Triss i Instagram

Hur länge till kommer man kunna få dryga miljoner följare genom att göra små tramsiga danser?
Är inte ribban högre än så?

Bild fem – sprättbenet är viktigast av allt. Alltid.

Vad är det jag tittar på? Vad är det jag ska se? Vad är skillnaden mellan bild 1 och bild 2?
Shönäsepa?

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bildserien visar det absolut viktigaste i livet – platt mage. Tätt följt av att se kn-llbar ut.

      Platt mage är ett måste tydligen medan händerna/naglarna får vara hur äckliga som helst….. IIIIiiiiisch

        Har hon grävt sig i röven eller vad fan har hon gjort?

          Lagt på massa filter och ökat kontrasten, tror jag.

      Misshandlad?

    Det kommer man kunna göra länge. Det är det Tiktok går ut på. Det social media som inte finns i din värld, men du skriver om Instagraminlägg som är Tiktok filmer?

    Så om det kommer nya sociala medier, och den sociala media sfären utvecklas så hänger inte den här bloggen med

    Med tanke på att Iza och Elle är 16 år tycker jag inte de borde bli omnämnda i bloggen överhuvudtaget.

      Med tanke att de säljer sig själv som ett företag bör de absolut granskas här.

        Att göra narr av vad de faktiskt har blivit kända för, ”små danser”, tycker inte jag är att granska.

          Var ju inte menat mot dem endast utan mot hela fenomenet tror jag.

      Vad är det som får så många människor att följa dessa 2 tjejer?

        Utseendet såklart. Och att dom är tvillingar, tror jag. Ribban är inte högre än så i samhället idag. Man behöver inte kunna nånting, ha talang eller jobba hårt för att bli bra på nånting. Det räcker att man är snygg och kan åma sig framför kameran. Detta fenomen är ett gift i samhället, som kommer ta oss bakåt istället för framåt i utvecklingen.

          Fast lite talang har man väl om man lyckas locka miljontals personer att följa en?

            Nej, vilken talanglös människa som helst kan ”dansa” sådär.

              Jag har massa små kusiner i deras ålder som gör danser. De har ”rätt look” och är superduktiga men följd mest av sina vänner. Har man massa följare så är man tidig med olika danstrender och låtar, så uppenbarligen är man bra på att trendspana samt har disciplinen att fortsätta uppdatera med klipp och dessutom tjockt skinn med tanke på alla idiotiska kommentarer man får om hur man är ”talanglös mm”. Låt unga kvinnor få göra kul danser på tiktok och tjäna pengar på det. vem skadar det?

                De får hålla på med kinesiska appar bäst de vill. Diskussionen gällde om de besitter någon talang. (Svar nej)

                Ja, vem skadas av Tiktok, det har aldrig hänt… ?
                Nä men, ungdomar mår dåligt och äter antidepp och ångestdämpande, barn orkar inte läsa böcker (för mycket text), läsförståelsen sjunker hos elever, skönhetsoperationer är helt normalt, unga vuxna klarar inte av att arbeta utan att gå in i väggen… Vad får vi för samhälle i framtiden ur kompetenssynpunkt om folk lägger så ofantligt mycket tid på att synas och samtidigt tittar på sig själva hela jävla tiden? Hade vi inte typ en stor samhällsomställning på gång, där vi behöver utbildade människor som jobbar med viktiga saker? Vi behöver inte mer dansklipp och rumpinfluencers, och barn behöver inte matas med att det är vägen till en framtid.

                  Har man sen en förälder som pushar och hejar på sina döttrar för att de ska synas då har de snart miljonföljare.

                  Nej nu tycker jag att ni alla låter 100 år gamla faktiskt. TikTok är en jättestor plattform. Det finns människor som håller på med dans, humor, matlagning, filmanalys, bokklubbar, det finns de som analyserar kändisar och populärkultur, de som pratar om skönhet , de som pratar om vetenskap och kultur. Man diskuterar rasism och politik och tittar på hundvideos. Det är en bred plattform, precis som bloggar varit, eller tumblr eller vad nu generationen innan höll på med.

                  Man slutar inte läsa böcker för att man gillar tiktok, tvärtom så finns det massor som uppmuntrar till det på plattformen. Däremot kanske man har ett kortare uppmärksamhetsspan, men det är väl något som resulterat pga massa olika grejer. Ni låter som våra föräldrar (nu antar jag at ni är millenials som jag) som var rädda för tv-spel och internet bara för att de själva inte hade kunskap om plattformen.

                  Måste man ha talang för att bli hyllad? Eller räcker det med att man gör människor glada och underhåller dem? Just när det gäller dessa små danser så har jag sett det som ungdomarnas nya sätt att tolka musik. De lyssnar alla på samma låtar och lär sig samma danser. Vissa som gör danserna är blonda tvillingar, andra är HBTQ personer eller plus size, eller gubbar eller tanter. Finns som sagt en bredd som ni inte ser tror jag för att ni inte vet så mycket om plattformen ni pratar om. Skönhetsnormer och ångest får vi ändå pga samhällsideal som upprätthålls precis överallt (film, böcker, tidningar, skolan), samt faktumet att vi just nu är i en skitjobbig pandemi + klimatkris. Hur ska de inte få ångest?

          Fy fn vad jag håller med dig. Så otroligt sorgligt, när tex kunskap & kompetens är mindre värt (för vissa) än att vara snygg på bild, i de flesta fall hårt filtrerade. Det är ett helt ofattbart hur det kunnat bli så här, hur vi liksom vill ha en låtsasvärld ist för verklighet med allt vad det innebär.Sen måste det kännas som en fet smäll i ansiktet på tex ngn som pluggat till sig en akademisk titel med ett hyfsat stort studielån att betala av, och få ut ansenligt mindre i lön än ngn som aldrig pluggat och lägger ut bilder på IG..

        Jag gissar på att majoriteten är barn.

    Tycker inget av inläggen förtjänar uppmärksamhet

    Märklig sista bild, ligger i soffan under täcket och får för sig nä men detta ska jag ta bild på, ner med täcket och upp med tröjan ?

      Och hur ska man interagera med en sådan bild? ”grattis, du har en mage”
      ”skönt med soffhäng”
      ”wow, jag har också en mage, coolt”

      Fast jag antar att hon bara vill ha ”??????”

      Haha ja det är så bajsnödigt. Och så nån trött jävla bildtext till. ?

      Och varför två bilder?
      Hon brukar även lägga upp före och efter bilder på sig. Där före bilden är hon som gravid och efter där hon ”kommit i form” ? ja de flesta kommer ju ha en förändring där

    Vaddå löjliga danser? varför förlöjliga vad två 16 åriga tjejer lyckas göra väldigt framgångsrikt.

      Det är väl inte tjejerna som förlöjligas, däremot 1 miljon tittare som inte verkar ha högre krav på livet än så.

        Jag uppfattade det som att det var tjejernas danser och inte följarna som förlöjligades här.

        Baseras ens krav på livet på vad man tittar på på Instagram?

          Och vad säger det om att så många läser den här bloggen?

      Fast det är ju löjliga danser?

    OT. Men Carina Bergfeldt. Jag tycker om henne och har alltid gjort. Särskilt hennes journalistjobb. MEN är det bara jag som får känslan av att hennes Instagram dryper av humble brag, ofta inlindat och någorlunda dolt?

      Har inte tänkt på! Har du något exempel? 🙂

      Ja, det är bara du

      Avskyr verkligen ”humble brag”, el ännu värre, människor som koketterar med sina ev. fabricerade tillkortakommanden (typ, ”jag hatar mina tjocka vader” och de då har typ supervältränade el muskulösa vader) för att verka lite sköna, men är ute efter bekräftelse. Hon verkar inte vara typen som håller på med sånt alls imo. Nu följer jag inte henne på IG (följer knappt ngn, för ointresserad) men när hon varit med i ngt reportage el tex hennes sommarprat, så har jag inte tyckt hon är sån. Snarare rakt på sak och ärlig, i mitt tycke.

      Illa dolt dessutom. Hon var bra som korre i USA, men vad som hänt sen är väl hybris typ.

    Varför har Gabby och hennes BFF Tove likadana klänningar på hennes dotters kalas? Är dom 12 år elr? Det är verkligen så överdrivet fattar inte…
    Och hela flickans kalas var ju sponsrat både dekorationen och tårtorna..

      Så olämpliga kläder för ett barnkalas. Hur rör man sig ens bekvämt i en sån minimal klänning utan varken trosor eller BH? ? Hur tänker man när det är typ snö och minusgrader ute.

        Hallå dom är inomhus. Jag har på mitt nattlinne nu och det är helt ok. Tycker klänningarna var fina. ?

          … Men kom igen. På ett barnkalas? ?

          Hon frös även om det var inomhus.

          Har du nattlinne på dig på barnkalas också?

      Tycker hon har fina kläder men alltid vid fel tillfällen. Genomskinlig muskort klänning på ett barnkalas i januari. Eller som när hon gick runt i träningstights och sport-bh på en fin restaurang i Spanien

        men hallå hur ska hon annars kunna visa upp sin kropp? den syns inte i en lös klänning förstår du väl. har hon på sig något baggy så kanske zebastian glömmer bort hur hon ser ut och lämnar henne direkt, det går ju inte

      dessutom tofflor på sig ? det har man kanske på sig på morgonen eller hemma överlag men inte när man har gäster. hade tyckt det var skitskumt att komma hem till någon på fest eller middag och personen har tofflor på sig. oavsett om gästerna i detta fallet är 4 år. det finns dessutom inget behov att gå runt i rumpkort klänning, behövde hon inte böja sig ner vid ett enda tillfälle under kvällen? + att tove släpat med sig sina innetofflor hem till gabjoss är ännu mer weird ?

        Hon har alltid fruktansvärda kläder på sig. Klänningen går ju knappt över rumpan. Fjortis! Och att likadana på sig. Haha

    Om barn och ungdomar idag är oroliga för framtiden pga klimatförändringar, och vill att vi vuxna ska steppa upp och göra nånting åt saken, så kan dom själva också ta och skärpa till sig. Ska jag tycka synd om Tiktok-generationen och deras framtid? Jag tänker att det kanske inte är så illa om människans tidsålder tar slut med dom.

      Tiktok är ett hot mot mänskligheten.

      Men snälla ? Dom vuxna sa precis samma sak om din generation när du var yngre. Låt ungdomarna göra det dom tycker är roligt, de kommer också växa upp och bli gnälliga tråkiga vuxna som klagar på den nya generationen.

        Jag tycker att ungdomar har ett ansvar att tänka längre än vilken danstrend som kommer näst på Tiktok. Vill dom inte göra det, så känner jag ingen särskilt lust att tänka på vad för samhälle jag lämnar efter mig när jag dör om typ 50 år. Barn och ungdomar ska inte bara få hålla på med det som är roligt, dom har ett ansvar för det kommande samhället där dom ska dra in pengarna och kompetensen. Och föräldrar idag har ett ansvar att se till att dom skattepengarna vi öst på deras barn under uppväxten ger återbetalning. Det hjälper inte att vuxna tycker att deras barn besitter nån slags talang när dom lyckas filma ett klipp på 30 sekunder där dom viftar med armarna i takt. Mozart hade talang, berätta om honom till ungarna så får dom lite perspektiv och…insikt kanske.

          Pengar drar de väl in iallafall antar jag?

          Alltid tyckt att du har så himla kloka kommentarer för det mesta. Men kan vi inte låta ungdomar idag få ha LITE kul samtidigt som dom lever med klimatångest och en allmänt kaosartad värld som vi skapat? TikTok har utöver dansande ungdomar otroligt många fantastiska creators. Du kan lära dig om hudvård från faktiska dermatologer, kvinnlig hälsa från gynekologer, historia som kanske inte alltid får stort fokus i skolan (tex samisk historia), om arbetsrätt från advokater mm. För att inte glömma alla roliga klipp som kanske får ungdomarna att skratta. Personligen älskar jag en amerikansk kvinna i medelåldern som lagar mat och bakar samtidigt som hon fuldansar och sjunger explicita låtar. Att se henne gunga och sjunga WAP – ja, det får mig att bli lite glad. Att uttala sig om något man inte förstår är typ det enda vi vuxna borde lärt oss att inte göra. Du vet att du är gammal när du börjar gnälla på dagens ungdomar…?

            Ja plus att extremt mycket på TikTok handlar om att belysa klimatkrisen och utbilda andra. Finns en uppsjö med vettiga konton. Folk som klagar på TikToks känns verkligen som ett gäng boomers som vill sucka åt ”dagens ungdom”. Mvh 31-åring så knappast ungdom

      Eller så kanske det inte är samma personer som är klimataktivister som också göra sådana här TikToks mest? En hel generation består ju av en massa olika individer.

      Idag i P1: ”Rykten om krig sprids på Tiktok – Ludvig, 11: “Obehagligt””

      Wow… du låter som en trevlig typ du

    Alltså går det ihop ekonomiskt om man reser på en sån ”hälsoresa” eller vad de vill kalla den för?
    Jag menar 8 pers är ju inte mycket och 2 ledare på det…?‍♀️
    Någon som vet?

      Tror deltagarna betalade 30 000kr var, tränaren är Josephines assistent och dom bor i Josephines hus i Marbella. Så det går nog ihop.

      Varje deltagare = 30.000 kr. De var åtta deltagare (utöver Josse och hennes assistent), dvs. 240.000 kr. Inga kostnader utöver flyg (billiga flyg finns) och mat, om nu sistnämnda ingick. Josephine har köpt boende och Elin (assistenten) var tränaren under campet.

      Sen verkar de enligt J post även ha en del samarbetspartners, exempelvis gymmet där de fick träna på. Tror absolut vinsten är på minst 200′ av de 240′.

        Tack för svar ”Sanna” & ”Anja”.
        Tänker mig dock att J kan lätt få ihop de pengarna på ett samarbete.

    Va gammal jag känner mig ? Jag va 16 år när Instagram kom ut haha..

    Är det bara jag som tycker det är märkligt att så många influensers (tex Josefin Qvist i detta inlägg) nu anordnar träningsresor runt om i Europa när de inte har någon form av utbildning eller likande som PT/dietist? Vad tillför influensers till resan förutom möjligt att marknadsföra den?

      Håller med. De märkligaste är dock de personer (fans?) som ens bokar resor med såna personer. För bara ett år sedan hade Josephine Qvist aldrig ens tränat (innan hennes träningsintresserade assistent kom in i hennes liv), så det är ju lite… eh; Olämpligt att hon ska hålla i träningsgrupper nu. ?

      Förmodligen är de som åker med influencers-wannabes och hoppas kunna lägga upp inlägg och bli tagade och hoppas på följare

    Bara en liten snutt dag ett på träning… sen är det bara posering som gäller?!

    Shönäsepa ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.