Full fart framåt i Flattered

Du som fick mig att en gång börja uttala ”Flattered” så som ”Ullared” har gjort att det aldrig kommer låta på något annat vis i mitt huvud.  
???

Medan Isabella Löwengrip sålde sina andelar i håraccessoarbolag Hermine Hold, som senare gick i konkurs så tuffar skoföretagen Flattered på som tåget.
Enligt Breakit närmar sig företaget en omsättning på 100 miljoner kronor.
Isabella var med och startade upp Flattered 2013, som  till en början riktade in sig på ballerinaskor för inomhusbruk.
Sedan dess har företaget expanderat och lanserat allt från sandaler och klackskor till sneakers, stövlar och kängor. Ibland under egen flagg och ibland i designsamarbeten tillsammans med bland annat Michaela Forni, Lisa Olsson och Emilia De Poret.

Några exempel på deras olika collabs:

Nu när jag suttit här och skrollat långt tillbaka i Flattereds Instagramflöde så fastnade jag för ett par stövlar som jag nog får säga är min absoluta favorit från märket.
Jag tycker stöveln i brunt och beige är snäppet snyggare än svart, men jag är osäker på om dessa stövlar är deras design och om de någonsin såldes.
Snygga är de i alla fall, men de svarta går heller inte av för hackor.

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha flattereeeed?

      Men gud. Har alltid uttalat det som Ullared, dvs. Fla-Te-e-Reed. Inser nu att det kanske ska uttalas som engelska ordet ”smickrat”? ? Därför jag aldrig förstått vad tusan som var så roligt med Ullared-Flattered. ?

        Jag har alltid tolkat det som att det ska uttalas som flattered, alltså ”smickrad” på svenska. ?

    Hermine hold ser inte ut att ha konkat?

      Det är ju en bedrift. Med tanke vad de säljer och hur överprissatta deras produkter är.

      Det går inte direkt bra för dem heller. Har för mig att man gjorde en rekonstruktion men kan ha helt fel.

    Har Hermine verkligen konkat? Jag får upp reklam för dom på min Instagram lite titt som tätt och jag har fattat det som att dom även har en fysisk butik nu?

      Jodå det har dom. Men konkursbolaget har väl köpts upp och så säljs det via det nya.

        Dom har gått i konkurs, blivit uppköpta och säljs via nya bolaget

    Även om skorna rent objektivt är rätt snygga så skulle jag aldrig vilja förknippas med nått som har med henne att göra. Vägrar! Jag gör det inte!

      Samma här! Aldrig någonsin något som hon har varit inblandad i. Är en principsak. ??

        Samma sak med Katrin Z – köper inte hennes produkter.

          Aldrig!

      Jag beundrar folk med fasta principer. Gäller de principerna även fler saker, ex vägrar du se Scream-serien, Quentin Tarantinos filmer, Den engelske patienten, Chicago, The Aviator, The Fighter, The King’s Speech och The Artist, vilka Harvey Weinstein var inblandad i? Vägrar du även lyssna på R Kelly, Michael Jackson eller se på någon av Disneys animerade filmer som John Lasseter var involverad i som högsta ansvarig? Vägrar du också se X-men The last stand, Prison break och The Revenant som Bret Ratner producerade? ?

        Man får väl välja sina strider.

          Intressant strid att välja.

          Jamen verkligen! Vägra snygga dojjor a la Isabella löwengrip men all in för pedofili, mäns våld mot kvinnor och så lite barnarbete på det! Det är viktigt med principer jag beundrar er sååå som står upp för nåt VIKTIGT ??

            Tack, man gör sitt bästa varje dag.

        Men sluta nu överdriver du. Inklusive att anklagelserna mot MJ är och förblir falska. Stödja en influencer är ju bara fånigt speciellt eftersom Isabella är en kassako hela hon.

          Alldeles för mycket pekar på att det är sant än tvärtom i MJs fall. Tyvärr. Sorry to burst your bubble. Det är bara inse att kändisar allt för ofta är förjävliga.

            Så äckligt att försvara en pedofil.

          Wow jag trodde inte det fanns människor som fortfarande trodde MJ är oskyldig? ? Han är och förblir en av de största pedofilerna.

            Nej är han inte. Finns hur mycket bevis som pekar på motsatsen. Är du blind eller?

              🙂

              Vilka bevis? Önskar verkligen att han är oskyldig och inte har förstört livet för så många pojkar, men kan inte hitta något övertygande bevis som tyder på det… 🙁

                Then do your research.

          Vet du vad en kassako är?

            Bianca Ingrosso är en kassako.

          I don’t think kassako means what you think it means

        Du var bättre på retoriska resonemang förut, nu blir det mest misslyckade försök till billiga poäng.

          Nej för dubbla måttstockar för kvinnor och män är en hjärtefråga. En kvinna som IL som förvisso betett sig klandervärt genom att ljuga, straffas enligt vissa (många, här inne) så mycket hårdare än män som utnyttjar sina maktpositioner och förgripit sig på kvinnor och tjejer. Återigen straffas kvinnor hårdare än män för i sammanhanget petitesser.

          Börja analysera och värdera era/dina egna principer först, innan du drar ”billiga poäng”-kortet.

            Sorry, du imponerade inte i ”Bella, barn och bidrag”-debatten. Heller. Det är så lätt att genast belysa ytterligheterna för att vinna skitnödighetspoäng, istället för att se att den stora massan har den konkreta möjligheten att välja att investera en del av sin inkomst.

              Jag sa väl ändå inget drastiskt i den debatten, förutom att jag ställer mig emot de som menar att man ”kan väl bara låta bli att skaffa barn om man inte har råd”?

                Jag får intrycket att du numera till varje pris vill få igenom en ståndpunkt som helt enkelt inte har logisk bärkraft. Varför?

                  Lustigt, jag får intrycket att det du säger passar mycket bättre in på dig än din motdebattör…

              Helt ärligt så tycker jag att det är du som försöker vinna billighetspoäng genom att inte diskutera sakfrågan utan att gång på gång försöka påstå att nyckelpigan belyser ytterligheter.

              Jag tycker att det nyckelpigan tar upp här är intressant. Har ni som uttrycker er starkt mot produkter som förknippas med Bella, oavsett om produkten i sig är bra eller inte, lika stark aversion mot det som räknas upp här?

            Weinstein hamnade i fängelse för det han gjorde. Isabella verkar leva livet så jag vet inte vad du menar.

          Hon är ju grym ? Lite avundsjuk kanske? Din egen retorik sträckte sig visst inte längre än lite kritik utan sakliga argument…? Anonym nyckelpiga är min favorit alla kategorier ?

        Ja jag lyssnar inte R Kelly eller Michael Jackson. Skulle aldrig falla mig in.

        Kanske kommer som en nyhet, men man väljer ju själv vad och varför man vill handla saker. Ingenting som nån behöver rättfärdiga till någon anonym människa i ett kommentarsfält.

          Instämmer. Man gör det som känns bäst.

          En del saker är enkla, som att avstå från bellas, Kenzas, åsas produkter/designer osv

          Ska man hårdra allt så kommer man inte kunna köpa nåt. Det mesta härleder till slut till nåt man inte står för. Sånt är ganska omöjligt för oss att hålla koll på. Men när det gäller uppenbara saker som bb eller Katrin z, Pernilla w så visar de ju själva upp det som de tycker vi ska se. Och då blir det lätt för oss konsumenter att avgöra om det är nåt vi vill stödja.

          Mvh hon som aldrig skulle handla av Wahlgrens heller

        Såhär resonerar jag kring R Kelly och Michael Jackson: jag väljer att lyssna på Michael Jackson då jag utgår ifrån att eventuella intäkter tillfaller hans barn som är helt oskyldiga till vad deras pappa har eller inte har gjort. Jag vägrar däremot att ge R. Kelly lyssningar då han fortfarande är i livet och eventuella intäkter skulle kunna gagna honom i form av rättegångskostnader etc.
        Men jag håller med om att det är knepigt att göra ett tydligt ställningstagande gentemot alla i underhållningsbranschen som någonsin har begått ett brott.

        Faktiskt, ser aldrig på hollywoodskit ändå och lyssnar mest på rock eller klassiskt. Sedan får man ju välja utefter känsla. Hade Flattered designat drömskon hade jag kanske köpt den men alltihop känns ändå bara ”meh” så det gör mig inte så mycket.

        Ja, om jag vet att en brottslig omoralisk person är involverad bojkottar jag. Särskilt om det handlar om fall som MJ. Jag förstår inte hur någon kan njuta av att lyssna på honom när vi vet vad han har gjort, jag blir äcklad av blotta tanken!

        Ja om weinstein producerade en film idag skulle jag faktiskt inte se den då hans brott numera är kända, kan tyvärr inte gå tillbaka i tiden för de jag redan sett! Jag ser inga Woody Allen filmer heller och att inte lyssna på Michael Jackson är väldigt enkelt då jag aldrig varit ett fan. R Kelly lyssnar väl ingen på?

        Däremot hade jag kanske köpt ett par flattered, Isabella har inte begått några brott.

          Fast stopp Woody är inte skyldig dermot hans narcissitiska x fru Mia som är en vidigrig människa som förstört hans liv med lögner och genom att alienera deras barn.
          Läs på och förstå att föräldrar utan empati hjärntvättade sina barn för sina egna syften. Kallas föräldra alienation.
          Lite dags att världens odrabbade vaknar kring denna grymma form av psykisk misshandel. Finns många vittnesmål kring Mias agerande. Det här är en mycket sorglig historia som dessutom tillåtits fortgå framför alla, exakt som Weinstein och Staffan är Mia förövaren.

        Personligen skulle jag absolut INTE välja en film av de du nämner med respekt för offren. Sätter gärna på dokumentärerna om weinstein på repeat dock och hopps på royalties till offren.

      Samma här! Ser ofta reklam för Flattered och tänker ”wow vilka snygga skor!” , sen ser jag att det är Flattered och skrollar direkt vidare.

        Jag med!! ?

      Ja de första stövlarna med högt skaft och platt sula är så sjukt snygga! Vill ha ett par som vardagsstövlar. Någon som vet var det finns liknande?

        Tycker de ser ut som vilka ridstövlar som helst

          Visste inte ens att det hette ridstövlar ? tack

      Skulle inte köpa! Skorna är inte ens snygga, enligt mig. Alla har olika smak.

    Inte min smak alls men skoj det går bra!

    ”närmar sig företaget en omsättning på 100 miljoner kronor” = ha, ha, ha! Som vanligt ljug när det gäller IL. Senaste årsredovisningen = 48 miljoner i omsättning, och två miljoner i resultat. Inte särskilt imponerande.

      Hon kan inte låta bli att ljuga. De är ju sjukligt.

        Men du får göra lite källkritik, personen tittar på fel års siffror.

        Fast hon ljuger ju INTE, det är dessutom Break it som skrivit om det.

      Närmar sig i småååå smååå steg kanske? Om omsättning är 49 mnkr i år så är de ju ett steg närmare 100 mnkr, haha.

        ”Vi närmar oss en miljard kronor i vinst!”, låt vara att det målet är 998 miljoner kronor bort.

          Eh? Personen tittar på förra årets siffror…

        Snabba baby steps sa väl hon o Pingpong när det gällde hudvården

      Ok det är väl inte ljug rent ut men när inlägget också heter ”100 miljoner” så undrar man ju varför sådana överdrifter alt noll koll.

      Fast är det siffror för år 2020 som du ser på då? Bolaget borde ju ha sina försäljningssiffror för 2021 nu, det är väl kankse de som är närmare 100 milj?

      Man kan väl inte ens se förra årets siffror ännu.

      Eller så kan du ju läsa artikeln

      ” Mellan 2019 och 2020 nästan dubblade bolaget sin omsättning från 24,9 till 47,6 miljoner kronor. Nu har de återupprepat bedriften även 2021. Utan att nämna någon exakt siffra, så meddelar bolaget att intäkterna kommer att landa strax under 100 miljoner kronor.”

        Nu är det inte bara omsättningen som räknas utan marginalen. De har många år med röda siffror att ta igen.
        Har hon någon aktiv del i bolaget som styrelseplats? Har för mig att hon enbart har en liten aktiepost via Invest vilket gör det svårare att granska.
        Och var det reklammärkningen – den uteblev -igen.

          Deras vinstmarginal för 2020 är på knappt 5 % så jag vet inte riktigt vad du försöker påstå här.

          Vinst i ett växande bolag är inget bra mått, företaget investerar antagligen och tar förluster medvetet.

            Eller så går det bara dåligt för dem. År. Efter. År. Efter. År.

              Det. Gör. Ju. Inte. Det. Sorry. Om. Jag. Spräcker. Din. Bubbla. Här. Men. Du. Har. Fel. Gång. På. Gång. På. Gång.

                Aha. Röda siffror = det går bra nu. Tänk, det visste jag inte.

                  Att du hävdar röda siffror när de de facto visar svarta siffror är bara oerhört fånigt. Skärp dig!

          Fast nu är det omsättningen de pratar om i artikeln. Och det är inte ens Isabella som blir intervjuad i break it artikeln. Men jag förstår att du har en hang up på henne, det är helt okej. Du behöver inte stötta hennes bolag men mitt svar var till anonym 12:12 som skrev att IL ljuger när hon i detta fall inte gör det.

            Du menar att en omsättning på 100 miljoner kronor = sant? Utveckla.

        Precis. Flattered fördubblade omsättningen 2021 till ”strax under 100 miljoner kronor”
        https://www.breakit.se/artikel/31548/flattered-narmar-sig-100-miljoner-valpositionerade-under-pandemin

      Det är så pinsamt när människor försöker trycka ned andra och själva missar bollen.
      Läs_artikeln_som_hon_hänvisar_till
      Och om ni inte tror på det så vänd er till Breakit eller Flattereds VD
      https://www.breakit.se/artikel/31548/flattered-narmar-sig-100-miljoner-valpositionerade-under-pandemin

        Gurra, min vän, fakta är fakta.

        Nu har alla som tvivlar två länkar att klicka på 🙂

    Har mest sett hemska skor från detta märke. Har Bella del av flattered-kakan fortfarande alltså?

      Yup 6 % bara

        Kan man se det någonstans att hon har 6%?

    Tycker deras skor alltid ser billiga ut och har ful design. Men smaken är ju som ?

      Ja det var riktigt fula skor som visades upp.

        Haha och jag som tyckte de beigebruna stövlarna var snygga? skulle dock aldrig kunna bära upp dem, men fina var de.

        Jag tyckte de översta skorna var jättefina och snygga stövlar också.

    Läste recensionen på stövlarna Bella visade och tydligen var leveransen 2 månader lång och stövlarna vida, hårda och klumpiga.

      Stövlar ska vara vida nu.

    Tycker fornis collab var riktigt fin!

    Lustigt att IL inte nämns i hemsidans text ”Our story” där företagets historia berättas:
    https://www.flattered.com/dk/ourstory https://www.flattered.com/dk/ourstory

      Dom vill väl inte förknippas med henne och det visar att hon inte har något inflytande. Troligen använder hon detta inlägg för att attrahera andra nya affärspartner. En form av reklampost för henne som investerare.

        Det har du nog rätt i!

      IL äger numera 6%

      Intressant då hon på sin blogg sedan start angett att det alltid varit hennes idé. ”När jag inte hittade denna sko bestämde jag mig för att tillverka den själv tillsammans med Pingis, Hanna och Gustav.” Då tillverkades de i Portugal. de säger numera södra Europa men också Spanien.
      6% är inte mycket.

        Har hon inte sålt av då?

      I den storyn låter det precis som att Isabella inte haft något med märket alls att göra.

        Nu för tiden är hon bara en passiv aktieägare. Hennes aktiepost har spätts ut i och med att Spiltan gick in som huvudägare 2018. Utan Spiltans kapital hade Flattered gått i konkurs.
        Isabella lämnade det operativa i Flattered för länge sedan.
        Förmodligen för att de som drev företaget tyckte att de klarade sig bra själva.
        Idag visar hon upp Flattereds produkter då och då men det är tveksamt om hon har något formellt uppdrag för bolaget.

      Det här är en efterhandskonstruktion.

      Bolaget grundandes av Gustav och en tjej som heter Emma som sitter kvar i styrelsen. Blomdinbella backade med kapital. Hon sökte intet inlägg efter folk som ville göra den här idén med henne.

      Den här real life couple grejen är efterhandskonstruktion. Gustav är tillsammans med Hanna sen flera år tillbaka ja men hon jobbade med kommunikation och fick sparken och hoppade då på sin sambo med flattered. Ej med i styrelsen.

    Med risk för en tråkig kommentar, men vet någon var toppen Lisa Olsson har på sig kommer ifrån? Jättefin!

    Ser billiga ,plastiga och sjukt obekväma ut oavsett modell så helt otroligt att folk köper dessa när det finns så mycket annat att välja på .

      Har köpt flera skor från Flattered pga de är ett av få märken som gör skor för vuxna i strl 35. De har alltid varit i toppkvalité och finns inget att klaga på. Kommer köpa från dem igen nästa gång jag behöver skor. Obs har inget med Bella att göra och blir inte heller betald för att skriva detta. Ville mest presentera ett annat perspektiv än surkören som figurerar i Bloggbevaknings kommentarsfält.

        ”surkören” ???

        Se efter Italienska skor – där har du massor av små storlekar;)

    Nu kommer jag också läsa det som ullared. Tack för det…. 😛 Stövlarna är snygga i svart.

      ??

    Deras skor är ju asfula, begriper verkligen inte hypen med dem.

    När är nästa öppet spår? Hade behövt det ngt otroligt just nu för att ha någon att prata med om en sak..

      Imorgon kl 20

    Bellas idé var väl fina inneskor. Sedan tog Gustav mfl företaget vidare och utvecklade på ett bättre sätt än initialt när Bella var mer aktiv. Har för övrigt ett par boots från dem och är mkt nöjd!

    Är inte skor med klack obekväma? Man kan ju inte gå normalt och stukar man inte sig om man snubblar?

    Köper rekier vinterkängor. Mycket snyggare och ursköna. Ca 1000:- superkvalite.

      hahaha det är väl för väl att vi alla har olika smak. För Reikers skor är i mina ögon det mest tantiga och omoderna man kan beklä sina fötter i. Skulle hellre gå runt i utförspjäxor än ett par skor från det märket.

        Då har du inte sett deras sortiment.

        va? helt vanliga svarta vinterkängor ju

        Du får nog kolla en gång till.

          Njae, inte direkt fashionabelt. Tvärtom. Har precis gått igenom 2021s sortiment.

            Kolla en gång till.

    Haha men hur ska man uttala det då? Jag uttalar det också likt Ullared – även om hag själv aldrig slagits av liknelsen innan ??

      Det är ju ett engelskt ord. Flattered = smickrad

      Flättärrd tror jag att det ska uttalas som – English u know!

        Så jävla dåligt namn om ingen fattar att de ska uttalas engelskt och inte som Ullared. Hybris som vanligt!

          Känns grammatiskt otympligt också. Adjektiv brukar inte vara varumärkesnamn.

          De valde väl flattered som namn för att de initialt gjorde platta skor, dvs flats så jag har alltid uttalat det flattered på engelska och tolkat det som en slags ordlek i form av att associera som ”smickrande lågskor”

    Tycker flattered alltid har snygga skor! Kanske borde köpa ett par ändå, älskade stövlarna!

    Jag har aldrig fattat varför vissa gillar Flattered. Deras skor är klumpiga, hårda och dåligt designade.

    Ironin att företaget IL har MINST med att göra dvs ej är operativ i är det som går bäst…. Alla andra bolag där hon driver går i konkurs. Kanske bör super entreprenören ana en röd tråd…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.