Bianca Ingrosso om grannar och lyhörda hus



Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

Bianca Ingrosso tar till Instastory för att förbättra grannsämjan en smula, genom att berätta om den senaste störningsincidenten i hemmet, vad gäller just grannar, för sina 1,3 miljoner följare.
Tydligen tycker Biancas nya grannar i våningen under, att ljudet som blir när någon går över golvet, är på tok för störande, vilket lett till att de bankar, knackat och till och med kommit och verbalt klagat.
Vad hände med den svenska konfrontationsskräcken och arga lappar?
Är inte det hur de allra flesta svenskar klagar och är arga på grannar eller annat löst folk?

Bianca kontrar med att skriva att hon minsann vaknar av grannarnas barn varje morgon, men att det aldrig skulle falla henne in att klaga på det, eftersom det beror på att byggnaden är lyhörd, men medger samtidigt att hon tycker att det är lite mysigt att höra grannarna vakna.

Som den fredsmäklare jag är – på sociala medier men även bland grannar – så har jag tagit mig friheten att lusläsa the world wide web för att hitta några enkla lösningar som kanske kan avvärja den värsta ilskan bland människor i lyhörda hus.
Mycket nöje!

Mitt topp tre tips – med avsaknad av både inbördes ranking och adlinks:

Ljuddämpande toffla. 

Öronproppar i silikon, som alltså inte ska IN i örat. Jag sover lätt och sover därför ALLTID med den här typen av öronpropp. (Det är nog min topp 1 ändå)

 

Sömntabletter.
Till dig eller till grannens barn – det som känns enklast att administrera helt enkelt. ??‍♀️


?‍☠️
Behöver jag sätta dit en liten flagga vid de delar av inläggen som är ironiska, sarkastiska eller på skämt?

 

285 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tror nog att klagandet är en ursäkt för att få knacka på hos Bianca och träffa henne…

      Haha. Det skulle kanske kört med ”Har du lite socker?” istället ?

        Precis..hehe

        Eller bara sagt hej vi är nyinflyttade och ville bara säga hej och presentera oss. ??‍♀️

      Knappast. Biancas små fjortisfans har inte råd med lägenhet på Östermalm. Bianca verkar ha glömt att hon och flipflopp har så högljudda gräl att grannarna känner att de måste ringa polisen pga pågående misshandel.

        Nej hon skriver ju om det i storyn? Har man sett Wahlgrens värld som hon refererar till så vet man att det är just det bråket hon menar ?

          Ja? Du tror väl inte att det var enda gången dom bråkade så?

        Hon nämnde själv den incidenten i storyn ovan så det har hon uppenbarligen inte glömt.

        Haha flippflopp. Tror de bråkar mindre nu, han måste ju tänka på sitt personal brand och att hon promotar TED gratis 😉 Mkt marknadsföringspengar att spara in.

        Misshandel? Du ska nog passa dig för vad du skriver!

        Det är INGEN SOM HAR RINGT POLISEN läs var det står

      Neeej, du kan inte mena att du tror att gemene man vill träffa Bianca Ingrosso? Jag skulle verkligen inte vilja se henne i mitt trapphus.
      På riktigt! Och nej, jag är inte avundsjuk.

    Det finns folk som klagar på allt.
    Hör också grannarnas barn, de leker och det låter som de hoppar och dunkar. Så var inne hos grannen och där inne låter det inte alls lika mkt utan ljudet förstärks. Inte deras fel och barnen måste ju få leka i sitt egna hem så jag har också tänkt om och tycker det är trevligt med glada barn.

    Bodde i ett annat hus där man hörde ” plopp plopp” varje gång grannarna bajsade.. mindre trevligt men vad fan ska man göra.
    Vaddera toan? 😀

    Fattar inte heller hennes nya grannar, pinsamt.

      Träffade just grannarna som flyttat in i lägenheten brevid min. De har en sex månader gammal son och de blev så glada när jag sa att det var roligt med barn i huset, att jag tycker om att höra att det är lite folk runt omkring. De hade varit oroliga för att de skulle störa och sa att jag fick knacka på om det behövdes någon gång. Men vad ska man göra om ett barn gråter liksom? Jag trivs bara med att höra lite från grannarna men jag bor i ett välisolerat stenhus så jag hör bara ytterst lite.

      Då var det värre med förra grannarna som bråkade och skrek och slängde runt möbler vissa kvällar så att polisen fick komma. Det är obehagligt att höra men glada ljud från barn, middagar med vänner osv stör mig absolut inte.

        Jag hör varje gång grannen ovanför kissar. Varför har man byggt hus som är så pass lyhörda? Toaletten om något borde ju vara isolerat kan man tycka ? Antar därmed att de under mig hör mig kissa…

          Vi hör grannen vägg i vägg när de kissar eller bajsar, sådär kul eftersom vi har sovrummet intill. Dock har vi ett litet barn, så gissar att de å andra sidan hör honom skrika om de är på toa på nätterna ?‍♀️

            Är det såhär i alla länder eller bygger Sverige dåligt isolerade hus?

              Här har vi i alla fall isolering, utomlands i varmare länder är det ofta oisolerat. Sedan är det ju skillnad på om det är gipsväggar, träväggar eller betong.

                Hej, jag är fransman och här har byggnaderna isolerats från buller sedan 90-talet (statlig skyldighet, jag bor i en byggnad från 60-talet, ingen isolering, så ingen avskildhet, vilket gör mig galen). Sedan dess har bullerisoleringen blivit mycket bättre tack vare den tekniska utvecklingen!

              I Sverige måste det klagas på allt!
              Annars följer man inte stereotypen???
              och såklart den svenska avundsjukan?
              De ska ju vara stolta att de har Cash att bo i ett hus där det bor framgångsrika människor som arbetat ihop tresiffriga miljoner.
              Kanske de själva är täta, so what!?

                …eller flytta ut i skogen?

            Jag hör grannen snarka och andas högt ibland när jag ligger i min säng då väggen är mot hens sovrum. ??
            En äldre person som är storrökare och riktigt väser och hostar som snarkning.

          Hade en kvinna med två kids i typ 10-14års åldern som granne. Hörde knappt något från toa förutom när duschen var igång. Sen flyttade en ensam man in och man hör allt han gör! Kissar lika högljutt som en jäkla häst, det är helt sjukt.

            Samma här! Jag hör inget alls från grannarna. Inga barnskrik, hundskall, musik etc. fast det finns i huset. Men så flyttar en 65-årig man som ”kissar lika högljutt som en jäkla häst” in!

              Haha jag har också varit med om detta. Men tänker att problemet är att de står upp och kissar och ljudet färdas på ett väldigt effektivt sätt.

                Ja, precis. Hör väldigt lite från min granne ovanför men just när han kissar hörs väldigt tydligt eftersom han nog står upp ?

                Ja, jag har lust att skriva en anonym lapp och tipsa om att han kan sitta och kissa…

            Ha, ha, ha, hög igenkänning på den, som ett djkla Niagarafall när min granne kissar oxå, ( tror han dricker en hel del öl iofs..)

      Vi hade en granne som vi aldrig hörde ett pip från förutom när han nös.

        Hahaha, började faktiskt skratta av din kommentar, Sara.
        Såg framför mig hur ni sitter i vardagsrummet och slappar, sedan nyser grannen och ni säger typ ”jaha, sedär, Ola lever fortfarande”. Förlåt, men fick en sån levande bild framför mig 😀

          Hahahahah det fick jag med nu när jag läste din kommentar, klockren ?

          Haha exakt så hade jag och min sambo i vår förra lägenhet! Vår granne hördes bara när han nös, och då han var gammal blev vi typ lättade varje gång ?

            Magiskt! Haha!!

          Min kompis har bronkit och hostar väldigt, ofta på kvällen. Detta går i perioder och när en sådan period en gång hade lagt sig hade hennes granne (gubbe 80+) ringt på och frågat om allt var okej. Han ville kolla att hon levde när han inte hört henne hosta på flera kvällar. Sött ändå.

            Men ååh

        Haha, jag har inte skrattat på en vecka säkert men skrattade så jag råkade spotta på hela mig för jag var så oförberedd. Tack! Behövde det!!!

      Ska man som granne klaga så måste man tänka på att göra det oerhört försiktigt. Såvida inte någon har fest och spelar musik mitt i natten så är det extremt obehagligt att bli påhoppad just på den plats där man ska känna sig som mest fredad: i sitt hem. Folk som knackar på dörren och sedan rabblar banala anklagelser som att man går, pratar eller har barn som gråter borde själva se över om de verkligen ska bo i lägenhet i stan eller flytta ut på landet.

      Det är hemskt att ha bråk med grannar, det gör verkligen att man aldrig kan slappna av.

        Exakt så har vi det här hemma! Vår granne under oss klagar hela tiden på min son, som är 11, för att han ”går för hårt på golvet”… seriöst! Sedan vi flyttade in för 1 år sedan har hon kommit o klagat 3 gånger. Trots att hon själv är mamma o borde fatta att barn är barn, och jag försöker verkligen få honom att vara så lugn som det går. Nu är jag nojig varje gång vi gör ljud att hon ska komma upp igen. Så obehagligt. Som du säger, det är jobbigt att inte kunna koppla av i sitt eget hem. Innan bodde vi i nyproduktion, då hördes ingenting. Nu är huset väldigt lyhört och jag hör också grannarna (t.ex. klaggrannens hund), men jag fattar ju att det låter i ett så gammalt hus och skulle aldrig drömma om att klaga. Överväger att försöka flytta tillbaka till ett nyare hus för att slippa må dåligt över ev grannklag.

      Nu har vi i och för sig bara hört ena sidan av myntet, dvs Biancas version. Bianca är en drama queen av rang, dessutom lättstött och lättkränkt så grannens version kanske är en helt annan. Ger därför en alternativ version.
      Ny granne stöter ihop med Bianca i trapphuset. Hälsar och säger att de är nya i huset och frågar skämtsamt om Bianca och Co går runt med träskor i lägenheten.
      Det enda pinsamma här är att Bianca tar till sitt Instagram dessutom på pinsamt dålig svenska.

        Vet inte om jag håller med om att Bianca verkar lättstött? Tycker hela den där familjen verkar som att de tar det mesta med en klackspark, förutom att det finns en viss spänning mellan mor och dotter som jag tror beror på något gammalt som inte riktigt framkommit i serien.

          Du har rätt att fler i familjen Wahlgren tar saker med en klackspark men den egenskapen har inte Bianca ärvt. Vad gäller spänningen mellan mor och dotter har Bianca själv indirekt svarat på den frågan. Kan inte skriva ut vad men du hittar det lätt om du googlar runt. Helt ärligt är Bianca en rätt oskön person som lever på sin svans av fjortisfans.

            Varför kan du inte skriva ut det om man hittar det lätt om man googlar runt?

              Eftersom det är komprometterande för Bianca och eftersom detta är en blogg med stor spridning finns risk för förtal.

        Tror nog hon kan va en ganska jobbig granne. Högljudd, impulsiv, tänker inte efter och verkar ha det lite allmänt kaos.

          Går över med lite överblivna påskägg och kraschade kalendrar som plåster på såren sen.

      Ja, du har rätt, jag har två pojkar på 6 och 9 år och jag försöker hålla dem under kontroll hela tiden (jag bor i en gammal lägenhet så all mänsklig aktivitet märks av från grannarna). Det slutar med att jag förbjuder dem att skratta, gråta, gräla, bråka och leka piratspel för att det irriterar grannarna! De bråkar, jag kan inte hjälpa det, ibland bryter ett gräl ut till och med klockan sju på morgonen och jag blir orolig på grund av grannarna! Människor är inte gjorda för att leva ovanpå varandra, vi är inte myror, vi måste leva oberoende av varandra för att kunna leva i enlighet med våra grundläggande behov!

        Vad jobbigt det låter 🙁 Har grannarna ringt störningsjouren och fått rätt? Annars låt ungarna leka tycker jag. Hade en granne som skulle anmäla oss å allt vad det var (hade inte ens barn, räckte att vi vuxna existerade i lägenheten för att störa) så jag sa ja men anmäl oss då, ingen kommer bry sig om den anmälan ändå. Hörde inget mer från den grannen efter det.

          Nej, grannarna ringde aldrig polisen om det är det du menar. Problemet kvarstod bara mellan grannarna! Jag bor i Frankrike och vi har säkert inte samma sätt att hantera problem… men ja, barn har grundläggande behov som måste täckas hemma och de lever mer intensivt än vi vuxna! Det är fysiologiskt och psykologiskt. Livet i en byggnad för ett barn är en massa frustration och sorg. Jag tycker att även om barnet är välutbildat är det fortfarande ett barn med sina specifika behov, vilket leder till psykologiska eller fysiska störningar! De är oskyldiga och de vuxna är tyvärr skyldiga!

    Anna Book goes bazooka i senaste lajven:

    https://gofile.io/d/jq18d5

      Hon går helt bananas på Bloggbevakning, och ska ta hjälp av advokaaat.

        Var det bloggbevakning hon syftade på? Jag missade en del på slutet.

          Grejen som är så knepig med Booken är ju att hon ju har rätt i att hon får väldigt mycket skit och hånas väldigt snabbt för minsta lilla, samtidigt som hon är heeelt blind inför att hon själv är tämligen problematisk (milt uttryckt!). Självinsikten är verkligen noll. Addera därtill ett vokabulär som skulle få en sjöman att rodna, ett enormt bekräftelsebehov, en gigantisk offermentalitet och alldeles förmycket fritid så har vi den galna gryta som är majoriteten av hennes lives.

          Jag kan bara tala för mig själv men jag har svårt att känna empati och tycka synd en person som själv gjort och gör så mycket sjuka och elaka saker mot andra människor, samtidigt som jag inser att det är ett väldigt snävt och fyrkantigt synsätt jag har. Det värsta är ju att hon rätt ut säger att vore det inte för maken och barnen hade hon inte orkat leva, herregud. Fatta vad det gör med hennes familj att höra det? Hela hennes familj är ju emotionellt medberoende gisslan ?. Jag saknar ord för hur hemskt jag tycker det är.

            Håller med. Det blir liksom där man hamnar när man zoomar ut och betraktar hela bilden ovanifrån. En person som verkar offentligt och som självmant väljer att vara offentlig (i vissa somliga fall..erhm…krampaktigt klänger sig kvar i rampljuset) måste väl också få granskas? Det som händer i Annas fall, gång på gång, är att hon tar till offerkoftan så fort hon blir påkommen med att skarva lite eller rentav blåljuga här och där. Hon hatar Camilla för att hon skrev om renoveringsbilderna igår. Ett helt sansat och balanserat inlägg. I botten finns dock Annas ljug om att DE(M) har renoverat själva så vad händer? Jo det påpekas att så är ju inte fallet. Anna friserar än en gång och slirar på sanningen. Jag tycker att man måste få diskutera sådant. Och tåla ATT det diskuteras.
            Om Anna kunde släppa allt, gå vidare och sluta ljuga så skulle hon vinna en hel del. Skaffa ett privat konto och släpp bara in de som hon bedömer att hon kan lita på så slipper hon ju även de som trakasserar henne. Sluta sitt i timmar och bara prata goja och varva upp sig över gammalt skit. En hobbypsykolog kan ju räkna upp tio saker som skulle förbättra hennes mående på dagen.

              Tycker inte Bloggbevakning ska skriva om Anna mer. Hon mår uppenbarligen mycket dåligt och känns inte som någon psykiskt stabil person. Bara tänk tanken en sekund om hon skulle göra verklighet av sitt hot? ?

                Anna kommer aldrig att ta livet av sig. När offerkoftan inte räcker till tar människor som hon till det hotet. Tyvärr finns det många som hon där övriga familjen tassar på tå och fasar för nästa raseriutbrott där det högt och ljudligt proklameras att alla andra är idioter. Tänk att växa upp med en sådan mamma…

                  Ja det har jag gjort och hon har kluster B personlighets störning. Säger inte att Anna har det.

                Nog finns det ett oerhört enkelt sätt för Booken att slippa höra all skit?
                Låt bli att ha en dialog på nätet!!! Stäng ner och lev ditt liv utan följare. Då behöver du heller inte kalla folk för idioter, mother fucker, svin och smuts. Stäng ner bara.

              Jag tror inte Anna ser att det är fel att skarva, utan ser sig ha rätt att göra det. Inte har förmågan att se att det är fel helt enkelt. Vissa personligheter är så, det kan inte ändras.

          Förmodligen, och/eller Tiktok som hon också verkar hata.

        Men nej, skämskudde på den.

        Men hon mår ju uppenbarligen inte bra. Alltså verkligen inte, och hon säger det ju uttryckligen – är det inte dags att lämna henne ifred – hon ber ju om att få bli lämnad ifred.

          Hon kan ju alltid sluta vifta med offerkoftan hela tiden i sina sociala media.

            Jo, men sedan är hon inte psykiskt stabil heller. Sparka på någon som redan ligger ger ingen fjäder i hatten direkt. ??

            Antagligen kan hon inte det eftersom hon är psykiskt sjuk. Hur är det med dig?

          Ber hon verkligen om det? Känns som att det hon säger och det hon gör inte går hand i hand.

          Om man vill bli lämnad ifred sänder man väl inte flera timmars långa lives och lägger upp nya offentliga filtrerade instabilitet varje dag. Man gör sitt konto privat, man umgås med de man känner. Hon vill bli hyllad och beundrad och få spons, inte att folk ifrågasätter påståenden och synar lögner.

            Mitt i prick!

            Som sagt, hon är inte helt psykiskt stabil.

              Det är ingenting som kommit nu. Det är många år som hon har hållit på så här. Anklagat folk för att dom varit någon annan än dom bevisligen var. Hotat och svurit. Hon måste förstå hur delaktig hon själv är i detta.

          Bra sagt. Håller med dig, det är uppenbart att hon inte är helt hundra och det är nog bara kontraproduktivt att fortsätta syna hennes varje uttalande i sömmarna oavsett om hon ”viftar med offerkoftan” eller ”sänder live i flera timmar”.

          Jag känner mest, men om hon ljuger och överdriver, varför följer ni henne? Är det inte bara lättast att låta bli henne då?

          Mjaa, det säger hon väl inte alls, Anna lever och andas uppmärksamhet och extern bekräftelse. Hon säger att hon vill att människor ska sluta vara elaka mot henne och det har hon självklart rätt i. Problemet är att Anna likställer allting som inte är en totalhyllningskör med mobbning, hot och hat. Kritik är en häxjakt, och ren rapportering är numera samma sak som mobbning i hennes värld. Ville hon skulle det ju bara vara att dra sig tillbaka eller åtminstone lägga av med att själv håna, förlöjliga, ljuga, gråta, skrika och svära på instagram. För hon blir absolut utsatt för mycket hemskt, men utsätter själv andra för riktigt sjuka saker.

            Det var tänkt som ett svar till SaraF.

      ”Varför får inte jag gå vidare” .. gör det då ?‍♀️ vem bryr sig?
      Vet inget om Anna Book idag pga blockad men så värst mycket nytt kan det ju inte vara om hon ff sitter och livar och tömmer sina åsikter för hälften okända hälften som bara är där för ett garv.

      Skaffa ett riktigt jobb Anna Book och gå vidare själv.

      Den ”folkkära artisten” hon pratar om är det CH efter det hon berättade i Stjärnorna på slottet? Trodde först hon menade PW.

        Det är Carola hon pratar om.

          Vad är det som Carola sagt/gjort?

            Hon har berättat i ”Stjärnorna på slottet ” om en period i livet då hon levde med självmordstankar och hennes föräldrar fick komma till henne då hon stod med ett rakblad i handen…dvs inget om AB. Förstår inte heller kopplingen? Kanske AB hade velat att tidningarna kontaktade henne efter den där instastoryepisoden för några veckor sedan?
            Oavsett förstår jag inte varför AB kallade Carola öknamn

              Hon kallar inte Carola för öknamn. Den hon kallar en two faced mother fucker är kanske, troligen, Camilla här.

                Neeeej det är det inte. ”The two-faced motherfucker” är enligt Annas story igår en stor och folkkär svensk artist som också ska snacka skit om sin publik, dvs. definitivt inte Camilla som driver Bloggbevakning.

                  Men jo, Grodlår! Det är Camilla hon pratar om. Hon har tidigare nämnt att Camilla pratar skit om sina följare. Läs inlägget här på bloggbevakning när Camilla la ut sms-konversationen med Anna Book, efter det så sa Anna just det där om Camilla. Jag vet inte dock inte varför hon inte talar klarspråk när hon gjorde det sist om bloggbevkaning.

                    Håller med ”Grodlår”, den hon nämner här är inte Camilla. Men är nog Camilla hon vill skicka trolljägarna på ja.

                    I lajven ivan handler det om BB. Det gjorde hon tydligt.

                    F-n Camilla! Nu är du ute på hal is. Tala illa om de som följer dig och betalar din lön ?

                      Hahaha…..stackars Anna…
                      Det jag sa till henne – om jag minns rätt om den millisekund där jag fick en syl i vädret – är att folk alltid kommer ha åsikter om en, och att det finns idioter överallt och att det helt enkelt är slöseri med tid att lägga tid och/eller energi på sådant.
                      Jag försökte avsluta samtalet i typ en halvtimme men jag fick som sagt inte en syl i vädret.

                      Spännande ändå att hon ringde mig från ett dolt nummer och beklagade sig om allt möjligt i EN TIMME, och samtidigt spelade in samtalet.
                      Jag vet inte vem det säger mest om, helt ärligt. 🙂

              Anna är avundsjuk eftersom ingen bryr sig om att hon, Anna också mått dåligt. Dom bryr sig bara om att Carola mådde dåligt…..

        Jag gissar på ja. Jag förstår inte vad AB har med det att göra öht. Det finns inga paralleller.

          Parallellen är väl att hon, Carola, Pernilla Wahlgren och Lena Ph kom fram som tonårsstjärnor i princip samtidigt. Det gick skapligt bra för tre av dem, som fortfarande har relevanta karriärer. Det gör att den fjärde, som troligen jämfört sig med de andra tre sedan mitten på 80-talet, är bitter och har mindervärdeskomplex.

            Ja,Anna är både bitter och avundsjuk på andra artister.Nu har ju Carola fått mycket uppmärksamhet i samband med ”Stjärnorna på slottet”,och då reagerar Anna med att gå bananas på Insta så att hon själv också ska få lite uppmärksamhet.
            Dessutom så strålade Carola och Pernilla samman i Sälen i helgen.De tycks ha haft jättetrevligt och har lagt ut flera bilder på sina Insta om detta.

      Åh herregud, hon låter som en manisk fjortonåring. Nä förresten, min fjortonåring uttrycker sig betydligt vuxnare än henne, men allvarligt… Anna, vad är det för fel med att söka professionell hjälp? Fattar såklart att hon har idioter som trakasserar henne. Absolut inte ok någonstans. MEN, hennes lives? Vad tycker hon själv att hon får ut av dessa? Jag lyssnade första halvtimmen på hennes (totalt meningslösa) live igår, men hon fortsatte alltså tre timmar till?! Det säger ju det mesta. Vilken annan offentlig människa gör såhär? Beblandar sig med och vältrar sig i sina haters i timtal??!!
      Enligt Anna är allt Camillas fel? Hoho? Självinsikt?
      Tragiskt är vad det är.

      Hon sitter ju bokstavligen och säger att allt hackande får henne att inte vilja leva. Kan vi inte bara sluta analysera sönder precis allt som Anna säger och skriver? Vem som helst hade mått dåligt över att ständigt göras narr av. Det räcker nu.

        Hon kan ju ta tag i sitt välmående istället för att ha lives i 3 timmar. Det är främst Anna som ansvarar för sitt eget välmående, hon är en vuxen människa. Och hon är uppenbarligen inte så deprimerad att hon bara ligger i sängen och inte kan ha en fungerande vardag, så då kan hon fasiken ta tag i sitt liv också och göra något vettigt. Tycker NOLL synd om henne, hon skapar sin egen misär

          Men är det allas vår medborgerliga skyldighet att gå in och peka på alla fel och göra narr av henne i ett forum som hon inte kan föra talan i? Ja hon slirar på sanningen men i ärlighetens namn – vad gör det oss? Varför tar bloggbevaknings läsre illa upp av det? Hade hon varit en person i maktposition med reellt inflytande över våra liv så ja, då hade det varit rimligt att syna henne. Men nu har det gått till den gräns där hon uppenbarligen inte förmår hantera situationen på ett rationellt sätt och då bör vi vuxna människor ta vårat ansvar genom att låta henne vara.

            Exakt så

            Har du missat att hon har hållit på likadant i 30 år med dessa utspel och dramer?
            Vi lär våra barn vad som är rätt och fel,typ att man inte ska ljuga,stjäla osv,så det är väl inget konstigt att man reagerar på en vuxen människa som inte kan bete sig i det offentliga rummet?

            Jag håller faktiskt med. Man kanske bör vara ”the bigger person” här.

          Plus att din syn på hur en depression ter sig behöver bli verklighetsförankrad. Att ligga i sängen och inte ha en fungerande vardag är en ytterlighet, men faktum är att en depression är så mycket mer än bara det.

          Vanliga symptom är bland annat
          – låg självkänsla
          – känsla av hopplöshet
          – svårt att koncentrera dig
          – ångest, irritation eller ilska
          – kroppsliga besvär
          -självmordstankar,
          vilket stämemr ganska bra in på AB om man ska vara helt krass.

            Då får man göra något åt det, och då menar jag inte att sitta och lajva om sina problem flera timmar varje dag.

              Men det är ju just det som personer med depression kan ha svårt att göra eftersom brist på initiativförmåga och känsla av hopplöshet är en del av sjukdomsbilden? ?

                Det finns ju en familj hemma också. Vad hindrar dem från att få iväg henne till en psykolog? Ja, just det, det är ju Anna Book vi pratar om. Alla hemma hos henne är vettskrämda för att trigga något. Då får det väl vara så här tills internet tar slut.

            Jag är rätt så säker på att hon inte har självmordstankar utan använder det som ett sätt att manipulera sin omgivning.

              Gode gud varför måste vissa människor här inne slåss med näbbar och klor för rätten att göra narr av Anna Book? Ge mig styrka.

                Vad har jag skrivit som gör narr av Anna Book? Om du tror att hon menar allvar med sina självmord så hoppas jag att du agerat.

                  Vågar du svära på att det bara är hot?
                  Räcker det inte med er mobbning nu eller vad är ni ute efter?
                  Mår illa över en del här. ?

                    Men vad gör ni som tror att hoten är på allvar? Har ni agerat på något vis eller sitter ni också bara här och skvallrar? Jag (14:51) har inte skrivit mer om henne än just den kommentaren. Vi är flera anonyma här vet du.

      Så spännande att se vad hon hittat på, men hon är värsta skådespelerskan. Hon låter som min mamma när hon ringde till mig innan jag bröt kontakten med henne, allt var andras fel och hon var så utsatt och ville inte leva, för att i nästa stund hota och förbanna alla.
      Jag får obehagskänslor av hennes prat?

      Hon sitter och hotar Camilla på Bloggbevakning och borde uppriktigt söka hjälp för sitt mående som har hängt upp sig på andra. Carola får stöd men ingen bryr sig om henne, hon är ju ingen så varför skulle någon utanför familjen bry sig? Hade min fru gjort så hade jag åkt in akut till psyket med henne.

        Vad säger hon? Om bloggbevakning?

        Tack för att du skriver detta. Otroligt att flera här går på hennes skådespel. Det är precis såhär dessa martyrmorsor beter sig. Hota med självmord för att alla andra är så dumma hör väl mer eller mindre till vanligheterna. Själv är de helt felfria och kan inte förstå alls varför andra skulle ha problem med deras beteende.

          Det är en personlighetsstörning dessa har

      Undrar vad det var för ”bomb” hon yrade om att hon ska släppa? Hon sa massor om att hon fått lite stöd och bekräftelse av någon om att hon är förföljd av Bloggbevakning och att hon att hon nu hade ”mer krut i min machine gun”. Det lät som att hon trodde hon skulle komma med ett avslöjande eller något som skulle sätta dit vissa personer, oklart vilka….

        Haha sa hon så??? ???

        Pinsamt är ju förnamnet.

        Ingenstans pratade väl hon om just Bloggbevakning? Resten lät som hon anmält någon, för man får inte säga vad som helst till henne. Så någon anmälan av något slag.

      Tack för länken. Lyssnade nu på den och jag hoppas att hon får hjälp med sitt mående, detta är ju inte klokt hur hon beter sig. Hon har ett självskadebeteende utan dess like. Hennes make borde slå näven i bordet och säga att hon ska radera sitt Instagram och aldrig skaffa sig ett sånt igen. Jag tror att hennes psykiater har sagt det till henne men att det inte går fram. Detta med sociala medier är hennes syre och alla vet vad som händer om man drar in luft många gånger i snabb följd…då tuppar du av…..
      Men för många av oss andra så är det nästan uteslutande komiskt att höra eller läsa henne.

    Härligt ändå att känna att man dragit de längre stået jämfört med Bianca. Bor i en billig hyreslägenhet i ett gudförgätet litet samhälle men vi hör aldrig grannarna och de säger att de aldrig blivit störda av oss, även när vi frågar (trots att vi har småbarn). Var väggarna och golven tjockare på 50-talet tro?

      Det tror jag faktiskt. Sekelskifte och andra riktigt gamla hus är ju kända för att det lätt blir lyhört. Tycker dock man får räkna med att höra grannarna om man bor i ett flerfamiljshus. Ska det vara tyst är det ju inte mitt på Östermalm du ska bo liksom.

        Det där kan variera. Bodde i en sekelskiftes förut som hade så tjocka väggar och golv att jag inte hörde grannen en enda gång på 3 år. Nu bor jag i ett 40-50-talshus och i princip alla ljud hörs från grannar… Jag hör när folk springer i trappen, när folk ser på tv, går på toaletten, nyser. Något jag däremot tycker är väldigt respektfullt mot sina grannar är att ha tofflor på sig hemma ?? då slipper man iallafall höra hälarna i golvet!

          Eller ”klackarna i taket”?

        Vi bor i ett sekelskifteshus och hör väldigt lite från grannarna.. Så jag antar att det av något skäl kan variera..

      Samma här, hade en kolikbebis och det tog en månad för grannen vägg i vägg att upptäcka att vi fått barn, då hon mötte oss utanför lgh. Hon hade alltså inte hört ett ljud av skrik-kaoset ifrån vår lgh. Byggd på 60-talet.

    Vissa älskar att gnälla så ?

    Nä, det är klart att fina Bianca aldrig festar sönder huset längre, och därigenom sänker tröskeln för trötta grannar som vill sova.

      Om det är nyinflyttade grannar kan det väl iofs inte vara hennes ”gamla meriter” som sänker tolerensnivån.

        Finns ingen anledning till visa tolerans bara för att man är nyinflyttad. Jag skiter väl i vem det är som festar hårt, jag vill kunna sova på nätterna.

          Vad du gnäller om att festa, i detta fallet har det inte festats. Utan de har gått runt hemma,

            Hur vet vi att de bara ”har gått runt hemma”? Kan ju vara mer till historien, det vet vi ju inte!

            Kanske gått runt hemma i högklackat. Låter väldigt mkt ner till grannar

          Om du inte kan sova för att grannen går i sitt hem så ska du nog inte bo i lägenhet.

            Men tror du på riktigt att det är på grund av att Bianca går runt på golvet det handlar om? Tjejen som hotar att mosa restauranger med negativ publicitet om de inte ger henne mat som inte finns på menyn.

              Jag känner inte Bianca utan utgår från det som står i inlägget. Vissa älskar ju att klaga också så förvånar mig absolut inte att grannar klagar på att någon går runt.

              Med tanke på hur gärna folk verkar vilja måla ut var och varannan influencer som dålig så vet jag inte vem man ska lita på faktiskt.

            Hade en gång en granne som gnällde på mig för minsta lilla. Spolade jag i toaletten tider som inte passade henne fick jag skäll, kom jag hem mitt i natten i trapphuset fick jag skäll. Gick jag runt i mitt hem fick jag skäll.
            Vissa människor är bara knäppa och KÄNSLIGA. Tycka vad man vill om Bianca men vissa grannar är känsliga

          Det var inte det jag menade, utan att om de är nyinflyttade så stör det sig knappast på henne pga att de redan har en upparbetade irritation sen tidigare fadäser.

          Jag tycker absolut man kan säga åt en granne även som nyinflyttad även om man kanske kan behöva bilda sig en uppfattning av hur lyhört huset är innan man kräver att det ska vara knäpttyst.

      Ohhh, du är en sån om gnäller med lappar tror jag. 😉

        Nix, men får jag inte sova på nätterna för att folk festar loss igen, igen, igen, igen, igen blir jag galen. Konfrontation är den bästa lösningen.

          Om du bor i ett område där det festas konstant och det stör dig, byt lägenhet, uppenbarligen fungerar ju inte din ” konfrontation” för då hade ju det störande festandet upphört.

            Aha, det är jag som ska flytta, inte den som stör. Så fint sagt av dig.

              Är nog bästa lösningen i ditt fall ja.

                Gäller det också mobbare i skolan, att de ska få gå kvar men offret flytta på sig? Knarkare som granne = du som ska flytta på dig? Låter som sunda värderingar.

                  Ta av dig offerkoftan.

                  Men ja, om man försöker lösa problemet och inget händer, då flyttar man. Eller så bor man kvar och gnäller och mår skit i stället. Valet är ju fritt.

                  Fast så länge de stör inom ”rimliga” tider och hyresvärden inte gör något så har du inte så många alternativ. Antingen stanna kvar och stå ut eller flytta. Det om mobbare tänker jag inte kommentera för det är inte ens likvärdiga situationer

                  Nej, men om du bor i lägenhet och inte trivs – FLYTTA!
                  Så vidrigt med personer som bara klagar men som inte gör något åt sin situation.

                    ”Kära barn och kära man. På grund av att grannarna stökar så förbannat måste vi flytta. Ja, jag vet, börja om i en ny skola igen, skaffa nytt dagis, säga upp sig från jobbet eller pendla väldigt långt, långt till vänner och släkt, det är så det är. Vi ska inte ställa några krav på andra. Det vore fel.”

                      Om alternativet är att inte kunna sova om nätterna på grund av en granne som varken ändrar på sig eller blir vräkt, vad tycker du att man ska göra då? Bo kvar och fortsätta spendera nätterna vakna och förbannad? Vad blir bättre av det?

                    Men allvarligt. Som att det bara är att flytta till en annan lägenhet? Jag vet inte vart ni bor men här är det då inte ”bara att flytta”.

                  Do you want to be right,
                  or do you want to be happy?

                  Visst kan du stanna och lida av princip, ditt val.

                    I wanna be both bitch.

                Fast Emmy jag förstår inte heller ditt resonemang i det. Varför ska personen flytta som sköter sig, men de som uppenbarligen stör ska få stanna kvar?

                  Om man uppenbarligen har sagt till, eller/och konfronterat personer om och om igen och det inte blir någon skillnad, Och man stör sig så mycket på det så kanske man helt enkelt bara ska inse att det man gjort inte gett effekt och vill man ha en drägligare hemmamiljö och slippa störningsmomentet så får man försöka byta lägenhet med någon annan.

                  Jag är väl medveten om att lägenheter inte växer på trän men man kan först och främst försöka byta i närområdet, Kanske är det ngn som ska separera eller helt enkelt bara vill byta?

                  Det kanske inte är rättvist men livet är inte alltid rättvist. Man kan ju välja att fortsätta strida om man tycker det är värt det, men är nog nog liksom?

                  Är det samma personer får man väl ringa störningsjouren, till slut blir de vräkta.
                  Är det olika i området, då får man kanske överväga att flytta till ett lugnare område.

                    Hört talas om störningsjouren? Ring dom om och om igen. Ju fler anmälningar ju bättre. Allt skrivs upp.

                    Blir på riktigt trött på människor som tänker som du. Tur att ni inte är så många.

              Skulle mina grannar vara så störiga att det stör min livskvalitet så skulle jag flytta. Man flyttar väl om ett område är för stökigt också i stället för att försöka gnälla tills det blir lugnare?

                Men du kan inte jämföra ett område med en granne. Och alternativt flytta kanske är lätt för dig men kanske inte för andra. Du får det att låta som att man bara packar en resväska och sen drar.

                  Jo det är ganska lätt jämfört med att sitta och klaga dag ut och dag in på att grannarna inte går att bo brevid.

                Men gud vad är det här för kommentarer? Ni har aldrig hört talas om att det finns vissa regler för ljud i de allra flesta föreningar?
                Självklart ska man inte behöva flytta på sig för att grannar stör. Snarare kan de flytta på sig till ett hus i skogen om de inte kan bete sig efter de regelverk som finns.

                  Ja och om inget händer fast man säger till och ringer störningsjour? Vad är ditt alternativ då?

                    Ringer HA. Brukar hjälpa.

                    Har störningsjouren kommit ett visst antal gånger kommer denne bli vräkt. Jag tror att om man faktiskt ringer jouren varje gång det sker så kommer partyt bli för dyrt till slut.

        Oh, och du är en sån som skiter fullständigt i hänsyn till andra osv..

    Vad sägs om mattor på golven? Har för mig att Biancas inredningsdesigner Åsa I har som standardlösning stora, tjocka mjuka mattor på alla golv, även under sängen. Kan Bianca ha tagit bort dem p g a hundarnas eviga kissandes inne?

      Eller så tycker man att det är fult att ha golven fulla av mattor

        Hahahahahaha

    Men Bianca ska väl flytta under året?

    Synd att inte grannen har en instagram med 1 miljon följare så att vi kan få höra grannens version…
    Jag får en känsla av att Bianca inte är den roligaste grannen att ha…

      hundarna som skäller hela tiden så hela trappen ekar när hon öppnar dörren ?
      jag älskar hundar men hundskäll hela tiden vet jag inte om jag hade gillat

        Ja, hundarna, men innan har hon ju haft filmteam som riggar sina grejer hela tiden, måste ju vara (för grannar) som om ngn håller på att flytta om möbler 24/7..Massor med prylar de har, ljus, ljud, kameror mm som sätts upp för varje inspelning och det som syns på TV i några minuter är en hel dags inspelning. Så fy farao för att bo granne där alltså, stackare.

      Jag kan tänka mig att hon är mardrömsgrannen, som har jobbiga hundar, inte tål att bli emotsagd och förväntar sig att alla ska göra som hon vill.

      Varför bor hon inte i villa?

      Hundarna skäller konstant, mycket party och folk som kommer och går dygnet runt, hela trapphuset fyllt med kartonger och skräp, våldsamma gräl med flipp. Hon är nog inte så populär bland sina grannar.

        Våldsamma gräl har hon väl inte gått ut med. Är det inte på gränsen till förtal att antyda något sådant?

          Jo hon har sagt något om att grannarna har ringt på när de bråkat, var väl när hon försökte romantisera bråken genom att kalla det ”stormigt” eller vad det var.

            Det var väl högljutt en gång?
            Men våldsamt var det väl inte?

        Nej, hon är inte populär bland oss grannar.
        Styrelsen har nu behövt köpa in och sätta upp skyltar på gården eftersom att hon envisas med att rasta hundarna där (trots flera tillsägelser).

        I övrigt är huset VÄLDIGT lyhört.

          Förstår. Skönt när hon flyttar!

          Hon verkar vara en mardröm att ha som granne! Dels hundarna som skäller hela tiden, och kartonger och skit runt dörren hela tiden! Dessutom är nog hennes högljudda bråk med Flippflopp inte heller så kul för er grannar.

      Och skräp som står utanför ?

      Eller hur! Hon verkar ego…

    Vi bor i nybyggnation och det är väldigt ljudisolerat, men hör aldrig något. En natt vaknade vi av att grannarna spelade otrolig hög musik. Det lät som att högtalaren stod bredvid sängen. Jag är inte den som klagar och vill inte vara en surtant, men behövde sova, så jag gick och knackade på.
    Väldigt trevligt påtalade jag att det var väldigt hög volym och att klockan var efter midnatt. Vänligen sänk volymen.
    Som svar fick jag ”Nej, vi har fest” och så stängde hon dörren. Haha, blev så paff.

      Jag försökte få grannarna ovanpå att sluta med sitt oväsen (sen kväll, flera barn som hoppade från möbler och ner på golvet med rejäla dunsar som väckte mitt spädbarn som redan somnat). Fick till svar ”ja, de ska sluta snart.”
      Eh, vadå snart? Porslinet i köksskåpen skallrade och det lät som taket skulle falla in..

    Kan Bianca sluta med sina pussmunnar hela tiden hon ska fota sig. Ser inte klok ut.

    ”Hyresgäst” lol

      Ja, det är väl ändå inte en hyresgäst om Bianca själv köpt sitt boende? Låter som att hon använder begreppet på ett nedlåtande sätt, eller så är hon bara dum.

        Kan ju vara någon som hyr i andra hand. Men med tanke på att 99% av de som bor i bostadsrätt kallar månadsavgiften för ”hyra” så kan det betyda lite vad som helst.

          Vet du, jag tror att alla som har köpt sin lägenhet vet att det är månadsavgift och att det inte heter hyra. Om nu en del säger hyra för enkelhetens skull, så kanske inte du behöver oroa dig över det. Och 99%, vad är det för folk du känner?

        Jag bor i hyresrätt. Vår förening har två lägenheter som är hyreslägenheter. Inte helt ovanligt speciellt om det är hyreslägenheter som gjorts om till bostadsrätt, då kan de säljas av eftersom gästerna flyttar ut tex. Eller så har man kvar ett par som hyres.

          Jag bor i bostadsrätt men min telefon tyckte att det var lämpligt att ändra ?

    Går de i lägenheten med skor på? Hur kan det annars låta?
    Ok barn förstår jag att de låter för de springer och hoppar ju mer.

      Då skulle du höra min granne. Hans hälar slår så hårt i golvet så jag tror att det måste göra ont.

        Han kanske har förhårdnader på hälarna? Ge honom ett par tjocka mjuka sockor som han kan ha så det slutar låta så mycket.

    Grannar är fan det värsta som finns. När jag köper hus ska det vara minst 200 meter till nästa hus.

    Nu tillhör iofs jag en som tycker att man får ha viss tolerans för (o)ljud om man bor i lght, men om man inte bott själv i lägenhet i lyhört hus så vet man inte riktigt vad man pratar om, när man tycker det är orimligt att klaga. Det finns människor som tar absolut noll hänsyn och bor man i lght är det just det man måste ta, därför det tex finns vissa förhållningar tex tidpunkt det skall vara tyst osv. Hade en gång en granne som gick omkring som en flodhäst med träskor i lägenheten varje morgon kl 04.30, hon klampade runt som en kommandosoldat hela morgonen. Vaknade varje morgon (natt) och det kan fanimig vara psykiskt nedbrytande, fick aldrig sova ordentligt. (och nej, öronproppar hjälpte inte) Själv, om jag kom hem efter elva så smög jag för att inte väcka de som ev. skulle gå upp kl 5…Ge och ta, hänsyn osv. Har en stark känsla av att Bianca inte tillhör de som tänker på att det faktiskt bor andra i huset än henne. Hon har ju fått klagomål tidigare då de tex.bråkat & skrikit.

      Hållet med. Tycker alla tar hänsyn i den mån det går förutom en snubbe som är vuxen och bor med sin mamma. Vi har en sjukt lyhörd trappuppgång med en tung port som smäller igen så det ekar i hela huset när någon kommer. Igår kom grannens son hem efter midnatt med en kompis och skrekpratade i trapphuset och klampade upp för trappan. Sen satte de på musik och skrek medan de spelade antigen tv eller dataspel ?

      Jag älskar inte honom.

    OT men är det en stämningsansökan eller enskilt åtal på gång mot Camilla från Anna Book? Lyssnar på hennes ”blackoutlive” och det verkar som att hon hittat en advokat som vill driva hennes fall.

      Anna Book har inte råd med en advokat. Snacka upp sin offerkofta i spagat är gratis.

        Klart hon inte har. Det är bara tomma ord och hittepå som vanligt.

        En offentlig försvarare är gratis. Kanske det som är hennes advokat..

          Det kan det förresten inte vara. Case close.

          Men det stämmer inte, alla mål innebär inte gratis advokat. Och är det hon som yrkar på att väcka åtal är det hon som betalar sin advokat, ofta till viss del genom hemförsäkringen.

      Det blir än mer tydligt hur dåligt hon faktiskt måste må och hur labil hon är. Varje live blir liksom värre och värre…

        Ja igen, tycker Camilla ska låta henne vara. Människor som inte mår bra och ber om att inte bli diskuterade här ska väl ändå slippa det. Sparka uppåt, aldrig neråt!

          Tack, men det är fortfarande ett beslut som i så fall fattas i samråd med min chefredaktör, precis som huruvida ett inlägg ska tas ner eller inte.

            Tycker att det räcker med granskning av Anna. Hon känns inte psykiskt stabil och då blir allt bara obehagligt. Tänk om hon gör allvar av sina hot om självmord? ?

          Fast om man inte får återge vad folk själva delar på sin Instagram så borde alla tidningar, skämtprogram på TV och skvallerblaskor som Hänt m.m redan varit nedlagda. Anna serverar själv det hon tycker folk ska se, sen att hon ljuger och överdriver och dömer andra hårdare än sig själv visar bara att hon vill ha uppmärksamhet. Så länge folk hyllar henne är hon nöjd, det är när hon blir avslöjad som hon tar till lipen och hotar folk runt sig.

      Tror bara hon ska vara med i Trolljägarna.

        Fick också den uppfattningen.

        Usch. Hon kommer jaga skiten ur dem sedan och de kommer fatta bada.

          Nada

      Stackars annas familj. Kul att ens morsa sitter och kablar ut sådana lives….

      Varför kör man blackout live? Nu verkar det va tyst också. Är inte hela grejen med live att man syns och hörs live?

    Men hon har i alla fall hittat en jacka up on her wind ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

      Kan det där vara allvarligt menat? Är Bianca så dålig på engelska att hon tror ”uppe på min vind” heter ”up on my wind”?

        Det var på riktigt. Hon kommenterade sedan att ”I really don’t care about English grammatic”

        Herregud. Stay in school, kids…

          She doesn’t really care about de och dem heller, men det är ju inget unikt för just henne?

      Ja hon är ju ett yrväder, så det är väl inte orimligt att hitta sin jacka på det viset…

      I’ll show myself out.

      Förstår inte varför hon måste lägga in engelska i allt hon säger. Räcker inte hennes svenska till?

    När man har så mycket pengar som Bianca har och frivilligt väljer att bo i lägenhet ?.

      Va? Hus är ju extremt mycket jobb, och vill man bo centralt i Stockholm så är det i princip bara lägenheter. Har bott i både lägenhet och hus och föredrar lägenhet centralt i Stockholm alla dagar

        Det är väl inget jobb med hus när man har råd med städerska och trädgårdsmästare?

          Man kanske inte vill ha någon anställd som gör allt åt en. Och även om jag hade städerska, kock och trädgårdsmästare så skulle jag inte vilja bo i hus ändå. Är det så udda att en del föredrar lägenhet?

            Bianca lever ju med filmpersonal inpå sig och jag tror knappast hon städar själv, då är väl en trädgårdsmästare inget problem.

              Så du tror att det är det enda som behövs om man bor i hus?

      Ja? Jag föredrar lägenhet trots att jag har råd att bo i hus. Är det konstigt?

      Utgår du från att alla vill bo i hus?

      Hade aldrig velat bo i hus, hur rik jag än var.

      Va? Jag skulle aldrig köpa hus även om jag vore mångmiljonär, för jag vill inte bo i ett hus med allt jobb det innebär

        Förslår inte riktigt detta, är man jätterik klipper man väl inte gräsmattan själv?

        Däremot förstår jag att man kan föredra lägenhet, ligger ju t ex oftare centralt.

          Är väl mycket mer än gräsmattan som ska tas om hand med ett hus?

            Ja men inget man måste göra själv? Har man råd tar man ju in folk för att sköta trädgården och vad gäller underhåll på huset gör inte ens jag sånt själv fastän jag inte är rik. Det tar jag in en firma som gör.

              Kanske vill man ändå inte bo i hus. Alla drömmer inte om hus. Med eller utan arbete.

      Men va, en sån konstig kommentar?
      Det finns väl jättemånga som hellre bor i en bostadsrätt där man slipper tänka på yttre underhåll, trädgård etc.

      Men man kanske vill bo i stan? Inte bo på marknivå?

      Om jag var superrika skulle jag köpa ett helt lägenhetshus och sen låta alla andra lägenheter stå tomma, alternativt välja ut vem som får bo där (vänner och bekanta). ?
      Perfekt!

      Fånig kommentar. Jag väljer lägenhet alla dagar i veckan. Vill aldrig bo i hus.

    Överlag är det nog väldigt lyhört ju högre i tak man har, jag bor i en gammal militärbyggnad med 3,8 m i tak. Jag har bott här i över 8 år, grannarna under (ett par i 30-års åldern) bodde här när jag flyttade in men de flyttade för ett år sen ca. Gubben som flyttade in (65+) kom från en villa han bott i hela livet, o gjorde som Biancas nya grannar, ”det låter som en elefanthjord när du går omkring”, ”är du arg så hårt som du går”, ”man måste inte gå på hälarna” ”fönsterrutorna skallrar när du går där uppe” osv. Jag trodde han skämtade men icke, han var tvärallvarlig? Jag sa att han får kontakta fastighetsägaren för ere så illa så måste det va nåt allvarligt konstruktionsfel på hela skiten. Det visade sig att han har 6 m i takhöjd o att allt låter mer där nere. Shit happens, din mästrande gubbe, man måste inte bo kvar vettu?

    Jag minns en inflyttningsfest i ungdomens glada dagar där lägenhetsägaren informerat alla grannar om att det skulle bli inflyttningsfest på helgen och även bett dom plinga på om det skulle bli för livat. Det var en rätt lugn tillställning allmänt och ingen hög musik efter 21 men ändå fick någon granne psykbryt och stängde både av elen för hela huset och ringde störningsjouren, slutade även med att energibolaget kom förbi för att undersöka varför strömmen var borta. Vilken cirkus och så onödigt. Personen kunde bara ha ringt på och så hade det löst sig direkt.

      Sjukaste ?

      Men gud, vilken total överreaktion. Så inte ok att straffa alla i huset när någon gör lite väsen efter 21. herregud.

    När ska folk lära sig hur man använder de och dem?

      När de går ut grundskolan/gymnasiet 🙂

        Tror inte det beror på att man gått gymnasiet direkt.

      Eller hur? Om man inte vet så fungerar ”dom” alldeles utmärkt.

        Det verkar dem inte veta heller

      Men varför stör man sig på det? Det är väl det minsta problemet. ?

      Jag är lärare på mellanstadiet, våra elever får träna på ”de” och ”dem”. ?

    och Instagram är ett bra sätt att hantera detta på? jösses människa skaffa dig ett liv utan f-ck-ng telefonen!

    Så trött på alla flunsor som ”springer” till Instagram så fort någon har gjort något, ta tag i problemen själv istället.

      Här inne var ju folk för inte så länge sedan rörande överens om att man inte ska knacka på hos en granne för att de tagit en tvättid, spelar musik eller annat störigt då det mycket möjligt kan vara en psykotisk seriemördare. Och de vill man inte bråka med.

    ”dem mest otrevligaste”?

      ???

    Jag förstår inte ens hur man kan betala bra många miljoner för sådan lyhördhet….

      Nej det förstår inte jag heller. Har man så mycket pengar så köper man såklart en lägenhet som ej är lyhörd.

        Vi hörde inget förrän vi fick en ny granne ovanför oss i förra lägenheten som liksom gick på HÄLARNA! Då hördes varenda steg ? kändes som en elefant hade flyttat in ovanför oss. Märktes tydligt när bara sambon var hemma, då hördes inte ett knyst.

          Exakt vad som hände mig med. De nya som flyttade in , gubben tyst och försynt, hasade liksom fram, medans kärringen som en djävla flodhäst med träskor som klampade omkring i timmar…fruktansvärt. Det roliga var att uppfattningen man fick av att bara höra dem, verkligen stämde irl, gubben snäll och trevlig, hälsade alltid, medans kärring var en riktigt sur ragata, hälsade aldrig på ngn, blängde bara el sa ngn sur kommentar.

    Det är ju ändå fantastiskt att det finns någon som orkar följa Bianca överhuvudtaget när hon skriver så illa.

      Men vem är det som skriver hennes insta när det är på engelska? Det lär ju inte vara Bianca själv, hon kan ju inte skriva på svenska ens.

    Idiotiska grannar (tar inget parti gällande Bianca och grannarna) är anledningen till att jag och min familj flyttat till villa.
    I första anblicken verkar grannar vara hur fantastiska som helst men sen så…… fy…. RUN FORREST RUN

    Jag hör grannen vägg i vägg konstant. Bor i funkislägenhet. Hör när han pratar i telefon vilket han gör hela tiden, hör även stön och smiskanden och det är så fruktansvärt vidrigt. Fester mitt i veckan brukar han ha. Har aldrig behövt sova med öronproppar tidigare men nu är det ett måste! Bor i hyresrätt.

      Appropå att höra ”stön & smiskande”, en granne jag hade en gång ylade superhögt, värre än i värsta porrfilmen, typ nästan varje kväll, det hördes ut i trappuppgången och upp i flera lägenheter (vi andra grannar skämtade om det, men en äldre dam tycke det var helt oacceptabelt och klagade hos värden, lite modigt av den lilla damen kan jag tycka ) Fattar bara inte hur man är funtad alltså och kan med liksom, hur kul att möta random granne i tvättstugan efter avslutat ”ylande”?

        Har vi samma granne? Ha ha. Har samma ”problem”. Klagade faktiskt hos värden tillslut eftersom att bankande i väggen inte hjälpte, men efter det har det blivit något bättre i alla fall.

    Anlitade hon inte mäklare när hon letade lägenhet? Ett av kriterierna är ju att man ej vill ha lyhört.??

    Jag hade en gammal dam som granne först i min förra lägenhet, man hörde knappt ett pip från henne utom en gång när hon föll i golvet så jag sprang upp och frågade henne om hon behövde hjälp och jo det gjorde hon för hon nådde inte telefonen och hade tagit av sig larmet så vi ringde till vaktmästaren som fick komma och öppna så vi kunde hjälpa henne upp från golvet och till en stol.
    Sen flyttade hon ut och en singel mamma med en nyfödd flyttade in………. Man kunde höra genom golvet hur barnet ramlade ur sängen mitt i natten och mamman skrek och svor åt honom, hon festade hela tiden och sen skaffade hon en våldsam pojvän som spöade skiten ur henne minst en gång i veckan så man fick ringa polisen både en och två gånger. Speciellt när hon skrek hjälp mitt i natten så högt hon kunde.
    Nu har jag flyttat därifrån och mina nya grannar är mindre actionfyllda.. Skönt 😀

      Men herregud… stackars barn ???

      Du låter läskigt oempatisk. Sista grannen man skulle önska sig faktiskt. Fy hela din kommentar gör mig mörkrädd.

        Tycker inte det låter oempatiskt, personen sprang ju både upp och hjälpte damen och ringde polisen när det var våldsamt?

        Utveckla det där.

    Hör en del från mina grannar men det värsta är den grannen som kissar så jävla hårt. Riktigt porlande!

    Nej men alltså människor som är ljudkänsliga är nog min största pet peve…. Snälla bo inte i lägenhet då, det kan låta.
    Hur känslig kan man vara.

    (obs förstår att man kan det, jag är bara absolut inte det så kan relatera 0 procent till att folk stör sig av ljud, jag skulle typ kunna sova mitt i en fest utan problem).

      Dina små barn också?

    Vi bor i ett galet lyhört 60-tals radhus och den enda granne vi har är både döv och stum! En helt perfekt granne tycker vi som har 3 livliga barn. Vår 18-åring hade tom fest en gång för 60 pers med DJ och ljudanläggning och hela upplägget i vår källaren, granntanten hade inte hört ett knyst (berättade hennes dotter). Vi är livrädda för den dagen hos trillar av pinn och en skitjobbig barnfamilj flyttar in. Vi kommer höra ALLT!

    När jag just flyttat in i en lägenhet. En dag när jag kom hem hörde jag någon snarka ”inne” hos mig. Trodde någon brutit sig in och somnat. Smög livrädd runt och kollade. Visade sig vara grannen en våning ner som sov. Hemma i sin lägenhet

      Kan också höra grannen under snarka! Lyckligtvis sover han i det rum som jag använder som vardagsrum och är sällan där.

    1hyresgäst ?
    2 , varför skrva sådanna saker på instagram , helt ointressant

    När jag var oerhört sjuk för någon månad sedan så gick jag och la mig tidigare än vanligt för att min granne som har sitt sovrum mot mitt vardagsrum inte skulle behöva höra mig hosta halva natten. Hon hade själv varit sjuk lite tidigare så jag visste att just hostljud är något som går genom väggarna. Har aldrig pratat med människan mer än hälsat men hon är lugn och fin så jag vill vara detsamma. Sänker teven rätt rejält (eller lyssnar med hörlurar) efter klockan 10 och har jag folk hemma så pratar jag ”med små bokstäver” för att hålla nere ljudnivån. Ibland undrar jag om jag är för omtänksam

    Vår granne skrev sms till min svärfar och skrev att vi skulle be våran katt leka tystare. Hon vågade inte skriva till oss eller gå upp och säga det till oss själva x) Min svärfar och vår granne känner inte varandra.. x)

    Det är ju bara att säga GRATTIS till den nya grannen, som faktiskt kommer få en ny granne. ?
    Tänk om mina radhusgrannar kunde flytta.?
    Man undrar ju vad det är för tider det handlar om ?
    Nattetid får man skärpa sig om man inte har vett o lägga sig i tid.? Klagar grannarna så ligger det nog nånting i det så klart…..
    Liiiite magstarkt att lägga ut detta på nätet.

      I mitt fall handlar det inte om ”vanliga svenssons” på nåt sätt. ?
      Diagnoser, droger, kriminalitet, daglediga, invandrare,. ”dum i huvet”

      Det här är radhus med garage emellan. Borde vara lugnt kan man tycka. ”Vanliga” människor är ju inte där så ofta o länge.

      O inte på störande tider när man tittar på tv eller ska sova. ?

      Låter som en elefant i garaget. Eller så är det ”kokoljud”, nån som t.ex slår med en boll /huvud? i väggen.
      Plus annat som inte vettiga grannar gör.

      Såna man tror att man ska slippa när man köper sin bostad o vill ha lugn o ro.
      Man köper ett radhus o det blir inte bättre än en lght….?

    Det finns ju en nivå som är normalt när man bor i lägenhet, och en nivå som inte är okej.

    I min första lägenhet bodde jag på våning 2 av 3 och störde mig sååå mycket på min granne som var vaken på nätterna, kunde liksom höra hur han gick runt i lägenheten, troligen inte hans fel, bara extremt lyhört.
    Så nästa lägenhet blev på våning 3 av 3 så man skulle slippa grannar ovanför. Men grannarna under hade små barn som skrek och tjoad typ dygnet runt, inge konstigt, små barn vaknar på natten, tidigt morgon, vill inte lägga sig på kvällen, osv. Så jag accepterade läget, grannen under mig som hade barnen gnällde dock på alla om exakt ALLT, de ringde hyresvärden DIREKT.
    Min katt välte ner en blomkruka en natt som small i golvet, nästa fm fick jag samtal från hyresvärden, grannen under hade klagat, så blev att ta bort allt ur fönsterna så katterna inte kunde välta ner något mer.
    Hyresvärden ringde och sa att grannen under mig klagat på att efter att jag tvättat i tvättstugan så var var det alltid massor med djurhår i maskinerna (jag har katt och hund), jag påminde världen att 1,5 år tidigare hade ju han själv varit i min lägenhet och fixat så jag kunde installera egen tvättmaskin och torktumlare i min lägenhet, så jag använder aldrig tvättstugan.
    Min granne under ringde och påstod att vi kastade fimpar från våran balkong, jag sa att ingen av oss röker, inte ens någon som har varit på besök hos mig har någonsin rökt hos mig.

    Som tur var trodde hyresvärden alltid på mig, och han verkade väldigt trött och besvärad varje gång han fick ringa pga grannen under mig. Andra i trappuppgången hade också besvär med denna gnäll granne.
    Men gnäll grannens ungar får skrika dagarna i ända, härja runt både inomhus och ute på gården så man måste ha fönsterna stängda på sommaren för att slippa höra ungarna konstanta skrik.

    Idag bor vi i hus på landet, så himla skönt, aldrig mer lägenhet. Har helt enkelt insett att jag hatar andra människor.

    Fick klagomål på att vi diskade på nätterna, jag svara bara att här orkar vi för fan inte ens diska på dagarna!!!

      Diskljud hörs bra !
      I min förra lght hördes det lika bra som att nån diskade i mitt eget kök… Inte ok när man ska sova. Ta grannens disk oxå vettja.

    Att det finns grannar som störs eller inte är en fråga. Men att hon och Philippe bråkar så att grannarna reagerar är sjukt! Bianca tror att det är normalt för att hon verkar idolisera sina föräldrars dåliga äktenskap. Sluta skrik- bråka eller gör slut. För alltid. Det där är inte en hälsosam relation.

      Du vet väl ingenting om deras relation. Händelsen du pratar om hände väl för några år sen?!

      De flesta i en relation bråkar någon gång, det är inge ovanligt eller konstigt.

    Dumt att gå ut med hur dåliga grannarna är när man ska sälja? ?

    Så på temat, vad har ni för åsikter kring att låta barn springa inomhus om man bor i lyhörd lägenhet med grannar under? ”Springer gör man utomhus” eller ”barn är barn”?

    Jag och min pojkvän har en granne (äldre dam) som nyligen såg mig komma gående med uppknäppt jacka och på så sätt kunde se att jag är höggravid.
    Så nu har hon börjat droppa lite kommentarer när vi ses i trappuppgången och i hissen att hon minsann inte tänker acceptera att bli störd av en skrikande bebis och vill veta hur vi planerar att förhindra att detta går ut över henne.

    Så oskön

      Usch, vidrig granne.

      Ge henne ett paket med öronproppar eller hörselskydd 😉

    Hon lär nog aldrig få må bra om hon klamrar sig fast vid sociala medier, rampljusstrimmorna och jämför sig med de etablerade aktiva större artisterna vi har i Sverige idag.

    Vi sålde faktisk vår förra lägenhet pga. att det lät så mycket från grannarna ovan när de gick. Det var ett 20-tals hus i Stockholms innerstad. Någon gång frågade vi grannarna om de hade hårda tofflor på sig eftersom det lät så mycket men nej, de berättade att de hörde lika mycket från grannarna ovanför sig så då finns det inte riktigt något att göra! Det är ju inget att klaga på utan det är så huset är, vi valde att ju däremot att flytta pga att vi störde oss på det. Något Biancas granne kanske också ska överväga..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.