter mott smittskyddslagen så ska det polisanmälas. Oavsett vilken sjukdom, men bryter man mot smittskyddslagen så ska det anmälas.

            Men är ett himla snack här inne om att den ena och den andra bör polisanmälas, både för smittspridning och för annat. Men vad väntar man då på? Att någon annan ska anmäla? Eller vill man mest bara visa att man själv vet bättre?

              Om jag hade sett det så självklart. Men nu svarade jag ju på TS? Fattar hur du menar men det är inte JAG som sett det, då får ju TS anmäla.

              Jag upplyste bara att det går att polisanmäla då det räknas som misshandel.

        Fast nej. Förutsatt hon diskuterat med familjen hon firade jul med givetvis. Om hon fört Pernilla och Benjamin bakom ljuset kan du anmäla men det är ju inte vad som hänt här…

          Det handlar inte om att vara överens med dom man träffar, det handlar om att inte bidra till smittspridning

            Nej. Du kan inte åka dit under smittskyddslagen om du träffar människor som vet om att du har/din partner har covid och väljer att träffa dig ändå.

              Har svårt att tro att taxichauffören som körde henne från stan till Pernilla tyckte det var ok att hon kom med smitta, inte heller alla de personer hon stötte på när hon var ute och julhandlade när Philippe låg hemma sjuk…

            Prova att anmäl så får du väl se om du har rätt eller fel

          Det räknas som misshandel. Läs på 🙂

            Kan jag säga till folk att jag är smittad. Sen kommer de frivilligt och hälsar på mig och sen kan de anmäla mig för misshandel?

              Inte om du inte släpper in dom vilket du såklart inte ska göra om du är smittad.

                Well, även om du släpper in dem så är varken brottsbalken eller smittskyddslagen tillämplig.

        Är det sant att man inte behöver berätta för partners att man har hiv?

      Hade han bekräftad covid då? Tyckte de sa att han är hemma sjuk bara.

        Pernilla skriver på sin insta att han hade corona på julafton

      Har hon gått ut med att han hade covid?

    OT – det va nån som ifrågasatte om Mimi körde själv och filmade igår. Kollar på vloggen nu – hon håller i kameran och filmar ut när hon kör. Och håller i kameran.

      (Senare i samma klipp filmar hon utåt och då är nog kameran placerad på brädan. Men hon filmar snöig väg för hand)

        Anmäl henne till polisen. Borde bli av med körkortet. Trafikfarligt beteende.
        ?

          Eller så gör du det.

    Stämmer det att det är vanligt med vägglöss på sjukhus?

      Stämmer inte! Jobbat där 10 år på ett sjukhus aldrig hört talas om det.

      Testade att googla vägglöss + sjukhus och fick ändå rätt så många träffar på sjukhus som invaderats av vägglöss. Men måste man ligga på sjukhus så måste man.

      De får sanera rum i land. Och på en del avdelningar har det hunnit spridas.

      Inte helt ovanligt att patienter tar med till akuten, men oftast får de stänga av rummet och sanera sen är det bra.

        *sanera rum ibland

      Vanligt vet jag inte. Men Östra Sjukhuset i Göteborg hade ett gigantiskt problem för några år sedan på sin psykiatriska klinik där bl a beroendevården finns. Det tog månader att bli av med det.

    Är det bara för mig den här jäkla robotgrejen aldrig funkar? Den bara står och snurrar jättelänge och jag får ibland uppdatera sidan flera gånger innan den kan verifiera.

      Ja sjukt störigt! Men ger ju många fler sidvisningar! ?

    Rest mycket tack och lov inte stött på dessa vidriga as eller annat äckligt! ☺️

    Jag trodde alla kollade rummen på hotell. Även i Sverige.
    Öppna inte väskan förrän du kollat rummet. Kolla sängen, under madrasser och lakan, vid väggen. Bakom tavlor efter tecken på vägglöss.
    Inga kläder i garderoberna på hotellet. Brukar även kolla sängen när jag vaknar till på natten, rycka upp lakan och madrasser för att se att det inte finns något kryp.
    Är ju typ omöjligt bli av med om man får med sig hem.
    Hemma ställer jag ut väskan på altan och sakar av allt. Sedan tvättar upp i så höga temperaturer som kläderna tillåts. Dammsuger av väskan och byter dammsugarpåse.
    Inte om jag bara bor på hotell i Sverige. Då tvättar jag upp allt utan att ställa ut (men kollar rummet lika mycket).

      Det var duktigt av dig. Men lite opraktiskt om man har 2v semester med hel familj och inte kan plocka upp kläderna ur väskan,

        Varför?

        Mer opraktiskt att få med sig vägglöss hem kan jag iofs tycka.

        Duktigt? Nej men jag är rädd för att få hem såna kryp.

        Vi är en hel familj vi också. Men ser bara till att kläderna ligger i väskan och att väskan är stängd.

      Åh jag som aldrig ens reflekterat över vägglöss när jag rest runt. Ser man vägglössen väl eller hur upptäcker man dem?

        Nej man ser dom inte tydligt när du bara går in på rummet. De gömmer sig. Och kommer fram på natten ?

        Googla så ser du vad du ska hålla koll på. Sen lyft tavlor och kolla bakom, ryck upp lakan och madrasser osv lys med mobilkameran. Helst när du legat i sängen ett tag.

        Jag har sett vägglöss en gång när vi var på gran canaria. Skulle lägga mig när jag såg att nåt kröp i sängen, sen lyfte jag täcket och såg ett till kryp. Satt upp i ett annat rum hela natten och väntade på att receptionen skulle öppna på hotellet så vi fick byta rum.

          En annan obehaglig sak är att vägglöss kan gå i dvala i upp till ett och ett halvt år om det inte finns mat (människor) i närheten. Sedan vaknar de till när ny mat flyttar in…

    Vägglöss finns på hotell i Sverige. På tåg och bussar.

    Vanligt i studentlägenheter och på asylboenden.

    Nu har de fått stänga alla övernattningsstugor i skuleskogen också pga vägglöss. Så äckligt.

      Ett tag spred det sig så mycket bland studenterna i Lund att man satte upp lappar om att inte byta möbler med varandra, inte köpa begagnat av studenter och inte plocka in grejer från soprummet.
      Kul. Fräscht. Mysigt.

        Usch så obehagligt. Kolla alltid golvlister och eluttag innan ni flyttar in. Där brukar de rackarna gömma sig…

    Rest mycket men aldrig sett några vägglöss eller fått med mig några hem – peppar peppar! Bara sett kackerlackor.

    Vägglöss var ju inte så himla vanligt i Sverige för typ 10-15 år sen. Exploderade typ 2015. Wonder why.

      Vad vill du ha sagt?

        Att flyktingarna under den sk flyktingvågen 2015 invaderade Sverige med vägglöss. Det är vad hon vill ha sagt. Det är sant att det ökande resandet och att folk från fattigare länder som bor trångt bidragit till att vägglössen spridit sig men förbudet att använda DDT är orsaken till att de gjort comeback från första början.

      Vägglöss blir vanligare och vanligare i hela världen. Kanske pga klimatet, de vill ha över 7 grader löste jag.

        Nej, när DDT förbjöds gjorde de comeback

      När jag googlar på vägglöss, Sverige och 2015 hittar jag ingenting. Är det din privata studie du hänvisar till?

      Jag förstår vad du vill insinuera men det har ökat globalt. Bland annat på grund av hur vi reser, bor, köper second hand, ökade temperaturer som gynnar lössen osv. Att två saker hände ungefär samtidigt betyder inte att det ena är orsak till det andra.

        ja ok, det är självklart att svensken får vägglöss med sig hem när de reser, men GUD FÖRBJUDE att säga att invandrare får med sig vägglöss när de flyttar till Sverige. Man är väl ingen rasist heller!

          I detta fall började diskussionen med att en grupp (dvs invandrare) pekades ut som ansvariga för all uppkomst/spridning när det i själva verket också sprids på hotell via turism, second hand m.m. Men plocka russinen ur kakan du.

          Det var dock inte det ts sa. Någon explosion av vägglöss skedde inte 2015, men ts vill påstå det och sen insinuera att det skulle bero på flyktingvågen. Vägglöss har ökat (dock utan explosion något enskilt år) och det beror på flera orsaker. Inte endast att fler flyttat till Sverige. Sansa dig nu.

          Det är väl klart att resor ger mkt mer vägglöss än flytningar, folk reser ju flera gånger per år? Studentområden och hotell är typiska platser som drabbas. Däremot genererar såklart även invandrares resor vägglöss.

          Men det har blivit mycket svårare att bekämpa sen vi blev striktare med kemikalier. Nu dödar man dem ju mekaniskt genom att de promenerar i en liten stäng av kiseldur. Inte överdrivet effektivt.

      Absolut, så måste det vara. Folk mellanlandade och tog in på gabjoss hotell på gran canaria innan de kom hit. Jajamänsan! ? (Hoppas du fattar ironin, man kan inte vara helt säker..)

      Du har fel. Det var långt innan 2015 som vägglössen gjorde comeback.

    Vägglöss är det värsta jag varit med om! Tog ett tag att få reda på att man hade det. Jag har ofta problem med utslag och klåda så tills man kom på att det var vägglöss som åt på en under nätterna. ?? Min man blev inte äten på alls, kände mig så kränkt! Och att veta att man måste ligga i den där sängen medan sanering och agera lockbete typ för att dom ska gå i medlet som dödar dom…. Mådde så dåligt psykiskt ? fick med oss det hem från antingen ett fint hotell i Stockholm eller finlandsbåt…

      Samma här! Fick hem det från ett 4stjärnigt hotell i centrala Sthlm. Det va många år sen men ångesten kryper på så fort jag tänker på det. ?

        Fy fan. Min största skräck. Dottern kom hem efter ett utbyte i Frankrike helt uppäten av vägglöss. Familjen hon bodde hos hade tydligen vägglöss men det bekymrade dem inte alls. Tack o lov följde inga med hem till oss. Inspekterar alla ställen jag bor på med uv-lampa!

      Om man inte blivit biten förut så reagerar man ibland inte alls på betten. Så din man kanske viss blev biten men utan att få någon reaktion.

      Vi svälte ut vägglöss. Det tog tre år (men hade nog gått på två också).

    Nämen alltså ärligt, jag tycker det är värre att hennes man har laddat ned en app för att ha koll på hennes mencykel?! Är det bara jag som reagerar på det!??! Låter för mig helt sjukt, varför ska han ha kontroll på den för?!?!?

      *menscykel

      Två personer som väljer att gifta sig och flytta ihop sekunder efter man träffats (och dessutom med andra ord helt kört över barnens rätt till en stabil grund)….inte så mycket som känns märkligt efter det ändå. De verkar som 14 år båda två helt ärligt.

      Ooooooo……… sjukt obehagligt!

      På vilket sätt kontrollerar han hennes menscykel.

        Haha han kanske tvingar i henne hormoner i olika perioder.

          Jaaa så är det nog. Enda sättet han kan kontrollera den på.

          Min man har koll på min cykel, endast av anledningen att jag mår skit före och under mens så han är gullig nog att ta lite extra ansvar just under den perioden. Men jag skulle nog bli lite sur om han försökte kontrollera min cykel så förstår verkligen att N reagerar med alldeles för många ? Och !
          (Obs viss ironi)

      Men va? Han kanske tar lika mycket ansvar som henne och försöker ha koll på hennes menscykel kanske för att veta när hon har ägglossning, ifall de vill försöka få barn eller om de vill förhindra graviditet om hon inte äter preventivmedel. Är det verkligen så himla konstigt?

        Nej, inte ett dugg konstigt men det fanns väl inget annat att förfasa sig över idag?!?!?!

        men de har sex varje dag enligt gabbjoss så det borde lösa sig utan app för att följa menscykeln

          Kanske skyddar sig under dagarna vid ägglossning om de inte vill ha barn tex.

            (Talar generellt då jag inte vet om just dessa försöker få barn eller inte)

      Jag hade gärna sett att min kille hade haft koll på min cykel (om jag hade haft lån dvs). Har inget preventivmedel, vill aj ha barn och det hade vart kanon om han också kunde ta ansvar och skydda oss när jag är fertil utan att man behöver säga det. Dessutom kan kille se när man har PMS och kanske ha lite förståelse för om man är på dåligt humör eller trött under den perioden.

      I Posslers fall är det nog mer tvärtom, att han ser när han ska uppvakta henne lite extra ifall dom vill ha barn.

        Man ska alltid skydda sig om man inte vill ha barn… ”Säkra perioder” är inte särskilt säkra.

      Menar du att ha koll eller menar du att han ska kontrollera den? Och hur gör han det senare via en app?

      Min sambo har koll på min cykel pga att jag har pmds och därför inte fungerar normalt 10 dagar i månaden. Det har underlättat för mig att han vet om när jag är i den perioden och därmed har högre förståelse för varför jag drar mig undan och kanske vill gå och lägga mig klockan 19. Många kvinnor har faktiskt otrolig problem under sin cykel och många (exempelvis jag) lider av cykliska depressioner. Jag vill inte leva längre under 5-10 dagar i månaden. Då är det svårt att bita ihop och leva som vanligt, en partner kan därför behöva ha koll och påminna om hur det ligger till.

      Jag tror att Gabriella skrev att det var just pga hennes mående som hennes man hade laddat ner appen han med. Jag tycker det är ett tecken på att man bryr sig och faktiskt förstår partners situation. Värre hade varit att förminska måendet genom ignorans och anse partnern vara hysterisk vilket kvinnor tidigare fått erfara.

      *koll

    Är det verkligen bekräftat att det var vägglöss?
    Kan det inte ha varit, sand-, katt- eller fågelloppor exempelvis?

    Hur som helst. Kackerlackor skulle jag föredra framför vägglöss.

      Halå ingen som kommenterar tipset om att gå till gymmet innan man går hem ? Hahaah

    Kackisar alla dar i veckan. Det kliar på mig bara jag läser om vägglöss. Så läskiga de små blodsugande krypen är.

    Usch! Jag köper aldrig second hand när det gäller tyg eller möbler längre pga risk för vägglöss ?

    En sak jag inte fattar med den här resan är att de solar och klär sig som om de var +25 men enligt smhi har det varit typ 10-15c och regn/mulet när de varit där!? Kollade redan första dagen och det har varit samma väder hela tiden

      Haha underbart att sitta och följa vädret för att se om någon influencer klär sig rätt??

    Free the npple

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.